Nedelja, 20.01.2013.

13:12

Zbog spomenika dijalog neizvestan

Kosovska vlada kaže da uklanjanje spomenika dovodi u pitanje nastavak dijaloga sa Beogradom. Jahjaga: Uklanjanje spomenika nije u skladu sa ljudskim pravima.

Izvor: Beta

Zbog spomenika dijalog neizvestan IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Hemera

pre 11 godina

Spomenik ne bi trebao da bude razlog prekidanja pregovora Beograda i Prištine. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Spomenik je nezakonito postavljen,a zakoni moraju da se poštuje. Spomenik i ne treba da bude gde jeste. EU mora da stane na stranu Srbije.

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

Drzava Srbija nije drzava koja zagovara politiku nasilja, to su celnici drzave i pokazali time sto su odugovlacili ovoliko sa postavljanjem spomenika, i time sto je danas akcija Zandarmerije izvedena na ovako miran i ekspeditivan nacin. Vreme upotrebe sile je proslo, i doslo je vreme u kome ce Srbija kao jedna stabilna i sugurna zemlja znati na adekvatan nacin da stavi do znanja odakle dokle se pruza granica njene teritorije. Presevo svakako spada u tu teritoriju.

Atletičar

pre 11 godina

Nema ništa od prekida dijaloga zbog uklanjanja spomenika,jer se Albanci sa Kosova ne pitaju o pregovorima,njih vode njihovi savetodavci,nažalost ni mi nemamo izbora i moramo da pregovaramo sa njima,to je realnost.

mina

pre 11 godina

Srbija je postupila kultivisano i po zakonu, sada Albanci imaju s time problem, Srbija ga više nema, tako da je suvišno i dalje komentarisati. Što neko reče primeniti američki model: reaguj brzo, odlučno i ćuti. Dva dana buke i stvorio si novu situacija u kojoj više nemaš ti problem. Kako god ovo nekome izgledalo čudno, jedno je sigurno - to radi!

Gledalac

pre 11 godina

Svi znamo koliko je našeg naroda proterano sa Kosova od strane Albanaca sa Kosova,tako da je suvišno govoriti o tome koliko oni poštuju prava građana na koja se sad pozivaju,što se tiče spomenika on je srušen u skladu sa zakonima naše zemlje.

Banja Luka

pre 11 godina

Gospodo komsije, ne brinu me vasi razgovori sa Pristinom i Briselom. Sto me vise brine je da zbog tih malih igrica vi riskirate ekonomski razvoj citavog regiona. Da li vjerujete da ce Ruski Gasprom investirati iz ljubavi prema Srbiji ako nasuprot postoji opasnost da se region destabilizira i moguce investicije izgube? Smirite se malo i prestanite se ponasati kao uvredjena djeca radi svake sitnice.

zemunac

pre 11 godina

Sta covek moze, da kaze kad procita ove siptarske komentare, do da je neko ovde lud, a ispada da smo ipak to mi u Srbiji.
Sve sto smo radili sa KiM.om smo od pocetka radili nepromisljeno. Od kreni-stani policijske akcije, pa do danasnjih dana su svi potezi i odluke bili pogresni. Nista nismo uradili planski, dogovorno i u interesu drzave, vec je sve to bilo na oruk, nekad i u strankarski inat.
Pristali smo na administrativne prelaze, koji su zbog carine I ostalih formalnosti ocigledno pravi drzavni prelazi, a Dacic I ostali iz Vlade obmanjuju narod. Pa dokle breeee !!?

covekoliki

pre 11 godina

Ma kakav prekid dijaloga, pa to je bila naredba od amera i eu da mora da se skloni a ovo je sad pokusaj Pristine da zamaze oci svojim gradjanima.

123

pre 11 godina

Sta kaze, bili su blizu kompromisnog resenja.
Naprave problem i onda ajmo to resavati kompromisom.
Kao kad bih ja ukrao nekom 10000 eur, i onda kazem, cekaj, ajmo kompromis
neki, da zadrzim 5000.

Građanin

pre 11 godina

Spomenik je uklonjen jer nije bio podignut u saglasnostima sa zakonima naše zemlje i zato što veliča teroriste koji su se borili protiv naše zemlje i njenog ustavnog poretka,tako da nema govora o nacionalnoj mržnji o kojoj pričaju Albanci sa Kosova.

Mladen

pre 11 godina

Međunarodna zajednica dobro zna da tom spomeniku nije mesto u Srbiji i Albanci nemaju podršku za prekid pregovora. Stav EU i SAD nam je dobro poznat, to je unutrašnja stvar Srbije. Svaka pravna država bi isto učinila. Pohvale za Vučića.

Petrus

pre 11 godina

Ne iz aviona, nego iz satelita se vidi perfidna igra Albanaca od samog početka: sad kad je Srbiji tesno za dobijanje datuma o pregovorima, prvo joj gurni prst u oko podizanjem spomenika, a onda sačekaj da ga ona ukloni da bi digao dreku i sprečio Srbiju da dobije taj famozni datum. Više je nego očigledno da nam Albanci, barem njihove vladajuće strukture, žele zlo, da žele da nas unište i unize do krajnosti. To nažalost nije nikakav govor mržnje već jedini logični zaključak na osnovu svega što se zbivalo oko spomenika. Bojim se da naša vladajuća garnitura nije dorasla takvom izazovu, koji se sad već tiče gole egzistencije ove države i ovog naroda. Ne bih sad bio Dačiću u koži.

nijesramotaraditi

pre 11 godina

Ma mogu sada Albanci da se ljute i dure...pa cak i svasta da pricaju...dan...dva...posle ce ipak "plesati i pevati" kako Ameri, Nemacka i Brisel kazu!

zix

pre 11 godina

to bi bilo super da albanci prekinu pregovore zbog spomenika. to bio takav auto-gol.pristine da bi i slabiji kalibri od dacica to znali da iskoriste.
na nesrecu to je samo provokacija pristine i naravno da ce nastaviti razgovore

Hm!

pre 11 godina

Haos!
Ovo je smisljena provokacija iz "hiTacijevog" kabineta.
Zar je potrebno uopste komentatisati bilo sta.
Albanci bi da odredjuji zakon I u Beogradu!
He he!
Stvarno su izgubili razum.
Ali to ce ih kostati puno ,pre ili kasnije.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Srušen spomenik u Preševu! Jupiii! Sada su svi problemi Srbije rešeni. Pojeftiniće hrana, grejanje, struja, prevoz, povećavaju se plate i penzije, otvaraju hiljade radnih mesta, neće biti korupcije, malverzacija...upala nam kašika u med!!! Jupi!!!

Nikola

pre 11 godina

"Mi treba da verujemo u civilizacijske vrednosti a ne u antivrednosti, koje promoviše Srbija, a koje su osuđene od strane demokratskoh zapadnog sveta" - vidi ti njih, a pre neki dan su pozivali Albance da ratuju. Red je na Srbiju da kaze da je dato vreme da se za 'spomenik' resenje nadje, kao i da su Albanci pozivali ljude da ratuju. Ako rat ne pokazuje da neko nije spreman na dijalog, ne znam sta pokazuje.

reminder

pre 11 godina

WOW. O cemu to oni pricaju????!!!!! Prvo enk vrate sve nase spomenike polomljene i skinute iz svih gradova u juznoj srpskoj pokrajini pa nek onda pricaju o tome sta cemo jos raditi u nasoj drzavi. na kraju krajeva, sam cin postavljanja onakvog spomenika u Srbiji je direktna uvreda za drzavu. To bi bilo isto kao da predstavnici Al-Kaide postave Memorial u Njujorku!!!!

novica952

pre 11 godina

Potpuno licemerno prištinske institucije pokazuju sebe kao velike borce sa ljudska prava i slobode a na svojoj teritoriju koju kontrolišu nema ništa od sloboda za Srbe koji žive potpuno getoizirano bez osnovnih uslova za život izloženi savkodnevnom šikaniranju albanaca. I od kuda pravo prištini da uslovljava nastavak pregovora sa Srbijom ovim činom kao da oni pregovore i do sada nisu vodiuli pod pritiskom EU i zapada koji forsiraju rešenje Kosovskog pitanja.Legitimanu odluku Srbije priština proglašava za ružan čina svakodnevno puškaranje na srspke kuće i pucanje sa albanske strane na pripadnike žandarmerije u Dobrosinu za njih nije ništa.Potpuna legitimna odluka vlade Srbije i neka se priština duri koliko im volja.

