Sreda, 23.10.2013.

19:25

Erdogan:Kosovo je moja druga zemlja

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan na skupu pred nekoliko desetina hiljada građana Prizrena i drugih gradova Kosova rekao da je Kosovo njegova druga zemlja.

Izvor: Beta

Erdogan:Kosovo je moja druga zemlja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

328 Komentari

Sortiraj po:

Stari Vizantinac

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam sta se više kao nerviramo?!
Pa Kosovo je nezavisna država...
Srbija to ne priznaje, ima pravo na to i ponaša se u skladu s tim.
Turska i još 100-tinak drugih država sveta priznaju tu nezavisnost i ponašaju se u skladu sa tom činjenicom.
Da smo neka bitna zemlja Kosovo mnogi ne bi priznali ali pošto smo totalno nebitni na svetskoj sceni onda je ovako. Piš...mo uz vetar ceo život i onda očekujemo da nas neko gotivi - zašto bi bre?
Istina boli al' šta da se radi...

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Kosovo nema veze ni sa Turcima ni sa Islamom, na Kosovu zive potomci Ilira
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Deki, 24. oktobar 2013 10:19)
------------------------------------------
A na osnovu kojih podata to tvrdite?Da niste pročitali na "kupusnom listu" ili ste "istoriju" slušali na nekom albanskom "univezitetu"?!
Nemoguće je da od toliko starog naroda i kulture nema NIJEDAN arheoločki nalaz,nijedan zapis,nijedna gradjevina.Srbi su kažu na ovim prostorima "samo" 1500 godina pa imaju toliko spomenika,toliko pisanih dokumenata i geografskih naziva pa me prosto čudi da "Iliri" ne ostave ništa za sobom?!Gospodine, ptice su u Čileu ostavile trag, pa na osnovu njihovog izmeta,koji se zove "Čilska šalitra" danas možemo da dokažemo da su na tom području živela ogromna jata ptica?!Nemoguće je da tako stari narod, kakvim se predstavljaju Albanci nema tragova čak ni u bližoj prošlosti?! Doduše,ako se radi o onoj "istoriji" po kojoj su Miloš Obilić i Car Dušan Albanci a Pećka Patrijaršija spomenik Albanske kulture onda je sve jasno. Dokazi nisu ni potrebni?! Kome to još treba,zar ne?

Ddule

pre 10 godina

Jaca, bre, ova Turska; ekonomski se prosirio po celoj Europi.
Obim njihovog izvoza, primera radi, samo diner-kebapa i sutlijaša je veci nego nas celokupan izvoz!
http://hr.wikipedia.org/wiki/Turska

zoran

pre 10 godina

Da je Milošević krajem osamdesetih, umesto što se neosnovano qrtzchio i okretao ka SSSR-u koji se raspadao, pregovarao sa Amerima i ON PRE SVIH NA BALKANU odobrio da naprave baze za NATO, sada bi svi drugo kolo na Balkanu igrali. Ovako, za par decenija ćemo nestati kao narod. Načisto...

A što se Albanaca na Kosmetu i u Albaniji tiče, ako mislite komšije da će vam "pod" Turcima biti bolje nego SA Srbima, u tužnoj ste zabludi.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Još na početku raspada Jugoslavije,gledajući ponašanje Turske,koje je po neprincipijelnosti bilo još gore nego američko,znao sam da će Turska biti jedna od sledećih država koja će doživeti sudbinu Srbije.Država koja ima 20 miliona Kurda,kompaktno naseljenih na tromedji Turske,Irana i Iraka,podržava raspad Jugoslavije i stavlja se na stranu muslimana u BiH i arnauta na jugo Srbije,bez obzira što zna da sedi na "mini" koja otkucava poslednje časove strpljenja?!Nerazumno do kraja?!Takva država ili misli da je veoma snažna i nedodirljiva,ili joj glupost ne dozvoljava da vidi dalje od nosa.Siguran sam,da nikakvim lakiranjima kurdsko pitanje ne može biti rešeno sem stvaranjem nezavisne države.Da li će to biti za godinu dana ili deset godina,uopšte nije važno.Turska će morati da pojede "supicu" koju je kuvala drugima.San o povratku imperije predstavlja samo stanje bolesne svesti onih, koji putem marama, burki i muslimanskog fundamentalizma pokušavaju da otpočnu "slavnu" tursku prošlost?!

momcilo antic

pre 10 godina

Da li se Sulejman vraca na mala vrata,valjda Srpska vlada treba da prva reaguje pa medjunarodna zajednica da uloze notu mesanja i pretenzije ptosirenja.

zabrinuta

pre 10 godina

hahha E Taci sad osim sto ti vicu KOSOVO JE SRBIJA cuje se i KOSOVO JE TURSKA, a ti uporan u nezavisnosti. Na tvom mestu ja bih se zabrinula!

HM

pre 10 godina

Nekada kada ste vi osvajali to je bilo vase ( privremeno) a sada ste samo americki pijun a Amerika je rasparcala Balkan a vi sada kao lesinar se sepurite nad ostacima ostataka

M.

pre 10 godina

"Nit je RS srpska niti ce ikad biti, nit je .Kosovo tursko nit ce ikad biti"

U RS zive Srbi kao vecina, uz druga dva konstitutivna narode. Koliko je Turaka na Kosovu?

dragan

pre 10 godina

Vecina ovih komentatora se dojuce klela u Tursku kad je mali Toma bio u Turskoj.Zao mi patriota ali Turska je jedna od najbogatijih u Evropi.NATO im je garancija sigurnosti,nisu u EU sto im je garancija prosperiteta.Kad Tomi moze Rusija biti mama moze i Erdoganu da Kosovo bude druga,treca itd drzava.Kad Guzenbauer voli Srbiju moze i on voleti Kosovo.Ako Turska pomogne ekonomski Kosovo ubrzo ce srbi se seliti na Kosovo jer se od para zivi a ne patriotizma.

Rade Božić

pre 10 godina

Ne zanosite se Kosovom,ono je prodato.Bolje vodite računa da Albanci ne dođu do Kraljeva i Niša-i onako pokupovaše zemlju i stanove u Nišu i okolini, a svi se pravimo ludi.

Zvrlj

pre 10 godina

(Владимир, 23. oktobar 2013 22:33) "Него је то једна витална и здрава раса са јасном идејом. Не ко ми, покуњени, прокужени и деградирани."- To je zato sto Srbiju zemlju vodi talog, dok pametni i kvalitetni trule po kucama bez partijskih knjizica ili su van zemlje.

Zvrlj

pre 10 godina

Pa kome vise nije jasno da se vraca Austro-Ugarsko - Turska granica na Balkan? Umesto da se sprijateljite sa Amerikom koja jedina kontrolise Turke i Evropu, vi ih pljujete i kunete se u jalove Ruse kojima ste postali obicno energetsko roblje. Gde je sada Putin da da komentar na ovakve izjave i upozori Turke da se ne sire po Balkanu??? Nema ga naravno, niti ce ga biti. Ima preca posla od Srba. Vojvodinu je Srbiji dala Amerika posle 1. Svetakog rata upamtite, a ne Rusi. To je istorijska cinjenica. Opametite se vise zaboga i trazite saveznike medju mocnima jer nacija ce nestati na toj vetrometini, a za 20 godina Turci vladati Balkanom.

T&T

pre 10 godina

Ja da sam Albanac sa Kosova, ja bih se veoma zabrinuo zbog ovakvih reci.
Da mi neko dodje i kaze da je moja zemlja njegova hahaha
To se nije nikada desilo kada je ruski predsedik bio u Srbiji.
Zar vi Albanci ne zelite u EU i da budete "nezavisna drzava"?
Covece koja komedija.

Hahaha

pre 10 godina

Bice, bice! Eto nama Turci opet stizu. I ko kaze da Srbija nije u srednjem veku. Domaci smo vec naucili,a i "Sulejman Velicanstveni"nam je osvezio pamcenje Zukurlic i ekipa se loze i samo cekaju znak. J....ga kad nam Yugoslavija nije bila dobra! Sad ce biti mnogo bolje!

Narod koji luta

pre 10 godina

Zasto se sad ljudi u Srbiji bune? Kad su bili protesti u Turskoj, ovde su komentatori podrzavali tursku vlast, a komentari su bili tipa "sve je to orkestrirano sa zapada". Eto vam sad, podrzali ste ga...

manjina

pre 10 godina

Turci se vracaju na svoje. Srbi ce dobiti sva manjinska prava u buducem turskom "carstvu", u rangu s Kurdima. Nova zajednica ce verovatno da se zove "istocna ekonomska unija" ili slicno.

jose

pre 10 godina

""Ima samo jedan problem: Rusija.

I ona hoće da se vrati na Balkan, zato se i pravi Južni tok, koji ide i kroz Republiku Srpsku. "

južni tok neide kroz RS več je RS preko jednog kraka spojena na južni tok

Deki

pre 10 godina

Turska ima problem sa 20 miliona Kurda sa ASTRONOMSKIM natalitetom .Ako Turci ne uspiju u Sirji steci ce se usolvi za ustanak Kurda u razdoblju manjem od 20 god od danas.Sve Projekcije govore da za 20 god USA nece moci da izdrzava intezitet angazovanja (a jedva moze i danas ) koji sprovodi ,a sasvim sigurno nece biti broj 1# u Svetu .Kako se stvari odvijaju u Siriji zapad tj. USA i njeni sateliti ,su prvi put od pada Berlinskog zida podvili rep .Po prvi put se dogodilo da od ustaljene konstatacije "da Rusi nece ratovati sa Amerikom ni zbog koga" da Amerika nece ratovati sa Rusjom zbog Sirije...Ko ovaj momenat nije dobro shvatio ,moze da prodje kao oni koji nisu shvatili da je berlinski zid pao.Sama cinjenica da dva najveca saveznika Amerike,Izrael i Saudi Arabija nisu mogli da uticu na US da krene na Siriju dovoljno govori.Ko razume shvatice o cemu govorim.Amerika danas ima frenkfenciju srca iznad fizioloske granice tj.Tahikardiju.Pokazuje znakove zamora prvenstveno njihova ekonomija uz to ide i gojaznost tj.narastanje Kine i Rusije i hipertenziju ,blago receno Astronomskog spoljnog duga .Ako Americki dug postane bezvredan ,vise niko ga nece kupovati sa samim tim Amerika se nece moci finansirati .Za sada se vade na stampanje novca tj bezvrednih papira koji se rasporedjuj na nezamislivu svotu Dolara u opticaju ...eto od mene toliko :)

London 94

pre 10 godina

Ajde ne lupajte bez veze. Ovo je diplomatija. Nasa,në vasa bla bla bla. Covek doso na inaoguraciju aerodrome u Pristini , Tursko/Francuske kompanije.

montenegrino

pre 10 godina

VRAC - Onda se zapitaj do koga je, do vas ili do svih drugih! ;-) (odg nevezan za temu) A sto se teme tice, svasta bih napisao, naravno uvrjedljivog karaktera ali znam da mi nece objavit pa necu. Turska je ovih godina malo ojacala ekonomski i sad vode visevjekovnu politiku. Zna Evropa odlicno kakvi su Turci zato ih i drze na cekanje...sto se mene tice dabogda ih nikad ne primili u EU, i onako su u Aziju...Ovo malo sto su u Evropu im treba uzet isto onako kako su oni to znali od drugih da uzimaju, i pri tome da prave masakre kao nad Jermenima koji ni dan danas nece da priznaju. Da su ubili milion ipo jevreja, cijeli svijet bi im krv popio,ali posto su to tamo neki nebitni Jermeni, moze im se... I da ne duzim, aj zdravo :-)

Avdija

pre 10 godina

Predivni komentari, jedan zbori o rjesavanju problema protjerivanjem, drugi o atentatu, treci o ratu... Super napredovanje. Dok su sva zapadnoevropska drustva shvatila da se svijet ne okupira ratom, nego snaznom ekonomijom, izvozom, tehnologijom, kod nas se zbori o ratovima, sirenju teritorija... Kao da ruski narod ima neku prednost od onolike Rusije, prodali bi se svi da dobiju pasos jednog patuljastog Lihtenstajna. Zato mene fasciniraju Nijemci, jednostavno su odbacili princip ratovanja i slicnih primitivnih tradicija nasilja, i okrenuli se vrijednom i upornom radu i razvoju, i zaista, tehnoloski i ekonomski vladaju Evropom, a velikim dijelom i svijetom. Mi Balkanci mislimo da cemo ratom i protjerivanjem rijesiti probleme? Eto kako smo ga rijesili zadnji put, zadnja smo rupa na sviralu, i svakih 50 godina isto s*anje. Bezveze...

E moji Balkanci, Bog nam pameti dao...

988

pre 10 godina

Namerno ili slucajno, pravi razlog boravka Erdogana i Rame na Kosovu je izostavljen u tekstu. Naime, trojica premijera su danas pristvovali ceremoniji otvaranja novog aerodroma u Pristini. Tacnije: presekli su vrpcu. Na slici se i vidi tzv tunel koji sluzi za ulaz u Avion.

gagule

pre 10 godina

Proterivanjem turaka sa ovih prostora, javila se potreba stanovništva koji su prihvatili islam, za jednom državom. Odatle i ideja velike albanije. E sad, mi mislimo (mi srbi) kako smo mi bili "plemeniti" pa smo ih pustili da žive na ovim prostorima, ali činjenica je da nam nisu dozvolili da ih proteramo ili prekrstimo. Što neki mogu protumačiti kao dobro ili loše. Uglavnom, većina ljudi (srba) ne zna da u današnjoj Turskoj živi 9 miliJona (kao što je srbenda napisala) srba. Tj. oni se danas zovu turskim imenima i prezimenima, ali se sa ponosom izjašnjavaju da su srbi, znaju koju slavu su slavili kao i kako su se prezivali... a da li mi njih prihvatamo?

nabavi ogledalce

pre 10 godina

@sarajevo.ba

Ma samo ako BiH vaki dan sve vise napreduje. Hahahahaha.
Znas li ti onu izreku, "rugala se sova vrapcu da ima veliku glavu". Tako i ti, komentarises Srbiju kako nazaduje a ta tvoja BiH je jedina i mozda jos Albanija koja je dobila negativne kritike od EU, prete vam sankcijama iz EU, blokirani ste, nefunkcionalni, ne kontrolisete skoro pola drzave i opstajete samo zbog mazohizma SAD i pojedinih drzava EU. Gledaj ti BiH i kako vi zivite a za Srbiju ne brini. A sta tek reci prema toj ljubavi i divljenju prema bivsem okupatoru Turskoj... Stokholmski sindrom na bosanski nacin.

Kosovari

pre 10 godina

Za nas Albance iz Kosova, Turska je kao za vas Rusija. I zato ne vidim nista loso ako je on reko to, itako oni su vladali kosovom vise nego srbi

Mancini

pre 10 godina

Neoosmanski imperijalizam...Turska nakon 20.veka i Ataturkove reforme opet klizi u ekstremizam podržan od strane Islamske zajednice i klerikalnih nacionalističkih krugova. U isto vreme, odnosno malo ranije, vidimo nemačlki imperijalizam, koji se podudario sa raspadom Jugoslavije (po mom mišljenju i organizovao ga). Znači, poražene zemlje iz prvog i drugog svetskog rata su opet u ekspanziji. A gde je tu Srbija ? Kakve to veze ima sa Srbijom? Pa ima, jer su i jedna i druga zemlja zauzele revanšistički položaj i uzele na zub Srbiju što su i transparentno pokazali u poslednje dve decenije podržavajući ratne pohode Tuđmanovih bojovnika, Izetbegovićevih mudžahedina i Tačijevih terorista.
A šta je bilo u Srbiji za to vreme? Bila je neodgovorna vlast koja nije uspela ni umela da nadje saveznike-Veliku Britaniju, Francusku, Rusiju...Imali smo Miloševića i Šešelja koji su svakim potezom gurali Srbiju u sve veće blato. I opet su ti isti u Srbiji na vlasti samo u liku Dačića, Vučića i Tome.

sta se bre palite

pre 10 godina

Pa i nas Predsednik ladno ode prvi put u zivotu u Strazbur i izjavi:"Strazbur je moj drugi grad".
To su vam politicari, svuda pricaju ono sto ljudi vole da cuju.Samo bolesnik moze da povede sa sobom delegaciju od 600 ljudi, zbog otvaranja renovirane aerodromske zgrade.

sizofrenija

pre 10 godina

@sarajevo.ba

Razumem mrznju i zluradost prema Srbima koji su vodili rat protiv vas ali ne razumem ljubav prema Turskoj koji su okupirali Bosnu, pljackali je i iskoristavali vekovima, naterali vas da promenite veru, poturcila vas, iskoristavali, osiromasili. Odakle sad to?

Herc

pre 10 godina

Erdogan izjava glas ovako: Srbiju ne diramo, a Kosovo ne damo.
Odgovor Nikolicu na prije nekoliko dana izjavu: BiH ne diramo, RS ne damo.
Cemu ljutnja, dozvolili smo da nam politicari kolo vode i mi svi Bosnjaci, Srbi i Hrvati igramo po njihovim notama, i bice nam ovako sve dok im dozvoljavamo.
Nit je RS srpska niti ce ikad biti, nit je Kosovo tursko nit ce ikad biti.

42

pre 10 godina

Jao ajde politicari nasi sakupiti onu stvar i slobodno proterajte sve turske firme i diplomate! Ma koliko ekonomski stetno bilo makar jednom da osetim da zivim u pravoj drzavi!

Ivan

pre 10 godina

Kurdistan je moja druga zemlja.

Gde ima neki novinar naš, da pita Erdogana zašto Kurdi kojih samo u Turskoj ima preko 20 milijona nemaju državu a Albanci kojih nema ni 5 miliona imaju čak dve.

Znamo kakvu represiju Turska izvodi nad Kurdima. Vreme je za intervenciju i postavljanje Kurdske države.

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Po vecini komentara na ovu vest vidi se zasto je Srbija izgubila Kosovo.
Boze,koja pamet vodi ove ljude:Kurdistan,1389.,Murat,Putin...E majko Srbijo
na koga si spala,jadna ti majka...

Mitke

pre 10 godina

Čekaj, nešto nisam u toku. Ako je Kosovo Srbija, kako onda turski premijer sa 600 svojih turaka može slobodno doći na Kosovo, biti tamo primljen kao državnik od strane recimo državnika, a da Srbija to samo može gledati........i ne smije niti pisnuti?? Zašto ne povuku veleposlanika ili ne zovu majku Rusiju?? S druge strane srpski podpredsjednik ne smije doći na isto to Kosovo i to tamo gdje Srbi drže većinu bez pitanja i bez da se prvo dobro pokloni i moli vrh Kosova?? Kako to?????

Јелица

pre 10 godina

Још једном нам је Турска показала своје територијалне претензије, није битно да ли је Ердоган у Призрену или Новом Пазару. Мени је интересантан тајминг његове посете, дакле уочи веома битних избора. Због тога, Срби морају изаћи на изборе у што већем броју, морају наступити јединствено.

Ponooooovoo

pre 10 godina

Imam osecaj kao da ce srbi opet da budu pod rosptvom par hiljada godina,samo ovaj put Albanci rokaju.Ovo je podrska a ne ko oni rusi...........
Pomirimo se sa sudbinom mi polako nestajemo sa ovih prostora,gde su nas ratovi doveli...:(

Dragan BL

pre 10 godina

Bosna mu ostavljena u amanet, Kosovo mu druga zemlja...ma da!
Ima puno glasača u Turskoj koji su poreklom iz Bosne, Sandžaka i Kosova pa kupuje glasove.

Lars

pre 10 godina

Cijeli Balkan jest jedan narod, znamo svi koji je 500 godina vladao
(Senad, 23. oktobar 2013 19:41)

Moji preci su pobegli iz Hercegovine od Turaka, i dosli u okolinu Cacka. Tu im turci (namerno malo slovo) upadaju na slavu i pocinju da maltretiraju domacine i goste. Nastaje sukob, gde nekoliko turaka gine. Posle toga, moji, zbog straha od odmazde, odlaze u selo Landol kod Smedereva, gde su i do danas. Ja sam rodjeni Smederevac. Ovo je istinita prica o tome da nismo svi isti narod. Mi , Srbi, smo se sklanjali od turske gamadi, a vi ste se mesali sa turcima. Koliko hrabrosti treba da 500 godina odrzavas svoju veru i obicaje pod okupatorom, zapitaj se. I koja kukavica treba biti, da promenis veru iz straha, kao sto su tvoji ucinili. Zao mi vas je, iskreno, ali vi cete zauvek ziveti u svojoj laznoj prici. Prava istina je da su vas porobili i ponizili, dok su moji pra pra dedovi ziveli losije od vas, ali ponosno!

...

pre 10 godina

Sad cu da objasnim nesto svima koju kazu "da li nije Bosna njegova druga zemlja" ili "Da li je onda Bosna njegova treca zemlja?": Bosna je njegova prva zemlja zajedno sa Turskom a Kosovo je njegova druga zemlja.

neka mu bude

pre 10 godina

Ja ipak mislim da je Kosovo vise americka zemlja nego njegova, ali neka mu bude.
Svi su isti.
Nemojte da se bunite,Erdogan je demagog obican,boli ga uvo za Kosovo, malo, malo pa i na svoj narod izvodi i policiju i vojsku.
Mislim da nam je daleko veci problem nas Sulejman, koji cak nece ni da ode na Kosovo i obidje svoj narod.

Milan

pre 10 godina

Тако је и Мурат мислио.
(Pantagruel, 23. oktobar 2013 20:06)

Jeste, samo sto smo tada imali mnogo Lazara i Obilica a jednog Vuka Brankovica, danas su svi Brankovici a Lazara i Milosa nigde, i kad bi se pojavili takvi odavde bi bili proterani ili ubijeni, pazljivo poslusajte ove reci https://www.youtube.com/watch?v=NCa9kuJzyhY i posle slusajte kako je Ceda 'naslednik' Djindjiceve politike a zalaze se za Kosovo vise od Tacija, ili verujte Vucicu i Nikolicu koji su zapravo stavili tacku na ovu pricu, zapocecemo mi nadam se kad tad novu recenicu samo sto ce biti neuporedivo teze, sve je dobro dok se narod ne preda a sve mi se cini da smo i tu podbacili, ljudima je pojuljano samopozdanje, nametnuta griza savesti zato sto su Srbi, sramota je reci da volis svoju zemlju jer te tvoji zemljaci odmah prozivaju da si patriJota i zatucan, izgubili smo nacionalni identitet a ljudi su bedni i siromasni i od svega digli ruke, sistematski smo unistavani. Onda na stotine hiljada ljudi su sto iz gluposti sto iz licnih interesa clanovi ili simpatizeri vodece stranke koja pokusava konacno da sprovede plan nezavisnosti Kosova, sto je najgore nemamo opoziciju, postali smo losi ljudi, do juce ste se vi radikali kleli u Seselja a danas ga pljujete iako covek pise istoriju u najnepravednijem sudjenju ikada, zarad bednog interesa se klanjate Vucicu i Tomi koji su evo da podsetim bili veliki borci za ocuvanje Kosova kao naseg https://www.youtube.com/watch?v=NfdbDdJWcUc Meni se povraca ne znam za vas

NessRS

pre 10 godina

Doci ce i njemu Sisi ko Moriju u Egiptu. To ga i muci. Nije uspeo sa Asadom u Siriji, Egipcani su ga najurili, u Turskoj mu se ljulja stolica, Kurde ne moze da porobi.... Pozdravio ga Sisi.

Shkëmbi

pre 10 godina

Te njegove ekspanzionisticke izjave ne ticu se toliko srba i Srbije koliko bi trebale da zabrinu albance.U svakom slucaju niti mi obicni gradjani -albanci uzivamo u takvim izjavama jer to kao vredja Srbiju niti nam je potrebno nicije dusebriznistvo.To sto se neki nikako ne mogu da se oslobode slepila mrznje samo pokazuje da je staza normalizacije nacionalnih odnosa na balkanu gotovo bez kraja.

bigor

pre 10 godina

Murat,Obilic,500godina????
Kakva kolektivna paranoja pa jos na b92?! Al je ovaj narod prsoooo
Probudite se!!!!Kosovo je samostalno vec 13 godina.Ko neveruje blizu je neka se sam uveri.Granica,policija carina i sve to kosovske drzavne sluzbe.
U kom li veku vi zivite???

бт

pre 10 godina

Ма нема везе, кад дође код нас Вучић и Дачић ће се загрлити са њим и рећи како је Турска наш велики пријатељ и како морамо гајити добре односе са свима.

AS

pre 10 godina

Sve je to od prevelike popularnosti i beskonacnog gledanja turskih serija...pa kao Srbi misle da su im Turci prijatelji,ta hajdete molim vas

Washington

pre 10 godina

Kosovu i Turskoj cuvaju ledja najmocnije zemlje zemlje. Nama cuvaju Rusi, Grci i Rumuni. Toliko o tome.

A sta to moze nase rukovodstvo da uradi?! Da inate pa da opet odemo pod sankcije? Skupo ce nas kostat.

до века у Призрену

pre 10 godina

Лепо речено. Докле ће бити то нико не зна. Грачаница, ипак није турска нити ће бити. Ни Јерусалем није био јеврејски па је постао. Историја се не завршава на 2 деценије лоше српске политике.

Homo politicus

pre 10 godina

Zato se u Pristini nalazi najveca katedrala u Evropi. Necete vi albancima dalje od otadzbine Srbije...nemojte da se zavaravate sa Turcima i ostalim istocnjacima. Uvesce vas Srbija u EU medju civilizirane narode i bez vaseg pristanka zato pamet u glavu i drzite se Srbije jer to je jedina vasa buducnost.

realan pogled na budućnost

pre 10 godina

Nikad u životu ne bih otišao u rat za Kosovo, ljudi ovo je 21. vek, vek nuklearnog naoružanja i interkontinentalnih balističkih raketa a ne doba junaštva i hrabrosti iz Prvog ili Drugog Sv. rata.
Iscrtajte jednom za sva vremena granicu Srbije (ako je moguće sa severom Kosmeta) i lepo vojska u blizini da sprečava albanske upade.
Shvatite da Priština nije naš grad da je sve južno od Ibra albanska zemlja i da će to tako zauvek ostati.

Mic po mic

pre 10 godina

Ето вам сад па славите Турску, њихов политички, културни утицај и ебене турске тв серије. Миц по миц, избациће нас из сопствене куће.

Владимир

pre 10 godina

(Banovo Brdjanin, 23. oktobar 2013 21:21)

Нико не мисли овде да је КиМ Србија, свашта. Него се гледа како да га вратимо. Шта ту није јасно?
Је л' постојао икада Албанац који је говорио: одустанимо, хоћемо у Европу, визе...? Него је то једна витална и здрава раса са јасном идејом. Не ко ми, покуњени, прокужени и деградирани.

u fazonu...

pre 10 godina

Premijer Erdogan je izgleda zaboravio da je vreme Otomanske imperije i vreme turskih osvajanja davno proslo!Otomanska imperija vise ne postoji,vec zemlja Turska...Ove populisticke izjave,mogu vise da stete nego da koriste na Kosovu!Tako da ih sa istorijske strane gledamo kao najblaze receno nepoznavanje i nipodastavanje cinjenica iz istorije drugih naroda...Da li je to Erdogan mislio da kaze kako on Kosovo vidi kao jednu drzavu,valjda misleci na Tursku ili ga nismo najbolje razumeli!!!Sta je ustvari hteo da kaze!Ako je to mislio,nece biti da je bas tako!Padom Otomanske drzave oslovbodjene su sve teritorije koje su okupirali i svaka je teritorija vratila svoju drzavnost!Tako da sada ovakve izjave se kose sa tom cinjenicom ,pa izgleda da je Erdogan umislio da je Erdogan Velicanstveni!Jos mu samo fali Hurem,pa da su u fazonu!

destroy

pre 10 godina

Na kraju krajeva Kosovo i jeste najduže pripadalo Turskom carstvu. Čak oko 500 godina bilo je deo Otomanske imperije. Ako ćemo po istoriji i imaju najviše prava.
(Banovo Brdjanin, 23. oktobar 2013 21:21)

Nije samo Kosovo bilo skoro 500godina pod Osmanlijama, već skoro ceo Balkan (Srbija, Grčka, Bugarska, dobar deo Rumunije...),tako da po tebi sve ove države treba da pripadaju Turskoj.A ako se vraćamo u istoriju,Balkan ima mnogo dužu istoriju od vremena koje je proveo okupiran od strane Osmanlijske imperije. Početak Evropske(zapadne) civilizacije je nastao na Balkanu, tako da 500godina predstavlja samo mali deo u celoj istoriji. Turski političari(pogotovu premijer) su u velikom naletu (zbog ekonomske snage) pokušavajući da povrate uticaj u regionu(Balkana i Bliskog Istoka), poput onog koji su imali pre 200 godina. Bojim se da nisu svesni da neće uspeti da, sa svojim islamskim fundamentalizmom, stvaraju nestabilnost na Balkanu i da je i za njih bolje da se vrate na put kojim ih je Ataturk poveo.

