Nedelja, 25.11.2012.

18:52

"Uskoro plan za izlazak iz krize"

Demokratska stranka je dobila novo rukovodstvo. Za predsednika stranke izabran je Dragan Đilas, a za počasnog predsednika Boris Tadić.

Izvor: B92

"Uskoro plan za izlazak iz krize" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

409 Komentari

Sortiraj po:

milanpa

pre 11 godina

A o kojoj krizi je rec? Jel to ona kriza prouzrokovana gomilom losih i protivzakonitih privatizacija? Zaboravih...ko je bio na vlasti kada su usledile te privatizacije...

panchevac86

pre 11 godina

Plan za izlazak iz krize?! U zadnjih 12 godina ste opustosili ovu zemlju, sta li tek planirate za 30? Ovo zvuci smesnije od "obnove zemlje" za vreme Milosevica.

Voja

pre 11 godina

Mićun je kralj drago mi je što su ga zadržali. Mislim pa dobro u nekim strankama funkcioniše demokratija u nekim funkcioniše samo na načelnom principu, Srbija je to!

Caca

pre 11 godina

neko i ima dovoljno unutarstranačkih mehanizama da sačuva stranku od cepanja pri menjanju vodjstva, koliko beše partija je nastalo od njih?

Una

pre 11 godina

Danas demokratija može da se nazove tako samo ako postoji skupština na kojoj možeš da biraš između kandidata i u kojoj imaš neku vrstu kampanje. Ovo gde ti je jedini izbor da ne izabereš... to nije izbor!

Anja

pre 11 godina

Ajde ovako, ako može da napravi od Srbije ono što je napravio od Beograda, ako može da napravi bolji plan i sprovede isti... onda ovi neće dugo trajati na političkoj sceni.

Goran

pre 11 godina

Djilas ima snage da smakne ove neradnike sa kupljenim diplomama!Zelim mu svu srecu i nadam se da ce pokrenuti DS i da ce pobediti na sledecim izborima!

Zorana

pre 11 godina

Cestitam Djilasu na pobedi.Verujem da ce sada Demokratska stranka postati stranka koja brine o gradjanima i da ce skinuti sa vlasti ove lopove.

Suzana

pre 11 godina

Mislim da je Djilas pravi izbor za predsednika DS-a.Sigurno ce doneti neke promene koje su DS-u neophodne i uz njega je veca mogucnost da se DS ponovo vrati na vlast i smeni ove nesposobnjakovice koji trenutno vladaju nasom drzavom.

Mira

pre 11 godina

Drago mi je sto su izabrali Djilasa za predsednika jer mislim da je on jedini covek koji moze da povrati Demokratsku stranku.Napravili su pravi izbor.

Ognjen

pre 11 godina

Dosla je nova energija u DS,ljudi koji imaju snage da naprave poboljsaju Demokratsku stranku i da uklone ove naprednjake sa vlasti!Samo napred!

Ja tebi Vojvodo, ti meni Serdare

pre 11 godina

Djilas na celu, Tadic pocasni, pa ce posle Djilas da bude pocasni, Tadic se vraca na celo.
Dok se oni izvrte i namire svoje intrese, ode Srubiju u...mislim znate vec gde.

Peđa

pre 11 godina

Tekovina demokratije je dogovor, ali kako da praviš dogovor sa nesoposobnim ljudima, ne verujem u velike koalicijie... biće svačega do kraja godine.

Prodavac Novina

pre 11 godina

Ako bi nas izvlačio iz krize kao Beograd koji vodiš tako da samo što nije bankrotirao to bi bilo loše...sreća da to nećeš imati priliku u skorije vreme...na sreću...i ako se narod pita...

mlekadzija

pre 11 godina

Ne razumem ogorcenje, pretpostavljam clanova DS-a, izborom za predsednika stranke. Da ne misle mozda da bi bolje resenje bio izbor O.Dulica, S. Malovic, S. Dragina, D. Sutanovca za tu funkciju? Ah da zaboravio sam D. Micunovica....

NAPRED ĐILAS, BRAVO DS!!!

pre 11 godina

Šta je majstori? Ne sviša Vam se što se konkurencija konsoliduje, što imaju nove ljude koji su pošteni, obrazovni, uspešni za novu trku koja je upravo počela, što stare kadrove povlače. Kapaciteti DS su mnogo veći nego što će SNS i AV imati za tek 10 godina. boli? I treba da Vas boli, demokratija raste na političkoj konkurenciji i konkurentnosti. Da prevedem: ničija nije gorela do zore. Radujem se da vidim šta će Đilas odraditi, vidim ga kao budućeg premijera. Od svega čega se dohvati napravi USPEH. Dogovor kuću gradi.

dubioza

pre 11 godina

mnogim komentatorima se ne sviđa srpska politička scena? menjajte je, ali u kompletu (ako možete).
ako imamo naprednjake na vlasti, podnesite i ds u opoziciji.

novak

pre 11 godina

Taj vas Djilas za koga govorite da ce da posalje ove iz devedesetih nazad gde im je i mesto je u BG-u u koaliciji sa tim istim ljudima iz devedesetih, mislim na SPS, i cak se hvali kako odlicno saradjuju. Ah da, i da podsetim, upravo je on u DS-u bio najglasniji u zalaganju za savez sa SPS-om a da ne pricamo da je bio i najkonzervativniji u stavovima u tom DS-u. Da podsetim samo na njegove izjave o gej paradi i slicno...

ja

pre 11 godina

@Ma, ja bre.
Tako je, vratili smo knjizicu jer nas je sramota da budemo u strancu koju je preuzeo fasista ili kako ti kazes marsal. Na srecu on je samo prolazna karikatura a svi mi se izvinjavamo gradjanima srbije sto nismo uspeli da sprecimo diktatora da preuzme I unisti DS.
Vise nema prave demokratske stranke I naprednjaci imaju otvoren put za jos jedan mandat. Ipak, nadam se da ce 2013. doneti nesto novo I neku novu ideju.

Anton

pre 11 godina

Kakve promene mozemo ocekivati kada je predsednik politickog saveta Micunovic od kada se on vratio u DS politika i m je u drugom planu.

mali_djokica

pre 11 godina

Bas lepo sto je opljunuo Djindjica onime "svetlo na kraju tunela posle 20 godina". Niko ne moze bolje pokrenuti poljoprivredu od mamine i tatine dece rodjene i odrasle na asfaltu, kojima je kancelarija, laptop i kravata zivotni ideal.

bezimena

pre 11 godina

Jel to onaj na slici sa braon cipelama i sivim odelom, sto sedi kao siroce? To vam je lider u regionu?
(Vasilije, 26. novembar 2012 07:40)

Ne, "lider" u regionu (Dedinja) je onaj kamene face sa osmehom koji je ružna grimasa, koji ima problem sa identitetom, čas bi da bude Karadjordje, čas knez Miloš, čas Tito, a ne zna ni jednog da glumi.

