Sreda, 16.01.2013.

14:31

Nikolić: Prvo je trebalo ja sa Ivom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić za strane medije kritikovao hrvatskog predsednika Ivu Josipovića što izbegava susret sa njim.

Izvor: B92

Nikoliæ: Prvo je trebalo ja sa Ivom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

311 Komentari

Sortiraj po:

novosadjanin

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je iskren. Josipovic je pokazao svoje lice i mislim da se Hrvatska vratila u devedesete ovim postupkom a Srbija uveliko koraca u svetlu buducnost.

Ixi-Sm

pre 11 godina

Po komentarima onih koji zameraju predsedniku i njegovoj politici moze se zakljuciti kojoj kuhinji pripadaju. Ti pomocni kuvari trebali su davati recepte, ako su ih imali, svom glavnom kuvaru, prethodniku sadasnjeg predsednika. Tada su samo cutali, tapsali i podrzavali politiku, kojoj je srpski narod 6.maja rekao NE!!!

12588#Branka

pre 11 godina

Predsednik je u pravu ! Slažem se da je ova poseta neiskrena, ali sa druge strane ne treba kriviti Nikolića, on je otvoren za saradnju ! Na ovaj način je upućen indirektan poyiv Josipoviću!

Boban57

pre 11 godina

Kad je Hrvatska bila iskrena?! Ako Josipović neće da dođe,ne mora,nećemo ga ni zvati! Što se tiče stolice u UN za Kosovo,ako do toga dođe,Srbija ne treba da ide u EU!

zg

pre 11 godina

I ti i Ivo ste samo figure koje zive na nas racun i od vas nema nikakve koristi je i nemate nikakve ovlasti premijeri vode glavnu rjec i oni trebaju da se sastaju i dogovaraju suradnju jer od vaseg naslikavanja i laznih osmjeha nema nikakve koristi

ns

pre 11 godina

Srbija je ispala korektna prema Hrvatskoj po svim pitanjima,dok njihov predsednik menja misljenja svakih dana. Podrzavam predsednika Nikolica u svemu sto radi.

Teodor

pre 11 godina

Nikolić je u pravu kad kaže da Hrvatska nije iskrena - s jedne dtrane tuži Srbiju za genocid a sa druge strane optužuje nas da ne sarađujemo. Poseta Milanovića je pokušaj da se EU zamažu oči i predstave naši odnosi u boljem svetlu nego što su. Sva sporna pitanja moraju da raščiste Nikolić i Josipović, oni predstavljaju državu i narode.

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

"... ko ima jednog neprijatelja svugde ce ga sresti." - e tako i nasa srbija: gde god se okrene sretne ratnu proslost, hrvate, albance, muslimane u kojoj je jadna i sama, zrtva, a agresor, pobednik, a porazeni, nebeska, a ni zemljana i nikako sa tim da jednom zavrsimo... ogledalo je dvodimenzionalno, ne mozes predsednice uhvatiti sebe za ruku u ogledalu... ne ide tako.

Hestija

pre 11 godina

Tomislav Nikolić je potpuno u pravu da je trebao da dođe do sastanka sa Ivom Josipovićem. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Srbija i Hrvatska treba da jačaju i šire bilateralne odnose. Hrvatska i Srbija su dve susedne zemlje i trebaju da jačaju bilateralne odnose. Spomenik u Preševu i treba da bude uklonjen. Srbija i treba da jača bilateralne odnose sa državama u regionu.

Matej-Banaćanin

pre 11 godina

@Zg
Hahaha... :D Kao što sam i rekao-kompleksi a samopreispitivanje 0.Vi samo gledate šta će koji Srbin reći,napisati,a ne gledate vaše komentare na naci(onali)stičkim sajtovima raznih udruženja i stranaka koje se zalažu za uvođenje rasnih zakona i proterivanje nehrvatskog stanovništva.Pa vama je najpopularniji pevač lik koji veliča ustaštvo.Želiš li da nastavim?
@Duro
Izvini,ali ti ne znaš ništa o vojvođanskim Slovacima,odakle smo došli, kada i zašto...Očigledno je da ne znaš ništa ni o prijateljskim odnosima Slovaka i Srba,kao ni to da smo se uvek međusobno pomagali i borili protiv raznih okupatora.Za tvoju informaciju,Srbi nisu ubijali Slovake u Iloku kao što si rekao,ali je dosta Slovaka partizana i njihovih porodica u Sremu pobijeno od strane ustaša.Što se toga ne setiš?
Naša država je Republika Srbija,Slovačka je ipak podaleko! :)

zmitjkoe

pre 11 godina

"O potencijalnom dolasku pape u Srbiju Nikolić je rekao da je to pitanje odnosa dveju crkava i da će se, onog trenutka kada SPC odluči da papa treba da dođe u Srbiju, ponuditi da bude svojevrsni domaćin te posete."

Sto mu mladjani savetnik Djuric ne objasni da je papa ujedno i sef vatikanske drzave. Dakle kolega. Popovi pricaju sa popovima, predsednici sa predsednicima.

bezmozga

pre 11 godina

kaže predsednik da želi da uspostavi odnose sa Hrvatskom...e moj precedniče imaju Srbija i Hrvatska gomilu odnosa ekonomske,poslovne,sportske,kulturne,rodbinske,pa čak i bratske nego nemaš ti odnos sa realnošću..

Max

pre 11 godina

Pozitivno sam iznenadjen politikom koju vodi predsednik Nikolic,da je Tadic ostao kojim slucajem i naredne cetiri godine u Srbiji bi bio potop,ovako pozitivne promene su svakako dobrodosle!

Magdalena

pre 11 godina

Jao vidi kako su komentari slicni isto kao da su unapred vec pripremljeni, naivni smo mi Srbi, brat na brata udario, nema te vi pojma sta radite!

eN

pre 11 godina

Srbija je ispala korektna prema Hrvatskoj po svim pitanjima,dok njihov predsednik menja misljenja svakih 10 dana... Mislim da je Nikolic potpuno u pravu!

vaskoliki srBski patriJota

pre 11 godina

"Ali kako to da se tako mali broj Vas Srba ne upita zašto Nikolić do sada nije pozvan primjerice kod engleske kraljice, kod Hollandea, Montia, Juan Carlosa, ili su i oni svi Ustaše i koljači.
(pupe, 16. januar 2013 21:04) "

Jesu.

A engleska kraljica im je šef, skupa sa Barakom Obamom, i on je ustaša i koljač takodje.

Kad malo bolje razmislim, svi osim mene su ustaše. Svi osim mene i mog društva sa kojim nedeljom cevčim pivo ispred zadruge...Nisu taj dan, ali ostalim danima su i oni.

Hm, izgleda da je ceo svet sve ustaša do ustaše, i koljač do koljača.

Al, šta m briga, to znači da sam ja pravi patriJota \o/

No 1

pre 11 godina

Tomo nisi valjda ljubomoran zar toliko volis hrvate? Zasto protokol isto nije ispostovan sa Jahjagom nego si to prepustio Dacicu i Taqiju.

Dragan

pre 11 godina

Na osnovu cega Nikolic izjavljuje da je trebalo prvo on da se sretne "s Ivom" ? Da li treba da ga neko podseti na sve njegove izjave i reakcije pa da onda on sam konstatuje da li moze da se sretne "s Ivom"? Koliko go to ne imponovalo mnogima, g. Josipovic je dostojan predsednicke titule, dok Nikolic to nije. Uz to Nikolic ocigledno zaboravlja da vise nismo u nekoj Jugoslaviji i da nismo vise "drugovi", pa zato hrvatski predsednik za njeg nije Ivo. Stvar diplomatije i licne kulture.

severnjak

pre 11 godina

Sudeći po onome što postavljaju ovi radikalski botovi, vidljivo je sa Meseca da je Toma izolovan od dvojca Vučić-Dačić, i da ga ne zarezuju ni za suvu šljivu, kako i treba da bude (i kako mi doživljavamo njegove botove ovde), a dirljiva je briga botova da to sakriju.

Pošto sukob Vučić-Dačić tinja već duže vremena, ova troglava ekipa je kao vreća puna rogova.

Dobra vest je da je Toma out, a ostaje samo da se vidi još ko će kome da smesti, Vučić Dačiću, ili obrnuto.

etnerrp

pre 11 godina

Nemojte zamerati Tomi na "njegovim" neodmerenim izjavama. Svo vreme on samo igra ulogu trbuhozborca. Naime, on samo zine a iz trbuha mu progovori diploma(t) Oliver Antić.

autsajder

pre 11 godina

Hrvati su patološki zadojeni mržnjom prema Srbima do gotesknih granica. Takve mržnje nema nigde više u Evropi, možemo zatvarati oči koliko hoćemo ali to ostaje tako.
(jack, 16. januar 2013 19:58)

A mi Hrvate patološki volimo, da takve ljubavi nema nigde više u Evropi, možemo zatvarati oči koliko hoćemo ali to ostaje tako. Toliko ih volimo da smo im porusili i popalili pola drzave. Dacic-Milanovic pzdravljam, razgovarati i miriti treba neprekidno, svi smo mi braca na kraju krajeva.

Udipkim

pre 11 godina

g.Nikolicu,ja Vas molim da se uozbiljite
Ako sporni spomenik moze biti postavljen na nekoj drugoj lokaciji onda moze i ne samo u centru Preseva vec i Beograda

SUNĐER BOB

pre 11 godina

Nas predsednik je jos jednom pokazao da nasa zemlja ima za cilj da jaca odnose i sa drugim zemljama,samo takvim pristupom nasa zemlja ide napred.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ Ante meridiem, 16. januar 2013 21:55

Ma nije nego? Jadni Ivo nije mogao da predje preko par bezazlenih predizbornih izjava Tome Nikolica, a Srbija mora da predje preko milion ipo ubijenih u Drugom Svetskom Ratu, preko cevtrt miliona raseljenih u "Oluji" i preko sovinistickog divljanja i glorifikacije zlocina nad Srbima koje je pratilo farsu od sudske "odluke" iz Haga.

Izvini prijatelju, idi prodaj svoju laznu uvredjenost nekom drugom.

superhik

pre 11 godina

Pa naravno da neće s tobom da se sastane. Majstore, pa ne možeš danas da budeš četnički vojvoda i desničar, a onda skineš bedž i postaneš veliki evropejac! Uspeo si da prevariš nesrećne srbe koji su glasali za tebe jer su se nadali boljem životu, ali ne brini, neće još dugo da te podržavaju. Predlažem da kad ti istekne mandat pokušaš da završiš fakultet i engleski jezik a ne da nas ovako brukaš. SRAMOTA!

Realista

pre 11 godina

Ne vredi komentirati Nikoliceve izjave, jer su za dnevnu upotrebu.! Predsednik drzave treba da je pragmatican u svojim izjavama. Toga nema!

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Pitanje za diplomski,ko vodi Nemačku politiku u Evropi.Ako znate ,dobro.Ako ne ,to je još uvek nezamenjiva PREMIJERKA MERKEL, kao i svim NORMALNIM ZEMLJAMA.Ali se tamo za predsednike ZNA ,KAD SU ,GDE SU ,I NA KOM FAKULTETU ZAVRŠILI ŠKOLOVANJE ,JER JE TO PREDUSLOV ZA TU FUNKCIJU.A ako su nedaj Bože nešto uradili ,kao plagijat ,,ili slično ,videli smo kako se to brzo završava.A kod nas još uvek se neki usudjiuju da se jave da je to ,,nevažno,,.E pa ,pored svih negiranja Srebrenice,grandomanskoh granica ,,velike Srbije,progonjenih sa delova koje su ovakvi,,branili,, i invalida iz ,,rata koji nismo vodili,, i još i danas svojatanja tudjih gradova ,KAKO ON TO MISLI DA MU SE VERUJE .S kim nas još nije posvadjao a da se nije pozvao da nas SVE PREDSTAVLJA.NEĆE DA BUDE .ONIH 51% nisu s Marsa.Dakle malo matematike sve s koalicijom u stilu društva s zajedničkim interesom ,nije reprezent cele Srbije ,a posebno ne onih koji su ostali ubogaljeni ili su im najbliži stradali na ratištima.Koliko ih ima,i zašto takve nisu pitali u onoj famoznoj ,,anketi,,od 1005 ,,ispitanika,,.Još kad mu stavove komentariše DJurić ,kao da se sluša neki neocenjen djak iz srednje škole,,nije bio na dovoljno časova ,pa je neupućen,,.Ovako se ne ide nigde.I još se ljuti što se njegova tajna platforma nije odmah usvojila,pa se MORALA skinuti TAJNA da bi se o njoj razmatralo.Pa gde se glasa a nezna se za šta.To su neke nove fore i fazoni ,al,bez Ršuma i njegove famozne tv serije.Svašta raste u Božijoj bašti,Andrić.

jova

pre 11 godina

Bitno je da konacno neko pocne da se zalaze za srbiju
(sarita, 16. januar 2013 21:02)

Znaš kako kaže ona stara: "šta će ti neprijatelji, pored ovakvog prijatelja"

bezimena

pre 11 godina

Za razliku od Borisa Tadića koji se borio za svoje lične interese, i interese potpredsenika i ostalih funkcionera DS-a, Nikolić se bori za Srbiju i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije.
(Sanja, 16. januar 2013 21:19)

Nije istina. Potkrepite svoju izjavu makar jednom ČINJENICOM!
Istina je suprotna, upravo T. Nikolić se ceo život bori samo za SEBE! Sam je govorio da je sve postigao u životu (materijalno, od poslaničke plate...) i da mu je jedina još želja da bude predsednik države (to zbog svoje sujete).

Slobodan PO

pre 11 godina

Vidise da nas predsednik razmislja i ponasa se otvoreno i demokratski jer je spreman za dijalog i razgovor, a predsednici okolnih drzava ipak bi trebali da se malo vise ugladaju na naseg predsednika sto se toga tice.

Miloš

pre 11 godina

Slažem se daje bilo bolje da je do susreta došlo prvo na predsedničkom nivou ali svejedno, treba stvarati uslove i situacije da se sretnu Nikolić i Josipović. Imaju o čemu ova dva predsednika da pričaju.

branimir

pre 11 godina

Neki ljudi bi trebalo prvo da procitaju izjavu predsednika Nikolica pa tek onda da kometarisu. Svaka cast na stavu dredsednice Nikolicu! Konacno da imamo predsednika koji kaze sta misli i koji brani interes svog naroda. Do skoro smo imali predsednika koji se samo izvinjavao svima!

Ivanaaaaa

pre 11 godina

Danas sam gledala emisiju na HTV ,tema je susret Milanovic -Dacic. radi ulaska u EU ,Hrvatska je morala sama sebe da natera da dodje do susreta i da se krenu resavati problemi,zaostavstina rata. Da bi usli u EU ,oni moraju da pokazu da su sposobni da resavaju medjususedske odnose ,da su dorasli izazovima..... Tako da verujem da ce u skorije vreme doci i do susreta izmedju dva predsednika ,po njihovoj prici u emisiji. Novinar je direktno pitao da li je Brisel naterao Hrvatsku na susret,gde su odgovorili da nisu ih naterali ali su im provukli da je to jedan od uslova da pokazu da su dorasli evropskoj porodici.

švabo

pre 11 godina

Kud je išao Milanović??? Izgleda da se u Srpskoj vlasti ne zna, koja je leva, a koja desna. Pa ovo je cirkus. Josipović je mudriji. Kao da je poslao mlađeg Milanovića u izvidnicu. Ipak je vidljiva razlika između Milanovića i Josipovića. Ipak je Josipović nešto stariji i iskusniji s više utakmica u nogama (odličan nogometaš), te je konačno prof. i dr. prava sa zavrešena 2 fakulteta (pravo i muzička akademija), a Milanović mlad diplpmirani pravnik.
(Hrvoje, 16. januar 2013 21:25)
-------------------------------------------------------------------
Ma koje gluposti, kao prvo razlog zbog kojeg Josipović ne želi susret s Nikolićem su njegove izjave, uključujuči i ovu zadnju gdje je praktički popljuvao vlastitog premijera, a drugo, funkcija predsjednika Hrvatske ima puno manje stvarne važnosti nego funkcija predsjednika Srbije!
Dačić se pokazao kao netko s kime se unatoč razlikama u razmišljanju može normalno razgovarati i tko shvaća kako funkcionira politika i diplomacija za razliku od Nikolića koji je izgubljen kao alisa u zemlji čudesa !

KRPELJKA

pre 11 godina

Mucno mi je vise da u komentarima citam ove "pljuvacine". Covek nije rekao nista sto ne stoji. Red je da se prvo susretnu predsednici drzava kao direktno izabrani predstavnici vlasti u obe drzave, pa da se tek onda razgovara na nivou vlada, tj. ministara. Neprihvatljivo je dozvoliti Kosovu da ima svoju stolicu u UN i neprihvatljivo je da premijer i dalje potencira svoju ideju o podeli Kosova, kad je pre nepunih tri dana u Skupstini vecinom glasova usvojena Rezolucija o Kosovu, gde se to i ne pominje. Takodje nemam primedbi ni na reci predsednika o saradnji sa BiH i Turskom. Ali, ko je zaduzen za pljuvanje, zaduzen je. Ta se stvar ne da promeniti.

Ante meridiem

pre 11 godina

Odrzavati dobrosusedske odnose je pohvalno,ali zaista je prvo trebalo da se predsednici sretnu!Medjutim,verovatno Josipovic nece ili ne moze da predje preko svojih govora koji su upravljeni protiv Srba!Podrska gdinu Nikolicu u iznosenju ovakvog licnog stava i razmisljanja!Nismo imali mnogo koristi ni od neprestanog izvinjavanja u proslosti,naprotiv!

g-din

pre 11 godina

Sta spominjete Tadica. Tadic je bio GOSPODIN, u svakom pogledu.
Jedina greska, mnogima je pomogao da postanu neko i nesto( Cvijan, Jeremic, Petrovic, Dacic i ...) a oni su......

Vanja Petrovic

pre 11 godina

I još nešto vrlo važno da raščistimo jednom za svagda; Premijeri zemalja vode spoljnu politiku, sastaju se sa čelnicima drugih zemalja i prema međunarodnom pravu, Premijer ( u ovome slučaju Dačić ) može sklapati međunarodne ugovore u ime svoje države, bez da mu je za to potrebna dodatna punomoć (to ovlašćenje se stiče samim imenovanjem na tu dužnost).

Predsednik države je naziv šefa države u republikama. Iako je formalno najviše rangirani položaj u državi, predsednička ovlašćenja su ograničena tako da u većini država predsednik ima uglavnom ceremonijalne i protokolarne dužnosti.

Hrvoje

pre 11 godina

Kud je išao Milanović??? Izgleda da se u Srpskoj vlasti ne zna, koja je leva, a koja desna. Pa ovo je cirkus. Josipović je mudriji. Kao da je poslao mlađeg Milanovića u izvidnicu. Ipak je vidljiva razlika između Milanovića i Josipovića. Ipak je Josipović nešto stariji i iskusniji s više utakmica u nogama (odličan nogometaš), te je konačno prof. i dr. prava sa zavrešena 2 fakulteta (pravo i muzička akademija), a Milanović mlad diplpmirani pravnik.

beba

pre 11 godina

Tja, znas Diplomislave..ti Hrvati misle da ako imas laznu diplomu onda si mozda i lazni preCednik...pa cekaj malo da provere...eto vidis kako si lepo nama "dokazao" da ti je diploma "prava....javice se oni! Malo morgen!

pupe

pre 11 godina

Jasno mi je zašto je naš hrvatski predsjednik kriv Nikoliću, jer smo mi Hrvati naravno Ustaše, ubice, koljači, lopovi, licemjerni itd,itd. Ali kako to da se tako mali broj Vas Srba ne upita zašto Nikolić do sada nije pozvan primjerice kod engleske kraljice, kod Hollandea, Montia, Juan Carlosa, ili su i oni svi Ustaše i koljači. Oko toga bi se trebalo malo zamisliti. Ja kao lijevo orijentirani Hrvat, unuk partizana, ali i sin Maspokovca i disidenta od 1972. godine, potpuno mogu razumijeti da se neki normalni predsjednik Srbije ne želi naći sa Danijelom Srbom, a ako neznate tko je to proguglajte. Ali takvi likovi su u Hrvatskoj marginalci i ne prolaze izbore niti u svojoj familiji. Dačić je iz naše perspektive donekle prihvatljiv sugovornik i razumljiv mi je potez naše Vlade da sa njim krene u nešto u što se mora krenuti. Inače, mi smo prošli tu priču da našeg predsjednika nitko ne doživljava u zadnjem mandatu Tuđmana, to nam se činilo užasno od međunarodne zajednice, ali danas sa odmakom od deset godina, itekako znamo da je to bilo ispravno. I još nešto, molim neke komentatore da prime na znanje da je u sastavu Hr Vlade 4 ministra Srbina i to političkih Srbina, biranih od svih građana, a ne profesionalnih Srbina, biranih od nacionalnih manjina, koji su se tu i tamo se pojavljivali kao folklor u Sanaderovim Vladama.Ako Milanka, Grčić, Jovanović, Ostojić ne budu mogli uspostavit normalan kontakt dviju Vlada onda nas treba svih podaviti. Jedne i druge.

1%

pre 11 godina

@blaza

Blazo, patrijoto, da vidim kako stojis sa matemetikom:

II круг
49,54 % 1.552.063
47,31 % 1.481.952

Ovo prvo je Toma , ispod je Boris....Znaci Toma nije uspeo da dobije no onih bednih 50%+1...razlika je nekih cc 70.000 glasova

A sad ono sto jos vise boli:
izlaznost:46,28%!!!!!

I koga predstavlja Toma????
Sad mi pokazi tu nadmocnu matematiku Cika Tome Zmaja i naprednjaka..Ove brojke samo govore o tome da im niko nije dao za pravo da siluju ovu jadnu Srbiju i narod u takvoj Srbiji...

RH

pre 11 godina

@Iskreno, nikada nisam bio na nekom hrvatskom sajtu da čitam komentare bilo kakve tematike, a da ne govorim o postavljanju komentara.
(Aleksandar, 16. januar 2013 20:55)

Ufff, ne znaš ni sam što si propustio!

Ladislav

pre 11 godina

Ovaj nije vredan komentara i vremena , ali ne mogu da se obuzdam . Svaki put kada se nesto tice njegovih izjava ja iznova crvenim i sramota me je sto mi je ovo predsednik drzave. Bez takta, politicke kulture a o diplomatskoj mudrosti da i ne govorimo. Sramota nevidjena.

Sanja

pre 11 godina

Za razliku od Borisa Tadića koji se borio za svoje lične interese, i interese potpredsenika i ostalih funkcionera DS-a, Nikolić se bori za Srbiju i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije.

Двоглави арапин

pre 11 godina

У праву је човек. Мора постојати неки ред како би држава функционисала.

Pedja Nikic

pre 11 godina

Koliko je mene, pravoslavnog Srbina, sramota svaki put kad se ovaj covek pojavi u javnosti...samo se zapitam sta bi na celu ovu postavku nasih politicara rekli sveti Sava, despot Stefan Lazarevic, Dositej Obradovic, Vuk Karadzic...sramota, velika sramota...

opasni presedan

pre 11 godina

Ja verujem da su za rucak imali neke hrvatske specijalitete!
(dudara, 16. januar 2013 16:09)

Ne znam sta su jeli (ni da li su zajedno rucali), ali, vidim koliko se Nikolic rasplakao sto je ostao bez radnog rucka.

profesor

pre 11 godina

Zelja preCednika da postane predsednik je velika ali se to desiti nece.Covek se ne menja i ne uci u poznim godinama.Ajde sto bruka sebe,ako zeli da uradi nesto dobro za nas i svoju zemlju,neka podnese ostavku.Neka pece rakiju,igra se sa unucina ili sta vec.Srbija stvarno nema ni vremena ni snage za jos jedan eksperiment.

Bolero

pre 11 godina

Tomislav je pokazao kako se vodi drzava i kako treba da se ponasa jedan ozbiljni predesnik i kamo srece da su prethodnici bili kao Nikolic.

crni domino

pre 11 godina

(blaza, 16. januar 2013 19:34)
Blazo, Srpski domacin, Otac nacije, deda Toma Nikolic je kupio diplomu mastera. On nije polagao svaki ispit posteno, pisao i odbranio diplomski rad kao ja. Ponasanjem i izjavama pokazuje koliko je malo obrazovan!
Drugo, kada bude rekao da je bio genocid u Srebrenici, tada ce biti i moj Predsednik i tada ce drzavnici celog sveta hteti da razgovaraju sa njim. Zbog njega, svet zazire i prema Srbiji, verujuci da smo i mi isti kao nas predsednik. Ne nismo takvi, i nas je vise od pola u Srbiji.
Blazo, vase radikalsko ponasanje i radikalska shvatanja ne mogu se promeniti preko noci prostom promenom naziva stranke. Vasi izabranici na vlasti jos uvek se ponasaju radikalski neotesano, a vi to podrzavate. To nije dobro za Srbiju!

Finis coronat opus

pre 11 godina

Milanovic moze da dolazi u Srbiju,pa nisu pripadnici njegovog naroda zatvoreni u Haskom tribunalu!
Ono sto mi se dopada kod predsednka Nikolica je to sto govori ono sto misli i ono kako jeste!Vidim da nam nista nije vredelo ni to sto se Tadic svakome izvinjavao,time su nas samo manje cenili!

Uozbiljite se

pre 11 godina

Koliko je meni poznato kada su zaledjeni odnosi onda se pocinje odledjuje na drugim nivoima dok se ne utaba put za susret na najvisem nivou. Zasto se on ne sastane sa Tacijem kada je Taci rekao da bi se sastao sa njim. naravno ne na proslavi Bozica nego diplomatskim putem. Ne nego prvo salje razne izaslanike....jer Taci nije podoban. E pa ni on nije podoban - negde manje negde vise po zaslugama.

Laufer

pre 11 godina

Ahahah, Toma ljubomoran. Drage komsije, to sto vi nazivate demokratijom i Evropskom diplomatijom, smatram da je u najgoru ruku neukusno. Samo da vas podsetim, proslavljali ste povratak ljudi koji su za vas heroji, a za nas neko ko je kriv za progon ljudi i ubitstva, ili vi mislite da su oni sami sebi to ucinili. Ne vidim da je to demokratski, niti u duhu sa Evropom. Smatram da biste za pocetak trebalo da nam se izvinete, a za promenu da te vase ratne velikane ostavite tamo gde im je mesto bez ikakve pompe. Mislim da biste tu mogli da se ugledate na nas. Treba zakopati ratne sekire, svako da odgovara za svoja nedela, i ostaviti obican svet da zivi svoj zivot. Pozdrav.
(Rade, 16. januar 2013 16:38)

Pa, vazi. Da pocnemo od ponovljenog sudjenja Gotovini. Kad ode tamo gde mu je mesto na jedno 40-60 godina, posle ce sve biti u redu.

bezimena

pre 11 godina

Ovo je prvi put da neki nas predsednik zastupa nase interese. Najzad duh srpstva.
(kate, 16. januar 2013 15:31)

A interes je šta? Posvadjati se sa svim balkanskim zemljama u okruženju, sa EU i USA i zamandaliti tor?

Duh sprstva!? Meni mnogo više liči na avet...

JOLE

pre 11 godina

Nema šta da se zameri Tomi. Sve što je rekao je potpuno u pravu. Dačić ne može da nudi nešto što u rezoluciji ne postoji kao mogućnost, a to je stolica u UN za Kosovo. Za razliku od Dačića, predsednik Nikolić, kao odgovoran predsednik, daje izjave u skladu sa rezolucijom koju je skupština izglasala.

mina

pre 11 godina

Što je ovaj čovek lepo ograničio od odgovornosti - toplo mu, lepo, obezbedio i unuke, tu i tamo otputuje, položi neki venac, da neku izjavu(kakvu takvu), pohvali Rusiju i svoju rakiju, - pa on može ovako ne 5, nego 50 godina.

Aleksandar

pre 11 godina

Iskreno, nikada nisam bio na nekom hrvatskom sajtu da čitam komentare bilo kakve tematike, a da ne govorim o postavljanju komentara.

taraba

pre 11 godina

I sta je tu sporno?! Dacica nije birao narod nego je pravio dilove,a Nikolica je birao narod..znaci da je bitniji!
(Obilic)

Aha sada shvatam - zato se PREDSEDNIK ZALI NARODU. Razmotricemo gospodine predsednice i obavestiti o ishodu vase zalbe u razumnom roku.

don vitale

pre 11 godina

Najbolji komentar Nikolićevom komentaru Milanovićeve posete Srbiji dala je RTL televizija konstatacijom da je predsednik ljubomoran na susret Dačića i Milanovića. Stoposto tačno. A kako da ne bude ljubomoran kada
premijera i prvog zamenika tetoše i na najvišim nivoima dočekuju po belom svetu, a njegov najveći domet je ambasador Belorusije u Beogradu. Predsednik Nikolić nas je nažalost uverio da državu može predstavljati i neko ko je gori čak i od Borisa Tadića.

Profesor Kiks-Maler

pre 11 godina

"Tuzni , stari covece, cika Toma Zmaj....koga ti to predstavljas....
Dobio si izbore sa manje od 50% osvojenih glasova, sto se nikad nije desilo do sad. Na sve to, manje od 50% od manje od 50% izaslih....tuzni covece koji ne znas cak ni da se nasmejes. Odmah da ti kazem da mene ne predstavljas i molim te da se uopste ne trudis da to cinis, ni po koju cenu. Ako bi barem hteo da mi ispunis zelju da do kraja mandata ( ako ne bude kraci), vise ne izlazis u javnost i skloni se da ne smetas...tuzni covece, koji ne znas srpsku knjizevnost, a mislis da si veci srbin i pravoslavac od Svetog Save...tuzni covece.."

:)

Damir

pre 11 godina

koja uz srpsko protivljenje, mogu da predstavljaju ozbiljan problem za ulazak u EU.

Ovaj čovjek zaista nije normalan,halo od kada se to Srbija pita za ulazak HR u EU , ti si pobrkao lonćiće , nas će se pitati za Srbiju , ali tek za jedno petnastak godina.

goca

pre 11 godina

Svaka reč na svom mestu.Kosovo neće dobiti svoju stolicu u UN mogu oni ucenjivati i provocirati Srbiju a dijalog koji će se voditi biće samo u okviru rezolucije sviđalo se to njima ili ne!

Nenad

pre 11 godina

Najiskrenije molim Predsednika Republike Hrvatske da se sretne sa Predsednikom Republike Srbije, jer, ovaj naš, ume da bude nezgodan kad se naljuti. Tako je prošli put seo na stiropor, odbijao da jede i prehladio se pa su, umesto da spašavaju živote stvarno bolesnima, tri vrhunska dijagnostičara i čitav puk ostalog medicinskog osoblja morali danima da mu donose supu (valjda nije bila Podravka) da bi se oporavio. Ako sad padne u bes, pa se zainati....ko zna kakva će nas nesreća zadesiti.

Slavonija

pre 11 godina

Predsjednik HR i Srbije uopće nisu bitni jer josipovic nema nikakve ovlasti!!Josipovic ne moze nista dogovoriti s Nikolicem bez nase vlade jedino moze turusticki u bg.Tako da mi je logicnije da se sastanu Milanović i Dacic.Podrška susretu i normaluzaciji odnosa na političkom nivou.A u mom privatnom životu odnosi su normalni sa srbima i to ne Moze ni jedna politika pokvariti.

dno2

pre 11 godina

covece ne zeli te niko...
znaju ljudi gde ste bili i sta ste radili,pricali.
samo se vi ne secate toga.Sta vredi kada vi tri puta dnevno menjate stav ili pricu.

Pera

pre 11 godina

Tomo, da ti pomognem, ovo su tvoje opcije:

1) Da sednes na stiropor i krenes sa ranim uskrsnjim postom. Pa ko duze izdrzi: Ivo ili ti.

2) Da brzo pronadjes Ivu negde na nekoj konferenciji u Evropi i iznenadis ga tamo, a domacoj javnosti predocis da je sastanak bio barem 10 minuta duzi od Dacicevog.

3) Da u skladu sa Ustavom, tj. preambulom, jos koliko sutra podignes mobilizacijsku uzbunu i kao vrhovni komandant pokrenes tenkove ka Presevu. Ako u Ustavu pise da je Kosovo neotudjivi deo Srbije, i ako u istom Ustavu pise da vojska brani integritet Srbije, to znaci da je svaki dan cekanja protivustavan cin.

4) Da odes kuci i napravis jos jedno 200 l sljivovice.

5) Da se povuces iz javnosti na jedno mesec, dva i konacno doktoriras iz recimo medicine.

klosar72

pre 11 godina

"Rugati se nasem predsedniku je samo ruzna slika koju cete slabo videti i cuti kod Hrvata.
(stolica, 16. januar 2013 18:45) "

Pa to je zato što Toma nije njima predsednik, već nama.

A da je njima predsedn ik, začudio bi se šta bi sve video i čuo, pa ne treba da se čudiš ni nama.

Pa ti sad vidi....

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Ubedjen sam da na putu ka EU Hrvatska nama moze pomoci,a mi njima niti mozemo pomoci niti odmoci jer jednostavno nas niko ne slusa ili nam ne veruje.

