Nedelja, 07.07.2013.

13:42

Dačić: Novi cilj - brže ka EU

Premijer Ivica Dačić izjavio je da su prilikom rekonstrukcije Vlade važni novi ciljevi i strateški interesi Srbije, a to su brži i uspešniji pregovori sa EU.

Izvor: Beta

Daèiæ: Novi cilj - brže ka EU IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

VASHsmKA

pre 10 godina

Srbija je izgubila mnogo vremena u predhodnim godinama...sada nema vise vremena i ne sme sebi da dozvoli da se pregovori razvlace jos neku deceniju,dosta smo toga izgubili sada je vreme da nesto i dobijemo

Amulet of undertaker

pre 10 godina

Kao i uvek Dacic populista! Prica o Evropi i o stvarima koje su realno za vecinu ljudi totalno van sfere razmisljanja! Pomozi narodu da se skrpi od 1 do 1 bez da se zajmi i ide u minus. Popravi Dacicu bankarski sistem, zastiti gradjane od lopovluka banaka koje nas urnisu i koje prave od nas bankarske robove! Smanji kriminal radi posao ministra unutrasnjih dela, nemoj sve svaliti na onognesrecnog Veljovica!

klokve

pre 10 godina

"Na rekonstrukciju Vlade ne treba gledati pojednostavljeno, jer je važnije definisanje strateških interesa Srbije, novih ciljeva", kazao je Dačić
Podrška. Ali je takođe veoma bitno koji kadrovi mogu ostvariti biljeve.

Srbin 100%

pre 10 godina

Dokle vise da gledamo Dacica kako prisvaja i propagira tudje ideje kao svoje i kako preuzima zasluge za neciji rad i uspehe

MACAK - U - CIZMAMA

pre 10 godina

Sva je sreca da je Aleksandar Vucic dosao u pregovaracki tim u pravom trenutku po Srbiju. Ko zna sta bi Ivica Dacic u Briselu sve zamke koje su postavljene pred njega sam razresio. Pa sam Hasim Taci je dolaskom Aleksandra Vucica promenio je svoje ponasanje za 100%. Tako da je Srbija dolaskom Vucica dobila na cvrstiti, snazi, poverenju od EU zato smo i dobili ono sto smo zeleli.

Optimus Prime

pre 10 godina

jajan potez! Treba uznemiriti duhove Raske oblasti...Ima tamo faktora za nestabilnost dosta. Svaka cast! Sada kada je Srbija u poletu, treba provocirati i pokazati sta znaci fundamentalisticka posast!

novica952

pre 10 godina

Zna sve naš premijer Dačić šta treba preduzeti i kako izvršiti rekonstrukciju a time i redifinisanje ciljeva vlade ali bi on to sve da drugi urade a on i njegovi partijski saborci budu izuzetih od toga.I umesto da primerom sam vodi ovu rekonstrukciju i time ministre iz svoje partije natera na samokritiku i sopstvenu procenu urađenog i eventualnih grešaka on pružanjem podrške svom ministru i zameniku u partiji Obradoviću šalje signal da je njegova ministarska fotelja nedodirljiva za sve ostale i ma šta on uradio to ne može uticati na njegovu ministarsku karijeru. Ubeđen sam da on u ovu rekonstrukciju vlade ide jer je nateran nadolazećom snagom SNS i pretnjom da nepromišljenim potezima izgubi i on i partija stečene pozicije.

Vuka S

pre 10 godina

(gradjanin, 7. jul 2013 20:09)

A vidim ni Vi ne vidite dalje od tih 20 evra, dok pisete "broj sasije u mercedesa, audia...." Nema potrebe za tim "u". A nisu upoznati sa svim tim zato sto je bila popularna kursna tromesecna obuka policajaca 90-tih. Zato se sad dizu skole, jer bez skole nema ni zanata. A kamen temeljac vec predstavlja buducnost. Bez skole NECEMO daleko dogurati.

ЕВРОПСКИ СРБИН

pre 10 godina

Да би преговори са ЕУ били што краћи, Влада Србије мора под хитно :

1) да уради све формално-правне обрасце и радње неопходне за пријем у ЕУ,
2) уз помоћ ЕУ донација и инвестиција, да ОТВАРА НОВА РАДНА МЕСТА у производњи, пољопривреди, туризму,.... и преполови број незапослених,
3) ухапси бар још једног ратног профитера и смањи корупцију на минимум,
4). успостави добре односе са суседима, пре свага са Бугарима и Румунима чије је тржиште одлично за нашу робу,
5). обнови традицију Краљевине Србије од 1217.г., када је крунисан Стефан Првовенчани,
6)....

crna trojka

pre 10 godina

Koji vasi crni ciljevi sta bi od Stranih ulaganja,Otvaranja novih radnih mesta,Stranih investicija,Platforme za Kosovo,UAE,Zelezare u SD,i td...kako vas vise nije sramota da pricate te prazne price!

gradjanin

pre 10 godina

Gospode Bože, pa oni stvarno ne znaju šta rade !

Centar za obuku u Sremskoj Kamenici, Kriminalističo-policijska akademija u Beogradu, centar za obuku na Mitrovom polju, centar na Goču....

Bog te maz'o, pa mi samo štancamo policajce, a kriminala nikad više........ imamo policajaca koji ne znaju šta je otpremnica, prijemnica, odvaga, putni list, radni nalog, ne znaju da otvore tahograf, a kamo li da ga pročitaju, ne znaju gde je broj šasije u mercedesa, BMW, audija..... ali znaju da traže 20 eura !

daj boze

pre 10 godina

podrzavamo vucica i dacica da se srbija sto pre ukljuci u evrointegracije koje podrazumevaju bolji zivot gradjana srbije.
samo napred, ispunite vasa predizborna obecanja, inace , narod ce glasati za nove ljude.

GagY

pre 10 godina

Ali samo uz Aleksandra Vučića možemo napred! Samo uz Vučića možemo da očekujemo napredak! Samo Vučić može da pomogne ovoj napaćenoj zemlji! Vučić sa svojom politikom!
(Dida, 7. jul 2013 16:42)

Kojom politikom?

strategijA

pre 10 godina

Moji roditelji su radili kao radnici i imali 1000 maraka platu. Sad su penzioneri i zajedni imaju 500 eura, a ista ta fabrika danas isplacuje radnici platu od 100 eura i to svakog treceg meseca. U mom gradu bilo je zaposljeno 35000 radnika, a grad je tada imao 50000 stanovnika, danas radi 8-9000 i to po drzavnim institucijama. Sve su ovo donele demokrate i SPS zajedno, a ti nam pricas o strategiji.

