Petak, 21.12.2012.

22:26

Dežer: Platforma mora da se doradi

Šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer kaže da u platformi ima dobrih elemenata, ali i delova koji zahtevaju dorade kako bi bili prihvatljivi za obe strane.

Izvor: Veèernje novosti

Dežer: Platforma mora da se doradi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Pepsi

pre 11 godina

Dosadasnji politicari su pricali samo o EU, i protracili 12 godina, i ostali na pocetku sto se tice evropskih integracija. A pitanje Kosmeta, samo krupnim koracima unazad!

Nikola

pre 11 godina

Objektivno gledajuci, toliko je ocigledno da je ipak Vojislav Kostunica permanentno u pravu jer je covek doktor medjunarodnog prava.

Osnovni element svake drzave je suverenitet(najvisa vlast u jednoj drzavi koju bira narod). To podrazumeva da bez obzira na to kolike su razlike izmedju politickih stranaka u Srbiji, nase je pravo da vodimo svoju vlastitu politiku.

Kakve veze ima Dezer sa sadrzajem platforme?
To je unutrasnje politicko pitanje Srbije, a on, kao poznavalac medjunarodnih odnosa bi trebao da zna da je ova njegova izjava u suprotnosti sa medjunarodnim pravom (Beckoj deklaraciji o diplomatskim odnosima, gde je izricito zabranjeno mesanje u unutrasnju-politicku sferu suverene zemlje.

Dakle, ekonomska saradnja sa EU- DA, evropske integracije- NE!

*bane*

pre 11 godina

*.....Blago rečeno, a misli se ispravite te gluposti na onako kako je dogovoreno i zašto lažete taj narod tamo .....a DS samo ćuti ....naravno , jedini se Čedomir čuje , jer jedini i ima hrabrosti da kaže nešto .....!! ISTINA ..!!!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"U onome što smo videli postoje neki dobri elementi, koji daju šansu da se krene napred u dijalogu. Međutim, postoje i delovi koji zahtevaju još ”fine” dorade, kako bi bili prihvatljivi za sve strane u procesu," ocenio je on.

Pretpostavljam da Gosp. Dezer kada govori o "finoj doradi" kako bi platforma bila prihvatljiva za sve strane, misli na pojedine "Srbe" koji jos uvek nisu 100% zadovoljni i kojima je jos uvek malo ono sto Srbija "potrazuje" svojom platformom i da se u toj platformi mora uneti jos puno zahteva kako ni oni s'obzirom da se radi o "trajnom resenju" nebi ostali "nezadovoljni" i nekad kasnije ponovo pravili probleme !
Inace Ja licno verujem da je ta platforma cak i ako ne bude daljih "finih dorada" i "dopisivanja zahteva" dobra za Srbe i da u velikoj meri "pokriva" i stiti "srpski nacionalni interes" !

nada 22

pre 11 godina

"Za EU je važna stabilnosti u regionu zapadnog Balkana i sve što stvara tenzije i nestabilnost treba izbegavati. Povlačenje granica duž etničkih linija nije u skladu sa evropskim vrednostima, i u suprotnosti je sa težnjama da se uspostavi sloboda kretanja i obezbedi poštovanje prava manjina."
Očigledno je da "EU" računa na to da je ispiranje mozga Srbima uspešno obavljeno i završeno. Sve su kraći periodi koji se Srbima VELIKODUŠNO DAJE da iz sećanja izbrišu sve što su im novi-STARI sveznici učinili i "poklanjali".
Verovatno SA PRAVOM. Moderna vremena, brže se "napreduje", i uz "intezivnu podršku" očekuje se (ZAHTEVA!) da Srbi BRŽE i ZABORAVLJAJU, da ne gledaju u nazad, već u budućnost BEZ granica, SA SLOBODOM kretanja i DELOVANJA SVIH koji to požele, ALI i uz poštovanje prava SRBA kao nacionalne manjine, BAR na teritoriji države SRBIJE. TO JE REALNOST NA TERENU i u tom pravcu "platforma" MORA da se doradi, kako bi bila prihvatljiva pre svega za Prištinu, kao i za ostale "pro-evropske susede", EU i USA.

