Subota, 07.09.2013.

16:14

Mogu li Zvezda i Partizan kao Čelsi

Priča o privatizaciji fudbalskih klubova uskoro će dobiti konkretnije obrise. Ministarstvo sporta će u narednih nekoliko meseci rešiti zakonsku regulativu.

Izvor: B92

Mogu li Zvezda i Partizan kao Èelsi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

DJordje

pre 10 godina

A sto nebi mogli!Mogli bi i da promene ime(zato sto su to imena stare ideologije.Ako je sigurno da ce propasti bolje da se na vreme privatizuju.Dosta je bilo malverzacija u klubovima kao i u ostalim segmentima drustva.sve je u ovoj drzavi zrelo za korenite promene hocemo bolje ljude i bolju drzavu!

10 mil. samo zvezdi

pre 10 godina

A ko je to sebi dao za pravo da daje 10 mil. evra drzavnih para..i zasto se tu pominje Partizan kad je te pare od drzave dobila samo Zvezda...i zna se po cijem nalogu https://www.youtube.com/watch?v=7pKj7TK-eXM

Boki Nis

pre 10 godina

Izgleda da sam pogodio u osinje gnezdo kada mi partijski forumasi dali toliko minusa... Sta nije istina? Jesu li prodali celu Srbiju od pocetka privatizacije? Jesu. Ko je odgovarao za poklonjene firme strancima,koje su oni zatim unistili i otisli iz zemlje? Niko... Sad su problem Zvezda i Partizan,ne moze drzava da ih finansira sa po 10 miliona €, ako i njih uopste daje ili smatraju gaspromove pare za svoje. Ali zato moze zeleznicu i EPS, gubitase kojima daje stotine miliona € i to nije problem, jer dok mogu da zaposljavaju po njima na hiljade svojih clanova onda to nisu bacene pare, to je ulog za buduce izbore.

CANE - SREMAC -54

pre 10 godina

Gledano realno srpskom fudbalu nista bolje ne moze da se desi no potpuna i brza privatizacija. Dosadasnji nacin finansiranja je davno umro, samo sto to jos nismo shvatili oni sisaju zivotnu krv iz drustva i sporta su jedini koji ce od toga pravedno stradati. Privatizacija je jedini lek, ali opet mi po svom pa na sva zvona poredjenja sa Celzijem, bice dobro ako uspemo da se priblizimo nasim komsijama Bugarima, Rumunima.

cartmanx

pre 10 godina

Apsolutno sam ZA privatizaciju ne samo PFC I CZV, vec i Vojvodine, Radnickog iz Nisa i itd. Ali ima jedno veliko ALI...ovde na forumu koliko vidim se gleda uglavnom sve samo iz "sportskog" ugla, a ne celokupnog ekonomskog stanja u drzavi. Naime, taj isti Roman A. je dosao u vec ekonomski jagu zemlju, sa dobrim standardom gradjana, razvijenom privredom,jakom ligom, a to su preduslovi da bi neko kupio i toliko ulagao u sportske klubve. Mi ovde imamo sve suprotno i morace cini se po svim normama prvo da se poradi mnogo na ekonomiji, pa i pravosudju u zemlji i da se ne preskace prirodni redosled stvari a onda privatizaacija klubova-nazalost mnogo vremena. I to ne kakva-takva vec u kojoj klubovi idu na medjunarodne tendere, a ne kao sto je to praksa kod nas(za procenat iskljuci boljeg ponudjaca jer navodno ne daje dobre uslove), bez lobiranja i uticaja politicara, ko ce sta i koga da kupi,a za uzvrat evo dzabe "to i to", samo tako i tada moze da se obavi privatizacija koja ce zaista doneti boljitak srpskom fudbalu, a ne ovako daj ga onima koji ga godinama unistavaju ili bud zasto!P.S.Znaci bez skretanja paznje celnika drzave, prvo oporavak privrede, ekonomije,to je prirodni sled ovim preskakanjem normalnog redosleda stvari ni na sta ne bi licilo, to vam dodje isto ko dete da ide prvo u skolu a onda u vrtic!

vucko

pre 10 godina

Naravno, slazem se, prodati i to sto pre, jer gde postoji to da drzava daje novac da bi neko preduzece prodalo svoj proizvod po vecoj ceni i pritom od tog jednog proizvoda zaradilo milione,ali koji se ne vracaju vecinom u kasu preduzeca vec u privatne dzepove direktora i posrednika u prodaji.Alo bre dosta lopovluka..prodaj, pohapsi i aj zdravo..

offside

pre 10 godina

Sta navijaci stuba srpstva i navijaci fk tole karadzic ne kapiraju je da ta dva kluba nisu interesantna. Na nas dragi JNA dolaze u proseku 3000 navijaca sa po 100 kinte u dzepu. Marakana je ponekad i prilicno puna, ali ti ultra mega huligani ce radije u dragstoru nekom jeftinom potrositi kintu nego u shoping mallu kraj rupe.

Privatizacija nema mnogo smisla, jer klubovi nisu interesantni. Ako ojacate samo PFC i FKCZ vi ce te imati istu situaciju kao sasa. Bice prosto dosadno za gledanje. Ako ojacate samo jednu od te dve ekipe,bice isto smor. Bolje da se prodaju FK Jagodina, Javor, Vojvodina, OFK. Pa kada oni budu na nivou CZ i PFC, onda blizance u privatizaciju, pa rokaj snimaj.

Vlada

pre 10 godina

Šta dobijamo privatizacijom?
1. Umesto da država izdržava klubove ostvarivala bi prihoh. To je dobro.
2. Klubovi bi imali uređenije stadione, jače timove, bolje rezultate. Odlično.
3. Ne bi se političari mešali i uzimali pare, ali bi vlasnik prao pare preko kluba. Možda i bolje.
4. Stadioni bi bili uređeniji i bezbednost bi bila veća. Odlično.
Šta neće doneti ili ćemo izgubiti privatizacijom?
1. Sigurno jedan Vilja, Huntelar ili neko treći neće doći da igra kod nas za iste ili nešto manje pare koje bi dobio u inostranstvu, jer nazaduje u karijeri.
2. Ostali klubovi bi morali da se privatizuju ali i pored toga bi bili miljama daleko od Zvezde i Partizana
3. U klubove iz manjih sredina ili gradova teško da će neko da uloži, jer na utakmicama tih klubova uglavnom ima više navijača Zvezde ili Partizana.
Dakle, kada se sve sabere i oduzme ima dobrih i loših stvari. Mislim da će biti dobro za Zvezdu i Partizan, a za ostale ne. Koliko je to dobro ne znam.

samodajdajdaj

pre 10 godina

Znaci toliko Dislike mojim komentaru.
Dobro onda treba srusiti Zvezdin i Partizanov Stadion i napraviti Igraliste za Decu :)

Ali ja Navjijam za Srpski Fudbal i navijacu,hocu Stadione za Ofk BG
JAVOR ZVEZDU I.t.d. svi da budu veci od Dortmundovog :)

ali ipak privatizacija

pre 10 godina

(dejavu) vidi majstore i ti imas pogresno misljenje jer mislis da su navijaci nekakva sila prvo beogradu ne treba marakana sto je i sinocnja utakmica toi pokazala gde je 10000 navijaca doslo iz rep srpske i opet je stadion bio polu prazan gazda moze da napravi savremen stadion u marinkovoj bari za 15-25000 gledalaca sto je sasvim dovoljno to isto vazi za partizan jer je ocigledno da beograd ima malo stanovnika a zvezda i partizan malo navijaca jer su stadioni na ogromnoj vecini utakmica polu prazni i samo bi imao nepotrebne troskove odrzavanja a njega u isto vreme neinteresuju drugi korisnici stadiona tj atleticari tj moze na sadasnjem mestu da izgradi sta hoce i to proda za basnoslovne pare a na jeftinijem mestu napravi primeren potrebama stadion tako da nece ni zvezda ni partizan igrati na livadi ali ti sigurno neces uci na stadion za dz nego po trzisnoj ceni ulaznice a kakva ste vi sila i moc i koliko vas ima pravih navijaca pokazali ste prikupljanjem novca za pomoc zvezdi da je to tako danas bi vam verovatno i ronaldo igrao u ekipi a ti bi mogao da se zapitas kome ce neki gazda da uplati novac drzavi ili ovim lesinarima u obadva kluba koji su sada zinuli na fss gda sada jedino ima novca i nemoj se zacuditi kada vlasnici budo ramadani i onaj drugi njegov zemljak zaboravio sam mu prezime

kako drugacije

pre 10 godina

Ko ce naci 15 kupaca za 15 drzavnih klubova u super ligi?
Necete dobiti nista bolji fudbal, ako privatizujete samo vecite.
Kvalitet i napredak Srpskog fudbala zavisi od broja kvalitetnih ekipa i ligi, a ne od Zvezde i Partizana!?
Ako cemo iskreno, veciti su i srozali fudbal na ovo dno..jer su svi bili podredjeni njima godinama unazad...opipljiva je ovo tema i daleko sira, nego sto mislite...nece to bas biti bajna prica.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

Toni, 7. septembar 2013 16:58)

toni ,vrlo jednostavno je odgovoriti na tvoje pitanje: srbija je duplo veca od hrvatske tako i ima duplo vise marketinskog potencijala..(majce,dresovi,godinje karte,reklame itd) a ko kaze da niko nije bio kupio cska sofia i razlicite sahtore..pa skoro svi sahtori su u privatnim rukama,sta je bilo sa sofijom mislim da je svima poznato..propali su nacisto jer jednostavno nije vlasnik imao koristi od tog kluba.ja sam licno protiv privatizacije jer ce se onda desiti da u prvih 11 igra 8 stranaca jer eto tako zeli rus,arap ili ko vec bude..ima tu pozitivnih ali i mnogo negativnih stvari,jasno je jedno..ovako se nemoze preziviti." treba reci ne " kaze zdravko mamic sto se tice potencijalnih ponuda stranih klubova za domace igrace,..pa treba ali kako kad nasima odmah sline cure iz usta kad cuju cifru od 3 miljona!?!zemlja smo talenta ,trenutno imamo najtalentovanije klince na ovim prostorima( u19 evropski prvaci A repka puna top talenta)to je sigurno zanimljivo rusu ili arapu ,ne znam sta da kazem nek bude kako bude samo da napredujemo u ovom sportu.

pozz

dejavu

pre 10 godina

Dobio sam na svoj prethodni komentar neverovatnih 100+ minuseva za sat vremena,sto nije problem sam po sebi,vec to da 90% ljudi nije uopste shvatilo da sam ja napao one koji misle da ce zvezda i partizan igrati na poljanama a kupci sve rasprodati i slicno.Verovatno zato sto nisam boo dovoljno precizan pa su svi pomislili da sam protiv same privatizacije kao sto je do pre neki dan javno bio sam Covic.Daleko bilo!

kako drugacije

pre 10 godina

Cekajte, ako neki privatnik moze da ulozi i napravi profit...to isto onda moze i drzava.
Drugim recima propustate sustinu, a to je da je Drzava nemocna tj.nesposobna da se izbori sa fudbalskom mafijom i prebacuje vruc krompir nekom drugom da indirektno uvede red u nas fudbal..
Fudbalska mafija ce kupiti klubove i pobediti drzavu po ko zna koji put...i opet cemo gledati amaterski fudbal, gasenje klubova jer su neprofitni i slicno.
Niko ne vidi da ceo problem nenapredovanja naseg fudbala lezi u losim zakonima kako drzave, tako i FSSa.
Igraci ne placaju porez, kubovi rade na sivo, nema usaglasenog zakona..nije bitno ko je vlasnik, vec nacin i sistem poslovanja klubova i postovanje pravila.

danguba

pre 10 godina

Usporedbe sa Čelzijem su smiješne, eventualno se možemo porediti sa Rumunima, Bugarima ili u najboljem slučaju Ukrajincima. Nemamo standard, kupovnu moć, a samim tim ni marketinški potencijal, koji bi privukao neki veliki kapital, osim ako ulagačima nije interes u nekretninama... Dakle, privatizacija da, ali trebali bi smanjiti apetite i zadovoljiti se redovnim učešćem u Ligi Evrope ili povremeno u Ligi Šampiona...

Zemun

pre 10 godina

Veliki sam Zvezdas. Naravno da ih treba privatizovati jer ce se onda znati gde ide svaki dinar a ne dodje neki lik, napravi dug 20-30 miliona i da ostavku i cao i tako redom. Ako i bankrotiraju neka bude tako. Kada je i jedan Juve, malo veca institucija od vecitih, mogao u drugu ligu ili Rendzers u 4 ili 5-u neka i ovi nasi prodju taj put ce bar nekad (pa i za 10-15 godina) krenuti od zdravih osnova. Ovo nikud ne vodi. Ne mogu ocekivati da ih drzava pomaze jer su rupa bez dna. Po kom osnovu se njima daju bilo kakve pare iz budzeta i ko kontrolise kako se taj novac trosi. Ako neki vlasnik od svojih para hoce nekog igraca da placa 10 miliona evra godisnje, nema problema, novac je njegov i ima pravo. Ali ako treba od novca iz budzeta (novcem gradjana Srbije) da se placa neki fudbaler vecitih 200-250k godisnje onda je to sprdnja i katastrofa.

jedino resenje evo i zasto

pre 10 godina

Pazite ljudi treba biti za privatizaciju ali ako imas trziste TV prava za ceo svet kao Nemci,Englezi,Real i Barsa(ne Spanci) i Italijani.Znaci privatni Zvezda,Vosa i Partizan nece opstati bez jakog trzista od 100 miliona stanovnika ,a to mozemo samo ako napravimo u isto vreme i regionalnu ligu sa Grcima,Bugarima i Turcima ili imamo slabiji Rumunski scenario koji je mafija,mafija i samo mafija.B92 je pisao o tome prema tome nista bez Balkan lige i to ne sa exYu vec sa ovim gore pomenutim drzavama sto bi politicari trebalo da se povezu i savezi.Evo o Rumunima i Korleonima Steaua i njihov Miskovic Djidji Bekali(inace isto na listi od 50 najmocnijih gde je i Misko).

dusanmal

pre 10 godina

@aleksa - Sta zaboravljate je da je Rimska DRZAVA finansirala, organizovala, posedovala te njihove "sportove". Drzava koja "daje" naodu "hleba i igara" ("neprofesionalnih" igri) je ta koja je otudjena, opasna i koja gusi slobodnog coveka. Rimske igre i igraci nisu bili slobodni pojedinci u slobodnoj privredi koju su tom radili iz slobodne volje. Nas fudbal (a ne, recimo nas tenis) su Rimske igre. Nas tenis su slobodni, bogati pojedinci u profesionalnom sportu po svom izboru i svojim mogucnostima i svojim licnim odlukama - primenjeni kapitalizam u sportu.

Fudbalu nista bolje ne moze da se desi no potpuna i brza privatizacija. Socijalisticke birokrate koje sisaju zivotnu krv iz drustva i sporta su jedini koji ce od toga (pravedno) stradati. Daleko im lepa kuca.

dejavu

pre 10 godina

Zamolio bih sve koji poistovecuju privatizacije propalih preduzeca sa prodajom fudbalskih klubova,da se jednostavno ne javljaju za rec.
Da li je nekome od takvih strucnjaka prognozera palo na pamet da navijaca Zvezde i Partizana ima ,sa dijasporom,maltene koliko Srba u drzavi.I da bi nastalo takvo vanredno stanje u drzavi da bi apsolutno svi politicari zavrsili na terazijama,a takvi investitori ne bi do kraja svojih zivota imali miran san.Toliko je besmisleno i pomisliti da bi bilo ko smeo tako da se ponasa prema klubovima,da se ja divim mentalnom sklopu takvih prognozera

miki

pre 10 godina

Verovatno će se naći pravi modeli za, čini mi se, neizbežnu privatizaciju. Pitam se samo u kom stepenu će to sa prodavnicama moći da funkcioniše u našem siromašnom i primitivnom narodu. Pitanja ima bezbroj i plašim se na kraju da ne dođe neki i kaže "Zarvaramo radnju jer nemam više interes da gledam fudbal već, recimo, da gajim papriku".

Dragoslav

pre 10 godina

Procitao sam tekst na redstarbelgrade, i kao navijac zvezde moram reci da je tekst potpuno neutemeljen. Zvezda i Partizan imaju poseban sratus, s vlasnik zemljista je drzava Srbija. Pa da li autor teksta zna koliko je. drzava od osnivanja ulozila u oba kluba. Pa nece njihovu privatizaciju sprovoditi Djuric.Dzajic, Babic.Covic, nego drzava.

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Privatizacija klubova znaci da oni koji godinama lepo zive od istih vise nece moci to da rade. Takvih je mnogo u Srbiji i smatram da se oni nece odreci svega sto imaju bez borbe.

Prevagu ce odneti navijaci oba kluba koji moraju da prevazidju medjusobne nesuglasice i da rade u interesu opsteg dobra i srpskog sporta. Svi znamo da je to malo verovatno i zbog toga sam vrlo skeptican.