Dr

pre 10 godina

@ mister-t
To sto Vam se smuci samo znaci da ste ostali razumni i normalni.
U ovoj patoloskoj sredini u kojoj je vojvoda sef drzave, a dzelat nad medijima od pre 10 godina prorok boljeg sutra, tesko je ostati normalan.
Vucic je promenio dlaku, i plocu pa sad svira kako tata kaze. Glumi balkanskog Eliota Nesa. Da nije tuzno bilo bi smesno.
I sam sam zgadjen nad cinjenicom da nam najbolja deca odlaze a da nam ostaju Dacici, Vucici, Dinkici i njima slicni.
Kao narod mi cutke trampimo zdravu buducnost za bolesnu.
Dobra deca odlaze a protuve ostaju i namecu se kao mesije.

mister-t

pre 10 godina

Kada vidim ove komentare da je vucic novi mesija povraca mi se. ne postoji ni jedan politicar na nasoj sceni koji je posten i pokusava da izvuce ovu zemlju iz ambisa. Bio sam jednom na tribini koju je organizovala SNS u domu omladine na nagovor brata i to je izgledalo ovako.
Studenti postavljaju pitanja koja je stranka pre toga aminovala.
Vucic odgovara na svako pitanje sasvim profesionalno. Na svako pitanje je dao isti odgovor: "Treba da poboljsamo ekonomiju sa bolljom ekonomijom bice i vama bolje."
Nakon svake njegove pauze u govoru sledio je gromoglasan aplauz gomile ispranih mozgova.
Tako da bih zamolio te isprane mozgove da ne komentarisu.

Aleksandar

pre 10 godina

@(mister-t, 7. jul 2013 18:15)

93 'minusa' u roku od 15 minuta. Svaka čast, stao si im na žicu da su te odmah ugurali u skriptu za lupanje minusa. Kad bi samo znali koliko je njihov bezmozgaški angažman kontraproduktivan...

Patriota

pre 10 godina

Dacicu ti si stari lisac. Ne mislis tim na narod. Vi socijalisti samo gledate da svoje smestite i uposlite. Sramota sto vas ovaj narod trpi. Isuvise ste bahati.

Patriota

pre 10 godina

Dacicu ti si stari lisac. Ne mislis tim na narod. Vi socijalisti samo gledate da svoje smestite i uposlite. Sramota sto vas ovaj narod trpi. Isuvise ste bahati.

bezmozga

pre 10 godina

Prvo da razjurite ove svoje polupismene grebatore iz struktura i možda budete spremni za Evropu... a ne, zaboravio sam, vi ste skoro svi polupismeni grebatori...
Ništa onda, Evropa ima pametnija posla nego da krpi naše rupe u asfaltu i hapsi kradljivce dalekovoda, jer mi nismo sposobni ni gumu na biciklu da napumpamo. Koja bre Evropa, vama je i Žitorađa Pariz.

Tears of joy

pre 10 godina

Dacicu ostvka! Morao bi Dacic da snosi odgovornost za ponasanje svojih ministara i stranackih prvaka! Morao bi kao ministar policije da snosi i posledicu za porast kriminala u svim segmentima drustva! Ne smeju svi biti kaznjeni a Dacic preskocen! Dosta njegovih shupljih i ispraznih prica i govora! Dosta vise tog prokletog populizma i mazanja ociju svesni smo da se od toga ne zivi!!!

Dida

pre 10 godina

Ali samo uz Aleksandra Vučića možemo napred! Samo uz Vučića možemo da očekujemo napredak! Samo Vučić može da pomogne ovoj napaćenoj zemlji! Vučić sa svojom politikom!

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Dačiću, mnogo se ti "igraš" sa onim šta nije tvoje.
Nije tvoja Srbija pa da je rasprodaješ za ništa.
Dosta bre više.
Narod te izabraše da mu daš hleba a ne da izdaš otadžbinu!
Srbija je večna.
A EU će da nestane kroz koju godinu.

Hana

pre 10 godina

G dine Dacicu, bili ste i u prethodnom sazivu Vlade, zsato se niste bavili ovom temom tada? Potreban Vam je neko iza koga cete moci da se sakrijete ako ne ide po planu?Nekako, uvek I u svemu Vama nedostaje inicijative ? Vasa stranka nema politiku, viziju,hrabrost , odlucnost a nadam, se ni buducnost ! Premijersko mesto pre godinu dana je , danas vec potpuno jasno,Vama dodeljeno iznudjeno i neopravdano.Na prve sledece izbore izadjite samostalno,brojacete "sitno"svoju podrsku.

Tudje iskustvo

pre 10 godina

Zelim samo da potsetim da je do atomske havarije u Cernobilu doslo tako sto su odgovorni funkcioneri odlucili da vreme potrebno za remont centrale skrate za polovinu od uobicajeno potrebnog vremena za taj proces i pokazu trulom zapadu superiornost svog tehnoloskog znanja i umeca. Kako je stvar zavrsila, poznato je celoj planeti. Valja se polako osloboditi Marksisticko-Lenjinistickog nacina razmisljanja u stilu - mi to mozemo brze i bolje mi prebacujemo normu, mi smo svi Stahanov i Alija Sirotanovic.
Stvari, kao pristup EU, koje su od vitalnog i dalekoseznog nacionalnog znacaja ne moze se odraditi na ho-ruk i radno-akcijaskim izvikivanjem supljih parola. To je jedan nacionalni poduhvat koji zahteva smiren, razlozan pristup i mnogo vremena i znanja u svim segmentima ekonomije, prava, ali i poltickog smera i puta nacije i drzave. Ukratko - krampovanje i lopatanje na cesti je jedno, a voditi drzavu u kriznim vremenima nesto sasvim drugo.

otvorene karte

pre 10 godina

Brže evrointegracije traže cenu koju do sada nije bila spremna ni jedna vlada da plati.Da li si ti Dačiću spreman da to uradiš,ili je ovo samo priča za medije.

Amor

pre 10 godina

Novi ciljevi i strateski planovi vlade trebali bi biti ekonomski oporavak drzave i podizanje zivotnog sistema vrednosti. Ovo sa EU je svrsena prica, nemoj dezavuisati narod sa time, kada znamo da su EU integracije gotovo 100% sigurne i krecu se u pravom smeru po nas!