Nesa

pre 11 godina

Znate onu staru "pas koji laje, ne ujeda" ... Vi koji ste srusili preko 150 srednjevekovnih manastira, proterali preko 150 000 Srba i drugih nealbanaca, vi cete pricati o ljudskim pravima ? :D hahah Da nije tuzno bilo bi smesno...Polako Ameri poceli da vas pustaju niz vodu a? Auu,pa dobro, bice sve ok...Nismo mi takvi kao vi.Niti cemo ikada biti.Dolaze neka druga vremena... eh Taci Taci...

Паја Земунац

pre 11 godina

ТЕК САДА РАЗГОВОРИ О ПИТАЊУ ШТА И ГДЕ СА СПОМЕНИКОМ! Ако је било иоле памети у главама које су одлучивале о овој акцији, споменикс је сачуван и тек сада ваља предложити разговоре шта са њиме урадити. Тиме су потпуно обесмишљена бил0 чија приговарања о томе како су преговори одбијени. И ЛОППТА ЈЕ У ЊИХОВОМ ДВОРИШТУ!

djoka

pre 11 godina

Sve dok ijedan stanovnik Kosova koji nije Albanac ima problem da se kreće slobodno, ili ga kamenuju albanska dečurlija (što govori o vaspitnim i moralnim vrednsotima kojima ih roditelji vaspitavaju), Jahjaga ima moralnu obavezu da ćuti. Prvo sredi u svom dvorištu, pa onda pričaj okolo. Ovde je sklonjen kamen, a dlaka s glave nikome nije falila! Uostalom, nisam video da su Srbi u južnim delovima Kosova podigli spomenike LIgiji, Arkanu itd. Stvarno, hajde bre, mogu ja da Srbiju kritikujem koliko hoću, ali na Kosovu gde su EULEX, KFOR, NATO, CIA, MI5 nealbancima se krše elementarna ljudska prava.

igor111

pre 11 godina

Da,ko da se oni tu nesto pitaju!! Kada NATO bude rekao razgovori,bice razgovori!! A sva cast vladi i predsedniku republike sto nepadaju na provokacije Albanaca!!

cnn

pre 11 godina

Kako vlasti sa kosova nije sramota da daju takve izjave. Znaci Srpska zastava je vredjanje i provokacija stanovnika kosova, inace zastava drzave koja je clanica UN za razliku od nekih, a sklanjanje spomenika teroristima je ugrozavanje ljudskih prava. Pa ko je lud ovde!

Nev

pre 11 godina

Napokon imamo postepen ulazak lokalnih institucija Kosova u politicke okvire Srbije i njihov doprinos unutrasnjim stvarima Srbije i time Kosova. Bilo bi neprimereno da se druge drzave mesaju u unutrasnje stvari Srbije. Zato se stvarne drzave nisu ni oglasile jer bi znale da bi doslo do medjunarodnog incidenta i krsenja medjunarodnog prava.
Pozdravljam hrabri korak Kosovskih Albanaca koji napokon se pocinju okretati realnosti i doprinoseci daljem razvoju zajednicke nam drzave Srbije....

Casper

pre 11 godina

A shta cemo sa nashim porushenim crkvama ,manastirima i grobljima dole???? Strashno kako se dize tolika nepotrebna buka oko jednog spomenika ubicama

stanke

pre 11 godina

Sto se mene tice taj spomenik nije uopste vredan bili kakvih komentara.Na ljudska prava ne mogu pozivati oni koji ih ne postukju niti su ih ikada postovali.
Ovde se radi o tome da su gospoda Vucic i Dacic kao najvisi predstavnici drzave Srbije civilizovano i drzavnocki svima stavili do znanja da Srbija postaje OZBILJNA DRZAVA.
S toga im licno cestitam i zelim da nastave i dalje tako.

neshonni

pre 11 godina

Ko o čemu "civilizovani" o civilizacijskom ponašanju! Srušeno na stotine srpskih crkava i spomenika na Kosmetu, uništeno, oskrnavljeno, ruinirano na desetine srpskih grobalja na Kosmetu, proterano više od 200.000 Srba sa Kosmeta, i posle više od deset godina nakon rata ograničena sloboda kretanja Srbina na Kosmetu...o čemu pričaju ovi "fini" iz tzv. institucija privatne države "kosovo" onih koji su je stvorili a to svakako nisu Albanci. Oni su im samo produžena ruka "civilizacijskih vrednosti". Ako sebe Srbija smatra državom, sprovodiće svoje zakone na svojoj teritoriji pa i u Preševu. Trenutno je zbog sile "civilizovanog" Zapada sprečena da to čini na Kosmetu...no sve će to kad tad doći na svoje !

omnibus

pre 11 godina

Srbija je ovim uklanjem spomenika internacinalizovala jug Srbije i uveren sam da ce od sada zahtevi Albanaca sa juga Srbije na medjunarodnom planu biti biti tretirani na isti nacin kao zahtevi Srba sa severa.
Po meni sve ide ka zameni teritorija: jug Srbije za sever Kosova

Elvir

pre 11 godina

Presevo je srbija taci ko ratni zlocibac nema nikakvo pravo Ni da pomene. Spomenik. Albanci trazu sami da Ih neko. Mrzi. A. Ovi. Drugi. Da Ih brani.

Aleksandra

pre 11 godina

Kako su bre jadni ovi Albanci iz Pristine,zar oni stvarno misle da cemo mi njima poverovati da ce uklanjanje spomenika uticati na dijalog.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Nastaviće Albanci pregovore itekako, jer to Brisel i Vašington traže. Na žalost, izgleda da vlastima u Beogradu i Prištini odgovaraju tenzije u Preševu, kako bi skrenuli pažnju sa evidentnog i neizbežnog međusobnog popuštanja u pregovorima vezanim za KiM. Nadam se da Albanci iz Preševa neće nasesti na nametnutu ulogu koju im nudi Priština. Isto tako se nadam da će u vladi Srbije preovladati razumni ljudi, koji će učiniti sve da ne dođe do sukoba u Preševu.

iva

pre 11 godina

meni nije baš jasno kako misle da obrozlože ovu izjavu svetu.I onako je Evropa rekla da je to unutrašnja stvar Srbije i da se Srbija ponašala u skladu sa tim i njenim zakonima!

sumorni

pre 11 godina

"Srbijo UJEDINI SE!!!

(nikola, 20. januar 2013 14:42)"

Da se ujedinimo? Ali samo pod radikalima?

Pa bili smo već ujedinjeni pod njima.

Jedino što se desilo je to da su netragom nestale hiljade života, dobijeno na hiljade invalida, pokradeni su penzijski fond, stara devizna štednja i zajam za preporod Srbije, zemlja je bombardovana, nekoliko ratova izgubljeno, a Nikolić i Vučić su završili sa stotinama kvadrata stanova na Novom Beogradu.

Zašto opet ujedinjenje? Hoće da menjaju stanove za veće?

A.Semjonov

pre 11 godina

Non-stop se pozivaju na Milosevica bez koga ni Albanci ni drugi u okruzenju ne bi postigli svoje nacionalne ciljeve i osnovali drzave.Sram vas bilo.Trebalo bi da Milosevicu podignete spomenik na mesto onim teroristima.

zzz

pre 11 godina

Po komentarima vidim da se opet palimo na provokacije kao devedesetih. Tako nas je lako isprovocirati. Nadam se da su bar ovi na vlasti dovoljno svesni da ne naprave istu gresku.

