Nedelja, 31.03.2013.

21:16

"Otvoriće se prostor za kompromis"

Uoči osme runde dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, potpredsednice SPS-a, SNS-a i URS-a kažu da se nadaju napretku i kompromisu u pregovorima.

Izvor: B92

"Otvoriæe se prostor za kompromis" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

PLAVUSA MALENA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum za pregovore doće do velikog nezadovoljstva kod građana, jer smo se stvarno potrudili ovaj put.

leonardo88

pre 11 godina

Pregovaramo o Kosovu. Spremni smo za dijalog i dogovor, to je bio njihov glavni uslov koji smo mi ispunili ne vidim razlog zbog kog nam ne bi da li datum za pregovore.

gef2007

pre 11 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

Turketo

pre 11 godina

Ne bi trebalo ni da se precenimo, ali ni da se podcenimo najvažnije je realno sagledati situaciju i doneti pravu odluku. Ako već toliko dugo čekamo da postanemo članovi EU onda nije problem da sačekamo još malo.

Maximus

pre 11 godina

Ne bi trebalo da pristanemo na sve i da olako popustimo. Možda je bolje da se držimo svog stava i po cenu da nam ne daju datum za pregovore.

Ema90

pre 11 godina

Mislim da je mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju će Srbija popustiti, a na nekom će i dobiti više.

Audi A6

pre 11 godina

Srbija nema vise gde da popusta.Ne lazemo, ne cenjkamo se,i sve sto kazemo to je otvoreno.Dosao je red kada ce Taci morati da popusti,jer Srbija je dosla do granice koju ne sme preci.

nidža

pre 11 godina

Ovaj način srljanja u zagrljaj jednih (osvedočenih 99.) i okretanja leđa drugima ne obećava. Videćemo, mostovi još nisu srušeni!

divna

pre 11 godina

Godinama je pitanje Kosova zanemarivano,gurano pod tepih a sto je najgore davana su obecanja koja nisu ispunjena.Nije ni cudo sto smo sada u jako teskoj i nezavidnoj situaciji,ali bez obzira na to imam puno poverenje u drzavni vrh.

ameli

pre 11 godina

Treba znati razumit procitano.
"Treba da ide nas nekoliko. Treba da pokažemo jedinstvo. Prvi potpredsednik, premijer, ministar spoljnih poslova, ja ili Mlađan Dinkić...da pokažemo jedinstvo, da zajednički podelimo i dobro i zlo“

Ljepo pise da ce srbija prihvatiti uvjete koji se stavljaju pred nju i u konacnici sad treba razvodnit odgovornost na sve, zato je strka oko toga tko ce ici u brisel jer nitko ne zeli biti potpisnik kapitulacije i da predje preko svega sto je pricao godinama. Nekog ce bacit u vatru kog sve vidit ce se ali vatre ce biti.

krivaja

pre 11 godina

Postoje realne šanse da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, jer je Srbija podigla svoj kredibilitet pre svega zbog iskrene posvećenosti vlade Srbije, a posebno Vučića na iskorenjivanju kriminala i korupcije. Zemlje u kojima caruje kriminal i korupcija niko ne ceni. Takve zemlje EU ne trebaju, i da Srbija nije počela iskreno i bezkompromisno da se bori sa korupcojom, nas u EU ne bi primili, pa ni po cenu da priznamo Kosovo.

Mirela

pre 11 godina

Ni jedna od politicarki nije razumela sta znaci poruka Doris Pak!
Pretpostavka je da Dacic i Taci jesu. U slucaju da nisu na toj
vibracionoj ravni i razumeli poruku - tesko nama.Bit ce nam onako
kako nam dozvoljava nas mentalni sklop.Sve sto se desi - izabrat cemo
sami.

mistral

pre 11 godina

Dopada mi se što je sve više žena u politici . Svi se nadamo kompromisu a što niko od njih ne daje konkretan odgovor pa niko nije vidovit. Malo strpljenja svi ćemo čuti i videti

NB

pre 11 godina

Izbori sada? Van svake pameti. Prvo, sve što je započeto bilo bi izvesno vreme stopirano, drugo ponovno besomučno trošenje novca nije nam potrebno.

Igor

pre 11 godina

Kad sam video ko su gosti odma sam prebacio na drugi kanal. Siguran sam, da nije reklama koje traju duze od samog utiska, da bi ove tri mogle da se upisu u ginisovu knjigu rekorda u pricanju a da nista pod milim bogom ne kazu.

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

Nemojte ni ići u Brisel, prosto pošaljite kovertirane blanko pristanke na sve što EU hoće.

Ne šalim se, i tako od svega ovoga nema vajde, a tim postupkom biste ušli u istoriju svetske diplomatije i raskrinkali biste suštinu antidemokratske EU.

Nažalost, osim prihvatanja svega što EU gospoda traže, nema drugog rešenja.

Jer... Srbija je NEZAPOSLENA i biće joj još gore. I to uskoro.
hvala ljubazno

letica

pre 11 godina

Očigledno je da državni vrh Srbije po pitanju Kosova ništa ne krije. Razgovori o Kosovu su veoma transparentni, tako da svako može preko sredstava informisanja da sazna, i šta je bilo ponuđeno Srbiji prilikom poslednje runde razgovora, i šta Srbija traži od nadležnosti za Zajednicu Srpskih Opština, i zato ne vidim razlog za kritike nekih opozicionih političara u kojima govora da nisu obavešteni o toku razgovora. Nikada transparentnije se nije pregovaralo o Kosovu, nego što je to danas.

Macola

pre 11 godina

Kompromis treba biti ostvarena ali ne na stetu Srbije. To srpski predstavnici stavljaju do znanja i drago mi je sto je tako. Imamo savesnu i neustrasivu Vladu.

DRAGOJLA

pre 11 godina

Verujem da će se naći kompromisno rešenje za Srbe na Kosovu jer nebi ni EU dozvolila sebi toliki luksuz da štiti samo jednu stranu.

Milenka S.

pre 11 godina

Svi se nadamo kompromisu samo mi kao građaninu ne miriše baš i da ćemo uspeti. Previše je EU popustivlja prema dugoj strani.

todoran

pre 11 godina

Nikada transparentnije se nije pregovaralo sa Albancima nego što je to danas. Sasvim je jasno da ova vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije, i vrlo često iznosi i najsitnije detalje razgovora. Ovako i treba da bude, ali tako nije bilo u vreme DS-a.

isidora bor

pre 11 godina

Veoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Vučiću je u tim pregovorima bitno, ako se bude uključivao, da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega američkih zvaničnika, a kada američki zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.

vladan kg

pre 11 godina

Bitno je da državni vrh, tj. Nikolić, Vučić i Dačić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkažu potpuno jedinstvo. Oni jasno treba da kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i da tu niko od njih trojice nema nameru da popusti.

acme

pre 11 godina

Kosovo je vec pobedilo... Mislim da je bolje da smo razmenili teritorije severa za presevsku dolinu. Ovako opet imamo tempiranu bombu...

isterivač duhova

pre 11 godina

Svi se nadamo kompromisu. No, nije smak sveta ako ne dođe. Mislim da ćemo težim putem ipak izaći iz ove krize do koje smo došli. A pitanje Kosova. Neka razmišljaju oni koji ne žele bilo kakav kompromis i dogovor sa nama.

Sinisa

pre 11 godina

Ove Nase Tri ne idu na Evroviziju,na pevaju narocito dobro (pretpostavljam),ali su resene da nam ulepsaju vece i omoguce svojim nastupom miran san i slatke snove i to pred 1. April,sto se mene tice,nisu uspele,jos sam budan a komentar mi nije sala. Mozda ih je ipak trebalo poslati u Brisel umesto Premijera od kojeg cuda mogu tesko da se dese,pa i da mu Miljacka Vucica i Tomu zajedno prinese( u Brisel-nas glavni grad)...

Roach

pre 11 godina

Imaju rezultata,imaju jedinstvo,imaju platformu i rezoluciju. Spremni su za kompromise ispod kojih se ne ide. Evidentno je da se ne pregovara sa Prištinom već sa Nemačkom i Amerikom. Tači je tu samo radi formalnosti.
Nadam se datumu i nada se da će ove dve svetske sile koje nas ne mirišu ipak popustiti.

Sale

pre 11 godina

Samo vi raspisite - bicete iznenadjeno sta i kako se dogodi. Isto su ankete pokazivale sta i kako za DS pa smo videli sta se dogodilo.

Kimi Raikonen

pre 11 godina

Vlada Srbije radi 200 na sast . Tu nema spora. Kompromis zavisi od druge strane Nemačke i Amerike. Tači je tu samo nemi posmatrač.

Zivota

pre 11 godina

Datum je nista, uostalom kao I clanstvo u UE. Dobrovoljno pokloniti Kosovo za Nista nece oprostiti ni buducnost ni proslost. To je jasno svakom.

stiklica

pre 11 godina

Katastrofa. Sve je nepotpuno,konfuzno,neprofesionalno..
Kako se svi ponasaju ili arogantno ili previse opusteno..Da li je moguce da malo ko zna da radi svoj posao.

Morovićki Robin Hud

pre 11 godina

Ako Nemačka i Amerika žele dobro Albancima onda moraju da popuste. Ovaj status nikome ne ide u prilog kao ni ovakvo ,tako da kažem nakaradno uređenje kako ga planiraju ove dve sile.