Vesna

pre 10 godina

Dacic SMETA samo kriminalcima, i mafiji.U predhodnoj vladi dok je bio samo ministar policije imao je najbolje rezultate, narocito u borbi protiv kartela, kako se brzo zaboravlja.Odlicno radi svoj posao odgovorno i iskreno kao i Vucic nema razlike. Samo zluradim i pokvarenim ljudima smeta,treba samo kao Vucic da POVISI TON u obracanju pre svega neradnicima i mafiji!Dacicu napred sa policijom jakom (ZANDARMERIJA,SAJ,PTJ i svi policajci i buduci pozornici koji moraju da se vrate)

Dr

pre 10 godina

Svasta se rodi u mutnoj vodi
lukava mrena i glupavi smudj(prepoznace se)
karas i bandar, lopov i zandar(ivica i marica)
i ribe sto zive na racun tudj(skupstina)

Malene one vecih se klone
ne pazis i vec te nema za tren
gde god da beze stignu u mreze
neko se rodi da postane plen

Ja pevam svoj blues bez namere bitne
i najvece ribe za mene su sitne
ja sa strane samo posmatram taj svet

A budem i ja i smuvan i varan
pa svakom se desi da ispadne saran
to je bar rutinska stvar

Ko zivot vodi u mutnoj vodi
mora sve trikove dobro da zna
u mutnoj vodi, sto mnogim godi
posebno onim sa vrha i dna(pa to je isto!)

Svi znaju svrhu, stuka na vrhu
tu su da kvare i naprave lom
a dole na dnu sudbinu jadnu
mnogima resava nekakav som

Na sta se svodi zivot u vodi
pa eto, grabljivci imaju vlast
Grgec je glupan, ali je krupan
pa male ribice guta u slast

U dane gadne, kad voda padne
plasljive ribe ne vrede ni gros
naidju krize, drukcije grize
i samo najbolji plivaju jos

Adapter

pre 10 godina

Potrebno je gospodine premijeru promenit sistem vrednosti na kojima pocinje drustvo. Potrebno je pomoci narodu da pocne da zivi umesto da prezivljava! Ne mazi oci narodu to nije lepo, ne igraj se sa strpljenjem i inteligencijom ljudi! Znamo mi da se ti ne das zameniti tako lako, ali verujemo da je Vucic nasao metod da oslobodi Srbiju tebe i tebi slicnih!

Skeptik

pre 10 godina

Dačiću, ne delimo iste ciljeve, štaviše mislim da su tvoji ciljevi vrlo štetočinski. Kad će taj referendum da vidimo da li tvoje ciljeve deli većina? Ili nameravate da Srbiju silom ugurate u EU, protiv volje njenih stanovnika?

milan

pre 10 godina

Sada samo od nas zavisi kada cemo postati clanica EU sto brze se reformisemo i uskladimo sve propise sa propisima EU to bolje po nas nemamo mnogo vremena za cekanje

бидермајер

pre 10 godina

Ментор ти је био "од Србије до Токија" како ,како да ти верујемо "луфтбалону" ? Па не верује ти ни немачка ,зато и није било датума,ал за утеху не верујем ја ни немачкој,то што јој се десило пре шесдесетак година!

Pametnjaković

pre 10 godina

"On je istakao da će vlada posvetiti punu pažnju nerazvijenim poručjima i smanjenju nezaposlenosti."

To svaka vlada Srbije svake godine govori već dugi niz decenija.

jellena

pre 10 godina

Sreca pa je Vucic dosao u pregovaracki tim jel ko zna sta bi ti Dacicu u Briselu sve ispotpisivao,prvo obezbediti implementaciju Briselskog sporazuma pa onda tek reforme koje zahteva Evropska unija.

borislav

pre 10 godina

Naravno da sto pre treba da postanemo clanica EU i zato nam trebaju ozbiljni i odgovorni ljudi na pravim mestima koji ce da rade danonocno da bi to i ostvarili

reforme

pre 10 godina

Nemamo mi vise vremena za gubljenje hocemo sto pre u EU zelimo da zivimo bolje i da imamo normalnu drzavu i zato podrzavam nove ciljeve Vlade

Panonski

pre 10 godina

Dacicu, navezbao si prepisivanje od Vucica, ali ne zameram ti.. Slazem se sa Vucicevim planom, da pregovorima sa EU treba dati svaki prioritet..

Adapter

pre 10 godina

Potrebno je gospodine premijeru promenit sistem vrednosti na kojima pocinje drustvo. Potrebno je pomoci narodu da pocne da zivi umesto da prezivljava! Ne mazi oci narodu to nije lepo, ne igraj se sa strpljenjem i inteligencijom ljudi! Znamo mi da se ti ne das zameniti tako lako, ali verujemo da je Vucic nasao metod da oslobodi Srbiju tebe i tebi slicnih!

Panonski

pre 10 godina

Dacicu, navezbao si prepisivanje od Vucica, ali ne zameram ti.. Slazem se sa Vucicevim planom, da pregovorima sa EU treba dati svaki prioritet..

Tears of joy

pre 10 godina

Dacicu ostvka! Morao bi Dacic da snosi odgovornost za ponasanje svojih ministara i stranackih prvaka! Morao bi kao ministar policije da snosi i posledicu za porast kriminala u svim segmentima drustva! Ne smeju svi biti kaznjeni a Dacic preskocen! Dosta njegovih shupljih i ispraznih prica i govora! Dosta vise tog prokletog populizma i mazanja ociju svesni smo da se od toga ne zivi!!!

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Dačiću, mnogo se ti "igraš" sa onim šta nije tvoje.
Nije tvoja Srbija pa da je rasprodaješ za ništa.
Dosta bre više.
Narod te izabraše da mu daš hleba a ne da izdaš otadžbinu!
Srbija je večna.
A EU će da nestane kroz koju godinu.

strategijA

pre 10 godina

Moji roditelji su radili kao radnici i imali 1000 maraka platu. Sad su penzioneri i zajedni imaju 500 eura, a ista ta fabrika danas isplacuje radnici platu od 100 eura i to svakog treceg meseca. U mom gradu bilo je zaposljeno 35000 radnika, a grad je tada imao 50000 stanovnika, danas radi 8-9000 i to po drzavnim institucijama. Sve su ovo donele demokrate i SPS zajedno, a ti nam pricas o strategiji.

