Utorak, 28.05.2013.

00:53

Stigli američki "hameri"

U Tehničko-remontnom zavodu u Čačku izvršena primopredaja četiri višenamenska vozila "hamer", vredna 850.000 dolara, koje je Vojsci Srbije donirala vlada SAD.

Izvor: B92

Stigli amerièki "hameri" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

169 Komentari

Sortiraj po:

macak

pre 10 godina

a sta su nam Rusi dali? kiflu i vodku....
(srle, 28. maj 2013 07:21)

Cak i da su nam nista nisu dali (niko nije u obavezi da nam bilo sta poklanja), makar nam nista nisu oteli.

vojnik

pre 10 godina

Dobro je što se radi na modernizaciji i jačanju vojske,jer prethodnih godina na tom polju se ništa nije dešavalo.Prethodna vlast uspela je samo da uništi i ono postojeće naoružanje,a o nabavci novog niko nije razmišljao do sada.

dule56

pre 10 godina

Vojsku polako gradimo nakon devedesetih i prve decenije 20tog veka, jos da se malo poradi na industriji i ekonomiji i mislim da ova Vlada moze na sledecim izborima da ponovo osvoji poverenje gradjana.

Sladjana M.

pre 10 godina

Puna podrška Vučiću koji polako dovodi u red ovu zemlju. Sarađuje i sa istokom i sa zapadom i što je najbitnije ta njegova saradnja daje odlicne rezultate.

Nikola

pre 10 godina

@Nikola
"Da je to bila ozbiljna drzava a i ozbiljna vojska ne moze se poreci"
Moze se poreci, jer da je bila iole ozbiljna ne bi zavrsila na nacin kako je zavrsila!
(ZA, 29. maj 2013 06:29)

Pa onda ni Rimsko carstovo nije bila ozbiljana drzava jer je zavrsilo kako je zavrsilo?! Ne treba mesati nesposobnosti politicara osamdesetih u Jugoslaviji sa svim onim sto ta drzava jeste postigla (od obrazovanja do industrijalizacije), a sto mi danas nismo sposobni cak ni da odrzavamo!

Nerviranje, srbima radovanje

pre 10 godina

Za ( ZA, 29. maj 2013 06:29)

Bolje da obnovite istoriju. Mnoge veće države, da ne kažem imperije su isto propale tokom istorije.

ZA

pre 10 godina

@Nikola
"Da je to bila ozbiljna drzava a i ozbiljna vojska ne moze se poreci"
Moze se poreci, jer da je bila iole ozbiljna ne bi zavrsila na nacin kako je zavrsila!

Kiril

pre 10 godina

Vučić sarađuje i sa Rusijom, Amerikom i EU, i ta njegova saradnja daje rezultate. Svaka mu čast jer sve što radi to je u interesu Srbije. Podrška Vučiću.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potpredsednik vlade je ucinio dosta dobar posao na promociji oruzanih snaga Srbije,poboljsanju njihovog materijalnog stanja i svakako obnavljanju vec gotovo istrosenih resursa koji poseduju

Rus

pre 10 godina

Kakva vojska takva i država. Pna podrška Vučiću koji polako dovodi u red ovu zemlju. Sarađuje i sa istokom isa zapadom i što je najbitnije ta njegov asaradnja daje rezultate.

uzimali davali

pre 10 godina

Pa u kakvom stanju su zuckasti ostavili drzavnu kasu..Tesko da mozemo da kupimo i Vartburga.Pa i da ga kupimo ne bi imali lovu za ono vojno budzenje...Prema tome Vucicu svaka ti cast.Jedino ih pitaj da to cendziramo za neki medicinski aparat u toj vrednosti...Ali opet kad pogledas,bolje da nesto daju,dosta su nam i uzeli...

ANTI EUROPE(JA)C - ZAUVEK !!!!!

pre 10 godina

Pa amerima je samo i preostalo da nam salju ovakve poklone, jer je glupo da nam poklone PVO sisteme 'Patriot' koji jos uvek nisu na nivou sistema S-300PM koji su Rusi uveli u upotrebu jos 1989. godine, a S-300PT je bio prvi sistem u ozloglasenoj 'S-300 porodici' i pojavio se daleke 1978 godine. Nisu na tom nivou, jer Ameri jos uvek ne mogu da provale algoritme koji su u tim sistemima. Ko zna ZNA, a ko ne zna - poklanja HUMWEE-je. Uzgred napisano, HUMWEE ili u prevodu svakog slova je (visoko pokretno visenamensko tockasko vozilo) i nije zastareo, kako neki biseri pisu. Ne, naprotiv, Humwee je bio rodonacelnik takvog tipa vojnih terenskih vozila, a da vise nije najbolji se itekako slazem. E sad', nije ni za bacanje. Ako nam Rusi nekad' poklone svoje vozila tog' tipa, kao sto su TIGR-M (GAZ 2975), ili jos bolje buduci VOLK (VPK-3927) - opet dobro. Svidjali se nekom' jedni ili drugi po oruzju, po meni nije svejedno, jer ja samo Ruse cenim. Kako god, jedine dve zemlje koje sve samostalne prave, od malokalibarskog zrna pa do interkontinentalnih raket su samo ROSIJA I USA.

Бојан Илић

pre 10 godina

Неко је сео и размислио како да једним ударцем убије две муве!
Примио поклон и тако се обавезао да буде "љубазан"!
Успут смо још бољи пријатељи са Америма (сада смо са њима на cool)!
Мислим да је ово возило типа за интервенцију "уклањање споменика у центру"!
Ионако смо већ добили "зелено светло" да је то ок што радимо и како радимо!
А и поклону се у зубе не гледа, барем тако кажу...

Саша

pre 10 godina

Браћо драга, научите једном за сва времена: У англосаксонском свету нико никоме ништа не поклања за бадава. Или, како би Черчил рекао: "Нема бесплатног ручка!"
Да су велике Империје тако великодушне, човекољувиве и дарежљиве, не би држале свет под својом контролом.
"Timeo danaos et dona ferentes!"

Nikola

pre 10 godina

(ZA, 28. maj 2013 19:11)

nije mi bila namera da prebojavam tenkove i avione JNA, vise sam metaforicno rekao 5000 tenkova i 1000 aviona, al dobro sad. Mada se ne moze reci da su migovi 21 na nivou drugog svetskog rata. Da je to bila ozbiljna drzava a i ozbiljna vojska ne moze se poreci. A sto se tice tehnicke zaostalosti ona se pocela pojavljivati osamdesetih kada je i cela Jugoslavija pocela da zaosteje. Jednostavno tada nisamo sposobne, prave ljude na pravim mestima i zato smo sada tu gde smo. Krecemo od nule, i drugacije nije ni moglo. Kao sto i nas misnistar odbrane posele onih granica velike Srbije krece od malo manje Srbije ali, bez cinizma, sve ce to na kraju biti dobro.

ZA

pre 10 godina

JNA je imala 5000 tenkova i 1000 aviona, a sada smo srecni jer nam je neko poklonio 4 dzipa. E sad, da se razumemo, ne mislim da nam treba neka velika vojska, niti da idemo u neke ratove i tako to, niti sam jugonostalgicar, al malo smo nisko pali. A ovaj ministar odbrane je valjda jedan od zasluzniih sto smo tu gde smo, ali ni to nema veze. Krecemo od nule, ma tako je i najbolje.
(Nikola, 28. maj 2013 16:29)

JNA nikada u svojoj istoriji nije imala 500 tenkova, niti 1000 aviona, ne znam odakle Vam ova informacija. Jedino savremeno od tenkova JNA je imala oko 300 i kusur tenkova M-84, ostalo je cinilo oko 850 T-55, oko 200 M-47, oko 300 M-4 Sherman (donacija SAD) i oko 300 T-34 (donacija SSSR). Imala je i nesto lovaca tenkova poput M-18 Hellcat i nekih trofejnih nemackih. Sto se aviona tice, jedino 16 MiG-29 su bili moderni. Sve ostalo je na tehnoloskom nivou iz drugog svetskog rata!

Sunčica

pre 10 godina

Odkad je Vučić Ministar odbrane i Vicepremijer, donacije i investicije samo stižu! Konačno dobijamo ugled u svetu koji smo odavno izgubili!

Od kukičenja i štrikanja

pre 10 godina

Da nisi ti možda jedan od "jadnih studenata" koji je donirao DS kampanju sa pola miliona dinara i više.Tako je bar DS u izveštajima o donacijama naveo....čekam odgovor????
(znatiželja, 28. maj 2013 18:09)

To pitanje postavi "prvoj dami" koja je kao domaćica donirala pola miliona dinara vašoj partiji pa reci hooooppppp!!!!

nina

pre 10 godina

blago nama s vucicem. sredio je kriminalce (samo jedno ubistvo dnevno), korupciju (uhapsena tetkica u osnovnoj skoli), plate su super (kad stignu), na evropskom nivou (ko u albaniji), hrana jeftina, svi zaposleni, nasmejani, a i putevi i ulice su u takom stanju da sad njima moze bez problema da se vozi kupljenim avionima i malo teze hamerima. i hameri su inace ispravni, a za avione cemo videti kad ih budu transportovali i sklopili, verovatno vozom pa cemo na to malo sacekati. i sad, posto narod zivi u blagostanju, bas nas briga koliko sve to kosta, a i koliko ce preposteni vucic staviti u svoj dzep i dzepove njegovih banana.

anabela

pre 10 godina

Saradnja i sa istokom i sa zapadom, treba da bude ideja svih politicara. Uzmi od njih najbolje (mig od rusa hamer od amera) i gledaj interese svoje drzave. Vucicevo ministrovanje, iako su mnogi bili skepticni i mnogima nije bio po volji, postaje jedna od svetlijih ako ne i najsvetlija tacka rada ove Vlade.

zoki

pre 10 godina

sve ovo ce zavrsiti u nekim od nasih skladista i stojace sve dok ne dodje do slikanja za novine i kurcenja pred inostranim politicarima. a to nije slucaj samo sa ovim. vozilima, pogledajte malo bolje oko vas (barem gde ima kasarna) jos ce te videti da se nose standardne uniforme M93 a kada pogledamo u novinama i tv-u jasno cemo videti da sve puca na njima od nase "najnovije opreme" M10 termal uniforme. koje su se perfektno pokazale ali posle treceg pranja se mogu odmah baciti a evo i zasto dragi srbi. po nezvanicnim informacija jednog od radnika yumco firme u vranju koja sije nove unforme M10 koja nije htela da otkrije svoj indetitek kaze da novac koji je dobijen za boje uniforme ustvari potrosen za boju 3klase kao i materijal za sivenje. tako da novu uniformu posle svega par dana mozete baciti jer se materijal podere a boje razlazu nakon cega izblede i odpustaju se. a sto se tice novije borbene opreme takodje kao i ova vozela stoje u posebnim ormarima koje cekaju novinare i strance da bi imali sta da pokazu i tim se pohvale kako je nas vojnik po svim standardima opremljen. a sto se oruzja tice, nove automatske puske M21 5,56mm se koriste u iste svrhe. a po recima jednog pripadnike VJS takodje ne otkrivajuci svoj indetitet je izjavio da su im te puske zabranjene za korsicenje jer kako je on rekao "previse je skupa i pripadnici ne umeju da paze" takodje u komplet sa ovom puskom M21 dolazi pod-cevni bacac grana 40mm i opticki nisani dva modela ON M04 "TELEOPTIK" i ON M04A "ZRAK" zbog ove celokupne opreme visokog NATO standarda i visoke cene ove puske ipak nisu u stalnoj funkciji nase vojske vec kao sto na pocetku rekoh stoje tamo negde i cekaju kamere, novinare i strane politicare kome bi bile predstavljene. moje pitanje je ovo. sta cemo koristiti kada nedaj boze dodje do rata? jer iz ovog oruzja jos niko od nasih pripadnika profesionalne vojske ni jednom nije pucao a vecina nije ni videla njene dodatke. zasto se ovo cuva zasto govorite da sve imate a nikom ne date, barem onima kojima bi najvise trebalo.

znatiželja

pre 10 godina

(student, 28. maj 2013 13:21)

Da nisi ti možda jedan od "jadnih studenata" koji je donirao DS kampanju sa pola miliona dinara i više.Tako je bar DS u izveštajima o donacijama naveo....čekam odgovor????

d

pre 10 godina

tako je. idemo u "mirovne" operacije. kroz istoriju smo pokazali da nismo dorasli izazovima medjunarodne politike i da nismo sposobni da adekvatno organizujemo drustveno uredjenje i privredu. ipak, sa druge strane, pokazali smo da smo medju najboljima kada treba da se ubija i gine za druge.