Etilen

pre 11 godina

Tome nismo mi krivi, dijalog je jedna stvar a provokacije tipa ovog spomenika koje mi ucestalo prozivljavamo su druga stvar. Namerno to rade!S druge strane, vicepremijer mora da reaguje jer su takve stvari nedopustive.

dule56

pre 11 godina

Ako ameri i eu kazu bice dijaloga. Nama je najbitnije da imamo njihovu podrsku, sto i imamo u ovom slucaju, tako da ce albanci malo da kukaju pa ce da nastave da pregovaraju.

Mozak

pre 11 godina

Gospođica Jahjaga kaže da je uklanjanje spomenika kukavički čin i da je suprotno ljudskim pravima. Ahaa, a rušenje nadgrobnih spomenika na Kosovu. Šta ćemo s tim? To jeste u skladu sa ljudskim pravima, je li? Jaoooo, opet se sekiram...

goran

pre 11 godina

EU je svima nama(drzavama u regionu) dala mogucnost da se raspucamo po medijima, po bilo kom pitanju. Potom te pozovu na disciplinski. Nekada vise, nekada manje, udare po prstima ili guzi, nekada posalju u cosak, a nekada i da se kleci na kukuruzu. Potom te posade na klupu, daju olovku i svesku i pocnu da diktiraju.

PLEZIR

pre 11 godina

kakav dijalog? zamislite da minhenu neko podigne spomenik palestinskom crnom septembru? pa na ovakve glupe izjave treba odmah reagovati na sva zvona i ukazati šta je suština i da su ove izjave čista politička zloupotreba i manipulacija.

Dikh tu kava

pre 11 godina

Au.. Pod pretpostavkom da Srbija ima pravni osnov za uklanjanje - da nema ovakvih "pregovarača" na suprotnoj (albanskoj) strani, stvarno bi ih trebalo izmisliti. Sve ono što su gradili godinama, srušiće preko noći ovakvim krajnje naivnim, diletantskim i nesmotrenim izjavama u poslednje vreme. Klasični autogolovi. Neverovatno, na kraju će da se ispostavi da Dačić stvarno zna šta i kako radi..

Dragan

pre 11 godina

Uklanjanje spomenika nije ni nepostovanje "ljudskih prava" niti znak "etnicke mrznje", nego samo stvar postovanja Ustava i zakona drzave Srbije i jedne odredjene estetike i etike. Izjave predstavnika Albanaca Kosova su vise nego naivne odnosno providne, jer ako oni nisu dozvolili prisustvo predsednika Srbije crkvenoj sluzbi za Pravoslavni Bozic, sto je izraz agresivnosti i netolerancije, zast bi njihov " spomenik" bio predmet nekoga veceg postovanja,a njegovo uklanjanje etnicka mrznja" ?

Горан

pre 11 godina

Аха ... А шта је пре неки дан договорено у Бриселу, то је важно. Ово што сада говоре косовскометохијски политичари, то је мање важно.

Него, питање Албанцима који живе у Србији, јел имате ви неког песника, неког научника, неког спортисту, неког великана коме би сте направили споменик?

malisa

pre 11 godina

alo ljudi! pa ne razumem. da li je moguce da je nekome (bilo kome ) uredu da na svojoj teritoriji ima spomenik neprijateljske vojske (dakle, ne kulturno obelezje). ko god da se zalaze za ovu stvar je, nista drugo, do zlonameran!

Civilizovan

pre 11 godina

Čuj,mi smo necivilizovani a oni su "evropejci" šta?Narod sa istaknutim istorijskim i kulturnim nasleđem?????..Jao ne mogu a da ne zakukam ko nama priča o necivilizovanosti i kulturi.

ipak se okrece

pre 11 godina

Bili ste teroristi sve do '90, kada vam je U.S. ukinula tu titulu iz sopstvenih interesa. Tako su isto podrzavali Mudzahedine u Afganistanu, a pogledajte ih sad. Intersi su jako cudna stvar, rusicete vi taj spomenik Klintonu, i nazivati Amerikance izdajicama. Vetar polako ali sigurno pocinje da duva na drugu stranu. Netrepeljivost izmedju muslimana i hriscana sve vise raste. Bas se pitam na cijoj ce se strani naci narodi EU u buducnosti.

Јеремија

pre 11 godina

Ово је само доказ са каквим разлогом је тај споменик и постављен. Свака врста провокације на коју Држава Србија одговори адекватно се представља као чин агресије и у томе се тражи разлог за прекид преговора у којима сепаратистичка организација названа "влада Косова" нема могућност да добије све што тражи. Верујем да су позиције и одлучност оних који одлучују у Србији непоколебљиве и да Устав србије неће предствљати само слово на папиру, већ ће бити једина опција на основу које ће се доносити све одлуке о КиМ!

Reventon

pre 11 godina

Izvinite,zaboravili smo da je vama Albancima dozvoljeno da palite srpske crve i manastire i unistavate srpske spomenike i groblja na Kosovu, dok mi to u Srbiji ne smemo da uradimo vasim teroristima i to na civilizovan nacin dok ne pitamo vase mentore iz Tirane

Milan

pre 11 godina

Uh uh uh kako teske reci!Prave civilizacijske vrednosti na Kosovu hahaha-poruseni UNESCO-kulturni spomenici,200 000 proteranih,enklave,porusena groblja i medjunarodni centar trgovine drogom.

sulejman030

pre 11 godina

Prekid razgovora je samo prazna pretnja. Kosovo je sve samo nije nezavisno. To je klasicni americki protektorat. Barem dok se ne promeni odnos snaga u svetu.

EU aplikacija

pre 11 godina

Posle ovoga sam potpuno ubedjen da Srbija ni najmanje nema zelju za bilo kakvo pregovaranje za pristup EU. Prva posledica ovog "drzavnog akta" ce biti najezda trazilaca azila, a rusenje spomenika - njihov glavni adut.

Milan

pre 11 godina

Uh uh uh kako teske reci!Prave civilizacijske vrednosti na Kosovu hahaha-poruseni UNESCO-kulturni spomenici,200 000 proteranih,enklave,porusena groblja i medjunarodni centar trgovine drogom.

Reventon

pre 11 godina

Izvinite,zaboravili smo da je vama Albancima dozvoljeno da palite srpske crve i manastire i unistavate srpske spomenike i groblja na Kosovu, dok mi to u Srbiji ne smemo da uradimo vasim teroristima i to na civilizovan nacin dok ne pitamo vase mentore iz Tirane

Mozak

pre 11 godina

Gospođica Jahjaga kaže da je uklanjanje spomenika kukavički čin i da je suprotno ljudskim pravima. Ahaa, a rušenje nadgrobnih spomenika na Kosovu. Šta ćemo s tim? To jeste u skladu sa ljudskim pravima, je li? Jaoooo, opet se sekiram...

Горан

pre 11 godina

Аха ... А шта је пре неки дан договорено у Бриселу, то је важно. Ово што сада говоре косовскометохијски политичари, то је мање важно.

Него, питање Албанцима који живе у Србији, јел имате ви неког песника, неког научника, неког спортисту, неког великана коме би сте направили споменик?

malisa

pre 11 godina

alo ljudi! pa ne razumem. da li je moguce da je nekome (bilo kome ) uredu da na svojoj teritoriji ima spomenik neprijateljske vojske (dakle, ne kulturno obelezje). ko god da se zalaze za ovu stvar je, nista drugo, do zlonameran!

ipak se okrece

pre 11 godina

Bili ste teroristi sve do '90, kada vam je U.S. ukinula tu titulu iz sopstvenih interesa. Tako su isto podrzavali Mudzahedine u Afganistanu, a pogledajte ih sad. Intersi su jako cudna stvar, rusicete vi taj spomenik Klintonu, i nazivati Amerikance izdajicama. Vetar polako ali sigurno pocinje da duva na drugu stranu. Netrepeljivost izmedju muslimana i hriscana sve vise raste. Bas se pitam na cijoj ce se strani naci narodi EU u buducnosti.

Civilizovan

pre 11 godina

Čuj,mi smo necivilizovani a oni su "evropejci" šta?Narod sa istaknutim istorijskim i kulturnim nasleđem?????..Jao ne mogu a da ne zakukam ko nama priča o necivilizovanosti i kulturi.

