Sreda, 17.07.2013.

00:26

Niko nije kriv za paljenje džamije

Prvi osnovni sud u Beogradu nikog od 9 optuženih nije osudio za <a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2004&mm=03&dd=18&nav_category=12&nav_id=135543" class="text-link" target= "_blank"> paljenje Bajrakli džamije 17. marta 2004. </a>. Troje osuđeno za učešće u neredima ispred džamije.

Izvor: B92

Niko nije kriv za paljenje džamije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

187 Komentari

Sortiraj po:

TÖKI~LÄKI~FÄLJÄ~FÜCKÄ

pre 10 godina

Dzamija se sama zapalila, i tako sama sebe zastitila od bezboznika koji bi svojim prisustvom u njoj nacinili vece zlo svojim necistim, okrvavljenim rukama.

Samir NOVI PAZAR

pre 10 godina

Vecina nasih Pravoslavnih Gradzana, kritikuje nekorektnu odluku Suda, jer svaki Prekrsaj Se Mora Kazniti A Pogotovo ovakav Cin je kukavicki To Mogu i Deca od 5 godina da urade i zapale neku nekretninu ili itd, ali hvala Bogu pa vecina pravih Srba nije takva neko su koerktni i pravi ljudi kako to je Jednom pravom cestitom Srbinu dolikuje, za mene licno ni jedan Ekstremista ili desnicar nije pravi Srbin, nego kukavice koji na kukavcki nacin prlja pravog Srbina, a vidim neki uporedjuju sta su radili kukavice po Kosovu to je bruka i Bedno tako se Respekt Ne pravi nego ga posle takvog kukavickog cina nemas uopste prema toj naciji koja je to uradila, ako su Kosovci primer Srbiji kulturnoj i intiligentnoj naciji, ja onda ne znam Sta da kazem. Srbija jeste napravila Gresku 90 Tih. God. kao i sve Zemlje Sveta..... Ali Ima Pravo Da je ispravi i napravi Jednu Lepu Demokrtsku Drzavu I Bude Kao Nekad Jugoslavija o Takvoj Srbiji Sanjam da Bude Primer Svima u Evropi, Jer Srbija Moze to.

Aleksandar

pre 10 godina

Čuj, niko nije kriv. Pa naravno da nije, šteta što im i ordenje ne podeliste jer se to zla džamija bila nameračila da svojim samospaljenjem prenese požar i na okolne zgrade i tako napakosti Srbima, ali sreća pa su ovi časni mladići bili na strašnom mestu pa koficama gasili vatru da se ne prenese na druge zgrade čak i uprkos policiji koja im je branila da zapaljenom objektu priđu zarad lične bezbednosti.

Tomo, da pod hitno odlikuješ ovaj tvoj jugend. Oni se tu žrtvovali a ovde ih provlače kroz medije kao okorele kriminalce. Nije dovoljna samo oslobađajuća presuda, bar dva-tri ordena minimum da se adekvatno nagrade!

ukratko

pre 10 godina

@mostar - mostarcima

Normalne ljude je uglavnom sramota zato sto vec 20 godina nismo sposobni nista pametno da uradimo po pitanju ovakvih dogadjaja.

Covek pocne da se oseca prilicno bespomocno kada zna da postoje nedodirljivi, kao sto su ovi huligani i oni koji stoje iza njih. :/

Коментар коментара

pre 10 godina

Болесна смо нација утолико што нас медији трују мржњом према себи самима,а већина то некритички гута и прихвата као свој став.То заиста нема нигдје осим у Србији!
Осуђујем варварски чин.
Исто тако осуђујем мишљења оних који се "стиде што су Срби",пропагирају безумље ("треба нас опет бомбардовати"),говоре да су Срби искључиви кривци за рат у БиХ и на Косову (нисте доживјели,затровани сте дезинформацијама) итд.
Мислите својом главом,не дозволите да будете изманипулисани!
Свако добро вам од Бога било.

Rijad,Novi Pazar

pre 10 godina

E bas vam hvala za ovo... sve crkve i manastiri u Pazaru su netaknuti niti iko pomislja da uradi takav sraman zlocin...sta vam rade verski objekti..jel vam kriva dzamija sto ste izgubili kosovo..?

EU Citizen

pre 10 godina

Kao što se Jan Palah 1968. samospalio na protest protiv sovjetske okupacije, beogradska džamija se izgleda samospalila, verovatno da skrene pažnju na to ko sve u ovoj nesrećnoj zemlji može da sudi i odlučuje o tuđim sudbinama i "pravdi" :)))

Pera

pre 10 godina

Džamija se sama zapalila, Taton je sam skočio. Smejurija. Naravno da albanci nisu trebali da pale naše svetinje na Kosovu, ali ni mi nismo smeli da se spuštamo na njihov nivo. Time smo samo pokazali kako smo nezreli i primitivni (kao i oni).

agim

pre 10 godina

Ajde sto neki pokusavaju da falcifikuju istoriju u daljnjoj proslosti ali ovi sto to pokusavaju sada su stvarno smesni.Prvo su Srbi na Kosovu tokom 1998-99 godine zapalili i unistili preko 250 Dzamija i albanskih katolickih crkava (i za ovo nijedan jedini srbin nije osudjen).Albanci su vratli Srbima dug zapalivsi nekoliko i polomili stakla u vise desetina srpskih crkava 2004 godine.Za paljenje crkava osudjeno je vise desetina Albanaca !!! Srbi su ponovo zapalili dzamije u Srbiji i ponovo niko nije kaznjen. A srpski politicari svaki dan ponavljaju da je Srbija spremna za EU ?

Obican covek

pre 10 godina

Zar treba bilo sta da se prokomentarise?
Sramota za sudstvo i one nevidljive koji se mesaju u zakonu i manipulisu istragu koja je trajala punih devet godina.
Ti koji su palili i rade za drzavne sluzbe, ali honorarno.
To su isti oni huligani koji su prvi na paradama i politickim protivnicima.
Koji to datum Srbija treba da dobije ja ne znam!
Ipak se ovom presudom dalo povoda da postoji jos veca mrznja medju ljudima i nepoverenju u pravdu koja je kod nas i spora i nedostizna.
Jadno da jadnije ne moze biti!

spinovanje

pre 10 godina

"Osnovni sud nije nikog optuzio za paljenje dzamoje.... Niko nije zapalio dzamiju..." Pa,naravno,kad nije ni sudjeno po optuznici za paljenje dzamije. Neko je zapalio dzamiju,to je sigurno,nije se sama zapalila,ali na ovom sudjenju nije sudjeno za to delo,jer ni optuznica nije podignuta za to delo. Ili je zataskano,ili nije bilo dovoljno dokaza ko je kriv,pa nije ni podignuta optuznica po tom pitanju. Koliko samo ima slucajeva sa NN izvrsiocem? Treba tacno znati ko je zapalio,imati dokaze za to i svedoke koji ce da potvrde da je bas ta licnost odradila paljenje,a ne neko drugi (iz mase). Nije to tako lako kao sto se cini. Ne moze se niko optuziti,pa cak ni da se optuznica podigne,ako se nema dokaza ko je to LICNO ucinio. Najmanje je sudinica kriva,jer je ona samo presudjivala o delu koje se navodi u optuznici,a ne o paljenju. Mozda je samo mogla biti malo rigoroznija,jer nije dala najvece zaprecene kazne,a vinovnici su povratnici i presuda bi trebala da bude primer za ubuduce.

komsija

pre 10 godina

Pravosudje je po ko zna koji put pokleklo, toliko buke pompe i nista. Ko je inicijator, organizator, huskac se nikada ne sazna, jednostavno su toliko mocni da reziraju sve kako im je volja. Iskreno jako zalim sto su i ova trojica osudjena na 4 meseca, jednostavno su njohova imena u zizi javnosti, i sada ispada da su oni napali policajce a ostali nisu. Strasno..
Ako je vec neko osudjen i nesto odlezao, kazna je odradjena, naplacena, ne bi trebalo da ima uticaja na ostatak necijeg zivota, osim u zemlji Srbiji. Unapred se sve znalo, sudilo se 9 godina za jedno, tresla se gora a rodio se mis, za paljenje niko nije kriv a ustvari se sudilo za napad na 2 policajca i to je neko posle 9 godina prepoznao ove ljude, jer su im imena non stop u novinama i osudise ih na 4 meseca.

tihomir

pre 10 godina

Pazite sad ovo, oni najokoreliji ekstremisti su palili i zarili po celom Kosovu srpske crkve i manastire iz Srednjeg veka, njih oko 35!!! Pa jos kuce, groblja, pa su ubijeni ljudi, i sad niko nista o tome, ali zato se bavimo JEDNOM dzamijom koji je jos usput mnogo mladja od tih crkava i koja je inace treba reci zapaljena bas onoga zbog Kosova, dakle nista se slucajno nije desilo. Ti huligani sto su palili dzamiju zasluzuju odgovarajucu kaznu, a nisam video nista oko onoga za Kosovo.
Tako, ne vidim da se iko iz EU zabrinuo zbog toga sto se mi brinemo za druge i pokazujemo paznju, dok se bahato odnosimo prema svojem. A nemamo nikakve koristi ni od onoga "to radimo zbog nas". Drzava treba da radi i zbog koristi, nemamo nista od ovoga. Srpsko samobicevanje.
(?, 17. jul 2013 20:05)

Koliko znam za ta paljenja na Kosovu su osudjeni neki mamlazi. Sad pitanje da li je to bas bio pravedan postupak, ali se ipak dogodila neka reakcija, naravno kod nas nije bas ispracena sasvim jer nije popularno a ni politicki korektno.
Te brojke koje spominjes, opet jel ti znaci nesto preko 1000 srusenih dzamija u Bosni? Ako nemas sazaljenja prema njima evo onda zamisli 1000 spaljenih i srusenih Crkava.
Sto kaze jedan ovde, pa nije ni cudo sto postoji Hag, mi ovde ni Brejvika sa ovakvim sudijama ne bi osudili!

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Ne vredi, dzaba ja pisem da to RUGLO OD DRZAVE treba za sva vremena IZOLOVATI od CIVILIZACIJE i izmestiti sa evropskog kontinenta negde u divljinu SIBIRA pa neka se tamo "glodaju izmedju sebe" dok se ne "POGLODAJU" !
Ko da CIVILIZUJE Srbiju, Nikolic, Vucic, Dacic, Kostunica... oni koji su i ORGANIZOVALI HULIGANE da pale dzamije i strane Ambasade po BG. ?
MARVO CETNICKA !

Realista

pre 10 godina

Pazite sad ovo, oni najokoreliji ekstremisti su palili i zarili po celom Kosovu srpske crkve i manastire iz Srednjeg veka, njih oko 35!!! Pa jos kuce, groblja, pa su ubijeni ljudi, i sad niko nista o tome, ali zato se bavimo JEDNOM dzamijom koji je jos usput mnogo mladja od tih crkava i koja je inace treba reci zapaljena bas onoga zbog Kosova, dakle nista se slucajno nije desilo.(?)

Nisu mogli zapaliti dve kada ima samo jedna. Tamo gde je bilo vise od jedne (nekoliko stotina ustvari sve do jedne) u BiH zapali su SVE i to 1992 kada se nisu nikom svetili osim mozda Kosovski boj. Medju njima i one zasticene kao kulturni spomenici od strane UNHCR. I mnogi palitelji su bili iz Srbije. I to je islo us=z najgore etnicko ciscenje. Koliko su Bosnjaci zapalili crkava iz osvete. Popravljali su crkve koje su Srbi greskom pogadjali granatama.

I sta bi ti rekao da su masovno popaljene crkve iz osvete - da li bi nasao isto opravdanje - osveta. Naravno svi znamo odgovor.

I jos nsto, oni koji su palili nisu krili zasto pale - nece mesec i zveza biti na srpskoj zemlji - javno i glasno. Bar znas sa kim imas posla, a oni sto nalaze opravdanje ne samo da su opasniji nego prizivaju da se brusi i nase iz osvete. Nije da nismo naudili nikome i da nismo rusili.

Elvir

pre 10 godina

Evo sa vama da podelim drage komsije kako muslimani treba da vole svoj grad. http://www.youtube.com/watch?v=sCQXM58I0pM Cuveni imam beogradski. ako nemate vremena gledajte od 5og minuta. Svako dobro.

dokle

pre 10 godina

Kada je neko pitao ko ce odgovarati za unistavanje crkava i manastira, dobio je gomilu minusa....takvi smo, bolje ni ne zasluzujemo
(Ivan, 17. jul 2013 19:25)

Pa covece nismo mi palili crkve i manastire!!! Shvatas li to???
Neka to nekom ide na cast, mi treba da se bavimo svojim problemima.
Ja mislim da je normalno da ako je neko kriminalac ili zlocinac ne treba gledati na njegovu nacionalnu pripadnost, ili ti ipak mislis da su nasi zlocinci bolji jer su ipak nasi!?

malcolmX

pre 10 godina

Valjda ce neki sad progledati makar malo, ista prica kao za Markale ,Srebrenicu,ubistva paljenja "sve su to oni sami sebi uradili da bi ceo svet mrzio Srbe" ma nesekirajte se dragi Srbi opet su Turci krivi za sve.

S.G

pre 10 godina

sve crkve u Pazaru su ocuvane...i one iz V veka i one iz XX veka. Pazarski Srbi i Bosnjaci bi mogli da drze lekcije o multietnicnosti celom Balkanu.

zasu

pre 10 godina

A onda Adem Ljajic ne peva himnu... Hm... stvarno je bezobrazan!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (007, 17. jul 2013 15:06)

Jer kao Musliman ima sva prava... kao i Jevreji u nacistickoj Nemackoj!

Rasa Mali

pre 10 godina

Svaka akcija ima i reakciju,kao što znaju svi,
na Kosovu je tad bilo zapaljeno mnogo crkava ,pobijeni i proterani mnogi srbi pa ne vidim nesto da neko za to odgovara,u Belgiji je navijač Partizana skoro ostao bez oka kao odgovor za Tatona i naravno niko za to nije odgovarao.Uopšte me ne čude ovi sa strane što ovako komentarišu,ali ovi naši poltroni su vrlo jadni.
(Ivan)

Ako vec pricas o akciji i reakciji 1992 je u BiH sravnjeno sa zemljom preko 900 dzamija van borbenih dejstava....za one lose sa matematikom - SVE DO JEDNE ISPRACENO KACAVENDINIM OSMEHOM NEDAVNO PRIKAZANIM NA HASKOM TRIBUNALU NA SUDJENJU MALDICU. o TOME KOLIKO JE MUSLIMANA PROTERANO I UBIJENO TE 1992 DA NE GOVORIMO. zato je tvoj komentar o reakciji tipican primer one ogromne mase koja netrpeljivost verovatno i mrznju pokusava da maskira u "reakciju". Da ne elaboriram koja je uloga takvih u legitimizaciji zlocina ukljucujuci i one nad Srbima - jer se onda sve moze objasniti reakcijom i mirna Backa i Bosna.

Utesan je veliki broj minusa na tvoj komentar. Mislim da je vecina ljudi shvatila sta teorija "reakcije" znaci i za njih same.

rexona

pre 10 godina

Eto zasto se trazi da na Kosovo srpske sudije daju zakletvu !!!
Nedaj Boze da rade sa srpskom zakletvom....

Iskreno receno i kod nas je isto sr...nje, ali ovo ne bi proslo....

?

pre 10 godina

Pazite sad ovo, oni najokoreliji ekstremisti su palili i zarili po celom Kosovu srpske crkve i manastire iz Srednjeg veka, njih oko 35!!! Pa jos kuce, groblja, pa su ubijeni ljudi, i sad niko nista o tome, ali zato se bavimo JEDNOM dzamijom koji je jos usput mnogo mladja od tih crkava i koja je inace treba reci zapaljena bas onoga zbog Kosova, dakle nista se slucajno nije desilo. Ti huligani sto su palili dzamiju zasluzuju odgovarajucu kaznu, a nisam video nista oko onoga za Kosovo.
Tako, ne vidim da se iko iz EU zabrinuo zbog toga sto se mi brinemo za druge i pokazujemo paznju, dok se bahato odnosimo prema svojem. A nemamo nikakve koristi ni od onoga "to radimo zbog nas". Drzava treba da radi i zbog koristi, nemamo nista od ovoga. Srpsko samobicevanje.

4-eu

pre 10 godina

Sta to bese pravda?!
Kontao sam, kad je sudstvo ovakvo, ni narod ne moze biti bolji.
No prijatno sam iznenadjen komentarima.
Ipak ima nade!

Mogu samo da zakljucim da je u nasim ex-yu zemljama banda na vlasti.
Doveli su stvar do besmisla.

crni domino

pre 10 godina

Niko nije kriv, a ja ipak mislim da je kriv ( a nije procesuiran takodje!), ono DSS politicko nistavilo Kostunica, isto koliko je kriv i za Djindjicevu smrt kada je blagosiljao strajk do zuba naoruzanih drzavnih organa i poslao im na taj nacin znak da mogu ubiti Premijera. I ovo je bilo slicno blagosiljanje! Ali, kod vucica i Dacica vazi pravilo: Ne talasaj mnogo!
Svi mi sada debelo osecamo na svojoj kozi te krivice gospodina Kostunice, a njemu ni dlaka ne fali; jos se ponekad i `urči!

bojan zr

pre 10 godina

4 meseca, masala !!!
pa mnogo je, kume.

obavezno da se zale,
drugo stepeno vece ce sigurno da ih oslobodi,
ovo je bilo samo za televiziju :)

coja

pre 10 godina

U pravu si, na utakmici u Novom Pazaru navijaci domaceg kluba razviju transparent "srce bubreg pluća živela žuta kuća" a u medijima muk...
(filip, 17. jul 2013 14:41)

To smo svi osudili, dok "Noz Zica Srebrenica" tumacimo kao ipak su to klinci, igraju se, pusti ih. Duplim arsinima imas tako gradjane prvog i drugog reda, sad ti krivi ove druge za sve sto nevalja i sto ne pevaju himnu drzave koja ih sabotira.

ELvir

pre 10 godina

Kao musliman sam dirnut komentarima podrske vecine od mojih komsija - Beogradjana. Svi oni koji to nisu, ne mogu da shvate koliko tolerancije trenutno postoji u Beogradu za muslimane. E sada jos da neke stvari doteramo pa da zajedno zivimo bolje. Neke od njih su: halal hrana za nasu decu u vrticima i skolama, vise mesjida (molitvenih mesta) gde zive muslimani i vise tolerancije na radnom mestu za nase potrebe vezane za molitvu (narocito petkom i radnim danima). Isto tako resiti probelm vakufske imovine (tj imovine koju drzava treba da vrati Islamskoj Zajednici kao npr Bali Begova Dzamija u Nisu i sl). Neka Bog nagradi sve nase komsije (bez obzira na veroispovest) koji nas podrzavaju u ovako teskom trenutku. Amin.

Zuki

pre 10 godina

A da spalimo sve crkve, dzamije, sinagoge, pagode i ostale hramove pa da se volimo k'o sto ljudi treba da se vole? Svako svoje nek zapali. Ovako cemo se doveka prebrojavati ko je kome vise zla naneo.

krle

pre 10 godina

Vucic jednom rece (otici na you tube): za svakog mrtvog srbina mi cemo... ko je on sada i da li je ocekivati od takvih politicara pozitivne promjene. znamo svi da je nemoguce.
(mostar - mostarcima, 17. jul 2013 18:37)

Da su se Vucic & co u tom smislu promenili, nemoguce je, to znamo svi. Ali su se vreme i situacija oko nas promenili, pa eventelno i oni. Ali kako je u njihovom srcu i sta oni danas misle manje je bitno od toga kako je narodu. Vucic & co ce da odsviraju i prodju u prohujalo sa vihorom, narod ce da ostane i prezivi. Ako?

Piroćanac

pre 10 godina

Rade Radisavljević zvani Muja i njegov sin Kimi žive u zgradi odmah naspram ulaza u džamiju, na desetak metara od nje. Rade upravo zato još od mladosti nosi takav nadimak. Uzgred, reč je o verovatno najboljem igraču malog fudbala u Beogradu svih vremena.
Dakle, ništa čudno što ih ima na snimku ispred sopstvenog ulaza. Cvećke nisu ali je suludo misliti da su palili džamiju, posebno nakon svedočenja muftije da su njihove porodice višedecenijski prijatelji i da su Radisavljevići čak i pomagali u gašenju požara.

Gashpar

pre 10 godina

Ja,kao Srbin Pravoslavne vere mogu samo da se pomolim i za ljude i dzamije i za Pravoslavne crkve i manastire na Kosovu i Metohiji,a posebno za monahe i ono malo Srba sto trpi sve i svasta!

draginja

pre 10 godina

Sudije u nasoj drzavi,sude samo sirotinji i finansijski propalom srednjem stalezu i tu su kazne strogo po zakonu.Huliganima,kriminalcima,pevaljkama,politicarima na vlasti koji se ponasaju kao dahije njih sudije ne diraju ,maximalno odlazu rocista a kazne su blage,pa i oni su samo ljudi koji se boje za svoje porodice,decu ... a i sto od njih ocekujemo da budu Robin Hud ....