Aleksandar

pre 10 godina

Danas smo od SAD dobili čak 4 hamera na poklon, a junoši Vučiću samo što suze i sline ne krenuše od sreće. Dečko je zaboravio da SAD funkcionišu na pravilu "nema besplatnog ručka". Zato bih ja iskoristio hamere za akciju keš za treš, dao ih na reciklažu, a dobijene pare vratio u SAD kao pomoć nastradalima u tornadu "Milosrdni anđeo" u Oklahomi.

bataSMraka

pre 10 godina

Dok su svi pokusavali da reformisu vojsku i da on nje naprave nesto sto ona nije sadasnja vlast vraca vojsci ugled i postovanje i mogucnost da mladi ljudi,pre svega,opet vide svoju sansu da stvore sebi buducnost sluzeci otadzbini na nacin kao sto je nekada i bio

Jagodiceva

pre 10 godina

Sigurno korisno za Vojsku i pohvalno za Ministra Vojnog, iako sumnjicavi i sitnicavi u svemu nadju razlog za podsmeh ili manu.
Da se skuci kuca, treba, nacina , vemena, umeca i mnogo rada !

Bole

pre 10 godina

Vazno je da je on dosao da primi hamere i da jede u Slobodi.A sto ta vojna fabrika nema posla i ide na kolektivni odmor krajem jula ti ga nije briga.Deset dana peru i ciste krug fabrike kao da ce da se valja po njemu.Videcemo sta ce biti kad pocetkom avgusta bez posla ostane 1200 radnika Slobode.Firmu mu vode nesposobni ljudi.Radila je i za vreme bombardovanja a sad su je doveli rub egzistencije.A naravno veceras na dnevniku ce.da bude sve kao iz bajke.

Ђузепе

pre 10 godina

као нису Амери убацили у њих нешто за прислушкивање/праћење/шпијунажу?

Петар Миловановић

pre 10 godina

Ја мислим да је боље да смо од руса купили 4 ладе њиве и прилагодили их војним потребама! Мало их ојачати оклопом споља, уградити напред митраљез а позади противтенковски топ бестрзајац. Мање би нас коштало одржавање, гориво и сервисирање! И мање би се ти американци дували да су нам нешто корисно поклонили! А штете које су нам нанели од 1990. године до данас не могу да надокнаде ни за 1.000 година!

Black

pre 10 godina

@stranac
Nisi bas obavesten :)

Humvee je visenamensko vozilo, ne znam odakle ti to da je za pustinju? Naprotiv, pravljeno je i za sumske i planinske puteve.

Inace, Hummer je civilna marka, vojno vozilo se zove Humvee

.

pre 10 godina

I zamislite,daleko bilo,Srbija upadne u neki rat.I sad krece "peglanje" sa nekom zemljom/zemljama i odjednom vidis na nebu srpske Mig 29M2 ruske proizvodnje i na zemlji srpske Hamere americke proizvodnje i zbunis svakog neprijatelja u najavi koji ce jos samo ocekivati Kineza sa srpskom trobojkom da iskoci odnekud.Realno,neshvatljivo je uzimati toliko "sarene" vojne tehnologije sa sve strane sveta,pre svega zbog odrzavanja iste.Pametne zemlje forsiraju isti tip proizvodjaca vojne opreme koje kasnije eksploatisu i unapredjuju a kad spojis dve razdvojene ideologije dobijes konfuziju u sopstvenim oruzanim snagama i jos zbunjenijeg neprijatelja

donator

pre 10 godina

Pogon koji je otvoren danas u Slobodi, Cacak zapocet je u vreme Sutanovca.
Sem najava nista novo u vreme Vucica. Ni pogona, ni trzista, ni ugovora.

noni

pre 10 godina

Kada bi meni bogati prijatelj poklonio pištolj, a meni treba stotinu egzistencijalnih stvari, ne bih ga više smatrao prijateljem.
Prijatelji jedni drugima ne poklanjaju oružje, ukoliko nisu lovci obojica!

kennedy

pre 10 godina

Iako nisam srbin moram komentirati. Ovi hameri su samo lijepi za oko, a u ratnim situacijama su nista drugo nego obicno vozilo. Imali smo mi u bivsoj YU ista a mozda i bolja vozila. Kad su tako darezljivi sto vam ne poklone nesto ubojito a ne sredstco za prevoz sakice ljudi. Ovu funkciju su u nasem zadnjem ratu obavljali obicni civilni kobi automobili kao sto je volkswagen transporter. Ako slucajno upadne u neku ozbiljniju borbu ni ovaj hamer nema nista bolje izglede da prezivi od obicnog automobila. Prema tome ja u ovom poklonu samo vidim neko sitno ulizavanje koje u stvarnosti ne vrijedi nista. Ja mislim da ste vi zbog vase veze sa Rusima primorali Amere da vam daju neku prividnu pomoc da vas nebi izgubili. Na kraju cete vi ove poklone skupo platiti isto kao sto je bivsa YU platila one poklonjene GMC-ove.

stranac

pre 10 godina

Pa hameri su terenci za pustinje. Sad samo da iz Srbije napravite Delibatsku Peščaru, pa da vam krene!:) Šta sve SNS botovi ne pišu, samo da uzdižu Vučića u nebo! Degutantno!!!

Nikola

pre 10 godina

JNA je imala 5000 tenkova i 1000 aviona, a sada smo srecni jer nam je neko poklonio 4 dzipa. E sad, da se razumemo, ne mislim da nam treba neka velika vojska, niti da idemo u neke ratove i tako to, niti sam jugonostalgicar, al malo smo nisko pali. A ovaj ministar odbrane je valjda jedan od zasluzniih sto smo tu gde smo, ali ni to nema veze. Krecemo od nule, ma tako je i najbolje.

SEVER

pre 10 godina

hvala im, ali mi se hamer ne svidja zbog potrosnje (razumno onoliko gvozdja mora da se pokrene). Najvise bih voleo da kod nas napravimo neku fabriku ili da dovedemo dizajnere, inzenjere da pokrenemo FAP.

Student

pre 10 godina

(anti bot, 28. maj 2013 15:33)
17 hamera je super stvar, jer naša vojska ima oko 200 BVP-a,tako da je ovo dobra stvar.
Pre 14 godina nas bombardovali, danas nam daju oružije. Ovaj svet je lud

ccccc

pre 10 godina

Ne mozes narodu udovoljiti nikako. Pljujete coveka kao da nista nije uradio, zbog gresaka njegovih prethodnika. Svaka cast Vucicu, samo tako nastavi. Ovim tempom kada budes Srbiji obezbedio ozbiljnu vojsku i tada ce te verovatno pljuvati, ali ce to vise biti neki srpski mentalitet nego realnost, jer ce i sami biti svesni da radis za Srbiju. Korak po korak, ali za godinu dana nepunih uradio si vise nego svi tvoji prethodnici zajedno za 10 godina.

Igra prestola

pre 10 godina

Vojska je temelj svake države koja je garant da država neće biti predmet raznih ucena i potkusurivanja, zato će ovo ulaganje u vojsku Srbije imati dugoročne pozitivne efekte.

djole bre

pre 10 godina

Nemojte biti naivni. Ta vozila su namenjena za jedinice deklarisane za ucesce u mirovnim operacijama. Znaci ne opremaju nasu vojsku vec onaj deo vojske koji ce biti njihovo topovsko meso, u tamo nekoj pustari. Videcete za neko vreme...

milan@pjc

pre 10 godina

za kratko vreme Vucic je dosta uradio kako za vojsku tako i u borbi protiv korupcije,stize nam oprema i sa zapada ai iz rusije,ovako su trebali raditi i prosli funkcioneri pa bi sad bili u mnogo boljoj poziciji

MICA

pre 10 godina

Srbiji treba jaka vojska,jer to je snaga svake zemlje!Pomoc treba prihvatiti od svih,koji imaju dobre namere!Ministar se trudi,da vojska ponovo bude garant mira ove zemlje!

anti bot

pre 10 godina

VS se sve vise i ozbiljnije modernizuje, sto je veoma pohvalno, Poslednjih godina je srozavana, ali na svu srecu polako vraca ugled.
(Marjan, 28. maj 2013 14:33)
...sa ova 4 hamera Vojska Srbije pocinje ozbiljnu modernizaciju i vraca ugled??? sto znaci da bi kupovina polovnih tomos motocikala bila osrednja modernizacija po tebi?

ma ajde molim vas

pre 10 godina

svaka cast na modernizaciji Vojske Srbije sa 4 humera! koliko vidim internet vojska sns-a je modernizovana u potpunosti.
Srpskoj vojsci su potrebni daleko sofisticiraniji sistemi od humer-a kao sto je pvo,helikopterske jedinice itd...a ovo je mazanje ociju u zemlji sa sakom zaposlenih. Kad je Sutanovac nabavljao humere svi su postovali komentare:"sta ce nam to dok vlada siromastvo" i tome slicno a sad svi partijasi i partiski botovi hvale 4 humera kao pocetak neke ogromne modernizacije.

SM

pre 10 godina

Dobra vest, opremanje opustosene vojske je u svakom slucaju pozitivan korak. Vojska je u vrlo nezavidnom polozaju, i ove donacije ce postaviti malo vece standarde.

ja

pre 10 godina

Sobzirom da radim u vojsci samo da iznesem jedu informaciju,juce me je zvao predpostavljeni staresina da mi kaze da skupljamo po 150 din da bi kupili trimere za kosenje trave,a vamo se kupuju avioni,kamioni i ostalo!STRASNO

AHIL

pre 10 godina

Ne vidim sta je lose imati prijatelje i saradnike i na istoku i na zapadu, da smo ranije imali te prijatelje ne bi nam se desilo to sto nam se u proslosti desilo. Zato podrzavam Vladu u njenim naporima da vrata Srbije otvori i prema Rusiji i prema EU i prema SAD.

komentar

pre 10 godina

wow...4 hammera ! ..ubrzano postajemo vojna super sila ! ..Koja smo mi banana drzava kad se Vucic slika pored 4 dzipa..mene bi bio blam.

Vojno neutralan

pre 10 godina

Divno je čuti da država obnavlja svoje vojne resurse, pa čak to bilo i preko donacija, jer bez stabilne i jake vojske nema ni stabilne i jake države koja će biti ravnopravan partner državama u svetu u svim oblastima.

Marjan

pre 10 godina

VS se sve vise i ozbiljnije modernizuje, sto je veoma pohvalno, Poslednjih godina je srozavana, ali na svu srecu polako vraca ugled.

panonski

pre 10 godina

Vrednost poklona je simbolicna. Ali mi se svidja kako razmislja Vucic i kako to u praksi sprovodi. Zaista treba da budemo dobri sa drzavama koje su najjace i najbogatije, ne favorizujuci ni jednu..

Za mučenike nazadnjačke trolove

pre 10 godina

Министар одбране Драган Шутановац најавио је да ће за опремање Војске Србије у 2012. години опрема и наоружање бити набављани углавном од домаћих фирми и да се очекује америчка донација од 21 џипа „хамер”.

Танјуг
објављено: 03.01.2012

Prestanite više da lupetate o voljenom tatici!!!!

osica

pre 10 godina

molim B92 da ovakve vesti objavljuje noću, kada glasači po zadatku spavaju. Ovo, kao Gebels da ih je postrojio. Ljudi bez svoje misli...
(student, 28. maj 2013 13:21)

Oni prethodni su bili budni po celu noc, pred zoru na spavanje, tako da je bilo divno da od 8-14 mozes da lepo napises komentar. A onda kad se probude...bezanija !