Јеремија

pre 11 godina

Ово је само доказ са каквим разлогом је тај споменик и постављен. Свака врста провокације на коју Држава Србија одговори адекватно се представља као чин агресије и у томе се тражи разлог за прекид преговора у којима сепаратистичка организација названа "влада Косова" нема могућност да добије све што тражи. Верујем да су позиције и одлучност оних који одлучују у Србији непоколебљиве и да Устав србије неће предствљати само слово на папиру, већ ће бити једина опција на основу које ће се доносити све одлуке о КиМ!

sulejman030

pre 11 godina

Prekid razgovora je samo prazna pretnja. Kosovo je sve samo nije nezavisno. To je klasicni americki protektorat. Barem dok se ne promeni odnos snaga u svetu.

Dragan

pre 11 godina

Uklanjanje spomenika nije ni nepostovanje "ljudskih prava" niti znak "etnicke mrznje", nego samo stvar postovanja Ustava i zakona drzave Srbije i jedne odredjene estetike i etike. Izjave predstavnika Albanaca Kosova su vise nego naivne odnosno providne, jer ako oni nisu dozvolili prisustvo predsednika Srbije crkvenoj sluzbi za Pravoslavni Bozic, sto je izraz agresivnosti i netolerancije, zast bi njihov " spomenik" bio predmet nekoga veceg postovanja,a njegovo uklanjanje etnicka mrznja" ?

djoka

pre 11 godina

Sve dok ijedan stanovnik Kosova koji nije Albanac ima problem da se kreće slobodno, ili ga kamenuju albanska dečurlija (što govori o vaspitnim i moralnim vrednsotima kojima ih roditelji vaspitavaju), Jahjaga ima moralnu obavezu da ćuti. Prvo sredi u svom dvorištu, pa onda pričaj okolo. Ovde je sklonjen kamen, a dlaka s glave nikome nije falila! Uostalom, nisam video da su Srbi u južnim delovima Kosova podigli spomenike LIgiji, Arkanu itd. Stvarno, hajde bre, mogu ja da Srbiju kritikujem koliko hoću, ali na Kosovu gde su EULEX, KFOR, NATO, CIA, MI5 nealbancima se krše elementarna ljudska prava.

iva

pre 11 godina

meni nije baš jasno kako misle da obrozlože ovu izjavu svetu.I onako je Evropa rekla da je to unutrašnja stvar Srbije i da se Srbija ponašala u skladu sa tim i njenim zakonima!

Elvir

pre 11 godina

Presevo je srbija taci ko ratni zlocibac nema nikakvo pravo Ni da pomene. Spomenik. Albanci trazu sami da Ih neko. Mrzi. A. Ovi. Drugi. Da Ih brani.

Nesa

pre 11 godina

Znate onu staru "pas koji laje, ne ujeda" ... Vi koji ste srusili preko 150 srednjevekovnih manastira, proterali preko 150 000 Srba i drugih nealbanaca, vi cete pricati o ljudskim pravima ? :D hahah Da nije tuzno bilo bi smesno...Polako Ameri poceli da vas pustaju niz vodu a? Auu,pa dobro, bice sve ok...Nismo mi takvi kao vi.Niti cemo ikada biti.Dolaze neka druga vremena... eh Taci Taci...

sumorni

pre 11 godina

"Srbijo UJEDINI SE!!!

(nikola, 20. januar 2013 14:42)"

Da se ujedinimo? Ali samo pod radikalima?

Pa bili smo već ujedinjeni pod njima.

Jedino što se desilo je to da su netragom nestale hiljade života, dobijeno na hiljade invalida, pokradeni su penzijski fond, stara devizna štednja i zajam za preporod Srbije, zemlja je bombardovana, nekoliko ratova izgubljeno, a Nikolić i Vučić su završili sa stotinama kvadrata stanova na Novom Beogradu.

Zašto opet ujedinjenje? Hoće da menjaju stanove za veće?

Casper

pre 11 godina

A shta cemo sa nashim porushenim crkvama ,manastirima i grobljima dole???? Strashno kako se dize tolika nepotrebna buka oko jednog spomenika ubicama

PLEZIR

pre 11 godina

kakav dijalog? zamislite da minhenu neko podigne spomenik palestinskom crnom septembru? pa na ovakve glupe izjave treba odmah reagovati na sva zvona i ukazati šta je suština i da su ove izjave čista politička zloupotreba i manipulacija.

reminder

pre 11 godina

WOW. O cemu to oni pricaju????!!!!! Prvo enk vrate sve nase spomenike polomljene i skinute iz svih gradova u juznoj srpskoj pokrajini pa nek onda pricaju o tome sta cemo jos raditi u nasoj drzavi. na kraju krajeva, sam cin postavljanja onakvog spomenika u Srbiji je direktna uvreda za drzavu. To bi bilo isto kao da predstavnici Al-Kaide postave Memorial u Njujorku!!!!

Dikh tu kava

pre 11 godina

Au.. Pod pretpostavkom da Srbija ima pravni osnov za uklanjanje - da nema ovakvih "pregovarača" na suprotnoj (albanskoj) strani, stvarno bi ih trebalo izmisliti. Sve ono što su gradili godinama, srušiće preko noći ovakvim krajnje naivnim, diletantskim i nesmotrenim izjavama u poslednje vreme. Klasični autogolovi. Neverovatno, na kraju će da se ispostavi da Dačić stvarno zna šta i kako radi..

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Srušen spomenik u Preševu! Jupiii! Sada su svi problemi Srbije rešeni. Pojeftiniće hrana, grejanje, struja, prevoz, povećavaju se plate i penzije, otvaraju hiljade radnih mesta, neće biti korupcije, malverzacija...upala nam kašika u med!!! Jupi!!!

zzz

pre 11 godina

Po komentarima vidim da se opet palimo na provokacije kao devedesetih. Tako nas je lako isprovocirati. Nadam se da su bar ovi na vlasti dovoljno svesni da ne naprave istu gresku.

goran

pre 11 godina

EU je svima nama(drzavama u regionu) dala mogucnost da se raspucamo po medijima, po bilo kom pitanju. Potom te pozovu na disciplinski. Nekada vise, nekada manje, udare po prstima ili guzi, nekada posalju u cosak, a nekada i da se kleci na kukuruzu. Potom te posade na klupu, daju olovku i svesku i pocnu da diktiraju.

dule56

pre 11 godina

Ako ameri i eu kazu bice dijaloga. Nama je najbitnije da imamo njihovu podrsku, sto i imamo u ovom slucaju, tako da ce albanci malo da kukaju pa ce da nastave da pregovaraju.

Nikola

pre 11 godina

"Mi treba da verujemo u civilizacijske vrednosti a ne u antivrednosti, koje promoviše Srbija, a koje su osuđene od strane demokratskoh zapadnog sveta" - vidi ti njih, a pre neki dan su pozivali Albance da ratuju. Red je na Srbiju da kaze da je dato vreme da se za 'spomenik' resenje nadje, kao i da su Albanci pozivali ljude da ratuju. Ako rat ne pokazuje da neko nije spreman na dijalog, ne znam sta pokazuje.

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Nastaviće Albanci pregovore itekako, jer to Brisel i Vašington traže. Na žalost, izgleda da vlastima u Beogradu i Prištini odgovaraju tenzije u Preševu, kako bi skrenuli pažnju sa evidentnog i neizbežnog međusobnog popuštanja u pregovorima vezanim za KiM. Nadam se da Albanci iz Preševa neće nasesti na nametnutu ulogu koju im nudi Priština. Isto tako se nadam da će u vladi Srbije preovladati razumni ljudi, koji će učiniti sve da ne dođe do sukoba u Preševu.

neshonni

pre 11 godina

Ko o čemu "civilizovani" o civilizacijskom ponašanju! Srušeno na stotine srpskih crkava i spomenika na Kosmetu, uništeno, oskrnavljeno, ruinirano na desetine srpskih grobalja na Kosmetu, proterano više od 200.000 Srba sa Kosmeta, i posle više od deset godina nakon rata ograničena sloboda kretanja Srbina na Kosmetu...o čemu pričaju ovi "fini" iz tzv. institucija privatne države "kosovo" onih koji su je stvorili a to svakako nisu Albanci. Oni su im samo produžena ruka "civilizacijskih vrednosti". Ako sebe Srbija smatra državom, sprovodiće svoje zakone na svojoj teritoriji pa i u Preševu. Trenutno je zbog sile "civilizovanog" Zapada sprečena da to čini na Kosmetu...no sve će to kad tad doći na svoje !