Dr

pre 10 godina

Svasta se rodi u mutnoj vodi
lukava mrena i glupavi smudj(prepoznace se)
karas i bandar, lopov i zandar(ivica i marica)
i ribe sto zive na racun tudj(skupstina)

Malene one vecih se klone
ne pazis i vec te nema za tren
gde god da beze stignu u mreze
neko se rodi da postane plen

Ja pevam svoj blues bez namere bitne
i najvece ribe za mene su sitne
ja sa strane samo posmatram taj svet

A budem i ja i smuvan i varan
pa svakom se desi da ispadne saran
to je bar rutinska stvar

Ko zivot vodi u mutnoj vodi
mora sve trikove dobro da zna
u mutnoj vodi, sto mnogim godi
posebno onim sa vrha i dna(pa to je isto!)

Svi znaju svrhu, stuka na vrhu
tu su da kvare i naprave lom
a dole na dnu sudbinu jadnu
mnogima resava nekakav som

Na sta se svodi zivot u vodi
pa eto, grabljivci imaju vlast
Grgec je glupan, ali je krupan
pa male ribice guta u slast

U dane gadne, kad voda padne
plasljive ribe ne vrede ni gros
naidju krize, drukcije grize
i samo najbolji plivaju jos

бидермајер

pre 10 godina

Ментор ти је био "од Србије до Токија" како ,како да ти верујемо "луфтбалону" ? Па не верује ти ни немачка ,зато и није било датума,ал за утеху не верујем ја ни немачкој,то што јој се десило пре шесдесетак година!

Hana

pre 10 godina

G dine Dacicu, bili ste i u prethodnom sazivu Vlade, zsato se niste bavili ovom temom tada? Potreban Vam je neko iza koga cete moci da se sakrijete ako ne ide po planu?Nekako, uvek I u svemu Vama nedostaje inicijative ? Vasa stranka nema politiku, viziju,hrabrost , odlucnost a nadam, se ni buducnost ! Premijersko mesto pre godinu dana je , danas vec potpuno jasno,Vama dodeljeno iznudjeno i neopravdano.Na prve sledece izbore izadjite samostalno,brojacete "sitno"svoju podrsku.

Amor

pre 10 godina

Novi ciljevi i strateski planovi vlade trebali bi biti ekonomski oporavak drzave i podizanje zivotnog sistema vrednosti. Ovo sa EU je svrsena prica, nemoj dezavuisati narod sa time, kada znamo da su EU integracije gotovo 100% sigurne i krecu se u pravom smeru po nas!

jellena

pre 10 godina

Sreca pa je Vucic dosao u pregovaracki tim jel ko zna sta bi ti Dacicu u Briselu sve ispotpisivao,prvo obezbediti implementaciju Briselskog sporazuma pa onda tek reforme koje zahteva Evropska unija.

milan

pre 10 godina

Sada samo od nas zavisi kada cemo postati clanica EU sto brze se reformisemo i uskladimo sve propise sa propisima EU to bolje po nas nemamo mnogo vremena za cekanje

Tudje iskustvo

pre 10 godina

Zelim samo da potsetim da je do atomske havarije u Cernobilu doslo tako sto su odgovorni funkcioneri odlucili da vreme potrebno za remont centrale skrate za polovinu od uobicajeno potrebnog vremena za taj proces i pokazu trulom zapadu superiornost svog tehnoloskog znanja i umeca. Kako je stvar zavrsila, poznato je celoj planeti. Valja se polako osloboditi Marksisticko-Lenjinistickog nacina razmisljanja u stilu - mi to mozemo brze i bolje mi prebacujemo normu, mi smo svi Stahanov i Alija Sirotanovic.
Stvari, kao pristup EU, koje su od vitalnog i dalekoseznog nacionalnog znacaja ne moze se odraditi na ho-ruk i radno-akcijaskim izvikivanjem supljih parola. To je jedan nacionalni poduhvat koji zahteva smiren, razlozan pristup i mnogo vremena i znanja u svim segmentima ekonomije, prava, ali i poltickog smera i puta nacije i drzave. Ukratko - krampovanje i lopatanje na cesti je jedno, a voditi drzavu u kriznim vremenima nesto sasvim drugo.

Patriota

pre 10 godina

Dacicu ti si stari lisac. Ne mislis tim na narod. Vi socijalisti samo gledate da svoje smestite i uposlite. Sramota sto vas ovaj narod trpi. Isuvise ste bahati.

Dida

pre 10 godina

Ali samo uz Aleksandra Vučića možemo napred! Samo uz Vučića možemo da očekujemo napredak! Samo Vučić može da pomogne ovoj napaćenoj zemlji! Vučić sa svojom politikom!

reforme

pre 10 godina

Nemamo mi vise vremena za gubljenje hocemo sto pre u EU zelimo da zivimo bolje i da imamo normalnu drzavu i zato podrzavam nove ciljeve Vlade

Patriota

pre 10 godina

Dacicu ti si stari lisac. Ne mislis tim na narod. Vi socijalisti samo gledate da svoje smestite i uposlite. Sramota sto vas ovaj narod trpi. Isuvise ste bahati.

otvorene karte

pre 10 godina

Brže evrointegracije traže cenu koju do sada nije bila spremna ni jedna vlada da plati.Da li si ti Dačiću spreman da to uradiš,ili je ovo samo priča za medije.

borislav

pre 10 godina

Naravno da sto pre treba da postanemo clanica EU i zato nam trebaju ozbiljni i odgovorni ljudi na pravim mestima koji ce da rade danonocno da bi to i ostvarili

daj boze

pre 10 godina

podrzavamo vucica i dacica da se srbija sto pre ukljuci u evrointegracije koje podrazumevaju bolji zivot gradjana srbije.
samo napred, ispunite vasa predizborna obecanja, inace , narod ce glasati za nove ljude.

ЕВРОПСКИ СРБИН

pre 10 godina

Да би преговори са ЕУ били што краћи, Влада Србије мора под хитно :

1) да уради све формално-правне обрасце и радње неопходне за пријем у ЕУ,
2) уз помоћ ЕУ донација и инвестиција, да ОТВАРА НОВА РАДНА МЕСТА у производњи, пољопривреди, туризму,.... и преполови број незапослених,
3) ухапси бар још једног ратног профитера и смањи корупцију на минимум,
4). успостави добре односе са суседима, пре свага са Бугарима и Румунима чије је тржиште одлично за нашу робу,
5). обнови традицију Краљевине Србије од 1217.г., када је крунисан Стефан Првовенчани,
6)....