Zivorad

pre 11 godina

Tri Primadone srpske politike na jednom mestu,zaista praznik za oci i za usi,mada,najbolje su mogli da ih razumeju gluvonemi i slepi, obzirom na jednglasno iznete stavove sve tri tj na sadrzinu i sustinu istih. Dobro su dosle da se vidi idealna paradigma i dno do kojeg je dosla aktuelna srpska politick kvazi elita,sve tri dolaze iz politickih stranaka koje su dosledno nedosledne,koje jedno pricaju pred izbore,dok sto i pedeseto rade nakon izbora,doslo se do toga da stranke tj stranacki 'mozgovi' jedino sto moraju da urade je da osmisle koncept kako da upakuju spisak lepih zelja Deda Mraza da svoju decicu (narod)te da ga plasirraju preko 'verujte nsim ocima" servisa i inih,a posle je sve po sistemu 'puj pike- ne vazi",ko vam je kriv sto ste bili naivni,strpite se 4 godine pa ce opet da bude 'Jovo'nanovo".Ne sumnjam da ce nasi vrli 'pregovaraci' dobiti jedno veliko nista a da ce biti pompezno predstavljeno kao jos jedna velika pobeda,kao vazan korak u svetlu buducnost,unapred se radujem i unapred nas sazaljevam...

nevenka

pre 11 godina

Dogovor svi ocekujemo.Ali,najbiitnije je da se Srbija drzi svojih stavova i da od njih ne odustaje....pa makar dijalog bio prekinut ili imao jos deset rundi.

Rade

pre 11 godina

Svi se nadamo da će se otvoriti prostor za dogovor i da ćem krenuti napred, i mi i kosovski Srbi. Ali to ne znači da treba prihvatiti bilo šta. Dogovor je samo ono što i nama odgovara.

pera

pre 11 godina

Kako vas ne mrzi da ostavljate komentare koji ne samo da su ocigledno politicki obojeni, vec su na granici dobrog ukusa i zdrave pameti?

DZONI

pre 11 godina

Svi se nadaju napratku u pregovorima. Ovo je veoma bitan period za Srbiju i treba ga iskoristiti. A to da li ce neko biti heroj ako se uspe ili ce biti kriv u suprotnom nema nikakve veze sa time ko ce ici na te pregovore. Odgovornost preuzima cela vlada ma kakav ishod bio. U svakom slucaju od mene ova vlada ima podrsku i verujem da ce uciniti sve da izvuku maksimum za Srbiju na tim pregovorima.

Necu_u_Tor

pre 11 godina

Ostao sam zabezeknut onim sto su tri "dive" govorile. Prazno, frazetine, nigde konkretnosti, nigde jasne vizije, sve smuti pa prosti. Naravno da nisam ocekivao mnogo, ali sigurno ne ni ovako prazno... Uzas dokle smo stigli.

Veljko Krstic

pre 11 godina

Zna li ministarka zdravlja da nema odredjenih citostatika u Beogradu 2013. godine i da ljude salju kuci. Ti gradjani su i bez toga uplaseni, nemocni i u panici. Da li je bar malo postidjena posto ne podnese ostavku?

mislim da kompromisa neće biti

pre 11 godina

Prostor za kompromis teško da će se otvoriti,jer se druga strana oseća kao pobednik rata i želi da nametne svoja rešenja.
P.S.Naravno ovde govorim o Amerikancima i Nemcima, Šiptari su tu samo ikebana ovih pregovora.

peca

pre 11 godina

Sta znaci samo su oni koji pripadaju SNS -u ok? Gospodja iz SNS-a je krajnje neobjektivna. Vecina ljudi koje poznajem smatra da je najgori kadar iz SNS-a!!!

alas

pre 11 godina

Narode, hajde jednom da se složimo da situacija nimalo nije laka... i bez obzira ko je u pregovaračkom timu, odgovornost snose svi zajedno, ne samo pojedinci. Godinama se problem valjao i šta se uradilo-ništa, samo se uvećao. Sad kad je došlo do biti il ne biti, svi nešto komentarišu i pametuju. Dajte ljudi malo pozitivnog stava i jedinstva bar za jednu stvar, pa nije to Kosovo tuđe, već naše! Podrška u pregovorima, posebno g-dinu Vučiću!

Siniša

pre 11 godina

Ova emesija samo dokazuje rasulo u vladi, njima uopšte ne treba opozicija, pa ne treba uopšte da se čudimo zbog ovako teške situacije. Najjači utisak na mene je ostavilo ova ,,politička postavljanja direktora'' javnih preduzeća - tako neka partijska kadrovska komisija predloži likove poput Bajatovića i ekipe, a ministri pojima nemaju ko su ti likovi, samo podignu ruku i to je to. I posle se čudimo što javna preduzeća prave ovolike gubitke, što se javna preduzeća pljačkaju...pa to je ,,organizovana pljačka''. Gospođo Mihajlović, nikada ne bi glasao za nekoga za koga znam da nije sposoban, za koga znam da je napravio u Srbijagasu 1 milijardu evra gubitka...NIKADA, ne bi bio u toj vladi, izašao bi i rekao da ne želim u tome da učestvujem. Ali, svi ste vi isti, samo gledate lični interes, da se uvalite u fotelje...da ne govorim o tome da ste građanima obećali ,,promene'', da ste obećali da se takve stvari neće dešavati kada vi dođete na vlast...a od toga nema ništa, naravno, prevaranti.

jovica

pre 11 godina

A mozda bi gospodja ministarka zdravlja mogla da udje u neku zdravstvenu ustanovu!!! Ako nema vremena ja cu da joj kazem SRAMOTA!!!Moji roditelji su stari ljudi deset godina su naizmenicno bili bolesni i bilo je neophodno da koriste pojedine zdravstvene usluge i sve je to bilo ok do pre sest meseci a sada to je strasno!!! Znaci dosta smeskanja bilo bi potrebno i da radi jer ima mnogo problema a ukoliko nije sposobna zna sta treba da radi!!!

Tana

pre 11 godina

Posto su reci ministarke zdravlja ,vezane za konzumiranje mleka,"izvucene iz konteksa",sta je uradila da se u cilju zastite zdravlja gradjana i vracanja nivoa aflatoksina na normalu? Ona na sve ima odgovor sem na ono sto je njen posao,a zdravstvo nikad gore.

Boki

pre 11 godina

Svi se nadaju napratku u pregovorima. Ovo je veoma bitan period za Srbiju i treba ga iskoristiti. A to da li ce neko biti heroj ako se uspe ili ce biti kriv u suprotnom nema nikakve veze sa time ko ce ici na te pregovore. Odgovornost preuzima cela vlada ma kakav ishod bio. U svakom slucaju od mene ova vlada ima podrsku i verujem da ce uciniti sve da izvuku maksimum za Srbiju na tim pregovorima.

Bojan

pre 11 godina

Na pitanje što umesto audija ministarstva ne kupe Fiat, sve 3 kokodaču nešto šesto. Toliko o moralu, poštenju, i boljitku ove zemlje.
Sramota.

mistic

pre 11 godina

Srbija pravi kompromise konstantno od 1950. godine od kada je primila u kolonama izbeglice iz Albanije, a iste te izbeglice sada neće da naprave ni jedan kompromis.

samo gledam

pre 11 godina

1999-te smo pobedili tako što smo povukli vojsku i policiju sa Kosova.
2013-te ćemo pobediti tako što ćemo povući školstvo i zdravstvo.

Djenka

pre 11 godina

Evo jedinstva vlade na delu. Velika vecina gradjana se nada da ce pregovori uspeti i to ne zbog dobijanja datuma za pregovore sa EU vec zbog zelje da se Srbima na KiM omoguci normalan zivot. Datum za pregovore cemo dobiti ili necemo ali to nije ono sto je presudno u ovom dijalogu. Sigurno je da bi bilo lose ako ga ne dobijemo ali mi cemo tu biti najmanje krivi jer smo dali sve od sebe da ispunimo sve sto se od nas trazilo a ako nas i pored toga EU nece onda neka nam to i otvoreno kazu.

LILI

pre 11 godina

Sve posledice dogovora će ravnopravno snositi svi članovi pregovaračkog tima,mislim da je manje bitno ko će ići već šta ce se postići na pregovorima.

Djordje NS

pre 11 godina

Ko je gledao večeras Utisak nedelje i slušao šta pričaju ove tri ministarke i kako odgovaraju na postavljena pitanja (bolje rečeno: izbegavaju odgovore), jasno je svima da je ova vlada jedan običan cirkus i da svaki naredan dan sa njima je nepopravljiva šteta za Srbiju. Pa, oni su sastavljeni pomoću štapa i kanapa samo da bi došli na vlast a koliko su kompetentni i dosledni najbolje govori obraćanje Bajatovića iz Audija i Tome diplome u kome brani rad ministra Baćevića rečima "On je moj baš dobar prijatelj"...

Ilija

pre 11 godina

Vidim da ovi na vlasti su slozni da se dijalog nastavi. Mnogo im odgovara da se
ova stupidna gjavaza i dalje srozavanje u duboku bedu nastavi, jer ONI CE DA VODE DIJALOG DALJE, dokle got im to treba. A, mi cemo biti zarobljenici
ovih politickih manipulanata dok ne pocrkamo . . jer Kosovo je nase i ako to NIJE odavno!

Gde ides Srbijo moja . . stradija, vodja . . .itd.

ZEVS

pre 11 godina

Ne smemo sve da prihvatimo ali ne smemo ni sve da izgubimo, jeste kompromis u magli, ali verujem da ce se stavovi 2 aprila pribliziti u korist obe strane jer ako ne dodje do dogovora mi gubimo EU a oni normalizaciju odnosa sa Srbijom i nadleznost na severu KiM.

Troml

pre 11 godina

"Otvoriće se prostor za kompromis"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ovo je još jedna od mnogih izjava,
koje se decentno puštaju narodu kako
bi ovaj postao imun na loše vijesti.
Za kompromis moraju biti raspoložene
obje strane u pregovorima, no to ovdje
nije slučaj. Popustit će ona strana kojoj
je više dogorjelo.
Albanci su pre dugo čekali na ostvarenje
svojih ciljeva, mogu čekat još koju godinu
i preživjeti bez problema, nasuprot Srbiji
koja se mora debelo zamisliti i odlučiti,
kuda, što, kako, sad ili nikad!

Koalicija

pre 11 godina

Ovi pregovori su od velike vaznosti za Srbiju i zato u njima treba da ucestvuju svi koji mogu u tim pregovorima da pomognu, ali ako je stav drzave jedinstven zar je bitno ko u pregovorima ucestvuje.