Petrus

pre 11 godina

Ne iz aviona, nego iz satelita se vidi perfidna igra Albanaca od samog početka: sad kad je Srbiji tesno za dobijanje datuma o pregovorima, prvo joj gurni prst u oko podizanjem spomenika, a onda sačekaj da ga ona ukloni da bi digao dreku i sprečio Srbiju da dobije taj famozni datum. Više je nego očigledno da nam Albanci, barem njihove vladajuće strukture, žele zlo, da žele da nas unište i unize do krajnosti. To nažalost nije nikakav govor mržnje već jedini logični zaključak na osnovu svega što se zbivalo oko spomenika. Bojim se da naša vladajuća garnitura nije dorasla takvom izazovu, koji se sad već tiče gole egzistencije ove države i ovog naroda. Ne bih sad bio Dačiću u koži.

stanke

pre 11 godina

Sto se mene tice taj spomenik nije uopste vredan bili kakvih komentara.Na ljudska prava ne mogu pozivati oni koji ih ne postukju niti su ih ikada postovali.
Ovde se radi o tome da su gospoda Vucic i Dacic kao najvisi predstavnici drzave Srbije civilizovano i drzavnocki svima stavili do znanja da Srbija postaje OZBILJNA DRZAVA.
S toga im licno cestitam i zelim da nastave i dalje tako.

EU aplikacija

pre 11 godina

Posle ovoga sam potpuno ubedjen da Srbija ni najmanje nema zelju za bilo kakvo pregovaranje za pristup EU. Prva posledica ovog "drzavnog akta" ce biti najezda trazilaca azila, a rusenje spomenika - njihov glavni adut.

A.Semjonov

pre 11 godina

Non-stop se pozivaju na Milosevica bez koga ni Albanci ni drugi u okruzenju ne bi postigli svoje nacionalne ciljeve i osnovali drzave.Sram vas bilo.Trebalo bi da Milosevicu podignete spomenik na mesto onim teroristima.

cnn

pre 11 godina

Kako vlasti sa kosova nije sramota da daju takve izjave. Znaci Srpska zastava je vredjanje i provokacija stanovnika kosova, inace zastava drzave koja je clanica UN za razliku od nekih, a sklanjanje spomenika teroristima je ugrozavanje ljudskih prava. Pa ko je lud ovde!

Etilen

pre 11 godina

Tome nismo mi krivi, dijalog je jedna stvar a provokacije tipa ovog spomenika koje mi ucestalo prozivljavamo su druga stvar. Namerno to rade!S druge strane, vicepremijer mora da reaguje jer su takve stvari nedopustive.

omnibus

pre 11 godina

Srbija je ovim uklanjem spomenika internacinalizovala jug Srbije i uveren sam da ce od sada zahtevi Albanaca sa juga Srbije na medjunarodnom planu biti biti tretirani na isti nacin kao zahtevi Srba sa severa.
Po meni sve ide ka zameni teritorija: jug Srbije za sever Kosova

Aleksandra

pre 11 godina

Kako su bre jadni ovi Albanci iz Pristine,zar oni stvarno misle da cemo mi njima poverovati da ce uklanjanje spomenika uticati na dijalog.

igor111

pre 11 godina

Da,ko da se oni tu nesto pitaju!! Kada NATO bude rekao razgovori,bice razgovori!! A sva cast vladi i predsedniku republike sto nepadaju na provokacije Albanaca!!

Nev

pre 11 godina

Napokon imamo postepen ulazak lokalnih institucija Kosova u politicke okvire Srbije i njihov doprinos unutrasnjim stvarima Srbije i time Kosova. Bilo bi neprimereno da se druge drzave mesaju u unutrasnje stvari Srbije. Zato se stvarne drzave nisu ni oglasile jer bi znale da bi doslo do medjunarodnog incidenta i krsenja medjunarodnog prava.
Pozdravljam hrabri korak Kosovskih Albanaca koji napokon se pocinju okretati realnosti i doprinoseci daljem razvoju zajednicke nam drzave Srbije....

Mladen

pre 11 godina

Međunarodna zajednica dobro zna da tom spomeniku nije mesto u Srbiji i Albanci nemaju podršku za prekid pregovora. Stav EU i SAD nam je dobro poznat, to je unutrašnja stvar Srbije. Svaka pravna država bi isto učinila. Pohvale za Vučića.

Građanin

pre 11 godina

Spomenik je uklonjen jer nije bio podignut u saglasnostima sa zakonima naše zemlje i zato što veliča teroriste koji su se borili protiv naše zemlje i njenog ustavnog poretka,tako da nema govora o nacionalnoj mržnji o kojoj pričaju Albanci sa Kosova.

nijesramotaraditi

pre 11 godina

Ma mogu sada Albanci da se ljute i dure...pa cak i svasta da pricaju...dan...dva...posle ce ipak "plesati i pevati" kako Ameri, Nemacka i Brisel kazu!

Hm!

pre 11 godina

Haos!
Ovo je smisljena provokacija iz "hiTacijevog" kabineta.
Zar je potrebno uopste komentatisati bilo sta.
Albanci bi da odredjuji zakon I u Beogradu!
He he!
Stvarno su izgubili razum.
Ali to ce ih kostati puno ,pre ili kasnije.

123

pre 11 godina

Sta kaze, bili su blizu kompromisnog resenja.
Naprave problem i onda ajmo to resavati kompromisom.
Kao kad bih ja ukrao nekom 10000 eur, i onda kazem, cekaj, ajmo kompromis
neki, da zadrzim 5000.

Gledalac

pre 11 godina

Svi znamo koliko je našeg naroda proterano sa Kosova od strane Albanaca sa Kosova,tako da je suvišno govoriti o tome koliko oni poštuju prava građana na koja se sad pozivaju,što se tiče spomenika on je srušen u skladu sa zakonima naše zemlje.

zix

pre 11 godina

to bi bilo super da albanci prekinu pregovore zbog spomenika. to bio takav auto-gol.pristine da bi i slabiji kalibri od dacica to znali da iskoriste.
na nesrecu to je samo provokacija pristine i naravno da ce nastaviti razgovore

novica952

pre 11 godina

Potpuno licemerno prištinske institucije pokazuju sebe kao velike borce sa ljudska prava i slobode a na svojoj teritoriju koju kontrolišu nema ništa od sloboda za Srbe koji žive potpuno getoizirano bez osnovnih uslova za život izloženi savkodnevnom šikaniranju albanaca. I od kuda pravo prištini da uslovljava nastavak pregovora sa Srbijom ovim činom kao da oni pregovore i do sada nisu vodiuli pod pritiskom EU i zapada koji forsiraju rešenje Kosovskog pitanja.Legitimanu odluku Srbije priština proglašava za ružan čina svakodnevno puškaranje na srspke kuće i pucanje sa albanske strane na pripadnike žandarmerije u Dobrosinu za njih nije ništa.Potpuna legitimna odluka vlade Srbije i neka se priština duri koliko im volja.

covekoliki

pre 11 godina

Ma kakav prekid dijaloga, pa to je bila naredba od amera i eu da mora da se skloni a ovo je sad pokusaj Pristine da zamaze oci svojim gradjanima.

Паја Земунац

pre 11 godina

ТЕК САДА РАЗГОВОРИ О ПИТАЊУ ШТА И ГДЕ СА СПОМЕНИКОМ! Ако је било иоле памети у главама које су одлучивале о овој акцији, споменикс је сачуван и тек сада ваља предложити разговоре шта са њиме урадити. Тиме су потпуно обесмишљена бил0 чија приговарања о томе како су преговори одбијени. И ЛОППТА ЈЕ У ЊИХОВОМ ДВОРИШТУ!