Onog trenutka kad Delije budu trazile da Vucic, Covic, Stojadinovic @ Co. napuste Zvezdu, a Grobari to isto budu trazili od Tola, Ruzica, Djurica, VUJOSEVICA @ Co., mozda ce boljitak biti moguc.

aleksa

pre 10 godina

Vidite, ja ne želim da gledam profesionalni sport. Profesionalni sport je sve ono što ljudsku civilizaciju vodi u propast. Najprljavije, najogavnije lice nečega što se zove kapitalizam. Uzrok ratova, ekonomskih kriza. Profesionalni sport uništava čoveka u svakom pogledu. Fizički i emocionalno... Profesionalni sport je jedina oblast života u kojoj čoveka možete lišiti života, a da za to ne odogovarate! Da ne pričamo o pogubnom uticaju na mlade. Kriminal, finansijske malverzacije (ne samo kod nas), korupcija, nameštanje mečeva, podsticanje (uglavnom svesno) na nasilje od strane samih klubova, manipulacije, laži.... Profesionalni sport nije ništa do bacanje prašine u oči ljudima pred neminovan slom. Sve je to već viđeno u davnoj prošlosti. Pred pad Rimskog carstva, što je carstvo bilo manje, sa sve većim problemima, to su igre bile beskrupuloznije i skuplje. Sve samo da bi se plebisu skrenula pažnja sa istinskih problema.
posebna priča su ljudi koji kupuju sve te klubove, iz kojih pobuda. Velika većina je bogatstvo stekla na nepošten način. zar treba žmureti na sve to? Naravno da ne!
Zato, ugasiti tzv. prof. sport. ukinuti Zvezdu, Partizan i njihove satrape i satelite.
Deci otvoriti, pokazati nove horizonte. Učiti ih telesnoj kulturi (pravilna ishrana, život u skladu sa prirodom i sl.), razvijati njihove kretativne sposobnosti. Ne gurati ih na stadione, ne stavljati im sportiste kao uzore....

ali ipak privatizacija

pre 10 godina

prvo zvezda i partizan ce ako budu privatizovani bice privatizovani za 1 euro sa preuzimanjem dugova kao i secerane a posle 5 godina bice sruseni stadioni i igracete u ovci borci ili marinkovoj bari jer ce proci vreme promene namene i gazde ce moci da rade sta hoce sa zemljistem a to su politicari i ostali mesetari osetili i navalili na fss i toleta jer tu jedino ima i bice novca u fudbalu i mogu po politickoj strani da se udome u fudbalu jer privatnici im nece dozvoliti da rade stahoce kao sada a nas uporedjivati sa englezima spancima i ostalim velesilama je smesno mi smo od njih udaljeni svetlosnim godinama mi jedino mozemo da se uporedjujemo sa ligama u okruzenju a i to vrlo tesko jer su nasi klubovi u velikoj besparici i dugovima sa super zastarelom objektima i ostalom imovinom ako fss uskoro nepocne da gradi nekakav nacionalni stadion ni zvezda ni partizan uskoro nece imati gde da igra evropske utakmice jer su kriterijumi sve strozi sto se navijaca tice kod gazde sigurno nece ulaziti za dz na stadion nego po trzisnim cenama karata a kada gazda odluci da rusi stadion i gradi trzni centar sigurno se nece obazirati na proteste navijaca i sta ce navijaci uraditi otici u saudisku arabiju ili neznam gde da protestvuju kod gazde

samodajdajdaj

pre 10 godina

Ne kao stanford bridge stadion.
On moze samo 41 000 da primi.
Najbolje neki od 100 000 ,mnogo vole da idu na utakmice zvezde.
A i Partizanov treba biti veci,najmanje da se poveca na 80 000
to bi bilo za sve super,kako doci na utakmicu protiv Balea a samo 40 000 karti :(

Balkan League

pre 10 godina

- Galatasaray SK 27 27,6 130.000.000 £
148.800.000 € 4.900.000 £
5.511.111 €
- Fenerbahce SK 26 28,2 125.000.000 £
143.950.000 € 4.900.000 £
5.536.538 €
- Besiktas JK 31 25,9 93.500.000 £
106.400.000 € 3.000.000 £
3.432.258 €
- Trabzonspor 29 25,6 57.500.000 £
65.450.000 € 2.000.000 £
2.256.897 €
- Bursaspor 32 24,7 53.500.000 £
60.525.000 € 1.700.000 £
1.891.406 €
- Olympiacos Piraeus 27 27,2 60.000.000 £
68.050.000 € 2.200.000 £
2.520.370 €
- PAOK Thessaloniki 29 26,8 44.500.000 £
50.500.000 € 1.500.000 £
1.741.379 €
- Panathinaikos Athens 36 22,9 19.000.000 £
21.450.000 € 525.000 £
595.833 €
- Aris Thessaloniki 36 22,4 9.800.000 £
11.125.000 € 275.000 £
309.028 €
- APOEL Nikosia 30 28,4 15.500.000 £
17.550.000 € 525.000 £
585.000 €
- PFK Ludogorets Razgrad 24 26,5 23.000.000 £
25.950.000 € 950.000 £
1.081.250 €
- CSKA Sofia 27 26,5 11.500.000 £
13.250.000 € 425.000 £
490.741 €
- - Red Star Belgrade 35 23,4 20.500.000 £
23.050.000 € 575.000 £
658.571 €
- FK Partizan Belgrade 26 24,2 16.000.000 £
18.000.000 € 600.000 £
692.308 €
- FK Vojvodina 28 24,3 12.500.000 £
14.000.000 € 450.000 £
500.000 €

Nešto normalno u Srbiji je utopija

pre 10 godina

Ne mogu ali mogu kao Rumuni, Bugari itd. Zašto neprekidno upoređujete sa Englezima i Špancima? Kakve dodirne tačke naši klubovi imaju sa Realom, Barselonom, Mančesterima itd?? Ali kao što vidite Rumunima sasvim dobro ide. Glavni razlog zašto hoću privatizaciju je da bi iz klubova izašli Ružić, Antić, Đurić, Kokeza i slični koji su rupa bez dna! I da bi se znalo ko je za šta zadužen u klubu a ne da se Džajić, Stojadinović, Kokeza, Đurić, Nađ, Grubor... igraju gluvih telefona i prebacuju jedan na drugog krivicu dok klub tone! Pogledajte na šta nam liče dva glavna stadiona. Kad je zadnji put makar jedan dinar uložen u njih?! Postali smo DNO DNA evropskog fudbala i ovako dalje ne može i to je svima jasno! I još nešto, džabe privatizacija ako ostanu isti ljudi u savezu i nastavi se ovakvo skandalozno prvenstvo. Pa možete li samo da zamislite da u Premier ligi dođe protivnik sa 11 igrača i bude strahovito pokraden na terenu a da se onda sve zaboravi i ovakav partizan sa takvim bodovima bude prvi na tabeli?! Zato im i doslo po 2.000 ljudi zadnja dva kola. NIKO neće da gleda nameštene utakmice! Znači, ako stvarno hoćemo da igramo normalan fudbal privatizacija i kompletno čišćenje od kadrova tipa Tole, Đora, Ćurković itd. Sa njima bi propala i Nemačka.

Vlada

pre 10 godina

Zvezda moze... Za Partizan nisam siguran, ko ce da ulaze u klub pa jos i stadion da im pravi nov? I onako maksimalan broj navijaca koji im je dolazio sad na kvalifikacije je bio sta 10-15000? Zvezdi je toliko navijaca bilo u prvom kolu u zadnjem kad su ispali bilo je preko 30000. Inace tokom bladavine prosle vlasi za Zvezdu su bili zainteresovani neki Arapi i Indijac neki, i naravno su odbijeni i predlozeno im je samo finansijeri da budu. Aha neko je lud da daje pare bez ikakve nadleznosti a nasi lesinari sve da razgrabe.

Ser Alex

pre 10 godina

Treba oba kluba i ne samo ona da se privatizuju. Medjutim, sta cemo sa kosarkom, vaterpolom, odbojkom...To su nasi trofejni sportovi, a opet ukoliko se privatizuju fudbalski klubovi Zvezde i Partizana, kao sto se ovde govori, sta ce biti sa kosarkaskim, vaterpolo ili odbojkaskim klubovima? Ko ce njih da kupi kada oni nemaju sanse da naprave profit, a za to je najbolji primer KK Partizan, koji jeftino kupuje, skuplje prodaje, pravi cuda u Evropi, osvaja trofeje, a opet duguje?! Ako nam propadnu ti klubovi, propasce nam neminovno i ti sportovi, jer se ovde sve vrti oko Zvezde i Partizana, a ako bi oni propali deca bi bila izgubljena jer ne mogu se svi baviti fudbalom. Za ova dva kluba jedino je pogodan model Barse i Reala, ali to ne moze bez zdravih institucija. Bojim se da ce ipak sve biti kao i sa prethodnim privatizacijama, gde ce neki lopovi dobiti te klubove za dz, a kasnije ih preprodati za velike novce, a drzava nece videti ni cvonjka, a platice sve dugove. Na kraju drustvo ce biti u rasulu, jer u Beogradu niko nece moci da se bavi kosarkom, vaterpolom i odbojkom, posto bez Zvezde i Partizana nece biti interesa da se ulaze u te sportove.

Gojko 012

pre 10 godina

Kada prodaju igrače i uzmu za naprimer Lazara Makovića 10 miliona evra, onda klubovi nisu državni, a kada neplaćaju porez godinama, onda državo pomaži, mi smo vaši, pa ne može više tako, nego prodati Zvezdu i Partizan, i gledaćemo dobre utakmice i bolji fudbal, a ne brinite se vi za navijače, pa Zvezdu sa Smederevom ili nekim Ukrajincima dođe da gleda 25000 ljudi, a zamislite koliko bi došlo da gleda Zvezdu u Ligi Šampiona, bez obzira i što bi ulaznice sigurno bile skuplje.

zoran fr

pre 10 godina

a zasto se nebi mogli privatizovati:radnicki kg,nis,pa vojvodina?
bio sam u thun da gledam partizan,ljudi imaju mali ali prekrasan stadion vestacku travu,i bolja je atmosfera kad se napuni takav stadion,bolji se igra fudbal.
dakle privatizovati sve klubove pa ove nase male ako nece stranci nek ih kupi neko nas,i ono sto je najvaznije je infrastruktura novi mali stadioni sa vestackom travom pa makar bio kapacitet stadiona 10-15 hiljada
nemoramo biti engleska ali mozemo biti bar zlatna sredina evropskog fudbala

Marko

pre 10 godina

Da imam pare kupio bih Niski Radnici. Vredi sicu, nema dugove i sve sto ulozim ce brze da mi se vrati. U Srbiji tim za titulu prvaka ne vredi vise od 5 M evra (verujem da moze i za manje da se sastavi). A onda posle igre u Evropi bih prodao pola tima za 2x vise para. Svake godine bih imao cist profit a da nemam ni stadion ni gledaoce...

Beogradjanin

pre 10 godina

Mogu naravno i Zvezda i Partizan kao Celzi, samo da li ce UDBA to dozvoliti?
Ova dva kluba su jedan od izvora prihoda za UDBU, prodaju igraca niko ne kontrolise, kao i pomoc drzave koja se posle opet slije u dzepove UDBE.
Naravno tu racunam i navijacke grupe koje rade za UDBU i gde su vodje i deo navijaca na platnom spisku UDBE sa povlasticama koje im to takodje donosi u ostalim krivicnim delima koje rade ispred splavova dilovanjem narkotika i ostalog.

Smesni su ljudi koji uopste polemisu o ovome u zemlji koja se zove UDBANISTAN.

Dragoslav

pre 10 godina

Puna podrska Vladi da se sto pre privatizuju klubovi. Jedini protivnici ce biti sadasnja rukovodstva, vodje navijaca i huligani jer jedino oni imaju korist u ovom trenutku. Koja je logika davati pare klubovima?

Nema deset s lukom, pjeskavica, hamburgera... ni u Hamburgu, a tek u Londonu

pre 10 godina

Na sva ova poređenja naših klubova sa Mančesterom, Čelzijem, Bajernom... i dva jadna stadiona sa Alijanc Arenom, Old Trafordom, Vemblijem... odgovoriću čuvenom anegdotom iz Pašećevog rukava. Jednom je grupa poslanika zamolila Pašića da ih uljudnije oslovljava, da ih ne potcenjuje, vređa... rekli su mu - zašto se ne ugledate na engleskog premijera lorda Gledstona? Odgovor Pašićev: "Gospodo, kakvi ste vi Englezi takav sam vam ja lord Gledston."

Boki Nis

pre 10 godina

Svi se uhvatili za Abramovica i seike iz sitija... A sta ako ih kupi neko koga zanima samo zemljiste oko marakane,jna ili teleoptika,a svi znamo kako je nam prosla privatizacija firmi koje su mogle da izdrzavaju pola Srbije!? Ako jednu Zvezdu ili Partizan ugasi za par godina ili ih svede na nivo amaterskih klubova,ko ce odgovara za to? Vucic?Dacic? U ovoj zemlji svi imaju dobre namere ali niko ne preuzima odgovornost za lose stvari koje se kasnije dogode.Nasi politicari samo razmisljaju kako da napune svoje dzepove,da oni imaju najvece beneficije i kad prestanu da budu premijeri,predsednici,ministri,poslanici.

rj

pre 10 godina

Ja sam prvi za privatizaciju, ali neke stvari treba dovesti u red. Tu pre svega mislim na navijace. Kako je moguce da drzava dozvoli da oni ulaze u svlacionice, kod predsednika klubova u kancelarije, i na teren da skidaju traku. Pa taj neki investitor ce kad mu se to desi pobeci glavom bez obzira.
Sledeci problem su odnosi-vlasnisto menadzera i igraca. Te stvari jednostavno treba ukinuti.
Pitanja koja se ticu vlasnistva stadiona, mogucnosti u njihovo ulaganje i ubacivanje konercijalnih sadrzaja je cisto formalno pitanje i po meni lako resivo.

SPerkunic

pre 10 godina

Koliko se oko Zvezde i Partizana dizala buka,kao da je to od vitalnog znacaja za drzavu!Oba kluba u dubiozi,ne zna se koja je uprava u vecim problemima i koja vece greske pravi,igrace prodaju a prikazuju mnogo manje transfere,kad saberete sve to,shvaticete da im klubovi koriste kao masinerija za pravljenje para.Ako se zeli da taj sport i dalje postoji u Srbiji pereci ce se u privatne ruke i obezbediti minimum uslova kako za igrace,tako i za strucni stab ne bi li se taj sport odrzao,do nekog vremena kada ce da zazivi kao u najboljim vremenim.

chohano

pre 10 godina

Mogu kao Celzi.Potrebno je razjuriti kompletna rukovodstva klubova.Prodati klubove strancima.Ovi nasi nista drugo ne znaju,osim da,trpaju novce u svoje dzepove.Posle kraha kluba traze pomoc drzave.Da li oni u opste nekome odgovaraju? Koliko su uspesni, rezultati kazuju.

saša

pre 10 godina

Old kraford? Neverujem da je Vucic napravio taj lapsus, ako jeste onda ce se prodavati bakina tajna na svakom stationu sa takvim poznavanjem, ne, ipak neverujem...

Aca

pre 10 godina

Sumnjam da će bilo ko normalan da kupi Zvezdu ili Partizan, i ako je kupi, biće to jadni i bedni timovi kao što su sad. Nemamo mi ligu, nemamo ljude koji će da dođu na stadion i potroša pare.

Vreme komunizma je prošlo, SFRJ odavno ne postoji, Srbija je smešno mala, i mnogo siromašna.

Probudite se ljudi, što pre to bolje. Ako vam je lakše lupajte minuse. Ne postoji ni jedan jak klub u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, a svi su privatni, i u sve se ulaže mnogo više nego u Zvezdu i Partizan. Ko ima jakte timove u EX komunističkim državama? Samo Rusija i Ukrajina. Šta mislite zašto? Zato jer su to velika tržišta, i velike lige.
Još vam nije jasno? Pa naravno da nije, jer poslednji vaši snovi u životu ovim što sam napisao padaju u "blato". Žao mi je ljudi, život nije bajka.
PS.
Ma rado bi radikal Vučić davao Zvezdi i Partizanu lovu, nego nema para ni za penzije, liže "zadnjicu" kome stigne za neka bedna ulaganja, sa kojim će da zaposli ukupno 5 solitera na Novom Beogradu.

Zoki

pre 10 godina

Pametno razmisljanje i budite odlucni u tome.Nema svrhe da se favorizuje fudbal,bilo da je Zvezda ili Parizan u pitanju,zato sto je to definitivno sport u kome nema nikakvih rezultata.

robi

pre 10 godina

zvezda i partizan mogu biti chelzi onda kad Srbija postane Engleska i kad Srbi postanu Englezi.To ce biti Limburga meseca kad se majmuni sisaju.

morao sam

pre 10 godina

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da država nije spremna da svake godine daje po 10 miliona evra Zvezdi i Partizanu.
Misliš da daje Zvezdi, a uzima Partizanu (političke stranke). Nije teško izračunati koliko je Partizan zaradio zadnjih par godina prodajom igrača i igranjem u Evropi.

morao sam

pre 10 godina

(Aca, 07. septembar 2013 18:02)
Biznismen bi pre kupio Partizan nego Zvezdu. Partizan ima omladinsku školu koja svake god. izbaci barem jednog igrača koji može da se proda za milione eura, dok Zvezda ima trofej kupa šampiona koji ne vredi više od 199€ kada se istopi.

pisi propalo

pre 10 godina

Koliko su tzv. armije navijaca FKCZ i FKP prednost, toliko su njihovi huligani mana prilikom prodaje. Vodje navijaca suvise dugo i lagodno zive na racun gore pomenutih klubova, da sam ubedjen da bi pravili veliki, mozda i neresiv problem za potencijalne vlasnike tih klubova.

dr. Sokrates

pre 10 godina

Naravno da treba privatizovati i Zvezdu i Partizan. Vidim navijači u svom saopštenju kažu nije isto privatizovanje Čukaričkog i Zvezde i Partizana, jer je Čukarički prodat iz stečaja, pa ako je to rešenje, neka država pokrene prinudnu naplatu poreza, i blokiraće se računi i Zvezde i Partizana, i onda će i u Zvezdi i Partizanu biti pokrenut stečajni postupak i ovi klubovi će biti prodati iz stečaja.

Privatizacija

pre 10 godina

Trebaju se svi klubovi privatizovati ne samo Zvezda i Partizan, tek tada cemo gledati ozbiljan fudbal, a daj boze i pravedan, sada moram da kazem nesto ovim ljudima sto su protvi privatizacije, drzava vise nema novca da placa Zvezdu i Partizan, ili zele da daju novac u nesto drugo sto je po meni sasvim normalno bolje da novac daju nekome kome je to zaista potrebno nego da trose na fudbalske klubove od kojih vidimo nema vajde bez privatizacije, pokusali smo bez privatizacije ovih godina videli smo da ne ide ajde sad da probamo na drugi nacin tojest privatizacijom, fudbal nam je dotakao dno nemamo sta ni da izgubimo, mozemo samo da dobijemo kvalitetne igrace kvalitetan fudbal i vise ljudi na stadionu, stoga sto pre novi zakon i da dizemo fudbal iz mrtvih!

