Sreda, 06.03.2013.

11:50

Kukuruz iz rezervi ima aflatoksin

Goran Tasić, direktor Robnih rezervi, kaže da su rezultati poslednje analize kukuruza na prisustvo aflatoksina pokazali da je 31 odsto otkupa zaraženo.

Izvor: Beta

Kukuruz iz rezervi ima aflatoksin IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

GAGICA88

pre 11 godina

Treba pregledati ispravnost hrane, pogotovo sto je koriste i deca, i resiti problem aflatoksina, opasno je po zdravlje svih nas, sigurna sam da Vucic to moze! Ne sumnjam u njegov rad!

stanoje

pre 11 godina

u reke nam ispustaju otrove, otpadne vode, teske metale, fekalije pa i dalje jedemo ribu iz tih reka i nista nam ne fali i niko se ne bavi tim pitanjem svima je bitan samo aflatoksin a do juce nisu ni znali da postoji

toxicno

pre 11 godina

I dalje tolika fama oko necega sto je pre samo 2 god. bilo dozvoljeno, nije se ni proveravalo, granice su kako gde u kojoj drzavi, ovaj problem je u celom regionu, a sigurno se ne javlja prvi put, samo sto se sada prvi put plasira u javnost kako bi se zastiti gradjani!Ko je zasadio kukuruz, ko je proveravao taj isti kukuruz?Sve u cilju da se poljulja javno mnjenje!A kada smo uvozili otrovan krastavac?!A kada su se,mozda i dalje negde,stanovnici snadbevali vodom iz kancerogenih cevi?!A kada su se opasne i neispitane vakcine plasirale na nase trziste?!I jos mnogo primera!!Sve zaboravljeno i oprosteno?Takvi smo mi Srbi!A raspitajte se malo sta sve Evropa jede, pa cete skidati kapu nasem seljaki i onome sto on proizvede!

afera do afere

pre 11 godina

Mi Srbi ne mozemo bez nekih afera, sad vise nije bitno ni sta je po sredi, ali se svaka pretvara u udar na vladu! Nadlezni su duzni da sprovedu korake da sprece sta se moze spreciti i da sankcionisu odgovorne i sta vec dalje treba da ucine... ali i dalje se samo vrtimo oko brojki, koliko njih ce biti smenjeno isl.bitno je da svoj prljav ves odmah iznosimo u javnost!

klipcic

pre 11 godina

A ko je skladistio taj kukuruz? Tek sada se oglasavaju I Makedonija I Nemacka?! Ne mozemo da pustimo nadlezne da rese problem, vec Srbi kao Srbi sami na sebe udaraju, sve i svasta se koristi kao udar na vladu!

Glasinac

pre 11 godina

Mora se utvrditi zbog čega je zaraženi kukuruz stigao u magacine robnih rezervi. Ako se nije moglo odmah izvršiti kontrola uskladištenog kukuruza to je se trablao uraditi odmah čim su se za to stvorili uslovi a ne onda kada je se kukuruz počeo isporučivati za upotrebu.

uskok

pre 11 godina

Treba da se vidi ko je kupio taj kukuruz za potrebe rezervi i taj da snosi posledice. Ko je potpisao kao kontrolor i taj da snosi posledice. Plashim se da su to iz prethodne vlasti jer se seca afere oko uvoza zarazenog kukuruza.
Vucica treba izgleda klonirati koliko djubreta je ostalo iz prethonih vlada, a to sve treba da pocistiti.

minja

pre 11 godina

Evo šta bude kada se politika umeša u poljoprivredu. Kukuruz ide odavno u Nemačku i evo sada nije ispravan. Takođe, juče Makedonci rekoše da i pšenica koja dolazi iz Srbije nije ispravna. Treba uništiti domaću poljoprivrednu proizvodnju, i sve uvoziti, zato što druge zemlje znaju ponekad i da sakriju, neku aferu, a kod nas se sve koristi u političke svrhe, i kako da Ješić sada kaže da on plasiranjem informacija o mleku nije uticao loše na poljoprivredu, a on je još pokrajinski sekretar za poljoprivredu. Sve se to moglo rešiti bez ovolike afera, a šteta po poljoprivredu Srbije bi bila mnogo manja.

vladan

pre 11 godina

Posledice ove afere oko koje se nepotrebno digla tolika prašina su već vidljive, jer se sada Makedonci žale na pšenicu, Nemci na kukuruz, a do pre ove afere su ćutali. Uskoro će naći i u mesu, i u jajima povećanu koncentraciju alfatoksina, pa će i to da uvoze, i kome to ide u prilog, pa ide u prilog uvozničkom lobiju, a naši seljaci će opet, kao i mnogo puta do sada izvući deblji kraj.

Stražar

pre 11 godina

Mislim da bi Direktor Tasić I načelnik Uvaček morali das nose posledice….nije to baš malo…..normalno ako se pokaže da je to sve tačno….

goran

pre 11 godina

I posle će neko da me ubedi da Ministarstvo poljoprivrede ne radi kako treba. Šta sad? Da čujem komentar!
(Boranka, 06. mart 2013 13:50)

ti si SNS bot. ko tebe pokusava da ubedi u bilo sta, samo gubi vreme.

Dragan Indjija

pre 11 godina

Tako to izgleda kad nas Vojvodjani hrane.
(Nenad Nis, 6. mart 2013 14:18)

Tako to izgleda kad Vojvodinom upravlja Beograd.

p.s. i ja jedva cekam da prestanemo da vas hranimo.

pokrij se usima bagro radikalska

pre 11 godina

Da se malo podsetimo: to je onaj kukuruz koji je DS uvezla prosle godine za vreme svoga mandata i za koji su rekli da je bezbedan za ishranu stoke... Hoce li neko da ih prozove za ovakve postupke? Znajuci sta ~uvaljuju~ narodu, podigli su i tenziju oko mleka jer je to logican sled dogadjaja.
Pa ljudi dokle vishe misle da mogu toliko da lazu ili im je to poslednji ocajnicki trzaj?
(uskok, 6. mart 2013 12:21)

Pa hajde da te podsetim na elementarne stvari, posto ti izgleda nisi u stanju da obradis tako tesko stivo.
Izbori su bili prosle godine u Maju. Vlada je bila operativna u Julu.
Na vlasti su od tad SNS, SPS i URS!
I gde je tu DS? Kad vec lazes onda bar lazi "okruglo" da se nekako kotrlja. Ovo sto ti pokusavas je toliko providno da oni ciji si aktivista treba da te smene odmah za radnog mesta BOT-a.

shone

pre 11 godina

@Zuza
Kazes da ne pijes mleko. Blago tebi. Da mi je onda znati ko pije to mleko? Ah da, setih se. Deca obicno piju puno mleka, posto je to zdravo. Imas li neko? Ako imas, hoces li mu veceras dati solju mleka?

ivan

pre 11 godina

Ma ja bih predlozio proveru svih kolicina u robnim rezervama i zita i svega sto ima u robnim rezervama. Meni sve ovo mirise na zloupotrebu i cutanje vlasti. "kukuruza nema" pa ga proglasis da ima povecan aflatoksin onda unistenje i peglanje kolicina kroz papire.
Ma nista im ne verujem.