Pametnjaković

pre 10 godina

"On je istakao da će vlada posvetiti punu pažnju nerazvijenim poručjima i smanjenju nezaposlenosti."

To svaka vlada Srbije svake godine govori već dugi niz decenija.

Skeptik

pre 10 godina

Dačiću, ne delimo iste ciljeve, štaviše mislim da su tvoji ciljevi vrlo štetočinski. Kad će taj referendum da vidimo da li tvoje ciljeve deli većina? Ili nameravate da Srbiju silom ugurate u EU, protiv volje njenih stanovnika?

mister-t

pre 10 godina

Kada vidim ove komentare da je vucic novi mesija povraca mi se. ne postoji ni jedan politicar na nasoj sceni koji je posten i pokusava da izvuce ovu zemlju iz ambisa. Bio sam jednom na tribini koju je organizovala SNS u domu omladine na nagovor brata i to je izgledalo ovako.
Studenti postavljaju pitanja koja je stranka pre toga aminovala.
Vucic odgovara na svako pitanje sasvim profesionalno. Na svako pitanje je dao isti odgovor: "Treba da poboljsamo ekonomiju sa bolljom ekonomijom bice i vama bolje."
Nakon svake njegove pauze u govoru sledio je gromoglasan aplauz gomile ispranih mozgova.
Tako da bih zamolio te isprane mozgove da ne komentarisu.

Dr

pre 10 godina

@ mister-t
To sto Vam se smuci samo znaci da ste ostali razumni i normalni.
U ovoj patoloskoj sredini u kojoj je vojvoda sef drzave, a dzelat nad medijima od pre 10 godina prorok boljeg sutra, tesko je ostati normalan.
Vucic je promenio dlaku, i plocu pa sad svira kako tata kaze. Glumi balkanskog Eliota Nesa. Da nije tuzno bilo bi smesno.
I sam sam zgadjen nad cinjenicom da nam najbolja deca odlaze a da nam ostaju Dacici, Vucici, Dinkici i njima slicni.
Kao narod mi cutke trampimo zdravu buducnost za bolesnu.
Dobra deca odlaze a protuve ostaju i namecu se kao mesije.

gradjanin

pre 10 godina

Gospode Bože, pa oni stvarno ne znaju šta rade !

Centar za obuku u Sremskoj Kamenici, Kriminalističo-policijska akademija u Beogradu, centar za obuku na Mitrovom polju, centar na Goču....

Bog te maz'o, pa mi samo štancamo policajce, a kriminala nikad više........ imamo policajaca koji ne znaju šta je otpremnica, prijemnica, odvaga, putni list, radni nalog, ne znaju da otvore tahograf, a kamo li da ga pročitaju, ne znaju gde je broj šasije u mercedesa, BMW, audija..... ali znaju da traže 20 eura !

bezmozga

pre 10 godina

Prvo da razjurite ove svoje polupismene grebatore iz struktura i možda budete spremni za Evropu... a ne, zaboravio sam, vi ste skoro svi polupismeni grebatori...
Ništa onda, Evropa ima pametnija posla nego da krpi naše rupe u asfaltu i hapsi kradljivce dalekovoda, jer mi nismo sposobni ni gumu na biciklu da napumpamo. Koja bre Evropa, vama je i Žitorađa Pariz.

Aleksandar

pre 10 godina

@(mister-t, 7. jul 2013 18:15)

93 'minusa' u roku od 15 minuta. Svaka čast, stao si im na žicu da su te odmah ugurali u skriptu za lupanje minusa. Kad bi samo znali koliko je njihov bezmozgaški angažman kontraproduktivan...

GagY

pre 10 godina

Ali samo uz Aleksandra Vučića možemo napred! Samo uz Vučića možemo da očekujemo napredak! Samo Vučić može da pomogne ovoj napaćenoj zemlji! Vučić sa svojom politikom!
(Dida, 7. jul 2013 16:42)

Kojom politikom?

Vesna

pre 10 godina

Dacic SMETA samo kriminalcima, i mafiji.U predhodnoj vladi dok je bio samo ministar policije imao je najbolje rezultate, narocito u borbi protiv kartela, kako se brzo zaboravlja.Odlicno radi svoj posao odgovorno i iskreno kao i Vucic nema razlike. Samo zluradim i pokvarenim ljudima smeta,treba samo kao Vucic da POVISI TON u obracanju pre svega neradnicima i mafiji!Dacicu napred sa policijom jakom (ZANDARMERIJA,SAJ,PTJ i svi policajci i buduci pozornici koji moraju da se vrate)

crna trojka

pre 10 godina

Koji vasi crni ciljevi sta bi od Stranih ulaganja,Otvaranja novih radnih mesta,Stranih investicija,Platforme za Kosovo,UAE,Zelezare u SD,i td...kako vas vise nije sramota da pricate te prazne price!

MACAK - U - CIZMAMA

pre 10 godina

Sva je sreca da je Aleksandar Vucic dosao u pregovaracki tim u pravom trenutku po Srbiju. Ko zna sta bi Ivica Dacic u Briselu sve zamke koje su postavljene pred njega sam razresio. Pa sam Hasim Taci je dolaskom Aleksandra Vucica promenio je svoje ponasanje za 100%. Tako da je Srbija dolaskom Vucica dobila na cvrstiti, snazi, poverenju od EU zato smo i dobili ono sto smo zeleli.