Klimt- Bec

pre 10 godina

Ovo je velika sramota za Srpsko Pravosudje, ljudi koji su ucinili ovo Krivicno delo morali su biti kaznjeni! Skrnavljenje svakog Verskog Objekta je veliki " GREH ". Bozija kuca ma kako je mi nazivali, iskljucivo sluzi u svrsi postovanja ljudi drugih Veroispovesti i Kultura! Molio bih sve pripadnike drugih Vera da se u dane Velikog Islamskog Praznika, uzdrze od nedolicnih komentara i dostojanstveno ophode! A svim pripadnicima Islamske Veroispovesti zelim Srecan Praznik, da ga provedu u miru i veselju svojih porodica kako i dolikuje.

Bole

pre 10 godina

Dzamija se sama zapalila i time je htela da osteti srpske kuce i imovinu. Treba osuditi dzamiju za piromaniju i muftiju za podrsku vatri a Kimiju treba dati odren za odbranu svesrpskih interesa na ulicama Beograda i sportskim manifestacijama. Prav-da za sve, kriv za ostale

JVC

pre 10 godina

Ко год дира у било које верске објекте,засигурно неће добро проћи у животу.Ако ништа друго,након тог чина и отрежњења,тешко је живети са тим.Ко тврди другачије сигурно лаже.

realista

pre 10 godina

Jako losa poruka, ali ako je pravosudje korumpirano i ako nam je vlast ovakva kakva je, koja ne sme da osudi ovog "navijaca", jer ce isti biti potreban za neke nove zadatke od strane drzave, ne smemo kriviti ceo srpski narod, generalizovanje je opasna stvar..
Pozdrav i Selam od muslimana, Bosnjaka iz Novog Pazara..

Zvizdoje

pre 10 godina

A sad momci naprijed i na ostale dzamije u Srbiji, pa ako vam bude malo mnoge su u BiH ponovo obnovljene pa udri. Koja lakrdija i sramota od srpske vlasti. Ne cudi sto i dalje stoji crkva u Konjevic Polju na privatnom imanju porodice Orlovic, podignuta na silu, jer kako rece Vucic neki dan u Visegradu, parafraziram, Srbi su sa obe strane Drine jedan isi narod. I jesu ovi s lijeva palili po BiH, a ovi s desna od Beograda, preko Nisa do Kosova. Bice Srbiji ovo jos jedan autogol pred medjunarodnom zajednicom.

SRBIN

pre 10 godina

Kakva ste vi banda fasista! Imam najboljeg prijatelja koji je musliman! Covek je LJUDINA ! Da mu zatrazim, od deteta svog bi zalogaj uzeo meni da poda! Kakva sramota nevidjena! Braco Muslimani , nismo svi kao "ONI" , ne sudite nam po sudijama nasim korumpiranim...

kakogod

pre 10 godina

ovde je korumpirano i nakrivo nasadjeno sve, od porodilista do pograbnog preduzeca, ali koliko nam je pravosudje u kanalu, to je strasno.

DOKLE VISE OVAKO ???

pre 10 godina

8372 Bosnjaka Srebrenice se samoubilo...beogradska dzamija se sama zapalila...19 bosnjackih civila se u Strpcima 93-e samootelo i dobrovoljno predalo u ruke visegradskom mirotvorcu Milanu Lukicu...!!!

Zacudo...NIKAD,ama bas NIKAD...ni DOKAZA ni PRAVDE ni zasluzene KAZNE...!?

mostar - mostarcima

pre 10 godina

Dragi sugradjani muslimani, mene je sramota. Sta drugo da vam kazem...
(Pravoslavac, 17. jul 2013 15:34),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, A zasto bi tebe bilo sramota dobri covjece iliti bilo kojeg normalnog covjeka u Srbiji za ono sto saka jada od neljudi ucini.. Ja ni u ratu nisam mrzio Srbiju i njene stanovnike vec horde Aekanove, Seseljeve i ine' specijalne grupe,, Srbiji i njenim stanovnicima treba biti opomena u kakvoj drzavi zive,, a da se osjecaju krivim,, vala jok'. Vucic jednom rece (otici na you tube) :za svakog mrtvog srbina,, mi cemo ubiti sto muslimana,, ko je on sada i ocekivati od takvih politicara pozitivne promjene znamo svi da je nemoguce,, Hvala tebi prijatelju na ovim toplim rijecima,, al vala nemas razloga nositi tudje terete.. Ciaoooo

Miša, Bgd

pre 10 godina

Lepo je rečeno, ovo je suđenje za učestvovanje u neredima. Istraga je obavljena traljavo samim tim je i optužnica trajavo sročena... Znam da je najlakše zameriti sudstvu ali je ono samo vrh ledenog brega. A ako sudstvo radi loše, kako tek onda rade istražni organi?

Ivan

pre 10 godina

Sramota me je kad pročitam ovu vest. Mogao bih da vam kažem šta bih ja uradio, ali šta s tim... Očigledno je da su vođe navijača nekome važni, meni i dalje nije jasno zašto. Pravosudni sistem nikada ne može biti precizan, vidimo na američkom primeru od pre par dana, ali nešto drugo je favorizovanje kriminala... Jedino što mogu da poručim vladi je doviđenja i zdravo - u avgustu se selim za Kanadu. Svima koji ostaju, srećno.

realan

pre 10 godina

EVO gospodinu Vučiču,zašto morate smeniti Ministra pravosudja.Persona Jana voda se ne meša u svoj resor,nezavisno sudstvo hehehehe,malo morgen!

sarkasticni

pre 10 godina

Moraju hitno u dzamiji instalacije da poprave i da se izvinu ovim finim mladicima. Oni se okupili u tradicionalnom srpskom drustvu, izbio pozao od losih instalacija, pa ih okrivili... Stvarno nije u redu! Eh te samozapaljive dzamije!

LFC

pre 10 godina

Izgleda da se dzamija sama zapalila. Sta se bre ovo vise desava sa nasim pravosudjem? Da li se ovo sto mi imamo uopste moze nazvati pravosudjem?

Wukica Jackshich

pre 10 godina

Angazovan i posten sudija, policajac i novinar je u Srbiji nemoguce, je opasno, biti. Novinari se ovde ubijaju, policajci su u istom kolu sa kriminalcima, a sudije korumpirane, ili su zavucene po misijim rupama. Jer, vise vredi vlastiti zivot nego zivot drzave, koja upravo zbog takvog egistickog stava nas vecine umire.
Usput da napomenem da je u demokratsko i pravno razvijenim zemljama sveta sasvim normalno, da se kod nekog procesa koji je mnogo interesantan za javnost u novinama nadju, uz sudske izvestaje, fotos i ime sudije koji vodi proces. Aj majci to ovde uradi? Nemogce je, opasno je po zivot! Bedna drzava, bedno i sudstvo.

Don Vito

pre 10 godina

Da bi neko bio osuđen, trebalo je dokazati njegovu krivicu. Nisu oni oslobođeni zato što je dokazano da nisu upalili džamiju, nego tužilac nije imao dokaze da su oni to uradili. Mnogo je pravnika laika na sajtu.

Majka s Terazija

pre 10 godina

Sramota, ovi sa četvrtastim glavama, sa malo sivih ćelija, otpadnici, opet su prošli nekažnjeno. No, sigurna sam da srpski političari to vole, i da se poistovećuju sa Albancima sa KiM-a i njihovim američkim, nemačkim i muslimanskim sponzorima još od 1999. godine. Nije valjda da je ona albanska masa porušila desetine srpskih crkava i oskrnavila njihova groblja uz prisustvo demokratskih zemalja, nekažnjeno... dapače - tamo je lov na Srbe dozvoljen.

Prometheus

pre 10 godina

Opste je poznato da su dzamije sklone samospaljivanju....a herojski huligani su u stvari pokusali da pomognu dzamiji, ali se ona nije dala!

P

pre 10 godina

Zbog ostecenja crkava na Kosovo kaznjeno je oko 120 ljudi zbog paljenja svih djamija u Beogradu nijedna osoba. Namerno kazem svih djamija jer da ih je bilo dve obe bi se spalile da ih je bilo deset svih deset bi se spalilo, a u proslosti ih je bilo vise desetina pa ih sad nema, kako su nestale znate svi dobro. Pravna drzava gde su policajci mafijozi, drzavna bezbednost Bosovi, politicari Kumovi, a sudije Djavolovi Avokati.

pera

pre 10 godina

Banja Luka,Bijeljna,Zvornik,Foca,Srebrenica,Visegrad,Batunac.itd u tim gradovima nijedna jedina Dzamija nije ostala svaka je srusena za vrijeme Agresije na RBIH..dodjite u Sarajevo,Tuzlu ili bilo gdje gdje su srbi manjina ni jedna Crkva nija taknuta..Fasizam je bolest ona ce vas dokrajciti lijecite se dok je jos moguce
(Antifasista, 17. jul 2013 15:12)

Presuda je sramna ! Svi odgovorni za sirenje verske, rasne i nacionalne mrznje moraju biti zestoko kaznjeni. Ovakva presuda je sramota za drzavu Srbiju.

A za Antifasistu, koji Srbi pise malim slovom, evo link
http://www.eparhijabihackopetrovacka.org/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=10&Itemid=67
Tu je spisak verskih objekata koji su ostali, kako rece "netaknuti".

Verovatno su kao i dzamija planule crkve same od sebe. Isto je seme zla u ovom "antifasisti" i sudiji i svima koji amnestiraju najgnusnije zlocine i protiv toga se moramo boriti, a ne davati pluseve necemu sto ne stoji, samo zato sto smo sa pravom ogorceni na jos jednu skandaloznu odluku srspkog sudstva.

Cak Noris

pre 10 godina

Kakva je ovo zemlja, žandarmerija ubija svoj narod, sudstvo radi po tudjem scenariju, standard manji nego kod nekih afričkih zemalja, i sve to vodi nestanku ove zemlje za 100 tinjak godina...tako da ova ves me nije ni iznenadila...Pazarac

Laufer

pre 10 godina

Nemam reci zaista. Dr. Lazna Drzava Kosovo je bio na celu drzave u to vreme. E pa ovakvim ponasanjem vladajucih struktura onda i sada se ide ka tome da ce biti i Lazna Drzava Sandzak i Vojvodina.

Ivan

pre 10 godina

Svaka akcija ima i reakciju,kao što znaju svi,
na Kosovu je tad bilo zapaljeno mnogo crkava ,pobijeni i proterani mnogi srbi pa ne vidim nesto da neko za to odgovara,u Belgiji je navijač Partizana skoro ostao bez oka kao odgovor za Tatona i naravno niko za to nije odgovarao.Uopšte me ne čude ovi sa strane što ovako komentarišu,ali ovi naši poltroni su vrlo jadni.

car do kraja

pre 10 godina

U pravu si, na utakmici u Novom Pazaru navijaci domaceg kluba razviju transparent "srce bubreg pluća živela žuta kuća" a u medijima muk...
(filip, 17. jul 2013 14:41)
da se ne lazemo cim su to uradili odma su pocele osude i pljuvanja!

aleksandar

pre 10 godina

Bravo sudijo, Srbineee!!! Stvarno si nezavisan. I od morala i od pravde i od ugleda. Tvoj birokratski mozak verovatno ce blebetati o policiji koja nije servirala ono sto tebi treba, optuznicama koje nisu napisane po tvojoj volji, politicarima i slicnim alibijima za nerad i necinjenje. E pa ovima u sudstvu ne pomaze ni Evropska komisija, ni Sveti Petar ni Bog Otac. Trulice jos 200 godina , kao i prosveta i zdravstvo. Jadni mi s njima...

pogled sa nebesa...

pre 10 godina

Sugradjani, muslimanske veroispovesti

Stid me je nedolicnog i necovecnog postupka ovog sudije;
stid me je neodgovornog nereagovanja ministra pravosudja
stid me je bestidnog ponasanja premijera Vase i moje zemlje
stid me je bezdusnog i bahatog ponasanja predsenika Vase i moje zemlje
stid me je bezobzirnog ponasanja predsednika parlamenta Srbije

DANAS JE SRBIJA OBESCASCENA I SILOVANA PRED LICEM VLASTITOG NARODA

Sramota i stid da je ovu bulumentu koja se necovecno ponela

Sid ce me biti sto sam SRBIN ako ovo bescasce i ljaga ostanu na licu Srbije!

Nije li dovoljna sramota sto muslimani nakon 25 godina od pada komunizma nemaju svoje groblje? Nemaju gde ni da se sahrane po svojim obicajima!
Treba li da im i bogomolje srusimo?
Knjige da im palimo?
Etnicki ocistimo?

Ovo nije sramota srpskog naroda!

Ovo je sramota srpskih vlasti

Ako Vam Evropa to ne kaze

Kazace vam gradjani Srbije. Odlazite, ne tlacite vise ni nas ni nase komsije muslimane.
(Dr., 17. jul 2013 16:28)
Svaka cast na komentar...Ima nade za ovaj narod i drzavu..Postoje neke svece,koje svetle iako mali broj,al svetle..

Dr.

pre 10 godina

Sugradjani, muslimanske veroispovesti

Stid me je nedolicnog i necovecnog postupka ovog sudije;
stid me je neodgovornog nereagovanja ministra pravosudja
stid me je bestidnog ponasanja premijera Vase i moje zemlje
stid me je bezdusnog i bahatog ponasanja predsenika Vase i moje zemlje
stid me je bezobzirnog ponasanja predsednika parlamenta Srbije

DANAS JE SRBIJA OBESCASCENA I SILOVANA PRED LICEM VLASTITOG NARODA

Sramota i stid da je ovu bulumentu koja se necovecno ponela

Sid ce me biti sto sam SRBIN ako ovo bescasce i ljaga ostanu na licu Srbije!

Nije li dovoljna sramota sto muslimani nakon 25 godina od pada komunizma nemaju svoje groblje? Nemaju gde ni da se sahrane po svojim obicajima!
Treba li da im i bogomolje srusimo?
Knjige da im palimo?
Etnicki ocistimo?

Ovo nije sramota srpskog naroda!

Ovo je sramota srpskih vlasti

Ako Vam Evropa to ne kaze

Kazace vam gradjani Srbije. Odlazite, ne tlacite vise ni nas ni nase komsije muslimane.

Pravoslavni srbin

pre 10 godina

Ovoj zemlji treba jedan poveći meteor. Mislim da je to jedini način da se ovo društvo nulira.
Potom nastaniti Japancima, Nemcima,Šveđanima ili bilo kojim vrednim i normalnim narodom.
Gade mi se svi i saosećam sa besom muslimana.

Dan

pre 10 godina

Baš mila faca, prava cvećka, vidi se da mrava ne bi zgazio, ali bi pobio, prebio i opljačkao na hiljade ljudi. Prepune su ulice Srbije ovakvih likova, kad ga vidiš sve ti je jasno, ne treba ti nikakav dokaz.

Ako me voliš, pomozi mi, pucaj u čelo....

pre 10 godina

Ma naravno...Džamija nikada nije ni gorela, jel da? Taj plamen koji se vidi, to su neke stare gume koje su zapalili neki čobani...budale!

sale

pre 10 godina

"Nesporno je njihovo prisustvo tamo, ali to nije dovoljno za osudu", napomenula je Ramić.

Pa neće baš biti da nije! Ako je policija glasno preko megafona naložila svim okupljenima da se raziđu, ispaljivala gumene metke i suzavac, onda njihovo istrajno prisustvo tamo nedvosmisleno znači da su bili pripadnici rulje, osim ako ne dokažu da su potpuno gluvi, slepi i neosetljivi.

Arminowski

pre 10 godina

Žalosno je prije svega što je spaljena jedna jako stara zgrada i s njom tona starih knjiga i zapisa - u ovom slučaju u sred Srbije. Spalili su svoje dobro. Najzad, šta šačica Bošnjaka u Bg ima sa slučajem Kosovo? Skroz nepovezano. Zar su oni krivi za kosovsku golgotu. To su vaši sugadjani, njima je stalo da normalno žive, rade i dišu kao i ostalim građanima Srbije. Pa da je klupa u parku spaljena, trebao bi se naći i osuditi počinilac. Neko bi po nekoj logici trebao odgovarati. Kakvu je poruku pravosuđe poslalo narodu i državi? Zapitajte se..u gradu u kojem živim vjekovima stoje pravoslavna crkva, katolička crkva, džamija..sve su preživjeli pa i ovaj zadnji rat. Da je kojim slučajem neko išta pokušao, prvi bi a znam da ne i posljednji zaštitio naše crkve, džamije, sinagoge. Iako sam ateista, meni te stare vjerske kuće znače jako, jako mnogo. Tu sam godinama prolazio, igrao se, susretao se s dragim ljudima..te stare zgrade su dio mene, dio duše moga grada i na svaku gledam isto, kao stub zajedništva, raznolikosti, vjere u bolje sutra. To su naši stećci, naše blago. Boriti se za pravdu je čast i ponos i svaki od nas bi se trebao zapitati, koliko dovoljno se čuje moj glas. Danas džamija, sutra možda muzej ili nešto drugo. Eto, još da dodam, ovakva vijest na mjesec ramazana, taman da prekineš post i zaiftariš u momentu. Svaka vama čast, Vi koji dižete glas protiv nepravde i zlobe. Vi ste ipak nada da neko sve pomno prati i analizira šta mu se u dvorištu dešava. Aferim!

Slobodan Markovic - Kobra

pre 10 godina

Sramota me ovog varvarskog cina. Nema iznenadjenja povodom odluke Suda jer "nase" pravosudje je korumpirano pa se i za druge stvari donose smesne presude. Jasno je da je ovo organizovao neko blizak sluzbi i da sada ta hobotnica stiti svoje ljude.

Ono sto mene posebno zabrinjava je sto ova zemlja (a i okolne) obiluju "mozgovima" koji pristaju da urade ovakve stvari. Covek koji je spreman da zapali neciju bogomolju, 7000 knjiga, zapalice sutra i moju kucu bez problema iz nekog razloga (sto sam protiv ulaska u NATO, sto sam za ulazak u NATO, nije ni bitan razlog). Ja ne zelim da takvi divljaci i kriminalci setaju slobodno medju nama. To sto su neki isto takvi "ljudi", Albanci, palili srpske crkve na Kosovu ne moze biti izgovor, jer to onda znaci da se spirala zla nikada nece zaustaviti (svaki narod kod nas moze da nadje stotinu "razloga" da istrebi ostale ako se tako razmislja). Treba se boriti i raditi da dodjemo u situaciju da kaznimo prave krivce, a ne da se svetimo na , ni krivim, ni duznim, komsijama.

Bosa Kundelj

pre 10 godina

Srbija (dakle njeno sudstvo) ovakvim presudama inentzivno ruse temelje sebe, tj. vlastite drzave. Ovo je neozbiljna presuda, ali se ovako sigurno nece zavrsiti. Proces ce da se nastavi, ali sramna fleka na sudstvu ostaje. Nakon ovakve jedne presude jasno je koliko srpsko sudstvo nije samostalno i koliko je zaplaseno. Najteze je ipak malom gradjaninu. Kakve on sanse ima kad dodje na ovakvim sudovima da trazi pravdu? 0,0!

Toliko

pre 10 godina

Nisam neki vernik(iako sam krsten kao pravoslavac) ali sam apsolutno svestan i koliko ova mesta znace ljudima koji tu dolaze, a i koliko je njihova kulturoloska i istorijska vrednost. Prosto ne mogu da razumem da ovakve divljake pustamo na slobodu. Podjednako me pogadja paljenje ove dzamije kao i crkava i groblja na Kosovu. Ovo je jedan od razloga sto sam od evrofanatika postao evroskeptik. Kakvoj to EU tezimo kad i oni dozvoljavaju da sa ovako naopakim sistemima vrednosti mi tamo ulazimo. Ispada da tamo ulazimo ne da bi se uklopili u njihove kulturoske i moralne vrednosti nego iz ko zna kojih stratesko/ekonomskih razloga. Od takvih spojeva nema nista. Zajednica napravljena na parama se i raspadne cim istih nestane. A valjda smo vec naucili sta se desava kod raspada. Pa je valjda bolje i da se ne spajamo.

MILENKO

pre 10 godina

Eto Vuciceve politike,polako ce pokazati pravo lice za sva hapsenja i kasnije pustanja,zivi bili pa videli,pa nedolazi se na vlast svaki dan,sve je ovo takticki,sto bi rekao onaj cuveni zvezdin komentator,filigramski odigrano,prvo uhapsis bagru,drzis je malo u pritvor da zapusis usta narodu,pa ih kasnije pustas i jos im dajes drzavnu odstetu,a oni odrade koji poslic za tebe i to je to...ma ovo sta se radi u Srbiji pa to nema ni u Koreji mislim severnoj...ali stvarno...