MILOS M

pre 10 godina

Ne vidim sta je lose imati prijatelje i saradnike i na istoku i na zapadu, da smo ranije imali te prijatelje ne bi nam se desilo to sto nam se u proslosti desilo. Zato podrzavam Vladu u njenim naporima da vrata Srbije otvori i prema Rusiji i prema EU i prema SAD.

5812

pre 10 godina

Više njih je prisustvovalo nego što je vozila primljeno.

Davne 1983. izvršena je primopredaja 30 vojnih terenskih vozila austrijske proizvodnje (nije bila u pitanju donacija) kojoj je prisustvovalo 10 vojnika, 2 starija vodnika i jedan kapetan (pri čemu je 10 vojnika imalo zadatak da vozila u 3 ture preveze sa železničke stanice u kasarnu). Vozila su bila namenjena samo jednom puku.

student

pre 10 godina

molim B92 da ovakve vesti objavljuje noću, kada glasači po zadatku spavaju. Ovo, kao Gebels da ih je postrojio. Ljudi bez svoje misli...

Sundjer Bob

pre 10 godina

Srbija treba saradjivati sa svima.Nikome ne treba da se pravdamo sto saradjujemo sa Moskvom, Vasingtonom ili Briselom, to je nasa politika na koju smo ponosni...

dragan

pre 10 godina

Vučić kaže da su amerikanci nama u vojne svrhe donirali 6 mil.dolara.Baš me interesuje po stavkama šta to vredi toliki novac.S druge strane Vučić bi da kupi avione od rusa koje će i naši praunuci otplaćivati.Pa ti avioni s obzirom na ovako malu teritoriju nemaju gde da lete.Naveo sam dva primera gde mislim da uzaludno trošimo sebe i svoje resurse.Vučiću okrenite se privredi a pustite amerikance i ruse i velike priče.Ovaj narod je gladan.

Kaja

pre 10 godina

Nepisano pravilo glasi:
Država je jaka koliko i njena vojska
Vojska je jaka koliko i ekonomija države

Kako smo krenuli , možda ima neke nade da će nam se ekonomija popraviti u skorije vreme

bolje bi bilo...

pre 10 godina

Bolje da su nam dali medicinske skupe aparate za kontrolu zdravlja i za savremene operacije i naravno uz to ljude, koji ce da obuce nase lekare.A ne da im milion dolara placamo operacije...Ovi vojni Hameri ili kako se vec zovu ,bas nam i nisu neophodni u ovom casu...Nemamo nameru nikoga da napadamo a nadamo se ni da se branimo...Jer da bi se danas odbranio od neprijatelja moras imati bar isto sto i on a ako te napadaju udruzeni kao sto rade po svetu,onda moras da imas sve to taman koliko svi oni ,pa jos i vise,a to je tesko..Prema tome mi kao neutralna zemlja,bolje da trazimo ono sto ce nam sigurno produziti zivot a to su ti preskupi medicinski aparati...koje Ameri naravno da imaju.Oni ce pomoci u lecenju nasih gradjana i samim tim ce nas biti i vise..Ovako se u Srbiji umire samo zato sto nemamo para da nabavimo te precizne savremene medicinske aparate za dijagnostiku i operacije...

apsolutno konsterniran

pre 10 godina

Jeste da je to samo 4 humvee vozilia,ali ako se malo stisnu,moz' zajedno i ministar i glavnokomandujuci,sa kompletnom armijom da stanu unutra...Pa da idu negde u...Nije to mala stvar,ej bre,modernizacija.

Veljko

pre 10 godina

Ruski avioni, Američki džipovi...Samo nam fale kineske hakerske jedinice i izraelska vojna obuka...Ne postoji sila koja bi smela da nas pipne

Zoran

pre 10 godina

Lepa vest,bravo za vojsku Srbije,i ministra odbrane koji nastoji da unapredi i obnovi Srbiju kvalitetnom masinerijom...Jos jedan korak napred!Bravo Vucicu!

Nikola IX

pre 10 godina

americko-srpsko LUDILO. Isti oni koji su ti jos juce dobar deo vojske ( u materijalu ) unistili sada te " naoruzavaju ".Ljudi ako boga znate,menjaj te ovu ***** na sledecim izborima i birajte...ma sve jedno koga samo skidajte ove sa vlasti .

naum

pre 10 godina

Konačno se Srbija zalaže za sklapanje prijateljstva i na vojnom, planu, kome još trebaju vojni neprijatelji, još manje kada je reč o sili kakva je Amerika.

isidora

pre 10 godina

Ovo je još jedna potvrda da je Srbija, pre svega zahvaljujući Vučiću, podigla svoj kredibilitet i u Rusiji, i u zemljama EU, a i, što su mnogi sumnjali, u SAD.

zoran

pre 10 godina

"Lepa donacija nema sta. Sve pohvale za rad ministra Odbrane. Odlicno izvrsava svoje radne aktivnosti."
(19 84, 28. maj 2013 07:35

Ništa, ama NIŠTA Vučić nije uradio. Ne samo u vezi ovoga nego generalno. A ovo sa Amerima je dogovorio Šutanovac još pre dve godine. Mada lično mislim da nam Hummer uopšte nije trebao. Bolje da smo odavno ušli u NATO i događaji na Balkanu u zadnje dve decenije bi se totalno drugačije odvijali i svakako mnoooogo, mnogo povoljnije za nas.

БЕОГРАД – Министар одбране Драган Шутановац најавио је да ће за опремање Војске Србије у 2012. години опрема и наоружање бити набављани углавном од домаћих фирми и да се очекује америчка донација од 21 џипа „хамер”.

Танјуг
објављено: 03.01.2012

Google je čudo moji sns-OVCI!
I jedna ispravka za nepismenog Vučićevog plaćenog komentatora po zadatku. Ministar odbrane a ne ministar Odbrane (V razred Osnovne škole)

cicaa

pre 10 godina

Ova vozila ce svakako dobro doci nasoj vojsci,ali jos vise raduje vest,da se otvara novi pogon za izradu municije!Svaki korak je bitan za oporavak Srpske industrije i privrede!

Quan Chi

pre 10 godina

Dobra vest, opremanje opustosene vojske je u svakom slucaju pozitivan korak. Vojska je u vrlo nezavidnom polozaju, i ove donacije ce postaviti malo vece standarde.

Mirijevac

pre 10 godina

Ma koliko ova vozila imaju mana, ipak će našoj vojsci biti od velike koristi. Obnova sredstava je veoma važna, samo još oni migovi da stignu i već tada VS postaje daleko ozbiljnija.

Patria

pre 10 godina

I tako se danas mladi SNS-ovci kite i pisu hvalospeve nasem ministru odbrane, glorifikujuci rezultate rada ministra Sutanovca, o kojem su i na kojoj su temi prethodnih godina blatili politicke protivnike... Sad vam nesto ne smeta NATO bombardovanje, vidim? Tako je to kad si dezurni pljuvac svega normalnog, jednog dana dodje i taj trenutak da polizes to sto si popljuvao...
Ali napredujete naprednjaci, priznajem da svako moze da gresi, i da se popravi. Mozda od vas stvarno jednog dana budu normalni civilizovani Evropljani?

VOJNI - POLIGON

pre 10 godina

Lepa donacija od strane SAD nema sta. Sve pohvale za rad ministra Odbrane Aleksandra Vucica. Odlicno izvrsava svoje obaveze kao ministar odbrane, vodi racuna da poboljsa imidz Vojske, da poboljsa i polozaj pripadnika Vojske.

Bacvanin

pre 10 godina

Imao sam prilike da vozim takvo vozilo u USA. U principu terenac kao terenac nije los, cak naprotiv, nagib pi kojima se moze voziti je jako dobar, vrlo je sirok, nije toliko nestabilan, malo je bucan, ali to sam i ocekivao, puno trosi ali zato i ide.
Medjutim, i pored svih njegovih mana, ne verujem da je pogodan za nas. Mozda za Vojvodinu da (1. brigada) ali inace su nasi putevi previse uski da bi on mogao da se komotno krece.
Ne bi bilo zgoreg da ga koristimo u misijama pri UN?

nebojsa

pre 10 godina

sa jednim rezervoarom mozda stignes od leskovca do beograda ako vozis ~50km/h.
tosi ko tenk. potpuno ne rentabilno vozilo za male razdaljine.
dobro izgleda na parkingu

nebojsa

pre 10 godina

sa jednim rezervoarom mozda stignes od leskovca do beograda ako vozis ~50km/h.
tosi ko tenk. potpuno ne rentabilno vozilo za male razdaljine.
dobro izgleda na parkingu

cicaa

pre 10 godina

Ova vozila ce svakako dobro doci nasoj vojsci,ali jos vise raduje vest,da se otvara novi pogon za izradu municije!Svaki korak je bitan za oporavak Srpske industrije i privrede!

Zoran

pre 10 godina

Lepa vest,bravo za vojsku Srbije,i ministra odbrane koji nastoji da unapredi i obnovi Srbiju kvalitetnom masinerijom...Jos jedan korak napred!Bravo Vucicu!

zoran

pre 10 godina

"Lepa donacija nema sta. Sve pohvale za rad ministra Odbrane. Odlicno izvrsava svoje radne aktivnosti."
(19 84, 28. maj 2013 07:35

Ništa, ama NIŠTA Vučić nije uradio. Ne samo u vezi ovoga nego generalno. A ovo sa Amerima je dogovorio Šutanovac još pre dve godine. Mada lično mislim da nam Hummer uopšte nije trebao. Bolje da smo odavno ušli u NATO i događaji na Balkanu u zadnje dve decenije bi se totalno drugačije odvijali i svakako mnoooogo, mnogo povoljnije za nas.

БЕОГРАД – Министар одбране Драган Шутановац најавио је да ће за опремање Војске Србије у 2012. години опрема и наоружање бити набављани углавном од домаћих фирми и да се очекује америчка донација од 21 џипа „хамер”.

Танјуг
објављено: 03.01.2012

Google je čudo moji sns-OVCI!
I jedna ispravka za nepismenog Vučićevog plaćenog komentatora po zadatku. Ministar odbrane a ne ministar Odbrane (V razred Osnovne škole)

Mirijevac

pre 10 godina

Ma koliko ova vozila imaju mana, ipak će našoj vojsci biti od velike koristi. Obnova sredstava je veoma važna, samo još oni migovi da stignu i već tada VS postaje daleko ozbiljnija.

isidora

pre 10 godina

Ovo je još jedna potvrda da je Srbija, pre svega zahvaljujući Vučiću, podigla svoj kredibilitet i u Rusiji, i u zemljama EU, a i, što su mnogi sumnjali, u SAD.

Quan Chi

pre 10 godina

Dobra vest, opremanje opustosene vojske je u svakom slucaju pozitivan korak. Vojska je u vrlo nezavidnom polozaju, i ove donacije ce postaviti malo vece standarde.

VOJNI - POLIGON

pre 10 godina

Lepa donacija od strane SAD nema sta. Sve pohvale za rad ministra Odbrane Aleksandra Vucica. Odlicno izvrsava svoje obaveze kao ministar odbrane, vodi racuna da poboljsa imidz Vojske, da poboljsa i polozaj pripadnika Vojske.

Bacvanin

pre 10 godina

Imao sam prilike da vozim takvo vozilo u USA. U principu terenac kao terenac nije los, cak naprotiv, nagib pi kojima se moze voziti je jako dobar, vrlo je sirok, nije toliko nestabilan, malo je bucan, ali to sam i ocekivao, puno trosi ali zato i ide.
Medjutim, i pored svih njegovih mana, ne verujem da je pogodan za nas. Mozda za Vojvodinu da (1. brigada) ali inace su nasi putevi previse uski da bi on mogao da se komotno krece.
Ne bi bilo zgoreg da ga koristimo u misijama pri UN?

Patria

pre 10 godina

I tako se danas mladi SNS-ovci kite i pisu hvalospeve nasem ministru odbrane, glorifikujuci rezultate rada ministra Sutanovca, o kojem su i na kojoj su temi prethodnih godina blatili politicke protivnike... Sad vam nesto ne smeta NATO bombardovanje, vidim? Tako je to kad si dezurni pljuvac svega normalnog, jednog dana dodje i taj trenutak da polizes to sto si popljuvao...
Ali napredujete naprednjaci, priznajem da svako moze da gresi, i da se popravi. Mozda od vas stvarno jednog dana budu normalni civilizovani Evropljani?