Vostani Serbie

pre 10 godina

A vi samo emitujte Sulejmana Velicanstvenog i promovisite Tursku istoriju. Evo vam dosao u dvoriste da nam drzi lekcije o Kosovu. Odite malo do Cele kule mozda ce vam neka lobanja reci nesto o Turskoj.

Damirkulus

pre 10 godina

Pa zar nisu Tomini prijatelji, Erdogan i Gul. Tako bar on bedsedise do nedavno. I isto ce reci kad dodju u Srbiju, ili opet on protegne noge do bratske mu Turske. Sta se palite ljudi?

Jale

pre 10 godina

Samo vi u Tursku na letovanje. I normalno slusajte turbo folk (tursku muziku) i gledajte turske serije. Turci mrze sve sto je neislamsko kao i Arapi koji nam kupuju zemlju. Glup smo mi narod.

kad ce vec jednom biti jasno?

pre 10 godina

Kakvo prijateljstvo?Kakve vere?
Ja ne mogu da verujem kakve budalastine citam!
Niti je neko nekom prijatelj na kugli zemaljskoj niti verska pitanja imaju bilo kakve stvarne veze.
U pitanju je iskljucivo biznis,zelja za profitom.I to je to.Interes je jedino sto nekog,pa i Tursku interesuje.

Vukašin. Hadžikaradžić

pre 10 godina

I dalja ekspanzija Albanaca i Turaka. Turska oće da ovo opet bude njeno. Albanci će sad stisnuti Crnu Goru u dogovoru sa Zukorlićem u Pazaru koji se osilio i preti. Budućnost realno crna. Ovi kod nas još viču Kosovo je Srbija i uvlače nas još dublje u probleme koji postaju sve veći i veći dok se neizrodi nešto novo , a to može biti samo na štetu Srbije. Pogledajte u kom smo okruženju - odnosi sa Bosnom 0 poena , saHrvatskom 0 poena , sa Mađarskom 0 poena (uvek), sa Rumunijom sa kojom smo uvek bili ok sad ne valja, sa Bugarima smo uvek šareni , sa Makedoncima 1 poen , sa Kosovom -10 poena , sa Crnom Gorom fala bogu bolje. I dalje nemamo na koga da se oslonimo , a ovamo šiljimo kitu. Sve u svemu nismo svesni svoje nesvesti što će mo i osetiti. A Turci bili Turci i ostali.

ABC

pre 10 godina

Ovo nam odgovara na duge staze. Ekonomski prosperitet doneo je pad nataliteta među Turcima, ali ne i među Kurdima. Kurda je danas dvadesetak miliona, ali pitanje je koliko će ih biti za 15-20 godina i koliki procenat ukupnog stanovništva će činiti. A oni, pored toga, uglavnom nemaju ništa od turskih para i ne dozvoljavaju im Turci da se integrišu kao ravnopravni članovi društva. S druge strane, biologija tj. brojke su jače od bilo kakve politike, a onda...pa-pa novo Otomansko carstvo i eto prilike da se neke stvari srede na Balkanu.

sarajevo.ba

pre 10 godina

@Deki
Sta pricas ti?
Turska nije sila?pa za vas je sad i Kosovo sila,jel vidis kako vam zavrcu ruke?jel i sam kontas da se niko ne obazire na vas?hajde mi nadji i jednu silu bilo gdje da vam sad daje neke infuzije u zivot da se vratite,pa ni Rusi,i sami ste gledali sta vam rade za gas,i vi srbi licno ste ovdje kamenovali bracu Ruse?
Pa vi srbi ste jedini naros sto se do neba diztet a iz dana u dan nazadujete
Evo pricate sad protiv islama,da je ga trebalo istrijebit itd,,,pa vama su arapi jedini spas(citaj sta Vucic kaze)a znate gdje ca vas ti Arapi dovest,bojim se nigdje
Pustite se vi Kosova,vodite brigu o ostalim dijelovima Srbije,i sto se toliko bunite sad ako je Turska tako slaba
A sto se tice turaka,mozete im samo molbu uputit da vas ne diraju
Pojma ti nemas o Turskoj pasa moj,poz

Sava

pre 10 godina

Mislim da ce ova izjava ozbiljno uvrediti mnoge u Federaciji u BiH, a sto se tice Srbije moze se razumeti politika koju vode nasi lideri - "Držite prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže" Sun - Tzu

muljanda

pre 10 godina

prof.dr. Darko Tanaskovic objasnio, ali nema ko da ga cuje!!
www.nspm.rs/hronika/darko-tanaskovic-na-delu-je-pokusaj-stvaranja-nove-rumelije.html
www.nspm.rs/hronika/milos-markovic-povratak-turske-na-balkan.html
www.nspm.rs/hronika/darko-tanaskovic-turska-ce-odlucivati-o-sudbini-balkana.html

Lazar NS

pre 10 godina

A kad su se vec dotakli razgovora o himnama, Erdogan je kosovskom premijeru predlozio, da bi novom himnom Kosova, u cast njihovog prijateljstva i saveznistva, trebali proglasiti "Na kraj sela, Zuta kuca...".

Zoonlogonechon

pre 10 godina

Bice Kurdistan od Ankare do Irana.
Tuziti ih za 500 godina ropstva.
Genocid na Jermenima u skupstinsku proceduru, kad oni mogu Srebrenicu.
U Beogradu spomenik za ropstvo ispraviti.

objasnjenje

pre 10 godina

bih liberal@

tvoju zemlju niko iz Srbije ne svojata, nego vi Bosnjaci hocete da dominirate a to ne moze ni u snu. zato i postoje dve republike,.da se zna sta je cije. a ako ovo ne shvatate onda ce morati da se rasparcaju.

Veliki brat

pre 10 godina

Lepo su im Grci poručili (mislim da je prvo krenulo od jednog od grčkih monaha na visokom položaju, ako se dobro sećam nije direktno od njihovog patrijarha), kad su Turci počeli da pričaju o ulasku u EU:
- Kako da mi budemo u istoj uniji sa onima koji su do pre 150 godina nabijali ljude na kolac?

I treba im to stalno nabijati na nos.
Oni svi nama nabijaju na nos Srebrenicu kad god im se pruži prilika, čak i kad situacija nema veze sa tim, a više niko ne pominje Jasenovac, zločine Austrougarske i Bugarske u Prvom svetskom ratu, zločine koje su osmanlije činile tokom nekoliko vekova...

Sad će oni nas da uče demokratiji, a 60 godina nisu mogli da se oporave od bitke na Kosovu (od 1389. do 1451. Srbija je samo bila turski vazal, tek su posle turci ušli u Srbiju).

Da je Evropa imala sluha i da i sama nije bila u sukobima vlastodržaca kao i Srbija što je bila u sukobima knezova, pa da su se svi skupili kao protiv Napoleona 1813., i da su tad potamanili turke da više nikad ne kroče na Balkan, drugačija bi Evropa bila danas.

Ali, neka, Nemačkoj će doći ti Turci glave kad radije bira da podrži neprijatelje Srbije, pa čak i Tursku.

Banovo Brdjanin

pre 10 godina

Gledam ove komenate i mislim se zar ljudi i dalje misle da je Kosovo Srbija?
:-) Zar i dalje to misle posle briselskog sporazuma? Je l predsednik i vlada Srbije imaju ovlašćenja dole možda? Ako nemaju, onda šta nas se tiče to što su Turci omiljeni narod Kosovara.
Na kraju krajeva Kosovo i jeste najduže pripadalo Turskom carstvu. Čak oko 500 godina bilo je deo Otomanske imperije. Ako ćemo po istoriji i imaju najviše prava.

daleko si ti od liberala, svetlosnih godina daleko

pre 10 godina

@BH Liberal

A zbog cega mislis da potomci onih koji su primili veru turskog okupatora imaju vise prava da Bosnu nazivaju svojom zemljom od onih koji to nisu uradili i koji tamo zive vekovima? Zbog cega bi Bosna bila vise tvoja(vasa) zemlja nego od Srba ili Hrvata ili bilo koga drugog? Zamisli samo da su Nemci pobedili u II svetskom ratu i da danas imamo razne Jurgene Petrovitze i Hanse Jowanowitze koji bi svojatali Srbiju i osporavali nekom Jovanu i Milanu pravo da Srbiju smatraju svojom drzavom.

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan na skupu pred nekoliko desetina hiljada građana Prizrena i drugih gradova Kosova rekao da je Kosovo njegova druga zemlja“. Ма да овај Ердоган не доживи судбину турског цара Мурата, па да му народ пева песмицу: „Еј бре Мурате, ти си среће ку....“! Биће теби Косово друга земља када те курди протерају из твоје прве земље!

ha ha ha

pre 10 godina

srbistanci!!! Pa nemoj te tako,kidate se znam da vas boli.Svhatite drago braco da je kosovo odavno izgubljeno.To sto vas zavaravaju ovi iz crkve kao svetinja ovo ono.Ne,oni ne treba da vas uce to su sve gejevi,pedofili i ostalo.Kao prvo rasterajte ove vase iz crkve,mislim na popove i krenete iz pocetka,polako gradite odnose sa komsijama,postujte svoje sugradjane bez obzira koje vere oni bili i krenuce vam na bolje...Rusija,Grcka itd.to vam nisu prijatelji,naprotiv najvece zablude vase istorije i buducnosti,veci vam je prijatelj Turska nego oni. Jos nesto na kraju zasto bas Kosovo?! Jednostavan odgovor preci su mu oni nego srbi. Isto ko sto bi neko od vasih pravoslavaca posetio vas pre nego kosovo. Pamet u glavu. Pozdrav

Lana

pre 10 godina

Ma, boli njega realno uvo i za Kosovo i za kosovsku sirotinju, pa čak i za ono malo tamošnjih Turaka. Jedino mu je bitna nezavisna evropska država u kojoj dominira islam. Ali, svaka im čast na podršci i zalaganju, tako moćan državnik došao u tu zabit na kraju sveta sa svitom od 600 ljudi. Ne sumnjam da će ih još obilno pomagati, prvenstveno zbog svojih i opštih islamskih interesa, ali ipak. A šta smo mi, jadni, ikad od svoje braće Rusa dobili sem noža u leđa (više puta) i glavobolje? Pa vi i dalje gledajte Sulju, Šeherezadu i ostale turske sapunice i lažite sebe pričama o iskrenom prijateljstvu naših naroda.

albanac hriscan

pre 10 godina

zasto vi srbi gledate na albance kao muslimane,edi rama je pravoslavac premijer albanije najpoznatije licnosti su katolici itd

Sami Novi Pazar

pre 10 godina

Ovaj Erdogan je prolupao totalno, on Veze nema sta prica ja mislim da je on pogresio da je u Srbiji , Video tamo Siptarija ma misli Albanija. , pa zato su Srbi krivi kad su ocistili Kosovo Sami sebe , i svi otisli u Beograd itd, on Video Covek sve albanci pa moze da lupeta sta hoce , Erdogan misli da svako pada na njegove gluposti? Pa to je samo pokazivanje Misica evropi gospodo vidi te ja Imam moc na balkanu vama pred vratima tako da morate samnom da Razgovarate o svemu ja mogu sve da resim bla bla bla, Kasno Erdogan na Kosovo Dodje , Erdogan gubi kontrolu u svojoj Zemlji pa hoce da obezbedi sebi Azil , Jer Cemu trebat , ovo je samo cista glupost od islamista??? Meni licno ne treba Turska ni blizu Jer ih licno ja ne Volim, najbolje Kosovo podelit na Pola i napravit , jedan zid Koji je 20 metara Visok , i albancima zabranit prolaz Kroz Srbiju , eto im taj Deo tamo nek rade sta hoce, Srbiju u Nato i Nas Problem resen Ceo Svet garantuje za Nase granice Nase lepe Srbije ovo kaze Pazarac Koji voli vise metar Srbije nego Celu Tursku. Pisem sa Mobilnog televona mozda Sam prgutao neko slovo.

BH Liberal

pre 10 godina

E još kad bi ovoliko komentatora protestovalo svaki put kad drzavni I crkveni vrh u Srba proglasi pola BiH srpskom zemljom?! Meni se ova izjava gadi ali kad vidim da oni isti koji moju zemlju BiH komadaju I svojataju još I gore I sad su kao oni zgroženi... E ti licemjeri su mi gadniji od ovog istrisenog loosera iz Turske.

MLADEN Mladenovic

pre 10 godina

Isto kao da Nikolic kaze za RS da mu je to druga drzava. Cemu takve reakcije ?
(RS, 23. oktobar 2013 21:25)
-------------------------------
Nije baš tako?! Ovo je isto kao kada bi Nikolić otišao u Kurdistan i pozdravio, narod Kurdistana i formiranje nove države Kurdistan i rekao da se oseća isto kao da je to njegova zemlja i narod?!Mislim da je ovo poredjenje mnogo pravilnije.

poturica gori od turcina

pre 10 godina

@BH Liberal

Razumemo frustraciju i saosecamo, "tatica" iz Turske vas je razocarao jer su mu danas Albanci "najomiljeniji" a ne vi "bosnjaci", ali eto njega u Sarajevu za koji dan pa cete opet biti "najomiljeniji" i opet ce Turska da bude "majka". A sto se tice Kosova, tamo Turci ne cine preko 30% stanovnistva kao Srbi u BiH, Turci nikada nisu bili vecina na Kosovu kao sto su to bili Srbi u BiH ali i na Kosovu te je svaki pokusaj izjednacavanja licemeran. Da Srbi svojataju neku teritoriju gde nikada nisu bili vecina ili gde ih je jedva bilo, onda bi to sto si napisao imalo nekog smisla.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Kakvi ste ev i po komentarima vidim da bi zaratili sad rado s Turskom,,,dje'sh na Tursku bolan,,,i toliko o vasim snovima s Kosovom,valjda je sad Nikolic skonto,,bgm turci napreduju u svakom smislu a vi pricajte o mjenjanju vjera,ko je bogovski narod itd a samo tapkate u mjestu,cak uzdajuci se u Ruse i nazadujete,a vidite 600 clanova sto vlade sto biznismena na Kosovo

Aleksandar (Banja Luka)

pre 10 godina

Isto je to kazao i za Sarajevo i još je dodao da mu je rahmetli Alija ostavio Bosnu u amanet!
Ovaj čovjek nije sav sa sobom- Kurdi su mu nakon vjekovnog ugnjetavanja tempirana bomba, čeka se da ponovo buknu građanski protesti protiv nasilne islamizacije državnih institucija i autoritarne vlasti, na jugu zemlje dao je utočište sirijskim teroristima koji rizikuju da se rat prelije preko granice, a on pored svega još našao da se igra geopolitike na Balkanu i da sanja obnovu Otomanskog carstva.
Teško da će mu tako nerazumna i neobzirna politika donijeti dobro.

kratko i jasno

pre 10 godina

Mnogobrojne strateske studije i knjige stampane (na zapadu) ukazuju na to da ce Turska biti glavni strateski partner USA u ovom kraju sveta i da ce istocni i juzni Balkan biti njena interesna sfera. Naravno interes za istu oblast ce pokazivati i Rusija i Nemacka. To samo ukazuje da Srbija verovatno nikada nece uci u EU, vec ce se ovde lomiti mnogi interesi kao i proslosti... to moze da bude dobro, ako budemo pametni... u protivnom ce biti katastrofalno.
O svemu ovom se da citati u knjigama (kao na primer "next 100 years"), ali to nikako da udje u glavu nekim ljudima. Na primer, na ovom forumu su mnogi govorili da ce Erdogan pasti po istom scenariju kao i severno-africki vladari... ja sam odmah napisao da nema sanse, on je strateski americki saveznik. Tako je i bilo.

Бинср

pre 10 godina

Е моји Срби, моји саплеменици. Опет смо у позицији као пред балканске ратове. Опет нас чекају ратови, страдања и битке, опет све изнова. Само што данас немамо Мишића, Путника, Штурма, Бојовића, Гавриловића, Краља Петра, Николу Пашића него стране намештенике и мешетаре. Нисмо ни за под нокат Србији од пре 100 година, а све нас исто чека...

conte

pre 10 godina

...so let's count these friendly countries: velika albanija mu je druga na srcu, bosna mu je treca zemlja, raska cetvrta i zapadna makedonija valjda peta rezervna zemlja. nadam se da ce moj carski Krusevac ostati izvan menija.

samo ih vi gledajte

pre 10 godina

Sobzirom na gledanost turskih serija ovde kod nas, ne bi trebalo da zacudi da jednoga dana neko od ovih velikoosmanlija provali da je cela Srbija njihova druga rebublika.

deki

pre 10 godina

sarajevo.ba,Turska nije nikakva sila i sa nema Amerike bili bi manji od makovog zrna.Bosanac,nemoj da se veselis prerano i da likujes .Mi srbi smo ponekad ne slozni i sad smo trnutno tu gde jesmo ali nece to biti doveka.Mi znamo ko smo za razliku od Vas.U stvari znate i vi ko ste samo se pravite.A kad je Turska u pitanju ,ona je 'sila ' dok ne dobije po ušima.Ako se bude mnogo trtila lako moze i ona da dobije svoje Kosovo ,samo sto će to Kosovo biti 35% njene teritorije.Zivi bili pa videli.

Nikola

pre 10 godina

Možda su vam braća sa juga Srbije dala dosta , ma poprilicno od Slobe pa nadalje, ali od nas sa severa nećete dobit pedalj !!!!!!! Usto mi Srbi iz Vojvodine imamo podršku zapada, pre svega Austrije i Nemačke, ljudsi Srbija nam se raspada, Srbi dole od Bg pa nadalje daju deo po deo muslimanskim narodima nesvesni šta rade, tako ranije Crna Gora nije želele da da Prevlaku ali kad se umešao neko iz Beograda koji teritoriju daje šakom i kapom u Podgorici su umukli, medjutim danas nezavisna Crna Gora opet traži Prevlaku jer oni vole i poštuju svoje, kako nastupaju ovi iz vlade svi u zadnjih 20 godina, biće pravo čudo ako kod nas u Vojvodini ne prevladaju Albanci kao na jugu posebno do Niša i Kruševca,s ada se svi smejete na to ali zto će postati realnost, a mnogi medju vama koji su se tako smejali i za Kraajinu i govorili ma neće neće..Krajine nema a nema ni Srba tamo, smejali su se za Kosovo i busali se ma to je naše ali sada je stvar drugačija naša kolevka poseduje 95% srpskog stanovništva, Srbi interno raseljeni nisu se prijavili da glasaju, ne pada im napamet da ponovo zive na KIM a od Albanaca su počeli da uzimaju masovno pare, ljudi ove godine Albanci su u Nišu kupili nekolikjo stotina stanova, kuda ide Srbija ??? Biće dobro ako se Vojvodina bar spasi ! Sve nacije oko nas imaju saveznike, i imaju kredibilitet, sluge su ali bar žive dostojno, mi smo parija celog sveta, saveznici nam daleko milion km, a i njihovo saveznistvo je drž-ne daj :( U prevodu, Srbiji se ne piše dobro !

samo napred

pre 10 godina

Samo se i dalje Vucicevi obozavaoci kunite u Arape i njihova ulaganja.Bice nama ubrzo Albanci direktori po arapskim preduzecima, u sred Srbije. Zivi bili pa videli.
I Nemce su ovde "pojeli", samo sto je narod totalno apolitican i svako gleda apsolutno svoja posla, pa i ne primecuju sta im se dogadja.

leticete vucicu i dacicu

pre 10 godina

Turska vec godinama otvoreno radi protiv interesa Srbije i umesto da se Srbija postavi prema tome sa makar minimum dostojanstva, turski politicari se ovde primaju kao da su rod najrodjeniji. I to je upravo Tadic zapoceo a Nikolic nastavio. Zasto? Svaka ali svaka normalna drzava bi posle ove izjave Erdogana pozvala turskog ambasadora na konsultacije, otkazala reviju turskih filmova koja se odrzava u Beogradu, sutra bi pozvala u posetu predstavnika kurdskih boraca za slobodu a Erdogana banovala za sva vremena. Samo sto ovo ovde vise nije normalna drzava nego nekakva beskicmenjacka tvorevina koju svi mogu da ponizavaju kako hoce - pocev od Turske, preko albanskih krimosa koji gaze policajce i ubijaju ih, do uvoza hrvatskih cigareta... Ali dobro, bice i tih izbora.

eto

pre 10 godina

Samo vi(naze zene/babe i ostale) gledajte Turske serije i njihovu iskrivljenu istoriju u njima. Da li vi zaista mislite da su te serije odjednom nametnute eto cisto tako, dosadile spanske sapunice?? Ne, sve je to politika, prvo serije, razvojne agencije(TIKA) agencije Anadolija u Bih koja siri propagandu i huska na podele i ratove. Sve je to ostavljeno Turcim da pokusaju da pridobiju region, jedino ako se Rusija nesto zainteresuje da se izvucemo. Ne volim ni jedne ni druge, ni trece(Amere) ali radi se o tome ko ovde ima ciju podrsku, da bi ostvario svoje cijleve, ili bar sacuvao svoju zemlju i teritoriju. Samo se vi zezajte. Turska umislila da je svetska sila, iako samo regionalna, sme da pokazuje snagu Balkanu/jedva Grckoj/Izraelu ne sme, a Siriju ne sme sama da napadne, Iran ne sme popreko ni da pogleda, ali su tu nasli da se prave pametni. Sto dalje od njih, isti su kao i Zapad, cim osete moce, ratovali bi i sirili uticaj.

oroa

pre 10 godina

Lepo i dirljivo,kakvo medju-drzavno prijateljstvo i ljubav!Nego,mozemo li se mi podiciti tako nekim uvazenim prijateljima....Al mislim da smo mi daleko od bilo cijeg uvazavanja.Ko ce nas da uvazi kad imamo ovkvu vlast koja radi protivu ineresa svoje zamlje i narod?! Ajd bas me zanima, zna li neko takve.....!!?

kako sejesh..

pre 10 godina

pa nisu turci krivi sto smo trpeli nenarodnu antisrpsku vlast komunista 50 godina, plus 15 godina mafijasha Milosevica i db.
sve sto je srpski narod na celu sa Karadjordjevicima stvorio u 20.veku ove satane su porushile. uz podrsku tupavog naroda da ne zaboravim..
pa i danas pola naroda sanja tita a trecina slobu.

Milos Davric

pre 10 godina

Mislim da je krajnje vreme da se potpiše neki tajni vojni dogovor izmedju Grčke I Srbije. Da malo zajedno vežbamo, unapredjujemo jedni druge, crtamo mape čisto da bi sutra bili spremniji!

Dragan

pre 10 godina

Turcima je krenulo nabolje tek kada su otišli sa ovih prostora. Ako je Kosovo njegovo, onda je i Srbija njegova. Serbistan? Vidiš da ona devojka što je pre neki mesec dobila srpsku ličnu kartu na turskom jeziku, onda tu ličnu kartu nije dobila slučajno?!? Apsurdistan - dubioza kolektiv

MUP

pre 10 godina

U Neptunu prodaju ono tursko smece "BEKO", a Gorenje koje se pravi u Srbiji ne drze na lageru. Vi sad razmislite sta kupujete, ali reci ovog okupatora u pokusaju ne zaboravite.

Ranko Spalevic

pre 10 godina

Gospodo iz Vlade ostatka Republike Srbije,
Sačuvajte dostojanstvo institucije u kojoj ste se okupili ne samo voljom naroda ( i zna se da skoro pola biraća radije gleda rialiti šou umjesto izbornog).
Predlažem:
1. Da MIP uloži oštar protest, pravi, sadržajni, a ne onaj tek reda radi
2. Da se opozovu naši ambasadori iz "prijateljskih" fundamentalističkih država koje sa projekta prelaze u aktivni fazu izgradnje "zelene trnsverzale"
3. Da se javnost umjeto o problemima pasa beskućnika i usamljenih gejeva koji očekuju da im država nalazi još i družbenike - ce oktrenemo suštini: Odbrana Ustvava i prava 250.0000 proganikaa koji su žrtve još od daleke a tako prisutne Bečke doktrine i grešaka naših vlastordžaca zvanih "oslobodioci Beograda"
4. Da se, do daljnjeg predsjednicui dvije države iz AD "Zelena transferzala" proglase persona non grata.
Rekonstruisano vladu (proteze još ne škripe), rešava se i problem Beograda. I pozna jesen po volji narodnih predstavnika dođe. Vjerovatno ćemo se baviti i pitanjima ptica selica, GMO-suicida, MMF-a kao svjetske krvopije preko pipaka Svjetske banke.
Sve viđeno. Sem izlaska iz gladi, stagnacije, nezaposlenosti.
Još samo da nam se pamet vrati.

Srba

pre 10 godina

@conte
Nece ni tvoj Krusevac ostati izvan "menija". Bice pregazen, osvojen i progutan i tvoj Krusevac, jer te nije briga sto su albanci i turci oteli deo teritorije Srbije i kulturne spomenike srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ti samo vodis brigu o svojoj "avliji", a ognjiste i drzava se ne brane na kucnom pragu u papucama. Ako mislis da se odbranis treba SVI da izbijemo na Sarplaninu i Prokletije na granicu sa albanijom.

muamua

pre 10 godina

teorije zavere prestaju da bivaju teorije...autoshovinizam u srbiji je u porastu...da su preci sadasnjih muslimani na prostoru pazara i bosne branili u istoriji svoje poreklo kao sto njihovi potomci brane islam sada, danas ne bi brat na brata udarao...autoshovinizam u srbiji vekovima cveta...danas vojvodjani zele da se otcepe,a sutra ce da ginu da se ne otcepi npr banat od njih...itd itd...

Nealbanac

pre 10 godina

Mislim da se Erdogan nece ovdje omrsiti. Albanci sa Kosova su se borili za nezavisnost i ne pada im napamet da se vracaju pod otomanske skute. Krajnji cilj drzave Albanije je prisajedinjenje Kosova, tako da ce Erdogan ovdje opeci prste.

moki

pre 10 godina

никад није била бити ће бити косово-турска, 500 година били смо под окупацијом па још једну окупацију издржаћемо, али много краћу.

Vrac

pre 10 godina

teska situacija kod nas Srba. nekako imam osecaj, da nas hoce zbrisati. ne vole nas komsije madjari, rumuni, bugari, hrvati, bosnjaci, crnogorci, albanci, ni rusi, ni ameri niti bilo ko iz evrope. ne pise nam se dobro. jedino ko jevreji, da se ujedinimo i da kupimo najjace igrace inace odosmo. nekima ce ipak ispuniti zelja, da satre i ocrni Srbski narod.

Ataturk

pre 10 godina

Turska je bila velika Carevina,valjda ste ucili u skoli. Jedno vreme je bila jedna od dve-tri najjace Imperije na svetu, A JEDNOM IMPERIJA UVEK IMPERIJA. I ne zaboravite, ekonomski, vojno , kulturoloski je 20 puta jaca od nas. Jedan na jedan, zgazili bi nas , za 3 dana bi bili preg+d Beogeadom , cetvrtog u Beogradu. Ne zavaravajte se , Kosovo je izgubljeno zauvek , a moglo je ostati nase... trebalo je samo pristupiti Natou.

Monte

pre 10 godina

Epa dragi srbi u buducem vijeku u evropi ce biti samo dvije zemlja jedna ce se zvati EU a druga Osmansko Carstvo a granica ima da bude od prilike negde ispod Beca

sasa jokic

pre 10 godina

Ivan@ Ja nisam znao da se pravi Juzni tok? Ja sam mislio da imaju probleme i da jos nisu poceli.
Ovaj nastup Erdogana na Kosovu mi lici na to da nikad i nece.

Sumadinac

pre 10 godina

Bas lepo!!! Ovaj se siri po Kosovu a nas narod gleda Sulejmana velicanstvenog.Jos i ona hrvatica peva o njima. Uzas! Al neka.,naci ce se neki novi Car Lazar i Milos Obilic!

Dusan Martinovic

pre 10 godina

Ovo nista nije novo. Ako pogledate odnose Britanske krune I Srbije zadnjih 150 godina videce te da Britaska Kruna je uvek radila protiv interesa Srbije i za interese Turske. Ta politika se nastavlja I danas samo je lider te politike Ujka Sam. OVo je prirodno saveznistvo jer Turska istinski neprijatelj Rusa I Srba I Pravoslavlja i istiski Americki prijatelj zajedno sa Albancima .Drugo izuetni su preduzetnici u proizvodnji i svercovanju droge koja postaje platezno sredstvo. Otprilike trecina svetske Ekonomije ekzistira na toj valuti Dovoljno je pogledati koliko Islam voli Hriscane recimo danas gore Koptske Crkve I Hriscanske u Kairu siluju maloletne devojcie I nemilosrdno ubijaju svakog ko nosi krst.Velika Albanija I Zelena Trasverzala su ljuta stvarnost. Srija ce morati da proguta jos jednu gorku pilulu oduzimanje Sandzaka i Vojvodine. Ne treba traziti krivicu u nama ili propaloj politici Milosevica mi smo jednostvno osudjeni jer nsimo kompatibilni i po ukusu svetskih policajaca. U ovom procesu danak ce platiti marionetske i vestacke tvorevine Balkansih drzavica ukljucujuic Grcku. Prinudjeni da postujemo standard Evorpe o verskim manjinama i toleranciji vrlo brzo cemo morati da otvaramo dzamije na svkom koraku. Muslimaske porodice danas imaju mnogo dece tako da ce uvek moci da zrtvuju clanove porodica za vise ciljeve. Da li cemo u sledecem ratu moci da se odbranimo mozda ali to ce biti ujedno i nas kraj sto je i cilj Zapda da ocisti Balkan od Srba.
Dusan Martinovic

Njofra

pre 10 godina

Veliki problem je sto mi Srbi a hriscani generalno nijesmo zavrsili posao 1912 godine kako smo trebali...
Ali to je onaj tipicni traljavi balkanski mentalitet,nikada ispuni posao 100% savjesno i cisto nego vazda ostavi nesto cime bi mogao trgovati i izvuci nesto na "foru"...