Zg

pre 11 godina

Prosto je neverovatno koliko su zadojeni mržnjom koja se kod njih verovatno prenosi sa kolena na koleno prema Srbima i svime što ima veze sa Srbijom.Sa druge strane,tako nešto je nemoguće pročitati na nekom srpskom sajtu,pa čak ni na onim nacionalističkim forumima.
(Matej-Banaćanin, 16. januar 2013 18:32)

Svrati na Kurir. Tamo je normalno da su Dubrovnik, Dalmacija (sa svim otocima) i Vukovar oduvijek bili srpski i stalno se izmišljaju neki popisi stanovništva i ideje da se u Dubrovniku nitko do 1991. nije izjašnjavao kao Hrvat (ali hrvatski pokušaji demantija utemeljeni na činjenicama budu cenzurirani). Prođe često i pokoji "biće mesa, biće mesa" komentar. Evo, svježe je "sloboda za heroja Radovana Karadžića" (može i Mladića kad bude članak o njemu). Naravno, ona laž da je Hrvatska protjerala Srbe 1995. godine također je cijelo vrijeme prisutna.

Možeš svratiti i na Indexov forum - taj se ne moderira, pa redovito možeš čitati izjave poput "žao mi je što je u Vukovaru ubijeno samo hiljadu Krvata", uz prikladne odgovore od strane hrvatskih forumaša :)

marija

pre 11 godina

(Matej-Banaćanin, 16. januar 2013 18:32)

Hvala Matej.
To je ona prica kad se sretnu Srbin i Hrvat pa se poljube dva puta, a Srbin se uvek zaleti da ljubi i treci put.
Ali, neka, bolje da je tako kako si ispricao nego obrnuto.

Upućeni

pre 11 godina

Ha ha, a najsmešniji je pokušaj spinovanja iz DS-a preko svojih komentatora da postoji sukob Predsednika Nikolića, Vučića i Dačića. Gospodo, oni nikada složniji nisu bili, samo poštuju Ustav Republike Srbije.

blaza

pre 11 godina

Nikolic ne uziva vecinsku podrsku Srbije, posebno ne u pogorsanju odnosa sa susedima, u prvom krugu je imao manje glasova, a u drugom za malo pobedio zahvaljujuci lazima i izdaji bas ovog kojeg ovde kritikuje. A nacin na koji je stekao diplomu mastera je sramota za Srbiju.
(VladimirUE, 16. januar 2013 17:25)

Hajde, ero, prosvetli nas, pa objasni nama neznalicama, kojim to potezima Nikolic pogorsava odnose sa susedima, da ne mislis na Kosovo i Hrvatsku, koja se preko Srba uvek Evropi dodvoravala i uvek nas iskoriscavala, kada smo joj bili potrebni?!
I ne zaboravi, Nikolica je na ovo mesto postavio narod, na izborima, vecinom glasova, tako da je veci deo Srbije na njegovoj strani!!!!
I ta diploma vam je toliko izlizana prica, da vise nikoga ne zanima, a i zasto ce dedi Tomislavu Nikolicu, Srpskom domacinu, diploma, u tim godinama. On se sasvim dovoljno pokazao i dokazao pred svojim narodom....

1%

pre 11 godina

Tuzni , stari covece, cika Toma Zmaj....koga ti to predstavljas....
Dobio si izbore sa manje od 50% osvojenih glasova, sto se nikad nije desilo do sad. Na sve to, manje od 50% od manje od 50% izaslih....tuzni covece koji ne znas cak ni da se nasmejes. Odmah da ti kazem da mene ne predstavljas i molim te da se uopste ne trudis da to cinis, ni po koju cenu. Ako bi barem hteo da mi ispunis zelju da do kraja mandata ( ako ne bude kraci), vise ne izlazis u javnost i skloni se da ne smetas...tuzni covece, koji ne znas srpsku knjizevnost, a mislis da si veci srbin i pravoslavac od Svetog Save...tuzni covece..

Benigna S

pre 11 godina

Srbija nikada ne bi trebalo da prizna Kosovo kao nezavisnu državu,niti podrži njeno članstvo u Ujedinjenim Nacijama.Uostalom i u platformi je to decidirano naglašeno.

jack

pre 11 godina

Dobro rečeno od strane Nikolića. Naši odnosi su supstancijalno loši i nema te kozmetike koja će to zamaskirati.
Poseta Josipovića je hipokrizija. Hrvati su patološki zadojeni mržnjom prema Srbima do gotesknih granica. Takve mržnje nema nigde više u Evropi, možemo zatvarati oči koliko hoćemo ali to ostaje tako.
Hrvatska treba da se okrene ka nekom drugom susedu, napr. Sloveniji ili Madjarskoj i sa njima da saradjuje a Srbiju i Srbe da ostavi na miru.
Inače, nakon Hrvatskog ulaska u EU (ako ova opstane) očekujem snažne antisrpske akcije i pokušaje da se kapitalizuje članstvo i nanese bilo kakva šteta Srbiji, kad god mogu. Srbija treba na vreme da počne da izradjuje strategiju protiv toga dok ne bude kasno.

expert

pre 11 godina

ne, hrvati više neće ništa !!!
njima je dobro, idu na zapad
od istoka su dignuli ruke (i interese)

nekada, davno željeli su pregovore, dogovore sa srbijom ali odustali su
ne znam da li je to najbolja hrvatska odluka, ali tako je
(prošo voz, 16. januar 2013 18:01)
kakvo dizanje ruku, tek slede integracije na ovim prostorima. Naravno, da to veliki broj ljudi ne shvata, ali vreme ce ih razuveriti. Pa vidite da je sve isplanirano tamo negde gore. I rat i mir.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Zašto bi se sastajali i odugovlačili, kad Hrvatskoj sasvim dobro ide i bez toga. Prodata im je srpska konditorska industrija, prodate su im firme preko kojih su stekli vlasništvo nad hiljadama hektara prvoklasnog zemljišta...što da komplikuju ljudi raznoraznim susretima kad se stvari, po njih, razvijaju u povoljnom smeru. Jeste da povremeno moraju da otrpe kmečanje nekog predstavnika naših vlasti u medijima, ali...izdržaće oni to, zarad napretka moraju malo i da se žrtvuju.

Kako smo smešni. Ne znam ni da li smo svesni koliki smo cirkus od države zapravo.

Jordan-Sm

pre 11 godina

Tadic je imao ko da mu pise govore, Nikolic govori iz glave i srca, zasto uopste to porediti, da smo hteli mi bi tog govornika izglasali za predsednika. Nigde se niko ne ruga svom predsedniku, to ima samo kod nas, prema tome treba da nas je sramota, sami sebi skacemo za vrat.

Илија Велики

pre 11 godina

Šta mislite predsedniče, zar nije prvo trebalo izbeći retoriku Karlovac, Karlobag, Ogulin, Virovitica?
(Gabi, 16. januar 2013 17:54)

Габи, љубави!
Зар не мислите да би најпре требали повући ту замишљену линију о којој пишете па да поредате градове по реду, а не на прескок?

dvds

pre 11 godina

Super izjava Tomo, podržavam.Hrvati nam žele samo najgore, to smo imali da utvrdimo nebrojeno puta, i naravno ova poseta Milanovića služi samo njima da odglume dobrosusedstvo pre nego ih prime u EU,a i da srede šta im treba u vezi medjusobnih optužbi za genocid.Ništa više od hrvata.

Duro

pre 11 godina

@ Matej-Banaćanin "Evo ja kao Slovak iz Vojvodine pokušaću biti nepristrasan i daću komentar koji nikoga neće uvrediti...." i "Toliko kompleksa i frustracija na jednom mestu..."
Izgleda to što ste, barem tako navodite, Slovak apriori kod vas znači da ste u pravu i pošten i dobar čovjek, pa pravedni čovječe koji misliš da svojim komentarom nećeš nikoga uvrijediti predlažem Vam da odete u Ilok i pitajte svoje sunarodnjake ( Slovake) što bi rekli o tome što su sproveli Srbi njihovi susjedi i najvjerojatnije lojalni (valjda i koji Slovak) iz Srbije.Kad to čujete, svoje komentare o dojenosti ostavite za svoju unučad kada nedao dragi Bog vaša djeca prođu ono što su prošla nečija u Vukovaru i Iloku. Sve to su napravili susjedi Srbi koji su još jučer tvrdili da su prijatelji i braća, a onda su preko noći preodjenuli i obukli pravo lice, ako je i od brata puno je.Predlažem vam kao banaćaninu:odite do Begejaca, Stajićeva (valjda znate gdje su ta mjesta) i zamislite svoju djecu ili sebe u besplatnom smještaju za koje Srbija tvrdi da nije organizirala a ostatak svijeta, koji gle za divno čudo ih smatra prevrtljivcima, ..., to jednostavno zove:logorima.
Ako želite da u vašem mjestu u Srbiji,djeca od jaslica budu razdvojena od drugih jer su Srbi nema problema ali u RH uskoror neće ići.Imaju prava i zaštićeni su kao lički medvjedi ali trebaju znati,to će se uskoro pokazati,da prava i slobode nose i obveze .Možeš pisati i hijeroglifima ali to te neće činiti boljim čovjekom.

Serenity

pre 11 godina

Valjda je logicno da ako se prica o ovako bitnim temama izmedju dve drzave to bude na najvisem nivou, odnosno izmedju dva predsednika koji su izabrani voljom vecine gradjana tih drzava.

Lala

pre 11 godina

Ovaj bi posvadjao dva oka u glavi a ne dve drzave. SNS zajedno sa Vucicem mora ozbiljno da razmisli da li je bolje smenjivati i zrtvovati coveka proslosti - Nikolica ili celu SNS na celu sa Vucicem. Odluku treba sto pre doneti.

DusanBg

pre 11 godina

Covek je iznenadjen kada je postao predsednik. Dobio je izgubljene izbore jer su se ljudi uspavali. I sada je samo tu, sam dok ne prodje mandat....Bolje da ne pravi probleme nego uziva u svako danu.

Kako seješ tako i žanješ

pre 11 godina

Malo postovanja prema predsedniku Tomi Nikolicu jer je on jedino direktno izabran od naroda
(stolica, 16. januar 2013 18:45)

Da li je potrebno da te podsećam kakav je bio vaš odnos prema bivšem predsedniku?
Da li je potrebno da te podsećam kakvim ste ga sve imenima nazivali?
A sad umeš da tražiš malo poštovanja prema predsedniku?
P.S. Poštovanje se stiče, a ne dobija na izborima.

dragan

pre 11 godina

Nikolic nikada nista pametno nije rekao a jos manje uradio.Ali ima sansu da uradi veliku stvar za sve Srbe na svetu koji su za njega glasali i koji nisu a to je DA IZMISLI NEKI RAZLOG I PODNESE OSTAVKU da nas vise ne sramoti.

kobe bryant

pre 11 godina

Neverovato kako su sujeta i taština obuzeli ovog čoveka. Ni Tadić nije uradio ništa posebno i razočarao je svoje birače, ali je za razliku od ovoga znao da se ponaša primereno svom statusu. Njegove su rečenice bile odmerene, smisaone, iskazane diplomatskim rečnikom, a Tomine prazne, a priotom cinične, ironične i svakako neduhovite (čak i kad se trudi da bude duhovit). Zbog toga je prava muka slušati njegove izjave. Dobro, ima li taj čovek savetnike koji bi mogli da mu pišu govore i izjave za medije?

novosadjanka

pre 11 godina

Hm, Milanovic je Predsednik Hrvatske,to znamo, a znas li ti čega si ti predsednik...pa ne znaju se ni granice te tvoje tzv. drzave...?????

DADA

pre 11 godina

Tomo sasvim si u pravu, zna se ko treba prvo da dođe, jer ako se žele dobri odnosi onda moraju predsednici da sednu da razgovaraju .

Hr1

pre 11 godina

Na dan posjete predsjednika Vlade RH Srbiji predsjednik Srbije se nalazi prozvanim da jos jednom proziva i vrijedja Hrvatsku? Zar zaista misli da je to prava strategija? Tuzno.
(Hr1, 16. januar 2013 16:06)

Nemojte se ljutiti i uzbuđivati bilo kakvom izjavom predsednika. Kredibilitet njegovih izjava je diskutabilan, vrlo često bez sensus communis i ne uzima se za ozbiljno kod većine obrazovanih Srba. A, sa druge strane postoji nešto što se zove i , što su njemu nepoznati pojmovi.
(Vanja Petrovic, 16. januar 2013 17:55)

Razumijem vas samo mi je kao osobi koja zeli sto bolje odnose i ekonomsko-drustveni napredak obje nase zemlje tuzno citati takve izjave i verbalni "samar" Dacicu i Milanovicu, otvoreno neprijateljski i vjerujem smisljeni da potkopa danasnji susret i odnose u cjelini. Tek sad je potpuno izvjesno da Josipovic ne moze i nece pristati na sastanak u cemu ga sad apsolutno podrzavaju i gradjani i Vlada. Nadam se da ce pragmaticni Vucic naci nacina da neutralizira Nikolicevo (ne)djelovanje u blizoj buducnosti.

prošo voz

pre 11 godina

sve što je predsednik Nikolic rekao za dolazak Hrvatskog premijera je potpuno u pravu, ako Hrvati hoće pomirenje prvo u posetu Srbiji treba da dođe predsednik a ne premijer. SM
(Mirjana, 16. januar 2013 17:10)

ne, hrvati više neće ništa !!!
njima je dobro, idu na zapad
od istoka su dignuli ruke (i interese)

nekada, davno željeli su pregovore, dogovore sa srbijom ali odustali su
ne znam da li je to najbolja hrvatska odluka, ali tako je

Mafrinazg

pre 11 godina

Treba zakopati ratne sekire, svako da odgovara za svoja nedela, i ostaviti obican svet da zivi svoj zivot. Pozdrav.
(Rade, 16. januar 2013 16:38)

Tako je. Počnimo od Nikolića i Vučića. Pozdrav.

oli

pre 11 godina

ćitajući što prenosite, stav pred.srbije nikolića, pada mi napamet kao da se želi pokazati kao dobar otac loše djece, sve izvrće za svoje dobro, nažalost istina je daleko od njegovog stava on je loš otac vodja dobrog djeteta države koju vodi samo kroz stramputice umjesto da sjedne i povede svoju zemlju kako treba prvo počisti sebe da bi drugima mogao pričati.... možda če se neki ljutiti na ovaj moj komentar ali moje mišljenje je takovo... poz iz zgb-a...

slavko SB

pre 11 godina

E gospodine Nikolicu sa Ivom nece moci sve dok budes izjavljivao da je Vukovar srpski grad i da hrvati tamo nemaju sta da traze!!¨Jedan ozbiljan politicar zemlje koja je priznala Hrvatsku tako nesto ne izjavljuje, a onda se cudis sto Ivo nema interesa za sastanak !!! Gospodine Nikolicu u mnogo cemu me podsjecas na pok. Milosevica koji je takodje pricao ono sto narod zeli cuti iako to nije imalo veze sa istinom!!

stolica

pre 11 godina

Malo postovanja prema predsedniku Tomi Nikolicu jer je on jedino direktno izabran od naroda i ima puno pravo, a i ne gresi kada kaze da ga predstavlja.Rugati se nasem predsedniku je samo ruzna slika koju cete slabo videti i cuti kod Hrvata.

NiK

pre 11 godina

Toma Nikolic je trebalo da iskoristi ovu posetu i organizuje "susret na vrhu", a ne da koristi medije da se zali na drugog. Uvek je neko drugi kriv, a zaboravlja da nosi breme proslosti jedne pogubne politike. Nismo u predskolskoj ustanovi, mada Srbija kao da je u predpolitickom dobu...

Tuga, brate, tuga ...

pre 11 godina

Ovom malo-malo, pa neko zavuče. Prvo njegov saborac Vučić, sa platformom, a sad i Dačić sa ovim. A Nikolić, jadan, ko dete: "Samnom niko neće da se igra".

nada ZR

pre 11 godina

Cak i ako je trebalo za to javnost ne treba da zna.Cilj je dobrosusetski odnosi a Dacic je poceo.Zasto nas predsednik nije inicirao sastanak sa Josipovicem i bio prvi?Ne ovo je politicka igranka sa ciljem da se Dacicu ubelezi sto vise minusa i kako bi se odrzali izbori.Ako do izbora dodje SNS je ta koja ce sama i jedina biti odgovorna za sve sto usledi.Moze da se desi cudo i sve bude bolje,ali cuda se u Srbiji dogadjaju pa narod ne moze da se oporavi deceniju i vise.

Matej-Banaćanin

pre 11 godina

Evo ja kao Slovak iz Vojvodine pokušaću biti nepristrasan i daću komentar koji nikoga neće uvrediti.Naime,danas sam se zaprepastio kada sam na jednom hrvatskom portalu pročitao komentare u vezi ovog događaja.Šokirala me količina komentara iz kojih kipi neka neispoljena mržnja,gnev,ogorčenost,pozivanje na nasilje u Vukovaru zbog mogućnosti uvođenja ćirilice,ma jednostavno vam to ne mogu opisati.Toliko kompleksa i frustracija na jednom mestu...Prosto je neverovatno koliko su zadojeni mržnjom koja se kod njih verovatno prenosi sa kolena na koleno prema Srbima i svime što ima veze sa Srbijom.Sa druge strane,tako nešto je nemoguće pročitati na nekom srpskom sajtu,pa čak ni na onim nacionalističkim forumima.Shvatio sam da je fora u tome što su Srbi onako više naivan narod i koliko god im zla naneli,oni će opet pružiti ruku i rađe će pljunuti na sebe nego na nekog drugog.Kod Srba ima dosta samopreispitivanja,za svoja (ne)dela,pa čak i previše,dok kod Hrvata samopreispitivanja idu dotle da su oni ipak dobri momci ma šta god uradili.
Pozdrav iz Vršca! :)

Iskreno

pre 11 godina

Onako kako Tomo shvaca stvari ispadne da Ivo ne zeli da se sastane sa Tomom zato sto je iskren. Onda zasto Tomo insistira da se sastaje sa Ivom? Je l´to da mu razbije iskrenost?

paka

pre 11 godina

nasla se vila u cem nije bila...pa, se ponasa kao slon u staklarskoj radnji!
mene ovako "skolovan diplomata" ne moze da predstavlja, dakle ni da me miri ili svadi s bilo kim!
nasa je velika sramota sto je on na andricevom vencu i decenijama cemo ispravljati upravo tu "krivu drinu"! pametnom dosta!

Marjan

pre 11 godina

Apsolutno se slazem.Kao sto neki u Srbiji rade,to radi i Josifovic.Devedesete su prosle,ne treba da zivi u njima.Nece nikome biti previse simpatican zato sto napada Srbe.Dosta nam je licemerstva,neka se konacno vidi ko je spreman da pruzi ruku,a ko ne.

Adam

pre 11 godina

Ovaj vaš četnički vojvoda od Predsjednika Republike zaista se ponaša kao uvrijedjena frajla ! A kladim se u što god hoćete da bi - da se Milanović bio spreman s njime sresti, makar na 5-6 minuta, ali prvenstveno da se najprije sreo s njim pa onda s Dačićem - cvjetao od oduševljenja i rasplivao se o tome kako hrvatsko-srpski odnosi trebaju biti što bolji itd., a da bi isto to pisali i ovi nesretni SNS-ovci što ovako groteskno pisuckaju komentare po direktivi. Mene bi uistinu bilo sram da je ovo predsjednik moje države (ne samo zbog ovakvih izjava, naravno).

Srbin

pre 11 godina

Opet jedan isti pisac komentara podrske Nikolicu.Samo mneja imena.Ajde care da vidimo koliko imena u srbiji postoji

Diplomo.Vidis da te niko bre ne zarezuje.Pusti ljude koji mogu da razgovaraju. Stalno se duris kao seljacka mlada. Shvati da si samo ceremonijal majstor

goca

pre 11 godina

Politiku koju vodi sadašnji predsednik se bitno razlikuje od politijke predhodnih godina.Srbija je konačno zauzela svoj stav u pogledu kosova i saradnje sa susednim zemljama.Postoji mogućnost razgovora i dogovorau skladu sa našim ustavom i zakonima!

Milanka

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je demokratski i vecinom gradjana izabran predsednik Srbije svidelo se to nekima ili ne to je tako kada budete sami prihvatili tu cinjenicu bice Vam lakse, a do tad ...

Jedina istina

pre 11 godina

Jeste da je izabran za Predsednika ali treba prestati umsiljati da zastupa ceo cak ni vecinu srpskog naroda. Jeste da ih se namnozilo nazalost.

Bermet Tivoli

pre 11 godina

ovde je : http://www.dnevnik.rs/svet/hrvatska-i-kosovo-potpisali-sporazum-o-odbrambenoj-saradnji
jeste da se stvari dinamicno odvijaju ali da li je Tomislav uopste upoznat da postoji i ovo?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Na dan posjete predsjednika Vlade RH Srbiji predsjednik Srbije se nalazi prozvanim da jos jednom proziva i vrijedja Hrvatsku? Zar zaista misli da je to prava strategija? Tuzno.
(Hr1, 16. januar 2013 16:06)

Nemojte se ljutiti i uzbuđivati bilo kakvom izjavom predsednika. Kredibilitet njegovih izjava je diskutabilan, vrlo često bez sensus communis i ne uzima se za ozbiljno kod većine obrazovanih Srba. A, sa druge strane postoji nešto što se zove i , što su njemu nepoznati pojmovi.

opet ja laki

pre 11 godina

onaj prosli se po vama nije mesao u svoj posao,ali koliko vidim i ovaj novi nije procitao sta je duznost i posao predsednika republike

VladimirUE

pre 11 godina

@blaza
Nikolic ne uziva vecinsku podrsku Srbije, posebno ne u pogorsanju odnosa sa susedima, u prvom krugu je imao manje glasova, a u drugom za malo pobedio zahvaljujuci lazima i izdaji bas ovog kojeg ovde kritikuje. A nacin na koji je stekao diplomu mastera je sramota za Srbiju.

leško

pre 11 godina

Nikolić svaki dan pokazuje da nije ni intelektualno, a ni nekako drugačije dorastao funkciji koju obnaša! Tolika količina glupih izjava koje svakodnevno izjavljuje je da se čovjek zapita?
Uostalom, ništa čudno od čovjeka koji ni ne zna koji je fakultet završio i koju titulu posjeduje...
Jeste li Vi (Srbi) uopće svjesni tko Vas predstavlja?

slovenac, dugogodišni čitalac!

pre 11 godina

Lepo sam vam savetovao pre dva dana, da mu za nekoliko dana stavite br..icu, ili ga šaljete u šoping u Moskvu, a niste hteli ni da mi objavite. Evo vam rezultata!:)

milorad

pre 11 godina

Nas vrli Predsednik Republike treba da zna sledece:
-Diplomatija se u svetu uci na Kembridzu,Itonu,...,a kod nas se uci na ulici sedeci na stiroporu.
-U diplomatiji je nerazumno reci , NE JER vec je razumno i mudro reci DA ALI.
E to se ne uci na ekspres fakultetima i uz kazan za pecenje rakije.

mirko

pre 11 godina

Nikolic je u pravu kada kaze da Hrvatska nije iskrena, jedno radi, drugo prica, a trece planira. Treba malo da se ugledamo na njih.
(Stojanovski, 16. januar 2013 17:00)

Ako misliš da je to vrlina, onda se ne čudim što hvališ Nikolića.

diplamatija i diplome

pre 11 godina

Nikolic nije dobar diplomata,za razliku od Josipovica koji je odlican ali i covek koji je jedan o glavnih autora tuzbe za genocid protiv Srbije.Tuzba je inace poslana 1999.u jeku bombardovanja S.R.Jugoslavije?!
Iz poslednjeg oglasavanja Josipovica preko B92 nisam stekao utisak da se radi o predsedniku koji se puno razlikuje od svojih prethodnika sem sto je bolji diplomata.A prava inteligencija je prirodni dar i pristice iz duha i srca,obican zemljoradnik moze da bude inteligentniji od profesora fakulteta!

Dule

pre 11 godina

Jos uvek nemogu da verujem da nam je ovaj covek predsednik drzave... Koliko mu jos vremena treba da shvati da se takvim stavom nikada nece pomiriti sa hrvatima? Covek koga vode emocije nije za drzavnika. Neko bi trebao da mu skrene paznju na to.

sale60

pre 11 godina

Sve navedeno je od pocetka ocigledno. Stav hrvatskog premijera, od pocetka, je da on u stvari nama cini uslugu time sto dolazi i sam se pretstavlja kao neko ko je dosao u Srbiju po sistemu "ajd'dobro doci cu kad ste navalili" ali predsednik nece jer jos nije zadovoljan ponasanjem druge strane.
(Slavica, 16. januar 2013 16:23)

Stvarno se ne zna ko je zaglupljeniji i veci pateticar, dali Toma Diploma ili obozavaoci njegovog "lika i dela". Ali je sigurno da obe strane donose zlo Srbiji.
Ovoliko populizma, dnevno politicke izjave, neodmerene izjave, lazi,kontradiktornosti, nije bilo ni kod Milosevica. Tomo bre, pa i Milosevic je extra drzavnik za tebe. Ponasas se ko uvredjena mlada prve bracne noci.

s.

pre 11 godina

"Ako je samo papir merilo vrednosti čoveka onda ću pocepati svoju diplomu."
(NinaR., 16. januar 2013 16:08)

Očigledno si do nje došla na lak način, možda ste ti i Nikolić i kolege.

Marko Ivančić

pre 11 godina

Ovaj Nikolić je katastrofa sama po sebi. Svakom sledećom izjavom pravu bu...u od sebe i ujedno štetu Srbiji. Hitno na vanredne predsedničke izbore dok nas ovaj diplomirani majstor ne posvadja sa celim svetom.

pop

pre 11 godina

Vucic je marginalizovao i tebe i Dacica tako da sve odluke u drzavi donosi on.Dacica drzi u sahu pretnjom hapsenjima clanova sps-a,tako da osim sto drzi i vojsku i policiju,sluzbe bezbednosti,sada sklapa i ugovore koji se ticu ekonomije.Previse vlasti u rukama jednog coveka ,sto nece izaci na dobro.Najbolji primer je platforma Nikolica koju nije podrzao ni predsednik njegove partije Vucic.Zanimljivo je da su prvu verziju podrzali Srbi sa Kosova ,da bi se ona posle izmenila na zahtev Vucica i Dacica i usvojila u skupstini.Sada te miniraju i sa Hrvatskom,tako da se stice utisak da nisi bitan uopste u drzavi.Iza leda ti vise radi Vucic nego Dacic

komićno i tragično

pre 11 godina

''Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu", rekao je Nikolić.

E Srbijo, šta si dočekala. Predstavlja se četnički vojvoda, desna ruka čoveka optuženog za ratne zločine, čovek koji je svojim ponašanjem u više navrata narušavao ugled Skupštine, koji je izražavao jasne pretenzije na teritoriju druge suverene države, čovek koji je pokušavao da ruši Ustav tako što je pokušavao da Srbiju proglasi ruskom gubernijom, čovek koji je prizivao ubistvo premijera, čovek koji je na sramotan način dobio diplomu visoke škole, čovek koji nas je za 6 meseci predsdnikovanja posvađao sa skoro svim državama u okruženju i čovek koji je 3 puta izgubio na predsedničkim izborima.

Iznogud

pre 11 godina

Reci cu ovo najpristojnije sto mogu: nas predsednik Tomislav Nikolic je pravi kr.....!
Nisam bio neljubazan ni zloban, nevaspitan i nisam preterao - jednostavno to je cinjenica i to je svakom objektivnom coveku jasno.
Sve najbolje.

Milan

pre 11 godina

Šta zna Tomislav kako kreće otopljavanje odnosa između država! On ih je u svom političkom delovanju unazad dvadeset godina samo zaleđivao i do apsolutne nule (-273 prim.kom.za neupućenog T.)! Pre par decenija otopljavanje SAD i Kinekrenulo je susretom stonoteniskih reprezentacija!!!
Pa je išao Kisindžer! Predsednici se nikada nisu sreli!!!
Drugo je osećati da si nesposoban za funkciju na koju si ,bojkotom većine,slučajno izabran pa sada ne znaš ni sa kim ni kako nametnuti svoju iskrivljenu devedesetašku sliku o svetu i Srbiji svima i svuda!
Tomislave, u penziju, nisi ti za otopljavanje i saradnju, u tebi je još samo mržnja i netolerancija i to se neće promeniti nažalost NIKADA!

Gabi

pre 11 godina

Nikolić: Prvo je trebalo ja sa Ivom

Šta mislite predsedniče, zar nije prvo trebalo izbeći retoriku Karlovac, Karlobag, Ogulin, Virovitica?

Mirjana

pre 11 godina

Ovo je prvi put za poslednjih deset godina da jedan predsednik izađe sa jasnom porukom i izrazi jasan stav po pitanju Kosova, isto tako sve što je predsednik Nikolic rekao za dolazak Hrvatskog premijera je potpuno u pravu, ako Hrvati hoće pomirenje prvo u posetu Srbiji treba da dođe predsednik a ne premijer. SM

zodiac

pre 11 godina

Raduje me broj komentara koji osudju tomu diplomu na ovo sto je izjavio... Zalosno kakav nam je predsednik vuk dlaku ne menja ili kako god. Primetio sam isto u komentarima kao “bravo tomo,konacno pravi predsednik“ Jedna osoba napisala sve te komentare,samo zamenila nick. Vlada se trudi na neki nacin a predsednik je najgori na svetu NAJGORI i gradjani treba da se stide svi koji su ga glasali.

glasaci

pre 11 godina

Evo za koga ste glasali dragi sunarodnici.To vam je covek,veliki Srbin,koji je u medjuvremenu baveci se politikom ( ne radeci nista) sabrao hektar stambenog prostora.
Nema tu komentara uopste.

SacuvajBoze!?!?

pre 11 godina

Evo zbog ovakvih stvari, neko ko nije zavrsio skolu, ne sme da bude na odgovornoj javnoj funkciji !

Gospodine Predsednice, Vi jednostavno ne smete da radite i pricate ono sto mislite. Ukoliko postoje nesuglasice u drzavnom vrhu to se resava tiho i tajno, jer se u suprotnom slabi pozicija Srbije u ocima njenih protivnika i u ocima sveta. Ovo nije 1815 pa da nepismeni obor-knez vodi zemlju u svetlu buducnost, a ni Vi niste Milos Obrenovic pa da sami odete Sultanu na noge za dobrobit Srbije. Niste vazni ni Vi ni Vasa sujeta nego dobrobit Srbije. Ukoliko ne mozete da ne pricate ono sto mislite onda bi najbolje bilo da cutite (mada je sad vec kasno, jer svi znaju sta mislite).

Podsecate na Sarah Palin ... Ona je isto populista kao i Vi, neobrazovane mase su je volele, ali nije znala nista i otisla je u zaborav gde joj je i mesto.

Preporucujem da procitate knjige "Zasto se kaze" i "Ispeci pa reci" od Ivana Klajna. Sve je lepo objasnjeno te vam nece trebati tumac. Jos cetiri duge godine cete biti na mestu na kom jeste, te Vas molim da se malo uozbiljite.

ivica je glavni

pre 11 godina

Diplomislava pukla ljubomora, hehehe (a izgleda mu jos nisu rekli ni da je predsednik samo protokolarna funkcija). Realno i Vucic ima bitniju funkciju (vicepremijer) od Tome

Pripravnik

pre 11 godina

To i jeste pravi predsednik, da kaze ono sto misli a ne kao bivsi predsednik da se tamo u nekom hrvatskom "talk sou-u" izvinjava i kaze da nije ni ponosan sto je predsednik Srbije.

Rade

pre 11 godina

Ahahah, Toma ljubomoran. Drage komsije, to sto vi nazivate demokratijom i Evropskom diplomatijom, smatram da je u najgoru ruku neukusno. Samo da vas podsetim, proslavljali ste povratak ljudi koji su za vas heroji, a za nas neko ko je kriv za progon ljudi i ubitstva, ili vi mislite da su oni sami sebi to ucinili. Ne vidim da je to demokratski, niti u duhu sa Evropom. Smatram da biste za pocetak trebalo da nam se izvinete, a za promenu da te vase ratne velikane ostavite tamo gde im je mesto bez ikakve pompe. Mislim da biste tu mogli da se ugledate na nas. Treba zakopati ratne sekire, svako da odgovara za svoja nedela, i ostaviti obican svet da zivi svoj zivot. Pozdrav.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu", rekao je Nikolić.

To i jeste NAJVECA KATASTROFA koja je danas mogla da "snadje" Srbiju !

Drzavnik

pre 11 godina

Ivo Josipovic je trebao prvo da se sretne sa nasim predsednikom! Ne znam cemu izbegavanje. Predsednik Nikolic je pokazao veoma prijateljsko ponasanje prema predstavnicima svih zemalja koji su dosli posetu Srbiji!

komentar

pre 11 godina

Zaobiđen si, Nikolicu, poradi tvojih izjava.
Nemoj se sad duriti, sam si si kriv. Nemoj biti dijete, take it like a man.

Na koncu dana, kod nas jest predsjednik trivijalna uloga. Puno je veca gesta susret premijera koji je de facto vodja drzave. Ionako slaba korist od tih susreta u sustini.

Slavica

pre 11 godina

Sve navedeno je od pocetka ocigledno. Stav hrvatskog premijera, od pocetka, je da on u stvari nama cini uslugu time sto dolazi i sam se pretstavlja kao neko ko je dosao u Srbiju po sistemu "ajd'dobro doci cu kad ste navalili" ali predsednik nece jer jos nije zadovoljan ponasanjem druge strane.

