Sreda, 24.04.2013.

14:55

Nikolić 21. maja kod Putina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prihvatio je danas poziv ruskog predsednika Vladimira Putina da 21. maja poseti Rusiju.

Izvor: Tanjug

Nikoliæ 21. maja kod Putina IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Profiler

pre 11 godina

Dobri odnosi treba da se sire, posebno sa Rusijom, a potpisivanje ovog sporazuma ce omoguciti sto sta, tako da kazance radi kako treba i ovaj put se slazem sa njim

Aleksej Karenjin

pre 11 godina

Pa,podrska Rusije nam moze pomoci,ali ne moze ona odlucivati umesto nas.Mada,dobra je protivteza SAD-u i njihovoj politici.Nadam se da ce Nikolic ugovoriti neke znacajne poslove i saradnju sa ruskim firmama.

Đorđe N. S.

pre 11 godina

Rusija, prijateljski odnos dve zemlje, status povlašćene nacije koji Srbija ima sa Rusijom, i ugovori koji su potpisani sa Rusijom oko projekta "Južni Tok", i gasnog sporazuma. Sve ovo je velika prednost Srbije ukoliko, a sve su prilike da će tako biti, u narednim godinama postane članica EU. Upravo ovakvi odnosi sa Rusjom će biti jedan od razloga da neki veliki investitori dođu u Srbiju.

vukašin

pre 11 godina

Dosta je svetskim zvaničnicima bilo prevrtljivih srpskih političara koji u Briselu obećavaju jedno, a kada dođu u Srbiju pričaju narodu nešto sasvim drugo, a rade nešto sasvim treće. Boris Tadić je na rečima bio veliki borac protiv kriminala i korupcije, a dozvolio je da u Srbiji kriminal i korupcija cvetaju. Ovo je u razgovoru sa Nikolićem posredno potvrdila i Angela Merkel, kada je rekla da prvi put razgovara sa srpskim političarem koji ne obećava ono što ne može da ispuni.

EKSER

pre 11 godina

Ovo je idealna prilika da se nasi odnosi sa Rusijom dodatno poprave,i da se podigni na jos visi nivo,u odnosu na kojima su sada.

DONA

pre 11 godina

Rusi su nasi dokazani prijatelji,i vrlo je bitna njihova podrska!Raduje me vest da ce biti potpisan sporazum,o strateskom partnerstvu!

Rus

pre 11 godina

Predsednik Nikolić je prava osoba koja treba da pregovara sa Rusijom i time poboljša odnose Srbije i Rusije. Ne zaboravimo da je Rusija ogromno tržište za proizvode iz Srbije. Što se tiče poljoprivrede u Rusiju možemo da itvezemo sve što proizvedemo. Puna podrška predsedniku.

Anunaki

pre 11 godina

Čovek odlično zna da sarađuje, tako i treba. Sve pohvale.
(Stevica, 24. april 2013 20:25)

Pa naravno da zna da sarađuje, ne bi bio tu gde jeste da ne ume.

Banana Smer

pre 11 godina

Tomislav Nikolic za ovo kratko vreme od kada je predsednik Srbije treci put putuje u Rusiju. Dok je Boris Tadic za 8 godina bio samo jednom. DS uporedite taj podatak i sve ce Vam biti jasno.

Rus

pre 11 godina

Podrška predsedniku Nikoliću. Sa Rusijom se mora sarađivati podjednako kao i sa zapadom. Ne smemo se okrenuti samo na jednu stranu kao što je Tadić činio.

Odin

pre 11 godina

normalno da ce da prihvati poziv, nadajmo se da ce se vratiti sa dobrim vestima
(Tanja T., 24. april 2013 15:43)

Pa vratiće se sa dobrim vestima, da nisu dobre Putin ne bi ni zvao

Ronin

pre 11 godina

Tako i treba ,da se drzimo Rusa i bice nam bolje .
(Krca, 24. april 2013 19:00)

Pa i držimo se Rusa koliko je to moguće, ne valja ni previše.

dragan

pre 11 godina

Projekat "Južni tok" i gasni sporazum sa Rusijom je od vitalne važnosti za Srbiju. Nije mala stvar potpisati sa Rusijom ugovor o isporuci gasa do 2021. godine, i to po cenama nižim nego što Rusija naplaćuje drugim zemljama u okruženju.

LEPOTICA

pre 11 godina

I rusima i zapadu sluzimo kao marioneta,kada sta im zatreba i u nama vide mogucnost da ostvare neke svoje ciljeve,onda im odgovaramo.Moramo se osvestiti i shvatiti da nam niko nece pomoci ako za to nema interes,sto pre to shvatimo to ce biti bolje za nas

Ilija

pre 11 godina

" . . . Rusi su uvek bili narod koji nam je pružao podršku kada je to trebalo. Verujem da će saradnja, značiti za obe strane.
(Dvoržak, 24. april 2013 16:51)...."

Da, kad god nam je jako, jako trebalo od ruske podrske dobili smo samo DRSKU!