Aca

pre 10 godina

Alo ljudi, alo sugrađani, alo Srbi, dajte pročitajte tekst par puta, a onda par puta komentare, pa pozovite bilo kog "normalnog" menadžera, koji se malo razume u sport da vam objasnim par stvar. Ja razumem da narod voli i ceni Vučića, zapravo ne razume, ali imajuću u vidu kako je mnogima "kratka pamet" u Srbiji, to je možda razumljivo. Pod bro jedan C.Zvezda i Partizan nikada više u svojoj istoriji neće biti "veliki" klubovi.
pod
1) Komunizma više nema (neki bi voleli da ga ima,mnogi) što znači da fudbaler ako vredi (Mitrović recimo) može da ode sa 19 godina, a ne kao nekad sa 27 godina, kako je bilo u SFRJ.
2) Srbija je mala država, 7 miliona ljudi
3) Naše tržište je toliko slabo da je to smešno, recimo slabije je skoro 100-120 puta od Nemačke, Francuske, a jedno 10 puta od Portugalije, na primer
4) Naša liga je mizerija, samo 2 kluba, imaju kakvu takvu posetu (evo sad ni Partizan nema neku posećenost).
5) Ko će da kupi Partizan i zašto? Ne mi jednu titulu kupa šampiona, kupa UEFA, ne znači više ništa ni na Balkanu, ili znači jako malo. Ni sad ljudi ne odlaze na utakmice Partizana.
6) Samo malo, klubovi nemaju ništa, jeli tako? Nemaju stadione. Imaju dugove. Da li imaju igrače? Teško, jer mnogi imaju ugovore na par godina, posle toga, te igrače ne veže ništa, a većina njih ima neke silne ugovore sa menadžerima van Partizana.

Možda će neko da kupi Zvezdu, Partizan teško. Možda će Zvezda moći da parira Dinamu kroz 5 godina. Partizan teško.

Teo

pre 10 godina

A što ne bi mogli? Svaki klub sa dobrom upravom, novcem za razvoj i kupovinu igrača i naravno sa upravom koja ne rasipa i presipa pare u privatne džepove može biti kao Čelzi.

yumatu

pre 10 godina

Baš me briga kako će izgledati "Marakana"...Baš me briga kome će Vučić da proda Zvezdu...Partizan neka ostavi na miru,ne trebaju Partizanu Sovjetski skorojevići i prazilukovići...Što Roman Abramovič ne kupi Real ili Barselonu kad su to takođe "Udruženja građana",baš kao Zvezda i Partizan,a za njegov Čelzi su ti klubovi nedostižni u svakom pogledu...Neka Vučić prvo uhapsi one koji su doveli Zvezdu i Partizan do prosjačkog štapa,na primer svog Gorana Vesića,tvorca duga od 55 miliona evra ili Dragana Đurića,tvorca duga od 25 miliona evra,pa neka onda tek započne priču o privatizaciji...Zamenio je reč korupcija,za reč privatizacija,a znamo kako se završila priča o borbi protiv korupcije...Ni jednom lopovu iz 24 sporne privatizacije ne fali ni dlaka s glave...

sladyan petkovic

pre 10 godina

mozda u ligi u kojoj bi igrali
olimpija
maribor
rijeka
hajduk
dinamo
sarajevo
zeljeznicar
sarajevo
borac banjaluka
vojvodina
crvena zvezda
partizan
radnicki nis
u ovoj vidim-kuce-i-pasnjake-krupnom-planu nece da moze

SPerkunic

pre 10 godina

Fudbal je nekada bio najvaznija sporedna stvar na svetu.Danas je samo sporedna,jer je neukusno ubrajati u najvaznije ono sto je ispod svakog nivoa.

Predrag

pre 10 godina

Kad taj Bugarin ima računice (profita) da bude vlasnik Ludogoreca (uz svo poštovanje klub bez ikakve tradicije) u Bugarskoj gde je životni standard sličan našem, vala će neko imati računice da kupi i vodi i Zvezdu i Partizan. Ja da se pitam sve klubove bih privatizovao a amaterske (lokalni klubovi nižeg ranga) treba da pomaže država i omogući ako ne besplatno onda jeftino bavljenje sportom deci.

saopstenje sa redstarbelgrade.info

pre 10 godina

Procitajte ovo :http://www.redstarbelgrade.info/redstarbelgrade-2/klizeci-start/4827-slovo-o-privatizaciji-zvezde-koga-vi-to-prodajete-s.html

prosečan huligan

pre 10 godina

Kakva bre secerna vuna!? Pa mi smo ludi navijaci, dolazimo na utakmice da istresemo mrznju, a ne da bismo gledali dobar fudbal i jeli hot dog!

olimpijac

pre 10 godina

naravno da mogu, i ne samo oni vec i drugi klubovi, pre svega Radnicki Nis, Novi Pazar i Napredak, samo treba smela politicka odluka, pa vec ako su stadioni i zemljiste vlasnistvo drzave i gradova, sta sprecava cak i to da prodaju privatnicima, za mene je stoput bolje srusiti stare stadione i napraviti nove, multifuncionalne sa prodavnicama, radnjama, konforom, naravno na takvim stadionima nema mesta za tzv.navijace, to sve osuditi na drustveno koristan rad

Keypooh

pre 10 godina

Ne zaludjujte ovaj narod glupostima. Niko nece da ulozi po 100 miliona u ove dve rupe bez dna. Nema profita nema ni para. Taj privatnik sto ulaze, samo zaradu gleda.

Nenad

pre 10 godina

Postoji ovde jedan veliki problem, a to je "armija" navijača. Ljudi koji su većina na stadionu, a zbog kojih mnogi izbegavaju da idu na stadion (pogotovu porodično), ne plaćaju karte, ne kupuju dresove, uništavaju stadion, paljenjem pirotehnike prave rashode klubu u vidu kazni, ... Dok su takvi "navijači" u većini, i dok im se dozvoljava ovakvo ponašanje, niko neće hteti da kupi ni Zvezdu ni Partizan, jer ne postoji šansa da se ostvari rezultatski uspeh, a ni profit.

Deda Rudi

pre 10 godina

Ovakva situacija je bila neminovnost s obzirom da se znalo na koji nacin su funkcionisali fudbalski klubovi u Srbiji unazad nekoliko decenija.

Svetlana

pre 10 godina

Večiti rivali zbog tradicije, ali i armije navijača mogli bi da budu zanimjivi mogućim investitorima. Ipak, problem je što su opterećeni velikim dugovima, a zemljište na kome se nalaze njihovi objekti u vlasništvu je države. Zakonska regulativa mora da obezbedi adekvatno vlasnistvo,a klubovi bi onda kroz oporezovani izvor prihoda ostavljali drzavi prihod od poreza na dobit.

Ceca1965

pre 10 godina

Drzavno rukovodstvo je u pravu.Zvezdi i Partizanu se ne treba vise dati ni dinar.Ne vidim zasto je do sada fudbal bio privilegovan u odnosu na druge sportove u kojima smo imali zavidne rezultate na svim evropskim i svetskim takmicenjima.

PUTUJUCI - KONTROLOR

pre 10 godina

Ono u sto sam sto posto siguran kao bivsi sportista, to je da drzava vise nije u mogucnosti da izdrzava sport na ovakav nacin.To će omogućiti privatizaciju klubova. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic kaze da drzava nije spremna da svake godine daje po 10 miliona evra Zvezdi i Partizanu apsolutno se slazem sa njegovom konstatacijom. Veciti rivali u necem su slozni a to je da su spremni da se ukljuce u proces privatizacije.

lInsta

pre 10 godina

Pogledajte samo koliko ljudi dođe na utakmicu čelzija, a koliko na zvezdu ili partizan...
bilo bi dobro kad bi dogurali do nivoa osrednjeg kluba lige šampiona, ali jok, naša megalomanija je uvek aktivna...

Zelena

pre 10 godina

Sport je davno prestao da se igra iz patriotizma vec se igra zbog para. Pa zasto bi ih drzava finansirala? Pametni ljudi su odavno klubove privatizovali i smatram da bi to trebalo da se uradi i u Srbiji. Samim tim ce puniti drzavni budzet.

bolje resenje

pre 10 godina

Regionalna liga Srbija,Grcka i Turska imaju svi sta da reklamiraju duvanasku industriju,automobilsku,industriju piva,industriju bele tehnike,industriju hrane,...Vladan Lukic je vodio pregovore o tome postoji trziste sto je najvaznije ekonomski smo zavisni jedni od drugih Grcka najvise od turizma ali spajanjem regionalne lige moze da ponudi jos,Turska sve izovozi kod nas.Tako da je veoma realno napraviti ligu 3 nacije.

zvrk

pre 10 godina

To znaci,kraj kriminalizovanim vodjama,pranju para,bakljadama topovskim udarima,fudbal kao u pozoristu napokon civilizovano!I treba!Taj ko kupi Zvezdu bice onako kako on kaze i nece neki kriminalci kao vodje da sede u Upravi!Ej oni se za nesto pitaju,bruka!

Sunce Slobode

pre 10 godina

Celzi moze da bude privatizovan zato sto je u ligi sa Arsenalom, Man. Junajtedom, Liverpulom, Totenhemom, Njukastlom i ostalima. Tu ce se zaista naci ljudi da napune stadion i da daju 20 funti za kartu zato sto:

a) imaju platu 2-3.000 funti
b) mogu da gledaju dobar fudbal.

Voleo bih da vidim koliko bi zaljubljenika u fudbal sutra dalo 800 - 1.500 dinara, od plate od 500 jura, da gleda Zvezda-Cukaricki. Zasto toliko? Zato sto se privatniku ne isplati jeftinije od toga. Neko ce reci regionalna liga, znaci dali bi za Zvezda - Osijek, Zvezda-Siroki toliko? Kako da ne. Porediti nase klubove sa engleskim je velika glupost i ubedjen sam da i zagovornici privatizacije to znaju. Uporedite se sa bugarskim i rumunskim klubovima, zbog toga sto je to u nekom nasem rangu, a pre toga se raspitajte koji klubovi vise ne postoje a koji klubovi zavise cisto od volje jednog coveka. Primer je Ludogorec, "bugarski Obilic", covek koji je sa one strane zakona kupio sebi igracku, igra se dok mu je zabavno a posle jednostavno zakatanci stadion. . . Ali sto bi te stvari zanimale ljude koji dodju na stadion jednom u pet godina, bolje ovako, kazes Celzi i svi su u mislima vec na Stamford Bridzu, ne ide to tako ljudi, uozbiljite se. Ono sto treba i mora da se uradi je totalni pretres poslovanja i dugogodisnje robije licima koji su nerezonskim poslovanjem namerno naneli stetu Zvezdi i Partizanu. Ali dok je SPS bilo gde blizu vlasti to se nece dogoditi. . .

Ne lipši magare

pre 10 godina

Pa jedino budala moze da baci pare u Srpski fudbal.Roman u Čelziju je napravio biznis,dovodi skupe igrace i trenere ali osim para koje je na startu ulozio ne ulaze vise toliko mnogo.Klub ima najace sponzore,skupe karte na na uvek rasporodatom stadionu,pare od Lige Šampiona,dresovi itd.
A sta bi imao u Zvezdi i Partizanu,tranvaj ligu,navijace koje treba da placa i vodi na gostovanja,a o sponzorima i da nepricam

Pavle

pre 10 godina

Zvezda i Partizan moguda funkcionišu kao Čelzi ili Mančester Siti,to samo zavisi od toga ko im je gazda, odnosno vlasnik. A kako vidim, Vučić je rešio da im dovede gazde koji ne oskudevaju. Na klubovima je da zaista promene svest, baš onako kako Vučić nagoveštava da mora da bude, svima, pa i klubovima.

Toni

pre 10 godina

Kao i u svakom poslu, treba razmisljati zasto ste zanimljiviji i trazeniji od drugih, i da li ste uopste? Zasto bi neko kupio Zvezdu ili Partizan, a ne Dinamo, Hajduk, CSKA iz Sofije ili neki Sahtjor (navodim primere)? Armije navijaca i sl, nista ne znace, nego mogucnosti da se iz investicije zaradi. Sa ovakvim armijama navijaca, niko nikad nece kupiti ni Zvezdu ni Partizan, to je sigurno.

Filatov

pre 10 godina

Sve klubove na berzu, pa će se odmah videti koliko je navijačima stalo do svojih klubova. Nećemo sad od stadiona da pravimo paganska svetilišta. Šta ima loše u tome da novi vlasnici naprave nove, lepše i modernije stadione sa većim kapacitetom i komforom!?

Filatov

pre 10 godina

Sve klubove na berzu, pa će se odmah videti koliko je navijačima stalo do svojih klubova. Nećemo sad od stadiona da pravimo paganska svetilišta. Šta ima loše u tome da novi vlasnici naprave nove, lepše i modernije stadione sa većim kapacitetom i komforom!?

Predrag

pre 10 godina

Kad taj Bugarin ima računice (profita) da bude vlasnik Ludogoreca (uz svo poštovanje klub bez ikakve tradicije) u Bugarskoj gde je životni standard sličan našem, vala će neko imati računice da kupi i vodi i Zvezdu i Partizan. Ja da se pitam sve klubove bih privatizovao a amaterske (lokalni klubovi nižeg ranga) treba da pomaže država i omogući ako ne besplatno onda jeftino bavljenje sportom deci.

Zelena

pre 10 godina

Sport je davno prestao da se igra iz patriotizma vec se igra zbog para. Pa zasto bi ih drzava finansirala? Pametni ljudi su odavno klubove privatizovali i smatram da bi to trebalo da se uradi i u Srbiji. Samim tim ce puniti drzavni budzet.

zvrk

pre 10 godina

To znaci,kraj kriminalizovanim vodjama,pranju para,bakljadama topovskim udarima,fudbal kao u pozoristu napokon civilizovano!I treba!Taj ko kupi Zvezdu bice onako kako on kaze i nece neki kriminalci kao vodje da sede u Upravi!Ej oni se za nesto pitaju,bruka!

olimpijac

pre 10 godina

naravno da mogu, i ne samo oni vec i drugi klubovi, pre svega Radnicki Nis, Novi Pazar i Napredak, samo treba smela politicka odluka, pa vec ako su stadioni i zemljiste vlasnistvo drzave i gradova, sta sprecava cak i to da prodaju privatnicima, za mene je stoput bolje srusiti stare stadione i napraviti nove, multifuncionalne sa prodavnicama, radnjama, konforom, naravno na takvim stadionima nema mesta za tzv.navijace, to sve osuditi na drustveno koristan rad

dr. Sokrates

pre 10 godina

Naravno da treba privatizovati i Zvezdu i Partizan. Vidim navijači u svom saopštenju kažu nije isto privatizovanje Čukaričkog i Zvezde i Partizana, jer je Čukarički prodat iz stečaja, pa ako je to rešenje, neka država pokrene prinudnu naplatu poreza, i blokiraće se računi i Zvezde i Partizana, i onda će i u Zvezdi i Partizanu biti pokrenut stečajni postupak i ovi klubovi će biti prodati iz stečaja.

Gojko 012

pre 10 godina

Kada prodaju igrače i uzmu za naprimer Lazara Makovića 10 miliona evra, onda klubovi nisu državni, a kada neplaćaju porez godinama, onda državo pomaži, mi smo vaši, pa ne može više tako, nego prodati Zvezdu i Partizan, i gledaćemo dobre utakmice i bolji fudbal, a ne brinite se vi za navijače, pa Zvezdu sa Smederevom ili nekim Ukrajincima dođe da gleda 25000 ljudi, a zamislite koliko bi došlo da gleda Zvezdu u Ligi Šampiona, bez obzira i što bi ulaznice sigurno bile skuplje.

PUTUJUCI - KONTROLOR

pre 10 godina

Ono u sto sam sto posto siguran kao bivsi sportista, to je da drzava vise nije u mogucnosti da izdrzava sport na ovakav nacin.To će omogućiti privatizaciju klubova. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic kaze da drzava nije spremna da svake godine daje po 10 miliona evra Zvezdi i Partizanu apsolutno se slazem sa njegovom konstatacijom. Veciti rivali u necem su slozni a to je da su spremni da se ukljuce u proces privatizacije.

Ceca1965

pre 10 godina

Drzavno rukovodstvo je u pravu.Zvezdi i Partizanu se ne treba vise dati ni dinar.Ne vidim zasto je do sada fudbal bio privilegovan u odnosu na druge sportove u kojima smo imali zavidne rezultate na svim evropskim i svetskim takmicenjima.

Privatizacija

pre 10 godina

Trebaju se svi klubovi privatizovati ne samo Zvezda i Partizan, tek tada cemo gledati ozbiljan fudbal, a daj boze i pravedan, sada moram da kazem nesto ovim ljudima sto su protvi privatizacije, drzava vise nema novca da placa Zvezdu i Partizan, ili zele da daju novac u nesto drugo sto je po meni sasvim normalno bolje da novac daju nekome kome je to zaista potrebno nego da trose na fudbalske klubove od kojih vidimo nema vajde bez privatizacije, pokusali smo bez privatizacije ovih godina videli smo da ne ide ajde sad da probamo na drugi nacin tojest privatizacijom, fudbal nam je dotakao dno nemamo sta ni da izgubimo, mozemo samo da dobijemo kvalitetne igrace kvalitetan fudbal i vise ljudi na stadionu, stoga sto pre novi zakon i da dizemo fudbal iz mrtvih!

SPerkunic

pre 10 godina

Fudbal je nekada bio najvaznija sporedna stvar na svetu.Danas je samo sporedna,jer je neukusno ubrajati u najvaznije ono sto je ispod svakog nivoa.

Svetlana

pre 10 godina

Večiti rivali zbog tradicije, ali i armije navijača mogli bi da budu zanimjivi mogućim investitorima. Ipak, problem je što su opterećeni velikim dugovima, a zemljište na kome se nalaze njihovi objekti u vlasništvu je države. Zakonska regulativa mora da obezbedi adekvatno vlasnistvo,a klubovi bi onda kroz oporezovani izvor prihoda ostavljali drzavi prihod od poreza na dobit.

Pavle

pre 10 godina

Zvezda i Partizan moguda funkcionišu kao Čelzi ili Mančester Siti,to samo zavisi od toga ko im je gazda, odnosno vlasnik. A kako vidim, Vučić je rešio da im dovede gazde koji ne oskudevaju. Na klubovima je da zaista promene svest, baš onako kako Vučić nagoveštava da mora da bude, svima, pa i klubovima.