VASHsmKA

pre 10 godina

Srbija je izgubila mnogo vremena u predhodnim godinama...sada nema vise vremena i ne sme sebi da dozvoli da se pregovori razvlace jos neku deceniju,dosta smo toga izgubili sada je vreme da nesto i dobijemo

Srbin 100%

pre 10 godina

Dokle vise da gledamo Dacica kako prisvaja i propagira tudje ideje kao svoje i kako preuzima zasluge za neciji rad i uspehe

Vuka S

pre 10 godina

(gradjanin, 7. jul 2013 20:09)

A vidim ni Vi ne vidite dalje od tih 20 evra, dok pisete "broj sasije u mercedesa, audia...." Nema potrebe za tim "u". A nisu upoznati sa svim tim zato sto je bila popularna kursna tromesecna obuka policajaca 90-tih. Zato se sad dizu skole, jer bez skole nema ni zanata. A kamen temeljac vec predstavlja buducnost. Bez skole NECEMO daleko dogurati.

novica952

pre 10 godina

Zna sve naš premijer Dačić šta treba preduzeti i kako izvršiti rekonstrukciju a time i redifinisanje ciljeva vlade ali bi on to sve da drugi urade a on i njegovi partijski saborci budu izuzetih od toga.I umesto da primerom sam vodi ovu rekonstrukciju i time ministre iz svoje partije natera na samokritiku i sopstvenu procenu urađenog i eventualnih grešaka on pružanjem podrške svom ministru i zameniku u partiji Obradoviću šalje signal da je njegova ministarska fotelja nedodirljiva za sve ostale i ma šta on uradio to ne može uticati na njegovu ministarsku karijeru. Ubeđen sam da on u ovu rekonstrukciju vlade ide jer je nateran nadolazećom snagom SNS i pretnjom da nepromišljenim potezima izgubi i on i partija stečene pozicije.

Optimus Prime

pre 10 godina

jajan potez! Treba uznemiriti duhove Raske oblasti...Ima tamo faktora za nestabilnost dosta. Svaka cast! Sada kada je Srbija u poletu, treba provocirati i pokazati sta znaci fundamentalisticka posast!

klokve

pre 10 godina

"Na rekonstrukciju Vlade ne treba gledati pojednostavljeno, jer je važnije definisanje strateških interesa Srbije, novih ciljeva", kazao je Dačić
Podrška. Ali je takođe veoma bitno koji kadrovi mogu ostvariti biljeve.

Amulet of undertaker

pre 10 godina

Kao i uvek Dacic populista! Prica o Evropi i o stvarima koje su realno za vecinu ljudi totalno van sfere razmisljanja! Pomozi narodu da se skrpi od 1 do 1 bez da se zajmi i ide u minus. Popravi Dacicu bankarski sistem, zastiti gradjane od lopovluka banaka koje nas urnisu i koje prave od nas bankarske robove! Smanji kriminal radi posao ministra unutrasnjih dela, nemoj sve svaliti na onognesrecnog Veljovica!

Skeptik

pre 10 godina

Dačiću, ne delimo iste ciljeve, štaviše mislim da su tvoji ciljevi vrlo štetočinski. Kad će taj referendum da vidimo da li tvoje ciljeve deli većina? Ili nameravate da Srbiju silom ugurate u EU, protiv volje njenih stanovnika?

Vesna

pre 10 godina

Dacic SMETA samo kriminalcima, i mafiji.U predhodnoj vladi dok je bio samo ministar policije imao je najbolje rezultate, narocito u borbi protiv kartela, kako se brzo zaboravlja.Odlicno radi svoj posao odgovorno i iskreno kao i Vucic nema razlike. Samo zluradim i pokvarenim ljudima smeta,treba samo kao Vucic da POVISI TON u obracanju pre svega neradnicima i mafiji!Dacicu napred sa policijom jakom (ZANDARMERIJA,SAJ,PTJ i svi policajci i buduci pozornici koji moraju da se vrate)

mister-t

pre 10 godina

Kada vidim ove komentare da je vucic novi mesija povraca mi se. ne postoji ni jedan politicar na nasoj sceni koji je posten i pokusava da izvuce ovu zemlju iz ambisa. Bio sam jednom na tribini koju je organizovala SNS u domu omladine na nagovor brata i to je izgledalo ovako.
Studenti postavljaju pitanja koja je stranka pre toga aminovala.
Vucic odgovara na svako pitanje sasvim profesionalno. Na svako pitanje je dao isti odgovor: "Treba da poboljsamo ekonomiju sa bolljom ekonomijom bice i vama bolje."
Nakon svake njegove pauze u govoru sledio je gromoglasan aplauz gomile ispranih mozgova.
Tako da bih zamolio te isprane mozgove da ne komentarisu.

GagY

pre 10 godina

Ali samo uz Aleksandra Vučića možemo napred! Samo uz Vučića možemo da očekujemo napredak! Samo Vučić može da pomogne ovoj napaćenoj zemlji! Vučić sa svojom politikom!
(Dida, 7. jul 2013 16:42)

Kojom politikom?

Dr

pre 10 godina

@ mister-t
To sto Vam se smuci samo znaci da ste ostali razumni i normalni.
U ovoj patoloskoj sredini u kojoj je vojvoda sef drzave, a dzelat nad medijima od pre 10 godina prorok boljeg sutra, tesko je ostati normalan.
Vucic je promenio dlaku, i plocu pa sad svira kako tata kaze. Glumi balkanskog Eliota Nesa. Da nije tuzno bilo bi smesno.
I sam sam zgadjen nad cinjenicom da nam najbolja deca odlaze a da nam ostaju Dacici, Vucici, Dinkici i njima slicni.
Kao narod mi cutke trampimo zdravu buducnost za bolesnu.
Dobra deca odlaze a protuve ostaju i namecu se kao mesije.

Aleksandar

pre 10 godina

@(mister-t, 7. jul 2013 18:15)

93 'minusa' u roku od 15 minuta. Svaka čast, stao si im na žicu da su te odmah ugurali u skriptu za lupanje minusa. Kad bi samo znali koliko je njihov bezmozgaški angažman kontraproduktivan...

gradjanin

pre 10 godina

Gospode Bože, pa oni stvarno ne znaju šta rade !

Centar za obuku u Sremskoj Kamenici, Kriminalističo-policijska akademija u Beogradu, centar za obuku na Mitrovom polju, centar na Goču....

Bog te maz'o, pa mi samo štancamo policajce, a kriminala nikad više........ imamo policajaca koji ne znaju šta je otpremnica, prijemnica, odvaga, putni list, radni nalog, ne znaju da otvore tahograf, a kamo li da ga pročitaju, ne znaju gde je broj šasije u mercedesa, BMW, audija..... ali znaju da traže 20 eura !

bezmozga

pre 10 godina

Prvo da razjurite ove svoje polupismene grebatore iz struktura i možda budete spremni za Evropu... a ne, zaboravio sam, vi ste skoro svi polupismeni grebatori...
Ništa onda, Evropa ima pametnija posla nego da krpi naše rupe u asfaltu i hapsi kradljivce dalekovoda, jer mi nismo sposobni ni gumu na biciklu da napumpamo. Koja bre Evropa, vama je i Žitorađa Pariz.