Kaja

pre 10 godina

Nepisano pravilo glasi:
Država je jaka koliko i njena vojska
Vojska je jaka koliko i ekonomija države

Kako smo krenuli , možda ima neke nade da će nam se ekonomija popraviti u skorije vreme

student

pre 10 godina

molim B92 da ovakve vesti objavljuje noću, kada glasači po zadatku spavaju. Ovo, kao Gebels da ih je postrojio. Ljudi bez svoje misli...

ja

pre 10 godina

Sobzirom da radim u vojsci samo da iznesem jedu informaciju,juce me je zvao predpostavljeni staresina da mi kaze da skupljamo po 150 din da bi kupili trimere za kosenje trave,a vamo se kupuju avioni,kamioni i ostalo!STRASNO

5812

pre 10 godina

Više njih je prisustvovalo nego što je vozila primljeno.

Davne 1983. izvršena je primopredaja 30 vojnih terenskih vozila austrijske proizvodnje (nije bila u pitanju donacija) kojoj je prisustvovalo 10 vojnika, 2 starija vodnika i jedan kapetan (pri čemu je 10 vojnika imalo zadatak da vozila u 3 ture preveze sa železničke stanice u kasarnu). Vozila su bila namenjena samo jednom puku.

naum

pre 10 godina

Konačno se Srbija zalaže za sklapanje prijateljstva i na vojnom, planu, kome još trebaju vojni neprijatelji, još manje kada je reč o sili kakva je Amerika.

Za mučenike nazadnjačke trolove

pre 10 godina

Министар одбране Драган Шутановац најавио је да ће за опремање Војске Србије у 2012. години опрема и наоружање бити набављани углавном од домаћих фирми и да се очекује америчка донација од 21 џипа „хамер”.

Танјуг
објављено: 03.01.2012

Prestanite više da lupetate o voljenom tatici!!!!

komentar

pre 10 godina

wow...4 hammera ! ..ubrzano postajemo vojna super sila ! ..Koja smo mi banana drzava kad se Vucic slika pored 4 dzipa..mene bi bio blam.

ma ajde molim vas

pre 10 godina

svaka cast na modernizaciji Vojske Srbije sa 4 humera! koliko vidim internet vojska sns-a je modernizovana u potpunosti.
Srpskoj vojsci su potrebni daleko sofisticiraniji sistemi od humer-a kao sto je pvo,helikopterske jedinice itd...a ovo je mazanje ociju u zemlji sa sakom zaposlenih. Kad je Sutanovac nabavljao humere svi su postovali komentare:"sta ce nam to dok vlada siromastvo" i tome slicno a sad svi partijasi i partiski botovi hvale 4 humera kao pocetak neke ogromne modernizacije.

anti bot

pre 10 godina

VS se sve vise i ozbiljnije modernizuje, sto je veoma pohvalno, Poslednjih godina je srozavana, ali na svu srecu polako vraca ugled.
(Marjan, 28. maj 2013 14:33)
...sa ova 4 hamera Vojska Srbije pocinje ozbiljnu modernizaciju i vraca ugled??? sto znaci da bi kupovina polovnih tomos motocikala bila osrednja modernizacija po tebi?

apsolutno konsterniran

pre 10 godina

Jeste da je to samo 4 humvee vozilia,ali ako se malo stisnu,moz' zajedno i ministar i glavnokomandujuci,sa kompletnom armijom da stanu unutra...Pa da idu negde u...Nije to mala stvar,ej bre,modernizacija.

Veljko

pre 10 godina

Ruski avioni, Američki džipovi...Samo nam fale kineske hakerske jedinice i izraelska vojna obuka...Ne postoji sila koja bi smela da nas pipne

Sundjer Bob

pre 10 godina

Srbija treba saradjivati sa svima.Nikome ne treba da se pravdamo sto saradjujemo sa Moskvom, Vasingtonom ili Briselom, to je nasa politika na koju smo ponosni...

djole bre

pre 10 godina

Nemojte biti naivni. Ta vozila su namenjena za jedinice deklarisane za ucesce u mirovnim operacijama. Znaci ne opremaju nasu vojsku vec onaj deo vojske koji ce biti njihovo topovsko meso, u tamo nekoj pustari. Videcete za neko vreme...

Nikola IX

pre 10 godina

americko-srpsko LUDILO. Isti oni koji su ti jos juce dobar deo vojske ( u materijalu ) unistili sada te " naoruzavaju ".Ljudi ako boga znate,menjaj te ovu ***** na sledecim izborima i birajte...ma sve jedno koga samo skidajte ove sa vlasti .

bolje bi bilo...

pre 10 godina

Bolje da su nam dali medicinske skupe aparate za kontrolu zdravlja i za savremene operacije i naravno uz to ljude, koji ce da obuce nase lekare.A ne da im milion dolara placamo operacije...Ovi vojni Hameri ili kako se vec zovu ,bas nam i nisu neophodni u ovom casu...Nemamo nameru nikoga da napadamo a nadamo se ni da se branimo...Jer da bi se danas odbranio od neprijatelja moras imati bar isto sto i on a ako te napadaju udruzeni kao sto rade po svetu,onda moras da imas sve to taman koliko svi oni ,pa jos i vise,a to je tesko..Prema tome mi kao neutralna zemlja,bolje da trazimo ono sto ce nam sigurno produziti zivot a to su ti preskupi medicinski aparati...koje Ameri naravno da imaju.Oni ce pomoci u lecenju nasih gradjana i samim tim ce nas biti i vise..Ovako se u Srbiji umire samo zato sto nemamo para da nabavimo te precizne savremene medicinske aparate za dijagnostiku i operacije...

dragan

pre 10 godina

Vučić kaže da su amerikanci nama u vojne svrhe donirali 6 mil.dolara.Baš me interesuje po stavkama šta to vredi toliki novac.S druge strane Vučić bi da kupi avione od rusa koje će i naši praunuci otplaćivati.Pa ti avioni s obzirom na ovako malu teritoriju nemaju gde da lete.Naveo sam dva primera gde mislim da uzaludno trošimo sebe i svoje resurse.Vučiću okrenite se privredi a pustite amerikance i ruse i velike priče.Ovaj narod je gladan.

kennedy

pre 10 godina

Iako nisam srbin moram komentirati. Ovi hameri su samo lijepi za oko, a u ratnim situacijama su nista drugo nego obicno vozilo. Imali smo mi u bivsoj YU ista a mozda i bolja vozila. Kad su tako darezljivi sto vam ne poklone nesto ubojito a ne sredstco za prevoz sakice ljudi. Ovu funkciju su u nasem zadnjem ratu obavljali obicni civilni kobi automobili kao sto je volkswagen transporter. Ako slucajno upadne u neku ozbiljniju borbu ni ovaj hamer nema nista bolje izglede da prezivi od obicnog automobila. Prema tome ja u ovom poklonu samo vidim neko sitno ulizavanje koje u stvarnosti ne vrijedi nista. Ja mislim da ste vi zbog vase veze sa Rusima primorali Amere da vam daju neku prividnu pomoc da vas nebi izgubili. Na kraju cete vi ove poklone skupo platiti isto kao sto je bivsa YU platila one poklonjene GMC-ove.

nina

pre 10 godina

blago nama s vucicem. sredio je kriminalce (samo jedno ubistvo dnevno), korupciju (uhapsena tetkica u osnovnoj skoli), plate su super (kad stignu), na evropskom nivou (ko u albaniji), hrana jeftina, svi zaposleni, nasmejani, a i putevi i ulice su u takom stanju da sad njima moze bez problema da se vozi kupljenim avionima i malo teze hamerima. i hameri su inace ispravni, a za avione cemo videti kad ih budu transportovali i sklopili, verovatno vozom pa cemo na to malo sacekati. i sad, posto narod zivi u blagostanju, bas nas briga koliko sve to kosta, a i koliko ce preposteni vucic staviti u svoj dzep i dzepove njegovih banana.

Bole

pre 10 godina

Vazno je da je on dosao da primi hamere i da jede u Slobodi.A sto ta vojna fabrika nema posla i ide na kolektivni odmor krajem jula ti ga nije briga.Deset dana peru i ciste krug fabrike kao da ce da se valja po njemu.Videcemo sta ce biti kad pocetkom avgusta bez posla ostane 1200 radnika Slobode.Firmu mu vode nesposobni ljudi.Radila je i za vreme bombardovanja a sad su je doveli rub egzistencije.A naravno veceras na dnevniku ce.da bude sve kao iz bajke.

stranac

pre 10 godina

Pa hameri su terenci za pustinje. Sad samo da iz Srbije napravite Delibatsku Peščaru, pa da vam krene!:) Šta sve SNS botovi ne pišu, samo da uzdižu Vučića u nebo! Degutantno!!!

osica

pre 10 godina

molim B92 da ovakve vesti objavljuje noću, kada glasači po zadatku spavaju. Ovo, kao Gebels da ih je postrojio. Ljudi bez svoje misli...
(student, 28. maj 2013 13:21)

Oni prethodni su bili budni po celu noc, pred zoru na spavanje, tako da je bilo divno da od 8-14 mozes da lepo napises komentar. A onda kad se probude...bezanija !

Aleksandar

pre 10 godina

Danas smo od SAD dobili čak 4 hamera na poklon, a junoši Vučiću samo što suze i sline ne krenuše od sreće. Dečko je zaboravio da SAD funkcionišu na pravilu "nema besplatnog ručka". Zato bih ja iskoristio hamere za akciju keš za treš, dao ih na reciklažu, a dobijene pare vratio u SAD kao pomoć nastradalima u tornadu "Milosrdni anđeo" u Oklahomi.

Nikola

pre 10 godina

JNA je imala 5000 tenkova i 1000 aviona, a sada smo srecni jer nam je neko poklonio 4 dzipa. E sad, da se razumemo, ne mislim da nam treba neka velika vojska, niti da idemo u neke ratove i tako to, niti sam jugonostalgicar, al malo smo nisko pali. A ovaj ministar odbrane je valjda jedan od zasluzniih sto smo tu gde smo, ali ni to nema veze. Krecemo od nule, ma tako je i najbolje.

SEVER

pre 10 godina

hvala im, ali mi se hamer ne svidja zbog potrosnje (razumno onoliko gvozdja mora da se pokrene). Najvise bih voleo da kod nas napravimo neku fabriku ili da dovedemo dizajnere, inzenjere da pokrenemo FAP.

zoki

pre 10 godina

sve ovo ce zavrsiti u nekim od nasih skladista i stojace sve dok ne dodje do slikanja za novine i kurcenja pred inostranim politicarima. a to nije slucaj samo sa ovim. vozilima, pogledajte malo bolje oko vas (barem gde ima kasarna) jos ce te videti da se nose standardne uniforme M93 a kada pogledamo u novinama i tv-u jasno cemo videti da sve puca na njima od nase "najnovije opreme" M10 termal uniforme. koje su se perfektno pokazale ali posle treceg pranja se mogu odmah baciti a evo i zasto dragi srbi. po nezvanicnim informacija jednog od radnika yumco firme u vranju koja sije nove unforme M10 koja nije htela da otkrije svoj indetitek kaze da novac koji je dobijen za boje uniforme ustvari potrosen za boju 3klase kao i materijal za sivenje. tako da novu uniformu posle svega par dana mozete baciti jer se materijal podere a boje razlazu nakon cega izblede i odpustaju se. a sto se tice novije borbene opreme takodje kao i ova vozela stoje u posebnim ormarima koje cekaju novinare i strance da bi imali sta da pokazu i tim se pohvale kako je nas vojnik po svim standardima opremljen. a sto se oruzja tice, nove automatske puske M21 5,56mm se koriste u iste svrhe. a po recima jednog pripadnike VJS takodje ne otkrivajuci svoj indetitet je izjavio da su im te puske zabranjene za korsicenje jer kako je on rekao "previse je skupa i pripadnici ne umeju da paze" takodje u komplet sa ovom puskom M21 dolazi pod-cevni bacac grana 40mm i opticki nisani dva modela ON M04 "TELEOPTIK" i ON M04A "ZRAK" zbog ove celokupne opreme visokog NATO standarda i visoke cene ove puske ipak nisu u stalnoj funkciji nase vojske vec kao sto na pocetku rekoh stoje tamo negde i cekaju kamere, novinare i strane politicare kome bi bile predstavljene. moje pitanje je ovo. sta cemo koristiti kada nedaj boze dodje do rata? jer iz ovog oruzja jos niko od nasih pripadnika profesionalne vojske ni jednom nije pucao a vecina nije ni videla njene dodatke. zasto se ovo cuva zasto govorite da sve imate a nikom ne date, barem onima kojima bi najvise trebalo.