Spanci su muslimanski problem krajem 15 vijeka u tijeku rekonkviste rjesili korijenito i brutalno:

nakon 500 godina vladavine muslimana Spanijom bivali su svi protjerani za pola godine nakon pada Granade,a ono sto je ostalo ognjem i macem satrano...

Rezultat: 0% muslimana u Spaniji dok ovdje na Balkana sve vrvi od njih i samo problema od njih...

nenad

pre 10 godina

Interesantno je to da najpatriotskije zemlje imaju najveći odliv ljudi u inostranstvo... Celo Kosovo beži u zemlje EU da traži posao, Nemačka puna Turaka, a ni mi u Srbiji nismo ništa bolji.

Ovako smo i mi radili devedesetih i vidite kako smo prošli. Tako će i ovi da prođu ako se više budu skoncentrisali na patriotizam umesto na rad.

milutin

pre 10 godina

Moram ostaviti komentar. Ova izjava Erdogana nije nista sto bi ovaj narod trebalo da zacudi ili iznenadi. Popularna ZETRA izlazi iz svoje medijske senke i sada zvanicno prikazuje svoju snagu. A nasem narod ispred ociju isti mediji provlace Farme, prajdove, patriote-politicke profitere narodne muke koji od svoje proslosti poznaju epski ciklus Bijelog dugmeta a oni narodskije provincijencije juznog vetra. Nema beba, Srbija je na kolenima!!

Lukas aus Agram

pre 10 godina

Albanci su starosjedioci na Balkanu, prije 1400 godina smo mi protjerali njih, a sad oni polako se vraćaju na staro, polako, s Kosovom su tek počeli!

Nikola

pre 10 godina

Da budem brutalno iskren, naša pozicija nije dobra, nije ni čudo što nas bukvalno ...e ceo svet. Iskreno mislim da se Srbiji blizi kraj, i što je najveći problem ja sam teški optimista a i mnogo slicnih vidi stvari na slican nacin, prosto kakva je realnost na terenu. Srbija se rastavlja godinama, nacija nije složna, crkva nam je razorena, nemamo institucije ni nakon 20 godina, biloški polako nestajemo, u svetu smo medju prvih 5 nacija sa slabom demografskom slikom, stanovnistvo je staračko, ne uspeva nam nikako da održimo teritoriju , drugi nam uzimaju jer smo slabi kao država, rade sa nama svašta. U ovom trenutku Srbija u svom okruženju nema niti jednog prijatelja, okružena je sa neprijateljskim zemljama koje su uvek u istoriji pa i danas uzimale svoj deo kolača a mogu i danas jer iza njih je moćni zapad koji im je još i blizu, oni ih pomažu bezuslovno, dok nama recimo Rusi uslovljavaju svaku pomoć a i ranije u istoriji je bilo slično, jesu recimo Hrvati bili kolonija to uvek tvrdimo ali održali su , nisu imali mnogo žrtava, gotovo bez gubitaka i sta god rekli oni su danas uz pomoc Nemačke sila u regionu. Srbija je vec ceo vek previše slaba, a najgore je to što nije ni složna , najveći neprijatelj Srba uvek su pa i danas su uglavnom Srbi, zapitajmo se malo što je to tako !To su sve činjenice, i sada neka mi neko objasni, kako će Srbija da uspe pored svega navedenog ???

Bljak

pre 10 godina

Drago mi je što će i ovaj Turčin pokazati veliku ljubav prema genocidnom nacizmu; nisu li oni bili Hitlerovi i hrvatski saveznici (sa sve bosanskim, bugarskim, albanskim i inim muslimanima) dok su ubijali Jevreje, Jermene, Srbe, Grke i Ruse.
Greota je samo što su danas i Crnogorci (moji susjedi u zgradi, u ulici, u gradu Beogradu) na strani tih srbomrzaca. Nadam se da će zajedno sa Albancima i Turcima mirno okupirati Beograd i cijelu Srbiju, te snimiti novu seriju o srpskom Njegošu i njihovom Sulejmanu!

wiseman

pre 10 godina

Cekajte, ko je sad ovaj Erdogan?
Jel to onaj isti koga su slobodni mediji u Srbiji proglasili za velikog prijatelja Velikog Vodje samim tim i velikog prijatelja Srbije jer je Veliki Vodja Srbija?
Ili je ovo neki njegov zli brat blizanac?

Goran

pre 10 godina

Eto kakve smo neznalice, neko nam je uvalio pricu o 500 godina pod Turcima i mi to ponavljamo iznova i iznova.
Turci su vladali od 1459 (pad Smedereva) - 1830 (Srbija postaje knezevina) = 371 god.
Uzdravlje braco, i da se manemo vise te price o 500god ;)

djolefrankfurt

pre 10 godina

kurdi su gospoda za ovog i ostale. ko zivi u nemackoj zna ih .ja sa njima i nemam kontakta niti sam i jednog zaposlio u mojoj firmi !!!

vamo tamo

pre 10 godina

@gillien
7 miliona turaka može da krene na Beč odmah ali iz Nemačke. Kad bolje razmisle šta će oni u Beču kad im je bolje u Nemačkoj.

Nataeos

pre 10 godina

Turska - najveca opasnost po buducnost Srbije i hriscanskog Balkana.
(Samo corav ne vidi, 23. oktobar 2013 19:37)
Srbije da... Ostalo, kamo sreće da se otarasimo i hrišćanstva i islama!!

drasko

pre 10 godina

U Истанбулу живи три милиона људи који потенцирају своје српско порекло! У читавој Турској их је готово девет милиона. Још је краљ Александар К. изјавио да су Срби измирили све рачуне са Турском 1912, па убудуће са њима можемо бити само пријатељи. То, ипак, нико није узео за озбиљно до пре пет година.” То каже Драгослав Милосављевић, предсједник Друштва српско-турског пријатељства.
Jедном сам рекао једном професору из Анкаре да је довољно што су нас јахали више од 400 година, а он ми је одбрусио: "Питање је ко је кога ту јахао, ви Срби сте имали извршну власт као велики везири, какви султани!" Тако је само у периоду од 1543. до 1612. Србија допринела вођењу царства с 13 великих везира, седам њихових заменика, 23 везира, осам адмирала (капудин-паша), бројним гувернерима провинција и с безброј великих дефтердара (шефова финансија) и највиших административних службеника.
Ако вам је фрапантна бројка од три милиона у Истанбулу, шта рећи на податак да је то тек трећина од укупног броја колико их је у Турској?! Говоримо о девет милиона душа, а то није моја претпоставка, већ податак, нешто о чему се овде ћути. Говоримо о „армији” у најмању руку великих пријатеља Србије, који би и те како могли да нам помогну. Што је најважније – то и желе. Међутим… Е, то „међутим” је управо оно што нас је кроз историју скупо коштало! Наиме, према његовим речима, за овдашње власти ти људи никада нису били сматрани српским исељеницима због „догме да су Срби само они православне вере”.

mandara

pre 10 godina

Tako se to radi a ne kao Nikolic da propagira nezavisnost Kosova ("ja nisam predsednik Kosova")ili ti Ivica, koji je i rodjen na Kosovu, ne sme da kaze da mu je to drzava. Mozemo mi Erdogena da mrzimo ali se on bori iza ono sto nije njegovo i ne trguje Turskom. Ne zaboravite da narod Turske nije u nista boljoj situaciji nego u Srbiji ali ne place za Evropom i ne rasprodaje turske resurse.

Zoso

pre 10 godina

Sta se sekirate braco preko Save i Dunava.Jos mirisete na djevrek dok kroz ovoren pendzer gledate avliju i kola sto tandrcu po kaldrmi ne bi li vam se vratio delija iz apsane.

smrc

pre 10 godina

Dacic moze na Kosovo samo u crkvu, da se pomoli dole Bogu, a turski i albanski premijer mogu da daju ovakve izjave. Ponizenje za ponizenjem

crveni

pre 10 godina

Полако, језик све трпи. Шта ли су то урадили да помогну Босни, градили џамије ? Где су радна места ? Не живи се од реторике...

Ta

pre 10 godina

Nasa drzava treba da ga proglasi personom non grate. I ovako nemamo nikakve koristi od turske, ni dinara nisu ulozili u srbiju, niti ce ikada da jacaju nasu ekonomiju.

нобеловац

pre 10 godina

Ово ти доће као хладан зној кад те пробије кад те ухвате да кредеш у супермаркету. Све што пожелиш је НИКАД ВИШЕ.

dino lj

pre 10 godina

Sarajlija sam i musliman ali brate pun mi klinac svih onih bez obzira na vjeru i naciju sto usasvojim izjavama samo mrznju izazivaju.Samo budalastine tipa Prizren je Turski, Banjaluka Srpska, Novi Pazar Bosanski, de ba ljudi prihvati te sa svako svoje domovine i vodite brigu o njoj.Kome je do belaja i rata da Bog da mu iz kuce ne izlazio

Rumenko

pre 10 godina

Tako su mislili i tvoji preci, pa su "popili pedalu".Možeš Tačija da povedeš sa sobom u Ankaru i sve koji to žele.Kosovo i Metohija će ponovo biti pod upravom Beograda, kad - tad !!!
(Kad - tad, 23. oktobar 2013 19:40)

......... Ma garant nikad sto pricas bre pa sa samo 40 godina vi u serbijo 5 mil stanovnika a mi u kosovo jedno 5 ipo miljona i sto ocete kosovo kad necete da se zenite mislite ceo dan sa paradu ponosa ma cutite bre.

LoboSonora

pre 10 godina

Delegacija od 600 komada turaka!? Mislim da ide za invaziju hehe ili su došli posljednji put na Balkansko tlo pa da se osevape jadnika ovde što žive a oni kreču od sutra u suprotnom smjeru od europe ili im je baš stalo do nas hehehehe.

Ivan

pre 10 godina

Opa, Turci hoće da se potpuno vrate na Balkan!

Ima samo jedan problem: Rusija.


I ona hoće da se vrati na Balkan, zato se i pravi Južni tok, koji ide i kroz Republiku Srpsku.

Mislim da je vreme da se obnovi kurdski ustanak protiv turske okupacije. Rusi su ga finansirali do 1991., onda su stali, vreme je da počnu opet.

Njam Njam

pre 10 godina

Jedna od najvecih gresaka Nikole Pasica je bila to sto je 1912. odbio predlog Grcke da se napadne Konstantinopolj i Turci sateraju sve do Saudijske Arabije...i bili bi smo mirni za vjek i vjekova....

Nemo

pre 10 godina

A Toma mu se klanja i dodvorava, ponižava našu zemlju pošto je pre toga dobio podršku Zukorlića, sad vidimo zašto. A ovaj Taip kao oni muzičari u svakoj zemlji u kojoj gostuju obavezno kažu da baš njih najviše vole. I mogli bi ovi Turci malo da olade sa svojim ambicijama, već su jedanput od nas dobili po prstićima, dalje ruke od Srbije!A glupi narod samo neka gleda njihove trash serije, da bar nešto vrede nego živa gnjavaža. Mada, mi smo ustvari već okupirani preko tih serija, di ćeš gore.

Miroslav

pre 10 godina

Svaka cast na ovakvim komentarima,lepo izgleda kad se bar oko neke stvari ujedinimo :)
A mislim da je ovim komentarom erdogan ipak najvise uvredio bosnjake,mi smo uvek znali sta nam misli,ali mi se cini da bosnjaci nisu ocekivali da albance stavi ispred njih

tonix

pre 10 godina

Pa nemojte bit toliko ljubomorni, pa ima covek svoji interesa tamo, I ako on racuna da kosovo je drugo mesto za njega, I za mene svaka druga zemlja je samo druga.

Владимир

pre 10 godina

Када су Турци одлазили с КиМ, последњи након 1912, рекли су Србима: "Ми одлазимо, али вам остављамо вашке."
Такво је пријатељство Турака и оних које су нам оставили.

О скандалозној изјави Ердогана нећу, па Вучић, а пре њега Тадић, су најзаслужнији за косовскометохијски дебакл. Где ћеш већег скандала од њих двојице?

Srpski Madjar

pre 10 godina

Svi nasi preci se sada prevrcu u grobu. Ko se sada seta prestonicom Srbije. Ko se seta Dusanovim Prizrenom. Svi osim onih cija je to sveta zemlja. Srbi sram vas bilo ne zasluzujete sopstvenu istoriju, narode bez secanja i narode bez ponosa

Ozbiljno

pre 10 godina

A sta smo drugo ocekivali, o ovome bi EU trebalo da se izjasni, ali istorija se ponavlja!To nije nimalo neutralna politika. A mi svakome verujemo!

a ja mislila da su nam neprijatelji...

pre 10 godina

Iju, jel to predsednik one nase najprijateljskije zemlje, kako rece Nikolic?

Po toj logici je i Taci nas najveci prijatelj, posto su oni jedan narod?

nije bilo lako srbima krajem 20. veka

pre 10 godina

nemacka rasturila jugoslaviju, sloba i komunisti ekonomski srbiju,rusi nam uzeli more a turci na starom mestu zlocina.

Kad - tad

pre 10 godina

Tako su mislili i tvoji preci, pa su "popili pedalu".
Možeš Tačija da povedeš sa sobom u Ankaru i sve koji to žele.
Kosovo i Metohija će ponovo biti pod upravom Beograda, kad - tad !!!

luka

pre 10 godina

Posteno. Rusi i mi smo bratski narodi. Braca su nam i Belorusi, Ukrajinci, Bugari, Slovaci, Cesi i Poljaci. Muslimani su nas narod, sta god oni ili neko drugi mislili o tome (ovo bez da vredjam, moj narod, Srbe, volim najvise). Turci i danas u skolama uce da su ovi prostori sastavni deo Turske, trenutno oduzet voljom velikih sila. Od Albanaca se mora uciti o jedinstvu nacije. Molim, objavite komentar.

bane

pre 10 godina

eto i erdogan ima pretenzije prema kosovu i bratskom albanskom narodu ,koji uopste nemaju isto poreklo.sasvim dva razlicita naroda .da li se turci vracaju na balkan posle buduceg ekonomskog kraha balkanskih drzavica?????.

BH Liberal

pre 10 godina

Štetno I beskorisno zabadanje nosa gdje mu nije mjesto. Imam više simpatija za Albance nego za Srbe jer su I oni stradali od istog SM režima kao I mi u Bosni ali Erdoganova retorika me vrijedja svojim licemjerjem I gluposcu ma kako godila Albanskom uhu. Ocito se radi o potrosenom politicaru koji je izgubio kompas. Brine me sto se looser slicno odnosi I spram BIH.

Mi na dnu, oni na vrhu.

pre 10 godina

Dok je bilo one jake Jugoslavije, niste smeli ni da pomisljate na takve izjave, i da imate takve pretenzije, a kamoli da se sepurite po kosovu i bosni.

ivcha

pre 10 godina

Setimo se samo sta je Drecun pricao o zelenoj transferzali istambul-sarajevo. Svi smo ga smatrali budalom. Kad ono posle 25 godina stvarno...

Etiopija

pre 10 godina

Islamisti Erdoganu je svaka muslimanska država (ako je Kosovo uopšte država)njegova "druga zemlja".Pretpostavljam da mu je onda Malezija njegova dvanaesta zemlja, Indonezija četrnaesta, Mauritanija sedamaesta, Jemen dvadeseti i tako dalje.

Milan

pre 10 godina

Ranije sam se pitao zasto je Amerikancima toliko stalo za Kosovo, zasto nas toliko pritiskaju, ne prestaju. Mislio sam da je zbog nase bliskosti sa Rusijom. I dalje mislim da je donekle, ali mi je sad mnogo realnije da su to sve cinili kao uslugu Turskoj, kao trampu za podrsku koju im Turska pruza na Bliskom Istoku i u NATO.

Geopoliticki se nikad necemo izvuci iz ove cudne situacije.

Бојан Илић

pre 10 godina

И Цариград је многима духовни центар господине Ердогане, само полако...

McMurphy

pre 10 godina

E tako se to radi. Ko je nama dao ovakvu podrsku? Niko! Sto ne dodje Putin da kaze da smo isti narod? Aj makar prestanite vise da smarate sa temom kako je Kosovo Srbija, jer to nije, niti ce skoro biti.

!!!!!!

pre 10 godina

"Turski premijer je danas na Kosovo doputovao sa delegacijom od 600 članova, među kojima su većina ministara Vlade Turske, kao i poznati preduzetnici i predstavnici javnog života."

Delegacijom od 600 (šeststotina) članova!

Mislim da će Vučića da strefi kap :)))

Beogradjanin

pre 10 godina

Sad se lepo vidi ko fura tu pricu i ko ima najveci interes...Bez blama opusteno alal vera!!!Tako i treba mi smo beskicmenjaci!!!

Moravsky

pre 10 godina

I nekom Hristodulu-u je Konstatinopolj aka Istambul drugi glavni grad posle Atine

P.s.A šta mu je federacija BiH ako mu je Kosovo druga zemlja?

redzo

pre 10 godina

nigde informacije da je razlog posete, otvaranje novog aerodromskog terminala ADEM JASHARI u Prishtini kojeg je izgradio konzorcijum tursko-francuski

Uh sto volem

pre 10 godina

Ha Ha Ha ha sto volim ovo.Ovo je prst u oko TomiNikolicu. Veliki prijatelji . A pre dolaska osmanlija na ove prostore Albanci prakticno nisu ni postojali. I u Albaniji pre dolaska osmanlija sve je bilo helenisticko

aleksandar

pre 10 godina

Turska se digla iz pepela...oni vode rat, samo na drugaciji nacin...daleko perfidniji od ubijanja i klanja za sta su bili specijalisti poslednjih 500/600 godina...

Nevit

pre 10 godina

Ovo je veoma ozbiljna pretnja, velikoturske fantazije iz otomanskog doba još žive u turskom narodu, oni će verovatno podržati stvaranje velike Albanije, a to znači stvaranje novog Otomanskog carstva...

mhm

pre 10 godina

Istripovali se pod novim spoljnopolitickim doktrinama da ce postati novo osmansko carstvo. :)
Sto bi rekao nas narod, 'mnogo su pustili palacinku'. Samo da se ne rastegnu vise nego sto mogu, pa da ih neko iznutra ili sa strane lako pocepa.

polako bre

pre 10 godina

jako opasna izjava i pretenciozna. treba imati u vidu da je turska velesila i da uvek tezi ekspanziji, a nije daleko od nas. treba da ocekujemo da ce doci i u rasku blast da uskoro da slicne izjave. polako samo.

DEX

pre 10 godina

Sve će to postati opet jedna velika turska i kosovo i srbija. polako, samo da turska još malo ojača, a da balkan još malo propada. a kad počnu turci da svojataju i srbe i albance, i jedni i drugi će se takmičiti ko je veći turčin.

ProvokatorBG

pre 10 godina

Kosovo je Turska, Kipar je Turska, Jermenija je Turska onda je i Nemacka Turska. I to sto gledaju nase zene su u sustini, nemacke serije.

polako bre

pre 10 godina

jako opasna izjava i pretenciozna. treba imati u vidu da je turska velesila i da uvek tezi ekspanziji, a nije daleko od nas. treba da ocekujemo da ce doci i u rasku blast da uskoro da slicne izjave. polako samo.

Бојан Илић

pre 10 godina

И Цариград је многима духовни центар господине Ердогане, само полако...

ProvokatorBG

pre 10 godina

Kosovo je Turska, Kipar je Turska, Jermenija je Turska onda je i Nemacka Turska. I to sto gledaju nase zene su u sustini, nemacke serije.

Uh sto volem

pre 10 godina

Ha Ha Ha ha sto volim ovo.Ovo je prst u oko TomiNikolicu. Veliki prijatelji . A pre dolaska osmanlija na ove prostore Albanci prakticno nisu ni postojali. I u Albaniji pre dolaska osmanlija sve je bilo helenisticko

Milan

pre 10 godina

Ranije sam se pitao zasto je Amerikancima toliko stalo za Kosovo, zasto nas toliko pritiskaju, ne prestaju. Mislio sam da je zbog nase bliskosti sa Rusijom. I dalje mislim da je donekle, ali mi je sad mnogo realnije da su to sve cinili kao uslugu Turskoj, kao trampu za podrsku koju im Turska pruza na Bliskom Istoku i u NATO.

Geopoliticki se nikad necemo izvuci iz ove cudne situacije.

aleksandar

pre 10 godina

Turska se digla iz pepela...oni vode rat, samo na drugaciji nacin...daleko perfidniji od ubijanja i klanja za sta su bili specijalisti poslednjih 500/600 godina...

Ivan

pre 10 godina

Kurdistan je moja druga zemlja.

Gde ima neki novinar naš, da pita Erdogana zašto Kurdi kojih samo u Turskoj ima preko 20 milijona nemaju državu a Albanci kojih nema ni 5 miliona imaju čak dve.

Znamo kakvu represiju Turska izvodi nad Kurdima. Vreme je za intervenciju i postavljanje Kurdske države.

Владимир

pre 10 godina

Када су Турци одлазили с КиМ, последњи након 1912, рекли су Србима: "Ми одлазимо, али вам остављамо вашке."
Такво је пријатељство Турака и оних које су нам оставили.

О скандалозној изјави Ердогана нећу, па Вучић, а пре њега Тадић, су најзаслужнији за косовскометохијски дебакл. Где ћеш већег скандала од њих двојице?

Srpski Madjar

pre 10 godina

Svi nasi preci se sada prevrcu u grobu. Ko se sada seta prestonicom Srbije. Ko se seta Dusanovim Prizrenom. Svi osim onih cija je to sveta zemlja. Srbi sram vas bilo ne zasluzujete sopstvenu istoriju, narode bez secanja i narode bez ponosa

Nevit

pre 10 godina

Ovo je veoma ozbiljna pretnja, velikoturske fantazije iz otomanskog doba još žive u turskom narodu, oni će verovatno podržati stvaranje velike Albanije, a to znači stvaranje novog Otomanskog carstva...

!!!!!!

pre 10 godina

"Turski premijer je danas na Kosovo doputovao sa delegacijom od 600 članova, među kojima su većina ministara Vlade Turske, kao i poznati preduzetnici i predstavnici javnog života."

Delegacijom od 600 (šeststotina) članova!

Mislim da će Vučića da strefi kap :)))

dino lj

pre 10 godina

Sarajlija sam i musliman ali brate pun mi klinac svih onih bez obzira na vjeru i naciju sto usasvojim izjavama samo mrznju izazivaju.Samo budalastine tipa Prizren je Turski, Banjaluka Srpska, Novi Pazar Bosanski, de ba ljudi prihvati te sa svako svoje domovine i vodite brigu o njoj.Kome je do belaja i rata da Bog da mu iz kuce ne izlazio

Zoonlogonechon

pre 10 godina

Bice Kurdistan od Ankare do Irana.
Tuziti ih za 500 godina ropstva.
Genocid na Jermenima u skupstinsku proceduru, kad oni mogu Srebrenicu.
U Beogradu spomenik za ropstvo ispraviti.

NessRS

pre 10 godina

Doci ce i njemu Sisi ko Moriju u Egiptu. To ga i muci. Nije uspeo sa Asadom u Siriji, Egipcani su ga najurili, u Turskoj mu se ljulja stolica, Kurde ne moze da porobi.... Pozdravio ga Sisi.

Vrac

pre 10 godina

teska situacija kod nas Srba. nekako imam osecaj, da nas hoce zbrisati. ne vole nas komsije madjari, rumuni, bugari, hrvati, bosnjaci, crnogorci, albanci, ni rusi, ni ameri niti bilo ko iz evrope. ne pise nam se dobro. jedino ko jevreji, da se ujedinimo i da kupimo najjace igrace inace odosmo. nekima ce ipak ispuniti zelja, da satre i ocrni Srbski narod.

Lars

pre 10 godina

Cijeli Balkan jest jedan narod, znamo svi koji je 500 godina vladao
(Senad, 23. oktobar 2013 19:41)

Moji preci su pobegli iz Hercegovine od Turaka, i dosli u okolinu Cacka. Tu im turci (namerno malo slovo) upadaju na slavu i pocinju da maltretiraju domacine i goste. Nastaje sukob, gde nekoliko turaka gine. Posle toga, moji, zbog straha od odmazde, odlaze u selo Landol kod Smedereva, gde su i do danas. Ja sam rodjeni Smederevac. Ovo je istinita prica o tome da nismo svi isti narod. Mi , Srbi, smo se sklanjali od turske gamadi, a vi ste se mesali sa turcima. Koliko hrabrosti treba da 500 godina odrzavas svoju veru i obicaje pod okupatorom, zapitaj se. I koja kukavica treba biti, da promenis veru iz straha, kao sto su tvoji ucinili. Zao mi vas je, iskreno, ali vi cete zauvek ziveti u svojoj laznoj prici. Prava istina je da su vas porobili i ponizili, dok su moji pra pra dedovi ziveli losije od vas, ali ponosno!

nije bilo lako srbima krajem 20. veka

pre 10 godina

nemacka rasturila jugoslaviju, sloba i komunisti ekonomski srbiju,rusi nam uzeli more a turci na starom mestu zlocina.

Vostani Serbie

pre 10 godina

A vi samo emitujte Sulejmana Velicanstvenog i promovisite Tursku istoriju. Evo vam dosao u dvoriste da nam drzi lekcije o Kosovu. Odite malo do Cele kule mozda ce vam neka lobanja reci nesto o Turskoj.

Dragan BL

pre 10 godina

Bosna mu ostavljena u amanet, Kosovo mu druga zemlja...ma da!
Ima puno glasača u Turskoj koji su poreklom iz Bosne, Sandžaka i Kosova pa kupuje glasove.

eto

pre 10 godina

Samo vi(naze zene/babe i ostale) gledajte Turske serije i njihovu iskrivljenu istoriju u njima. Da li vi zaista mislite da su te serije odjednom nametnute eto cisto tako, dosadile spanske sapunice?? Ne, sve je to politika, prvo serije, razvojne agencije(TIKA) agencije Anadolija u Bih koja siri propagandu i huska na podele i ratove. Sve je to ostavljeno Turcim da pokusaju da pridobiju region, jedino ako se Rusija nesto zainteresuje da se izvucemo. Ne volim ni jedne ni druge, ni trece(Amere) ali radi se o tome ko ovde ima ciju podrsku, da bi ostvario svoje cijleve, ili bar sacuvao svoju zemlju i teritoriju. Samo se vi zezajte. Turska umislila da je svetska sila, iako samo regionalna, sme da pokazuje snagu Balkanu/jedva Grckoj/Izraelu ne sme, a Siriju ne sme sama da napadne, Iran ne sme popreko ni da pogleda, ali su tu nasli da se prave pametni. Sto dalje od njih, isti su kao i Zapad, cim osete moce, ratovali bi i sirili uticaj.

Kad - tad

pre 10 godina

Tako su mislili i tvoji preci, pa su "popili pedalu".
Možeš Tačija da povedeš sa sobom u Ankaru i sve koji to žele.
Kosovo i Metohija će ponovo biti pod upravom Beograda, kad - tad !!!

Lazar NS

pre 10 godina

A kad su se vec dotakli razgovora o himnama, Erdogan je kosovskom premijeru predlozio, da bi novom himnom Kosova, u cast njihovog prijateljstva i saveznistva, trebali proglasiti "Na kraj sela, Zuta kuca...".

ivcha

pre 10 godina

Setimo se samo sta je Drecun pricao o zelenoj transferzali istambul-sarajevo. Svi smo ga smatrali budalom. Kad ono posle 25 godina stvarno...

Njam Njam

pre 10 godina

Jedna od najvecih gresaka Nikole Pasica je bila to sto je 1912. odbio predlog Grcke da se napadne Konstantinopolj i Turci sateraju sve do Saudijske Arabije...i bili bi smo mirni za vjek i vjekova....

Ivan

pre 10 godina

Opa, Turci hoće da se potpuno vrate na Balkan!

Ima samo jedan problem: Rusija.


I ona hoće da se vrati na Balkan, zato se i pravi Južni tok, koji ide i kroz Republiku Srpsku.

Mislim da je vreme da se obnovi kurdski ustanak protiv turske okupacije. Rusi su ga finansirali do 1991., onda su stali, vreme je da počnu opet.