Hm!

pre 10 godina

Haos!
Dokle ce biti dozvoljeno Huliganima da predstavljaju citavu naciju?
Kakve veze ima dzamija sa kosovom?
Pa , na kraju krajeva, ne mozemo ignorisati umesanost albanije zadnjih 60 godina u situaciju na kosovu, a u albaniji cu vecina katolici!
Ali bilo kako bilo, niko ne sme da se igra sa vatrom( ovo je I metafora I realna sutuacija). Kazne bi morale biti veoma ostre.
Dosta vise huliganstva!

Beograđanin

pre 10 godina

Možete mi lupati minuse do iznemoglosti ali ja sam Srbin sam i zgrožen sam ovom presudom.
Svi oni muslimanske ispovesti (ili kako se već to zove) imaju 100% pravo da pobesne.

djuro pucar stari

pre 10 godina

(Antifasista, 17. jul 2013 15:12)

Agresuju na BiH su izvršili mudžahedini iz Jemena, Iraka, Saudijske Arabije... koji su bili pod komandom ratnog zločinca Nasera Orića!

Predrag

pre 10 godina

Danas me je sramota sto sam srbin. Skandalozno da imamo takve sudije. A da se zapitamo sta bi bilo kad bi nama zapalili Crkvu Svetog Marka ili Hram Svetog Save???

Za sve one koji komentarisu tipa a gde su njihovi osudjeni za paljenje crkava tog dana na Kosovu, odgovor je da nase komsije muslimanske veroispovesti koji zive u Beogradu nemaju ama bas nikakve veze sa Albancima na Kosovu. A cak i da imaju, jel to nacin da se brani Kosovo??? Te veceri sam i ja bio ispred vlade da protestvujem a onda je u toku govora Ivane Zigon jedna grupa maloumnika pocela da vice idemo i mi njima da zapalimo dzamiju, na sta ih je Jelena molila da to ne rade.. Toliko o postovanjju srpstva.

Srpska istorija u pretproslom veku obilujeprimerima cojstva, a danas je najbolji nacin da se iskaze srpstvo peavnje navijackih pesama i vandalizam i paljenje stadiona, dzamija, jednog dana mozda i nasih crkava u sred Beograda (ako bi se recimo neki svestenik zamerio njima patriotama).

Uzas gde ide Srbija...

zoran

pre 10 godina

Džamija je pre svega SPOMENIK KULTURE u Beogradu, koji, ma kako to možda nekome zvučalo, ne obiluje baš preterano kulturnim znamenitostima od pre dva...tri i više vekova. Ni blizu nekim drugim gradovima u Evropi.

To je već dovoljan razlog da se počinioci A ZNA SE KO SU, oštro kazne kao i podstrekači a to su organizatori mitinga na Trgu Republike (DSS- VOJISLAV KOŠTUNICA i SRS-TOMISLAV NIKOLIĆ I A. VUČIĆ).
Ali! UDBA nam je sudba, na žalost.

Patrijota

pre 10 godina

Odavno sam tvrdio da je dzamiju zapalio "neko iz mase" i vidite da sam bio u pravu? Povraca mi se od ovakvih vesti, od svih mocnika na bilo kom polozaju u ovoj septickoj jami od drzave!
A posebno mi se povraca od ovih radikala i socijalista koji su sada na vlasti, uz pomoc ostalih proverenih lopovsko-nestrucnih-nesposobnih kadrova!
Da li iko normalan moze i da sanja da ce ovi koji trenutno vrse vlast uraditi bilo sta za izlazak iz ovog blata, bede, jada, kriminala i bezvlasca??? Mislim da takvih nema!
Pogledajte samo redom ova imena i dalja prica je suvisna:
- Toma Nikolic
- Aca Vucic
- Ivica Dacic
- Mladja Dinkic
- Slavica Djukic
- Milutin Mrkonjic
- Velja Ilic
- Palma
- Jorgovanka Tabakovic
- Milan Obradovic
- Aca Vulin
- Milorad Veljovic
- neki Bacevic
- Rasim Ljajic
- raznorazni Krkobabici
- plavusa za energetiku, ne znam joj ni ime jer me ne zanima da upamtim
- Bajatovic.....
dosta je da vam od daljeg citanja ne bude muka!
A kada su ovo glavne face, mozete zamisliti kako izgledaju, ko su i sta su raznorazni sekretari, savetnici, pomocnici i ostali cinovnici???
Kao sto rekoh, povraca mi se!?

Марина

pre 10 godina

Jedna od najstarijih gradjevina u Beogradu zapaljena I niko nije kriv. 7000 knjiga izgorelo. To je neprocenjivi gubitak. Niko Nije kriv. Kamenovanje I povredjivanje ograna reda vredi 4 meseca zatvora. Pravna drzava.
Mislim da je ovde nesto drugo u pitanju. Ti koji su organizovali divljanje po Beogradu tog dana su sada na vlasti. U medjuvremenu su postali evropejci, ali bi ovi optuzeni mogli da progovore ko ih je organizovao u slucaju da su optuzeni onako kako treba. Tuzno. Nadam se da ce Barjakli dzamija da tuzi drzavu Srbiju I da ce steta koliko toliko biti nadoknadjena.

Djuka RS

pre 10 godina

"Tema" suda uopste nije bila nasrtaj na policajce. Sud je trebao da sudi za:
- Paljenje verskog objekta
- paljenje kulturnog spomenika
- Paljenje i unistavanje Biblioteke (vidi Kristalnu noc!)
- raspirivanje nacionalne mrznje (srednji do visoki stepen fasizma)
- Kad se sve sabere + i taj nasrtaj na policiju, to vam je anarho-fasizam, i kazna za sva ova (zlo)dela u u prav(n)oj demokratskoj drzavi bi iznosila od 5-20 godina. U Srbiji su oni slobodni. Komicno!

marko, nis

pre 10 godina

Sramota da niko ne odgovara za paljenje dzamije. A za tesko povredjivanje 20 policajaca 4 meseci zatvora? Bas me zanima sad da izadjem na ulicu i opalim samar policajcu, sta bi mi se desilo? Garant bih ja dobio vise od ovih, jer nisam patriota. Tako su i anarhisti za stetu od 18 eura na grckoj ambasadi, bili optuzeni za medjunarodni terorizam i lezali pola godine u zatvoru, jer oni nisu fasisti...fasiste cuva drzava, sudstvo...

pijetro

pre 10 godina

Nadam se da ce bar predsednik da malo popriceka sa odlikovanjima, bar dok nas ne prime u EU. (Ko ne razume, ova stilska figura se zove sarkazam).

dejan

pre 10 godina

A sta ste mislili Srbi!? Ne moze 20 i vise godina da se senluci a da vas to nista ne kosta! Sve je sada doslo na naplatu. I Ogulin-Karlobag-Karlovac i Kosovo i Jezda&Dafina i Slobo Srbine i "ako ne znamo da radimo, znamo da se bijemo" i mrznja i bes i omalovazavanje... Sami ste ovu drzavu i sebe svojim izborom srozali na ovaj nivo a srozacete je jos i vise samo polako! Nista za dvadeset i vise godina niste naucili!

Ova presuda je slika i nacije i drzave i svega onoga sto smo postali u medjuvremenu! A vi i dalje ismevajte i Nemce i Slovence i Federera i koga god stignete! A dotle sljam i otpad kao AIDS jedu ovu zemlju.

Naravno da zbog svega gore navedenog ocekujem dosta minusa!

pazarac

pre 10 godina

(filip, 17. jul 2013 14:41)
Aferim! Nema većeg zla od fudbala(da se razumemo mislim na ovaj ''prof.''), i nema boljeg sredstva za pranje novca! A ko je odvijo taj transparent zna se, i po čijem nalogu! Isto važi i za sve ostale transparente u domaćem fudbalu. ALI (pošto uvek ima AlI) nisu oni kažnjeni(nisam siguran da su prenoćili u zatvoru) već narod opet nama po džepu! A i treba mi smo *****! Da ne zaboravim nije baš bio muk u vjestima...

Almedin

pre 10 godina

Sramota za drzavu,svi smo mi ljudi retko je ko covek nije bitno koje je vere i nacije,imam nekoliko drugova koji su Srbi i mogu reci da su bolji od nasih pojedinaca,Kao sto kaze Marchelo u njegovoj pesmi MRznja nije nasa vec nam je data,o reci zar danas da mrzim Hrvata ili Muslimana pa sve nas muci ista rana iz starih dana!

milan

pre 10 godina

Ako EU ovakvoj drzavi sa ovakvim sudstvom da datum onda mozemo bez brige biti da ce se kod nas nesto promenuti. Posle 9 godina natezanja ovakva sramna presuda do koje je sud dosao posle potrosenih milijona dinara moramo se pitati da li je ovo uspeh nasih vlasti i nove i stare ili totalna katastrofa naseg pravednog sistema, ja mislim ovo zadnje.

abit

pre 10 godina

Tacno, nije uopste se cuditi jer se to znalo od pocetka kakva presuda ce da bude izrecena.Ali zato nemci i amerikanci moraju uvek da zavrnu usi jer to je izgleda jedino i preostaje njima.Ova drzava stvarno najmanje lici na drzavu, vise lici na banana drzavu..

Uroš

pre 10 godina

Ja više u Srbiju ne dolazim... mislio sam ove godine u Guču al neka hvala, da rizikujem život!? Ovi samo znaju da pale od ambasada, džamija, a bogami ne prezaju ni čoveka da ubiju i zapale.

Roditelje još da izvučem da bar starost imaju mirnu i bez trzavica.

Antifasista

pre 10 godina

Banja Luka,Bijeljna,Zvornik,Foca,Srebrenica,Visegrad,Batunac.itd u tim gradovima nijedna jedina Dzamija nije ostala svaka je srusena za vrijeme Agresije na RBIH..dodjite u Sarajevo,Tuzlu ili bilo gdje gdje su srbi manjina ni jedna Crkva nija taknuta..Fasizam je bolest ona ce vas dokrajciti lijecite se dok je jos moguce

Dragoljub

pre 10 godina

Sramota za srpsko pravosudje koja jasno ukazuje na to da verska netolerancija u Srbiji ima drzavnu potporu. Na zalost, daleko je Srbija i od Evrope i od evropskih vrednosti!!! Zao mi je dzamije, zao mi je knjiga koje su tamo izgorele...

El Cid

pre 10 godina

Dzamija se verovatno sama spalila! Sudstvo i policija nesposobni da procesuiraju divljake koji u ime srpstva spalise dzamiju a sura ce i komsiji kucu ako stane na put njihovom "patriotskom biznisu"!

igi

pre 10 godina

Naravno,u Srbiji niko nije nizasta kriv.
Dzamije se same pale,ambasade takodje,muslimani sami sebe ubijaju u Srebrenici,navijaci.tj huligani su heroji,patriote,legija nije ubio Djindjica,Arkan nije mafijas nego poslasticar,gardisti su se sami ubili,Dikic nije odgovoran za kriminalne radnje i ubistva u Zandarmeriji....
i za sve su nam krivi drugi.najcesce amerikanci.Svi drugi,sem nas.
Mi smo nacija kojoj treba strucna pomoc,da stane iza svojih dela,pa i nedela,i preuzme odgovornost za isto.

besna glista

pre 10 godina

Normalno. Drzava vec 23 godine u kontinuitetu staje samo i iskljucivo na stranu krvolocnih neonacista i ratnih zlocinaca u pokusaju. Sto je neko veci bezumnik, vece su mu sanse da ce biti zasticen kao beli medved. Nema mesta cudjenju.

filip

pre 10 godina

@pazarac

U pravu si, na utakmici u Novom Pazaru navijaci domaceg kluba razviju transparent "srce bubreg pluća živela žuta kuća" a u medijima muk...

pazarac

pre 10 godina

U SRBIJI SVAKO zašto ima odgovor ZATO, pa u nastavku, što je ovo Srbija! Bruka, ne samo to suđenje koje se provlači po medijima gotovo deceniju, nego još što šta drugo. Pre neki dan rulja ispiše grafit(ratko mladić) na džamiji u Nišu. U medijima muk! Pripadnici specijalnih snaga napadnu taksistu izvređaju na nacionalnoj osnovi. U medijima muk! Na svakoj utakmici skandiranje nož, žica Srebrnica, Bože ne znam šta mi je pale mi se džamije... U medijima muk! MAFIJA vlada medijima, policijom, vojskom, žandarmerijom (''čovjeku'' milo kad ga zovu Legija). 13 nerešenih ubistava u N.P. mediji nas zamajavaju sa paljenjem džamije. Pa neće presuda da vrati antikvitete. Yesterday is history, tomorrow is a mystery.
Pričajmo o sadašnjosti jer ona može promeniti budućnost!!! MUKA MI JE OD OVIH KOJI VLADAJU OVOM R. SRBIJOM. ODOH U TURSKU.

jovan

pre 10 godina

Pa kako ocekujete da ih osude oni koji su ih poslali da spale dzamiju, 7000 vrednih knjiga i ponesu usput i 50.000 eura, da ne izgore! I niko nije kriv jer su te dzamije inace gradjene od samozapaljivog materijala.
Kako ce da vam zavrcu usi ovi iz EU ...

Bacvanin

pre 10 godina

Znaci u Srbiji se spaljivanje dzamija i biblioteka ne smatra krivicnim delom.
Uvas!
Juce su bili muslimani, a ko ce biti danas ili sutra? Ne mogu da se nacudim da je moguce da zivimo u ovakvom drustvu!

nemanja

pre 10 godina

u bre,kakva ekipa,pa ovaj sa caletom zajedno ide u "odbranu" srpstva tako sto ce da polupa pola svog rodnog grada Beograda..fina neka gospoda,nisu oni za zatvor...

pera

pre 10 godina

paljenje dzamije u Beogradu i Nisu je simbolicno oznacilo pocetak vladavine Vojislava Kostunice Srbijom, a kraj njegove vladavine je bio paljenje ambasada SAD, Nemacke i Hrvatske. Svaki put je naizgled spontano okupljena rulja lako i brzo nadjacala policiju i brzo i efikasno palila i rusila po centrima nasih gradova, sa jasnom i nedvosmislenom politickom porukom da ce lose proci svako ko im se suprotstavi. Kako je jadan i mracan bio taj period nase istorije!

pera

pre 10 godina

paljenje dzamije u Beogradu i Nisu je simbolicno oznacilo pocetak vladavine Vojislava Kostunice Srbijom, a kraj njegove vladavine je bio paljenje ambasada SAD, Nemacke i Hrvatske. Svaki put je naizgled spontano okupljena rulja lako i brzo nadjacala policiju i brzo i efikasno palila i rusila po centrima nasih gradova, sa jasnom i nedvosmislenom politickom porukom da ce lose proci svako ko im se suprotstavi. Kako je jadan i mracan bio taj period nase istorije!

pazarac

pre 10 godina

U SRBIJI SVAKO zašto ima odgovor ZATO, pa u nastavku, što je ovo Srbija! Bruka, ne samo to suđenje koje se provlači po medijima gotovo deceniju, nego još što šta drugo. Pre neki dan rulja ispiše grafit(ratko mladić) na džamiji u Nišu. U medijima muk! Pripadnici specijalnih snaga napadnu taksistu izvređaju na nacionalnoj osnovi. U medijima muk! Na svakoj utakmici skandiranje nož, žica Srebrnica, Bože ne znam šta mi je pale mi se džamije... U medijima muk! MAFIJA vlada medijima, policijom, vojskom, žandarmerijom (''čovjeku'' milo kad ga zovu Legija). 13 nerešenih ubistava u N.P. mediji nas zamajavaju sa paljenjem džamije. Pa neće presuda da vrati antikvitete. Yesterday is history, tomorrow is a mystery.
Pričajmo o sadašnjosti jer ona može promeniti budućnost!!! MUKA MI JE OD OVIH KOJI VLADAJU OVOM R. SRBIJOM. ODOH U TURSKU.

igi

pre 10 godina

Naravno,u Srbiji niko nije nizasta kriv.
Dzamije se same pale,ambasade takodje,muslimani sami sebe ubijaju u Srebrenici,navijaci.tj huligani su heroji,patriote,legija nije ubio Djindjica,Arkan nije mafijas nego poslasticar,gardisti su se sami ubili,Dikic nije odgovoran za kriminalne radnje i ubistva u Zandarmeriji....
i za sve su nam krivi drugi.najcesce amerikanci.Svi drugi,sem nas.
Mi smo nacija kojoj treba strucna pomoc,da stane iza svojih dela,pa i nedela,i preuzme odgovornost za isto.

nemanja

pre 10 godina

u bre,kakva ekipa,pa ovaj sa caletom zajedno ide u "odbranu" srpstva tako sto ce da polupa pola svog rodnog grada Beograda..fina neka gospoda,nisu oni za zatvor...

Antifasista

pre 10 godina

Banja Luka,Bijeljna,Zvornik,Foca,Srebrenica,Visegrad,Batunac.itd u tim gradovima nijedna jedina Dzamija nije ostala svaka je srusena za vrijeme Agresije na RBIH..dodjite u Sarajevo,Tuzlu ili bilo gdje gdje su srbi manjina ni jedna Crkva nija taknuta..Fasizam je bolest ona ce vas dokrajciti lijecite se dok je jos moguce

Bacvanin

pre 10 godina

Znaci u Srbiji se spaljivanje dzamija i biblioteka ne smatra krivicnim delom.
Uvas!
Juce su bili muslimani, a ko ce biti danas ili sutra? Ne mogu da se nacudim da je moguce da zivimo u ovakvom drustvu!

jovan

pre 10 godina

Pa kako ocekujete da ih osude oni koji su ih poslali da spale dzamiju, 7000 vrednih knjiga i ponesu usput i 50.000 eura, da ne izgore! I niko nije kriv jer su te dzamije inace gradjene od samozapaljivog materijala.
Kako ce da vam zavrcu usi ovi iz EU ...

El Cid

pre 10 godina

Dzamija se verovatno sama spalila! Sudstvo i policija nesposobni da procesuiraju divljake koji u ime srpstva spalise dzamiju a sura ce i komsiji kucu ako stane na put njihovom "patriotskom biznisu"!

Dr.

pre 10 godina

Sugradjani, muslimanske veroispovesti

Stid me je nedolicnog i necovecnog postupka ovog sudije;
stid me je neodgovornog nereagovanja ministra pravosudja
stid me je bestidnog ponasanja premijera Vase i moje zemlje
stid me je bezdusnog i bahatog ponasanja predsenika Vase i moje zemlje
stid me je bezobzirnog ponasanja predsednika parlamenta Srbije

DANAS JE SRBIJA OBESCASCENA I SILOVANA PRED LICEM VLASTITOG NARODA

Sramota i stid da je ovu bulumentu koja se necovecno ponela

Sid ce me biti sto sam SRBIN ako ovo bescasce i ljaga ostanu na licu Srbije!

Nije li dovoljna sramota sto muslimani nakon 25 godina od pada komunizma nemaju svoje groblje? Nemaju gde ni da se sahrane po svojim obicajima!
Treba li da im i bogomolje srusimo?
Knjige da im palimo?
Etnicki ocistimo?

Ovo nije sramota srpskog naroda!

Ovo je sramota srpskih vlasti

Ako Vam Evropa to ne kaze

Kazace vam gradjani Srbije. Odlazite, ne tlacite vise ni nas ni nase komsije muslimane.

besna glista

pre 10 godina

Normalno. Drzava vec 23 godine u kontinuitetu staje samo i iskljucivo na stranu krvolocnih neonacista i ratnih zlocinaca u pokusaju. Sto je neko veci bezumnik, vece su mu sanse da ce biti zasticen kao beli medved. Nema mesta cudjenju.

Beograđanin

pre 10 godina

Možete mi lupati minuse do iznemoglosti ali ja sam Srbin sam i zgrožen sam ovom presudom.
Svi oni muslimanske ispovesti (ili kako se već to zove) imaju 100% pravo da pobesne.

dejan

pre 10 godina

A sta ste mislili Srbi!? Ne moze 20 i vise godina da se senluci a da vas to nista ne kosta! Sve je sada doslo na naplatu. I Ogulin-Karlobag-Karlovac i Kosovo i Jezda&Dafina i Slobo Srbine i "ako ne znamo da radimo, znamo da se bijemo" i mrznja i bes i omalovazavanje... Sami ste ovu drzavu i sebe svojim izborom srozali na ovaj nivo a srozacete je jos i vise samo polako! Nista za dvadeset i vise godina niste naucili!

Ova presuda je slika i nacije i drzave i svega onoga sto smo postali u medjuvremenu! A vi i dalje ismevajte i Nemce i Slovence i Federera i koga god stignete! A dotle sljam i otpad kao AIDS jedu ovu zemlju.

Naravno da zbog svega gore navedenog ocekujem dosta minusa!