Огорчени Грађанин

pre 11 godina

Лицемерје и подлост српских политичара немају границе. Па овако нешто се у свету не може видети...

aleksandars

pre 11 godina

Šteta što nije bilo snage za prave promene. Ne verujem da bi ovakav rezultat bio da su izbori bili direktni. Ako ništa drugo, DS će morati da se menja ili će propasti.

lili

pre 11 godina

Kako su samo oholi i nedodirljivi bili do skoro? Ne moze - gradjani izvinite! Sta mi imamo od toga, oni se nakrali, doveli nas u bedu a ne u bolji zivot , ne mozemo da skolujemo decu, da idemo na godisnje odmore, da se normalno hranimo i oblacimo, a oni po besnim jahtama na besnim destinacijama...i jos bi da pobegnu u neku medjunarodnu organizaciju.Lepo zamisljeno, ali gradjani traze odgovornost a ne izvinjenje!

marcconi

pre 11 godina

Da li neko moze da zamisli Djilasa kao predsednika stranke !? Ljudi, ja zaista ne mogu da poverujem u ovo sto se desilo! Tadic ga je gurao i ugurao na velika vrata, poziconirao ga samo tako, da bi mu ovaj radio o glavi sve vreme! E Djindjicu, samo da znas sta ti je sa strankom....uzass

Damir

pre 11 godina

Ovo je pocetak kraja DSa, jer svi znaju koliko je Dragan Djilas pohlepan, i samoziv, kako u politickom smislu, tako i u privatnom. Zabija glogov kolac u jednu partiju koja nestaje. Nije to nista strasno , otisle su i druge partije, SPO, radikali, i sada je pravo vreme da konacno ovde nastane neka partija od nekompromitovanih ljudi, a Djilas neka uziva u svojim parama, koje je zaradio dok su svi u ovoj zemlji propadali!

Gorki

pre 11 godina

Senzacinalna primopredaja vlasti. Jaki momci, cvrsti pogledi, dramaturske pauze,tolerancija, skupe i uglancane cipele, jasan govor novog predsednika stranke falilo je samo svetlo odozdo na govornici pa bi me sve podsetilo na Augustiner garten u Minhenu 1937.

nidža

pre 11 godina

Mislim da je moja stranka propustila priliku za "pročišćenje"!
Nakon jednog "samostalca" i autokrte DS je preuzeo tehnokrata i čovek što je u ova smutna vremena, dok su drugi siromašili, stvorio ogromno bogatstvo i medijsku moć. već sama ta činjenica, ma koliko to bogatstvo stečeno pošteno pokazuje da ipak nije osoba koja razume svoju okolinu.
Nadam se da grešim!

Budimir Tomović

pre 11 godina

,,Nama ideja nije profit, već srećne porodice koje vide budućnost u ovoj zemlji za sebe i svoju decu", rekao je gospodin Đilas. Da ,,naš'' lider zaista ovako i misli pokazao je na primeru PKB-a.
Socijalna politika je utkana u program stranke kao temeljna vrednost u razvoju našeg društva, a na ovom programu DS je otvorila put ka evropskim integracijama, pre svega kroz članstvo u organizacijama koje zagovaraju demokratske vrednosti na osnovama globalne socijalne politike.
Ja mu želim sve najbolje na ovom putu, jer je to jedini put ka oporavku našeg društva i nacije.
Čestitam na izboru za predsednika stranke.

Budimir Tomović, N.BGD

bojan

pre 11 godina

a sad konacno da skrcamo ove nazadnjake, plagijatore i folirante, sad bi trebalo svaki listic za koji su slagali da im nabijemo u usta ona lazovska, radikalska!

antialkoholicar

pre 11 godina

Ovo je zemlja cinkarosa, lopova, kukavica, baraba, sljamova, a na celu drzave i crkve su najreprezentativniji primerci - kapitalci koji nedozvoljavaju normalnima da cak i zive na ovim prostorima. Ovaj sljam sto je do juce vodio drzavu sa gospodinom POCASNIM lopovom sada bi da kaze puj pike ne vazi, stajemo u red za novo izvlacenje. Gotovo je sa vama i nama, moji POLITICARI, da je srece da imamo jednog Tita pa sve na Goli otok, Lopove, Rusofile,pa patrijarh i pola vlade javno izdaju zemlju nudeci ovo malo sto je ostalo kao nekom BRATU, zaboravilo se i na dva oka u glavi i ostala sranja - gadi mi se ova drzava.

nikada bogat siromaha na rucak nije zvao

pre 11 godina

ZALOSNO - Djilas, pored SPS i DS strpao u vreme jada i bede - rece 20 godina je narod ziveo tesko a on se navodno TEK POJAVIO da nas vadi iz tunela jer ce TEK SADA raditi na planu izlaska iz krize. Znaci kopirali ste prethodne lopove nastavili gde su oni stali, udruzili se i nastavili dalje.
Sada je jasno zasto se pocasni udruzio sa SPS.
Djilas je bio deo toga tima i sada ocekivati da ce izvaditi ruke iz meda nema sanse. Prvo se obogatio kao i vecina pa onda hoce vlast (Karic, uostalom svi koji su bili uz bilo koju VLAST, malo ih je po/casnih).

nišlijka

pre 11 godina

@The light, nervoza utiče na ten, a ti nemaš raloga da se nerviraš. Apsolutno svi su svesi da je DS dovoljno dugo na vlasti i da deli vlast i nadalje sa SPSom. To što po ministarstvima imamo ministre "vladajuće koalicije" stvarno ništa ne znači, jer administracija se nije promenila, tako da vi još uvek vršite vlast. U boljitak koji nam donosi DS sa počasnim predsednikom ne mogu da poverujem, jer da je imao kapacitet za tako nešto ne bi smo godinama stezali kaiš. Biće nam bolje kada oni u čijim je rukama realna vlast shvate da moraju da popuste omču koju pritezu svojim propisima i pravilima igre puniocioma budzeta. Do tada, sve jedno je gde sede ili će sedeti članovi DSa. Bilo bi mi drago da Boris pokrene porodično preduzeće, kao i ostali ministri i poslanici, jer bi onda znali kakvi su nam zakoni potrebni. Dok nam u poslaničkim klupama i u ministarskim foteljama sede ljudi koji nisu poslodavci i ne znaju kako se organizuje posao i zarađuje apsolutno je nebitno ko vrši vlast, jer oni ne znaju šta i kako treba urediti. Naviknuti da primaju plate u društvenim gubitašima proizvodiće zakone od kojih nikome neće biti bolje, do povlašćenima. Premudri moj, ja izlupetah, mozda ćeš uspeti da me shvatiš.

kvazimodo

pre 11 godina

o kakvoj krizi prica djilas. kod njega nema krize, pravi decu, siri se i razvija. svaka sekunda na rts-u donosi mu milione, svaki put kad se otkucamo u bus plus-u, djilas trlja ruke...krizu dobro poznaje dobro obican svet, a ne ovi sto prosipaju suplje fraze...