ZA

pre 10 godina

JNA je imala 5000 tenkova i 1000 aviona, a sada smo srecni jer nam je neko poklonio 4 dzipa. E sad, da se razumemo, ne mislim da nam treba neka velika vojska, niti da idemo u neke ratove i tako to, niti sam jugonostalgicar, al malo smo nisko pali. A ovaj ministar odbrane je valjda jedan od zasluzniih sto smo tu gde smo, ali ni to nema veze. Krecemo od nule, ma tako je i najbolje.
(Nikola, 28. maj 2013 16:29)

JNA nikada u svojoj istoriji nije imala 500 tenkova, niti 1000 aviona, ne znam odakle Vam ova informacija. Jedino savremeno od tenkova JNA je imala oko 300 i kusur tenkova M-84, ostalo je cinilo oko 850 T-55, oko 200 M-47, oko 300 M-4 Sherman (donacija SAD) i oko 300 T-34 (donacija SSSR). Imala je i nesto lovaca tenkova poput M-18 Hellcat i nekih trofejnih nemackih. Sto se aviona tice, jedino 16 MiG-29 su bili moderni. Sve ostalo je na tehnoloskom nivou iz drugog svetskog rata!

Student

pre 10 godina

(anti bot, 28. maj 2013 15:33)
17 hamera je super stvar, jer naša vojska ima oko 200 BVP-a,tako da je ovo dobra stvar.
Pre 14 godina nas bombardovali, danas nam daju oružije. Ovaj svet je lud

Петар Миловановић

pre 10 godina

Ја мислим да је боље да смо од руса купили 4 ладе њиве и прилагодили их војним потребама! Мало их ојачати оклопом споља, уградити напред митраљез а позади противтенковски топ бестрзајац. Мање би нас коштало одржавање, гориво и сервисирање! И мање би се ти американци дували да су нам нешто корисно поклонили! А штете које су нам нанели од 1990. године до данас не могу да надокнаде ни за 1.000 година!

donator

pre 10 godina

Pogon koji je otvoren danas u Slobodi, Cacak zapocet je u vreme Sutanovca.
Sem najava nista novo u vreme Vucica. Ni pogona, ni trzista, ni ugovora.

noni

pre 10 godina

Kada bi meni bogati prijatelj poklonio pištolj, a meni treba stotinu egzistencijalnih stvari, ne bih ga više smatrao prijateljem.
Prijatelji jedni drugima ne poklanjaju oružje, ukoliko nisu lovci obojica!

.

pre 10 godina

I zamislite,daleko bilo,Srbija upadne u neki rat.I sad krece "peglanje" sa nekom zemljom/zemljama i odjednom vidis na nebu srpske Mig 29M2 ruske proizvodnje i na zemlji srpske Hamere americke proizvodnje i zbunis svakog neprijatelja u najavi koji ce jos samo ocekivati Kineza sa srpskom trobojkom da iskoci odnekud.Realno,neshvatljivo je uzimati toliko "sarene" vojne tehnologije sa sve strane sveta,pre svega zbog odrzavanja iste.Pametne zemlje forsiraju isti tip proizvodjaca vojne opreme koje kasnije eksploatisu i unapredjuju a kad spojis dve razdvojene ideologije dobijes konfuziju u sopstvenim oruzanim snagama i jos zbunjenijeg neprijatelja

Ђузепе

pre 10 godina

као нису Амери убацили у њих нешто за прислушкивање/праћење/шпијунажу?

d

pre 10 godina

tako je. idemo u "mirovne" operacije. kroz istoriju smo pokazali da nismo dorasli izazovima medjunarodne politike i da nismo sposobni da adekvatno organizujemo drustveno uredjenje i privredu. ipak, sa druge strane, pokazali smo da smo medju najboljima kada treba da se ubija i gine za druge.

Саша

pre 10 godina

Браћо драга, научите једном за сва времена: У англосаксонском свету нико никоме ништа не поклања за бадава. Или, како би Черчил рекао: "Нема бесплатног ручка!"
Да су велике Империје тако великодушне, човекољувиве и дарежљиве, не би држале свет под својом контролом.
"Timeo danaos et dona ferentes!"

Black

pre 10 godina

@stranac
Nisi bas obavesten :)

Humvee je visenamensko vozilo, ne znam odakle ti to da je za pustinju? Naprotiv, pravljeno je i za sumske i planinske puteve.

Inace, Hummer je civilna marka, vojno vozilo se zove Humvee

SM

pre 10 godina

Dobra vest, opremanje opustosene vojske je u svakom slucaju pozitivan korak. Vojska je u vrlo nezavidnom polozaju, i ove donacije ce postaviti malo vece standarde.

panonski

pre 10 godina

Vrednost poklona je simbolicna. Ali mi se svidja kako razmislja Vucic i kako to u praksi sprovodi. Zaista treba da budemo dobri sa drzavama koje su najjace i najbogatije, ne favorizujuci ni jednu..

AHIL

pre 10 godina

Ne vidim sta je lose imati prijatelje i saradnike i na istoku i na zapadu, da smo ranije imali te prijatelje ne bi nam se desilo to sto nam se u proslosti desilo. Zato podrzavam Vladu u njenim naporima da vrata Srbije otvori i prema Rusiji i prema EU i prema SAD.

milan@pjc

pre 10 godina

za kratko vreme Vucic je dosta uradio kako za vojsku tako i u borbi protiv korupcije,stize nam oprema i sa zapada ai iz rusije,ovako su trebali raditi i prosli funkcioneri pa bi sad bili u mnogo boljoj poziciji

ANTI EUROPE(JA)C - ZAUVEK !!!!!

pre 10 godina

Pa amerima je samo i preostalo da nam salju ovakve poklone, jer je glupo da nam poklone PVO sisteme 'Patriot' koji jos uvek nisu na nivou sistema S-300PM koji su Rusi uveli u upotrebu jos 1989. godine, a S-300PT je bio prvi sistem u ozloglasenoj 'S-300 porodici' i pojavio se daleke 1978 godine. Nisu na tom nivou, jer Ameri jos uvek ne mogu da provale algoritme koji su u tim sistemima. Ko zna ZNA, a ko ne zna - poklanja HUMWEE-je. Uzgred napisano, HUMWEE ili u prevodu svakog slova je (visoko pokretno visenamensko tockasko vozilo) i nije zastareo, kako neki biseri pisu. Ne, naprotiv, Humwee je bio rodonacelnik takvog tipa vojnih terenskih vozila, a da vise nije najbolji se itekako slazem. E sad', nije ni za bacanje. Ako nam Rusi nekad' poklone svoje vozila tog' tipa, kao sto su TIGR-M (GAZ 2975), ili jos bolje buduci VOLK (VPK-3927) - opet dobro. Svidjali se nekom' jedni ili drugi po oruzju, po meni nije svejedno, jer ja samo Ruse cenim. Kako god, jedine dve zemlje koje sve samostalne prave, od malokalibarskog zrna pa do interkontinentalnih raket su samo ROSIJA I USA.

MILOS M

pre 10 godina

Ne vidim sta je lose imati prijatelje i saradnike i na istoku i na zapadu, da smo ranije imali te prijatelje ne bi nam se desilo to sto nam se u proslosti desilo. Zato podrzavam Vladu u njenim naporima da vrata Srbije otvori i prema Rusiji i prema EU i prema SAD.

ccccc

pre 10 godina

Ne mozes narodu udovoljiti nikako. Pljujete coveka kao da nista nije uradio, zbog gresaka njegovih prethodnika. Svaka cast Vucicu, samo tako nastavi. Ovim tempom kada budes Srbiji obezbedio ozbiljnu vojsku i tada ce te verovatno pljuvati, ali ce to vise biti neki srpski mentalitet nego realnost, jer ce i sami biti svesni da radis za Srbiju. Korak po korak, ali za godinu dana nepunih uradio si vise nego svi tvoji prethodnici zajedno za 10 godina.

znatiželja

pre 10 godina

(student, 28. maj 2013 13:21)

Da nisi ti možda jedan od "jadnih studenata" koji je donirao DS kampanju sa pola miliona dinara i više.Tako je bar DS u izveštajima o donacijama naveo....čekam odgovor????

Od kukičenja i štrikanja

pre 10 godina

Da nisi ti možda jedan od "jadnih studenata" koji je donirao DS kampanju sa pola miliona dinara i više.Tako je bar DS u izveštajima o donacijama naveo....čekam odgovor????
(znatiželja, 28. maj 2013 18:09)

To pitanje postavi "prvoj dami" koja je kao domaćica donirala pola miliona dinara vašoj partiji pa reci hooooppppp!!!!

Nikola

pre 10 godina

(ZA, 28. maj 2013 19:11)

nije mi bila namera da prebojavam tenkove i avione JNA, vise sam metaforicno rekao 5000 tenkova i 1000 aviona, al dobro sad. Mada se ne moze reci da su migovi 21 na nivou drugog svetskog rata. Da je to bila ozbiljna drzava a i ozbiljna vojska ne moze se poreci. A sto se tice tehnicke zaostalosti ona se pocela pojavljivati osamdesetih kada je i cela Jugoslavija pocela da zaosteje. Jednostavno tada nisamo sposobne, prave ljude na pravim mestima i zato smo sada tu gde smo. Krecemo od nule, i drugacije nije ni moglo. Kao sto i nas misnistar odbrane posele onih granica velike Srbije krece od malo manje Srbije ali, bez cinizma, sve ce to na kraju biti dobro.

Бојан Илић

pre 10 godina

Неко је сео и размислио како да једним ударцем убије две муве!
Примио поклон и тако се обавезао да буде "љубазан"!
Успут смо још бољи пријатељи са Америма (сада смо са њима на cool)!
Мислим да је ово возило типа за интервенцију "уклањање споменика у центру"!
Ионако смо већ добили "зелено светло" да је то ок што радимо и како радимо!
А и поклону се у зубе не гледа, барем тако кажу...

Igra prestola

pre 10 godina

Vojska je temelj svake države koja je garant da država neće biti predmet raznih ucena i potkusurivanja, zato će ovo ulaganje u vojsku Srbije imati dugoročne pozitivne efekte.

MICA

pre 10 godina

Srbiji treba jaka vojska,jer to je snaga svake zemlje!Pomoc treba prihvatiti od svih,koji imaju dobre namere!Ministar se trudi,da vojska ponovo bude garant mira ove zemlje!

ZA

pre 10 godina

@Nikola
"Da je to bila ozbiljna drzava a i ozbiljna vojska ne moze se poreci"
Moze se poreci, jer da je bila iole ozbiljna ne bi zavrsila na nacin kako je zavrsila!

Marjan

pre 10 godina

VS se sve vise i ozbiljnije modernizuje, sto je veoma pohvalno, Poslednjih godina je srozavana, ali na svu srecu polako vraca ugled.

bataSMraka

pre 10 godina

Dok su svi pokusavali da reformisu vojsku i da on nje naprave nesto sto ona nije sadasnja vlast vraca vojsci ugled i postovanje i mogucnost da mladi ljudi,pre svega,opet vide svoju sansu da stvore sebi buducnost sluzeci otadzbini na nacin kao sto je nekada i bio

Vojno neutralan

pre 10 godina

Divno je čuti da država obnavlja svoje vojne resurse, pa čak to bilo i preko donacija, jer bez stabilne i jake vojske nema ni stabilne i jake države koja će biti ravnopravan partner državama u svetu u svim oblastima.

anabela

pre 10 godina

Saradnja i sa istokom i sa zapadom, treba da bude ideja svih politicara. Uzmi od njih najbolje (mig od rusa hamer od amera) i gledaj interese svoje drzave. Vucicevo ministrovanje, iako su mnogi bili skepticni i mnogima nije bio po volji, postaje jedna od svetlijih ako ne i najsvetlija tacka rada ove Vlade.

