Deo Zakona o BIA neustavan

Beograd -- Ustavni sud Srbije proglasio je neustavim tri odredbe Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji koje se tiču prisluškivaja i nepovredivosti tajnosti pisama.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Izgleda da u Bul kralja Aleksandra duvaju neki osvežavajući vetrovi, ili su se možda "inficirali" od poverenika ua informacije i zaštitu podataka, čije je sedište u istoj zgradi.
  (Ranko, 29. decembar 2013 19:20)

  # Link komentara

 2. @Coyote, tipican Made In BIA komentar. "A sta cemo kad nas napadne nevidljivi a opsteprisutan i beskrupulozan neprijatelj, koji samo ceka da potamani nasu nejac i predje nase granice" - znamo sta cemo, treba preduhitriti tog neprijatelja i postati sam sebi najveci neprijatelj! Ako ne znamo sami, ajde da kopiramo sve lose sto su uradili Amerikanci.
  Zar ima iko punoletan ko misli da ce ljudstvo, a posebno uprava u BIA i slicnim agencijama prvo na pameti da ima bezbednost zemlje i prava gradjana?? Te da ce koristiti korisne nejasnoce u zakonu da bi ocuvala "nas nacin zivota"? Ajte molim vas... Mozda da bi ocuvali NJIHOV NACIN ZIVOTA.

  U zemlji u kojoj se inspektori prodaju za 50-100 eur sitnijim kriminalcima, a onim krupnijim za 10ak puta vise? Sa 50000 eur "ulaganja" u prave ljude mozete potpuno da posedujete i kontrolisete jedan manji gradic, a mi ovde planiramo zakon tako da gospoda u vrhu BIA imaju odresene ruke, kako bi bolje stitili sirotinju raju?
   (Beee, 29. decembar 2013 17:39)

  # Link komentara

 3. Tajna sluzba ne sme da prati, prisluskuje,nadzire,a da to ne dozvoli neki korumpirani sudija.Pa cekajte,sta je onda u toj sluzbi tajno.Jednom recju drzava se raspala na sitne komade.
   (legionar, 29. decembar 2013 17:30)

  # Link komentara

 4. Hocu u BIA-u
  (blade, 29. decembar 2013 15:14)

  # Link komentara

 5. A sad vam smeta odredba koja možda najminimalnije nije po ustavu (a možda čak ni toliko), a ne izjašnjavate se o Briselskim sporazumima, o naplati carine i pdv u sred zemlje Srbije kod prelaska u AP KiM, o izborima koje je raspisala tzv.predsednica, tzv. države Kosova koja je silom formirana u sred naše zemljice?
  (bumerang gospodo, 29. decembar 2013 15:10)

  # Link komentara

 6. Nesto tu ne štima. Ja verujem da Ustavni sud ima najbolji nameru, ali bezbedonosne agencije ne mogu drugacije da rade. To je problem koji se mora nekako resiti. Da ne bude zabune, apsolutno sam protiv svakog ugrozavanja privatnosti gradjana bilo koje vrste, ali ako neka grupa hoce da na primer postavi bombu u nekom tržnom centru prepunom ljudi i dece, mora da postoji mehanizam koji to moze da predvidi i spreči. Ako ne mozemo sami da smislimo nek prepisu model kako radi nemacki BDN ili britanski MI6
  (Coyote, 29. decembar 2013 14:20)

  # Link komentara

 7. Hvala bogu, bar jedna pametna odluka.
  (Komentator, 29. decembar 2013 13:59)

  # Link komentara

 8. U prevodu...i do sada su političari radili šta su hteli ali ipak o nekima od njih postoje pisani tragovi, zvučni i video snimci...Međutim došlo je vreme kada će prosvetitelj Vučić raditi šta mu je volja, kao i njegovi prethodnici ali nikakvih tragova o tome neće biti....samo vi gospodo menjajte zakone...
  (Boris, 29. decembar 2013 13:07)

  # Link komentara