Lilit

pre 11 godina

Ko jos veruje u ove prazne price?Pa cime ce da nas zamajavaju ako se resi Kosovo,a svi znamo da je to zavrsena prica .Treba uraditi nesto,ali konkretno,opipljivo ,a ovo sve nesposobnjaci sa praznim pricama.KAKVA SMEJURIJA Pardon,ovo je za glasace SNS-a.Onda je logicno

zapad

pre 11 godina

Prostor za kompromis ne postoji, nula, Kosovo uziva bezrezervnu podrsku od strane US i EU. Pregovori ne postoje, to je umanjenica za zahtjev da Srbija prizna Kosovo. Zasto je Kosovu potrebno priznanje Srbije? Zato sto bez toga nema stabilizacije odnosa izmedju Bg i Pr, i nema stabilizacije i mira na Balkanu. Bez priznanja Bg stvari samo duze traju, ali to je to, Kosovo je fakticki nezavisno a Bg to treba amenovati da bi, izmedju ostalog, Ameri mogli zatvoriti bazu u Urosevcu.

Alo bre Vucicu hapsi to dok nije kasno dok jos mozes...

pre 11 godina

Ministarka ne brige i ne zdravlja rece veceras u utisku da bi svako pozeleo da ima takvog (smucilo mi se nisam dobro cuo nesto kao menadzera) kao sto je Bajatovic!
Sta reci...

Thor

pre 11 godina

Ne razumem kako će se to otvoriti mesto za komsto za kompromis, jedino ako Albanci popuste malo. Mi smo uradili sve što je u našoj moći.

Katarina S

pre 11 godina

Moze Srbija okrenuti ledja kompromisu, i tako ostaviti na cedilu srpski življ na Kosovu, prebaciti odgovornost na druge, to jeste najlakše ali da li je i najpametnije. Evropska unija mora biti svesna cinjenice da niko nikad neće priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu, a u ovom trenutku treba ostati hladne glave i pokazati da je Srbija i dalje za kompromis, ali da nece ici dalje na svoju stetu.

Radovan III

pre 11 godina

Pitanje Kosova je za Srbiju najtezi i najbolniji problem koji ce se tesko resiti ali bitno je da za to postoji volja i zelja sa obe strane s tim sto je Srbija dosta popustala i nema sta vise da popusti i ako zbog toga ne dobije datum za pregovore, ziveli smo do sada bez EU pa cemo i od sada.

Мађарица

pre 11 godina

Увек постоји решење. Некад боље за једну а некад за другу страну, ако запад буде интервенисао као што су дали подршку гос.Вучићу (Енглези и Немци приликом посета последњих)онда можемо очекивати решење.

Sava Drugi

pre 11 godina

Nada umire poslenjda. Imate li da ponudite neki drugi argument? Nemate? Nemojte onda ni da idete u Brisel. I ovoga puta ce Srbiju spasiti sirotinja narod a elita ce zakzazati kao mnogo puta do sada?

Nije politicka funkcija samo prilegeija da se vozite u crnim automobilima. To je pre svega obaveza da radite u interesu naroda.

Firga

pre 11 godina

Milsim da je kompromis najpotrebniji! Ova vlada je učinila sve da do tog kompromisa dodje, bez udara na teritorijalni integritet Srbije. Sad je pitanje da li će pritisci na Srbiju da prizna Kosovo kao nezavisnu državu biti sve jači i jači kako bi dobili pozitivno mišljenje za datum otpočinjanja pregovora sa EU.

Marko

pre 11 godina

Siguno ce se otvoriti prostor za kompromis posle Daciceve izjave za nin i Vuciceve konferencije za stampu od juce kako da ne.
Ponesite ostavke sutra ujutru i raspisite izbore dok ne napravite nepovratnu stetu, narod nije glasao za ovu vasu politiku.

Platon

pre 11 godina

Drzava Srbija je pokazala spremnost i volju da se suoci sa problemom Kosova, smatram da je samo srpska strana do sada popustala i da je red da izvrsi pritisak na Pristinu da ucini ustupke, jer kakav je to kompromis ako non stop samo jedna strana popusta. Ipak, ne treba odustajati od pronalazenja kompromisa, ali ne ispod granice bezobrazluka i na stetu drzave i naseg naroda na Kosovu. Srbija u ovom trenutku ne trazi nista posebno samo minimum nadleznosti za srbe na severu Kosova, i iskreno se nadam da ce do kompromisa doci za dobro svih nas.

crazy_deedee

pre 11 godina

opet prica ko treba da ide, naravno da su svi u toj ''prici'' tako da je odgovornosdt na svima i treba da se fokusiraju samo na to sta ce biti i sadrzaj dijaloga a ne ko je bio, da ne buide posle i ko je sta obuka o sl.

Kraljevčanin

pre 11 godina

Izgleda da ovi aktuelni političari pripremaju teren kod naroda da sve izgledniji poraz pretvore u navodnu pobedu i mudru politiku.Bojim se da već viđeno ponovo ne doživimo.

marija

pre 11 godina

1. Ako ste imali Ahtisari minus, pa sad trazite minimum?, dolazite do Ahtisarijevog plana??? Za koji SNS tvrdi da nece biti prihvacen???
O cemu pricate?
2. O kakvom potpisivanju govorite kad Vulin prica Srbima na KiM da sve ide na Skupstinu i javnost, pa tek onda eventualno prihvatanje ili ne???

Dantes

pre 11 godina

Kompromis - Srbija ce morati da pristane na sve ako bude zelela datum!
Sve sto je EU nudila Srbiji Milosevic je odbacivao. Posle bombardovanja i (ne)predatog Kosova Djindjic je pokusao da resi to pitanje i za to je platio glavom. Sada kada je EU priznala nezavisnost Kosova za nas ne postoji kompromis vec samo ono sto nama budu ponudili.
A to moze samo bude datum u zamenu ...

Patrijota

pre 11 godina

Gledajuci ove tri iz najviseg vrha vlasti svakom ko ima imalo mozga bi trebalo da bude jasno zasto smo tu gde jesmo i gde cemo uskoro stici! U ovoj zemlji je odavno ugaseno svetlo, a mrak se navlaci sve veci!
Narod je ovo birao, pa eto mu ga sada!

бидермајер

pre 11 godina

Ваљају се исти образци и изјаве...Схватите да Србији нико ништа већ десетлећима није нудио ,осим уцена наравно. Мислим да се са посетом Чепурина отвара ново поглавље за Србију. Што је Бриселу Еу а и хегемону сасвим јасно,а дал ће се тражити нешто на том плану рећи ће нам наредни дани.

Kraljevčanin

pre 11 godina

Izgleda da ovi aktuelni političari pripremaju teren kod naroda da sve izgledniji poraz pretvore u navodnu pobedu i mudru politiku.Bojim se da već viđeno ponovo ne doživimo.

Patrijota

pre 11 godina

Gledajuci ove tri iz najviseg vrha vlasti svakom ko ima imalo mozga bi trebalo da bude jasno zasto smo tu gde jesmo i gde cemo uskoro stici! U ovoj zemlji je odavno ugaseno svetlo, a mrak se navlaci sve veci!
Narod je ovo birao, pa eto mu ga sada!

Bojan

pre 11 godina

Na pitanje što umesto audija ministarstva ne kupe Fiat, sve 3 kokodaču nešto šesto. Toliko o moralu, poštenju, i boljitku ove zemlje.
Sramota.

Djordje NS

pre 11 godina

Ko je gledao večeras Utisak nedelje i slušao šta pričaju ove tri ministarke i kako odgovaraju na postavljena pitanja (bolje rečeno: izbegavaju odgovore), jasno je svima da je ova vlada jedan običan cirkus i da svaki naredan dan sa njima je nepopravljiva šteta za Srbiju. Pa, oni su sastavljeni pomoću štapa i kanapa samo da bi došli na vlast a koliko su kompetentni i dosledni najbolje govori obraćanje Bajatovića iz Audija i Tome diplome u kome brani rad ministra Baćevića rečima "On je moj baš dobar prijatelj"...

Marko

pre 11 godina

Siguno ce se otvoriti prostor za kompromis posle Daciceve izjave za nin i Vuciceve konferencije za stampu od juce kako da ne.
Ponesite ostavke sutra ujutru i raspisite izbore dok ne napravite nepovratnu stetu, narod nije glasao za ovu vasu politiku.

marija

pre 11 godina

1. Ako ste imali Ahtisari minus, pa sad trazite minimum?, dolazite do Ahtisarijevog plana??? Za koji SNS tvrdi da nece biti prihvacen???
O cemu pricate?
2. O kakvom potpisivanju govorite kad Vulin prica Srbima na KiM da sve ide na Skupstinu i javnost, pa tek onda eventualno prihvatanje ili ne???

Dantes

pre 11 godina

Kompromis - Srbija ce morati da pristane na sve ako bude zelela datum!
Sve sto je EU nudila Srbiji Milosevic je odbacivao. Posle bombardovanja i (ne)predatog Kosova Djindjic je pokusao da resi to pitanje i za to je platio glavom. Sada kada je EU priznala nezavisnost Kosova za nas ne postoji kompromis vec samo ono sto nama budu ponudili.
A to moze samo bude datum u zamenu ...

Sava Drugi

pre 11 godina

Nada umire poslenjda. Imate li da ponudite neki drugi argument? Nemate? Nemojte onda ni da idete u Brisel. I ovoga puta ce Srbiju spasiti sirotinja narod a elita ce zakzazati kao mnogo puta do sada?

Nije politicka funkcija samo prilegeija da se vozite u crnim automobilima. To je pre svega obaveza da radite u interesu naroda.

peca

pre 11 godina

Sta znaci samo su oni koji pripadaju SNS -u ok? Gospodja iz SNS-a je krajnje neobjektivna. Vecina ljudi koje poznajem smatra da je najgori kadar iz SNS-a!!!