Kiril

pre 10 godina

Vučić sarađuje i sa Rusijom, Amerikom i EU, i ta njegova saradnja daje rezultate. Svaka mu čast jer sve što radi to je u interesu Srbije. Podrška Vučiću.

Jagodiceva

pre 10 godina

Sigurno korisno za Vojsku i pohvalno za Ministra Vojnog, iako sumnjicavi i sitnicavi u svemu nadju razlog za podsmeh ili manu.
Da se skuci kuca, treba, nacina , vemena, umeca i mnogo rada !

Sladjana M.

pre 10 godina

Puna podrška Vučiću koji polako dovodi u red ovu zemlju. Sarađuje i sa istokom i sa zapadom i što je najbitnije ta njegova saradnja daje odlicne rezultate.

Sunčica

pre 10 godina

Odkad je Vučić Ministar odbrane i Vicepremijer, donacije i investicije samo stižu! Konačno dobijamo ugled u svetu koji smo odavno izgubili!

uzimali davali

pre 10 godina

Pa u kakvom stanju su zuckasti ostavili drzavnu kasu..Tesko da mozemo da kupimo i Vartburga.Pa i da ga kupimo ne bi imali lovu za ono vojno budzenje...Prema tome Vucicu svaka ti cast.Jedino ih pitaj da to cendziramo za neki medicinski aparat u toj vrednosti...Ali opet kad pogledas,bolje da nesto daju,dosta su nam i uzeli...

Srbin 100%

pre 10 godina

Potpredsednik vlade je ucinio dosta dobar posao na promociji oruzanih snaga Srbije,poboljsanju njihovog materijalnog stanja i svakako obnavljanju vec gotovo istrosenih resursa koji poseduju

Nerviranje, srbima radovanje

pre 10 godina

Za ( ZA, 29. maj 2013 06:29)

Bolje da obnovite istoriju. Mnoge veće države, da ne kažem imperije su isto propale tokom istorije.

vojnik

pre 10 godina

Dobro je što se radi na modernizaciji i jačanju vojske,jer prethodnih godina na tom polju se ništa nije dešavalo.Prethodna vlast uspela je samo da uništi i ono postojeće naoružanje,a o nabavci novog niko nije razmišljao do sada.

macak

pre 10 godina

a sta su nam Rusi dali? kiflu i vodku....
(srle, 28. maj 2013 07:21)

Cak i da su nam nista nisu dali (niko nije u obavezi da nam bilo sta poklanja), makar nam nista nisu oteli.

Rus

pre 10 godina

Kakva vojska takva i država. Pna podrška Vučiću koji polako dovodi u red ovu zemlju. Sarađuje i sa istokom isa zapadom i što je najbitnije ta njegov asaradnja daje rezultate.

Nikola

pre 10 godina

@Nikola
"Da je to bila ozbiljna drzava a i ozbiljna vojska ne moze se poreci"
Moze se poreci, jer da je bila iole ozbiljna ne bi zavrsila na nacin kako je zavrsila!
(ZA, 29. maj 2013 06:29)

Pa onda ni Rimsko carstovo nije bila ozbiljana drzava jer je zavrsilo kako je zavrsilo?! Ne treba mesati nesposobnosti politicara osamdesetih u Jugoslaviji sa svim onim sto ta drzava jeste postigla (od obrazovanja do industrijalizacije), a sto mi danas nismo sposobni cak ni da odrzavamo!

dule56

pre 10 godina

Vojsku polako gradimo nakon devedesetih i prve decenije 20tog veka, jos da se malo poradi na industriji i ekonomiji i mislim da ova Vlada moze na sledecim izborima da ponovo osvoji poverenje gradjana.

Zoran

pre 10 godina

Lepa vest,bravo za vojsku Srbije,i ministra odbrane koji nastoji da unapredi i obnovi Srbiju kvalitetnom masinerijom...Jos jedan korak napred!Bravo Vucicu!

Nikola IX

pre 10 godina

americko-srpsko LUDILO. Isti oni koji su ti jos juce dobar deo vojske ( u materijalu ) unistili sada te " naoruzavaju ".Ljudi ako boga znate,menjaj te ovu ***** na sledecim izborima i birajte...ma sve jedno koga samo skidajte ove sa vlasti .

nebojsa

pre 10 godina

sa jednim rezervoarom mozda stignes od leskovca do beograda ako vozis ~50km/h.
tosi ko tenk. potpuno ne rentabilno vozilo za male razdaljine.
dobro izgleda na parkingu

zoran

pre 10 godina

"Lepa donacija nema sta. Sve pohvale za rad ministra Odbrane. Odlicno izvrsava svoje radne aktivnosti."
(19 84, 28. maj 2013 07:35

Ništa, ama NIŠTA Vučić nije uradio. Ne samo u vezi ovoga nego generalno. A ovo sa Amerima je dogovorio Šutanovac još pre dve godine. Mada lično mislim da nam Hummer uopšte nije trebao. Bolje da smo odavno ušli u NATO i događaji na Balkanu u zadnje dve decenije bi se totalno drugačije odvijali i svakako mnoooogo, mnogo povoljnije za nas.

БЕОГРАД – Министар одбране Драган Шутановац најавио је да ће за опремање Војске Србије у 2012. години опрема и наоружање бити набављани углавном од домаћих фирми и да се очекује америчка донација од 21 џипа „хамер”.

Танјуг
објављено: 03.01.2012

Google je čudo moji sns-OVCI!
I jedna ispravka za nepismenog Vučićevog plaćenog komentatora po zadatku. Ministar odbrane a ne ministar Odbrane (V razred Osnovne škole)

Patria

pre 10 godina

I tako se danas mladi SNS-ovci kite i pisu hvalospeve nasem ministru odbrane, glorifikujuci rezultate rada ministra Sutanovca, o kojem su i na kojoj su temi prethodnih godina blatili politicke protivnike... Sad vam nesto ne smeta NATO bombardovanje, vidim? Tako je to kad si dezurni pljuvac svega normalnog, jednog dana dodje i taj trenutak da polizes to sto si popljuvao...
Ali napredujete naprednjaci, priznajem da svako moze da gresi, i da se popravi. Mozda od vas stvarno jednog dana budu normalni civilizovani Evropljani?

isidora

pre 10 godina

Ovo je još jedna potvrda da je Srbija, pre svega zahvaljujući Vučiću, podigla svoj kredibilitet i u Rusiji, i u zemljama EU, a i, što su mnogi sumnjali, u SAD.

VOJNI - POLIGON

pre 10 godina

Lepa donacija od strane SAD nema sta. Sve pohvale za rad ministra Odbrane Aleksandra Vucica. Odlicno izvrsava svoje obaveze kao ministar odbrane, vodi racuna da poboljsa imidz Vojske, da poboljsa i polozaj pripadnika Vojske.

student

pre 10 godina

molim B92 da ovakve vesti objavljuje noću, kada glasači po zadatku spavaju. Ovo, kao Gebels da ih je postrojio. Ljudi bez svoje misli...

apsolutno konsterniran

pre 10 godina

Jeste da je to samo 4 humvee vozilia,ali ako se malo stisnu,moz' zajedno i ministar i glavnokomandujuci,sa kompletnom armijom da stanu unutra...Pa da idu negde u...Nije to mala stvar,ej bre,modernizacija.

milan@pjc

pre 10 godina

za kratko vreme Vucic je dosta uradio kako za vojsku tako i u borbi protiv korupcije,stize nam oprema i sa zapada ai iz rusije,ovako su trebali raditi i prosli funkcioneri pa bi sad bili u mnogo boljoj poziciji

cicaa

pre 10 godina

Ova vozila ce svakako dobro doci nasoj vojsci,ali jos vise raduje vest,da se otvara novi pogon za izradu municije!Svaki korak je bitan za oporavak Srpske industrije i privrede!

panonski

pre 10 godina

Vrednost poklona je simbolicna. Ali mi se svidja kako razmislja Vucic i kako to u praksi sprovodi. Zaista treba da budemo dobri sa drzavama koje su najjace i najbogatije, ne favorizujuci ni jednu..

bolje bi bilo...

pre 10 godina

Bolje da su nam dali medicinske skupe aparate za kontrolu zdravlja i za savremene operacije i naravno uz to ljude, koji ce da obuce nase lekare.A ne da im milion dolara placamo operacije...Ovi vojni Hameri ili kako se vec zovu ,bas nam i nisu neophodni u ovom casu...Nemamo nameru nikoga da napadamo a nadamo se ni da se branimo...Jer da bi se danas odbranio od neprijatelja moras imati bar isto sto i on a ako te napadaju udruzeni kao sto rade po svetu,onda moras da imas sve to taman koliko svi oni ,pa jos i vise,a to je tesko..Prema tome mi kao neutralna zemlja,bolje da trazimo ono sto ce nam sigurno produziti zivot a to su ti preskupi medicinski aparati...koje Ameri naravno da imaju.Oni ce pomoci u lecenju nasih gradjana i samim tim ce nas biti i vise..Ovako se u Srbiji umire samo zato sto nemamo para da nabavimo te precizne savremene medicinske aparate za dijagnostiku i operacije...

Marjan

pre 10 godina

VS se sve vise i ozbiljnije modernizuje, sto je veoma pohvalno, Poslednjih godina je srozavana, ali na svu srecu polako vraca ugled.

5812

pre 10 godina

Više njih je prisustvovalo nego što je vozila primljeno.

Davne 1983. izvršena je primopredaja 30 vojnih terenskih vozila austrijske proizvodnje (nije bila u pitanju donacija) kojoj je prisustvovalo 10 vojnika, 2 starija vodnika i jedan kapetan (pri čemu je 10 vojnika imalo zadatak da vozila u 3 ture preveze sa železničke stanice u kasarnu). Vozila su bila namenjena samo jednom puku.

Mirijevac

pre 10 godina

Ma koliko ova vozila imaju mana, ipak će našoj vojsci biti od velike koristi. Obnova sredstava je veoma važna, samo još oni migovi da stignu i već tada VS postaje daleko ozbiljnija.

MICA

pre 10 godina

Srbiji treba jaka vojska,jer to je snaga svake zemlje!Pomoc treba prihvatiti od svih,koji imaju dobre namere!Ministar se trudi,da vojska ponovo bude garant mira ove zemlje!

ccccc

pre 10 godina

Ne mozes narodu udovoljiti nikako. Pljujete coveka kao da nista nije uradio, zbog gresaka njegovih prethodnika. Svaka cast Vucicu, samo tako nastavi. Ovim tempom kada budes Srbiji obezbedio ozbiljnu vojsku i tada ce te verovatno pljuvati, ali ce to vise biti neki srpski mentalitet nego realnost, jer ce i sami biti svesni da radis za Srbiju. Korak po korak, ali za godinu dana nepunih uradio si vise nego svi tvoji prethodnici zajedno za 10 godina.

Kaja

pre 10 godina

Nepisano pravilo glasi:
Država je jaka koliko i njena vojska
Vojska je jaka koliko i ekonomija države

Kako smo krenuli , možda ima neke nade da će nam se ekonomija popraviti u skorije vreme

Igra prestola

pre 10 godina

Vojska je temelj svake države koja je garant da država neće biti predmet raznih ucena i potkusurivanja, zato će ovo ulaganje u vojsku Srbije imati dugoročne pozitivne efekte.

AHIL

pre 10 godina

Ne vidim sta je lose imati prijatelje i saradnike i na istoku i na zapadu, da smo ranije imali te prijatelje ne bi nam se desilo to sto nam se u proslosti desilo. Zato podrzavam Vladu u njenim naporima da vrata Srbije otvori i prema Rusiji i prema EU i prema SAD.

