Nedelja, 08.09.2013.

18:44

Šapić generalni sekretar DS

Glavni odbor Demokratske stranke izabrao je Aleksandra Šapića za generelanog sekretara stranke, saznaje B92.

Izvor: B92

Šapiæ generalni sekretar DS IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

121 Komentari

Sortiraj po:

Djole

pre 10 godina

Nisam glasač DS-a ali bez obzira ne etiketiram osobe prema političkoj pripadnosti već prema drugim osobinama. U svakoj partiji ima različitih sojeva ljudi, pametnih, glupih, uvlakača, onih koji gledaju samo interes itd...Mislim da je nekada DS mnogo više vredeo...

GROZDJE

pre 10 godina

Definitivno cu napustiti stranku jer ovo novo rukovodstvo na celu sa Gangulom je prevrsilo svaku meru. Vreme je da se vrati Tadic!

petak13

pre 10 godina

@ (Beloved, 8. septembar 2013 20:39)
Rešio Đilas da DS svede na ispod desetposto rejtinga i ne bira sredstva da to ostvari.Uz put ko god mu stane na putu taj pada u nemilost i sledeći ja na redu za izbacivanje.Izgleda neće proći mnogo vremena a snaži će ga sudbina njegovg učitelja B.Tadića.

Sundjer BOB

pre 10 godina

Tadicu, vracaj se pod hitno, ovi unistise stranku nacisto. Ako i dalje budu birali ovako nestrucne ljude na stranacke funkcije ima da nestane stranka. Nama ipak treba opozicija ma kakva ona bila.

Socijaldemokrata

pre 10 godina

Čekajte, je l ovo preuzeto sa Njuz neta? Ili se možda radi o izveštaju sa snimanja filma Kad porastem biću Kengur II, gde je Gangula glavni lik?

Školarac

pre 10 godina

Imam utisak da se Šapić ne snalazi u politici kao što je bio odličan sportista. Ako je hteo u politiku, mogao je da se drži sportskih sektora, nije politika za njega. A što se gradonačelnika tiče, imam utisak da svoj strah od izbora i rezultata izbora maskira pozivanjem na izbore. Sam sebe teši.

Tard

pre 10 godina

Šta reći, demokrate spale na Šapića, doktora sa livade, a večito se hvale stručnim kadrovima. Ali, sve je to nebitno kad su u pitanju viši ciljevi, diktatura u ds-u.

SAMO REALNO GLEDANO

pre 10 godina

Ni DS stranci a ni Sapicu ova bruka nije trebala. Demokrate kao da nemaju strucnije ljude a Sapic koga sam nekada izuzetno cenilla kao sportistu je definitivno zalutao u politiku gde mu nije mesto.

Το ποντίκι μου

pre 10 godina

Djilas je nasao odlicne kadrove za DS preostalo je samo jos da nadje nekog penzionisanog glumca da mu bude higijenicar i moze mirno da vlada strankom koja je odavno napustila drzavne i okrenula se licnim potrebama

welcome to nambia

pre 10 godina

upravo se vratih sa godisnjeg pa ne znam da li je bilo jos kandidata. mislim, nekako rec "izbor" mi kaze da je trebalo da biramo izmedju vise mogucnosti.

Kojot

pre 10 godina

Не знам чему упоређивање Удовичића и Шапића, нико не замера Шапићу као спортисти, а као политичару ко је и шта је видело се на његовим јавним наступима, ја мислим да спортиста може успешно да се бави и политиком, али Шапић дефинитивно није један од њиx.

Ivana Milicevic

pre 10 godina

Ako je doktor Gangula najbolji izbor za generalnog sekretara stranke pa kakvi su vam ostali koji vladaju Beogradom... Jesu to ti strucnjaci kojima raspolazete.

Ljubinko Pantić

pre 10 godina

Strašno je što je Đilas dozvolio da Demokratska stranka ovoliko propadne.Očigledno je da su njemu samo lični interesi na bitni!

dr. Sokrates

pre 10 godina

Naš narod bi to lepo objasnio sa rečima: "Spram sveca i tropar", pa tako je i u DS-u, spram preCednika Đilasa, i preCednik beogradskog DS-a, Balša, pa i generalni sekretar DS-a Šapić.

LukasKane

pre 10 godina

Posle toliko godina borbe, ovakvi kao sto su Djilas i Sapic su rasturili sve ono sto smo mi godinama u stranci stvarali, najveca greska je sto smo pustili Tadica niz vodu!

muamua

pre 10 godina

glasam za sns ali obozavam komentare koji ili napustaju zemlju stranku...koji su hteli da se vrate ali nece...obozavam komentare tipa bravo dragane zorane,a ua shutanovac petrovic itd itd...obozavam komentare 90 e i amnestirani...a ovde svaka vest ima komentare tog tipa...svaki drugi komentar posle izbora je bio beli listic prebrojah oko milion,a na izborima ih bilo par hiljada...sta je bre ovo

Miljacka

pre 10 godina

Đilas uporno gura svoju politiku , koja je na žalost pogrešna i koja najviše šteti DS. On bira sebi saradnike sa kojima može da manipuliše a ne da ima one koji razmišljaju konstruktivno i koji bi pomogli da DS ponovo postane vodeća politička stranka u Srbiji.

Cestitam Sapicu

pre 10 godina

Odoh ja iz DS-a. Ne bih vas vise zadrzavao…
(bata Rus, 8. septembar 2013 20:32)

Cekaj, nije mi jasno. Onaj Udovicic (svaka cast kao sportisti) uobrazeni, nadobudni, narcisoidni, prepotentni... moze da bude MINISTAR, a nasekirao si se sto je Sapic - Gen.sekretar DS. Ne razumem!
Pa ako je mogao da bude onaj Dusan Petrovic, DOBRO NAM DOSAO ALEKSANDRE SAPICU!

Milence

pre 10 godina

Posle 20 godina vere u DS, na poslednjim izborima nisam glasao za njih, i to zbog: Djilasa, kojeg znam, par dicnih bolida koje takodje znam a imaju neke uloge u UO i IO i gde vec, i zbog sramnog Tadicevog politickog braka sa Dacicem i SPS-om (redosled nije bitan). Nije mi zao ni onih koji konacno shvataju ko je i sta je Djilas u koga su se histericno kleli; tog drskog i nekulturnog alavca i imamo zbog njihove kratkovidosti, i lakoumlja koje nije daleko od gluposti. Elita, malo sutra, skolski odbor seoske skole iz sedamdesetih je SANU za ovo drustvo po strankama.

Independent Scotland 2014

pre 10 godina

Ovo je poruka i za glasace LDP.Cedo ako se slucajno udruzis sa Dr.Gangulom,imas 4 glasa manje sa Novog Beograda od moje porodice.Ovo je stvarno tragicno.Onakvu stranku srozati za 10 godina Od Djindjica do Gangule.

Mimi

pre 10 godina

Kakav je Djilas lisica, svaka cast! Razjuri clanstvo, drzi 5.5-6% na izborima, sede mu poslusnici u Skupstini, a on krka. Oprobano, pitajte Cedu i Dinkica :) Narode, lozi se, stize i Seki, imacete pun program, skoro ko Farma.

Bojan

pre 10 godina

Hahaha, sa Gangulom, Elezovićem i Jerkov u bolje sutra :)
Pa DS više nije stranka, to je freek show...

Ono što je žalosno je što opozicije kao i obično u ovoj zemlji nema...samo gomila pajaca koja služi kao ukras pajacima na vlasti.

DEMOKRATA - SVE - DO - DANAS

pre 10 godina

Sve do danas sam verovao da ce DS uspeti da se vrati u zivot, da je kriza prosla, ali grdno sam se prevario. Tek sada sam video da je Tadic bio beba u odnosu na Djilasa, koji sam vedri i oblaci u stranci. Ono sto se danas dogodilo na Glavnom odboru Demokratske stranke je pokazatelj da je vreme da se prizna poraz. Strmoglavo se DS srozao, nekim pogresnim odlukama i potezima predsednika stranke Djilasa. Sapic generalni sekretar katastrofa, jos veca propast snjim.

objektivno

pre 10 godina

Zapad je jedne diskreditovane marionete DS, smenio drugim SNS marionetama koje ce po istrosenosti (vrlo brzo) posle zameniti nekom drugom strankom.
Sada se trudi da diskredituje sto vise DS, uz pomoc Djilasa, kako ne bi novi poslusnici SNS ,sa malim kraljem Vucicem, imali konkurenciju.
Kao nekad kada su podeli DOS, kako bi se biraci opredelili za jednu od te dve opcije i zaboravili na sve one koje nisu prozapadno orjentisani.

mangulica

pre 10 godina

Sve sto se danas dogodilo na Glavnom odboru Demokratske stranke je pokazatelj da je vreme da se prizna poraz. Ovako vise ne ide. Strmoglavo se DS srozao, nekim pogresnim odlukama I potezima predsednika stranke. Mozda bismo imali vece sanse da se Tadic vrati, jer ovo je dno zivota.