Radovan

pre 11 godina

"Država, prema njegovim rečima, mora da ima snage da krene u osnivanje državnih preduzeća sa profesionalnim menadžmentom." Pri tome dragi prijatelju mora biti oduzeto sve sto je privatizovano a neradi. Osnivanje drzavnih preduzeca zaista jeste sansa da bar malo ljudi u ovoj drzavi prima platu pored onih koji rade u Javnim preduzecima.

Svetlana

pre 11 godina

Pa čestitamo,na gubitku!On je sada predsednik jedne velike opozicione stranke i ko će sada da ga hapsi?!Vrlo pametan potez Đilasa.E sada iz istog razloga,tj,da bi mogao da piše i piše svoje planove za našu "svetlu" budućnost,lepo da se skloni sa mesta gradonačelnika.
Čestitam na objektivnosti.

DraganChe

pre 11 godina

"Uskoro plan za izlazak iz krize"
Pa dobro de, ne smejte im se toliko.

Oni su nas tu i doveli pa valjda znaju kako nazad. Možda je Đi-do San bacao mrvice hleba kako se ne tom putu ne bi izgubili. A šta ako ih je gladan narod pojeo? A šta ako poslodavcima, a Đido je jedan od njih, SAVRŠENO odgovara da mi radimo za 300 EUR mesečno?

Op op, Đido style!

Dragan

pre 11 godina

Citajuci ovu vest resio sam da procitam i komentare , misljenja naroda kad ono dva tabora udaraju jedni drugima pluseve i minuse.....na sta smo mi spali ..ovoje toliko jadno...

esb

pre 11 godina

Ovi naruceni komentari su stvarno uzas koliko su glupi. Kao da vam ih pisu deca iz osnovne skole za temat 'Zasto volimo Dragana Djilasa'. Cak i Slobini telegrami podrske su izgledali spontanije.

Coek

pre 11 godina

Plan za izlazak iz krize ali DSa,posto ste obicne ljude uvalili u krizu mazuci im oci bespotrebnim kontejnerima i mostovima. SRAMOTA ME STO SAM GLASAO ZA DS.

milance

pre 11 godina

umesto sedenja ispred monitora ikuckanja protiv ljudi koji nesto rade i koji su vase kandidate ostavili sa 15% razlike, zasucite rukave i nesto u zivotu uradite, jedan cvet posadite ako drvo ne umete.

Branko

pre 11 godina

Bivši ministri zajedno sa vrhom DS , prvo trebaju da odgovaraju što su doveli Srbiju do prosjačkog štapa , a njene građane da žive ispod dostojanstva čoveka. Što se tiče vraćanja mandata , taj film nećemo sigurno gledati , jer se oni sada kriju iza poslaničkog imuniteta.

Anton

pre 11 godina

Virus "Vucic" Dohvatio i Djilasa: "U naredna dva dana uhapsicemo" "Za dva meseca Imacemo plan za izlazak iz krize". Mozda cemo iz krize izaci ako Djilas i "Demokrate vrate pare koje su pokrali.

Nikola

pre 11 godina

"Ne može Beograd da pravi 40 odsto bruto društvenog proizvoda..." Lepo je rekao "pravi" jer Beograd nista ne proizvodi, samo usluge, tu se slivaju pare iz cele Srbije, svako ko dodje do para ulaze u Bg. I tako onda Bg pravi 40%. Sto nije za ponos, ali ipak ste vi DS, po rukovodstvu cisto Beogradska stranka (po poreklu crnogorska) svi sem Pajtica.

A nekad vam je slogan bio Posteno...

pre 11 godina

Пословна каријера

Мањински власник је компаније Мултиком груп[5] (Multikom group), компаније која је у 2010. заузела 28. место по успешности у Србији[6] и једна је од водећих на пољу медијског пословања на територији бивше Југославије са мањинским уделом од 25% власниства. Један од сувласника Мултиком групе је и његова бивша супруга Милица Делевић са 25% власништва.[7] Мултиком група је заједно са повезаним подузећима остварила добит 498 милиона динара 2008, 563 милиона 2009 и 790 милиона 2010,[8] тј. за три године око 18,5 милиона евра.

Такође је мањински власник и компаније Дајрект медиа (Direct media), која се бави продајом укупног рекламног простора у медијима и на великим спортским догађајима као што су Светски куп у фудбалу, Олимпијске игре и Светско првенство у кошарци. [9]

До ове године био је сувлсник и компаније Емоушн (Emotion), која је реализирала најскупље телевизијске програме, попут емисија „Велики брат", „Мењам жену", „48 сати свадба", „Операција тријумф", „Све за љубав".[10]

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Demokratska demagogija bar kada su u pitanju rezultati na nivou opštine Sombor u kojoj su takozvane demokrate davnih danaprodali veru za večeru.,šrto u prevodu znači poštenje i profesionalni ponos založili
u prljavi kapital dokoga se dolazi spregom vlast, sudstvo, policija, inspektori i normalno kriminalci.

