Subota, 14.09.2013.

17:34

Defile najmlađih oficira (FOTO)

U cetru Beograda održana svečana promocija 134. klase Vojne akademije. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je oficirske sablje trojici najboljih diplomaca

Izvor: B92

Defile najmlaðih oficira (FOTO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

totoki

pre 10 godina

dragan...I ja sam sluzio vojsku u staroj Jugi,na Banjici.U krugu kasarne je bila akademija,srednja vojna skola,skola rezervnih oficira i nisam video ni dvokrevetne sobe sa kupatilom,ni terase,a ni spremacice.O cemu ti pricas?Da im nisu mozda i dorucak donosili u krevet?Pitomci su imali zanemarljivo malo povlastica u odnosu na nas,obicne vojnike.

Cisto da znas

pre 10 godina

Mislim da bi mogli da iskuliraju probijanje zvučnog zida iznad grada. Sveže su rane oficiri dragi.
(ales, 14. septembar 2013 19:09)
U vreme mira, iznad grada je zabranjeno probijanje zvucnog zida, i to sigurno nisu radili, tako da...

Happy Pride Toronto

pre 10 godina

Nemam nista protiv mladih oficira ALI zasto moraju da javno paradiraju? To sto su diplomirali sa ovim ili onim prosekom je njihova privatna stvar koju ne moraju javno da pokazuju. Zasto to nisu odrzali u krugu kasarne a ne ispred skupstine pa se morao zatvoriti saobracaj? Sta da kazem mom detetu zasto ove uniformisane cike paradiraju svake godine a nasa vojska gubi sve ratove od 1990 pa na ovamo?

Slobodan

pre 10 godina

A sto se inzinjerima ne dodeljuju diplome ovako? A da, oni beze iz zemlje pa ni ne docekaju dodelu...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mrtvac, 14. septembar 2013 18:35)

Kada "inžinjeri" pravilno nauče da izgovaraju i pišu svoje zvanje mogu nadležnima postaviti to pitanje, verujem da će dobiti odgovor. Što se inženjera tiče, verujem da nemaju nikakav problem sa defileom.

STEFAN

pre 10 godina

kako se vremena menjaju
kad sam ja polagao kao kadet JNA zakletvu
najbolji pitomci su dobijali kola na poklon
ili u startu vece plate za oko 30% ( +350 evra u danasnjim parama)
stanove,najbolje prekomande ili po mesec dana u vojnom odmaralistu po izboru
sad ovi ljube ove sablje ko da je neznam ni ja sta
VIDIM DA JOS UVEK NOSE VARTEKS VARAZDIN svecane unifrome
tuga me uhvati
jos kad se setim da je samo ''moj esalon '' imao preko 400 kadeta na zavrsnoj godini dok ovde tesko da ima za jaku cetu

Svevladovic

pre 10 godina

(dragan, 14. septembar 2013 23:05)

Sjajan komentar! U tom kontekstu, zasto drzava nije organizovala svecanost kad sam ja diplomirao? I ja sam studirao na drzavnom univerzitetu...

Nego, nisam gledao prenos pa da pitam: je li Toma rekao ono sto je Tadic svake godine govorio, da Srbija vise nikada nece ratovati? Ako neko zna neka odgovori, molicu.

dragan

pre 10 godina

U staroj Jugi je bilo sto puta boljih vojnih skola bio sam kao vojnik u jednoj.Sportske terene su izgradili nemci i svakih nekolko god su dolazili da oprave i obnove terene,trenazeri su bili britanski,pitomci su ziveli u dvokrevetnim sobama,svaka soba ima kupatilo,regal,terasu.Sobe su cistile spremacice.I pored svega vrhunskog ti koji bi trebalo da "daju" zivot su se razbezali ili presli na drugu stranu.A nisu se pravile cirkuske predstave za glup narod.U tom mestu je bila i vazduhoplovna vojna akademija ali se nije trosilo na cirkusko letenje.Sta mislite kad bi ameri,nemci,i ostali pravili predstave diplomaca.Parade u Parizu i Moskvi se neprave sto je neko dipomirao vec zbog secanja i pocasti proslim generacijama.To sto ovaj narod voli vojsku,policiju,vlast po svaku cenu to je moralni problem tog naroda.Usput pitajte predavace na toj akademiji gde su bili 99g.Nijedan avion nije leteo,vojska se razbezala po sumama i molila boga da dozive sledeci dan.I onda smo imali kadete,oficire.

Makaveli

pre 10 godina

Kao prvo pozdrav za komsije iz Srbije. Jedna stvar mi nije jasna ovde, citam komentare i imam utisak da vama Srbima uvijek nesto smeta, kao npr ima komentara koji ostavljaju utisak da vama nista nije sveto, cak niti vasa vojska mislim nigdje veze... Ja sam pripadnik OSBIH i za svoju zemlju bih zivot dao, a siguran sam i ovi momci i djevojke sto su danas marsirali kroz Bg... malo se zamislite, jer neko da pise ruzno nesto o vojsci svoje drzave mi je van svake pameti!! Pozdrav iz Bosne i Hercegovine!

zanima me

pre 10 godina

ozbiljnijih fakulteta? sta su to ozbiljniji? medicinski ili pravni fakultet za koji je potrevno 8 sati dbevno bubanja. a vojna akademija zahteva fizicku moc i ucenje, rad na tome da jenog dana nedaj Boze budu spremni svoj zivot ugroziti zarad drzave, sta ima ozbiljnije od toga ljudi????

Sin po materi

pre 10 godina

Njima kapa dole i nema 'ali'. U njih verujem. Ne verujem u zastarelu vojnu tehniku ni u politicare. Oni redovno pogresno odluce kada zagusti.

dzigi

pre 10 godina

Kada u Srbiji nekom zagusti kada je zdravlje u pitanju - VMA je i dalje institucija broj jedan. Kojoj se veruje, sa vrhunskim lekarima. E pa i budući lekari VMA su bili danas na defileu, čisto za one koji se pitaju zašto i čemu. Danas ste ih pljuvali, sutra ćete ih možda gledati kao jedini spas. Nije vojska samo gomila vojnika sa puškama, vojska je mnogo, mnogo više. Zato i zaslužuje ovakav defile, pažnju i ponos.

@Zeks

pre 10 godina

jedino to i imaju, sve to sto si rekao, super uslove. ali znanje, nula. ne moze da se uporedi sa ETF-om, masinskim, gradjevinom. ti mnogo bolje uslove imas i na megatrendu i singidunumu od recimo ekonomskog fakulteta. iz prve ruke znam da se profesori toliko zale da smanjuju kriterijum do krajnjih granica...taj ,,fakultet,, ne moze da zavrsi samo onaj koji nece.