Novinar

pre 11 godina

Ne zna sta je svima pa ne umiru da pricaju sa Nikolicem. Bilo bi dobro da neko napravi kolaz - hroniku od radikalskih i vojvodskih dana do danas sve na jednom mestu. Ima dosta materijala pismenog usmenog i video zapisa. Ja bih mogao to napraviti samo iz izvora dostupnih svima ali niko osim zutih novina ne bi objavio. Ipak je on neciji predsednik. Nazalost.

Krstic

pre 11 godina

Alo, covece shvati vec jednom...!
NE VOLI TE I NE ZELI NIKO U SVOJOJ BLIZINI, POGOTOVO POLITICARI SUSEDNIH ZEMALJA...
Tebe mogu samo da vole tvoji banbusi od glasaca koji su izmanipulisani...
To sto te niko ne zeli i ne voli, to je trebalo da te zabrine pre nego sto si se kandidovao za predsednika i slucajno pobedio...
A ova tvoja danasnja izjava je jos vece dno dna i dokaz da ti nije mesto tu gde si sad......

basta

pre 11 godina

Nikolic bi da se sastaje i kroji samo po njegovim argumentima,e tako ne moze predsednice.Dacic je ipak mnogo zreliji za te poslove od vas.Mislim da ste vi kocnicar i da sa vama nece biti napretka.Od kada ste na vlasti najvise ste doprineli na zamrzavanju odnosa sa susedima i pustanju kriminalaca na slobodu.

Platforma da svi vuci budu siti i sve ovce na broju

pre 11 godina

Platforma predvidja da Srbija nikad ne prizna nezavisnost Kosova, iako to ne znači da Kosovo neće imati (tvrdju ili mekšu) "stolicu u UN", jer do "članstva u UN" može doći i bez priznanja nezavisnosti Kosova od strane Srbije, pošto takav uslov ne postoji u "pravilima procedure" za prijem novih država u članstvo svetske organizacije?!
Ovakva formulacija je uneta u famoznu "predsedničku platformu" isključivo u funkciji da Srbija "formalno" nikada ne prizna nezavisnost Kosova, a "suštinski", ipak, da omogući Kosovu da postane članica UN i za taj deo paklenog plana "izdaje nacionalnih i državnih interesa" zadužen je predsedavajući Generalnom skupštinom UN Vuk Jeremić, kako to pitanje, više, ne bi bilo prepreka Srbiji na putu evro-integracija i "pred-pristupnim fondovima"?!

milan

pre 11 godina

Kao prvo ovo nije bilo za Josipovica nego za Dacica a kao drugo Nikolic mora prvi da ispegla neke svoje stavove pa onda on da se javi Ivi kako on kaze.

Milos

pre 11 godina

Stav Nikolica o poseti Milanovica samo potvrdjuje da postoje dve politike: jedna Vladina i jedna Tomina.
Toma, inace, ovakvim izjavama radi ono sto najbolje ume - kvari odnose sa drugim drzavama! Letos je naljutio Grcku, sada sa ovom tzv. platformom Spaniju zbog "katalonskog modela", bolje mu je da cuti!

coco

pre 11 godina

I sta kad se sretnu?On ce tada Josipovicu objasniti da je zapravo zapadna Srpska granica Virovitica-Karlovac-Karlobag,da je Vukovar u stvari Srpski grad i tako nesto slicno.

XYZ

pre 11 godina

Al su se ti Hrvati provukli što se EU tiče, svi smo čuli izjave i predsednika i premijera, pa generali i nikom ništa. Da ne treba možda u zadnjicu da ih poljubimo da bi bili zadovoljni, nek se foliraju koliko hoće, mi ne moramo i Toma je istinu rekao!

Lepa Mara

pre 11 godina

Mnogo toga je trebalo a nije posebno kad je HR u pitanju, al sta da se radi, mi najbolje da gledamo svoja posla i slazem se sa Tomom da je tu neko debelo neiskren!

YYYYYYYYYYY

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je u pravu, ne moze da se ide preko reda, nadam se da ce doci do susreta ova dva predsednika ali nije problem u Nikolicu, problem ima ocigledno Hrvatski predsednik. Ako hoce u EU takve stvari ne bi trebali sebi da dopustaju.

Andjela

pre 11 godina

Ovo sto je izgovorio ni malo ne lici na nesto sto jedan politicar
moze ikada da izgovori.

Odlicno je sto se Ivica video, i sto se prave koraci, bilo koje vrste.

Politika nije za pateticne...

Ciroza

pre 11 godina

Obozavam demokratske komentare. Dragi moji sunarodnici, drago mi je da konacno imamo predsednika drzave koji se bavi svojim poslom a ne nekog svemoguceg Brusa koji se razume u sve, od odbrane do ekonomije preko baleta i psihologije a bogami i poljoprivrede. Pa i njegovestranacke kolege su mu rekle da ne ume da vodi stranku a kamoli drzavu. Tomo samo napred.

sasa

pre 11 godina

Pa posto ti nije jasno, mozda ja da ti kazem zasto Ivo nije sa tobom prvo, i zasto ne zeli da te vidi.
Ja sam Srbin, iz Srbije, pa ni ja ne bi da te vidim, a kamo li on... Tako da nemoj mnogo da se pitas. Mozda da odes na youtube pa nadjes svoje snimke iz 90tih pa tamo nadjes odgovor, vojvodo.

Duro

pre 11 godina

@ Milos "Stav Nikolica o poseti Milanovica samo potvrdjuje da postoje dve politike: jedna Vladina i jedna Tomina. "

O podeli ovlasti i poslova bi Toma trebao znati šta je vladin delokrug i maniti se ovakvih i sličnih izjava ... ne sme biti dve politike treba biti samo jedna i to vladina, a to šta Toma želi biti veći Tadić od Tadića a to već priča za ...

Miki

pre 11 godina

Pa gospodine predsedniče, Srbija više nema ni sekunde vremena za vaše uterivanje vaše istine svima po regionu a i šire, za vašu politiku "slona u staklarskoj radnji"! Svaki problem koji smo sa bilo kim imali vi ste produbili, ni na jednom planu niste pomerili stvari ni milimetar unapred, čak je i vaša platforma bila katastrofa pa ju je vaša vlada promenila do neprepoznatljivosti! I ova vaša provala sitničarske političke ljubomore samo pokazuje vašu nesposobnost da shvatite da je politika nešto drugo a ne mesto za isterivanje bilo kakvih kompleksa i ja pa ja nadgornjavanja vas i premijera!Previše vas je na novoj dužnosti brzo pregazilo vreme i događaji, pustite zato one koji znaju i žele nešto korisno da urade bez vas da to i urade i ne smatajte im , za dobro Srbije!

Britanac

pre 11 godina

Umesto Nikolic da izbegava susret s njima ,zbog svega sto se desilo u hagu i svih izjava. Mislim da se pokazalo ko je diplomata a ko podstice mrznju vec duze vreme!

goca

pre 11 godina

Meni se čini u celokupnoj ovoj priči da jeJako mudro sa stanovišta predsednika. Hrvatima potreban dobrosusedski odnos sa Srbijom zbog EU.Inače ne vidim razlog za ovako iznenadan poziv!

Poldi

pre 11 godina

Nikolic i Vucic su svojevremeno telali na sav glas gde bi oni povukli granicu. Sada kada im je taj san propao, kao reciklirani cetnici nastoje da gurnu svoju nacionalisticku proslost pod tepih, ali to kod "susjeda" ne pali.

nećete u brazil

pre 11 godina

nikoliću izgleda ništa nije jasno, nije u situaciji bilo šta ovako bahato komentirati, no to je izgleda jače od njega,
morao bi biti puno, puno pitomiji, izgleda da uopće nije prepoznao delikatnu situaciju u kojoj se ovog trenutka srbija
nalazi.....

blaza

pre 11 godina

Politika nije za pateticne...
(Andjela, 16. januar 2013 16:07)

Nikolic je iskren i pravedan, a odavno je u svetu uspostavljen neki red i procedure koje propisuju odnose medju drzavama. Predsednik, na prvom mestu, ima ustav i zakone, koji propisuju sve njegove aktivnosti i zato, nemojte olako izricati takve ocene i omalovazavati coveka koji uziva veliki ugled kod vecine gradjana Srbije. Srbija nije htela predsednika koji ide okololo i samo se dodvorava i izvinjava, kao sto je Tadic radio i tako usadio ovom narodu komlekse nize vrednosti , pa danas idemo pognutih glava. Hocemo nase dostojanstvo i pravo da zivimo normalno kao ostatak sveta. To je misija koju Nikolic mora i moze sprovesti.

Milan.

pre 11 godina

Sada je potpuno jasno da su namere predsednika gasenje Srpskih opstina na Severu KiM i pokusace se nasilna integracija u institucije tzv. nezavisnog Kosova to je cilj predsednika Nikolica. Prvo je prevario Srbe sa Kosmeta izmenom platforme a sada su se karte potpuno otvorile.

mate_hr

pre 11 godina

"Predsednik Srbije je dodao i da MIlanovićeva poseta nije potpuno iskrena."

ovo je na nivou osnovne skole....
diplomacija i iskrenost, poglavlje 1. napisao Tomislav Nikolic

JVC

pre 11 godina

То што у окружењу не желе да са вама комуницирају,нису криви грађани Србије.Једини узрок свега сте ви лично,и ваше политичко деловање,од када се њоме бавите па до данас.Лично није ми пријатно што се то дешава али што каже наш народ :шта сејеш то жањеш.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Za razliku od predhodne vlasti u kojoj je "Premijer" bio samo "marioneta" danas imamo "obrnutu situaciju" tako da je danas funkcija Predsednika Srbije samo "MARIONETSKA" !

dobošar

pre 11 godina

Konačno je Srbija dobila pravog predsednika koji vodi računa o državnim i nacionalnim interesima. Jasno je da Hrvati pokušavaju da vrdaju i izbegavaju na sve načine kontakte sa nama. Lepo kaže naša poslovica : " U laži s kratke noge". Samo tako nastavite predsedniče ...

savo mudri

pre 11 godina

Moraš se Tomo odreći četničkih ideja u pravu je Josipović ne bi ni ja sa tobom razgovarao a kamoli na ručak.Ne možeš im ti Tomo određivati šta če oni slaviti kao ni oni tebi.

NinaR.

pre 11 godina

Povukoše me negativni komentari, ali onda sam se vratila na tekst i pažljivije pročitala. Ljudi ala vi vadite reči iz konteksta. Sve što je Predsednik rekao stoji. Ništa mi ne zvuči maliciozno. Sramota je koliko se radi na tome da se potkopa ugled sadašnje vlasti. I dosta bre više sa tim fakultetima, otrcano je. Ako je samo papir merilo vrednosti čoveka onda ću pocepati svoju diplomu.

Hr1

pre 11 godina

Na dan posjete predsjednika Vlade RH Srbiji predsjednik Srbije se nalazi prozvanim da jos jednom proziva i vrijedja Hrvatsku? Zar zaista misli da je to prava strategija? Tuzno.

klenga

pre 11 godina

ma jeste,ti ćeš da lupetaš gluposti,i svi će to da ti praštaju..pa kad si postao precednik,valjda si mogao malo da se suzdržiš...jedino te onaj nesretni lukašenko zove,tvoj pobratim i sapatnik u izolaciji i neuzvračenoj ljubavi prema rusiji...i onda kukaš kako te niko ne voli...

Vesna

pre 11 godina

Pa sta na to kaze gospodim Prvi premijer? Mora da on ima neko trece misljenje. Ovaj Toma Diploma kao malo dete kome ne daju igracku-. Ma svima je jasno da njega niko nista ne pita,ali on nikako da ukapira. Ne brini se Tomo, uskoro ce Sveti Sava, pa eto tebe opet u prvom redu!

taško ninja

pre 11 godina

Da li je Vama u Srbiji jasno da je u Hrvatskoj premijer najjača figura,predsjednik države je više paradnog karaktera i kao takav ne bi trebao imati veću težinu njegov posjet nego što je ovaj današnji ZM-a

Odgovor

pre 11 godina

Zato što je svima jasno, pa čak i tvojim dojučerašnjim saborcima u SNS da vodiš antievropsku politiku. Ja sam građanin Srbije i mene sigurno ne predstavljaš nigde iz bar dva razloga:

1. ja sam pošteno diplomirao na fakultetu, zna se kad i kog dana sam položio koji ispit

2. nisam nikad bio populista.

Miloš

pre 11 godina

Ako smatrate, gospodine Nikoliću, da je prvo trebalo da se sastanu dva predsednika jer Vi zastupate zemlju, onda zbog susreta dva premijera ne zamerajte hrvatskom predsedniku nego svome premijeru ili još pre samome sebi, zato što niste naložili svome premijeru da se ne susretne sa hrvatskim.

Niksha

pre 11 godina

Od samog pocetka svog mandata g-din Nikolic upucuje poruke mira.
Sa Crnom Gorom su odnosi podignuti na mnogo visi nivo.
Tako ce biti i sa Hrvatskom, samo im treba dati vremena da prezale Tadica.

Toxic

pre 11 godina

Ajde Tomo budi miran tebi dolazi Putin.
(boki, 16. januar 2013 15:10)

Misliš, ide Toma k Lukašenku? Ruku na srce, preterao je, bolje da ode negde da odmori.

Goran

pre 11 godina

Mi sve radimo u zadnji cas i uvek nam se svaki problem internacionalizuje jer ga ne resavamo odmah. Trebalo je taj spomenik srusiti prvog sata kada je postavljen. Niko ne bi ni znao, malo bi se bunili i tacka, sada ce rusenje doci na naslovne strane.

novosadjaninvojov

pre 11 godina

Vrlo je vazno da je nas predsednik iskazao spremnost da razgovara sa hrvatskim predsednikom, jer je tako dokazao da uopste problem nije do nas vec do njih. Srbija ce da razgovara sa svima u svetu, ali je i ostlai moraju postovati.

ala

pre 11 godina

1500 ljudi ne moze popravit koliko jedan(Tomislav Nikolic) moze pokvarit.
Najgore je to da on diplomatski potkopava Srbiju a sad je i vise nego ocito da on to i ima u namjeri jer ovo se nikako drugacije ne moze protumaciti.
Danas premijer Srbije popravlja odnose a predsjednik na drugoj strani grada te iste odnose pogorsava.
I onda se cudi sto svi mediji ne samo u regiji nego i u svijetu vide njega kao glavni problem u srpakoj diplomaciji,a on to objektivno i je.

Konstatacija

pre 11 godina

A zasto bi ti trebalo prvo sa Josipovicem.I on i ti ste ceremonijal majstori po Ustavu i Srbije i Hrvatske.Politiku vode vlade dve zemlje a ne predsednici

KOLE

pre 11 godina

O kakvoj sujeti pricate? Pa Ivo Josipovic je olicenje sujete a ne Nikolic. Covek hoce razgovor a Josipovic izvrdava. Uostalom o cemu pricamo Srbija je isporucila svoje optuzenike, nije slavila po trgovima kad je Sljivanacnin izasao na slobodu a sta se u Hrvatskoj radi, kako se docekuju Marjac i Gotovina? I pored toga nas predsednik njima nudi razgovor. Pa o kakvoj je onda ovde sujeti rec i cijoj?

Ситничар

pre 11 godina

A нико не види да Милановић није хтео да види ни Вучића. Који је констениран, ваљда?

Dejan

pre 11 godina

Drago mi je sto Nikolic na dostojanstven nacin vodi jednu pomirljivu politiku u zelji da zbog dobrobiti Srbije smiri strasti u regionu koje su zbog ruzne proslosti godinama uzavrele.

usporedba

pre 11 godina

Taština i sujeta je ovladala ovim čovjekom. Nikolić nikako da se pomiri s činjenicom svoje (ne)važnosti. Problem je pokušaja usporedbe s Tadićem koji je bio bitan kao međunarodni sugovornik i preuzimao čak ingerencije koje ustavno nije imao iz čega je proizlazila njegova sveprisutnost.

mario

pre 11 godina

"On kaže da misli da je ovo pokušaj Hrvatske da mirno uplovi u EU "
Pa Hrvatska je praktično več članica EU i to je gotova stvar i što vam tu više nije jasno...ili vam kompleksi nedaju mira...

jeremy clarkson

pre 11 godina

Očigledno je Tadić bio mnogo više po ukusu Hrvatske, ali ta vremena su iza nas. Ako Hrvati žele razgovor i saradnju to mora biti na obostranu korist, a ne kao dosad, da ne pominjemo "presude" hrvatskim generalima. Ovo je pravi predsednik Srbije i jedva čekam da uskoro dobijemo i premijera dostojnog naše države i naroda.

Flavius Valerius

pre 11 godina

Ja sam stvarno sokiran ne diplomatskim ponasanjem vaseg predsjednika! Prvo ste se bunili da nitko nece dijalog s vama, a sad kad je Milanovic u Beogradu, i jos nije ni otisao, vi opet kvarite i to malo sto je uspostavljeno. Totalni nedostatak realizma ali ni zahvalnosti jer je Milanovic bio vas gost i dosao je na inicijativu hrvatske diplomacije kad su mnogi vjerovali da ce za to biti potrebni mjeseci. Srbijanski politicki establishment ocito nije zadovoljan tko ce si pripisati "zasluge" zbog Milanoviceva dolaska i sada se ovakvim komenatima nastoji umanjiti njegov znacaj za vaseg koalicijskog partnera. Srbija moze biti sretna da je pocelo otopljavanje nakon niza neprimjerenih pa i bezobraznih komentara o Vukovaru i namjernog zahladivanaj odnosa sa Hrvatskom kojeg je Srbija inicirala nakon oslobadajuce haske presude. Hrvatska nije dala nikakav povod da se ti odnosi pokvare i niti ce to dati u buducnosti. Drago mi je da hrvatska diplomacija ima sve karakteristike moderne EU diplomacije koja ne nasjeda na svakoliku ujudurmu koja, od kako su narodnjaci na vlasti, redovito stize iz Beograda. I gospodine Nikolicu, pa strpite se vise, primice vas i Josipovic u Zagrebu, ali ne ide to tako na-vrat-na-nos kao da je diplomacija neka krcma pa se tezina izgovorenih rijeci ne ubraja i kao da se nista nije dogodilo. Budite zadovoljni sto su se nakon dva ministra srela i dva premijera a ne da kukate, mutite i kvarite tek obnovljene veze.

observer

pre 11 godina

"On kaže da misli da je ovo pokušaj Hrvatske da mirno uplovi u EU iako zaista postoje pitanja koje Hrvatska nije rešila kao što je pitanje prognanih lica i imovine Srba koja uz srpsko protivljenje mogu da predstavljaju ozbiljan problem za ulazak u EU."

Ulazak Hrvatske u EU je gotova stvar. Nikakvo protivljenje Srbije to ne može da promeni.
Meni u sve ovome nije jasno zašto Tomislav Nikolić sabotira svaki pokušaj popravljanja odnosa između Hrvatske i Srbije.

ALEX

pre 11 godina

To si trebao prvo sa Dačićem da se dogovoriš, a ne sad da plačeš što te Ivo neće. Važno da se u svim novinam može pročitati kako je naš državni vrh složan po svim pitanjima. Aha, al malo docnije...

crni domino

pre 11 godina

Sedi, cuti i uzivaj Tomo. Ovo je komplikovano za tebe.
Sta god da si radio, naopako si uradio.
Pusti pametnijima da vode politiku.
Time ces dati veci doprinos Srbiji.

Ana

pre 11 godina

Plasili su nas kad dodje Nikolic na vlast da ce biti ratova, svega i svacega, a on se covek bas postavio drzavnicki i jos nijednu zamerku mu nisam nasla. I svaka cast za njegovu dobru volju koju ima za saradnju sa Hrvatskom.

goran

pre 11 godina

ne sećam se da sam ikada čuo i pročitao ovako nešto.
ova izjava koja je da zlo bude veće data stranim medijima, ne da nema veze samo sa jednim smislenim diplomatskim pristupom, nego u priličnoij meri preti da anulira sve ono što se na današnjem sastankku dva premijera može pokrenuti, pa između ostalog i pitanje spornih tužbi. Sa druge strane valjda je normalno da se kontakti dve zemlje počnu otopljavati prvo susretom permijera koji treba da dogovore dalje pravce delovanja i rešavanja problema, pa da neka kruna svega bude sastanak dva predsednika, gde će se na primer domaćoj i svetskoj javnosti saopštiti šta je urađeno. Na kraju nije mi jasno ni ko je onda dogovarao ovaj sastanak ako je predsednik države bio protiv njega.

nesa

pre 11 godina

Dok god ti glavna tema bude genocid, tuzbe i slicno, do tad nemoj da me predstavljas nigde. Ako zaista zelis da doprineses ovoj zemlji, razgovaraj o tome sta ce biti sutra. Istoriju prepusti istoricarima. Nazalost, ti i nemas druge teme, jer za to sta ce biti sutra treba imati plan i viziju. Zalosno je to, i nadam se da uskoro neces vise biti predsednik.

Milorad

pre 11 godina

On je dodao da se kroz platformu o Kosovu Srbija saglasila s tim da na delu teritorije srpska vlast više nema nikakvog uticaja. Podnesi ostavku Nikolicu odmah!

kibicer

pre 11 godina

ovaj čovek ne ume da se ponaša, govori i razmišlja kao državnik. on bi da chatuje preko medija, al' ne biva to.
šta rade ti njegovi vajni savetnici? ima li ko da ga pouči kako se to radi?
u krajnjoj liniji, neka zove tadića...

jovan

pre 11 godina

E, dakle ne moze da sakrije vojvoda ljubomoru da mu neko ispred nosa odnosi politicke poene, pa to ti je. Taman je pomislio da je uvaljivanjem rezolucije poslao dacica u nemogucu misiju, kad ono- Milanovic. Covece, jos nisu ni zavrsili sluzbeni rucak on kuka po novinama.

glupanje luposti

pre 11 godina

kako ovaj covek lupa gluposti!!! mislim: prvo je trebalo da dođe do susreta dvojice predsednika Srbije i Hrvatske, pa onda: najcesce je sesti i rucati! da li je hteo da kaze da on i Ivo ne bi posle sastanka rucali zajedno? ako sam dobro shvatila, CRO je podnela tuzbu i zato premijer CRO ne treba da se sretne sa Dacicem jer nije iskren, a pre tog susreta predsednik CRO treba da se sretne sa Nikolicem?! uzas!

toma pobrkao loncice

pre 11 godina

Premijer je daleko bitnija funkcija od predsednika (u celoj Evropi, osim Rusije) tako da je ovo zapravo primarniji i vazniji susret. Predsednici (maskote) mogu a ne moraju da se sastaju.

Odgovor

pre 11 godina

Zato što je svima jasno, pa čak i tvojim dojučerašnjim saborcima u SNS da vodiš antievropsku politiku. Ja sam građanin Srbije i mene sigurno ne predstavljaš nigde iz bar dva razloga:

1. ja sam pošteno diplomirao na fakultetu, zna se kad i kog dana sam položio koji ispit

2. nisam nikad bio populista.

Flavius Valerius

pre 11 godina

Ja sam stvarno sokiran ne diplomatskim ponasanjem vaseg predsjednika! Prvo ste se bunili da nitko nece dijalog s vama, a sad kad je Milanovic u Beogradu, i jos nije ni otisao, vi opet kvarite i to malo sto je uspostavljeno. Totalni nedostatak realizma ali ni zahvalnosti jer je Milanovic bio vas gost i dosao je na inicijativu hrvatske diplomacije kad su mnogi vjerovali da ce za to biti potrebni mjeseci. Srbijanski politicki establishment ocito nije zadovoljan tko ce si pripisati "zasluge" zbog Milanoviceva dolaska i sada se ovakvim komenatima nastoji umanjiti njegov znacaj za vaseg koalicijskog partnera. Srbija moze biti sretna da je pocelo otopljavanje nakon niza neprimjerenih pa i bezobraznih komentara o Vukovaru i namjernog zahladivanaj odnosa sa Hrvatskom kojeg je Srbija inicirala nakon oslobadajuce haske presude. Hrvatska nije dala nikakav povod da se ti odnosi pokvare i niti ce to dati u buducnosti. Drago mi je da hrvatska diplomacija ima sve karakteristike moderne EU diplomacije koja ne nasjeda na svakoliku ujudurmu koja, od kako su narodnjaci na vlasti, redovito stize iz Beograda. I gospodine Nikolicu, pa strpite se vise, primice vas i Josipovic u Zagrebu, ali ne ide to tako na-vrat-na-nos kao da je diplomacija neka krcma pa se tezina izgovorenih rijeci ne ubraja i kao da se nista nije dogodilo. Budite zadovoljni sto su se nakon dva ministra srela i dva premijera a ne da kukate, mutite i kvarite tek obnovljene veze.

ala

pre 11 godina

1500 ljudi ne moze popravit koliko jedan(Tomislav Nikolic) moze pokvarit.
Najgore je to da on diplomatski potkopava Srbiju a sad je i vise nego ocito da on to i ima u namjeri jer ovo se nikako drugacije ne moze protumaciti.
Danas premijer Srbije popravlja odnose a predsjednik na drugoj strani grada te iste odnose pogorsava.
I onda se cudi sto svi mediji ne samo u regiji nego i u svijetu vide njega kao glavni problem u srpakoj diplomaciji,a on to objektivno i je.

crni domino

pre 11 godina

Sedi, cuti i uzivaj Tomo. Ovo je komplikovano za tebe.
Sta god da si radio, naopako si uradio.
Pusti pametnijima da vode politiku.
Time ces dati veci doprinos Srbiji.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu", rekao je Nikolić.

To i jeste NAJVECA KATASTROFA koja je danas mogla da "snadje" Srbiju !

nesa

pre 11 godina

Dok god ti glavna tema bude genocid, tuzbe i slicno, do tad nemoj da me predstavljas nigde. Ako zaista zelis da doprineses ovoj zemlji, razgovaraj o tome sta ce biti sutra. Istoriju prepusti istoricarima. Nazalost, ti i nemas druge teme, jer za to sta ce biti sutra treba imati plan i viziju. Zalosno je to, i nadam se da uskoro neces vise biti predsednik.

glupanje luposti

pre 11 godina

kako ovaj covek lupa gluposti!!! mislim: prvo je trebalo da dođe do susreta dvojice predsednika Srbije i Hrvatske, pa onda: najcesce je sesti i rucati! da li je hteo da kaze da on i Ivo ne bi posle sastanka rucali zajedno? ako sam dobro shvatila, CRO je podnela tuzbu i zato premijer CRO ne treba da se sretne sa Dacicem jer nije iskren, a pre tog susreta predsednik CRO treba da se sretne sa Nikolicem?! uzas!

usporedba

pre 11 godina

Taština i sujeta je ovladala ovim čovjekom. Nikolić nikako da se pomiri s činjenicom svoje (ne)važnosti. Problem je pokušaja usporedbe s Tadićem koji je bio bitan kao međunarodni sugovornik i preuzimao čak ingerencije koje ustavno nije imao iz čega je proizlazila njegova sveprisutnost.

observer

pre 11 godina

"On kaže da misli da je ovo pokušaj Hrvatske da mirno uplovi u EU iako zaista postoje pitanja koje Hrvatska nije rešila kao što je pitanje prognanih lica i imovine Srba koja uz srpsko protivljenje mogu da predstavljaju ozbiljan problem za ulazak u EU."

Ulazak Hrvatske u EU je gotova stvar. Nikakvo protivljenje Srbije to ne može da promeni.
Meni u sve ovome nije jasno zašto Tomislav Nikolić sabotira svaki pokušaj popravljanja odnosa između Hrvatske i Srbije.

kibicer

pre 11 godina

ovaj čovek ne ume da se ponaša, govori i razmišlja kao državnik. on bi da chatuje preko medija, al' ne biva to.
šta rade ti njegovi vajni savetnici? ima li ko da ga pouči kako se to radi?
u krajnjoj liniji, neka zove tadića...

mario

pre 11 godina

"On kaže da misli da je ovo pokušaj Hrvatske da mirno uplovi u EU "
Pa Hrvatska je praktično več članica EU i to je gotova stvar i što vam tu više nije jasno...ili vam kompleksi nedaju mira...

toma pobrkao loncice

pre 11 godina

Premijer je daleko bitnija funkcija od predsednika (u celoj Evropi, osim Rusije) tako da je ovo zapravo primarniji i vazniji susret. Predsednici (maskote) mogu a ne moraju da se sastaju.

Miloš

pre 11 godina

Ako smatrate, gospodine Nikoliću, da je prvo trebalo da se sastanu dva predsednika jer Vi zastupate zemlju, onda zbog susreta dva premijera ne zamerajte hrvatskom predsedniku nego svome premijeru ili još pre samome sebi, zato što niste naložili svome premijeru da se ne susretne sa hrvatskim.

Konstatacija

pre 11 godina

A zasto bi ti trebalo prvo sa Josipovicem.I on i ti ste ceremonijal majstori po Ustavu i Srbije i Hrvatske.Politiku vode vlade dve zemlje a ne predsednici

Hr1

pre 11 godina

Na dan posjete predsjednika Vlade RH Srbiji predsjednik Srbije se nalazi prozvanim da jos jednom proziva i vrijedja Hrvatsku? Zar zaista misli da je to prava strategija? Tuzno.

goran

pre 11 godina

ne sećam se da sam ikada čuo i pročitao ovako nešto.
ova izjava koja je da zlo bude veće data stranim medijima, ne da nema veze samo sa jednim smislenim diplomatskim pristupom, nego u priličnoij meri preti da anulira sve ono što se na današnjem sastankku dva premijera može pokrenuti, pa između ostalog i pitanje spornih tužbi. Sa druge strane valjda je normalno da se kontakti dve zemlje počnu otopljavati prvo susretom permijera koji treba da dogovore dalje pravce delovanja i rešavanja problema, pa da neka kruna svega bude sastanak dva predsednika, gde će se na primer domaćoj i svetskoj javnosti saopštiti šta je urađeno. Na kraju nije mi jasno ni ko je onda dogovarao ovaj sastanak ako je predsednik države bio protiv njega.

ALEX

pre 11 godina

To si trebao prvo sa Dačićem da se dogovoriš, a ne sad da plačeš što te Ivo neće. Važno da se u svim novinam može pročitati kako je naš državni vrh složan po svim pitanjima. Aha, al malo docnije...

Toxic

pre 11 godina

Ajde Tomo budi miran tebi dolazi Putin.
(boki, 16. januar 2013 15:10)

Misliš, ide Toma k Lukašenku? Ruku na srce, preterao je, bolje da ode negde da odmori.

jovan

pre 11 godina

E, dakle ne moze da sakrije vojvoda ljubomoru da mu neko ispred nosa odnosi politicke poene, pa to ti je. Taman je pomislio da je uvaljivanjem rezolucije poslao dacica u nemogucu misiju, kad ono- Milanovic. Covece, jos nisu ni zavrsili sluzbeni rucak on kuka po novinama.

Milos

pre 11 godina

Stav Nikolica o poseti Milanovica samo potvrdjuje da postoje dve politike: jedna Vladina i jedna Tomina.
Toma, inace, ovakvim izjavama radi ono sto najbolje ume - kvari odnose sa drugim drzavama! Letos je naljutio Grcku, sada sa ovom tzv. platformom Spaniju zbog "katalonskog modela", bolje mu je da cuti!

leško

pre 11 godina

Nikolić svaki dan pokazuje da nije ni intelektualno, a ni nekako drugačije dorastao funkciji koju obnaša! Tolika količina glupih izjava koje svakodnevno izjavljuje je da se čovjek zapita?
Uostalom, ništa čudno od čovjeka koji ni ne zna koji je fakultet završio i koju titulu posjeduje...
Jeste li Vi (Srbi) uopće svjesni tko Vas predstavlja?

taško ninja

pre 11 godina

Da li je Vama u Srbiji jasno da je u Hrvatskoj premijer najjača figura,predsjednik države je više paradnog karaktera i kao takav ne bi trebao imati veću težinu njegov posjet nego što je ovaj današnji ZM-a

Vesna

pre 11 godina

Pa sta na to kaze gospodim Prvi premijer? Mora da on ima neko trece misljenje. Ovaj Toma Diploma kao malo dete kome ne daju igracku-. Ma svima je jasno da njega niko nista ne pita,ali on nikako da ukapira. Ne brini se Tomo, uskoro ce Sveti Sava, pa eto tebe opet u prvom redu!

sasa

pre 11 godina

Pa posto ti nije jasno, mozda ja da ti kazem zasto Ivo nije sa tobom prvo, i zasto ne zeli da te vidi.
Ja sam Srbin, iz Srbije, pa ni ja ne bi da te vidim, a kamo li on... Tako da nemoj mnogo da se pitas. Mozda da odes na youtube pa nadjes svoje snimke iz 90tih pa tamo nadjes odgovor, vojvodo.

Andjela

pre 11 godina

Ovo sto je izgovorio ni malo ne lici na nesto sto jedan politicar
moze ikada da izgovori.

Odlicno je sto se Ivica video, i sto se prave koraci, bilo koje vrste.

Politika nije za pateticne...