milan

pre 10 godina

Ova stranka je ubedljivo najbolji rejting imala sa Tadicem na celu. Preuzeo je stranku 2004., najurio olos koji ju je kompromitovao, podigao stranku iz blata i napravio od nje jednu od dve najjace stranke u Srbiji. Ako je nekome to bilo malo, neka pogleda gde se ta stranka nalazi sada i gde je bila pre njegovog dolaska na celo stranke. One kojima je to bilo malo jer su ocekivali da ova stranka ima istovremeno 2/3 vecinu u parlamentima Srbije, Evropske Unije, SAD i Rusije obavestavam da su Paja Patak, Miki Maus i Dusko Dugousko izmisljeni likovi. Majke mi!
(Statisticar, 8. septembar 2013 19:49)

Ja ne znam kako neko tako porvrsno moze da posmatra stvari. Pa ne mozete vi samo posmatrati popularnost Tadica na pocetku vladavine DS-om. Postoji neki kasniji procesi. Tadic je realno kriv za mnoga izneverana ocekivanja, i ne treba zaboraviti da je se pred sam njegov pad narodu bukvalno zgadio. I naravno nesrecni Djilas kad je preuzeo kormilo (posto ni sam nije puno bolji) nije se snasao jer mora da se nosi sa time da posle Tadiceve ere narod prezire DS. Kazete kako je Tadic izbacio olos iz stranke. Koji to olos? Djilasa i Sapera koji su divljali medijima? Onog katastrofalnog kadra Dusana Petrovica iz Sapca? Koga? Dajte molim vas. Pre slanja komentara uvek treba malo procitati komentar.

BillY PITON = ANTI TOPALOVIĆ

pre 10 godina

Xa , Xa , nije da : " .. kao neko hoće da umrtvi i uništi stranku ... " OVI JE ( PO ZADATKU ) UNIŠTAVAJU !
SAMO NISU JEDINI - ISTI SCENARIO ĆE SE PRIMENITI I ZA SVAKU DRUGU STRANKU KOJA SUVIŠE OJAČA ili JE BILA JAKA !!
Male i rascepkane stranke su provereno " poslušnička laka meta " , a zemlja nema sreće sa " gomilom malih koji se moraju dogovoriti " . " VELIKI " imaju 1 ( maskiranu u dve ) stranku - i to se zove demokratsko društvo !

Nina Andreevic

pre 10 godina

Ovo uopste nije smesno. Ovo je samar u lice svakom glasacu Demokratske stranke, koji su ocekivali bar ozbiljnost, ako nista drugo. Ovakva odluka I ponasanje tog, koji ga je predlozio I nalozio da se doticni Dr izglasa, je nepostovanje demokrata.

Zigi014

pre 10 godina

Clan sam demokratske stranke 10 godina ali u goroj situaciji nismo bili,ko nam vodi stranku ovo je sramota,Djilasova pogubna politika nas je ubila pa tom coveku je samo bitno da ostane gradonacelnik Beograda a to sto ce ugasiti stranku to nije bitno a sad i Sapic svaka cast njemu kao sportisti ali u sportu je trebao i da ostane... BORISE VRATI SE SPASAVAJ AKO BOGA ZNAS....

Demokrata u Dusi

pre 10 godina

Sta napraviste od voljene stranke? Pa zar je stvarno moguce ovo sto se desava? Place mi se zivota mi. Verovao sam da se ovakvi potezi nece desavati ali sam ocigledno pogresio.

Ivan

pre 10 godina

Kako bi bilo dobro da ljudi iz vrha DS procitaju ove komentare. Mozda bi im stvari bile jasnije jer ocigledno nemaju nikakav kontakt sa stvarnoscu, ili se prave ludi. Neverovatno! Kao da su resili da sami sebe sahrane.

novicavg

pre 10 godina

Uprkos problemima na glavnom odboru DS i velikom nezadovoljstvu neki starijih kadrova koji su tražili promene u politici DS-a , Đilas je uspeo da preživi ovaj Glavni odbor uz kritike i da izgura izbor generalnog sekretara stranke Aleksandra Šapića umesto Balše Božovića koji je otišao za predsednika beogradskog dobora DS-a. Naime desilo se da se ova dvojica izrotiraju i tako postanu najbliži Đilasovi asistenti i ljudi od njegovog poverenja a da neki stariji kadrovi budu u nemilosti lidera stranke.Trpeći kritike čak i tadića i Šutanovca, Đilas je uspeo da premira nekako sve strasti i završi ovaj glavni odbor kao lider i gradonačelnik.

jevgenija

pre 10 godina

A to sto se izbor Sapica to dogodilo na ne baš regularan način jer kvorum prilikom glasanja nije utvrđen, i sto je u sali bilo manje od polovine delegata, i to sto od prisutnih stotinak uopste nije htelo da ucestvuje u glasanju nije mnogo ni vazno. Gangula izabran.

Igorko

pre 10 godina

Tetka moje prijateljice je clan GO, ako pisete pisite realno, nije bilo kvoruma, vise od pola izaslo, bila bruka strasna. I nije lose da napisete sta je Tadic rekao Djilasu, cudi me da vam to nije zanimljivo.

Nenad

pre 10 godina

Zoran Đinđić, Dragoljub Mićunović, Vladimir Gligorov, Milovan Danojlić, Vojislav Koštunica, Radoslav Stojanović, Gojko Đogo, Borislav Pekić, Kosta Čavoški, Marko Janković, Miodrag Perišić, Slobodan Inić, Dušan Vukajlović, ...

To su ljudi koji su osnovali (ili obnovili) Demokratsku stranku 1990. godine. Intelektualci. Sada je ova stranka spala na Aleksandra Šapića koji ni posle 2 sata vežbanja ne bi bio u stanju da procita imena ovih ljudi sa papira, jer tako nešto nije bilo u nastavnom planu univerziteta na kojima je kupovao diplome.

Statisticar

pre 10 godina

Kazete kako je Tadic izbacio olos iz stranke. Koji to olos? Djilasa i Sapera koji su divljali medijima? Onog katastrofalnog kadra Dusana Petrovica iz Sapca? Koga? Dajte molim vas. Pre slanja komentara uvek treba malo procitati komentar.
(milan, 8. septembar 2013 20:05)

Vesica, Jovanovica, Zivkovica i njima slicne. Inace, slazem se da je Tadic pred kraj vladavine napravio neke krupne greske i propuste, ali i takav bio je najbolji u Demokratskoj stranci.

Marija Jovicic

pre 10 godina

DR Gangula - bravo demokrate, cestitam vam, stvarno vam je izbor, nemam reci, pa vi ovakvih ljudi umesto da se stidite i sklanjate ih iz javnosti vi takve nagradjujete.

Peca

pre 10 godina

Clan sam DS-a....posle atentata na Djindjica,sve manje sam bio aktivan,vise razocaran onim sta se radilo u stranci...dolaskom Tadica na celo stranke,samo sam zacutao,sta reci za sve sto je radio,KATASTROFA...mislio sam ne moze gore,a onda DJILAS...opet sam mislio ne moze gore....ali GANGULA ?????!!! Nisam se isclanio,nisam hteo da budem "preletac",jos jedan beskicmenjak koji je preko stranacke pripadnosti pokusavao da bude neko i nesto,da se "uvlacenjem" u g..... onima koji su se jos vise "uvlacili" nekom gore,domogne malo parica i polozaja i otalja svoj bedni zivot bez identiteta....politika je ipak kurva !!!! Ali,GANGULA,pa ipak je previse..."necu da budem clan partije..." rece Bora Corba i bi u pravu !!!! Zivela Srbija,ali bez Gangula,DJikija,Vucela,Mrka,Ivica,Cedica,Vucica...idite,dajte nam sansu...i mismo narod,zasluzujemo bolje !
(bivsi clan, 8. septembar 2013 19:30)

Potpisujem ...

Svetlana

pre 10 godina

Odakle poceti?Ne tako davno bilo je najbolje izdanje DS-a,danas...nezapamceni fijasko.Sujete,ambicije,nerealnost,sve je to unistilo stranku iznutra.Mnogo vise od samih izgubljenih izbora.Pitanje oporavka ne bih postavljala jer je jos rano za to,a kako nam danas iservirase kadrove,vidimo da se to skoro nece desiti.Mnogipoliticki protivnici verovatno danas likuju, s razlogom.Demokrate su ucinile mnogo da uniste sami sebe.

Plur brte

pre 10 godina

Padne čovek pa ustane. Padne ponovo i ponovo ustane. Što je manja visina to je povreda manja i veća mogućnost za brže ustajanje.
DS pada sa tolike visine, a pad nikako da se završi. Na kraju će se, kad konačno dotaknu dno, raspasti u paramparčad bez mogućnosti da se ikad podignu.

Bogi

pre 10 godina

Au, taman kad pomislis da ovi ne mogu dublje da potonu... Ne mogu da verujem da cu ovo reci, ali sad bih glasao za SNS. Nemaju ni oni kadar, ali bar nisu sebicni i zaposljavaju vanstranacke licnosti na mesta ministara, a ne kao vi.

NBG DEMOKRATA

pre 10 godina

Svaka cast! Izvorni DEMOKRATA! Razuman, tolerantan, malo preti i samo se dere, stara skola posvecenog organizatora ljudskih resursa. PA DA LI STE VI NORMALNI?! @Clanovi GO a.k.a. Nojevi jedni sto zabadate glavu u pesak cuvajuci svoje pozicije!!! %?{}€÷^&@!!!