Djuka RS

pre 10 godina

"Tema" suda uopste nije bila nasrtaj na policajce. Sud je trebao da sudi za:
- Paljenje verskog objekta
- paljenje kulturnog spomenika
- Paljenje i unistavanje Biblioteke (vidi Kristalnu noc!)
- raspirivanje nacionalne mrznje (srednji do visoki stepen fasizma)
- Kad se sve sabere + i taj nasrtaj na policiju, to vam je anarho-fasizam, i kazna za sva ova (zlo)dela u u prav(n)oj demokratskoj drzavi bi iznosila od 5-20 godina. U Srbiji su oni slobodni. Komicno!

Марина

pre 10 godina

Jedna od najstarijih gradjevina u Beogradu zapaljena I niko nije kriv. 7000 knjiga izgorelo. To je neprocenjivi gubitak. Niko Nije kriv. Kamenovanje I povredjivanje ograna reda vredi 4 meseca zatvora. Pravna drzava.
Mislim da je ovde nesto drugo u pitanju. Ti koji su organizovali divljanje po Beogradu tog dana su sada na vlasti. U medjuvremenu su postali evropejci, ali bi ovi optuzeni mogli da progovore ko ih je organizovao u slucaju da su optuzeni onako kako treba. Tuzno. Nadam se da ce Barjakli dzamija da tuzi drzavu Srbiju I da ce steta koliko toliko biti nadoknadjena.

Uroš

pre 10 godina

Ja više u Srbiju ne dolazim... mislio sam ove godine u Guču al neka hvala, da rizikujem život!? Ovi samo znaju da pale od ambasada, džamija, a bogami ne prezaju ni čoveka da ubiju i zapale.

Roditelje još da izvučem da bar starost imaju mirnu i bez trzavica.

Patrijota

pre 10 godina

Odavno sam tvrdio da je dzamiju zapalio "neko iz mase" i vidite da sam bio u pravu? Povraca mi se od ovakvih vesti, od svih mocnika na bilo kom polozaju u ovoj septickoj jami od drzave!
A posebno mi se povraca od ovih radikala i socijalista koji su sada na vlasti, uz pomoc ostalih proverenih lopovsko-nestrucnih-nesposobnih kadrova!
Da li iko normalan moze i da sanja da ce ovi koji trenutno vrse vlast uraditi bilo sta za izlazak iz ovog blata, bede, jada, kriminala i bezvlasca??? Mislim da takvih nema!
Pogledajte samo redom ova imena i dalja prica je suvisna:
- Toma Nikolic
- Aca Vucic
- Ivica Dacic
- Mladja Dinkic
- Slavica Djukic
- Milutin Mrkonjic
- Velja Ilic
- Palma
- Jorgovanka Tabakovic
- Milan Obradovic
- Aca Vulin
- Milorad Veljovic
- neki Bacevic
- Rasim Ljajic
- raznorazni Krkobabici
- plavusa za energetiku, ne znam joj ni ime jer me ne zanima da upamtim
- Bajatovic.....
dosta je da vam od daljeg citanja ne bude muka!
A kada su ovo glavne face, mozete zamisliti kako izgledaju, ko su i sta su raznorazni sekretari, savetnici, pomocnici i ostali cinovnici???
Kao sto rekoh, povraca mi se!?

Pravoslavni srbin

pre 10 godina

Ovoj zemlji treba jedan poveći meteor. Mislim da je to jedini način da se ovo društvo nulira.
Potom nastaniti Japancima, Nemcima,Šveđanima ili bilo kojim vrednim i normalnim narodom.
Gade mi se svi i saosećam sa besom muslimana.

mostar - mostarcima

pre 10 godina

Dragi sugradjani muslimani, mene je sramota. Sta drugo da vam kazem...
(Pravoslavac, 17. jul 2013 15:34),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, A zasto bi tebe bilo sramota dobri covjece iliti bilo kojeg normalnog covjeka u Srbiji za ono sto saka jada od neljudi ucini.. Ja ni u ratu nisam mrzio Srbiju i njene stanovnike vec horde Aekanove, Seseljeve i ine' specijalne grupe,, Srbiji i njenim stanovnicima treba biti opomena u kakvoj drzavi zive,, a da se osjecaju krivim,, vala jok'. Vucic jednom rece (otici na you tube) :za svakog mrtvog srbina,, mi cemo ubiti sto muslimana,, ko je on sada i ocekivati od takvih politicara pozitivne promjene znamo svi da je nemoguce,, Hvala tebi prijatelju na ovim toplim rijecima,, al vala nemas razloga nositi tudje terete.. Ciaoooo

Predrag

pre 10 godina

Danas me je sramota sto sam srbin. Skandalozno da imamo takve sudije. A da se zapitamo sta bi bilo kad bi nama zapalili Crkvu Svetog Marka ili Hram Svetog Save???

Za sve one koji komentarisu tipa a gde su njihovi osudjeni za paljenje crkava tog dana na Kosovu, odgovor je da nase komsije muslimanske veroispovesti koji zive u Beogradu nemaju ama bas nikakve veze sa Albancima na Kosovu. A cak i da imaju, jel to nacin da se brani Kosovo??? Te veceri sam i ja bio ispred vlade da protestvujem a onda je u toku govora Ivane Zigon jedna grupa maloumnika pocela da vice idemo i mi njima da zapalimo dzamiju, na sta ih je Jelena molila da to ne rade.. Toliko o postovanjju srpstva.

Srpska istorija u pretproslom veku obilujeprimerima cojstva, a danas je najbolji nacin da se iskaze srpstvo peavnje navijackih pesama i vandalizam i paljenje stadiona, dzamija, jednog dana mozda i nasih crkava u sred Beograda (ako bi se recimo neki svestenik zamerio njima patriotama).

Uzas gde ide Srbija...

zoran

pre 10 godina

Džamija je pre svega SPOMENIK KULTURE u Beogradu, koji, ma kako to možda nekome zvučalo, ne obiluje baš preterano kulturnim znamenitostima od pre dva...tri i više vekova. Ni blizu nekim drugim gradovima u Evropi.

To je već dovoljan razlog da se počinioci A ZNA SE KO SU, oštro kazne kao i podstrekači a to su organizatori mitinga na Trgu Republike (DSS- VOJISLAV KOŠTUNICA i SRS-TOMISLAV NIKOLIĆ I A. VUČIĆ).
Ali! UDBA nam je sudba, na žalost.

marko, nis

pre 10 godina

Sramota da niko ne odgovara za paljenje dzamije. A za tesko povredjivanje 20 policajaca 4 meseci zatvora? Bas me zanima sad da izadjem na ulicu i opalim samar policajcu, sta bi mi se desilo? Garant bih ja dobio vise od ovih, jer nisam patriota. Tako su i anarhisti za stetu od 18 eura na grckoj ambasadi, bili optuzeni za medjunarodni terorizam i lezali pola godine u zatvoru, jer oni nisu fasisti...fasiste cuva drzava, sudstvo...

Arminowski

pre 10 godina

Žalosno je prije svega što je spaljena jedna jako stara zgrada i s njom tona starih knjiga i zapisa - u ovom slučaju u sred Srbije. Spalili su svoje dobro. Najzad, šta šačica Bošnjaka u Bg ima sa slučajem Kosovo? Skroz nepovezano. Zar su oni krivi za kosovsku golgotu. To su vaši sugadjani, njima je stalo da normalno žive, rade i dišu kao i ostalim građanima Srbije. Pa da je klupa u parku spaljena, trebao bi se naći i osuditi počinilac. Neko bi po nekoj logici trebao odgovarati. Kakvu je poruku pravosuđe poslalo narodu i državi? Zapitajte se..u gradu u kojem živim vjekovima stoje pravoslavna crkva, katolička crkva, džamija..sve su preživjeli pa i ovaj zadnji rat. Da je kojim slučajem neko išta pokušao, prvi bi a znam da ne i posljednji zaštitio naše crkve, džamije, sinagoge. Iako sam ateista, meni te stare vjerske kuće znače jako, jako mnogo. Tu sam godinama prolazio, igrao se, susretao se s dragim ljudima..te stare zgrade su dio mene, dio duše moga grada i na svaku gledam isto, kao stub zajedništva, raznolikosti, vjere u bolje sutra. To su naši stećci, naše blago. Boriti se za pravdu je čast i ponos i svaki od nas bi se trebao zapitati, koliko dovoljno se čuje moj glas. Danas džamija, sutra možda muzej ili nešto drugo. Eto, još da dodam, ovakva vijest na mjesec ramazana, taman da prekineš post i zaiftariš u momentu. Svaka vama čast, Vi koji dižete glas protiv nepravde i zlobe. Vi ste ipak nada da neko sve pomno prati i analizira šta mu se u dvorištu dešava. Aferim!

filip

pre 10 godina

@pazarac

U pravu si, na utakmici u Novom Pazaru navijaci domaceg kluba razviju transparent "srce bubreg pluća živela žuta kuća" a u medijima muk...

SRBIN

pre 10 godina

Kakva ste vi banda fasista! Imam najboljeg prijatelja koji je musliman! Covek je LJUDINA ! Da mu zatrazim, od deteta svog bi zalogaj uzeo meni da poda! Kakva sramota nevidjena! Braco Muslimani , nismo svi kao "ONI" , ne sudite nam po sudijama nasim korumpiranim...

pogled sa nebesa...

pre 10 godina

Sugradjani, muslimanske veroispovesti

Stid me je nedolicnog i necovecnog postupka ovog sudije;
stid me je neodgovornog nereagovanja ministra pravosudja
stid me je bestidnog ponasanja premijera Vase i moje zemlje
stid me je bezdusnog i bahatog ponasanja predsenika Vase i moje zemlje
stid me je bezobzirnog ponasanja predsednika parlamenta Srbije

DANAS JE SRBIJA OBESCASCENA I SILOVANA PRED LICEM VLASTITOG NARODA

Sramota i stid da je ovu bulumentu koja se necovecno ponela

Sid ce me biti sto sam SRBIN ako ovo bescasce i ljaga ostanu na licu Srbije!

Nije li dovoljna sramota sto muslimani nakon 25 godina od pada komunizma nemaju svoje groblje? Nemaju gde ni da se sahrane po svojim obicajima!
Treba li da im i bogomolje srusimo?
Knjige da im palimo?
Etnicki ocistimo?

Ovo nije sramota srpskog naroda!

Ovo je sramota srpskih vlasti

Ako Vam Evropa to ne kaze

Kazace vam gradjani Srbije. Odlazite, ne tlacite vise ni nas ni nase komsije muslimane.
(Dr., 17. jul 2013 16:28)
Svaka cast na komentar...Ima nade za ovaj narod i drzavu..Postoje neke svece,koje svetle iako mali broj,al svetle..

MILENKO

pre 10 godina

Eto Vuciceve politike,polako ce pokazati pravo lice za sva hapsenja i kasnije pustanja,zivi bili pa videli,pa nedolazi se na vlast svaki dan,sve je ovo takticki,sto bi rekao onaj cuveni zvezdin komentator,filigramski odigrano,prvo uhapsis bagru,drzis je malo u pritvor da zapusis usta narodu,pa ih kasnije pustas i jos im dajes drzavnu odstetu,a oni odrade koji poslic za tebe i to je to...ma ovo sta se radi u Srbiji pa to nema ni u Koreji mislim severnoj...ali stvarno...

Cak Noris

pre 10 godina

Kakva je ovo zemlja, žandarmerija ubija svoj narod, sudstvo radi po tudjem scenariju, standard manji nego kod nekih afričkih zemalja, i sve to vodi nestanku ove zemlje za 100 tinjak godina...tako da ova ves me nije ni iznenadila...Pazarac

P

pre 10 godina

Zbog ostecenja crkava na Kosovo kaznjeno je oko 120 ljudi zbog paljenja svih djamija u Beogradu nijedna osoba. Namerno kazem svih djamija jer da ih je bilo dve obe bi se spalile da ih je bilo deset svih deset bi se spalilo, a u proslosti ih je bilo vise desetina pa ih sad nema, kako su nestale znate svi dobro. Pravna drzava gde su policajci mafijozi, drzavna bezbednost Bosovi, politicari Kumovi, a sudije Djavolovi Avokati.

pijetro

pre 10 godina

Nadam se da ce bar predsednik da malo popriceka sa odlikovanjima, bar dok nas ne prime u EU. (Ko ne razume, ova stilska figura se zove sarkazam).

Dragoljub

pre 10 godina

Sramota za srpsko pravosudje koja jasno ukazuje na to da verska netolerancija u Srbiji ima drzavnu potporu. Na zalost, daleko je Srbija i od Evrope i od evropskih vrednosti!!! Zao mi je dzamije, zao mi je knjiga koje su tamo izgorele...

Ako me voliš, pomozi mi, pucaj u čelo....

pre 10 godina

Ma naravno...Džamija nikada nije ni gorela, jel da? Taj plamen koji se vidi, to su neke stare gume koje su zapalili neki čobani...budale!

Dan

pre 10 godina

Baš mila faca, prava cvećka, vidi se da mrava ne bi zgazio, ali bi pobio, prebio i opljačkao na hiljade ljudi. Prepune su ulice Srbije ovakvih likova, kad ga vidiš sve ti je jasno, ne treba ti nikakav dokaz.

ELvir

pre 10 godina

Kao musliman sam dirnut komentarima podrske vecine od mojih komsija - Beogradjana. Svi oni koji to nisu, ne mogu da shvate koliko tolerancije trenutno postoji u Beogradu za muslimane. E sada jos da neke stvari doteramo pa da zajedno zivimo bolje. Neke od njih su: halal hrana za nasu decu u vrticima i skolama, vise mesjida (molitvenih mesta) gde zive muslimani i vise tolerancije na radnom mestu za nase potrebe vezane za molitvu (narocito petkom i radnim danima). Isto tako resiti probelm vakufske imovine (tj imovine koju drzava treba da vrati Islamskoj Zajednici kao npr Bali Begova Dzamija u Nisu i sl). Neka Bog nagradi sve nase komsije (bez obzira na veroispovest) koji nas podrzavaju u ovako teskom trenutku. Amin.

DOKLE VISE OVAKO ???

pre 10 godina

8372 Bosnjaka Srebrenice se samoubilo...beogradska dzamija se sama zapalila...19 bosnjackih civila se u Strpcima 93-e samootelo i dobrovoljno predalo u ruke visegradskom mirotvorcu Milanu Lukicu...!!!

Zacudo...NIKAD,ama bas NIKAD...ni DOKAZA ni PRAVDE ni zasluzene KAZNE...!?

Slobodan Markovic - Kobra

pre 10 godina

Sramota me ovog varvarskog cina. Nema iznenadjenja povodom odluke Suda jer "nase" pravosudje je korumpirano pa se i za druge stvari donose smesne presude. Jasno je da je ovo organizovao neko blizak sluzbi i da sada ta hobotnica stiti svoje ljude.

Ono sto mene posebno zabrinjava je sto ova zemlja (a i okolne) obiluju "mozgovima" koji pristaju da urade ovakve stvari. Covek koji je spreman da zapali neciju bogomolju, 7000 knjiga, zapalice sutra i moju kucu bez problema iz nekog razloga (sto sam protiv ulaska u NATO, sto sam za ulazak u NATO, nije ni bitan razlog). Ja ne zelim da takvi divljaci i kriminalci setaju slobodno medju nama. To sto su neki isto takvi "ljudi", Albanci, palili srpske crkve na Kosovu ne moze biti izgovor, jer to onda znaci da se spirala zla nikada nece zaustaviti (svaki narod kod nas moze da nadje stotinu "razloga" da istrebi ostale ako se tako razmislja). Treba se boriti i raditi da dodjemo u situaciju da kaznimo prave krivce, a ne da se svetimo na , ni krivim, ni duznim, komsijama.

sale

pre 10 godina

"Nesporno je njihovo prisustvo tamo, ali to nije dovoljno za osudu", napomenula je Ramić.

Pa neće baš biti da nije! Ako je policija glasno preko megafona naložila svim okupljenima da se raziđu, ispaljivala gumene metke i suzavac, onda njihovo istrajno prisustvo tamo nedvosmisleno znači da su bili pripadnici rulje, osim ako ne dokažu da su potpuno gluvi, slepi i neosetljivi.

Almedin

pre 10 godina

Sramota za drzavu,svi smo mi ljudi retko je ko covek nije bitno koje je vere i nacije,imam nekoliko drugova koji su Srbi i mogu reci da su bolji od nasih pojedinaca,Kao sto kaze Marchelo u njegovoj pesmi MRznja nije nasa vec nam je data,o reci zar danas da mrzim Hrvata ili Muslimana pa sve nas muci ista rana iz starih dana!

aleksandar

pre 10 godina

Bravo sudijo, Srbineee!!! Stvarno si nezavisan. I od morala i od pravde i od ugleda. Tvoj birokratski mozak verovatno ce blebetati o policiji koja nije servirala ono sto tebi treba, optuznicama koje nisu napisane po tvojoj volji, politicarima i slicnim alibijima za nerad i necinjenje. E pa ovima u sudstvu ne pomaze ni Evropska komisija, ni Sveti Petar ni Bog Otac. Trulice jos 200 godina , kao i prosveta i zdravstvo. Jadni mi s njima...

sarkasticni

pre 10 godina

Moraju hitno u dzamiji instalacije da poprave i da se izvinu ovim finim mladicima. Oni se okupili u tradicionalnom srpskom drustvu, izbio pozao od losih instalacija, pa ih okrivili... Stvarno nije u redu! Eh te samozapaljive dzamije!

Zvizdoje

pre 10 godina

A sad momci naprijed i na ostale dzamije u Srbiji, pa ako vam bude malo mnoge su u BiH ponovo obnovljene pa udri. Koja lakrdija i sramota od srpske vlasti. Ne cudi sto i dalje stoji crkva u Konjevic Polju na privatnom imanju porodice Orlovic, podignuta na silu, jer kako rece Vucic neki dan u Visegradu, parafraziram, Srbi su sa obe strane Drine jedan isi narod. I jesu ovi s lijeva palili po BiH, a ovi s desna od Beograda, preko Nisa do Kosova. Bice Srbiji ovo jos jedan autogol pred medjunarodnom zajednicom.

coja

pre 10 godina

U pravu si, na utakmici u Novom Pazaru navijaci domaceg kluba razviju transparent "srce bubreg pluća živela žuta kuća" a u medijima muk...
(filip, 17. jul 2013 14:41)

To smo svi osudili, dok "Noz Zica Srebrenica" tumacimo kao ipak su to klinci, igraju se, pusti ih. Duplim arsinima imas tako gradjane prvog i drugog reda, sad ti krivi ove druge za sve sto nevalja i sto ne pevaju himnu drzave koja ih sabotira.

Prometheus

pre 10 godina

Opste je poznato da su dzamije sklone samospaljivanju....a herojski huligani su u stvari pokusali da pomognu dzamiji, ali se ona nije dala!

car do kraja

pre 10 godina

U pravu si, na utakmici u Novom Pazaru navijaci domaceg kluba razviju transparent "srce bubreg pluća živela žuta kuća" a u medijima muk...
(filip, 17. jul 2013 14:41)
da se ne lazemo cim su to uradili odma su pocele osude i pljuvanja!

Bosa Kundelj

pre 10 godina

Srbija (dakle njeno sudstvo) ovakvim presudama inentzivno ruse temelje sebe, tj. vlastite drzave. Ovo je neozbiljna presuda, ali se ovako sigurno nece zavrsiti. Proces ce da se nastavi, ali sramna fleka na sudstvu ostaje. Nakon ovakve jedne presude jasno je koliko srpsko sudstvo nije samostalno i koliko je zaplaseno. Najteze je ipak malom gradjaninu. Kakve on sanse ima kad dodje na ovakvim sudovima da trazi pravdu? 0,0!

Toliko

pre 10 godina

Nisam neki vernik(iako sam krsten kao pravoslavac) ali sam apsolutno svestan i koliko ova mesta znace ljudima koji tu dolaze, a i koliko je njihova kulturoloska i istorijska vrednost. Prosto ne mogu da razumem da ovakve divljake pustamo na slobodu. Podjednako me pogadja paljenje ove dzamije kao i crkava i groblja na Kosovu. Ovo je jedan od razloga sto sam od evrofanatika postao evroskeptik. Kakvoj to EU tezimo kad i oni dozvoljavaju da sa ovako naopakim sistemima vrednosti mi tamo ulazimo. Ispada da tamo ulazimo ne da bi se uklopili u njihove kulturoske i moralne vrednosti nego iz ko zna kojih stratesko/ekonomskih razloga. Od takvih spojeva nema nista. Zajednica napravljena na parama se i raspadne cim istih nestane. A valjda smo vec naucili sta se desava kod raspada. Pa je valjda bolje i da se ne spajamo.

realan

pre 10 godina

EVO gospodinu Vučiču,zašto morate smeniti Ministra pravosudja.Persona Jana voda se ne meša u svoj resor,nezavisno sudstvo hehehehe,malo morgen!