Vojno neutralan

pre 10 godina

Divno je čuti da država obnavlja svoje vojne resurse, pa čak to bilo i preko donacija, jer bez stabilne i jake vojske nema ni stabilne i jake države koja će biti ravnopravan partner državama u svetu u svim oblastima.

Sundjer Bob

pre 10 godina

Srbija treba saradjivati sa svima.Nikome ne treba da se pravdamo sto saradjujemo sa Moskvom, Vasingtonom ili Briselom, to je nasa politika na koju smo ponosni...

Jagodiceva

pre 10 godina

Sigurno korisno za Vojsku i pohvalno za Ministra Vojnog, iako sumnjicavi i sitnicavi u svemu nadju razlog za podsmeh ili manu.
Da se skuci kuca, treba, nacina , vemena, umeca i mnogo rada !

MILOS M

pre 10 godina

Ne vidim sta je lose imati prijatelje i saradnike i na istoku i na zapadu, da smo ranije imali te prijatelje ne bi nam se desilo to sto nam se u proslosti desilo. Zato podrzavam Vladu u njenim naporima da vrata Srbije otvori i prema Rusiji i prema EU i prema SAD.

anabela

pre 10 godina

Saradnja i sa istokom i sa zapadom, treba da bude ideja svih politicara. Uzmi od njih najbolje (mig od rusa hamer od amera) i gledaj interese svoje drzave. Vucicevo ministrovanje, iako su mnogi bili skepticni i mnogima nije bio po volji, postaje jedna od svetlijih ako ne i najsvetlija tacka rada ove Vlade.

Bacvanin

pre 10 godina

Imao sam prilike da vozim takvo vozilo u USA. U principu terenac kao terenac nije los, cak naprotiv, nagib pi kojima se moze voziti je jako dobar, vrlo je sirok, nije toliko nestabilan, malo je bucan, ali to sam i ocekivao, puno trosi ali zato i ide.
Medjutim, i pored svih njegovih mana, ne verujem da je pogodan za nas. Mozda za Vojvodinu da (1. brigada) ali inace su nasi putevi previse uski da bi on mogao da se komotno krece.
Ne bi bilo zgoreg da ga koristimo u misijama pri UN?

Quan Chi

pre 10 godina

Dobra vest, opremanje opustosene vojske je u svakom slucaju pozitivan korak. Vojska je u vrlo nezavidnom polozaju, i ove donacije ce postaviti malo vece standarde.

naum

pre 10 godina

Konačno se Srbija zalaže za sklapanje prijateljstva i na vojnom, planu, kome još trebaju vojni neprijatelji, još manje kada je reč o sili kakva je Amerika.

Sunčica

pre 10 godina

Odkad je Vučić Ministar odbrane i Vicepremijer, donacije i investicije samo stižu! Konačno dobijamo ugled u svetu koji smo odavno izgubili!

osica

pre 10 godina

molim B92 da ovakve vesti objavljuje noću, kada glasači po zadatku spavaju. Ovo, kao Gebels da ih je postrojio. Ljudi bez svoje misli...
(student, 28. maj 2013 13:21)

Oni prethodni su bili budni po celu noc, pred zoru na spavanje, tako da je bilo divno da od 8-14 mozes da lepo napises komentar. A onda kad se probude...bezanija !

bataSMraka

pre 10 godina

Dok su svi pokusavali da reformisu vojsku i da on nje naprave nesto sto ona nije sadasnja vlast vraca vojsci ugled i postovanje i mogucnost da mladi ljudi,pre svega,opet vide svoju sansu da stvore sebi buducnost sluzeci otadzbini na nacin kao sto je nekada i bio

Петар Миловановић

pre 10 godina

Ја мислим да је боље да смо од руса купили 4 ладе њиве и прилагодили их војним потребама! Мало их ојачати оклопом споља, уградити напред митраљез а позади противтенковски топ бестрзајац. Мање би нас коштало одржавање, гориво и сервисирање! И мање би се ти американци дували да су нам нешто корисно поклонили! А штете које су нам нанели од 1990. године до данас не могу да надокнаде ни за 1.000 година!

Veljko

pre 10 godina

Ruski avioni, Američki džipovi...Samo nam fale kineske hakerske jedinice i izraelska vojna obuka...Ne postoji sila koja bi smela da nas pipne

ZA

pre 10 godina

JNA je imala 5000 tenkova i 1000 aviona, a sada smo srecni jer nam je neko poklonio 4 dzipa. E sad, da se razumemo, ne mislim da nam treba neka velika vojska, niti da idemo u neke ratove i tako to, niti sam jugonostalgicar, al malo smo nisko pali. A ovaj ministar odbrane je valjda jedan od zasluzniih sto smo tu gde smo, ali ni to nema veze. Krecemo od nule, ma tako je i najbolje.
(Nikola, 28. maj 2013 16:29)

JNA nikada u svojoj istoriji nije imala 500 tenkova, niti 1000 aviona, ne znam odakle Vam ova informacija. Jedino savremeno od tenkova JNA je imala oko 300 i kusur tenkova M-84, ostalo je cinilo oko 850 T-55, oko 200 M-47, oko 300 M-4 Sherman (donacija SAD) i oko 300 T-34 (donacija SSSR). Imala je i nesto lovaca tenkova poput M-18 Hellcat i nekih trofejnih nemackih. Sto se aviona tice, jedino 16 MiG-29 su bili moderni. Sve ostalo je na tehnoloskom nivou iz drugog svetskog rata!

stranac

pre 10 godina

Pa hameri su terenci za pustinje. Sad samo da iz Srbije napravite Delibatsku Peščaru, pa da vam krene!:) Šta sve SNS botovi ne pišu, samo da uzdižu Vučića u nebo! Degutantno!!!

SM

pre 10 godina

Dobra vest, opremanje opustosene vojske je u svakom slucaju pozitivan korak. Vojska je u vrlo nezavidnom polozaju, i ove donacije ce postaviti malo vece standarde.

Rus

pre 10 godina

Kakva vojska takva i država. Pna podrška Vučiću koji polako dovodi u red ovu zemlju. Sarađuje i sa istokom isa zapadom i što je najbitnije ta njegov asaradnja daje rezultate.

dragan

pre 10 godina

Vučić kaže da su amerikanci nama u vojne svrhe donirali 6 mil.dolara.Baš me interesuje po stavkama šta to vredi toliki novac.S druge strane Vučić bi da kupi avione od rusa koje će i naši praunuci otplaćivati.Pa ti avioni s obzirom na ovako malu teritoriju nemaju gde da lete.Naveo sam dva primera gde mislim da uzaludno trošimo sebe i svoje resurse.Vučiću okrenite se privredi a pustite amerikance i ruse i velike priče.Ovaj narod je gladan.

Nikola

pre 10 godina

JNA je imala 5000 tenkova i 1000 aviona, a sada smo srecni jer nam je neko poklonio 4 dzipa. E sad, da se razumemo, ne mislim da nam treba neka velika vojska, niti da idemo u neke ratove i tako to, niti sam jugonostalgicar, al malo smo nisko pali. A ovaj ministar odbrane je valjda jedan od zasluzniih sto smo tu gde smo, ali ni to nema veze. Krecemo od nule, ma tako je i najbolje.

ANTI EUROPE(JA)C - ZAUVEK !!!!!

pre 10 godina

Pa amerima je samo i preostalo da nam salju ovakve poklone, jer je glupo da nam poklone PVO sisteme 'Patriot' koji jos uvek nisu na nivou sistema S-300PM koji su Rusi uveli u upotrebu jos 1989. godine, a S-300PT je bio prvi sistem u ozloglasenoj 'S-300 porodici' i pojavio se daleke 1978 godine. Nisu na tom nivou, jer Ameri jos uvek ne mogu da provale algoritme koji su u tim sistemima. Ko zna ZNA, a ko ne zna - poklanja HUMWEE-je. Uzgred napisano, HUMWEE ili u prevodu svakog slova je (visoko pokretno visenamensko tockasko vozilo) i nije zastareo, kako neki biseri pisu. Ne, naprotiv, Humwee je bio rodonacelnik takvog tipa vojnih terenskih vozila, a da vise nije najbolji se itekako slazem. E sad', nije ni za bacanje. Ako nam Rusi nekad' poklone svoje vozila tog' tipa, kao sto su TIGR-M (GAZ 2975), ili jos bolje buduci VOLK (VPK-3927) - opet dobro. Svidjali se nekom' jedni ili drugi po oruzju, po meni nije svejedno, jer ja samo Ruse cenim. Kako god, jedine dve zemlje koje sve samostalne prave, od malokalibarskog zrna pa do interkontinentalnih raket su samo ROSIJA I USA.

Za mučenike nazadnjačke trolove

pre 10 godina

Министар одбране Драган Шутановац најавио је да ће за опремање Војске Србије у 2012. години опрема и наоружање бити набављани углавном од домаћих фирми и да се очекује америчка донација од 21 џипа „хамер”.

Танјуг
објављено: 03.01.2012

Prestanite više da lupetate o voljenom tatici!!!!

znatiželja

pre 10 godina

(student, 28. maj 2013 13:21)

Da nisi ti možda jedan od "jadnih studenata" koji je donirao DS kampanju sa pola miliona dinara i više.Tako je bar DS u izveštajima o donacijama naveo....čekam odgovor????

kennedy

pre 10 godina

Iako nisam srbin moram komentirati. Ovi hameri su samo lijepi za oko, a u ratnim situacijama su nista drugo nego obicno vozilo. Imali smo mi u bivsoj YU ista a mozda i bolja vozila. Kad su tako darezljivi sto vam ne poklone nesto ubojito a ne sredstco za prevoz sakice ljudi. Ovu funkciju su u nasem zadnjem ratu obavljali obicni civilni kobi automobili kao sto je volkswagen transporter. Ako slucajno upadne u neku ozbiljniju borbu ni ovaj hamer nema nista bolje izglede da prezivi od obicnog automobila. Prema tome ja u ovom poklonu samo vidim neko sitno ulizavanje koje u stvarnosti ne vrijedi nista. Ja mislim da ste vi zbog vase veze sa Rusima primorali Amere da vam daju neku prividnu pomoc da vas nebi izgubili. Na kraju cete vi ove poklone skupo platiti isto kao sto je bivsa YU platila one poklonjene GMC-ove.

.

pre 10 godina

I zamislite,daleko bilo,Srbija upadne u neki rat.I sad krece "peglanje" sa nekom zemljom/zemljama i odjednom vidis na nebu srpske Mig 29M2 ruske proizvodnje i na zemlji srpske Hamere americke proizvodnje i zbunis svakog neprijatelja u najavi koji ce jos samo ocekivati Kineza sa srpskom trobojkom da iskoci odnekud.Realno,neshvatljivo je uzimati toliko "sarene" vojne tehnologije sa sve strane sveta,pre svega zbog odrzavanja iste.Pametne zemlje forsiraju isti tip proizvodjaca vojne opreme koje kasnije eksploatisu i unapredjuju a kad spojis dve razdvojene ideologije dobijes konfuziju u sopstvenim oruzanim snagama i jos zbunjenijeg neprijatelja

Ђузепе

pre 10 godina

као нису Амери убацили у њих нешто за прислушкивање/праћење/шпијунажу?

Aleksandar

pre 10 godina

Danas smo od SAD dobili čak 4 hamera na poklon, a junoši Vučiću samo što suze i sline ne krenuše od sreće. Dečko je zaboravio da SAD funkcionišu na pravilu "nema besplatnog ručka". Zato bih ja iskoristio hamere za akciju keš za treš, dao ih na reciklažu, a dobijene pare vratio u SAD kao pomoć nastradalima u tornadu "Milosrdni anđeo" u Oklahomi.

noni

pre 10 godina

Kada bi meni bogati prijatelj poklonio pištolj, a meni treba stotinu egzistencijalnih stvari, ne bih ga više smatrao prijateljem.
Prijatelji jedni drugima ne poklanjaju oružje, ukoliko nisu lovci obojica!