Mitke

pre 10 godina

Čekaj, nešto nisam u toku. Ako je Kosovo Srbija, kako onda turski premijer sa 600 svojih turaka može slobodno doći na Kosovo, biti tamo primljen kao državnik od strane recimo državnika, a da Srbija to samo može gledati........i ne smije niti pisnuti?? Zašto ne povuku veleposlanika ili ne zovu majku Rusiju?? S druge strane srpski podpredsjednik ne smije doći na isto to Kosovo i to tamo gdje Srbi drže većinu bez pitanja i bez da se prvo dobro pokloni i moli vrh Kosova?? Kako to?????

neka mu bude

pre 10 godina

Ja ipak mislim da je Kosovo vise americka zemlja nego njegova, ali neka mu bude.
Svi su isti.
Nemojte da se bunite,Erdogan je demagog obican,boli ga uvo za Kosovo, malo, malo pa i na svoj narod izvodi i policiju i vojsku.
Mislim da nam je daleko veci problem nas Sulejman, koji cak nece ni da ode na Kosovo i obidje svoj narod.

luka

pre 10 godina

Posteno. Rusi i mi smo bratski narodi. Braca su nam i Belorusi, Ukrajinci, Bugari, Slovaci, Cesi i Poljaci. Muslimani su nas narod, sta god oni ili neko drugi mislili o tome (ovo bez da vredjam, moj narod, Srbe, volim najvise). Turci i danas u skolama uce da su ovi prostori sastavni deo Turske, trenutno oduzet voljom velikih sila. Od Albanaca se mora uciti o jedinstvu nacije. Molim, objavite komentar.

redzo

pre 10 godina

nigde informacije da je razlog posete, otvaranje novog aerodromskog terminala ADEM JASHARI u Prishtini kojeg je izgradio konzorcijum tursko-francuski

ha ha ha

pre 10 godina

srbistanci!!! Pa nemoj te tako,kidate se znam da vas boli.Svhatite drago braco da je kosovo odavno izgubljeno.To sto vas zavaravaju ovi iz crkve kao svetinja ovo ono.Ne,oni ne treba da vas uce to su sve gejevi,pedofili i ostalo.Kao prvo rasterajte ove vase iz crkve,mislim na popove i krenete iz pocetka,polako gradite odnose sa komsijama,postujte svoje sugradjane bez obzira koje vere oni bili i krenuce vam na bolje...Rusija,Grcka itd.to vam nisu prijatelji,naprotiv najvece zablude vase istorije i buducnosti,veci vam je prijatelj Turska nego oni. Jos nesto na kraju zasto bas Kosovo?! Jednostavan odgovor preci su mu oni nego srbi. Isto ko sto bi neko od vasih pravoslavaca posetio vas pre nego kosovo. Pamet u glavu. Pozdrav

Banovo Brdjanin

pre 10 godina

Gledam ove komenate i mislim se zar ljudi i dalje misle da je Kosovo Srbija?
:-) Zar i dalje to misle posle briselskog sporazuma? Je l predsednik i vlada Srbije imaju ovlašćenja dole možda? Ako nemaju, onda šta nas se tiče to što su Turci omiljeni narod Kosovara.
Na kraju krajeva Kosovo i jeste najduže pripadalo Turskom carstvu. Čak oko 500 godina bilo je deo Otomanske imperije. Ako ćemo po istoriji i imaju najviše prava.

conte

pre 10 godina

...so let's count these friendly countries: velika albanija mu je druga na srcu, bosna mu je treca zemlja, raska cetvrta i zapadna makedonija valjda peta rezervna zemlja. nadam se da ce moj carski Krusevac ostati izvan menija.

leticete vucicu i dacicu

pre 10 godina

Turska vec godinama otvoreno radi protiv interesa Srbije i umesto da se Srbija postavi prema tome sa makar minimum dostojanstva, turski politicari se ovde primaju kao da su rod najrodjeniji. I to je upravo Tadic zapoceo a Nikolic nastavio. Zasto? Svaka ali svaka normalna drzava bi posle ove izjave Erdogana pozvala turskog ambasadora na konsultacije, otkazala reviju turskih filmova koja se odrzava u Beogradu, sutra bi pozvala u posetu predstavnika kurdskih boraca za slobodu a Erdogana banovala za sva vremena. Samo sto ovo ovde vise nije normalna drzava nego nekakva beskicmenjacka tvorevina koju svi mogu da ponizavaju kako hoce - pocev od Turske, preko albanskih krimosa koji gaze policajce i ubijaju ih, do uvoza hrvatskih cigareta... Ali dobro, bice i tih izbora.

Бинср

pre 10 godina

Е моји Срби, моји саплеменици. Опет смо у позицији као пред балканске ратове. Опет нас чекају ратови, страдања и битке, опет све изнова. Само што данас немамо Мишића, Путника, Штурма, Бојовића, Гавриловића, Краља Петра, Николу Пашића него стране намештенике и мешетаре. Нисмо ни за под нокат Србији од пре 100 година, а све нас исто чека...

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan na skupu pred nekoliko desetina hiljada građana Prizrena i drugih gradova Kosova rekao da je Kosovo njegova druga zemlja“. Ма да овај Ердоган не доживи судбину турског цара Мурата, па да му народ пева песмицу: „Еј бре Мурате, ти си среће ку....“! Биће теби Косово друга земља када те курди протерају из твоје прве земље!

McMurphy

pre 10 godina

E tako se to radi. Ko je nama dao ovakvu podrsku? Niko! Sto ne dodje Putin da kaze da smo isti narod? Aj makar prestanite vise da smarate sa temom kako je Kosovo Srbija, jer to nije, niti ce skoro biti.

Mi na dnu, oni na vrhu.

pre 10 godina

Dok je bilo one jake Jugoslavije, niste smeli ni da pomisljate na takve izjave, i da imate takve pretenzije, a kamoli da se sepurite po kosovu i bosni.

Ponooooovoo

pre 10 godina

Imam osecaj kao da ce srbi opet da budu pod rosptvom par hiljada godina,samo ovaj put Albanci rokaju.Ovo je podrska a ne ko oni rusi...........
Pomirimo se sa sudbinom mi polako nestajemo sa ovih prostora,gde su nas ratovi doveli...:(

destroy

pre 10 godina

Na kraju krajeva Kosovo i jeste najduže pripadalo Turskom carstvu. Čak oko 500 godina bilo je deo Otomanske imperije. Ako ćemo po istoriji i imaju najviše prava.
(Banovo Brdjanin, 23. oktobar 2013 21:21)

Nije samo Kosovo bilo skoro 500godina pod Osmanlijama, već skoro ceo Balkan (Srbija, Grčka, Bugarska, dobar deo Rumunije...),tako da po tebi sve ove države treba da pripadaju Turskoj.A ako se vraćamo u istoriju,Balkan ima mnogo dužu istoriju od vremena koje je proveo okupiran od strane Osmanlijske imperije. Početak Evropske(zapadne) civilizacije je nastao na Balkanu, tako da 500godina predstavlja samo mali deo u celoj istoriji. Turski političari(pogotovu premijer) su u velikom naletu (zbog ekonomske snage) pokušavajući da povrate uticaj u regionu(Balkana i Bliskog Istoka), poput onog koji su imali pre 200 godina. Bojim se da nisu svesni da neće uspeti da, sa svojim islamskim fundamentalizmom, stvaraju nestabilnost na Balkanu i da je i za njih bolje da se vrate na put kojim ih je Ataturk poveo.

Zoso

pre 10 godina

Sta se sekirate braco preko Save i Dunava.Jos mirisete na djevrek dok kroz ovoren pendzer gledate avliju i kola sto tandrcu po kaldrmi ne bi li vam se vratio delija iz apsane.

Njofra

pre 10 godina

Veliki problem je sto mi Srbi a hriscani generalno nijesmo zavrsili posao 1912 godine kako smo trebali...
Ali to je onaj tipicni traljavi balkanski mentalitet,nikada ispuni posao 100% savjesno i cisto nego vazda ostavi nesto cime bi mogao trgovati i izvuci nesto na "foru"...

Spanci su muslimanski problem krajem 15 vijeka u tijeku rekonkviste rjesili korijenito i brutalno:

nakon 500 godina vladavine muslimana Spanijom bivali su svi protjerani za pola godine nakon pada Granade,a ono sto je ostalo ognjem i macem satrano...

Rezultat: 0% muslimana u Spaniji dok ovdje na Balkana sve vrvi od njih i samo problema od njih...

Lana

pre 10 godina

Ma, boli njega realno uvo i za Kosovo i za kosovsku sirotinju, pa čak i za ono malo tamošnjih Turaka. Jedino mu je bitna nezavisna evropska država u kojoj dominira islam. Ali, svaka im čast na podršci i zalaganju, tako moćan državnik došao u tu zabit na kraju sveta sa svitom od 600 ljudi. Ne sumnjam da će ih još obilno pomagati, prvenstveno zbog svojih i opštih islamskih interesa, ali ipak. A šta smo mi, jadni, ikad od svoje braće Rusa dobili sem noža u leđa (više puta) i glavobolje? Pa vi i dalje gledajte Sulju, Šeherezadu i ostale turske sapunice i lažite sebe pričama o iskrenom prijateljstvu naših naroda.

Sava

pre 10 godina

Mislim da ce ova izjava ozbiljno uvrediti mnoge u Federaciji u BiH, a sto se tice Srbije moze se razumeti politika koju vode nasi lideri - "Držite prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže" Sun - Tzu

realan pogled na budućnost

pre 10 godina

Nikad u životu ne bih otišao u rat za Kosovo, ljudi ovo je 21. vek, vek nuklearnog naoružanja i interkontinentalnih balističkih raketa a ne doba junaštva i hrabrosti iz Prvog ili Drugog Sv. rata.
Iscrtajte jednom za sva vremena granicu Srbije (ako je moguće sa severom Kosmeta) i lepo vojska u blizini da sprečava albanske upade.
Shvatite da Priština nije naš grad da je sve južno od Ibra albanska zemlja i da će to tako zauvek ostati.

Milan

pre 10 godina

Тако је и Мурат мислио.
(Pantagruel, 23. oktobar 2013 20:06)

Jeste, samo sto smo tada imali mnogo Lazara i Obilica a jednog Vuka Brankovica, danas su svi Brankovici a Lazara i Milosa nigde, i kad bi se pojavili takvi odavde bi bili proterani ili ubijeni, pazljivo poslusajte ove reci https://www.youtube.com/watch?v=NCa9kuJzyhY i posle slusajte kako je Ceda 'naslednik' Djindjiceve politike a zalaze se za Kosovo vise od Tacija, ili verujte Vucicu i Nikolicu koji su zapravo stavili tacku na ovu pricu, zapocecemo mi nadam se kad tad novu recenicu samo sto ce biti neuporedivo teze, sve je dobro dok se narod ne preda a sve mi se cini da smo i tu podbacili, ljudima je pojuljano samopozdanje, nametnuta griza savesti zato sto su Srbi, sramota je reci da volis svoju zemlju jer te tvoji zemljaci odmah prozivaju da si patriJota i zatucan, izgubili smo nacionalni identitet a ljudi su bedni i siromasni i od svega digli ruke, sistematski smo unistavani. Onda na stotine hiljada ljudi su sto iz gluposti sto iz licnih interesa clanovi ili simpatizeri vodece stranke koja pokusava konacno da sprovede plan nezavisnosti Kosova, sto je najgore nemamo opoziciju, postali smo losi ljudi, do juce ste se vi radikali kleli u Seselja a danas ga pljujete iako covek pise istoriju u najnepravednijem sudjenju ikada, zarad bednog interesa se klanjate Vucicu i Tomi koji su evo da podsetim bili veliki borci za ocuvanje Kosova kao naseg https://www.youtube.com/watch?v=NfdbDdJWcUc Meni se povraca ne znam za vas

objasnjenje

pre 10 godina

bih liberal@

tvoju zemlju niko iz Srbije ne svojata, nego vi Bosnjaci hocete da dominirate a to ne moze ni u snu. zato i postoje dve republike,.da se zna sta je cije. a ako ovo ne shvatate onda ce morati da se rasparcaju.

Moravsky

pre 10 godina

I nekom Hristodulu-u je Konstatinopolj aka Istambul drugi glavni grad posle Atine

P.s.A šta mu je federacija BiH ako mu je Kosovo druga zemlja?

Stari Vizantinac

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam sta se više kao nerviramo?!
Pa Kosovo je nezavisna država...
Srbija to ne priznaje, ima pravo na to i ponaša se u skladu s tim.
Turska i još 100-tinak drugih država sveta priznaju tu nezavisnost i ponašaju se u skladu sa tom činjenicom.
Da smo neka bitna zemlja Kosovo mnogi ne bi priznali ali pošto smo totalno nebitni na svetskoj sceni onda je ovako. Piš...mo uz vetar ceo život i onda očekujemo da nas neko gotivi - zašto bi bre?
Istina boli al' šta da se radi...

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Kosovo nema veze ni sa Turcima ni sa Islamom, na Kosovu zive potomci Ilira
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Deki, 24. oktobar 2013 10:19)
------------------------------------------
A na osnovu kojih podata to tvrdite?Da niste pročitali na "kupusnom listu" ili ste "istoriju" slušali na nekom albanskom "univezitetu"?!
Nemoguće je da od toliko starog naroda i kulture nema NIJEDAN arheoločki nalaz,nijedan zapis,nijedna gradjevina.Srbi su kažu na ovim prostorima "samo" 1500 godina pa imaju toliko spomenika,toliko pisanih dokumenata i geografskih naziva pa me prosto čudi da "Iliri" ne ostave ništa za sobom?!Gospodine, ptice su u Čileu ostavile trag, pa na osnovu njihovog izmeta,koji se zove "Čilska šalitra" danas možemo da dokažemo da su na tom području živela ogromna jata ptica?!Nemoguće je da tako stari narod, kakvim se predstavljaju Albanci nema tragova čak ni u bližoj prošlosti?! Doduše,ako se radi o onoj "istoriji" po kojoj su Miloš Obilić i Car Dušan Albanci a Pećka Patrijaršija spomenik Albanske kulture onda je sve jasno. Dokazi nisu ni potrebni?! Kome to još treba,zar ne?

Nikola

pre 10 godina

Da budem brutalno iskren, naša pozicija nije dobra, nije ni čudo što nas bukvalno ...e ceo svet. Iskreno mislim da se Srbiji blizi kraj, i što je najveći problem ja sam teški optimista a i mnogo slicnih vidi stvari na slican nacin, prosto kakva je realnost na terenu. Srbija se rastavlja godinama, nacija nije složna, crkva nam je razorena, nemamo institucije ni nakon 20 godina, biloški polako nestajemo, u svetu smo medju prvih 5 nacija sa slabom demografskom slikom, stanovnistvo je staračko, ne uspeva nam nikako da održimo teritoriju , drugi nam uzimaju jer smo slabi kao država, rade sa nama svašta. U ovom trenutku Srbija u svom okruženju nema niti jednog prijatelja, okružena je sa neprijateljskim zemljama koje su uvek u istoriji pa i danas uzimale svoj deo kolača a mogu i danas jer iza njih je moćni zapad koji im je još i blizu, oni ih pomažu bezuslovno, dok nama recimo Rusi uslovljavaju svaku pomoć a i ranije u istoriji je bilo slično, jesu recimo Hrvati bili kolonija to uvek tvrdimo ali održali su , nisu imali mnogo žrtava, gotovo bez gubitaka i sta god rekli oni su danas uz pomoc Nemačke sila u regionu. Srbija je vec ceo vek previše slaba, a najgore je to što nije ni složna , najveći neprijatelj Srba uvek su pa i danas su uglavnom Srbi, zapitajmo se malo što je to tako !To su sve činjenice, i sada neka mi neko objasni, kako će Srbija da uspe pored svega navedenog ???

bigor

pre 10 godina

Murat,Obilic,500godina????
Kakva kolektivna paranoja pa jos na b92?! Al je ovaj narod prsoooo
Probudite se!!!!Kosovo je samostalno vec 13 godina.Ko neveruje blizu je neka se sam uveri.Granica,policija carina i sve to kosovske drzavne sluzbe.
U kom li veku vi zivite???

Beogradjanin

pre 10 godina

Sad se lepo vidi ko fura tu pricu i ko ima najveci interes...Bez blama opusteno alal vera!!!Tako i treba mi smo beskicmenjaci!!!

DEX

pre 10 godina

Sve će to postati opet jedna velika turska i kosovo i srbija. polako, samo da turska još malo ojača, a da balkan još malo propada. a kad počnu turci da svojataju i srbe i albance, i jedni i drugi će se takmičiti ko je veći turčin.

a ja mislila da su nam neprijatelji...

pre 10 godina

Iju, jel to predsednik one nase najprijateljskije zemlje, kako rece Nikolic?

Po toj logici je i Taci nas najveci prijatelj, posto su oni jedan narod?

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Po vecini komentara na ovu vest vidi se zasto je Srbija izgubila Kosovo.
Boze,koja pamet vodi ove ljude:Kurdistan,1389.,Murat,Putin...E majko Srbijo
na koga si spala,jadna ti majka...

Etiopija

pre 10 godina

Islamisti Erdoganu je svaka muslimanska država (ako je Kosovo uopšte država)njegova "druga zemlja".Pretpostavljam da mu je onda Malezija njegova dvanaesta zemlja, Indonezija četrnaesta, Mauritanija sedamaesta, Jemen dvadeseti i tako dalje.

Nikola

pre 10 godina

Možda su vam braća sa juga Srbije dala dosta , ma poprilicno od Slobe pa nadalje, ali od nas sa severa nećete dobit pedalj !!!!!!! Usto mi Srbi iz Vojvodine imamo podršku zapada, pre svega Austrije i Nemačke, ljudsi Srbija nam se raspada, Srbi dole od Bg pa nadalje daju deo po deo muslimanskim narodima nesvesni šta rade, tako ranije Crna Gora nije želele da da Prevlaku ali kad se umešao neko iz Beograda koji teritoriju daje šakom i kapom u Podgorici su umukli, medjutim danas nezavisna Crna Gora opet traži Prevlaku jer oni vole i poštuju svoje, kako nastupaju ovi iz vlade svi u zadnjih 20 godina, biće pravo čudo ako kod nas u Vojvodini ne prevladaju Albanci kao na jugu posebno do Niša i Kruševca,s ada se svi smejete na to ali zto će postati realnost, a mnogi medju vama koji su se tako smejali i za Kraajinu i govorili ma neće neće..Krajine nema a nema ni Srba tamo, smejali su se za Kosovo i busali se ma to je naše ali sada je stvar drugačija naša kolevka poseduje 95% srpskog stanovništva, Srbi interno raseljeni nisu se prijavili da glasaju, ne pada im napamet da ponovo zive na KIM a od Albanaca su počeli da uzimaju masovno pare, ljudi ove godine Albanci su u Nišu kupili nekolikjo stotina stanova, kuda ide Srbija ??? Biće dobro ako se Vojvodina bar spasi ! Sve nacije oko nas imaju saveznike, i imaju kredibilitet, sluge su ali bar žive dostojno, mi smo parija celog sveta, saveznici nam daleko milion km, a i njihovo saveznistvo je drž-ne daj :( U prevodu, Srbiji se ne piše dobro !

albanac hriscan

pre 10 godina

zasto vi srbi gledate na albance kao muslimane,edi rama je pravoslavac premijer albanije najpoznatije licnosti su katolici itd

Dusan Martinovic

pre 10 godina

Ovo nista nije novo. Ako pogledate odnose Britanske krune I Srbije zadnjih 150 godina videce te da Britaska Kruna je uvek radila protiv interesa Srbije i za interese Turske. Ta politika se nastavlja I danas samo je lider te politike Ujka Sam. OVo je prirodno saveznistvo jer Turska istinski neprijatelj Rusa I Srba I Pravoslavlja i istiski Americki prijatelj zajedno sa Albancima .Drugo izuetni su preduzetnici u proizvodnji i svercovanju droge koja postaje platezno sredstvo. Otprilike trecina svetske Ekonomije ekzistira na toj valuti Dovoljno je pogledati koliko Islam voli Hriscane recimo danas gore Koptske Crkve I Hriscanske u Kairu siluju maloletne devojcie I nemilosrdno ubijaju svakog ko nosi krst.Velika Albanija I Zelena Trasverzala su ljuta stvarnost. Srija ce morati da proguta jos jednu gorku pilulu oduzimanje Sandzaka i Vojvodine. Ne treba traziti krivicu u nama ili propaloj politici Milosevica mi smo jednostvno osudjeni jer nsimo kompatibilni i po ukusu svetskih policajaca. U ovom procesu danak ce platiti marionetske i vestacke tvorevine Balkansih drzavica ukljucujuic Grcku. Prinudjeni da postujemo standard Evorpe o verskim manjinama i toleranciji vrlo brzo cemo morati da otvaramo dzamije na svkom koraku. Muslimaske porodice danas imaju mnogo dece tako da ce uvek moci da zrtvuju clanove porodica za vise ciljeve. Da li cemo u sledecem ratu moci da se odbranimo mozda ali to ce biti ujedno i nas kraj sto je i cilj Zapda da ocisti Balkan od Srba.
Dusan Martinovic

deki

pre 10 godina

sarajevo.ba,Turska nije nikakva sila i sa nema Amerike bili bi manji od makovog zrna.Bosanac,nemoj da se veselis prerano i da likujes .Mi srbi smo ponekad ne slozni i sad smo trnutno tu gde jesmo ali nece to biti doveka.Mi znamo ko smo za razliku od Vas.U stvari znate i vi ko ste samo se pravite.A kad je Turska u pitanju ,ona je 'sila ' dok ne dobije po ušima.Ako se bude mnogo trtila lako moze i ona da dobije svoje Kosovo ,samo sto će to Kosovo biti 35% njene teritorije.Zivi bili pa videli.

Jale

pre 10 godina

Samo vi u Tursku na letovanje. I normalno slusajte turbo folk (tursku muziku) i gledajte turske serije. Turci mrze sve sto je neislamsko kao i Arapi koji nam kupuju zemlju. Glup smo mi narod.

smrc

pre 10 godina

Dacic moze na Kosovo samo u crkvu, da se pomoli dole Bogu, a turski i albanski premijer mogu da daju ovakve izjave. Ponizenje za ponizenjem

Herc

pre 10 godina

Erdogan izjava glas ovako: Srbiju ne diramo, a Kosovo ne damo.
Odgovor Nikolicu na prije nekoliko dana izjavu: BiH ne diramo, RS ne damo.
Cemu ljutnja, dozvolili smo da nam politicari kolo vode i mi svi Bosnjaci, Srbi i Hrvati igramo po njihovim notama, i bice nam ovako sve dok im dozvoljavamo.
Nit je RS srpska niti ce ikad biti, nit je Kosovo tursko nit ce ikad biti.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Kakvi ste ev i po komentarima vidim da bi zaratili sad rado s Turskom,,,dje'sh na Tursku bolan,,,i toliko o vasim snovima s Kosovom,valjda je sad Nikolic skonto,,bgm turci napreduju u svakom smislu a vi pricajte o mjenjanju vjera,ko je bogovski narod itd a samo tapkate u mjestu,cak uzdajuci se u Ruse i nazadujete,a vidite 600 clanova sto vlade sto biznismena na Kosovo

Јелица

pre 10 godina

Још једном нам је Турска показала своје територијалне претензије, није битно да ли је Ердоган у Призрену или Новом Пазару. Мени је интересантан тајминг његове посете, дакле уочи веома битних избора. Због тога, Срби морају изаћи на изборе у што већем броју, морају наступити јединствено.

Ozbiljno

pre 10 godina

A sta smo drugo ocekivali, o ovome bi EU trebalo da se izjasni, ali istorija se ponavlja!To nije nimalo neutralna politika. A mi svakome verujemo!

drasko

pre 10 godina

U Истанбулу живи три милиона људи који потенцирају своје српско порекло! У читавој Турској их је готово девет милиона. Још је краљ Александар К. изјавио да су Срби измирили све рачуне са Турском 1912, па убудуће са њима можемо бити само пријатељи. То, ипак, нико није узео за озбиљно до пре пет година.” То каже Драгослав Милосављевић, предсједник Друштва српско-турског пријатељства.
Jедном сам рекао једном професору из Анкаре да је довољно што су нас јахали више од 400 година, а он ми је одбрусио: "Питање је ко је кога ту јахао, ви Срби сте имали извршну власт као велики везири, какви султани!" Тако је само у периоду од 1543. до 1612. Србија допринела вођењу царства с 13 великих везира, седам њихових заменика, 23 везира, осам адмирала (капудин-паша), бројним гувернерима провинција и с безброј великих дефтердара (шефова финансија) и највиших административних службеника.
Ако вам је фрапантна бројка од три милиона у Истанбулу, шта рећи на податак да је то тек трећина од укупног броја колико их је у Турској?! Говоримо о девет милиона душа, а то није моја претпоставка, већ податак, нешто о чему се овде ћути. Говоримо о „армији” у најмању руку великих пријатеља Србије, који би и те како могли да нам помогну. Што је најважније – то и желе. Међутим… Е, то „међутим” је управо оно што нас је кроз историју скупо коштало! Наиме, према његовим речима, за овдашње власти ти људи никада нису били сматрани српским исељеницима због „догме да су Срби само они православне вере”.

BH Liberal

pre 10 godina

E još kad bi ovoliko komentatora protestovalo svaki put kad drzavni I crkveni vrh u Srba proglasi pola BiH srpskom zemljom?! Meni se ova izjava gadi ali kad vidim da oni isti koji moju zemlju BiH komadaju I svojataju još I gore I sad su kao oni zgroženi... E ti licemjeri su mi gadniji od ovog istrisenog loosera iz Turske.

AS

pre 10 godina

Sve je to od prevelike popularnosti i beskonacnog gledanja turskih serija...pa kao Srbi misle da su im Turci prijatelji,ta hajdete molim vas

vamo tamo

pre 10 godina

@gillien
7 miliona turaka može da krene na Beč odmah ali iz Nemačke. Kad bolje razmisle šta će oni u Beču kad im je bolje u Nemačkoj.

samo napred

pre 10 godina

Samo se i dalje Vucicevi obozavaoci kunite u Arape i njihova ulaganja.Bice nama ubrzo Albanci direktori po arapskim preduzecima, u sred Srbije. Zivi bili pa videli.
I Nemce su ovde "pojeli", samo sto je narod totalno apolitican i svako gleda apsolutno svoja posla, pa i ne primecuju sta im se dogadja.

Goran

pre 10 godina

Eto kakve smo neznalice, neko nam je uvalio pricu o 500 godina pod Turcima i mi to ponavljamo iznova i iznova.
Turci su vladali od 1459 (pad Smedereva) - 1830 (Srbija postaje knezevina) = 371 god.
Uzdravlje braco, i da se manemo vise te price o 500god ;)

Ataturk

pre 10 godina

Turska je bila velika Carevina,valjda ste ucili u skoli. Jedno vreme je bila jedna od dve-tri najjace Imperije na svetu, A JEDNOM IMPERIJA UVEK IMPERIJA. I ne zaboravite, ekonomski, vojno , kulturoloski je 20 puta jaca od nas. Jedan na jedan, zgazili bi nas , za 3 dana bi bili preg+d Beogeadom , cetvrtog u Beogradu. Ne zavaravajte se , Kosovo je izgubljeno zauvek , a moglo je ostati nase... trebalo je samo pristupiti Natou.

kad ce vec jednom biti jasno?

pre 10 godina

Kakvo prijateljstvo?Kakve vere?
Ja ne mogu da verujem kakve budalastine citam!
Niti je neko nekom prijatelj na kugli zemaljskoj niti verska pitanja imaju bilo kakve stvarne veze.
U pitanju je iskljucivo biznis,zelja za profitom.I to je to.Interes je jedino sto nekog,pa i Tursku interesuje.

Milos Davric

pre 10 godina

Mislim da je krajnje vreme da se potpiše neki tajni vojni dogovor izmedju Grčke I Srbije. Da malo zajedno vežbamo, unapredjujemo jedni druge, crtamo mape čisto da bi sutra bili spremniji!

Lukas aus Agram

pre 10 godina

Albanci su starosjedioci na Balkanu, prije 1400 godina smo mi protjerali njih, a sad oni polako se vraćaju na staro, polako, s Kosovom su tek počeli!

Vukašin. Hadžikaradžić

pre 10 godina

I dalja ekspanzija Albanaca i Turaka. Turska oće da ovo opet bude njeno. Albanci će sad stisnuti Crnu Goru u dogovoru sa Zukorlićem u Pazaru koji se osilio i preti. Budućnost realno crna. Ovi kod nas još viču Kosovo je Srbija i uvlače nas još dublje u probleme koji postaju sve veći i veći dok se neizrodi nešto novo , a to može biti samo na štetu Srbije. Pogledajte u kom smo okruženju - odnosi sa Bosnom 0 poena , saHrvatskom 0 poena , sa Mađarskom 0 poena (uvek), sa Rumunijom sa kojom smo uvek bili ok sad ne valja, sa Bugarima smo uvek šareni , sa Makedoncima 1 poen , sa Kosovom -10 poena , sa Crnom Gorom fala bogu bolje. I dalje nemamo na koga da se oslonimo , a ovamo šiljimo kitu. Sve u svemu nismo svesni svoje nesvesti što će mo i osetiti. A Turci bili Turci i ostali.