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

ekreme@, "obidji Kosovo i njihova grovlja jos su sveza i poprilicno su velika" - da je tačno ono šta pišeš, a još crnje šta sugerišeš, bilo bi tužno, ali kada se neko drzne protiv države - onda se povede rat!
S druge strane, groblje gde je moj otac i moji preci, staro preko hiljadu godina, je porušeno još pre SAJ-a, Miloševića i bakrača!
I tako pre "tvog milosrdnog anđela" samo od 1964. je porušeno više od 4.700 grobalja! Znate i sami o direktivi zatiranja tragova na KiM pravih vlasnika! "Izbeglice" od Enver Hodže, ali što kad dođete ne vratite se više, za šta vam je i Tursko ime Arnaut: "onaj ko se nije vratio", a mislili su na činjenicu da ste došli sa Sicilije i iz Južne Italije na Balkan 1043. godine, s namerom da opljačkate Konstantinopolis, pa razbijeni iskamčili od SRPSKE GOSPODE da ostanete "dok se ne saberete i vratite preko Otranta"
Na često postavljano pitanje od vas dežurnih na sajtu b92, "zašto 'niko neće' sa vama Srbima" - odgovor je jasan: jer Srbi nikada neće bacati cveće pred fašističke tenkove kao u Ljubljani i Zagrebu, nikada neće pevati "Danke Dojčland", zvati Musolinija i Hitlera baba-Musoljini i baba-Hitljer, neće dizati spomenike Klintonu.
Uostalom - u Hrvatskoj, Bosni i na Kosmetu - Srbi su pobedili u borbi za svoju imovinu, ali svetski sotona se u sva tri slučaja umešao - ali ne što vas cene ili vole, već da bi pokorili slobodoljubive Srbe!!!
Radi primera "ostatku sveta" - isto se dešava i sa Arapskim zemljama, ranije s Korejom, Čileom, Vijetnamom.

Divos RS

pre 11 godina

Drugim recima,imate pravo da pokusavate,ali od toga nema nista!
(blondie, 21. decembar 2012 23:54)

-- Ma ni pokusati dok se to ne svidi EU i SAD, jer su oni ovde stvorili mir, cije stvaranje nije bilo jeftino, i jos uvek mnogo kosta. Drugim recima, imate pravo da pisete, ali od toga nema nista!

Petar

pre 11 godina

Moglo se i pretpostaviti da će ovaj čika naći zamerke kada je u pitanju naša platforma,odma ih je našao.Sada čekaju konačan dokument pa da on i istomišljenici naštrebaju šta je to sa čime se ne slažu pa potom ponavljaju svi isto kao papagaji.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

E pa ta Nikoliceva "platforma" vam je samo sirovina za jednu, kako doticni gospodin kaze, svima prihvatljivu platformu. Ne bude li dorade i obrade na njoj, zbog naseg vecnog inata, zavrsice u fijoci.

e-krem

pre 11 godina

da izvines, a sta su albanci povukli ako ne etnicku granicu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (choban, 21. decembar 2012 23:13)
Pitaj JNA,JSO,Tigrove,Lavove,Sakale,pa 'ski sud a ako ti ne bude dovoljno jasno obidji Kosovo i njihova grovlja jos su sveza i poprilicno su velika.Mozda ces i misljenje o Milosrdnom andjelu da promenis ko zna evolucija jos nije stala do sada pa nece valjda ni ubuduce.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

..drugari, granica koju su za Albance povukli nas voljeni marsal i njegovi Srpski podrepasi, jos nije skroz etnicka, ali se intenzivno, ( a sada mora i perfidno) radi na tome. I ne, ne moramo samo da kusamo ove dobronamerne mudrosti likova na cije plate, po recima samog Boze Djelica, odlazi 2/3 tzv. EU donacija Srbiji. Nijedna od zemalja BRICS- a nije protiv Srbije, dok ih mi sami ne odgurnemo od sebe.