PeraPetrovic

pre 11 godina

Jel ce ovaj da vas izvuce iz krize sto ne zna ni da sklopi boje na sebi. Pa nekako mi se ne cini da braon cipele idu na teget ili sivo odelo. Sramota. Zar nema zenu (drugu po redu) koja ima malo ukusa ili da najmi nekog savetodavca za garderobu. Srecno sa ovim bogatunom.
Pera

Danilo Vidic

pre 11 godina

Za sve ove godine DS nema cime da izadje pred narod - birace. Glasali smo za DS u strahu od radikala i SPS. DS je vratio SPS na velika vrata i pokazao nam da u Srbiji nema mogucnosti izbora, vazna je samo vlast i privilegije koje ona donosi. Narodu ostadose godine koje su pojeli moljci. DS ceka sudbina SPO narod se moze varati i prevariti ali ne stalno...

mario_Sbaloteli

pre 11 godina

vi ste svoje odigrali sad DAJTE SANSU nekom drugom a boga mi.taj drugi se ZA SADA dobro pokazao. Ostali ste i bez mog glasa.

god complex

pre 11 godina

plan za izlazak iz krize? znaci, ni plan jos nemate a kamoli da cemo uskoro iz krize... juce da nam je pocelo da bude bolje bilo bi kasno!!!

Nenad

pre 11 godina

Da li je ovo neki porno chat???? Bar 5 komentara su napisani kao da ste devojke a potpisali ste se kao momci, ili obrnuto. Tuzan pocetak, zaista sam ocekivao vise. Definitivno nam treba nesto sasvim novo, neiskvareno...

Razocaran

pre 11 godina

Mislim da je sad kasno! Svetlo u tunelu i na kraju tunela ste sami iskljucili a sto je jos gore presekli ste kablove tako da vise ne moze nista da se uradi da se to svetlo opet upali ili vidi!

peace

pre 11 godina

Kasno Djilas na Kosovo stize... Sad ta fraza deluje jadno, zar niste vi isti oni bezgresni evropljani koji uzdizete zemlju na evropskim i pravicnim nacelima. Zahvaljujem Bogu pa istina izlazi na videlo a posto gubite moc u medijima, polako izlazimo iz idile koju ste nam servirali.

dzox

pre 11 godina

Mozda ce vratiti sve novce i imovinu sto ste pokrali za proslih 12 godina. Zbog vas ja nemam posao jer ste pre pada sa vlasti uzeli veliku lovu od uvoznika na celu sa Bocanskim iz ministarstva poljoprivrede da ukinete kontrolu kvaliteta uvoznih prehrambenih proizvoda iz celog sveta. Bagro izdajicka , korumpirana!

Marija

pre 11 godina

Dobila sam juce kadadsku vizu...

Ne znam sada da li da muz i ja cekamo da se DS vrati na vlast ili da idemo?

Dragane, zao nam je (pisemo zajedno muz i ja) ali mi idemo...

Goran

pre 11 godina

Sta je naprednjaci? vidim na svim forumima ste krenuli u pljuvanje, Aca naredio ali dzabe vam sve dolazim vam uskoro kraj. Da li vas je neko obavestio da ste na vlasti i da su izbori davno zavrseni, bavite se platama, penzijama, kanalom do Soluna, zaverama, prisluskivanjem i malo sobom. A mozda mislite da ce ovaj narod vecito da zivi od vasih svakodnevnih zamlacivanja, laznih obecanja, zaduzivanja koje nasi unuci nece moci da plate, nikla, skriljaca...

dejan

pre 11 godina

Sa Djilasom je definitivni kraj DSa, koja, relano, da nije bilo Djindjica, nikad ne bi ni imala moc kao sto je imala do pre 6 meseci. Zavrsava se jedno ruzno poglavlje istorije Srbije. Kad su neki ljudi imali sansu da od Srbije naprave normalnu drzavu, a napravili su tugu, jad i bedu, iskoristivsi za sebe sve sto se moglo iskoristiti. Treba debelo da se zapitaju koliko su losi bili kad smo umesto njih morali da izaberemo bivse radikale. Djilas ako zeli da napravi nesto od svoje stranke, treba da pohapsi pola rukovodstva, zajedno sa samim sobom.

box

pre 11 godina

Sada ste novi? Ni Trivanka vise nece biti Trivanka. Ni Sutanovac i Tadic i Markovic, Malovicka, svi su oni od danas drugi, novi. Kao sto nazadnjaci vise nisu radikali, tako ni vi svi niste vise stare demokrate. A i da je to sve moguce, zar vam je deset godina trebalo da biste tek sada samo svoju stranku reformisali? Pa kako mislite da reformisete drzavu onda i kada, za tri decenije? E moji vi. Odoh da se udam za Amera zbog papira, bezim odavde u Kaliforniju, ma u Aljasku cu, samo sto dalje, daleko, daleko, daleko vam lepa kuca! Lazovi i lopovi!

predrag

pre 11 godina

Bez Vuka Jeremica u celu DS-a necete imati nikada dovoljno uticaja u vladajucoj vecini. Taj covek bi u svakoj stranci bio pozeljan za izborni rezultat osim u DS-u. Pocnite da se navikavate da budete opozicija u buducnosti. Vucic ako zavrsi posao, nemate niakav osnov da ponovo dodjete na vlast.

Malecka

pre 11 godina

Kompleksi su cudna stvar, strah jos cudnija. Neverovatno je to koliko se mali ljudi plase velikog coveka kao sto je Djilas. Ono sto ja kod njega cenim je sto ne govori sam o sebi, ne provodi 10 sati tako sto interpretira svoje oratorske sposobnosti, vec provodi 15 sati radeci! Pusta da tezultati govore za njega. Zato mi je drago sto je danas dogurao tu gde jeste!

Vera

pre 11 godina

u šta da se kladimo da naprednjacima baš i nije drago što su se demokrate zabarikadirale u Beogradu i što se očigledno regrupišu... novi izbori dolaze galopom

Zoran_KG

pre 11 godina

Kakva bruka za DS. Oni koji su radili protiv "onog" DS-a, iz 2003., 2002., 2001.,..., danas su u vrhu stranke i upravljaju njome. Od veceras ova stranka ostaje bez glasova i podrske na izborima od moje porodice i mene.

Zainteresovan

pre 11 godina

Kad je Tadic nazovi bio protivkandidat, odnosno kad se Djilas nazovi jos dvoumio da li da se kandiduje, Tadic je rekao da ukoliko Djilas preuzme stranku ta stranka postaje poslovni klub, interesuje me sta se u medjuvremenu desilo da TAdic promeni to misljenje, nemoj samo da mi kazu da je njihov isto nazovi javni dogovor o "socijaldemokretskoj" orijentaciji stranke

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Kakvi su ovo potpredsednici? Izgleda mi kao da je napravljena kompletna rokada, đilasovci i Rakić Miki uz pomoć Aleksandra Vučića uzeli sve konce u ds u svoje ruke

iskustvo uci

pre 11 godina

Na koju stranku mi lici ovo pljuvanje neistomisljenika, nekad su ih nazivali izdajicama. Ah, da na SPS, ne licite na Kp(sada mi je zao sto sam bio protiv njih). JUL ste vec davno postali. Nego, nije svaki kriticar clan SNS-a. Ima nas i bivsih glasaca koji smo verovali u Ds. Nismo bili vasi clanovi ali ste imali nasu podrsku. Do zadnjih izbora. A vi se pitajte zasto. Sami ste krivi. A ovaj covek je zakucao poslednji ekser u vas sanduk. Ovaj covek je bio Mirin sticenik, ucenik marketinga.