Vaše ime*

pre 10 godina

Za one koji se pitaju čime su ovi diplomci zaslužili da se zbog njih blokira grad (a to se ne radi za diplomce sa ostalih fakulteta) odgovor je sledeći: ovi diplomci su obavezni da daju svoj život da bi zaštitili slobodu diplomaca sa ostalih fakulteta i svih drugih građana.
(Dragan, 14. septembar 2013 19:31)

Aha, kako da ne. U slučaju rata, svi se mobilizuju pa su onda takođe i ti drugi diplomci, je li, "obavezni da daju život" za otadžbinu (i ponekog partijskog šiljokurana).

Obožavam gomilu stranačkih botova koji su se nalepili na sve vesti oko ove parade da brane svoje političke vođe.

Flash

pre 10 godina

Cestitke mladicima i devojkama, cinite nas ponosnim. Za one koji pljuju vojsku - ko ne hrani svoju hranice tudju. Za one koji ismevaju nasu vojsku da je jadna i mala - brojnost je mnogo manja nego sto je pre bila, ali je ista siuacija u svim zemljama regiona. Jednostavno, vojna strategija se menja kroz godine, kao sto je uvek bilo, tako da trenutno manjim zemljama kao sto je Srbija,pogotovo u uslovima mira i bez vece opasnosti na vidiku, ne treba ogromna stajaca vojska, vec jedna manja, koja ce, kada se pojavi spoljasnja opasnost, pomoci u mobilizaciji za ono ne daj boze.

Stalker

pre 10 godina

Nadam se da će ovako isto, za dve sedmice, nekoj drugoj mladosti biti omogućeno da mirno, ponosno i dostojanstveno prošeta svojim glavnim gradom.

Tularac

pre 10 godina

Ovo je zemlja sa tri hejtetra po glavi stanovnika! Zasto pocast ovim diplomcima? Zato sto ostali diplomci beze kod tetke a ovi polazu zivot ako je potrebno. Zasto u Beogradu? Zato sto je prestonica, ako vam smeta prepustite nekom drugom gradu tu ulogu. Zasto je buka? Da zivite u Parizu, na Dan pada Bastilje ovo sigurno ne biste pitali, jer bi vam buka miraza iznad Pariza bio ponos, a u Srbiji je ometanje popodnevne dremke. Zasto imamo vojsku? Eto zato sto je ima Danska, Francuska, Belgija i ostale "necivilizovane" drzave. Zasto imamo avione? Zato sto Danska ima 12 aviona (mozes misliti -da nece na Svedjane da udaraju!?), i jako su "divljacka nacija". Cime se pametni ljudi sa tradicijom ponose, Srbi se stide. A gospodina sa sto gromova i ovog sa sto pominje mudre albanske politicare i miroljubive nase susede ne zelim ni da komentarisem. Dobili su plus od mene. Iz sazaljenja.

Fearless

pre 10 godina

Nova ekipa koja ce uhlebljenje naci u budzetu, a sa 40 i kusur godina ce se penzionisati.

Ne vidim razlog za slavlje. Kao sto neko rece, postoji mnogo ozbiljnijih fakulteta (tacnije vecina je ozbiljnija od ove akademije), pa se ne pravi cirkus.

Žeks

pre 10 godina

Da i ja iznesem svoje utiske.

Završio sam nedavno Školu rezervnih oficira (KSRO po novom), na Vojnoj akademiji. Utisci su sledeći: Ovi momci i devojke imaju neuporedivo kvalitetnije studije od svih ostalih fakulteta, jednostavno neuporedivo. Najbolji profesori, besplatan smeštaj, hrana i odelo a uz sve to i plata!!! Najsavremeniji sportski centar sa bazenom i teretanom preko puta internata. Fudbalski teren sa tribinama i savremenom atletskom stazom. Obuka na poligonima sa svim vrstama naoružanja. Učenje skijanja, plivanja. Kursevi borilačkih veština. Stalni pregledi u svakom smislu, zdravstveni, fizički, psihički. Saveti stručnjaka kako da izgubite/dobijete kilažu, mišiće. Disciplina, drugarstvo, znanje. Jednostavno za onoga ko iole voli vojsku prava milina. Jednom rečju zastrašujuća obuka...

Ne ulazim u to da li nam to treba ili ne, ali moj zaključak je da su ovi momci i devojke zaista obučeni i spremni za sve izazove.

Inače, ovo je jedina škola posle koje imaš sigurno zaposlenje u Srbiji, pa i o tome treba razmisliti.

Douglas Bader

pre 10 godina

Dragan, 14. septembar 2013 19:31

Nisu obavezni da daju zivot, obavezni su da ubiju, kad im se to naredi. Verujte mi, to je tezi izbor od izbora da se rizikuje vlastiti zivot. Zato i jeste specificna profesija i zato je promocija u centru glavnog grada.

Vaše ime*

pre 10 godina

Aman dokle više ovo maltretiranje građana centra prestonice sa brišućim letovima? Jeste li vi normalni? Prozori su se tresli kao za vreme bombardovanja! Dokle više? Idite na neku poljanu pa tamo letite i paradirajte!

nesa

pre 10 godina

Cestitke na velicanstvenoj paradi i govoru predsednika Srbije.Neka im je sa srecom i neka sa ponosom nose uniforme srpske vojske i njene velicanstvene tradicije.Malo je nazalost onih koji danas poznaju ulogu i herojstvo srpske vojske u prvom svetskom ratu. Vesnik pobede nad nemackom,bugarskom i austrougarskom je upravo nasa herojska vojska.

Dragan

pre 10 godina

Za one koji se pitaju čime su ovi diplomci zaslužili da se zbog njih blokira grad (a to se ne radi za diplomce sa ostalih fakulteta) odgovor je sledeći: ovi diplomci su obavezni da daju svoj život da bi zaštitili slobodu diplomaca sa ostalih fakulteta i svih drugih građana.

Douglas Bader

pre 10 godina

Nekima ovde...ko ne hrani svoju vojsku, hranice tudju. Zasto u centru glavnog grada...zato sto je vojska simbol suverenosti i slobode. Slazem se da mozda nalet aviona moze biti bucan i stresan, ali ovo je trajalo oko 5 minuta ukupno, a kad vam (nekima) privatnik pocne das rastura danima ulicu busilicama sa jedno 150 dB, da li se i kome zalite i koliko uspesno?

SARGANSKA - OSMICA

pre 10 godina

Srbija ima cime da se ponosi, milina je videti mlade i sposobne oficire.Vidim da ima kriticara koji zele da omalovaze ovu dugogodisnju tradiciju proslave zavrsetka skolovanja oficira, nije mi jasno zbog cega. Treba postovati svkog mladog coveka, koji sa uspehom zavrsi visoke skole, jer ce drazava od svakog od njih imati itekakve koristi. Mladim oficirama zelim puno srece i uspeha u sluzbi.