Leposavac

pre 11 godina

U pravu je ovaj covek.Nista ja tu nebih delio,vec bih proglasio NEZAVISNO SRPSKO KOSOVO.Jer kad mogu Albanci mozemo i mi,valjda imamo ista prava kako sam razumeo ovog gospodina koji se zalaze za vladavinu prava.

tapije

pre 11 godina

Na delu je poklanjanje nase teritorije i pravljenje nove zemlje na Balkanu.Sramotno,pa nam jos pricaju kako ne zele prekrajanje Balkana i podele prema etickom principu.Da se drze nekog principa, nikada ne bi tudju zemlju poklanjali drugima.Niti ih je taj narod vojno osvojio,niti im je istorijski pripadao.Samo me zanima ,sta ce da rade kada krenu da prave Veliku Albaniju, koju otvoreno najavljuju.Da li ce da se prave kako to nisu culi...Hoce li im opet priskociti u pomoc NATO....Iako su nas bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, bombardovali i napravili stetu od 30 milijardi dolara, prema nalazu ekonomskih eksperata iz grupe G-17,vec su i nasu zemlju,rudnike,preduzeca,kuce,stanove,kulturna i verska dobra/ preko 30 hramova je potpuno unisteno,preko 140 srpskih svetinja jos iz peroda 12-14 veka je devastirano o cemu je obavesten i UNESCO/, i ostalu imovinu za koju Srbija ima uredne tapije,njima su dali na raspolaganje..Kakvo je to licemerje i nepravda pred ocima celog sveta.Uostalom Kosovo je jos pod ingerencijom UN i Rezolucijom 1244, a i nije priznato od ogromnog broja zemalja u svetu,pa mi nije jasno, zasto mi toliko zurimo. Gde je tu nas interes pa i da nas sutra prime u EU,a nece....Sta dobijamo sem desetogodisnjeg cekanje i nesigurnosti a i stalnog neprincipijelnog uslovljavanja uz neki eur,zbog koga cemo opet upasti u duznicku krizu,pa ce onda verovatno da traze ,ko zna sta jos..Bolje bi bilo da nam daju onih 30 milijardi dolara kao naknadu stete a ne da nas dave...

daevon

pre 11 godina

Mi se u potpunosti slažemo sa vama - granice se ne mogu menjati. Granice Srbije, članice UN, se znaju, kao i svih ostalih evropskih država, još od II rata. Znači sve je u redu. Ne znam uopšte oko čega cela buka svih ovih godina.

Ciklični štek

pre 11 godina

Meni je ova izjava licemerna - može da se deli samo Srbija, izgleda, ostale granice su zacementirane. Ništa, još 6 meseci lični embargo na robu iz EU (bar ih ne finansiram, neka pričaju šta hoće).

Sabre

pre 11 godina

Haha, ovo da nije tuzno bilo bi smesno. Prijatelju, ako neces da pravis nove granice, a pogotovo ne duz etnickih liniji, a sve da ne bi pravio nemir na Balkanu KAKO ONDA ZOVES PRAVLJENJE REPUBLIKE KOSOVO, MAJKE TI?! To nije problem, a? To je vec reseno? Ali dalja podela bi bila problem? Pa ovo je cak i najnezainteresovanijem pukom posmatracu paradoksalna retorika, majku mu. Ali moze im se, a mi mozemo samo da kusamo, izgleda.

Sabre

pre 11 godina

Haha, ovo da nije tuzno bilo bi smesno. Prijatelju, ako neces da pravis nove granice, a pogotovo ne duz etnickih liniji, a sve da ne bi pravio nemir na Balkanu KAKO ONDA ZOVES PRAVLJENJE REPUBLIKE KOSOVO, MAJKE TI?! To nije problem, a? To je vec reseno? Ali dalja podela bi bila problem? Pa ovo je cak i najnezainteresovanijem pukom posmatracu paradoksalna retorika, majku mu. Ali moze im se, a mi mozemo samo da kusamo, izgleda.

Ciklični štek

pre 11 godina

Meni je ova izjava licemerna - može da se deli samo Srbija, izgleda, ostale granice su zacementirane. Ništa, još 6 meseci lični embargo na robu iz EU (bar ih ne finansiram, neka pričaju šta hoće).