Kako nam je kratka pamet!!

PRIJATELJI

pre 11 godina

Srbija i Rusija su veliki prijatelji! Veoma mi je drago sto nas Rusija podrzava po pitanju Kosova! Srbija i Rusija su pravi prijatelji i treba da unapredjuju saradnju!

Neprilagodjena

pre 11 godina

Rusi ce nas podrzati sta god mi da odlucimo,to je nasa teritorija,a ne njihova.Moram da primetim da predsednik i ova Vlada imaju vise kontakta i poseta sa Rusijom za ovo vreme,nego prethodna Vlada za cetiri godine.To nesto znaci.

rti

pre 11 godina

@Aha: Nemoguce da ste ozbiljni?! Pa, nasi ne izbivaju iz Brisela, a vi vidite da idu "svaka 2 meseca po instrukcije u Rusiju"?! Zaista pateticno!

Stanislava I

pre 11 godina

Dobro je sto sadasnja vlast radi na uspostavljanju sto boljih ekonimskih i politickih odnosa sa Rusijom. To nam moze biti od velike koristi.

Miki V

pre 11 godina

Uspesna saradnja izmedju Srbije i Rusije moze dosta uticati na poboljsanje zivota u ovoj napacenoj drzavi, sammim tim su nam dobri politicki odnosi sa Rusijom veoma vazni. Rusija nas je uvek podrzavala u najtesim momentima.

vlatka

pre 11 godina

DS-ovi eksperti i razni politički komentatori su nam govorili da se ne može u isto vreme biti u dobrim odnosima i sa Rusijom, i sa EU. Pokazalo se da se može sarađivati sa svima u isto vreme, jer svetski zvaničnici cene, pre svega poštene i časne ljude, ljude koji ispunjavaju ono što obećavaju, i ne obećavaju ono što ne mogu da ispune. Takve ljude su oni prepoznali posle duže vremena, i posle brojnih prevrtljivih likova iz prethodne vlasti, u Aleksandaru Vučiću i Tomislavu Nikoliću.

Aristotel

pre 11 godina

Tokom čitave naše istorije imali smo prijateljske odnose sa Rusima, nema razloga da tako ne bude i sada kada krećemo u jednom sasvim novom pravcu
(kaca, 24. april 2013 15:07)

Netacno. Rusi su oduvek imali najbolje odnose sa Bugarskom.
Procitajte malo istoriju, nije lose da se edukujete.
Njima bi najvise odgovarala Velika Bugarska, sto su i pokusali da nametnu nekoliko puta u poslednjih 150 godina, ali im ni jednom nije uspelo, najvise zbog toga sto smo mi tada na Zapadu imali vece prijatelje od Rusije.

pop

pre 11 godina

Sto vise sporazuma sa Rusijom i sto vise Ruskih investicija u Srbiju tako smo bolje i vise zasticeni je rRusi brinu za svoje investicije i ne prepustaju ih tako lako bilo kome.

nixxa

pre 11 godina

Rusi su nam pomagali kroz istoriju za razliku od amera kojima smo mi pomagali,sad radi jednog Jelcina sto nije smeo da nam pomigne ne mozete reci za ruski narod da nece,sad je novo vreme i stvari su se promenile kako za Ruse tako i za amere i mi zavisimo od njih.

mikelandjelo

pre 11 godina

ovo je siguran , prvi , pravi korak Srbije ka svetlijoj buducnosti i Vucic nam je to omogucio ...ma koliko god neki to ne zele da priznaju.

mirko

pre 11 godina

Nikolić i Vučić su pokazali da Srbija može u isto vreme da ide ka EU, i da bude u dobrim odnosima sa Rusijom, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem Borisa Tadića, koji je više svoja putovanja koristio u turističke svrhe, nego u svrhu produbljivanja odnosa sa svetom, i privlačenja stranih investitora.

Slavko

pre 11 godina

Citam ove rusofilske komentare i ne mogu da se nacudim?

Sada im je odjednom naprasno sve vazno osim problema Kosova, koje su UVEK ranije CVRSTO vezuivali za ucestale posete njihovih Vodja Rusiji.

Zaboravise komentatori sta su do juce "komentarisali" - Rusija ce nam pomoci da Kosovo bude nase . . ha . . ha. Sada k'o papagaji ponavljaju neke druge price jer su Vodje uradile suprotno od onoga sto obecase (za dobrobit naroda).

Papagaji moraju da se "uvlace" do kraja. Oni se uvek slazu sa Vodjama!

Beba

pre 11 godina

Dobri odnosi i saradnja sa drugim zemljama a posebno Rusijom ce nam dosta znaciti. Zato po meni svaki odlazak kod njih nije gubljenje vremena.