Necu_u_Tor

pre 10 godina

Evo ga - prva prilika pa udri po pljuvanju, to najbolje radimo - ovome smeta buka, ovaj od zatvorenih 300 metara kaze ceo grad, treci vidi zaveru Amerike, cetvrti je gay, peti anti gay, sesti se zali zbog diskriminacije ostalih struka....

Mnogo smo pali, zaista previse.

Od srca cestitam mladim oficirima. Uzivajte u danasnjem danu i zivotu, gledajte pozitivno i nadam se da nikada necemo doci u situaciju da nauceno primenite!

Sto mu gromova

pre 10 godina

Po kom programu su diplomirali? Da su Tito i partizani pobedili Nemce? Učili su genijalan manevar na Neretvi? Simulirali su rat protiv slovenačkih šumara, mučenje Vukovara, opsadu Sarajeva, strategiju Mladića i pregovaračke sposobnosti Šljivančanina! Da li ste pevali "Internacionalu" pre doručka, učili o Staljinu, Mao Ce Tungu i Kim Il Sungu?

zoran

pre 10 godina

Imamo mi i daleko ozbiljnije fakultete pa njihovi diplomci ne maltretiraju ceo grad i ne prave im se svecani defilei i parade. Ovo je preterano i nepotrebno.
(Dusan, 14. septembar 2013 18:45)

Da, ali ti dplomci koje ti navodis ,kad zagusti beze kod rodjaka i na zapad, a ovi momci brane zemlju. Nije mala razlika.

Petar

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je neuporedivo odlučniji i hrabriji, odlično predstavlja i vodi Srbiju, ne izlazi iz svojih ustavnih okvira kao što je to radio Tadić.

Branko Von Beca

pre 10 godina

Njima čestitam, samo još da umesto praznih kasarni koje su pretvorene u azile za pse lutalice imamo i vojsku, ovako će nažalost biti najškolovaniji šinteri u regionu ...

NemanjaN

pre 10 godina

Gledam ovu promociju mladih oficira. Lepo... Ali malo tužno... Tužno je to što su naši dragi dečaci od 18,19,20 godina,radili sve samo da u tu istu vojsku ne idu.... Onda tu vojsku na kraju i ukinu.... E zato smo tu gde jesmo pa sad imamo devojke u Gardijskoj brigadi... A naši dragi dečaci će svoj patriotizam da iskazuju u uličnim tučama,mržnji prema svemu i svačemu i srbovanju posle 2,3 piva.... Jaaoooo da mi je vlasti godinu dana!!! Kakva bi mi zemlja bili!!!! Uf... Da ne pomisli neko da imam nešto protiv devojaka u vojsci,naprotiv! Odušeljen sam količini ball's-a koje ,(za razliku od sadašnjih momaka),te devojke imaju...

Dusan

pre 10 godina

Imamo mi i daleko ozbiljnije fakultete pa njihovi diplomci ne maltretiraju ceo grad i ne prave im se svecani defilei i parade. Ovo je preterano i nepotrebno.

Bojan

pre 10 godina

I opet - zbog čega se ceo grad zatvara zbog 170 ljudi? zabvršili, pa šta? Nismo u vreme Staljina pa da je vojska najbitnija i da se zbog šačice diplomaca pravi tolika halabuka. Lepo neka se to organizuje u kasarni ili na vojnom poligonu, a ne ispred Skupštine, sa nadletanjima aviona i paradom kroz sam centar!

Jan, Husqvarna

pre 10 godina

Molim vas da drugi put to radite na nekoj poljani ili bez nadletanja avionima. Dete mi umalo fras nije dobilo od buke aviona i to u centru grada.

nenad

pre 10 godina

treba da vas je sramota sve vas koji nalzite nesto lose da komentarisete,nije vam dobro ovo nase al zato tudje obozavate,zemlje u okruzenju bi god.dana sremale ovako nesto da mogu da imaju..al ne uvek neko "pametan" ima nesto da kaze..A ne smetaju vam dzipovi koji jure bucno kroz grad jel???razmazeni beogradjani...

MasterBlaster

pre 10 godina

Divota.Postoje zemlje koje nemaju vojsku i nista im ne fali. Nasa vojska je samo bacanje para jer nema nikoga u regionu kome bi smo se mogli suprotstaviti. Vecina je u NATO-u a ostali(recimo Albanija) imaju mnogo bolje politicare nego sto cemo mi ikada imati pa ako se zaratimo sa njima,izdejstvovace podrsku celog sveta dok cemo mi celom svetu da pokazemo srednji prst. U slucaju mobilizacije u bitku vodice nas ova elita od oficira koja je toliko sposobna i pametna da suta neeksplodirane granate po Pasuljanskim livadama.

Necu_u_Tor

pre 10 godina

Evo ga - prva prilika pa udri po pljuvanju, to najbolje radimo - ovome smeta buka, ovaj od zatvorenih 300 metara kaze ceo grad, treci vidi zaveru Amerike, cetvrti je gay, peti anti gay, sesti se zali zbog diskriminacije ostalih struka....

Mnogo smo pali, zaista previse.

Od srca cestitam mladim oficirima. Uzivajte u danasnjem danu i zivotu, gledajte pozitivno i nadam se da nikada necemo doci u situaciju da nauceno primenite!

Dragan

pre 10 godina

Za one koji se pitaju čime su ovi diplomci zaslužili da se zbog njih blokira grad (a to se ne radi za diplomce sa ostalih fakulteta) odgovor je sledeći: ovi diplomci su obavezni da daju svoj život da bi zaštitili slobodu diplomaca sa ostalih fakulteta i svih drugih građana.

zoran

pre 10 godina

Imamo mi i daleko ozbiljnije fakultete pa njihovi diplomci ne maltretiraju ceo grad i ne prave im se svecani defilei i parade. Ovo je preterano i nepotrebno.
(Dusan, 14. septembar 2013 18:45)

Da, ali ti dplomci koje ti navodis ,kad zagusti beze kod rodjaka i na zapad, a ovi momci brane zemlju. Nije mala razlika.

Douglas Bader

pre 10 godina

Nekima ovde...ko ne hrani svoju vojsku, hranice tudju. Zasto u centru glavnog grada...zato sto je vojska simbol suverenosti i slobode. Slazem se da mozda nalet aviona moze biti bucan i stresan, ali ovo je trajalo oko 5 minuta ukupno, a kad vam (nekima) privatnik pocne das rastura danima ulicu busilicama sa jedno 150 dB, da li se i kome zalite i koliko uspesno?

nesa

pre 10 godina

Cestitke na velicanstvenoj paradi i govoru predsednika Srbije.Neka im je sa srecom i neka sa ponosom nose uniforme srpske vojske i njene velicanstvene tradicije.Malo je nazalost onih koji danas poznaju ulogu i herojstvo srpske vojske u prvom svetskom ratu. Vesnik pobede nad nemackom,bugarskom i austrougarskom je upravo nasa herojska vojska.