Oj Srbijoooo

pre 11 godina

Ma nije vlajda i za to kriv Jesic i DS. Sta ce sve da ispliva na povrsinu. A rezultata iz Holandije jos nema. Bilo je prosli cetvrtak pa za danas u Sredu. Svaki dan izgleda salju po uzorak dok ne dobiju rezultat sa kojim ce Igor Mirovic ili Knezevic pred novinare. Kao po obicaju. U Ministarstvu zaposlena dva klavirstimera, stimuju se rezultati

Swedenonline

pre 11 godina

" veterinarska inspekcija zabranila promet mleka sa 73 farme koje obuhvataju 1382 grla" heh... kod mene u blizini farma sa 1500 grla koje daju prosecnih 50L mleka na dan po grlu. Prestanite da zloupotrbljavate rec farma!

PRAVDA ZA KUKURUZ!

pre 11 godina

Samo se pitam odakle u tom kukuruzu aflatoksin? Valjda se pre skladistenja rade neke analize? Strava, znaci otrova ima i u kukuruznom brasnu, mozda i u psenici!?

Prc

pre 11 godina

Taj kukuruz je plaćen po 30 dinara za kilo,dok je tržišna vrednost bila 26. Buahahahahhahahah.....prevaranti breeeeeeeeee, i to za ove Vlade da ne bude zabune.

bezimena

pre 11 godina

Ako ćemo baciti naš kukuruz i mleko, uvešćemo iste takve ili još gore iz inostranstva. A to je i bio cilje cele ove afere!
(Svitac 13, 6. mart 2013 14:00)

U normalnoj situaciji, nećemo uvesti ni isto, ni gore, jer to ne dozvoljavaju propisi.
Medjutim, mi nemamo normalnu državu, a kako je ova skarabudžena amaterska Vlada pokazala da je podložna da joj se IZNUDI menjanje propisa, nije isključeno da to uradi i po pitanju uvoza, tako da iznudjivačima, pardon, uvoznicima, promenom uredbi, omogući uvoz škarta za male pare. Ovde ima dovoljno stoke koja će to da pojede i još debelo da plati.
"Aferu" niko nije izmislio, osim možda Bog, kada je rešio da zavrne slavinu sa vodom i tako izazove sušu, u cilju rušenja ove novo-stare vlasti. Krivac je zapravo SPC, moleban za kišu je kasno održala, kada je šteta već nastala, dodole su takodje bile krajnje neuspešne...

Svitac 13

pre 11 godina

Prošla godina je bila katastrofalna u celom regionu, što se poljorpivrede tiče. Znači u celom regionu je uglavnom zaražen kukuruz i mleko ima povećan nivo aflatoksina. Ako ćemo baciti naš kukuruz i mleko, uvešćemo iste takve ili još gore iz inostranstva. A to je i bio cilje cele ove afere!

lulu

pre 11 godina

Protiv vremenskih prilika i neprilika tesko da mozemo...zato je i potrebno ulaganje u poljoprivredu.Da je vise paznje posveceno tome nekih ranijih godina,do svega ovoga danas verovatno ne bi doslo.Novac je umesto u navodnjavanje trosen na luksuz i mnoge bespotrebne stvari.

crni domino

pre 11 godina

Svi vi, pocev od Knezevica, jedno godinu dana da cuvate koze pa da pocnete nesto da pricate. Nijedan od vas " zapenusanih strucnjaka" da kaze: nismo radili posao kako treba, nego kao muve zunzare na crkotini, stalno trazite krivicu u prethodnoj vlasti.
Osvestite se vec jednom, vi treba da radite za dobrobit naroda koji vas je izabrao, a vasi "majstori" da ispravljaju greske predhodnih "majstora". I to se radi U HODU I BEZ POMPE ; u cilju obezbedjenja zdravlja nacije!
Da li treba ovo i da vam crtamo!? Samo kazite, crtacemo vam!

zapanjen i besan!

pre 11 godina

Kad se jesenas pričalo o zaraženom kukuruzu, šta nam rekoše ono beše?
Rekoše: ma, zaražena "samo" trećina roda; tretiraćemo to odgovarajućim preparatima, pomešati sa zdravim kukuruzom i...kolaj rabota, rešen problem!

I šta sad bi? Uradiše li što rekoše i što je bilo neophodno i razumno?
Ne, očigledno ništa nisu uradili!
Zašto?
A da li će sad nešto preduzeti od svega što najavljuju?
Može li se imati poverenja?
Da li, pošto su svi resori proizvodnje i čuvanja hrane privatizovani, država išta može da kontroliše?
Imamo veliki problem!
Prvo i najvažnije ugroženo je zdravlje ljudi, pre svega dece!
Drugo, ugrožena je celokupna poljoprivreda Srbije, naročito stočarstvo!
Poljoprivreda je jedina proizvodna šansa Srbije! A sami uništavamo tu šansu!
Umesto da celu Srbiju preorijentišemo na proizvodnju hrane i to vrhunske, zdrave hrane, sa akcentom na organsku hranu, uz oslanjanje na male poljoprivredne proizvođače koje bi država subvencionisala i kontrolisala sa snažnom državnom mrežom veterinarskih i agronomskih službi...mi radimo šta...
Da čovek siđe s uma od svega što se ovde događa, od ludosti, gluposti, besmisla!!

kamikaza

pre 11 godina

Eto,odose i prvi ljudi koji nisu radili kako treba,uskoro ce i ostali,mere za resavanje problema su preduzete i uskoro ce doci do normalizacije.

Siniša

pre 11 godina

Pa zar nisu Knežević i Golubović rekli da je samo 7% kukuruza zaraženo, kad ono 4 puta više, ala lažuuuu. Ljudi, mnogo, bre, lažete, da malo lagite pa da vas razumemo...

Zuza

pre 11 godina

Ma dajte molim vas! Znamo da je suša izazvala pojavu aflatoksina. Kriva klima a ne Vlada i ostalikoje optužujete! Naduvan problem! Ja mleko ionako ne pijem pa me baš briga kakvo je. Ali kad danima slušam o mleku... E Srbijo... umesto da rešavamo problem mi uvek tražimo samo krivce!