Siniša

pre 11 godina

Ova emesija samo dokazuje rasulo u vladi, njima uopšte ne treba opozicija, pa ne treba uopšte da se čudimo zbog ovako teške situacije. Najjači utisak na mene je ostavilo ova ,,politička postavljanja direktora'' javnih preduzeća - tako neka partijska kadrovska komisija predloži likove poput Bajatovića i ekipe, a ministri pojima nemaju ko su ti likovi, samo podignu ruku i to je to. I posle se čudimo što javna preduzeća prave ovolike gubitke, što se javna preduzeća pljačkaju...pa to je ,,organizovana pljačka''. Gospođo Mihajlović, nikada ne bi glasao za nekoga za koga znam da nije sposoban, za koga znam da je napravio u Srbijagasu 1 milijardu evra gubitka...NIKADA, ne bi bio u toj vladi, izašao bi i rekao da ne želim u tome da učestvujem. Ali, svi ste vi isti, samo gledate lični interes, da se uvalite u fotelje...da ne govorim o tome da ste građanima obećali ,,promene'', da ste obećali da se takve stvari neće dešavati kada vi dođete na vlast...a od toga nema ništa, naravno, prevaranti.

mislim da kompromisa neće biti

pre 11 godina

Prostor za kompromis teško da će se otvoriti,jer se druga strana oseća kao pobednik rata i želi da nametne svoja rešenja.
P.S.Naravno ovde govorim o Amerikancima i Nemcima, Šiptari su tu samo ikebana ovih pregovora.

Tana

pre 11 godina

Posto su reci ministarke zdravlja ,vezane za konzumiranje mleka,"izvucene iz konteksa",sta je uradila da se u cilju zastite zdravlja gradjana i vracanja nivoa aflatoksina na normalu? Ona na sve ima odgovor sem na ono sto je njen posao,a zdravstvo nikad gore.

jovica

pre 11 godina

A mozda bi gospodja ministarka zdravlja mogla da udje u neku zdravstvenu ustanovu!!! Ako nema vremena ja cu da joj kazem SRAMOTA!!!Moji roditelji su stari ljudi deset godina su naizmenicno bili bolesni i bilo je neophodno da koriste pojedine zdravstvene usluge i sve je to bilo ok do pre sest meseci a sada to je strasno!!! Znaci dosta smeskanja bilo bi potrebno i da radi jer ima mnogo problema a ukoliko nije sposobna zna sta treba da radi!!!

Necu_u_Tor

pre 11 godina

Ostao sam zabezeknut onim sto su tri "dive" govorile. Prazno, frazetine, nigde konkretnosti, nigde jasne vizije, sve smuti pa prosti. Naravno da nisam ocekivao mnogo, ali sigurno ne ni ovako prazno... Uzas dokle smo stigli.

samo gledam

pre 11 godina

1999-te smo pobedili tako što smo povukli vojsku i policiju sa Kosova.
2013-te ćemo pobediti tako što ćemo povući školstvo i zdravstvo.

Lilit

pre 11 godina

Ko jos veruje u ove prazne price?Pa cime ce da nas zamajavaju ako se resi Kosovo,a svi znamo da je to zavrsena prica .Treba uraditi nesto,ali konkretno,opipljivo ,a ovo sve nesposobnjaci sa praznim pricama.KAKVA SMEJURIJA Pardon,ovo je za glasace SNS-a.Onda je logicno

Alo bre Vucicu hapsi to dok nije kasno dok jos mozes...

pre 11 godina

Ministarka ne brige i ne zdravlja rece veceras u utisku da bi svako pozeleo da ima takvog (smucilo mi se nisam dobro cuo nesto kao menadzera) kao sto je Bajatovic!
Sta reci...

mistic

pre 11 godina

Srbija pravi kompromise konstantno od 1950. godine od kada je primila u kolonama izbeglice iz Albanije, a iste te izbeglice sada neće da naprave ni jedan kompromis.

stiklica

pre 11 godina

Katastrofa. Sve je nepotpuno,konfuzno,neprofesionalno..
Kako se svi ponasaju ili arogantno ili previse opusteno..Da li je moguce da malo ko zna da radi svoj posao.

Veljko Krstic

pre 11 godina

Zna li ministarka zdravlja da nema odredjenih citostatika u Beogradu 2013. godine i da ljude salju kuci. Ti gradjani su i bez toga uplaseni, nemocni i u panici. Da li je bar malo postidjena posto ne podnese ostavku?

zapad

pre 11 godina

Prostor za kompromis ne postoji, nula, Kosovo uziva bezrezervnu podrsku od strane US i EU. Pregovori ne postoje, to je umanjenica za zahtjev da Srbija prizna Kosovo. Zasto je Kosovu potrebno priznanje Srbije? Zato sto bez toga nema stabilizacije odnosa izmedju Bg i Pr, i nema stabilizacije i mira na Balkanu. Bez priznanja Bg stvari samo duze traju, ali to je to, Kosovo je fakticki nezavisno a Bg to treba amenovati da bi, izmedju ostalog, Ameri mogli zatvoriti bazu u Urosevcu.

Ilija

pre 11 godina

Vidim da ovi na vlasti su slozni da se dijalog nastavi. Mnogo im odgovara da se
ova stupidna gjavaza i dalje srozavanje u duboku bedu nastavi, jer ONI CE DA VODE DIJALOG DALJE, dokle got im to treba. A, mi cemo biti zarobljenici
ovih politickih manipulanata dok ne pocrkamo . . jer Kosovo je nase i ako to NIJE odavno!

Gde ides Srbijo moja . . stradija, vodja . . .itd.

Troml

pre 11 godina

"Otvoriće se prostor za kompromis"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ovo je još jedna od mnogih izjava,
koje se decentno puštaju narodu kako
bi ovaj postao imun na loše vijesti.
Za kompromis moraju biti raspoložene
obje strane u pregovorima, no to ovdje
nije slučaj. Popustit će ona strana kojoj
je više dogorjelo.
Albanci su pre dugo čekali na ostvarenje
svojih ciljeva, mogu čekat još koju godinu
i preživjeti bez problema, nasuprot Srbiji
koja se mora debelo zamisliti i odlučiti,
kuda, što, kako, sad ili nikad!

pera

pre 11 godina

Kako vas ne mrzi da ostavljate komentare koji ne samo da su ocigledno politicki obojeni, vec su na granici dobrog ukusa i zdrave pameti?

Zivorad

pre 11 godina

Tri Primadone srpske politike na jednom mestu,zaista praznik za oci i za usi,mada,najbolje su mogli da ih razumeju gluvonemi i slepi, obzirom na jednglasno iznete stavove sve tri tj na sadrzinu i sustinu istih. Dobro su dosle da se vidi idealna paradigma i dno do kojeg je dosla aktuelna srpska politick kvazi elita,sve tri dolaze iz politickih stranaka koje su dosledno nedosledne,koje jedno pricaju pred izbore,dok sto i pedeseto rade nakon izbora,doslo se do toga da stranke tj stranacki 'mozgovi' jedino sto moraju da urade je da osmisle koncept kako da upakuju spisak lepih zelja Deda Mraza da svoju decicu (narod)te da ga plasirraju preko 'verujte nsim ocima" servisa i inih,a posle je sve po sistemu 'puj pike- ne vazi",ko vam je kriv sto ste bili naivni,strpite se 4 godine pa ce opet da bude 'Jovo'nanovo".Ne sumnjam da ce nasi vrli 'pregovaraci' dobiti jedno veliko nista a da ce biti pompezno predstavljeno kao jos jedna velika pobeda,kao vazan korak u svetlu buducnost,unapred se radujem i unapred nas sazaljevam...

acme

pre 11 godina

Kosovo je vec pobedilo... Mislim da je bolje da smo razmenili teritorije severa za presevsku dolinu. Ovako opet imamo tempiranu bombu...

бидермајер

pre 11 godina

Ваљају се исти образци и изјаве...Схватите да Србији нико ништа већ десетлећима није нудио ,осим уцена наравно. Мислим да се са посетом Чепурина отвара ново поглавље за Србију. Што је Бриселу Еу а и хегемону сасвим јасно,а дал ће се тражити нешто на том плану рећи ће нам наредни дани.

Igor

pre 11 godina

Kad sam video ko su gosti odma sam prebacio na drugi kanal. Siguran sam, da nije reklama koje traju duze od samog utiska, da bi ove tri mogle da se upisu u ginisovu knjigu rekorda u pricanju a da nista pod milim bogom ne kazu.

ZEVS

pre 11 godina

Ne smemo sve da prihvatimo ali ne smemo ni sve da izgubimo, jeste kompromis u magli, ali verujem da ce se stavovi 2 aprila pribliziti u korist obe strane jer ako ne dodje do dogovora mi gubimo EU a oni normalizaciju odnosa sa Srbijom i nadleznost na severu KiM.

Sale

pre 11 godina

Samo vi raspisite - bicete iznenadjeno sta i kako se dogodi. Isto su ankete pokazivale sta i kako za DS pa smo videli sta se dogodilo.

Zivota

pre 11 godina

Datum je nista, uostalom kao I clanstvo u UE. Dobrovoljno pokloniti Kosovo za Nista nece oprostiti ni buducnost ni proslost. To je jasno svakom.

Sinisa

pre 11 godina

Ove Nase Tri ne idu na Evroviziju,na pevaju narocito dobro (pretpostavljam),ali su resene da nam ulepsaju vece i omoguce svojim nastupom miran san i slatke snove i to pred 1. April,sto se mene tice,nisu uspele,jos sam budan a komentar mi nije sala. Mozda ih je ipak trebalo poslati u Brisel umesto Premijera od kojeg cuda mogu tesko da se dese,pa i da mu Miljacka Vucica i Tomu zajedno prinese( u Brisel-nas glavni grad)...

Platon

pre 11 godina

Drzava Srbija je pokazala spremnost i volju da se suoci sa problemom Kosova, smatram da je samo srpska strana do sada popustala i da je red da izvrsi pritisak na Pristinu da ucini ustupke, jer kakav je to kompromis ako non stop samo jedna strana popusta. Ipak, ne treba odustajati od pronalazenja kompromisa, ali ne ispod granice bezobrazluka i na stetu drzave i naseg naroda na Kosovu. Srbija u ovom trenutku ne trazi nista posebno samo minimum nadleznosti za srbe na severu Kosova, i iskreno se nadam da ce do kompromisa doci za dobro svih nas.