The light

pre 11 godina

Ne znam zasto se ovde vecina naziva komentatorima, meni vise podsecaju na lupetatore. Ne shvatam zasto veliki broj ljudi u SRBIJI NE PRIHVATI konacno da samo DS moze voditi drzavu. Da objasnim neupucenima iz te stranke imamo predsedavajuceg u UN i koliko cujem dosadasnji predsednik stranke G-din Tadic ce uskoro preci u savet evrope zar se neznate ponositi time i zar nevidite svetliju i olaksavajucu buducnost. U citavoj evropi gradjani biraju svoju vlast i postuju a ne vredjaju i omalovazavaju posebno ne ovako javno. Jos samo da dodam dragi moji lupetatori koliko god se vama nesvidjalo ipak svatite da Srbijom upravlja DS ,dosada a i od sada i ne brinite bice bolje uskoro samo malo realno i logicki razmisljajte a ne politicki pristrasno...

Misha liberal

pre 11 godina

Demokrate govore da su odgovorna socijaldemokratska partija. Djilas je na funkciji gradonacelnika sasvim opravdao tu tvrdnju, posvecujuci posebnu paznju najugrozenijima u Beogradu. Iskreno verujem da takvu politiku treba da realizuje u celoj Srbiji i da ce za nju na prvim sledecim izborima dobiti veliku podrsku.
(Socijaldemokratske vrednosti, 25. novembar 2012 23:23

Mislis kad je raselio bose i gladne Rome 2008 a 2012 ih smestio u montazne kontejnere za politicki marketing..

St.Louis

pre 11 godina

(Pera detlić, 25. novembar 2012 23:33

Ti si jedan od onih kojima je BoTa idol zbog lepote, zbog savetnika muzicara tzv elite, koji izlaze zasukanih rukava u belim kosuljama, koji piju kafu sa Colicem dan pred izbore itd....Druze u Americi bi takve nazivali playboy-evima, a nikako akademskom elitom koju ti toliko forsiras! Ostavi se SNS-a, nije Srbija SNS, a u ostalom koliko vidim vise su uradili za 4 meseca nego tzv demokrate za 12 godina. Sto puta cu uvek vise deniti postena coveka makar i sa osnovnim obrazovanjem bio, nego neku itangu sa fakultetom. Sve najbolje...

Zaljubljenik u prirodu

pre 11 godina

Poljoprivreda - bravo! Ukoliko se preduzmu ozbiljni koraci, kao povodom ozivljavanja PKB-a, Srbija ce nedvosmisleno krenuti napred. Poljoprivreda je nas najjaci adut, i verujem da Djilas ima viziju kako da iskoristi sve potencijale nase plodne i prirodno bogate zemlje.

Stari Rabra

pre 11 godina

Koje istinske intelektualce danas ima DS? Pre dvadeset godina su vrhove svih stranaka činili vrhunski filozofi, istoričari, književnici i uvaženi profesori humanističkih nauka a danas karijeristi bez profesije i stručnosti. Žalosno...

Ljubo

pre 11 godina

Čak i da nestane, kako priželjkujete, DS će ostati u sećanju i istoriji kao stranka koja je imala Predsednika Zorana Djindjića. I njega ste mrzeli dok je bio živ, a svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, pa sad uživajte sa Tomom, Dačićem, Vučićem i Dinkićem, većim platama, boljom zapošljenošću i svetlom budućnošću. Ubrzo nam vraćaju vize, nema podrške MMF-a i Svetske banke, u EU idemo "kao fol" Rusija vam je uzor, a tamo je na hiljade Miškovića. Do pre par dana ste pljuvali Tadića, sad je Djilas ovakav i onakav, a da o čoveku neznate ništa, izuzev gluposti, koje čitaju (oni koji to umeju medju vama) u Kuriru, Presu, Telegrafu.... O izbornoj "kradji" Tominoj diplomi, koferčetu, Vučićevom Zakonu o informisanju, Predsedniku Vojvodi ne govorite ništa i ne pišete (oni koji to umeju medju vama). Više vam ne smeta što se Šešelj dobrovoljno predao i što je desetu godinu u pritvoru, više vam ne trebaju TV prenosi njegovih sudjenja, nego zabijate nos u tudje dvorište, a da noste ni pogledali svoje. Živ mi bio nebeski narode, a Bogu hvala što nemamo vojsku, inače bi bilo jao nama i svima oko nas. Zapitajte se bar jednom zašto su svi pobegli od nas, uključiv i naše Srbe širom sveta. Važno je da je Kosovo srce Srbije, a to što nam deca gladuju i beže od nas nije.

cekaju

pre 11 godina

Polako, prvo morate da se procitite, ocitstite, prodjete kroz katarzu.
Da zaboravimo na sve swinjarije koje ste napravili pa za jedno 10 godina
dobicete drugu sansu.

Laki

pre 11 godina

Znaci prodali ste se za male nekom ko ne vidi da je na kraju puta od svoje umisljene velicine.

Zbog toga ste proslost.

Hvala Vam sto ste gradjane konacno ostavili na miru !

Max

pre 11 godina

"Nama ideja nije profit, već srećne porodice koje vide budućnost u ovoj zemlji za sebe i svoju decu", rekao je Đilas.

Kao da je ovo izgovorio vodja sajantologa :) , mislim ovo: profit, srecne porodice, kad ono Djilko ;)

Pera detlić

pre 11 godina

@Stari Rabra. A koje istinske intelektualce ima SNS? Treba li još jednom podsetiti koja je intelektualna gromada Tomislav Nikolić? O ostatku stranke je bespotrebno raspravljati.

cekam... :)

pre 11 godina

Od svih ljudi na danasnjoj politickoj sceni, ja ovom coveku najvise verujem. Ispunio je sve sto je rekao da ce uraditi za gradjane, i ako kaze da ce napraviti plan za izlazak iz krize, mogu samo da se radujem i tom danu sto dolazi.

