"Vrh zdravstva ne radi po zakonu"

Beograd -- Najbitnije zdravstvene institucije ne rade u skladu sa zakonom, jer su pomešale nadležnosti i ne sprovode poverene obaveze, kaže Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. "Vrh" loš, inače ostalo je u redu. Uzgred za sve koji tragaju za lekovima kojih nema u apotekama: stanje će se stabilizovati kad udjemo u EU, a do tada *jedite glasačke listiće" što reče pokojni Minimaks.
   (Dejan KŠ, 1. decembar 2012 00:32)

  # Link komentara

 2. Bilo bi dobro da je ministarka objasnila kako da se lečimo dok se ti zakoni ne donesu. Danas je situacija ovakva, izabrani lekar odštampa uput za specijalistu i tu je kraj. Za sve preglede koji su specijalisti potrebni za dijagnozu ili korekciju terapije ako imate dijagnozu, koje se ne rade u domu zdravlja, niko više neće da ispiše uput, ni izabrani lekar ni specijalista. Tako da danas pacijent jedino na čega ima pravo to je DA SE NE LEČI i da piše komentare.
  I još nešto kako da se lečim u domu zdravlja kada ni u jednom domu zdravlja na teritoriji Novog Sada ne postoji specijalista endokrinolog, odnosno jedini lekar INTERNISTA endokrinolog radi u domu zdravlja Zmaj Ognjena Vuka. Mislite li da je to dovoljno? ISTO TAKO LABORATORIJSKE ANALIZE NE RADE SE PRI DOMU ZDRAVLJA JEDINO MOŽE DA SE URADI ULTRAZVUK AKO IMATE SREĆE DA VAS POZOVU U ROKU OD TRI MESECA NA PREGLED.
  ("Pacijent", 30. novembar 2012 18:44)

  # Link komentara

 3. Tek da se pozabavite sa problemima koji su napravljeni "trzisnoj" stomatologiji u domovima zdravlja, pa da vidite kako nestaju zive pare koje takvi stomatolozi zarade, a njima nema ni za platu. Pa onda, isti ti stomatolozi, traze svoja prava sudskim putem, i dobiju sud, tj odstetu, koju ce opet kroz porez isti ti gradjani koji placaju zdravstveno osiguranje, morati da plate. A sve zbog totalno nezakonske preporuke ministarstva zdravlja iz 2006.
   (Molder, 30. novembar 2012 18:01)

  # Link komentara

 4. Ucini nesto da rade po zakonu ! Zasto se nama zalis !
  (perica, 30. novembar 2012 17:37)

  # Link komentara

 5. Obzirom da su ministarkin SPS i URS, koji je prethodnih 8 god gazdovao/davao ministre zdravlja, na vlasti u koaliciji, nesta ne videh da ministarka ostro kritikuje 'prethodnu vlast'.
  Valjda joj naredio Ivica da nesme reci ni reci protiv Mladjanove stranke
  (Kurta sjahao, Murta uzjahao, 30. novembar 2012 17:21)

  # Link komentara

 6. ljutito uzela taj jezivo nehigijenski toplomer. Ne znam kad je moj karton unet kod lekara opste prakse, ja sam sedeo u cekaonici sa ostalim (pretezno takodje bolesnim) pacijentima i cekao da me prozovu. Cak su u nekom momentu otvorili i prozor jer je zagusljivo, te sam se dodatno smrzao u cekaonici! Primljen sam tek posle 2 ipo sata kod lekara. Nakon mog objasnjenja sta sve nije u redu, preslusavanja pluca i gledanja u grlo, dobio sam antibiotik i prosledjen napolje za rekordnih 4-5 minuta. Iskreno, osecao sam se kao ovca tamo sve vreme. Zasto? Vec godinama koliko sam zaposlen od moje plate ide prilicno veliki procenat za drzavno zdravstveno osiguranje. To je ok, jer razumem zamisao iza toga. Medjutim, da imam izbor, ne bih uplatio ni dinara njima. Razlog? Jednostavno, zasto bih sedeo u Domu Zdravlja 3 sata bolestan i cekao na pregled od 4-5 minuta, antibiotik i nadajmo se da ce upaliti i da ti nece biti gore, kad u privatnom DZ dodjes, prime te kao coveka i tretiraju te kao coveka. Da, naravno da su skuplji, ali zavrsis posao mnogo brze. Da uradice koju analizu vise, ali u krajnjoj liniji, ne daj Boze, mozda nadju neki konkretniji razlog zasto se neko razboleo. Ja sam dobio recenicu "to je prehlada". Ja iskreno ne bih nazvao prehladom 3 dana temperature koja je varirala od 38 to 39.3, ali nisam medicinski obrazovan pa ne preterujem s kritikom. Sustina ovog dugog komentara iz dva dela: Domovi Zdravlja, sram vas bilo, stidite se!!!
  (pop, 30. novembar 2012 16:45)

  # Link komentara

 7. Vi se ne razumete u ovu materiju.Dobavljaci koji su reuglarno isporucili robu treba da pristanu da im se potrazivanje zamrzne i isplati u 12 kvartala.Vec su na gubitku zbog kasnjenja i kursnih razlika a sada vi kao duznik diktirate uslove izmirenja duga poveriocima.To se zove LOPOVLUK.Uvescete centralne javne nabavke i imacete nestasice.Ako ste hteli da ustedite,zasto niste uveli da je najniza cena jedini kriterijum na tenderu.Pa koliko je duzan vas KC Kragujevac?Dokle god lekari umesto ekonomista budu direktori zdravstvenih ustanova imacemo ovakvu situaciju.
  (Dobavljac, 30. novembar 2012 14:07)

  # Link komentara

 8. A sta je ovde po zakonu? I šta to koči uspostavljanje reda i pravne drzave? Je l' to teško, nemoguće ili jednostavno odgovara da bude ovako kako jeste? Recite nešto što ne znamo.
  (bu, 30. novembar 2012 13:44)

  # Link komentara

 9. Pa za stanje u zdravstvu je veoma odgovoran i još uvek nedodirljivi član vaše sadašnje koalicije, zašto to ne raspravite unutar koalicije i onda izađete u javnost sa ovakvim izjavama! A ako odemo u dalju prošlost, ne može od odgovornosti o stanju u zdravstvu izbeći i vaš julovski, do skora aktivni kolega, zbog koga treba da vraćamo poklonjene mamografe Japanu, dok nam žene svakodnevno umiru od raka dojke. Kad pogledate, sve se vrti oko vas! Treba da vas je sramota!
  (Kradiolog, 30. novembar 2012 13:11)

  # Link komentara

 10. U svim zdravstvenim ustanovama već postoji zaštitnik prava pacijenata, da li će sad to radno mesto biti ukunuto ili je ideja da se stvori još jedno radno mesto na koje će moći da se zapošljavaju pravnici? Da ne kažem dečica funkcionera.
  (Saša, 30. novembar 2012 12:46)

  # Link komentara