42

pre 10 godina

Jao ajde politicari nasi sakupiti onu stvar i slobodno proterajte sve turske firme i diplomate! Ma koliko ekonomski stetno bilo makar jednom da osetim da zivim u pravoj drzavi!

Sumadinac

pre 10 godina

Bas lepo!!! Ovaj se siri po Kosovu a nas narod gleda Sulejmana velicanstvenog.Jos i ona hrvatica peva o njima. Uzas! Al neka.,naci ce se neki novi Car Lazar i Milos Obilic!

MLADEN Mladenovic

pre 10 godina

Isto kao da Nikolic kaze za RS da mu je to druga drzava. Cemu takve reakcije ?
(RS, 23. oktobar 2013 21:25)
-------------------------------
Nije baš tako?! Ovo je isto kao kada bi Nikolić otišao u Kurdistan i pozdravio, narod Kurdistana i formiranje nove države Kurdistan i rekao da se oseća isto kao da je to njegova zemlja i narod?!Mislim da je ovo poredjenje mnogo pravilnije.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Još na početku raspada Jugoslavije,gledajući ponašanje Turske,koje je po neprincipijelnosti bilo još gore nego američko,znao sam da će Turska biti jedna od sledećih država koja će doživeti sudbinu Srbije.Država koja ima 20 miliona Kurda,kompaktno naseljenih na tromedji Turske,Irana i Iraka,podržava raspad Jugoslavije i stavlja se na stranu muslimana u BiH i arnauta na jugo Srbije,bez obzira što zna da sedi na "mini" koja otkucava poslednje časove strpljenja?!Nerazumno do kraja?!Takva država ili misli da je veoma snažna i nedodirljiva,ili joj glupost ne dozvoljava da vidi dalje od nosa.Siguran sam,da nikakvim lakiranjima kurdsko pitanje ne može biti rešeno sem stvaranjem nezavisne države.Da li će to biti za godinu dana ili deset godina,uopšte nije važno.Turska će morati da pojede "supicu" koju je kuvala drugima.San o povratku imperije predstavlja samo stanje bolesne svesti onih, koji putem marama, burki i muslimanskog fundamentalizma pokušavaju da otpočnu "slavnu" tursku prošlost?!

mhm

pre 10 godina

Istripovali se pod novim spoljnopolitickim doktrinama da ce postati novo osmansko carstvo. :)
Sto bi rekao nas narod, 'mnogo su pustili palacinku'. Samo da se ne rastegnu vise nego sto mogu, pa da ih neko iznutra ili sa strane lako pocepa.

Mic po mic

pre 10 godina

Ето вам сад па славите Турску, њихов политички, културни утицај и ебене турске тв серије. Миц по миц, избациће нас из сопствене куће.

Rade Božić

pre 10 godina

Ne zanosite se Kosovom,ono je prodato.Bolje vodite računa da Albanci ne dođu do Kraljeva i Niša-i onako pokupovaše zemlju i stanove u Nišu i okolini, a svi se pravimo ludi.

Miroslav

pre 10 godina

Svaka cast na ovakvim komentarima,lepo izgleda kad se bar oko neke stvari ujedinimo :)
A mislim da je ovim komentarom erdogan ipak najvise uvredio bosnjake,mi smo uvek znali sta nam misli,ali mi se cini da bosnjaci nisu ocekivali da albance stavi ispred njih

нобеловац

pre 10 godina

Ово ти доће као хладан зној кад те пробије кад те ухвате да кредеш у супермаркету. Све што пожелиш је НИКАД ВИШЕ.

oroa

pre 10 godina

Lepo i dirljivo,kakvo medju-drzavno prijateljstvo i ljubav!Nego,mozemo li se mi podiciti tako nekim uvazenim prijateljima....Al mislim da smo mi daleko od bilo cijeg uvazavanja.Ko ce nas da uvazi kad imamo ovkvu vlast koja radi protivu ineresa svoje zamlje i narod?! Ajd bas me zanima, zna li neko takve.....!!?

MUP

pre 10 godina

U Neptunu prodaju ono tursko smece "BEKO", a Gorenje koje se pravi u Srbiji ne drze na lageru. Vi sad razmislite sta kupujete, ali reci ovog okupatora u pokusaju ne zaboravite.

dragan

pre 10 godina

Vecina ovih komentatora se dojuce klela u Tursku kad je mali Toma bio u Turskoj.Zao mi patriota ali Turska je jedna od najbogatijih u Evropi.NATO im je garancija sigurnosti,nisu u EU sto im je garancija prosperiteta.Kad Tomi moze Rusija biti mama moze i Erdoganu da Kosovo bude druga,treca itd drzava.Kad Guzenbauer voli Srbiju moze i on voleti Kosovo.Ako Turska pomogne ekonomski Kosovo ubrzo ce srbi se seliti na Kosovo jer se od para zivi a ne patriotizma.

Sami Novi Pazar

pre 10 godina

Ovaj Erdogan je prolupao totalno, on Veze nema sta prica ja mislim da je on pogresio da je u Srbiji , Video tamo Siptarija ma misli Albanija. , pa zato su Srbi krivi kad su ocistili Kosovo Sami sebe , i svi otisli u Beograd itd, on Video Covek sve albanci pa moze da lupeta sta hoce , Erdogan misli da svako pada na njegove gluposti? Pa to je samo pokazivanje Misica evropi gospodo vidi te ja Imam moc na balkanu vama pred vratima tako da morate samnom da Razgovarate o svemu ja mogu sve da resim bla bla bla, Kasno Erdogan na Kosovo Dodje , Erdogan gubi kontrolu u svojoj Zemlji pa hoce da obezbedi sebi Azil , Jer Cemu trebat , ovo je samo cista glupost od islamista??? Meni licno ne treba Turska ni blizu Jer ih licno ja ne Volim, najbolje Kosovo podelit na Pola i napravit , jedan zid Koji je 20 metara Visok , i albancima zabranit prolaz Kroz Srbiju , eto im taj Deo tamo nek rade sta hoce, Srbiju u Nato i Nas Problem resen Ceo Svet garantuje za Nase granice Nase lepe Srbije ovo kaze Pazarac Koji voli vise metar Srbije nego Celu Tursku. Pisem sa Mobilnog televona mozda Sam prgutao neko slovo.

kratko i jasno

pre 10 godina

Mnogobrojne strateske studije i knjige stampane (na zapadu) ukazuju na to da ce Turska biti glavni strateski partner USA u ovom kraju sveta i da ce istocni i juzni Balkan biti njena interesna sfera. Naravno interes za istu oblast ce pokazivati i Rusija i Nemacka. To samo ukazuje da Srbija verovatno nikada nece uci u EU, vec ce se ovde lomiti mnogi interesi kao i proslosti... to moze da bude dobro, ako budemo pametni... u protivnom ce biti katastrofalno.
O svemu ovom se da citati u knjigama (kao na primer "next 100 years"), ali to nikako da udje u glavu nekim ljudima. Na primer, na ovom forumu su mnogi govorili da ce Erdogan pasti po istom scenariju kao i severno-africki vladari... ja sam odmah napisao da nema sanse, on je strateski americki saveznik. Tako je i bilo.

Ta

pre 10 godina

Nasa drzava treba da ga proglasi personom non grate. I ovako nemamo nikakve koristi od turske, ni dinara nisu ulozili u srbiju, niti ce ikada da jacaju nasu ekonomiju.

Srba

pre 10 godina

@conte
Nece ni tvoj Krusevac ostati izvan "menija". Bice pregazen, osvojen i progutan i tvoj Krusevac, jer te nije briga sto su albanci i turci oteli deo teritorije Srbije i kulturne spomenike srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ti samo vodis brigu o svojoj "avliji", a ognjiste i drzava se ne brane na kucnom pragu u papucama. Ako mislis da se odbranis treba SVI da izbijemo na Sarplaninu i Prokletije na granicu sa albanijom.

muljanda

pre 10 godina

prof.dr. Darko Tanaskovic objasnio, ali nema ko da ga cuje!!
www.nspm.rs/hronika/darko-tanaskovic-na-delu-je-pokusaj-stvaranja-nove-rumelije.html
www.nspm.rs/hronika/milos-markovic-povratak-turske-na-balkan.html
www.nspm.rs/hronika/darko-tanaskovic-turska-ce-odlucivati-o-sudbini-balkana.html

wiseman

pre 10 godina

Cekajte, ko je sad ovaj Erdogan?
Jel to onaj isti koga su slobodni mediji u Srbiji proglasili za velikog prijatelja Velikog Vodje samim tim i velikog prijatelja Srbije jer je Veliki Vodja Srbija?
Ili je ovo neki njegov zli brat blizanac?

daleko si ti od liberala, svetlosnih godina daleko

pre 10 godina

@BH Liberal

A zbog cega mislis da potomci onih koji su primili veru turskog okupatora imaju vise prava da Bosnu nazivaju svojom zemljom od onih koji to nisu uradili i koji tamo zive vekovima? Zbog cega bi Bosna bila vise tvoja(vasa) zemlja nego od Srba ili Hrvata ili bilo koga drugog? Zamisli samo da su Nemci pobedili u II svetskom ratu i da danas imamo razne Jurgene Petrovitze i Hanse Jowanowitze koji bi svojatali Srbiju i osporavali nekom Jovanu i Milanu pravo da Srbiju smatraju svojom drzavom.

бт

pre 10 godina

Ма нема везе, кад дође код нас Вучић и Дачић ће се загрлити са њим и рећи како је Турска наш велики пријатељ и како морамо гајити добре односе са свима.

kako sejesh..

pre 10 godina

pa nisu turci krivi sto smo trpeli nenarodnu antisrpsku vlast komunista 50 godina, plus 15 godina mafijasha Milosevica i db.
sve sto je srpski narod na celu sa Karadjordjevicima stvorio u 20.veku ove satane su porushile. uz podrsku tupavog naroda da ne zaboravim..
pa i danas pola naroda sanja tita a trecina slobu.

crveni

pre 10 godina

Полако, језик све трпи. Шта ли су то урадили да помогну Босни, градили џамије ? Где су радна места ? Не живи се од реторике...

Владимир

pre 10 godina

(Banovo Brdjanin, 23. oktobar 2013 21:21)

Нико не мисли овде да је КиМ Србија, свашта. Него се гледа како да га вратимо. Шта ту није јасно?
Је л' постојао икада Албанац који је говорио: одустанимо, хоћемо у Европу, визе...? Него је то једна витална и здрава раса са јасном идејом. Не ко ми, покуњени, прокужени и деградирани.

Aleksandar (Banja Luka)

pre 10 godina

Isto je to kazao i za Sarajevo i još je dodao da mu je rahmetli Alija ostavio Bosnu u amanet!
Ovaj čovjek nije sav sa sobom- Kurdi su mu nakon vjekovnog ugnjetavanja tempirana bomba, čeka se da ponovo buknu građanski protesti protiv nasilne islamizacije državnih institucija i autoritarne vlasti, na jugu zemlje dao je utočište sirijskim teroristima koji rizikuju da se rat prelije preko granice, a on pored svega još našao da se igra geopolitike na Balkanu i da sanja obnovu Otomanskog carstva.
Teško da će mu tako nerazumna i neobzirna politika donijeti dobro.

Nemo

pre 10 godina

A Toma mu se klanja i dodvorava, ponižava našu zemlju pošto je pre toga dobio podršku Zukorlića, sad vidimo zašto. A ovaj Taip kao oni muzičari u svakoj zemlji u kojoj gostuju obavezno kažu da baš njih najviše vole. I mogli bi ovi Turci malo da olade sa svojim ambicijama, već su jedanput od nas dobili po prstićima, dalje ruke od Srbije!A glupi narod samo neka gleda njihove trash serije, da bar nešto vrede nego živa gnjavaža. Mada, mi smo ustvari već okupirani preko tih serija, di ćeš gore.

milutin

pre 10 godina

Moram ostaviti komentar. Ova izjava Erdogana nije nista sto bi ovaj narod trebalo da zacudi ili iznenadi. Popularna ZETRA izlazi iz svoje medijske senke i sada zvanicno prikazuje svoju snagu. A nasem narod ispred ociju isti mediji provlace Farme, prajdove, patriote-politicke profitere narodne muke koji od svoje proslosti poznaju epski ciklus Bijelog dugmeta a oni narodskije provincijencije juznog vetra. Nema beba, Srbija je na kolenima!!

sarajevo.ba

pre 10 godina

@Deki
Sta pricas ti?
Turska nije sila?pa za vas je sad i Kosovo sila,jel vidis kako vam zavrcu ruke?jel i sam kontas da se niko ne obazire na vas?hajde mi nadji i jednu silu bilo gdje da vam sad daje neke infuzije u zivot da se vratite,pa ni Rusi,i sami ste gledali sta vam rade za gas,i vi srbi licno ste ovdje kamenovali bracu Ruse?
Pa vi srbi ste jedini naros sto se do neba diztet a iz dana u dan nazadujete
Evo pricate sad protiv islama,da je ga trebalo istrijebit itd,,,pa vama su arapi jedini spas(citaj sta Vucic kaze)a znate gdje ca vas ti Arapi dovest,bojim se nigdje
Pustite se vi Kosova,vodite brigu o ostalim dijelovima Srbije,i sto se toliko bunite sad ako je Turska tako slaba
A sto se tice turaka,mozete im samo molbu uputit da vas ne diraju
Pojma ti nemas o Turskoj pasa moj,poz

Shkëmbi

pre 10 godina

Te njegove ekspanzionisticke izjave ne ticu se toliko srba i Srbije koliko bi trebale da zabrinu albance.U svakom slucaju niti mi obicni gradjani -albanci uzivamo u takvim izjavama jer to kao vredja Srbiju niti nam je potrebno nicije dusebriznistvo.To sto se neki nikako ne mogu da se oslobode slepila mrznje samo pokazuje da je staza normalizacije nacionalnih odnosa na balkanu gotovo bez kraja.

...

pre 10 godina

Sad cu da objasnim nesto svima koju kazu "da li nije Bosna njegova druga zemlja" ili "Da li je onda Bosna njegova treca zemlja?": Bosna je njegova prva zemlja zajedno sa Turskom a Kosovo je njegova druga zemlja.

muamua

pre 10 godina

teorije zavere prestaju da bivaju teorije...autoshovinizam u srbiji je u porastu...da su preci sadasnjih muslimani na prostoru pazara i bosne branili u istoriji svoje poreklo kao sto njihovi potomci brane islam sada, danas ne bi brat na brata udarao...autoshovinizam u srbiji vekovima cveta...danas vojvodjani zele da se otcepe,a sutra ce da ginu da se ne otcepi npr banat od njih...itd itd...

Ddule

pre 10 godina

Jaca, bre, ova Turska; ekonomski se prosirio po celoj Europi.
Obim njihovog izvoza, primera radi, samo diner-kebapa i sutlijaša je veci nego nas celokupan izvoz!
http://hr.wikipedia.org/wiki/Turska

Nataeos

pre 10 godina

Turska - najveca opasnost po buducnost Srbije i hriscanskog Balkana.
(Samo corav ne vidi, 23. oktobar 2013 19:37)
Srbije da... Ostalo, kamo sreće da se otarasimo i hrišćanstva i islama!!

Dragan

pre 10 godina

Turcima je krenulo nabolje tek kada su otišli sa ovih prostora. Ako je Kosovo njegovo, onda je i Srbija njegova. Serbistan? Vidiš da ona devojka što je pre neki mesec dobila srpsku ličnu kartu na turskom jeziku, onda tu ličnu kartu nije dobila slučajno?!? Apsurdistan - dubioza kolektiv

bane

pre 10 godina

eto i erdogan ima pretenzije prema kosovu i bratskom albanskom narodu ,koji uopste nemaju isto poreklo.sasvim dva razlicita naroda .da li se turci vracaju na balkan posle buduceg ekonomskog kraha balkanskih drzavica?????.

samo ih vi gledajte

pre 10 godina

Sobzirom na gledanost turskih serija ovde kod nas, ne bi trebalo da zacudi da jednoga dana neko od ovih velikoosmanlija provali da je cela Srbija njihova druga rebublika.

Washington

pre 10 godina

Kosovu i Turskoj cuvaju ledja najmocnije zemlje zemlje. Nama cuvaju Rusi, Grci i Rumuni. Toliko o tome.

A sta to moze nase rukovodstvo da uradi?! Da inate pa da opet odemo pod sankcije? Skupo ce nas kostat.

BH Liberal

pre 10 godina

Štetno I beskorisno zabadanje nosa gdje mu nije mjesto. Imam više simpatija za Albance nego za Srbe jer su I oni stradali od istog SM režima kao I mi u Bosni ali Erdoganova retorika me vrijedja svojim licemjerjem I gluposcu ma kako godila Albanskom uhu. Ocito se radi o potrosenom politicaru koji je izgubio kompas. Brine me sto se looser slicno odnosi I spram BIH.

djolefrankfurt

pre 10 godina

kurdi su gospoda za ovog i ostale. ko zivi u nemackoj zna ih .ja sa njima i nemam kontakta niti sam i jednog zaposlio u mojoj firmi !!!

Rumenko

pre 10 godina

Tako su mislili i tvoji preci, pa su "popili pedalu".Možeš Tačija da povedeš sa sobom u Ankaru i sve koji to žele.Kosovo i Metohija će ponovo biti pod upravom Beograda, kad - tad !!!
(Kad - tad, 23. oktobar 2013 19:40)

......... Ma garant nikad sto pricas bre pa sa samo 40 godina vi u serbijo 5 mil stanovnika a mi u kosovo jedno 5 ipo miljona i sto ocete kosovo kad necete da se zenite mislite ceo dan sa paradu ponosa ma cutite bre.

Monte

pre 10 godina

Epa dragi srbi u buducem vijeku u evropi ce biti samo dvije zemlja jedna ce se zvati EU a druga Osmansko Carstvo a granica ima da bude od prilike negde ispod Beca

Bljak

pre 10 godina

Drago mi je što će i ovaj Turčin pokazati veliku ljubav prema genocidnom nacizmu; nisu li oni bili Hitlerovi i hrvatski saveznici (sa sve bosanskim, bugarskim, albanskim i inim muslimanima) dok su ubijali Jevreje, Jermene, Srbe, Grke i Ruse.
Greota je samo što su danas i Crnogorci (moji susjedi u zgradi, u ulici, u gradu Beogradu) na strani tih srbomrzaca. Nadam se da će zajedno sa Albancima i Turcima mirno okupirati Beograd i cijelu Srbiju, te snimiti novu seriju o srpskom Njegošu i njihovom Sulejmanu!

до века у Призрену

pre 10 godina

Лепо речено. Докле ће бити то нико не зна. Грачаница, ипак није турска нити ће бити. Ни Јерусалем није био јеврејски па је постао. Историја се не завршава на 2 деценије лоше српске политике.

Ranko Spalevic

pre 10 godina

Gospodo iz Vlade ostatka Republike Srbije,
Sačuvajte dostojanstvo institucije u kojoj ste se okupili ne samo voljom naroda ( i zna se da skoro pola biraća radije gleda rialiti šou umjesto izbornog).
Predlažem:
1. Da MIP uloži oštar protest, pravi, sadržajni, a ne onaj tek reda radi
2. Da se opozovu naši ambasadori iz "prijateljskih" fundamentalističkih država koje sa projekta prelaze u aktivni fazu izgradnje "zelene trnsverzale"
3. Da se javnost umjeto o problemima pasa beskućnika i usamljenih gejeva koji očekuju da im država nalazi još i družbenike - ce oktrenemo suštini: Odbrana Ustvava i prava 250.0000 proganikaa koji su žrtve još od daleke a tako prisutne Bečke doktrine i grešaka naših vlastordžaca zvanih "oslobodioci Beograda"
4. Da se, do daljnjeg predsjednicui dvije države iz AD "Zelena transferzala" proglase persona non grata.
Rekonstruisano vladu (proteze još ne škripe), rešava se i problem Beograda. I pozna jesen po volji narodnih predstavnika dođe. Vjerovatno ćemo se baviti i pitanjima ptica selica, GMO-suicida, MMF-a kao svjetske krvopije preko pipaka Svjetske banke.
Sve viđeno. Sem izlaska iz gladi, stagnacije, nezaposlenosti.
Još samo da nam se pamet vrati.

Nealbanac

pre 10 godina

Mislim da se Erdogan nece ovdje omrsiti. Albanci sa Kosova su se borili za nezavisnost i ne pada im napamet da se vracaju pod otomanske skute. Krajnji cilj drzave Albanije je prisajedinjenje Kosova, tako da ce Erdogan ovdje opeci prste.

M.

pre 10 godina

"Nit je RS srpska niti ce ikad biti, nit je .Kosovo tursko nit ce ikad biti"

U RS zive Srbi kao vecina, uz druga dva konstitutivna narode. Koliko je Turaka na Kosovu?

Veliki brat

pre 10 godina

Lepo su im Grci poručili (mislim da je prvo krenulo od jednog od grčkih monaha na visokom položaju, ako se dobro sećam nije direktno od njihovog patrijarha), kad su Turci počeli da pričaju o ulasku u EU:
- Kako da mi budemo u istoj uniji sa onima koji su do pre 150 godina nabijali ljude na kolac?

I treba im to stalno nabijati na nos.
Oni svi nama nabijaju na nos Srebrenicu kad god im se pruži prilika, čak i kad situacija nema veze sa tim, a više niko ne pominje Jasenovac, zločine Austrougarske i Bugarske u Prvom svetskom ratu, zločine koje su osmanlije činile tokom nekoliko vekova...

Sad će oni nas da uče demokratiji, a 60 godina nisu mogli da se oporave od bitke na Kosovu (od 1389. do 1451. Srbija je samo bila turski vazal, tek su posle turci ušli u Srbiju).

Da je Evropa imala sluha i da i sama nije bila u sukobima vlastodržaca kao i Srbija što je bila u sukobima knezova, pa da su se svi skupili kao protiv Napoleona 1813., i da su tad potamanili turke da više nikad ne kroče na Balkan, drugačija bi Evropa bila danas.

Ali, neka, Nemačkoj će doći ti Turci glave kad radije bira da podrži neprijatelje Srbije, pa čak i Tursku.

ABC

pre 10 godina

Ovo nam odgovara na duge staze. Ekonomski prosperitet doneo je pad nataliteta među Turcima, ali ne i među Kurdima. Kurda je danas dvadesetak miliona, ali pitanje je koliko će ih biti za 15-20 godina i koliki procenat ukupnog stanovništva će činiti. A oni, pored toga, uglavnom nemaju ništa od turskih para i ne dozvoljavaju im Turci da se integrišu kao ravnopravni članovi društva. S druge strane, biologija tj. brojke su jače od bilo kakve politike, a onda...pa-pa novo Otomansko carstvo i eto prilike da se neke stvari srede na Balkanu.

zabrinuta

pre 10 godina

hahha E Taci sad osim sto ti vicu KOSOVO JE SRBIJA cuje se i KOSOVO JE TURSKA, a ti uporan u nezavisnosti. Na tvom mestu ja bih se zabrinula!

u fazonu...

pre 10 godina

Premijer Erdogan je izgleda zaboravio da je vreme Otomanske imperije i vreme turskih osvajanja davno proslo!Otomanska imperija vise ne postoji,vec zemlja Turska...Ove populisticke izjave,mogu vise da stete nego da koriste na Kosovu!Tako da ih sa istorijske strane gledamo kao najblaze receno nepoznavanje i nipodastavanje cinjenica iz istorije drugih naroda...Da li je to Erdogan mislio da kaze kako on Kosovo vidi kao jednu drzavu,valjda misleci na Tursku ili ga nismo najbolje razumeli!!!Sta je ustvari hteo da kaze!Ako je to mislio,nece biti da je bas tako!Padom Otomanske drzave oslovbodjene su sve teritorije koje su okupirali i svaka je teritorija vratila svoju drzavnost!Tako da sada ovakve izjave se kose sa tom cinjenicom ,pa izgleda da je Erdogan umislio da je Erdogan Velicanstveni!Jos mu samo fali Hurem,pa da su u fazonu!

Damirkulus

pre 10 godina

Pa zar nisu Tomini prijatelji, Erdogan i Gul. Tako bar on bedsedise do nedavno. I isto ce reci kad dodju u Srbiju, ili opet on protegne noge do bratske mu Turske. Sta se palite ljudi?

Zvrlj

pre 10 godina

Pa kome vise nije jasno da se vraca Austro-Ugarsko - Turska granica na Balkan? Umesto da se sprijateljite sa Amerikom koja jedina kontrolise Turke i Evropu, vi ih pljujete i kunete se u jalove Ruse kojima ste postali obicno energetsko roblje. Gde je sada Putin da da komentar na ovakve izjave i upozori Turke da se ne sire po Balkanu??? Nema ga naravno, niti ce ga biti. Ima preca posla od Srba. Vojvodinu je Srbiji dala Amerika posle 1. Svetakog rata upamtite, a ne Rusi. To je istorijska cinjenica. Opametite se vise zaboga i trazite saveznike medju mocnima jer nacija ce nestati na toj vetrometini, a za 20 godina Turci vladati Balkanom.

zoran

pre 10 godina

Da je Milošević krajem osamdesetih, umesto što se neosnovano qrtzchio i okretao ka SSSR-u koji se raspadao, pregovarao sa Amerima i ON PRE SVIH NA BALKANU odobrio da naprave baze za NATO, sada bi svi drugo kolo na Balkanu igrali. Ovako, za par decenija ćemo nestati kao narod. Načisto...

A što se Albanaca na Kosmetu i u Albaniji tiče, ako mislite komšije da će vam "pod" Turcima biti bolje nego SA Srbima, u tužnoj ste zabludi.

moki

pre 10 godina

никад није била бити ће бити косово-турска, 500 година били смо под окупацијом па још једну окупацију издржаћемо, али много краћу.

mandara

pre 10 godina

Tako se to radi a ne kao Nikolic da propagira nezavisnost Kosova ("ja nisam predsednik Kosova")ili ti Ivica, koji je i rodjen na Kosovu, ne sme da kaze da mu je to drzava. Mozemo mi Erdogena da mrzimo ali se on bori iza ono sto nije njegovo i ne trguje Turskom. Ne zaboravite da narod Turske nije u nista boljoj situaciji nego u Srbiji ali ne place za Evropom i ne rasprodaje turske resurse.

HM

pre 10 godina

Nekada kada ste vi osvajali to je bilo vase ( privremeno) a sada ste samo americki pijun a Amerika je rasparcala Balkan a vi sada kao lesinar se sepurite nad ostacima ostataka

Zvrlj

pre 10 godina

(Владимир, 23. oktobar 2013 22:33) "Него је то једна витална и здрава раса са јасном идејом. Не ко ми, покуњени, прокужени и деградирани."- To je zato sto Srbiju zemlju vodi talog, dok pametni i kvalitetni trule po kucama bez partijskih knjizica ili su van zemlje.

poturica gori od turcina

pre 10 godina

@BH Liberal

Razumemo frustraciju i saosecamo, "tatica" iz Turske vas je razocarao jer su mu danas Albanci "najomiljeniji" a ne vi "bosnjaci", ali eto njega u Sarajevu za koji dan pa cete opet biti "najomiljeniji" i opet ce Turska da bude "majka". A sto se tice Kosova, tamo Turci ne cine preko 30% stanovnistva kao Srbi u BiH, Turci nikada nisu bili vecina na Kosovu kao sto su to bili Srbi u BiH ali i na Kosovu te je svaki pokusaj izjednacavanja licemeran. Da Srbi svojataju neku teritoriju gde nikada nisu bili vecina ili gde ih je jedva bilo, onda bi to sto si napisao imalo nekog smisla.

Avdija

pre 10 godina

Predivni komentari, jedan zbori o rjesavanju problema protjerivanjem, drugi o atentatu, treci o ratu... Super napredovanje. Dok su sva zapadnoevropska drustva shvatila da se svijet ne okupira ratom, nego snaznom ekonomijom, izvozom, tehnologijom, kod nas se zbori o ratovima, sirenju teritorija... Kao da ruski narod ima neku prednost od onolike Rusije, prodali bi se svi da dobiju pasos jednog patuljastog Lihtenstajna. Zato mene fasciniraju Nijemci, jednostavno su odbacili princip ratovanja i slicnih primitivnih tradicija nasilja, i okrenuli se vrijednom i upornom radu i razvoju, i zaista, tehnoloski i ekonomski vladaju Evropom, a velikim dijelom i svijetom. Mi Balkanci mislimo da cemo ratom i protjerivanjem rijesiti probleme? Eto kako smo ga rijesili zadnji put, zadnja smo rupa na sviralu, i svakih 50 godina isto s*anje. Bezveze...

E moji Balkanci, Bog nam pameti dao...

Homo politicus

pre 10 godina

Zato se u Pristini nalazi najveca katedrala u Evropi. Necete vi albancima dalje od otadzbine Srbije...nemojte da se zavaravate sa Turcima i ostalim istocnjacima. Uvesce vas Srbija u EU medju civilizirane narode i bez vaseg pristanka zato pamet u glavu i drzite se Srbije jer to je jedina vasa buducnost.

tonix

pre 10 godina

Pa nemojte bit toliko ljubomorni, pa ima covek svoji interesa tamo, I ako on racuna da kosovo je drugo mesto za njega, I za mene svaka druga zemlja je samo druga.

nenad

pre 10 godina

Interesantno je to da najpatriotskije zemlje imaju najveći odliv ljudi u inostranstvo... Celo Kosovo beži u zemlje EU da traži posao, Nemačka puna Turaka, a ni mi u Srbiji nismo ništa bolji.