Nešto normalno u Srbiji je utopija

pre 10 godina

Ne mogu ali mogu kao Rumuni, Bugari itd. Zašto neprekidno upoređujete sa Englezima i Špancima? Kakve dodirne tačke naši klubovi imaju sa Realom, Barselonom, Mančesterima itd?? Ali kao što vidite Rumunima sasvim dobro ide. Glavni razlog zašto hoću privatizaciju je da bi iz klubova izašli Ružić, Antić, Đurić, Kokeza i slični koji su rupa bez dna! I da bi se znalo ko je za šta zadužen u klubu a ne da se Džajić, Stojadinović, Kokeza, Đurić, Nađ, Grubor... igraju gluvih telefona i prebacuju jedan na drugog krivicu dok klub tone! Pogledajte na šta nam liče dva glavna stadiona. Kad je zadnji put makar jedan dinar uložen u njih?! Postali smo DNO DNA evropskog fudbala i ovako dalje ne može i to je svima jasno! I još nešto, džabe privatizacija ako ostanu isti ljudi u savezu i nastavi se ovakvo skandalozno prvenstvo. Pa možete li samo da zamislite da u Premier ligi dođe protivnik sa 11 igrača i bude strahovito pokraden na terenu a da se onda sve zaboravi i ovakav partizan sa takvim bodovima bude prvi na tabeli?! Zato im i doslo po 2.000 ljudi zadnja dva kola. NIKO neće da gleda nameštene utakmice! Znači, ako stvarno hoćemo da igramo normalan fudbal privatizacija i kompletno čišćenje od kadrova tipa Tole, Đora, Ćurković itd. Sa njima bi propala i Nemačka.

rj

pre 10 godina

Ja sam prvi za privatizaciju, ali neke stvari treba dovesti u red. Tu pre svega mislim na navijace. Kako je moguce da drzava dozvoli da oni ulaze u svlacionice, kod predsednika klubova u kancelarije, i na teren da skidaju traku. Pa taj neki investitor ce kad mu se to desi pobeci glavom bez obzira.
Sledeci problem su odnosi-vlasnisto menadzera i igraca. Te stvari jednostavno treba ukinuti.
Pitanja koja se ticu vlasnistva stadiona, mogucnosti u njihovo ulaganje i ubacivanje konercijalnih sadrzaja je cisto formalno pitanje i po meni lako resivo.

Zemun

pre 10 godina

Veliki sam Zvezdas. Naravno da ih treba privatizovati jer ce se onda znati gde ide svaki dinar a ne dodje neki lik, napravi dug 20-30 miliona i da ostavku i cao i tako redom. Ako i bankrotiraju neka bude tako. Kada je i jedan Juve, malo veca institucija od vecitih, mogao u drugu ligu ili Rendzers u 4 ili 5-u neka i ovi nasi prodju taj put ce bar nekad (pa i za 10-15 godina) krenuti od zdravih osnova. Ovo nikud ne vodi. Ne mogu ocekivati da ih drzava pomaze jer su rupa bez dna. Po kom osnovu se njima daju bilo kakve pare iz budzeta i ko kontrolise kako se taj novac trosi. Ako neki vlasnik od svojih para hoce nekog igraca da placa 10 miliona evra godisnje, nema problema, novac je njegov i ima pravo. Ali ako treba od novca iz budzeta (novcem gradjana Srbije) da se placa neki fudbaler vecitih 200-250k godisnje onda je to sprdnja i katastrofa.

chohano

pre 10 godina

Mogu kao Celzi.Potrebno je razjuriti kompletna rukovodstva klubova.Prodati klubove strancima.Ovi nasi nista drugo ne znaju,osim da,trpaju novce u svoje dzepove.Posle kraha kluba traze pomoc drzave.Da li oni u opste nekome odgovaraju? Koliko su uspesni, rezultati kazuju.

Dragoslav

pre 10 godina

Puna podrska Vladi da se sto pre privatizuju klubovi. Jedini protivnici ce biti sadasnja rukovodstva, vodje navijaca i huligani jer jedino oni imaju korist u ovom trenutku. Koja je logika davati pare klubovima?

Vlada

pre 10 godina

Zvezda moze... Za Partizan nisam siguran, ko ce da ulaze u klub pa jos i stadion da im pravi nov? I onako maksimalan broj navijaca koji im je dolazio sad na kvalifikacije je bio sta 10-15000? Zvezdi je toliko navijaca bilo u prvom kolu u zadnjem kad su ispali bilo je preko 30000. Inace tokom bladavine prosle vlasi za Zvezdu su bili zainteresovani neki Arapi i Indijac neki, i naravno su odbijeni i predlozeno im je samo finansijeri da budu. Aha neko je lud da daje pare bez ikakve nadleznosti a nasi lesinari sve da razgrabe.

Dragoslav

pre 10 godina

Procitao sam tekst na redstarbelgrade, i kao navijac zvezde moram reci da je tekst potpuno neutemeljen. Zvezda i Partizan imaju poseban sratus, s vlasnik zemljista je drzava Srbija. Pa da li autor teksta zna koliko je. drzava od osnivanja ulozila u oba kluba. Pa nece njihovu privatizaciju sprovoditi Djuric.Dzajic, Babic.Covic, nego drzava.

zoran fr

pre 10 godina

a zasto se nebi mogli privatizovati:radnicki kg,nis,pa vojvodina?
bio sam u thun da gledam partizan,ljudi imaju mali ali prekrasan stadion vestacku travu,i bolja je atmosfera kad se napuni takav stadion,bolji se igra fudbal.
dakle privatizovati sve klubove pa ove nase male ako nece stranci nek ih kupi neko nas,i ono sto je najvaznije je infrastruktura novi mali stadioni sa vestackom travom pa makar bio kapacitet stadiona 10-15 hiljada
nemoramo biti engleska ali mozemo biti bar zlatna sredina evropskog fudbala

Zoki

pre 10 godina

Pametno razmisljanje i budite odlucni u tome.Nema svrhe da se favorizuje fudbal,bilo da je Zvezda ili Parizan u pitanju,zato sto je to definitivno sport u kome nema nikakvih rezultata.

Deda Rudi

pre 10 godina

Ovakva situacija je bila neminovnost s obzirom da se znalo na koji nacin su funkcionisali fudbalski klubovi u Srbiji unazad nekoliko decenija.

Teo

pre 10 godina

A što ne bi mogli? Svaki klub sa dobrom upravom, novcem za razvoj i kupovinu igrača i naravno sa upravom koja ne rasipa i presipa pare u privatne džepove može biti kao Čelzi.

dusanmal

pre 10 godina

@aleksa - Sta zaboravljate je da je Rimska DRZAVA finansirala, organizovala, posedovala te njihove "sportove". Drzava koja "daje" naodu "hleba i igara" ("neprofesionalnih" igri) je ta koja je otudjena, opasna i koja gusi slobodnog coveka. Rimske igre i igraci nisu bili slobodni pojedinci u slobodnoj privredi koju su tom radili iz slobodne volje. Nas fudbal (a ne, recimo nas tenis) su Rimske igre. Nas tenis su slobodni, bogati pojedinci u profesionalnom sportu po svom izboru i svojim mogucnostima i svojim licnim odlukama - primenjeni kapitalizam u sportu.

Fudbalu nista bolje ne moze da se desi no potpuna i brza privatizacija. Socijalisticke birokrate koje sisaju zivotnu krv iz drustva i sporta su jedini koji ce od toga (pravedno) stradati. Daleko im lepa kuca.

SPerkunic

pre 10 godina

Koliko se oko Zvezde i Partizana dizala buka,kao da je to od vitalnog znacaja za drzavu!Oba kluba u dubiozi,ne zna se koja je uprava u vecim problemima i koja vece greske pravi,igrace prodaju a prikazuju mnogo manje transfere,kad saberete sve to,shvaticete da im klubovi koriste kao masinerija za pravljenje para.Ako se zeli da taj sport i dalje postoji u Srbiji pereci ce se u privatne ruke i obezbediti minimum uslova kako za igrace,tako i za strucni stab ne bi li se taj sport odrzao,do nekog vremena kada ce da zazivi kao u najboljim vremenim.

danguba

pre 10 godina

Usporedbe sa Čelzijem su smiješne, eventualno se možemo porediti sa Rumunima, Bugarima ili u najboljem slučaju Ukrajincima. Nemamo standard, kupovnu moć, a samim tim ni marketinški potencijal, koji bi privukao neki veliki kapital, osim ako ulagačima nije interes u nekretninama... Dakle, privatizacija da, ali trebali bi smanjiti apetite i zadovoljiti se redovnim učešćem u Ligi Evrope ili povremeno u Ligi Šampiona...

prosečan huligan

pre 10 godina

Kakva bre secerna vuna!? Pa mi smo ludi navijaci, dolazimo na utakmice da istresemo mrznju, a ne da bismo gledali dobar fudbal i jeli hot dog!

jedino resenje evo i zasto

pre 10 godina

Pazite ljudi treba biti za privatizaciju ali ako imas trziste TV prava za ceo svet kao Nemci,Englezi,Real i Barsa(ne Spanci) i Italijani.Znaci privatni Zvezda,Vosa i Partizan nece opstati bez jakog trzista od 100 miliona stanovnika ,a to mozemo samo ako napravimo u isto vreme i regionalnu ligu sa Grcima,Bugarima i Turcima ili imamo slabiji Rumunski scenario koji je mafija,mafija i samo mafija.B92 je pisao o tome prema tome nista bez Balkan lige i to ne sa exYu vec sa ovim gore pomenutim drzavama sto bi politicari trebalo da se povezu i savezi.Evo o Rumunima i Korleonima Steaua i njihov Miskovic Djidji Bekali(inace isto na listi od 50 najmocnijih gde je i Misko).

dejavu

pre 10 godina

Dobio sam na svoj prethodni komentar neverovatnih 100+ minuseva za sat vremena,sto nije problem sam po sebi,vec to da 90% ljudi nije uopste shvatilo da sam ja napao one koji misle da ce zvezda i partizan igrati na poljanama a kupci sve rasprodati i slicno.Verovatno zato sto nisam boo dovoljno precizan pa su svi pomislili da sam protiv same privatizacije kao sto je do pre neki dan javno bio sam Covic.Daleko bilo!

Sunce Slobode

pre 10 godina

Celzi moze da bude privatizovan zato sto je u ligi sa Arsenalom, Man. Junajtedom, Liverpulom, Totenhemom, Njukastlom i ostalima. Tu ce se zaista naci ljudi da napune stadion i da daju 20 funti za kartu zato sto:

a) imaju platu 2-3.000 funti
b) mogu da gledaju dobar fudbal.

Voleo bih da vidim koliko bi zaljubljenika u fudbal sutra dalo 800 - 1.500 dinara, od plate od 500 jura, da gleda Zvezda-Cukaricki. Zasto toliko? Zato sto se privatniku ne isplati jeftinije od toga. Neko ce reci regionalna liga, znaci dali bi za Zvezda - Osijek, Zvezda-Siroki toliko? Kako da ne. Porediti nase klubove sa engleskim je velika glupost i ubedjen sam da i zagovornici privatizacije to znaju. Uporedite se sa bugarskim i rumunskim klubovima, zbog toga sto je to u nekom nasem rangu, a pre toga se raspitajte koji klubovi vise ne postoje a koji klubovi zavise cisto od volje jednog coveka. Primer je Ludogorec, "bugarski Obilic", covek koji je sa one strane zakona kupio sebi igracku, igra se dok mu je zabavno a posle jednostavno zakatanci stadion. . . Ali sto bi te stvari zanimale ljude koji dodju na stadion jednom u pet godina, bolje ovako, kazes Celzi i svi su u mislima vec na Stamford Bridzu, ne ide to tako ljudi, uozbiljite se. Ono sto treba i mora da se uradi je totalni pretres poslovanja i dugogodisnje robije licima koji su nerezonskim poslovanjem namerno naneli stetu Zvezdi i Partizanu. Ali dok je SPS bilo gde blizu vlasti to se nece dogoditi. . .

miki

pre 10 godina

Verovatno će se naći pravi modeli za, čini mi se, neizbežnu privatizaciju. Pitam se samo u kom stepenu će to sa prodavnicama moći da funkcioniše u našem siromašnom i primitivnom narodu. Pitanja ima bezbroj i plašim se na kraju da ne dođe neki i kaže "Zarvaramo radnju jer nemam više interes da gledam fudbal već, recimo, da gajim papriku".

Marko

pre 10 godina

Da imam pare kupio bih Niski Radnici. Vredi sicu, nema dugove i sve sto ulozim ce brze da mi se vrati. U Srbiji tim za titulu prvaka ne vredi vise od 5 M evra (verujem da moze i za manje da se sastavi). A onda posle igre u Evropi bih prodao pola tima za 2x vise para. Svake godine bih imao cist profit a da nemam ni stadion ni gledaoce...

Ne lipši magare

pre 10 godina

Pa jedino budala moze da baci pare u Srpski fudbal.Roman u Čelziju je napravio biznis,dovodi skupe igrace i trenere ali osim para koje je na startu ulozio ne ulaze vise toliko mnogo.Klub ima najace sponzore,skupe karte na na uvek rasporodatom stadionu,pare od Lige Šampiona,dresovi itd.
A sta bi imao u Zvezdi i Partizanu,tranvaj ligu,navijace koje treba da placa i vodi na gostovanja,a o sponzorima i da nepricam

Nenad

pre 10 godina

Postoji ovde jedan veliki problem, a to je "armija" navijača. Ljudi koji su većina na stadionu, a zbog kojih mnogi izbegavaju da idu na stadion (pogotovu porodično), ne plaćaju karte, ne kupuju dresove, uništavaju stadion, paljenjem pirotehnike prave rashode klubu u vidu kazni, ... Dok su takvi "navijači" u većini, i dok im se dozvoljava ovakvo ponašanje, niko neće hteti da kupi ni Zvezdu ni Partizan, jer ne postoji šansa da se ostvari rezultatski uspeh, a ni profit.

morao sam

pre 10 godina

(Aca, 07. septembar 2013 18:02)
Biznismen bi pre kupio Partizan nego Zvezdu. Partizan ima omladinsku školu koja svake god. izbaci barem jednog igrača koji može da se proda za milione eura, dok Zvezda ima trofej kupa šampiona koji ne vredi više od 199€ kada se istopi.

yumatu

pre 10 godina

Baš me briga kako će izgledati "Marakana"...Baš me briga kome će Vučić da proda Zvezdu...Partizan neka ostavi na miru,ne trebaju Partizanu Sovjetski skorojevići i prazilukovići...Što Roman Abramovič ne kupi Real ili Barselonu kad su to takođe "Udruženja građana",baš kao Zvezda i Partizan,a za njegov Čelzi su ti klubovi nedostižni u svakom pogledu...Neka Vučić prvo uhapsi one koji su doveli Zvezdu i Partizan do prosjačkog štapa,na primer svog Gorana Vesića,tvorca duga od 55 miliona evra ili Dragana Đurića,tvorca duga od 25 miliona evra,pa neka onda tek započne priču o privatizaciji...Zamenio je reč korupcija,za reč privatizacija,a znamo kako se završila priča o borbi protiv korupcije...Ni jednom lopovu iz 24 sporne privatizacije ne fali ni dlaka s glave...

Aca

pre 10 godina

Sumnjam da će bilo ko normalan da kupi Zvezdu ili Partizan, i ako je kupi, biće to jadni i bedni timovi kao što su sad. Nemamo mi ligu, nemamo ljude koji će da dođu na stadion i potroša pare.

Vreme komunizma je prošlo, SFRJ odavno ne postoji, Srbija je smešno mala, i mnogo siromašna.

Probudite se ljudi, što pre to bolje. Ako vam je lakše lupajte minuse. Ne postoji ni jedan jak klub u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, a svi su privatni, i u sve se ulaže mnogo više nego u Zvezdu i Partizan. Ko ima jakte timove u EX komunističkim državama? Samo Rusija i Ukrajina. Šta mislite zašto? Zato jer su to velika tržišta, i velike lige.
Još vam nije jasno? Pa naravno da nije, jer poslednji vaši snovi u životu ovim što sam napisao padaju u "blato". Žao mi je ljudi, život nije bajka.
PS.
Ma rado bi radikal Vučić davao Zvezdi i Partizanu lovu, nego nema para ni za penzije, liže "zadnjicu" kome stigne za neka bedna ulaganja, sa kojim će da zaposli ukupno 5 solitera na Novom Beogradu.

Toni

pre 10 godina

Kao i u svakom poslu, treba razmisljati zasto ste zanimljiviji i trazeniji od drugih, i da li ste uopste? Zasto bi neko kupio Zvezdu ili Partizan, a ne Dinamo, Hajduk, CSKA iz Sofije ili neki Sahtjor (navodim primere)? Armije navijaca i sl, nista ne znace, nego mogucnosti da se iz investicije zaradi. Sa ovakvim armijama navijaca, niko nikad nece kupiti ni Zvezdu ni Partizan, to je sigurno.

Keypooh

pre 10 godina

Ne zaludjujte ovaj narod glupostima. Niko nece da ulozi po 100 miliona u ove dve rupe bez dna. Nema profita nema ni para. Taj privatnik sto ulaze, samo zaradu gleda.

Nema deset s lukom, pjeskavica, hamburgera... ni u Hamburgu, a tek u Londonu

pre 10 godina

Na sva ova poređenja naših klubova sa Mančesterom, Čelzijem, Bajernom... i dva jadna stadiona sa Alijanc Arenom, Old Trafordom, Vemblijem... odgovoriću čuvenom anegdotom iz Pašećevog rukava. Jednom je grupa poslanika zamolila Pašića da ih uljudnije oslovljava, da ih ne potcenjuje, vređa... rekli su mu - zašto se ne ugledate na engleskog premijera lorda Gledstona? Odgovor Pašićev: "Gospodo, kakvi ste vi Englezi takav sam vam ja lord Gledston."

lInsta

pre 10 godina

Pogledajte samo koliko ljudi dođe na utakmicu čelzija, a koliko na zvezdu ili partizan...
bilo bi dobro kad bi dogurali do nivoa osrednjeg kluba lige šampiona, ali jok, naša megalomanija je uvek aktivna...