Banja Luka

pre 11 godina

Gospodo komsije, ne brinu me vasi razgovori sa Pristinom i Briselom. Sto me vise brine je da zbog tih malih igrica vi riskirate ekonomski razvoj citavog regiona. Da li vjerujete da ce Ruski Gasprom investirati iz ljubavi prema Srbiji ako nasuprot postoji opasnost da se region destabilizira i moguce investicije izgube? Smirite se malo i prestanite se ponasati kao uvredjena djeca radi svake sitnice.

Atletičar

pre 11 godina

Nema ništa od prekida dijaloga zbog uklanjanja spomenika,jer se Albanci sa Kosova ne pitaju o pregovorima,njih vode njihovi savetodavci,nažalost ni mi nemamo izbora i moramo da pregovaramo sa njima,to je realnost.

mina

pre 11 godina

Srbija je postupila kultivisano i po zakonu, sada Albanci imaju s time problem, Srbija ga više nema, tako da je suvišno i dalje komentarisati. Što neko reče primeniti američki model: reaguj brzo, odlučno i ćuti. Dva dana buke i stvorio si novu situacija u kojoj više nemaš ti problem. Kako god ovo nekome izgledalo čudno, jedno je sigurno - to radi!

zemunac

pre 11 godina

Sta covek moze, da kaze kad procita ove siptarske komentare, do da je neko ovde lud, a ispada da smo ipak to mi u Srbiji.
Sve sto smo radili sa KiM.om smo od pocetka radili nepromisljeno. Od kreni-stani policijske akcije, pa do danasnjih dana su svi potezi i odluke bili pogresni. Nista nismo uradili planski, dogovorno i u interesu drzave, vec je sve to bilo na oruk, nekad i u strankarski inat.
Pristali smo na administrativne prelaze, koji su zbog carine I ostalih formalnosti ocigledno pravi drzavni prelazi, a Dacic I ostali iz Vlade obmanjuju narod. Pa dokle breeee !!?

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

Drzava Srbija nije drzava koja zagovara politiku nasilja, to su celnici drzave i pokazali time sto su odugovlacili ovoliko sa postavljanjem spomenika, i time sto je danas akcija Zandarmerije izvedena na ovako miran i ekspeditivan nacin. Vreme upotrebe sile je proslo, i doslo je vreme u kome ce Srbija kao jedna stabilna i sugurna zemlja znati na adekvatan nacin da stavi do znanja odakle dokle se pruza granica njene teritorije. Presevo svakako spada u tu teritoriju.

Hemera

pre 11 godina

Spomenik ne bi trebao da bude razlog prekidanja pregovora Beograda i Prištine. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Spomenik je nezakonito postavljen,a zakoni moraju da se poštuje. Spomenik i ne treba da bude gde jeste. EU mora da stane na stranu Srbije.

EU aplikacija

pre 11 godina

Posle ovoga sam potpuno ubedjen da Srbija ni najmanje nema zelju za bilo kakvo pregovaranje za pristup EU. Prva posledica ovog "drzavnog akta" ce biti najezda trazilaca azila, a rusenje spomenika - njihov glavni adut.

sumorni

pre 11 godina

"Srbijo UJEDINI SE!!!

(nikola, 20. januar 2013 14:42)"

Da se ujedinimo? Ali samo pod radikalima?

Pa bili smo već ujedinjeni pod njima.

Jedino što se desilo je to da su netragom nestale hiljade života, dobijeno na hiljade invalida, pokradeni su penzijski fond, stara devizna štednja i zajam za preporod Srbije, zemlja je bombardovana, nekoliko ratova izgubljeno, a Nikolić i Vučić su završili sa stotinama kvadrata stanova na Novom Beogradu.

Zašto opet ujedinjenje? Hoće da menjaju stanove za veće?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Srušen spomenik u Preševu! Jupiii! Sada su svi problemi Srbije rešeni. Pojeftiniće hrana, grejanje, struja, prevoz, povećavaju se plate i penzije, otvaraju hiljade radnih mesta, neće biti korupcije, malverzacija...upala nam kašika u med!!! Jupi!!!

omnibus

pre 11 godina

Srbija je ovim uklanjem spomenika internacinalizovala jug Srbije i uveren sam da ce od sada zahtevi Albanaca sa juga Srbije na medjunarodnom planu biti biti tretirani na isti nacin kao zahtevi Srba sa severa.
Po meni sve ide ka zameni teritorija: jug Srbije za sever Kosova

Elvir

pre 11 godina

Presevo je srbija taci ko ratni zlocibac nema nikakvo pravo Ni da pomene. Spomenik. Albanci trazu sami da Ih neko. Mrzi. A. Ovi. Drugi. Da Ih brani.

Milan

pre 11 godina

Uh uh uh kako teske reci!Prave civilizacijske vrednosti na Kosovu hahaha-poruseni UNESCO-kulturni spomenici,200 000 proteranih,enklave,porusena groblja i medjunarodni centar trgovine drogom.

Mozak

pre 11 godina

Gospođica Jahjaga kaže da je uklanjanje spomenika kukavički čin i da je suprotno ljudskim pravima. Ahaa, a rušenje nadgrobnih spomenika na Kosovu. Šta ćemo s tim? To jeste u skladu sa ljudskim pravima, je li? Jaoooo, opet se sekiram...

Reventon

pre 11 godina

Izvinite,zaboravili smo da je vama Albancima dozvoljeno da palite srpske crve i manastire i unistavate srpske spomenike i groblja na Kosovu, dok mi to u Srbiji ne smemo da uradimo vasim teroristima i to na civilizovan nacin dok ne pitamo vase mentore iz Tirane

ipak se okrece

pre 11 godina

Bili ste teroristi sve do '90, kada vam je U.S. ukinula tu titulu iz sopstvenih interesa. Tako su isto podrzavali Mudzahedine u Afganistanu, a pogledajte ih sad. Intersi su jako cudna stvar, rusicete vi taj spomenik Klintonu, i nazivati Amerikance izdajicama. Vetar polako ali sigurno pocinje da duva na drugu stranu. Netrepeljivost izmedju muslimana i hriscana sve vise raste. Bas se pitam na cijoj ce se strani naci narodi EU u buducnosti.

Civilizovan

pre 11 godina

Čuj,mi smo necivilizovani a oni su "evropejci" šta?Narod sa istaknutim istorijskim i kulturnim nasleđem?????..Jao ne mogu a da ne zakukam ko nama priča o necivilizovanosti i kulturi.

malisa

pre 11 godina

alo ljudi! pa ne razumem. da li je moguce da je nekome (bilo kome ) uredu da na svojoj teritoriji ima spomenik neprijateljske vojske (dakle, ne kulturno obelezje). ko god da se zalaze za ovu stvar je, nista drugo, do zlonameran!

Nesa

pre 11 godina

Znate onu staru "pas koji laje, ne ujeda" ... Vi koji ste srusili preko 150 srednjevekovnih manastira, proterali preko 150 000 Srba i drugih nealbanaca, vi cete pricati o ljudskim pravima ? :D hahah Da nije tuzno bilo bi smesno...Polako Ameri poceli da vas pustaju niz vodu a? Auu,pa dobro, bice sve ok...Nismo mi takvi kao vi.Niti cemo ikada biti.Dolaze neka druga vremena... eh Taci Taci...

djoka

pre 11 godina

Sve dok ijedan stanovnik Kosova koji nije Albanac ima problem da se kreće slobodno, ili ga kamenuju albanska dečurlija (što govori o vaspitnim i moralnim vrednsotima kojima ih roditelji vaspitavaju), Jahjaga ima moralnu obavezu da ćuti. Prvo sredi u svom dvorištu, pa onda pričaj okolo. Ovde je sklonjen kamen, a dlaka s glave nikome nije falila! Uostalom, nisam video da su Srbi u južnim delovima Kosova podigli spomenike LIgiji, Arkanu itd. Stvarno, hajde bre, mogu ja da Srbiju kritikujem koliko hoću, ali na Kosovu gde su EULEX, KFOR, NATO, CIA, MI5 nealbancima se krše elementarna ljudska prava.

sulejman030

pre 11 godina

Prekid razgovora je samo prazna pretnja. Kosovo je sve samo nije nezavisno. To je klasicni americki protektorat. Barem dok se ne promeni odnos snaga u svetu.