S.G

pre 10 godina

sve crkve u Pazaru su ocuvane...i one iz V veka i one iz XX veka. Pazarski Srbi i Bosnjaci bi mogli da drze lekcije o multietnicnosti celom Balkanu.

Hm!

pre 10 godina

Haos!
Dokle ce biti dozvoljeno Huliganima da predstavljaju citavu naciju?
Kakve veze ima dzamija sa kosovom?
Pa , na kraju krajeva, ne mozemo ignorisati umesanost albanije zadnjih 60 godina u situaciju na kosovu, a u albaniji cu vecina katolici!
Ali bilo kako bilo, niko ne sme da se igra sa vatrom( ovo je I metafora I realna sutuacija). Kazne bi morale biti veoma ostre.
Dosta vise huliganstva!

Laufer

pre 10 godina

Nemam reci zaista. Dr. Lazna Drzava Kosovo je bio na celu drzave u to vreme. E pa ovakvim ponasanjem vladajucih struktura onda i sada se ide ka tome da ce biti i Lazna Drzava Sandzak i Vojvodina.

pera

pre 10 godina

Banja Luka,Bijeljna,Zvornik,Foca,Srebrenica,Visegrad,Batunac.itd u tim gradovima nijedna jedina Dzamija nije ostala svaka je srusena za vrijeme Agresije na RBIH..dodjite u Sarajevo,Tuzlu ili bilo gdje gdje su srbi manjina ni jedna Crkva nija taknuta..Fasizam je bolest ona ce vas dokrajciti lijecite se dok je jos moguce
(Antifasista, 17. jul 2013 15:12)

Presuda je sramna ! Svi odgovorni za sirenje verske, rasne i nacionalne mrznje moraju biti zestoko kaznjeni. Ovakva presuda je sramota za drzavu Srbiju.

A za Antifasistu, koji Srbi pise malim slovom, evo link
http://www.eparhijabihackopetrovacka.org/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=10&Itemid=67
Tu je spisak verskih objekata koji su ostali, kako rece "netaknuti".

Verovatno su kao i dzamija planule crkve same od sebe. Isto je seme zla u ovom "antifasisti" i sudiji i svima koji amnestiraju najgnusnije zlocine i protiv toga se moramo boriti, a ne davati pluseve necemu sto ne stoji, samo zato sto smo sa pravom ogorceni na jos jednu skandaloznu odluku srspkog sudstva.

Bole

pre 10 godina

Dzamija se sama zapalila i time je htela da osteti srpske kuce i imovinu. Treba osuditi dzamiju za piromaniju i muftiju za podrsku vatri a Kimiju treba dati odren za odbranu svesrpskih interesa na ulicama Beograda i sportskim manifestacijama. Prav-da za sve, kriv za ostale

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Ne vredi, dzaba ja pisem da to RUGLO OD DRZAVE treba za sva vremena IZOLOVATI od CIVILIZACIJE i izmestiti sa evropskog kontinenta negde u divljinu SIBIRA pa neka se tamo "glodaju izmedju sebe" dok se ne "POGLODAJU" !
Ko da CIVILIZUJE Srbiju, Nikolic, Vucic, Dacic, Kostunica... oni koji su i ORGANIZOVALI HULIGANE da pale dzamije i strane Ambasade po BG. ?
MARVO CETNICKA !

abit

pre 10 godina

Tacno, nije uopste se cuditi jer se to znalo od pocetka kakva presuda ce da bude izrecena.Ali zato nemci i amerikanci moraju uvek da zavrnu usi jer to je izgleda jedino i preostaje njima.Ova drzava stvarno najmanje lici na drzavu, vise lici na banana drzavu..

milan

pre 10 godina

Ako EU ovakvoj drzavi sa ovakvim sudstvom da datum onda mozemo bez brige biti da ce se kod nas nesto promenuti. Posle 9 godina natezanja ovakva sramna presuda do koje je sud dosao posle potrosenih milijona dinara moramo se pitati da li je ovo uspeh nasih vlasti i nove i stare ili totalna katastrofa naseg pravednog sistema, ja mislim ovo zadnje.

LFC

pre 10 godina

Izgleda da se dzamija sama zapalila. Sta se bre ovo vise desava sa nasim pravosudjem? Da li se ovo sto mi imamo uopste moze nazvati pravosudjem?

Klimt- Bec

pre 10 godina

Ovo je velika sramota za Srpsko Pravosudje, ljudi koji su ucinili ovo Krivicno delo morali su biti kaznjeni! Skrnavljenje svakog Verskog Objekta je veliki " GREH ". Bozija kuca ma kako je mi nazivali, iskljucivo sluzi u svrsi postovanja ljudi drugih Veroispovesti i Kultura! Molio bih sve pripadnike drugih Vera da se u dane Velikog Islamskog Praznika, uzdrze od nedolicnih komentara i dostojanstveno ophode! A svim pripadnicima Islamske Veroispovesti zelim Srecan Praznik, da ga provedu u miru i veselju svojih porodica kako i dolikuje.

pazarac

pre 10 godina

(filip, 17. jul 2013 14:41)
Aferim! Nema većeg zla od fudbala(da se razumemo mislim na ovaj ''prof.''), i nema boljeg sredstva za pranje novca! A ko je odvijo taj transparent zna se, i po čijem nalogu! Isto važi i za sve ostale transparente u domaćem fudbalu. ALI (pošto uvek ima AlI) nisu oni kažnjeni(nisam siguran da su prenoćili u zatvoru) već narod opet nama po džepu! A i treba mi smo *****! Da ne zaboravim nije baš bio muk u vjestima...

Ivan

pre 10 godina

Sramota me je kad pročitam ovu vest. Mogao bih da vam kažem šta bih ja uradio, ali šta s tim... Očigledno je da su vođe navijača nekome važni, meni i dalje nije jasno zašto. Pravosudni sistem nikada ne može biti precizan, vidimo na američkom primeru od pre par dana, ali nešto drugo je favorizovanje kriminala... Jedino što mogu da poručim vladi je doviđenja i zdravo - u avgustu se selim za Kanadu. Svima koji ostaju, srećno.

zasu

pre 10 godina

A onda Adem Ljajic ne peva himnu... Hm... stvarno je bezobrazan!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (007, 17. jul 2013 15:06)

Jer kao Musliman ima sva prava... kao i Jevreji u nacistickoj Nemackoj!

kakogod

pre 10 godina

ovde je korumpirano i nakrivo nasadjeno sve, od porodilista do pograbnog preduzeca, ali koliko nam je pravosudje u kanalu, to je strasno.

bojan zr

pre 10 godina

4 meseca, masala !!!
pa mnogo je, kume.

obavezno da se zale,
drugo stepeno vece ce sigurno da ih oslobodi,
ovo je bilo samo za televiziju :)

dokle

pre 10 godina

Kada je neko pitao ko ce odgovarati za unistavanje crkava i manastira, dobio je gomilu minusa....takvi smo, bolje ni ne zasluzujemo
(Ivan, 17. jul 2013 19:25)

Pa covece nismo mi palili crkve i manastire!!! Shvatas li to???
Neka to nekom ide na cast, mi treba da se bavimo svojim problemima.
Ja mislim da je normalno da ako je neko kriminalac ili zlocinac ne treba gledati na njegovu nacionalnu pripadnost, ili ti ipak mislis da su nasi zlocinci bolji jer su ipak nasi!?

Obican covek

pre 10 godina

Zar treba bilo sta da se prokomentarise?
Sramota za sudstvo i one nevidljive koji se mesaju u zakonu i manipulisu istragu koja je trajala punih devet godina.
Ti koji su palili i rade za drzavne sluzbe, ali honorarno.
To su isti oni huligani koji su prvi na paradama i politickim protivnicima.
Koji to datum Srbija treba da dobije ja ne znam!
Ipak se ovom presudom dalo povoda da postoji jos veca mrznja medju ljudima i nepoverenju u pravdu koja je kod nas i spora i nedostizna.
Jadno da jadnije ne moze biti!

djuro pucar stari

pre 10 godina

(Antifasista, 17. jul 2013 15:12)

Agresuju na BiH su izvršili mudžahedini iz Jemena, Iraka, Saudijske Arabije... koji su bili pod komandom ratnog zločinca Nasera Orića!

realista

pre 10 godina

Jako losa poruka, ali ako je pravosudje korumpirano i ako nam je vlast ovakva kakva je, koja ne sme da osudi ovog "navijaca", jer ce isti biti potreban za neke nove zadatke od strane drzave, ne smemo kriviti ceo srpski narod, generalizovanje je opasna stvar..
Pozdrav i Selam od muslimana, Bosnjaka iz Novog Pazara..

crni domino

pre 10 godina

Niko nije kriv, a ja ipak mislim da je kriv ( a nije procesuiran takodje!), ono DSS politicko nistavilo Kostunica, isto koliko je kriv i za Djindjicevu smrt kada je blagosiljao strajk do zuba naoruzanih drzavnih organa i poslao im na taj nacin znak da mogu ubiti Premijera. I ovo je bilo slicno blagosiljanje! Ali, kod vucica i Dacica vazi pravilo: Ne talasaj mnogo!
Svi mi sada debelo osecamo na svojoj kozi te krivice gospodina Kostunice, a njemu ni dlaka ne fali; jos se ponekad i `urči!

Rasa Mali

pre 10 godina

Svaka akcija ima i reakciju,kao što znaju svi,
na Kosovu je tad bilo zapaljeno mnogo crkava ,pobijeni i proterani mnogi srbi pa ne vidim nesto da neko za to odgovara,u Belgiji je navijač Partizana skoro ostao bez oka kao odgovor za Tatona i naravno niko za to nije odgovarao.Uopšte me ne čude ovi sa strane što ovako komentarišu,ali ovi naši poltroni su vrlo jadni.
(Ivan)

Ako vec pricas o akciji i reakciji 1992 je u BiH sravnjeno sa zemljom preko 900 dzamija van borbenih dejstava....za one lose sa matematikom - SVE DO JEDNE ISPRACENO KACAVENDINIM OSMEHOM NEDAVNO PRIKAZANIM NA HASKOM TRIBUNALU NA SUDJENJU MALDICU. o TOME KOLIKO JE MUSLIMANA PROTERANO I UBIJENO TE 1992 DA NE GOVORIMO. zato je tvoj komentar o reakciji tipican primer one ogromne mase koja netrpeljivost verovatno i mrznju pokusava da maskira u "reakciju". Da ne elaboriram koja je uloga takvih u legitimizaciji zlocina ukljucujuci i one nad Srbima - jer se onda sve moze objasniti reakcijom i mirna Backa i Bosna.

Utesan je veliki broj minusa na tvoj komentar. Mislim da je vecina ljudi shvatila sta teorija "reakcije" znaci i za njih same.

Gashpar

pre 10 godina

Ja,kao Srbin Pravoslavne vere mogu samo da se pomolim i za ljude i dzamije i za Pravoslavne crkve i manastire na Kosovu i Metohiji,a posebno za monahe i ono malo Srba sto trpi sve i svasta!

Wukica Jackshich

pre 10 godina

Angazovan i posten sudija, policajac i novinar je u Srbiji nemoguce, je opasno, biti. Novinari se ovde ubijaju, policajci su u istom kolu sa kriminalcima, a sudije korumpirane, ili su zavucene po misijim rupama. Jer, vise vredi vlastiti zivot nego zivot drzave, koja upravo zbog takvog egistickog stava nas vecine umire.
Usput da napomenem da je u demokratsko i pravno razvijenim zemljama sveta sasvim normalno, da se kod nekog procesa koji je mnogo interesantan za javnost u novinama nadju, uz sudske izvestaje, fotos i ime sudije koji vodi proces. Aj majci to ovde uradi? Nemogce je, opasno je po zivot! Bedna drzava, bedno i sudstvo.

4-eu

pre 10 godina

Sta to bese pravda?!
Kontao sam, kad je sudstvo ovakvo, ni narod ne moze biti bolji.
No prijatno sam iznenadjen komentarima.
Ipak ima nade!

Mogu samo da zakljucim da je u nasim ex-yu zemljama banda na vlasti.
Doveli su stvar do besmisla.

tihomir

pre 10 godina

Pazite sad ovo, oni najokoreliji ekstremisti su palili i zarili po celom Kosovu srpske crkve i manastire iz Srednjeg veka, njih oko 35!!! Pa jos kuce, groblja, pa su ubijeni ljudi, i sad niko nista o tome, ali zato se bavimo JEDNOM dzamijom koji je jos usput mnogo mladja od tih crkava i koja je inace treba reci zapaljena bas onoga zbog Kosova, dakle nista se slucajno nije desilo. Ti huligani sto su palili dzamiju zasluzuju odgovarajucu kaznu, a nisam video nista oko onoga za Kosovo.
Tako, ne vidim da se iko iz EU zabrinuo zbog toga sto se mi brinemo za druge i pokazujemo paznju, dok se bahato odnosimo prema svojem. A nemamo nikakve koristi ni od onoga "to radimo zbog nas". Drzava treba da radi i zbog koristi, nemamo nista od ovoga. Srpsko samobicevanje.
(?, 17. jul 2013 20:05)

Koliko znam za ta paljenja na Kosovu su osudjeni neki mamlazi. Sad pitanje da li je to bas bio pravedan postupak, ali se ipak dogodila neka reakcija, naravno kod nas nije bas ispracena sasvim jer nije popularno a ni politicki korektno.
Te brojke koje spominjes, opet jel ti znaci nesto preko 1000 srusenih dzamija u Bosni? Ako nemas sazaljenja prema njima evo onda zamisli 1000 spaljenih i srusenih Crkava.
Sto kaze jedan ovde, pa nije ni cudo sto postoji Hag, mi ovde ni Brejvika sa ovakvim sudijama ne bi osudili!

rexona

pre 10 godina

Eto zasto se trazi da na Kosovo srpske sudije daju zakletvu !!!
Nedaj Boze da rade sa srpskom zakletvom....

Iskreno receno i kod nas je isto sr...nje, ali ovo ne bi proslo....

Rijad,Novi Pazar

pre 10 godina

E bas vam hvala za ovo... sve crkve i manastiri u Pazaru su netaknuti niti iko pomislja da uradi takav sraman zlocin...sta vam rade verski objekti..jel vam kriva dzamija sto ste izgubili kosovo..?

JVC

pre 10 godina

Ко год дира у било које верске објекте,засигурно неће добро проћи у животу.Ако ништа друго,након тог чина и отрежњења,тешко је живети са тим.Ко тврди другачије сигурно лаже.

draginja

pre 10 godina

Sudije u nasoj drzavi,sude samo sirotinji i finansijski propalom srednjem stalezu i tu su kazne strogo po zakonu.Huliganima,kriminalcima,pevaljkama,politicarima na vlasti koji se ponasaju kao dahije njih sudije ne diraju ,maximalno odlazu rocista a kazne su blage,pa i oni su samo ljudi koji se boje za svoje porodice,decu ... a i sto od njih ocekujemo da budu Robin Hud ....

malcolmX

pre 10 godina

Valjda ce neki sad progledati makar malo, ista prica kao za Markale ,Srebrenicu,ubistva paljenja "sve su to oni sami sebi uradili da bi ceo svet mrzio Srbe" ma nesekirajte se dragi Srbi opet su Turci krivi za sve.

komsija

pre 10 godina

Pravosudje je po ko zna koji put pokleklo, toliko buke pompe i nista. Ko je inicijator, organizator, huskac se nikada ne sazna, jednostavno su toliko mocni da reziraju sve kako im je volja. Iskreno jako zalim sto su i ova trojica osudjena na 4 meseca, jednostavno su njohova imena u zizi javnosti, i sada ispada da su oni napali policajce a ostali nisu. Strasno..
Ako je vec neko osudjen i nesto odlezao, kazna je odradjena, naplacena, ne bi trebalo da ima uticaja na ostatak necijeg zivota, osim u zemlji Srbiji. Unapred se sve znalo, sudilo se 9 godina za jedno, tresla se gora a rodio se mis, za paljenje niko nije kriv a ustvari se sudilo za napad na 2 policajca i to je neko posle 9 godina prepoznao ove ljude, jer su im imena non stop u novinama i osudise ih na 4 meseca.

Pera

pre 10 godina

Džamija se sama zapalila, Taton je sam skočio. Smejurija. Naravno da albanci nisu trebali da pale naše svetinje na Kosovu, ali ni mi nismo smeli da se spuštamo na njihov nivo. Time smo samo pokazali kako smo nezreli i primitivni (kao i oni).

Miša, Bgd

pre 10 godina

Lepo je rečeno, ovo je suđenje za učestvovanje u neredima. Istraga je obavljena traljavo samim tim je i optužnica trajavo sročena... Znam da je najlakše zameriti sudstvu ali je ono samo vrh ledenog brega. A ako sudstvo radi loše, kako tek onda rade istražni organi?

Piroćanac

pre 10 godina

Rade Radisavljević zvani Muja i njegov sin Kimi žive u zgradi odmah naspram ulaza u džamiju, na desetak metara od nje. Rade upravo zato još od mladosti nosi takav nadimak. Uzgred, reč je o verovatno najboljem igraču malog fudbala u Beogradu svih vremena.
Dakle, ništa čudno što ih ima na snimku ispred sopstvenog ulaza. Cvećke nisu ali je suludo misliti da su palili džamiju, posebno nakon svedočenja muftije da su njihove porodice višedecenijski prijatelji i da su Radisavljevići čak i pomagali u gašenju požara.

EU Citizen

pre 10 godina

Kao što se Jan Palah 1968. samospalio na protest protiv sovjetske okupacije, beogradska džamija se izgleda samospalila, verovatno da skrene pažnju na to ko sve u ovoj nesrećnoj zemlji može da sudi i odlučuje o tuđim sudbinama i "pravdi" :)))

agim

pre 10 godina

Ajde sto neki pokusavaju da falcifikuju istoriju u daljnjoj proslosti ali ovi sto to pokusavaju sada su stvarno smesni.Prvo su Srbi na Kosovu tokom 1998-99 godine zapalili i unistili preko 250 Dzamija i albanskih katolickih crkava (i za ovo nijedan jedini srbin nije osudjen).Albanci su vratli Srbima dug zapalivsi nekoliko i polomili stakla u vise desetina srpskih crkava 2004 godine.Za paljenje crkava osudjeno je vise desetina Albanaca !!! Srbi su ponovo zapalili dzamije u Srbiji i ponovo niko nije kaznjen. A srpski politicari svaki dan ponavljaju da je Srbija spremna za EU ?

krle

pre 10 godina

Vucic jednom rece (otici na you tube): za svakog mrtvog srbina mi cemo... ko je on sada i da li je ocekivati od takvih politicara pozitivne promjene. znamo svi da je nemoguce.
(mostar - mostarcima, 17. jul 2013 18:37)

Da su se Vucic & co u tom smislu promenili, nemoguce je, to znamo svi. Ali su se vreme i situacija oko nas promenili, pa eventelno i oni. Ali kako je u njihovom srcu i sta oni danas misle manje je bitno od toga kako je narodu. Vucic & co ce da odsviraju i prodju u prohujalo sa vihorom, narod ce da ostane i prezivi. Ako?

Ivan

pre 10 godina

Svaka akcija ima i reakciju,kao što znaju svi,
na Kosovu je tad bilo zapaljeno mnogo crkava ,pobijeni i proterani mnogi srbi pa ne vidim nesto da neko za to odgovara,u Belgiji je navijač Partizana skoro ostao bez oka kao odgovor za Tatona i naravno niko za to nije odgovarao.Uopšte me ne čude ovi sa strane što ovako komentarišu,ali ovi naši poltroni su vrlo jadni.

Realista

pre 10 godina

Pazite sad ovo, oni najokoreliji ekstremisti su palili i zarili po celom Kosovu srpske crkve i manastire iz Srednjeg veka, njih oko 35!!! Pa jos kuce, groblja, pa su ubijeni ljudi, i sad niko nista o tome, ali zato se bavimo JEDNOM dzamijom koji je jos usput mnogo mladja od tih crkava i koja je inace treba reci zapaljena bas onoga zbog Kosova, dakle nista se slucajno nije desilo.(?)

Nisu mogli zapaliti dve kada ima samo jedna. Tamo gde je bilo vise od jedne (nekoliko stotina ustvari sve do jedne) u BiH zapali su SVE i to 1992 kada se nisu nikom svetili osim mozda Kosovski boj. Medju njima i one zasticene kao kulturni spomenici od strane UNHCR. I mnogi palitelji su bili iz Srbije. I to je islo us=z najgore etnicko ciscenje. Koliko su Bosnjaci zapalili crkava iz osvete. Popravljali su crkve koje su Srbi greskom pogadjali granatama.

I sta bi ti rekao da su masovno popaljene crkve iz osvete - da li bi nasao isto opravdanje - osveta. Naravno svi znamo odgovor.