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

ekreme@, "obidji Kosovo i njihova grovlja jos su sveza i poprilicno su velika" - da je tačno ono šta pišeš, a još crnje šta sugerišeš, bilo bi tužno, ali kada se neko drzne protiv države - onda se povede rat!
S druge strane, groblje gde je moj otac i moji preci, staro preko hiljadu godina, je porušeno još pre SAJ-a, Miloševića i bakrača!
I tako pre "tvog milosrdnog anđela" samo od 1964. je porušeno više od 4.700 grobalja! Znate i sami o direktivi zatiranja tragova na KiM pravih vlasnika! "Izbeglice" od Enver Hodže, ali što kad dođete ne vratite se više, za šta vam je i Tursko ime Arnaut: "onaj ko se nije vratio", a mislili su na činjenicu da ste došli sa Sicilije i iz Južne Italije na Balkan 1043. godine, s namerom da opljačkate Konstantinopolis, pa razbijeni iskamčili od SRPSKE GOSPODE da ostanete "dok se ne saberete i vratite preko Otranta"
Na često postavljano pitanje od vas dežurnih na sajtu b92, "zašto 'niko neće' sa vama Srbima" - odgovor je jasan: jer Srbi nikada neće bacati cveće pred fašističke tenkove kao u Ljubljani i Zagrebu, nikada neće pevati "Danke Dojčland", zvati Musolinija i Hitlera baba-Musoljini i baba-Hitljer, neće dizati spomenike Klintonu.
Uostalom - u Hrvatskoj, Bosni i na Kosmetu - Srbi su pobedili u borbi za svoju imovinu, ali svetski sotona se u sva tri slučaja umešao - ali ne što vas cene ili vole, već da bi pokorili slobodoljubive Srbe!!!
Radi primera "ostatku sveta" - isto se dešava i sa Arapskim zemljama, ranije s Korejom, Čileom, Vijetnamom.

e-krem

pre 11 godina

da izvines, a sta su albanci povukli ako ne etnicku granicu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (choban, 21. decembar 2012 23:13)
Pitaj JNA,JSO,Tigrove,Lavove,Sakale,pa 'ski sud a ako ti ne bude dovoljno jasno obidji Kosovo i njihova grovlja jos su sveza i poprilicno su velika.Mozda ces i misljenje o Milosrdnom andjelu da promenis ko zna evolucija jos nije stala do sada pa nece valjda ni ubuduce.

Nikola

pre 11 godina

Objektivno gledajuci, toliko je ocigledno da je ipak Vojislav Kostunica permanentno u pravu jer je covek doktor medjunarodnog prava.

Osnovni element svake drzave je suverenitet(najvisa vlast u jednoj drzavi koju bira narod). To podrazumeva da bez obzira na to kolike su razlike izmedju politickih stranaka u Srbiji, nase je pravo da vodimo svoju vlastitu politiku.

Kakve veze ima Dezer sa sadrzajem platforme?
To je unutrasnje politicko pitanje Srbije, a on, kao poznavalac medjunarodnih odnosa bi trebao da zna da je ova njegova izjava u suprotnosti sa medjunarodnim pravom (Beckoj deklaraciji o diplomatskim odnosima, gde je izricito zabranjeno mesanje u unutrasnju-politicku sferu suverene zemlje.

Dakle, ekonomska saradnja sa EU- DA, evropske integracije- NE!

tapije

pre 11 godina

Na delu je poklanjanje nase teritorije i pravljenje nove zemlje na Balkanu.Sramotno,pa nam jos pricaju kako ne zele prekrajanje Balkana i podele prema etickom principu.Da se drze nekog principa, nikada ne bi tudju zemlju poklanjali drugima.Niti ih je taj narod vojno osvojio,niti im je istorijski pripadao.Samo me zanima ,sta ce da rade kada krenu da prave Veliku Albaniju, koju otvoreno najavljuju.Da li ce da se prave kako to nisu culi...Hoce li im opet priskociti u pomoc NATO....Iako su nas bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, bombardovali i napravili stetu od 30 milijardi dolara, prema nalazu ekonomskih eksperata iz grupe G-17,vec su i nasu zemlju,rudnike,preduzeca,kuce,stanove,kulturna i verska dobra/ preko 30 hramova je potpuno unisteno,preko 140 srpskih svetinja jos iz peroda 12-14 veka je devastirano o cemu je obavesten i UNESCO/, i ostalu imovinu za koju Srbija ima uredne tapije,njima su dali na raspolaganje..Kakvo je to licemerje i nepravda pred ocima celog sveta.Uostalom Kosovo je jos pod ingerencijom UN i Rezolucijom 1244, a i nije priznato od ogromnog broja zemalja u svetu,pa mi nije jasno, zasto mi toliko zurimo. Gde je tu nas interes pa i da nas sutra prime u EU,a nece....Sta dobijamo sem desetogodisnjeg cekanje i nesigurnosti a i stalnog neprincipijelnog uslovljavanja uz neki eur,zbog koga cemo opet upasti u duznicku krizu,pa ce onda verovatno da traze ,ko zna sta jos..Bolje bi bilo da nam daju onih 30 milijardi dolara kao naknadu stete a ne da nas dave...