Firga

pre 11 godina

Milsim da je kompromis najpotrebniji! Ova vlada je učinila sve da do tog kompromisa dodje, bez udara na teritorijalni integritet Srbije. Sad je pitanje da li će pritisci na Srbiju da prizna Kosovo kao nezavisnu državu biti sve jači i jači kako bi dobili pozitivno mišljenje za datum otpočinjanja pregovora sa EU.

alas

pre 11 godina

Narode, hajde jednom da se složimo da situacija nimalo nije laka... i bez obzira ko je u pregovaračkom timu, odgovornost snose svi zajedno, ne samo pojedinci. Godinama se problem valjao i šta se uradilo-ništa, samo se uvećao. Sad kad je došlo do biti il ne biti, svi nešto komentarišu i pametuju. Dajte ljudi malo pozitivnog stava i jedinstva bar za jednu stvar, pa nije to Kosovo tuđe, već naše! Podrška u pregovorima, posebno g-dinu Vučiću!

nevenka

pre 11 godina

Dogovor svi ocekujemo.Ali,najbiitnije je da se Srbija drzi svojih stavova i da od njih ne odustaje....pa makar dijalog bio prekinut ili imao jos deset rundi.

Roach

pre 11 godina

Imaju rezultata,imaju jedinstvo,imaju platformu i rezoluciju. Spremni su za kompromise ispod kojih se ne ide. Evidentno je da se ne pregovara sa Prištinom već sa Nemačkom i Amerikom. Tači je tu samo radi formalnosti.
Nadam se datumu i nada se da će ove dve svetske sile koje nas ne mirišu ipak popustiti.

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

Nemojte ni ići u Brisel, prosto pošaljite kovertirane blanko pristanke na sve što EU hoće.

Ne šalim se, i tako od svega ovoga nema vajde, a tim postupkom biste ušli u istoriju svetske diplomatije i raskrinkali biste suštinu antidemokratske EU.

Nažalost, osim prihvatanja svega što EU gospoda traže, nema drugog rešenja.

Jer... Srbija je NEZAPOSLENA i biće joj još gore. I to uskoro.
hvala ljubazno

Мађарица

pre 11 godina

Увек постоји решење. Некад боље за једну а некад за другу страну, ако запад буде интервенисао као што су дали подршку гос.Вучићу (Енглези и Немци приликом посета последњих)онда можемо очекивати решење.

Rade

pre 11 godina

Svi se nadamo da će se otvoriti prostor za dogovor i da ćem krenuti napred, i mi i kosovski Srbi. Ali to ne znači da treba prihvatiti bilo šta. Dogovor je samo ono što i nama odgovara.

Milenka S.

pre 11 godina

Svi se nadamo kompromisu samo mi kao građaninu ne miriše baš i da ćemo uspeti. Previše je EU popustivlja prema dugoj strani.

todoran

pre 11 godina

Nikada transparentnije se nije pregovaralo sa Albancima nego što je to danas. Sasvim je jasno da ova vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije, i vrlo često iznosi i najsitnije detalje razgovora. Ovako i treba da bude, ali tako nije bilo u vreme DS-a.

LILI

pre 11 godina

Sve posledice dogovora će ravnopravno snositi svi članovi pregovaračkog tima,mislim da je manje bitno ko će ići već šta ce se postići na pregovorima.

Koalicija

pre 11 godina

Ovi pregovori su od velike vaznosti za Srbiju i zato u njima treba da ucestvuju svi koji mogu u tim pregovorima da pomognu, ali ako je stav drzave jedinstven zar je bitno ko u pregovorima ucestvuje.

Macola

pre 11 godina

Kompromis treba biti ostvarena ali ne na stetu Srbije. To srpski predstavnici stavljaju do znanja i drago mi je sto je tako. Imamo savesnu i neustrasivu Vladu.

Djenka

pre 11 godina

Evo jedinstva vlade na delu. Velika vecina gradjana se nada da ce pregovori uspeti i to ne zbog dobijanja datuma za pregovore sa EU vec zbog zelje da se Srbima na KiM omoguci normalan zivot. Datum za pregovore cemo dobiti ili necemo ali to nije ono sto je presudno u ovom dijalogu. Sigurno je da bi bilo lose ako ga ne dobijemo ali mi cemo tu biti najmanje krivi jer smo dali sve od sebe da ispunimo sve sto se od nas trazilo a ako nas i pored toga EU nece onda neka nam to i otvoreno kazu.

Morovićki Robin Hud

pre 11 godina

Ako Nemačka i Amerika žele dobro Albancima onda moraju da popuste. Ovaj status nikome ne ide u prilog kao ni ovakvo ,tako da kažem nakaradno uređenje kako ga planiraju ove dve sile.

vladan kg

pre 11 godina

Bitno je da državni vrh, tj. Nikolić, Vučić i Dačić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkažu potpuno jedinstvo. Oni jasno treba da kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i da tu niko od njih trojice nema nameru da popusti.

crazy_deedee

pre 11 godina

opet prica ko treba da ide, naravno da su svi u toj ''prici'' tako da je odgovornosdt na svima i treba da se fokusiraju samo na to sta ce biti i sadrzaj dijaloga a ne ko je bio, da ne buide posle i ko je sta obuka o sl.

Kimi Raikonen

pre 11 godina

Vlada Srbije radi 200 na sast . Tu nema spora. Kompromis zavisi od druge strane Nemačke i Amerike. Tači je tu samo nemi posmatrač.

isterivač duhova

pre 11 godina

Svi se nadamo kompromisu. No, nije smak sveta ako ne dođe. Mislim da ćemo težim putem ipak izaći iz ove krize do koje smo došli. A pitanje Kosova. Neka razmišljaju oni koji ne žele bilo kakav kompromis i dogovor sa nama.

isidora bor

pre 11 godina

Veoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Vučiću je u tim pregovorima bitno, ako se bude uključivao, da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega američkih zvaničnika, a kada američki zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.

NB

pre 11 godina

Izbori sada? Van svake pameti. Prvo, sve što je započeto bilo bi izvesno vreme stopirano, drugo ponovno besomučno trošenje novca nije nam potrebno.

Radovan III

pre 11 godina

Pitanje Kosova je za Srbiju najtezi i najbolniji problem koji ce se tesko resiti ali bitno je da za to postoji volja i zelja sa obe strane s tim sto je Srbija dosta popustala i nema sta vise da popusti i ako zbog toga ne dobije datum za pregovore, ziveli smo do sada bez EU pa cemo i od sada.

Katarina S

pre 11 godina

Moze Srbija okrenuti ledja kompromisu, i tako ostaviti na cedilu srpski življ na Kosovu, prebaciti odgovornost na druge, to jeste najlakše ali da li je i najpametnije. Evropska unija mora biti svesna cinjenice da niko nikad neće priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu, a u ovom trenutku treba ostati hladne glave i pokazati da je Srbija i dalje za kompromis, ali da nece ici dalje na svoju stetu.

Boki

pre 11 godina

Svi se nadaju napratku u pregovorima. Ovo je veoma bitan period za Srbiju i treba ga iskoristiti. A to da li ce neko biti heroj ako se uspe ili ce biti kriv u suprotnom nema nikakve veze sa time ko ce ici na te pregovore. Odgovornost preuzima cela vlada ma kakav ishod bio. U svakom slucaju od mene ova vlada ima podrsku i verujem da ce uciniti sve da izvuku maksimum za Srbiju na tim pregovorima.

DZONI

pre 11 godina

Svi se nadaju napratku u pregovorima. Ovo je veoma bitan period za Srbiju i treba ga iskoristiti. A to da li ce neko biti heroj ako se uspe ili ce biti kriv u suprotnom nema nikakve veze sa time ko ce ici na te pregovore. Odgovornost preuzima cela vlada ma kakav ishod bio. U svakom slucaju od mene ova vlada ima podrsku i verujem da ce uciniti sve da izvuku maksimum za Srbiju na tim pregovorima.

letica

pre 11 godina

Očigledno je da državni vrh Srbije po pitanju Kosova ništa ne krije. Razgovori o Kosovu su veoma transparentni, tako da svako može preko sredstava informisanja da sazna, i šta je bilo ponuđeno Srbiji prilikom poslednje runde razgovora, i šta Srbija traži od nadležnosti za Zajednicu Srpskih Opština, i zato ne vidim razlog za kritike nekih opozicionih političara u kojima govora da nisu obavešteni o toku razgovora. Nikada transparentnije se nije pregovaralo o Kosovu, nego što je to danas.

Thor

pre 11 godina

Ne razumem kako će se to otvoriti mesto za komsto za kompromis, jedino ako Albanci popuste malo. Mi smo uradili sve što je u našoj moći.

DRAGOJLA

pre 11 godina

Verujem da će se naći kompromisno rešenje za Srbe na Kosovu jer nebi ni EU dozvolila sebi toliki luksuz da štiti samo jednu stranu.