Čaki

pre 11 godina

Ne razumem samo kako su ljudi krivi kad je kriva suša? Rečeno da se aflatoksin pojavljuje kad je velika suša? Sve mi ovo deluje samo zlonamerno i ništa drugo...

szconsulting

pre 11 godina

Suša je bila ista i u Americi, Evropi,Balkanu,gljivica Aspergilus je svugde proizvodila aflatoksine,ali je u Srbiji pored povoljnih klimatskih uslova imala i političku podršku pa je i rodila mnogo više nego kod drugih.Braćemo dugo plodove a kod nas će i dalje njviše uspevati.

katarina

pre 11 godina

opet ista prica stize prolece paori treba da ulazu u oranice inflacija podigla cene repromaterijala nenormalno ,treba prodati ono malo kukuruza sto se cuva za setvu a oni "bolestan kukuruz'' ljudi dokle savijati paore unistavati privrednu granu koja hrani celu srbiju a i sire ako nije susa onda pojedini ministri??????

optimista

pre 11 godina

Nadam se da ce ministarstvo poljoprivrede uz pomoc vlade i nadleznih organa uspesno resiti ovaj slucaj oko zarazenog kukuruza,izrazavam zadovoljstvo odlukom ministarstva poljoprivrede da vrati nivo dozvoljenog alfatoksina na 0,05,nasa poljoprivreda je odavno u zapecku i smatram da nove afere nikako nisu potrebne,treba sve resiti dostojanstveno i naravno u korist gradjana

Samo da vrisnem

pre 11 godina

(uskok, 6. mart 2013 12:21)
Na kojij si ti funkciji u SNS ili SPS, a? Dosadni ste više, da ne kažem nešto .... Nego care, šta je sa brašnom i drugim žitaricama. One su valjda otporne na ovakve plesni, ili šta? Šta je sa kukuruznim brašnom i palentom koje kupiš i praviš kačamak i proju deci. Znaš li ti, care, odgovore na ovo?

cnn

pre 11 godina

Ovo samo onaj ko veze nema oko poljoprivrede moze da izrezira. Pa logicno je da kukuruz bude zarazen. Pa nije taj kukuruz na marsu proizvden, druga stvar kada prodajes drzavi kukuru ili se razduzujes robnim rezervama, sigurno neces predati najbolji rod nego najvece djubre koje imas da ga se resis po dobroj ceni. Problem treba da se leci od njegove srzi a ne od kraja. Skladista robnih rezervi su svuda po Srbiji i vecim delom su silosi u privatnom vlasnistvu. Privatniku je bitno da brojacano stanje ima a normalno da kukuruz cirkulise kroz silose i da se djubre i los kvalitet ostavlja za robne rezerve. Drzava je smesna i nesposobna zato sto u aparatu rade ljudi koji su partijski poltroni bez trunke iskustva. I obicno su neki nadrkani klinci sa mwgagigatrenda sa master disaster diplomama.

Enigma

pre 11 godina

Zaista su napravili haos sa ovom aferom oko mleka. Ne verujem u tu toliku zaraženost mleka, ovo mi deluje kao pokušaj udara na Vladu a što je najgore na srpsku poljoprivredu. Ali doći će i tome kraj...

crnac

pre 11 godina

Cnn slazem se u potpunosti sa tobom! Vecina radnika u drzavnom aparatu odnosi prema njoj kao prema turskoj i nista se ne radi da se to promeni! Pametan svet odlazi da radi u inostranstvo a tu ostaju poltroni i ulizice! Na sta ce ta zemlja da lici za 20 godina da mi je znatu?

uskok

pre 11 godina

Da se malo podsetimo: to je onaj kukuruz koji je DS uvezla prosle godine za vreme svoga mandata i za koji su rekli da je bezbedan za ishranu stoke... Hoce li neko da ih prozove za ovakve postupke? Znajuci sta ~uvaljuju~ narodu, podigli su i tenziju oko mleka jer je to logican sled dogadjaja.
Pa ljudi dokle vishe misle da mogu toliko da lazu ili im je to poslednji ocajnicki trzaj?

Krupne greške

pre 11 godina

Otkud u robnim rezervama 31% buđavog zaraženog kukuruza? Što ste ga letos otkupljivali po punoj ceni? Što niste takav kukuruz otkupljivali po nižoj ceni i odmah odvajali za preradu u biodizel? kako ćete sada da odvojite koji kukuruz u silosima "pripada" robnim rezervama, a koji ne, kad su silosi zajednički?

cnn

pre 11 godina

Ovo samo onaj ko veze nema oko poljoprivrede moze da izrezira. Pa logicno je da kukuruz bude zarazen. Pa nije taj kukuruz na marsu proizvden, druga stvar kada prodajes drzavi kukuru ili se razduzujes robnim rezervama, sigurno neces predati najbolji rod nego najvece djubre koje imas da ga se resis po dobroj ceni. Problem treba da se leci od njegove srzi a ne od kraja. Skladista robnih rezervi su svuda po Srbiji i vecim delom su silosi u privatnom vlasnistvu. Privatniku je bitno da brojacano stanje ima a normalno da kukuruz cirkulise kroz silose i da se djubre i los kvalitet ostavlja za robne rezerve. Drzava je smesna i nesposobna zato sto u aparatu rade ljudi koji su partijski poltroni bez trunke iskustva. I obicno su neki nadrkani klinci sa mwgagigatrenda sa master disaster diplomama.

Krupne greške

pre 11 godina

Otkud u robnim rezervama 31% buđavog zaraženog kukuruza? Što ste ga letos otkupljivali po punoj ceni? Što niste takav kukuruz otkupljivali po nižoj ceni i odmah odvajali za preradu u biodizel? kako ćete sada da odvojite koji kukuruz u silosima "pripada" robnim rezervama, a koji ne, kad su silosi zajednički?

Samo da vrisnem

pre 11 godina

(uskok, 6. mart 2013 12:21)
Na kojij si ti funkciji u SNS ili SPS, a? Dosadni ste više, da ne kažem nešto .... Nego care, šta je sa brašnom i drugim žitaricama. One su valjda otporne na ovakve plesni, ili šta? Šta je sa kukuruznim brašnom i palentom koje kupiš i praviš kačamak i proju deci. Znaš li ti, care, odgovore na ovo?

crnac

pre 11 godina

Cnn slazem se u potpunosti sa tobom! Vecina radnika u drzavnom aparatu odnosi prema njoj kao prema turskoj i nista se ne radi da se to promeni! Pametan svet odlazi da radi u inostranstvo a tu ostaju poltroni i ulizice! Na sta ce ta zemlja da lici za 20 godina da mi je znatu?