Aca

pre 10 godina

Alo ljudi, alo sugrađani, alo Srbi, dajte pročitajte tekst par puta, a onda par puta komentare, pa pozovite bilo kog "normalnog" menadžera, koji se malo razume u sport da vam objasnim par stvar. Ja razumem da narod voli i ceni Vučića, zapravo ne razume, ali imajuću u vidu kako je mnogima "kratka pamet" u Srbiji, to je možda razumljivo. Pod bro jedan C.Zvezda i Partizan nikada više u svojoj istoriji neće biti "veliki" klubovi.
pod
1) Komunizma više nema (neki bi voleli da ga ima,mnogi) što znači da fudbaler ako vredi (Mitrović recimo) može da ode sa 19 godina, a ne kao nekad sa 27 godina, kako je bilo u SFRJ.
2) Srbija je mala država, 7 miliona ljudi
3) Naše tržište je toliko slabo da je to smešno, recimo slabije je skoro 100-120 puta od Nemačke, Francuske, a jedno 10 puta od Portugalije, na primer
4) Naša liga je mizerija, samo 2 kluba, imaju kakvu takvu posetu (evo sad ni Partizan nema neku posećenost).
5) Ko će da kupi Partizan i zašto? Ne mi jednu titulu kupa šampiona, kupa UEFA, ne znači više ništa ni na Balkanu, ili znači jako malo. Ni sad ljudi ne odlaze na utakmice Partizana.
6) Samo malo, klubovi nemaju ništa, jeli tako? Nemaju stadione. Imaju dugove. Da li imaju igrače? Teško, jer mnogi imaju ugovore na par godina, posle toga, te igrače ne veže ništa, a većina njih ima neke silne ugovore sa menadžerima van Partizana.

Možda će neko da kupi Zvezdu, Partizan teško. Možda će Zvezda moći da parira Dinamu kroz 5 godina. Partizan teško.

robi

pre 10 godina

zvezda i partizan mogu biti chelzi onda kad Srbija postane Engleska i kad Srbi postanu Englezi.To ce biti Limburga meseca kad se majmuni sisaju.

Beogradjanin

pre 10 godina

Mogu naravno i Zvezda i Partizan kao Celzi, samo da li ce UDBA to dozvoliti?
Ova dva kluba su jedan od izvora prihoda za UDBU, prodaju igraca niko ne kontrolise, kao i pomoc drzave koja se posle opet slije u dzepove UDBE.
Naravno tu racunam i navijacke grupe koje rade za UDBU i gde su vodje i deo navijaca na platnom spisku UDBE sa povlasticama koje im to takodje donosi u ostalim krivicnim delima koje rade ispred splavova dilovanjem narkotika i ostalog.

Smesni su ljudi koji uopste polemisu o ovome u zemlji koja se zove UDBANISTAN.

Balkan League

pre 10 godina

- Galatasaray SK 27 27,6 130.000.000 £
148.800.000 € 4.900.000 £
5.511.111 €
- Fenerbahce SK 26 28,2 125.000.000 £
143.950.000 € 4.900.000 £
5.536.538 €
- Besiktas JK 31 25,9 93.500.000 £
106.400.000 € 3.000.000 £
3.432.258 €
- Trabzonspor 29 25,6 57.500.000 £
65.450.000 € 2.000.000 £
2.256.897 €
- Bursaspor 32 24,7 53.500.000 £
60.525.000 € 1.700.000 £
1.891.406 €
- Olympiacos Piraeus 27 27,2 60.000.000 £
68.050.000 € 2.200.000 £
2.520.370 €
- PAOK Thessaloniki 29 26,8 44.500.000 £
50.500.000 € 1.500.000 £
1.741.379 €
- Panathinaikos Athens 36 22,9 19.000.000 £
21.450.000 € 525.000 £
595.833 €
- Aris Thessaloniki 36 22,4 9.800.000 £
11.125.000 € 275.000 £
309.028 €
- APOEL Nikosia 30 28,4 15.500.000 £
17.550.000 € 525.000 £
585.000 €
- PFK Ludogorets Razgrad 24 26,5 23.000.000 £
25.950.000 € 950.000 £
1.081.250 €
- CSKA Sofia 27 26,5 11.500.000 £
13.250.000 € 425.000 £
490.741 €
- - Red Star Belgrade 35 23,4 20.500.000 £
23.050.000 € 575.000 £
658.571 €
- FK Partizan Belgrade 26 24,2 16.000.000 £
18.000.000 € 600.000 £
692.308 €
- FK Vojvodina 28 24,3 12.500.000 £
14.000.000 € 450.000 £
500.000 €

kako drugacije

pre 10 godina

Ko ce naci 15 kupaca za 15 drzavnih klubova u super ligi?
Necete dobiti nista bolji fudbal, ako privatizujete samo vecite.
Kvalitet i napredak Srpskog fudbala zavisi od broja kvalitetnih ekipa i ligi, a ne od Zvezde i Partizana!?
Ako cemo iskreno, veciti su i srozali fudbal na ovo dno..jer su svi bili podredjeni njima godinama unazad...opipljiva je ovo tema i daleko sira, nego sto mislite...nece to bas biti bajna prica.

ali ipak privatizacija

pre 10 godina

(dejavu) vidi majstore i ti imas pogresno misljenje jer mislis da su navijaci nekakva sila prvo beogradu ne treba marakana sto je i sinocnja utakmica toi pokazala gde je 10000 navijaca doslo iz rep srpske i opet je stadion bio polu prazan gazda moze da napravi savremen stadion u marinkovoj bari za 15-25000 gledalaca sto je sasvim dovoljno to isto vazi za partizan jer je ocigledno da beograd ima malo stanovnika a zvezda i partizan malo navijaca jer su stadioni na ogromnoj vecini utakmica polu prazni i samo bi imao nepotrebne troskove odrzavanja a njega u isto vreme neinteresuju drugi korisnici stadiona tj atleticari tj moze na sadasnjem mestu da izgradi sta hoce i to proda za basnoslovne pare a na jeftinijem mestu napravi primeren potrebama stadion tako da nece ni zvezda ni partizan igrati na livadi ali ti sigurno neces uci na stadion za dz nego po trzisnoj ceni ulaznice a kakva ste vi sila i moc i koliko vas ima pravih navijaca pokazali ste prikupljanjem novca za pomoc zvezdi da je to tako danas bi vam verovatno i ronaldo igrao u ekipi a ti bi mogao da se zapitas kome ce neki gazda da uplati novac drzavi ili ovim lesinarima u obadva kluba koji su sada zinuli na fss gda sada jedino ima novca i nemoj se zacuditi kada vlasnici budo ramadani i onaj drugi njegov zemljak zaboravio sam mu prezime

bolje resenje

pre 10 godina

Regionalna liga Srbija,Grcka i Turska imaju svi sta da reklamiraju duvanasku industriju,automobilsku,industriju piva,industriju bele tehnike,industriju hrane,...Vladan Lukic je vodio pregovore o tome postoji trziste sto je najvaznije ekonomski smo zavisni jedni od drugih Grcka najvise od turizma ali spajanjem regionalne lige moze da ponudi jos,Turska sve izovozi kod nas.Tako da je veoma realno napraviti ligu 3 nacije.

sladyan petkovic

pre 10 godina

mozda u ligi u kojoj bi igrali
olimpija
maribor
rijeka
hajduk
dinamo
sarajevo
zeljeznicar
sarajevo
borac banjaluka
vojvodina
crvena zvezda
partizan
radnicki nis
u ovoj vidim-kuce-i-pasnjake-krupnom-planu nece da moze

morao sam

pre 10 godina

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da država nije spremna da svake godine daje po 10 miliona evra Zvezdi i Partizanu.
Misliš da daje Zvezdi, a uzima Partizanu (političke stranke). Nije teško izračunati koliko je Partizan zaradio zadnjih par godina prodajom igrača i igranjem u Evropi.

pisi propalo

pre 10 godina

Koliko su tzv. armije navijaca FKCZ i FKP prednost, toliko su njihovi huligani mana prilikom prodaje. Vodje navijaca suvise dugo i lagodno zive na racun gore pomenutih klubova, da sam ubedjen da bi pravili veliki, mozda i neresiv problem za potencijalne vlasnike tih klubova.

Boki Nis

pre 10 godina

Svi se uhvatili za Abramovica i seike iz sitija... A sta ako ih kupi neko koga zanima samo zemljiste oko marakane,jna ili teleoptika,a svi znamo kako je nam prosla privatizacija firmi koje su mogle da izdrzavaju pola Srbije!? Ako jednu Zvezdu ili Partizan ugasi za par godina ili ih svede na nivo amaterskih klubova,ko ce odgovara za to? Vucic?Dacic? U ovoj zemlji svi imaju dobre namere ali niko ne preuzima odgovornost za lose stvari koje se kasnije dogode.Nasi politicari samo razmisljaju kako da napune svoje dzepove,da oni imaju najvece beneficije i kad prestanu da budu premijeri,predsednici,ministri,poslanici.

ali ipak privatizacija

pre 10 godina

prvo zvezda i partizan ce ako budu privatizovani bice privatizovani za 1 euro sa preuzimanjem dugova kao i secerane a posle 5 godina bice sruseni stadioni i igracete u ovci borci ili marinkovoj bari jer ce proci vreme promene namene i gazde ce moci da rade sta hoce sa zemljistem a to su politicari i ostali mesetari osetili i navalili na fss i toleta jer tu jedino ima i bice novca u fudbalu i mogu po politickoj strani da se udome u fudbalu jer privatnici im nece dozvoliti da rade stahoce kao sada a nas uporedjivati sa englezima spancima i ostalim velesilama je smesno mi smo od njih udaljeni svetlosnim godinama mi jedino mozemo da se uporedjujemo sa ligama u okruzenju a i to vrlo tesko jer su nasi klubovi u velikoj besparici i dugovima sa super zastarelom objektima i ostalom imovinom ako fss uskoro nepocne da gradi nekakav nacionalni stadion ni zvezda ni partizan uskoro nece imati gde da igra evropske utakmice jer su kriterijumi sve strozi sto se navijaca tice kod gazde sigurno nece ulaziti za dz na stadion nego po trzisnim cenama karata a kada gazda odluci da rusi stadion i gradi trzni centar sigurno se nece obazirati na proteste navijaca i sta ce navijaci uraditi otici u saudisku arabiju ili neznam gde da protestvuju kod gazde

samodajdajdaj

pre 10 godina

Znaci toliko Dislike mojim komentaru.
Dobro onda treba srusiti Zvezdin i Partizanov Stadion i napraviti Igraliste za Decu :)

Ali ja Navjijam za Srpski Fudbal i navijacu,hocu Stadione za Ofk BG
JAVOR ZVEZDU I.t.d. svi da budu veci od Dortmundovog :)

saša

pre 10 godina

Old kraford? Neverujem da je Vucic napravio taj lapsus, ako jeste onda ce se prodavati bakina tajna na svakom stationu sa takvim poznavanjem, ne, ipak neverujem...

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Privatizacija klubova znaci da oni koji godinama lepo zive od istih vise nece moci to da rade. Takvih je mnogo u Srbiji i smatram da se oni nece odreci svega sto imaju bez borbe.

Prevagu ce odneti navijaci oba kluba koji moraju da prevazidju medjusobne nesuglasice i da rade u interesu opsteg dobra i srpskog sporta. Svi znamo da je to malo verovatno i zbog toga sam vrlo skeptican.


Onog trenutka kad Delije budu trazile da Vucic, Covic, Stojadinovic @ Co. napuste Zvezdu, a Grobari to isto budu trazili od Tola, Ruzica, Djurica, VUJOSEVICA @ Co., mozda ce boljitak biti moguc.

kako drugacije

pre 10 godina

Cekajte, ako neki privatnik moze da ulozi i napravi profit...to isto onda moze i drzava.
Drugim recima propustate sustinu, a to je da je Drzava nemocna tj.nesposobna da se izbori sa fudbalskom mafijom i prebacuje vruc krompir nekom drugom da indirektno uvede red u nas fudbal..
Fudbalska mafija ce kupiti klubove i pobediti drzavu po ko zna koji put...i opet cemo gledati amaterski fudbal, gasenje klubova jer su neprofitni i slicno.
Niko ne vidi da ceo problem nenapredovanja naseg fudbala lezi u losim zakonima kako drzave, tako i FSSa.
Igraci ne placaju porez, kubovi rade na sivo, nema usaglasenog zakona..nije bitno ko je vlasnik, vec nacin i sistem poslovanja klubova i postovanje pravila.

saopstenje sa redstarbelgrade.info

pre 10 godina

Procitajte ovo :http://www.redstarbelgrade.info/redstarbelgrade-2/klizeci-start/4827-slovo-o-privatizaciji-zvezde-koga-vi-to-prodajete-s.html

CANE - SREMAC -54

pre 10 godina

Gledano realno srpskom fudbalu nista bolje ne moze da se desi no potpuna i brza privatizacija. Dosadasnji nacin finansiranja je davno umro, samo sto to jos nismo shvatili oni sisaju zivotnu krv iz drustva i sporta su jedini koji ce od toga pravedno stradati. Privatizacija je jedini lek, ali opet mi po svom pa na sva zvona poredjenja sa Celzijem, bice dobro ako uspemo da se priblizimo nasim komsijama Bugarima, Rumunima.

samodajdajdaj

pre 10 godina

Ne kao stanford bridge stadion.
On moze samo 41 000 da primi.
Najbolje neki od 100 000 ,mnogo vole da idu na utakmice zvezde.
A i Partizanov treba biti veci,najmanje da se poveca na 80 000
to bi bilo za sve super,kako doci na utakmicu protiv Balea a samo 40 000 karti :(

aleksa

pre 10 godina

Vidite, ja ne želim da gledam profesionalni sport. Profesionalni sport je sve ono što ljudsku civilizaciju vodi u propast. Najprljavije, najogavnije lice nečega što se zove kapitalizam. Uzrok ratova, ekonomskih kriza. Profesionalni sport uništava čoveka u svakom pogledu. Fizički i emocionalno... Profesionalni sport je jedina oblast života u kojoj čoveka možete lišiti života, a da za to ne odogovarate! Da ne pričamo o pogubnom uticaju na mlade. Kriminal, finansijske malverzacije (ne samo kod nas), korupcija, nameštanje mečeva, podsticanje (uglavnom svesno) na nasilje od strane samih klubova, manipulacije, laži.... Profesionalni sport nije ništa do bacanje prašine u oči ljudima pred neminovan slom. Sve je to već viđeno u davnoj prošlosti. Pred pad Rimskog carstva, što je carstvo bilo manje, sa sve većim problemima, to su igre bile beskrupuloznije i skuplje. Sve samo da bi se plebisu skrenula pažnja sa istinskih problema.
posebna priča su ljudi koji kupuju sve te klubove, iz kojih pobuda. Velika većina je bogatstvo stekla na nepošten način. zar treba žmureti na sve to? Naravno da ne!
Zato, ugasiti tzv. prof. sport. ukinuti Zvezdu, Partizan i njihove satrape i satelite.
Deci otvoriti, pokazati nove horizonte. Učiti ih telesnoj kulturi (pravilna ishrana, život u skladu sa prirodom i sl.), razvijati njihove kretativne sposobnosti. Ne gurati ih na stadione, ne stavljati im sportiste kao uzore....

dejavu

pre 10 godina

Zamolio bih sve koji poistovecuju privatizacije propalih preduzeca sa prodajom fudbalskih klubova,da se jednostavno ne javljaju za rec.
Da li je nekome od takvih strucnjaka prognozera palo na pamet da navijaca Zvezde i Partizana ima ,sa dijasporom,maltene koliko Srba u drzavi.I da bi nastalo takvo vanredno stanje u drzavi da bi apsolutno svi politicari zavrsili na terazijama,a takvi investitori ne bi do kraja svojih zivota imali miran san.Toliko je besmisleno i pomisliti da bi bilo ko smeo tako da se ponasa prema klubovima,da se ja divim mentalnom sklopu takvih prognozera

Boki Nis

pre 10 godina

Izgleda da sam pogodio u osinje gnezdo kada mi partijski forumasi dali toliko minusa... Sta nije istina? Jesu li prodali celu Srbiju od pocetka privatizacije? Jesu. Ko je odgovarao za poklonjene firme strancima,koje su oni zatim unistili i otisli iz zemlje? Niko... Sad su problem Zvezda i Partizan,ne moze drzava da ih finansira sa po 10 miliona €, ako i njih uopste daje ili smatraju gaspromove pare za svoje. Ali zato moze zeleznicu i EPS, gubitase kojima daje stotine miliona € i to nije problem, jer dok mogu da zaposljavaju po njima na hiljade svojih clanova onda to nisu bacene pare, to je ulog za buduce izbore.

10 mil. samo zvezdi

pre 10 godina

A ko je to sebi dao za pravo da daje 10 mil. evra drzavnih para..i zasto se tu pominje Partizan kad je te pare od drzave dobila samo Zvezda...i zna se po cijem nalogu https://www.youtube.com/watch?v=7pKj7TK-eXM

offside

pre 10 godina

Sta navijaci stuba srpstva i navijaci fk tole karadzic ne kapiraju je da ta dva kluba nisu interesantna. Na nas dragi JNA dolaze u proseku 3000 navijaca sa po 100 kinte u dzepu. Marakana je ponekad i prilicno puna, ali ti ultra mega huligani ce radije u dragstoru nekom jeftinom potrositi kintu nego u shoping mallu kraj rupe.