Ovako smo i mi radili devedesetih i vidite kako smo prošli. Tako će i ovi da prođu ako se više budu skoncentrisali na patriotizam umesto na rad.

LoboSonora

pre 10 godina

Delegacija od 600 komada turaka!? Mislim da ide za invaziju hehe ili su došli posljednji put na Balkansko tlo pa da se osevape jadnika ovde što žive a oni kreču od sutra u suprotnom smjeru od europe ili im je baš stalo do nas hehehehe.

manjina

pre 10 godina

Turci se vracaju na svoje. Srbi ce dobiti sva manjinska prava u buducem turskom "carstvu", u rangu s Kurdima. Nova zajednica ce verovatno da se zove "istocna ekonomska unija" ili slicno.

momcilo antic

pre 10 godina

Da li se Sulejman vraca na mala vrata,valjda Srpska vlada treba da prva reaguje pa medjunarodna zajednica da uloze notu mesanja i pretenzije ptosirenja.

Mancini

pre 10 godina

Neoosmanski imperijalizam...Turska nakon 20.veka i Ataturkove reforme opet klizi u ekstremizam podržan od strane Islamske zajednice i klerikalnih nacionalističkih krugova. U isto vreme, odnosno malo ranije, vidimo nemačlki imperijalizam, koji se podudario sa raspadom Jugoslavije (po mom mišljenju i organizovao ga). Znači, poražene zemlje iz prvog i drugog svetskog rata su opet u ekspanziji. A gde je tu Srbija ? Kakve to veze ima sa Srbijom? Pa ima, jer su i jedna i druga zemlja zauzele revanšistički položaj i uzele na zub Srbiju što su i transparentno pokazali u poslednje dve decenije podržavajući ratne pohode Tuđmanovih bojovnika, Izetbegovićevih mudžahedina i Tačijevih terorista.
A šta je bilo u Srbiji za to vreme? Bila je neodgovorna vlast koja nije uspela ni umela da nadje saveznike-Veliku Britaniju, Francusku, Rusiju...Imali smo Miloševića i Šešelja koji su svakim potezom gurali Srbiju u sve veće blato. I opet su ti isti u Srbiji na vlasti samo u liku Dačića, Vučića i Tome.

T&T

pre 10 godina

Ja da sam Albanac sa Kosova, ja bih se veoma zabrinuo zbog ovakvih reci.
Da mi neko dodje i kaze da je moja zemlja njegova hahaha
To se nije nikada desilo kada je ruski predsedik bio u Srbiji.
Zar vi Albanci ne zelite u EU i da budete "nezavisna drzava"?
Covece koja komedija.

London 94

pre 10 godina

Ajde ne lupajte bez veze. Ovo je diplomatija. Nasa,në vasa bla bla bla. Covek doso na inaoguraciju aerodrome u Pristini , Tursko/Francuske kompanije.

Kosovari

pre 10 godina

Za nas Albance iz Kosova, Turska je kao za vas Rusija. I zato ne vidim nista loso ako je on reko to, itako oni su vladali kosovom vise nego srbi

sizofrenija

pre 10 godina

@sarajevo.ba

Razumem mrznju i zluradost prema Srbima koji su vodili rat protiv vas ali ne razumem ljubav prema Turskoj koji su okupirali Bosnu, pljackali je i iskoristavali vekovima, naterali vas da promenite veru, poturcila vas, iskoristavali, osiromasili. Odakle sad to?

Hahaha

pre 10 godina

Bice, bice! Eto nama Turci opet stizu. I ko kaze da Srbija nije u srednjem veku. Domaci smo vec naucili,a i "Sulejman Velicanstveni"nam je osvezio pamcenje Zukurlic i ekipa se loze i samo cekaju znak. J....ga kad nam Yugoslavija nije bila dobra! Sad ce biti mnogo bolje!

Narod koji luta

pre 10 godina

Zasto se sad ljudi u Srbiji bune? Kad su bili protesti u Turskoj, ovde su komentatori podrzavali tursku vlast, a komentari su bili tipa "sve je to orkestrirano sa zapada". Eto vam sad, podrzali ste ga...

nabavi ogledalce

pre 10 godina

@sarajevo.ba

Ma samo ako BiH vaki dan sve vise napreduje. Hahahahaha.
Znas li ti onu izreku, "rugala se sova vrapcu da ima veliku glavu". Tako i ti, komentarises Srbiju kako nazaduje a ta tvoja BiH je jedina i mozda jos Albanija koja je dobila negativne kritike od EU, prete vam sankcijama iz EU, blokirani ste, nefunkcionalni, ne kontrolisete skoro pola drzave i opstajete samo zbog mazohizma SAD i pojedinih drzava EU. Gledaj ti BiH i kako vi zivite a za Srbiju ne brini. A sta tek reci prema toj ljubavi i divljenju prema bivsem okupatoru Turskoj... Stokholmski sindrom na bosanski nacin.

sasa jokic

pre 10 godina

Ivan@ Ja nisam znao da se pravi Juzni tok? Ja sam mislio da imaju probleme i da jos nisu poceli.
Ovaj nastup Erdogana na Kosovu mi lici na to da nikad i nece.

Deki

pre 10 godina

Turska ima problem sa 20 miliona Kurda sa ASTRONOMSKIM natalitetom .Ako Turci ne uspiju u Sirji steci ce se usolvi za ustanak Kurda u razdoblju manjem od 20 god od danas.Sve Projekcije govore da za 20 god USA nece moci da izdrzava intezitet angazovanja (a jedva moze i danas ) koji sprovodi ,a sasvim sigurno nece biti broj 1# u Svetu .Kako se stvari odvijaju u Siriji zapad tj. USA i njeni sateliti ,su prvi put od pada Berlinskog zida podvili rep .Po prvi put se dogodilo da od ustaljene konstatacije "da Rusi nece ratovati sa Amerikom ni zbog koga" da Amerika nece ratovati sa Rusjom zbog Sirije...Ko ovaj momenat nije dobro shvatio ,moze da prodje kao oni koji nisu shvatili da je berlinski zid pao.Sama cinjenica da dva najveca saveznika Amerike,Izrael i Saudi Arabija nisu mogli da uticu na US da krene na Siriju dovoljno govori.Ko razume shvatice o cemu govorim.Amerika danas ima frenkfenciju srca iznad fizioloske granice tj.Tahikardiju.Pokazuje znakove zamora prvenstveno njihova ekonomija uz to ide i gojaznost tj.narastanje Kine i Rusije i hipertenziju ,blago receno Astronomskog spoljnog duga .Ako Americki dug postane bezvredan ,vise niko ga nece kupovati sa samim tim Amerika se nece moci finansirati .Za sada se vade na stampanje novca tj bezvrednih papira koji se rasporedjuj na nezamislivu svotu Dolara u opticaju ...eto od mene toliko :)

988

pre 10 godina

Namerno ili slucajno, pravi razlog boravka Erdogana i Rame na Kosovu je izostavljen u tekstu. Naime, trojica premijera su danas pristvovali ceremoniji otvaranja novog aerodroma u Pristini. Tacnije: presekli su vrpcu. Na slici se i vidi tzv tunel koji sluzi za ulaz u Avion.

gagule

pre 10 godina

Proterivanjem turaka sa ovih prostora, javila se potreba stanovništva koji su prihvatili islam, za jednom državom. Odatle i ideja velike albanije. E sad, mi mislimo (mi srbi) kako smo mi bili "plemeniti" pa smo ih pustili da žive na ovim prostorima, ali činjenica je da nam nisu dozvolili da ih proteramo ili prekrstimo. Što neki mogu protumačiti kao dobro ili loše. Uglavnom, većina ljudi (srba) ne zna da u današnjoj Turskoj živi 9 miliJona (kao što je srbenda napisala) srba. Tj. oni se danas zovu turskim imenima i prezimenima, ali se sa ponosom izjašnjavaju da su srbi, znaju koju slavu su slavili kao i kako su se prezivali... a da li mi njih prihvatamo?

jose

pre 10 godina

""Ima samo jedan problem: Rusija.

I ona hoće da se vrati na Balkan, zato se i pravi Južni tok, koji ide i kroz Republiku Srpsku. "

južni tok neide kroz RS več je RS preko jednog kraka spojena na južni tok

sta se bre palite

pre 10 godina

Pa i nas Predsednik ladno ode prvi put u zivotu u Strazbur i izjavi:"Strazbur je moj drugi grad".
To su vam politicari, svuda pricaju ono sto ljudi vole da cuju.Samo bolesnik moze da povede sa sobom delegaciju od 600 ljudi, zbog otvaranja renovirane aerodromske zgrade.

montenegrino

pre 10 godina

VRAC - Onda se zapitaj do koga je, do vas ili do svih drugih! ;-) (odg nevezan za temu) A sto se teme tice, svasta bih napisao, naravno uvrjedljivog karaktera ali znam da mi nece objavit pa necu. Turska je ovih godina malo ojacala ekonomski i sad vode visevjekovnu politiku. Zna Evropa odlicno kakvi su Turci zato ih i drze na cekanje...sto se mene tice dabogda ih nikad ne primili u EU, i onako su u Aziju...Ovo malo sto su u Evropu im treba uzet isto onako kako su oni to znali od drugih da uzimaju, i pri tome da prave masakre kao nad Jermenima koji ni dan danas nece da priznaju. Da su ubili milion ipo jevreja, cijeli svijet bi im krv popio,ali posto su to tamo neki nebitni Jermeni, moze im se... I da ne duzim, aj zdravo :-)

ha ha ha

pre 10 godina

srbistanci!!! Pa nemoj te tako,kidate se znam da vas boli.Svhatite drago braco da je kosovo odavno izgubljeno.To sto vas zavaravaju ovi iz crkve kao svetinja ovo ono.Ne,oni ne treba da vas uce to su sve gejevi,pedofili i ostalo.Kao prvo rasterajte ove vase iz crkve,mislim na popove i krenete iz pocetka,polako gradite odnose sa komsijama,postujte svoje sugradjane bez obzira koje vere oni bili i krenuce vam na bolje...Rusija,Grcka itd.to vam nisu prijatelji,naprotiv najvece zablude vase istorije i buducnosti,veci vam je prijatelj Turska nego oni. Jos nesto na kraju zasto bas Kosovo?! Jednostavan odgovor preci su mu oni nego srbi. Isto ko sto bi neko od vasih pravoslavaca posetio vas pre nego kosovo. Pamet u glavu. Pozdrav

Banovo Brdjanin

pre 10 godina

Gledam ove komenate i mislim se zar ljudi i dalje misle da je Kosovo Srbija?
:-) Zar i dalje to misle posle briselskog sporazuma? Je l predsednik i vlada Srbije imaju ovlašćenja dole možda? Ako nemaju, onda šta nas se tiče to što su Turci omiljeni narod Kosovara.
Na kraju krajeva Kosovo i jeste najduže pripadalo Turskom carstvu. Čak oko 500 godina bilo je deo Otomanske imperije. Ako ćemo po istoriji i imaju najviše prava.

BH Liberal

pre 10 godina

E još kad bi ovoliko komentatora protestovalo svaki put kad drzavni I crkveni vrh u Srba proglasi pola BiH srpskom zemljom?! Meni se ova izjava gadi ali kad vidim da oni isti koji moju zemlju BiH komadaju I svojataju još I gore I sad su kao oni zgroženi... E ti licemjeri su mi gadniji od ovog istrisenog loosera iz Turske.

Herc

pre 10 godina

Erdogan izjava glas ovako: Srbiju ne diramo, a Kosovo ne damo.
Odgovor Nikolicu na prije nekoliko dana izjavu: BiH ne diramo, RS ne damo.
Cemu ljutnja, dozvolili smo da nam politicari kolo vode i mi svi Bosnjaci, Srbi i Hrvati igramo po njihovim notama, i bice nam ovako sve dok im dozvoljavamo.
Nit je RS srpska niti ce ikad biti, nit je Kosovo tursko nit ce ikad biti.

Zoso

pre 10 godina

Sta se sekirate braco preko Save i Dunava.Jos mirisete na djevrek dok kroz ovoren pendzer gledate avliju i kola sto tandrcu po kaldrmi ne bi li vam se vratio delija iz apsane.

sarajevo.ba

pre 10 godina

Kakvi ste ev i po komentarima vidim da bi zaratili sad rado s Turskom,,,dje'sh na Tursku bolan,,,i toliko o vasim snovima s Kosovom,valjda je sad Nikolic skonto,,bgm turci napreduju u svakom smislu a vi pricajte o mjenjanju vjera,ko je bogovski narod itd a samo tapkate u mjestu,cak uzdajuci se u Ruse i nazadujete,a vidite 600 clanova sto vlade sto biznismena na Kosovo

Uh sto volem

pre 10 godina

Ha Ha Ha ha sto volim ovo.Ovo je prst u oko TomiNikolicu. Veliki prijatelji . A pre dolaska osmanlija na ove prostore Albanci prakticno nisu ni postojali. I u Albaniji pre dolaska osmanlija sve je bilo helenisticko

...

pre 10 godina

Sad cu da objasnim nesto svima koju kazu "da li nije Bosna njegova druga zemlja" ili "Da li je onda Bosna njegova treca zemlja?": Bosna je njegova prva zemlja zajedno sa Turskom a Kosovo je njegova druga zemlja.

Lukas aus Agram

pre 10 godina

Albanci su starosjedioci na Balkanu, prije 1400 godina smo mi protjerali njih, a sad oni polako se vraćaju na staro, polako, s Kosovom su tek počeli!

realan pogled na budućnost

pre 10 godina

Nikad u životu ne bih otišao u rat za Kosovo, ljudi ovo je 21. vek, vek nuklearnog naoružanja i interkontinentalnih balističkih raketa a ne doba junaštva i hrabrosti iz Prvog ili Drugog Sv. rata.
Iscrtajte jednom za sva vremena granicu Srbije (ako je moguće sa severom Kosmeta) i lepo vojska u blizini da sprečava albanske upade.
Shvatite da Priština nije naš grad da je sve južno od Ibra albanska zemlja i da će to tako zauvek ostati.

Ataturk

pre 10 godina

Turska je bila velika Carevina,valjda ste ucili u skoli. Jedno vreme je bila jedna od dve-tri najjace Imperije na svetu, A JEDNOM IMPERIJA UVEK IMPERIJA. I ne zaboravite, ekonomski, vojno , kulturoloski je 20 puta jaca od nas. Jedan na jedan, zgazili bi nas , za 3 dana bi bili preg+d Beogeadom , cetvrtog u Beogradu. Ne zavaravajte se , Kosovo je izgubljeno zauvek , a moglo je ostati nase... trebalo je samo pristupiti Natou.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Kosovo nema veze ni sa Turcima ni sa Islamom, na Kosovu zive potomci Ilira
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Deki, 24. oktobar 2013 10:19)
------------------------------------------
A na osnovu kojih podata to tvrdite?Da niste pročitali na "kupusnom listu" ili ste "istoriju" slušali na nekom albanskom "univezitetu"?!
Nemoguće je da od toliko starog naroda i kulture nema NIJEDAN arheoločki nalaz,nijedan zapis,nijedna gradjevina.Srbi su kažu na ovim prostorima "samo" 1500 godina pa imaju toliko spomenika,toliko pisanih dokumenata i geografskih naziva pa me prosto čudi da "Iliri" ne ostave ništa za sobom?!Gospodine, ptice su u Čileu ostavile trag, pa na osnovu njihovog izmeta,koji se zove "Čilska šalitra" danas možemo da dokažemo da su na tom području živela ogromna jata ptica?!Nemoguće je da tako stari narod, kakvim se predstavljaju Albanci nema tragova čak ni u bližoj prošlosti?! Doduše,ako se radi o onoj "istoriji" po kojoj su Miloš Obilić i Car Dušan Albanci a Pećka Patrijaršija spomenik Albanske kulture onda je sve jasno. Dokazi nisu ni potrebni?! Kome to još treba,zar ne?

Бојан Илић

pre 10 godina

И Цариград је многима духовни центар господине Ердогане, само полако...

Zoonlogonechon

pre 10 godina

Bice Kurdistan od Ankare do Irana.
Tuziti ih za 500 godina ropstva.
Genocid na Jermenima u skupstinsku proceduru, kad oni mogu Srebrenicu.
U Beogradu spomenik za ropstvo ispraviti.

Kad - tad

pre 10 godina

Tako su mislili i tvoji preci, pa su "popili pedalu".
Možeš Tačija da povedeš sa sobom u Ankaru i sve koji to žele.
Kosovo i Metohija će ponovo biti pod upravom Beograda, kad - tad !!!

BH Liberal

pre 10 godina

Štetno I beskorisno zabadanje nosa gdje mu nije mjesto. Imam više simpatija za Albance nego za Srbe jer su I oni stradali od istog SM režima kao I mi u Bosni ali Erdoganova retorika me vrijedja svojim licemjerjem I gluposcu ma kako godila Albanskom uhu. Ocito se radi o potrosenom politicaru koji je izgubio kompas. Brine me sto se looser slicno odnosi I spram BIH.

Srpski Madjar

pre 10 godina

Svi nasi preci se sada prevrcu u grobu. Ko se sada seta prestonicom Srbije. Ko se seta Dusanovim Prizrenom. Svi osim onih cija je to sveta zemlja. Srbi sram vas bilo ne zasluzujete sopstvenu istoriju, narode bez secanja i narode bez ponosa

Srdjan Milosevic

pre 10 godina

Po vecini komentara na ovu vest vidi se zasto je Srbija izgubila Kosovo.
Boze,koja pamet vodi ove ljude:Kurdistan,1389.,Murat,Putin...E majko Srbijo
na koga si spala,jadna ti majka...

Ivan

pre 10 godina

Opa, Turci hoće da se potpuno vrate na Balkan!

Ima samo jedan problem: Rusija.


I ona hoće da se vrati na Balkan, zato se i pravi Južni tok, koji ide i kroz Republiku Srpsku.

Mislim da je vreme da se obnovi kurdski ustanak protiv turske okupacije. Rusi su ga finansirali do 1991., onda su stali, vreme je da počnu opet.

Sami Novi Pazar

pre 10 godina

Ovaj Erdogan je prolupao totalno, on Veze nema sta prica ja mislim da je on pogresio da je u Srbiji , Video tamo Siptarija ma misli Albanija. , pa zato su Srbi krivi kad su ocistili Kosovo Sami sebe , i svi otisli u Beograd itd, on Video Covek sve albanci pa moze da lupeta sta hoce , Erdogan misli da svako pada na njegove gluposti? Pa to je samo pokazivanje Misica evropi gospodo vidi te ja Imam moc na balkanu vama pred vratima tako da morate samnom da Razgovarate o svemu ja mogu sve da resim bla bla bla, Kasno Erdogan na Kosovo Dodje , Erdogan gubi kontrolu u svojoj Zemlji pa hoce da obezbedi sebi Azil , Jer Cemu trebat , ovo je samo cista glupost od islamista??? Meni licno ne treba Turska ni blizu Jer ih licno ja ne Volim, najbolje Kosovo podelit na Pola i napravit , jedan zid Koji je 20 metara Visok , i albancima zabranit prolaz Kroz Srbiju , eto im taj Deo tamo nek rade sta hoce, Srbiju u Nato i Nas Problem resen Ceo Svet garantuje za Nase granice Nase lepe Srbije ovo kaze Pazarac Koji voli vise metar Srbije nego Celu Tursku. Pisem sa Mobilnog televona mozda Sam prgutao neko slovo.

Lazar NS

pre 10 godina

A kad su se vec dotakli razgovora o himnama, Erdogan je kosovskom premijeru predlozio, da bi novom himnom Kosova, u cast njihovog prijateljstva i saveznistva, trebali proglasiti "Na kraj sela, Zuta kuca...".

NessRS

pre 10 godina

Doci ce i njemu Sisi ko Moriju u Egiptu. To ga i muci. Nije uspeo sa Asadom u Siriji, Egipcani su ga najurili, u Turskoj mu se ljulja stolica, Kurde ne moze da porobi.... Pozdravio ga Sisi.

Петар Миловановић

pre 10 godina

„Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan na skupu pred nekoliko desetina hiljada građana Prizrena i drugih gradova Kosova rekao da je Kosovo njegova druga zemlja“. Ма да овај Ердоган не доживи судбину турског цара Мурата, па да му народ пева песмицу: „Еј бре Мурате, ти си среће ку....“! Биће теби Косово друга земља када те курди протерају из твоје прве земље!

zoran

pre 10 godina

Da je Milošević krajem osamdesetih, umesto što se neosnovano qrtzchio i okretao ka SSSR-u koji se raspadao, pregovarao sa Amerima i ON PRE SVIH NA BALKANU odobrio da naprave baze za NATO, sada bi svi drugo kolo na Balkanu igrali. Ovako, za par decenija ćemo nestati kao narod. Načisto...

A što se Albanaca na Kosmetu i u Albaniji tiče, ako mislite komšije da će vam "pod" Turcima biti bolje nego SA Srbima, u tužnoj ste zabludi.

DEX

pre 10 godina

Sve će to postati opet jedna velika turska i kosovo i srbija. polako, samo da turska još malo ojača, a da balkan još malo propada. a kad počnu turci da svojataju i srbe i albance, i jedni i drugi će se takmičiti ko je veći turčin.

Nataeos

pre 10 godina

Turska - najveca opasnost po buducnost Srbije i hriscanskog Balkana.
(Samo corav ne vidi, 23. oktobar 2013 19:37)
Srbije da... Ostalo, kamo sreće da se otarasimo i hrišćanstva i islama!!

Rumenko

pre 10 godina

Tako su mislili i tvoji preci, pa su "popili pedalu".Možeš Tačija da povedeš sa sobom u Ankaru i sve koji to žele.Kosovo i Metohija će ponovo biti pod upravom Beograda, kad - tad !!!
(Kad - tad, 23. oktobar 2013 19:40)

......... Ma garant nikad sto pricas bre pa sa samo 40 godina vi u serbijo 5 mil stanovnika a mi u kosovo jedno 5 ipo miljona i sto ocete kosovo kad necete da se zenite mislite ceo dan sa paradu ponosa ma cutite bre.

bigor

pre 10 godina

Murat,Obilic,500godina????
Kakva kolektivna paranoja pa jos na b92?! Al je ovaj narod prsoooo
Probudite se!!!!Kosovo je samostalno vec 13 godina.Ko neveruje blizu je neka se sam uveri.Granica,policija carina i sve to kosovske drzavne sluzbe.
U kom li veku vi zivite???

Homo politicus

pre 10 godina

Zato se u Pristini nalazi najveca katedrala u Evropi. Necete vi albancima dalje od otadzbine Srbije...nemojte da se zavaravate sa Turcima i ostalim istocnjacima. Uvesce vas Srbija u EU medju civilizirane narode i bez vaseg pristanka zato pamet u glavu i drzite se Srbije jer to je jedina vasa buducnost.

Ivan

pre 10 godina

Kurdistan je moja druga zemlja.

Gde ima neki novinar naš, da pita Erdogana zašto Kurdi kojih samo u Turskoj ima preko 20 milijona nemaju državu a Albanci kojih nema ni 5 miliona imaju čak dve.

Znamo kakvu represiju Turska izvodi nad Kurdima. Vreme je za intervenciju i postavljanje Kurdske države.

Владимир

pre 10 godina

Када су Турци одлазили с КиМ, последњи након 1912, рекли су Србима: "Ми одлазимо, али вам остављамо вашке."
Такво је пријатељство Турака и оних које су нам оставили.

О скандалозној изјави Ердогана нећу, па Вучић, а пре њега Тадић, су најзаслужнији за косовскометохијски дебакл. Где ћеш већег скандала од њих двојице?

Monte

pre 10 godina

Epa dragi srbi u buducem vijeku u evropi ce biti samo dvije zemlja jedna ce se zvati EU a druga Osmansko Carstvo a granica ima da bude od prilike negde ispod Beca

Njofra

pre 10 godina

Veliki problem je sto mi Srbi a hriscani generalno nijesmo zavrsili posao 1912 godine kako smo trebali...
Ali to je onaj tipicni traljavi balkanski mentalitet,nikada ispuni posao 100% savjesno i cisto nego vazda ostavi nesto cime bi mogao trgovati i izvuci nesto na "foru"...

Spanci su muslimanski problem krajem 15 vijeka u tijeku rekonkviste rjesili korijenito i brutalno:

nakon 500 godina vladavine muslimana Spanijom bivali su svi protjerani za pola godine nakon pada Granade,a ono sto je ostalo ognjem i macem satrano...

Rezultat: 0% muslimana u Spaniji dok ovdje na Balkana sve vrvi od njih i samo problema od njih...

Lars

pre 10 godina

Cijeli Balkan jest jedan narod, znamo svi koji je 500 godina vladao
(Senad, 23. oktobar 2013 19:41)

Moji preci su pobegli iz Hercegovine od Turaka, i dosli u okolinu Cacka. Tu im turci (namerno malo slovo) upadaju na slavu i pocinju da maltretiraju domacine i goste. Nastaje sukob, gde nekoliko turaka gine. Posle toga, moji, zbog straha od odmazde, odlaze u selo Landol kod Smedereva, gde su i do danas. Ja sam rodjeni Smederevac. Ovo je istinita prica o tome da nismo svi isti narod. Mi , Srbi, smo se sklanjali od turske gamadi, a vi ste se mesali sa turcima. Koliko hrabrosti treba da 500 godina odrzavas svoju veru i obicaje pod okupatorom, zapitaj se. I koja kukavica treba biti, da promenis veru iz straha, kao sto su tvoji ucinili. Zao mi vas je, iskreno, ali vi cete zauvek ziveti u svojoj laznoj prici. Prava istina je da su vas porobili i ponizili, dok su moji pra pra dedovi ziveli losije od vas, ali ponosno!

Ponooooovoo

pre 10 godina

Imam osecaj kao da ce srbi opet da budu pod rosptvom par hiljada godina,samo ovaj put Albanci rokaju.Ovo je podrska a ne ko oni rusi...........
Pomirimo se sa sudbinom mi polako nestajemo sa ovih prostora,gde su nas ratovi doveli...:(

Vrac

pre 10 godina

teska situacija kod nas Srba. nekako imam osecaj, da nas hoce zbrisati. ne vole nas komsije madjari, rumuni, bugari, hrvati, bosnjaci, crnogorci, albanci, ni rusi, ni ameri niti bilo ko iz evrope. ne pise nam se dobro. jedino ko jevreji, da se ujedinimo i da kupimo najjace igrace inace odosmo. nekima ce ipak ispuniti zelja, da satre i ocrni Srbski narod.

Dragan BL

pre 10 godina

Bosna mu ostavljena u amanet, Kosovo mu druga zemlja...ma da!
Ima puno glasača u Turskoj koji su poreklom iz Bosne, Sandžaka i Kosova pa kupuje glasove.

polako bre

pre 10 godina

jako opasna izjava i pretenciozna. treba imati u vidu da je turska velesila i da uvek tezi ekspanziji, a nije daleko od nas. treba da ocekujemo da ce doci i u rasku blast da uskoro da slicne izjave. polako samo.

objasnjenje

pre 10 godina

bih liberal@

tvoju zemlju niko iz Srbije ne svojata, nego vi Bosnjaci hocete da dominirate a to ne moze ni u snu. zato i postoje dve republike,.da se zna sta je cije. a ako ovo ne shvatate onda ce morati da se rasparcaju.

sarajevo.ba

pre 10 godina

@Deki
Sta pricas ti?
Turska nije sila?pa za vas je sad i Kosovo sila,jel vidis kako vam zavrcu ruke?jel i sam kontas da se niko ne obazire na vas?hajde mi nadji i jednu silu bilo gdje da vam sad daje neke infuzije u zivot da se vratite,pa ni Rusi,i sami ste gledali sta vam rade za gas,i vi srbi licno ste ovdje kamenovali bracu Ruse?
Pa vi srbi ste jedini naros sto se do neba diztet a iz dana u dan nazadujete
Evo pricate sad protiv islama,da je ga trebalo istrijebit itd,,,pa vama su arapi jedini spas(citaj sta Vucic kaze)a znate gdje ca vas ti Arapi dovest,bojim se nigdje
Pustite se vi Kosova,vodite brigu o ostalim dijelovima Srbije,i sto se toliko bunite sad ako je Turska tako slaba
A sto se tice turaka,mozete im samo molbu uputit da vas ne diraju
Pojma ti nemas o Turskoj pasa moj,poz

aleksandar

pre 10 godina

Turska se digla iz pepela...oni vode rat, samo na drugaciji nacin...daleko perfidniji od ubijanja i klanja za sta su bili specijalisti poslednjih 500/600 godina...

Nevit

pre 10 godina

Ovo je veoma ozbiljna pretnja, velikoturske fantazije iz otomanskog doba još žive u turskom narodu, oni će verovatno podržati stvaranje velike Albanije, a to znači stvaranje novog Otomanskog carstva...