šumadinac

pre 10 godina

šta ce njemu sve ovo, blistavu sportsku karijeru ce uprljati načisto u politici,mogao je negde valjda da radi za platu dok ne pristigne vreme za nacionalnu penziju,ne znam ko ga gura ali on nema kapacitete za ovaj posao, ..legendo bezi odavde dok te noge nose

La Francese

pre 10 godina

Demokrate, polako ali sigurno srljaju u propast.Kadrovska resenja,nista novo.Cudi me samo, nemo posmatranje clanstva.Definitivno, posle danasnje sednice,Srbija gubi sve sanse za iole pristojnom opozicijom.Amin za demokratsku stranku.

Roland

pre 10 godina

Fenomenalna vest!!!!

Aca Šapić je budućnost Srbije i DS-a.
Demokrate, čestitam nam na mudrom izboru!
E sada se DS vraća na staze stare slave....sa Đilasom I Šapićem na čeli...
Naprednjaci, ovo je početak vašeg kraja.

Sava

pre 10 godina

Pretpostavljam da je Đilas morao a ispuni svoje ranije obećanje Šapiću ali da će nastojati da se isti što manje pojavljuje u javnosti, kako bi šteta od ovog izbora bila ipak ograničena.

OjsOjs

pre 10 godina

Posle svih onih sankcija, izolacije, inflacije, demonstracija, ratova, bombardovanja, visekratnog raspada drzave, propadanja firmi, nekako tek sada, posle ovoga, me uhvatio STRAH! Al stvarno!

zoran

pre 10 godina

Zasto ne objavite koliko ljudi je glasalo za njega i da li je bilo kvoruma. Da se ne mucite samo 50 clanova je diglo ruku za Gangulu a pride nije ni bilo kvoruma.#demokratija

DragicaGA

pre 10 godina

Ooo, sto im je to trebalo? Jos uvek biraju nametnutog im za izbor, ne bi li zataskali neslaganje clanova i predsednika stranke. Javnost zna.

ОДМАХ

pre 10 godina

Чим сам чуо ко је генерални секретар одмах сам узео чланску карту и поцепао на најситније могуће делове. Е моје демократе на шта смо спали.

HELSINKI JE NAŠ

pre 10 godina

"Šapić je do juna ove godine obavljao funkciju predsednika beogradskog obora stranke, a trenutno je i predsednik opštine Novi Beograd."

Sada će kao sekretar da "sredi" stvari u DS-u potpuno!
To su ti "stručni" kadrovi kojima DS neprestano maše li maše - a Beogradu sve gore i gore pod njihovom "dirigentskom palicom".

sta radite ljudi

pre 10 godina

Sta radite to? Pa vi sami zavrsavate posao politickim protivnicima.Pa ovom coveku se svi smeju u Srbiji,a onoga vodju poslanickog kluba u skupstini ne mogu da smisle.
Samo nastavite tako,ljudi odavno odmahuju rukom na pominjanje DS-a.Rusite sve ono sta je Zoran izgradio.
Cemu ovo, jel znate sta radite?

bivsi clan

pre 10 godina

Clan sam DS-a....posle atentata na Djindjica,sve manje sam bio aktivan,vise razocaran onim sta se radilo u stranci...dolaskom Tadica na celo stranke,samo sam zacutao,sta reci za sve sto je radio,KATASTROFA...mislio sam ne moze gore,a onda DJILAS...opet sam mislio ne moze gore....ali GANGULA ?????!!! Nisam se isclanio,nisam hteo da budem "preletac",jos jedan beskicmenjak koji je preko stranacke pripadnosti pokusavao da bude neko i nesto,da se "uvlacenjem" u g..... onima koji su se jos vise "uvlacili" nekom gore,domogne malo parica i polozaja i otalja svoj bedni zivot bez identiteta....politika je ipak kurva !!!! Ali,GANGULA,pa ipak je previse..."necu da budem clan partije..." rece Bora Corba i bi u pravu !!!! Zivela Srbija,ali bez Gangula,DJikija,Vucela,Mrka,Ivica,Cedica,Vucica...idite,dajte nam sansu...i mismo narod,zasluzujemo bolje !

Dalia

pre 10 godina

A gde su obrazovani? Gde su intelektualci? Sta je sa doktorima, pravim doktorima, nauka? Sta je s` mozgom? Zar je Gangula sve sto je demokratama ostalo? Pa ljudi, ovo je tuga…

cemu onda?

pre 10 godina

Sta se desi kad u partiju primas samo poslusne koji nemaju svoje misljenje-pa eto primera,unistis partiju.Nemas vise sposobnost ni da mislis a kamo li ista da delas.

Statisticar

pre 10 godina

Ova stranka je ubedljivo najbolji rejting imala sa Tadicem na celu. Preuzeo je stranku 2004., najurio olos koji ju je kompromitovao, podigao stranku iz blata i napravio od nje jednu od dve najjace stranke u Srbiji. Ako je nekome to bilo malo, neka pogleda gde se ta stranka nalazi sada i gde je bila pre njegovog dolaska na celo stranke. One kojima je to bilo malo jer su ocekivali da ova stranka ima istovremeno 2/3 vecinu u parlamentima Srbije, Evropske Unije, SAD i Rusije obavestavam da su Paja Patak, Miki Maus i Dusko Dugousko izmisljeni likovi. Majke mi!

Vladimir FuckUall

pre 10 godina

S obzirom kako su nas "preveslali" Đinđićevi "naslednici".. Živković, Tadić, Čeda i ostali, ovo je logičan sled dešavanja...kada NaMbija postane država, DS će formirati Vladu Srbije..samostalno..kako zemlja ima Vladu kakvu zaslužuje, tako i DS ima rukovodstvo kojem je stremilo sve, ovo, vreme.

Boris

pre 10 godina

Bio mi je odbojan kao igrac iako je nas najbolji ikada verovatno.. Uvek dignut nos, uvek nekako odbojan.. Ne mogu da opisem koliko mi je tek sada odbojan.. Sada sam siguran da mnogo ljudi nece vise nikada glasati za DS jer ne zeli da im sekretar bude covek kojem je najvece radno iskustvo plivanje i guranje u bazenu.. Ministar sporta je najveca funkcija koju je ovaj covek trebao da ima..

NBG DEMOKRATA

pre 10 godina

Svaka cast! Izvorni DEMOKRATA! Razuman, tolerantan, malo preti i samo se dere, stara skola posvecenog organizatora ljudskih resursa. PA DA LI STE VI NORMALNI?! @Clanovi GO a.k.a. Nojevi jedni sto zabadate glavu u pesak cuvajuci svoje pozicije!!! %?{}€÷^&@!!!

ОДМАХ

pre 10 godina

Чим сам чуо ко је генерални секретар одмах сам узео чланску карту и поцепао на најситније могуће делове. Е моје демократе на шта смо спали.

La Francese

pre 10 godina

Demokrate, polako ali sigurno srljaju u propast.Kadrovska resenja,nista novo.Cudi me samo, nemo posmatranje clanstva.Definitivno, posle danasnje sednice,Srbija gubi sve sanse za iole pristojnom opozicijom.Amin za demokratsku stranku.

Dalia

pre 10 godina

A gde su obrazovani? Gde su intelektualci? Sta je sa doktorima, pravim doktorima, nauka? Sta je s` mozgom? Zar je Gangula sve sto je demokratama ostalo? Pa ljudi, ovo je tuga…

sta radite ljudi

pre 10 godina

Sta radite to? Pa vi sami zavrsavate posao politickim protivnicima.Pa ovom coveku se svi smeju u Srbiji,a onoga vodju poslanickog kluba u skupstini ne mogu da smisle.
Samo nastavite tako,ljudi odavno odmahuju rukom na pominjanje DS-a.Rusite sve ono sta je Zoran izgradio.
Cemu ovo, jel znate sta radite?

OjsOjs

pre 10 godina

Posle svih onih sankcija, izolacije, inflacije, demonstracija, ratova, bombardovanja, visekratnog raspada drzave, propadanja firmi, nekako tek sada, posle ovoga, me uhvatio STRAH! Al stvarno!

Vladimir FuckUall

pre 10 godina

S obzirom kako su nas "preveslali" Đinđićevi "naslednici".. Živković, Tadić, Čeda i ostali, ovo je logičan sled dešavanja...kada NaMbija postane država, DS će formirati Vladu Srbije..samostalno..kako zemlja ima Vladu kakvu zaslužuje, tako i DS ima rukovodstvo kojem je stremilo sve, ovo, vreme.

Demokrata u Dusi

pre 10 godina

Sta napraviste od voljene stranke? Pa zar je stvarno moguce ovo sto se desava? Place mi se zivota mi. Verovao sam da se ovakvi potezi nece desavati ali sam ocigledno pogresio.

DragicaGA

pre 10 godina

Ooo, sto im je to trebalo? Jos uvek biraju nametnutog im za izbor, ne bi li zataskali neslaganje clanova i predsednika stranke. Javnost zna.