škara

pre 11 godina

Nova vlast je pokazala da nije istina ono što su tvrdili iz DS-a prethodnih godina, da se ne može u isto vreme sarađivati, i biti u dobrim odnosima i sa EU i sa Rusijom. Vidimo da su i ulaganja iz Rusije povećana, a i da je Srbija, a da smi i na pragu dobijanja datuma za početak pregovora sa EU.

anja

pre 11 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije. To smo videli i prilikom skorašnje posete gospodina Milera, direktora Gasproma. Nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

Dantes

pre 11 godina

@ laza, 24. april 2013 15:08
Taj sadasnji precednik je bio clan vladajuce koalicije koja je Srbiju uvela u sve ratove u kojima nije ucestvovala vec je samo gubila ljude i teritorije...

Raša

pre 11 godina

Putin i Nikolić su prijatelji, srpski i ruski narod takođe. Svaki susret zvaničnika je samo korak dalje u unapređivanju saradnje. Nama je Rusija prijatelj u ekonomskom ali i u političkom smislu.

sanja

pre 11 godina

Sigurno je da predsednik Rusije Putin može mnogo da utiče pre svega na velikog poslovnog prijatelja Rusije, a to je Nemačka, i nije isključeno da je do poboljšanja ponude Srbiji došlo i nakon par telefonskih razgovora Putina sa evropskim, a možda i američkim zvaničnicima, jer je Putin obećao nakon posete Dačića Rusiji da će obaviti razgovore sa svojim evropskim i američkim kolegama u vezi pregovora oko Kosova.

sneki

pre 11 godina

Pošto mi jedino predsednik Nikolić deluje kao političar "hladne glave" cenim da će postići konstruktivne dogovore povoljne za celu zemlju.

kaca

pre 11 godina

Tokom čitave naše istorije imali smo prijateljske odnose sa Rusima, nema razloga da tako ne bude i sada kada krećemo u jednom sasvim novom pravcu

Nejt

pre 11 godina

Ovo je pametan potez. Srbija mora da saradjuje koliko sa Zapadom toliko i sa Rusijom i svakom drugom zemljom koja ce joj pomoci da krene napred. Odnosi sa Rusijom su prethodnih godina bili zapostavljeni i krajnje je vreme da se oni obnove. Moramo krenuti napred.

teska vremena

pre 11 godina

Ja mislim da ce ekonomski odnosi izmedju Rusije i Srbije da padnu u zaplecak. Ovo je sastanak na kome ce nas otkaciti.
Nije Rusija valjda luda da hrani jednu obicnu EU koloniju?
Naucilji su lekciju od Kipra, i Britanije.

IGOR

pre 11 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU.

Спортиста

pre 11 godina

Русија је Србији врло важан партнер, како са аспекта помоћи Србији у налажењу решења које би гарантовало нормалан живот Србима са КиМ али исто тако и са аспекта могућности које велико руско тржиште пружа за пласман српске робе, као и осталих видова економске сарадње.

nkechi

pre 11 godina

Sit sam isključivosti u diplomatiji i međunarodnoj saradnji i ovakve vesti dođu kao melem na ranu posle paklenih 12 godina pod demokratama raznih boja.

Maksa

pre 11 godina

Rusija je jedna ozbiljna drzava, koja drzi do svog kredibiliteta i dostojanstva. Nisu Rusi mutavi da budu civiluk, koje ce neko po potrebi kaciti i skidati, pa taman to bili i Srbi.

kaca

pre 11 godina

Tokom čitave naše istorije imali smo prijateljske odnose sa Rusima, nema razloga da tako ne bude i sada kada krećemo u jednom sasvim novom pravcu

Спортиста

pre 11 godina

Русија је Србији врло важан партнер, како са аспекта помоћи Србији у налажењу решења које би гарантовало нормалан живот Србима са КиМ али исто тако и са аспекта могућности које велико руско тржиште пружа за пласман српске робе, као и осталих видова економске сарадње.

IGOR

pre 11 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU.

Maksa

pre 11 godina

Rusija je jedna ozbiljna drzava, koja drzi do svog kredibiliteta i dostojanstva. Nisu Rusi mutavi da budu civiluk, koje ce neko po potrebi kaciti i skidati, pa taman to bili i Srbi.

sanja

pre 11 godina

Sigurno je da predsednik Rusije Putin može mnogo da utiče pre svega na velikog poslovnog prijatelja Rusije, a to je Nemačka, i nije isključeno da je do poboljšanja ponude Srbiji došlo i nakon par telefonskih razgovora Putina sa evropskim, a možda i američkim zvaničnicima, jer je Putin obećao nakon posete Dačića Rusiji da će obaviti razgovore sa svojim evropskim i američkim kolegama u vezi pregovora oko Kosova.

Dantes

pre 11 godina

@ laza, 24. april 2013 15:08
Taj sadasnji precednik je bio clan vladajuce koalicije koja je Srbiju uvela u sve ratove u kojima nije ucestvovala vec je samo gubila ljude i teritorije...

Slavko

pre 11 godina

Citam ove rusofilske komentare i ne mogu da se nacudim?