Mirela

pre 11 godina

Ni jedna od politicarki nije razumela sta znaci poruka Doris Pak!
Pretpostavka je da Dacic i Taci jesu. U slucaju da nisu na toj
vibracionoj ravni i razumeli poruku - tesko nama.Bit ce nam onako
kako nam dozvoljava nas mentalni sklop.Sve sto se desi - izabrat cemo
sami.

mistral

pre 11 godina

Dopada mi se što je sve više žena u politici . Svi se nadamo kompromisu a što niko od njih ne daje konkretan odgovor pa niko nije vidovit. Malo strpljenja svi ćemo čuti i videti

krivaja

pre 11 godina

Postoje realne šanse da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, jer je Srbija podigla svoj kredibilitet pre svega zbog iskrene posvećenosti vlade Srbije, a posebno Vučića na iskorenjivanju kriminala i korupcije. Zemlje u kojima caruje kriminal i korupcija niko ne ceni. Takve zemlje EU ne trebaju, i da Srbija nije počela iskreno i bezkompromisno da se bori sa korupcojom, nas u EU ne bi primili, pa ni po cenu da priznamo Kosovo.

ameli

pre 11 godina

Treba znati razumit procitano.
"Treba da ide nas nekoliko. Treba da pokažemo jedinstvo. Prvi potpredsednik, premijer, ministar spoljnih poslova, ja ili Mlađan Dinkić...da pokažemo jedinstvo, da zajednički podelimo i dobro i zlo“

Ljepo pise da ce srbija prihvatiti uvjete koji se stavljaju pred nju i u konacnici sad treba razvodnit odgovornost na sve, zato je strka oko toga tko ce ici u brisel jer nitko ne zeli biti potpisnik kapitulacije i da predje preko svega sto je pricao godinama. Nekog ce bacit u vatru kog sve vidit ce se ali vatre ce biti.

nidža

pre 11 godina

Ovaj način srljanja u zagrljaj jednih (osvedočenih 99.) i okretanja leđa drugima ne obećava. Videćemo, mostovi još nisu srušeni!

Audi A6

pre 11 godina

Srbija nema vise gde da popusta.Ne lazemo, ne cenjkamo se,i sve sto kazemo to je otvoreno.Dosao je red kada ce Taci morati da popusti,jer Srbija je dosla do granice koju ne sme preci.

Ema90

pre 11 godina

Mislim da je mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju će Srbija popustiti, a na nekom će i dobiti više.

divna

pre 11 godina

Godinama je pitanje Kosova zanemarivano,gurano pod tepih a sto je najgore davana su obecanja koja nisu ispunjena.Nije ni cudo sto smo sada u jako teskoj i nezavidnoj situaciji,ali bez obzira na to imam puno poverenje u drzavni vrh.

Maximus

pre 11 godina

Ne bi trebalo da pristanemo na sve i da olako popustimo. Možda je bolje da se držimo svog stava i po cenu da nam ne daju datum za pregovore.

Turketo

pre 11 godina

Ne bi trebalo ni da se precenimo, ali ni da se podcenimo najvažnije je realno sagledati situaciju i doneti pravu odluku. Ako već toliko dugo čekamo da postanemo članovi EU onda nije problem da sačekamo još malo.

gef2007

pre 11 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

leonardo88

pre 11 godina

Pregovaramo o Kosovu. Spremni smo za dijalog i dogovor, to je bio njihov glavni uslov koji smo mi ispunili ne vidim razlog zbog kog nam ne bi da li datum za pregovore.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum za pregovore doće do velikog nezadovoljstva kod građana, jer smo se stvarno potrudili ovaj put.

PLAVUSA MALENA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

alas

pre 11 godina

Narode, hajde jednom da se složimo da situacija nimalo nije laka... i bez obzira ko je u pregovaračkom timu, odgovornost snose svi zajedno, ne samo pojedinci. Godinama se problem valjao i šta se uradilo-ništa, samo se uvećao. Sad kad je došlo do biti il ne biti, svi nešto komentarišu i pametuju. Dajte ljudi malo pozitivnog stava i jedinstva bar za jednu stvar, pa nije to Kosovo tuđe, već naše! Podrška u pregovorima, posebno g-dinu Vučiću!

Мађарица

pre 11 godina

Увек постоји решење. Некад боље за једну а некад за другу страну, ако запад буде интервенисао као што су дали подршку гос.Вучићу (Енглези и Немци приликом посета последњих)онда можемо очекивати решење.

Platon

pre 11 godina

Drzava Srbija je pokazala spremnost i volju da se suoci sa problemom Kosova, smatram da je samo srpska strana do sada popustala i da je red da izvrsi pritisak na Pristinu da ucini ustupke, jer kakav je to kompromis ako non stop samo jedna strana popusta. Ipak, ne treba odustajati od pronalazenja kompromisa, ali ne ispod granice bezobrazluka i na stetu drzave i naseg naroda na Kosovu. Srbija u ovom trenutku ne trazi nista posebno samo minimum nadleznosti za srbe na severu Kosova, i iskreno se nadam da ce do kompromisa doci za dobro svih nas.

Firga

pre 11 godina

Milsim da je kompromis najpotrebniji! Ova vlada je učinila sve da do tog kompromisa dodje, bez udara na teritorijalni integritet Srbije. Sad je pitanje da li će pritisci na Srbiju da prizna Kosovo kao nezavisnu državu biti sve jači i jači kako bi dobili pozitivno mišljenje za datum otpočinjanja pregovora sa EU.

бидермајер

pre 11 godina

Ваљају се исти образци и изјаве...Схватите да Србији нико ништа већ десетлећима није нудио ,осим уцена наравно. Мислим да се са посетом Чепурина отвара ново поглавље за Србију. Што је Бриселу Еу а и хегемону сасвим јасно,а дал ће се тражити нешто на том плану рећи ће нам наредни дани.

ZEVS

pre 11 godina

Ne smemo sve da prihvatimo ali ne smemo ni sve da izgubimo, jeste kompromis u magli, ali verujem da ce se stavovi 2 aprila pribliziti u korist obe strane jer ako ne dodje do dogovora mi gubimo EU a oni normalizaciju odnosa sa Srbijom i nadleznost na severu KiM.

mistic

pre 11 godina

Srbija pravi kompromise konstantno od 1950. godine od kada je primila u kolonama izbeglice iz Albanije, a iste te izbeglice sada neće da naprave ni jedan kompromis.

Boki

pre 11 godina

Svi se nadaju napratku u pregovorima. Ovo je veoma bitan period za Srbiju i treba ga iskoristiti. A to da li ce neko biti heroj ako se uspe ili ce biti kriv u suprotnom nema nikakve veze sa time ko ce ici na te pregovore. Odgovornost preuzima cela vlada ma kakav ishod bio. U svakom slucaju od mene ova vlada ima podrsku i verujem da ce uciniti sve da izvuku maksimum za Srbiju na tim pregovorima.

Roach

pre 11 godina

Imaju rezultata,imaju jedinstvo,imaju platformu i rezoluciju. Spremni su za kompromise ispod kojih se ne ide. Evidentno je da se ne pregovara sa Prištinom već sa Nemačkom i Amerikom. Tači je tu samo radi formalnosti.
Nadam se datumu i nada se da će ove dve svetske sile koje nas ne mirišu ipak popustiti.

Thor

pre 11 godina

Ne razumem kako će se to otvoriti mesto za komsto za kompromis, jedino ako Albanci popuste malo. Mi smo uradili sve što je u našoj moći.

Radovan III

pre 11 godina

Pitanje Kosova je za Srbiju najtezi i najbolniji problem koji ce se tesko resiti ali bitno je da za to postoji volja i zelja sa obe strane s tim sto je Srbija dosta popustala i nema sta vise da popusti i ako zbog toga ne dobije datum za pregovore, ziveli smo do sada bez EU pa cemo i od sada.

Koalicija

pre 11 godina

Ovi pregovori su od velike vaznosti za Srbiju i zato u njima treba da ucestvuju svi koji mogu u tim pregovorima da pomognu, ali ako je stav drzave jedinstven zar je bitno ko u pregovorima ucestvuje.

Marko

pre 11 godina

Siguno ce se otvoriti prostor za kompromis posle Daciceve izjave za nin i Vuciceve konferencije za stampu od juce kako da ne.
Ponesite ostavke sutra ujutru i raspisite izbore dok ne napravite nepovratnu stetu, narod nije glasao za ovu vasu politiku.

Katarina S

pre 11 godina

Moze Srbija okrenuti ledja kompromisu, i tako ostaviti na cedilu srpski življ na Kosovu, prebaciti odgovornost na druge, to jeste najlakše ali da li je i najpametnije. Evropska unija mora biti svesna cinjenice da niko nikad neće priznati Kosovo kao nezavisnu drzavu, a u ovom trenutku treba ostati hladne glave i pokazati da je Srbija i dalje za kompromis, ali da nece ici dalje na svoju stetu.

Djenka

pre 11 godina

Evo jedinstva vlade na delu. Velika vecina gradjana se nada da ce pregovori uspeti i to ne zbog dobijanja datuma za pregovore sa EU vec zbog zelje da se Srbima na KiM omoguci normalan zivot. Datum za pregovore cemo dobiti ili necemo ali to nije ono sto je presudno u ovom dijalogu. Sigurno je da bi bilo lose ako ga ne dobijemo ali mi cemo tu biti najmanje krivi jer smo dali sve od sebe da ispunimo sve sto se od nas trazilo a ako nas i pored toga EU nece onda neka nam to i otvoreno kazu.

crazy_deedee

pre 11 godina

opet prica ko treba da ide, naravno da su svi u toj ''prici'' tako da je odgovornosdt na svima i treba da se fokusiraju samo na to sta ce biti i sadrzaj dijaloga a ne ko je bio, da ne buide posle i ko je sta obuka o sl.

isidora bor

pre 11 godina

Veoma je bitno da je nova vlada, pre svega zahvaljujući Vučiću podigla ugled Srbije i na taj način Srbija u pregovorima oko Kosova može dobiti više. Vučiću je u tim pregovorima bitno, ako se bude uključivao, da za svoje predloge dobije podršku evropskih i pre svega američkih zvaničnika, a kada američki zvaničnici pritisnu albansku stranu ona će prihvatiti šta se od njih bude tražilo.

DZONI

pre 11 godina

Svi se nadaju napratku u pregovorima. Ovo je veoma bitan period za Srbiju i treba ga iskoristiti. A to da li ce neko biti heroj ako se uspe ili ce biti kriv u suprotnom nema nikakve veze sa time ko ce ici na te pregovore. Odgovornost preuzima cela vlada ma kakav ishod bio. U svakom slucaju od mene ova vlada ima podrsku i verujem da ce uciniti sve da izvuku maksimum za Srbiju na tim pregovorima.

nevenka

pre 11 godina

Dogovor svi ocekujemo.Ali,najbiitnije je da se Srbija drzi svojih stavova i da od njih ne odustaje....pa makar dijalog bio prekinut ili imao jos deset rundi.

todoran

pre 11 godina

Nikada transparentnije se nije pregovaralo sa Albancima nego što je to danas. Sasvim je jasno da ova vlada kada su u pitanju razgovori o Kosovu ništa ne krije, i vrlo često iznosi i najsitnije detalje razgovora. Ovako i treba da bude, ali tako nije bilo u vreme DS-a.