Pametnjaković

pre 10 godina

"On je istakao da će vlada posvetiti punu pažnju nerazvijenim poručjima i smanjenju nezaposlenosti."

To svaka vlada Srbije svake godine govori već dugi niz decenija.

crna trojka

pre 10 godina

Koji vasi crni ciljevi sta bi od Stranih ulaganja,Otvaranja novih radnih mesta,Stranih investicija,Platforme za Kosovo,UAE,Zelezare u SD,i td...kako vas vise nije sramota da pricate te prazne price!

Dida

pre 10 godina

Ali samo uz Aleksandra Vučića možemo napred! Samo uz Vučića možemo da očekujemo napredak! Samo Vučić može da pomogne ovoj napaćenoj zemlji! Vučić sa svojom politikom!

reforme

pre 10 godina

Nemamo mi vise vremena za gubljenje hocemo sto pre u EU zelimo da zivimo bolje i da imamo normalnu drzavu i zato podrzavam nove ciljeve Vlade

Panonski

pre 10 godina

Dacicu, navezbao si prepisivanje od Vucica, ali ne zameram ti.. Slazem se sa Vucicevim planom, da pregovorima sa EU treba dati svaki prioritet..

borislav

pre 10 godina

Naravno da sto pre treba da postanemo clanica EU i zato nam trebaju ozbiljni i odgovorni ljudi na pravim mestima koji ce da rade danonocno da bi to i ostvarili

jellena

pre 10 godina

Sreca pa je Vucic dosao u pregovaracki tim jel ko zna sta bi ti Dacicu u Briselu sve ispotpisivao,prvo obezbediti implementaciju Briselskog sporazuma pa onda tek reforme koje zahteva Evropska unija.

Iguman Nemanja

pre 10 godina

Dačiću, mnogo se ti "igraš" sa onim šta nije tvoje.
Nije tvoja Srbija pa da je rasprodaješ za ništa.
Dosta bre više.
Narod te izabraše da mu daš hleba a ne da izdaš otadžbinu!
Srbija je večna.
A EU će da nestane kroz koju godinu.

milan

pre 10 godina

Sada samo od nas zavisi kada cemo postati clanica EU sto brze se reformisemo i uskladimo sve propise sa propisima EU to bolje po nas nemamo mnogo vremena za cekanje

daj boze

pre 10 godina

podrzavamo vucica i dacica da se srbija sto pre ukljuci u evrointegracije koje podrazumevaju bolji zivot gradjana srbije.
samo napred, ispunite vasa predizborna obecanja, inace , narod ce glasati za nove ljude.

Adapter

pre 10 godina

Potrebno je gospodine premijeru promenit sistem vrednosti na kojima pocinje drustvo. Potrebno je pomoci narodu da pocne da zivi umesto da prezivljava! Ne mazi oci narodu to nije lepo, ne igraj se sa strpljenjem i inteligencijom ljudi! Znamo mi da se ti ne das zameniti tako lako, ali verujemo da je Vucic nasao metod da oslobodi Srbiju tebe i tebi slicnih!

бидермајер

pre 10 godina

Ментор ти је био "од Србије до Токија" како ,како да ти верујемо "луфтбалону" ? Па не верује ти ни немачка ,зато и није било датума,ал за утеху не верујем ја ни немачкој,то што јој се десило пре шесдесетак година!

Dr

pre 10 godina

Svasta se rodi u mutnoj vodi
lukava mrena i glupavi smudj(prepoznace se)
karas i bandar, lopov i zandar(ivica i marica)
i ribe sto zive na racun tudj(skupstina)

Malene one vecih se klone
ne pazis i vec te nema za tren
gde god da beze stignu u mreze
neko se rodi da postane plen

Ja pevam svoj blues bez namere bitne
i najvece ribe za mene su sitne
ja sa strane samo posmatram taj svet

A budem i ja i smuvan i varan
pa svakom se desi da ispadne saran
to je bar rutinska stvar

Ko zivot vodi u mutnoj vodi
mora sve trikove dobro da zna
u mutnoj vodi, sto mnogim godi
posebno onim sa vrha i dna(pa to je isto!)

Svi znaju svrhu, stuka na vrhu
tu su da kvare i naprave lom
a dole na dnu sudbinu jadnu
mnogima resava nekakav som

Na sta se svodi zivot u vodi
pa eto, grabljivci imaju vlast
Grgec je glupan, ali je krupan
pa male ribice guta u slast

U dane gadne, kad voda padne
plasljive ribe ne vrede ni gros
naidju krize, drukcije grize
i samo najbolji plivaju jos

Amor

pre 10 godina

Novi ciljevi i strateski planovi vlade trebali bi biti ekonomski oporavak drzave i podizanje zivotnog sistema vrednosti. Ovo sa EU je svrsena prica, nemoj dezavuisati narod sa time, kada znamo da su EU integracije gotovo 100% sigurne i krecu se u pravom smeru po nas!

otvorene karte

pre 10 godina

Brže evrointegracije traže cenu koju do sada nije bila spremna ni jedna vlada da plati.Da li si ti Dačiću spreman da to uradiš,ili je ovo samo priča za medije.

Tudje iskustvo

pre 10 godina

Zelim samo da potsetim da je do atomske havarije u Cernobilu doslo tako sto su odgovorni funkcioneri odlucili da vreme potrebno za remont centrale skrate za polovinu od uobicajeno potrebnog vremena za taj proces i pokazu trulom zapadu superiornost svog tehnoloskog znanja i umeca. Kako je stvar zavrsila, poznato je celoj planeti. Valja se polako osloboditi Marksisticko-Lenjinistickog nacina razmisljanja u stilu - mi to mozemo brze i bolje mi prebacujemo normu, mi smo svi Stahanov i Alija Sirotanovic.
Stvari, kao pristup EU, koje su od vitalnog i dalekoseznog nacionalnog znacaja ne moze se odraditi na ho-ruk i radno-akcijaskim izvikivanjem supljih parola. To je jedan nacionalni poduhvat koji zahteva smiren, razlozan pristup i mnogo vremena i znanja u svim segmentima ekonomije, prava, ali i poltickog smera i puta nacije i drzave. Ukratko - krampovanje i lopatanje na cesti je jedno, a voditi drzavu u kriznim vremenima nesto sasvim drugo.