Sada im je odjednom naprasno sve vazno osim problema Kosova, koje su UVEK ranije CVRSTO vezuivali za ucestale posete njihovih Vodja Rusiji.

Zaboravise komentatori sta su do juce "komentarisali" - Rusija ce nam pomoci da Kosovo bude nase . . ha . . ha. Sada k'o papagaji ponavljaju neke druge price jer su Vodje uradile suprotno od onoga sto obecase (za dobrobit naroda).

Papagaji moraju da se "uvlace" do kraja. Oni se uvek slazu sa Vodjama!

teska vremena

pre 11 godina

Ja mislim da ce ekonomski odnosi izmedju Rusije i Srbije da padnu u zaplecak. Ovo je sastanak na kome ce nas otkaciti.
Nije Rusija valjda luda da hrani jednu obicnu EU koloniju?
Naucilji su lekciju od Kipra, i Britanije.

Nejt

pre 11 godina

Ovo je pametan potez. Srbija mora da saradjuje koliko sa Zapadom toliko i sa Rusijom i svakom drugom zemljom koja ce joj pomoci da krene napred. Odnosi sa Rusijom su prethodnih godina bili zapostavljeni i krajnje je vreme da se oni obnove. Moramo krenuti napred.

nkechi

pre 11 godina

Sit sam isključivosti u diplomatiji i međunarodnoj saradnji i ovakve vesti dođu kao melem na ranu posle paklenih 12 godina pod demokratama raznih boja.

Aristotel

pre 11 godina

Tokom čitave naše istorije imali smo prijateljske odnose sa Rusima, nema razloga da tako ne bude i sada kada krećemo u jednom sasvim novom pravcu
(kaca, 24. april 2013 15:07)

Netacno. Rusi su oduvek imali najbolje odnose sa Bugarskom.
Procitajte malo istoriju, nije lose da se edukujete.
Njima bi najvise odgovarala Velika Bugarska, sto su i pokusali da nametnu nekoliko puta u poslednjih 150 godina, ali im ni jednom nije uspelo, najvise zbog toga sto smo mi tada na Zapadu imali vece prijatelje od Rusije.

sneki

pre 11 godina

Pošto mi jedino predsednik Nikolić deluje kao političar "hladne glave" cenim da će postići konstruktivne dogovore povoljne za celu zemlju.

Ilija

pre 11 godina

" . . . Rusi su uvek bili narod koji nam je pružao podršku kada je to trebalo. Verujem da će saradnja, značiti za obe strane.
(Dvoržak, 24. april 2013 16:51)...."

Da, kad god nam je jako, jako trebalo od ruske podrske dobili smo samo DRSKU!

Kako nam je kratka pamet!!

anja

pre 11 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije. To smo videli i prilikom skorašnje posete gospodina Milera, direktora Gasproma. Nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

Raša

pre 11 godina

Putin i Nikolić su prijatelji, srpski i ruski narod takođe. Svaki susret zvaničnika je samo korak dalje u unapređivanju saradnje. Nama je Rusija prijatelj u ekonomskom ali i u političkom smislu.

mirko

pre 11 godina

Nikolić i Vučić su pokazali da Srbija može u isto vreme da ide ka EU, i da bude u dobrim odnosima sa Rusijom, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem Borisa Tadića, koji je više svoja putovanja koristio u turističke svrhe, nego u svrhu produbljivanja odnosa sa svetom, i privlačenja stranih investitora.

nixxa

pre 11 godina

Rusi su nam pomagali kroz istoriju za razliku od amera kojima smo mi pomagali,sad radi jednog Jelcina sto nije smeo da nam pomigne ne mozete reci za ruski narod da nece,sad je novo vreme i stvari su se promenile kako za Ruse tako i za amere i mi zavisimo od njih.

rti

pre 11 godina

@Aha: Nemoguce da ste ozbiljni?! Pa, nasi ne izbivaju iz Brisela, a vi vidite da idu "svaka 2 meseca po instrukcije u Rusiju"?! Zaista pateticno!

škara

pre 11 godina

Nova vlast je pokazala da nije istina ono što su tvrdili iz DS-a prethodnih godina, da se ne može u isto vreme sarađivati, i biti u dobrim odnosima i sa EU i sa Rusijom. Vidimo da su i ulaganja iz Rusije povećana, a i da je Srbija, a da smi i na pragu dobijanja datuma za početak pregovora sa EU.

Beba

pre 11 godina

Dobri odnosi i saradnja sa drugim zemljama a posebno Rusijom ce nam dosta znaciti. Zato po meni svaki odlazak kod njih nije gubljenje vremena.

pop

pre 11 godina

Sto vise sporazuma sa Rusijom i sto vise Ruskih investicija u Srbiju tako smo bolje i vise zasticeni je rRusi brinu za svoje investicije i ne prepustaju ih tako lako bilo kome.

dragan

pre 11 godina

Projekat "Južni tok" i gasni sporazum sa Rusijom je od vitalne važnosti za Srbiju. Nije mala stvar potpisati sa Rusijom ugovor o isporuci gasa do 2021. godine, i to po cenama nižim nego što Rusija naplaćuje drugim zemljama u okruženju.