Dusan Martinovic

pre 10 godina

Ovo nista nije novo. Ako pogledate odnose Britanske krune I Srbije zadnjih 150 godina videce te da Britaska Kruna je uvek radila protiv interesa Srbije i za interese Turske. Ta politika se nastavlja I danas samo je lider te politike Ujka Sam. OVo je prirodno saveznistvo jer Turska istinski neprijatelj Rusa I Srba I Pravoslavlja i istiski Americki prijatelj zajedno sa Albancima .Drugo izuetni su preduzetnici u proizvodnji i svercovanju droge koja postaje platezno sredstvo. Otprilike trecina svetske Ekonomije ekzistira na toj valuti Dovoljno je pogledati koliko Islam voli Hriscane recimo danas gore Koptske Crkve I Hriscanske u Kairu siluju maloletne devojcie I nemilosrdno ubijaju svakog ko nosi krst.Velika Albanija I Zelena Trasverzala su ljuta stvarnost. Srija ce morati da proguta jos jednu gorku pilulu oduzimanje Sandzaka i Vojvodine. Ne treba traziti krivicu u nama ili propaloj politici Milosevica mi smo jednostvno osudjeni jer nsimo kompatibilni i po ukusu svetskih policajaca. U ovom procesu danak ce platiti marionetske i vestacke tvorevine Balkansih drzavica ukljucujuic Grcku. Prinudjeni da postujemo standard Evorpe o verskim manjinama i toleranciji vrlo brzo cemo morati da otvaramo dzamije na svkom koraku. Muslimaske porodice danas imaju mnogo dece tako da ce uvek moci da zrtvuju clanove porodica za vise ciljeve. Da li cemo u sledecem ratu moci da se odbranimo mozda ali to ce biti ujedno i nas kraj sto je i cilj Zapda da ocisti Balkan od Srba.
Dusan Martinovic

Njam Njam

pre 10 godina

Jedna od najvecih gresaka Nikole Pasica je bila to sto je 1912. odbio predlog Grcke da se napadne Konstantinopolj i Turci sateraju sve do Saudijske Arabije...i bili bi smo mirni za vjek i vjekova....

McMurphy

pre 10 godina

E tako se to radi. Ko je nama dao ovakvu podrsku? Niko! Sto ne dodje Putin da kaze da smo isti narod? Aj makar prestanite vise da smarate sa temom kako je Kosovo Srbija, jer to nije, niti ce skoro biti.

Mitke

pre 10 godina

Čekaj, nešto nisam u toku. Ako je Kosovo Srbija, kako onda turski premijer sa 600 svojih turaka može slobodno doći na Kosovo, biti tamo primljen kao državnik od strane recimo državnika, a da Srbija to samo može gledati........i ne smije niti pisnuti?? Zašto ne povuku veleposlanika ili ne zovu majku Rusiju?? S druge strane srpski podpredsjednik ne smije doći na isto to Kosovo i to tamo gdje Srbi drže većinu bez pitanja i bez da se prvo dobro pokloni i moli vrh Kosova?? Kako to?????

Sumadinac

pre 10 godina

Bas lepo!!! Ovaj se siri po Kosovu a nas narod gleda Sulejmana velicanstvenog.Jos i ona hrvatica peva o njima. Uzas! Al neka.,naci ce se neki novi Car Lazar i Milos Obilic!

Lana

pre 10 godina

Ma, boli njega realno uvo i za Kosovo i za kosovsku sirotinju, pa čak i za ono malo tamošnjih Turaka. Jedino mu je bitna nezavisna evropska država u kojoj dominira islam. Ali, svaka im čast na podršci i zalaganju, tako moćan državnik došao u tu zabit na kraju sveta sa svitom od 600 ljudi. Ne sumnjam da će ih još obilno pomagati, prvenstveno zbog svojih i opštih islamskih interesa, ali ipak. A šta smo mi, jadni, ikad od svoje braće Rusa dobili sem noža u leđa (više puta) i glavobolje? Pa vi i dalje gledajte Sulju, Šeherezadu i ostale turske sapunice i lažite sebe pričama o iskrenom prijateljstvu naših naroda.

Stari Vizantinac

pre 10 godina

Ja stvarno ne znam sta se više kao nerviramo?!
Pa Kosovo je nezavisna država...
Srbija to ne priznaje, ima pravo na to i ponaša se u skladu s tim.
Turska i još 100-tinak drugih država sveta priznaju tu nezavisnost i ponašaju se u skladu sa tom činjenicom.
Da smo neka bitna zemlja Kosovo mnogi ne bi priznali ali pošto smo totalno nebitni na svetskoj sceni onda je ovako. Piš...mo uz vetar ceo život i onda očekujemo da nas neko gotivi - zašto bi bre?
Istina boli al' šta da se radi...

Јелица

pre 10 godina

Још једном нам је Турска показала своје територијалне претензије, није битно да ли је Ердоган у Призрену или Новом Пазару. Мени је интересантан тајминг његове посете, дакле уочи веома битних избора. Због тога, Срби морају изаћи на изборе у што већем броју, морају наступити јединствено.

Mladen Mladenovic

pre 10 godina

Još na početku raspada Jugoslavije,gledajući ponašanje Turske,koje je po neprincipijelnosti bilo još gore nego američko,znao sam da će Turska biti jedna od sledećih država koja će doživeti sudbinu Srbije.Država koja ima 20 miliona Kurda,kompaktno naseljenih na tromedji Turske,Irana i Iraka,podržava raspad Jugoslavije i stavlja se na stranu muslimana u BiH i arnauta na jugo Srbije,bez obzira što zna da sedi na "mini" koja otkucava poslednje časove strpljenja?!Nerazumno do kraja?!Takva država ili misli da je veoma snažna i nedodirljiva,ili joj glupost ne dozvoljava da vidi dalje od nosa.Siguran sam,da nikakvim lakiranjima kurdsko pitanje ne može biti rešeno sem stvaranjem nezavisne države.Da li će to biti za godinu dana ili deset godina,uopšte nije važno.Turska će morati da pojede "supicu" koju je kuvala drugima.San o povratku imperije predstavlja samo stanje bolesne svesti onih, koji putem marama, burki i muslimanskog fundamentalizma pokušavaju da otpočnu "slavnu" tursku prošlost?!

Milan

pre 10 godina

Ranije sam se pitao zasto je Amerikancima toliko stalo za Kosovo, zasto nas toliko pritiskaju, ne prestaju. Mislio sam da je zbog nase bliskosti sa Rusijom. I dalje mislim da je donekle, ali mi je sad mnogo realnije da su to sve cinili kao uslugu Turskoj, kao trampu za podrsku koju im Turska pruza na Bliskom Istoku i u NATO.

Geopoliticki se nikad necemo izvuci iz ove cudne situacije.

ProvokatorBG

pre 10 godina

Kosovo je Turska, Kipar je Turska, Jermenija je Turska onda je i Nemacka Turska. I to sto gledaju nase zene su u sustini, nemacke serije.

Milan

pre 10 godina

Тако је и Мурат мислио.
(Pantagruel, 23. oktobar 2013 20:06)

Jeste, samo sto smo tada imali mnogo Lazara i Obilica a jednog Vuka Brankovica, danas su svi Brankovici a Lazara i Milosa nigde, i kad bi se pojavili takvi odavde bi bili proterani ili ubijeni, pazljivo poslusajte ove reci https://www.youtube.com/watch?v=NCa9kuJzyhY i posle slusajte kako je Ceda 'naslednik' Djindjiceve politike a zalaze se za Kosovo vise od Tacija, ili verujte Vucicu i Nikolicu koji su zapravo stavili tacku na ovu pricu, zapocecemo mi nadam se kad tad novu recenicu samo sto ce biti neuporedivo teze, sve je dobro dok se narod ne preda a sve mi se cini da smo i tu podbacili, ljudima je pojuljano samopozdanje, nametnuta griza savesti zato sto su Srbi, sramota je reci da volis svoju zemlju jer te tvoji zemljaci odmah prozivaju da si patriJota i zatucan, izgubili smo nacionalni identitet a ljudi su bedni i siromasni i od svega digli ruke, sistematski smo unistavani. Onda na stotine hiljada ljudi su sto iz gluposti sto iz licnih interesa clanovi ili simpatizeri vodece stranke koja pokusava konacno da sprovede plan nezavisnosti Kosova, sto je najgore nemamo opoziciju, postali smo losi ljudi, do juce ste se vi radikali kleli u Seselja a danas ga pljujete iako covek pise istoriju u najnepravednijem sudjenju ikada, zarad bednog interesa se klanjate Vucicu i Tomi koji su evo da podsetim bili veliki borci za ocuvanje Kosova kao naseg https://www.youtube.com/watch?v=NfdbDdJWcUc Meni se povraca ne znam za vas

eto

pre 10 godina

Samo vi(naze zene/babe i ostale) gledajte Turske serije i njihovu iskrivljenu istoriju u njima. Da li vi zaista mislite da su te serije odjednom nametnute eto cisto tako, dosadile spanske sapunice?? Ne, sve je to politika, prvo serije, razvojne agencije(TIKA) agencije Anadolija u Bih koja siri propagandu i huska na podele i ratove. Sve je to ostavljeno Turcim da pokusaju da pridobiju region, jedino ako se Rusija nesto zainteresuje da se izvucemo. Ne volim ni jedne ni druge, ni trece(Amere) ali radi se o tome ko ovde ima ciju podrsku, da bi ostvario svoje cijleve, ili bar sacuvao svoju zemlju i teritoriju. Samo se vi zezajte. Turska umislila da je svetska sila, iako samo regionalna, sme da pokazuje snagu Balkanu/jedva Grckoj/Izraelu ne sme, a Siriju ne sme sama da napadne, Iran ne sme popreko ni da pogleda, ali su tu nasli da se prave pametni. Sto dalje od njih, isti su kao i Zapad, cim osete moce, ratovali bi i sirili uticaj.

luka

pre 10 godina

Posteno. Rusi i mi smo bratski narodi. Braca su nam i Belorusi, Ukrajinci, Bugari, Slovaci, Cesi i Poljaci. Muslimani su nas narod, sta god oni ili neko drugi mislili o tome (ovo bez da vredjam, moj narod, Srbe, volim najvise). Turci i danas u skolama uce da su ovi prostori sastavni deo Turske, trenutno oduzet voljom velikih sila. Od Albanaca se mora uciti o jedinstvu nacije. Molim, objavite komentar.

deki

pre 10 godina

sarajevo.ba,Turska nije nikakva sila i sa nema Amerike bili bi manji od makovog zrna.Bosanac,nemoj da se veselis prerano i da likujes .Mi srbi smo ponekad ne slozni i sad smo trnutno tu gde jesmo ali nece to biti doveka.Mi znamo ko smo za razliku od Vas.U stvari znate i vi ko ste samo se pravite.A kad je Turska u pitanju ,ona je 'sila ' dok ne dobije po ušima.Ako se bude mnogo trtila lako moze i ona da dobije svoje Kosovo ,samo sto će to Kosovo biti 35% njene teritorije.Zivi bili pa videli.

destroy

pre 10 godina

Na kraju krajeva Kosovo i jeste najduže pripadalo Turskom carstvu. Čak oko 500 godina bilo je deo Otomanske imperije. Ako ćemo po istoriji i imaju najviše prava.
(Banovo Brdjanin, 23. oktobar 2013 21:21)

Nije samo Kosovo bilo skoro 500godina pod Osmanlijama, već skoro ceo Balkan (Srbija, Grčka, Bugarska, dobar deo Rumunije...),tako da po tebi sve ove države treba da pripadaju Turskoj.A ako se vraćamo u istoriju,Balkan ima mnogo dužu istoriju od vremena koje je proveo okupiran od strane Osmanlijske imperije. Početak Evropske(zapadne) civilizacije je nastao na Balkanu, tako da 500godina predstavlja samo mali deo u celoj istoriji. Turski političari(pogotovu premijer) su u velikom naletu (zbog ekonomske snage) pokušavajući da povrate uticaj u regionu(Balkana i Bliskog Istoka), poput onog koji su imali pre 200 godina. Bojim se da nisu svesni da neće uspeti da, sa svojim islamskim fundamentalizmom, stvaraju nestabilnost na Balkanu i da je i za njih bolje da se vrate na put kojim ih je Ataturk poveo.

MLADEN Mladenovic

pre 10 godina

Isto kao da Nikolic kaze za RS da mu je to druga drzava. Cemu takve reakcije ?
(RS, 23. oktobar 2013 21:25)
-------------------------------
Nije baš tako?! Ovo je isto kao kada bi Nikolić otišao u Kurdistan i pozdravio, narod Kurdistana i formiranje nove države Kurdistan i rekao da se oseća isto kao da je to njegova zemlja i narod?!Mislim da je ovo poredjenje mnogo pravilnije.

ivcha

pre 10 godina

Setimo se samo sta je Drecun pricao o zelenoj transferzali istambul-sarajevo. Svi smo ga smatrali budalom. Kad ono posle 25 godina stvarno...

Mi na dnu, oni na vrhu.

pre 10 godina

Dok je bilo one jake Jugoslavije, niste smeli ni da pomisljate na takve izjave, i da imate takve pretenzije, a kamoli da se sepurite po kosovu i bosni.

conte

pre 10 godina

...so let's count these friendly countries: velika albanija mu je druga na srcu, bosna mu je treca zemlja, raska cetvrta i zapadna makedonija valjda peta rezervna zemlja. nadam se da ce moj carski Krusevac ostati izvan menija.

T&T

pre 10 godina

Ja da sam Albanac sa Kosova, ja bih se veoma zabrinuo zbog ovakvih reci.
Da mi neko dodje i kaze da je moja zemlja njegova hahaha
To se nije nikada desilo kada je ruski predsedik bio u Srbiji.
Zar vi Albanci ne zelite u EU i da budete "nezavisna drzava"?
Covece koja komedija.

Bljak

pre 10 godina

Drago mi je što će i ovaj Turčin pokazati veliku ljubav prema genocidnom nacizmu; nisu li oni bili Hitlerovi i hrvatski saveznici (sa sve bosanskim, bugarskim, albanskim i inim muslimanima) dok su ubijali Jevreje, Jermene, Srbe, Grke i Ruse.
Greota je samo što su danas i Crnogorci (moji susjedi u zgradi, u ulici, u gradu Beogradu) na strani tih srbomrzaca. Nadam se da će zajedno sa Albancima i Turcima mirno okupirati Beograd i cijelu Srbiju, te snimiti novu seriju o srpskom Njegošu i njihovom Sulejmanu!

Veliki brat

pre 10 godina

Lepo su im Grci poručili (mislim da je prvo krenulo od jednog od grčkih monaha na visokom položaju, ako se dobro sećam nije direktno od njihovog patrijarha), kad su Turci počeli da pričaju o ulasku u EU:
- Kako da mi budemo u istoj uniji sa onima koji su do pre 150 godina nabijali ljude na kolac?

I treba im to stalno nabijati na nos.
Oni svi nama nabijaju na nos Srebrenicu kad god im se pruži prilika, čak i kad situacija nema veze sa tim, a više niko ne pominje Jasenovac, zločine Austrougarske i Bugarske u Prvom svetskom ratu, zločine koje su osmanlije činile tokom nekoliko vekova...

Sad će oni nas da uče demokratiji, a 60 godina nisu mogli da se oporave od bitke na Kosovu (od 1389. do 1451. Srbija je samo bila turski vazal, tek su posle turci ušli u Srbiju).

Da je Evropa imala sluha i da i sama nije bila u sukobima vlastodržaca kao i Srbija što je bila u sukobima knezova, pa da su se svi skupili kao protiv Napoleona 1813., i da su tad potamanili turke da više nikad ne kroče na Balkan, drugačija bi Evropa bila danas.

Ali, neka, Nemačkoj će doći ti Turci glave kad radije bira da podrži neprijatelje Srbije, pa čak i Tursku.

nije bilo lako srbima krajem 20. veka

pre 10 godina

nemacka rasturila jugoslaviju, sloba i komunisti ekonomski srbiju,rusi nam uzeli more a turci na starom mestu zlocina.

42

pre 10 godina

Jao ajde politicari nasi sakupiti onu stvar i slobodno proterajte sve turske firme i diplomate! Ma koliko ekonomski stetno bilo makar jednom da osetim da zivim u pravoj drzavi!

Milos Davric

pre 10 godina

Mislim da je krajnje vreme da se potpiše neki tajni vojni dogovor izmedju Grčke I Srbije. Da malo zajedno vežbamo, unapredjujemo jedni druge, crtamo mape čisto da bi sutra bili spremniji!

Бинср

pre 10 godina

Е моји Срби, моји саплеменици. Опет смо у позицији као пред балканске ратове. Опет нас чекају ратови, страдања и битке, опет све изнова. Само што данас немамо Мишића, Путника, Штурма, Бојовића, Гавриловића, Краља Петра, Николу Пашића него стране намештенике и мешетаре. Нисмо ни за под нокат Србији од пре 100 година, а све нас исто чека...

u fazonu...

pre 10 godina

Premijer Erdogan je izgleda zaboravio da je vreme Otomanske imperije i vreme turskih osvajanja davno proslo!Otomanska imperija vise ne postoji,vec zemlja Turska...Ove populisticke izjave,mogu vise da stete nego da koriste na Kosovu!Tako da ih sa istorijske strane gledamo kao najblaze receno nepoznavanje i nipodastavanje cinjenica iz istorije drugih naroda...Da li je to Erdogan mislio da kaze kako on Kosovo vidi kao jednu drzavu,valjda misleci na Tursku ili ga nismo najbolje razumeli!!!Sta je ustvari hteo da kaze!Ako je to mislio,nece biti da je bas tako!Padom Otomanske drzave oslovbodjene su sve teritorije koje su okupirali i svaka je teritorija vratila svoju drzavnost!Tako da sada ovakve izjave se kose sa tom cinjenicom ,pa izgleda da je Erdogan umislio da je Erdogan Velicanstveni!Jos mu samo fali Hurem,pa da su u fazonu!

leticete vucicu i dacicu

pre 10 godina

Turska vec godinama otvoreno radi protiv interesa Srbije i umesto da se Srbija postavi prema tome sa makar minimum dostojanstva, turski politicari se ovde primaju kao da su rod najrodjeniji. I to je upravo Tadic zapoceo a Nikolic nastavio. Zasto? Svaka ali svaka normalna drzava bi posle ove izjave Erdogana pozvala turskog ambasadora na konsultacije, otkazala reviju turskih filmova koja se odrzava u Beogradu, sutra bi pozvala u posetu predstavnika kurdskih boraca za slobodu a Erdogana banovala za sva vremena. Samo sto ovo ovde vise nije normalna drzava nego nekakva beskicmenjacka tvorevina koju svi mogu da ponizavaju kako hoce - pocev od Turske, preko albanskih krimosa koji gaze policajce i ubijaju ih, do uvoza hrvatskih cigareta... Ali dobro, bice i tih izbora.

Nikola

pre 10 godina

Možda su vam braća sa juga Srbije dala dosta , ma poprilicno od Slobe pa nadalje, ali od nas sa severa nećete dobit pedalj !!!!!!! Usto mi Srbi iz Vojvodine imamo podršku zapada, pre svega Austrije i Nemačke, ljudsi Srbija nam se raspada, Srbi dole od Bg pa nadalje daju deo po deo muslimanskim narodima nesvesni šta rade, tako ranije Crna Gora nije želele da da Prevlaku ali kad se umešao neko iz Beograda koji teritoriju daje šakom i kapom u Podgorici su umukli, medjutim danas nezavisna Crna Gora opet traži Prevlaku jer oni vole i poštuju svoje, kako nastupaju ovi iz vlade svi u zadnjih 20 godina, biće pravo čudo ako kod nas u Vojvodini ne prevladaju Albanci kao na jugu posebno do Niša i Kruševca,s ada se svi smejete na to ali zto će postati realnost, a mnogi medju vama koji su se tako smejali i za Kraajinu i govorili ma neće neće..Krajine nema a nema ni Srba tamo, smejali su se za Kosovo i busali se ma to je naše ali sada je stvar drugačija naša kolevka poseduje 95% srpskog stanovništva, Srbi interno raseljeni nisu se prijavili da glasaju, ne pada im napamet da ponovo zive na KIM a od Albanaca su počeli da uzimaju masovno pare, ljudi ove godine Albanci su u Nišu kupili nekolikjo stotina stanova, kuda ide Srbija ??? Biće dobro ako se Vojvodina bar spasi ! Sve nacije oko nas imaju saveznike, i imaju kredibilitet, sluge su ali bar žive dostojno, mi smo parija celog sveta, saveznici nam daleko milion km, a i njihovo saveznistvo je drž-ne daj :( U prevodu, Srbiji se ne piše dobro !

kad ce vec jednom biti jasno?

pre 10 godina

Kakvo prijateljstvo?Kakve vere?
Ja ne mogu da verujem kakve budalastine citam!
Niti je neko nekom prijatelj na kugli zemaljskoj niti verska pitanja imaju bilo kakve stvarne veze.
U pitanju je iskljucivo biznis,zelja za profitom.I to je to.Interes je jedino sto nekog,pa i Tursku interesuje.

Etiopija

pre 10 godina

Islamisti Erdoganu je svaka muslimanska država (ako je Kosovo uopšte država)njegova "druga zemlja".Pretpostavljam da mu je onda Malezija njegova dvanaesta zemlja, Indonezija četrnaesta, Mauritanija sedamaesta, Jemen dvadeseti i tako dalje.

oroa

pre 10 godina

Lepo i dirljivo,kakvo medju-drzavno prijateljstvo i ljubav!Nego,mozemo li se mi podiciti tako nekim uvazenim prijateljima....Al mislim da smo mi daleko od bilo cijeg uvazavanja.Ko ce nas da uvazi kad imamo ovkvu vlast koja radi protivu ineresa svoje zamlje i narod?! Ajd bas me zanima, zna li neko takve.....!!?

djolefrankfurt

pre 10 godina

kurdi su gospoda za ovog i ostale. ko zivi u nemackoj zna ih .ja sa njima i nemam kontakta niti sam i jednog zaposlio u mojoj firmi !!!

neka mu bude

pre 10 godina

Ja ipak mislim da je Kosovo vise americka zemlja nego njegova, ali neka mu bude.
Svi su isti.
Nemojte da se bunite,Erdogan je demagog obican,boli ga uvo za Kosovo, malo, malo pa i na svoj narod izvodi i policiju i vojsku.
Mislim da nam je daleko veci problem nas Sulejman, koji cak nece ni da ode na Kosovo i obidje svoj narod.

Goran

pre 10 godina

Eto kakve smo neznalice, neko nam je uvalio pricu o 500 godina pod Turcima i mi to ponavljamo iznova i iznova.
Turci su vladali od 1459 (pad Smedereva) - 1830 (Srbija postaje knezevina) = 371 god.
Uzdravlje braco, i da se manemo vise te price o 500god ;)

Vostani Serbie

pre 10 godina

A vi samo emitujte Sulejmana Velicanstvenog i promovisite Tursku istoriju. Evo vam dosao u dvoriste da nam drzi lekcije o Kosovu. Odite malo do Cele kule mozda ce vam neka lobanja reci nesto o Turskoj.

Ta

pre 10 godina

Nasa drzava treba da ga proglasi personom non grate. I ovako nemamo nikakve koristi od turske, ni dinara nisu ulozili u srbiju, niti ce ikada da jacaju nasu ekonomiju.

dino lj

pre 10 godina

Sarajlija sam i musliman ali brate pun mi klinac svih onih bez obzira na vjeru i naciju sto usasvojim izjavama samo mrznju izazivaju.Samo budalastine tipa Prizren je Turski, Banjaluka Srpska, Novi Pazar Bosanski, de ba ljudi prihvati te sa svako svoje domovine i vodite brigu o njoj.Kome je do belaja i rata da Bog da mu iz kuce ne izlazio

Miroslav

pre 10 godina

Svaka cast na ovakvim komentarima,lepo izgleda kad se bar oko neke stvari ujedinimo :)
A mislim da je ovim komentarom erdogan ipak najvise uvredio bosnjake,mi smo uvek znali sta nam misli,ali mi se cini da bosnjaci nisu ocekivali da albance stavi ispred njih

Jale

pre 10 godina

Samo vi u Tursku na letovanje. I normalno slusajte turbo folk (tursku muziku) i gledajte turske serije. Turci mrze sve sto je neislamsko kao i Arapi koji nam kupuju zemlju. Glup smo mi narod.

Washington

pre 10 godina

Kosovu i Turskoj cuvaju ledja najmocnije zemlje zemlje. Nama cuvaju Rusi, Grci i Rumuni. Toliko o tome.

A sta to moze nase rukovodstvo da uradi?! Da inate pa da opet odemo pod sankcije? Skupo ce nas kostat.

Srba

pre 10 godina

@conte
Nece ni tvoj Krusevac ostati izvan "menija". Bice pregazen, osvojen i progutan i tvoj Krusevac, jer te nije briga sto su albanci i turci oteli deo teritorije Srbije i kulturne spomenike srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Ti samo vodis brigu o svojoj "avliji", a ognjiste i drzava se ne brane na kucnom pragu u papucama. Ako mislis da se odbranis treba SVI da izbijemo na Sarplaninu i Prokletije na granicu sa albanijom.

samo napred

pre 10 godina

Samo se i dalje Vucicevi obozavaoci kunite u Arape i njihova ulaganja.Bice nama ubrzo Albanci direktori po arapskim preduzecima, u sred Srbije. Zivi bili pa videli.
I Nemce su ovde "pojeli", samo sto je narod totalno apolitican i svako gleda apsolutno svoja posla, pa i ne primecuju sta im se dogadja.

Sava

pre 10 godina

Mislim da ce ova izjava ozbiljno uvrediti mnoge u Federaciji u BiH, a sto se tice Srbije moze se razumeti politika koju vode nasi lideri - "Držite prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže" Sun - Tzu

jose

pre 10 godina

""Ima samo jedan problem: Rusija.

I ona hoće da se vrati na Balkan, zato se i pravi Južni tok, koji ide i kroz Republiku Srpsku. "

južni tok neide kroz RS več je RS preko jednog kraka spojena na južni tok

momcilo antic

pre 10 godina

Da li se Sulejman vraca na mala vrata,valjda Srpska vlada treba da prva reaguje pa medjunarodna zajednica da uloze notu mesanja i pretenzije ptosirenja.

zabrinuta

pre 10 godina

hahha E Taci sad osim sto ti vicu KOSOVO JE SRBIJA cuje se i KOSOVO JE TURSKA, a ti uporan u nezavisnosti. Na tvom mestu ja bih se zabrinula!

Moravsky

pre 10 godina

I nekom Hristodulu-u je Konstatinopolj aka Istambul drugi glavni grad posle Atine

P.s.A šta mu je federacija BiH ako mu je Kosovo druga zemlja?

Ranko Spalevic

pre 10 godina

Gospodo iz Vlade ostatka Republike Srbije,
Sačuvajte dostojanstvo institucije u kojoj ste se okupili ne samo voljom naroda ( i zna se da skoro pola biraća radije gleda rialiti šou umjesto izbornog).
Predlažem:
1. Da MIP uloži oštar protest, pravi, sadržajni, a ne onaj tek reda radi
2. Da se opozovu naši ambasadori iz "prijateljskih" fundamentalističkih država koje sa projekta prelaze u aktivni fazu izgradnje "zelene trnsverzale"
3. Da se javnost umjeto o problemima pasa beskućnika i usamljenih gejeva koji očekuju da im država nalazi još i družbenike - ce oktrenemo suštini: Odbrana Ustvava i prava 250.0000 proganikaa koji su žrtve još od daleke a tako prisutne Bečke doktrine i grešaka naših vlastordžaca zvanih "oslobodioci Beograda"
4. Da se, do daljnjeg predsjednicui dvije države iz AD "Zelena transferzala" proglase persona non grata.
Rekonstruisano vladu (proteze još ne škripe), rešava se i problem Beograda. I pozna jesen po volji narodnih predstavnika dođe. Vjerovatno ćemo se baviti i pitanjima ptica selica, GMO-suicida, MMF-a kao svjetske krvopije preko pipaka Svjetske banke.
Sve viđeno. Sem izlaska iz gladi, stagnacije, nezaposlenosti.
Još samo da nam se pamet vrati.