I jos nsto, oni koji su palili nisu krili zasto pale - nece mesec i zveza biti na srpskoj zemlji - javno i glasno. Bar znas sa kim imas posla, a oni sto nalaze opravdanje ne samo da su opasniji nego prizivaju da se brusi i nase iz osvete. Nije da nismo naudili nikome i da nismo rusili.

Zuki

pre 10 godina

A da spalimo sve crkve, dzamije, sinagoge, pagode i ostale hramove pa da se volimo k'o sto ljudi treba da se vole? Svako svoje nek zapali. Ovako cemo se doveka prebrojavati ko je kome vise zla naneo.

Majka s Terazija

pre 10 godina

Sramota, ovi sa četvrtastim glavama, sa malo sivih ćelija, otpadnici, opet su prošli nekažnjeno. No, sigurna sam da srpski političari to vole, i da se poistovećuju sa Albancima sa KiM-a i njihovim američkim, nemačkim i muslimanskim sponzorima još od 1999. godine. Nije valjda da je ona albanska masa porušila desetine srpskih crkava i oskrnavila njihova groblja uz prisustvo demokratskih zemalja, nekažnjeno... dapače - tamo je lov na Srbe dozvoljen.

ukratko

pre 10 godina

@mostar - mostarcima

Normalne ljude je uglavnom sramota zato sto vec 20 godina nismo sposobni nista pametno da uradimo po pitanju ovakvih dogadjaja.

Covek pocne da se oseca prilicno bespomocno kada zna da postoje nedodirljivi, kao sto su ovi huligani i oni koji stoje iza njih. :/

Aleksandar

pre 10 godina

Čuj, niko nije kriv. Pa naravno da nije, šteta što im i ordenje ne podeliste jer se to zla džamija bila nameračila da svojim samospaljenjem prenese požar i na okolne zgrade i tako napakosti Srbima, ali sreća pa su ovi časni mladići bili na strašnom mestu pa koficama gasili vatru da se ne prenese na druge zgrade čak i uprkos policiji koja im je branila da zapaljenom objektu priđu zarad lične bezbednosti.

Tomo, da pod hitno odlikuješ ovaj tvoj jugend. Oni se tu žrtvovali a ovde ih provlače kroz medije kao okorele kriminalce. Nije dovoljna samo oslobađajuća presuda, bar dva-tri ordena minimum da se adekvatno nagrade!

Elvir

pre 10 godina

Evo sa vama da podelim drage komsije kako muslimani treba da vole svoj grad. http://www.youtube.com/watch?v=sCQXM58I0pM Cuveni imam beogradski. ako nemate vremena gledajte od 5og minuta. Svako dobro.

Коментар коментара

pre 10 godina

Болесна смо нација утолико што нас медији трују мржњом према себи самима,а већина то некритички гута и прихвата као свој став.То заиста нема нигдје осим у Србији!
Осуђујем варварски чин.
Исто тако осуђујем мишљења оних који се "стиде што су Срби",пропагирају безумље ("треба нас опет бомбардовати"),говоре да су Срби искључиви кривци за рат у БиХ и на Косову (нисте доживјели,затровани сте дезинформацијама) итд.
Мислите својом главом,не дозволите да будете изманипулисани!
Свако добро вам од Бога било.

Don Vito

pre 10 godina

Da bi neko bio osuđen, trebalo je dokazati njegovu krivicu. Nisu oni oslobođeni zato što je dokazano da nisu upalili džamiju, nego tužilac nije imao dokaze da su oni to uradili. Mnogo je pravnika laika na sajtu.

?

pre 10 godina

Pazite sad ovo, oni najokoreliji ekstremisti su palili i zarili po celom Kosovu srpske crkve i manastire iz Srednjeg veka, njih oko 35!!! Pa jos kuce, groblja, pa su ubijeni ljudi, i sad niko nista o tome, ali zato se bavimo JEDNOM dzamijom koji je jos usput mnogo mladja od tih crkava i koja je inace treba reci zapaljena bas onoga zbog Kosova, dakle nista se slucajno nije desilo. Ti huligani sto su palili dzamiju zasluzuju odgovarajucu kaznu, a nisam video nista oko onoga za Kosovo.
Tako, ne vidim da se iko iz EU zabrinuo zbog toga sto se mi brinemo za druge i pokazujemo paznju, dok se bahato odnosimo prema svojem. A nemamo nikakve koristi ni od onoga "to radimo zbog nas". Drzava treba da radi i zbog koristi, nemamo nista od ovoga. Srpsko samobicevanje.

Samir NOVI PAZAR

pre 10 godina

Vecina nasih Pravoslavnih Gradzana, kritikuje nekorektnu odluku Suda, jer svaki Prekrsaj Se Mora Kazniti A Pogotovo ovakav Cin je kukavicki To Mogu i Deca od 5 godina da urade i zapale neku nekretninu ili itd, ali hvala Bogu pa vecina pravih Srba nije takva neko su koerktni i pravi ljudi kako to je Jednom pravom cestitom Srbinu dolikuje, za mene licno ni jedan Ekstremista ili desnicar nije pravi Srbin, nego kukavice koji na kukavcki nacin prlja pravog Srbina, a vidim neki uporedjuju sta su radili kukavice po Kosovu to je bruka i Bedno tako se Respekt Ne pravi nego ga posle takvog kukavickog cina nemas uopste prema toj naciji koja je to uradila, ako su Kosovci primer Srbiji kulturnoj i intiligentnoj naciji, ja onda ne znam Sta da kazem. Srbija jeste napravila Gresku 90 Tih. God. kao i sve Zemlje Sveta..... Ali Ima Pravo Da je ispravi i napravi Jednu Lepu Demokrtsku Drzavu I Bude Kao Nekad Jugoslavija o Takvoj Srbiji Sanjam da Bude Primer Svima u Evropi, Jer Srbija Moze to.

spinovanje

pre 10 godina

"Osnovni sud nije nikog optuzio za paljenje dzamoje.... Niko nije zapalio dzamiju..." Pa,naravno,kad nije ni sudjeno po optuznici za paljenje dzamije. Neko je zapalio dzamiju,to je sigurno,nije se sama zapalila,ali na ovom sudjenju nije sudjeno za to delo,jer ni optuznica nije podignuta za to delo. Ili je zataskano,ili nije bilo dovoljno dokaza ko je kriv,pa nije ni podignuta optuznica po tom pitanju. Koliko samo ima slucajeva sa NN izvrsiocem? Treba tacno znati ko je zapalio,imati dokaze za to i svedoke koji ce da potvrde da je bas ta licnost odradila paljenje,a ne neko drugi (iz mase). Nije to tako lako kao sto se cini. Ne moze se niko optuziti,pa cak ni da se optuznica podigne,ako se nema dokaza ko je to LICNO ucinio. Najmanje je sudinica kriva,jer je ona samo presudjivala o delu koje se navodi u optuznici,a ne o paljenju. Mozda je samo mogla biti malo rigoroznija,jer nije dala najvece zaprecene kazne,a vinovnici su povratnici i presuda bi trebala da bude primer za ubuduce.

TÖKI~LÄKI~FÄLJÄ~FÜCKÄ

pre 10 godina

Dzamija se sama zapalila, i tako sama sebe zastitila od bezboznika koji bi svojim prisustvom u njoj nacinili vece zlo svojim necistim, okrvavljenim rukama.

filip

pre 10 godina

@pazarac

U pravu si, na utakmici u Novom Pazaru navijaci domaceg kluba razviju transparent "srce bubreg pluća živela žuta kuća" a u medijima muk...

djuro pucar stari

pre 10 godina

(Antifasista, 17. jul 2013 15:12)

Agresuju na BiH su izvršili mudžahedini iz Jemena, Iraka, Saudijske Arabije... koji su bili pod komandom ratnog zločinca Nasera Orića!

Ivan

pre 10 godina

Svaka akcija ima i reakciju,kao što znaju svi,
na Kosovu je tad bilo zapaljeno mnogo crkava ,pobijeni i proterani mnogi srbi pa ne vidim nesto da neko za to odgovara,u Belgiji je navijač Partizana skoro ostao bez oka kao odgovor za Tatona i naravno niko za to nije odgovarao.Uopšte me ne čude ovi sa strane što ovako komentarišu,ali ovi naši poltroni su vrlo jadni.

pera

pre 10 godina

paljenje dzamije u Beogradu i Nisu je simbolicno oznacilo pocetak vladavine Vojislava Kostunice Srbijom, a kraj njegove vladavine je bio paljenje ambasada SAD, Nemacke i Hrvatske. Svaki put je naizgled spontano okupljena rulja lako i brzo nadjacala policiju i brzo i efikasno palila i rusila po centrima nasih gradova, sa jasnom i nedvosmislenom politickom porukom da ce lose proci svako ko im se suprotstavi. Kako je jadan i mracan bio taj period nase istorije!

?

pre 10 godina

Pazite sad ovo, oni najokoreliji ekstremisti su palili i zarili po celom Kosovu srpske crkve i manastire iz Srednjeg veka, njih oko 35!!! Pa jos kuce, groblja, pa su ubijeni ljudi, i sad niko nista o tome, ali zato se bavimo JEDNOM dzamijom koji je jos usput mnogo mladja od tih crkava i koja je inace treba reci zapaljena bas onoga zbog Kosova, dakle nista se slucajno nije desilo. Ti huligani sto su palili dzamiju zasluzuju odgovarajucu kaznu, a nisam video nista oko onoga za Kosovo.
Tako, ne vidim da se iko iz EU zabrinuo zbog toga sto se mi brinemo za druge i pokazujemo paznju, dok se bahato odnosimo prema svojem. A nemamo nikakve koristi ni od onoga "to radimo zbog nas". Drzava treba da radi i zbog koristi, nemamo nista od ovoga. Srpsko samobicevanje.

Antifasista

pre 10 godina

Banja Luka,Bijeljna,Zvornik,Foca,Srebrenica,Visegrad,Batunac.itd u tim gradovima nijedna jedina Dzamija nije ostala svaka je srusena za vrijeme Agresije na RBIH..dodjite u Sarajevo,Tuzlu ili bilo gdje gdje su srbi manjina ni jedna Crkva nija taknuta..Fasizam je bolest ona ce vas dokrajciti lijecite se dok je jos moguce

Don Vito

pre 10 godina

Da bi neko bio osuđen, trebalo je dokazati njegovu krivicu. Nisu oni oslobođeni zato što je dokazano da nisu upalili džamiju, nego tužilac nije imao dokaze da su oni to uradili. Mnogo je pravnika laika na sajtu.

Majka s Terazija

pre 10 godina

Sramota, ovi sa četvrtastim glavama, sa malo sivih ćelija, otpadnici, opet su prošli nekažnjeno. No, sigurna sam da srpski političari to vole, i da se poistovećuju sa Albancima sa KiM-a i njihovim američkim, nemačkim i muslimanskim sponzorima još od 1999. godine. Nije valjda da je ona albanska masa porušila desetine srpskih crkava i oskrnavila njihova groblja uz prisustvo demokratskih zemalja, nekažnjeno... dapače - tamo je lov na Srbe dozvoljen.

pazarac

pre 10 godina

U SRBIJI SVAKO zašto ima odgovor ZATO, pa u nastavku, što je ovo Srbija! Bruka, ne samo to suđenje koje se provlači po medijima gotovo deceniju, nego još što šta drugo. Pre neki dan rulja ispiše grafit(ratko mladić) na džamiji u Nišu. U medijima muk! Pripadnici specijalnih snaga napadnu taksistu izvređaju na nacionalnoj osnovi. U medijima muk! Na svakoj utakmici skandiranje nož, žica Srebrnica, Bože ne znam šta mi je pale mi se džamije... U medijima muk! MAFIJA vlada medijima, policijom, vojskom, žandarmerijom (''čovjeku'' milo kad ga zovu Legija). 13 nerešenih ubistava u N.P. mediji nas zamajavaju sa paljenjem džamije. Pa neće presuda da vrati antikvitete. Yesterday is history, tomorrow is a mystery.
Pričajmo o sadašnjosti jer ona može promeniti budućnost!!! MUKA MI JE OD OVIH KOJI VLADAJU OVOM R. SRBIJOM. ODOH U TURSKU.

pera

pre 10 godina

Banja Luka,Bijeljna,Zvornik,Foca,Srebrenica,Visegrad,Batunac.itd u tim gradovima nijedna jedina Dzamija nije ostala svaka je srusena za vrijeme Agresije na RBIH..dodjite u Sarajevo,Tuzlu ili bilo gdje gdje su srbi manjina ni jedna Crkva nija taknuta..Fasizam je bolest ona ce vas dokrajciti lijecite se dok je jos moguce
(Antifasista, 17. jul 2013 15:12)

Presuda je sramna ! Svi odgovorni za sirenje verske, rasne i nacionalne mrznje moraju biti zestoko kaznjeni. Ovakva presuda je sramota za drzavu Srbiju.

A za Antifasistu, koji Srbi pise malim slovom, evo link
http://www.eparhijabihackopetrovacka.org/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=10&Itemid=67
Tu je spisak verskih objekata koji su ostali, kako rece "netaknuti".

Verovatno su kao i dzamija planule crkve same od sebe. Isto je seme zla u ovom "antifasisti" i sudiji i svima koji amnestiraju najgnusnije zlocine i protiv toga se moramo boriti, a ne davati pluseve necemu sto ne stoji, samo zato sto smo sa pravom ogorceni na jos jednu skandaloznu odluku srspkog sudstva.

Realista

pre 10 godina

Pazite sad ovo, oni najokoreliji ekstremisti su palili i zarili po celom Kosovu srpske crkve i manastire iz Srednjeg veka, njih oko 35!!! Pa jos kuce, groblja, pa su ubijeni ljudi, i sad niko nista o tome, ali zato se bavimo JEDNOM dzamijom koji je jos usput mnogo mladja od tih crkava i koja je inace treba reci zapaljena bas onoga zbog Kosova, dakle nista se slucajno nije desilo.(?)

Nisu mogli zapaliti dve kada ima samo jedna. Tamo gde je bilo vise od jedne (nekoliko stotina ustvari sve do jedne) u BiH zapali su SVE i to 1992 kada se nisu nikom svetili osim mozda Kosovski boj. Medju njima i one zasticene kao kulturni spomenici od strane UNHCR. I mnogi palitelji su bili iz Srbije. I to je islo us=z najgore etnicko ciscenje. Koliko su Bosnjaci zapalili crkava iz osvete. Popravljali su crkve koje su Srbi greskom pogadjali granatama.

I sta bi ti rekao da su masovno popaljene crkve iz osvete - da li bi nasao isto opravdanje - osveta. Naravno svi znamo odgovor.

I jos nsto, oni koji su palili nisu krili zasto pale - nece mesec i zveza biti na srpskoj zemlji - javno i glasno. Bar znas sa kim imas posla, a oni sto nalaze opravdanje ne samo da su opasniji nego prizivaju da se brusi i nase iz osvete. Nije da nismo naudili nikome i da nismo rusili.

nemanja

pre 10 godina

u bre,kakva ekipa,pa ovaj sa caletom zajedno ide u "odbranu" srpstva tako sto ce da polupa pola svog rodnog grada Beograda..fina neka gospoda,nisu oni za zatvor...

Коментар коментара

pre 10 godina

Болесна смо нација утолико што нас медији трују мржњом према себи самима,а већина то некритички гута и прихвата као свој став.То заиста нема нигдје осим у Србији!
Осуђујем варварски чин.
Исто тако осуђујем мишљења оних који се "стиде што су Срби",пропагирају безумље ("треба нас опет бомбардовати"),говоре да су Срби искључиви кривци за рат у БиХ и на Косову (нисте доживјели,затровани сте дезинформацијама) итд.
Мислите својом главом,не дозволите да будете изманипулисани!
Свако добро вам од Бога било.

Piroćanac

pre 10 godina

Rade Radisavljević zvani Muja i njegov sin Kimi žive u zgradi odmah naspram ulaza u džamiju, na desetak metara od nje. Rade upravo zato još od mladosti nosi takav nadimak. Uzgred, reč je o verovatno najboljem igraču malog fudbala u Beogradu svih vremena.
Dakle, ništa čudno što ih ima na snimku ispred sopstvenog ulaza. Cvećke nisu ali je suludo misliti da su palili džamiju, posebno nakon svedočenja muftije da su njihove porodice višedecenijski prijatelji i da su Radisavljevići čak i pomagali u gašenju požara.

zasu

pre 10 godina

A onda Adem Ljajic ne peva himnu... Hm... stvarno je bezobrazan!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (007, 17. jul 2013 15:06)

Jer kao Musliman ima sva prava... kao i Jevreji u nacistickoj Nemackoj!

igi

pre 10 godina

Naravno,u Srbiji niko nije nizasta kriv.
Dzamije se same pale,ambasade takodje,muslimani sami sebe ubijaju u Srebrenici,navijaci.tj huligani su heroji,patriote,legija nije ubio Djindjica,Arkan nije mafijas nego poslasticar,gardisti su se sami ubili,Dikic nije odgovoran za kriminalne radnje i ubistva u Zandarmeriji....
i za sve su nam krivi drugi.najcesce amerikanci.Svi drugi,sem nas.
Mi smo nacija kojoj treba strucna pomoc,da stane iza svojih dela,pa i nedela,i preuzme odgovornost za isto.

Dr.

pre 10 godina

Sugradjani, muslimanske veroispovesti

Stid me je nedolicnog i necovecnog postupka ovog sudije;
stid me je neodgovornog nereagovanja ministra pravosudja
stid me je bestidnog ponasanja premijera Vase i moje zemlje
stid me je bezdusnog i bahatog ponasanja predsenika Vase i moje zemlje
stid me je bezobzirnog ponasanja predsednika parlamenta Srbije

DANAS JE SRBIJA OBESCASCENA I SILOVANA PRED LICEM VLASTITOG NARODA

Sramota i stid da je ovu bulumentu koja se necovecno ponela

Sid ce me biti sto sam SRBIN ako ovo bescasce i ljaga ostanu na licu Srbije!

Nije li dovoljna sramota sto muslimani nakon 25 godina od pada komunizma nemaju svoje groblje? Nemaju gde ni da se sahrane po svojim obicajima!
Treba li da im i bogomolje srusimo?
Knjige da im palimo?
Etnicki ocistimo?

Ovo nije sramota srpskog naroda!

Ovo je sramota srpskih vlasti

Ako Vam Evropa to ne kaze

Kazace vam gradjani Srbije. Odlazite, ne tlacite vise ni nas ni nase komsije muslimane.

Zuki

pre 10 godina

A da spalimo sve crkve, dzamije, sinagoge, pagode i ostale hramove pa da se volimo k'o sto ljudi treba da se vole? Svako svoje nek zapali. Ovako cemo se doveka prebrojavati ko je kome vise zla naneo.

Uroš

pre 10 godina

Ja više u Srbiju ne dolazim... mislio sam ove godine u Guču al neka hvala, da rizikujem život!? Ovi samo znaju da pale od ambasada, džamija, a bogami ne prezaju ni čoveka da ubiju i zapale.

Roditelje još da izvučem da bar starost imaju mirnu i bez trzavica.

Rasa Mali

pre 10 godina

Svaka akcija ima i reakciju,kao što znaju svi,
na Kosovu je tad bilo zapaljeno mnogo crkava ,pobijeni i proterani mnogi srbi pa ne vidim nesto da neko za to odgovara,u Belgiji je navijač Partizana skoro ostao bez oka kao odgovor za Tatona i naravno niko za to nije odgovarao.Uopšte me ne čude ovi sa strane što ovako komentarišu,ali ovi naši poltroni su vrlo jadni.
(Ivan)

Ako vec pricas o akciji i reakciji 1992 je u BiH sravnjeno sa zemljom preko 900 dzamija van borbenih dejstava....za one lose sa matematikom - SVE DO JEDNE ISPRACENO KACAVENDINIM OSMEHOM NEDAVNO PRIKAZANIM NA HASKOM TRIBUNALU NA SUDJENJU MALDICU. o TOME KOLIKO JE MUSLIMANA PROTERANO I UBIJENO TE 1992 DA NE GOVORIMO. zato je tvoj komentar o reakciji tipican primer one ogromne mase koja netrpeljivost verovatno i mrznju pokusava da maskira u "reakciju". Da ne elaboriram koja je uloga takvih u legitimizaciji zlocina ukljucujuci i one nad Srbima - jer se onda sve moze objasniti reakcijom i mirna Backa i Bosna.

Utesan je veliki broj minusa na tvoj komentar. Mislim da je vecina ljudi shvatila sta teorija "reakcije" znaci i za njih same.

Bacvanin

pre 10 godina

Znaci u Srbiji se spaljivanje dzamija i biblioteka ne smatra krivicnim delom.
Uvas!
Juce su bili muslimani, a ko ce biti danas ili sutra? Ne mogu da se nacudim da je moguce da zivimo u ovakvom drustvu!

jovan

pre 10 godina

Pa kako ocekujete da ih osude oni koji su ih poslali da spale dzamiju, 7000 vrednih knjiga i ponesu usput i 50.000 eura, da ne izgore! I niko nije kriv jer su te dzamije inace gradjene od samozapaljivog materijala.
Kako ce da vam zavrcu usi ovi iz EU ...