Krstic

pre 11 godina

Alo, covece shvati vec jednom...!
NE VOLI TE I NE ZELI NIKO U SVOJOJ BLIZINI, POGOTOVO POLITICARI SUSEDNIH ZEMALJA...
Tebe mogu samo da vole tvoji banbusi od glasaca koji su izmanipulisani...
To sto te niko ne zeli i ne voli, to je trebalo da te zabrine pre nego sto si se kandidovao za predsednika i slucajno pobedio...
A ova tvoja danasnja izjava je jos vece dno dna i dokaz da ti nije mesto tu gde si sad......

mate_hr

pre 11 godina

"Predsednik Srbije je dodao i da MIlanovićeva poseta nije potpuno iskrena."

ovo je na nivou osnovne skole....
diplomacija i iskrenost, poglavlje 1. napisao Tomislav Nikolic

glasaci

pre 11 godina

Evo za koga ste glasali dragi sunarodnici.To vam je covek,veliki Srbin,koji je u medjuvremenu baveci se politikom ( ne radeci nista) sabrao hektar stambenog prostora.
Nema tu komentara uopste.

nećete u brazil

pre 11 godina

nikoliću izgleda ništa nije jasno, nije u situaciji bilo šta ovako bahato komentirati, no to je izgleda jače od njega,
morao bi biti puno, puno pitomiji, izgleda da uopće nije prepoznao delikatnu situaciju u kojoj se ovog trenutka srbija
nalazi.....

coco

pre 11 godina

I sta kad se sretnu?On ce tada Josipovicu objasniti da je zapravo zapadna Srpska granica Virovitica-Karlovac-Karlobag,da je Vukovar u stvari Srpski grad i tako nesto slicno.

komićno i tragično

pre 11 godina

''Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu", rekao je Nikolić.

E Srbijo, šta si dočekala. Predstavlja se četnički vojvoda, desna ruka čoveka optuženog za ratne zločine, čovek koji je svojim ponašanjem u više navrata narušavao ugled Skupštine, koji je izražavao jasne pretenzije na teritoriju druge suverene države, čovek koji je pokušavao da ruši Ustav tako što je pokušavao da Srbiju proglasi ruskom gubernijom, čovek koji je prizivao ubistvo premijera, čovek koji je na sramotan način dobio diplomu visoke škole, čovek koji nas je za 6 meseci predsdnikovanja posvađao sa skoro svim državama u okruženju i čovek koji je 3 puta izgubio na predsedničkim izborima.

Pera

pre 11 godina

Tomo, da ti pomognem, ovo su tvoje opcije:

1) Da sednes na stiropor i krenes sa ranim uskrsnjim postom. Pa ko duze izdrzi: Ivo ili ti.

2) Da brzo pronadjes Ivu negde na nekoj konferenciji u Evropi i iznenadis ga tamo, a domacoj javnosti predocis da je sastanak bio barem 10 minuta duzi od Dacicevog.

3) Da u skladu sa Ustavom, tj. preambulom, jos koliko sutra podignes mobilizacijsku uzbunu i kao vrhovni komandant pokrenes tenkove ka Presevu. Ako u Ustavu pise da je Kosovo neotudjivi deo Srbije, i ako u istom Ustavu pise da vojska brani integritet Srbije, to znaci da je svaki dan cekanja protivustavan cin.

4) Da odes kuci i napravis jos jedno 200 l sljivovice.

5) Da se povuces iz javnosti na jedno mesec, dva i konacno doktoriras iz recimo medicine.

savo mudri

pre 11 godina

Moraš se Tomo odreći četničkih ideja u pravu je Josipović ne bi ni ja sa tobom razgovarao a kamoli na ručak.Ne možeš im ti Tomo određivati šta če oni slaviti kao ni oni tebi.

Srbin

pre 11 godina

Opet jedan isti pisac komentara podrske Nikolicu.Samo mneja imena.Ajde care da vidimo koliko imena u srbiji postoji

Diplomo.Vidis da te niko bre ne zarezuje.Pusti ljude koji mogu da razgovaraju. Stalno se duris kao seljacka mlada. Shvati da si samo ceremonijal majstor

Milan

pre 11 godina

Šta zna Tomislav kako kreće otopljavanje odnosa između država! On ih je u svom političkom delovanju unazad dvadeset godina samo zaleđivao i do apsolutne nule (-273 prim.kom.za neupućenog T.)! Pre par decenija otopljavanje SAD i Kinekrenulo je susretom stonoteniskih reprezentacija!!!
Pa je išao Kisindžer! Predsednici se nikada nisu sreli!!!
Drugo je osećati da si nesposoban za funkciju na koju si ,bojkotom većine,slučajno izabran pa sada ne znaš ni sa kim ni kako nametnuti svoju iskrivljenu devedesetašku sliku o svetu i Srbiji svima i svuda!
Tomislave, u penziju, nisi ti za otopljavanje i saradnju, u tebi je još samo mržnja i netolerancija i to se neće promeniti nažalost NIKADA!

Poldi

pre 11 godina

Nikolic i Vucic su svojevremeno telali na sav glas gde bi oni povukli granicu. Sada kada im je taj san propao, kao reciklirani cetnici nastoje da gurnu svoju nacionalisticku proslost pod tepih, ali to kod "susjeda" ne pali.

Gabi

pre 11 godina

Nikolić: Prvo je trebalo ja sa Ivom

Šta mislite predsedniče, zar nije prvo trebalo izbeći retoriku Karlovac, Karlobag, Ogulin, Virovitica?

Iznogud

pre 11 godina

Reci cu ovo najpristojnije sto mogu: nas predsednik Tomislav Nikolic je pravi kr.....!
Nisam bio neljubazan ni zloban, nevaspitan i nisam preterao - jednostavno to je cinjenica i to je svakom objektivnom coveku jasno.
Sve najbolje.

Tuga, brate, tuga ...

pre 11 godina

Ovom malo-malo, pa neko zavuče. Prvo njegov saborac Vučić, sa platformom, a sad i Dačić sa ovim. A Nikolić, jadan, ko dete: "Samnom niko neće da se igra".

Milorad

pre 11 godina

On je dodao da se kroz platformu o Kosovu Srbija saglasila s tim da na delu teritorije srpska vlast više nema nikakvog uticaja. Podnesi ostavku Nikolicu odmah!

Miki

pre 11 godina

Pa gospodine predsedniče, Srbija više nema ni sekunde vremena za vaše uterivanje vaše istine svima po regionu a i šire, za vašu politiku "slona u staklarskoj radnji"! Svaki problem koji smo sa bilo kim imali vi ste produbili, ni na jednom planu niste pomerili stvari ni milimetar unapred, čak je i vaša platforma bila katastrofa pa ju je vaša vlada promenila do neprepoznatljivosti! I ova vaša provala sitničarske političke ljubomore samo pokazuje vašu nesposobnost da shvatite da je politika nešto drugo a ne mesto za isterivanje bilo kakvih kompleksa i ja pa ja nadgornjavanja vas i premijera!Previše vas je na novoj dužnosti brzo pregazilo vreme i događaji, pustite zato one koji znaju i žele nešto korisno da urade bez vas da to i urade i ne smatajte im , za dobro Srbije!

Ситничар

pre 11 godina

A нико не види да Милановић није хтео да види ни Вучића. Који је констениран, ваљда?

SacuvajBoze!?!?

pre 11 godina

Evo zbog ovakvih stvari, neko ko nije zavrsio skolu, ne sme da bude na odgovornoj javnoj funkciji !

Gospodine Predsednice, Vi jednostavno ne smete da radite i pricate ono sto mislite. Ukoliko postoje nesuglasice u drzavnom vrhu to se resava tiho i tajno, jer se u suprotnom slabi pozicija Srbije u ocima njenih protivnika i u ocima sveta. Ovo nije 1815 pa da nepismeni obor-knez vodi zemlju u svetlu buducnost, a ni Vi niste Milos Obrenovic pa da sami odete Sultanu na noge za dobrobit Srbije. Niste vazni ni Vi ni Vasa sujeta nego dobrobit Srbije. Ukoliko ne mozete da ne pricate ono sto mislite onda bi najbolje bilo da cutite (mada je sad vec kasno, jer svi znaju sta mislite).

Podsecate na Sarah Palin ... Ona je isto populista kao i Vi, neobrazovane mase su je volele, ali nije znala nista i otisla je u zaborav gde joj je i mesto.

Preporucujem da procitate knjige "Zasto se kaze" i "Ispeci pa reci" od Ivana Klajna. Sve je lepo objasnjeno te vam nece trebati tumac. Jos cetiri duge godine cete biti na mestu na kom jeste, te Vas molim da se malo uozbiljite.

Nenad

pre 11 godina

Najiskrenije molim Predsednika Republike Hrvatske da se sretne sa Predsednikom Republike Srbije, jer, ovaj naš, ume da bude nezgodan kad se naljuti. Tako je prošli put seo na stiropor, odbijao da jede i prehladio se pa su, umesto da spašavaju živote stvarno bolesnima, tri vrhunska dijagnostičara i čitav puk ostalog medicinskog osoblja morali danima da mu donose supu (valjda nije bila Podravka) da bi se oporavio. Ako sad padne u bes, pa se zainati....ko zna kakva će nas nesreća zadesiti.

JVC

pre 11 godina

То што у окружењу не желе да са вама комуницирају,нису криви грађани Србије.Једини узрок свега сте ви лично,и ваше политичко деловање,од када се њоме бавите па до данас.Лично није ми пријатно што се то дешава али што каже наш народ :шта сејеш то жањеш.

komentar

pre 11 godina

Zaobiđen si, Nikolicu, poradi tvojih izjava.
Nemoj se sad duriti, sam si si kriv. Nemoj biti dijete, take it like a man.

Na koncu dana, kod nas jest predsjednik trivijalna uloga. Puno je veca gesta susret premijera koji je de facto vodja drzave. Ionako slaba korist od tih susreta u sustini.

Dule

pre 11 godina

Jos uvek nemogu da verujem da nam je ovaj covek predsednik drzave... Koliko mu jos vremena treba da shvati da se takvim stavom nikada nece pomiriti sa hrvatima? Covek koga vode emocije nije za drzavnika. Neko bi trebao da mu skrene paznju na to.

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Na dan posjete predsjednika Vlade RH Srbiji predsjednik Srbije se nalazi prozvanim da jos jednom proziva i vrijedja Hrvatsku? Zar zaista misli da je to prava strategija? Tuzno.
(Hr1, 16. januar 2013 16:06)

Nemojte se ljutiti i uzbuđivati bilo kakvom izjavom predsednika. Kredibilitet njegovih izjava je diskutabilan, vrlo često bez sensus communis i ne uzima se za ozbiljno kod većine obrazovanih Srba. A, sa druge strane postoji nešto što se zove i , što su njemu nepoznati pojmovi.

Adam

pre 11 godina

Ovaj vaš četnički vojvoda od Predsjednika Republike zaista se ponaša kao uvrijedjena frajla ! A kladim se u što god hoćete da bi - da se Milanović bio spreman s njime sresti, makar na 5-6 minuta, ali prvenstveno da se najprije sreo s njim pa onda s Dačićem - cvjetao od oduševljenja i rasplivao se o tome kako hrvatsko-srpski odnosi trebaju biti što bolji itd., a da bi isto to pisali i ovi nesretni SNS-ovci što ovako groteskno pisuckaju komentare po direktivi. Mene bi uistinu bilo sram da je ovo predsjednik moje države (ne samo zbog ovakvih izjava, naravno).

zodiac

pre 11 godina

Raduje me broj komentara koji osudju tomu diplomu na ovo sto je izjavio... Zalosno kakav nam je predsednik vuk dlaku ne menja ili kako god. Primetio sam isto u komentarima kao “bravo tomo,konacno pravi predsednik“ Jedna osoba napisala sve te komentare,samo zamenila nick. Vlada se trudi na neki nacin a predsednik je najgori na svetu NAJGORI i gradjani treba da se stide svi koji su ga glasali.

1%

pre 11 godina

Tuzni , stari covece, cika Toma Zmaj....koga ti to predstavljas....
Dobio si izbore sa manje od 50% osvojenih glasova, sto se nikad nije desilo do sad. Na sve to, manje od 50% od manje od 50% izaslih....tuzni covece koji ne znas cak ni da se nasmejes. Odmah da ti kazem da mene ne predstavljas i molim te da se uopste ne trudis da to cinis, ni po koju cenu. Ako bi barem hteo da mi ispunis zelju da do kraja mandata ( ako ne bude kraci), vise ne izlazis u javnost i skloni se da ne smetas...tuzni covece, koji ne znas srpsku knjizevnost, a mislis da si veci srbin i pravoslavac od Svetog Save...tuzni covece..

ivica je glavni

pre 11 godina

Diplomislava pukla ljubomora, hehehe (a izgleda mu jos nisu rekli ni da je predsednik samo protokolarna funkcija). Realno i Vucic ima bitniju funkciju (vicepremijer) od Tome

don vitale

pre 11 godina

Najbolji komentar Nikolićevom komentaru Milanovićeve posete Srbiji dala je RTL televizija konstatacijom da je predsednik ljubomoran na susret Dačića i Milanovića. Stoposto tačno. A kako da ne bude ljubomoran kada
premijera i prvog zamenika tetoše i na najvišim nivoima dočekuju po belom svetu, a njegov najveći domet je ambasador Belorusije u Beogradu. Predsednik Nikolić nas je nažalost uverio da državu može predstavljati i neko ko je gori čak i od Borisa Tadića.

mina

pre 11 godina

Što je ovaj čovek lepo ograničio od odgovornosti - toplo mu, lepo, obezbedio i unuke, tu i tamo otputuje, položi neki venac, da neku izjavu(kakvu takvu), pohvali Rusiju i svoju rakiju, - pa on može ovako ne 5, nego 50 godina.

klenga

pre 11 godina

ma jeste,ti ćeš da lupetaš gluposti,i svi će to da ti praštaju..pa kad si postao precednik,valjda si mogao malo da se suzdržiš...jedino te onaj nesretni lukašenko zove,tvoj pobratim i sapatnik u izolaciji i neuzvračenoj ljubavi prema rusiji...i onda kukaš kako te niko ne voli...

milorad

pre 11 godina

Nas vrli Predsednik Republike treba da zna sledece:
-Diplomatija se u svetu uci na Kembridzu,Itonu,...,a kod nas se uci na ulici sedeci na stiroporu.
-U diplomatiji je nerazumno reci , NE JER vec je razumno i mudro reci DA ALI.
E to se ne uci na ekspres fakultetima i uz kazan za pecenje rakije.

slovenac, dugogodišni čitalac!

pre 11 godina

Lepo sam vam savetovao pre dva dana, da mu za nekoliko dana stavite br..icu, ili ga šaljete u šoping u Moskvu, a niste hteli ni da mi objavite. Evo vam rezultata!:)

crni domino

pre 11 godina

(blaza, 16. januar 2013 19:34)
Blazo, Srpski domacin, Otac nacije, deda Toma Nikolic je kupio diplomu mastera. On nije polagao svaki ispit posteno, pisao i odbranio diplomski rad kao ja. Ponasanjem i izjavama pokazuje koliko je malo obrazovan!
Drugo, kada bude rekao da je bio genocid u Srebrenici, tada ce biti i moj Predsednik i tada ce drzavnici celog sveta hteti da razgovaraju sa njim. Zbog njega, svet zazire i prema Srbiji, verujuci da smo i mi isti kao nas predsednik. Ne nismo takvi, i nas je vise od pola u Srbiji.
Blazo, vase radikalsko ponasanje i radikalska shvatanja ne mogu se promeniti preko noci prostom promenom naziva stranke. Vasi izabranici na vlasti jos uvek se ponasaju radikalski neotesano, a vi to podrzavate. To nije dobro za Srbiju!

Marko Ivančić

pre 11 godina

Ovaj Nikolić je katastrofa sama po sebi. Svakom sledećom izjavom pravu bu...u od sebe i ujedno štetu Srbiji. Hitno na vanredne predsedničke izbore dok nas ovaj diplomirani majstor ne posvadja sa celim svetom.

sale60

pre 11 godina

Sve navedeno je od pocetka ocigledno. Stav hrvatskog premijera, od pocetka, je da on u stvari nama cini uslugu time sto dolazi i sam se pretstavlja kao neko ko je dosao u Srbiju po sistemu "ajd'dobro doci cu kad ste navalili" ali predsednik nece jer jos nije zadovoljan ponasanjem druge strane.
(Slavica, 16. januar 2013 16:23)

Stvarno se ne zna ko je zaglupljeniji i veci pateticar, dali Toma Diploma ili obozavaoci njegovog "lika i dela". Ali je sigurno da obe strane donose zlo Srbiji.
Ovoliko populizma, dnevno politicke izjave, neodmerene izjave, lazi,kontradiktornosti, nije bilo ni kod Milosevica. Tomo bre, pa i Milosevic je extra drzavnik za tebe. Ponasas se ko uvredjena mlada prve bracne noci.

slavko SB

pre 11 godina

E gospodine Nikolicu sa Ivom nece moci sve dok budes izjavljivao da je Vukovar srpski grad i da hrvati tamo nemaju sta da traze!!¨Jedan ozbiljan politicar zemlje koja je priznala Hrvatsku tako nesto ne izjavljuje, a onda se cudis sto Ivo nema interesa za sastanak !!! Gospodine Nikolicu u mnogo cemu me podsjecas na pok. Milosevica koji je takodje pricao ono sto narod zeli cuti iako to nije imalo veze sa istinom!!

dno2

pre 11 godina

covece ne zeli te niko...
znaju ljudi gde ste bili i sta ste radili,pricali.
samo se vi ne secate toga.Sta vredi kada vi tri puta dnevno menjate stav ili pricu.

bezimena

pre 11 godina

Ovo je prvi put da neki nas predsednik zastupa nase interese. Najzad duh srpstva.
(kate, 16. januar 2013 15:31)

A interes je šta? Posvadjati se sa svim balkanskim zemljama u okruženju, sa EU i USA i zamandaliti tor?

Duh sprstva!? Meni mnogo više liči na avet...

Kako seješ tako i žanješ

pre 11 godina

Malo postovanja prema predsedniku Tomi Nikolicu jer je on jedino direktno izabran od naroda
(stolica, 16. januar 2013 18:45)

Da li je potrebno da te podsećam kakav je bio vaš odnos prema bivšem predsedniku?
Da li je potrebno da te podsećam kakvim ste ga sve imenima nazivali?
A sad umeš da tražiš malo poštovanja prema predsedniku?
P.S. Poštovanje se stiče, a ne dobija na izborima.

Novinar

pre 11 godina

Ne zna sta je svima pa ne umiru da pricaju sa Nikolicem. Bilo bi dobro da neko napravi kolaz - hroniku od radikalskih i vojvodskih dana do danas sve na jednom mestu. Ima dosta materijala pismenog usmenog i video zapisa. Ja bih mogao to napraviti samo iz izvora dostupnih svima ali niko osim zutih novina ne bi objavio. Ipak je on neciji predsednik. Nazalost.

prošo voz

pre 11 godina

sve što je predsednik Nikolic rekao za dolazak Hrvatskog premijera je potpuno u pravu, ako Hrvati hoće pomirenje prvo u posetu Srbiji treba da dođe predsednik a ne premijer. SM
(Mirjana, 16. januar 2013 17:10)

ne, hrvati više neće ništa !!!
njima je dobro, idu na zapad
od istoka su dignuli ruke (i interese)

nekada, davno željeli su pregovore, dogovore sa srbijom ali odustali su
ne znam da li je to najbolja hrvatska odluka, ali tako je

Profesor Kiks-Maler

pre 11 godina

"Tuzni , stari covece, cika Toma Zmaj....koga ti to predstavljas....
Dobio si izbore sa manje od 50% osvojenih glasova, sto se nikad nije desilo do sad. Na sve to, manje od 50% od manje od 50% izaslih....tuzni covece koji ne znas cak ni da se nasmejes. Odmah da ti kazem da mene ne predstavljas i molim te da se uopste ne trudis da to cinis, ni po koju cenu. Ako bi barem hteo da mi ispunis zelju da do kraja mandata ( ako ne bude kraci), vise ne izlazis u javnost i skloni se da ne smetas...tuzni covece, koji ne znas srpsku knjizevnost, a mislis da si veci srbin i pravoslavac od Svetog Save...tuzni covece.."

:)

Jedina istina

pre 11 godina

Jeste da je izabran za Predsednika ali treba prestati umsiljati da zastupa ceo cak ni vecinu srpskog naroda. Jeste da ih se namnozilo nazalost.

basta

pre 11 godina

Nikolic bi da se sastaje i kroji samo po njegovim argumentima,e tako ne moze predsednice.Dacic je ipak mnogo zreliji za te poslove od vas.Mislim da ste vi kocnicar i da sa vama nece biti napretka.Od kada ste na vlasti najvise ste doprineli na zamrzavanju odnosa sa susedima i pustanju kriminalaca na slobodu.

klosar72

pre 11 godina

"Rugati se nasem predsedniku je samo ruzna slika koju cete slabo videti i cuti kod Hrvata.
(stolica, 16. januar 2013 18:45) "

Pa to je zato što Toma nije njima predsednik, već nama.

A da je njima predsedn ik, začudio bi se šta bi sve video i čuo, pa ne treba da se čudiš ni nama.

Pa ti sad vidi....

Zg

pre 11 godina

Prosto je neverovatno koliko su zadojeni mržnjom koja se kod njih verovatno prenosi sa kolena na koleno prema Srbima i svime što ima veze sa Srbijom.Sa druge strane,tako nešto je nemoguće pročitati na nekom srpskom sajtu,pa čak ni na onim nacionalističkim forumima.
(Matej-Banaćanin, 16. januar 2013 18:32)

Svrati na Kurir. Tamo je normalno da su Dubrovnik, Dalmacija (sa svim otocima) i Vukovar oduvijek bili srpski i stalno se izmišljaju neki popisi stanovništva i ideje da se u Dubrovniku nitko do 1991. nije izjašnjavao kao Hrvat (ali hrvatski pokušaji demantija utemeljeni na činjenicama budu cenzurirani). Prođe često i pokoji "biće mesa, biće mesa" komentar. Evo, svježe je "sloboda za heroja Radovana Karadžića" (može i Mladića kad bude članak o njemu). Naravno, ona laž da je Hrvatska protjerala Srbe 1995. godine također je cijelo vrijeme prisutna.

Možeš svratiti i na Indexov forum - taj se ne moderira, pa redovito možeš čitati izjave poput "žao mi je što je u Vukovaru ubijeno samo hiljadu Krvata", uz prikladne odgovore od strane hrvatskih forumaša :)

Slavonija

pre 11 godina

Predsjednik HR i Srbije uopće nisu bitni jer josipovic nema nikakve ovlasti!!Josipovic ne moze nista dogovoriti s Nikolicem bez nase vlade jedino moze turusticki u bg.Tako da mi je logicnije da se sastanu Milanović i Dacic.Podrška susretu i normaluzaciji odnosa na političkom nivou.A u mom privatnom životu odnosi su normalni sa srbima i to ne Moze ni jedna politika pokvariti.

Lala

pre 11 godina

Ovaj bi posvadjao dva oka u glavi a ne dve drzave. SNS zajedno sa Vucicem mora ozbiljno da razmisli da li je bolje smenjivati i zrtvovati coveka proslosti - Nikolica ili celu SNS na celu sa Vucicem. Odluku treba sto pre doneti.

profesor

pre 11 godina

Zelja preCednika da postane predsednik je velika ali se to desiti nece.Covek se ne menja i ne uci u poznim godinama.Ajde sto bruka sebe,ako zeli da uradi nesto dobro za nas i svoju zemlju,neka podnese ostavku.Neka pece rakiju,igra se sa unucina ili sta vec.Srbija stvarno nema ni vremena ni snage za jos jedan eksperiment.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Za razliku od predhodne vlasti u kojoj je "Premijer" bio samo "marioneta" danas imamo "obrnutu situaciju" tako da je danas funkcija Predsednika Srbije samo "MARIONETSKA" !

g-din

pre 11 godina

Sta spominjete Tadica. Tadic je bio GOSPODIN, u svakom pogledu.
Jedina greska, mnogima je pomogao da postanu neko i nesto( Cvijan, Jeremic, Petrovic, Dacic i ...) a oni su......

pop

pre 11 godina

Vucic je marginalizovao i tebe i Dacica tako da sve odluke u drzavi donosi on.Dacica drzi u sahu pretnjom hapsenjima clanova sps-a,tako da osim sto drzi i vojsku i policiju,sluzbe bezbednosti,sada sklapa i ugovore koji se ticu ekonomije.Previse vlasti u rukama jednog coveka ,sto nece izaci na dobro.Najbolji primer je platforma Nikolica koju nije podrzao ni predsednik njegove partije Vucic.Zanimljivo je da su prvu verziju podrzali Srbi sa Kosova ,da bi se ona posle izmenila na zahtev Vucica i Dacica i usvojila u skupstini.Sada te miniraju i sa Hrvatskom,tako da se stice utisak da nisi bitan uopste u drzavi.Iza leda ti vise radi Vucic nego Dacic

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Ubedjen sam da na putu ka EU Hrvatska nama moze pomoci,a mi njima niti mozemo pomoci niti odmoci jer jednostavno nas niko ne slusa ili nam ne veruje.

dragan

pre 11 godina

Nikolic nikada nista pametno nije rekao a jos manje uradio.Ali ima sansu da uradi veliku stvar za sve Srbe na svetu koji su za njega glasali i koji nisu a to je DA IZMISLI NEKI RAZLOG I PODNESE OSTAVKU da nas vise ne sramoti.

Damir

pre 11 godina

koja uz srpsko protivljenje, mogu da predstavljaju ozbiljan problem za ulazak u EU.

Ovaj čovjek zaista nije normalan,halo od kada se to Srbija pita za ulazak HR u EU , ti si pobrkao lonćiće , nas će se pitati za Srbiju , ali tek za jedno petnastak godina.

milan

pre 11 godina

Kao prvo ovo nije bilo za Josipovica nego za Dacica a kao drugo Nikolic mora prvi da ispegla neke svoje stavove pa onda on da se javi Ivi kako on kaze.

autsajder

pre 11 godina

Hrvati su patološki zadojeni mržnjom prema Srbima do gotesknih granica. Takve mržnje nema nigde više u Evropi, možemo zatvarati oči koliko hoćemo ali to ostaje tako.
(jack, 16. januar 2013 19:58)

A mi Hrvate patološki volimo, da takve ljubavi nema nigde više u Evropi, možemo zatvarati oči koliko hoćemo ali to ostaje tako. Toliko ih volimo da smo im porusili i popalili pola drzave. Dacic-Milanovic pzdravljam, razgovarati i miriti treba neprekidno, svi smo mi braca na kraju krajeva.

s.

pre 11 godina

"Ako je samo papir merilo vrednosti čoveka onda ću pocepati svoju diplomu."
(NinaR., 16. januar 2013 16:08)

Očigledno si do nje došla na lak način, možda ste ti i Nikolić i kolege.

kobe bryant

pre 11 godina

Neverovato kako su sujeta i taština obuzeli ovog čoveka. Ni Tadić nije uradio ništa posebno i razočarao je svoje birače, ali je za razliku od ovoga znao da se ponaša primereno svom statusu. Njegove su rečenice bile odmerene, smisaone, iskazane diplomatskim rečnikom, a Tomine prazne, a priotom cinične, ironične i svakako neduhovite (čak i kad se trudi da bude duhovit). Zbog toga je prava muka slušati njegove izjave. Dobro, ima li taj čovek savetnike koji bi mogli da mu pišu govore i izjave za medije?

NiK

pre 11 godina

Toma Nikolic je trebalo da iskoristi ovu posetu i organizuje "susret na vrhu", a ne da koristi medije da se zali na drugog. Uvek je neko drugi kriv, a zaboravlja da nosi breme proslosti jedne pogubne politike. Nismo u predskolskoj ustanovi, mada Srbija kao da je u predpolitickom dobu...

mirko

pre 11 godina

Nikolic je u pravu kada kaze da Hrvatska nije iskrena, jedno radi, drugo prica, a trece planira. Treba malo da se ugledamo na njih.
(Stojanovski, 16. januar 2013 17:00)

Ako misliš da je to vrlina, onda se ne čudim što hvališ Nikolića.

Ladislav

pre 11 godina

Ovaj nije vredan komentara i vremena , ali ne mogu da se obuzdam . Svaki put kada se nesto tice njegovih izjava ja iznova crvenim i sramota me je sto mi je ovo predsednik drzave. Bez takta, politicke kulture a o diplomatskoj mudrosti da i ne govorimo. Sramota nevidjena.

Duro

pre 11 godina

@ Matej-Banaćanin "Evo ja kao Slovak iz Vojvodine pokušaću biti nepristrasan i daću komentar koji nikoga neće uvrediti...." i "Toliko kompleksa i frustracija na jednom mestu..."
Izgleda to što ste, barem tako navodite, Slovak apriori kod vas znači da ste u pravu i pošten i dobar čovjek, pa pravedni čovječe koji misliš da svojim komentarom nećeš nikoga uvrijediti predlažem Vam da odete u Ilok i pitajte svoje sunarodnjake ( Slovake) što bi rekli o tome što su sproveli Srbi njihovi susjedi i najvjerojatnije lojalni (valjda i koji Slovak) iz Srbije.Kad to čujete, svoje komentare o dojenosti ostavite za svoju unučad kada nedao dragi Bog vaša djeca prođu ono što su prošla nečija u Vukovaru i Iloku. Sve to su napravili susjedi Srbi koji su još jučer tvrdili da su prijatelji i braća, a onda su preko noći preodjenuli i obukli pravo lice, ako je i od brata puno je.Predlažem vam kao banaćaninu:odite do Begejaca, Stajićeva (valjda znate gdje su ta mjesta) i zamislite svoju djecu ili sebe u besplatnom smještaju za koje Srbija tvrdi da nije organizirala a ostatak svijeta, koji gle za divno čudo ih smatra prevrtljivcima, ..., to jednostavno zove:logorima.
Ako želite da u vašem mjestu u Srbiji,djeca od jaslica budu razdvojena od drugih jer su Srbi nema problema ali u RH uskoror neće ići.Imaju prava i zaštićeni su kao lički medvjedi ali trebaju znati,to će se uskoro pokazati,da prava i slobode nose i obveze .Možeš pisati i hijeroglifima ali to te neće činiti boljim čovjekom.

oli

pre 11 godina

ćitajući što prenosite, stav pred.srbije nikolića, pada mi napamet kao da se želi pokazati kao dobar otac loše djece, sve izvrće za svoje dobro, nažalost istina je daleko od njegovog stava on je loš otac vodja dobrog djeteta države koju vodi samo kroz stramputice umjesto da sjedne i povede svoju zemlju kako treba prvo počisti sebe da bi drugima mogao pričati.... možda če se neki ljutiti na ovaj moj komentar ali moje mišljenje je takovo... poz iz zgb-a...

DusanBg

pre 11 godina

Covek je iznenadjen kada je postao predsednik. Dobio je izgubljene izbore jer su se ljudi uspavali. I sada je samo tu, sam dok ne prodje mandat....Bolje da ne pravi probleme nego uziva u svako danu.

Iskreno

pre 11 godina

Onako kako Tomo shvaca stvari ispadne da Ivo ne zeli da se sastane sa Tomom zato sto je iskren. Onda zasto Tomo insistira da se sastaje sa Ivom? Je l´to da mu razbije iskrenost?

Duro

pre 11 godina

@ Milos "Stav Nikolica o poseti Milanovica samo potvrdjuje da postoje dve politike: jedna Vladina i jedna Tomina. "

O podeli ovlasti i poslova bi Toma trebao znati šta je vladin delokrug i maniti se ovakvih i sličnih izjava ... ne sme biti dve politike treba biti samo jedna i to vladina, a to šta Toma želi biti veći Tadić od Tadića a to već priča za ...

Uozbiljite se

pre 11 godina

Koliko je meni poznato kada su zaledjeni odnosi onda se pocinje odledjuje na drugim nivoima dok se ne utaba put za susret na najvisem nivou. Zasto se on ne sastane sa Tacijem kada je Taci rekao da bi se sastao sa njim. naravno ne na proslavi Bozica nego diplomatskim putem. Ne nego prvo salje razne izaslanike....jer Taci nije podoban. E pa ni on nije podoban - negde manje negde vise po zaslugama.

VladimirUE

pre 11 godina

@blaza
Nikolic ne uziva vecinsku podrsku Srbije, posebno ne u pogorsanju odnosa sa susedima, u prvom krugu je imao manje glasova, a u drugom za malo pobedio zahvaljujuci lazima i izdaji bas ovog kojeg ovde kritikuje. A nacin na koji je stekao diplomu mastera je sramota za Srbiju.

novosadjanka

pre 11 godina

Hm, Milanovic je Predsednik Hrvatske,to znamo, a znas li ti čega si ti predsednik...pa ne znaju se ni granice te tvoje tzv. drzave...?????

paka

pre 11 godina

nasla se vila u cem nije bila...pa, se ponasa kao slon u staklarskoj radnji!
mene ovako "skolovan diplomata" ne moze da predstavlja, dakle ni da me miri ili svadi s bilo kim!
nasa je velika sramota sto je on na andricevom vencu i decenijama cemo ispravljati upravo tu "krivu drinu"! pametnom dosta!

bezimena

pre 11 godina

Za razliku od Borisa Tadića koji se borio za svoje lične interese, i interese potpredsenika i ostalih funkcionera DS-a, Nikolić se bori za Srbiju i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije.
(Sanja, 16. januar 2013 21:19)

Nije istina. Potkrepite svoju izjavu makar jednom ČINJENICOM!
Istina je suprotna, upravo T. Nikolić se ceo život bori samo za SEBE! Sam je govorio da je sve postigao u životu (materijalno, od poslaničke plate...) i da mu je jedina još želja da bude predsednik države (to zbog svoje sujete).