Aleksandar (Banja Luka)

pre 10 godina

Isto je to kazao i za Sarajevo i još je dodao da mu je rahmetli Alija ostavio Bosnu u amanet!
Ovaj čovjek nije sav sa sobom- Kurdi su mu nakon vjekovnog ugnjetavanja tempirana bomba, čeka se da ponovo buknu građanski protesti protiv nasilne islamizacije državnih institucija i autoritarne vlasti, na jugu zemlje dao je utočište sirijskim teroristima koji rizikuju da se rat prelije preko granice, a on pored svega još našao da se igra geopolitike na Balkanu i da sanja obnovu Otomanskog carstva.
Teško da će mu tako nerazumna i neobzirna politika donijeti dobro.

moki

pre 10 godina

никад није била бити ће бити косово-турска, 500 година били смо под окупацијом па још једну окупацију издржаћемо, али много краћу.

drasko

pre 10 godina

U Истанбулу живи три милиона људи који потенцирају своје српско порекло! У читавој Турској их је готово девет милиона. Још је краљ Александар К. изјавио да су Срби измирили све рачуне са Турском 1912, па убудуће са њима можемо бити само пријатељи. То, ипак, нико није узео за озбиљно до пре пет година.” То каже Драгослав Милосављевић, предсједник Друштва српско-турског пријатељства.
Jедном сам рекао једном професору из Анкаре да је довољно што су нас јахали више од 400 година, а он ми је одбрусио: "Питање је ко је кога ту јахао, ви Срби сте имали извршну власт као велики везири, какви султани!" Тако је само у периоду од 1543. до 1612. Србија допринела вођењу царства с 13 великих везира, седам њихових заменика, 23 везира, осам адмирала (капудин-паша), бројним гувернерима провинција и с безброј великих дефтердара (шефова финансија) и највиших административних службеника.
Ако вам је фрапантна бројка од три милиона у Истанбулу, шта рећи на податак да је то тек трећина од укупног броја колико их је у Турској?! Говоримо о девет милиона душа, а то није моја претпоставка, већ податак, нешто о чему се овде ћути. Говоримо о „армији” у најмању руку великих пријатеља Србије, који би и те како могли да нам помогну. Што је најважније – то и желе. Међутим… Е, то „међутим” је управо оно што нас је кроз историју скупо коштало! Наиме, према његовим речима, за овдашње власти ти људи никада нису били сматрани српским исељеницима због „догме да су Срби само они православне вере”.

MUP

pre 10 godina

U Neptunu prodaju ono tursko smece "BEKO", a Gorenje koje se pravi u Srbiji ne drze na lageru. Vi sad razmislite sta kupujete, ali reci ovog okupatora u pokusaju ne zaboravite.

daleko si ti od liberala, svetlosnih godina daleko

pre 10 godina

@BH Liberal

A zbog cega mislis da potomci onih koji su primili veru turskog okupatora imaju vise prava da Bosnu nazivaju svojom zemljom od onih koji to nisu uradili i koji tamo zive vekovima? Zbog cega bi Bosna bila vise tvoja(vasa) zemlja nego od Srba ili Hrvata ili bilo koga drugog? Zamisli samo da su Nemci pobedili u II svetskom ratu i da danas imamo razne Jurgene Petrovitze i Hanse Jowanowitze koji bi svojatali Srbiju i osporavali nekom Jovanu i Milanu pravo da Srbiju smatraju svojom drzavom.

до века у Призрену

pre 10 godina

Лепо речено. Докле ће бити то нико не зна. Грачаница, ипак није турска нити ће бити. Ни Јерусалем није био јеврејски па је постао. Историја се не завршава на 2 деценије лоше српске политике.

Kosovari

pre 10 godina

Za nas Albance iz Kosova, Turska je kao za vas Rusija. I zato ne vidim nista loso ako je on reko to, itako oni su vladali kosovom vise nego srbi

nenad

pre 10 godina

Interesantno je to da najpatriotskije zemlje imaju najveći odliv ljudi u inostranstvo... Celo Kosovo beži u zemlje EU da traži posao, Nemačka puna Turaka, a ni mi u Srbiji nismo ništa bolji.

Ovako smo i mi radili devedesetih i vidite kako smo prošli. Tako će i ovi da prođu ako se više budu skoncentrisali na patriotizam umesto na rad.

poturica gori od turcina

pre 10 godina

@BH Liberal

Razumemo frustraciju i saosecamo, "tatica" iz Turske vas je razocarao jer su mu danas Albanci "najomiljeniji" a ne vi "bosnjaci", ali eto njega u Sarajevu za koji dan pa cete opet biti "najomiljeniji" i opet ce Turska da bude "majka". A sto se tice Kosova, tamo Turci ne cine preko 30% stanovnistva kao Srbi u BiH, Turci nikada nisu bili vecina na Kosovu kao sto su to bili Srbi u BiH ali i na Kosovu te je svaki pokusaj izjednacavanja licemeran. Da Srbi svojataju neku teritoriju gde nikada nisu bili vecina ili gde ih je jedva bilo, onda bi to sto si napisao imalo nekog smisla.

ABC

pre 10 godina

Ovo nam odgovara na duge staze. Ekonomski prosperitet doneo je pad nataliteta među Turcima, ali ne i među Kurdima. Kurda je danas dvadesetak miliona, ali pitanje je koliko će ih biti za 15-20 godina i koliki procenat ukupnog stanovništva će činiti. A oni, pored toga, uglavnom nemaju ništa od turskih para i ne dozvoljavaju im Turci da se integrišu kao ravnopravni članovi društva. S druge strane, biologija tj. brojke su jače od bilo kakve politike, a onda...pa-pa novo Otomansko carstvo i eto prilike da se neke stvari srede na Balkanu.

!!!!!!

pre 10 godina

"Turski premijer je danas na Kosovo doputovao sa delegacijom od 600 članova, među kojima su većina ministara Vlade Turske, kao i poznati preduzetnici i predstavnici javnog života."

Delegacijom od 600 (šeststotina) članova!

Mislim da će Vučića da strefi kap :)))

tonix

pre 10 godina

Pa nemojte bit toliko ljubomorni, pa ima covek svoji interesa tamo, I ako on racuna da kosovo je drugo mesto za njega, I za mene svaka druga zemlja je samo druga.

kako sejesh..

pre 10 godina

pa nisu turci krivi sto smo trpeli nenarodnu antisrpsku vlast komunista 50 godina, plus 15 godina mafijasha Milosevica i db.
sve sto je srpski narod na celu sa Karadjordjevicima stvorio u 20.veku ove satane su porushile. uz podrsku tupavog naroda da ne zaboravim..
pa i danas pola naroda sanja tita a trecina slobu.

muamua

pre 10 godina

teorije zavere prestaju da bivaju teorije...autoshovinizam u srbiji je u porastu...da su preci sadasnjih muslimani na prostoru pazara i bosne branili u istoriji svoje poreklo kao sto njihovi potomci brane islam sada, danas ne bi brat na brata udarao...autoshovinizam u srbiji vekovima cveta...danas vojvodjani zele da se otcepe,a sutra ce da ginu da se ne otcepi npr banat od njih...itd itd...

albanac hriscan

pre 10 godina

zasto vi srbi gledate na albance kao muslimane,edi rama je pravoslavac premijer albanije najpoznatije licnosti su katolici itd

Vukašin. Hadžikaradžić

pre 10 godina

I dalja ekspanzija Albanaca i Turaka. Turska oće da ovo opet bude njeno. Albanci će sad stisnuti Crnu Goru u dogovoru sa Zukorlićem u Pazaru koji se osilio i preti. Budućnost realno crna. Ovi kod nas još viču Kosovo je Srbija i uvlače nas još dublje u probleme koji postaju sve veći i veći dok se neizrodi nešto novo , a to može biti samo na štetu Srbije. Pogledajte u kom smo okruženju - odnosi sa Bosnom 0 poena , saHrvatskom 0 poena , sa Mađarskom 0 poena (uvek), sa Rumunijom sa kojom smo uvek bili ok sad ne valja, sa Bugarima smo uvek šareni , sa Makedoncima 1 poen , sa Kosovom -10 poena , sa Crnom Gorom fala bogu bolje. I dalje nemamo na koga da se oslonimo , a ovamo šiljimo kitu. Sve u svemu nismo svesni svoje nesvesti što će mo i osetiti. A Turci bili Turci i ostali.

dragan

pre 10 godina

Vecina ovih komentatora se dojuce klela u Tursku kad je mali Toma bio u Turskoj.Zao mi patriota ali Turska je jedna od najbogatijih u Evropi.NATO im je garancija sigurnosti,nisu u EU sto im je garancija prosperiteta.Kad Tomi moze Rusija biti mama moze i Erdoganu da Kosovo bude druga,treca itd drzava.Kad Guzenbauer voli Srbiju moze i on voleti Kosovo.Ako Turska pomogne ekonomski Kosovo ubrzo ce srbi se seliti na Kosovo jer se od para zivi a ne patriotizma.

HM

pre 10 godina

Nekada kada ste vi osvajali to je bilo vase ( privremeno) a sada ste samo americki pijun a Amerika je rasparcala Balkan a vi sada kao lesinar se sepurite nad ostacima ostataka

redzo

pre 10 godina

nigde informacije da je razlog posete, otvaranje novog aerodromskog terminala ADEM JASHARI u Prishtini kojeg je izgradio konzorcijum tursko-francuski

bane

pre 10 godina

eto i erdogan ima pretenzije prema kosovu i bratskom albanskom narodu ,koji uopste nemaju isto poreklo.sasvim dva razlicita naroda .da li se turci vracaju na balkan posle buduceg ekonomskog kraha balkanskih drzavica?????.

Shkëmbi

pre 10 godina

Te njegove ekspanzionisticke izjave ne ticu se toliko srba i Srbije koliko bi trebale da zabrinu albance.U svakom slucaju niti mi obicni gradjani -albanci uzivamo u takvim izjavama jer to kao vredja Srbiju niti nam je potrebno nicije dusebriznistvo.To sto se neki nikako ne mogu da se oslobode slepila mrznje samo pokazuje da je staza normalizacije nacionalnih odnosa na balkanu gotovo bez kraja.

M.

pre 10 godina

"Nit je RS srpska niti ce ikad biti, nit je .Kosovo tursko nit ce ikad biti"

U RS zive Srbi kao vecina, uz druga dva konstitutivna narode. Koliko je Turaka na Kosovu?

Mic po mic

pre 10 godina

Ето вам сад па славите Турску, њихов политички, културни утицај и ебене турске тв серије. Миц по миц, избациће нас из сопствене куће.

Zvrlj

pre 10 godina

Pa kome vise nije jasno da se vraca Austro-Ugarsko - Turska granica na Balkan? Umesto da se sprijateljite sa Amerikom koja jedina kontrolise Turke i Evropu, vi ih pljujete i kunete se u jalove Ruse kojima ste postali obicno energetsko roblje. Gde je sada Putin da da komentar na ovakve izjave i upozori Turke da se ne sire po Balkanu??? Nema ga naravno, niti ce ga biti. Ima preca posla od Srba. Vojvodinu je Srbiji dala Amerika posle 1. Svetakog rata upamtite, a ne Rusi. To je istorijska cinjenica. Opametite se vise zaboga i trazite saveznike medju mocnima jer nacija ce nestati na toj vetrometini, a za 20 godina Turci vladati Balkanom.

a ja mislila da su nam neprijatelji...

pre 10 godina

Iju, jel to predsednik one nase najprijateljskije zemlje, kako rece Nikolic?

Po toj logici je i Taci nas najveci prijatelj, posto su oni jedan narod?

Ozbiljno

pre 10 godina

A sta smo drugo ocekivali, o ovome bi EU trebalo da se izjasni, ali istorija se ponavlja!To nije nimalo neutralna politika. A mi svakome verujemo!

Nealbanac

pre 10 godina

Mislim da se Erdogan nece ovdje omrsiti. Albanci sa Kosova su se borili za nezavisnost i ne pada im napamet da se vracaju pod otomanske skute. Krajnji cilj drzave Albanije je prisajedinjenje Kosova, tako da ce Erdogan ovdje opeci prste.

mandara

pre 10 godina

Tako se to radi a ne kao Nikolic da propagira nezavisnost Kosova ("ja nisam predsednik Kosova")ili ti Ivica, koji je i rodjen na Kosovu, ne sme da kaze da mu je to drzava. Mozemo mi Erdogena da mrzimo ali se on bori iza ono sto nije njegovo i ne trguje Turskom. Ne zaboravite da narod Turske nije u nista boljoj situaciji nego u Srbiji ali ne place za Evropom i ne rasprodaje turske resurse.

muljanda

pre 10 godina

prof.dr. Darko Tanaskovic objasnio, ali nema ko da ga cuje!!
www.nspm.rs/hronika/darko-tanaskovic-na-delu-je-pokusaj-stvaranja-nove-rumelije.html
www.nspm.rs/hronika/milos-markovic-povratak-turske-na-balkan.html
www.nspm.rs/hronika/darko-tanaskovic-turska-ce-odlucivati-o-sudbini-balkana.html

sizofrenija

pre 10 godina

@sarajevo.ba

Razumem mrznju i zluradost prema Srbima koji su vodili rat protiv vas ali ne razumem ljubav prema Turskoj koji su okupirali Bosnu, pljackali je i iskoristavali vekovima, naterali vas da promenite veru, poturcila vas, iskoristavali, osiromasili. Odakle sad to?

mhm

pre 10 godina

Istripovali se pod novim spoljnopolitickim doktrinama da ce postati novo osmansko carstvo. :)
Sto bi rekao nas narod, 'mnogo su pustili palacinku'. Samo da se ne rastegnu vise nego sto mogu, pa da ih neko iznutra ili sa strane lako pocepa.

Nemo

pre 10 godina

A Toma mu se klanja i dodvorava, ponižava našu zemlju pošto je pre toga dobio podršku Zukorlića, sad vidimo zašto. A ovaj Taip kao oni muzičari u svakoj zemlji u kojoj gostuju obavezno kažu da baš njih najviše vole. I mogli bi ovi Turci malo da olade sa svojim ambicijama, već su jedanput od nas dobili po prstićima, dalje ruke od Srbije!A glupi narod samo neka gleda njihove trash serije, da bar nešto vrede nego živa gnjavaža. Mada, mi smo ustvari već okupirani preko tih serija, di ćeš gore.

sasa jokic

pre 10 godina

Ivan@ Ja nisam znao da se pravi Juzni tok? Ja sam mislio da imaju probleme i da jos nisu poceli.
Ovaj nastup Erdogana na Kosovu mi lici na to da nikad i nece.

нобеловац

pre 10 godina

Ово ти доће као хладан зној кад те пробије кад те ухвате да кредеш у супермаркету. Све што пожелиш је НИКАД ВИШЕ.

Nikola

pre 10 godina

Da budem brutalno iskren, naša pozicija nije dobra, nije ni čudo što nas bukvalno ...e ceo svet. Iskreno mislim da se Srbiji blizi kraj, i što je najveći problem ja sam teški optimista a i mnogo slicnih vidi stvari na slican nacin, prosto kakva je realnost na terenu. Srbija se rastavlja godinama, nacija nije složna, crkva nam je razorena, nemamo institucije ni nakon 20 godina, biloški polako nestajemo, u svetu smo medju prvih 5 nacija sa slabom demografskom slikom, stanovnistvo je staračko, ne uspeva nam nikako da održimo teritoriju , drugi nam uzimaju jer smo slabi kao država, rade sa nama svašta. U ovom trenutku Srbija u svom okruženju nema niti jednog prijatelja, okružena je sa neprijateljskim zemljama koje su uvek u istoriji pa i danas uzimale svoj deo kolača a mogu i danas jer iza njih je moćni zapad koji im je još i blizu, oni ih pomažu bezuslovno, dok nama recimo Rusi uslovljavaju svaku pomoć a i ranije u istoriji je bilo slično, jesu recimo Hrvati bili kolonija to uvek tvrdimo ali održali su , nisu imali mnogo žrtava, gotovo bez gubitaka i sta god rekli oni su danas uz pomoc Nemačke sila u regionu. Srbija je vec ceo vek previše slaba, a najgore je to što nije ni složna , najveći neprijatelj Srba uvek su pa i danas su uglavnom Srbi, zapitajmo se malo što je to tako !To su sve činjenice, i sada neka mi neko objasni, kako će Srbija da uspe pored svega navedenog ???

LoboSonora

pre 10 godina

Delegacija od 600 komada turaka!? Mislim da ide za invaziju hehe ili su došli posljednji put na Balkansko tlo pa da se osevape jadnika ovde što žive a oni kreču od sutra u suprotnom smjeru od europe ili im je baš stalo do nas hehehehe.

Владимир

pre 10 godina

(Banovo Brdjanin, 23. oktobar 2013 21:21)

Нико не мисли овде да је КиМ Србија, свашта. Него се гледа како да га вратимо. Шта ту није јасно?
Је л' постојао икада Албанац који је говорио: одустанимо, хоћемо у Европу, визе...? Него је то једна витална и здрава раса са јасном идејом. Не ко ми, покуњени, прокужени и деградирани.

AS

pre 10 godina

Sve je to od prevelike popularnosti i beskonacnog gledanja turskih serija...pa kao Srbi misle da su im Turci prijatelji,ta hajdete molim vas

samo ih vi gledajte

pre 10 godina

Sobzirom na gledanost turskih serija ovde kod nas, ne bi trebalo da zacudi da jednoga dana neko od ovih velikoosmanlija provali da je cela Srbija njihova druga rebublika.

smrc

pre 10 godina

Dacic moze na Kosovo samo u crkvu, da se pomoli dole Bogu, a turski i albanski premijer mogu da daju ovakve izjave. Ponizenje za ponizenjem

crveni

pre 10 godina

Полако, језик све трпи. Шта ли су то урадили да помогну Босни, градили џамије ? Где су радна места ? Не живи се од реторике...

Deki

pre 10 godina

Turska ima problem sa 20 miliona Kurda sa ASTRONOMSKIM natalitetom .Ako Turci ne uspiju u Sirji steci ce se usolvi za ustanak Kurda u razdoblju manjem od 20 god od danas.Sve Projekcije govore da za 20 god USA nece moci da izdrzava intezitet angazovanja (a jedva moze i danas ) koji sprovodi ,a sasvim sigurno nece biti broj 1# u Svetu .Kako se stvari odvijaju u Siriji zapad tj. USA i njeni sateliti ,su prvi put od pada Berlinskog zida podvili rep .Po prvi put se dogodilo da od ustaljene konstatacije "da Rusi nece ratovati sa Amerikom ni zbog koga" da Amerika nece ratovati sa Rusjom zbog Sirije...Ko ovaj momenat nije dobro shvatio ,moze da prodje kao oni koji nisu shvatili da je berlinski zid pao.Sama cinjenica da dva najveca saveznika Amerike,Izrael i Saudi Arabija nisu mogli da uticu na US da krene na Siriju dovoljno govori.Ko razume shvatice o cemu govorim.Amerika danas ima frenkfenciju srca iznad fizioloske granice tj.Tahikardiju.Pokazuje znakove zamora prvenstveno njihova ekonomija uz to ide i gojaznost tj.narastanje Kine i Rusije i hipertenziju ,blago receno Astronomskog spoljnog duga .Ako Americki dug postane bezvredan ,vise niko ga nece kupovati sa samim tim Amerika se nece moci finansirati .Za sada se vade na stampanje novca tj bezvrednih papira koji se rasporedjuj na nezamislivu svotu Dolara u opticaju ...eto od mene toliko :)

Beogradjanin

pre 10 godina

Sad se lepo vidi ko fura tu pricu i ko ima najveci interes...Bez blama opusteno alal vera!!!Tako i treba mi smo beskicmenjaci!!!

wiseman

pre 10 godina

Cekajte, ko je sad ovaj Erdogan?
Jel to onaj isti koga su slobodni mediji u Srbiji proglasili za velikog prijatelja Velikog Vodje samim tim i velikog prijatelja Srbije jer je Veliki Vodja Srbija?
Ili je ovo neki njegov zli brat blizanac?

бт

pre 10 godina

Ма нема везе, кад дође код нас Вучић и Дачић ће се загрлити са њим и рећи како је Турска наш велики пријатељ и како морамо гајити добре односе са свима.

gagule

pre 10 godina

Proterivanjem turaka sa ovih prostora, javila se potreba stanovništva koji su prihvatili islam, za jednom državom. Odatle i ideja velike albanije. E sad, mi mislimo (mi srbi) kako smo mi bili "plemeniti" pa smo ih pustili da žive na ovim prostorima, ali činjenica je da nam nisu dozvolili da ih proteramo ili prekrstimo. Što neki mogu protumačiti kao dobro ili loše. Uglavnom, većina ljudi (srba) ne zna da u današnjoj Turskoj živi 9 miliJona (kao što je srbenda napisala) srba. Tj. oni se danas zovu turskim imenima i prezimenima, ali se sa ponosom izjašnjavaju da su srbi, znaju koju slavu su slavili kao i kako su se prezivali... a da li mi njih prihvatamo?

Avdija

pre 10 godina

Predivni komentari, jedan zbori o rjesavanju problema protjerivanjem, drugi o atentatu, treci o ratu... Super napredovanje. Dok su sva zapadnoevropska drustva shvatila da se svijet ne okupira ratom, nego snaznom ekonomijom, izvozom, tehnologijom, kod nas se zbori o ratovima, sirenju teritorija... Kao da ruski narod ima neku prednost od onolike Rusije, prodali bi se svi da dobiju pasos jednog patuljastog Lihtenstajna. Zato mene fasciniraju Nijemci, jednostavno su odbacili princip ratovanja i slicnih primitivnih tradicija nasilja, i okrenuli se vrijednom i upornom radu i razvoju, i zaista, tehnoloski i ekonomski vladaju Evropom, a velikim dijelom i svijetom. Mi Balkanci mislimo da cemo ratom i protjerivanjem rijesiti probleme? Eto kako smo ga rijesili zadnji put, zadnja smo rupa na sviralu, i svakih 50 godina isto s*anje. Bezveze...

E moji Balkanci, Bog nam pameti dao...

London 94

pre 10 godina

Ajde ne lupajte bez veze. Ovo je diplomatija. Nasa,në vasa bla bla bla. Covek doso na inaoguraciju aerodrome u Pristini , Tursko/Francuske kompanije.

Damirkulus

pre 10 godina

Pa zar nisu Tomini prijatelji, Erdogan i Gul. Tako bar on bedsedise do nedavno. I isto ce reci kad dodju u Srbiju, ili opet on protegne noge do bratske mu Turske. Sta se palite ljudi?

nabavi ogledalce

pre 10 godina

@sarajevo.ba

Ma samo ako BiH vaki dan sve vise napreduje. Hahahahaha.
Znas li ti onu izreku, "rugala se sova vrapcu da ima veliku glavu". Tako i ti, komentarises Srbiju kako nazaduje a ta tvoja BiH je jedina i mozda jos Albanija koja je dobila negativne kritike od EU, prete vam sankcijama iz EU, blokirani ste, nefunkcionalni, ne kontrolisete skoro pola drzave i opstajete samo zbog mazohizma SAD i pojedinih drzava EU. Gledaj ti BiH i kako vi zivite a za Srbiju ne brini. A sta tek reci prema toj ljubavi i divljenju prema bivsem okupatoru Turskoj... Stokholmski sindrom na bosanski nacin.

milutin

pre 10 godina

Moram ostaviti komentar. Ova izjava Erdogana nije nista sto bi ovaj narod trebalo da zacudi ili iznenadi. Popularna ZETRA izlazi iz svoje medijske senke i sada zvanicno prikazuje svoju snagu. A nasem narod ispred ociju isti mediji provlace Farme, prajdove, patriote-politicke profitere narodne muke koji od svoje proslosti poznaju epski ciklus Bijelog dugmeta a oni narodskije provincijencije juznog vetra. Nema beba, Srbija je na kolenima!!

sta se bre palite

pre 10 godina

Pa i nas Predsednik ladno ode prvi put u zivotu u Strazbur i izjavi:"Strazbur je moj drugi grad".
To su vam politicari, svuda pricaju ono sto ljudi vole da cuju.Samo bolesnik moze da povede sa sobom delegaciju od 600 ljudi, zbog otvaranja renovirane aerodromske zgrade.

Narod koji luta

pre 10 godina

Zasto se sad ljudi u Srbiji bune? Kad su bili protesti u Turskoj, ovde su komentatori podrzavali tursku vlast, a komentari su bili tipa "sve je to orkestrirano sa zapada". Eto vam sad, podrzali ste ga...

Ddule

pre 10 godina

Jaca, bre, ova Turska; ekonomski se prosirio po celoj Europi.
Obim njihovog izvoza, primera radi, samo diner-kebapa i sutlijaša je veci nego nas celokupan izvoz!
http://hr.wikipedia.org/wiki/Turska

montenegrino

pre 10 godina

VRAC - Onda se zapitaj do koga je, do vas ili do svih drugih! ;-) (odg nevezan za temu) A sto se teme tice, svasta bih napisao, naravno uvrjedljivog karaktera ali znam da mi nece objavit pa necu. Turska je ovih godina malo ojacala ekonomski i sad vode visevjekovnu politiku. Zna Evropa odlicno kakvi su Turci zato ih i drze na cekanje...sto se mene tice dabogda ih nikad ne primili u EU, i onako su u Aziju...Ovo malo sto su u Evropu im treba uzet isto onako kako su oni to znali od drugih da uzimaju, i pri tome da prave masakre kao nad Jermenima koji ni dan danas nece da priznaju. Da su ubili milion ipo jevreja, cijeli svijet bi im krv popio,ali posto su to tamo neki nebitni Jermeni, moze im se... I da ne duzim, aj zdravo :-)

Hahaha

pre 10 godina

Bice, bice! Eto nama Turci opet stizu. I ko kaze da Srbija nije u srednjem veku. Domaci smo vec naucili,a i "Sulejman Velicanstveni"nam je osvezio pamcenje Zukurlic i ekipa se loze i samo cekaju znak. J....ga kad nam Yugoslavija nije bila dobra! Sad ce biti mnogo bolje!

vamo tamo

pre 10 godina

@gillien
7 miliona turaka može da krene na Beč odmah ali iz Nemačke. Kad bolje razmisle šta će oni u Beču kad im je bolje u Nemačkoj.

Dragan

pre 10 godina

Turcima je krenulo nabolje tek kada su otišli sa ovih prostora. Ako je Kosovo njegovo, onda je i Srbija njegova. Serbistan? Vidiš da ona devojka što je pre neki mesec dobila srpsku ličnu kartu na turskom jeziku, onda tu ličnu kartu nije dobila slučajno?!? Apsurdistan - dubioza kolektiv

manjina

pre 10 godina

Turci se vracaju na svoje. Srbi ce dobiti sva manjinska prava u buducem turskom "carstvu", u rangu s Kurdima. Nova zajednica ce verovatno da se zove "istocna ekonomska unija" ili slicno.

Rade Božić

pre 10 godina

Ne zanosite se Kosovom,ono je prodato.Bolje vodite računa da Albanci ne dođu do Kraljeva i Niša-i onako pokupovaše zemlju i stanove u Nišu i okolini, a svi se pravimo ludi.

Zvrlj

pre 10 godina

(Владимир, 23. oktobar 2013 22:33) "Него је то једна витална и здрава раса са јасном идејом. Не ко ми, покуњени, прокужени и деградирани."- To je zato sto Srbiju zemlju vodi talog, dok pametni i kvalitetni trule po kucama bez partijskih knjizica ili su van zemlje.

kratko i jasno

pre 10 godina

Mnogobrojne strateske studije i knjige stampane (na zapadu) ukazuju na to da ce Turska biti glavni strateski partner USA u ovom kraju sveta i da ce istocni i juzni Balkan biti njena interesna sfera. Naravno interes za istu oblast ce pokazivati i Rusija i Nemacka. To samo ukazuje da Srbija verovatno nikada nece uci u EU, vec ce se ovde lomiti mnogi interesi kao i proslosti... to moze da bude dobro, ako budemo pametni... u protivnom ce biti katastrofalno.
O svemu ovom se da citati u knjigama (kao na primer "next 100 years"), ali to nikako da udje u glavu nekim ljudima. Na primer, na ovom forumu su mnogi govorili da ce Erdogan pasti po istom scenariju kao i severno-africki vladari... ja sam odmah napisao da nema sanse, on je strateski americki saveznik. Tako je i bilo.

Mancini

pre 10 godina

Neoosmanski imperijalizam...Turska nakon 20.veka i Ataturkove reforme opet klizi u ekstremizam podržan od strane Islamske zajednice i klerikalnih nacionalističkih krugova. U isto vreme, odnosno malo ranije, vidimo nemačlki imperijalizam, koji se podudario sa raspadom Jugoslavije (po mom mišljenju i organizovao ga). Znači, poražene zemlje iz prvog i drugog svetskog rata su opet u ekspanziji. A gde je tu Srbija ? Kakve to veze ima sa Srbijom? Pa ima, jer su i jedna i druga zemlja zauzele revanšistički položaj i uzele na zub Srbiju što su i transparentno pokazali u poslednje dve decenije podržavajući ratne pohode Tuđmanovih bojovnika, Izetbegovićevih mudžahedina i Tačijevih terorista.
A šta je bilo u Srbiji za to vreme? Bila je neodgovorna vlast koja nije uspela ni umela da nadje saveznike-Veliku Britaniju, Francusku, Rusiju...Imali smo Miloševića i Šešelja koji su svakim potezom gurali Srbiju u sve veće blato. I opet su ti isti u Srbiji na vlasti samo u liku Dačića, Vučića i Tome.

988

pre 10 godina

Namerno ili slucajno, pravi razlog boravka Erdogana i Rame na Kosovu je izostavljen u tekstu. Naime, trojica premijera su danas pristvovali ceremoniji otvaranja novog aerodroma u Pristini. Tacnije: presekli su vrpcu. Na slici se i vidi tzv tunel koji sluzi za ulaz u Avion.