Pravoslavni srbin

pre 10 godina

Ovoj zemlji treba jedan poveći meteor. Mislim da je to jedini način da se ovo društvo nulira.
Potom nastaniti Japancima, Nemcima,Šveđanima ili bilo kojim vrednim i normalnim narodom.
Gade mi se svi i saosećam sa besom muslimana.

P

pre 10 godina

Zbog ostecenja crkava na Kosovo kaznjeno je oko 120 ljudi zbog paljenja svih djamija u Beogradu nijedna osoba. Namerno kazem svih djamija jer da ih je bilo dve obe bi se spalile da ih je bilo deset svih deset bi se spalilo, a u proslosti ih je bilo vise desetina pa ih sad nema, kako su nestale znate svi dobro. Pravna drzava gde su policajci mafijozi, drzavna bezbednost Bosovi, politicari Kumovi, a sudije Djavolovi Avokati.

besna glista

pre 10 godina

Normalno. Drzava vec 23 godine u kontinuitetu staje samo i iskljucivo na stranu krvolocnih neonacista i ratnih zlocinaca u pokusaju. Sto je neko veci bezumnik, vece su mu sanse da ce biti zasticen kao beli medved. Nema mesta cudjenju.

dejan

pre 10 godina

A sta ste mislili Srbi!? Ne moze 20 i vise godina da se senluci a da vas to nista ne kosta! Sve je sada doslo na naplatu. I Ogulin-Karlobag-Karlovac i Kosovo i Jezda&Dafina i Slobo Srbine i "ako ne znamo da radimo, znamo da se bijemo" i mrznja i bes i omalovazavanje... Sami ste ovu drzavu i sebe svojim izborom srozali na ovaj nivo a srozacete je jos i vise samo polako! Nista za dvadeset i vise godina niste naucili!

Ova presuda je slika i nacije i drzave i svega onoga sto smo postali u medjuvremenu! A vi i dalje ismevajte i Nemce i Slovence i Federera i koga god stignete! A dotle sljam i otpad kao AIDS jedu ovu zemlju.

Naravno da zbog svega gore navedenog ocekujem dosta minusa!

Laufer

pre 10 godina

Nemam reci zaista. Dr. Lazna Drzava Kosovo je bio na celu drzave u to vreme. E pa ovakvim ponasanjem vladajucih struktura onda i sada se ide ka tome da ce biti i Lazna Drzava Sandzak i Vojvodina.

car do kraja

pre 10 godina

U pravu si, na utakmici u Novom Pazaru navijaci domaceg kluba razviju transparent "srce bubreg pluća živela žuta kuća" a u medijima muk...
(filip, 17. jul 2013 14:41)
da se ne lazemo cim su to uradili odma su pocele osude i pljuvanja!

Zvizdoje

pre 10 godina

A sad momci naprijed i na ostale dzamije u Srbiji, pa ako vam bude malo mnoge su u BiH ponovo obnovljene pa udri. Koja lakrdija i sramota od srpske vlasti. Ne cudi sto i dalje stoji crkva u Konjevic Polju na privatnom imanju porodice Orlovic, podignuta na silu, jer kako rece Vucic neki dan u Visegradu, parafraziram, Srbi su sa obe strane Drine jedan isi narod. I jesu ovi s lijeva palili po BiH, a ovi s desna od Beograda, preko Nisa do Kosova. Bice Srbiji ovo jos jedan autogol pred medjunarodnom zajednicom.

El Cid

pre 10 godina

Dzamija se verovatno sama spalila! Sudstvo i policija nesposobni da procesuiraju divljake koji u ime srpstva spalise dzamiju a sura ce i komsiji kucu ako stane na put njihovom "patriotskom biznisu"!

DOKLE VISE OVAKO ???

pre 10 godina

8372 Bosnjaka Srebrenice se samoubilo...beogradska dzamija se sama zapalila...19 bosnjackih civila se u Strpcima 93-e samootelo i dobrovoljno predalo u ruke visegradskom mirotvorcu Milanu Lukicu...!!!

Zacudo...NIKAD,ama bas NIKAD...ni DOKAZA ni PRAVDE ni zasluzene KAZNE...!?

Gashpar

pre 10 godina

Ja,kao Srbin Pravoslavne vere mogu samo da se pomolim i za ljude i dzamije i za Pravoslavne crkve i manastire na Kosovu i Metohiji,a posebno za monahe i ono malo Srba sto trpi sve i svasta!

malcolmX

pre 10 godina

Valjda ce neki sad progledati makar malo, ista prica kao za Markale ,Srebrenicu,ubistva paljenja "sve su to oni sami sebi uradili da bi ceo svet mrzio Srbe" ma nesekirajte se dragi Srbi opet su Turci krivi za sve.

Beograđanin

pre 10 godina

Možete mi lupati minuse do iznemoglosti ali ja sam Srbin sam i zgrožen sam ovom presudom.
Svi oni muslimanske ispovesti (ili kako se već to zove) imaju 100% pravo da pobesne.

ELvir

pre 10 godina

Kao musliman sam dirnut komentarima podrske vecine od mojih komsija - Beogradjana. Svi oni koji to nisu, ne mogu da shvate koliko tolerancije trenutno postoji u Beogradu za muslimane. E sada jos da neke stvari doteramo pa da zajedno zivimo bolje. Neke od njih su: halal hrana za nasu decu u vrticima i skolama, vise mesjida (molitvenih mesta) gde zive muslimani i vise tolerancije na radnom mestu za nase potrebe vezane za molitvu (narocito petkom i radnim danima). Isto tako resiti probelm vakufske imovine (tj imovine koju drzava treba da vrati Islamskoj Zajednici kao npr Bali Begova Dzamija u Nisu i sl). Neka Bog nagradi sve nase komsije (bez obzira na veroispovest) koji nas podrzavaju u ovako teskom trenutku. Amin.

spinovanje

pre 10 godina

"Osnovni sud nije nikog optuzio za paljenje dzamoje.... Niko nije zapalio dzamiju..." Pa,naravno,kad nije ni sudjeno po optuznici za paljenje dzamije. Neko je zapalio dzamiju,to je sigurno,nije se sama zapalila,ali na ovom sudjenju nije sudjeno za to delo,jer ni optuznica nije podignuta za to delo. Ili je zataskano,ili nije bilo dovoljno dokaza ko je kriv,pa nije ni podignuta optuznica po tom pitanju. Koliko samo ima slucajeva sa NN izvrsiocem? Treba tacno znati ko je zapalio,imati dokaze za to i svedoke koji ce da potvrde da je bas ta licnost odradila paljenje,a ne neko drugi (iz mase). Nije to tako lako kao sto se cini. Ne moze se niko optuziti,pa cak ni da se optuznica podigne,ako se nema dokaza ko je to LICNO ucinio. Najmanje je sudinica kriva,jer je ona samo presudjivala o delu koje se navodi u optuznici,a ne o paljenju. Mozda je samo mogla biti malo rigoroznija,jer nije dala najvece zaprecene kazne,a vinovnici su povratnici i presuda bi trebala da bude primer za ubuduce.

pijetro

pre 10 godina

Nadam se da ce bar predsednik da malo popriceka sa odlikovanjima, bar dok nas ne prime u EU. (Ko ne razume, ova stilska figura se zove sarkazam).

Almedin

pre 10 godina

Sramota za drzavu,svi smo mi ljudi retko je ko covek nije bitno koje je vere i nacije,imam nekoliko drugova koji su Srbi i mogu reci da su bolji od nasih pojedinaca,Kao sto kaze Marchelo u njegovoj pesmi MRznja nije nasa vec nam je data,o reci zar danas da mrzim Hrvata ili Muslimana pa sve nas muci ista rana iz starih dana!

coja

pre 10 godina

U pravu si, na utakmici u Novom Pazaru navijaci domaceg kluba razviju transparent "srce bubreg pluća živela žuta kuća" a u medijima muk...
(filip, 17. jul 2013 14:41)

To smo svi osudili, dok "Noz Zica Srebrenica" tumacimo kao ipak su to klinci, igraju se, pusti ih. Duplim arsinima imas tako gradjane prvog i drugog reda, sad ti krivi ove druge za sve sto nevalja i sto ne pevaju himnu drzave koja ih sabotira.

tihomir

pre 10 godina

Pazite sad ovo, oni najokoreliji ekstremisti su palili i zarili po celom Kosovu srpske crkve i manastire iz Srednjeg veka, njih oko 35!!! Pa jos kuce, groblja, pa su ubijeni ljudi, i sad niko nista o tome, ali zato se bavimo JEDNOM dzamijom koji je jos usput mnogo mladja od tih crkava i koja je inace treba reci zapaljena bas onoga zbog Kosova, dakle nista se slucajno nije desilo. Ti huligani sto su palili dzamiju zasluzuju odgovarajucu kaznu, a nisam video nista oko onoga za Kosovo.
Tako, ne vidim da se iko iz EU zabrinuo zbog toga sto se mi brinemo za druge i pokazujemo paznju, dok se bahato odnosimo prema svojem. A nemamo nikakve koristi ni od onoga "to radimo zbog nas". Drzava treba da radi i zbog koristi, nemamo nista od ovoga. Srpsko samobicevanje.
(?, 17. jul 2013 20:05)

Koliko znam za ta paljenja na Kosovu su osudjeni neki mamlazi. Sad pitanje da li je to bas bio pravedan postupak, ali se ipak dogodila neka reakcija, naravno kod nas nije bas ispracena sasvim jer nije popularno a ni politicki korektno.
Te brojke koje spominjes, opet jel ti znaci nesto preko 1000 srusenih dzamija u Bosni? Ako nemas sazaljenja prema njima evo onda zamisli 1000 spaljenih i srusenih Crkava.
Sto kaze jedan ovde, pa nije ni cudo sto postoji Hag, mi ovde ni Brejvika sa ovakvim sudijama ne bi osudili!

marko, nis

pre 10 godina

Sramota da niko ne odgovara za paljenje dzamije. A za tesko povredjivanje 20 policajaca 4 meseci zatvora? Bas me zanima sad da izadjem na ulicu i opalim samar policajcu, sta bi mi se desilo? Garant bih ja dobio vise od ovih, jer nisam patriota. Tako su i anarhisti za stetu od 18 eura na grckoj ambasadi, bili optuzeni za medjunarodni terorizam i lezali pola godine u zatvoru, jer oni nisu fasisti...fasiste cuva drzava, sudstvo...

Bucko razmisljam

pre 10 godina

Ne vredi, dzaba ja pisem da to RUGLO OD DRZAVE treba za sva vremena IZOLOVATI od CIVILIZACIJE i izmestiti sa evropskog kontinenta negde u divljinu SIBIRA pa neka se tamo "glodaju izmedju sebe" dok se ne "POGLODAJU" !
Ko da CIVILIZUJE Srbiju, Nikolic, Vucic, Dacic, Kostunica... oni koji su i ORGANIZOVALI HULIGANE da pale dzamije i strane Ambasade po BG. ?
MARVO CETNICKA !

Predrag

pre 10 godina

Danas me je sramota sto sam srbin. Skandalozno da imamo takve sudije. A da se zapitamo sta bi bilo kad bi nama zapalili Crkvu Svetog Marka ili Hram Svetog Save???

Za sve one koji komentarisu tipa a gde su njihovi osudjeni za paljenje crkava tog dana na Kosovu, odgovor je da nase komsije muslimanske veroispovesti koji zive u Beogradu nemaju ama bas nikakve veze sa Albancima na Kosovu. A cak i da imaju, jel to nacin da se brani Kosovo??? Te veceri sam i ja bio ispred vlade da protestvujem a onda je u toku govora Ivane Zigon jedna grupa maloumnika pocela da vice idemo i mi njima da zapalimo dzamiju, na sta ih je Jelena molila da to ne rade.. Toliko o postovanjju srpstva.

Srpska istorija u pretproslom veku obilujeprimerima cojstva, a danas je najbolji nacin da se iskaze srpstvo peavnje navijackih pesama i vandalizam i paljenje stadiona, dzamija, jednog dana mozda i nasih crkava u sred Beograda (ako bi se recimo neki svestenik zamerio njima patriotama).

Uzas gde ide Srbija...

Марина

pre 10 godina

Jedna od najstarijih gradjevina u Beogradu zapaljena I niko nije kriv. 7000 knjiga izgorelo. To je neprocenjivi gubitak. Niko Nije kriv. Kamenovanje I povredjivanje ograna reda vredi 4 meseca zatvora. Pravna drzava.
Mislim da je ovde nesto drugo u pitanju. Ti koji su organizovali divljanje po Beogradu tog dana su sada na vlasti. U medjuvremenu su postali evropejci, ali bi ovi optuzeni mogli da progovore ko ih je organizovao u slucaju da su optuzeni onako kako treba. Tuzno. Nadam se da ce Barjakli dzamija da tuzi drzavu Srbiju I da ce steta koliko toliko biti nadoknadjena.

Dan

pre 10 godina

Baš mila faca, prava cvećka, vidi se da mrava ne bi zgazio, ali bi pobio, prebio i opljačkao na hiljade ljudi. Prepune su ulice Srbije ovakvih likova, kad ga vidiš sve ti je jasno, ne treba ti nikakav dokaz.

mostar - mostarcima

pre 10 godina

Dragi sugradjani muslimani, mene je sramota. Sta drugo da vam kazem...
(Pravoslavac, 17. jul 2013 15:34),,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, A zasto bi tebe bilo sramota dobri covjece iliti bilo kojeg normalnog covjeka u Srbiji za ono sto saka jada od neljudi ucini.. Ja ni u ratu nisam mrzio Srbiju i njene stanovnike vec horde Aekanove, Seseljeve i ine' specijalne grupe,, Srbiji i njenim stanovnicima treba biti opomena u kakvoj drzavi zive,, a da se osjecaju krivim,, vala jok'. Vucic jednom rece (otici na you tube) :za svakog mrtvog srbina,, mi cemo ubiti sto muslimana,, ko je on sada i ocekivati od takvih politicara pozitivne promjene znamo svi da je nemoguce,, Hvala tebi prijatelju na ovim toplim rijecima,, al vala nemas razloga nositi tudje terete.. Ciaoooo

SRBIN

pre 10 godina

Kakva ste vi banda fasista! Imam najboljeg prijatelja koji je musliman! Covek je LJUDINA ! Da mu zatrazim, od deteta svog bi zalogaj uzeo meni da poda! Kakva sramota nevidjena! Braco Muslimani , nismo svi kao "ONI" , ne sudite nam po sudijama nasim korumpiranim...

rexona

pre 10 godina

Eto zasto se trazi da na Kosovo srpske sudije daju zakletvu !!!
Nedaj Boze da rade sa srpskom zakletvom....

Iskreno receno i kod nas je isto sr...nje, ali ovo ne bi proslo....

Dragoljub

pre 10 godina

Sramota za srpsko pravosudje koja jasno ukazuje na to da verska netolerancija u Srbiji ima drzavnu potporu. Na zalost, daleko je Srbija i od Evrope i od evropskih vrednosti!!! Zao mi je dzamije, zao mi je knjiga koje su tamo izgorele...

Ako me voliš, pomozi mi, pucaj u čelo....

pre 10 godina

Ma naravno...Džamija nikada nije ni gorela, jel da? Taj plamen koji se vidi, to su neke stare gume koje su zapalili neki čobani...budale!

pogled sa nebesa...

pre 10 godina

Sugradjani, muslimanske veroispovesti

Stid me je nedolicnog i necovecnog postupka ovog sudije;
stid me je neodgovornog nereagovanja ministra pravosudja
stid me je bestidnog ponasanja premijera Vase i moje zemlje
stid me je bezdusnog i bahatog ponasanja predsenika Vase i moje zemlje
stid me je bezobzirnog ponasanja predsednika parlamenta Srbije

DANAS JE SRBIJA OBESCASCENA I SILOVANA PRED LICEM VLASTITOG NARODA

Sramota i stid da je ovu bulumentu koja se necovecno ponela

Sid ce me biti sto sam SRBIN ako ovo bescasce i ljaga ostanu na licu Srbije!

Nije li dovoljna sramota sto muslimani nakon 25 godina od pada komunizma nemaju svoje groblje? Nemaju gde ni da se sahrane po svojim obicajima!
Treba li da im i bogomolje srusimo?
Knjige da im palimo?
Etnicki ocistimo?

Ovo nije sramota srpskog naroda!

Ovo je sramota srpskih vlasti

Ako Vam Evropa to ne kaze

Kazace vam gradjani Srbije. Odlazite, ne tlacite vise ni nas ni nase komsije muslimane.
(Dr., 17. jul 2013 16:28)
Svaka cast na komentar...Ima nade za ovaj narod i drzavu..Postoje neke svece,koje svetle iako mali broj,al svetle..

realista

pre 10 godina

Jako losa poruka, ali ako je pravosudje korumpirano i ako nam je vlast ovakva kakva je, koja ne sme da osudi ovog "navijaca", jer ce isti biti potreban za neke nove zadatke od strane drzave, ne smemo kriviti ceo srpski narod, generalizovanje je opasna stvar..
Pozdrav i Selam od muslimana, Bosnjaka iz Novog Pazara..

Hm!

pre 10 godina

Haos!
Dokle ce biti dozvoljeno Huliganima da predstavljaju citavu naciju?
Kakve veze ima dzamija sa kosovom?
Pa , na kraju krajeva, ne mozemo ignorisati umesanost albanije zadnjih 60 godina u situaciju na kosovu, a u albaniji cu vecina katolici!
Ali bilo kako bilo, niko ne sme da se igra sa vatrom( ovo je I metafora I realna sutuacija). Kazne bi morale biti veoma ostre.
Dosta vise huliganstva!

S.G

pre 10 godina

sve crkve u Pazaru su ocuvane...i one iz V veka i one iz XX veka. Pazarski Srbi i Bosnjaci bi mogli da drze lekcije o multietnicnosti celom Balkanu.

EU Citizen

pre 10 godina

Kao što se Jan Palah 1968. samospalio na protest protiv sovjetske okupacije, beogradska džamija se izgleda samospalila, verovatno da skrene pažnju na to ko sve u ovoj nesrećnoj zemlji može da sudi i odlučuje o tuđim sudbinama i "pravdi" :)))

Patrijota

pre 10 godina

Odavno sam tvrdio da je dzamiju zapalio "neko iz mase" i vidite da sam bio u pravu? Povraca mi se od ovakvih vesti, od svih mocnika na bilo kom polozaju u ovoj septickoj jami od drzave!
A posebno mi se povraca od ovih radikala i socijalista koji su sada na vlasti, uz pomoc ostalih proverenih lopovsko-nestrucnih-nesposobnih kadrova!
Da li iko normalan moze i da sanja da ce ovi koji trenutno vrse vlast uraditi bilo sta za izlazak iz ovog blata, bede, jada, kriminala i bezvlasca??? Mislim da takvih nema!
Pogledajte samo redom ova imena i dalja prica je suvisna:
- Toma Nikolic
- Aca Vucic
- Ivica Dacic
- Mladja Dinkic
- Slavica Djukic
- Milutin Mrkonjic
- Velja Ilic
- Palma
- Jorgovanka Tabakovic
- Milan Obradovic
- Aca Vulin
- Milorad Veljovic
- neki Bacevic
- Rasim Ljajic
- raznorazni Krkobabici
- plavusa za energetiku, ne znam joj ni ime jer me ne zanima da upamtim
- Bajatovic.....
dosta je da vam od daljeg citanja ne bude muka!
A kada su ovo glavne face, mozete zamisliti kako izgledaju, ko su i sta su raznorazni sekretari, savetnici, pomocnici i ostali cinovnici???
Kao sto rekoh, povraca mi se!?

abit

pre 10 godina

Tacno, nije uopste se cuditi jer se to znalo od pocetka kakva presuda ce da bude izrecena.Ali zato nemci i amerikanci moraju uvek da zavrnu usi jer to je izgleda jedino i preostaje njima.Ova drzava stvarno najmanje lici na drzavu, vise lici na banana drzavu..

pazarac

pre 10 godina

(filip, 17. jul 2013 14:41)
Aferim! Nema većeg zla od fudbala(da se razumemo mislim na ovaj ''prof.''), i nema boljeg sredstva za pranje novca! A ko je odvijo taj transparent zna se, i po čijem nalogu! Isto važi i za sve ostale transparente u domaćem fudbalu. ALI (pošto uvek ima AlI) nisu oni kažnjeni(nisam siguran da su prenoćili u zatvoru) već narod opet nama po džepu! A i treba mi smo *****! Da ne zaboravim nije baš bio muk u vjestima...

zoran

pre 10 godina

Džamija je pre svega SPOMENIK KULTURE u Beogradu, koji, ma kako to možda nekome zvučalo, ne obiluje baš preterano kulturnim znamenitostima od pre dva...tri i više vekova. Ni blizu nekim drugim gradovima u Evropi.