SARGANSKA - OSMICA

pre 10 godina

Srbija ima cime da se ponosi, milina je videti mlade i sposobne oficire.Vidim da ima kriticara koji zele da omalovaze ovu dugogodisnju tradiciju proslave zavrsetka skolovanja oficira, nije mi jasno zbog cega. Treba postovati svkog mladog coveka, koji sa uspehom zavrsi visoke skole, jer ce drazava od svakog od njih imati itekakve koristi. Mladim oficirama zelim puno srece i uspeha u sluzbi.

nenad

pre 10 godina

treba da vas je sramota sve vas koji nalzite nesto lose da komentarisete,nije vam dobro ovo nase al zato tudje obozavate,zemlje u okruzenju bi god.dana sremale ovako nesto da mogu da imaju..al ne uvek neko "pametan" ima nesto da kaze..A ne smetaju vam dzipovi koji jure bucno kroz grad jel???razmazeni beogradjani...

Petar

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je neuporedivo odlučniji i hrabriji, odlično predstavlja i vodi Srbiju, ne izlazi iz svojih ustavnih okvira kao što je to radio Tadić.

Tularac

pre 10 godina

Ovo je zemlja sa tri hejtetra po glavi stanovnika! Zasto pocast ovim diplomcima? Zato sto ostali diplomci beze kod tetke a ovi polazu zivot ako je potrebno. Zasto u Beogradu? Zato sto je prestonica, ako vam smeta prepustite nekom drugom gradu tu ulogu. Zasto je buka? Da zivite u Parizu, na Dan pada Bastilje ovo sigurno ne biste pitali, jer bi vam buka miraza iznad Pariza bio ponos, a u Srbiji je ometanje popodnevne dremke. Zasto imamo vojsku? Eto zato sto je ima Danska, Francuska, Belgija i ostale "necivilizovane" drzave. Zasto imamo avione? Zato sto Danska ima 12 aviona (mozes misliti -da nece na Svedjane da udaraju!?), i jako su "divljacka nacija". Cime se pametni ljudi sa tradicijom ponose, Srbi se stide. A gospodina sa sto gromova i ovog sa sto pominje mudre albanske politicare i miroljubive nase susede ne zelim ni da komentarisem. Dobili su plus od mene. Iz sazaljenja.

Žeks

pre 10 godina

Da i ja iznesem svoje utiske.

Završio sam nedavno Školu rezervnih oficira (KSRO po novom), na Vojnoj akademiji. Utisci su sledeći: Ovi momci i devojke imaju neuporedivo kvalitetnije studije od svih ostalih fakulteta, jednostavno neuporedivo. Najbolji profesori, besplatan smeštaj, hrana i odelo a uz sve to i plata!!! Najsavremeniji sportski centar sa bazenom i teretanom preko puta internata. Fudbalski teren sa tribinama i savremenom atletskom stazom. Obuka na poligonima sa svim vrstama naoružanja. Učenje skijanja, plivanja. Kursevi borilačkih veština. Stalni pregledi u svakom smislu, zdravstveni, fizički, psihički. Saveti stručnjaka kako da izgubite/dobijete kilažu, mišiće. Disciplina, drugarstvo, znanje. Jednostavno za onoga ko iole voli vojsku prava milina. Jednom rečju zastrašujuća obuka...

Ne ulazim u to da li nam to treba ili ne, ali moj zaključak je da su ovi momci i devojke zaista obučeni i spremni za sve izazove.

Inače, ovo je jedina škola posle koje imaš sigurno zaposlenje u Srbiji, pa i o tome treba razmisliti.

Douglas Bader

pre 10 godina

Dragan, 14. septembar 2013 19:31

Nisu obavezni da daju zivot, obavezni su da ubiju, kad im se to naredi. Verujte mi, to je tezi izbor od izbora da se rizikuje vlastiti zivot. Zato i jeste specificna profesija i zato je promocija u centru glavnog grada.

Flash

pre 10 godina

Cestitke mladicima i devojkama, cinite nas ponosnim. Za one koji pljuju vojsku - ko ne hrani svoju hranice tudju. Za one koji ismevaju nasu vojsku da je jadna i mala - brojnost je mnogo manja nego sto je pre bila, ali je ista siuacija u svim zemljama regiona. Jednostavno, vojna strategija se menja kroz godine, kao sto je uvek bilo, tako da trenutno manjim zemljama kao sto je Srbija,pogotovo u uslovima mira i bez vece opasnosti na vidiku, ne treba ogromna stajaca vojska, vec jedna manja, koja ce, kada se pojavi spoljasnja opasnost, pomoci u mobilizaciji za ono ne daj boze.

Bojan

pre 10 godina

I opet - zbog čega se ceo grad zatvara zbog 170 ljudi? zabvršili, pa šta? Nismo u vreme Staljina pa da je vojska najbitnija i da se zbog šačice diplomaca pravi tolika halabuka. Lepo neka se to organizuje u kasarni ili na vojnom poligonu, a ne ispred Skupštine, sa nadletanjima aviona i paradom kroz sam centar!

Dusan

pre 10 godina

Imamo mi i daleko ozbiljnije fakultete pa njihovi diplomci ne maltretiraju ceo grad i ne prave im se svecani defilei i parade. Ovo je preterano i nepotrebno.

Jan, Husqvarna

pre 10 godina

Molim vas da drugi put to radite na nekoj poljani ili bez nadletanja avionima. Dete mi umalo fras nije dobilo od buke aviona i to u centru grada.

Vaše ime*

pre 10 godina

Aman dokle više ovo maltretiranje građana centra prestonice sa brišućim letovima? Jeste li vi normalni? Prozori su se tresli kao za vreme bombardovanja! Dokle više? Idite na neku poljanu pa tamo letite i paradirajte!

NemanjaN

pre 10 godina

Gledam ovu promociju mladih oficira. Lepo... Ali malo tužno... Tužno je to što su naši dragi dečaci od 18,19,20 godina,radili sve samo da u tu istu vojsku ne idu.... Onda tu vojsku na kraju i ukinu.... E zato smo tu gde jesmo pa sad imamo devojke u Gardijskoj brigadi... A naši dragi dečaci će svoj patriotizam da iskazuju u uličnim tučama,mržnji prema svemu i svačemu i srbovanju posle 2,3 piva.... Jaaoooo da mi je vlasti godinu dana!!! Kakva bi mi zemlja bili!!!! Uf... Da ne pomisli neko da imam nešto protiv devojaka u vojsci,naprotiv! Odušeljen sam količini ball's-a koje ,(za razliku od sadašnjih momaka),te devojke imaju...