Nenad

pre 10 godina

Zoran Đinđić, Dragoljub Mićunović, Vladimir Gligorov, Milovan Danojlić, Vojislav Koštunica, Radoslav Stojanović, Gojko Đogo, Borislav Pekić, Kosta Čavoški, Marko Janković, Miodrag Perišić, Slobodan Inić, Dušan Vukajlović, ...

To su ljudi koji su osnovali (ili obnovili) Demokratsku stranku 1990. godine. Intelektualci. Sada je ova stranka spala na Aleksandra Šapića koji ni posle 2 sata vežbanja ne bi bio u stanju da procita imena ovih ljudi sa papira, jer tako nešto nije bilo u nastavnom planu univerziteta na kojima je kupovao diplome.

Ivan

pre 10 godina

Kako bi bilo dobro da ljudi iz vrha DS procitaju ove komentare. Mozda bi im stvari bile jasnije jer ocigledno nemaju nikakav kontakt sa stvarnoscu, ili se prave ludi. Neverovatno! Kao da su resili da sami sebe sahrane.

mangulica

pre 10 godina

Sve sto se danas dogodilo na Glavnom odboru Demokratske stranke je pokazatelj da je vreme da se prizna poraz. Ovako vise ne ide. Strmoglavo se DS srozao, nekim pogresnim odlukama I potezima predsednika stranke. Mozda bismo imali vece sanse da se Tadic vrati, jer ovo je dno zivota.

milan

pre 10 godina

Ova stranka je ubedljivo najbolji rejting imala sa Tadicem na celu. Preuzeo je stranku 2004., najurio olos koji ju je kompromitovao, podigao stranku iz blata i napravio od nje jednu od dve najjace stranke u Srbiji. Ako je nekome to bilo malo, neka pogleda gde se ta stranka nalazi sada i gde je bila pre njegovog dolaska na celo stranke. One kojima je to bilo malo jer su ocekivali da ova stranka ima istovremeno 2/3 vecinu u parlamentima Srbije, Evropske Unije, SAD i Rusije obavestavam da su Paja Patak, Miki Maus i Dusko Dugousko izmisljeni likovi. Majke mi!
(Statisticar, 8. septembar 2013 19:49)

Ja ne znam kako neko tako porvrsno moze da posmatra stvari. Pa ne mozete vi samo posmatrati popularnost Tadica na pocetku vladavine DS-om. Postoji neki kasniji procesi. Tadic je realno kriv za mnoga izneverana ocekivanja, i ne treba zaboraviti da je se pred sam njegov pad narodu bukvalno zgadio. I naravno nesrecni Djilas kad je preuzeo kormilo (posto ni sam nije puno bolji) nije se snasao jer mora da se nosi sa time da posle Tadiceve ere narod prezire DS. Kazete kako je Tadic izbacio olos iz stranke. Koji to olos? Djilasa i Sapera koji su divljali medijima? Onog katastrofalnog kadra Dusana Petrovica iz Sapca? Koga? Dajte molim vas. Pre slanja komentara uvek treba malo procitati komentar.

Marija Jovicic

pre 10 godina

DR Gangula - bravo demokrate, cestitam vam, stvarno vam je izbor, nemam reci, pa vi ovakvih ljudi umesto da se stidite i sklanjate ih iz javnosti vi takve nagradjujete.

šumadinac

pre 10 godina

šta ce njemu sve ovo, blistavu sportsku karijeru ce uprljati načisto u politici,mogao je negde valjda da radi za platu dok ne pristigne vreme za nacionalnu penziju,ne znam ko ga gura ali on nema kapacitete za ovaj posao, ..legendo bezi odavde dok te noge nose

zoran

pre 10 godina

Zasto ne objavite koliko ljudi je glasalo za njega i da li je bilo kvoruma. Da se ne mucite samo 50 clanova je diglo ruku za Gangulu a pride nije ni bilo kvoruma.#demokratija

DEMOKRATA - SVE - DO - DANAS

pre 10 godina

Sve do danas sam verovao da ce DS uspeti da se vrati u zivot, da je kriza prosla, ali grdno sam se prevario. Tek sada sam video da je Tadic bio beba u odnosu na Djilasa, koji sam vedri i oblaci u stranci. Ono sto se danas dogodilo na Glavnom odboru Demokratske stranke je pokazatelj da je vreme da se prizna poraz. Strmoglavo se DS srozao, nekim pogresnim odlukama i potezima predsednika stranke Djilasa. Sapic generalni sekretar katastrofa, jos veca propast snjim.

Bogi

pre 10 godina

Au, taman kad pomislis da ovi ne mogu dublje da potonu... Ne mogu da verujem da cu ovo reci, ali sad bih glasao za SNS. Nemaju ni oni kadar, ali bar nisu sebicni i zaposljavaju vanstranacke licnosti na mesta ministara, a ne kao vi.

Plur brte

pre 10 godina

Padne čovek pa ustane. Padne ponovo i ponovo ustane. Što je manja visina to je povreda manja i veća mogućnost za brže ustajanje.
DS pada sa tolike visine, a pad nikako da se završi. Na kraju će se, kad konačno dotaknu dno, raspasti u paramparčad bez mogućnosti da se ikad podignu.

Zigi014

pre 10 godina

Clan sam demokratske stranke 10 godina ali u goroj situaciji nismo bili,ko nam vodi stranku ovo je sramota,Djilasova pogubna politika nas je ubila pa tom coveku je samo bitno da ostane gradonacelnik Beograda a to sto ce ugasiti stranku to nije bitno a sad i Sapic svaka cast njemu kao sportisti ali u sportu je trebao i da ostane... BORISE VRATI SE SPASAVAJ AKO BOGA ZNAS....

Nina Andreevic

pre 10 godina

Ovo uopste nije smesno. Ovo je samar u lice svakom glasacu Demokratske stranke, koji su ocekivali bar ozbiljnost, ako nista drugo. Ovakva odluka I ponasanje tog, koji ga je predlozio I nalozio da se doticni Dr izglasa, je nepostovanje demokrata.

HELSINKI JE NAŠ

pre 10 godina

"Šapić je do juna ove godine obavljao funkciju predsednika beogradskog obora stranke, a trenutno je i predsednik opštine Novi Beograd."

Sada će kao sekretar da "sredi" stvari u DS-u potpuno!
To su ti "stručni" kadrovi kojima DS neprestano maše li maše - a Beogradu sve gore i gore pod njihovom "dirigentskom palicom".

Boris

pre 10 godina

Bio mi je odbojan kao igrac iako je nas najbolji ikada verovatno.. Uvek dignut nos, uvek nekako odbojan.. Ne mogu da opisem koliko mi je tek sada odbojan.. Sada sam siguran da mnogo ljudi nece vise nikada glasati za DS jer ne zeli da im sekretar bude covek kojem je najvece radno iskustvo plivanje i guranje u bazenu.. Ministar sporta je najveca funkcija koju je ovaj covek trebao da ima..

Svetlana

pre 10 godina

Odakle poceti?Ne tako davno bilo je najbolje izdanje DS-a,danas...nezapamceni fijasko.Sujete,ambicije,nerealnost,sve je to unistilo stranku iznutra.Mnogo vise od samih izgubljenih izbora.Pitanje oporavka ne bih postavljala jer je jos rano za to,a kako nam danas iservirase kadrove,vidimo da se to skoro nece desiti.Mnogipoliticki protivnici verovatno danas likuju, s razlogom.Demokrate su ucinile mnogo da uniste sami sebe.

cemu onda?

pre 10 godina

Sta se desi kad u partiju primas samo poslusne koji nemaju svoje misljenje-pa eto primera,unistis partiju.Nemas vise sposobnost ni da mislis a kamo li ista da delas.

Sava

pre 10 godina

Pretpostavljam da je Đilas morao a ispuni svoje ranije obećanje Šapiću ali da će nastojati da se isti što manje pojavljuje u javnosti, kako bi šteta od ovog izbora bila ipak ograničena.

Igorko

pre 10 godina

Tetka moje prijateljice je clan GO, ako pisete pisite realno, nije bilo kvoruma, vise od pola izaslo, bila bruka strasna. I nije lose da napisete sta je Tadic rekao Djilasu, cudi me da vam to nije zanimljivo.

Independent Scotland 2014

pre 10 godina

Ovo je poruka i za glasace LDP.Cedo ako se slucajno udruzis sa Dr.Gangulom,imas 4 glasa manje sa Novog Beograda od moje porodice.Ovo je stvarno tragicno.Onakvu stranku srozati za 10 godina Od Djindjica do Gangule.

bivsi clan

pre 10 godina

Clan sam DS-a....posle atentata na Djindjica,sve manje sam bio aktivan,vise razocaran onim sta se radilo u stranci...dolaskom Tadica na celo stranke,samo sam zacutao,sta reci za sve sto je radio,KATASTROFA...mislio sam ne moze gore,a onda DJILAS...opet sam mislio ne moze gore....ali GANGULA ?????!!! Nisam se isclanio,nisam hteo da budem "preletac",jos jedan beskicmenjak koji je preko stranacke pripadnosti pokusavao da bude neko i nesto,da se "uvlacenjem" u g..... onima koji su se jos vise "uvlacili" nekom gore,domogne malo parica i polozaja i otalja svoj bedni zivot bez identiteta....politika je ipak kurva !!!! Ali,GANGULA,pa ipak je previse..."necu da budem clan partije..." rece Bora Corba i bi u pravu !!!! Zivela Srbija,ali bez Gangula,DJikija,Vucela,Mrka,Ivica,Cedica,Vucica...idite,dajte nam sansu...i mismo narod,zasluzujemo bolje !