Dragan

pre 11 godina

Na osnovu cega Nikolic izjavljuje da je trebalo prvo on da se sretne "s Ivom" ? Da li treba da ga neko podseti na sve njegove izjave i reakcije pa da onda on sam konstatuje da li moze da se sretne "s Ivom"? Koliko go to ne imponovalo mnogima, g. Josipovic je dostojan predsednicke titule, dok Nikolic to nije. Uz to Nikolic ocigledno zaboravlja da vise nismo u nekoj Jugoslaviji i da nismo vise "drugovi", pa zato hrvatski predsednik za njeg nije Ivo. Stvar diplomatije i licne kulture.

Goran

pre 11 godina

Mi sve radimo u zadnji cas i uvek nam se svaki problem internacionalizuje jer ga ne resavamo odmah. Trebalo je taj spomenik srusiti prvog sata kada je postavljen. Niko ne bi ni znao, malo bi se bunili i tacka, sada ce rusenje doci na naslovne strane.

Hr1

pre 11 godina

Na dan posjete predsjednika Vlade RH Srbiji predsjednik Srbije se nalazi prozvanim da jos jednom proziva i vrijedja Hrvatsku? Zar zaista misli da je to prava strategija? Tuzno.
(Hr1, 16. januar 2013 16:06)

Nemojte se ljutiti i uzbuđivati bilo kakvom izjavom predsednika. Kredibilitet njegovih izjava je diskutabilan, vrlo često bez sensus communis i ne uzima se za ozbiljno kod većine obrazovanih Srba. A, sa druge strane postoji nešto što se zove i , što su njemu nepoznati pojmovi.
(Vanja Petrovic, 16. januar 2013 17:55)

Razumijem vas samo mi je kao osobi koja zeli sto bolje odnose i ekonomsko-drustveni napredak obje nase zemlje tuzno citati takve izjave i verbalni "samar" Dacicu i Milanovicu, otvoreno neprijateljski i vjerujem smisljeni da potkopa danasnji susret i odnose u cjelini. Tek sad je potpuno izvjesno da Josipovic ne moze i nece pristati na sastanak u cemu ga sad apsolutno podrzavaju i gradjani i Vlada. Nadam se da ce pragmaticni Vucic naci nacina da neutralizira Nikolicevo (ne)djelovanje u blizoj buducnosti.

Milan.

pre 11 godina

Sada je potpuno jasno da su namere predsednika gasenje Srpskih opstina na Severu KiM i pokusace se nasilna integracija u institucije tzv. nezavisnog Kosova to je cilj predsednika Nikolica. Prvo je prevario Srbe sa Kosmeta izmenom platforme a sada su se karte potpuno otvorile.

Pedja Nikic

pre 11 godina

Koliko je mene, pravoslavnog Srbina, sramota svaki put kad se ovaj covek pojavi u javnosti...samo se zapitam sta bi na celu ovu postavku nasih politicara rekli sveti Sava, despot Stefan Lazarevic, Dositej Obradovic, Vuk Karadzic...sramota, velika sramota...

taraba

pre 11 godina

I sta je tu sporno?! Dacica nije birao narod nego je pravio dilove,a Nikolica je birao narod..znaci da je bitniji!
(Obilic)

Aha sada shvatam - zato se PREDSEDNIK ZALI NARODU. Razmotricemo gospodine predsednice i obavestiti o ishodu vase zalbe u razumnom roku.

Mafrinazg

pre 11 godina

Treba zakopati ratne sekire, svako da odgovara za svoja nedela, i ostaviti obican svet da zivi svoj zivot. Pozdrav.
(Rade, 16. januar 2013 16:38)

Tako je. Počnimo od Nikolića i Vučića. Pozdrav.

superhik

pre 11 godina

Pa naravno da neće s tobom da se sastane. Majstore, pa ne možeš danas da budeš četnički vojvoda i desničar, a onda skineš bedž i postaneš veliki evropejac! Uspeo si da prevariš nesrećne srbe koji su glasali za tebe jer su se nadali boljem životu, ali ne brini, neće još dugo da te podržavaju. Predlažem da kad ti istekne mandat pokušaš da završiš fakultet i engleski jezik a ne da nas ovako brukaš. SRAMOTA!

1%

pre 11 godina

@blaza

Blazo, patrijoto, da vidim kako stojis sa matemetikom:

II круг
49,54 % 1.552.063
47,31 % 1.481.952

Ovo prvo je Toma , ispod je Boris....Znaci Toma nije uspeo da dobije no onih bednih 50%+1...razlika je nekih cc 70.000 glasova

A sad ono sto jos vise boli:
izlaznost:46,28%!!!!!

I koga predstavlja Toma????
Sad mi pokazi tu nadmocnu matematiku Cika Tome Zmaja i naprednjaka..Ove brojke samo govore o tome da im niko nije dao za pravo da siluju ovu jadnu Srbiju i narod u takvoj Srbiji...

No 1

pre 11 godina

Tomo nisi valjda ljubomoran zar toliko volis hrvate? Zasto protokol isto nije ispostovan sa Jahjagom nego si to prepustio Dacicu i Taqiju.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Pitanje za diplomski,ko vodi Nemačku politiku u Evropi.Ako znate ,dobro.Ako ne ,to je još uvek nezamenjiva PREMIJERKA MERKEL, kao i svim NORMALNIM ZEMLJAMA.Ali se tamo za predsednike ZNA ,KAD SU ,GDE SU ,I NA KOM FAKULTETU ZAVRŠILI ŠKOLOVANJE ,JER JE TO PREDUSLOV ZA TU FUNKCIJU.A ako su nedaj Bože nešto uradili ,kao plagijat ,,ili slično ,videli smo kako se to brzo završava.A kod nas još uvek se neki usudjiuju da se jave da je to ,,nevažno,,.E pa ,pored svih negiranja Srebrenice,grandomanskoh granica ,,velike Srbije,progonjenih sa delova koje su ovakvi,,branili,, i invalida iz ,,rata koji nismo vodili,, i još i danas svojatanja tudjih gradova ,KAKO ON TO MISLI DA MU SE VERUJE .S kim nas još nije posvadjao a da se nije pozvao da nas SVE PREDSTAVLJA.NEĆE DA BUDE .ONIH 51% nisu s Marsa.Dakle malo matematike sve s koalicijom u stilu društva s zajedničkim interesom ,nije reprezent cele Srbije ,a posebno ne onih koji su ostali ubogaljeni ili su im najbliži stradali na ratištima.Koliko ih ima,i zašto takve nisu pitali u onoj famoznoj ,,anketi,,od 1005 ,,ispitanika,,.Još kad mu stavove komentariše DJurić ,kao da se sluša neki neocenjen djak iz srednje škole,,nije bio na dovoljno časova ,pa je neupućen,,.Ovako se ne ide nigde.I još se ljuti što se njegova tajna platforma nije odmah usvojila,pa se MORALA skinuti TAJNA da bi se o njoj razmatralo.Pa gde se glasa a nezna se za šta.To su neke nove fore i fazoni ,al,bez Ršuma i njegove famozne tv serije.Svašta raste u Božijoj bašti,Andrić.

vaskoliki srBski patriJota

pre 11 godina

"Ali kako to da se tako mali broj Vas Srba ne upita zašto Nikolić do sada nije pozvan primjerice kod engleske kraljice, kod Hollandea, Montia, Juan Carlosa, ili su i oni svi Ustaše i koljači.
(pupe, 16. januar 2013 21:04) "

Jesu.

A engleska kraljica im je šef, skupa sa Barakom Obamom, i on je ustaša i koljač takodje.

Kad malo bolje razmislim, svi osim mene su ustaše. Svi osim mene i mog društva sa kojim nedeljom cevčim pivo ispred zadruge...Nisu taj dan, ali ostalim danima su i oni.

Hm, izgleda da je ceo svet sve ustaša do ustaše, i koljač do koljača.

Al, šta m briga, to znači da sam ja pravi patriJota \o/

švabo

pre 11 godina

Kud je išao Milanović??? Izgleda da se u Srpskoj vlasti ne zna, koja je leva, a koja desna. Pa ovo je cirkus. Josipović je mudriji. Kao da je poslao mlađeg Milanovića u izvidnicu. Ipak je vidljiva razlika između Milanovića i Josipovića. Ipak je Josipović nešto stariji i iskusniji s više utakmica u nogama (odličan nogometaš), te je konačno prof. i dr. prava sa zavrešena 2 fakulteta (pravo i muzička akademija), a Milanović mlad diplpmirani pravnik.
(Hrvoje, 16. januar 2013 21:25)
-------------------------------------------------------------------
Ma koje gluposti, kao prvo razlog zbog kojeg Josipović ne želi susret s Nikolićem su njegove izjave, uključujuči i ovu zadnju gdje je praktički popljuvao vlastitog premijera, a drugo, funkcija predsjednika Hrvatske ima puno manje stvarne važnosti nego funkcija predsjednika Srbije!
Dačić se pokazao kao netko s kime se unatoč razlikama u razmišljanju može normalno razgovarati i tko shvaća kako funkcionira politika i diplomacija za razliku od Nikolića koji je izgubljen kao alisa u zemlji čudesa !

opet ja laki

pre 11 godina

onaj prosli se po vama nije mesao u svoj posao,ali koliko vidim i ovaj novi nije procitao sta je duznost i posao predsednika republike

beba

pre 11 godina

Tja, znas Diplomislave..ti Hrvati misle da ako imas laznu diplomu onda si mozda i lazni preCednik...pa cekaj malo da provere...eto vidis kako si lepo nama "dokazao" da ti je diploma "prava....javice se oni! Malo morgen!

Vanja Petrovic

pre 11 godina

I još nešto vrlo važno da raščistimo jednom za svagda; Premijeri zemalja vode spoljnu politiku, sastaju se sa čelnicima drugih zemalja i prema međunarodnom pravu, Premijer ( u ovome slučaju Dačić ) može sklapati međunarodne ugovore u ime svoje države, bez da mu je za to potrebna dodatna punomoć (to ovlašćenje se stiče samim imenovanjem na tu dužnost).

Predsednik države je naziv šefa države u republikama. Iako je formalno najviše rangirani položaj u državi, predsednička ovlašćenja su ograničena tako da u većini država predsednik ima uglavnom ceremonijalne i protokolarne dužnosti.

severnjak

pre 11 godina

Sudeći po onome što postavljaju ovi radikalski botovi, vidljivo je sa Meseca da je Toma izolovan od dvojca Vučić-Dačić, i da ga ne zarezuju ni za suvu šljivu, kako i treba da bude (i kako mi doživljavamo njegove botove ovde), a dirljiva je briga botova da to sakriju.

Pošto sukob Vučić-Dačić tinja već duže vremena, ova troglava ekipa je kao vreća puna rogova.

Dobra vest je da je Toma out, a ostaje samo da se vidi još ko će kome da smesti, Vučić Dačiću, ili obrnuto.

etnerrp

pre 11 godina

Nemojte zamerati Tomi na "njegovim" neodmerenim izjavama. Svo vreme on samo igra ulogu trbuhozborca. Naime, on samo zine a iz trbuha mu progovori diploma(t) Oliver Antić.

nada ZR

pre 11 godina

Cak i ako je trebalo za to javnost ne treba da zna.Cilj je dobrosusetski odnosi a Dacic je poceo.Zasto nas predsednik nije inicirao sastanak sa Josipovicem i bio prvi?Ne ovo je politicka igranka sa ciljem da se Dacicu ubelezi sto vise minusa i kako bi se odrzali izbori.Ako do izbora dodje SNS je ta koja ce sama i jedina biti odgovorna za sve sto usledi.Moze da se desi cudo i sve bude bolje,ali cuda se u Srbiji dogadjaju pa narod ne moze da se oporavi deceniju i vise.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Zašto bi se sastajali i odugovlačili, kad Hrvatskoj sasvim dobro ide i bez toga. Prodata im je srpska konditorska industrija, prodate su im firme preko kojih su stekli vlasništvo nad hiljadama hektara prvoklasnog zemljišta...što da komplikuju ljudi raznoraznim susretima kad se stvari, po njih, razvijaju u povoljnom smeru. Jeste da povremeno moraju da otrpe kmečanje nekog predstavnika naših vlasti u medijima, ali...izdržaće oni to, zarad napretka moraju malo i da se žrtvuju.

Kako smo smešni. Ne znam ni da li smo svesni koliki smo cirkus od države zapravo.

pupe

pre 11 godina

Jasno mi je zašto je naš hrvatski predsjednik kriv Nikoliću, jer smo mi Hrvati naravno Ustaše, ubice, koljači, lopovi, licemjerni itd,itd. Ali kako to da se tako mali broj Vas Srba ne upita zašto Nikolić do sada nije pozvan primjerice kod engleske kraljice, kod Hollandea, Montia, Juan Carlosa, ili su i oni svi Ustaše i koljači. Oko toga bi se trebalo malo zamisliti. Ja kao lijevo orijentirani Hrvat, unuk partizana, ali i sin Maspokovca i disidenta od 1972. godine, potpuno mogu razumijeti da se neki normalni predsjednik Srbije ne želi naći sa Danijelom Srbom, a ako neznate tko je to proguglajte. Ali takvi likovi su u Hrvatskoj marginalci i ne prolaze izbore niti u svojoj familiji. Dačić je iz naše perspektive donekle prihvatljiv sugovornik i razumljiv mi je potez naše Vlade da sa njim krene u nešto u što se mora krenuti. Inače, mi smo prošli tu priču da našeg predsjednika nitko ne doživljava u zadnjem mandatu Tuđmana, to nam se činilo užasno od međunarodne zajednice, ali danas sa odmakom od deset godina, itekako znamo da je to bilo ispravno. I još nešto, molim neke komentatore da prime na znanje da je u sastavu Hr Vlade 4 ministra Srbina i to političkih Srbina, biranih od svih građana, a ne profesionalnih Srbina, biranih od nacionalnih manjina, koji su se tu i tamo se pojavljivali kao folklor u Sanaderovim Vladama.Ako Milanka, Grčić, Jovanović, Ostojić ne budu mogli uspostavit normalan kontakt dviju Vlada onda nas treba svih podaviti. Jedne i druge.

Realista

pre 11 godina

Ne vredi komentirati Nikoliceve izjave, jer su za dnevnu upotrebu.! Predsednik drzave treba da je pragmatican u svojim izjavama. Toga nema!

opasni presedan

pre 11 godina

Ja verujem da su za rucak imali neke hrvatske specijalitete!
(dudara, 16. januar 2013 16:09)

Ne znam sta su jeli (ni da li su zajedno rucali), ali, vidim koliko se Nikolic rasplakao sto je ostao bez radnog rucka.

jova

pre 11 godina

Bitno je da konacno neko pocne da se zalaze za srbiju
(sarita, 16. januar 2013 21:02)

Znaš kako kaže ona stara: "šta će ti neprijatelji, pored ovakvog prijatelja"

Niksha

pre 11 godina

Od samog pocetka svog mandata g-din Nikolic upucuje poruke mira.
Sa Crnom Gorom su odnosi podignuti na mnogo visi nivo.
Tako ce biti i sa Hrvatskom, samo im treba dati vremena da prezale Tadica.

Hrvoje

pre 11 godina

Kud je išao Milanović??? Izgleda da se u Srpskoj vlasti ne zna, koja je leva, a koja desna. Pa ovo je cirkus. Josipović je mudriji. Kao da je poslao mlađeg Milanovića u izvidnicu. Ipak je vidljiva razlika između Milanovića i Josipovića. Ipak je Josipović nešto stariji i iskusniji s više utakmica u nogama (odličan nogometaš), te je konačno prof. i dr. prava sa zavrešena 2 fakulteta (pravo i muzička akademija), a Milanović mlad diplpmirani pravnik.

RH

pre 11 godina

@Iskreno, nikada nisam bio na nekom hrvatskom sajtu da čitam komentare bilo kakve tematike, a da ne govorim o postavljanju komentara.
(Aleksandar, 16. januar 2013 20:55)

Ufff, ne znaš ni sam što si propustio!

bezmozga

pre 11 godina

kaže predsednik da želi da uspostavi odnose sa Hrvatskom...e moj precedniče imaju Srbija i Hrvatska gomilu odnosa ekonomske,poslovne,sportske,kulturne,rodbinske,pa čak i bratske nego nemaš ti odnos sa realnošću..

Dejan

pre 11 godina

Drago mi je sto Nikolic na dostojanstven nacin vodi jednu pomirljivu politiku u zelji da zbog dobrobiti Srbije smiri strasti u regionu koje su zbog ruzne proslosti godinama uzavrele.

Matej-Banaćanin

pre 11 godina

Evo ja kao Slovak iz Vojvodine pokušaću biti nepristrasan i daću komentar koji nikoga neće uvrediti.Naime,danas sam se zaprepastio kada sam na jednom hrvatskom portalu pročitao komentare u vezi ovog događaja.Šokirala me količina komentara iz kojih kipi neka neispoljena mržnja,gnev,ogorčenost,pozivanje na nasilje u Vukovaru zbog mogućnosti uvođenja ćirilice,ma jednostavno vam to ne mogu opisati.Toliko kompleksa i frustracija na jednom mestu...Prosto je neverovatno koliko su zadojeni mržnjom koja se kod njih verovatno prenosi sa kolena na koleno prema Srbima i svime što ima veze sa Srbijom.Sa druge strane,tako nešto je nemoguće pročitati na nekom srpskom sajtu,pa čak ni na onim nacionalističkim forumima.Shvatio sam da je fora u tome što su Srbi onako više naivan narod i koliko god im zla naneli,oni će opet pružiti ruku i rađe će pljunuti na sebe nego na nekog drugog.Kod Srba ima dosta samopreispitivanja,za svoja (ne)dela,pa čak i previše,dok kod Hrvata samopreispitivanja idu dotle da su oni ipak dobri momci ma šta god uradili.
Pozdrav iz Vršca! :)

Platforma da svi vuci budu siti i sve ovce na broju

pre 11 godina

Platforma predvidja da Srbija nikad ne prizna nezavisnost Kosova, iako to ne znači da Kosovo neće imati (tvrdju ili mekšu) "stolicu u UN", jer do "članstva u UN" može doći i bez priznanja nezavisnosti Kosova od strane Srbije, pošto takav uslov ne postoji u "pravilima procedure" za prijem novih država u članstvo svetske organizacije?!
Ovakva formulacija je uneta u famoznu "predsedničku platformu" isključivo u funkciji da Srbija "formalno" nikada ne prizna nezavisnost Kosova, a "suštinski", ipak, da omogući Kosovu da postane članica UN i za taj deo paklenog plana "izdaje nacionalnih i državnih interesa" zadužen je predsedavajući Generalnom skupštinom UN Vuk Jeremić, kako to pitanje, više, ne bi bilo prepreka Srbiji na putu evro-integracija i "pred-pristupnim fondovima"?!

KOLE

pre 11 godina

O kakvoj sujeti pricate? Pa Ivo Josipovic je olicenje sujete a ne Nikolic. Covek hoce razgovor a Josipovic izvrdava. Uostalom o cemu pricamo Srbija je isporucila svoje optuzenike, nije slavila po trgovima kad je Sljivanacnin izasao na slobodu a sta se u Hrvatskoj radi, kako se docekuju Marjac i Gotovina? I pored toga nas predsednik njima nudi razgovor. Pa o kakvoj je onda ovde sujeti rec i cijoj?

Bermet Tivoli

pre 11 godina

ovde je : http://www.dnevnik.rs/svet/hrvatska-i-kosovo-potpisali-sporazum-o-odbrambenoj-saradnji
jeste da se stvari dinamicno odvijaju ali da li je Tomislav uopste upoznat da postoji i ovo?

diplamatija i diplome

pre 11 godina

Nikolic nije dobar diplomata,za razliku od Josipovica koji je odlican ali i covek koji je jedan o glavnih autora tuzbe za genocid protiv Srbije.Tuzba je inace poslana 1999.u jeku bombardovanja S.R.Jugoslavije?!
Iz poslednjeg oglasavanja Josipovica preko B92 nisam stekao utisak da se radi o predsedniku koji se puno razlikuje od svojih prethodnika sem sto je bolji diplomata.A prava inteligencija je prirodni dar i pristice iz duha i srca,obican zemljoradnik moze da bude inteligentniji od profesora fakulteta!

Ana

pre 11 godina

Plasili su nas kad dodje Nikolic na vlast da ce biti ratova, svega i svacega, a on se covek bas postavio drzavnicki i jos nijednu zamerku mu nisam nasla. I svaka cast za njegovu dobru volju koju ima za saradnju sa Hrvatskom.

Ciroza

pre 11 godina

Obozavam demokratske komentare. Dragi moji sunarodnici, drago mi je da konacno imamo predsednika drzave koji se bavi svojim poslom a ne nekog svemoguceg Brusa koji se razume u sve, od odbrane do ekonomije preko baleta i psihologije a bogami i poljoprivrede. Pa i njegovestranacke kolege su mu rekle da ne ume da vodi stranku a kamoli drzavu. Tomo samo napred.

Udipkim

pre 11 godina

g.Nikolicu,ja Vas molim da se uozbiljite
Ako sporni spomenik moze biti postavljen na nekoj drugoj lokaciji onda moze i ne samo u centru Preseva vec i Beograda

dobošar

pre 11 godina

Konačno je Srbija dobila pravog predsednika koji vodi računa o državnim i nacionalnim interesima. Jasno je da Hrvati pokušavaju da vrdaju i izbegavaju na sve načine kontakte sa nama. Lepo kaže naša poslovica : " U laži s kratke noge". Samo tako nastavite predsedniče ...

zmitjkoe

pre 11 godina

"O potencijalnom dolasku pape u Srbiju Nikolić je rekao da je to pitanje odnosa dveju crkava i da će se, onog trenutka kada SPC odluči da papa treba da dođe u Srbiju, ponuditi da bude svojevrsni domaćin te posete."

Sto mu mladjani savetnik Djuric ne objasni da je papa ujedno i sef vatikanske drzave. Dakle kolega. Popovi pricaju sa popovima, predsednici sa predsednicima.

NinaR.

pre 11 godina

Povukoše me negativni komentari, ali onda sam se vratila na tekst i pažljivije pročitala. Ljudi ala vi vadite reči iz konteksta. Sve što je Predsednik rekao stoji. Ništa mi ne zvuči maliciozno. Sramota je koliko se radi na tome da se potkopa ugled sadašnje vlasti. I dosta bre više sa tim fakultetima, otrcano je. Ako je samo papir merilo vrednosti čoveka onda ću pocepati svoju diplomu.

marija

pre 11 godina

(Matej-Banaćanin, 16. januar 2013 18:32)

Hvala Matej.
To je ona prica kad se sretnu Srbin i Hrvat pa se poljube dva puta, a Srbin se uvek zaleti da ljubi i treci put.
Ali, neka, bolje da je tako kako si ispricao nego obrnuto.

eN

pre 11 godina

Srbija je ispala korektna prema Hrvatskoj po svim pitanjima,dok njihov predsednik menja misljenja svakih 10 dana... Mislim da je Nikolic potpuno u pravu!

jeremy clarkson

pre 11 godina

Očigledno je Tadić bio mnogo više po ukusu Hrvatske, ali ta vremena su iza nas. Ako Hrvati žele razgovor i saradnju to mora biti na obostranu korist, a ne kao dosad, da ne pominjemo "presude" hrvatskim generalima. Ovo je pravi predsednik Srbije i jedva čekam da uskoro dobijemo i premijera dostojnog naše države i naroda.

Rade

pre 11 godina

Ahahah, Toma ljubomoran. Drage komsije, to sto vi nazivate demokratijom i Evropskom diplomatijom, smatram da je u najgoru ruku neukusno. Samo da vas podsetim, proslavljali ste povratak ljudi koji su za vas heroji, a za nas neko ko je kriv za progon ljudi i ubitstva, ili vi mislite da su oni sami sebi to ucinili. Ne vidim da je to demokratski, niti u duhu sa Evropom. Smatram da biste za pocetak trebalo da nam se izvinete, a za promenu da te vase ratne velikane ostavite tamo gde im je mesto bez ikakve pompe. Mislim da biste tu mogli da se ugledate na nas. Treba zakopati ratne sekire, svako da odgovara za svoja nedela, i ostaviti obican svet da zivi svoj zivot. Pozdrav.

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

"... ko ima jednog neprijatelja svugde ce ga sresti." - e tako i nasa srbija: gde god se okrene sretne ratnu proslost, hrvate, albance, muslimane u kojoj je jadna i sama, zrtva, a agresor, pobednik, a porazeni, nebeska, a ni zemljana i nikako sa tim da jednom zavrsimo... ogledalo je dvodimenzionalno, ne mozes predsednice uhvatiti sebe za ruku u ogledalu... ne ide tako.

blaza

pre 11 godina

Politika nije za pateticne...
(Andjela, 16. januar 2013 16:07)

Nikolic je iskren i pravedan, a odavno je u svetu uspostavljen neki red i procedure koje propisuju odnose medju drzavama. Predsednik, na prvom mestu, ima ustav i zakone, koji propisuju sve njegove aktivnosti i zato, nemojte olako izricati takve ocene i omalovazavati coveka koji uziva veliki ugled kod vecine gradjana Srbije. Srbija nije htela predsednika koji ide okololo i samo se dodvorava i izvinjava, kao sto je Tadic radio i tako usadio ovom narodu komlekse nize vrednosti , pa danas idemo pognutih glava. Hocemo nase dostojanstvo i pravo da zivimo normalno kao ostatak sveta. To je misija koju Nikolic mora i moze sprovesti.

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ Ante meridiem, 16. januar 2013 21:55

Ma nije nego? Jadni Ivo nije mogao da predje preko par bezazlenih predizbornih izjava Tome Nikolica, a Srbija mora da predje preko milion ipo ubijenih u Drugom Svetskom Ratu, preko cevtrt miliona raseljenih u "Oluji" i preko sovinistickog divljanja i glorifikacije zlocina nad Srbima koje je pratilo farsu od sudske "odluke" iz Haga.

Izvini prijatelju, idi prodaj svoju laznu uvredjenost nekom drugom.

Britanac

pre 11 godina

Umesto Nikolic da izbegava susret s njima ,zbog svega sto se desilo u hagu i svih izjava. Mislim da se pokazalo ko je diplomata a ko podstice mrznju vec duze vreme!

Slavica

pre 11 godina

Sve navedeno je od pocetka ocigledno. Stav hrvatskog premijera, od pocetka, je da on u stvari nama cini uslugu time sto dolazi i sam se pretstavlja kao neko ko je dosao u Srbiju po sistemu "ajd'dobro doci cu kad ste navalili" ali predsednik nece jer jos nije zadovoljan ponasanjem druge strane.

Marjan

pre 11 godina

Apsolutno se slazem.Kao sto neki u Srbiji rade,to radi i Josifovic.Devedesete su prosle,ne treba da zivi u njima.Nece nikome biti previse simpatican zato sto napada Srbe.Dosta nam je licemerstva,neka se konacno vidi ko je spreman da pruzi ruku,a ko ne.

Upućeni

pre 11 godina

Ha ha, a najsmešniji je pokušaj spinovanja iz DS-a preko svojih komentatora da postoji sukob Predsednika Nikolića, Vučića i Dačića. Gospodo, oni nikada složniji nisu bili, samo poštuju Ustav Republike Srbije.

Двоглави арапин

pre 11 godina

У праву је човек. Мора постојати неки ред како би држава функционисала.

goca

pre 11 godina

Meni se čini u celokupnoj ovoj priči da jeJako mudro sa stanovišta predsednika. Hrvatima potreban dobrosusedski odnos sa Srbijom zbog EU.Inače ne vidim razlog za ovako iznenadan poziv!

Lepa Mara

pre 11 godina

Mnogo toga je trebalo a nije posebno kad je HR u pitanju, al sta da se radi, mi najbolje da gledamo svoja posla i slazem se sa Tomom da je tu neko debelo neiskren!

Ivanaaaaa

pre 11 godina

Danas sam gledala emisiju na HTV ,tema je susret Milanovic -Dacic. radi ulaska u EU ,Hrvatska je morala sama sebe da natera da dodje do susreta i da se krenu resavati problemi,zaostavstina rata. Da bi usli u EU ,oni moraju da pokazu da su sposobni da resavaju medjususedske odnose ,da su dorasli izazovima..... Tako da verujem da ce u skorije vreme doci i do susreta izmedju dva predsednika ,po njihovoj prici u emisiji. Novinar je direktno pitao da li je Brisel naterao Hrvatsku na susret,gde su odgovorili da nisu ih naterali ali su im provukli da je to jedan od uslova da pokazu da su dorasli evropskoj porodici.

XYZ

pre 11 godina

Al su se ti Hrvati provukli što se EU tiče, svi smo čuli izjave i predsednika i premijera, pa generali i nikom ništa. Da ne treba možda u zadnjicu da ih poljubimo da bi bili zadovoljni, nek se foliraju koliko hoće, mi ne moramo i Toma je istinu rekao!

dvds

pre 11 godina

Super izjava Tomo, podržavam.Hrvati nam žele samo najgore, to smo imali da utvrdimo nebrojeno puta, i naravno ova poseta Milanovića služi samo njima da odglume dobrosusedstvo pre nego ih prime u EU,a i da srede šta im treba u vezi medjusobnih optužbi za genocid.Ništa više od hrvata.

Magdalena

pre 11 godina

Jao vidi kako su komentari slicni isto kao da su unapred vec pripremljeni, naivni smo mi Srbi, brat na brata udario, nema te vi pojma sta radite!

novosadjaninvojov

pre 11 godina

Vrlo je vazno da je nas predsednik iskazao spremnost da razgovara sa hrvatskim predsednikom, jer je tako dokazao da uopste problem nije do nas vec do njih. Srbija ce da razgovara sa svima u svetu, ali je i ostlai moraju postovati.

goca

pre 11 godina

Svaka reč na svom mestu.Kosovo neće dobiti svoju stolicu u UN mogu oni ucenjivati i provocirati Srbiju a dijalog koji će se voditi biće samo u okviru rezolucije sviđalo se to njima ili ne!

jack

pre 11 godina

Dobro rečeno od strane Nikolića. Naši odnosi su supstancijalno loši i nema te kozmetike koja će to zamaskirati.
Poseta Josipovića je hipokrizija. Hrvati su patološki zadojeni mržnjom prema Srbima do gotesknih granica. Takve mržnje nema nigde više u Evropi, možemo zatvarati oči koliko hoćemo ali to ostaje tako.
Hrvatska treba da se okrene ka nekom drugom susedu, napr. Sloveniji ili Madjarskoj i sa njima da saradjuje a Srbiju i Srbe da ostavi na miru.
Inače, nakon Hrvatskog ulaska u EU (ako ova opstane) očekujem snažne antisrpske akcije i pokušaje da se kapitalizuje članstvo i nanese bilo kakva šteta Srbiji, kad god mogu. Srbija treba na vreme da počne da izradjuje strategiju protiv toga dok ne bude kasno.

Milanka

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je demokratski i vecinom gradjana izabran predsednik Srbije svidelo se to nekima ili ne to je tako kada budete sami prihvatili tu cinjenicu bice Vam lakse, a do tad ...

blaza

pre 11 godina

Nikolic ne uziva vecinsku podrsku Srbije, posebno ne u pogorsanju odnosa sa susedima, u prvom krugu je imao manje glasova, a u drugom za malo pobedio zahvaljujuci lazima i izdaji bas ovog kojeg ovde kritikuje. A nacin na koji je stekao diplomu mastera je sramota za Srbiju.
(VladimirUE, 16. januar 2013 17:25)

Hajde, ero, prosvetli nas, pa objasni nama neznalicama, kojim to potezima Nikolic pogorsava odnose sa susedima, da ne mislis na Kosovo i Hrvatsku, koja se preko Srba uvek Evropi dodvoravala i uvek nas iskoriscavala, kada smo joj bili potrebni?!
I ne zaboravi, Nikolica je na ovo mesto postavio narod, na izborima, vecinom glasova, tako da je veci deo Srbije na njegovoj strani!!!!
I ta diploma vam je toliko izlizana prica, da vise nikoga ne zanima, a i zasto ce dedi Tomislavu Nikolicu, Srpskom domacinu, diploma, u tim godinama. On se sasvim dovoljno pokazao i dokazao pred svojim narodom....

branimir

pre 11 godina

Neki ljudi bi trebalo prvo da procitaju izjavu predsednika Nikolica pa tek onda da kometarisu. Svaka cast na stavu dredsednice Nikolicu! Konacno da imamo predsednika koji kaze sta misli i koji brani interes svog naroda. Do skoro smo imali predsednika koji se samo izvinjavao svima!

Ante meridiem

pre 11 godina

Odrzavati dobrosusedske odnose je pohvalno,ali zaista je prvo trebalo da se predsednici sretnu!Medjutim,verovatno Josipovic nece ili ne moze da predje preko svojih govora koji su upravljeni protiv Srba!Podrska gdinu Nikolicu u iznosenju ovakvog licnog stava i razmisljanja!Nismo imali mnogo koristi ni od neprestanog izvinjavanja u proslosti,naprotiv!

zg

pre 11 godina

I ti i Ivo ste samo figure koje zive na nas racun i od vas nema nikakve koristi je i nemate nikakve ovlasti premijeri vode glavnu rjec i oni trebaju da se sastaju i dogovaraju suradnju jer od vaseg naslikavanja i laznih osmjeha nema nikakve koristi

Pripravnik

pre 11 godina

To i jeste pravi predsednik, da kaze ono sto misli a ne kao bivsi predsednik da se tamo u nekom hrvatskom "talk sou-u" izvinjava i kaze da nije ni ponosan sto je predsednik Srbije.