Negde van Beograda

pre 11 godina

Lako je biti gradonacelnik Beograda,koji muze celu Srbiju,a gradonacelnik samo 'rasporedjuje' te pare...
Sto nije bio gradonacelnik neke oronule Planke,pa da je uzdigne?

Naravno da su Beogradjani za njega,
ali i dalje nije Beograd,cela Srbija.

Јужни Банат, Панчево

pre 11 godina

Весна Мартиновић, жена коју у сопственом граду велика већина људи не може очима да види, треба да буде потпредседник неке стране која намерава да се врати на власт једног дана?

Aria

pre 11 godina

Dragan Đilas je pametan, školovan, sposoban, energičan čovek, čovek od akcije a ne od reči što je možda najvažnije za ovu tužnu zemlju. Od Dačićevih i Vučićevih reči bez ikakve akcije i ishoda vidimo samo nenormalna poskupljenja kao i pravljenje haosa ni od čega da bi se građanima skrenula pažnja sa pravih problema.

Socijaldemokratske vrednosti

pre 11 godina

Demokrate govore da su odgovorna socijaldemokratska partija. Djilas je na funkciji gradonacelnika sasvim opravdao tu tvrdnju, posvecujuci posebnu paznju najugrozenijima u Beogradu. Iskreno verujem da takvu politiku treba da realizuje u celoj Srbiji i da ce za nju na prvim sledecim izborima dobiti veliku podrsku.

maja a.

pre 11 godina

A sto niste napisali u vesti da je Djilas rekao i da je "Tadic najbolji srpski politicar u poslednjih nekoliko decenija". Znaci, bolji i od Djindjica?!? Iskreno zalim zbog toga na sta je DS spala. Tuzno za Srbiju!

Dejan

pre 11 godina

Lepo je Djilas rekao da DS treba da omoguci gradjanima da vide svetlo na kraju tunela, znaci trebaju nam ljudi koji ce da budu potporni zidovi u tom tunelu, a svi koji su danas izabrani su istrajni i sposobni i ljudi koji ce nas u skorijem vremenskom periodu izvesti iz krize.

BonoBo

pre 11 godina

Siva eminencija izlazi iz senke Borisa Tadica, Miki Rakic stupa na politicku scenu Srbije - Apprentice konacno postaje Sith Lord. U pozadini se cuje muzicka tema Imperije, Mikijev podbradak se ritmicno talasa.

Jelica

pre 11 godina

Rezultati Djilasove politike su vidljivi svuda u Beogradu. Verujem da ce uspeti svoju energiju da prenese i na ostatak Srbije i da ce prepoznati i stvoriti lokalne lidere koji ce u svakom gradu ciniti sve da zivot njihovih sugradjna bude laksi i bolji. Svi zelimo takvu Srbiju.

Drug Božanski

pre 11 godina

Za mnoge će reorganizacija stranke biti bolna. Danas je puno Brankovića ali malo Obilića.
"...Gledajte u budućnost. Gledajte u budućnost i tamo ćemo se sastati vi i ja..."

Maja

pre 11 godina

Djilas se vec odavno dokazao da je sposoban i da ima sasvim dovoljno znanja i iskustva da resava najvaznija pitanja, a s`obzirom da je oko
sebe okupio sposoban i perspektivan tim ljudi uopste ne sumnjam da ce skorije da se formira nova vlada.

malo je mnogo i nova funkcija i novi izbori

pre 11 godina

Treba Djilas sada da se dokaze u celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu Bili su izbori, zasto se nije kandidovao za premjera ili predsednika. Novi predsednik DS nije pomagao u izbornoj trci svom sada pocasnom predsedniku, a onda se uz prepucavanje sa pocasnim dogovorio da dodje na ovaj polozaj, e tu se vidi da Djilas ne zna javno da se izbori za ono sto zeli u politici.
Ako se misli da treba da budu novi izbori onda Djilas neka se javno izjasni o tome a ne da cekamo odluke tajkuna.

Tarzan

pre 11 godina

"Nakon izbora za predsednika DS rekao je da u narednim mesecima svako mora da učini koliko može da bi građani nakon 20 godina videli svetlo na kraju tunela. "
hahahahahahahahahahahahah.......pa jos par puta po toliko godina i bauljacemo u totalnom mraku zbog svih vas na politickoj sceni gde vam je JEDINI i ISKLJUCIVO JEDINI cilj da punite svoje dzepove......

mail

pre 11 godina

Ne znam da li je bilo slucajeva, sem u diktaturi, da je neko postao tako omrazen, nakon silaska sa vlasti, kao sto se to desilo Tadicu (ono grebanje za funkciju je bilo stravicno). I da je neko postao tako omrazen, pre nego sto je dosao na funkciju, kao sto se to desilo sada Djilasu. Ne znam da ocenim rad vlade nakon 100 dana, ali zuti nestadose nakon 100 dana. Zalosno u koga smo verovali.

Genije

pre 11 godina

Kada pred sledeće izbore zasija punim sjajem Bus plus slučaj biće kasno da ova stranka shvati šta je danas uradila... I ne mnogo pametnom - dosta!

Bojana

pre 11 godina

Niko ne moze da vecno bude na isto poziciji, bilo da je u pitanju vlast, bilo da je u pitanju pozicija predsednika stranke. Ds-u, kao i svemu na svetu je potrebno da se krece, menja, prolagodjava promenama, a jedan od nacina jeste sigurno da se promeni prvi covek partije. Mislim da ce i Ds-u i politickoj sceni Srbije prijati promene.

Mila

pre 11 godina

Pomalo sam bila razocarana u stranku i pocela da gubim nadu, ali posle danasnjeg dana ubedjena sam da ce se mnoge stvari promeniti jer je Srbiji stvarno potrebna jaka i stabilna demokratska stranka.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Meni je izvana fascinantno da u Srbiji bas nikako ne može isplivati neka potpuno nova politička opcija. Bivši radikali, slobina stranka, ds koji je postao javno poduzeće za bogacenje tajkuna, stvarni radikali, cedo, dveri i još puno puno groznih mediokriteta...
Barem 80% ljudi u Srbiji ima bolje namjere od ovih ljudi, a barem pola tih je duplo sposobnije. Je li moguće da se neko od vas pokrene?

Janko

pre 11 godina

Mnogo gotivim Pajtića, mislim da ga sad ovi provociraju samo zato što je druga partija.. pa ga hvataju na foru secesionizma iako to veze nema s mozgom.