Privatizacija nema mnogo smisla, jer klubovi nisu interesantni. Ako ojacate samo PFC i FKCZ vi ce te imati istu situaciju kao sasa. Bice prosto dosadno za gledanje. Ako ojacate samo jednu od te dve ekipe,bice isto smor. Bolje da se prodaju FK Jagodina, Javor, Vojvodina, OFK. Pa kada oni budu na nivou CZ i PFC, onda blizance u privatizaciju, pa rokaj snimaj.

cartmanx

pre 10 godina

Apsolutno sam ZA privatizaciju ne samo PFC I CZV, vec i Vojvodine, Radnickog iz Nisa i itd. Ali ima jedno veliko ALI...ovde na forumu koliko vidim se gleda uglavnom sve samo iz "sportskog" ugla, a ne celokupnog ekonomskog stanja u drzavi. Naime, taj isti Roman A. je dosao u vec ekonomski jagu zemlju, sa dobrim standardom gradjana, razvijenom privredom,jakom ligom, a to su preduslovi da bi neko kupio i toliko ulagao u sportske klubve. Mi ovde imamo sve suprotno i morace cini se po svim normama prvo da se poradi mnogo na ekonomiji, pa i pravosudju u zemlji i da se ne preskace prirodni redosled stvari a onda privatizaacija klubova-nazalost mnogo vremena. I to ne kakva-takva vec u kojoj klubovi idu na medjunarodne tendere, a ne kao sto je to praksa kod nas(za procenat iskljuci boljeg ponudjaca jer navodno ne daje dobre uslove), bez lobiranja i uticaja politicara, ko ce sta i koga da kupi,a za uzvrat evo dzabe "to i to", samo tako i tada moze da se obavi privatizacija koja ce zaista doneti boljitak srpskom fudbalu, a ne ovako daj ga onima koji ga godinama unistavaju ili bud zasto!P.S.Znaci bez skretanja paznje celnika drzave, prvo oporavak privrede, ekonomije,to je prirodni sled ovim preskakanjem normalnog redosleda stvari ni na sta ne bi licilo, to vam dodje isto ko dete da ide prvo u skolu a onda u vrtic!

vucko

pre 10 godina

Naravno, slazem se, prodati i to sto pre, jer gde postoji to da drzava daje novac da bi neko preduzece prodalo svoj proizvod po vecoj ceni i pritom od tog jednog proizvoda zaradilo milione,ali koji se ne vracaju vecinom u kasu preduzeca vec u privatne dzepove direktora i posrednika u prodaji.Alo bre dosta lopovluka..prodaj, pohapsi i aj zdravo..

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

Toni, 7. septembar 2013 16:58)

toni ,vrlo jednostavno je odgovoriti na tvoje pitanje: srbija je duplo veca od hrvatske tako i ima duplo vise marketinskog potencijala..(majce,dresovi,godinje karte,reklame itd) a ko kaze da niko nije bio kupio cska sofia i razlicite sahtore..pa skoro svi sahtori su u privatnim rukama,sta je bilo sa sofijom mislim da je svima poznato..propali su nacisto jer jednostavno nije vlasnik imao koristi od tog kluba.ja sam licno protiv privatizacije jer ce se onda desiti da u prvih 11 igra 8 stranaca jer eto tako zeli rus,arap ili ko vec bude..ima tu pozitivnih ali i mnogo negativnih stvari,jasno je jedno..ovako se nemoze preziviti." treba reci ne " kaze zdravko mamic sto se tice potencijalnih ponuda stranih klubova za domace igrace,..pa treba ali kako kad nasima odmah sline cure iz usta kad cuju cifru od 3 miljona!?!zemlja smo talenta ,trenutno imamo najtalentovanije klince na ovim prostorima( u19 evropski prvaci A repka puna top talenta)to je sigurno zanimljivo rusu ili arapu ,ne znam sta da kazem nek bude kako bude samo da napredujemo u ovom sportu.

pozz

Vlada

pre 10 godina

Šta dobijamo privatizacijom?
1. Umesto da država izdržava klubove ostvarivala bi prihoh. To je dobro.
2. Klubovi bi imali uređenije stadione, jače timove, bolje rezultate. Odlično.
3. Ne bi se političari mešali i uzimali pare, ali bi vlasnik prao pare preko kluba. Možda i bolje.
4. Stadioni bi bili uređeniji i bezbednost bi bila veća. Odlično.
Šta neće doneti ili ćemo izgubiti privatizacijom?
1. Sigurno jedan Vilja, Huntelar ili neko treći neće doći da igra kod nas za iste ili nešto manje pare koje bi dobio u inostranstvu, jer nazaduje u karijeri.
2. Ostali klubovi bi morali da se privatizuju ali i pored toga bi bili miljama daleko od Zvezde i Partizana
3. U klubove iz manjih sredina ili gradova teško da će neko da uloži, jer na utakmicama tih klubova uglavnom ima više navijača Zvezde ili Partizana.
Dakle, kada se sve sabere i oduzme ima dobrih i loših stvari. Mislim da će biti dobro za Zvezdu i Partizan, a za ostale ne. Koliko je to dobro ne znam.

Ser Alex

pre 10 godina

Treba oba kluba i ne samo ona da se privatizuju. Medjutim, sta cemo sa kosarkom, vaterpolom, odbojkom...To su nasi trofejni sportovi, a opet ukoliko se privatizuju fudbalski klubovi Zvezde i Partizana, kao sto se ovde govori, sta ce biti sa kosarkaskim, vaterpolo ili odbojkaskim klubovima? Ko ce njih da kupi kada oni nemaju sanse da naprave profit, a za to je najbolji primer KK Partizan, koji jeftino kupuje, skuplje prodaje, pravi cuda u Evropi, osvaja trofeje, a opet duguje?! Ako nam propadnu ti klubovi, propasce nam neminovno i ti sportovi, jer se ovde sve vrti oko Zvezde i Partizana, a ako bi oni propali deca bi bila izgubljena jer ne mogu se svi baviti fudbalom. Za ova dva kluba jedino je pogodan model Barse i Reala, ali to ne moze bez zdravih institucija. Bojim se da ce ipak sve biti kao i sa prethodnim privatizacijama, gde ce neki lopovi dobiti te klubove za dz, a kasnije ih preprodati za velike novce, a drzava nece videti ni cvonjka, a platice sve dugove. Na kraju drustvo ce biti u rasulu, jer u Beogradu niko nece moci da se bavi kosarkom, vaterpolom i odbojkom, posto bez Zvezde i Partizana nece biti interesa da se ulaze u te sportove.

DJordje

pre 10 godina

A sto nebi mogli!Mogli bi i da promene ime(zato sto su to imena stare ideologije.Ako je sigurno da ce propasti bolje da se na vreme privatizuju.Dosta je bilo malverzacija u klubovima kao i u ostalim segmentima drustva.sve je u ovoj drzavi zrelo za korenite promene hocemo bolje ljude i bolju drzavu!

Aca

pre 10 godina

Sumnjam da će bilo ko normalan da kupi Zvezdu ili Partizan, i ako je kupi, biće to jadni i bedni timovi kao što su sad. Nemamo mi ligu, nemamo ljude koji će da dođu na stadion i potroša pare.

Vreme komunizma je prošlo, SFRJ odavno ne postoji, Srbija je smešno mala, i mnogo siromašna.

Probudite se ljudi, što pre to bolje. Ako vam je lakše lupajte minuse. Ne postoji ni jedan jak klub u Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, a svi su privatni, i u sve se ulaže mnogo više nego u Zvezdu i Partizan. Ko ima jakte timove u EX komunističkim državama? Samo Rusija i Ukrajina. Šta mislite zašto? Zato jer su to velika tržišta, i velike lige.
Još vam nije jasno? Pa naravno da nije, jer poslednji vaši snovi u životu ovim što sam napisao padaju u "blato". Žao mi je ljudi, život nije bajka.
PS.
Ma rado bi radikal Vučić davao Zvezdi i Partizanu lovu, nego nema para ni za penzije, liže "zadnjicu" kome stigne za neka bedna ulaganja, sa kojim će da zaposli ukupno 5 solitera na Novom Beogradu.

prosečan huligan

pre 10 godina

Kakva bre secerna vuna!? Pa mi smo ludi navijaci, dolazimo na utakmice da istresemo mrznju, a ne da bismo gledali dobar fudbal i jeli hot dog!

Aca

pre 10 godina

Alo ljudi, alo sugrađani, alo Srbi, dajte pročitajte tekst par puta, a onda par puta komentare, pa pozovite bilo kog "normalnog" menadžera, koji se malo razume u sport da vam objasnim par stvar. Ja razumem da narod voli i ceni Vučića, zapravo ne razume, ali imajuću u vidu kako je mnogima "kratka pamet" u Srbiji, to je možda razumljivo. Pod bro jedan C.Zvezda i Partizan nikada više u svojoj istoriji neće biti "veliki" klubovi.
pod
1) Komunizma više nema (neki bi voleli da ga ima,mnogi) što znači da fudbaler ako vredi (Mitrović recimo) može da ode sa 19 godina, a ne kao nekad sa 27 godina, kako je bilo u SFRJ.
2) Srbija je mala država, 7 miliona ljudi
3) Naše tržište je toliko slabo da je to smešno, recimo slabije je skoro 100-120 puta od Nemačke, Francuske, a jedno 10 puta od Portugalije, na primer
4) Naša liga je mizerija, samo 2 kluba, imaju kakvu takvu posetu (evo sad ni Partizan nema neku posećenost).
5) Ko će da kupi Partizan i zašto? Ne mi jednu titulu kupa šampiona, kupa UEFA, ne znači više ništa ni na Balkanu, ili znači jako malo. Ni sad ljudi ne odlaze na utakmice Partizana.
6) Samo malo, klubovi nemaju ništa, jeli tako? Nemaju stadione. Imaju dugove. Da li imaju igrače? Teško, jer mnogi imaju ugovore na par godina, posle toga, te igrače ne veže ništa, a većina njih ima neke silne ugovore sa menadžerima van Partizana.

Možda će neko da kupi Zvezdu, Partizan teško. Možda će Zvezda moći da parira Dinamu kroz 5 godina. Partizan teško.

Toni

pre 10 godina

Kao i u svakom poslu, treba razmisljati zasto ste zanimljiviji i trazeniji od drugih, i da li ste uopste? Zasto bi neko kupio Zvezdu ili Partizan, a ne Dinamo, Hajduk, CSKA iz Sofije ili neki Sahtjor (navodim primere)? Armije navijaca i sl, nista ne znace, nego mogucnosti da se iz investicije zaradi. Sa ovakvim armijama navijaca, niko nikad nece kupiti ni Zvezdu ni Partizan, to je sigurno.

Keypooh

pre 10 godina

Ne zaludjujte ovaj narod glupostima. Niko nece da ulozi po 100 miliona u ove dve rupe bez dna. Nema profita nema ni para. Taj privatnik sto ulaze, samo zaradu gleda.

Nema deset s lukom, pjeskavica, hamburgera... ni u Hamburgu, a tek u Londonu

pre 10 godina

Na sva ova poređenja naših klubova sa Mančesterom, Čelzijem, Bajernom... i dva jadna stadiona sa Alijanc Arenom, Old Trafordom, Vemblijem... odgovoriću čuvenom anegdotom iz Pašećevog rukava. Jednom je grupa poslanika zamolila Pašića da ih uljudnije oslovljava, da ih ne potcenjuje, vređa... rekli su mu - zašto se ne ugledate na engleskog premijera lorda Gledstona? Odgovor Pašićev: "Gospodo, kakvi ste vi Englezi takav sam vam ja lord Gledston."

lInsta

pre 10 godina

Pogledajte samo koliko ljudi dođe na utakmicu čelzija, a koliko na zvezdu ili partizan...
bilo bi dobro kad bi dogurali do nivoa osrednjeg kluba lige šampiona, ali jok, naša megalomanija je uvek aktivna...

Ne lipši magare

pre 10 godina

Pa jedino budala moze da baci pare u Srpski fudbal.Roman u Čelziju je napravio biznis,dovodi skupe igrace i trenere ali osim para koje je na startu ulozio ne ulaze vise toliko mnogo.Klub ima najace sponzore,skupe karte na na uvek rasporodatom stadionu,pare od Lige Šampiona,dresovi itd.
A sta bi imao u Zvezdi i Partizanu,tranvaj ligu,navijace koje treba da placa i vodi na gostovanja,a o sponzorima i da nepricam

yumatu

pre 10 godina

Baš me briga kako će izgledati "Marakana"...Baš me briga kome će Vučić da proda Zvezdu...Partizan neka ostavi na miru,ne trebaju Partizanu Sovjetski skorojevići i prazilukovići...Što Roman Abramovič ne kupi Real ili Barselonu kad su to takođe "Udruženja građana",baš kao Zvezda i Partizan,a za njegov Čelzi su ti klubovi nedostižni u svakom pogledu...Neka Vučić prvo uhapsi one koji su doveli Zvezdu i Partizan do prosjačkog štapa,na primer svog Gorana Vesića,tvorca duga od 55 miliona evra ili Dragana Đurića,tvorca duga od 25 miliona evra,pa neka onda tek započne priču o privatizaciji...Zamenio je reč korupcija,za reč privatizacija,a znamo kako se završila priča o borbi protiv korupcije...Ni jednom lopovu iz 24 sporne privatizacije ne fali ni dlaka s glave...

robi

pre 10 godina

zvezda i partizan mogu biti chelzi onda kad Srbija postane Engleska i kad Srbi postanu Englezi.To ce biti Limburga meseca kad se majmuni sisaju.

Boki Nis

pre 10 godina

Svi se uhvatili za Abramovica i seike iz sitija... A sta ako ih kupi neko koga zanima samo zemljiste oko marakane,jna ili teleoptika,a svi znamo kako je nam prosla privatizacija firmi koje su mogle da izdrzavaju pola Srbije!? Ako jednu Zvezdu ili Partizan ugasi za par godina ili ih svede na nivo amaterskih klubova,ko ce odgovara za to? Vucic?Dacic? U ovoj zemlji svi imaju dobre namere ali niko ne preuzima odgovornost za lose stvari koje se kasnije dogode.Nasi politicari samo razmisljaju kako da napune svoje dzepove,da oni imaju najvece beneficije i kad prestanu da budu premijeri,predsednici,ministri,poslanici.

samodajdajdaj

pre 10 godina

Ne kao stanford bridge stadion.
On moze samo 41 000 da primi.
Najbolje neki od 100 000 ,mnogo vole da idu na utakmice zvezde.
A i Partizanov treba biti veci,najmanje da se poveca na 80 000
to bi bilo za sve super,kako doci na utakmicu protiv Balea a samo 40 000 karti :(

morao sam

pre 10 godina

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kaže da država nije spremna da svake godine daje po 10 miliona evra Zvezdi i Partizanu.
Misliš da daje Zvezdi, a uzima Partizanu (političke stranke). Nije teško izračunati koliko je Partizan zaradio zadnjih par godina prodajom igrača i igranjem u Evropi.

dejavu

pre 10 godina

Zamolio bih sve koji poistovecuju privatizacije propalih preduzeca sa prodajom fudbalskih klubova,da se jednostavno ne javljaju za rec.
Da li je nekome od takvih strucnjaka prognozera palo na pamet da navijaca Zvezde i Partizana ima ,sa dijasporom,maltene koliko Srba u drzavi.I da bi nastalo takvo vanredno stanje u drzavi da bi apsolutno svi politicari zavrsili na terazijama,a takvi investitori ne bi do kraja svojih zivota imali miran san.Toliko je besmisleno i pomisliti da bi bilo ko smeo tako da se ponasa prema klubovima,da se ja divim mentalnom sklopu takvih prognozera

aleksa

pre 10 godina

Vidite, ja ne želim da gledam profesionalni sport. Profesionalni sport je sve ono što ljudsku civilizaciju vodi u propast. Najprljavije, najogavnije lice nečega što se zove kapitalizam. Uzrok ratova, ekonomskih kriza. Profesionalni sport uništava čoveka u svakom pogledu. Fizički i emocionalno... Profesionalni sport je jedina oblast života u kojoj čoveka možete lišiti života, a da za to ne odogovarate! Da ne pričamo o pogubnom uticaju na mlade. Kriminal, finansijske malverzacije (ne samo kod nas), korupcija, nameštanje mečeva, podsticanje (uglavnom svesno) na nasilje od strane samih klubova, manipulacije, laži.... Profesionalni sport nije ništa do bacanje prašine u oči ljudima pred neminovan slom. Sve je to već viđeno u davnoj prošlosti. Pred pad Rimskog carstva, što je carstvo bilo manje, sa sve većim problemima, to su igre bile beskrupuloznije i skuplje. Sve samo da bi se plebisu skrenula pažnja sa istinskih problema.
posebna priča su ljudi koji kupuju sve te klubove, iz kojih pobuda. Velika većina je bogatstvo stekla na nepošten način. zar treba žmureti na sve to? Naravno da ne!
Zato, ugasiti tzv. prof. sport. ukinuti Zvezdu, Partizan i njihove satrape i satelite.
Deci otvoriti, pokazati nove horizonte. Učiti ih telesnoj kulturi (pravilna ishrana, život u skladu sa prirodom i sl.), razvijati njihove kretativne sposobnosti. Ne gurati ih na stadione, ne stavljati im sportiste kao uzore....

Nenad

pre 10 godina

Postoji ovde jedan veliki problem, a to je "armija" navijača. Ljudi koji su većina na stadionu, a zbog kojih mnogi izbegavaju da idu na stadion (pogotovu porodično), ne plaćaju karte, ne kupuju dresove, uništavaju stadion, paljenjem pirotehnike prave rashode klubu u vidu kazni, ... Dok su takvi "navijači" u većini, i dok im se dozvoljava ovakvo ponašanje, niko neće hteti da kupi ni Zvezdu ni Partizan, jer ne postoji šansa da se ostvari rezultatski uspeh, a ni profit.