Leposavac

pre 11 godina

U pravu je ovaj covek.Nista ja tu nebih delio,vec bih proglasio NEZAVISNO SRPSKO KOSOVO.Jer kad mogu Albanci mozemo i mi,valjda imamo ista prava kako sam razumeo ovog gospodina koji se zalaze za vladavinu prava.

daevon

pre 11 godina

Mi se u potpunosti slažemo sa vama - granice se ne mogu menjati. Granice Srbije, članice UN, se znaju, kao i svih ostalih evropskih država, još od II rata. Znači sve je u redu. Ne znam uopšte oko čega cela buka svih ovih godina.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

E pa ta Nikoliceva "platforma" vam je samo sirovina za jednu, kako doticni gospodin kaze, svima prihvatljivu platformu. Ne bude li dorade i obrade na njoj, zbog naseg vecnog inata, zavrsice u fijoci.

Divos RS

pre 11 godina

Drugim recima,imate pravo da pokusavate,ali od toga nema nista!
(blondie, 21. decembar 2012 23:54)

-- Ma ni pokusati dok se to ne svidi EU i SAD, jer su oni ovde stvorili mir, cije stvaranje nije bilo jeftino, i jos uvek mnogo kosta. Drugim recima, imate pravo da pisete, ali od toga nema nista!

nada 22

pre 11 godina

"Za EU je važna stabilnosti u regionu zapadnog Balkana i sve što stvara tenzije i nestabilnost treba izbegavati. Povlačenje granica duž etničkih linija nije u skladu sa evropskim vrednostima, i u suprotnosti je sa težnjama da se uspostavi sloboda kretanja i obezbedi poštovanje prava manjina."
Očigledno je da "EU" računa na to da je ispiranje mozga Srbima uspešno obavljeno i završeno. Sve su kraći periodi koji se Srbima VELIKODUŠNO DAJE da iz sećanja izbrišu sve što su im novi-STARI sveznici učinili i "poklanjali".
Verovatno SA PRAVOM. Moderna vremena, brže se "napreduje", i uz "intezivnu podršku" očekuje se (ZAHTEVA!) da Srbi BRŽE i ZABORAVLJAJU, da ne gledaju u nazad, već u budućnost BEZ granica, SA SLOBODOM kretanja i DELOVANJA SVIH koji to požele, ALI i uz poštovanje prava SRBA kao nacionalne manjine, BAR na teritoriji države SRBIJE. TO JE REALNOST NA TERENU i u tom pravcu "platforma" MORA da se doradi, kako bi bila prihvatljiva pre svega za Prištinu, kao i za ostale "pro-evropske susede", EU i USA.

Petar

pre 11 godina

Moglo se i pretpostaviti da će ovaj čika naći zamerke kada je u pitanju naša platforma,odma ih je našao.Sada čekaju konačan dokument pa da on i istomišljenici naštrebaju šta je to sa čime se ne slažu pa potom ponavljaju svi isto kao papagaji.

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

..drugari, granica koju su za Albance povukli nas voljeni marsal i njegovi Srpski podrepasi, jos nije skroz etnicka, ali se intenzivno, ( a sada mora i perfidno) radi na tome. I ne, ne moramo samo da kusamo ove dobronamerne mudrosti likova na cije plate, po recima samog Boze Djelica, odlazi 2/3 tzv. EU donacija Srbiji. Nijedna od zemalja BRICS- a nije protiv Srbije, dok ih mi sami ne odgurnemo od sebe.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"U onome što smo videli postoje neki dobri elementi, koji daju šansu da se krene napred u dijalogu. Međutim, postoje i delovi koji zahtevaju još ”fine” dorade, kako bi bili prihvatljivi za sve strane u procesu," ocenio je on.