Siniša

pre 11 godina

Pa zar nisu Knežević i Golubović rekli da je samo 7% kukuruza zaraženo, kad ono 4 puta više, ala lažuuuu. Ljudi, mnogo, bre, lažete, da malo lagite pa da vas razumemo...

szconsulting

pre 11 godina

Suša je bila ista i u Americi, Evropi,Balkanu,gljivica Aspergilus je svugde proizvodila aflatoksine,ali je u Srbiji pored povoljnih klimatskih uslova imala i političku podršku pa je i rodila mnogo više nego kod drugih.Braćemo dugo plodove a kod nas će i dalje njviše uspevati.

crni domino

pre 11 godina

Svi vi, pocev od Knezevica, jedno godinu dana da cuvate koze pa da pocnete nesto da pricate. Nijedan od vas " zapenusanih strucnjaka" da kaze: nismo radili posao kako treba, nego kao muve zunzare na crkotini, stalno trazite krivicu u prethodnoj vlasti.
Osvestite se vec jednom, vi treba da radite za dobrobit naroda koji vas je izabrao, a vasi "majstori" da ispravljaju greske predhodnih "majstora". I to se radi U HODU I BEZ POMPE ; u cilju obezbedjenja zdravlja nacije!
Da li treba ovo i da vam crtamo!? Samo kazite, crtacemo vam!

zapanjen i besan!

pre 11 godina

Kad se jesenas pričalo o zaraženom kukuruzu, šta nam rekoše ono beše?
Rekoše: ma, zaražena "samo" trećina roda; tretiraćemo to odgovarajućim preparatima, pomešati sa zdravim kukuruzom i...kolaj rabota, rešen problem!

I šta sad bi? Uradiše li što rekoše i što je bilo neophodno i razumno?
Ne, očigledno ništa nisu uradili!
Zašto?
A da li će sad nešto preduzeti od svega što najavljuju?
Može li se imati poverenja?
Da li, pošto su svi resori proizvodnje i čuvanja hrane privatizovani, država išta može da kontroliše?
Imamo veliki problem!
Prvo i najvažnije ugroženo je zdravlje ljudi, pre svega dece!
Drugo, ugrožena je celokupna poljoprivreda Srbije, naročito stočarstvo!
Poljoprivreda je jedina proizvodna šansa Srbije! A sami uništavamo tu šansu!
Umesto da celu Srbiju preorijentišemo na proizvodnju hrane i to vrhunske, zdrave hrane, sa akcentom na organsku hranu, uz oslanjanje na male poljoprivredne proizvođače koje bi država subvencionisala i kontrolisala sa snažnom državnom mrežom veterinarskih i agronomskih službi...mi radimo šta...
Da čovek siđe s uma od svega što se ovde događa, od ludosti, gluposti, besmisla!!

bezimena

pre 11 godina

Ako ćemo baciti naš kukuruz i mleko, uvešćemo iste takve ili još gore iz inostranstva. A to je i bio cilje cele ove afere!
(Svitac 13, 6. mart 2013 14:00)

U normalnoj situaciji, nećemo uvesti ni isto, ni gore, jer to ne dozvoljavaju propisi.
Medjutim, mi nemamo normalnu državu, a kako je ova skarabudžena amaterska Vlada pokazala da je podložna da joj se IZNUDI menjanje propisa, nije isključeno da to uradi i po pitanju uvoza, tako da iznudjivačima, pardon, uvoznicima, promenom uredbi, omogući uvoz škarta za male pare. Ovde ima dovoljno stoke koja će to da pojede i još debelo da plati.
"Aferu" niko nije izmislio, osim možda Bog, kada je rešio da zavrne slavinu sa vodom i tako izazove sušu, u cilju rušenja ove novo-stare vlasti. Krivac je zapravo SPC, moleban za kišu je kasno održala, kada je šteta već nastala, dodole su takodje bile krajnje neuspešne...

pokrij se usima bagro radikalska

pre 11 godina

Da se malo podsetimo: to je onaj kukuruz koji je DS uvezla prosle godine za vreme svoga mandata i za koji su rekli da je bezbedan za ishranu stoke... Hoce li neko da ih prozove za ovakve postupke? Znajuci sta ~uvaljuju~ narodu, podigli su i tenziju oko mleka jer je to logican sled dogadjaja.
Pa ljudi dokle vishe misle da mogu toliko da lazu ili im je to poslednji ocajnicki trzaj?
(uskok, 6. mart 2013 12:21)

Pa hajde da te podsetim na elementarne stvari, posto ti izgleda nisi u stanju da obradis tako tesko stivo.
Izbori su bili prosle godine u Maju. Vlada je bila operativna u Julu.
Na vlasti su od tad SNS, SPS i URS!
I gde je tu DS? Kad vec lazes onda bar lazi "okruglo" da se nekako kotrlja. Ovo sto ti pokusavas je toliko providno da oni ciji si aktivista treba da te smene odmah za radnog mesta BOT-a.

uskok

pre 11 godina

Da se malo podsetimo: to je onaj kukuruz koji je DS uvezla prosle godine za vreme svoga mandata i za koji su rekli da je bezbedan za ishranu stoke... Hoce li neko da ih prozove za ovakve postupke? Znajuci sta ~uvaljuju~ narodu, podigli su i tenziju oko mleka jer je to logican sled dogadjaja.
Pa ljudi dokle vishe misle da mogu toliko da lazu ili im je to poslednji ocajnicki trzaj?

katarina

pre 11 godina

opet ista prica stize prolece paori treba da ulazu u oranice inflacija podigla cene repromaterijala nenormalno ,treba prodati ono malo kukuruza sto se cuva za setvu a oni "bolestan kukuruz'' ljudi dokle savijati paore unistavati privrednu granu koja hrani celu srbiju a i sire ako nije susa onda pojedini ministri??????

Swedenonline

pre 11 godina

" veterinarska inspekcija zabranila promet mleka sa 73 farme koje obuhvataju 1382 grla" heh... kod mene u blizini farma sa 1500 grla koje daju prosecnih 50L mleka na dan po grlu. Prestanite da zloupotrbljavate rec farma!

Dragan Indjija

pre 11 godina

Tako to izgleda kad nas Vojvodjani hrane.
(Nenad Nis, 6. mart 2013 14:18)

Tako to izgleda kad Vojvodinom upravlja Beograd.

p.s. i ja jedva cekam da prestanemo da vas hranimo.