LEPOTICA

pre 11 godina

I rusima i zapadu sluzimo kao marioneta,kada sta im zatreba i u nama vide mogucnost da ostvare neke svoje ciljeve,onda im odgovaramo.Moramo se osvestiti i shvatiti da nam niko nece pomoci ako za to nema interes,sto pre to shvatimo to ce biti bolje za nas

mikelandjelo

pre 11 godina

ovo je siguran , prvi , pravi korak Srbije ka svetlijoj buducnosti i Vucic nam je to omogucio ...ma koliko god neki to ne zele da priznaju.

Neprilagodjena

pre 11 godina

Rusi ce nas podrzati sta god mi da odlucimo,to je nasa teritorija,a ne njihova.Moram da primetim da predsednik i ova Vlada imaju vise kontakta i poseta sa Rusijom za ovo vreme,nego prethodna Vlada za cetiri godine.To nesto znaci.

PRIJATELJI

pre 11 godina

Srbija i Rusija su veliki prijatelji! Veoma mi je drago sto nas Rusija podrzava po pitanju Kosova! Srbija i Rusija su pravi prijatelji i treba da unapredjuju saradnju!

Ronin

pre 11 godina

Tako i treba ,da se drzimo Rusa i bice nam bolje .
(Krca, 24. april 2013 19:00)

Pa i držimo se Rusa koliko je to moguće, ne valja ni previše.

Banana Smer

pre 11 godina

Tomislav Nikolic za ovo kratko vreme od kada je predsednik Srbije treci put putuje u Rusiju. Dok je Boris Tadic za 8 godina bio samo jednom. DS uporedite taj podatak i sve ce Vam biti jasno.

Miki V

pre 11 godina

Uspesna saradnja izmedju Srbije i Rusije moze dosta uticati na poboljsanje zivota u ovoj napacenoj drzavi, sammim tim su nam dobri politicki odnosi sa Rusijom veoma vazni. Rusija nas je uvek podrzavala u najtesim momentima.

Rus

pre 11 godina

Podrška predsedniku Nikoliću. Sa Rusijom se mora sarađivati podjednako kao i sa zapadom. Ne smemo se okrenuti samo na jednu stranu kao što je Tadić činio.

Stanislava I

pre 11 godina

Dobro je sto sadasnja vlast radi na uspostavljanju sto boljih ekonimskih i politickih odnosa sa Rusijom. To nam moze biti od velike koristi.

vlatka

pre 11 godina

DS-ovi eksperti i razni politički komentatori su nam govorili da se ne može u isto vreme biti u dobrim odnosima i sa Rusijom, i sa EU. Pokazalo se da se može sarađivati sa svima u isto vreme, jer svetski zvaničnici cene, pre svega poštene i časne ljude, ljude koji ispunjavaju ono što obećavaju, i ne obećavaju ono što ne mogu da ispune. Takve ljude su oni prepoznali posle duže vremena, i posle brojnih prevrtljivih likova iz prethodne vlasti, u Aleksandaru Vučiću i Tomislavu Nikoliću.

Odin

pre 11 godina

normalno da ce da prihvati poziv, nadajmo se da ce se vratiti sa dobrim vestima
(Tanja T., 24. april 2013 15:43)

Pa vratiće se sa dobrim vestima, da nisu dobre Putin ne bi ni zvao

DONA

pre 11 godina

Rusi su nasi dokazani prijatelji,i vrlo je bitna njihova podrska!Raduje me vest da ce biti potpisan sporazum,o strateskom partnerstvu!

Rus

pre 11 godina

Predsednik Nikolić je prava osoba koja treba da pregovara sa Rusijom i time poboljša odnose Srbije i Rusije. Ne zaboravimo da je Rusija ogromno tržište za proizvode iz Srbije. Što se tiče poljoprivrede u Rusiju možemo da itvezemo sve što proizvedemo. Puna podrška predsedniku.

vukašin

pre 11 godina

Dosta je svetskim zvaničnicima bilo prevrtljivih srpskih političara koji u Briselu obećavaju jedno, a kada dođu u Srbiju pričaju narodu nešto sasvim drugo, a rade nešto sasvim treće. Boris Tadić je na rečima bio veliki borac protiv kriminala i korupcije, a dozvolio je da u Srbiji kriminal i korupcija cvetaju. Ovo je u razgovoru sa Nikolićem posredno potvrdila i Angela Merkel, kada je rekla da prvi put razgovara sa srpskim političarem koji ne obećava ono što ne može da ispuni.

Đorđe N. S.

pre 11 godina

Rusija, prijateljski odnos dve zemlje, status povlašćene nacije koji Srbija ima sa Rusijom, i ugovori koji su potpisani sa Rusijom oko projekta "Južni Tok", i gasnog sporazuma. Sve ovo je velika prednost Srbije ukoliko, a sve su prilike da će tako biti, u narednim godinama postane članica EU. Upravo ovakvi odnosi sa Rusjom će biti jedan od razloga da neki veliki investitori dođu u Srbiju.