Pretpostavljam da Gosp. Dezer kada govori o "finoj doradi" kako bi platforma bila prihvatljiva za sve strane, misli na pojedine "Srbe" koji jos uvek nisu 100% zadovoljni i kojima je jos uvek malo ono sto Srbija "potrazuje" svojom platformom i da se u toj platformi mora uneti jos puno zahteva kako ni oni s'obzirom da se radi o "trajnom resenju" nebi ostali "nezadovoljni" i nekad kasnije ponovo pravili probleme !
Inace Ja licno verujem da je ta platforma cak i ako ne bude daljih "finih dorada" i "dopisivanja zahteva" dobra za Srbe i da u velikoj meri "pokriva" i stiti "srpski nacionalni interes" !

*bane*

pre 11 godina

*.....Blago rečeno, a misli se ispravite te gluposti na onako kako je dogovoreno i zašto lažete taj narod tamo .....a DS samo ćuti ....naravno , jedini se Čedomir čuje , jer jedini i ima hrabrosti da kaže nešto .....!! ISTINA ..!!!

Pepsi

pre 11 godina

Dosadasnji politicari su pricali samo o EU, i protracili 12 godina, i ostali na pocetku sto se tice evropskih integracija. A pitanje Kosmeta, samo krupnim koracima unazad!

Sabre

pre 11 godina

Haha, ovo da nije tuzno bilo bi smesno. Prijatelju, ako neces da pravis nove granice, a pogotovo ne duz etnickih liniji, a sve da ne bi pravio nemir na Balkanu KAKO ONDA ZOVES PRAVLJENJE REPUBLIKE KOSOVO, MAJKE TI?! To nije problem, a? To je vec reseno? Ali dalja podela bi bila problem? Pa ovo je cak i najnezainteresovanijem pukom posmatracu paradoksalna retorika, majku mu. Ali moze im se, a mi mozemo samo da kusamo, izgleda.

Ciklični štek

pre 11 godina

Meni je ova izjava licemerna - može da se deli samo Srbija, izgleda, ostale granice su zacementirane. Ništa, još 6 meseci lični embargo na robu iz EU (bar ih ne finansiram, neka pričaju šta hoće).

Kvazimodo Sorabius

pre 11 godina

ekreme@, "obidji Kosovo i njihova grovlja jos su sveza i poprilicno su velika" - da je tačno ono šta pišeš, a još crnje šta sugerišeš, bilo bi tužno, ali kada se neko drzne protiv države - onda se povede rat!
S druge strane, groblje gde je moj otac i moji preci, staro preko hiljadu godina, je porušeno još pre SAJ-a, Miloševića i bakrača!
I tako pre "tvog milosrdnog anđela" samo od 1964. je porušeno više od 4.700 grobalja! Znate i sami o direktivi zatiranja tragova na KiM pravih vlasnika! "Izbeglice" od Enver Hodže, ali što kad dođete ne vratite se više, za šta vam je i Tursko ime Arnaut: "onaj ko se nije vratio", a mislili su na činjenicu da ste došli sa Sicilije i iz Južne Italije na Balkan 1043. godine, s namerom da opljačkate Konstantinopolis, pa razbijeni iskamčili od SRPSKE GOSPODE da ostanete "dok se ne saberete i vratite preko Otranta"
Na često postavljano pitanje od vas dežurnih na sajtu b92, "zašto 'niko neće' sa vama Srbima" - odgovor je jasan: jer Srbi nikada neće bacati cveće pred fašističke tenkove kao u Ljubljani i Zagrebu, nikada neće pevati "Danke Dojčland", zvati Musolinija i Hitlera baba-Musoljini i baba-Hitljer, neće dizati spomenike Klintonu.
Uostalom - u Hrvatskoj, Bosni i na Kosmetu - Srbi su pobedili u borbi za svoju imovinu, ali svetski sotona se u sva tri slučaja umešao - ali ne što vas cene ili vole, već da bi pokorili slobodoljubive Srbe!!!
Radi primera "ostatku sveta" - isto se dešava i sa Arapskim zemljama, ranije s Korejom, Čileom, Vijetnamom.

e-krem

pre 11 godina

da izvines, a sta su albanci povukli ako ne etnicku granicu?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (choban, 21. decembar 2012 23:13)
Pitaj JNA,JSO,Tigrove,Lavove,Sakale,pa 'ski sud a ako ti ne bude dovoljno jasno obidji Kosovo i njihova grovlja jos su sveza i poprilicno su velika.Mozda ces i misljenje o Milosrdnom andjelu da promenis ko zna evolucija jos nije stala do sada pa nece valjda ni ubuduce.