Drzavnik

pre 11 godina

Ivo Josipovic je trebao prvo da se sretne sa nasim predsednikom! Ne znam cemu izbegavanje. Predsednik Nikolic je pokazao veoma prijateljsko ponasanje prema predstavnicima svih zemalja koji su dosli posetu Srbiji!

Илија Велики

pre 11 godina

Šta mislite predsedniče, zar nije prvo trebalo izbeći retoriku Karlovac, Karlobag, Ogulin, Virovitica?
(Gabi, 16. januar 2013 17:54)

Габи, љубави!
Зар не мислите да би најпре требали повући ту замишљену линију о којој пишете па да поредате градове по реду, а не на прескок?

Aleksandar

pre 11 godina

Iskreno, nikada nisam bio na nekom hrvatskom sajtu da čitam komentare bilo kakve tematike, a da ne govorim o postavljanju komentara.

Matej-Banaćanin

pre 11 godina

@Zg
Hahaha... :D Kao što sam i rekao-kompleksi a samopreispitivanje 0.Vi samo gledate šta će koji Srbin reći,napisati,a ne gledate vaše komentare na naci(onali)stičkim sajtovima raznih udruženja i stranaka koje se zalažu za uvođenje rasnih zakona i proterivanje nehrvatskog stanovništva.Pa vama je najpopularniji pevač lik koji veliča ustaštvo.Želiš li da nastavim?
@Duro
Izvini,ali ti ne znaš ništa o vojvođanskim Slovacima,odakle smo došli, kada i zašto...Očigledno je da ne znaš ništa ni o prijateljskim odnosima Slovaka i Srba,kao ni to da smo se uvek međusobno pomagali i borili protiv raznih okupatora.Za tvoju informaciju,Srbi nisu ubijali Slovake u Iloku kao što si rekao,ali je dosta Slovaka partizana i njihovih porodica u Sremu pobijeno od strane ustaša.Što se toga ne setiš?
Naša država je Republika Srbija,Slovačka je ipak podaleko! :)

Mirjana

pre 11 godina

Ovo je prvi put za poslednjih deset godina da jedan predsednik izađe sa jasnom porukom i izrazi jasan stav po pitanju Kosova, isto tako sve što je predsednik Nikolic rekao za dolazak Hrvatskog premijera je potpuno u pravu, ako Hrvati hoće pomirenje prvo u posetu Srbiji treba da dođe predsednik a ne premijer. SM

Serenity

pre 11 godina

Valjda je logicno da ako se prica o ovako bitnim temama izmedju dve drzave to bude na najvisem nivou, odnosno izmedju dva predsednika koji su izabrani voljom vecine gradjana tih drzava.

Jordan-Sm

pre 11 godina

Tadic je imao ko da mu pise govore, Nikolic govori iz glave i srca, zasto uopste to porediti, da smo hteli mi bi tog govornika izglasali za predsednika. Nigde se niko ne ruga svom predsedniku, to ima samo kod nas, prema tome treba da nas je sramota, sami sebi skacemo za vrat.

JOLE

pre 11 godina

Nema šta da se zameri Tomi. Sve što je rekao je potpuno u pravu. Dačić ne može da nudi nešto što u rezoluciji ne postoji kao mogućnost, a to je stolica u UN za Kosovo. Za razliku od Dačića, predsednik Nikolić, kao odgovoran predsednik, daje izjave u skladu sa rezolucijom koju je skupština izglasala.

KRPELJKA

pre 11 godina

Mucno mi je vise da u komentarima citam ove "pljuvacine". Covek nije rekao nista sto ne stoji. Red je da se prvo susretnu predsednici drzava kao direktno izabrani predstavnici vlasti u obe drzave, pa da se tek onda razgovara na nivou vlada, tj. ministara. Neprihvatljivo je dozvoliti Kosovu da ima svoju stolicu u UN i neprihvatljivo je da premijer i dalje potencira svoju ideju o podeli Kosova, kad je pre nepunih tri dana u Skupstini vecinom glasova usvojena Rezolucija o Kosovu, gde se to i ne pominje. Takodje nemam primedbi ni na reci predsednika o saradnji sa BiH i Turskom. Ali, ko je zaduzen za pljuvanje, zaduzen je. Ta se stvar ne da promeniti.

YYYYYYYYYYY

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je u pravu, ne moze da se ide preko reda, nadam se da ce doci do susreta ova dva predsednika ali nije problem u Nikolicu, problem ima ocigledno Hrvatski predsednik. Ako hoce u EU takve stvari ne bi trebali sebi da dopustaju.

DADA

pre 11 godina

Tomo sasvim si u pravu, zna se ko treba prvo da dođe, jer ako se žele dobri odnosi onda moraju predsednici da sednu da razgovaraju .

expert

pre 11 godina

ne, hrvati više neće ništa !!!
njima je dobro, idu na zapad
od istoka su dignuli ruke (i interese)

nekada, davno željeli su pregovore, dogovore sa srbijom ali odustali su
ne znam da li je to najbolja hrvatska odluka, ali tako je
(prošo voz, 16. januar 2013 18:01)
kakvo dizanje ruku, tek slede integracije na ovim prostorima. Naravno, da to veliki broj ljudi ne shvata, ali vreme ce ih razuveriti. Pa vidite da je sve isplanirano tamo negde gore. I rat i mir.

Finis coronat opus

pre 11 godina

Milanovic moze da dolazi u Srbiju,pa nisu pripadnici njegovog naroda zatvoreni u Haskom tribunalu!
Ono sto mi se dopada kod predsednka Nikolica je to sto govori ono sto misli i ono kako jeste!Vidim da nam nista nije vredelo ni to sto se Tadic svakome izvinjavao,time su nas samo manje cenili!

Laufer

pre 11 godina

Ahahah, Toma ljubomoran. Drage komsije, to sto vi nazivate demokratijom i Evropskom diplomatijom, smatram da je u najgoru ruku neukusno. Samo da vas podsetim, proslavljali ste povratak ljudi koji su za vas heroji, a za nas neko ko je kriv za progon ljudi i ubitstva, ili vi mislite da su oni sami sebi to ucinili. Ne vidim da je to demokratski, niti u duhu sa Evropom. Smatram da biste za pocetak trebalo da nam se izvinete, a za promenu da te vase ratne velikane ostavite tamo gde im je mesto bez ikakve pompe. Mislim da biste tu mogli da se ugledate na nas. Treba zakopati ratne sekire, svako da odgovara za svoja nedela, i ostaviti obican svet da zivi svoj zivot. Pozdrav.
(Rade, 16. januar 2013 16:38)

Pa, vazi. Da pocnemo od ponovljenog sudjenja Gotovini. Kad ode tamo gde mu je mesto na jedno 40-60 godina, posle ce sve biti u redu.

Sanja

pre 11 godina

Za razliku od Borisa Tadića koji se borio za svoje lične interese, i interese potpredsenika i ostalih funkcionera DS-a, Nikolić se bori za Srbiju i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije.

SUNĐER BOB

pre 11 godina

Nas predsednik je jos jednom pokazao da nasa zemlja ima za cilj da jaca odnose i sa drugim zemljama,samo takvim pristupom nasa zemlja ide napred.

goca

pre 11 godina

Politiku koju vodi sadašnji predsednik se bitno razlikuje od politijke predhodnih godina.Srbija je konačno zauzela svoj stav u pogledu kosova i saradnje sa susednim zemljama.Postoji mogućnost razgovora i dogovorau skladu sa našim ustavom i zakonima!

stolica

pre 11 godina

Malo postovanja prema predsedniku Tomi Nikolicu jer je on jedino direktno izabran od naroda i ima puno pravo, a i ne gresi kada kaze da ga predstavlja.Rugati se nasem predsedniku je samo ruzna slika koju cete slabo videti i cuti kod Hrvata.

Bolero

pre 11 godina

Tomislav je pokazao kako se vodi drzava i kako treba da se ponasa jedan ozbiljni predesnik i kamo srece da su prethodnici bili kao Nikolic.

Miloš

pre 11 godina

Slažem se daje bilo bolje da je do susreta došlo prvo na predsedničkom nivou ali svejedno, treba stvarati uslove i situacije da se sretnu Nikolić i Josipović. Imaju o čemu ova dva predsednika da pričaju.

Slobodan PO

pre 11 godina

Vidise da nas predsednik razmislja i ponasa se otvoreno i demokratski jer je spreman za dijalog i razgovor, a predsednici okolnih drzava ipak bi trebali da se malo vise ugladaju na naseg predsednika sto se toga tice.

Benigna S

pre 11 godina

Srbija nikada ne bi trebalo da prizna Kosovo kao nezavisnu državu,niti podrži njeno članstvo u Ujedinjenim Nacijama.Uostalom i u platformi je to decidirano naglašeno.

Max

pre 11 godina

Pozitivno sam iznenadjen politikom koju vodi predsednik Nikolic,da je Tadic ostao kojim slucajem i naredne cetiri godine u Srbiji bi bio potop,ovako pozitivne promene su svakako dobrodosle!

Teodor

pre 11 godina

Nikolić je u pravu kad kaže da Hrvatska nije iskrena - s jedne dtrane tuži Srbiju za genocid a sa druge strane optužuje nas da ne sarađujemo. Poseta Milanovića je pokušaj da se EU zamažu oči i predstave naši odnosi u boljem svetlu nego što su. Sva sporna pitanja moraju da raščiste Nikolić i Josipović, oni predstavljaju državu i narode.

Boban57

pre 11 godina

Kad je Hrvatska bila iskrena?! Ako Josipović neće da dođe,ne mora,nećemo ga ni zvati! Što se tiče stolice u UN za Kosovo,ako do toga dođe,Srbija ne treba da ide u EU!

12588#Branka

pre 11 godina

Predsednik je u pravu ! Slažem se da je ova poseta neiskrena, ali sa druge strane ne treba kriviti Nikolića, on je otvoren za saradnju ! Na ovaj način je upućen indirektan poyiv Josipoviću!

ns

pre 11 godina

Srbija je ispala korektna prema Hrvatskoj po svim pitanjima,dok njihov predsednik menja misljenja svakih dana. Podrzavam predsednika Nikolica u svemu sto radi.

Ixi-Sm

pre 11 godina

Po komentarima onih koji zameraju predsedniku i njegovoj politici moze se zakljuciti kojoj kuhinji pripadaju. Ti pomocni kuvari trebali su davati recepte, ako su ih imali, svom glavnom kuvaru, prethodniku sadasnjeg predsednika. Tada su samo cutali, tapsali i podrzavali politiku, kojoj je srpski narod 6.maja rekao NE!!!

novosadjanin

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je iskren. Josipovic je pokazao svoje lice i mislim da se Hrvatska vratila u devedesete ovim postupkom a Srbija uveliko koraca u svetlu buducnost.

Hestija

pre 11 godina

Tomislav Nikolić je potpuno u pravu da je trebao da dođe do sastanka sa Ivom Josipovićem. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Srbija i Hrvatska treba da jačaju i šire bilateralne odnose. Hrvatska i Srbija su dve susedne zemlje i trebaju da jačaju bilateralne odnose. Spomenik u Preševu i treba da bude uklonjen. Srbija i treba da jača bilateralne odnose sa državama u regionu.

Niksha

pre 11 godina

Od samog pocetka svog mandata g-din Nikolic upucuje poruke mira.
Sa Crnom Gorom su odnosi podignuti na mnogo visi nivo.
Tako ce biti i sa Hrvatskom, samo im treba dati vremena da prezale Tadica.

Dejan

pre 11 godina

Drago mi je sto Nikolic na dostojanstven nacin vodi jednu pomirljivu politiku u zelji da zbog dobrobiti Srbije smiri strasti u regionu koje su zbog ruzne proslosti godinama uzavrele.

Ana

pre 11 godina

Plasili su nas kad dodje Nikolic na vlast da ce biti ratova, svega i svacega, a on se covek bas postavio drzavnicki i jos nijednu zamerku mu nisam nasla. I svaka cast za njegovu dobru volju koju ima za saradnju sa Hrvatskom.

dobošar

pre 11 godina

Konačno je Srbija dobila pravog predsednika koji vodi računa o državnim i nacionalnim interesima. Jasno je da Hrvati pokušavaju da vrdaju i izbegavaju na sve načine kontakte sa nama. Lepo kaže naša poslovica : " U laži s kratke noge". Samo tako nastavite predsedniče ...

Ciroza

pre 11 godina

Obozavam demokratske komentare. Dragi moji sunarodnici, drago mi je da konacno imamo predsednika drzave koji se bavi svojim poslom a ne nekog svemoguceg Brusa koji se razume u sve, od odbrane do ekonomije preko baleta i psihologije a bogami i poljoprivrede. Pa i njegovestranacke kolege su mu rekle da ne ume da vodi stranku a kamoli drzavu. Tomo samo napred.

NinaR.

pre 11 godina

Povukoše me negativni komentari, ali onda sam se vratila na tekst i pažljivije pročitala. Ljudi ala vi vadite reči iz konteksta. Sve što je Predsednik rekao stoji. Ništa mi ne zvuči maliciozno. Sramota je koliko se radi na tome da se potkopa ugled sadašnje vlasti. I dosta bre više sa tim fakultetima, otrcano je. Ako je samo papir merilo vrednosti čoveka onda ću pocepati svoju diplomu.

KOLE

pre 11 godina

O kakvoj sujeti pricate? Pa Ivo Josipovic je olicenje sujete a ne Nikolic. Covek hoce razgovor a Josipovic izvrdava. Uostalom o cemu pricamo Srbija je isporucila svoje optuzenike, nije slavila po trgovima kad je Sljivanacnin izasao na slobodu a sta se u Hrvatskoj radi, kako se docekuju Marjac i Gotovina? I pored toga nas predsednik njima nudi razgovor. Pa o kakvoj je onda ovde sujeti rec i cijoj?

jeremy clarkson

pre 11 godina

Očigledno je Tadić bio mnogo više po ukusu Hrvatske, ali ta vremena su iza nas. Ako Hrvati žele razgovor i saradnju to mora biti na obostranu korist, a ne kao dosad, da ne pominjemo "presude" hrvatskim generalima. Ovo je pravi predsednik Srbije i jedva čekam da uskoro dobijemo i premijera dostojnog naše države i naroda.

blaza

pre 11 godina

Politika nije za pateticne...
(Andjela, 16. januar 2013 16:07)

Nikolic je iskren i pravedan, a odavno je u svetu uspostavljen neki red i procedure koje propisuju odnose medju drzavama. Predsednik, na prvom mestu, ima ustav i zakone, koji propisuju sve njegove aktivnosti i zato, nemojte olako izricati takve ocene i omalovazavati coveka koji uziva veliki ugled kod vecine gradjana Srbije. Srbija nije htela predsednika koji ide okololo i samo se dodvorava i izvinjava, kao sto je Tadic radio i tako usadio ovom narodu komlekse nize vrednosti , pa danas idemo pognutih glava. Hocemo nase dostojanstvo i pravo da zivimo normalno kao ostatak sveta. To je misija koju Nikolic mora i moze sprovesti.

novosadjaninvojov

pre 11 godina

Vrlo je vazno da je nas predsednik iskazao spremnost da razgovara sa hrvatskim predsednikom, jer je tako dokazao da uopste problem nije do nas vec do njih. Srbija ce da razgovara sa svima u svetu, ali je i ostlai moraju postovati.

goca

pre 11 godina

Meni se čini u celokupnoj ovoj priči da jeJako mudro sa stanovišta predsednika. Hrvatima potreban dobrosusedski odnos sa Srbijom zbog EU.Inače ne vidim razlog za ovako iznenadan poziv!

Drzavnik

pre 11 godina

Ivo Josipovic je trebao prvo da se sretne sa nasim predsednikom! Ne znam cemu izbegavanje. Predsednik Nikolic je pokazao veoma prijateljsko ponasanje prema predstavnicima svih zemalja koji su dosli posetu Srbiji!

YYYYYYYYYYY

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je u pravu, ne moze da se ide preko reda, nadam se da ce doci do susreta ova dva predsednika ali nije problem u Nikolicu, problem ima ocigledno Hrvatski predsednik. Ako hoce u EU takve stvari ne bi trebali sebi da dopustaju.

Britanac

pre 11 godina

Umesto Nikolic da izbegava susret s njima ,zbog svega sto se desilo u hagu i svih izjava. Mislim da se pokazalo ko je diplomata a ko podstice mrznju vec duze vreme!

Mirjana

pre 11 godina

Ovo je prvi put za poslednjih deset godina da jedan predsednik izađe sa jasnom porukom i izrazi jasan stav po pitanju Kosova, isto tako sve što je predsednik Nikolic rekao za dolazak Hrvatskog premijera je potpuno u pravu, ako Hrvati hoće pomirenje prvo u posetu Srbiji treba da dođe predsednik a ne premijer. SM

XYZ

pre 11 godina

Al su se ti Hrvati provukli što se EU tiče, svi smo čuli izjave i predsednika i premijera, pa generali i nikom ništa. Da ne treba možda u zadnjicu da ih poljubimo da bi bili zadovoljni, nek se foliraju koliko hoće, mi ne moramo i Toma je istinu rekao!

Pripravnik

pre 11 godina

To i jeste pravi predsednik, da kaze ono sto misli a ne kao bivsi predsednik da se tamo u nekom hrvatskom "talk sou-u" izvinjava i kaze da nije ni ponosan sto je predsednik Srbije.

Bolero

pre 11 godina

Tomislav je pokazao kako se vodi drzava i kako treba da se ponasa jedan ozbiljni predesnik i kamo srece da su prethodnici bili kao Nikolic.

Milanka

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je demokratski i vecinom gradjana izabran predsednik Srbije svidelo se to nekima ili ne to je tako kada budete sami prihvatili tu cinjenicu bice Vam lakse, a do tad ...

Upućeni

pre 11 godina

Ha ha, a najsmešniji je pokušaj spinovanja iz DS-a preko svojih komentatora da postoji sukob Predsednika Nikolića, Vučića i Dačića. Gospodo, oni nikada složniji nisu bili, samo poštuju Ustav Republike Srbije.

Slavica

pre 11 godina

Sve navedeno je od pocetka ocigledno. Stav hrvatskog premijera, od pocetka, je da on u stvari nama cini uslugu time sto dolazi i sam se pretstavlja kao neko ko je dosao u Srbiju po sistemu "ajd'dobro doci cu kad ste navalili" ali predsednik nece jer jos nije zadovoljan ponasanjem druge strane.

Matej-Banaćanin

pre 11 godina

Evo ja kao Slovak iz Vojvodine pokušaću biti nepristrasan i daću komentar koji nikoga neće uvrediti.Naime,danas sam se zaprepastio kada sam na jednom hrvatskom portalu pročitao komentare u vezi ovog događaja.Šokirala me količina komentara iz kojih kipi neka neispoljena mržnja,gnev,ogorčenost,pozivanje na nasilje u Vukovaru zbog mogućnosti uvođenja ćirilice,ma jednostavno vam to ne mogu opisati.Toliko kompleksa i frustracija na jednom mestu...Prosto je neverovatno koliko su zadojeni mržnjom koja se kod njih verovatno prenosi sa kolena na koleno prema Srbima i svime što ima veze sa Srbijom.Sa druge strane,tako nešto je nemoguće pročitati na nekom srpskom sajtu,pa čak ni na onim nacionalističkim forumima.Shvatio sam da je fora u tome što su Srbi onako više naivan narod i koliko god im zla naneli,oni će opet pružiti ruku i rađe će pljunuti na sebe nego na nekog drugog.Kod Srba ima dosta samopreispitivanja,za svoja (ne)dela,pa čak i previše,dok kod Hrvata samopreispitivanja idu dotle da su oni ipak dobri momci ma šta god uradili.
Pozdrav iz Vršca! :)

blaza

pre 11 godina

Nikolic ne uziva vecinsku podrsku Srbije, posebno ne u pogorsanju odnosa sa susedima, u prvom krugu je imao manje glasova, a u drugom za malo pobedio zahvaljujuci lazima i izdaji bas ovog kojeg ovde kritikuje. A nacin na koji je stekao diplomu mastera je sramota za Srbiju.
(VladimirUE, 16. januar 2013 17:25)

Hajde, ero, prosvetli nas, pa objasni nama neznalicama, kojim to potezima Nikolic pogorsava odnose sa susedima, da ne mislis na Kosovo i Hrvatsku, koja se preko Srba uvek Evropi dodvoravala i uvek nas iskoriscavala, kada smo joj bili potrebni?!
I ne zaboravi, Nikolica je na ovo mesto postavio narod, na izborima, vecinom glasova, tako da je veci deo Srbije na njegovoj strani!!!!
I ta diploma vam je toliko izlizana prica, da vise nikoga ne zanima, a i zasto ce dedi Tomislavu Nikolicu, Srpskom domacinu, diploma, u tim godinama. On se sasvim dovoljno pokazao i dokazao pred svojim narodom....

Rade

pre 11 godina

Ahahah, Toma ljubomoran. Drage komsije, to sto vi nazivate demokratijom i Evropskom diplomatijom, smatram da je u najgoru ruku neukusno. Samo da vas podsetim, proslavljali ste povratak ljudi koji su za vas heroji, a za nas neko ko je kriv za progon ljudi i ubitstva, ili vi mislite da su oni sami sebi to ucinili. Ne vidim da je to demokratski, niti u duhu sa Evropom. Smatram da biste za pocetak trebalo da nam se izvinete, a za promenu da te vase ratne velikane ostavite tamo gde im je mesto bez ikakve pompe. Mislim da biste tu mogli da se ugledate na nas. Treba zakopati ratne sekire, svako da odgovara za svoja nedela, i ostaviti obican svet da zivi svoj zivot. Pozdrav.

dvds

pre 11 godina

Super izjava Tomo, podržavam.Hrvati nam žele samo najgore, to smo imali da utvrdimo nebrojeno puta, i naravno ova poseta Milanovića služi samo njima da odglume dobrosusedstvo pre nego ih prime u EU,a i da srede šta im treba u vezi medjusobnih optužbi za genocid.Ništa više od hrvata.

jack

pre 11 godina

Dobro rečeno od strane Nikolića. Naši odnosi su supstancijalno loši i nema te kozmetike koja će to zamaskirati.
Poseta Josipovića je hipokrizija. Hrvati su patološki zadojeni mržnjom prema Srbima do gotesknih granica. Takve mržnje nema nigde više u Evropi, možemo zatvarati oči koliko hoćemo ali to ostaje tako.
Hrvatska treba da se okrene ka nekom drugom susedu, napr. Sloveniji ili Madjarskoj i sa njima da saradjuje a Srbiju i Srbe da ostavi na miru.
Inače, nakon Hrvatskog ulaska u EU (ako ova opstane) očekujem snažne antisrpske akcije i pokušaje da se kapitalizuje članstvo i nanese bilo kakva šteta Srbiji, kad god mogu. Srbija treba na vreme da počne da izradjuje strategiju protiv toga dok ne bude kasno.

stolica

pre 11 godina

Malo postovanja prema predsedniku Tomi Nikolicu jer je on jedino direktno izabran od naroda i ima puno pravo, a i ne gresi kada kaze da ga predstavlja.Rugati se nasem predsedniku je samo ruzna slika koju cete slabo videti i cuti kod Hrvata.

Odgovor

pre 11 godina

Zato što je svima jasno, pa čak i tvojim dojučerašnjim saborcima u SNS da vodiš antievropsku politiku. Ja sam građanin Srbije i mene sigurno ne predstavljaš nigde iz bar dva razloga:

1. ja sam pošteno diplomirao na fakultetu, zna se kad i kog dana sam položio koji ispit

2. nisam nikad bio populista.

JOLE

pre 11 godina

Nema šta da se zameri Tomi. Sve što je rekao je potpuno u pravu. Dačić ne može da nudi nešto što u rezoluciji ne postoji kao mogućnost, a to je stolica u UN za Kosovo. Za razliku od Dačića, predsednik Nikolić, kao odgovoran predsednik, daje izjave u skladu sa rezolucijom koju je skupština izglasala.

Finis coronat opus

pre 11 godina

Milanovic moze da dolazi u Srbiju,pa nisu pripadnici njegovog naroda zatvoreni u Haskom tribunalu!
Ono sto mi se dopada kod predsednka Nikolica je to sto govori ono sto misli i ono kako jeste!Vidim da nam nista nije vredelo ni to sto se Tadic svakome izvinjavao,time su nas samo manje cenili!

Sanja

pre 11 godina

Za razliku od Borisa Tadića koji se borio za svoje lične interese, i interese potpredsenika i ostalih funkcionera DS-a, Nikolić se bori za Srbiju i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije.

Lepa Mara

pre 11 godina

Mnogo toga je trebalo a nije posebno kad je HR u pitanju, al sta da se radi, mi najbolje da gledamo svoja posla i slazem se sa Tomom da je tu neko debelo neiskren!

Flavius Valerius

pre 11 godina

Ja sam stvarno sokiran ne diplomatskim ponasanjem vaseg predsjednika! Prvo ste se bunili da nitko nece dijalog s vama, a sad kad je Milanovic u Beogradu, i jos nije ni otisao, vi opet kvarite i to malo sto je uspostavljeno. Totalni nedostatak realizma ali ni zahvalnosti jer je Milanovic bio vas gost i dosao je na inicijativu hrvatske diplomacije kad su mnogi vjerovali da ce za to biti potrebni mjeseci. Srbijanski politicki establishment ocito nije zadovoljan tko ce si pripisati "zasluge" zbog Milanoviceva dolaska i sada se ovakvim komenatima nastoji umanjiti njegov znacaj za vaseg koalicijskog partnera. Srbija moze biti sretna da je pocelo otopljavanje nakon niza neprimjerenih pa i bezobraznih komentara o Vukovaru i namjernog zahladivanaj odnosa sa Hrvatskom kojeg je Srbija inicirala nakon oslobadajuce haske presude. Hrvatska nije dala nikakav povod da se ti odnosi pokvare i niti ce to dati u buducnosti. Drago mi je da hrvatska diplomacija ima sve karakteristike moderne EU diplomacije koja ne nasjeda na svakoliku ujudurmu koja, od kako su narodnjaci na vlasti, redovito stize iz Beograda. I gospodine Nikolicu, pa strpite se vise, primice vas i Josipovic u Zagrebu, ali ne ide to tako na-vrat-na-nos kao da je diplomacija neka krcma pa se tezina izgovorenih rijeci ne ubraja i kao da se nista nije dogodilo. Budite zadovoljni sto su se nakon dva ministra srela i dva premijera a ne da kukate, mutite i kvarite tek obnovljene veze.

DADA

pre 11 godina

Tomo sasvim si u pravu, zna se ko treba prvo da dođe, jer ako se žele dobri odnosi onda moraju predsednici da sednu da razgovaraju .

Jordan-Sm

pre 11 godina

Tadic je imao ko da mu pise govore, Nikolic govori iz glave i srca, zasto uopste to porediti, da smo hteli mi bi tog govornika izglasali za predsednika. Nigde se niko ne ruga svom predsedniku, to ima samo kod nas, prema tome treba da nas je sramota, sami sebi skacemo za vrat.

goca

pre 11 godina

Politiku koju vodi sadašnji predsednik se bitno razlikuje od politijke predhodnih godina.Srbija je konačno zauzela svoj stav u pogledu kosova i saradnje sa susednim zemljama.Postoji mogućnost razgovora i dogovorau skladu sa našim ustavom i zakonima!

eN

pre 11 godina

Srbija je ispala korektna prema Hrvatskoj po svim pitanjima,dok njihov predsednik menja misljenja svakih 10 dana... Mislim da je Nikolic potpuno u pravu!

goca

pre 11 godina

Svaka reč na svom mestu.Kosovo neće dobiti svoju stolicu u UN mogu oni ucenjivati i provocirati Srbiju a dijalog koji će se voditi biće samo u okviru rezolucije sviđalo se to njima ili ne!

Serenity

pre 11 godina

Valjda je logicno da ako se prica o ovako bitnim temama izmedju dve drzave to bude na najvisem nivou, odnosno izmedju dva predsednika koji su izabrani voljom vecine gradjana tih drzava.

Laufer

pre 11 godina

Ahahah, Toma ljubomoran. Drage komsije, to sto vi nazivate demokratijom i Evropskom diplomatijom, smatram da je u najgoru ruku neukusno. Samo da vas podsetim, proslavljali ste povratak ljudi koji su za vas heroji, a za nas neko ko je kriv za progon ljudi i ubitstva, ili vi mislite da su oni sami sebi to ucinili. Ne vidim da je to demokratski, niti u duhu sa Evropom. Smatram da biste za pocetak trebalo da nam se izvinete, a za promenu da te vase ratne velikane ostavite tamo gde im je mesto bez ikakve pompe. Mislim da biste tu mogli da se ugledate na nas. Treba zakopati ratne sekire, svako da odgovara za svoja nedela, i ostaviti obican svet da zivi svoj zivot. Pozdrav.
(Rade, 16. januar 2013 16:38)

Pa, vazi. Da pocnemo od ponovljenog sudjenja Gotovini. Kad ode tamo gde mu je mesto na jedno 40-60 godina, posle ce sve biti u redu.

Двоглави арапин

pre 11 godina

У праву је човек. Мора постојати неки ред како би држава функционисала.

branimir

pre 11 godina

Neki ljudi bi trebalo prvo da procitaju izjavu predsednika Nikolica pa tek onda da kometarisu. Svaka cast na stavu dredsednice Nikolicu! Konacno da imamo predsednika koji kaze sta misli i koji brani interes svog naroda. Do skoro smo imali predsednika koji se samo izvinjavao svima!

DEDA CVETKO

pre 11 godina

@ Ante meridiem, 16. januar 2013 21:55

Ma nije nego? Jadni Ivo nije mogao da predje preko par bezazlenih predizbornih izjava Tome Nikolica, a Srbija mora da predje preko milion ipo ubijenih u Drugom Svetskom Ratu, preko cevtrt miliona raseljenih u "Oluji" i preko sovinistickog divljanja i glorifikacije zlocina nad Srbima koje je pratilo farsu od sudske "odluke" iz Haga.

Izvini prijatelju, idi prodaj svoju laznu uvredjenost nekom drugom.

Илија Велики

pre 11 godina

Šta mislite predsedniče, zar nije prvo trebalo izbeći retoriku Karlovac, Karlobag, Ogulin, Virovitica?
(Gabi, 16. januar 2013 17:54)

Габи, љубави!
Зар не мислите да би најпре требали повући ту замишљену линију о којој пишете па да поредате градове по реду, а не на прескок?

Ante meridiem

pre 11 godina

Odrzavati dobrosusedske odnose je pohvalno,ali zaista je prvo trebalo da se predsednici sretnu!Medjutim,verovatno Josipovic nece ili ne moze da predje preko svojih govora koji su upravljeni protiv Srba!Podrska gdinu Nikolicu u iznosenju ovakvog licnog stava i razmisljanja!Nismo imali mnogo koristi ni od neprestanog izvinjavanja u proslosti,naprotiv!

Benigna S

pre 11 godina

Srbija nikada ne bi trebalo da prizna Kosovo kao nezavisnu državu,niti podrži njeno članstvo u Ujedinjenim Nacijama.Uostalom i u platformi je to decidirano naglašeno.

KRPELJKA

pre 11 godina

Mucno mi je vise da u komentarima citam ove "pljuvacine". Covek nije rekao nista sto ne stoji. Red je da se prvo susretnu predsednici drzava kao direktno izabrani predstavnici vlasti u obe drzave, pa da se tek onda razgovara na nivou vlada, tj. ministara. Neprihvatljivo je dozvoliti Kosovu da ima svoju stolicu u UN i neprihvatljivo je da premijer i dalje potencira svoju ideju o podeli Kosova, kad je pre nepunih tri dana u Skupstini vecinom glasova usvojena Rezolucija o Kosovu, gde se to i ne pominje. Takodje nemam primedbi ni na reci predsednika o saradnji sa BiH i Turskom. Ali, ko je zaduzen za pljuvanje, zaduzen je. Ta se stvar ne da promeniti.

Slobodan PO

pre 11 godina

Vidise da nas predsednik razmislja i ponasa se otvoreno i demokratski jer je spreman za dijalog i razgovor, a predsednici okolnih drzava ipak bi trebali da se malo vise ugladaju na naseg predsednika sto se toga tice.

Marjan

pre 11 godina

Apsolutno se slazem.Kao sto neki u Srbiji rade,to radi i Josifovic.Devedesete su prosle,ne treba da zivi u njima.Nece nikome biti previse simpatican zato sto napada Srbe.Dosta nam je licemerstva,neka se konacno vidi ko je spreman da pruzi ruku,a ko ne.