MasterBlaster

pre 10 godina

Divota.Postoje zemlje koje nemaju vojsku i nista im ne fali. Nasa vojska je samo bacanje para jer nema nikoga u regionu kome bi smo se mogli suprotstaviti. Vecina je u NATO-u a ostali(recimo Albanija) imaju mnogo bolje politicare nego sto cemo mi ikada imati pa ako se zaratimo sa njima,izdejstvovace podrsku celog sveta dok cemo mi celom svetu da pokazemo srednji prst. U slucaju mobilizacije u bitku vodice nas ova elita od oficira koja je toliko sposobna i pametna da suta neeksplodirane granate po Pasuljanskim livadama.

Vaše ime*

pre 10 godina

Za one koji se pitaju čime su ovi diplomci zaslužili da se zbog njih blokira grad (a to se ne radi za diplomce sa ostalih fakulteta) odgovor je sledeći: ovi diplomci su obavezni da daju svoj život da bi zaštitili slobodu diplomaca sa ostalih fakulteta i svih drugih građana.
(Dragan, 14. septembar 2013 19:31)

Aha, kako da ne. U slučaju rata, svi se mobilizuju pa su onda takođe i ti drugi diplomci, je li, "obavezni da daju život" za otadžbinu (i ponekog partijskog šiljokurana).

Obožavam gomilu stranačkih botova koji su se nalepili na sve vesti oko ove parade da brane svoje političke vođe.

Sto mu gromova

pre 10 godina

Po kom programu su diplomirali? Da su Tito i partizani pobedili Nemce? Učili su genijalan manevar na Neretvi? Simulirali su rat protiv slovenačkih šumara, mučenje Vukovara, opsadu Sarajeva, strategiju Mladića i pregovaračke sposobnosti Šljivančanina! Da li ste pevali "Internacionalu" pre doručka, učili o Staljinu, Mao Ce Tungu i Kim Il Sungu?

Branko Von Beca

pre 10 godina

Njima čestitam, samo još da umesto praznih kasarni koje su pretvorene u azile za pse lutalice imamo i vojsku, ovako će nažalost biti najškolovaniji šinteri u regionu ...

Fearless

pre 10 godina

Nova ekipa koja ce uhlebljenje naci u budzetu, a sa 40 i kusur godina ce se penzionisati.

Ne vidim razlog za slavlje. Kao sto neko rece, postoji mnogo ozbiljnijih fakulteta (tacnije vecina je ozbiljnija od ove akademije), pa se ne pravi cirkus.

Makaveli

pre 10 godina

Kao prvo pozdrav za komsije iz Srbije. Jedna stvar mi nije jasna ovde, citam komentare i imam utisak da vama Srbima uvijek nesto smeta, kao npr ima komentara koji ostavljaju utisak da vama nista nije sveto, cak niti vasa vojska mislim nigdje veze... Ja sam pripadnik OSBIH i za svoju zemlju bih zivot dao, a siguran sam i ovi momci i djevojke sto su danas marsirali kroz Bg... malo se zamislite, jer neko da pise ruzno nesto o vojsci svoje drzave mi je van svake pameti!! Pozdrav iz Bosne i Hercegovine!

dragan

pre 10 godina

U staroj Jugi je bilo sto puta boljih vojnih skola bio sam kao vojnik u jednoj.Sportske terene su izgradili nemci i svakih nekolko god su dolazili da oprave i obnove terene,trenazeri su bili britanski,pitomci su ziveli u dvokrevetnim sobama,svaka soba ima kupatilo,regal,terasu.Sobe su cistile spremacice.I pored svega vrhunskog ti koji bi trebalo da "daju" zivot su se razbezali ili presli na drugu stranu.A nisu se pravile cirkuske predstave za glup narod.U tom mestu je bila i vazduhoplovna vojna akademija ali se nije trosilo na cirkusko letenje.Sta mislite kad bi ameri,nemci,i ostali pravili predstave diplomaca.Parade u Parizu i Moskvi se neprave sto je neko dipomirao vec zbog secanja i pocasti proslim generacijama.To sto ovaj narod voli vojsku,policiju,vlast po svaku cenu to je moralni problem tog naroda.Usput pitajte predavace na toj akademiji gde su bili 99g.Nijedan avion nije leteo,vojska se razbezala po sumama i molila boga da dozive sledeci dan.I onda smo imali kadete,oficire.

dzigi

pre 10 godina

Kada u Srbiji nekom zagusti kada je zdravlje u pitanju - VMA je i dalje institucija broj jedan. Kojoj se veruje, sa vrhunskim lekarima. E pa i budući lekari VMA su bili danas na defileu, čisto za one koji se pitaju zašto i čemu. Danas ste ih pljuvali, sutra ćete ih možda gledati kao jedini spas. Nije vojska samo gomila vojnika sa puškama, vojska je mnogo, mnogo više. Zato i zaslužuje ovakav defile, pažnju i ponos.

Stalker

pre 10 godina

Nadam se da će ovako isto, za dve sedmice, nekoj drugoj mladosti biti omogućeno da mirno, ponosno i dostojanstveno prošeta svojim glavnim gradom.

@Zeks

pre 10 godina

jedino to i imaju, sve to sto si rekao, super uslove. ali znanje, nula. ne moze da se uporedi sa ETF-om, masinskim, gradjevinom. ti mnogo bolje uslove imas i na megatrendu i singidunumu od recimo ekonomskog fakulteta. iz prve ruke znam da se profesori toliko zale da smanjuju kriterijum do krajnjih granica...taj ,,fakultet,, ne moze da zavrsi samo onaj koji nece.

Sin po materi

pre 10 godina

Njima kapa dole i nema 'ali'. U njih verujem. Ne verujem u zastarelu vojnu tehniku ni u politicare. Oni redovno pogresno odluce kada zagusti.

STEFAN

pre 10 godina

kako se vremena menjaju
kad sam ja polagao kao kadet JNA zakletvu
najbolji pitomci su dobijali kola na poklon
ili u startu vece plate za oko 30% ( +350 evra u danasnjim parama)
stanove,najbolje prekomande ili po mesec dana u vojnom odmaralistu po izboru
sad ovi ljube ove sablje ko da je neznam ni ja sta
VIDIM DA JOS UVEK NOSE VARTEKS VARAZDIN svecane unifrome
tuga me uhvati
jos kad se setim da je samo ''moj esalon '' imao preko 400 kadeta na zavrsnoj godini dok ovde tesko da ima za jaku cetu

Svevladovic

pre 10 godina

(dragan, 14. septembar 2013 23:05)

Sjajan komentar! U tom kontekstu, zasto drzava nije organizovala svecanost kad sam ja diplomirao? I ja sam studirao na drzavnom univerzitetu...