Горан

pre 11 godina

Аха ... А шта је пре неки дан договорено у Бриселу, то је важно. Ово што сада говоре косовскометохијски политичари, то је мање важно.

Него, питање Албанцима који живе у Србији, јел имате ви неког песника, неког научника, неког спортисту, неког великана коме би сте направили споменик?

Casper

pre 11 godina

A shta cemo sa nashim porushenim crkvama ,manastirima i grobljima dole???? Strashno kako se dize tolika nepotrebna buka oko jednog spomenika ubicama

cnn

pre 11 godina

Kako vlasti sa kosova nije sramota da daju takve izjave. Znaci Srpska zastava je vredjanje i provokacija stanovnika kosova, inace zastava drzave koja je clanica UN za razliku od nekih, a sklanjanje spomenika teroristima je ugrozavanje ljudskih prava. Pa ko je lud ovde!

reminder

pre 11 godina

WOW. O cemu to oni pricaju????!!!!! Prvo enk vrate sve nase spomenike polomljene i skinute iz svih gradova u juznoj srpskoj pokrajini pa nek onda pricaju o tome sta cemo jos raditi u nasoj drzavi. na kraju krajeva, sam cin postavljanja onakvog spomenika u Srbiji je direktna uvreda za drzavu. To bi bilo isto kao da predstavnici Al-Kaide postave Memorial u Njujorku!!!!

Dikh tu kava

pre 11 godina

Au.. Pod pretpostavkom da Srbija ima pravni osnov za uklanjanje - da nema ovakvih "pregovarača" na suprotnoj (albanskoj) strani, stvarno bi ih trebalo izmisliti. Sve ono što su gradili godinama, srušiće preko noći ovakvim krajnje naivnim, diletantskim i nesmotrenim izjavama u poslednje vreme. Klasični autogolovi. Neverovatno, na kraju će da se ispostavi da Dačić stvarno zna šta i kako radi..

Јеремија

pre 11 godina

Ово је само доказ са каквим разлогом је тај споменик и постављен. Свака врста провокације на коју Држава Србија одговори адекватно се представља као чин агресије и у томе се тражи разлог за прекид преговора у којима сепаратистичка организација названа "влада Косова" нема могућност да добије све што тражи. Верујем да су позиције и одлучност оних који одлучују у Србији непоколебљиве и да Устав србије неће предствљати само слово на папиру, већ ће бити једина опција на основу које ће се доносити све одлуке о КиМ!

PLEZIR

pre 11 godina

kakav dijalog? zamislite da minhenu neko podigne spomenik palestinskom crnom septembru? pa na ovakve glupe izjave treba odmah reagovati na sva zvona i ukazati šta je suština i da su ove izjave čista politička zloupotreba i manipulacija.

stanke

pre 11 godina

Sto se mene tice taj spomenik nije uopste vredan bili kakvih komentara.Na ljudska prava ne mogu pozivati oni koji ih ne postukju niti su ih ikada postovali.
Ovde se radi o tome da su gospoda Vucic i Dacic kao najvisi predstavnici drzave Srbije civilizovano i drzavnocki svima stavili do znanja da Srbija postaje OZBILJNA DRZAVA.
S toga im licno cestitam i zelim da nastave i dalje tako.

Nikola

pre 11 godina

"Mi treba da verujemo u civilizacijske vrednosti a ne u antivrednosti, koje promoviše Srbija, a koje su osuđene od strane demokratskoh zapadnog sveta" - vidi ti njih, a pre neki dan su pozivali Albance da ratuju. Red je na Srbiju da kaze da je dato vreme da se za 'spomenik' resenje nadje, kao i da su Albanci pozivali ljude da ratuju. Ako rat ne pokazuje da neko nije spreman na dijalog, ne znam sta pokazuje.

neshonni

pre 11 godina

Ko o čemu "civilizovani" o civilizacijskom ponašanju! Srušeno na stotine srpskih crkava i spomenika na Kosmetu, uništeno, oskrnavljeno, ruinirano na desetine srpskih grobalja na Kosmetu, proterano više od 200.000 Srba sa Kosmeta, i posle više od deset godina nakon rata ograničena sloboda kretanja Srbina na Kosmetu...o čemu pričaju ovi "fini" iz tzv. institucija privatne države "kosovo" onih koji su je stvorili a to svakako nisu Albanci. Oni su im samo produžena ruka "civilizacijskih vrednosti". Ako sebe Srbija smatra državom, sprovodiće svoje zakone na svojoj teritoriji pa i u Preševu. Trenutno je zbog sile "civilizovanog" Zapada sprečena da to čini na Kosmetu...no sve će to kad tad doći na svoje !

iva

pre 11 godina

meni nije baš jasno kako misle da obrozlože ovu izjavu svetu.I onako je Evropa rekla da je to unutrašnja stvar Srbije i da se Srbija ponašala u skladu sa tim i njenim zakonima!

Паја Земунац

pre 11 godina

ТЕК САДА РАЗГОВОРИ О ПИТАЊУ ШТА И ГДЕ СА СПОМЕНИКОМ! Ако је било иоле памети у главама које су одлучивале о овој акцији, споменикс је сачуван и тек сада ваља предложити разговоре шта са њиме урадити. Тиме су потпуно обесмишљена бил0 чија приговарања о томе како су преговори одбијени. И ЛОППТА ЈЕ У ЊИХОВОМ ДВОРИШТУ!

Dragan

pre 11 godina

Uklanjanje spomenika nije ni nepostovanje "ljudskih prava" niti znak "etnicke mrznje", nego samo stvar postovanja Ustava i zakona drzave Srbije i jedne odredjene estetike i etike. Izjave predstavnika Albanaca Kosova su vise nego naivne odnosno providne, jer ako oni nisu dozvolili prisustvo predsednika Srbije crkvenoj sluzbi za Pravoslavni Bozic, sto je izraz agresivnosti i netolerancije, zast bi njihov " spomenik" bio predmet nekoga veceg postovanja,a njegovo uklanjanje etnicka mrznja" ?

Zemun grad SPO

pre 11 godina

Nastaviće Albanci pregovore itekako, jer to Brisel i Vašington traže. Na žalost, izgleda da vlastima u Beogradu i Prištini odgovaraju tenzije u Preševu, kako bi skrenuli pažnju sa evidentnog i neizbežnog međusobnog popuštanja u pregovorima vezanim za KiM. Nadam se da Albanci iz Preševa neće nasesti na nametnutu ulogu koju im nudi Priština. Isto tako se nadam da će u vladi Srbije preovladati razumni ljudi, koji će učiniti sve da ne dođe do sukoba u Preševu.

A.Semjonov

pre 11 godina

Non-stop se pozivaju na Milosevica bez koga ni Albanci ni drugi u okruzenju ne bi postigli svoje nacionalne ciljeve i osnovali drzave.Sram vas bilo.Trebalo bi da Milosevicu podignete spomenik na mesto onim teroristima.

Nev

pre 11 godina

Napokon imamo postepen ulazak lokalnih institucija Kosova u politicke okvire Srbije i njihov doprinos unutrasnjim stvarima Srbije i time Kosova. Bilo bi neprimereno da se druge drzave mesaju u unutrasnje stvari Srbije. Zato se stvarne drzave nisu ni oglasile jer bi znale da bi doslo do medjunarodnog incidenta i krsenja medjunarodnog prava.
Pozdravljam hrabri korak Kosovskih Albanaca koji napokon se pocinju okretati realnosti i doprinoseci daljem razvoju zajednicke nam drzave Srbije....

Hm!

pre 11 godina

Haos!
Ovo je smisljena provokacija iz "hiTacijevog" kabineta.
Zar je potrebno uopste komentatisati bilo sta.
Albanci bi da odredjuji zakon I u Beogradu!
He he!
Stvarno su izgubili razum.
Ali to ce ih kostati puno ,pre ili kasnije.