Vladimir_natal_Petkovic

pre 10 godina

Toni, 7. septembar 2013 16:58)

toni ,vrlo jednostavno je odgovoriti na tvoje pitanje: srbija je duplo veca od hrvatske tako i ima duplo vise marketinskog potencijala..(majce,dresovi,godinje karte,reklame itd) a ko kaze da niko nije bio kupio cska sofia i razlicite sahtore..pa skoro svi sahtori su u privatnim rukama,sta je bilo sa sofijom mislim da je svima poznato..propali su nacisto jer jednostavno nije vlasnik imao koristi od tog kluba.ja sam licno protiv privatizacije jer ce se onda desiti da u prvih 11 igra 8 stranaca jer eto tako zeli rus,arap ili ko vec bude..ima tu pozitivnih ali i mnogo negativnih stvari,jasno je jedno..ovako se nemoze preziviti." treba reci ne " kaze zdravko mamic sto se tice potencijalnih ponuda stranih klubova za domace igrace,..pa treba ali kako kad nasima odmah sline cure iz usta kad cuju cifru od 3 miljona!?!zemlja smo talenta ,trenutno imamo najtalentovanije klince na ovim prostorima( u19 evropski prvaci A repka puna top talenta)to je sigurno zanimljivo rusu ili arapu ,ne znam sta da kazem nek bude kako bude samo da napredujemo u ovom sportu.

pozz

pisi propalo

pre 10 godina

Koliko su tzv. armije navijaca FKCZ i FKP prednost, toliko su njihovi huligani mana prilikom prodaje. Vodje navijaca suvise dugo i lagodno zive na racun gore pomenutih klubova, da sam ubedjen da bi pravili veliki, mozda i neresiv problem za potencijalne vlasnike tih klubova.

sladyan petkovic

pre 10 godina

mozda u ligi u kojoj bi igrali
olimpija
maribor
rijeka
hajduk
dinamo
sarajevo
zeljeznicar
sarajevo
borac banjaluka
vojvodina
crvena zvezda
partizan
radnicki nis
u ovoj vidim-kuce-i-pasnjake-krupnom-planu nece da moze

kako drugacije

pre 10 godina

Cekajte, ako neki privatnik moze da ulozi i napravi profit...to isto onda moze i drzava.
Drugim recima propustate sustinu, a to je da je Drzava nemocna tj.nesposobna da se izbori sa fudbalskom mafijom i prebacuje vruc krompir nekom drugom da indirektno uvede red u nas fudbal..
Fudbalska mafija ce kupiti klubove i pobediti drzavu po ko zna koji put...i opet cemo gledati amaterski fudbal, gasenje klubova jer su neprofitni i slicno.
Niko ne vidi da ceo problem nenapredovanja naseg fudbala lezi u losim zakonima kako drzave, tako i FSSa.
Igraci ne placaju porez, kubovi rade na sivo, nema usaglasenog zakona..nije bitno ko je vlasnik, vec nacin i sistem poslovanja klubova i postovanje pravila.

Ser Alex

pre 10 godina

Treba oba kluba i ne samo ona da se privatizuju. Medjutim, sta cemo sa kosarkom, vaterpolom, odbojkom...To su nasi trofejni sportovi, a opet ukoliko se privatizuju fudbalski klubovi Zvezde i Partizana, kao sto se ovde govori, sta ce biti sa kosarkaskim, vaterpolo ili odbojkaskim klubovima? Ko ce njih da kupi kada oni nemaju sanse da naprave profit, a za to je najbolji primer KK Partizan, koji jeftino kupuje, skuplje prodaje, pravi cuda u Evropi, osvaja trofeje, a opet duguje?! Ako nam propadnu ti klubovi, propasce nam neminovno i ti sportovi, jer se ovde sve vrti oko Zvezde i Partizana, a ako bi oni propali deca bi bila izgubljena jer ne mogu se svi baviti fudbalom. Za ova dva kluba jedino je pogodan model Barse i Reala, ali to ne moze bez zdravih institucija. Bojim se da ce ipak sve biti kao i sa prethodnim privatizacijama, gde ce neki lopovi dobiti te klubove za dz, a kasnije ih preprodati za velike novce, a drzava nece videti ni cvonjka, a platice sve dugove. Na kraju drustvo ce biti u rasulu, jer u Beogradu niko nece moci da se bavi kosarkom, vaterpolom i odbojkom, posto bez Zvezde i Partizana nece biti interesa da se ulaze u te sportove.

CrvenaZvezda1991

pre 10 godina

Privatizacija klubova znaci da oni koji godinama lepo zive od istih vise nece moci to da rade. Takvih je mnogo u Srbiji i smatram da se oni nece odreci svega sto imaju bez borbe.

Prevagu ce odneti navijaci oba kluba koji moraju da prevazidju medjusobne nesuglasice i da rade u interesu opsteg dobra i srpskog sporta. Svi znamo da je to malo verovatno i zbog toga sam vrlo skeptican.


Onog trenutka kad Delije budu trazile da Vucic, Covic, Stojadinovic @ Co. napuste Zvezdu, a Grobari to isto budu trazili od Tola, Ruzica, Djurica, VUJOSEVICA @ Co., mozda ce boljitak biti moguc.

morao sam

pre 10 godina

(Aca, 07. septembar 2013 18:02)
Biznismen bi pre kupio Partizan nego Zvezdu. Partizan ima omladinsku školu koja svake god. izbaci barem jednog igrača koji može da se proda za milione eura, dok Zvezda ima trofej kupa šampiona koji ne vredi više od 199€ kada se istopi.

bolje resenje

pre 10 godina

Regionalna liga Srbija,Grcka i Turska imaju svi sta da reklamiraju duvanasku industriju,automobilsku,industriju piva,industriju bele tehnike,industriju hrane,...Vladan Lukic je vodio pregovore o tome postoji trziste sto je najvaznije ekonomski smo zavisni jedni od drugih Grcka najvise od turizma ali spajanjem regionalne lige moze da ponudi jos,Turska sve izovozi kod nas.Tako da je veoma realno napraviti ligu 3 nacije.

Sunce Slobode

pre 10 godina

Celzi moze da bude privatizovan zato sto je u ligi sa Arsenalom, Man. Junajtedom, Liverpulom, Totenhemom, Njukastlom i ostalima. Tu ce se zaista naci ljudi da napune stadion i da daju 20 funti za kartu zato sto:

a) imaju platu 2-3.000 funti
b) mogu da gledaju dobar fudbal.

Voleo bih da vidim koliko bi zaljubljenika u fudbal sutra dalo 800 - 1.500 dinara, od plate od 500 jura, da gleda Zvezda-Cukaricki. Zasto toliko? Zato sto se privatniku ne isplati jeftinije od toga. Neko ce reci regionalna liga, znaci dali bi za Zvezda - Osijek, Zvezda-Siroki toliko? Kako da ne. Porediti nase klubove sa engleskim je velika glupost i ubedjen sam da i zagovornici privatizacije to znaju. Uporedite se sa bugarskim i rumunskim klubovima, zbog toga sto je to u nekom nasem rangu, a pre toga se raspitajte koji klubovi vise ne postoje a koji klubovi zavise cisto od volje jednog coveka. Primer je Ludogorec, "bugarski Obilic", covek koji je sa one strane zakona kupio sebi igracku, igra se dok mu je zabavno a posle jednostavno zakatanci stadion. . . Ali sto bi te stvari zanimale ljude koji dodju na stadion jednom u pet godina, bolje ovako, kazes Celzi i svi su u mislima vec na Stamford Bridzu, ne ide to tako ljudi, uozbiljite se. Ono sto treba i mora da se uradi je totalni pretres poslovanja i dugogodisnje robije licima koji su nerezonskim poslovanjem namerno naneli stetu Zvezdi i Partizanu. Ali dok je SPS bilo gde blizu vlasti to se nece dogoditi. . .

ali ipak privatizacija

pre 10 godina

prvo zvezda i partizan ce ako budu privatizovani bice privatizovani za 1 euro sa preuzimanjem dugova kao i secerane a posle 5 godina bice sruseni stadioni i igracete u ovci borci ili marinkovoj bari jer ce proci vreme promene namene i gazde ce moci da rade sta hoce sa zemljistem a to su politicari i ostali mesetari osetili i navalili na fss i toleta jer tu jedino ima i bice novca u fudbalu i mogu po politickoj strani da se udome u fudbalu jer privatnici im nece dozvoliti da rade stahoce kao sada a nas uporedjivati sa englezima spancima i ostalim velesilama je smesno mi smo od njih udaljeni svetlosnim godinama mi jedino mozemo da se uporedjujemo sa ligama u okruzenju a i to vrlo tesko jer su nasi klubovi u velikoj besparici i dugovima sa super zastarelom objektima i ostalom imovinom ako fss uskoro nepocne da gradi nekakav nacionalni stadion ni zvezda ni partizan uskoro nece imati gde da igra evropske utakmice jer su kriterijumi sve strozi sto se navijaca tice kod gazde sigurno nece ulaziti za dz na stadion nego po trzisnim cenama karata a kada gazda odluci da rusi stadion i gradi trzni centar sigurno se nece obazirati na proteste navijaca i sta ce navijaci uraditi otici u saudisku arabiju ili neznam gde da protestvuju kod gazde

Beogradjanin

pre 10 godina

Mogu naravno i Zvezda i Partizan kao Celzi, samo da li ce UDBA to dozvoliti?
Ova dva kluba su jedan od izvora prihoda za UDBU, prodaju igraca niko ne kontrolise, kao i pomoc drzave koja se posle opet slije u dzepove UDBE.
Naravno tu racunam i navijacke grupe koje rade za UDBU i gde su vodje i deo navijaca na platnom spisku UDBE sa povlasticama koje im to takodje donosi u ostalim krivicnim delima koje rade ispred splavova dilovanjem narkotika i ostalog.

Smesni su ljudi koji uopste polemisu o ovome u zemlji koja se zove UDBANISTAN.

saša

pre 10 godina

Old kraford? Neverujem da je Vucic napravio taj lapsus, ako jeste onda ce se prodavati bakina tajna na svakom stationu sa takvim poznavanjem, ne, ipak neverujem...

Vlada

pre 10 godina

Zvezda moze... Za Partizan nisam siguran, ko ce da ulaze u klub pa jos i stadion da im pravi nov? I onako maksimalan broj navijaca koji im je dolazio sad na kvalifikacije je bio sta 10-15000? Zvezdi je toliko navijaca bilo u prvom kolu u zadnjem kad su ispali bilo je preko 30000. Inace tokom bladavine prosle vlasi za Zvezdu su bili zainteresovani neki Arapi i Indijac neki, i naravno su odbijeni i predlozeno im je samo finansijeri da budu. Aha neko je lud da daje pare bez ikakve nadleznosti a nasi lesinari sve da razgrabe.

Filatov

pre 10 godina

Sve klubove na berzu, pa će se odmah videti koliko je navijačima stalo do svojih klubova. Nećemo sad od stadiona da pravimo paganska svetilišta. Šta ima loše u tome da novi vlasnici naprave nove, lepše i modernije stadione sa većim kapacitetom i komforom!?

olimpijac

pre 10 godina

naravno da mogu, i ne samo oni vec i drugi klubovi, pre svega Radnicki Nis, Novi Pazar i Napredak, samo treba smela politicka odluka, pa vec ako su stadioni i zemljiste vlasnistvo drzave i gradova, sta sprecava cak i to da prodaju privatnicima, za mene je stoput bolje srusiti stare stadione i napraviti nove, multifuncionalne sa prodavnicama, radnjama, konforom, naravno na takvim stadionima nema mesta za tzv.navijace, to sve osuditi na drustveno koristan rad

Svetlana

pre 10 godina

Večiti rivali zbog tradicije, ali i armije navijača mogli bi da budu zanimjivi mogućim investitorima. Ipak, problem je što su opterećeni velikim dugovima, a zemljište na kome se nalaze njihovi objekti u vlasništvu je države. Zakonska regulativa mora da obezbedi adekvatno vlasnistvo,a klubovi bi onda kroz oporezovani izvor prihoda ostavljali drzavi prihod od poreza na dobit.

Balkan League

pre 10 godina

- Galatasaray SK 27 27,6 130.000.000 £
148.800.000 € 4.900.000 £
5.511.111 €
- Fenerbahce SK 26 28,2 125.000.000 £
143.950.000 € 4.900.000 £
5.536.538 €
- Besiktas JK 31 25,9 93.500.000 £
106.400.000 € 3.000.000 £
3.432.258 €
- Trabzonspor 29 25,6 57.500.000 £
65.450.000 € 2.000.000 £
2.256.897 €
- Bursaspor 32 24,7 53.500.000 £
60.525.000 € 1.700.000 £
1.891.406 €
- Olympiacos Piraeus 27 27,2 60.000.000 £
68.050.000 € 2.200.000 £
2.520.370 €
- PAOK Thessaloniki 29 26,8 44.500.000 £
50.500.000 € 1.500.000 £
1.741.379 €
- Panathinaikos Athens 36 22,9 19.000.000 £
21.450.000 € 525.000 £
595.833 €
- Aris Thessaloniki 36 22,4 9.800.000 £
11.125.000 € 275.000 £
309.028 €
- APOEL Nikosia 30 28,4 15.500.000 £
17.550.000 € 525.000 £
585.000 €
- PFK Ludogorets Razgrad 24 26,5 23.000.000 £
25.950.000 € 950.000 £
1.081.250 €
- CSKA Sofia 27 26,5 11.500.000 £
13.250.000 € 425.000 £
490.741 €
- - Red Star Belgrade 35 23,4 20.500.000 £
23.050.000 € 575.000 £
658.571 €
- FK Partizan Belgrade 26 24,2 16.000.000 £
18.000.000 € 600.000 £
692.308 €
- FK Vojvodina 28 24,3 12.500.000 £
14.000.000 € 450.000 £
500.000 €

zvrk

pre 10 godina

To znaci,kraj kriminalizovanim vodjama,pranju para,bakljadama topovskim udarima,fudbal kao u pozoristu napokon civilizovano!I treba!Taj ko kupi Zvezdu bice onako kako on kaze i nece neki kriminalci kao vodje da sede u Upravi!Ej oni se za nesto pitaju,bruka!

Pavle

pre 10 godina

Zvezda i Partizan moguda funkcionišu kao Čelzi ili Mančester Siti,to samo zavisi od toga ko im je gazda, odnosno vlasnik. A kako vidim, Vučić je rešio da im dovede gazde koji ne oskudevaju. Na klubovima je da zaista promene svest, baš onako kako Vučić nagoveštava da mora da bude, svima, pa i klubovima.

PUTUJUCI - KONTROLOR

pre 10 godina

Ono u sto sam sto posto siguran kao bivsi sportista, to je da drzava vise nije u mogucnosti da izdrzava sport na ovakav nacin.To će omogućiti privatizaciju klubova. Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vucic kaze da drzava nije spremna da svake godine daje po 10 miliona evra Zvezdi i Partizanu apsolutno se slazem sa njegovom konstatacijom. Veciti rivali u necem su slozni a to je da su spremni da se ukljuce u proces privatizacije.

saopstenje sa redstarbelgrade.info

pre 10 godina

Procitajte ovo :http://www.redstarbelgrade.info/redstarbelgrade-2/klizeci-start/4827-slovo-o-privatizaciji-zvezde-koga-vi-to-prodajete-s.html

Predrag

pre 10 godina

Kad taj Bugarin ima računice (profita) da bude vlasnik Ludogoreca (uz svo poštovanje klub bez ikakve tradicije) u Bugarskoj gde je životni standard sličan našem, vala će neko imati računice da kupi i vodi i Zvezdu i Partizan. Ja da se pitam sve klubove bih privatizovao a amaterske (lokalni klubovi nižeg ranga) treba da pomaže država i omogući ako ne besplatno onda jeftino bavljenje sportom deci.

Nešto normalno u Srbiji je utopija

pre 10 godina

Ne mogu ali mogu kao Rumuni, Bugari itd. Zašto neprekidno upoređujete sa Englezima i Špancima? Kakve dodirne tačke naši klubovi imaju sa Realom, Barselonom, Mančesterima itd?? Ali kao što vidite Rumunima sasvim dobro ide. Glavni razlog zašto hoću privatizaciju je da bi iz klubova izašli Ružić, Antić, Đurić, Kokeza i slični koji su rupa bez dna! I da bi se znalo ko je za šta zadužen u klubu a ne da se Džajić, Stojadinović, Kokeza, Đurić, Nađ, Grubor... igraju gluvih telefona i prebacuju jedan na drugog krivicu dok klub tone! Pogledajte na šta nam liče dva glavna stadiona. Kad je zadnji put makar jedan dinar uložen u njih?! Postali smo DNO DNA evropskog fudbala i ovako dalje ne može i to je svima jasno! I još nešto, džabe privatizacija ako ostanu isti ljudi u savezu i nastavi se ovakvo skandalozno prvenstvo. Pa možete li samo da zamislite da u Premier ligi dođe protivnik sa 11 igrača i bude strahovito pokraden na terenu a da se onda sve zaboravi i ovakav partizan sa takvim bodovima bude prvi na tabeli?! Zato im i doslo po 2.000 ljudi zadnja dva kola. NIKO neće da gleda nameštene utakmice! Znači, ako stvarno hoćemo da igramo normalan fudbal privatizacija i kompletno čišćenje od kadrova tipa Tole, Đora, Ćurković itd. Sa njima bi propala i Nemačka.

Ceca1965

pre 10 godina

Drzavno rukovodstvo je u pravu.Zvezdi i Partizanu se ne treba vise dati ni dinar.Ne vidim zasto je do sada fudbal bio privilegovan u odnosu na druge sportove u kojima smo imali zavidne rezultate na svim evropskim i svetskim takmicenjima.

Zelena

pre 10 godina

Sport je davno prestao da se igra iz patriotizma vec se igra zbog para. Pa zasto bi ih drzava finansirala? Pametni ljudi su odavno klubove privatizovali i smatram da bi to trebalo da se uradi i u Srbiji. Samim tim ce puniti drzavni budzet.

ali ipak privatizacija

pre 10 godina

(dejavu) vidi majstore i ti imas pogresno misljenje jer mislis da su navijaci nekakva sila prvo beogradu ne treba marakana sto je i sinocnja utakmica toi pokazala gde je 10000 navijaca doslo iz rep srpske i opet je stadion bio polu prazan gazda moze da napravi savremen stadion u marinkovoj bari za 15-25000 gledalaca sto je sasvim dovoljno to isto vazi za partizan jer je ocigledno da beograd ima malo stanovnika a zvezda i partizan malo navijaca jer su stadioni na ogromnoj vecini utakmica polu prazni i samo bi imao nepotrebne troskove odrzavanja a njega u isto vreme neinteresuju drugi korisnici stadiona tj atleticari tj moze na sadasnjem mestu da izgradi sta hoce i to proda za basnoslovne pare a na jeftinijem mestu napravi primeren potrebama stadion tako da nece ni zvezda ni partizan igrati na livadi ali ti sigurno neces uci na stadion za dz nego po trzisnoj ceni ulaznice a kakva ste vi sila i moc i koliko vas ima pravih navijaca pokazali ste prikupljanjem novca za pomoc zvezdi da je to tako danas bi vam verovatno i ronaldo igrao u ekipi a ti bi mogao da se zapitas kome ce neki gazda da uplati novac drzavi ili ovim lesinarima u obadva kluba koji su sada zinuli na fss gda sada jedino ima novca i nemoj se zacuditi kada vlasnici budo ramadani i onaj drugi njegov zemljak zaboravio sam mu prezime

rj

pre 10 godina

Ja sam prvi za privatizaciju, ali neke stvari treba dovesti u red. Tu pre svega mislim na navijace. Kako je moguce da drzava dozvoli da oni ulaze u svlacionice, kod predsednika klubova u kancelarije, i na teren da skidaju traku. Pa taj neki investitor ce kad mu se to desi pobeci glavom bez obzira.
Sledeci problem su odnosi-vlasnisto menadzera i igraca. Te stvari jednostavno treba ukinuti.
Pitanja koja se ticu vlasnistva stadiona, mogucnosti u njihovo ulaganje i ubacivanje konercijalnih sadrzaja je cisto formalno pitanje i po meni lako resivo.