SUNĐER BOB

pre 11 godina

Nas predsednik je jos jednom pokazao da nasa zemlja ima za cilj da jaca odnose i sa drugim zemljama,samo takvim pristupom nasa zemlja ide napred.

ala

pre 11 godina

1500 ljudi ne moze popravit koliko jedan(Tomislav Nikolic) moze pokvarit.
Najgore je to da on diplomatski potkopava Srbiju a sad je i vise nego ocito da on to i ima u namjeri jer ovo se nikako drugacije ne moze protumaciti.
Danas premijer Srbije popravlja odnose a predsjednik na drugoj strani grada te iste odnose pogorsava.
I onda se cudi sto svi mediji ne samo u regiji nego i u svijetu vide njega kao glavni problem u srpakoj diplomaciji,a on to objektivno i je.

diplamatija i diplome

pre 11 godina

Nikolic nije dobar diplomata,za razliku od Josipovica koji je odlican ali i covek koji je jedan o glavnih autora tuzbe za genocid protiv Srbije.Tuzba je inace poslana 1999.u jeku bombardovanja S.R.Jugoslavije?!
Iz poslednjeg oglasavanja Josipovica preko B92 nisam stekao utisak da se radi o predsedniku koji se puno razlikuje od svojih prethodnika sem sto je bolji diplomata.A prava inteligencija je prirodni dar i pristice iz duha i srca,obican zemljoradnik moze da bude inteligentniji od profesora fakulteta!

expert

pre 11 godina

ne, hrvati više neće ništa !!!
njima je dobro, idu na zapad
od istoka su dignuli ruke (i interese)

nekada, davno željeli su pregovore, dogovore sa srbijom ali odustali su
ne znam da li je to najbolja hrvatska odluka, ali tako je
(prošo voz, 16. januar 2013 18:01)
kakvo dizanje ruku, tek slede integracije na ovim prostorima. Naravno, da to veliki broj ljudi ne shvata, ali vreme ce ih razuveriti. Pa vidite da je sve isplanirano tamo negde gore. I rat i mir.

Aleksandar

pre 11 godina

Iskreno, nikada nisam bio na nekom hrvatskom sajtu da čitam komentare bilo kakve tematike, a da ne govorim o postavljanju komentara.

Ivanaaaaa

pre 11 godina

Danas sam gledala emisiju na HTV ,tema je susret Milanovic -Dacic. radi ulaska u EU ,Hrvatska je morala sama sebe da natera da dodje do susreta i da se krenu resavati problemi,zaostavstina rata. Da bi usli u EU ,oni moraju da pokazu da su sposobni da resavaju medjususedske odnose ,da su dorasli izazovima..... Tako da verujem da ce u skorije vreme doci i do susreta izmedju dva predsednika ,po njihovoj prici u emisiji. Novinar je direktno pitao da li je Brisel naterao Hrvatsku na susret,gde su odgovorili da nisu ih naterali ali su im provukli da je to jedan od uslova da pokazu da su dorasli evropskoj porodici.

Magdalena

pre 11 godina

Jao vidi kako su komentari slicni isto kao da su unapred vec pripremljeni, naivni smo mi Srbi, brat na brata udario, nema te vi pojma sta radite!

Teodor

pre 11 godina

Nikolić je u pravu kad kaže da Hrvatska nije iskrena - s jedne dtrane tuži Srbiju za genocid a sa druge strane optužuje nas da ne sarađujemo. Poseta Milanovića je pokušaj da se EU zamažu oči i predstave naši odnosi u boljem svetlu nego što su. Sva sporna pitanja moraju da raščiste Nikolić i Josipović, oni predstavljaju državu i narode.

mario

pre 11 godina

"On kaže da misli da je ovo pokušaj Hrvatske da mirno uplovi u EU "
Pa Hrvatska je praktično več članica EU i to je gotova stvar i što vam tu više nije jasno...ili vam kompleksi nedaju mira...

nesa

pre 11 godina

Dok god ti glavna tema bude genocid, tuzbe i slicno, do tad nemoj da me predstavljas nigde. Ako zaista zelis da doprineses ovoj zemlji, razgovaraj o tome sta ce biti sutra. Istoriju prepusti istoricarima. Nazalost, ti i nemas druge teme, jer za to sta ce biti sutra treba imati plan i viziju. Zalosno je to, i nadam se da uskoro neces vise biti predsednik.

Miloš

pre 11 godina

Slažem se daje bilo bolje da je do susreta došlo prvo na predsedničkom nivou ali svejedno, treba stvarati uslove i situacije da se sretnu Nikolić i Josipović. Imaju o čemu ova dva predsednika da pričaju.

ns

pre 11 godina

Srbija je ispala korektna prema Hrvatskoj po svim pitanjima,dok njihov predsednik menja misljenja svakih dana. Podrzavam predsednika Nikolica u svemu sto radi.

Goran

pre 11 godina

Mi sve radimo u zadnji cas i uvek nam se svaki problem internacionalizuje jer ga ne resavamo odmah. Trebalo je taj spomenik srusiti prvog sata kada je postavljen. Niko ne bi ni znao, malo bi se bunili i tacka, sada ce rusenje doci na naslovne strane.

Hestija

pre 11 godina

Tomislav Nikolić je potpuno u pravu da je trebao da dođe do sastanka sa Ivom Josipovićem. Vlast zaista radi za interes naroda i države. Srbija i Hrvatska treba da jačaju i šire bilateralne odnose. Hrvatska i Srbija su dve susedne zemlje i trebaju da jačaju bilateralne odnose. Spomenik u Preševu i treba da bude uklonjen. Srbija i treba da jača bilateralne odnose sa državama u regionu.

Max

pre 11 godina

Pozitivno sam iznenadjen politikom koju vodi predsednik Nikolic,da je Tadic ostao kojim slucajem i naredne cetiri godine u Srbiji bi bio potop,ovako pozitivne promene su svakako dobrodosle!

crni domino

pre 11 godina

Sedi, cuti i uzivaj Tomo. Ovo je komplikovano za tebe.
Sta god da si radio, naopako si uradio.
Pusti pametnijima da vode politiku.
Time ces dati veci doprinos Srbiji.

observer

pre 11 godina

"On kaže da misli da je ovo pokušaj Hrvatske da mirno uplovi u EU iako zaista postoje pitanja koje Hrvatska nije rešila kao što je pitanje prognanih lica i imovine Srba koja uz srpsko protivljenje mogu da predstavljaju ozbiljan problem za ulazak u EU."

Ulazak Hrvatske u EU je gotova stvar. Nikakvo protivljenje Srbije to ne može da promeni.
Meni u sve ovome nije jasno zašto Tomislav Nikolić sabotira svaki pokušaj popravljanja odnosa između Hrvatske i Srbije.

usporedba

pre 11 godina

Taština i sujeta je ovladala ovim čovjekom. Nikolić nikako da se pomiri s činjenicom svoje (ne)važnosti. Problem je pokušaja usporedbe s Tadićem koji je bio bitan kao međunarodni sugovornik i preuzimao čak ingerencije koje ustavno nije imao iz čega je proizlazila njegova sveprisutnost.

Matej-Banaćanin

pre 11 godina

@Zg
Hahaha... :D Kao što sam i rekao-kompleksi a samopreispitivanje 0.Vi samo gledate šta će koji Srbin reći,napisati,a ne gledate vaše komentare na naci(onali)stičkim sajtovima raznih udruženja i stranaka koje se zalažu za uvođenje rasnih zakona i proterivanje nehrvatskog stanovništva.Pa vama je najpopularniji pevač lik koji veliča ustaštvo.Želiš li da nastavim?
@Duro
Izvini,ali ti ne znaš ništa o vojvođanskim Slovacima,odakle smo došli, kada i zašto...Očigledno je da ne znaš ništa ni o prijateljskim odnosima Slovaka i Srba,kao ni to da smo se uvek međusobno pomagali i borili protiv raznih okupatora.Za tvoju informaciju,Srbi nisu ubijali Slovake u Iloku kao što si rekao,ali je dosta Slovaka partizana i njihovih porodica u Sremu pobijeno od strane ustaša.Što se toga ne setiš?
Naša država je Republika Srbija,Slovačka je ipak podaleko! :)

glupanje luposti

pre 11 godina

kako ovaj covek lupa gluposti!!! mislim: prvo je trebalo da dođe do susreta dvojice predsednika Srbije i Hrvatske, pa onda: najcesce je sesti i rucati! da li je hteo da kaze da on i Ivo ne bi posle sastanka rucali zajedno? ako sam dobro shvatila, CRO je podnela tuzbu i zato premijer CRO ne treba da se sretne sa Dacicem jer nije iskren, a pre tog susreta predsednik CRO treba da se sretne sa Nikolicem?! uzas!

Miloš

pre 11 godina

Ako smatrate, gospodine Nikoliću, da je prvo trebalo da se sastanu dva predsednika jer Vi zastupate zemlju, onda zbog susreta dva premijera ne zamerajte hrvatskom predsedniku nego svome premijeru ili još pre samome sebi, zato što niste naložili svome premijeru da se ne susretne sa hrvatskim.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu", rekao je Nikolić.

To i jeste NAJVECA KATASTROFA koja je danas mogla da "snadje" Srbiju !

vaskoliki srBski patriJota

pre 11 godina

"Ali kako to da se tako mali broj Vas Srba ne upita zašto Nikolić do sada nije pozvan primjerice kod engleske kraljice, kod Hollandea, Montia, Juan Carlosa, ili su i oni svi Ustaše i koljači.
(pupe, 16. januar 2013 21:04) "

Jesu.

A engleska kraljica im je šef, skupa sa Barakom Obamom, i on je ustaša i koljač takodje.

Kad malo bolje razmislim, svi osim mene su ustaše. Svi osim mene i mog društva sa kojim nedeljom cevčim pivo ispred zadruge...Nisu taj dan, ali ostalim danima su i oni.

Hm, izgleda da je ceo svet sve ustaša do ustaše, i koljač do koljača.

Al, šta m briga, to znači da sam ja pravi patriJota \o/

toma pobrkao loncice

pre 11 godina

Premijer je daleko bitnija funkcija od predsednika (u celoj Evropi, osim Rusije) tako da je ovo zapravo primarniji i vazniji susret. Predsednici (maskote) mogu a ne moraju da se sastaju.

don vitale

pre 11 godina

Najbolji komentar Nikolićevom komentaru Milanovićeve posete Srbiji dala je RTL televizija konstatacijom da je predsednik ljubomoran na susret Dačića i Milanovića. Stoposto tačno. A kako da ne bude ljubomoran kada
premijera i prvog zamenika tetoše i na najvišim nivoima dočekuju po belom svetu, a njegov najveći domet je ambasador Belorusije u Beogradu. Predsednik Nikolić nas je nažalost uverio da državu može predstavljati i neko ko je gori čak i od Borisa Tadića.

kibicer

pre 11 godina

ovaj čovek ne ume da se ponaša, govori i razmišlja kao državnik. on bi da chatuje preko medija, al' ne biva to.
šta rade ti njegovi vajni savetnici? ima li ko da ga pouči kako se to radi?
u krajnjoj liniji, neka zove tadića...

Milorad

pre 11 godina

On je dodao da se kroz platformu o Kosovu Srbija saglasila s tim da na delu teritorije srpska vlast više nema nikakvog uticaja. Podnesi ostavku Nikolicu odmah!

Hr1

pre 11 godina

Na dan posjete predsjednika Vlade RH Srbiji predsjednik Srbije se nalazi prozvanim da jos jednom proziva i vrijedja Hrvatsku? Zar zaista misli da je to prava strategija? Tuzno.

taško ninja

pre 11 godina

Da li je Vama u Srbiji jasno da je u Hrvatskoj premijer najjača figura,predsjednik države je više paradnog karaktera i kao takav ne bi trebao imati veću težinu njegov posjet nego što je ovaj današnji ZM-a

Zg

pre 11 godina

Prosto je neverovatno koliko su zadojeni mržnjom koja se kod njih verovatno prenosi sa kolena na koleno prema Srbima i svime što ima veze sa Srbijom.Sa druge strane,tako nešto je nemoguće pročitati na nekom srpskom sajtu,pa čak ni na onim nacionalističkim forumima.
(Matej-Banaćanin, 16. januar 2013 18:32)

Svrati na Kurir. Tamo je normalno da su Dubrovnik, Dalmacija (sa svim otocima) i Vukovar oduvijek bili srpski i stalno se izmišljaju neki popisi stanovništva i ideje da se u Dubrovniku nitko do 1991. nije izjašnjavao kao Hrvat (ali hrvatski pokušaji demantija utemeljeni na činjenicama budu cenzurirani). Prođe često i pokoji "biće mesa, biće mesa" komentar. Evo, svježe je "sloboda za heroja Radovana Karadžića" (može i Mladića kad bude članak o njemu). Naravno, ona laž da je Hrvatska protjerala Srbe 1995. godine također je cijelo vrijeme prisutna.

Možeš svratiti i na Indexov forum - taj se ne moderira, pa redovito možeš čitati izjave poput "žao mi je što je u Vukovaru ubijeno samo hiljadu Krvata", uz prikladne odgovore od strane hrvatskih forumaša :)

crni domino

pre 11 godina

(blaza, 16. januar 2013 19:34)
Blazo, Srpski domacin, Otac nacije, deda Toma Nikolic je kupio diplomu mastera. On nije polagao svaki ispit posteno, pisao i odbranio diplomski rad kao ja. Ponasanjem i izjavama pokazuje koliko je malo obrazovan!
Drugo, kada bude rekao da je bio genocid u Srebrenici, tada ce biti i moj Predsednik i tada ce drzavnici celog sveta hteti da razgovaraju sa njim. Zbog njega, svet zazire i prema Srbiji, verujuci da smo i mi isti kao nas predsednik. Ne nismo takvi, i nas je vise od pola u Srbiji.
Blazo, vase radikalsko ponasanje i radikalska shvatanja ne mogu se promeniti preko noci prostom promenom naziva stranke. Vasi izabranici na vlasti jos uvek se ponasaju radikalski neotesano, a vi to podrzavate. To nije dobro za Srbiju!

Konstatacija

pre 11 godina

A zasto bi ti trebalo prvo sa Josipovicem.I on i ti ste ceremonijal majstori po Ustavu i Srbije i Hrvatske.Politiku vode vlade dve zemlje a ne predsednici

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Za razliku od predhodne vlasti u kojoj je "Premijer" bio samo "marioneta" danas imamo "obrnutu situaciju" tako da je danas funkcija Predsednika Srbije samo "MARIONETSKA" !

Duro

pre 11 godina

@ Matej-Banaćanin "Evo ja kao Slovak iz Vojvodine pokušaću biti nepristrasan i daću komentar koji nikoga neće uvrediti...." i "Toliko kompleksa i frustracija na jednom mestu..."
Izgleda to što ste, barem tako navodite, Slovak apriori kod vas znači da ste u pravu i pošten i dobar čovjek, pa pravedni čovječe koji misliš da svojim komentarom nećeš nikoga uvrijediti predlažem Vam da odete u Ilok i pitajte svoje sunarodnjake ( Slovake) što bi rekli o tome što su sproveli Srbi njihovi susjedi i najvjerojatnije lojalni (valjda i koji Slovak) iz Srbije.Kad to čujete, svoje komentare o dojenosti ostavite za svoju unučad kada nedao dragi Bog vaša djeca prođu ono što su prošla nečija u Vukovaru i Iloku. Sve to su napravili susjedi Srbi koji su još jučer tvrdili da su prijatelji i braća, a onda su preko noći preodjenuli i obukli pravo lice, ako je i od brata puno je.Predlažem vam kao banaćaninu:odite do Begejaca, Stajićeva (valjda znate gdje su ta mjesta) i zamislite svoju djecu ili sebe u besplatnom smještaju za koje Srbija tvrdi da nije organizirala a ostatak svijeta, koji gle za divno čudo ih smatra prevrtljivcima, ..., to jednostavno zove:logorima.
Ako želite da u vašem mjestu u Srbiji,djeca od jaslica budu razdvojena od drugih jer su Srbi nema problema ali u RH uskoror neće ići.Imaju prava i zaštićeni su kao lički medvjedi ali trebaju znati,to će se uskoro pokazati,da prava i slobode nose i obveze .Možeš pisati i hijeroglifima ali to te neće činiti boljim čovjekom.

superhik

pre 11 godina

Pa naravno da neće s tobom da se sastane. Majstore, pa ne možeš danas da budeš četnički vojvoda i desničar, a onda skineš bedž i postaneš veliki evropejac! Uspeo si da prevariš nesrećne srbe koji su glasali za tebe jer su se nadali boljem životu, ali ne brini, neće još dugo da te podržavaju. Predlažem da kad ti istekne mandat pokušaš da završiš fakultet i engleski jezik a ne da nas ovako brukaš. SRAMOTA!

jovan

pre 11 godina

E, dakle ne moze da sakrije vojvoda ljubomoru da mu neko ispred nosa odnosi politicke poene, pa to ti je. Taman je pomislio da je uvaljivanjem rezolucije poslao dacica u nemogucu misiju, kad ono- Milanovic. Covece, jos nisu ni zavrsili sluzbeni rucak on kuka po novinama.

nećete u brazil

pre 11 godina

nikoliću izgleda ništa nije jasno, nije u situaciji bilo šta ovako bahato komentirati, no to je izgleda jače od njega,
morao bi biti puno, puno pitomiji, izgleda da uopće nije prepoznao delikatnu situaciju u kojoj se ovog trenutka srbija
nalazi.....

Pera

pre 11 godina

Tomo, da ti pomognem, ovo su tvoje opcije:

1) Da sednes na stiropor i krenes sa ranim uskrsnjim postom. Pa ko duze izdrzi: Ivo ili ti.

2) Da brzo pronadjes Ivu negde na nekoj konferenciji u Evropi i iznenadis ga tamo, a domacoj javnosti predocis da je sastanak bio barem 10 minuta duzi od Dacicevog.

3) Da u skladu sa Ustavom, tj. preambulom, jos koliko sutra podignes mobilizacijsku uzbunu i kao vrhovni komandant pokrenes tenkove ka Presevu. Ako u Ustavu pise da je Kosovo neotudjivi deo Srbije, i ako u istom Ustavu pise da vojska brani integritet Srbije, to znaci da je svaki dan cekanja protivustavan cin.

4) Da odes kuci i napravis jos jedno 200 l sljivovice.

5) Da se povuces iz javnosti na jedno mesec, dva i konacno doktoriras iz recimo medicine.

Profesor Kiks-Maler

pre 11 godina

"Tuzni , stari covece, cika Toma Zmaj....koga ti to predstavljas....
Dobio si izbore sa manje od 50% osvojenih glasova, sto se nikad nije desilo do sad. Na sve to, manje od 50% od manje od 50% izaslih....tuzni covece koji ne znas cak ni da se nasmejes. Odmah da ti kazem da mene ne predstavljas i molim te da se uopste ne trudis da to cinis, ni po koju cenu. Ako bi barem hteo da mi ispunis zelju da do kraja mandata ( ako ne bude kraci), vise ne izlazis u javnost i skloni se da ne smetas...tuzni covece, koji ne znas srpsku knjizevnost, a mislis da si veci srbin i pravoslavac od Svetog Save...tuzni covece.."

:)

bezimena

pre 11 godina

Ovo je prvi put da neki nas predsednik zastupa nase interese. Najzad duh srpstva.
(kate, 16. januar 2013 15:31)

A interes je šta? Posvadjati se sa svim balkanskim zemljama u okruženju, sa EU i USA i zamandaliti tor?

Duh sprstva!? Meni mnogo više liči na avet...

12588#Branka

pre 11 godina

Predsednik je u pravu ! Slažem se da je ova poseta neiskrena, ali sa druge strane ne treba kriviti Nikolića, on je otvoren za saradnju ! Na ovaj način je upućen indirektan poyiv Josipoviću!

ALEX

pre 11 godina

To si trebao prvo sa Dačićem da se dogovoriš, a ne sad da plačeš što te Ivo neće. Važno da se u svim novinam može pročitati kako je naš državni vrh složan po svim pitanjima. Aha, al malo docnije...

goran

pre 11 godina

ne sećam se da sam ikada čuo i pročitao ovako nešto.
ova izjava koja je da zlo bude veće data stranim medijima, ne da nema veze samo sa jednim smislenim diplomatskim pristupom, nego u priličnoij meri preti da anulira sve ono što se na današnjem sastankku dva premijera može pokrenuti, pa između ostalog i pitanje spornih tužbi. Sa druge strane valjda je normalno da se kontakti dve zemlje počnu otopljavati prvo susretom permijera koji treba da dogovore dalje pravce delovanja i rešavanja problema, pa da neka kruna svega bude sastanak dva predsednika, gde će se na primer domaćoj i svetskoj javnosti saopštiti šta je urađeno. Na kraju nije mi jasno ni ko je onda dogovarao ovaj sastanak ako je predsednik države bio protiv njega.

Andjela

pre 11 godina

Ovo sto je izgovorio ni malo ne lici na nesto sto jedan politicar
moze ikada da izgovori.

Odlicno je sto se Ivica video, i sto se prave koraci, bilo koje vrste.

Politika nije za pateticne...

taraba

pre 11 godina

I sta je tu sporno?! Dacica nije birao narod nego je pravio dilove,a Nikolica je birao narod..znaci da je bitniji!
(Obilic)

Aha sada shvatam - zato se PREDSEDNIK ZALI NARODU. Razmotricemo gospodine predsednice i obavestiti o ishodu vase zalbe u razumnom roku.

SacuvajBoze!?!?

pre 11 godina

Evo zbog ovakvih stvari, neko ko nije zavrsio skolu, ne sme da bude na odgovornoj javnoj funkciji !

Gospodine Predsednice, Vi jednostavno ne smete da radite i pricate ono sto mislite. Ukoliko postoje nesuglasice u drzavnom vrhu to se resava tiho i tajno, jer se u suprotnom slabi pozicija Srbije u ocima njenih protivnika i u ocima sveta. Ovo nije 1815 pa da nepismeni obor-knez vodi zemlju u svetlu buducnost, a ni Vi niste Milos Obrenovic pa da sami odete Sultanu na noge za dobrobit Srbije. Niste vazni ni Vi ni Vasa sujeta nego dobrobit Srbije. Ukoliko ne mozete da ne pricate ono sto mislite onda bi najbolje bilo da cutite (mada je sad vec kasno, jer svi znaju sta mislite).

Podsecate na Sarah Palin ... Ona je isto populista kao i Vi, neobrazovane mase su je volele, ali nije znala nista i otisla je u zaborav gde joj je i mesto.

Preporucujem da procitate knjige "Zasto se kaze" i "Ispeci pa reci" od Ivana Klajna. Sve je lepo objasnjeno te vam nece trebati tumac. Jos cetiri duge godine cete biti na mestu na kom jeste, te Vas molim da se malo uozbiljite.

Jedina istina

pre 11 godina

Jeste da je izabran za Predsednika ali treba prestati umsiljati da zastupa ceo cak ni vecinu srpskog naroda. Jeste da ih se namnozilo nazalost.

Pedja Nikic

pre 11 godina

Koliko je mene, pravoslavnog Srbina, sramota svaki put kad se ovaj covek pojavi u javnosti...samo se zapitam sta bi na celu ovu postavku nasih politicara rekli sveti Sava, despot Stefan Lazarevic, Dositej Obradovic, Vuk Karadzic...sramota, velika sramota...

g-din

pre 11 godina

Sta spominjete Tadica. Tadic je bio GOSPODIN, u svakom pogledu.
Jedina greska, mnogima je pomogao da postanu neko i nesto( Cvijan, Jeremic, Petrovic, Dacic i ...) a oni su......

bezimena

pre 11 godina

Za razliku od Borisa Tadića koji se borio za svoje lične interese, i interese potpredsenika i ostalih funkcionera DS-a, Nikolić se bori za Srbiju i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije.
(Sanja, 16. januar 2013 21:19)

Nije istina. Potkrepite svoju izjavu makar jednom ČINJENICOM!
Istina je suprotna, upravo T. Nikolić se ceo život bori samo za SEBE! Sam je govorio da je sve postigao u životu (materijalno, od poslaničke plate...) i da mu je jedina još želja da bude predsednik države (to zbog svoje sujete).

Boban57

pre 11 godina

Kad je Hrvatska bila iskrena?! Ako Josipović neće da dođe,ne mora,nećemo ga ni zvati! Što se tiče stolice u UN za Kosovo,ako do toga dođe,Srbija ne treba da ide u EU!

Toxic

pre 11 godina

Ajde Tomo budi miran tebi dolazi Putin.
(boki, 16. januar 2013 15:10)

Misliš, ide Toma k Lukašenku? Ruku na srce, preterao je, bolje da ode negde da odmori.

Ситничар

pre 11 godina

A нико не види да Милановић није хтео да види ни Вучића. Који је констениран, ваљда?

Srbin

pre 11 godina

Opet jedan isti pisac komentara podrske Nikolicu.Samo mneja imena.Ajde care da vidimo koliko imena u srbiji postoji

Diplomo.Vidis da te niko bre ne zarezuje.Pusti ljude koji mogu da razgovaraju. Stalno se duris kao seljacka mlada. Shvati da si samo ceremonijal majstor

Adam

pre 11 godina

Ovaj vaš četnički vojvoda od Predsjednika Republike zaista se ponaša kao uvrijedjena frajla ! A kladim se u što god hoćete da bi - da se Milanović bio spreman s njime sresti, makar na 5-6 minuta, ali prvenstveno da se najprije sreo s njim pa onda s Dačićem - cvjetao od oduševljenja i rasplivao se o tome kako hrvatsko-srpski odnosi trebaju biti što bolji itd., a da bi isto to pisali i ovi nesretni SNS-ovci što ovako groteskno pisuckaju komentare po direktivi. Mene bi uistinu bilo sram da je ovo predsjednik moje države (ne samo zbog ovakvih izjava, naravno).

mirko

pre 11 godina

Nikolic je u pravu kada kaze da Hrvatska nije iskrena, jedno radi, drugo prica, a trece planira. Treba malo da se ugledamo na njih.
(Stojanovski, 16. januar 2013 17:00)

Ako misliš da je to vrlina, onda se ne čudim što hvališ Nikolića.

Gabi

pre 11 godina

Nikolić: Prvo je trebalo ja sa Ivom

Šta mislite predsedniče, zar nije prvo trebalo izbeći retoriku Karlovac, Karlobag, Ogulin, Virovitica?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

Na dan posjete predsjednika Vlade RH Srbiji predsjednik Srbije se nalazi prozvanim da jos jednom proziva i vrijedja Hrvatsku? Zar zaista misli da je to prava strategija? Tuzno.
(Hr1, 16. januar 2013 16:06)

Nemojte se ljutiti i uzbuđivati bilo kakvom izjavom predsednika. Kredibilitet njegovih izjava je diskutabilan, vrlo često bez sensus communis i ne uzima se za ozbiljno kod većine obrazovanih Srba. A, sa druge strane postoji nešto što se zove i , što su njemu nepoznati pojmovi.

dragan

pre 11 godina

Nikolic nikada nista pametno nije rekao a jos manje uradio.Ali ima sansu da uradi veliku stvar za sve Srbe na svetu koji su za njega glasali i koji nisu a to je DA IZMISLI NEKI RAZLOG I PODNESE OSTAVKU da nas vise ne sramoti.

Nenad, nezavisna oblast Niš

pre 11 godina

Zašto bi se sastajali i odugovlačili, kad Hrvatskoj sasvim dobro ide i bez toga. Prodata im je srpska konditorska industrija, prodate su im firme preko kojih su stekli vlasništvo nad hiljadama hektara prvoklasnog zemljišta...što da komplikuju ljudi raznoraznim susretima kad se stvari, po njih, razvijaju u povoljnom smeru. Jeste da povremeno moraju da otrpe kmečanje nekog predstavnika naših vlasti u medijima, ali...izdržaće oni to, zarad napretka moraju malo i da se žrtvuju.

Kako smo smešni. Ne znam ni da li smo svesni koliki smo cirkus od države zapravo.

klosar72

pre 11 godina

"Rugati se nasem predsedniku je samo ruzna slika koju cete slabo videti i cuti kod Hrvata.
(stolica, 16. januar 2013 18:45) "

Pa to je zato što Toma nije njima predsednik, već nama.

A da je njima predsedn ik, začudio bi se šta bi sve video i čuo, pa ne treba da se čudiš ni nama.

Pa ti sad vidi....

Lala

pre 11 godina

Ovaj bi posvadjao dva oka u glavi a ne dve drzave. SNS zajedno sa Vucicem mora ozbiljno da razmisli da li je bolje smenjivati i zrtvovati coveka proslosti - Nikolica ili celu SNS na celu sa Vucicem. Odluku treba sto pre doneti.

mina

pre 11 godina

Što je ovaj čovek lepo ograničio od odgovornosti - toplo mu, lepo, obezbedio i unuke, tu i tamo otputuje, položi neki venac, da neku izjavu(kakvu takvu), pohvali Rusiju i svoju rakiju, - pa on može ovako ne 5, nego 50 godina.

Hrvoje

pre 11 godina

Kud je išao Milanović??? Izgleda da se u Srpskoj vlasti ne zna, koja je leva, a koja desna. Pa ovo je cirkus. Josipović je mudriji. Kao da je poslao mlađeg Milanovića u izvidnicu. Ipak je vidljiva razlika između Milanovića i Josipovića. Ipak je Josipović nešto stariji i iskusniji s više utakmica u nogama (odličan nogometaš), te je konačno prof. i dr. prava sa zavrešena 2 fakulteta (pravo i muzička akademija), a Milanović mlad diplpmirani pravnik.

Vesna

pre 11 godina

Pa sta na to kaze gospodim Prvi premijer? Mora da on ima neko trece misljenje. Ovaj Toma Diploma kao malo dete kome ne daju igracku-. Ma svima je jasno da njega niko nista ne pita,ali on nikako da ukapira. Ne brini se Tomo, uskoro ce Sveti Sava, pa eto tebe opet u prvom redu!

komentar

pre 11 godina

Zaobiđen si, Nikolicu, poradi tvojih izjava.
Nemoj se sad duriti, sam si si kriv. Nemoj biti dijete, take it like a man.

Na koncu dana, kod nas jest predsjednik trivijalna uloga. Puno je veca gesta susret premijera koji je de facto vodja drzave. Ionako slaba korist od tih susreta u sustini.

JVC

pre 11 godina

То што у окружењу не желе да са вама комуницирају,нису криви грађани Србије.Једини узрок свега сте ви лично,и ваше политичко деловање,од када се њоме бавите па до данас.Лично није ми пријатно што се то дешава али што каже наш народ :шта сејеш то жањеш.

Milan.

pre 11 godina

Sada je potpuno jasno da su namere predsednika gasenje Srpskih opstina na Severu KiM i pokusace se nasilna integracija u institucije tzv. nezavisnog Kosova to je cilj predsednika Nikolica. Prvo je prevario Srbe sa Kosmeta izmenom platforme a sada su se karte potpuno otvorile.

Iznogud

pre 11 godina

Reci cu ovo najpristojnije sto mogu: nas predsednik Tomislav Nikolic je pravi kr.....!
Nisam bio neljubazan ni zloban, nevaspitan i nisam preterao - jednostavno to je cinjenica i to je svakom objektivnom coveku jasno.
Sve najbolje.

s.

pre 11 godina

"Ako je samo papir merilo vrednosti čoveka onda ću pocepati svoju diplomu."
(NinaR., 16. januar 2013 16:08)

Očigledno si do nje došla na lak način, možda ste ti i Nikolić i kolege.

leško

pre 11 godina

Nikolić svaki dan pokazuje da nije ni intelektualno, a ni nekako drugačije dorastao funkciji koju obnaša! Tolika količina glupih izjava koje svakodnevno izjavljuje je da se čovjek zapita?
Uostalom, ništa čudno od čovjeka koji ni ne zna koji je fakultet završio i koju titulu posjeduje...
Jeste li Vi (Srbi) uopće svjesni tko Vas predstavlja?

slavko SB

pre 11 godina

E gospodine Nikolicu sa Ivom nece moci sve dok budes izjavljivao da je Vukovar srpski grad i da hrvati tamo nemaju sta da traze!!¨Jedan ozbiljan politicar zemlje koja je priznala Hrvatsku tako nesto ne izjavljuje, a onda se cudis sto Ivo nema interesa za sastanak !!! Gospodine Nikolicu u mnogo cemu me podsjecas na pok. Milosevica koji je takodje pricao ono sto narod zeli cuti iako to nije imalo veze sa istinom!!

Kako seješ tako i žanješ

pre 11 godina

Malo postovanja prema predsedniku Tomi Nikolicu jer je on jedino direktno izabran od naroda
(stolica, 16. januar 2013 18:45)

Da li je potrebno da te podsećam kakav je bio vaš odnos prema bivšem predsedniku?
Da li je potrebno da te podsećam kakvim ste ga sve imenima nazivali?
A sad umeš da tražiš malo poštovanja prema predsedniku?
P.S. Poštovanje se stiče, a ne dobija na izborima.

1%

pre 11 godina

@blaza

Blazo, patrijoto, da vidim kako stojis sa matemetikom:

II круг
49,54 % 1.552.063
47,31 % 1.481.952

Ovo prvo je Toma , ispod je Boris....Znaci Toma nije uspeo da dobije no onih bednih 50%+1...razlika je nekih cc 70.000 glasova

A sad ono sto jos vise boli:
izlaznost:46,28%!!!!!

I koga predstavlja Toma????
Sad mi pokazi tu nadmocnu matematiku Cika Tome Zmaja i naprednjaka..Ove brojke samo govore o tome da im niko nije dao za pravo da siluju ovu jadnu Srbiju i narod u takvoj Srbiji...

Dragan

pre 11 godina

Na osnovu cega Nikolic izjavljuje da je trebalo prvo on da se sretne "s Ivom" ? Da li treba da ga neko podseti na sve njegove izjave i reakcije pa da onda on sam konstatuje da li moze da se sretne "s Ivom"? Koliko go to ne imponovalo mnogima, g. Josipovic je dostojan predsednicke titule, dok Nikolic to nije. Uz to Nikolic ocigledno zaboravlja da vise nismo u nekoj Jugoslaviji i da nismo vise "drugovi", pa zato hrvatski predsednik za njeg nije Ivo. Stvar diplomatije i licne kulture.