Hana

pre 10 godina

G dine Dacicu, bili ste i u prethodnom sazivu Vlade, zsato se niste bavili ovom temom tada? Potreban Vam je neko iza koga cete moci da se sakrijete ako ne ide po planu?Nekako, uvek I u svemu Vama nedostaje inicijative ? Vasa stranka nema politiku, viziju,hrabrost , odlucnost a nadam, se ni buducnost ! Premijersko mesto pre godinu dana je , danas vec potpuno jasno,Vama dodeljeno iznudjeno i neopravdano.Na prve sledece izbore izadjite samostalno,brojacete "sitno"svoju podrsku.

strategijA

pre 10 godina

Moji roditelji su radili kao radnici i imali 1000 maraka platu. Sad su penzioneri i zajedni imaju 500 eura, a ista ta fabrika danas isplacuje radnici platu od 100 eura i to svakog treceg meseca. U mom gradu bilo je zaposljeno 35000 radnika, a grad je tada imao 50000 stanovnika, danas radi 8-9000 i to po drzavnim institucijama. Sve su ovo donele demokrate i SPS zajedno, a ti nam pricas o strategiji.

Tears of joy

pre 10 godina

Dacicu ostvka! Morao bi Dacic da snosi odgovornost za ponasanje svojih ministara i stranackih prvaka! Morao bi kao ministar policije da snosi i posledicu za porast kriminala u svim segmentima drustva! Ne smeju svi biti kaznjeni a Dacic preskocen! Dosta njegovih shupljih i ispraznih prica i govora! Dosta vise tog prokletog populizma i mazanja ociju svesni smo da se od toga ne zivi!!!

ЕВРОПСКИ СРБИН

pre 10 godina

Да би преговори са ЕУ били што краћи, Влада Србије мора под хитно :

1) да уради све формално-правне обрасце и радње неопходне за пријем у ЕУ,
2) уз помоћ ЕУ донација и инвестиција, да ОТВАРА НОВА РАДНА МЕСТА у производњи, пољопривреди, туризму,.... и преполови број незапослених,
3) ухапси бар још једног ратног профитера и смањи корупцију на минимум,
4). успостави добре односе са суседима, пре свага са Бугарима и Румунима чије је тржиште одлично за нашу робу,
5). обнови традицију Краљевине Србије од 1217.г., када је крунисан Стефан Првовенчани,
6)....

MACAK - U - CIZMAMA

pre 10 godina

Sva je sreca da je Aleksandar Vucic dosao u pregovaracki tim u pravom trenutku po Srbiju. Ko zna sta bi Ivica Dacic u Briselu sve zamke koje su postavljene pred njega sam razresio. Pa sam Hasim Taci je dolaskom Aleksandra Vucica promenio je svoje ponasanje za 100%. Tako da je Srbija dolaskom Vucica dobila na cvrstiti, snazi, poverenju od EU zato smo i dobili ono sto smo zeleli.

Patriota

pre 10 godina

Dacicu ti si stari lisac. Ne mislis tim na narod. Vi socijalisti samo gledate da svoje smestite i uposlite. Sramota sto vas ovaj narod trpi. Isuvise ste bahati.

Patriota

pre 10 godina

Dacicu ti si stari lisac. Ne mislis tim na narod. Vi socijalisti samo gledate da svoje smestite i uposlite. Sramota sto vas ovaj narod trpi. Isuvise ste bahati.

Vuka S

pre 10 godina

(gradjanin, 7. jul 2013 20:09)

A vidim ni Vi ne vidite dalje od tih 20 evra, dok pisete "broj sasije u mercedesa, audia...." Nema potrebe za tim "u". A nisu upoznati sa svim tim zato sto je bila popularna kursna tromesecna obuka policajaca 90-tih. Zato se sad dizu skole, jer bez skole nema ni zanata. A kamen temeljac vec predstavlja buducnost. Bez skole NECEMO daleko dogurati.

novica952

pre 10 godina

Zna sve naš premijer Dačić šta treba preduzeti i kako izvršiti rekonstrukciju a time i redifinisanje ciljeva vlade ali bi on to sve da drugi urade a on i njegovi partijski saborci budu izuzetih od toga.I umesto da primerom sam vodi ovu rekonstrukciju i time ministre iz svoje partije natera na samokritiku i sopstvenu procenu urađenog i eventualnih grešaka on pružanjem podrške svom ministru i zameniku u partiji Obradoviću šalje signal da je njegova ministarska fotelja nedodirljiva za sve ostale i ma šta on uradio to ne može uticati na njegovu ministarsku karijeru. Ubeđen sam da on u ovu rekonstrukciju vlade ide jer je nateran nadolazećom snagom SNS i pretnjom da nepromišljenim potezima izgubi i on i partija stečene pozicije.

Optimus Prime

pre 10 godina

jajan potez! Treba uznemiriti duhove Raske oblasti...Ima tamo faktora za nestabilnost dosta. Svaka cast! Sada kada je Srbija u poletu, treba provocirati i pokazati sta znaci fundamentalisticka posast!

klokve

pre 10 godina

"Na rekonstrukciju Vlade ne treba gledati pojednostavljeno, jer je važnije definisanje strateških interesa Srbije, novih ciljeva", kazao je Dačić
Podrška. Ali je takođe veoma bitno koji kadrovi mogu ostvariti biljeve.

Srbin 100%

pre 10 godina

Dokle vise da gledamo Dacica kako prisvaja i propagira tudje ideje kao svoje i kako preuzima zasluge za neciji rad i uspehe

Amulet of undertaker

pre 10 godina

Kao i uvek Dacic populista! Prica o Evropi i o stvarima koje su realno za vecinu ljudi totalno van sfere razmisljanja! Pomozi narodu da se skrpi od 1 do 1 bez da se zajmi i ide u minus. Popravi Dacicu bankarski sistem, zastiti gradjane od lopovluka banaka koje nas urnisu i koje prave od nas bankarske robove! Smanji kriminal radi posao ministra unutrasnjih dela, nemoj sve svaliti na onognesrecnog Veljovica!

VASHsmKA

pre 10 godina

Srbija je izgubila mnogo vremena u predhodnim godinama...sada nema vise vremena i ne sme sebi da dozvoli da se pregovori razvlace jos neku deceniju,dosta smo toga izgubili sada je vreme da nesto i dobijemo