*bane*

pre 11 godina

*.....Blago rečeno, a misli se ispravite te gluposti na onako kako je dogovoreno i zašto lažete taj narod tamo .....a DS samo ćuti ....naravno , jedini se Čedomir čuje , jer jedini i ima hrabrosti da kaže nešto .....!! ISTINA ..!!!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

E pa ta Nikoliceva "platforma" vam je samo sirovina za jednu, kako doticni gospodin kaze, svima prihvatljivu platformu. Ne bude li dorade i obrade na njoj, zbog naseg vecnog inata, zavrsice u fijoci.

Leposavac

pre 11 godina

U pravu je ovaj covek.Nista ja tu nebih delio,vec bih proglasio NEZAVISNO SRPSKO KOSOVO.Jer kad mogu Albanci mozemo i mi,valjda imamo ista prava kako sam razumeo ovog gospodina koji se zalaze za vladavinu prava.

daevon

pre 11 godina

Mi se u potpunosti slažemo sa vama - granice se ne mogu menjati. Granice Srbije, članice UN, se znaju, kao i svih ostalih evropskih država, još od II rata. Znači sve je u redu. Ne znam uopšte oko čega cela buka svih ovih godina.

tapije

pre 11 godina

Na delu je poklanjanje nase teritorije i pravljenje nove zemlje na Balkanu.Sramotno,pa nam jos pricaju kako ne zele prekrajanje Balkana i podele prema etickom principu.Da se drze nekog principa, nikada ne bi tudju zemlju poklanjali drugima.Niti ih je taj narod vojno osvojio,niti im je istorijski pripadao.Samo me zanima ,sta ce da rade kada krenu da prave Veliku Albaniju, koju otvoreno najavljuju.Da li ce da se prave kako to nisu culi...Hoce li im opet priskociti u pomoc NATO....Iako su nas bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, bombardovali i napravili stetu od 30 milijardi dolara, prema nalazu ekonomskih eksperata iz grupe G-17,vec su i nasu zemlju,rudnike,preduzeca,kuce,stanove,kulturna i verska dobra/ preko 30 hramova je potpuno unisteno,preko 140 srpskih svetinja jos iz peroda 12-14 veka je devastirano o cemu je obavesten i UNESCO/, i ostalu imovinu za koju Srbija ima uredne tapije,njima su dali na raspolaganje..Kakvo je to licemerje i nepravda pred ocima celog sveta.Uostalom Kosovo je jos pod ingerencijom UN i Rezolucijom 1244, a i nije priznato od ogromnog broja zemalja u svetu,pa mi nije jasno, zasto mi toliko zurimo. Gde je tu nas interes pa i da nas sutra prime u EU,a nece....Sta dobijamo sem desetogodisnjeg cekanje i nesigurnosti a i stalnog neprincipijelnog uslovljavanja uz neki eur,zbog koga cemo opet upasti u duznicku krizu,pa ce onda verovatno da traze ,ko zna sta jos..Bolje bi bilo da nam daju onih 30 milijardi dolara kao naknadu stete a ne da nas dave...

Bucko razmisljam

pre 11 godina

"U onome što smo videli postoje neki dobri elementi, koji daju šansu da se krene napred u dijalogu. Međutim, postoje i delovi koji zahtevaju još ”fine” dorade, kako bi bili prihvatljivi za sve strane u procesu," ocenio je on.

