Zaječar: Vršen pritisak na sudije?

Zaječar -- Nezadovoljan odlukom sudija osnovnog suda u Zaječaru, tamošnji tužilac priveo ih je na informativni razgovor, kako bi ispitao da li je neko uticao na njih.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. @Rodoljub, @Bata Sadasnji ministar je katastrofa, obrazovanjem ne ispunjava uslove ni sudija da bude, a 'momak' je ministar pravde. Medjutim, za trenutno stanje u pravosudju odgovorna je najvise Snezana Malovic i njena katastrofalna reforma. Unazadila je sudstvo tj. bolje reci unakazila. Bilo ko ko ima bilo kakvog kontakta sa pravosudjem to moze potvrditi. @Gocakovic Ne slazem se sa Vama po pitanju sudija i njihovog obrazovanja. Moja iskustva govore uglavnom suprotno. Naravno uvek ima izuzetaka. Inace ko ima veze sa pravosudjem zna da je u tom haosu vise neizdrzivo.
   (da da, 18. septembar 2013 21:59)

  # Link komentara

 2. Na žalost, sada smo u situaciji da više ne možemo verovati niti policiji, niti tužilaštvu, niti sudijama.. I to nije od pre jedne godine, već od pre 15 godina. Sve se svodi na sposobnosti ili nesposobnosti advokata koji neku osobu brane, tj.kakve veze i vezice imaju sa sudijama i tužiocima. I to je u Srbiji postala jedina sigurnost... A ne zaboravite da su otpušteni pre nekoliko godina upravo sudije koje su insistirale na poštovanju zakona i na samostalnosti sudske vlasti..
  (Damjan, 18. septembar 2013 21:26)

  # Link komentara

 3. Svima nam je poznato koliko su sudije u našem sudstvu "samostalne" i u skladu sa time vode svoje postupke. Takođe nam je i svima poznato koliko su brzi i revnosni u radu tako da se postupci razvlače godinama. Ali avaj, kada se rad sudija kritikuje uvek se nailazi na to čuveno "rad sudija je nezavisan". Ispada da su sudije beli medvedi, koji se od posledica svog nerada kriju iza te čuvene floskule nezavisnog sudstva. O sprezi sudija sa advokatima da i ne govorim. Ipak, čast izuzecima među sudijama, ali i oni takođe trpe etikete zbog rada svojih loših kolega.
   (vlad, 18. septembar 2013 21:10)

  # Link komentara

 4. ovo nijevest. tuzioci pod pritiscima mocnih, najcesce banaka, guraju pred sudije svakakve gluposti, a ako sudije ne presude onda ih ovako maltretiraju. mediji bi mogli malo da isprate sudjenja po tuzbama ili prijavama npr. banaka, naslova koliko hoces...
   (kojekude, 18. septembar 2013 20:36)

  # Link komentara

 5. Svaka cast za tuzioca, narod polako gubi strpljenje.
   (pera, 18. septembar 2013 20:20)

  # Link komentara

 6. U pravu si "CINIČE". Tužilaštvo je i sada na viši nivo podignuta policija kojoj se ne zameraju, a istražne sudije strepe i od prvih i od drugih. Od 01.10. kad tužilaštvo pruzme istragu sudu će tek biti vezane ruke jer će dokaze izvoditi samo na predloge stranaka. Zamislite nesrećnika pogrešno optuženog vs tužilaštvo sa mašinerijom. Drugo, inrastruktura i kadar tušilaštva za tako što su tiha jeza.Pravosuđe je u globalu stecište loše studentarije gde retko koji tužilac/sudija ima prosek preko 7 i manje od 10 godina studiranja. Možete probati da proverite. Kritična masa odavno prevagnula. A loš đak teško da obećava dobrog radnika. A oni koji su loši kako da nešto rade dobro? Kad za šesticu muljate i molite po 10 godina ko da vam veruje kad uzmete pravdu u svoje ruke. Naravno, na javnom servisu ni reči o tome. Ćute k'o tužilaštvo!
  (gocakovic, 18. septembar 2013 19:56)

  # Link komentara

 7. Za vreme Dušanove vladavine bi ovaj tužilac verovatno bio lišen života jer je pametnim ljudima i tada bilo jasno zašto sudstvo mora da bude nezavisno. Eto koliko smo "napredovali" od srednjeg veka kada je drzavotvornost u pitanju.
  (giljotina, 18. septembar 2013 19:29)

  # Link komentara

 8. bravo za pravnu drzavu diplomislava, gazda ace, ivice I marice ... porazavajuce za sve gradjane ove zemlje ...
   (Misa Pavlovic, 18. septembar 2013 19:08)

  # Link komentara

 9. Tužilac je u pravu, jer je sudija PREKRŠIO zakon i ustav jer nije bio samostalan po ustavu. DOZVOLIO JE DA BUDE NE SAMOSTALAN I PREKRŠIO JE Zako o sudijama i Ustavne odredbe koje se odnose na sudiju. U mom slučaju, ona druga strana je izvršila uticaj na sudiju, sudija može da radi šta hoće. Odem kod predsednika suda, on mi kaže, "Sudija je samostalan po zakonu, ne može on da utiče na njega." Zaključak je da sudija može da radi šta hoće, kao da je svetac, i nikakav prigovor mu se ne može uputiti. I zato ako je sudija dozvolio uticaj na sebe,što smatra tužilac, onda je sudija prekršio i Zakon i Ustav, i treba da odgovara po odredbama člana 360 Krivičnog zakonika, i da tužilac PODIGNE OPTUŽNICU PROTIV SUDIJE, jer nije radio samostalno, a morao je. Bahatosti sudija treba stati u kraj. Po prirodi svi ljudi su kvarljiva roba, pa nisu ni sudije izuzete. Znamm da je stanje danas u sudstvu katastrofalno.
  (Stanko Grabež, 18. septembar 2013 18:54)