Caca

pre 11 godina

Cestitam Djilas! MOLIM TE, u ime jos nekolicine ljudi sto je ostalo nezarazeno haosom u ovoj zemlji-pomozi nam.Znam da Ti nece biti lako,ali smo svesni snage koju imas i zelje da poognes,da najzad izadjemo na pravi put.Samo DS i TI sa njom mozete pobediti zlo!

Dana

pre 11 godina

Reorganizacija rada stranke i utvrdjivanje horizontalne, vertikalne i dijagonalne odgovornosti, to su potezi koji ce DS vratiti na vlast.

Beli listić

pre 11 godina

Šta je, gospodo? Peče vas Đilas, a? Mnogo ste se nešto aktivirali, k'o da ste pratili izbore u DS ... Baš me zanima zašto ... Lepo sam vam rekao da će DS da vas pregazi na sledećim izborima, jer će sa novim ljudima privući većinu belih listića, zbog kojih ste za celih 2% dobili prethodne izbore. Niste mi verovali ...

sovica

pre 11 godina

Ponekad slika govori vise od komentara (sl.br.1 u tekstu).
Molim DS za odgovor: da li pocasni predsednik i dalje pocasno koristi vilu na Dedinju koja kosta 10.000 evra mesecno ?

noisy43

pre 11 godina

Zaista sam zadovoljna zbog njegove pobede i sigurna sam da ce doneti puno neophodnih promena stranci. (Sinisa, 25. novembar 2012 20:57)
Na prošlim izborima sam glasala samo za Djilasa, na sledećim ću za celu stranku jer je ovo pravi izbor. (danko.miljkovic@gmail.com, 25. novembar 2012 20:41)
HAHA! Daj obratite malo paznju, k'o da ne primate platu za ove komentare. :-)

travis bickle

pre 11 godina

ne znam, mislim da ce DS sa Djilasom i Pajticem da spadne na niske grane.... ne kazem da nije trebala promena u DSu ali ovakva definitivno ne

Demokrata

pre 11 godina

Posle svake izborne skupstine DS je izlazila jaca i vracala se na pobednicki kolosek,a tako ce da bude i ovog puta jer da bi se stranka reformisala i vratila se na svoj pravi put potreban je rad i samo rad na svim nivoima organizacije,a sa novim predsednikom ne sumnjam da ce stranka to i da ucini,jer ne samo stranci vec i ovoj zemlji je potreban neko sa viziojom i resenjima i idejama da se resi neki problem,a ne samo sa praznim pricama!Raduje me cinjenica sto je ovaj covek dosao na celo DS-a jer je to jedini covek posle Zorana Djindjica koji je zaista radio u ovoj zemlji,dal je ridji,dal je tajkun,dal je vlasnik novina televizija i ostalih medija mene to ne zanima,vec samo rad,jer rad pobedjuje,a on gde god se pojavio je izasao kao pobednik ne bitno dal u Beogradu,stranci....kod nejga u timu mogu da funkcionisu zajedno i SPS i LDP i LDP i DSS,al sve je to deo timskog rada i politika se ostavlja po strani.A on ce i dalje nastaviti da pobedjuje i pravi sve bolje i bolje rezultate,pa makar i po cenu toga da bude u Vladi sa SNS-om,u istoj vladi u kojoj ce biti kvalitetni kadrovi,u Vladi u kojoj Mrkonjic nece moci da se setka po Becu,a Velimir ILic nece "raditi" po satrama i kafanama vec u Vladi u kojoj ce svaki ministar raditi i vikendom,obilaziti svake nedelje po dve opstine ili grada u Srbiji,gde ce ministri koristiti sluzbene automobile samo za putovanja van Beograda,a direktori javnih preduzeca ih uopste nece imati jer ce ih kupiti od svoje plate!RAD,RAD I SAMO RAD!

Marko

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto se svi vazniji funkcioneri vec nisu povukli iz stranke, kako ih nije sramota da i dalje budu tu kao da se nista nije desilo, jos se grabe za internu vlast u stranci i nadaju da ce opet da budu izvrsna vlast u drzavi , posle svih afera, lazi, lopovluka i nerada. Ako se oni vrate na vlast ja idem da kampujem ispred skupstine dok ne pokrenem novi 5 oktobar a da kojim slucajem nisu izgubili vlast na prethodnim izborima imao sam nameru da to isto uradim, jer jednostavno nisam mogao da ih smislim vise.

Biznis stranka

pre 11 godina

Bolje bi prosli kod gradjana da su navatali prvog sa ulice i pravo za predsednika...

Ovo je zakucavanje kraja demokratske stranke.
Ubuduce ce se boriti za cenzus...
i to samo zahvaljujuci nekim glasovima iz beograda.

jedrilica

pre 11 godina

Predizbornmi govor sadsnjeg predsednika DS-a je ispod svakog nivoa..covek nema ideju..nema viziju...Strasno je sto su demokrate oterale Tadica koji je mnogo stopa iznad Djilasa. Stranku su preplavili ljudi bez stava i politickog profila..Nije ni malo svetla buducnost Srbije!!Sramota!

Goran

pre 11 godina

Ds-u preba nov lider, nov imidz, nove ideje i nova energija. Vreme je da stranka svu svoju energiju upotrebi za donesenje promena unutar same stranke, kao i Srbije, da svoje kvalitetne kadrove uposli na pravi nacin i da se ujedini pod cvrstom rukom novog predsednika.

igorpl

pre 11 godina

Još samo da dodam ovo. Angažovati tolike partijske pijune da lupaju minuse na komentare koji su na mestu je gore nego BEDNO!
Ds je postala sramota od stranke vraćam vam sutra knjižicu definitivno!

TedMosby

pre 11 godina

Hvala Tadicu za sve sto je ucinio za stranku, ali Ds-u su potrebne promene. Sve cestitke Djilasu, znam da nece izdati poverenje koje mu je ukazano.

delegat

pre 11 godina

hvala svim dušebrižnicima, što više brinete, mi se više oporavljamo. Sećam se da ste predviđali raspad DS-a, što se naravno,nije desilo, jer nismo mi radikali.Samo vi brinite we will be back :)

Laku noc

pre 11 godina

"Nama ideja nije profit, već srećne porodice koje vide budućnost u ovoj zemlji za sebe i svoju decu", rekao je Đilas.

Pazi ovako vama nije ideja vec realnost profit a srecne porodice su vam zadnja rupa na svirali. I ja sam nekada glasao za Vas zbog ovog drugog a dobili smo samo da vi povecate svoj profit.