Nego, nisam gledao prenos pa da pitam: je li Toma rekao ono sto je Tadic svake godine govorio, da Srbija vise nikada nece ratovati? Ako neko zna neka odgovori, molicu.

zanima me

pre 10 godina

ozbiljnijih fakulteta? sta su to ozbiljniji? medicinski ili pravni fakultet za koji je potrevno 8 sati dbevno bubanja. a vojna akademija zahteva fizicku moc i ucenje, rad na tome da jenog dana nedaj Boze budu spremni svoj zivot ugroziti zarad drzave, sta ima ozbiljnije od toga ljudi????

Slobodan

pre 10 godina

A sto se inzinjerima ne dodeljuju diplome ovako? A da, oni beze iz zemlje pa ni ne docekaju dodelu...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mrtvac, 14. septembar 2013 18:35)

Kada "inžinjeri" pravilno nauče da izgovaraju i pišu svoje zvanje mogu nadležnima postaviti to pitanje, verujem da će dobiti odgovor. Što se inženjera tiče, verujem da nemaju nikakav problem sa defileom.

Happy Pride Toronto

pre 10 godina

Nemam nista protiv mladih oficira ALI zasto moraju da javno paradiraju? To sto su diplomirali sa ovim ili onim prosekom je njihova privatna stvar koju ne moraju javno da pokazuju. Zasto to nisu odrzali u krugu kasarne a ne ispred skupstine pa se morao zatvoriti saobracaj? Sta da kazem mom detetu zasto ove uniformisane cike paradiraju svake godine a nasa vojska gubi sve ratove od 1990 pa na ovamo?

Cisto da znas

pre 10 godina

Mislim da bi mogli da iskuliraju probijanje zvučnog zida iznad grada. Sveže su rane oficiri dragi.
(ales, 14. septembar 2013 19:09)
U vreme mira, iznad grada je zabranjeno probijanje zvucnog zida, i to sigurno nisu radili, tako da...

totoki

pre 10 godina

dragan...I ja sam sluzio vojsku u staroj Jugi,na Banjici.U krugu kasarne je bila akademija,srednja vojna skola,skola rezervnih oficira i nisam video ni dvokrevetne sobe sa kupatilom,ni terase,a ni spremacice.O cemu ti pricas?Da im nisu mozda i dorucak donosili u krevet?Pitomci su imali zanemarljivo malo povlastica u odnosu na nas,obicne vojnike.

Bojan

pre 10 godina

I opet - zbog čega se ceo grad zatvara zbog 170 ljudi? zabvršili, pa šta? Nismo u vreme Staljina pa da je vojska najbitnija i da se zbog šačice diplomaca pravi tolika halabuka. Lepo neka se to organizuje u kasarni ili na vojnom poligonu, a ne ispred Skupštine, sa nadletanjima aviona i paradom kroz sam centar!

Dusan

pre 10 godina

Imamo mi i daleko ozbiljnije fakultete pa njihovi diplomci ne maltretiraju ceo grad i ne prave im se svecani defilei i parade. Ovo je preterano i nepotrebno.

Jan, Husqvarna

pre 10 godina

Molim vas da drugi put to radite na nekoj poljani ili bez nadletanja avionima. Dete mi umalo fras nije dobilo od buke aviona i to u centru grada.

Vaše ime*

pre 10 godina

Aman dokle više ovo maltretiranje građana centra prestonice sa brišućim letovima? Jeste li vi normalni? Prozori su se tresli kao za vreme bombardovanja! Dokle više? Idite na neku poljanu pa tamo letite i paradirajte!

Sto mu gromova

pre 10 godina

Po kom programu su diplomirali? Da su Tito i partizani pobedili Nemce? Učili su genijalan manevar na Neretvi? Simulirali su rat protiv slovenačkih šumara, mučenje Vukovara, opsadu Sarajeva, strategiju Mladića i pregovaračke sposobnosti Šljivančanina! Da li ste pevali "Internacionalu" pre doručka, učili o Staljinu, Mao Ce Tungu i Kim Il Sungu?

MasterBlaster

pre 10 godina

Divota.Postoje zemlje koje nemaju vojsku i nista im ne fali. Nasa vojska je samo bacanje para jer nema nikoga u regionu kome bi smo se mogli suprotstaviti. Vecina je u NATO-u a ostali(recimo Albanija) imaju mnogo bolje politicare nego sto cemo mi ikada imati pa ako se zaratimo sa njima,izdejstvovace podrsku celog sveta dok cemo mi celom svetu da pokazemo srednji prst. U slucaju mobilizacije u bitku vodice nas ova elita od oficira koja je toliko sposobna i pametna da suta neeksplodirane granate po Pasuljanskim livadama.

Branko Von Beca

pre 10 godina

Njima čestitam, samo još da umesto praznih kasarni koje su pretvorene u azile za pse lutalice imamo i vojsku, ovako će nažalost biti najškolovaniji šinteri u regionu ...

Fearless

pre 10 godina

Nova ekipa koja ce uhlebljenje naci u budzetu, a sa 40 i kusur godina ce se penzionisati.

Ne vidim razlog za slavlje. Kao sto neko rece, postoji mnogo ozbiljnijih fakulteta (tacnije vecina je ozbiljnija od ove akademije), pa se ne pravi cirkus.

Vaše ime*

pre 10 godina

Za one koji se pitaju čime su ovi diplomci zaslužili da se zbog njih blokira grad (a to se ne radi za diplomce sa ostalih fakulteta) odgovor je sledeći: ovi diplomci su obavezni da daju svoj život da bi zaštitili slobodu diplomaca sa ostalih fakulteta i svih drugih građana.
(Dragan, 14. septembar 2013 19:31)

Aha, kako da ne. U slučaju rata, svi se mobilizuju pa su onda takođe i ti drugi diplomci, je li, "obavezni da daju život" za otadžbinu (i ponekog partijskog šiljokurana).

Obožavam gomilu stranačkih botova koji su se nalepili na sve vesti oko ove parade da brane svoje političke vođe.

Stalker

pre 10 godina

Nadam se da će ovako isto, za dve sedmice, nekoj drugoj mladosti biti omogućeno da mirno, ponosno i dostojanstveno prošeta svojim glavnim gradom.

NemanjaN

pre 10 godina

Gledam ovu promociju mladih oficira. Lepo... Ali malo tužno... Tužno je to što su naši dragi dečaci od 18,19,20 godina,radili sve samo da u tu istu vojsku ne idu.... Onda tu vojsku na kraju i ukinu.... E zato smo tu gde jesmo pa sad imamo devojke u Gardijskoj brigadi... A naši dragi dečaci će svoj patriotizam da iskazuju u uličnim tučama,mržnji prema svemu i svačemu i srbovanju posle 2,3 piva.... Jaaoooo da mi je vlasti godinu dana!!! Kakva bi mi zemlja bili!!!! Uf... Da ne pomisli neko da imam nešto protiv devojaka u vojsci,naprotiv! Odušeljen sam količini ball's-a koje ,(za razliku od sadašnjih momaka),te devojke imaju...