To je već dovoljan razlog da se počinioci A ZNA SE KO SU, oštro kazne kao i podstrekači a to su organizatori mitinga na Trgu Republike (DSS- VOJISLAV KOŠTUNICA i SRS-TOMISLAV NIKOLIĆ I A. VUČIĆ).
Ali! UDBA nam je sudba, na žalost.

Djuka RS

pre 10 godina

"Tema" suda uopste nije bila nasrtaj na policajce. Sud je trebao da sudi za:
- Paljenje verskog objekta
- paljenje kulturnog spomenika
- Paljenje i unistavanje Biblioteke (vidi Kristalnu noc!)
- raspirivanje nacionalne mrznje (srednji do visoki stepen fasizma)
- Kad se sve sabere + i taj nasrtaj na policiju, to vam je anarho-fasizam, i kazna za sva ova (zlo)dela u u prav(n)oj demokratskoj drzavi bi iznosila od 5-20 godina. U Srbiji su oni slobodni. Komicno!

Arminowski

pre 10 godina

Žalosno je prije svega što je spaljena jedna jako stara zgrada i s njom tona starih knjiga i zapisa - u ovom slučaju u sred Srbije. Spalili su svoje dobro. Najzad, šta šačica Bošnjaka u Bg ima sa slučajem Kosovo? Skroz nepovezano. Zar su oni krivi za kosovsku golgotu. To su vaši sugadjani, njima je stalo da normalno žive, rade i dišu kao i ostalim građanima Srbije. Pa da je klupa u parku spaljena, trebao bi se naći i osuditi počinilac. Neko bi po nekoj logici trebao odgovarati. Kakvu je poruku pravosuđe poslalo narodu i državi? Zapitajte se..u gradu u kojem živim vjekovima stoje pravoslavna crkva, katolička crkva, džamija..sve su preživjeli pa i ovaj zadnji rat. Da je kojim slučajem neko išta pokušao, prvi bi a znam da ne i posljednji zaštitio naše crkve, džamije, sinagoge. Iako sam ateista, meni te stare vjerske kuće znače jako, jako mnogo. Tu sam godinama prolazio, igrao se, susretao se s dragim ljudima..te stare zgrade su dio mene, dio duše moga grada i na svaku gledam isto, kao stub zajedništva, raznolikosti, vjere u bolje sutra. To su naši stećci, naše blago. Boriti se za pravdu je čast i ponos i svaki od nas bi se trebao zapitati, koliko dovoljno se čuje moj glas. Danas džamija, sutra možda muzej ili nešto drugo. Eto, još da dodam, ovakva vijest na mjesec ramazana, taman da prekineš post i zaiftariš u momentu. Svaka vama čast, Vi koji dižete glas protiv nepravde i zlobe. Vi ste ipak nada da neko sve pomno prati i analizira šta mu se u dvorištu dešava. Aferim!

Cak Noris

pre 10 godina

Kakva je ovo zemlja, žandarmerija ubija svoj narod, sudstvo radi po tudjem scenariju, standard manji nego kod nekih afričkih zemalja, i sve to vodi nestanku ove zemlje za 100 tinjak godina...tako da ova ves me nije ni iznenadila...Pazarac

LFC

pre 10 godina

Izgleda da se dzamija sama zapalila. Sta se bre ovo vise desava sa nasim pravosudjem? Da li se ovo sto mi imamo uopste moze nazvati pravosudjem?

bojan zr

pre 10 godina

4 meseca, masala !!!
pa mnogo je, kume.

obavezno da se zale,
drugo stepeno vece ce sigurno da ih oslobodi,
ovo je bilo samo za televiziju :)

dokle

pre 10 godina

Kada je neko pitao ko ce odgovarati za unistavanje crkava i manastira, dobio je gomilu minusa....takvi smo, bolje ni ne zasluzujemo
(Ivan, 17. jul 2013 19:25)

Pa covece nismo mi palili crkve i manastire!!! Shvatas li to???
Neka to nekom ide na cast, mi treba da se bavimo svojim problemima.
Ja mislim da je normalno da ako je neko kriminalac ili zlocinac ne treba gledati na njegovu nacionalnu pripadnost, ili ti ipak mislis da su nasi zlocinci bolji jer su ipak nasi!?

agim

pre 10 godina

Ajde sto neki pokusavaju da falcifikuju istoriju u daljnjoj proslosti ali ovi sto to pokusavaju sada su stvarno smesni.Prvo su Srbi na Kosovu tokom 1998-99 godine zapalili i unistili preko 250 Dzamija i albanskih katolickih crkava (i za ovo nijedan jedini srbin nije osudjen).Albanci su vratli Srbima dug zapalivsi nekoliko i polomili stakla u vise desetina srpskih crkava 2004 godine.Za paljenje crkava osudjeno je vise desetina Albanaca !!! Srbi su ponovo zapalili dzamije u Srbiji i ponovo niko nije kaznjen. A srpski politicari svaki dan ponavljaju da je Srbija spremna za EU ?

milan

pre 10 godina

Ako EU ovakvoj drzavi sa ovakvim sudstvom da datum onda mozemo bez brige biti da ce se kod nas nesto promenuti. Posle 9 godina natezanja ovakva sramna presuda do koje je sud dosao posle potrosenih milijona dinara moramo se pitati da li je ovo uspeh nasih vlasti i nove i stare ili totalna katastrofa naseg pravednog sistema, ja mislim ovo zadnje.

MILENKO

pre 10 godina

Eto Vuciceve politike,polako ce pokazati pravo lice za sva hapsenja i kasnije pustanja,zivi bili pa videli,pa nedolazi se na vlast svaki dan,sve je ovo takticki,sto bi rekao onaj cuveni zvezdin komentator,filigramski odigrano,prvo uhapsis bagru,drzis je malo u pritvor da zapusis usta narodu,pa ih kasnije pustas i jos im dajes drzavnu odstetu,a oni odrade koji poslic za tebe i to je to...ma ovo sta se radi u Srbiji pa to nema ni u Koreji mislim severnoj...ali stvarno...

sale

pre 10 godina

"Nesporno je njihovo prisustvo tamo, ali to nije dovoljno za osudu", napomenula je Ramić.

Pa neće baš biti da nije! Ako je policija glasno preko megafona naložila svim okupljenima da se raziđu, ispaljivala gumene metke i suzavac, onda njihovo istrajno prisustvo tamo nedvosmisleno znači da su bili pripadnici rulje, osim ako ne dokažu da su potpuno gluvi, slepi i neosetljivi.

Bosa Kundelj

pre 10 godina

Srbija (dakle njeno sudstvo) ovakvim presudama inentzivno ruse temelje sebe, tj. vlastite drzave. Ovo je neozbiljna presuda, ali se ovako sigurno nece zavrsiti. Proces ce da se nastavi, ali sramna fleka na sudstvu ostaje. Nakon ovakve jedne presude jasno je koliko srpsko sudstvo nije samostalno i koliko je zaplaseno. Najteze je ipak malom gradjaninu. Kakve on sanse ima kad dodje na ovakvim sudovima da trazi pravdu? 0,0!

realan

pre 10 godina

EVO gospodinu Vučiču,zašto morate smeniti Ministra pravosudja.Persona Jana voda se ne meša u svoj resor,nezavisno sudstvo hehehehe,malo morgen!

sarkasticni

pre 10 godina

Moraju hitno u dzamiji instalacije da poprave i da se izvinu ovim finim mladicima. Oni se okupili u tradicionalnom srpskom drustvu, izbio pozao od losih instalacija, pa ih okrivili... Stvarno nije u redu! Eh te samozapaljive dzamije!

Slobodan Markovic - Kobra

pre 10 godina

Sramota me ovog varvarskog cina. Nema iznenadjenja povodom odluke Suda jer "nase" pravosudje je korumpirano pa se i za druge stvari donose smesne presude. Jasno je da je ovo organizovao neko blizak sluzbi i da sada ta hobotnica stiti svoje ljude.

Ono sto mene posebno zabrinjava je sto ova zemlja (a i okolne) obiluju "mozgovima" koji pristaju da urade ovakve stvari. Covek koji je spreman da zapali neciju bogomolju, 7000 knjiga, zapalice sutra i moju kucu bez problema iz nekog razloga (sto sam protiv ulaska u NATO, sto sam za ulazak u NATO, nije ni bitan razlog). Ja ne zelim da takvi divljaci i kriminalci setaju slobodno medju nama. To sto su neki isto takvi "ljudi", Albanci, palili srpske crkve na Kosovu ne moze biti izgovor, jer to onda znaci da se spirala zla nikada nece zaustaviti (svaki narod kod nas moze da nadje stotinu "razloga" da istrebi ostale ako se tako razmislja). Treba se boriti i raditi da dodjemo u situaciju da kaznimo prave krivce, a ne da se svetimo na , ni krivim, ni duznim, komsijama.

aleksandar

pre 10 godina

Bravo sudijo, Srbineee!!! Stvarno si nezavisan. I od morala i od pravde i od ugleda. Tvoj birokratski mozak verovatno ce blebetati o policiji koja nije servirala ono sto tebi treba, optuznicama koje nisu napisane po tvojoj volji, politicarima i slicnim alibijima za nerad i necinjenje. E pa ovima u sudstvu ne pomaze ni Evropska komisija, ni Sveti Petar ni Bog Otac. Trulice jos 200 godina , kao i prosveta i zdravstvo. Jadni mi s njima...

Ivan

pre 10 godina

Sramota me je kad pročitam ovu vest. Mogao bih da vam kažem šta bih ja uradio, ali šta s tim... Očigledno je da su vođe navijača nekome važni, meni i dalje nije jasno zašto. Pravosudni sistem nikada ne može biti precizan, vidimo na američkom primeru od pre par dana, ali nešto drugo je favorizovanje kriminala... Jedino što mogu da poručim vladi je doviđenja i zdravo - u avgustu se selim za Kanadu. Svima koji ostaju, srećno.

Miša, Bgd

pre 10 godina

Lepo je rečeno, ovo je suđenje za učestvovanje u neredima. Istraga je obavljena traljavo samim tim je i optužnica trajavo sročena... Znam da je najlakše zameriti sudstvu ali je ono samo vrh ledenog brega. A ako sudstvo radi loše, kako tek onda rade istražni organi?

Rijad,Novi Pazar

pre 10 godina

E bas vam hvala za ovo... sve crkve i manastiri u Pazaru su netaknuti niti iko pomislja da uradi takav sraman zlocin...sta vam rade verski objekti..jel vam kriva dzamija sto ste izgubili kosovo..?

Samir NOVI PAZAR

pre 10 godina

Vecina nasih Pravoslavnih Gradzana, kritikuje nekorektnu odluku Suda, jer svaki Prekrsaj Se Mora Kazniti A Pogotovo ovakav Cin je kukavicki To Mogu i Deca od 5 godina da urade i zapale neku nekretninu ili itd, ali hvala Bogu pa vecina pravih Srba nije takva neko su koerktni i pravi ljudi kako to je Jednom pravom cestitom Srbinu dolikuje, za mene licno ni jedan Ekstremista ili desnicar nije pravi Srbin, nego kukavice koji na kukavcki nacin prlja pravog Srbina, a vidim neki uporedjuju sta su radili kukavice po Kosovu to je bruka i Bedno tako se Respekt Ne pravi nego ga posle takvog kukavickog cina nemas uopste prema toj naciji koja je to uradila, ako su Kosovci primer Srbiji kulturnoj i intiligentnoj naciji, ja onda ne znam Sta da kazem. Srbija jeste napravila Gresku 90 Tih. God. kao i sve Zemlje Sveta..... Ali Ima Pravo Da je ispravi i napravi Jednu Lepu Demokrtsku Drzavu I Bude Kao Nekad Jugoslavija o Takvoj Srbiji Sanjam da Bude Primer Svima u Evropi, Jer Srbija Moze to.

Toliko

pre 10 godina

Nisam neki vernik(iako sam krsten kao pravoslavac) ali sam apsolutno svestan i koliko ova mesta znace ljudima koji tu dolaze, a i koliko je njihova kulturoloska i istorijska vrednost. Prosto ne mogu da razumem da ovakve divljake pustamo na slobodu. Podjednako me pogadja paljenje ove dzamije kao i crkava i groblja na Kosovu. Ovo je jedan od razloga sto sam od evrofanatika postao evroskeptik. Kakvoj to EU tezimo kad i oni dozvoljavaju da sa ovako naopakim sistemima vrednosti mi tamo ulazimo. Ispada da tamo ulazimo ne da bi se uklopili u njihove kulturoske i moralne vrednosti nego iz ko zna kojih stratesko/ekonomskih razloga. Od takvih spojeva nema nista. Zajednica napravljena na parama se i raspadne cim istih nestane. A valjda smo vec naucili sta se desava kod raspada. Pa je valjda bolje i da se ne spajamo.

Prometheus

pre 10 godina

Opste je poznato da su dzamije sklone samospaljivanju....a herojski huligani su u stvari pokusali da pomognu dzamiji, ali se ona nije dala!

Klimt- Bec

pre 10 godina

Ovo je velika sramota za Srpsko Pravosudje, ljudi koji su ucinili ovo Krivicno delo morali su biti kaznjeni! Skrnavljenje svakog Verskog Objekta je veliki " GREH ". Bozija kuca ma kako je mi nazivali, iskljucivo sluzi u svrsi postovanja ljudi drugih Veroispovesti i Kultura! Molio bih sve pripadnike drugih Vera da se u dane Velikog Islamskog Praznika, uzdrze od nedolicnih komentara i dostojanstveno ophode! A svim pripadnicima Islamske Veroispovesti zelim Srecan Praznik, da ga provedu u miru i veselju svojih porodica kako i dolikuje.

Bole

pre 10 godina

Dzamija se sama zapalila i time je htela da osteti srpske kuce i imovinu. Treba osuditi dzamiju za piromaniju i muftiju za podrsku vatri a Kimiju treba dati odren za odbranu svesrpskih interesa na ulicama Beograda i sportskim manifestacijama. Prav-da za sve, kriv za ostale

draginja

pre 10 godina

Sudije u nasoj drzavi,sude samo sirotinji i finansijski propalom srednjem stalezu i tu su kazne strogo po zakonu.Huliganima,kriminalcima,pevaljkama,politicarima na vlasti koji se ponasaju kao dahije njih sudije ne diraju ,maximalno odlazu rocista a kazne su blage,pa i oni su samo ljudi koji se boje za svoje porodice,decu ... a i sto od njih ocekujemo da budu Robin Hud ....

JVC

pre 10 godina

Ко год дира у било које верске објекте,засигурно неће добро проћи у животу.Ако ништа друго,након тог чина и отрежњења,тешко је живети са тим.Ко тврди другачије сигурно лаже.

crni domino

pre 10 godina

Niko nije kriv, a ja ipak mislim da je kriv ( a nije procesuiran takodje!), ono DSS politicko nistavilo Kostunica, isto koliko je kriv i za Djindjicevu smrt kada je blagosiljao strajk do zuba naoruzanih drzavnih organa i poslao im na taj nacin znak da mogu ubiti Premijera. I ovo je bilo slicno blagosiljanje! Ali, kod vucica i Dacica vazi pravilo: Ne talasaj mnogo!
Svi mi sada debelo osecamo na svojoj kozi te krivice gospodina Kostunice, a njemu ni dlaka ne fali; jos se ponekad i `urči!

4-eu

pre 10 godina

Sta to bese pravda?!
Kontao sam, kad je sudstvo ovakvo, ni narod ne moze biti bolji.
No prijatno sam iznenadjen komentarima.
Ipak ima nade!

Mogu samo da zakljucim da je u nasim ex-yu zemljama banda na vlasti.
Doveli su stvar do besmisla.

Obican covek

pre 10 godina

Zar treba bilo sta da se prokomentarise?
Sramota za sudstvo i one nevidljive koji se mesaju u zakonu i manipulisu istragu koja je trajala punih devet godina.
Ti koji su palili i rade za drzavne sluzbe, ali honorarno.
To su isti oni huligani koji su prvi na paradama i politickim protivnicima.
Koji to datum Srbija treba da dobije ja ne znam!
Ipak se ovom presudom dalo povoda da postoji jos veca mrznja medju ljudima i nepoverenju u pravdu koja je kod nas i spora i nedostizna.
Jadno da jadnije ne moze biti!

Pera

pre 10 godina

Džamija se sama zapalila, Taton je sam skočio. Smejurija. Naravno da albanci nisu trebali da pale naše svetinje na Kosovu, ali ni mi nismo smeli da se spuštamo na njihov nivo. Time smo samo pokazali kako smo nezreli i primitivni (kao i oni).

ukratko

pre 10 godina

@mostar - mostarcima

Normalne ljude je uglavnom sramota zato sto vec 20 godina nismo sposobni nista pametno da uradimo po pitanju ovakvih dogadjaja.

Covek pocne da se oseca prilicno bespomocno kada zna da postoje nedodirljivi, kao sto su ovi huligani i oni koji stoje iza njih. :/

krle

pre 10 godina

Vucic jednom rece (otici na you tube): za svakog mrtvog srbina mi cemo... ko je on sada i da li je ocekivati od takvih politicara pozitivne promjene. znamo svi da je nemoguce.
(mostar - mostarcima, 17. jul 2013 18:37)

Da su se Vucic & co u tom smislu promenili, nemoguce je, to znamo svi. Ali su se vreme i situacija oko nas promenili, pa eventelno i oni. Ali kako je u njihovom srcu i sta oni danas misle manje je bitno od toga kako je narodu. Vucic & co ce da odsviraju i prodju u prohujalo sa vihorom, narod ce da ostane i prezivi. Ako?

kakogod

pre 10 godina

ovde je korumpirano i nakrivo nasadjeno sve, od porodilista do pograbnog preduzeca, ali koliko nam je pravosudje u kanalu, to je strasno.

Elvir

pre 10 godina

Evo sa vama da podelim drage komsije kako muslimani treba da vole svoj grad. http://www.youtube.com/watch?v=sCQXM58I0pM Cuveni imam beogradski. ako nemate vremena gledajte od 5og minuta. Svako dobro.

komsija

pre 10 godina

Pravosudje je po ko zna koji put pokleklo, toliko buke pompe i nista. Ko je inicijator, organizator, huskac se nikada ne sazna, jednostavno su toliko mocni da reziraju sve kako im je volja. Iskreno jako zalim sto su i ova trojica osudjena na 4 meseca, jednostavno su njohova imena u zizi javnosti, i sada ispada da su oni napali policajce a ostali nisu. Strasno..
Ako je vec neko osudjen i nesto odlezao, kazna je odradjena, naplacena, ne bi trebalo da ima uticaja na ostatak necijeg zivota, osim u zemlji Srbiji. Unapred se sve znalo, sudilo se 9 godina za jedno, tresla se gora a rodio se mis, za paljenje niko nije kriv a ustvari se sudilo za napad na 2 policajca i to je neko posle 9 godina prepoznao ove ljude, jer su im imena non stop u novinama i osudise ih na 4 meseca.

Aleksandar

pre 10 godina

Čuj, niko nije kriv. Pa naravno da nije, šteta što im i ordenje ne podeliste jer se to zla džamija bila nameračila da svojim samospaljenjem prenese požar i na okolne zgrade i tako napakosti Srbima, ali sreća pa su ovi časni mladići bili na strašnom mestu pa koficama gasili vatru da se ne prenese na druge zgrade čak i uprkos policiji koja im je branila da zapaljenom objektu priđu zarad lične bezbednosti.

Tomo, da pod hitno odlikuješ ovaj tvoj jugend. Oni se tu žrtvovali a ovde ih provlače kroz medije kao okorele kriminalce. Nije dovoljna samo oslobađajuća presuda, bar dva-tri ordena minimum da se adekvatno nagrade!

TÖKI~LÄKI~FÄLJÄ~FÜCKÄ

pre 10 godina

Dzamija se sama zapalila, i tako sama sebe zastitila od bezboznika koji bi svojim prisustvom u njoj nacinili vece zlo svojim necistim, okrvavljenim rukama.

Wukica Jackshich

pre 10 godina

Angazovan i posten sudija, policajac i novinar je u Srbiji nemoguce, je opasno, biti. Novinari se ovde ubijaju, policajci su u istom kolu sa kriminalcima, a sudije korumpirane, ili su zavucene po misijim rupama. Jer, vise vredi vlastiti zivot nego zivot drzave, koja upravo zbog takvog egistickog stava nas vecine umire.
Usput da napomenem da je u demokratsko i pravno razvijenim zemljama sveta sasvim normalno, da se kod nekog procesa koji je mnogo interesantan za javnost u novinama nadju, uz sudske izvestaje, fotos i ime sudije koji vodi proces. Aj majci to ovde uradi? Nemogce je, opasno je po zivot! Bedna drzava, bedno i sudstvo.