Oj Srbijoooo

pre 11 godina

Ma nije vlajda i za to kriv Jesic i DS. Sta ce sve da ispliva na povrsinu. A rezultata iz Holandije jos nema. Bilo je prosli cetvrtak pa za danas u Sredu. Svaki dan izgleda salju po uzorak dok ne dobiju rezultat sa kojim ce Igor Mirovic ili Knezevic pred novinare. Kao po obicaju. U Ministarstvu zaposlena dva klavirstimera, stimuju se rezultati

Prc

pre 11 godina

Taj kukuruz je plaćen po 30 dinara za kilo,dok je tržišna vrednost bila 26. Buahahahahhahahah.....prevaranti breeeeeeeeee, i to za ove Vlade da ne bude zabune.

shone

pre 11 godina

@Zuza
Kazes da ne pijes mleko. Blago tebi. Da mi je onda znati ko pije to mleko? Ah da, setih se. Deca obicno piju puno mleka, posto je to zdravo. Imas li neko? Ako imas, hoces li mu veceras dati solju mleka?

Enigma

pre 11 godina

Zaista su napravili haos sa ovom aferom oko mleka. Ne verujem u tu toliku zaraženost mleka, ovo mi deluje kao pokušaj udara na Vladu a što je najgore na srpsku poljoprivredu. Ali doći će i tome kraj...

Zuza

pre 11 godina

Ma dajte molim vas! Znamo da je suša izazvala pojavu aflatoksina. Kriva klima a ne Vlada i ostalikoje optužujete! Naduvan problem! Ja mleko ionako ne pijem pa me baš briga kakvo je. Ali kad danima slušam o mleku... E Srbijo... umesto da rešavamo problem mi uvek tražimo samo krivce!

PRAVDA ZA KUKURUZ!

pre 11 godina

Samo se pitam odakle u tom kukuruzu aflatoksin? Valjda se pre skladistenja rade neke analize? Strava, znaci otrova ima i u kukuruznom brasnu, mozda i u psenici!?

goran

pre 11 godina

I posle će neko da me ubedi da Ministarstvo poljoprivrede ne radi kako treba. Šta sad? Da čujem komentar!
(Boranka, 06. mart 2013 13:50)

ti si SNS bot. ko tebe pokusava da ubedi u bilo sta, samo gubi vreme.

lulu

pre 11 godina

Protiv vremenskih prilika i neprilika tesko da mozemo...zato je i potrebno ulaganje u poljoprivredu.Da je vise paznje posveceno tome nekih ranijih godina,do svega ovoga danas verovatno ne bi doslo.Novac je umesto u navodnjavanje trosen na luksuz i mnoge bespotrebne stvari.

ivan

pre 11 godina

Ma ja bih predlozio proveru svih kolicina u robnim rezervama i zita i svega sto ima u robnim rezervama. Meni sve ovo mirise na zloupotrebu i cutanje vlasti. "kukuruza nema" pa ga proglasis da ima povecan aflatoksin onda unistenje i peglanje kolicina kroz papire.
Ma nista im ne verujem.

optimista

pre 11 godina

Nadam se da ce ministarstvo poljoprivrede uz pomoc vlade i nadleznih organa uspesno resiti ovaj slucaj oko zarazenog kukuruza,izrazavam zadovoljstvo odlukom ministarstva poljoprivrede da vrati nivo dozvoljenog alfatoksina na 0,05,nasa poljoprivreda je odavno u zapecku i smatram da nove afere nikako nisu potrebne,treba sve resiti dostojanstveno i naravno u korist gradjana

Čaki

pre 11 godina

Ne razumem samo kako su ljudi krivi kad je kriva suša? Rečeno da se aflatoksin pojavljuje kad je velika suša? Sve mi ovo deluje samo zlonamerno i ništa drugo...

Svitac 13

pre 11 godina

Prošla godina je bila katastrofalna u celom regionu, što se poljorpivrede tiče. Znači u celom regionu je uglavnom zaražen kukuruz i mleko ima povećan nivo aflatoksina. Ako ćemo baciti naš kukuruz i mleko, uvešćemo iste takve ili još gore iz inostranstva. A to je i bio cilje cele ove afere!

kamikaza

pre 11 godina

Eto,odose i prvi ljudi koji nisu radili kako treba,uskoro ce i ostali,mere za resavanje problema su preduzete i uskoro ce doci do normalizacije.

Stražar

pre 11 godina

Mislim da bi Direktor Tasić I načelnik Uvaček morali das nose posledice….nije to baš malo…..normalno ako se pokaže da je to sve tačno….

vladan

pre 11 godina

Posledice ove afere oko koje se nepotrebno digla tolika prašina su već vidljive, jer se sada Makedonci žale na pšenicu, Nemci na kukuruz, a do pre ove afere su ćutali. Uskoro će naći i u mesu, i u jajima povećanu koncentraciju alfatoksina, pa će i to da uvoze, i kome to ide u prilog, pa ide u prilog uvozničkom lobiju, a naši seljaci će opet, kao i mnogo puta do sada izvući deblji kraj.

minja

pre 11 godina

Evo šta bude kada se politika umeša u poljoprivredu. Kukuruz ide odavno u Nemačku i evo sada nije ispravan. Takođe, juče Makedonci rekoše da i pšenica koja dolazi iz Srbije nije ispravna. Treba uništiti domaću poljoprivrednu proizvodnju, i sve uvoziti, zato što druge zemlje znaju ponekad i da sakriju, neku aferu, a kod nas se sve koristi u političke svrhe, i kako da Ješić sada kaže da on plasiranjem informacija o mleku nije uticao loše na poljoprivredu, a on je još pokrajinski sekretar za poljoprivredu. Sve se to moglo rešiti bez ovolike afera, a šteta po poljoprivredu Srbije bi bila mnogo manja.

uskok

pre 11 godina

Treba da se vidi ko je kupio taj kukuruz za potrebe rezervi i taj da snosi posledice. Ko je potpisao kao kontrolor i taj da snosi posledice. Plashim se da su to iz prethodne vlasti jer se seca afere oko uvoza zarazenog kukuruza.
Vucica treba izgleda klonirati koliko djubreta je ostalo iz prethonih vlada, a to sve treba da pocistiti.