LILI

pre 11 godina

Sve posledice dogovora će ravnopravno snositi svi članovi pregovaračkog tima,mislim da je manje bitno ko će ići već šta ce se postići na pregovorima.

Rade

pre 11 godina

Svi se nadamo da će se otvoriti prostor za dogovor i da ćem krenuti napred, i mi i kosovski Srbi. Ali to ne znači da treba prihvatiti bilo šta. Dogovor je samo ono što i nama odgovara.

Kimi Raikonen

pre 11 godina

Vlada Srbije radi 200 na sast . Tu nema spora. Kompromis zavisi od druge strane Nemačke i Amerike. Tači je tu samo nemi posmatrač.

isterivač duhova

pre 11 godina

Svi se nadamo kompromisu. No, nije smak sveta ako ne dođe. Mislim da ćemo težim putem ipak izaći iz ove krize do koje smo došli. A pitanje Kosova. Neka razmišljaju oni koji ne žele bilo kakav kompromis i dogovor sa nama.

Dantes

pre 11 godina

Kompromis - Srbija ce morati da pristane na sve ako bude zelela datum!
Sve sto je EU nudila Srbiji Milosevic je odbacivao. Posle bombardovanja i (ne)predatog Kosova Djindjic je pokusao da resi to pitanje i za to je platio glavom. Sada kada je EU priznala nezavisnost Kosova za nas ne postoji kompromis vec samo ono sto nama budu ponudili.
A to moze samo bude datum u zamenu ...

mislim da kompromisa neće biti

pre 11 godina

Prostor za kompromis teško da će se otvoriti,jer se druga strana oseća kao pobednik rata i želi da nametne svoja rešenja.
P.S.Naravno ovde govorim o Amerikancima i Nemcima, Šiptari su tu samo ikebana ovih pregovora.

vladan kg

pre 11 godina

Bitno je da državni vrh, tj. Nikolić, Vučić i Dačić, i u toku ove poslednje runde razgovora još jednom izkažu potpuno jedinstvo. Oni jasno treba da kažu da žele da se reši pitanje Kosova, ali da neće pristati na bilo kakav dogovor, i da tu niko od njih trojice nema nameru da popusti.

Patrijota

pre 11 godina

Gledajuci ove tri iz najviseg vrha vlasti svakom ko ima imalo mozga bi trebalo da bude jasno zasto smo tu gde jesmo i gde cemo uskoro stici! U ovoj zemlji je odavno ugaseno svetlo, a mrak se navlaci sve veci!
Narod je ovo birao, pa eto mu ga sada!

Macola

pre 11 godina

Kompromis treba biti ostvarena ali ne na stetu Srbije. To srpski predstavnici stavljaju do znanja i drago mi je sto je tako. Imamo savesnu i neustrasivu Vladu.

DRAGOJLA

pre 11 godina

Verujem da će se naći kompromisno rešenje za Srbe na Kosovu jer nebi ni EU dozvolila sebi toliki luksuz da štiti samo jednu stranu.

letica

pre 11 godina

Očigledno je da državni vrh Srbije po pitanju Kosova ništa ne krije. Razgovori o Kosovu su veoma transparentni, tako da svako može preko sredstava informisanja da sazna, i šta je bilo ponuđeno Srbiji prilikom poslednje runde razgovora, i šta Srbija traži od nadležnosti za Zajednicu Srpskih Opština, i zato ne vidim razlog za kritike nekih opozicionih političara u kojima govora da nisu obavešteni o toku razgovora. Nikada transparentnije se nije pregovaralo o Kosovu, nego što je to danas.

Sava Drugi

pre 11 godina

Nada umire poslenjda. Imate li da ponudite neki drugi argument? Nemate? Nemojte onda ni da idete u Brisel. I ovoga puta ce Srbiju spasiti sirotinja narod a elita ce zakzazati kao mnogo puta do sada?

Nije politicka funkcija samo prilegeija da se vozite u crnim automobilima. To je pre svega obaveza da radite u interesu naroda.

Zivota

pre 11 godina

Datum je nista, uostalom kao I clanstvo u UE. Dobrovoljno pokloniti Kosovo za Nista nece oprostiti ni buducnost ni proslost. To je jasno svakom.

Milenka S.

pre 11 godina

Svi se nadamo kompromisu samo mi kao građaninu ne miriše baš i da ćemo uspeti. Previše je EU popustivlja prema dugoj strani.

Troml

pre 11 godina

"Otvoriće se prostor za kompromis"
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ovo je još jedna od mnogih izjava,
koje se decentno puštaju narodu kako
bi ovaj postao imun na loše vijesti.
Za kompromis moraju biti raspoložene
obje strane u pregovorima, no to ovdje
nije slučaj. Popustit će ona strana kojoj
je više dogorjelo.
Albanci su pre dugo čekali na ostvarenje
svojih ciljeva, mogu čekat još koju godinu
i preživjeti bez problema, nasuprot Srbiji
koja se mora debelo zamisliti i odlučiti,
kuda, što, kako, sad ili nikad!

Djordje NS

pre 11 godina

Ko je gledao večeras Utisak nedelje i slušao šta pričaju ove tri ministarke i kako odgovaraju na postavljena pitanja (bolje rečeno: izbegavaju odgovore), jasno je svima da je ova vlada jedan običan cirkus i da svaki naredan dan sa njima je nepopravljiva šteta za Srbiju. Pa, oni su sastavljeni pomoću štapa i kanapa samo da bi došli na vlast a koliko su kompetentni i dosledni najbolje govori obraćanje Bajatovića iz Audija i Tome diplome u kome brani rad ministra Baćevića rečima "On je moj baš dobar prijatelj"...

acme

pre 11 godina

Kosovo je vec pobedilo... Mislim da je bolje da smo razmenili teritorije severa za presevsku dolinu. Ovako opet imamo tempiranu bombu...

Ilija

pre 11 godina

Vidim da ovi na vlasti su slozni da se dijalog nastavi. Mnogo im odgovara da se
ova stupidna gjavaza i dalje srozavanje u duboku bedu nastavi, jer ONI CE DA VODE DIJALOG DALJE, dokle got im to treba. A, mi cemo biti zarobljenici
ovih politickih manipulanata dok ne pocrkamo . . jer Kosovo je nase i ako to NIJE odavno!

Gde ides Srbijo moja . . stradija, vodja . . .itd.

Morovićki Robin Hud

pre 11 godina

Ako Nemačka i Amerika žele dobro Albancima onda moraju da popuste. Ovaj status nikome ne ide u prilog kao ni ovakvo ,tako da kažem nakaradno uređenje kako ga planiraju ove dve sile.

Kraljevčanin

pre 11 godina

Izgleda da ovi aktuelni političari pripremaju teren kod naroda da sve izgledniji poraz pretvore u navodnu pobedu i mudru politiku.Bojim se da već viđeno ponovo ne doživimo.

peca

pre 11 godina

Sta znaci samo su oni koji pripadaju SNS -u ok? Gospodja iz SNS-a je krajnje neobjektivna. Vecina ljudi koje poznajem smatra da je najgori kadar iz SNS-a!!!

Bojan

pre 11 godina

Na pitanje što umesto audija ministarstva ne kupe Fiat, sve 3 kokodaču nešto šesto. Toliko o moralu, poštenju, i boljitku ove zemlje.
Sramota.

Necu_u_Tor

pre 11 godina

Ostao sam zabezeknut onim sto su tri "dive" govorile. Prazno, frazetine, nigde konkretnosti, nigde jasne vizije, sve smuti pa prosti. Naravno da nisam ocekivao mnogo, ali sigurno ne ni ovako prazno... Uzas dokle smo stigli.

zapad

pre 11 godina

Prostor za kompromis ne postoji, nula, Kosovo uziva bezrezervnu podrsku od strane US i EU. Pregovori ne postoje, to je umanjenica za zahtjev da Srbija prizna Kosovo. Zasto je Kosovu potrebno priznanje Srbije? Zato sto bez toga nema stabilizacije odnosa izmedju Bg i Pr, i nema stabilizacije i mira na Balkanu. Bez priznanja Bg stvari samo duze traju, ali to je to, Kosovo je fakticki nezavisno a Bg to treba amenovati da bi, izmedju ostalog, Ameri mogli zatvoriti bazu u Urosevcu.

Lilit

pre 11 godina

Ko jos veruje u ove prazne price?Pa cime ce da nas zamajavaju ako se resi Kosovo,a svi znamo da je to zavrsena prica .Treba uraditi nesto,ali konkretno,opipljivo ,a ovo sve nesposobnjaci sa praznim pricama.KAKVA SMEJURIJA Pardon,ovo je za glasace SNS-a.Onda je logicno

samo gledam

pre 11 godina

1999-te smo pobedili tako što smo povukli vojsku i policiju sa Kosova.
2013-te ćemo pobediti tako što ćemo povući školstvo i zdravstvo.

stiklica

pre 11 godina

Katastrofa. Sve je nepotpuno,konfuzno,neprofesionalno..
Kako se svi ponasaju ili arogantno ili previse opusteno..Da li je moguce da malo ko zna da radi svoj posao.

Sinisa

pre 11 godina

Ove Nase Tri ne idu na Evroviziju,na pevaju narocito dobro (pretpostavljam),ali su resene da nam ulepsaju vece i omoguce svojim nastupom miran san i slatke snove i to pred 1. April,sto se mene tice,nisu uspele,jos sam budan a komentar mi nije sala. Mozda ih je ipak trebalo poslati u Brisel umesto Premijera od kojeg cuda mogu tesko da se dese,pa i da mu Miljacka Vucica i Tomu zajedno prinese( u Brisel-nas glavni grad)...

marija

pre 11 godina

1. Ako ste imali Ahtisari minus, pa sad trazite minimum?, dolazite do Ahtisarijevog plana??? Za koji SNS tvrdi da nece biti prihvacen???
O cemu pricate?
2. O kakvom potpisivanju govorite kad Vulin prica Srbima na KiM da sve ide na Skupstinu i javnost, pa tek onda eventualno prihvatanje ili ne???