Profiler

pre 11 godina

Dobri odnosi treba da se sire, posebno sa Rusijom, a potpisivanje ovog sporazuma ce omoguciti sto sta, tako da kazance radi kako treba i ovaj put se slazem sa njim

Anunaki

pre 11 godina

Čovek odlično zna da sarađuje, tako i treba. Sve pohvale.
(Stevica, 24. april 2013 20:25)

Pa naravno da zna da sarađuje, ne bi bio tu gde jeste da ne ume.

EKSER

pre 11 godina

Ovo je idealna prilika da se nasi odnosi sa Rusijom dodatno poprave,i da se podigni na jos visi nivo,u odnosu na kojima su sada.

Aleksej Karenjin

pre 11 godina

Pa,podrska Rusije nam moze pomoci,ali ne moze ona odlucivati umesto nas.Mada,dobra je protivteza SAD-u i njihovoj politici.Nadam se da ce Nikolic ugovoriti neke znacajne poslove i saradnju sa ruskim firmama.

kaca

pre 11 godina

Tokom čitave naše istorije imali smo prijateljske odnose sa Rusima, nema razloga da tako ne bude i sada kada krećemo u jednom sasvim novom pravcu

Спортиста

pre 11 godina

Русија је Србији врло важан партнер, како са аспекта помоћи Србији у налажењу решења које би гарантовало нормалан живот Србима са КиМ али исто тако и са аспекта могућности које велико руско тржиште пружа за пласман српске робе, као и осталих видова економске сарадње.

IGOR

pre 11 godina

Bez obzira na osnovni cilj Srbije, a to je članstvo u EU, Srbija ne sme da zapostavi, i treba da razvija svoje odnose sa Rusijom, jer upravo ti dobri odnosi sa Rusijom, mogu biti velika prednost Srbije, ukoliko Srbija narednih godina postane član EU.

sanja

pre 11 godina

Sigurno je da predsednik Rusije Putin može mnogo da utiče pre svega na velikog poslovnog prijatelja Rusije, a to je Nemačka, i nije isključeno da je do poboljšanja ponude Srbiji došlo i nakon par telefonskih razgovora Putina sa evropskim, a možda i američkim zvaničnicima, jer je Putin obećao nakon posete Dačića Rusiji da će obaviti razgovore sa svojim evropskim i američkim kolegama u vezi pregovora oko Kosova.

sneki

pre 11 godina

Pošto mi jedino predsednik Nikolić deluje kao političar "hladne glave" cenim da će postići konstruktivne dogovore povoljne za celu zemlju.

teska vremena

pre 11 godina

Ja mislim da ce ekonomski odnosi izmedju Rusije i Srbije da padnu u zaplecak. Ovo je sastanak na kome ce nas otkaciti.
Nije Rusija valjda luda da hrani jednu obicnu EU koloniju?
Naucilji su lekciju od Kipra, i Britanije.

Nejt

pre 11 godina

Ovo je pametan potez. Srbija mora da saradjuje koliko sa Zapadom toliko i sa Rusijom i svakom drugom zemljom koja ce joj pomoci da krene napred. Odnosi sa Rusijom su prethodnih godina bili zapostavljeni i krajnje je vreme da se oni obnove. Moramo krenuti napred.

mirko

pre 11 godina

Nikolić i Vučić su pokazali da Srbija može u isto vreme da ide ka EU, i da bude u dobrim odnosima sa Rusijom, samo je potrebno držati se svoji reči, i ne obećavati što se ne može ispuniti, a upravo to je bio problem Borisa Tadića, koji je više svoja putovanja koristio u turističke svrhe, nego u svrhu produbljivanja odnosa sa svetom, i privlačenja stranih investitora.

mikelandjelo

pre 11 godina

ovo je siguran , prvi , pravi korak Srbije ka svetlijoj buducnosti i Vucic nam je to omogucio ...ma koliko god neki to ne zele da priznaju.

Raša

pre 11 godina

Putin i Nikolić su prijatelji, srpski i ruski narod takođe. Svaki susret zvaničnika je samo korak dalje u unapređivanju saradnje. Nama je Rusija prijatelj u ekonomskom ali i u političkom smislu.

nkechi

pre 11 godina

Sit sam isključivosti u diplomatiji i međunarodnoj saradnji i ovakve vesti dođu kao melem na ranu posle paklenih 12 godina pod demokratama raznih boja.

škara

pre 11 godina

Nova vlast je pokazala da nije istina ono što su tvrdili iz DS-a prethodnih godina, da se ne može u isto vreme sarađivati, i biti u dobrim odnosima i sa EU i sa Rusijom. Vidimo da su i ulaganja iz Rusije povećana, a i da je Srbija, a da smi i na pragu dobijanja datuma za početak pregovora sa EU.