  # Link komentara

 10. Zaista mi je žao što vi sa B92 pre dve nedelje niste smeli da objavite moj komentar kada sam rekao da su tužioci u Srbiji potpuno nesposobni i da se njima nikako ne sme dati da vode istragu. Sada se potvrdilo to što sam napisao. Ali ako neko misli da je ovo tužilaštvo uradilo kao slučajno grdno se vara. Ovo je samo urađeno uz saglasnos vrha vlasti. Zašto? Zato da kada počne da se primenjuje novi ZKP koji je nakaza od zakona da se sudije uplaše i da ne smeju ne da donesu oslobadjajuću presudu već da ne pomisle da vrate optužncu ili da pak nekog puste iz pritvora a za koga postoji nalog iz vrha vlasti. Sa ovakvim Ministarstvom pravde koje prepisuje zakone ko zna odakle a uopšte ne konsultuje sudije sud u Strazburu će nas odrati od novčanih nadoknada. Zar mislite da ovo ambasadori iz EU nisu pročitali? Pa u tim zemljama sudija je neprikosnoven a u Srbiji sudija služi samo da donese presude po naredbi. Pod hitno obustaviti primenu novog ZKP-a a istragu vratiti sudu.
  (Cinik, 18. septembar 2013 18:46)

  # Link komentara

 11. tamosnje sudije jesu korumpirane
   (glx, 18. septembar 2013 18:35)

  # Link komentara

 12. Pravićemo Snežanu Malović od blata, vidim ja.
  (Bata, 18. septembar 2013 18:08)

  # Link komentara

 13. Pa sta, jos ako je tuzilac clan ili simpatizer jedne stranke u Srbiji, onda se zna ko kosi a ko vodu nosi.
  (pa sta, 18. septembar 2013 18:04)

  # Link komentara

 14. "...sudije su u svojim odlučivanjima vezani isključivo Ustavom i zakonom, dakle, sudije ne mogu biti pozivane na odgovornst za glas dat u veću u vezi predmeta koji sudi"...Cuo sam na televiziji :)
  (Cuo sam na televiziji, 18. septembar 2013 17:57)

  # Link komentara

 15. Od policije, tužilaca, istražnih sudija i sudskih veštaka ništa me ne može iznenaditi. Iznenadila bih se kada bi poštovali zakon.
  (nišlijka, 18. septembar 2013 17:50)

  # Link komentara

 16. U potpunosti identican slucaj se desio sudiji Osnovnog suda u Novom Pazaru, kada je isti odgovarao pred policijskim inspektorima a po prijavi Viseg javnog tuzioca, samo sto tada niko nije reagovao i taj cin osudio, na zalost!
   (bravo za pred.VSS!, 18. septembar 2013 17:49)

  # Link komentara

 17. A šta na to kaže gospodin Ministar, koji je vratio 600 sudija i mnoge tužioce na svoja mesta pošto su se partijski opredelili, naravno za SNS.
  (Ljubica, 18. septembar 2013 17:43)

  # Link komentara

 18. "disciplinska komisija nije dovoljno ažurna u rešavanju takvih problema, jer su preopterećeni redovnim poslovima. "

  ...ovo valda govori dovoljno o stanju u pravosudju...
  (kraja, 18. septembar 2013 16:47)

  # Link komentara

 19. Ha,ha,ha, pravosudje naprednog ministra Seljakovica!!! Cirkus!
  Vratite nam Snezanu Malovic, ovaj student je smesan, kao i cela ova Vlada!
  (Rodoljub, 18. septembar 2013 16:41)

  # Link komentara

 20. Licno mislim da je dobar deo tuzilastva i suda u Zajecaru odavno zreo za otpis, jer je bruka kako dele pravdu.
  (ivana, 18. septembar 2013 16:38)

  # Link komentara

 21. Gospodo sudije, tužioci, policajci. Vama je zagarantovana nezavisnost u odlučivanju. Nažalost, vi ste vrlo često NEZAVISNI OD PRAVDE, PRAVA, MORALA I SLIČNO.
  Kako će se naći izlaz iz ovog ponora - ne znam - ali mnogi od vas koji su mnogooooo krivi za pad u isti MORAJU da PLATE VRLO VISOKU CENU.
  Inače - sve će biti uzaludno.
  Kada GAMAD u Subotici prilikom pljačke pregaze automobilom više puta dva mladića - pokušavajući da ih liše života - a "TUŽILAŠTVO" i "POLICIJA" taj TERORISTIČKI ČIN (POČINJEN ZBOG VERSKE, RASNE I NACIONALNE MRŽNJE) okvalifikuje kao "RAZBOJNIŠTVO" - više me ništa u ovoj "državi" ne može iznenaditi!!!
  (Petel, 18. septembar 2013 16:23)

  # Link komentara