Nađeni testovi, podnete prijave

Beograd -- Policija podnela krivične prijave protiv odgovornih za krađu testova za malu maturu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Pronađeni i originalni testovi.

Izvor: Blic, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Bravo! Treba verovatno da im odamo priznanje na njihovoj strucnosti i efikasnosti..do ovoga nikako nije smelo da dodje,a ovaj scenario samo jos vise iritira i vredja inteligenciju ovog naroda..Bitno je da su sacuvane ministarske fotelje po svaku cenu i da onaj ko treba nece odgovarati.
   (JelenaM, 25. jun 2013 11:28)

  # Link komentara

 2. Pa Zorica i treba da robija kada je bila dovoljno glupa da ukradene testove zadrži u kući. A možda joj je to veoma dobro ili nešto obećano, ako prihvati krivicu na sebe...
  I Ministar, i Njegovi pomopćnici, i V.D. Direktor Službenog glesnika bi trebali ne samo da daju ostavke, već malo do Požarevca, ili Padinske skele.
  (Miki Mašinka, 24. jun 2013 22:57)

  # Link komentara

 3. A sad bi mogla matura da se polaže usmeno. Učenik izvuče ceduljicu sa pitanjem i šta zna, zna. To bi tek bio šou.
  (za kaznu, 24. jun 2013 15:32)

  # Link komentara

 4. He,he,he... pa ovo ne bi proslo ni u vrticu kao objasnjenje, a u Lazi bi izbili nemiri da im ovako nesto serviraju!?
  Svakim danom u svakom pogledu sve brze dolazi dan kada ce vam leteti perje na sve strane! Rumunski scenarijo je sve bilze ali mnogo zesci i krvaviji!
  (Patrijota, 24. jun 2013 14:46)

  # Link komentara

 5. Dobro unovčena žrtva radnice u štampariji. A ideja već viđena!
  (a to košta!, 24. jun 2013 11:40)
  Iznajmljujem sebe! Uspešno prihvatam krivicu za promašaje ministara!
  (koji biznis bato, 24. jun 2013 14:37)

  # Link komentara

 6. Kako god da se okrene ministar nece odgovarati a ni dati ostavku
  (Radomirovic, 24. jun 2013 14:23)

  # Link komentara

 7. Zamislite, koliko su bijedni roditelji, koji svojoj djeci kupuju testove za polaganje 'male mature' (zašto se uopšte i polaže. čista budlaština)!? Prave od njih male debile, a puna su im usta: 'moje dete, moje dete'!
  Treba ih strogo kazniti (i zatvor, zbog prevare), pa možda 'moje dete' i nauči nešto iz svega toga, kad već oni koji moraju, ne mogu da ga poduče pravim stvarima.
  (Ryber Palunko, 24. jun 2013 13:04)

  # Link komentara

 8. Kazniti sve odgovorne, na celu sa ministrom!
  (mi, 24. jun 2013 12:56)

  # Link komentara

 9. Godinama se ovo desava i uvek procure testovi. Mene fascinira da je neko sposoban da u ovim vremenima zrtvuje radno mesto za 200 eura. Ne znam za druge, ali mislim da je prag morala i inteligencije osobe koja je ovo radila, veoma nizak.Odatle dolazi i zaglupljivanje dece, mama poznaje tetu ili ciku koji to rade, pa cemo mi to na laksu varijantu.Godinama ne postoje konsekvence,kazne,svi su se osilili.Strasno je kakvo nam je drustvo,posle se pitamo zasto nas svet gleda kao lopove, prevarante itd...
  (ME, 24. jun 2013 12:25)

  # Link komentara

 10. Deca koja su jača iz Srpskog a slabija iz Matematike u ovm slučaju su oštećena.Neke gospodin Ministar objasi kako će to da izvede. A ja ću da razmislim kako da mom deteu objasnim da nije pokradeno i da nije građanin tj.dete drugog reda.
  (DRAGAN, 24. jun 2013 11:40)

  # Link komentara

 11. Dobro unovčena žrtva radnice u štampariji. A ideja već viđena!
  (a to košta!, 24. jun 2013 11:40)

  # Link komentara

 12. Idiotizam!
  Zar Generalni direktor Sluzbenog Glasnika nije znao da je povecan rizik stampanje testova pa nije preduzeo nikakve mere i ne snosi nikakvu odgovornost!?
  Zar nikakvu odgovorenost ne snosi Ministar Nauke i Obrazovanja, kome ovakav dogadjaj nije prvi put!?
  Ispade da ce prijavu dobiti najnizi sloj odgovornih! Cist idiotizam nase vlasti!
  More, smenjuj to odmah!
  (crni domino, 24. jun 2013 10:50)

  # Link komentara

 13. Ovo je smjesno.
  Ne razumijem zasto bi neko iznosio papir kad je pod video nadzorom, kad danas imaju svi telefonoe sa preko 5mpx. Lijepo brate slikas a i ako te nadju na video nadzoru uvijek mozes da kazes da si pisao poruku.

  Izgovor vlasti bas nema logike. Nego je neki od glavasa ucinio uslugu svalerci pa dao test njenom sinu, a ovaj se pravio baja u drustvu pa kopirao drugarima.
  (Misho, 24. jun 2013 09:42)

  # Link komentara

 14. Obojci prozivanih, Ljusicu i Obradovicu otkaz. Ne treba njima plata, dobro su situirani.
  (sova, 24. jun 2013 08:24)

  # Link komentara

 15. i dalje mislim da je ministarstvo kaklkulisalo sa generalnim prosekom rezultata ispita. pa kad su videli kakav je ocaj bio na rezultatima iz srpskog,brze bolje su menjali zadatke iz mat. jer gde ce se upisati vecina djaka sa zbirnim prosekom testova ispod 6 poena. i cela je zbrka u tome. rasporediti djake kako obradovocu odgovara.
   (lanselot, 24. jun 2013 07:46)

  # Link komentara

 16. Čestitke radniku štamparije Z.M. na inteligentnom potezu da zaradi ogromnu lovu.
  Prihvatiš realnu priču kako si "navodno" ukrao testove, inicijale ti objave u medijima,svu krivicu svale na tebe, posle par dana sve ode u zaborav, SPASEŠ NAŠEG MEGADENS ŽARKA I VLADU SRBIJE, i ojadiš se od para. Genijalno.
  (ZLOBEX, 24. jun 2013 07:29)

  # Link komentara