Pretpostavljam da Gosp. Dezer kada govori o "finoj doradi" kako bi platforma bila prihvatljiva za sve strane, misli na pojedine "Srbe" koji jos uvek nisu 100% zadovoljni i kojima je jos uvek malo ono sto Srbija "potrazuje" svojom platformom i da se u toj platformi mora uneti jos puno zahteva kako ni oni s'obzirom da se radi o "trajnom resenju" nebi ostali "nezadovoljni" i nekad kasnije ponovo pravili probleme !
Inace Ja licno verujem da je ta platforma cak i ako ne bude daljih "finih dorada" i "dopisivanja zahteva" dobra za Srbe i da u velikoj meri "pokriva" i stiti "srpski nacionalni interes" !

nada 22

pre 11 godina

"Za EU je važna stabilnosti u regionu zapadnog Balkana i sve što stvara tenzije i nestabilnost treba izbegavati. Povlačenje granica duž etničkih linija nije u skladu sa evropskim vrednostima, i u suprotnosti je sa težnjama da se uspostavi sloboda kretanja i obezbedi poštovanje prava manjina."
Očigledno je da "EU" računa na to da je ispiranje mozga Srbima uspešno obavljeno i završeno. Sve su kraći periodi koji se Srbima VELIKODUŠNO DAJE da iz sećanja izbrišu sve što su im novi-STARI sveznici učinili i "poklanjali".
Verovatno SA PRAVOM. Moderna vremena, brže se "napreduje", i uz "intezivnu podršku" očekuje se (ZAHTEVA!) da Srbi BRŽE i ZABORAVLJAJU, da ne gledaju u nazad, već u budućnost BEZ granica, SA SLOBODOM kretanja i DELOVANJA SVIH koji to požele, ALI i uz poštovanje prava SRBA kao nacionalne manjine, BAR na teritoriji države SRBIJE. TO JE REALNOST NA TERENU i u tom pravcu "platforma" MORA da se doradi, kako bi bila prihvatljiva pre svega za Prištinu, kao i za ostale "pro-evropske susede", EU i USA.

Pepsi

pre 11 godina

Dosadasnji politicari su pricali samo o EU, i protracili 12 godina, i ostali na pocetku sto se tice evropskih integracija. A pitanje Kosmeta, samo krupnim koracima unazad!

socijalista, antikomunista

pre 11 godina

..drugari, granica koju su za Albance povukli nas voljeni marsal i njegovi Srpski podrepasi, jos nije skroz etnicka, ali se intenzivno, ( a sada mora i perfidno) radi na tome. I ne, ne moramo samo da kusamo ove dobronamerne mudrosti likova na cije plate, po recima samog Boze Djelica, odlazi 2/3 tzv. EU donacija Srbiji. Nijedna od zemalja BRICS- a nije protiv Srbije, dok ih mi sami ne odgurnemo od sebe.

Divos RS

pre 11 godina

Drugim recima,imate pravo da pokusavate,ali od toga nema nista!
(blondie, 21. decembar 2012 23:54)

-- Ma ni pokusati dok se to ne svidi EU i SAD, jer su oni ovde stvorili mir, cije stvaranje nije bilo jeftino, i jos uvek mnogo kosta. Drugim recima, imate pravo da pisete, ali od toga nema nista!

Petar

pre 11 godina

Moglo se i pretpostaviti da će ovaj čika naći zamerke kada je u pitanju naša platforma,odma ih je našao.Sada čekaju konačan dokument pa da on i istomišljenici naštrebaju šta je to sa čime se ne slažu pa potom ponavljaju svi isto kao papagaji.

Nikola

pre 11 godina

Objektivno gledajuci, toliko je ocigledno da je ipak Vojislav Kostunica permanentno u pravu jer je covek doktor medjunarodnog prava.

Osnovni element svake drzave je suverenitet(najvisa vlast u jednoj drzavi koju bira narod). To podrazumeva da bez obzira na to kolike su razlike izmedju politickih stranaka u Srbiji, nase je pravo da vodimo svoju vlastitu politiku.

Kakve veze ima Dezer sa sadrzajem platforme?
To je unutrasnje politicko pitanje Srbije, a on, kao poznavalac medjunarodnih odnosa bi trebao da zna da je ova njegova izjava u suprotnosti sa medjunarodnim pravom (Beckoj deklaraciji o diplomatskim odnosima, gde je izricito zabranjeno mesanje u unutrasnju-politicku sferu suverene zemlje.

Dakle, ekonomska saradnja sa EU- DA, evropske integracije- NE!