Milence

pre 10 godina

Posle 20 godina vere u DS, na poslednjim izborima nisam glasao za njih, i to zbog: Djilasa, kojeg znam, par dicnih bolida koje takodje znam a imaju neke uloge u UO i IO i gde vec, i zbog sramnog Tadicevog politickog braka sa Dacicem i SPS-om (redosled nije bitan). Nije mi zao ni onih koji konacno shvataju ko je i sta je Djilas u koga su se histericno kleli; tog drskog i nekulturnog alavca i imamo zbog njihove kratkovidosti, i lakoumlja koje nije daleko od gluposti. Elita, malo sutra, skolski odbor seoske skole iz sedamdesetih je SANU za ovo drustvo po strankama.

Bojan

pre 10 godina

Hahaha, sa Gangulom, Elezovićem i Jerkov u bolje sutra :)
Pa DS više nije stranka, to je freek show...

Ono što je žalosno je što opozicije kao i obično u ovoj zemlji nema...samo gomila pajaca koja služi kao ukras pajacima na vlasti.

jevgenija

pre 10 godina

A to sto se izbor Sapica to dogodilo na ne baš regularan način jer kvorum prilikom glasanja nije utvrđen, i sto je u sali bilo manje od polovine delegata, i to sto od prisutnih stotinak uopste nije htelo da ucestvuje u glasanju nije mnogo ni vazno. Gangula izabran.

Statisticar

pre 10 godina

Kazete kako je Tadic izbacio olos iz stranke. Koji to olos? Djilasa i Sapera koji su divljali medijima? Onog katastrofalnog kadra Dusana Petrovica iz Sapca? Koga? Dajte molim vas. Pre slanja komentara uvek treba malo procitati komentar.
(milan, 8. septembar 2013 20:05)

Vesica, Jovanovica, Zivkovica i njima slicne. Inace, slazem se da je Tadic pred kraj vladavine napravio neke krupne greske i propuste, ali i takav bio je najbolji u Demokratskoj stranci.

Mimi

pre 10 godina

Kakav je Djilas lisica, svaka cast! Razjuri clanstvo, drzi 5.5-6% na izborima, sede mu poslusnici u Skupstini, a on krka. Oprobano, pitajte Cedu i Dinkica :) Narode, lozi se, stize i Seki, imacete pun program, skoro ko Farma.

Peca

pre 10 godina

Clan sam DS-a....posle atentata na Djindjica,sve manje sam bio aktivan,vise razocaran onim sta se radilo u stranci...dolaskom Tadica na celo stranke,samo sam zacutao,sta reci za sve sto je radio,KATASTROFA...mislio sam ne moze gore,a onda DJILAS...opet sam mislio ne moze gore....ali GANGULA ?????!!! Nisam se isclanio,nisam hteo da budem "preletac",jos jedan beskicmenjak koji je preko stranacke pripadnosti pokusavao da bude neko i nesto,da se "uvlacenjem" u g..... onima koji su se jos vise "uvlacili" nekom gore,domogne malo parica i polozaja i otalja svoj bedni zivot bez identiteta....politika je ipak kurva !!!! Ali,GANGULA,pa ipak je previse..."necu da budem clan partije..." rece Bora Corba i bi u pravu !!!! Zivela Srbija,ali bez Gangula,DJikija,Vucela,Mrka,Ivica,Cedica,Vucica...idite,dajte nam sansu...i mismo narod,zasluzujemo bolje !
(bivsi clan, 8. septembar 2013 19:30)

Potpisujem ...

Roland

pre 10 godina

Fenomenalna vest!!!!

Aca Šapić je budućnost Srbije i DS-a.
Demokrate, čestitam nam na mudrom izboru!
E sada se DS vraća na staze stare slave....sa Đilasom I Šapićem na čeli...
Naprednjaci, ovo je početak vašeg kraja.

Statisticar

pre 10 godina

Ova stranka je ubedljivo najbolji rejting imala sa Tadicem na celu. Preuzeo je stranku 2004., najurio olos koji ju je kompromitovao, podigao stranku iz blata i napravio od nje jednu od dve najjace stranke u Srbiji. Ako je nekome to bilo malo, neka pogleda gde se ta stranka nalazi sada i gde je bila pre njegovog dolaska na celo stranke. One kojima je to bilo malo jer su ocekivali da ova stranka ima istovremeno 2/3 vecinu u parlamentima Srbije, Evropske Unije, SAD i Rusije obavestavam da su Paja Patak, Miki Maus i Dusko Dugousko izmisljeni likovi. Majke mi!

BillY PITON = ANTI TOPALOVIĆ

pre 10 godina

Xa , Xa , nije da : " .. kao neko hoće da umrtvi i uništi stranku ... " OVI JE ( PO ZADATKU ) UNIŠTAVAJU !
SAMO NISU JEDINI - ISTI SCENARIO ĆE SE PRIMENITI I ZA SVAKU DRUGU STRANKU KOJA SUVIŠE OJAČA ili JE BILA JAKA !!
Male i rascepkane stranke su provereno " poslušnička laka meta " , a zemlja nema sreće sa " gomilom malih koji se moraju dogovoriti " . " VELIKI " imaju 1 ( maskiranu u dve ) stranku - i to se zove demokratsko društvo !

novicavg

pre 10 godina

Uprkos problemima na glavnom odboru DS i velikom nezadovoljstvu neki starijih kadrova koji su tražili promene u politici DS-a , Đilas je uspeo da preživi ovaj Glavni odbor uz kritike i da izgura izbor generalnog sekretara stranke Aleksandra Šapića umesto Balše Božovića koji je otišao za predsednika beogradskog dobora DS-a. Naime desilo se da se ova dvojica izrotiraju i tako postanu najbliži Đilasovi asistenti i ljudi od njegovog poverenja a da neki stariji kadrovi budu u nemilosti lidera stranke.Trpeći kritike čak i tadića i Šutanovca, Đilas je uspeo da premira nekako sve strasti i završi ovaj glavni odbor kao lider i gradonačelnik.

Cestitam Sapicu

pre 10 godina

Odoh ja iz DS-a. Ne bih vas vise zadrzavao…
(bata Rus, 8. septembar 2013 20:32)

Cekaj, nije mi jasno. Onaj Udovicic (svaka cast kao sportisti) uobrazeni, nadobudni, narcisoidni, prepotentni... moze da bude MINISTAR, a nasekirao si se sto je Sapic - Gen.sekretar DS. Ne razumem!
Pa ako je mogao da bude onaj Dusan Petrovic, DOBRO NAM DOSAO ALEKSANDRE SAPICU!

Ivana Milicevic

pre 10 godina

Ako je doktor Gangula najbolji izbor za generalnog sekretara stranke pa kakvi su vam ostali koji vladaju Beogradom... Jesu to ti strucnjaci kojima raspolazete.

objektivno

pre 10 godina

Zapad je jedne diskreditovane marionete DS, smenio drugim SNS marionetama koje ce po istrosenosti (vrlo brzo) posle zameniti nekom drugom strankom.
Sada se trudi da diskredituje sto vise DS, uz pomoc Djilasa, kako ne bi novi poslusnici SNS ,sa malim kraljem Vucicem, imali konkurenciju.
Kao nekad kada su podeli DOS, kako bi se biraci opredelili za jednu od te dve opcije i zaboravili na sve one koje nisu prozapadno orjentisani.

Το ποντίκι μου

pre 10 godina

Djilas je nasao odlicne kadrove za DS preostalo je samo jos da nadje nekog penzionisanog glumca da mu bude higijenicar i moze mirno da vlada strankom koja je odavno napustila drzavne i okrenula se licnim potrebama

LukasKane

pre 10 godina

Posle toliko godina borbe, ovakvi kao sto su Djilas i Sapic su rasturili sve ono sto smo mi godinama u stranci stvarali, najveca greska je sto smo pustili Tadica niz vodu!

dr. Sokrates

pre 10 godina

Naš narod bi to lepo objasnio sa rečima: "Spram sveca i tropar", pa tako je i u DS-u, spram preCednika Đilasa, i preCednik beogradskog DS-a, Balša, pa i generalni sekretar DS-a Šapić.

Socijaldemokrata

pre 10 godina

Čekajte, je l ovo preuzeto sa Njuz neta? Ili se možda radi o izveštaju sa snimanja filma Kad porastem biću Kengur II, gde je Gangula glavni lik?

Miljacka

pre 10 godina

Đilas uporno gura svoju politiku , koja je na žalost pogrešna i koja najviše šteti DS. On bira sebi saradnike sa kojima može da manipuliše a ne da ima one koji razmišljaju konstruktivno i koji bi pomogli da DS ponovo postane vodeća politička stranka u Srbiji.