Maksa

pre 11 godina

Rusija je jedna ozbiljna drzava, koja drzi do svog kredibiliteta i dostojanstva. Nisu Rusi mutavi da budu civiluk, koje ce neko po potrebi kaciti i skidati, pa taman to bili i Srbi.

anja

pre 11 godina

Bez obzira šta kritičari odnosa Srbije i Rusije pričali, Srbija ima veliku podršku od Rusije. To smo videli i prilikom skorašnje posete gospodina Milera, direktora Gasproma. Nije mala stvar da je ugovorena isporuka gasa do 2021 godine, i to po nižim cenama nego za druge zemlje, i bez ikakve opcije plaćanja penala. Ovako povoljan ugovor sa Rusijom oko isporuke gasa retko koja zemlja ima.

Beba

pre 11 godina

Dobri odnosi i saradnja sa drugim zemljama a posebno Rusijom ce nam dosta znaciti. Zato po meni svaki odlazak kod njih nije gubljenje vremena.

nixxa

pre 11 godina

Rusi su nam pomagali kroz istoriju za razliku od amera kojima smo mi pomagali,sad radi jednog Jelcina sto nije smeo da nam pomigne ne mozete reci za ruski narod da nece,sad je novo vreme i stvari su se promenile kako za Ruse tako i za amere i mi zavisimo od njih.

Dantes

pre 11 godina

@ laza, 24. april 2013 15:08
Taj sadasnji precednik je bio clan vladajuce koalicije koja je Srbiju uvela u sve ratove u kojima nije ucestvovala vec je samo gubila ljude i teritorije...

PRIJATELJI

pre 11 godina

Srbija i Rusija su veliki prijatelji! Veoma mi je drago sto nas Rusija podrzava po pitanju Kosova! Srbija i Rusija su pravi prijatelji i treba da unapredjuju saradnju!

vlatka

pre 11 godina

DS-ovi eksperti i razni politički komentatori su nam govorili da se ne može u isto vreme biti u dobrim odnosima i sa Rusijom, i sa EU. Pokazalo se da se može sarađivati sa svima u isto vreme, jer svetski zvaničnici cene, pre svega poštene i časne ljude, ljude koji ispunjavaju ono što obećavaju, i ne obećavaju ono što ne mogu da ispune. Takve ljude su oni prepoznali posle duže vremena, i posle brojnih prevrtljivih likova iz prethodne vlasti, u Aleksandaru Vučiću i Tomislavu Nikoliću.

Slavko

pre 11 godina

Citam ove rusofilske komentare i ne mogu da se nacudim?

Sada im je odjednom naprasno sve vazno osim problema Kosova, koje su UVEK ranije CVRSTO vezuivali za ucestale posete njihovih Vodja Rusiji.

Zaboravise komentatori sta su do juce "komentarisali" - Rusija ce nam pomoci da Kosovo bude nase . . ha . . ha. Sada k'o papagaji ponavljaju neke druge price jer su Vodje uradile suprotno od onoga sto obecase (za dobrobit naroda).

Papagaji moraju da se "uvlace" do kraja. Oni se uvek slazu sa Vodjama!

pop

pre 11 godina

Sto vise sporazuma sa Rusijom i sto vise Ruskih investicija u Srbiju tako smo bolje i vise zasticeni je rRusi brinu za svoje investicije i ne prepustaju ih tako lako bilo kome.

Neprilagodjena

pre 11 godina

Rusi ce nas podrzati sta god mi da odlucimo,to je nasa teritorija,a ne njihova.Moram da primetim da predsednik i ova Vlada imaju vise kontakta i poseta sa Rusijom za ovo vreme,nego prethodna Vlada za cetiri godine.To nesto znaci.

Aristotel

pre 11 godina

Tokom čitave naše istorije imali smo prijateljske odnose sa Rusima, nema razloga da tako ne bude i sada kada krećemo u jednom sasvim novom pravcu
(kaca, 24. april 2013 15:07)

Netacno. Rusi su oduvek imali najbolje odnose sa Bugarskom.
Procitajte malo istoriju, nije lose da se edukujete.
Njima bi najvise odgovarala Velika Bugarska, sto su i pokusali da nametnu nekoliko puta u poslednjih 150 godina, ali im ni jednom nije uspelo, najvise zbog toga sto smo mi tada na Zapadu imali vece prijatelje od Rusije.

dragan

pre 11 godina

Projekat "Južni tok" i gasni sporazum sa Rusijom je od vitalne važnosti za Srbiju. Nije mala stvar potpisati sa Rusijom ugovor o isporuci gasa do 2021. godine, i to po cenama nižim nego što Rusija naplaćuje drugim zemljama u okruženju.

Rus

pre 11 godina

Podrška predsedniku Nikoliću. Sa Rusijom se mora sarađivati podjednako kao i sa zapadom. Ne smemo se okrenuti samo na jednu stranu kao što je Tadić činio.