Petar

pre 10 godina

Predsednik Nikolić je neuporedivo odlučniji i hrabriji, odlično predstavlja i vodi Srbiju, ne izlazi iz svojih ustavnih okvira kao što je to radio Tadić.

zoran

pre 10 godina

Imamo mi i daleko ozbiljnije fakultete pa njihovi diplomci ne maltretiraju ceo grad i ne prave im se svecani defilei i parade. Ovo je preterano i nepotrebno.
(Dusan, 14. septembar 2013 18:45)

Da, ali ti dplomci koje ti navodis ,kad zagusti beze kod rodjaka i na zapad, a ovi momci brane zemlju. Nije mala razlika.

Dragan

pre 10 godina

Za one koji se pitaju čime su ovi diplomci zaslužili da se zbog njih blokira grad (a to se ne radi za diplomce sa ostalih fakulteta) odgovor je sledeći: ovi diplomci su obavezni da daju svoj život da bi zaštitili slobodu diplomaca sa ostalih fakulteta i svih drugih građana.

nesa

pre 10 godina

Cestitke na velicanstvenoj paradi i govoru predsednika Srbije.Neka im je sa srecom i neka sa ponosom nose uniforme srpske vojske i njene velicanstvene tradicije.Malo je nazalost onih koji danas poznaju ulogu i herojstvo srpske vojske u prvom svetskom ratu. Vesnik pobede nad nemackom,bugarskom i austrougarskom je upravo nasa herojska vojska.

Douglas Bader

pre 10 godina

Nekima ovde...ko ne hrani svoju vojsku, hranice tudju. Zasto u centru glavnog grada...zato sto je vojska simbol suverenosti i slobode. Slazem se da mozda nalet aviona moze biti bucan i stresan, ali ovo je trajalo oko 5 minuta ukupno, a kad vam (nekima) privatnik pocne das rastura danima ulicu busilicama sa jedno 150 dB, da li se i kome zalite i koliko uspesno?

Necu_u_Tor

pre 10 godina

Evo ga - prva prilika pa udri po pljuvanju, to najbolje radimo - ovome smeta buka, ovaj od zatvorenih 300 metara kaze ceo grad, treci vidi zaveru Amerike, cetvrti je gay, peti anti gay, sesti se zali zbog diskriminacije ostalih struka....

Mnogo smo pali, zaista previse.

Od srca cestitam mladim oficirima. Uzivajte u danasnjem danu i zivotu, gledajte pozitivno i nadam se da nikada necemo doci u situaciju da nauceno primenite!

nenad

pre 10 godina

treba da vas je sramota sve vas koji nalzite nesto lose da komentarisete,nije vam dobro ovo nase al zato tudje obozavate,zemlje u okruzenju bi god.dana sremale ovako nesto da mogu da imaju..al ne uvek neko "pametan" ima nesto da kaze..A ne smetaju vam dzipovi koji jure bucno kroz grad jel???razmazeni beogradjani...

SARGANSKA - OSMICA

pre 10 godina

Srbija ima cime da se ponosi, milina je videti mlade i sposobne oficire.Vidim da ima kriticara koji zele da omalovaze ovu dugogodisnju tradiciju proslave zavrsetka skolovanja oficira, nije mi jasno zbog cega. Treba postovati svkog mladog coveka, koji sa uspehom zavrsi visoke skole, jer ce drazava od svakog od njih imati itekakve koristi. Mladim oficirama zelim puno srece i uspeha u sluzbi.

zanima me

pre 10 godina

ozbiljnijih fakulteta? sta su to ozbiljniji? medicinski ili pravni fakultet za koji je potrevno 8 sati dbevno bubanja. a vojna akademija zahteva fizicku moc i ucenje, rad na tome da jenog dana nedaj Boze budu spremni svoj zivot ugroziti zarad drzave, sta ima ozbiljnije od toga ljudi????

dzigi

pre 10 godina

Kada u Srbiji nekom zagusti kada je zdravlje u pitanju - VMA je i dalje institucija broj jedan. Kojoj se veruje, sa vrhunskim lekarima. E pa i budući lekari VMA su bili danas na defileu, čisto za one koji se pitaju zašto i čemu. Danas ste ih pljuvali, sutra ćete ih možda gledati kao jedini spas. Nije vojska samo gomila vojnika sa puškama, vojska je mnogo, mnogo više. Zato i zaslužuje ovakav defile, pažnju i ponos.

dragan

pre 10 godina

U staroj Jugi je bilo sto puta boljih vojnih skola bio sam kao vojnik u jednoj.Sportske terene su izgradili nemci i svakih nekolko god su dolazili da oprave i obnove terene,trenazeri su bili britanski,pitomci su ziveli u dvokrevetnim sobama,svaka soba ima kupatilo,regal,terasu.Sobe su cistile spremacice.I pored svega vrhunskog ti koji bi trebalo da "daju" zivot su se razbezali ili presli na drugu stranu.A nisu se pravile cirkuske predstave za glup narod.U tom mestu je bila i vazduhoplovna vojna akademija ali se nije trosilo na cirkusko letenje.Sta mislite kad bi ameri,nemci,i ostali pravili predstave diplomaca.Parade u Parizu i Moskvi se neprave sto je neko dipomirao vec zbog secanja i pocasti proslim generacijama.To sto ovaj narod voli vojsku,policiju,vlast po svaku cenu to je moralni problem tog naroda.Usput pitajte predavace na toj akademiji gde su bili 99g.Nijedan avion nije leteo,vojska se razbezala po sumama i molila boga da dozive sledeci dan.I onda smo imali kadete,oficire.

Makaveli

pre 10 godina

Kao prvo pozdrav za komsije iz Srbije. Jedna stvar mi nije jasna ovde, citam komentare i imam utisak da vama Srbima uvijek nesto smeta, kao npr ima komentara koji ostavljaju utisak da vama nista nije sveto, cak niti vasa vojska mislim nigdje veze... Ja sam pripadnik OSBIH i za svoju zemlju bih zivot dao, a siguran sam i ovi momci i djevojke sto su danas marsirali kroz Bg... malo se zamislite, jer neko da pise ruzno nesto o vojsci svoje drzave mi je van svake pameti!! Pozdrav iz Bosne i Hercegovine!

Happy Pride Toronto

pre 10 godina

Nemam nista protiv mladih oficira ALI zasto moraju da javno paradiraju? To sto su diplomirali sa ovim ili onim prosekom je njihova privatna stvar koju ne moraju javno da pokazuju. Zasto to nisu odrzali u krugu kasarne a ne ispred skupstine pa se morao zatvoriti saobracaj? Sta da kazem mom detetu zasto ove uniformisane cike paradiraju svake godine a nasa vojska gubi sve ratove od 1990 pa na ovamo?