Kojot

pre 10 godina

Не знам чему упоређивање Удовичића и Шапића, нико не замера Шапићу као спортисти, а као политичару ко је и шта је видело се на његовим јавним наступима, ја мислим да спортиста може успешно да се бави и политиком, али Шапић дефинитивно није један од њиx.

Ljubinko Pantić

pre 10 godina

Strašno je što je Đilas dozvolio da Demokratska stranka ovoliko propadne.Očigledno je da su njemu samo lični interesi na bitni!

Sundjer BOB

pre 10 godina

Tadicu, vracaj se pod hitno, ovi unistise stranku nacisto. Ako i dalje budu birali ovako nestrucne ljude na stranacke funkcije ima da nestane stranka. Nama ipak treba opozicija ma kakva ona bila.

muamua

pre 10 godina

glasam za sns ali obozavam komentare koji ili napustaju zemlju stranku...koji su hteli da se vrate ali nece...obozavam komentare tipa bravo dragane zorane,a ua shutanovac petrovic itd itd...obozavam komentare 90 e i amnestirani...a ovde svaka vest ima komentare tog tipa...svaki drugi komentar posle izbora je bio beli listic prebrojah oko milion,a na izborima ih bilo par hiljada...sta je bre ovo

welcome to nambia

pre 10 godina

upravo se vratih sa godisnjeg pa ne znam da li je bilo jos kandidata. mislim, nekako rec "izbor" mi kaze da je trebalo da biramo izmedju vise mogucnosti.

SAMO REALNO GLEDANO

pre 10 godina

Ni DS stranci a ni Sapicu ova bruka nije trebala. Demokrate kao da nemaju strucnije ljude a Sapic koga sam nekada izuzetno cenilla kao sportistu je definitivno zalutao u politiku gde mu nije mesto.

Tard

pre 10 godina

Šta reći, demokrate spale na Šapića, doktora sa livade, a večito se hvale stručnim kadrovima. Ali, sve je to nebitno kad su u pitanju viši ciljevi, diktatura u ds-u.

Školarac

pre 10 godina

Imam utisak da se Šapić ne snalazi u politici kao što je bio odličan sportista. Ako je hteo u politiku, mogao je da se drži sportskih sektora, nije politika za njega. A što se gradonačelnika tiče, imam utisak da svoj strah od izbora i rezultata izbora maskira pozivanjem na izbore. Sam sebe teši.

Djole

pre 10 godina

Nisam glasač DS-a ali bez obzira ne etiketiram osobe prema političkoj pripadnosti već prema drugim osobinama. U svakoj partiji ima različitih sojeva ljudi, pametnih, glupih, uvlakača, onih koji gledaju samo interes itd...Mislim da je nekada DS mnogo više vredeo...

petak13

pre 10 godina

@ (Beloved, 8. septembar 2013 20:39)
Rešio Đilas da DS svede na ispod desetposto rejtinga i ne bira sredstva da to ostvari.Uz put ko god mu stane na putu taj pada u nemilost i sledeći ja na redu za izbacivanje.Izgleda neće proći mnogo vremena a snaži će ga sudbina njegovg učitelja B.Tadića.

GROZDJE

pre 10 godina

Definitivno cu napustiti stranku jer ovo novo rukovodstvo na celu sa Gangulom je prevrsilo svaku meru. Vreme je da se vrati Tadic!

Roland

pre 10 godina

Fenomenalna vest!!!!

Aca Šapić je budućnost Srbije i DS-a.
Demokrate, čestitam nam na mudrom izboru!
E sada se DS vraća na staze stare slave....sa Đilasom I Šapićem na čeli...
Naprednjaci, ovo je početak vašeg kraja.

novicavg

pre 10 godina

Uprkos problemima na glavnom odboru DS i velikom nezadovoljstvu neki starijih kadrova koji su tražili promene u politici DS-a , Đilas je uspeo da preživi ovaj Glavni odbor uz kritike i da izgura izbor generalnog sekretara stranke Aleksandra Šapića umesto Balše Božovića koji je otišao za predsednika beogradskog dobora DS-a. Naime desilo se da se ova dvojica izrotiraju i tako postanu najbliži Đilasovi asistenti i ljudi od njegovog poverenja a da neki stariji kadrovi budu u nemilosti lidera stranke.Trpeći kritike čak i tadića i Šutanovca, Đilas je uspeo da premira nekako sve strasti i završi ovaj glavni odbor kao lider i gradonačelnik.

objektivno

pre 10 godina

Zapad je jedne diskreditovane marionete DS, smenio drugim SNS marionetama koje ce po istrosenosti (vrlo brzo) posle zameniti nekom drugom strankom.
Sada se trudi da diskredituje sto vise DS, uz pomoc Djilasa, kako ne bi novi poslusnici SNS ,sa malim kraljem Vucicem, imali konkurenciju.
Kao nekad kada su podeli DOS, kako bi se biraci opredelili za jednu od te dve opcije i zaboravili na sve one koje nisu prozapadno orjentisani.

Cestitam Sapicu

pre 10 godina

Odoh ja iz DS-a. Ne bih vas vise zadrzavao…
(bata Rus, 8. septembar 2013 20:32)

Cekaj, nije mi jasno. Onaj Udovicic (svaka cast kao sportisti) uobrazeni, nadobudni, narcisoidni, prepotentni... moze da bude MINISTAR, a nasekirao si se sto je Sapic - Gen.sekretar DS. Ne razumem!
Pa ako je mogao da bude onaj Dusan Petrovic, DOBRO NAM DOSAO ALEKSANDRE SAPICU!

BillY PITON = ANTI TOPALOVIĆ

pre 10 godina

Xa , Xa , nije da : " .. kao neko hoće da umrtvi i uništi stranku ... " OVI JE ( PO ZADATKU ) UNIŠTAVAJU !
SAMO NISU JEDINI - ISTI SCENARIO ĆE SE PRIMENITI I ZA SVAKU DRUGU STRANKU KOJA SUVIŠE OJAČA ili JE BILA JAKA !!
Male i rascepkane stranke su provereno " poslušnička laka meta " , a zemlja nema sreće sa " gomilom malih koji se moraju dogovoriti " . " VELIKI " imaju 1 ( maskiranu u dve ) stranku - i to se zove demokratsko društvo !

Statisticar

pre 10 godina

Ova stranka je ubedljivo najbolji rejting imala sa Tadicem na celu. Preuzeo je stranku 2004., najurio olos koji ju je kompromitovao, podigao stranku iz blata i napravio od nje jednu od dve najjace stranke u Srbiji. Ako je nekome to bilo malo, neka pogleda gde se ta stranka nalazi sada i gde je bila pre njegovog dolaska na celo stranke. One kojima je to bilo malo jer su ocekivali da ova stranka ima istovremeno 2/3 vecinu u parlamentima Srbije, Evropske Unije, SAD i Rusije obavestavam da su Paja Patak, Miki Maus i Dusko Dugousko izmisljeni likovi. Majke mi!

Peca

pre 10 godina

Clan sam DS-a....posle atentata na Djindjica,sve manje sam bio aktivan,vise razocaran onim sta se radilo u stranci...dolaskom Tadica na celo stranke,samo sam zacutao,sta reci za sve sto je radio,KATASTROFA...mislio sam ne moze gore,a onda DJILAS...opet sam mislio ne moze gore....ali GANGULA ?????!!! Nisam se isclanio,nisam hteo da budem "preletac",jos jedan beskicmenjak koji je preko stranacke pripadnosti pokusavao da bude neko i nesto,da se "uvlacenjem" u g..... onima koji su se jos vise "uvlacili" nekom gore,domogne malo parica i polozaja i otalja svoj bedni zivot bez identiteta....politika je ipak kurva !!!! Ali,GANGULA,pa ipak je previse..."necu da budem clan partije..." rece Bora Corba i bi u pravu !!!! Zivela Srbija,ali bez Gangula,DJikija,Vucela,Mrka,Ivica,Cedica,Vucica...idite,dajte nam sansu...i mismo narod,zasluzujemo bolje !
(bivsi clan, 8. septembar 2013 19:30)

Potpisujem ...

bivsi clan

pre 10 godina

Clan sam DS-a....posle atentata na Djindjica,sve manje sam bio aktivan,vise razocaran onim sta se radilo u stranci...dolaskom Tadica na celo stranke,samo sam zacutao,sta reci za sve sto je radio,KATASTROFA...mislio sam ne moze gore,a onda DJILAS...opet sam mislio ne moze gore....ali GANGULA ?????!!! Nisam se isclanio,nisam hteo da budem "preletac",jos jedan beskicmenjak koji je preko stranacke pripadnosti pokusavao da bude neko i nesto,da se "uvlacenjem" u g..... onima koji su se jos vise "uvlacili" nekom gore,domogne malo parica i polozaja i otalja svoj bedni zivot bez identiteta....politika je ipak kurva !!!! Ali,GANGULA,pa ipak je previse..."necu da budem clan partije..." rece Bora Corba i bi u pravu !!!! Zivela Srbija,ali bez Gangula,DJikija,Vucela,Mrka,Ivica,Cedica,Vucica...idite,dajte nam sansu...i mismo narod,zasluzujemo bolje !

ОДМАХ

pre 10 godina

Чим сам чуо ко је генерални секретар одмах сам узео чланску карту и поцепао на најситније могуће делове. Е моје демократе на шта смо спали.