Dragoslav

pre 10 godina

Puna podrska Vladi da se sto pre privatizuju klubovi. Jedini protivnici ce biti sadasnja rukovodstva, vodje navijaca i huligani jer jedino oni imaju korist u ovom trenutku. Koja je logika davati pare klubovima?

Dragoslav

pre 10 godina

Procitao sam tekst na redstarbelgrade, i kao navijac zvezde moram reci da je tekst potpuno neutemeljen. Zvezda i Partizan imaju poseban sratus, s vlasnik zemljista je drzava Srbija. Pa da li autor teksta zna koliko je. drzava od osnivanja ulozila u oba kluba. Pa nece njihovu privatizaciju sprovoditi Djuric.Dzajic, Babic.Covic, nego drzava.

samodajdajdaj

pre 10 godina

Znaci toliko Dislike mojim komentaru.
Dobro onda treba srusiti Zvezdin i Partizanov Stadion i napraviti Igraliste za Decu :)

Ali ja Navjijam za Srpski Fudbal i navijacu,hocu Stadione za Ofk BG
JAVOR ZVEZDU I.t.d. svi da budu veci od Dortmundovog :)

SPerkunic

pre 10 godina

Fudbal je nekada bio najvaznija sporedna stvar na svetu.Danas je samo sporedna,jer je neukusno ubrajati u najvaznije ono sto je ispod svakog nivoa.

chohano

pre 10 godina

Mogu kao Celzi.Potrebno je razjuriti kompletna rukovodstva klubova.Prodati klubove strancima.Ovi nasi nista drugo ne znaju,osim da,trpaju novce u svoje dzepove.Posle kraha kluba traze pomoc drzave.Da li oni u opste nekome odgovaraju? Koliko su uspesni, rezultati kazuju.

dr. Sokrates

pre 10 godina

Naravno da treba privatizovati i Zvezdu i Partizan. Vidim navijači u svom saopštenju kažu nije isto privatizovanje Čukaričkog i Zvezde i Partizana, jer je Čukarički prodat iz stečaja, pa ako je to rešenje, neka država pokrene prinudnu naplatu poreza, i blokiraće se računi i Zvezde i Partizana, i onda će i u Zvezdi i Partizanu biti pokrenut stečajni postupak i ovi klubovi će biti prodati iz stečaja.

Gojko 012

pre 10 godina

Kada prodaju igrače i uzmu za naprimer Lazara Makovića 10 miliona evra, onda klubovi nisu državni, a kada neplaćaju porez godinama, onda državo pomaži, mi smo vaši, pa ne može više tako, nego prodati Zvezdu i Partizan, i gledaćemo dobre utakmice i bolji fudbal, a ne brinite se vi za navijače, pa Zvezdu sa Smederevom ili nekim Ukrajincima dođe da gleda 25000 ljudi, a zamislite koliko bi došlo da gleda Zvezdu u Ligi Šampiona, bez obzira i što bi ulaznice sigurno bile skuplje.

Marko

pre 10 godina

Da imam pare kupio bih Niski Radnici. Vredi sicu, nema dugove i sve sto ulozim ce brze da mi se vrati. U Srbiji tim za titulu prvaka ne vredi vise od 5 M evra (verujem da moze i za manje da se sastavi). A onda posle igre u Evropi bih prodao pola tima za 2x vise para. Svake godine bih imao cist profit a da nemam ni stadion ni gledaoce...

dusanmal

pre 10 godina

@aleksa - Sta zaboravljate je da je Rimska DRZAVA finansirala, organizovala, posedovala te njihove "sportove". Drzava koja "daje" naodu "hleba i igara" ("neprofesionalnih" igri) je ta koja je otudjena, opasna i koja gusi slobodnog coveka. Rimske igre i igraci nisu bili slobodni pojedinci u slobodnoj privredi koju su tom radili iz slobodne volje. Nas fudbal (a ne, recimo nas tenis) su Rimske igre. Nas tenis su slobodni, bogati pojedinci u profesionalnom sportu po svom izboru i svojim mogucnostima i svojim licnim odlukama - primenjeni kapitalizam u sportu.

Fudbalu nista bolje ne moze da se desi no potpuna i brza privatizacija. Socijalisticke birokrate koje sisaju zivotnu krv iz drustva i sporta su jedini koji ce od toga (pravedno) stradati. Daleko im lepa kuca.

jedino resenje evo i zasto

pre 10 godina

Pazite ljudi treba biti za privatizaciju ali ako imas trziste TV prava za ceo svet kao Nemci,Englezi,Real i Barsa(ne Spanci) i Italijani.Znaci privatni Zvezda,Vosa i Partizan nece opstati bez jakog trzista od 100 miliona stanovnika ,a to mozemo samo ako napravimo u isto vreme i regionalnu ligu sa Grcima,Bugarima i Turcima ili imamo slabiji Rumunski scenario koji je mafija,mafija i samo mafija.B92 je pisao o tome prema tome nista bez Balkan lige i to ne sa exYu vec sa ovim gore pomenutim drzavama sto bi politicari trebalo da se povezu i savezi.Evo o Rumunima i Korleonima Steaua i njihov Miskovic Djidji Bekali(inace isto na listi od 50 najmocnijih gde je i Misko).

miki

pre 10 godina

Verovatno će se naći pravi modeli za, čini mi se, neizbežnu privatizaciju. Pitam se samo u kom stepenu će to sa prodavnicama moći da funkcioniše u našem siromašnom i primitivnom narodu. Pitanja ima bezbroj i plašim se na kraju da ne dođe neki i kaže "Zarvaramo radnju jer nemam više interes da gledam fudbal već, recimo, da gajim papriku".

kako drugacije

pre 10 godina

Ko ce naci 15 kupaca za 15 drzavnih klubova u super ligi?
Necete dobiti nista bolji fudbal, ako privatizujete samo vecite.
Kvalitet i napredak Srpskog fudbala zavisi od broja kvalitetnih ekipa i ligi, a ne od Zvezde i Partizana!?
Ako cemo iskreno, veciti su i srozali fudbal na ovo dno..jer su svi bili podredjeni njima godinama unazad...opipljiva je ovo tema i daleko sira, nego sto mislite...nece to bas biti bajna prica.

10 mil. samo zvezdi

pre 10 godina

A ko je to sebi dao za pravo da daje 10 mil. evra drzavnih para..i zasto se tu pominje Partizan kad je te pare od drzave dobila samo Zvezda...i zna se po cijem nalogu https://www.youtube.com/watch?v=7pKj7TK-eXM

Teo

pre 10 godina

A što ne bi mogli? Svaki klub sa dobrom upravom, novcem za razvoj i kupovinu igrača i naravno sa upravom koja ne rasipa i presipa pare u privatne džepove može biti kao Čelzi.

Zoki

pre 10 godina

Pametno razmisljanje i budite odlucni u tome.Nema svrhe da se favorizuje fudbal,bilo da je Zvezda ili Parizan u pitanju,zato sto je to definitivno sport u kome nema nikakvih rezultata.

Privatizacija

pre 10 godina

Trebaju se svi klubovi privatizovati ne samo Zvezda i Partizan, tek tada cemo gledati ozbiljan fudbal, a daj boze i pravedan, sada moram da kazem nesto ovim ljudima sto su protvi privatizacije, drzava vise nema novca da placa Zvezdu i Partizan, ili zele da daju novac u nesto drugo sto je po meni sasvim normalno bolje da novac daju nekome kome je to zaista potrebno nego da trose na fudbalske klubove od kojih vidimo nema vajde bez privatizacije, pokusali smo bez privatizacije ovih godina videli smo da ne ide ajde sad da probamo na drugi nacin tojest privatizacijom, fudbal nam je dotakao dno nemamo sta ni da izgubimo, mozemo samo da dobijemo kvalitetne igrace kvalitetan fudbal i vise ljudi na stadionu, stoga sto pre novi zakon i da dizemo fudbal iz mrtvih!

Zemun

pre 10 godina

Veliki sam Zvezdas. Naravno da ih treba privatizovati jer ce se onda znati gde ide svaki dinar a ne dodje neki lik, napravi dug 20-30 miliona i da ostavku i cao i tako redom. Ako i bankrotiraju neka bude tako. Kada je i jedan Juve, malo veca institucija od vecitih, mogao u drugu ligu ili Rendzers u 4 ili 5-u neka i ovi nasi prodju taj put ce bar nekad (pa i za 10-15 godina) krenuti od zdravih osnova. Ovo nikud ne vodi. Ne mogu ocekivati da ih drzava pomaze jer su rupa bez dna. Po kom osnovu se njima daju bilo kakve pare iz budzeta i ko kontrolise kako se taj novac trosi. Ako neki vlasnik od svojih para hoce nekog igraca da placa 10 miliona evra godisnje, nema problema, novac je njegov i ima pravo. Ali ako treba od novca iz budzeta (novcem gradjana Srbije) da se placa neki fudbaler vecitih 200-250k godisnje onda je to sprdnja i katastrofa.

danguba

pre 10 godina

Usporedbe sa Čelzijem su smiješne, eventualno se možemo porediti sa Rumunima, Bugarima ili u najboljem slučaju Ukrajincima. Nemamo standard, kupovnu moć, a samim tim ni marketinški potencijal, koji bi privukao neki veliki kapital, osim ako ulagačima nije interes u nekretninama... Dakle, privatizacija da, ali trebali bi smanjiti apetite i zadovoljiti se redovnim učešćem u Ligi Evrope ili povremeno u Ligi Šampiona...

dejavu

pre 10 godina

Dobio sam na svoj prethodni komentar neverovatnih 100+ minuseva za sat vremena,sto nije problem sam po sebi,vec to da 90% ljudi nije uopste shvatilo da sam ja napao one koji misle da ce zvezda i partizan igrati na poljanama a kupci sve rasprodati i slicno.Verovatno zato sto nisam boo dovoljno precizan pa su svi pomislili da sam protiv same privatizacije kao sto je do pre neki dan javno bio sam Covic.Daleko bilo!

cartmanx

pre 10 godina

Apsolutno sam ZA privatizaciju ne samo PFC I CZV, vec i Vojvodine, Radnickog iz Nisa i itd. Ali ima jedno veliko ALI...ovde na forumu koliko vidim se gleda uglavnom sve samo iz "sportskog" ugla, a ne celokupnog ekonomskog stanja u drzavi. Naime, taj isti Roman A. je dosao u vec ekonomski jagu zemlju, sa dobrim standardom gradjana, razvijenom privredom,jakom ligom, a to su preduslovi da bi neko kupio i toliko ulagao u sportske klubve. Mi ovde imamo sve suprotno i morace cini se po svim normama prvo da se poradi mnogo na ekonomiji, pa i pravosudju u zemlji i da se ne preskace prirodni redosled stvari a onda privatizaacija klubova-nazalost mnogo vremena. I to ne kakva-takva vec u kojoj klubovi idu na medjunarodne tendere, a ne kao sto je to praksa kod nas(za procenat iskljuci boljeg ponudjaca jer navodno ne daje dobre uslove), bez lobiranja i uticaja politicara, ko ce sta i koga da kupi,a za uzvrat evo dzabe "to i to", samo tako i tada moze da se obavi privatizacija koja ce zaista doneti boljitak srpskom fudbalu, a ne ovako daj ga onima koji ga godinama unistavaju ili bud zasto!P.S.Znaci bez skretanja paznje celnika drzave, prvo oporavak privrede, ekonomije,to je prirodni sled ovim preskakanjem normalnog redosleda stvari ni na sta ne bi licilo, to vam dodje isto ko dete da ide prvo u skolu a onda u vrtic!

Boki Nis

pre 10 godina

Izgleda da sam pogodio u osinje gnezdo kada mi partijski forumasi dali toliko minusa... Sta nije istina? Jesu li prodali celu Srbiju od pocetka privatizacije? Jesu. Ko je odgovarao za poklonjene firme strancima,koje su oni zatim unistili i otisli iz zemlje? Niko... Sad su problem Zvezda i Partizan,ne moze drzava da ih finansira sa po 10 miliona €, ako i njih uopste daje ili smatraju gaspromove pare za svoje. Ali zato moze zeleznicu i EPS, gubitase kojima daje stotine miliona € i to nije problem, jer dok mogu da zaposljavaju po njima na hiljade svojih clanova onda to nisu bacene pare, to je ulog za buduce izbore.

Deda Rudi

pre 10 godina

Ovakva situacija je bila neminovnost s obzirom da se znalo na koji nacin su funkcionisali fudbalski klubovi u Srbiji unazad nekoliko decenija.

SPerkunic

pre 10 godina

Koliko se oko Zvezde i Partizana dizala buka,kao da je to od vitalnog znacaja za drzavu!Oba kluba u dubiozi,ne zna se koja je uprava u vecim problemima i koja vece greske pravi,igrace prodaju a prikazuju mnogo manje transfere,kad saberete sve to,shvaticete da im klubovi koriste kao masinerija za pravljenje para.Ako se zeli da taj sport i dalje postoji u Srbiji pereci ce se u privatne ruke i obezbediti minimum uslova kako za igrace,tako i za strucni stab ne bi li se taj sport odrzao,do nekog vremena kada ce da zazivi kao u najboljim vremenim.

zoran fr

pre 10 godina

a zasto se nebi mogli privatizovati:radnicki kg,nis,pa vojvodina?
bio sam u thun da gledam partizan,ljudi imaju mali ali prekrasan stadion vestacku travu,i bolja je atmosfera kad se napuni takav stadion,bolji se igra fudbal.
dakle privatizovati sve klubove pa ove nase male ako nece stranci nek ih kupi neko nas,i ono sto je najvaznije je infrastruktura novi mali stadioni sa vestackom travom pa makar bio kapacitet stadiona 10-15 hiljada
nemoramo biti engleska ali mozemo biti bar zlatna sredina evropskog fudbala

Vlada

pre 10 godina

Šta dobijamo privatizacijom?
1. Umesto da država izdržava klubove ostvarivala bi prihoh. To je dobro.
2. Klubovi bi imali uređenije stadione, jače timove, bolje rezultate. Odlično.
3. Ne bi se političari mešali i uzimali pare, ali bi vlasnik prao pare preko kluba. Možda i bolje.
4. Stadioni bi bili uređeniji i bezbednost bi bila veća. Odlično.
Šta neće doneti ili ćemo izgubiti privatizacijom?
1. Sigurno jedan Vilja, Huntelar ili neko treći neće doći da igra kod nas za iste ili nešto manje pare koje bi dobio u inostranstvu, jer nazaduje u karijeri.
2. Ostali klubovi bi morali da se privatizuju ali i pored toga bi bili miljama daleko od Zvezde i Partizana
3. U klubove iz manjih sredina ili gradova teško da će neko da uloži, jer na utakmicama tih klubova uglavnom ima više navijača Zvezde ili Partizana.
Dakle, kada se sve sabere i oduzme ima dobrih i loših stvari. Mislim da će biti dobro za Zvezdu i Partizan, a za ostale ne. Koliko je to dobro ne znam.

offside

pre 10 godina

Sta navijaci stuba srpstva i navijaci fk tole karadzic ne kapiraju je da ta dva kluba nisu interesantna. Na nas dragi JNA dolaze u proseku 3000 navijaca sa po 100 kinte u dzepu. Marakana je ponekad i prilicno puna, ali ti ultra mega huligani ce radije u dragstoru nekom jeftinom potrositi kintu nego u shoping mallu kraj rupe.

Privatizacija nema mnogo smisla, jer klubovi nisu interesantni. Ako ojacate samo PFC i FKCZ vi ce te imati istu situaciju kao sasa. Bice prosto dosadno za gledanje. Ako ojacate samo jednu od te dve ekipe,bice isto smor. Bolje da se prodaju FK Jagodina, Javor, Vojvodina, OFK. Pa kada oni budu na nivou CZ i PFC, onda blizance u privatizaciju, pa rokaj snimaj.

vucko

pre 10 godina

Naravno, slazem se, prodati i to sto pre, jer gde postoji to da drzava daje novac da bi neko preduzece prodalo svoj proizvod po vecoj ceni i pritom od tog jednog proizvoda zaradilo milione,ali koji se ne vracaju vecinom u kasu preduzeca vec u privatne dzepove direktora i posrednika u prodaji.Alo bre dosta lopovluka..prodaj, pohapsi i aj zdravo..

CANE - SREMAC -54

pre 10 godina

Gledano realno srpskom fudbalu nista bolje ne moze da se desi no potpuna i brza privatizacija. Dosadasnji nacin finansiranja je davno umro, samo sto to jos nismo shvatili oni sisaju zivotnu krv iz drustva i sporta su jedini koji ce od toga pravedno stradati. Privatizacija je jedini lek, ali opet mi po svom pa na sva zvona poredjenja sa Celzijem, bice dobro ako uspemo da se priblizimo nasim komsijama Bugarima, Rumunima.

DJordje

pre 10 godina

A sto nebi mogli!Mogli bi i da promene ime(zato sto su to imena stare ideologije.Ako je sigurno da ce propasti bolje da se na vreme privatizuju.Dosta je bilo malverzacija u klubovima kao i u ostalim segmentima drustva.sve je u ovoj drzavi zrelo za korenite promene hocemo bolje ljude i bolju drzavu!