Stanislava I

pre 11 godina

Dobro je sto sadasnja vlast radi na uspostavljanju sto boljih ekonimskih i politickih odnosa sa Rusijom. To nam moze biti od velike koristi.

Ilija

pre 11 godina

" . . . Rusi su uvek bili narod koji nam je pružao podršku kada je to trebalo. Verujem da će saradnja, značiti za obe strane.
(Dvoržak, 24. april 2013 16:51)...."

Da, kad god nam je jako, jako trebalo od ruske podrske dobili smo samo DRSKU!

Kako nam je kratka pamet!!

Banana Smer

pre 11 godina

Tomislav Nikolic za ovo kratko vreme od kada je predsednik Srbije treci put putuje u Rusiju. Dok je Boris Tadic za 8 godina bio samo jednom. DS uporedite taj podatak i sve ce Vam biti jasno.

Miki V

pre 11 godina

Uspesna saradnja izmedju Srbije i Rusije moze dosta uticati na poboljsanje zivota u ovoj napacenoj drzavi, sammim tim su nam dobri politicki odnosi sa Rusijom veoma vazni. Rusija nas je uvek podrzavala u najtesim momentima.

Rus

pre 11 godina

Predsednik Nikolić je prava osoba koja treba da pregovara sa Rusijom i time poboljša odnose Srbije i Rusije. Ne zaboravimo da je Rusija ogromno tržište za proizvode iz Srbije. Što se tiče poljoprivrede u Rusiju možemo da itvezemo sve što proizvedemo. Puna podrška predsedniku.

DONA

pre 11 godina

Rusi su nasi dokazani prijatelji,i vrlo je bitna njihova podrska!Raduje me vest da ce biti potpisan sporazum,o strateskom partnerstvu!

Anunaki

pre 11 godina

Čovek odlično zna da sarađuje, tako i treba. Sve pohvale.
(Stevica, 24. april 2013 20:25)

Pa naravno da zna da sarađuje, ne bi bio tu gde jeste da ne ume.

Odin

pre 11 godina

normalno da ce da prihvati poziv, nadajmo se da ce se vratiti sa dobrim vestima
(Tanja T., 24. april 2013 15:43)

Pa vratiće se sa dobrim vestima, da nisu dobre Putin ne bi ni zvao

rti

pre 11 godina

@Aha: Nemoguce da ste ozbiljni?! Pa, nasi ne izbivaju iz Brisela, a vi vidite da idu "svaka 2 meseca po instrukcije u Rusiju"?! Zaista pateticno!

Ronin

pre 11 godina

Tako i treba ,da se drzimo Rusa i bice nam bolje .
(Krca, 24. april 2013 19:00)

Pa i držimo se Rusa koliko je to moguće, ne valja ni previše.

LEPOTICA

pre 11 godina

I rusima i zapadu sluzimo kao marioneta,kada sta im zatreba i u nama vide mogucnost da ostvare neke svoje ciljeve,onda im odgovaramo.Moramo se osvestiti i shvatiti da nam niko nece pomoci ako za to nema interes,sto pre to shvatimo to ce biti bolje za nas

vukašin

pre 11 godina

Dosta je svetskim zvaničnicima bilo prevrtljivih srpskih političara koji u Briselu obećavaju jedno, a kada dođu u Srbiju pričaju narodu nešto sasvim drugo, a rade nešto sasvim treće. Boris Tadić je na rečima bio veliki borac protiv kriminala i korupcije, a dozvolio je da u Srbiji kriminal i korupcija cvetaju. Ovo je u razgovoru sa Nikolićem posredno potvrdila i Angela Merkel, kada je rekla da prvi put razgovara sa srpskim političarem koji ne obećava ono što ne može da ispuni.

Aleksej Karenjin

pre 11 godina

Pa,podrska Rusije nam moze pomoci,ali ne moze ona odlucivati umesto nas.Mada,dobra je protivteza SAD-u i njihovoj politici.Nadam se da ce Nikolic ugovoriti neke znacajne poslove i saradnju sa ruskim firmama.

Đorđe N. S.

pre 11 godina

Rusija, prijateljski odnos dve zemlje, status povlašćene nacije koji Srbija ima sa Rusijom, i ugovori koji su potpisani sa Rusijom oko projekta "Južni Tok", i gasnog sporazuma. Sve ovo je velika prednost Srbije ukoliko, a sve su prilike da će tako biti, u narednim godinama postane članica EU. Upravo ovakvi odnosi sa Rusjom će biti jedan od razloga da neki veliki investitori dođu u Srbiju.

EKSER

pre 11 godina

Ovo je idealna prilika da se nasi odnosi sa Rusijom dodatno poprave,i da se podigni na jos visi nivo,u odnosu na kojima su sada.

Profiler

pre 11 godina

Dobri odnosi treba da se sire, posebno sa Rusijom, a potpisivanje ovog sporazuma ce omoguciti sto sta, tako da kazance radi kako treba i ovaj put se slazem sa njim