Građanin

pre 11 godina

Spomenik je uklonjen jer nije bio podignut u saglasnostima sa zakonima naše zemlje i zato što veliča teroriste koji su se borili protiv naše zemlje i njenog ustavnog poretka,tako da nema govora o nacionalnoj mržnji o kojoj pričaju Albanci sa Kosova.

dule56

pre 11 godina

Ako ameri i eu kazu bice dijaloga. Nama je najbitnije da imamo njihovu podrsku, sto i imamo u ovom slucaju, tako da ce albanci malo da kukaju pa ce da nastave da pregovaraju.

Aleksandra

pre 11 godina

Kako su bre jadni ovi Albanci iz Pristine,zar oni stvarno misle da cemo mi njima poverovati da ce uklanjanje spomenika uticati na dijalog.

igor111

pre 11 godina

Da,ko da se oni tu nesto pitaju!! Kada NATO bude rekao razgovori,bice razgovori!! A sva cast vladi i predsedniku republike sto nepadaju na provokacije Albanaca!!

Gledalac

pre 11 godina

Svi znamo koliko je našeg naroda proterano sa Kosova od strane Albanaca sa Kosova,tako da je suvišno govoriti o tome koliko oni poštuju prava građana na koja se sad pozivaju,što se tiče spomenika on je srušen u skladu sa zakonima naše zemlje.

Petrus

pre 11 godina

Ne iz aviona, nego iz satelita se vidi perfidna igra Albanaca od samog početka: sad kad je Srbiji tesno za dobijanje datuma o pregovorima, prvo joj gurni prst u oko podizanjem spomenika, a onda sačekaj da ga ona ukloni da bi digao dreku i sprečio Srbiju da dobije taj famozni datum. Više je nego očigledno da nam Albanci, barem njihove vladajuće strukture, žele zlo, da žele da nas unište i unize do krajnosti. To nažalost nije nikakav govor mržnje već jedini logični zaključak na osnovu svega što se zbivalo oko spomenika. Bojim se da naša vladajuća garnitura nije dorasla takvom izazovu, koji se sad već tiče gole egzistencije ove države i ovog naroda. Ne bih sad bio Dačiću u koži.

Etilen

pre 11 godina

Tome nismo mi krivi, dijalog je jedna stvar a provokacije tipa ovog spomenika koje mi ucestalo prozivljavamo su druga stvar. Namerno to rade!S druge strane, vicepremijer mora da reaguje jer su takve stvari nedopustive.

nijesramotaraditi

pre 11 godina

Ma mogu sada Albanci da se ljute i dure...pa cak i svasta da pricaju...dan...dva...posle ce ipak "plesati i pevati" kako Ameri, Nemacka i Brisel kazu!

zzz

pre 11 godina

Po komentarima vidim da se opet palimo na provokacije kao devedesetih. Tako nas je lako isprovocirati. Nadam se da su bar ovi na vlasti dovoljno svesni da ne naprave istu gresku.

zemunac

pre 11 godina

Sta covek moze, da kaze kad procita ove siptarske komentare, do da je neko ovde lud, a ispada da smo ipak to mi u Srbiji.
Sve sto smo radili sa KiM.om smo od pocetka radili nepromisljeno. Od kreni-stani policijske akcije, pa do danasnjih dana su svi potezi i odluke bili pogresni. Nista nismo uradili planski, dogovorno i u interesu drzave, vec je sve to bilo na oruk, nekad i u strankarski inat.
Pristali smo na administrativne prelaze, koji su zbog carine I ostalih formalnosti ocigledno pravi drzavni prelazi, a Dacic I ostali iz Vlade obmanjuju narod. Pa dokle breeee !!?

zix

pre 11 godina

to bi bilo super da albanci prekinu pregovore zbog spomenika. to bio takav auto-gol.pristine da bi i slabiji kalibri od dacica to znali da iskoriste.
na nesrecu to je samo provokacija pristine i naravno da ce nastaviti razgovore

novica952

pre 11 godina

Potpuno licemerno prištinske institucije pokazuju sebe kao velike borce sa ljudska prava i slobode a na svojoj teritoriju koju kontrolišu nema ništa od sloboda za Srbe koji žive potpuno getoizirano bez osnovnih uslova za život izloženi savkodnevnom šikaniranju albanaca. I od kuda pravo prištini da uslovljava nastavak pregovora sa Srbijom ovim činom kao da oni pregovore i do sada nisu vodiuli pod pritiskom EU i zapada koji forsiraju rešenje Kosovskog pitanja.Legitimanu odluku Srbije priština proglašava za ružan čina svakodnevno puškaranje na srspke kuće i pucanje sa albanske strane na pripadnike žandarmerije u Dobrosinu za njih nije ništa.Potpuna legitimna odluka vlade Srbije i neka se priština duri koliko im volja.

Mladen

pre 11 godina

Međunarodna zajednica dobro zna da tom spomeniku nije mesto u Srbiji i Albanci nemaju podršku za prekid pregovora. Stav EU i SAD nam je dobro poznat, to je unutrašnja stvar Srbije. Svaka pravna država bi isto učinila. Pohvale za Vučića.

goran

pre 11 godina

EU je svima nama(drzavama u regionu) dala mogucnost da se raspucamo po medijima, po bilo kom pitanju. Potom te pozovu na disciplinski. Nekada vise, nekada manje, udare po prstima ili guzi, nekada posalju u cosak, a nekada i da se kleci na kukuruzu. Potom te posade na klupu, daju olovku i svesku i pocnu da diktiraju.

123

pre 11 godina

Sta kaze, bili su blizu kompromisnog resenja.
Naprave problem i onda ajmo to resavati kompromisom.
Kao kad bih ja ukrao nekom 10000 eur, i onda kazem, cekaj, ajmo kompromis
neki, da zadrzim 5000.

covekoliki

pre 11 godina

Ma kakav prekid dijaloga, pa to je bila naredba od amera i eu da mora da se skloni a ovo je sad pokusaj Pristine da zamaze oci svojim gradjanima.

Banja Luka

pre 11 godina

Gospodo komsije, ne brinu me vasi razgovori sa Pristinom i Briselom. Sto me vise brine je da zbog tih malih igrica vi riskirate ekonomski razvoj citavog regiona. Da li vjerujete da ce Ruski Gasprom investirati iz ljubavi prema Srbiji ako nasuprot postoji opasnost da se region destabilizira i moguce investicije izgube? Smirite se malo i prestanite se ponasati kao uvredjena djeca radi svake sitnice.

mina

pre 11 godina

Srbija je postupila kultivisano i po zakonu, sada Albanci imaju s time problem, Srbija ga više nema, tako da je suvišno i dalje komentarisati. Što neko reče primeniti američki model: reaguj brzo, odlučno i ćuti. Dva dana buke i stvorio si novu situacija u kojoj više nemaš ti problem. Kako god ovo nekome izgledalo čudno, jedno je sigurno - to radi!

Atletičar

pre 11 godina

Nema ništa od prekida dijaloga zbog uklanjanja spomenika,jer se Albanci sa Kosova ne pitaju o pregovorima,njih vode njihovi savetodavci,nažalost ni mi nemamo izbora i moramo da pregovaramo sa njima,to je realnost.

KATARINA MARKUS

pre 11 godina

Drzava Srbija nije drzava koja zagovara politiku nasilja, to su celnici drzave i pokazali time sto su odugovlacili ovoliko sa postavljanjem spomenika, i time sto je danas akcija Zandarmerije izvedena na ovako miran i ekspeditivan nacin. Vreme upotrebe sile je proslo, i doslo je vreme u kome ce Srbija kao jedna stabilna i sugurna zemlja znati na adekvatan nacin da stavi do znanja odakle dokle se pruza granica njene teritorije. Presevo svakako spada u tu teritoriju.

Hemera

pre 11 godina

Spomenik ne bi trebao da bude razlog prekidanja pregovora Beograda i Prištine. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Spomenik je nezakonito postavljen,a zakoni moraju da se poštuje. Spomenik i ne treba da bude gde jeste. EU mora da stane na stranu Srbije.