No 1

pre 11 godina

Tomo nisi valjda ljubomoran zar toliko volis hrvate? Zasto protokol isto nije ispostovan sa Jahjagom nego si to prepustio Dacicu i Taqiju.

milan

pre 11 godina

Kao prvo ovo nije bilo za Josipovica nego za Dacica a kao drugo Nikolic mora prvi da ispegla neke svoje stavove pa onda on da se javi Ivi kako on kaze.

Milan

pre 11 godina

Šta zna Tomislav kako kreće otopljavanje odnosa između država! On ih je u svom političkom delovanju unazad dvadeset godina samo zaleđivao i do apsolutne nule (-273 prim.kom.za neupućenog T.)! Pre par decenija otopljavanje SAD i Kinekrenulo je susretom stonoteniskih reprezentacija!!!
Pa je išao Kisindžer! Predsednici se nikada nisu sreli!!!
Drugo je osećati da si nesposoban za funkciju na koju si ,bojkotom većine,slučajno izabran pa sada ne znaš ni sa kim ni kako nametnuti svoju iskrivljenu devedesetašku sliku o svetu i Srbiji svima i svuda!
Tomislave, u penziju, nisi ti za otopljavanje i saradnju, u tebi je još samo mržnja i netolerancija i to se neće promeniti nažalost NIKADA!

sale60

pre 11 godina

Sve navedeno je od pocetka ocigledno. Stav hrvatskog premijera, od pocetka, je da on u stvari nama cini uslugu time sto dolazi i sam se pretstavlja kao neko ko je dosao u Srbiju po sistemu "ajd'dobro doci cu kad ste navalili" ali predsednik nece jer jos nije zadovoljan ponasanjem druge strane.
(Slavica, 16. januar 2013 16:23)

Stvarno se ne zna ko je zaglupljeniji i veci pateticar, dali Toma Diploma ili obozavaoci njegovog "lika i dela". Ali je sigurno da obe strane donose zlo Srbiji.
Ovoliko populizma, dnevno politicke izjave, neodmerene izjave, lazi,kontradiktornosti, nije bilo ni kod Milosevica. Tomo bre, pa i Milosevic je extra drzavnik za tebe. Ponasas se ko uvredjena mlada prve bracne noci.

Dule

pre 11 godina

Jos uvek nemogu da verujem da nam je ovaj covek predsednik drzave... Koliko mu jos vremena treba da shvati da se takvim stavom nikada nece pomiriti sa hrvatima? Covek koga vode emocije nije za drzavnika. Neko bi trebao da mu skrene paznju na to.

marija

pre 11 godina

(Matej-Banaćanin, 16. januar 2013 18:32)

Hvala Matej.
To je ona prica kad se sretnu Srbin i Hrvat pa se poljube dva puta, a Srbin se uvek zaleti da ljubi i treci put.
Ali, neka, bolje da je tako kako si ispricao nego obrnuto.

Damir

pre 11 godina

koja uz srpsko protivljenje, mogu da predstavljaju ozbiljan problem za ulazak u EU.

Ovaj čovjek zaista nije normalan,halo od kada se to Srbija pita za ulazak HR u EU , ti si pobrkao lonćiće , nas će se pitati za Srbiju , ali tek za jedno petnastak godina.

švabo

pre 11 godina

Kud je išao Milanović??? Izgleda da se u Srpskoj vlasti ne zna, koja je leva, a koja desna. Pa ovo je cirkus. Josipović je mudriji. Kao da je poslao mlađeg Milanovića u izvidnicu. Ipak je vidljiva razlika između Milanovića i Josipovića. Ipak je Josipović nešto stariji i iskusniji s više utakmica u nogama (odličan nogometaš), te je konačno prof. i dr. prava sa zavrešena 2 fakulteta (pravo i muzička akademija), a Milanović mlad diplpmirani pravnik.
(Hrvoje, 16. januar 2013 21:25)
-------------------------------------------------------------------
Ma koje gluposti, kao prvo razlog zbog kojeg Josipović ne želi susret s Nikolićem su njegove izjave, uključujuči i ovu zadnju gdje je praktički popljuvao vlastitog premijera, a drugo, funkcija predsjednika Hrvatske ima puno manje stvarne važnosti nego funkcija predsjednika Srbije!
Dačić se pokazao kao netko s kime se unatoč razlikama u razmišljanju može normalno razgovarati i tko shvaća kako funkcionira politika i diplomacija za razliku od Nikolića koji je izgubljen kao alisa u zemlji čudesa !

Ladislav

pre 11 godina

Ovaj nije vredan komentara i vremena , ali ne mogu da se obuzdam . Svaki put kada se nesto tice njegovih izjava ja iznova crvenim i sramota me je sto mi je ovo predsednik drzave. Bez takta, politicke kulture a o diplomatskoj mudrosti da i ne govorimo. Sramota nevidjena.

etnerrp

pre 11 godina

Nemojte zamerati Tomi na "njegovim" neodmerenim izjavama. Svo vreme on samo igra ulogu trbuhozborca. Naime, on samo zine a iz trbuha mu progovori diploma(t) Oliver Antić.

Realista

pre 11 godina

Ne vredi komentirati Nikoliceve izjave, jer su za dnevnu upotrebu.! Predsednik drzave treba da je pragmatican u svojim izjavama. Toga nema!

autsajder

pre 11 godina

Hrvati su patološki zadojeni mržnjom prema Srbima do gotesknih granica. Takve mržnje nema nigde više u Evropi, možemo zatvarati oči koliko hoćemo ali to ostaje tako.
(jack, 16. januar 2013 19:58)

A mi Hrvate patološki volimo, da takve ljubavi nema nigde više u Evropi, možemo zatvarati oči koliko hoćemo ali to ostaje tako. Toliko ih volimo da smo im porusili i popalili pola drzave. Dacic-Milanovic pzdravljam, razgovarati i miriti treba neprekidno, svi smo mi braca na kraju krajeva.

Milos

pre 11 godina

Stav Nikolica o poseti Milanovica samo potvrdjuje da postoje dve politike: jedna Vladina i jedna Tomina.
Toma, inace, ovakvim izjavama radi ono sto najbolje ume - kvari odnose sa drugim drzavama! Letos je naljutio Grcku, sada sa ovom tzv. platformom Spaniju zbog "katalonskog modela", bolje mu je da cuti!

Krstic

pre 11 godina

Alo, covece shvati vec jednom...!
NE VOLI TE I NE ZELI NIKO U SVOJOJ BLIZINI, POGOTOVO POLITICARI SUSEDNIH ZEMALJA...
Tebe mogu samo da vole tvoji banbusi od glasaca koji su izmanipulisani...
To sto te niko ne zeli i ne voli, to je trebalo da te zabrine pre nego sto si se kandidovao za predsednika i slucajno pobedio...
A ova tvoja danasnja izjava je jos vece dno dna i dokaz da ti nije mesto tu gde si sad......

glasaci

pre 11 godina

Evo za koga ste glasali dragi sunarodnici.To vam je covek,veliki Srbin,koji je u medjuvremenu baveci se politikom ( ne radeci nista) sabrao hektar stambenog prostora.
Nema tu komentara uopste.

Platforma da svi vuci budu siti i sve ovce na broju

pre 11 godina

Platforma predvidja da Srbija nikad ne prizna nezavisnost Kosova, iako to ne znači da Kosovo neće imati (tvrdju ili mekšu) "stolicu u UN", jer do "članstva u UN" može doći i bez priznanja nezavisnosti Kosova od strane Srbije, pošto takav uslov ne postoji u "pravilima procedure" za prijem novih država u članstvo svetske organizacije?!
Ovakva formulacija je uneta u famoznu "predsedničku platformu" isključivo u funkciji da Srbija "formalno" nikada ne prizna nezavisnost Kosova, a "suštinski", ipak, da omogući Kosovu da postane članica UN i za taj deo paklenog plana "izdaje nacionalnih i državnih interesa" zadužen je predsedavajući Generalnom skupštinom UN Vuk Jeremić, kako to pitanje, više, ne bi bilo prepreka Srbiji na putu evro-integracija i "pred-pristupnim fondovima"?!

coco

pre 11 godina

I sta kad se sretnu?On ce tada Josipovicu objasniti da je zapravo zapadna Srpska granica Virovitica-Karlovac-Karlobag,da je Vukovar u stvari Srpski grad i tako nesto slicno.

klenga

pre 11 godina

ma jeste,ti ćeš da lupetaš gluposti,i svi će to da ti praštaju..pa kad si postao precednik,valjda si mogao malo da se suzdržiš...jedino te onaj nesretni lukašenko zove,tvoj pobratim i sapatnik u izolaciji i neuzvračenoj ljubavi prema rusiji...i onda kukaš kako te niko ne voli...

Bermet Tivoli

pre 11 godina

ovde je : http://www.dnevnik.rs/svet/hrvatska-i-kosovo-potpisali-sporazum-o-odbrambenoj-saradnji
jeste da se stvari dinamicno odvijaju ali da li je Tomislav uopste upoznat da postoji i ovo?

zodiac

pre 11 godina

Raduje me broj komentara koji osudju tomu diplomu na ovo sto je izjavio... Zalosno kakav nam je predsednik vuk dlaku ne menja ili kako god. Primetio sam isto u komentarima kao “bravo tomo,konacno pravi predsednik“ Jedna osoba napisala sve te komentare,samo zamenila nick. Vlada se trudi na neki nacin a predsednik je najgori na svetu NAJGORI i gradjani treba da se stide svi koji su ga glasali.

opet ja laki

pre 11 godina

onaj prosli se po vama nije mesao u svoj posao,ali koliko vidim i ovaj novi nije procitao sta je duznost i posao predsednika republike

VladimirUE

pre 11 godina

@blaza
Nikolic ne uziva vecinsku podrsku Srbije, posebno ne u pogorsanju odnosa sa susedima, u prvom krugu je imao manje glasova, a u drugom za malo pobedio zahvaljujuci lazima i izdaji bas ovog kojeg ovde kritikuje. A nacin na koji je stekao diplomu mastera je sramota za Srbiju.

prošo voz

pre 11 godina

sve što je predsednik Nikolic rekao za dolazak Hrvatskog premijera je potpuno u pravu, ako Hrvati hoće pomirenje prvo u posetu Srbiji treba da dođe predsednik a ne premijer. SM
(Mirjana, 16. januar 2013 17:10)

ne, hrvati više neće ništa !!!
njima je dobro, idu na zapad
od istoka su dignuli ruke (i interese)

nekada, davno željeli su pregovore, dogovore sa srbijom ali odustali su
ne znam da li je to najbolja hrvatska odluka, ali tako je

NiK

pre 11 godina

Toma Nikolic je trebalo da iskoristi ovu posetu i organizuje "susret na vrhu", a ne da koristi medije da se zali na drugog. Uvek je neko drugi kriv, a zaboravlja da nosi breme proslosti jedne pogubne politike. Nismo u predskolskoj ustanovi, mada Srbija kao da je u predpolitickom dobu...

Slavonija

pre 11 godina

Predsjednik HR i Srbije uopće nisu bitni jer josipovic nema nikakve ovlasti!!Josipovic ne moze nista dogovoriti s Nikolicem bez nase vlade jedino moze turusticki u bg.Tako da mi je logicnije da se sastanu Milanović i Dacic.Podrška susretu i normaluzaciji odnosa na političkom nivou.A u mom privatnom životu odnosi su normalni sa srbima i to ne Moze ni jedna politika pokvariti.

profesor

pre 11 godina

Zelja preCednika da postane predsednik je velika ali se to desiti nece.Covek se ne menja i ne uci u poznim godinama.Ajde sto bruka sebe,ako zeli da uradi nesto dobro za nas i svoju zemlju,neka podnese ostavku.Neka pece rakiju,igra se sa unucina ili sta vec.Srbija stvarno nema ni vremena ni snage za jos jedan eksperiment.

Udipkim

pre 11 godina

g.Nikolicu,ja Vas molim da se uozbiljite
Ako sporni spomenik moze biti postavljen na nekoj drugoj lokaciji onda moze i ne samo u centru Preseva vec i Beograda

Ixi-Sm

pre 11 godina

Po komentarima onih koji zameraju predsedniku i njegovoj politici moze se zakljuciti kojoj kuhinji pripadaju. Ti pomocni kuvari trebali su davati recepte, ako su ih imali, svom glavnom kuvaru, prethodniku sadasnjeg predsednika. Tada su samo cutali, tapsali i podrzavali politiku, kojoj je srpski narod 6.maja rekao NE!!!

novosadjanin

pre 11 godina

Predsednik Nikolic je iskren. Josipovic je pokazao svoje lice i mislim da se Hrvatska vratila u devedesete ovim postupkom a Srbija uveliko koraca u svetlu buducnost.

Poldi

pre 11 godina

Nikolic i Vucic su svojevremeno telali na sav glas gde bi oni povukli granicu. Sada kada im je taj san propao, kao reciklirani cetnici nastoje da gurnu svoju nacionalisticku proslost pod tepih, ali to kod "susjeda" ne pali.

Miki

pre 11 godina

Pa gospodine predsedniče, Srbija više nema ni sekunde vremena za vaše uterivanje vaše istine svima po regionu a i šire, za vašu politiku "slona u staklarskoj radnji"! Svaki problem koji smo sa bilo kim imali vi ste produbili, ni na jednom planu niste pomerili stvari ni milimetar unapred, čak je i vaša platforma bila katastrofa pa ju je vaša vlada promenila do neprepoznatljivosti! I ova vaša provala sitničarske političke ljubomore samo pokazuje vašu nesposobnost da shvatite da je politika nešto drugo a ne mesto za isterivanje bilo kakvih kompleksa i ja pa ja nadgornjavanja vas i premijera!Previše vas je na novoj dužnosti brzo pregazilo vreme i događaji, pustite zato one koji znaju i žele nešto korisno da urade bez vas da to i urade i ne smatajte im , za dobro Srbije!

ivica je glavni

pre 11 godina

Diplomislava pukla ljubomora, hehehe (a izgleda mu jos nisu rekli ni da je predsednik samo protokolarna funkcija). Realno i Vucic ima bitniju funkciju (vicepremijer) od Tome

Novinar

pre 11 godina

Ne zna sta je svima pa ne umiru da pricaju sa Nikolicem. Bilo bi dobro da neko napravi kolaz - hroniku od radikalskih i vojvodskih dana do danas sve na jednom mestu. Ima dosta materijala pismenog usmenog i video zapisa. Ja bih mogao to napraviti samo iz izvora dostupnih svima ali niko osim zutih novina ne bi objavio. Ipak je on neciji predsednik. Nazalost.

komićno i tragično

pre 11 godina

''Ja predstavljam Srbiju i njene građane u zemlji i inostranstvu", rekao je Nikolić.

E Srbijo, šta si dočekala. Predstavlja se četnički vojvoda, desna ruka čoveka optuženog za ratne zločine, čovek koji je svojim ponašanjem u više navrata narušavao ugled Skupštine, koji je izražavao jasne pretenzije na teritoriju druge suverene države, čovek koji je pokušavao da ruši Ustav tako što je pokušavao da Srbiju proglasi ruskom gubernijom, čovek koji je prizivao ubistvo premijera, čovek koji je na sramotan način dobio diplomu visoke škole, čovek koji nas je za 6 meseci predsdnikovanja posvađao sa skoro svim državama u okruženju i čovek koji je 3 puta izgubio na predsedničkim izborima.

Marko Ivančić

pre 11 godina

Ovaj Nikolić je katastrofa sama po sebi. Svakom sledećom izjavom pravu bu...u od sebe i ujedno štetu Srbiji. Hitno na vanredne predsedničke izbore dok nas ovaj diplomirani majstor ne posvadja sa celim svetom.

milorad

pre 11 godina

Nas vrli Predsednik Republike treba da zna sledece:
-Diplomatija se u svetu uci na Kembridzu,Itonu,...,a kod nas se uci na ulici sedeci na stiroporu.
-U diplomatiji je nerazumno reci , NE JER vec je razumno i mudro reci DA ALI.
E to se ne uci na ekspres fakultetima i uz kazan za pecenje rakije.

nada ZR

pre 11 godina

Cak i ako je trebalo za to javnost ne treba da zna.Cilj je dobrosusetski odnosi a Dacic je poceo.Zasto nas predsednik nije inicirao sastanak sa Josipovicem i bio prvi?Ne ovo je politicka igranka sa ciljem da se Dacicu ubelezi sto vise minusa i kako bi se odrzali izbori.Ako do izbora dodje SNS je ta koja ce sama i jedina biti odgovorna za sve sto usledi.Moze da se desi cudo i sve bude bolje,ali cuda se u Srbiji dogadjaju pa narod ne moze da se oporavi deceniju i vise.

novosadjanka

pre 11 godina

Hm, Milanovic je Predsednik Hrvatske,to znamo, a znas li ti čega si ti predsednik...pa ne znaju se ni granice te tvoje tzv. drzave...?????

1%

pre 11 godina

Tuzni , stari covece, cika Toma Zmaj....koga ti to predstavljas....
Dobio si izbore sa manje od 50% osvojenih glasova, sto se nikad nije desilo do sad. Na sve to, manje od 50% od manje od 50% izaslih....tuzni covece koji ne znas cak ni da se nasmejes. Odmah da ti kazem da mene ne predstavljas i molim te da se uopste ne trudis da to cinis, ni po koju cenu. Ako bi barem hteo da mi ispunis zelju da do kraja mandata ( ako ne bude kraci), vise ne izlazis u javnost i skloni se da ne smetas...tuzni covece, koji ne znas srpsku knjizevnost, a mislis da si veci srbin i pravoslavac od Svetog Save...tuzni covece..

Dok se nekom ne smrkne....

pre 11 godina

Ubedjen sam da na putu ka EU Hrvatska nama moze pomoci,a mi njima niti mozemo pomoci niti odmoci jer jednostavno nas niko ne slusa ili nam ne veruje.

dno2

pre 11 godina

covece ne zeli te niko...
znaju ljudi gde ste bili i sta ste radili,pricali.
samo se vi ne secate toga.Sta vredi kada vi tri puta dnevno menjate stav ili pricu.

Uozbiljite se

pre 11 godina

Koliko je meni poznato kada su zaledjeni odnosi onda se pocinje odledjuje na drugim nivoima dok se ne utaba put za susret na najvisem nivou. Zasto se on ne sastane sa Tacijem kada je Taci rekao da bi se sastao sa njim. naravno ne na proslavi Bozica nego diplomatskim putem. Ne nego prvo salje razne izaslanike....jer Taci nije podoban. E pa ni on nije podoban - negde manje negde vise po zaslugama.

pupe

pre 11 godina

Jasno mi je zašto je naš hrvatski predsjednik kriv Nikoliću, jer smo mi Hrvati naravno Ustaše, ubice, koljači, lopovi, licemjerni itd,itd. Ali kako to da se tako mali broj Vas Srba ne upita zašto Nikolić do sada nije pozvan primjerice kod engleske kraljice, kod Hollandea, Montia, Juan Carlosa, ili su i oni svi Ustaše i koljači. Oko toga bi se trebalo malo zamisliti. Ja kao lijevo orijentirani Hrvat, unuk partizana, ali i sin Maspokovca i disidenta od 1972. godine, potpuno mogu razumijeti da se neki normalni predsjednik Srbije ne želi naći sa Danijelom Srbom, a ako neznate tko je to proguglajte. Ali takvi likovi su u Hrvatskoj marginalci i ne prolaze izbore niti u svojoj familiji. Dačić je iz naše perspektive donekle prihvatljiv sugovornik i razumljiv mi je potez naše Vlade da sa njim krene u nešto u što se mora krenuti. Inače, mi smo prošli tu priču da našeg predsjednika nitko ne doživljava u zadnjem mandatu Tuđmana, to nam se činilo užasno od međunarodne zajednice, ali danas sa odmakom od deset godina, itekako znamo da je to bilo ispravno. I još nešto, molim neke komentatore da prime na znanje da je u sastavu Hr Vlade 4 ministra Srbina i to političkih Srbina, biranih od svih građana, a ne profesionalnih Srbina, biranih od nacionalnih manjina, koji su se tu i tamo se pojavljivali kao folklor u Sanaderovim Vladama.Ako Milanka, Grčić, Jovanović, Ostojić ne budu mogli uspostavit normalan kontakt dviju Vlada onda nas treba svih podaviti. Jedne i druge.

ljubitelj burleski

pre 11 godina

Pitanje za diplomski,ko vodi Nemačku politiku u Evropi.Ako znate ,dobro.Ako ne ,to je još uvek nezamenjiva PREMIJERKA MERKEL, kao i svim NORMALNIM ZEMLJAMA.Ali se tamo za predsednike ZNA ,KAD SU ,GDE SU ,I NA KOM FAKULTETU ZAVRŠILI ŠKOLOVANJE ,JER JE TO PREDUSLOV ZA TU FUNKCIJU.A ako su nedaj Bože nešto uradili ,kao plagijat ,,ili slično ,videli smo kako se to brzo završava.A kod nas još uvek se neki usudjiuju da se jave da je to ,,nevažno,,.E pa ,pored svih negiranja Srebrenice,grandomanskoh granica ,,velike Srbije,progonjenih sa delova koje su ovakvi,,branili,, i invalida iz ,,rata koji nismo vodili,, i još i danas svojatanja tudjih gradova ,KAKO ON TO MISLI DA MU SE VERUJE .S kim nas još nije posvadjao a da se nije pozvao da nas SVE PREDSTAVLJA.NEĆE DA BUDE .ONIH 51% nisu s Marsa.Dakle malo matematike sve s koalicijom u stilu društva s zajedničkim interesom ,nije reprezent cele Srbije ,a posebno ne onih koji su ostali ubogaljeni ili su im najbliži stradali na ratištima.Koliko ih ima,i zašto takve nisu pitali u onoj famoznoj ,,anketi,,od 1005 ,,ispitanika,,.Još kad mu stavove komentariše DJurić ,kao da se sluša neki neocenjen djak iz srednje škole,,nije bio na dovoljno časova ,pa je neupućen,,.Ovako se ne ide nigde.I još se ljuti što se njegova tajna platforma nije odmah usvojila,pa se MORALA skinuti TAJNA da bi se o njoj razmatralo.Pa gde se glasa a nezna se za šta.To su neke nove fore i fazoni ,al,bez Ršuma i njegove famozne tv serije.Svašta raste u Božijoj bašti,Andrić.

bezmozga

pre 11 godina

kaže predsednik da želi da uspostavi odnose sa Hrvatskom...e moj precedniče imaju Srbija i Hrvatska gomilu odnosa ekonomske,poslovne,sportske,kulturne,rodbinske,pa čak i bratske nego nemaš ti odnos sa realnošću..

basta

pre 11 godina

Nikolic bi da se sastaje i kroji samo po njegovim argumentima,e tako ne moze predsednice.Dacic je ipak mnogo zreliji za te poslove od vas.Mislim da ste vi kocnicar i da sa vama nece biti napretka.Od kada ste na vlasti najvise ste doprineli na zamrzavanju odnosa sa susedima i pustanju kriminalaca na slobodu.

sasa

pre 11 godina

Pa posto ti nije jasno, mozda ja da ti kazem zasto Ivo nije sa tobom prvo, i zasto ne zeli da te vidi.
Ja sam Srbin, iz Srbije, pa ni ja ne bi da te vidim, a kamo li on... Tako da nemoj mnogo da se pitas. Mozda da odes na youtube pa nadjes svoje snimke iz 90tih pa tamo nadjes odgovor, vojvodo.

savo mudri

pre 11 godina

Moraš se Tomo odreći četničkih ideja u pravu je Josipović ne bi ni ja sa tobom razgovarao a kamoli na ručak.Ne možeš im ti Tomo određivati šta če oni slaviti kao ni oni tebi.

slovenac, dugogodišni čitalac!

pre 11 godina

Lepo sam vam savetovao pre dva dana, da mu za nekoliko dana stavite br..icu, ili ga šaljete u šoping u Moskvu, a niste hteli ni da mi objavite. Evo vam rezultata!:)

paka

pre 11 godina

nasla se vila u cem nije bila...pa, se ponasa kao slon u staklarskoj radnji!
mene ovako "skolovan diplomata" ne moze da predstavlja, dakle ni da me miri ili svadi s bilo kim!
nasa je velika sramota sto je on na andricevom vencu i decenijama cemo ispravljati upravo tu "krivu drinu"! pametnom dosta!

Iskreno

pre 11 godina

Onako kako Tomo shvaca stvari ispadne da Ivo ne zeli da se sastane sa Tomom zato sto je iskren. Onda zasto Tomo insistira da se sastaje sa Ivom? Je l´to da mu razbije iskrenost?

oli

pre 11 godina

ćitajući što prenosite, stav pred.srbije nikolića, pada mi napamet kao da se želi pokazati kao dobar otac loše djece, sve izvrće za svoje dobro, nažalost istina je daleko od njegovog stava on je loš otac vodja dobrog djeteta države koju vodi samo kroz stramputice umjesto da sjedne i povede svoju zemlju kako treba prvo počisti sebe da bi drugima mogao pričati.... možda če se neki ljutiti na ovaj moj komentar ali moje mišljenje je takovo... poz iz zgb-a...

Hr1

pre 11 godina

Na dan posjete predsjednika Vlade RH Srbiji predsjednik Srbije se nalazi prozvanim da jos jednom proziva i vrijedja Hrvatsku? Zar zaista misli da je to prava strategija? Tuzno.
(Hr1, 16. januar 2013 16:06)

Nemojte se ljutiti i uzbuđivati bilo kakvom izjavom predsednika. Kredibilitet njegovih izjava je diskutabilan, vrlo često bez sensus communis i ne uzima se za ozbiljno kod većine obrazovanih Srba. A, sa druge strane postoji nešto što se zove i , što su njemu nepoznati pojmovi.
(Vanja Petrovic, 16. januar 2013 17:55)

Razumijem vas samo mi je kao osobi koja zeli sto bolje odnose i ekonomsko-drustveni napredak obje nase zemlje tuzno citati takve izjave i verbalni "samar" Dacicu i Milanovicu, otvoreno neprijateljski i vjerujem smisljeni da potkopa danasnji susret i odnose u cjelini. Tek sad je potpuno izvjesno da Josipovic ne moze i nece pristati na sastanak u cemu ga sad apsolutno podrzavaju i gradjani i Vlada. Nadam se da ce pragmaticni Vucic naci nacina da neutralizira Nikolicevo (ne)djelovanje u blizoj buducnosti.

Mafrinazg

pre 11 godina

Treba zakopati ratne sekire, svako da odgovara za svoja nedela, i ostaviti obican svet da zivi svoj zivot. Pozdrav.
(Rade, 16. januar 2013 16:38)

Tako je. Počnimo od Nikolića i Vučića. Pozdrav.

Nenad

pre 11 godina

Najiskrenije molim Predsednika Republike Hrvatske da se sretne sa Predsednikom Republike Srbije, jer, ovaj naš, ume da bude nezgodan kad se naljuti. Tako je prošli put seo na stiropor, odbijao da jede i prehladio se pa su, umesto da spašavaju živote stvarno bolesnima, tri vrhunska dijagnostičara i čitav puk ostalog medicinskog osoblja morali danima da mu donose supu (valjda nije bila Podravka) da bi se oporavio. Ako sad padne u bes, pa se zainati....ko zna kakva će nas nesreća zadesiti.

beba

pre 11 godina

Tja, znas Diplomislave..ti Hrvati misle da ako imas laznu diplomu onda si mozda i lazni preCednik...pa cekaj malo da provere...eto vidis kako si lepo nama "dokazao" da ti je diploma "prava....javice se oni! Malo morgen!

severnjak

pre 11 godina

Sudeći po onome što postavljaju ovi radikalski botovi, vidljivo je sa Meseca da je Toma izolovan od dvojca Vučić-Dačić, i da ga ne zarezuju ni za suvu šljivu, kako i treba da bude (i kako mi doživljavamo njegove botove ovde), a dirljiva je briga botova da to sakriju.

Pošto sukob Vučić-Dačić tinja već duže vremena, ova troglava ekipa je kao vreća puna rogova.

Dobra vest je da je Toma out, a ostaje samo da se vidi još ko će kome da smesti, Vučić Dačiću, ili obrnuto.

jova

pre 11 godina

Bitno je da konacno neko pocne da se zalaze za srbiju
(sarita, 16. januar 2013 21:02)

Znaš kako kaže ona stara: "šta će ti neprijatelji, pored ovakvog prijatelja"

mate_hr

pre 11 godina

"Predsednik Srbije je dodao i da MIlanovićeva poseta nije potpuno iskrena."

ovo je na nivou osnovne skole....
diplomacija i iskrenost, poglavlje 1. napisao Tomislav Nikolic

Duro

pre 11 godina

@ Milos "Stav Nikolica o poseti Milanovica samo potvrdjuje da postoje dve politike: jedna Vladina i jedna Tomina. "

O podeli ovlasti i poslova bi Toma trebao znati šta je vladin delokrug i maniti se ovakvih i sličnih izjava ... ne sme biti dve politike treba biti samo jedna i to vladina, a to šta Toma želi biti veći Tadić od Tadića a to već priča za ...

pop

pre 11 godina

Vucic je marginalizovao i tebe i Dacica tako da sve odluke u drzavi donosi on.Dacica drzi u sahu pretnjom hapsenjima clanova sps-a,tako da osim sto drzi i vojsku i policiju,sluzbe bezbednosti,sada sklapa i ugovore koji se ticu ekonomije.Previse vlasti u rukama jednog coveka ,sto nece izaci na dobro.Najbolji primer je platforma Nikolica koju nije podrzao ni predsednik njegove partije Vucic.Zanimljivo je da su prvu verziju podrzali Srbi sa Kosova ,da bi se ona posle izmenila na zahtev Vucica i Dacica i usvojila u skupstini.Sada te miniraju i sa Hrvatskom,tako da se stice utisak da nisi bitan uopste u drzavi.Iza leda ti vise radi Vucic nego Dacic

Tuga, brate, tuga ...

pre 11 godina

Ovom malo-malo, pa neko zavuče. Prvo njegov saborac Vučić, sa platformom, a sad i Dačić sa ovim. A Nikolić, jadan, ko dete: "Samnom niko neće da se igra".

DusanBg

pre 11 godina

Covek je iznenadjen kada je postao predsednik. Dobio je izgubljene izbore jer su se ljudi uspavali. I sada je samo tu, sam dok ne prodje mandat....Bolje da ne pravi probleme nego uziva u svako danu.

opasni presedan

pre 11 godina

Ja verujem da su za rucak imali neke hrvatske specijalitete!
(dudara, 16. januar 2013 16:09)

Ne znam sta su jeli (ni da li su zajedno rucali), ali, vidim koliko se Nikolic rasplakao sto je ostao bez radnog rucka.

RH

pre 11 godina

@Iskreno, nikada nisam bio na nekom hrvatskom sajtu da čitam komentare bilo kakve tematike, a da ne govorim o postavljanju komentara.
(Aleksandar, 16. januar 2013 20:55)

Ufff, ne znaš ni sam što si propustio!

ja jedan jedini milan

pre 11 godina

"... ko ima jednog neprijatelja svugde ce ga sresti." - e tako i nasa srbija: gde god se okrene sretne ratnu proslost, hrvate, albance, muslimane u kojoj je jadna i sama, zrtva, a agresor, pobednik, a porazeni, nebeska, a ni zemljana i nikako sa tim da jednom zavrsimo... ogledalo je dvodimenzionalno, ne mozes predsednice uhvatiti sebe za ruku u ogledalu... ne ide tako.

kobe bryant

pre 11 godina

Neverovato kako su sujeta i taština obuzeli ovog čoveka. Ni Tadić nije uradio ništa posebno i razočarao je svoje birače, ali je za razliku od ovoga znao da se ponaša primereno svom statusu. Njegove su rečenice bile odmerene, smisaone, iskazane diplomatskim rečnikom, a Tomine prazne, a priotom cinične, ironične i svakako neduhovite (čak i kad se trudi da bude duhovit). Zbog toga je prava muka slušati njegove izjave. Dobro, ima li taj čovek savetnike koji bi mogli da mu pišu govore i izjave za medije?

Vanja Petrovic

pre 11 godina

I još nešto vrlo važno da raščistimo jednom za svagda; Premijeri zemalja vode spoljnu politiku, sastaju se sa čelnicima drugih zemalja i prema međunarodnom pravu, Premijer ( u ovome slučaju Dačić ) može sklapati međunarodne ugovore u ime svoje države, bez da mu je za to potrebna dodatna punomoć (to ovlašćenje se stiče samim imenovanjem na tu dužnost).

Predsednik države je naziv šefa države u republikama. Iako je formalno najviše rangirani položaj u državi, predsednička ovlašćenja su ograničena tako da u većini država predsednik ima uglavnom ceremonijalne i protokolarne dužnosti.

zmitjkoe

pre 11 godina

"O potencijalnom dolasku pape u Srbiju Nikolić je rekao da je to pitanje odnosa dveju crkava i da će se, onog trenutka kada SPC odluči da papa treba da dođe u Srbiju, ponuditi da bude svojevrsni domaćin te posete."

Sto mu mladjani savetnik Djuric ne objasni da je papa ujedno i sef vatikanske drzave. Dakle kolega. Popovi pricaju sa popovima, predsednici sa predsednicima.

zg

pre 11 godina

I ti i Ivo ste samo figure koje zive na nas racun i od vas nema nikakve koristi je i nemate nikakve ovlasti premijeri vode glavnu rjec i oni trebaju da se sastaju i dogovaraju suradnju jer od vaseg naslikavanja i laznih osmjeha nema nikakve koristi