Tularac

pre 10 godina

Ovo je zemlja sa tri hejtetra po glavi stanovnika! Zasto pocast ovim diplomcima? Zato sto ostali diplomci beze kod tetke a ovi polazu zivot ako je potrebno. Zasto u Beogradu? Zato sto je prestonica, ako vam smeta prepustite nekom drugom gradu tu ulogu. Zasto je buka? Da zivite u Parizu, na Dan pada Bastilje ovo sigurno ne biste pitali, jer bi vam buka miraza iznad Pariza bio ponos, a u Srbiji je ometanje popodnevne dremke. Zasto imamo vojsku? Eto zato sto je ima Danska, Francuska, Belgija i ostale "necivilizovane" drzave. Zasto imamo avione? Zato sto Danska ima 12 aviona (mozes misliti -da nece na Svedjane da udaraju!?), i jako su "divljacka nacija". Cime se pametni ljudi sa tradicijom ponose, Srbi se stide. A gospodina sa sto gromova i ovog sa sto pominje mudre albanske politicare i miroljubive nase susede ne zelim ni da komentarisem. Dobili su plus od mene. Iz sazaljenja.

Žeks

pre 10 godina

Da i ja iznesem svoje utiske.

Završio sam nedavno Školu rezervnih oficira (KSRO po novom), na Vojnoj akademiji. Utisci su sledeći: Ovi momci i devojke imaju neuporedivo kvalitetnije studije od svih ostalih fakulteta, jednostavno neuporedivo. Najbolji profesori, besplatan smeštaj, hrana i odelo a uz sve to i plata!!! Najsavremeniji sportski centar sa bazenom i teretanom preko puta internata. Fudbalski teren sa tribinama i savremenom atletskom stazom. Obuka na poligonima sa svim vrstama naoružanja. Učenje skijanja, plivanja. Kursevi borilačkih veština. Stalni pregledi u svakom smislu, zdravstveni, fizički, psihički. Saveti stručnjaka kako da izgubite/dobijete kilažu, mišiće. Disciplina, drugarstvo, znanje. Jednostavno za onoga ko iole voli vojsku prava milina. Jednom rečju zastrašujuća obuka...

Ne ulazim u to da li nam to treba ili ne, ali moj zaključak je da su ovi momci i devojke zaista obučeni i spremni za sve izazove.

Inače, ovo je jedina škola posle koje imaš sigurno zaposlenje u Srbiji, pa i o tome treba razmisliti.

@Zeks

pre 10 godina

jedino to i imaju, sve to sto si rekao, super uslove. ali znanje, nula. ne moze da se uporedi sa ETF-om, masinskim, gradjevinom. ti mnogo bolje uslove imas i na megatrendu i singidunumu od recimo ekonomskog fakulteta. iz prve ruke znam da se profesori toliko zale da smanjuju kriterijum do krajnjih granica...taj ,,fakultet,, ne moze da zavrsi samo onaj koji nece.

Douglas Bader

pre 10 godina

Dragan, 14. septembar 2013 19:31

Nisu obavezni da daju zivot, obavezni su da ubiju, kad im se to naredi. Verujte mi, to je tezi izbor od izbora da se rizikuje vlastiti zivot. Zato i jeste specificna profesija i zato je promocija u centru glavnog grada.

Flash

pre 10 godina

Cestitke mladicima i devojkama, cinite nas ponosnim. Za one koji pljuju vojsku - ko ne hrani svoju hranice tudju. Za one koji ismevaju nasu vojsku da je jadna i mala - brojnost je mnogo manja nego sto je pre bila, ali je ista siuacija u svim zemljama regiona. Jednostavno, vojna strategija se menja kroz godine, kao sto je uvek bilo, tako da trenutno manjim zemljama kao sto je Srbija,pogotovo u uslovima mira i bez vece opasnosti na vidiku, ne treba ogromna stajaca vojska, vec jedna manja, koja ce, kada se pojavi spoljasnja opasnost, pomoci u mobilizaciji za ono ne daj boze.

STEFAN

pre 10 godina

kako se vremena menjaju
kad sam ja polagao kao kadet JNA zakletvu
najbolji pitomci su dobijali kola na poklon
ili u startu vece plate za oko 30% ( +350 evra u danasnjim parama)
stanove,najbolje prekomande ili po mesec dana u vojnom odmaralistu po izboru
sad ovi ljube ove sablje ko da je neznam ni ja sta
VIDIM DA JOS UVEK NOSE VARTEKS VARAZDIN svecane unifrome
tuga me uhvati
jos kad se setim da je samo ''moj esalon '' imao preko 400 kadeta na zavrsnoj godini dok ovde tesko da ima za jaku cetu

Svevladovic

pre 10 godina

(dragan, 14. septembar 2013 23:05)

Sjajan komentar! U tom kontekstu, zasto drzava nije organizovala svecanost kad sam ja diplomirao? I ja sam studirao na drzavnom univerzitetu...

Nego, nisam gledao prenos pa da pitam: je li Toma rekao ono sto je Tadic svake godine govorio, da Srbija vise nikada nece ratovati? Ako neko zna neka odgovori, molicu.

Slobodan

pre 10 godina

A sto se inzinjerima ne dodeljuju diplome ovako? A da, oni beze iz zemlje pa ni ne docekaju dodelu...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mrtvac, 14. septembar 2013 18:35)

Kada "inžinjeri" pravilno nauče da izgovaraju i pišu svoje zvanje mogu nadležnima postaviti to pitanje, verujem da će dobiti odgovor. Što se inženjera tiče, verujem da nemaju nikakav problem sa defileom.

Sin po materi

pre 10 godina

Njima kapa dole i nema 'ali'. U njih verujem. Ne verujem u zastarelu vojnu tehniku ni u politicare. Oni redovno pogresno odluce kada zagusti.

Cisto da znas

pre 10 godina

Mislim da bi mogli da iskuliraju probijanje zvučnog zida iznad grada. Sveže su rane oficiri dragi.
(ales, 14. septembar 2013 19:09)
U vreme mira, iznad grada je zabranjeno probijanje zvucnog zida, i to sigurno nisu radili, tako da...

totoki

pre 10 godina

dragan...I ja sam sluzio vojsku u staroj Jugi,na Banjici.U krugu kasarne je bila akademija,srednja vojna skola,skola rezervnih oficira i nisam video ni dvokrevetne sobe sa kupatilom,ni terase,a ni spremacice.O cemu ti pricas?Da im nisu mozda i dorucak donosili u krevet?Pitomci su imali zanemarljivo malo povlastica u odnosu na nas,obicne vojnike.