Siniša

pre 11 godina

Ova emesija samo dokazuje rasulo u vladi, njima uopšte ne treba opozicija, pa ne treba uopšte da se čudimo zbog ovako teške situacije. Najjači utisak na mene je ostavilo ova ,,politička postavljanja direktora'' javnih preduzeća - tako neka partijska kadrovska komisija predloži likove poput Bajatovića i ekipe, a ministri pojima nemaju ko su ti likovi, samo podignu ruku i to je to. I posle se čudimo što javna preduzeća prave ovolike gubitke, što se javna preduzeća pljačkaju...pa to je ,,organizovana pljačka''. Gospođo Mihajlović, nikada ne bi glasao za nekoga za koga znam da nije sposoban, za koga znam da je napravio u Srbijagasu 1 milijardu evra gubitka...NIKADA, ne bi bio u toj vladi, izašao bi i rekao da ne želim u tome da učestvujem. Ali, svi ste vi isti, samo gledate lični interes, da se uvalite u fotelje...da ne govorim o tome da ste građanima obećali ,,promene'', da ste obećali da se takve stvari neće dešavati kada vi dođete na vlast...a od toga nema ništa, naravno, prevaranti.

pera

pre 11 godina

Kako vas ne mrzi da ostavljate komentare koji ne samo da su ocigledno politicki obojeni, vec su na granici dobrog ukusa i zdrave pameti?

Igor

pre 11 godina

Kad sam video ko su gosti odma sam prebacio na drugi kanal. Siguran sam, da nije reklama koje traju duze od samog utiska, da bi ove tri mogle da se upisu u ginisovu knjigu rekorda u pricanju a da nista pod milim bogom ne kazu.

NB

pre 11 godina

Izbori sada? Van svake pameti. Prvo, sve što je započeto bilo bi izvesno vreme stopirano, drugo ponovno besomučno trošenje novca nije nam potrebno.

divna

pre 11 godina

Godinama je pitanje Kosova zanemarivano,gurano pod tepih a sto je najgore davana su obecanja koja nisu ispunjena.Nije ni cudo sto smo sada u jako teskoj i nezavidnoj situaciji,ali bez obzira na to imam puno poverenje u drzavni vrh.

jovica

pre 11 godina

A mozda bi gospodja ministarka zdravlja mogla da udje u neku zdravstvenu ustanovu!!! Ako nema vremena ja cu da joj kazem SRAMOTA!!!Moji roditelji su stari ljudi deset godina su naizmenicno bili bolesni i bilo je neophodno da koriste pojedine zdravstvene usluge i sve je to bilo ok do pre sest meseci a sada to je strasno!!! Znaci dosta smeskanja bilo bi potrebno i da radi jer ima mnogo problema a ukoliko nije sposobna zna sta treba da radi!!!

Veljko Krstic

pre 11 godina

Zna li ministarka zdravlja da nema odredjenih citostatika u Beogradu 2013. godine i da ljude salju kuci. Ti gradjani su i bez toga uplaseni, nemocni i u panici. Da li je bar malo postidjena posto ne podnese ostavku?

Sale

pre 11 godina

Samo vi raspisite - bicete iznenadjeno sta i kako se dogodi. Isto su ankete pokazivale sta i kako za DS pa smo videli sta se dogodilo.

Zivorad

pre 11 godina

Tri Primadone srpske politike na jednom mestu,zaista praznik za oci i za usi,mada,najbolje su mogli da ih razumeju gluvonemi i slepi, obzirom na jednglasno iznete stavove sve tri tj na sadrzinu i sustinu istih. Dobro su dosle da se vidi idealna paradigma i dno do kojeg je dosla aktuelna srpska politick kvazi elita,sve tri dolaze iz politickih stranaka koje su dosledno nedosledne,koje jedno pricaju pred izbore,dok sto i pedeseto rade nakon izbora,doslo se do toga da stranke tj stranacki 'mozgovi' jedino sto moraju da urade je da osmisle koncept kako da upakuju spisak lepih zelja Deda Mraza da svoju decicu (narod)te da ga plasirraju preko 'verujte nsim ocima" servisa i inih,a posle je sve po sistemu 'puj pike- ne vazi",ko vam je kriv sto ste bili naivni,strpite se 4 godine pa ce opet da bude 'Jovo'nanovo".Ne sumnjam da ce nasi vrli 'pregovaraci' dobiti jedno veliko nista a da ce biti pompezno predstavljeno kao jos jedna velika pobeda,kao vazan korak u svetlu buducnost,unapred se radujem i unapred nas sazaljevam...

Mihajlo Jovanovic

pre 11 godina

Nemojte ni ići u Brisel, prosto pošaljite kovertirane blanko pristanke na sve što EU hoće.

Ne šalim se, i tako od svega ovoga nema vajde, a tim postupkom biste ušli u istoriju svetske diplomatije i raskrinkali biste suštinu antidemokratske EU.

Nažalost, osim prihvatanja svega što EU gospoda traže, nema drugog rešenja.

Jer... Srbija je NEZAPOSLENA i biće joj još gore. I to uskoro.
hvala ljubazno

ameli

pre 11 godina

Treba znati razumit procitano.
"Treba da ide nas nekoliko. Treba da pokažemo jedinstvo. Prvi potpredsednik, premijer, ministar spoljnih poslova, ja ili Mlađan Dinkić...da pokažemo jedinstvo, da zajednički podelimo i dobro i zlo“

Ljepo pise da ce srbija prihvatiti uvjete koji se stavljaju pred nju i u konacnici sad treba razvodnit odgovornost na sve, zato je strka oko toga tko ce ici u brisel jer nitko ne zeli biti potpisnik kapitulacije i da predje preko svega sto je pricao godinama. Nekog ce bacit u vatru kog sve vidit ce se ali vatre ce biti.

nidža

pre 11 godina

Ovaj način srljanja u zagrljaj jednih (osvedočenih 99.) i okretanja leđa drugima ne obećava. Videćemo, mostovi još nisu srušeni!

Audi A6

pre 11 godina

Srbija nema vise gde da popusta.Ne lazemo, ne cenjkamo se,i sve sto kazemo to je otvoreno.Dosao je red kada ce Taci morati da popusti,jer Srbija je dosla do granice koju ne sme preci.

leonardo88

pre 11 godina

Pregovaramo o Kosovu. Spremni smo za dijalog i dogovor, to je bio njihov glavni uslov koji smo mi ispunili ne vidim razlog zbog kog nam ne bi da li datum za pregovore.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum za pregovore doće do velikog nezadovoljstva kod građana, jer smo se stvarno potrudili ovaj put.

PLAVUSA MALENA88

pre 11 godina

Vucic se stvarno bori svim srcem za nasu zemlju i gradjane i sigurna sam da ce on izvuci nasu zemlju iz krize i resiti sva pitanja i sve probleme u vezi Kosova i EU!

Alo bre Vucicu hapsi to dok nije kasno dok jos mozes...

pre 11 godina

Ministarka ne brige i ne zdravlja rece veceras u utisku da bi svako pozeleo da ima takvog (smucilo mi se nisam dobro cuo nesto kao menadzera) kao sto je Bajatovic!
Sta reci...

Tana

pre 11 godina

Posto su reci ministarke zdravlja ,vezane za konzumiranje mleka,"izvucene iz konteksa",sta je uradila da se u cilju zastite zdravlja gradjana i vracanja nivoa aflatoksina na normalu? Ona na sve ima odgovor sem na ono sto je njen posao,a zdravstvo nikad gore.

Mirela

pre 11 godina

Ni jedna od politicarki nije razumela sta znaci poruka Doris Pak!
Pretpostavka je da Dacic i Taci jesu. U slucaju da nisu na toj
vibracionoj ravni i razumeli poruku - tesko nama.Bit ce nam onako
kako nam dozvoljava nas mentalni sklop.Sve sto se desi - izabrat cemo
sami.

mistral

pre 11 godina

Dopada mi se što je sve više žena u politici . Svi se nadamo kompromisu a što niko od njih ne daje konkretan odgovor pa niko nije vidovit. Malo strpljenja svi ćemo čuti i videti

krivaja

pre 11 godina

Postoje realne šanse da Srbija dobije datum za početak pregovora sa EU, jer je Srbija podigla svoj kredibilitet pre svega zbog iskrene posvećenosti vlade Srbije, a posebno Vučića na iskorenjivanju kriminala i korupcije. Zemlje u kojima caruje kriminal i korupcija niko ne ceni. Takve zemlje EU ne trebaju, i da Srbija nije počela iskreno i bezkompromisno da se bori sa korupcojom, nas u EU ne bi primili, pa ni po cenu da priznamo Kosovo.

Ema90

pre 11 godina

Mislim da je mnogo bolja taktika aktuelne vlasti da se pregovara o sveobuhvatnom rešenju, i da se ništa ne potpisuje dok se sve ne dogovori, za raliku od Tadića i Borka Stefanovića, koji su pregovarali o svakom problemu posebno i Srbija je na svakom tom pitanju popuštala. Ovako, na nekom pitanju će Srbija popustiti, a na nekom će i dobiti više.

Maximus

pre 11 godina

Ne bi trebalo da pristanemo na sve i da olako popustimo. Možda je bolje da se držimo svog stava i po cenu da nam ne daju datum za pregovore.

Turketo

pre 11 godina

Ne bi trebalo ni da se precenimo, ali ni da se podcenimo najvažnije je realno sagledati situaciju i doneti pravu odluku. Ako već toliko dugo čekamo da postanemo članovi EU onda nije problem da sačekamo još malo.

gef2007

pre 11 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.