Glasinac

pre 11 godina

Mora se utvrditi zbog čega je zaraženi kukuruz stigao u magacine robnih rezervi. Ako se nije moglo odmah izvršiti kontrola uskladištenog kukuruza to je se trablao uraditi odmah čim su se za to stvorili uslovi a ne onda kada je se kukuruz počeo isporučivati za upotrebu.

afera do afere

pre 11 godina

Mi Srbi ne mozemo bez nekih afera, sad vise nije bitno ni sta je po sredi, ali se svaka pretvara u udar na vladu! Nadlezni su duzni da sprovedu korake da sprece sta se moze spreciti i da sankcionisu odgovorne i sta vec dalje treba da ucine... ali i dalje se samo vrtimo oko brojki, koliko njih ce biti smenjeno isl.bitno je da svoj prljav ves odmah iznosimo u javnost!

klipcic

pre 11 godina

A ko je skladistio taj kukuruz? Tek sada se oglasavaju I Makedonija I Nemacka?! Ne mozemo da pustimo nadlezne da rese problem, vec Srbi kao Srbi sami na sebe udaraju, sve i svasta se koristi kao udar na vladu!

toxicno

pre 11 godina

I dalje tolika fama oko necega sto je pre samo 2 god. bilo dozvoljeno, nije se ni proveravalo, granice su kako gde u kojoj drzavi, ovaj problem je u celom regionu, a sigurno se ne javlja prvi put, samo sto se sada prvi put plasira u javnost kako bi se zastiti gradjani!Ko je zasadio kukuruz, ko je proveravao taj isti kukuruz?Sve u cilju da se poljulja javno mnjenje!A kada smo uvozili otrovan krastavac?!A kada su se,mozda i dalje negde,stanovnici snadbevali vodom iz kancerogenih cevi?!A kada su se opasne i neispitane vakcine plasirale na nase trziste?!I jos mnogo primera!!Sve zaboravljeno i oprosteno?Takvi smo mi Srbi!A raspitajte se malo sta sve Evropa jede, pa cete skidati kapu nasem seljaki i onome sto on proizvede!

stanoje

pre 11 godina

u reke nam ispustaju otrove, otpadne vode, teske metale, fekalije pa i dalje jedemo ribu iz tih reka i nista nam ne fali i niko se ne bavi tim pitanjem svima je bitan samo aflatoksin a do juce nisu ni znali da postoji

GAGICA88

pre 11 godina

Treba pregledati ispravnost hrane, pogotovo sto je koriste i deca, i resiti problem aflatoksina, opasno je po zdravlje svih nas, sigurna sam da Vucic to moze! Ne sumnjam u njegov rad!

uskok

pre 11 godina

Da se malo podsetimo: to je onaj kukuruz koji je DS uvezla prosle godine za vreme svoga mandata i za koji su rekli da je bezbedan za ishranu stoke... Hoce li neko da ih prozove za ovakve postupke? Znajuci sta ~uvaljuju~ narodu, podigli su i tenziju oko mleka jer je to logican sled dogadjaja.
Pa ljudi dokle vishe misle da mogu toliko da lazu ili im je to poslednji ocajnicki trzaj?

Enigma

pre 11 godina

Zaista su napravili haos sa ovom aferom oko mleka. Ne verujem u tu toliku zaraženost mleka, ovo mi deluje kao pokušaj udara na Vladu a što je najgore na srpsku poljoprivredu. Ali doći će i tome kraj...

optimista

pre 11 godina

Nadam se da ce ministarstvo poljoprivrede uz pomoc vlade i nadleznih organa uspesno resiti ovaj slucaj oko zarazenog kukuruza,izrazavam zadovoljstvo odlukom ministarstva poljoprivrede da vrati nivo dozvoljenog alfatoksina na 0,05,nasa poljoprivreda je odavno u zapecku i smatram da nove afere nikako nisu potrebne,treba sve resiti dostojanstveno i naravno u korist gradjana

Zuza

pre 11 godina

Ma dajte molim vas! Znamo da je suša izazvala pojavu aflatoksina. Kriva klima a ne Vlada i ostalikoje optužujete! Naduvan problem! Ja mleko ionako ne pijem pa me baš briga kakvo je. Ali kad danima slušam o mleku... E Srbijo... umesto da rešavamo problem mi uvek tražimo samo krivce!

Čaki

pre 11 godina

Ne razumem samo kako su ljudi krivi kad je kriva suša? Rečeno da se aflatoksin pojavljuje kad je velika suša? Sve mi ovo deluje samo zlonamerno i ništa drugo...

katarina

pre 11 godina

opet ista prica stize prolece paori treba da ulazu u oranice inflacija podigla cene repromaterijala nenormalno ,treba prodati ono malo kukuruza sto se cuva za setvu a oni "bolestan kukuruz'' ljudi dokle savijati paore unistavati privrednu granu koja hrani celu srbiju a i sire ako nije susa onda pojedini ministri??????

kamikaza

pre 11 godina

Eto,odose i prvi ljudi koji nisu radili kako treba,uskoro ce i ostali,mere za resavanje problema su preduzete i uskoro ce doci do normalizacije.

Svitac 13

pre 11 godina

Prošla godina je bila katastrofalna u celom regionu, što se poljorpivrede tiče. Znači u celom regionu je uglavnom zaražen kukuruz i mleko ima povećan nivo aflatoksina. Ako ćemo baciti naš kukuruz i mleko, uvešćemo iste takve ili još gore iz inostranstva. A to je i bio cilje cele ove afere!

lulu

pre 11 godina

Protiv vremenskih prilika i neprilika tesko da mozemo...zato je i potrebno ulaganje u poljoprivredu.Da je vise paznje posveceno tome nekih ranijih godina,do svega ovoga danas verovatno ne bi doslo.Novac je umesto u navodnjavanje trosen na luksuz i mnoge bespotrebne stvari.

Krupne greške

pre 11 godina

Otkud u robnim rezervama 31% buđavog zaraženog kukuruza? Što ste ga letos otkupljivali po punoj ceni? Što niste takav kukuruz otkupljivali po nižoj ceni i odmah odvajali za preradu u biodizel? kako ćete sada da odvojite koji kukuruz u silosima "pripada" robnim rezervama, a koji ne, kad su silosi zajednički?