Student

pre 10 godina

(anti bot, 28. maj 2013 15:33)
17 hamera je super stvar, jer naša vojska ima oko 200 BVP-a,tako da je ovo dobra stvar.
Pre 14 godina nas bombardovali, danas nam daju oružije. Ovaj svet je lud

d

pre 10 godina

tako je. idemo u "mirovne" operacije. kroz istoriju smo pokazali da nismo dorasli izazovima medjunarodne politike i da nismo sposobni da adekvatno organizujemo drustveno uredjenje i privredu. ipak, sa druge strane, pokazali smo da smo medju najboljima kada treba da se ubija i gine za druge.

Kiril

pre 10 godina

Vučić sarađuje i sa Rusijom, Amerikom i EU, i ta njegova saradnja daje rezultate. Svaka mu čast jer sve što radi to je u interesu Srbije. Podrška Vučiću.

ma ajde molim vas

pre 10 godina

svaka cast na modernizaciji Vojske Srbije sa 4 humera! koliko vidim internet vojska sns-a je modernizovana u potpunosti.
Srpskoj vojsci su potrebni daleko sofisticiraniji sistemi od humer-a kao sto je pvo,helikopterske jedinice itd...a ovo je mazanje ociju u zemlji sa sakom zaposlenih. Kad je Sutanovac nabavljao humere svi su postovali komentare:"sta ce nam to dok vlada siromastvo" i tome slicno a sad svi partijasi i partiski botovi hvale 4 humera kao pocetak neke ogromne modernizacije.

Саша

pre 10 godina

Браћо драга, научите једном за сва времена: У англосаксонском свету нико никоме ништа не поклања за бадава. Или, како би Черчил рекао: "Нема бесплатног ручка!"
Да су велике Империје тако великодушне, човекољувиве и дарежљиве, не би држале свет под својом контролом.
"Timeo danaos et dona ferentes!"

uzimali davali

pre 10 godina

Pa u kakvom stanju su zuckasti ostavili drzavnu kasu..Tesko da mozemo da kupimo i Vartburga.Pa i da ga kupimo ne bi imali lovu za ono vojno budzenje...Prema tome Vucicu svaka ti cast.Jedino ih pitaj da to cendziramo za neki medicinski aparat u toj vrednosti...Ali opet kad pogledas,bolje da nesto daju,dosta su nam i uzeli...

anti bot

pre 10 godina

VS se sve vise i ozbiljnije modernizuje, sto je veoma pohvalno, Poslednjih godina je srozavana, ali na svu srecu polako vraca ugled.
(Marjan, 28. maj 2013 14:33)
...sa ova 4 hamera Vojska Srbije pocinje ozbiljnu modernizaciju i vraca ugled??? sto znaci da bi kupovina polovnih tomos motocikala bila osrednja modernizacija po tebi?

ja

pre 10 godina

Sobzirom da radim u vojsci samo da iznesem jedu informaciju,juce me je zvao predpostavljeni staresina da mi kaze da skupljamo po 150 din da bi kupili trimere za kosenje trave,a vamo se kupuju avioni,kamioni i ostalo!STRASNO

djole bre

pre 10 godina

Nemojte biti naivni. Ta vozila su namenjena za jedinice deklarisane za ucesce u mirovnim operacijama. Znaci ne opremaju nasu vojsku vec onaj deo vojske koji ce biti njihovo topovsko meso, u tamo nekoj pustari. Videcete za neko vreme...

komentar

pre 10 godina

wow...4 hammera ! ..ubrzano postajemo vojna super sila ! ..Koja smo mi banana drzava kad se Vucic slika pored 4 dzipa..mene bi bio blam.

SEVER

pre 10 godina

hvala im, ali mi se hamer ne svidja zbog potrosnje (razumno onoliko gvozdja mora da se pokrene). Najvise bih voleo da kod nas napravimo neku fabriku ili da dovedemo dizajnere, inzenjere da pokrenemo FAP.

donator

pre 10 godina

Pogon koji je otvoren danas u Slobodi, Cacak zapocet je u vreme Sutanovca.
Sem najava nista novo u vreme Vucica. Ni pogona, ni trzista, ni ugovora.

zoki

pre 10 godina

sve ovo ce zavrsiti u nekim od nasih skladista i stojace sve dok ne dodje do slikanja za novine i kurcenja pred inostranim politicarima. a to nije slucaj samo sa ovim. vozilima, pogledajte malo bolje oko vas (barem gde ima kasarna) jos ce te videti da se nose standardne uniforme M93 a kada pogledamo u novinama i tv-u jasno cemo videti da sve puca na njima od nase "najnovije opreme" M10 termal uniforme. koje su se perfektno pokazale ali posle treceg pranja se mogu odmah baciti a evo i zasto dragi srbi. po nezvanicnim informacija jednog od radnika yumco firme u vranju koja sije nove unforme M10 koja nije htela da otkrije svoj indetitek kaze da novac koji je dobijen za boje uniforme ustvari potrosen za boju 3klase kao i materijal za sivenje. tako da novu uniformu posle svega par dana mozete baciti jer se materijal podere a boje razlazu nakon cega izblede i odpustaju se. a sto se tice novije borbene opreme takodje kao i ova vozela stoje u posebnim ormarima koje cekaju novinare i strance da bi imali sta da pokazu i tim se pohvale kako je nas vojnik po svim standardima opremljen. a sto se oruzja tice, nove automatske puske M21 5,56mm se koriste u iste svrhe. a po recima jednog pripadnike VJS takodje ne otkrivajuci svoj indetitet je izjavio da su im te puske zabranjene za korsicenje jer kako je on rekao "previse je skupa i pripadnici ne umeju da paze" takodje u komplet sa ovom puskom M21 dolazi pod-cevni bacac grana 40mm i opticki nisani dva modela ON M04 "TELEOPTIK" i ON M04A "ZRAK" zbog ove celokupne opreme visokog NATO standarda i visoke cene ove puske ipak nisu u stalnoj funkciji nase vojske vec kao sto na pocetku rekoh stoje tamo negde i cekaju kamere, novinare i strane politicare kome bi bile predstavljene. moje pitanje je ovo. sta cemo koristiti kada nedaj boze dodje do rata? jer iz ovog oruzja jos niko od nasih pripadnika profesionalne vojske ni jednom nije pucao a vecina nije ni videla njene dodatke. zasto se ovo cuva zasto govorite da sve imate a nikom ne date, barem onima kojima bi najvise trebalo.

nina

pre 10 godina

blago nama s vucicem. sredio je kriminalce (samo jedno ubistvo dnevno), korupciju (uhapsena tetkica u osnovnoj skoli), plate su super (kad stignu), na evropskom nivou (ko u albaniji), hrana jeftina, svi zaposleni, nasmejani, a i putevi i ulice su u takom stanju da sad njima moze bez problema da se vozi kupljenim avionima i malo teze hamerima. i hameri su inace ispravni, a za avione cemo videti kad ih budu transportovali i sklopili, verovatno vozom pa cemo na to malo sacekati. i sad, posto narod zivi u blagostanju, bas nas briga koliko sve to kosta, a i koliko ce preposteni vucic staviti u svoj dzep i dzepove njegovih banana.

Od kukičenja i štrikanja

pre 10 godina

Da nisi ti možda jedan od "jadnih studenata" koji je donirao DS kampanju sa pola miliona dinara i više.Tako je bar DS u izveštajima o donacijama naveo....čekam odgovor????
(znatiželja, 28. maj 2013 18:09)

To pitanje postavi "prvoj dami" koja je kao domaćica donirala pola miliona dinara vašoj partiji pa reci hooooppppp!!!!

Black

pre 10 godina

@stranac
Nisi bas obavesten :)

Humvee je visenamensko vozilo, ne znam odakle ti to da je za pustinju? Naprotiv, pravljeno je i za sumske i planinske puteve.

Inace, Hummer je civilna marka, vojno vozilo se zove Humvee

Bole

pre 10 godina

Vazno je da je on dosao da primi hamere i da jede u Slobodi.A sto ta vojna fabrika nema posla i ide na kolektivni odmor krajem jula ti ga nije briga.Deset dana peru i ciste krug fabrike kao da ce da se valja po njemu.Videcemo sta ce biti kad pocetkom avgusta bez posla ostane 1200 radnika Slobode.Firmu mu vode nesposobni ljudi.Radila je i za vreme bombardovanja a sad su je doveli rub egzistencije.A naravno veceras na dnevniku ce.da bude sve kao iz bajke.

ZA

pre 10 godina

@Nikola
"Da je to bila ozbiljna drzava a i ozbiljna vojska ne moze se poreci"
Moze se poreci, jer da je bila iole ozbiljna ne bi zavrsila na nacin kako je zavrsila!

Sladjana M.

pre 10 godina

Puna podrška Vučiću koji polako dovodi u red ovu zemlju. Sarađuje i sa istokom i sa zapadom i što je najbitnije ta njegova saradnja daje odlicne rezultate.

dule56

pre 10 godina

Vojsku polako gradimo nakon devedesetih i prve decenije 20tog veka, jos da se malo poradi na industriji i ekonomiji i mislim da ova Vlada moze na sledecim izborima da ponovo osvoji poverenje gradjana.

Nikola

pre 10 godina

(ZA, 28. maj 2013 19:11)

nije mi bila namera da prebojavam tenkove i avione JNA, vise sam metaforicno rekao 5000 tenkova i 1000 aviona, al dobro sad. Mada se ne moze reci da su migovi 21 na nivou drugog svetskog rata. Da je to bila ozbiljna drzava a i ozbiljna vojska ne moze se poreci. A sto se tice tehnicke zaostalosti ona se pocela pojavljivati osamdesetih kada je i cela Jugoslavija pocela da zaosteje. Jednostavno tada nisamo sposobne, prave ljude na pravim mestima i zato smo sada tu gde smo. Krecemo od nule, i drugacije nije ni moglo. Kao sto i nas misnistar odbrane posele onih granica velike Srbije krece od malo manje Srbije ali, bez cinizma, sve ce to na kraju biti dobro.

Srbin 100%

pre 10 godina

Potpredsednik vlade je ucinio dosta dobar posao na promociji oruzanih snaga Srbije,poboljsanju njihovog materijalnog stanja i svakako obnavljanju vec gotovo istrosenih resursa koji poseduju

vojnik

pre 10 godina

Dobro je što se radi na modernizaciji i jačanju vojske,jer prethodnih godina na tom polju se ništa nije dešavalo.Prethodna vlast uspela je samo da uništi i ono postojeće naoružanje,a o nabavci novog niko nije razmišljao do sada.

macak

pre 10 godina

a sta su nam Rusi dali? kiflu i vodku....
(srle, 28. maj 2013 07:21)

Cak i da su nam nista nisu dali (niko nije u obavezi da nam bilo sta poklanja), makar nam nista nisu oteli.

Бојан Илић

pre 10 godina

Неко је сео и размислио како да једним ударцем убије две муве!
Примио поклон и тако се обавезао да буде "љубазан"!
Успут смо још бољи пријатељи са Америма (сада смо са њима на cool)!
Мислим да је ово возило типа за интервенцију "уклањање споменика у центру"!
Ионако смо већ добили "зелено светло" да је то ок што радимо и како радимо!
А и поклону се у зубе не гледа, барем тако кажу...

Nerviranje, srbima radovanje

pre 10 godina

Za ( ZA, 29. maj 2013 06:29)

Bolje da obnovite istoriju. Mnoge veće države, da ne kažem imperije su isto propale tokom istorije.

Nikola

pre 10 godina

@Nikola
"Da je to bila ozbiljna drzava a i ozbiljna vojska ne moze se poreci"
Moze se poreci, jer da je bila iole ozbiljna ne bi zavrsila na nacin kako je zavrsila!
(ZA, 29. maj 2013 06:29)

Pa onda ni Rimsko carstovo nije bila ozbiljana drzava jer je zavrsilo kako je zavrsilo?! Ne treba mesati nesposobnosti politicara osamdesetih u Jugoslaviji sa svim onim sto ta drzava jeste postigla (od obrazovanja do industrijalizacije), a sto mi danas nismo sposobni cak ni da odrzavamo!