Vladimir FuckUall

pre 10 godina

S obzirom kako su nas "preveslali" Đinđićevi "naslednici".. Živković, Tadić, Čeda i ostali, ovo je logičan sled dešavanja...kada NaMbija postane država, DS će formirati Vladu Srbije..samostalno..kako zemlja ima Vladu kakvu zaslužuje, tako i DS ima rukovodstvo kojem je stremilo sve, ovo, vreme.

milan

pre 10 godina

Ova stranka je ubedljivo najbolji rejting imala sa Tadicem na celu. Preuzeo je stranku 2004., najurio olos koji ju je kompromitovao, podigao stranku iz blata i napravio od nje jednu od dve najjace stranke u Srbiji. Ako je nekome to bilo malo, neka pogleda gde se ta stranka nalazi sada i gde je bila pre njegovog dolaska na celo stranke. One kojima je to bilo malo jer su ocekivali da ova stranka ima istovremeno 2/3 vecinu u parlamentima Srbije, Evropske Unije, SAD i Rusije obavestavam da su Paja Patak, Miki Maus i Dusko Dugousko izmisljeni likovi. Majke mi!
(Statisticar, 8. septembar 2013 19:49)

Ja ne znam kako neko tako porvrsno moze da posmatra stvari. Pa ne mozete vi samo posmatrati popularnost Tadica na pocetku vladavine DS-om. Postoji neki kasniji procesi. Tadic je realno kriv za mnoga izneverana ocekivanja, i ne treba zaboraviti da je se pred sam njegov pad narodu bukvalno zgadio. I naravno nesrecni Djilas kad je preuzeo kormilo (posto ni sam nije puno bolji) nije se snasao jer mora da se nosi sa time da posle Tadiceve ere narod prezire DS. Kazete kako je Tadic izbacio olos iz stranke. Koji to olos? Djilasa i Sapera koji su divljali medijima? Onog katastrofalnog kadra Dusana Petrovica iz Sapca? Koga? Dajte molim vas. Pre slanja komentara uvek treba malo procitati komentar.

Statisticar

pre 10 godina

Kazete kako je Tadic izbacio olos iz stranke. Koji to olos? Djilasa i Sapera koji su divljali medijima? Onog katastrofalnog kadra Dusana Petrovica iz Sapca? Koga? Dajte molim vas. Pre slanja komentara uvek treba malo procitati komentar.
(milan, 8. septembar 2013 20:05)

Vesica, Jovanovica, Zivkovica i njima slicne. Inace, slazem se da je Tadic pred kraj vladavine napravio neke krupne greske i propuste, ali i takav bio je najbolji u Demokratskoj stranci.

La Francese

pre 10 godina

Demokrate, polako ali sigurno srljaju u propast.Kadrovska resenja,nista novo.Cudi me samo, nemo posmatranje clanstva.Definitivno, posle danasnje sednice,Srbija gubi sve sanse za iole pristojnom opozicijom.Amin za demokratsku stranku.

Bogi

pre 10 godina

Au, taman kad pomislis da ovi ne mogu dublje da potonu... Ne mogu da verujem da cu ovo reci, ali sad bih glasao za SNS. Nemaju ni oni kadar, ali bar nisu sebicni i zaposljavaju vanstranacke licnosti na mesta ministara, a ne kao vi.

NBG DEMOKRATA

pre 10 godina

Svaka cast! Izvorni DEMOKRATA! Razuman, tolerantan, malo preti i samo se dere, stara skola posvecenog organizatora ljudskih resursa. PA DA LI STE VI NORMALNI?! @Clanovi GO a.k.a. Nojevi jedni sto zabadate glavu u pesak cuvajuci svoje pozicije!!! %?{}€÷^&@!!!

Zigi014

pre 10 godina

Clan sam demokratske stranke 10 godina ali u goroj situaciji nismo bili,ko nam vodi stranku ovo je sramota,Djilasova pogubna politika nas je ubila pa tom coveku je samo bitno da ostane gradonacelnik Beograda a to sto ce ugasiti stranku to nije bitno a sad i Sapic svaka cast njemu kao sportisti ali u sportu je trebao i da ostane... BORISE VRATI SE SPASAVAJ AKO BOGA ZNAS....

Boris

pre 10 godina

Bio mi je odbojan kao igrac iako je nas najbolji ikada verovatno.. Uvek dignut nos, uvek nekako odbojan.. Ne mogu da opisem koliko mi je tek sada odbojan.. Sada sam siguran da mnogo ljudi nece vise nikada glasati za DS jer ne zeli da im sekretar bude covek kojem je najvece radno iskustvo plivanje i guranje u bazenu.. Ministar sporta je najveca funkcija koju je ovaj covek trebao da ima..

Dalia

pre 10 godina

A gde su obrazovani? Gde su intelektualci? Sta je sa doktorima, pravim doktorima, nauka? Sta je s` mozgom? Zar je Gangula sve sto je demokratama ostalo? Pa ljudi, ovo je tuga…

sta radite ljudi

pre 10 godina

Sta radite to? Pa vi sami zavrsavate posao politickim protivnicima.Pa ovom coveku se svi smeju u Srbiji,a onoga vodju poslanickog kluba u skupstini ne mogu da smisle.
Samo nastavite tako,ljudi odavno odmahuju rukom na pominjanje DS-a.Rusite sve ono sta je Zoran izgradio.
Cemu ovo, jel znate sta radite?

DragicaGA

pre 10 godina

Ooo, sto im je to trebalo? Jos uvek biraju nametnutog im za izbor, ne bi li zataskali neslaganje clanova i predsednika stranke. Javnost zna.

mangulica

pre 10 godina

Sve sto se danas dogodilo na Glavnom odboru Demokratske stranke je pokazatelj da je vreme da se prizna poraz. Ovako vise ne ide. Strmoglavo se DS srozao, nekim pogresnim odlukama I potezima predsednika stranke. Mozda bismo imali vece sanse da se Tadic vrati, jer ovo je dno zivota.

Bojan

pre 10 godina

Hahaha, sa Gangulom, Elezovićem i Jerkov u bolje sutra :)
Pa DS više nije stranka, to je freek show...

Ono što je žalosno je što opozicije kao i obično u ovoj zemlji nema...samo gomila pajaca koja služi kao ukras pajacima na vlasti.

Demokrata u Dusi

pre 10 godina

Sta napraviste od voljene stranke? Pa zar je stvarno moguce ovo sto se desava? Place mi se zivota mi. Verovao sam da se ovakvi potezi nece desavati ali sam ocigledno pogresio.

jevgenija

pre 10 godina

A to sto se izbor Sapica to dogodilo na ne baš regularan način jer kvorum prilikom glasanja nije utvrđen, i sto je u sali bilo manje od polovine delegata, i to sto od prisutnih stotinak uopste nije htelo da ucestvuje u glasanju nije mnogo ni vazno. Gangula izabran.

Plur brte

pre 10 godina

Padne čovek pa ustane. Padne ponovo i ponovo ustane. Što je manja visina to je povreda manja i veća mogućnost za brže ustajanje.
DS pada sa tolike visine, a pad nikako da se završi. Na kraju će se, kad konačno dotaknu dno, raspasti u paramparčad bez mogućnosti da se ikad podignu.

DEMOKRATA - SVE - DO - DANAS

pre 10 godina

Sve do danas sam verovao da ce DS uspeti da se vrati u zivot, da je kriza prosla, ali grdno sam se prevario. Tek sada sam video da je Tadic bio beba u odnosu na Djilasa, koji sam vedri i oblaci u stranci. Ono sto se danas dogodilo na Glavnom odboru Demokratske stranke je pokazatelj da je vreme da se prizna poraz. Strmoglavo se DS srozao, nekim pogresnim odlukama i potezima predsednika stranke Djilasa. Sapic generalni sekretar katastrofa, jos veca propast snjim.

Sava

pre 10 godina

Pretpostavljam da je Đilas morao a ispuni svoje ranije obećanje Šapiću ali da će nastojati da se isti što manje pojavljuje u javnosti, kako bi šteta od ovog izbora bila ipak ograničena.

OjsOjs

pre 10 godina

Posle svih onih sankcija, izolacije, inflacije, demonstracija, ratova, bombardovanja, visekratnog raspada drzave, propadanja firmi, nekako tek sada, posle ovoga, me uhvatio STRAH! Al stvarno!

HELSINKI JE NAŠ

pre 10 godina

"Šapić je do juna ove godine obavljao funkciju predsednika beogradskog obora stranke, a trenutno je i predsednik opštine Novi Beograd."

Sada će kao sekretar da "sredi" stvari u DS-u potpuno!
To su ti "stručni" kadrovi kojima DS neprestano maše li maše - a Beogradu sve gore i gore pod njihovom "dirigentskom palicom".

Marija Jovicic

pre 10 godina

DR Gangula - bravo demokrate, cestitam vam, stvarno vam je izbor, nemam reci, pa vi ovakvih ljudi umesto da se stidite i sklanjate ih iz javnosti vi takve nagradjujete.