Siniša

pre 11 godina

Pa zar nisu Knežević i Golubović rekli da je samo 7% kukuruza zaraženo, kad ono 4 puta više, ala lažuuuu. Ljudi, mnogo, bre, lažete, da malo lagite pa da vas razumemo...

minja

pre 11 godina

Evo šta bude kada se politika umeša u poljoprivredu. Kukuruz ide odavno u Nemačku i evo sada nije ispravan. Takođe, juče Makedonci rekoše da i pšenica koja dolazi iz Srbije nije ispravna. Treba uništiti domaću poljoprivrednu proizvodnju, i sve uvoziti, zato što druge zemlje znaju ponekad i da sakriju, neku aferu, a kod nas se sve koristi u političke svrhe, i kako da Ješić sada kaže da on plasiranjem informacija o mleku nije uticao loše na poljoprivredu, a on je još pokrajinski sekretar za poljoprivredu. Sve se to moglo rešiti bez ovolike afera, a šteta po poljoprivredu Srbije bi bila mnogo manja.

cnn

pre 11 godina

Ovo samo onaj ko veze nema oko poljoprivrede moze da izrezira. Pa logicno je da kukuruz bude zarazen. Pa nije taj kukuruz na marsu proizvden, druga stvar kada prodajes drzavi kukuru ili se razduzujes robnim rezervama, sigurno neces predati najbolji rod nego najvece djubre koje imas da ga se resis po dobroj ceni. Problem treba da se leci od njegove srzi a ne od kraja. Skladista robnih rezervi su svuda po Srbiji i vecim delom su silosi u privatnom vlasnistvu. Privatniku je bitno da brojacano stanje ima a normalno da kukuruz cirkulise kroz silose i da se djubre i los kvalitet ostavlja za robne rezerve. Drzava je smesna i nesposobna zato sto u aparatu rade ljudi koji su partijski poltroni bez trunke iskustva. I obicno su neki nadrkani klinci sa mwgagigatrenda sa master disaster diplomama.

Samo da vrisnem

pre 11 godina

(uskok, 6. mart 2013 12:21)
Na kojij si ti funkciji u SNS ili SPS, a? Dosadni ste više, da ne kažem nešto .... Nego care, šta je sa brašnom i drugim žitaricama. One su valjda otporne na ovakve plesni, ili šta? Šta je sa kukuruznim brašnom i palentom koje kupiš i praviš kačamak i proju deci. Znaš li ti, care, odgovore na ovo?

szconsulting

pre 11 godina

Suša je bila ista i u Americi, Evropi,Balkanu,gljivica Aspergilus je svugde proizvodila aflatoksine,ali je u Srbiji pored povoljnih klimatskih uslova imala i političku podršku pa je i rodila mnogo više nego kod drugih.Braćemo dugo plodove a kod nas će i dalje njviše uspevati.

Dragan Indjija

pre 11 godina

Tako to izgleda kad nas Vojvodjani hrane.
(Nenad Nis, 6. mart 2013 14:18)

Tako to izgleda kad Vojvodinom upravlja Beograd.

p.s. i ja jedva cekam da prestanemo da vas hranimo.

crnac

pre 11 godina

Cnn slazem se u potpunosti sa tobom! Vecina radnika u drzavnom aparatu odnosi prema njoj kao prema turskoj i nista se ne radi da se to promeni! Pametan svet odlazi da radi u inostranstvo a tu ostaju poltroni i ulizice! Na sta ce ta zemlja da lici za 20 godina da mi je znatu?

bezimena

pre 11 godina

Ako ćemo baciti naš kukuruz i mleko, uvešćemo iste takve ili još gore iz inostranstva. A to je i bio cilje cele ove afere!
(Svitac 13, 6. mart 2013 14:00)

U normalnoj situaciji, nećemo uvesti ni isto, ni gore, jer to ne dozvoljavaju propisi.
Medjutim, mi nemamo normalnu državu, a kako je ova skarabudžena amaterska Vlada pokazala da je podložna da joj se IZNUDI menjanje propisa, nije isključeno da to uradi i po pitanju uvoza, tako da iznudjivačima, pardon, uvoznicima, promenom uredbi, omogući uvoz škarta za male pare. Ovde ima dovoljno stoke koja će to da pojede i još debelo da plati.
"Aferu" niko nije izmislio, osim možda Bog, kada je rešio da zavrne slavinu sa vodom i tako izazove sušu, u cilju rušenja ove novo-stare vlasti. Krivac je zapravo SPC, moleban za kišu je kasno održala, kada je šteta već nastala, dodole su takodje bile krajnje neuspešne...

shone

pre 11 godina

@Zuza
Kazes da ne pijes mleko. Blago tebi. Da mi je onda znati ko pije to mleko? Ah da, setih se. Deca obicno piju puno mleka, posto je to zdravo. Imas li neko? Ako imas, hoces li mu veceras dati solju mleka?

goran

pre 11 godina

I posle će neko da me ubedi da Ministarstvo poljoprivrede ne radi kako treba. Šta sad? Da čujem komentar!
(Boranka, 06. mart 2013 13:50)

ti si SNS bot. ko tebe pokusava da ubedi u bilo sta, samo gubi vreme.

Stražar

pre 11 godina

Mislim da bi Direktor Tasić I načelnik Uvaček morali das nose posledice….nije to baš malo…..normalno ako se pokaže da je to sve tačno….

vladan

pre 11 godina

Posledice ove afere oko koje se nepotrebno digla tolika prašina su već vidljive, jer se sada Makedonci žale na pšenicu, Nemci na kukuruz, a do pre ove afere su ćutali. Uskoro će naći i u mesu, i u jajima povećanu koncentraciju alfatoksina, pa će i to da uvoze, i kome to ide u prilog, pa ide u prilog uvozničkom lobiju, a naši seljaci će opet, kao i mnogo puta do sada izvući deblji kraj.

crni domino

pre 11 godina

Svi vi, pocev od Knezevica, jedno godinu dana da cuvate koze pa da pocnete nesto da pricate. Nijedan od vas " zapenusanih strucnjaka" da kaze: nismo radili posao kako treba, nego kao muve zunzare na crkotini, stalno trazite krivicu u prethodnoj vlasti.
Osvestite se vec jednom, vi treba da radite za dobrobit naroda koji vas je izabrao, a vasi "majstori" da ispravljaju greske predhodnih "majstora". I to se radi U HODU I BEZ POMPE ; u cilju obezbedjenja zdravlja nacije!
Da li treba ovo i da vam crtamo!? Samo kazite, crtacemo vam!

zapanjen i besan!

pre 11 godina

Kad se jesenas pričalo o zaraženom kukuruzu, šta nam rekoše ono beše?
Rekoše: ma, zaražena "samo" trećina roda; tretiraćemo to odgovarajućim preparatima, pomešati sa zdravim kukuruzom i...kolaj rabota, rešen problem!