Igorko

pre 10 godina

Tetka moje prijateljice je clan GO, ako pisete pisite realno, nije bilo kvoruma, vise od pola izaslo, bila bruka strasna. I nije lose da napisete sta je Tadic rekao Djilasu, cudi me da vam to nije zanimljivo.

Independent Scotland 2014

pre 10 godina

Ovo je poruka i za glasace LDP.Cedo ako se slucajno udruzis sa Dr.Gangulom,imas 4 glasa manje sa Novog Beograda od moje porodice.Ovo je stvarno tragicno.Onakvu stranku srozati za 10 godina Od Djindjica do Gangule.

šumadinac

pre 10 godina

šta ce njemu sve ovo, blistavu sportsku karijeru ce uprljati načisto u politici,mogao je negde valjda da radi za platu dok ne pristigne vreme za nacionalnu penziju,ne znam ko ga gura ali on nema kapacitete za ovaj posao, ..legendo bezi odavde dok te noge nose

zoran

pre 10 godina

Zasto ne objavite koliko ljudi je glasalo za njega i da li je bilo kvoruma. Da se ne mucite samo 50 clanova je diglo ruku za Gangulu a pride nije ni bilo kvoruma.#demokratija

Svetlana

pre 10 godina

Odakle poceti?Ne tako davno bilo je najbolje izdanje DS-a,danas...nezapamceni fijasko.Sujete,ambicije,nerealnost,sve je to unistilo stranku iznutra.Mnogo vise od samih izgubljenih izbora.Pitanje oporavka ne bih postavljala jer je jos rano za to,a kako nam danas iservirase kadrove,vidimo da se to skoro nece desiti.Mnogipoliticki protivnici verovatno danas likuju, s razlogom.Demokrate su ucinile mnogo da uniste sami sebe.

Milence

pre 10 godina

Posle 20 godina vere u DS, na poslednjim izborima nisam glasao za njih, i to zbog: Djilasa, kojeg znam, par dicnih bolida koje takodje znam a imaju neke uloge u UO i IO i gde vec, i zbog sramnog Tadicevog politickog braka sa Dacicem i SPS-om (redosled nije bitan). Nije mi zao ni onih koji konacno shvataju ko je i sta je Djilas u koga su se histericno kleli; tog drskog i nekulturnog alavca i imamo zbog njihove kratkovidosti, i lakoumlja koje nije daleko od gluposti. Elita, malo sutra, skolski odbor seoske skole iz sedamdesetih je SANU za ovo drustvo po strankama.

cemu onda?

pre 10 godina

Sta se desi kad u partiju primas samo poslusne koji nemaju svoje misljenje-pa eto primera,unistis partiju.Nemas vise sposobnost ni da mislis a kamo li ista da delas.

Nenad

pre 10 godina

Zoran Đinđić, Dragoljub Mićunović, Vladimir Gligorov, Milovan Danojlić, Vojislav Koštunica, Radoslav Stojanović, Gojko Đogo, Borislav Pekić, Kosta Čavoški, Marko Janković, Miodrag Perišić, Slobodan Inić, Dušan Vukajlović, ...

To su ljudi koji su osnovali (ili obnovili) Demokratsku stranku 1990. godine. Intelektualci. Sada je ova stranka spala na Aleksandra Šapića koji ni posle 2 sata vežbanja ne bi bio u stanju da procita imena ovih ljudi sa papira, jer tako nešto nije bilo u nastavnom planu univerziteta na kojima je kupovao diplome.

Nina Andreevic

pre 10 godina

Ovo uopste nije smesno. Ovo je samar u lice svakom glasacu Demokratske stranke, koji su ocekivali bar ozbiljnost, ako nista drugo. Ovakva odluka I ponasanje tog, koji ga je predlozio I nalozio da se doticni Dr izglasa, je nepostovanje demokrata.

Ivan

pre 10 godina

Kako bi bilo dobro da ljudi iz vrha DS procitaju ove komentare. Mozda bi im stvari bile jasnije jer ocigledno nemaju nikakav kontakt sa stvarnoscu, ili se prave ludi. Neverovatno! Kao da su resili da sami sebe sahrane.

Mimi

pre 10 godina

Kakav je Djilas lisica, svaka cast! Razjuri clanstvo, drzi 5.5-6% na izborima, sede mu poslusnici u Skupstini, a on krka. Oprobano, pitajte Cedu i Dinkica :) Narode, lozi se, stize i Seki, imacete pun program, skoro ko Farma.

Miljacka

pre 10 godina

Đilas uporno gura svoju politiku , koja je na žalost pogrešna i koja najviše šteti DS. On bira sebi saradnike sa kojima može da manipuliše a ne da ima one koji razmišljaju konstruktivno i koji bi pomogli da DS ponovo postane vodeća politička stranka u Srbiji.

muamua

pre 10 godina

glasam za sns ali obozavam komentare koji ili napustaju zemlju stranku...koji su hteli da se vrate ali nece...obozavam komentare tipa bravo dragane zorane,a ua shutanovac petrovic itd itd...obozavam komentare 90 e i amnestirani...a ovde svaka vest ima komentare tog tipa...svaki drugi komentar posle izbora je bio beli listic prebrojah oko milion,a na izborima ih bilo par hiljada...sta je bre ovo

Kojot

pre 10 godina

Не знам чему упоређивање Удовичића и Шапића, нико не замера Шапићу као спортисти, а као политичару ко је и шта је видело се на његовим јавним наступима, ја мислим да спортиста може успешно да се бави и политиком, али Шапић дефинитивно није један од њиx.

Ivana Milicevic

pre 10 godina

Ako je doktor Gangula najbolji izbor za generalnog sekretara stranke pa kakvi su vam ostali koji vladaju Beogradom... Jesu to ti strucnjaci kojima raspolazete.

Ljubinko Pantić

pre 10 godina

Strašno je što je Đilas dozvolio da Demokratska stranka ovoliko propadne.Očigledno je da su njemu samo lični interesi na bitni!

welcome to nambia

pre 10 godina

upravo se vratih sa godisnjeg pa ne znam da li je bilo jos kandidata. mislim, nekako rec "izbor" mi kaze da je trebalo da biramo izmedju vise mogucnosti.

Το ποντίκι μου

pre 10 godina

Djilas je nasao odlicne kadrove za DS preostalo je samo jos da nadje nekog penzionisanog glumca da mu bude higijenicar i moze mirno da vlada strankom koja je odavno napustila drzavne i okrenula se licnim potrebama

Sundjer BOB

pre 10 godina

Tadicu, vracaj se pod hitno, ovi unistise stranku nacisto. Ako i dalje budu birali ovako nestrucne ljude na stranacke funkcije ima da nestane stranka. Nama ipak treba opozicija ma kakva ona bila.

LukasKane

pre 10 godina

Posle toliko godina borbe, ovakvi kao sto su Djilas i Sapic su rasturili sve ono sto smo mi godinama u stranci stvarali, najveca greska je sto smo pustili Tadica niz vodu!

dr. Sokrates

pre 10 godina

Naš narod bi to lepo objasnio sa rečima: "Spram sveca i tropar", pa tako je i u DS-u, spram preCednika Đilasa, i preCednik beogradskog DS-a, Balša, pa i generalni sekretar DS-a Šapić.

SAMO REALNO GLEDANO

pre 10 godina

Ni DS stranci a ni Sapicu ova bruka nije trebala. Demokrate kao da nemaju strucnije ljude a Sapic koga sam nekada izuzetno cenilla kao sportistu je definitivno zalutao u politiku gde mu nije mesto.

Školarac

pre 10 godina

Imam utisak da se Šapić ne snalazi u politici kao što je bio odličan sportista. Ako je hteo u politiku, mogao je da se drži sportskih sektora, nije politika za njega. A što se gradonačelnika tiče, imam utisak da svoj strah od izbora i rezultata izbora maskira pozivanjem na izbore. Sam sebe teši.

Tard

pre 10 godina

Šta reći, demokrate spale na Šapića, doktora sa livade, a večito se hvale stručnim kadrovima. Ali, sve je to nebitno kad su u pitanju viši ciljevi, diktatura u ds-u.

Socijaldemokrata

pre 10 godina

Čekajte, je l ovo preuzeto sa Njuz neta? Ili se možda radi o izveštaju sa snimanja filma Kad porastem biću Kengur II, gde je Gangula glavni lik?

petak13

pre 10 godina

@ (Beloved, 8. septembar 2013 20:39)
Rešio Đilas da DS svede na ispod desetposto rejtinga i ne bira sredstva da to ostvari.Uz put ko god mu stane na putu taj pada u nemilost i sledeći ja na redu za izbacivanje.Izgleda neće proći mnogo vremena a snaži će ga sudbina njegovg učitelja B.Tadića.

GROZDJE

pre 10 godina

Definitivno cu napustiti stranku jer ovo novo rukovodstvo na celu sa Gangulom je prevrsilo svaku meru. Vreme je da se vrati Tadic!

Djole

pre 10 godina

Nisam glasač DS-a ali bez obzira ne etiketiram osobe prema političkoj pripadnosti već prema drugim osobinama. U svakoj partiji ima različitih sojeva ljudi, pametnih, glupih, uvlakača, onih koji gledaju samo interes itd...Mislim da je nekada DS mnogo više vredeo...