I šta sad bi? Uradiše li što rekoše i što je bilo neophodno i razumno?
Ne, očigledno ništa nisu uradili!
Zašto?
A da li će sad nešto preduzeti od svega što najavljuju?
Može li se imati poverenja?
Da li, pošto su svi resori proizvodnje i čuvanja hrane privatizovani, država išta može da kontroliše?
Imamo veliki problem!
Prvo i najvažnije ugroženo je zdravlje ljudi, pre svega dece!
Drugo, ugrožena je celokupna poljoprivreda Srbije, naročito stočarstvo!
Poljoprivreda je jedina proizvodna šansa Srbije! A sami uništavamo tu šansu!
Umesto da celu Srbiju preorijentišemo na proizvodnju hrane i to vrhunske, zdrave hrane, sa akcentom na organsku hranu, uz oslanjanje na male poljoprivredne proizvođače koje bi država subvencionisala i kontrolisala sa snažnom državnom mrežom veterinarskih i agronomskih službi...mi radimo šta...
Da čovek siđe s uma od svega što se ovde događa, od ludosti, gluposti, besmisla!!

Prc

pre 11 godina

Taj kukuruz je plaćen po 30 dinara za kilo,dok je tržišna vrednost bila 26. Buahahahahhahahah.....prevaranti breeeeeeeeee, i to za ove Vlade da ne bude zabune.

Oj Srbijoooo

pre 11 godina

Ma nije vlajda i za to kriv Jesic i DS. Sta ce sve da ispliva na povrsinu. A rezultata iz Holandije jos nema. Bilo je prosli cetvrtak pa za danas u Sredu. Svaki dan izgleda salju po uzorak dok ne dobiju rezultat sa kojim ce Igor Mirovic ili Knezevic pred novinare. Kao po obicaju. U Ministarstvu zaposlena dva klavirstimera, stimuju se rezultati

PRAVDA ZA KUKURUZ!

pre 11 godina

Samo se pitam odakle u tom kukuruzu aflatoksin? Valjda se pre skladistenja rade neke analize? Strava, znaci otrova ima i u kukuruznom brasnu, mozda i u psenici!?

Swedenonline

pre 11 godina

" veterinarska inspekcija zabranila promet mleka sa 73 farme koje obuhvataju 1382 grla" heh... kod mene u blizini farma sa 1500 grla koje daju prosecnih 50L mleka na dan po grlu. Prestanite da zloupotrbljavate rec farma!

pokrij se usima bagro radikalska

pre 11 godina

Da se malo podsetimo: to je onaj kukuruz koji je DS uvezla prosle godine za vreme svoga mandata i za koji su rekli da je bezbedan za ishranu stoke... Hoce li neko da ih prozove za ovakve postupke? Znajuci sta ~uvaljuju~ narodu, podigli su i tenziju oko mleka jer je to logican sled dogadjaja.
Pa ljudi dokle vishe misle da mogu toliko da lazu ili im je to poslednji ocajnicki trzaj?
(uskok, 6. mart 2013 12:21)

Pa hajde da te podsetim na elementarne stvari, posto ti izgleda nisi u stanju da obradis tako tesko stivo.
Izbori su bili prosle godine u Maju. Vlada je bila operativna u Julu.
Na vlasti su od tad SNS, SPS i URS!
I gde je tu DS? Kad vec lazes onda bar lazi "okruglo" da se nekako kotrlja. Ovo sto ti pokusavas je toliko providno da oni ciji si aktivista treba da te smene odmah za radnog mesta BOT-a.

ivan

pre 11 godina

Ma ja bih predlozio proveru svih kolicina u robnim rezervama i zita i svega sto ima u robnim rezervama. Meni sve ovo mirise na zloupotrebu i cutanje vlasti. "kukuruza nema" pa ga proglasis da ima povecan aflatoksin onda unistenje i peglanje kolicina kroz papire.
Ma nista im ne verujem.

uskok

pre 11 godina

Treba da se vidi ko je kupio taj kukuruz za potrebe rezervi i taj da snosi posledice. Ko je potpisao kao kontrolor i taj da snosi posledice. Plashim se da su to iz prethodne vlasti jer se seca afere oko uvoza zarazenog kukuruza.
Vucica treba izgleda klonirati koliko djubreta je ostalo iz prethonih vlada, a to sve treba da pocistiti.

Glasinac

pre 11 godina

Mora se utvrditi zbog čega je zaraženi kukuruz stigao u magacine robnih rezervi. Ako se nije moglo odmah izvršiti kontrola uskladištenog kukuruza to je se trablao uraditi odmah čim su se za to stvorili uslovi a ne onda kada je se kukuruz počeo isporučivati za upotrebu.

afera do afere

pre 11 godina

Mi Srbi ne mozemo bez nekih afera, sad vise nije bitno ni sta je po sredi, ali se svaka pretvara u udar na vladu! Nadlezni su duzni da sprovedu korake da sprece sta se moze spreciti i da sankcionisu odgovorne i sta vec dalje treba da ucine... ali i dalje se samo vrtimo oko brojki, koliko njih ce biti smenjeno isl.bitno je da svoj prljav ves odmah iznosimo u javnost!

klipcic

pre 11 godina

A ko je skladistio taj kukuruz? Tek sada se oglasavaju I Makedonija I Nemacka?! Ne mozemo da pustimo nadlezne da rese problem, vec Srbi kao Srbi sami na sebe udaraju, sve i svasta se koristi kao udar na vladu!

toxicno

pre 11 godina

I dalje tolika fama oko necega sto je pre samo 2 god. bilo dozvoljeno, nije se ni proveravalo, granice su kako gde u kojoj drzavi, ovaj problem je u celom regionu, a sigurno se ne javlja prvi put, samo sto se sada prvi put plasira u javnost kako bi se zastiti gradjani!Ko je zasadio kukuruz, ko je proveravao taj isti kukuruz?Sve u cilju da se poljulja javno mnjenje!A kada smo uvozili otrovan krastavac?!A kada su se,mozda i dalje negde,stanovnici snadbevali vodom iz kancerogenih cevi?!A kada su se opasne i neispitane vakcine plasirale na nase trziste?!I jos mnogo primera!!Sve zaboravljeno i oprosteno?Takvi smo mi Srbi!A raspitajte se malo sta sve Evropa jede, pa cete skidati kapu nasem seljaki i onome sto on proizvede!

stanoje

pre 11 godina

u reke nam ispustaju otrove, otpadne vode, teske metale, fekalije pa i dalje jedemo ribu iz tih reka i nista nam ne fali i niko se ne bavi tim pitanjem svima je bitan samo aflatoksin a do juce nisu ni znali da postoji

GAGICA88

pre 11 godina

Treba pregledati ispravnost hrane, pogotovo sto je koriste i deca, i resiti problem aflatoksina, opasno je po zdravlje svih nas, sigurna sam da Vucic to moze! Ne sumnjam u njegov rad!