Jeste bilo korupcije i pre vas ali vi ste je uvecali enormno.

Šiznilend

pre 11 godina

Demokrate,kako vas nije sramota da imate samo dva kandidata za predsednika,jer to uopšte nije demokratski.Vidite,kako SNS,DSS,LDP....
imaju uvek jednog kandidata.E,to vam je demokratija i zato se ovde mnogi čude i zgražavaju,i s pravom vas upoređuju sa Titom i njegovom partijom.

Nemanja

pre 11 godina

Kao sto je Darvin jednom rekao: "Ne opstaje najjaca ili najinteligentnija vrsta, vec ona koja se najbolje prilagodjava promenama." Vremenom se okolnosti menjaju i stranka isto tako mora da se menja, prilagodjava novonastalim promenama, a kako bi bila vodeca stranka - i da ih predvidja. Zelim Djilasu svu srecu, ceka ga bez sumnje puno posla, ali isto tako smatram da u ovom momentu ne postoji bolji covek za tu poziciju.

Bravo Dragane

pre 11 godina

E to je pravi LIDER DRAGAN DJILAS je zasluzio da bude predsednik DS-a. Ovaj tim je dobitnicki tim i vreme je da se ova zemlja menja na bolje.

Pančevac

pre 11 godina

Đilas predsednik,Vesna Martinović i kao još neki...potpredsednici?

Ovi su stvarno prsli.

Kada bi sada bili izbori,ne bi prešli cenzus.

Dule Zemun

pre 11 godina

U Ds-u je definitivno bilo potrebno promeniti neke stvari, dovesti nove ljude i sveze ideje. Tuzno je samo sto je dopusteno da se dize mesecima ovolika buka oko toga i iznose odredjene stvari koje su trebale da ostanu unutar stranke, a na taj nacin skrece paznja sa kardinalnih gresaka koje pravi vlast i da im cini usluga. Na dogadjaje u stranci privlaci negativan publicitet, umesto kritikovanja nacina vodjenja zemlje. DS je trebala da ostane slozna i da kroz promene prodje bez ovolikog skretanja medijske paznje, ali to vreme je sada u proslosti, treba gledati napred i izvuci najbolje iz trenutne situacije.

Kole

pre 11 godina

Cestitam. Hrabro napred, povedi DS u pobedu, jer je jaka DS potrebna Srbiji da je spasi od ponovnog srljanja u proslost i izolaciju koje nam se sprema. Sve najbolje i ne osvrci se na maliciozne komentare i sprazne kritike. Srecno!

starac foco

pre 11 godina

vidim ovde sve prsti od nazadnjaka, pa sto ste se toliko uplasili? mozda ste izgubili kompas pa i dalje mislite da ste u opoziciji, tamo vam je bilo lepo zar ne, sada trebate nesto i da uradite ali sta, kako? bez brige ovaj covek ce se postarati da se ubrzo vratite tamo gde vam je i mesto(margine politicke scene)

sadrzajno

pre 11 godina

Breacking news....breacking news....,breacking news....,veceras u Sava centru ,na Novom Beogradu ,za predsednika Demokratske stranke izabrase sasvim ocekivano Dragana Djilasa. Zao mi coveka sto je morao da se cima do Sava Centra i narusava svoj mir...Bolje da je gledao neki dobar film,sigurno bi bio sadrzajniji,nego ovi izbori u stranci.

Beloved

pre 11 godina

Bravo Dragane, čestitam na izboru i srećno. Ima puno toga da se radi, a prvenstveno da se otera ova nakaradno- pogubna vlast. Svaki dan njihove vlasti je 6 meseci unazad za Srbiju.

Nico

pre 11 godina

Sad ce sigurno naprednjaci da krenu da ruse vlast i u Beogradu, evo videcete.
(kladionicar, 25. novembar 2012 20:44)

Možete samo da krenete i ništa više, jer kada krenete vi, krenućemo i mi, pa ćemo videti....

Milivoje

pre 11 godina

ednostavan, vredan, uporan i odlucan, covek koji se ne boji promena, covek koji se ne boji da zapocne poslove i teme koje drugi izbegavaju. Zna kako da odrzi paznju ljudi koji ga slusaju bas zato sto sve sto zeli da kaze, kaze jednostavno, brzo i bez bespotrebnog komplikovanja. Zadovoljna sam nacinom na koji vodi grad i verujem da ce taj red preneti i na samu stranku.

Vesna_bg

pre 11 godina

Vreme je da se stranka sabere i da ponovo postane jedinstvena i ujedinjena oko jednog cilja - a to je bolji zivot Srbije, jer je to nesto sto aktuelna vlast sigurno ne moze da nam obezbedi.

qwerty

pre 11 godina

Lično sam voleo da Tadić ostane na čelu DS, no mislim da će i Đilas biti dobar lider... jedina stvar koja mi se u svemu ovome ne dopada jeste birokratizacija DS! Tu mislim na 7 umesto dosadašnjih 5 potpredsednika, funkciju počasnog predsednika, funkciju generalnog sekretara pored (običnog) sekretar, veći broj članova GO, etički odbor, savet za saradnju sa sindikatima, centar za edukaciju... Čemu tolike funkcije i toliki Organi stranke? Smatram da je sve to nepotrebna birokratija zbog koje organizacija DS liči na nekadašnju KPSS!

Goran

pre 11 godina

Vi iz SNS-a nemoj da brinete za DS. Neka propadne ako se ne reformiše i ne ponudi nove ideje i energiju. Brinite vi šta ćete da uradite s vlašću kju ste formirali. Kosovo da sačuvate jer će Crkva da vas prokune ako ga ne sačuvate. Što propusti Irinej dodaće Koštunica. Miškovića, Miliju,Drakulića, Bekoa,hehehheheh,da spakujete a da 50000 radnika ne ostane bez posla. Amere da ispoštujete, da bi opet kupili koju emisiju obveznica da bude kinte u budzetu za penzionera a da ujedno ne zaj...te Ruse itd. E,o tome vi brinite....lako ćemo mi za za DS ona je opozicija. Sad pokažite 100 milojardi investicija, okretanje ka drugim tr¿ištima, nema veze što Vučko ide uKanasu i SAD po investitore kad fali Rusa.....i tako dalje. Velika očekivanja...daj rešenja.

Demokrata

pre 11 godina

Posle svake izborne skupstine DS je izlazila jaca i vracala se na pobednicki kolosek,a tako ce da bude i ovog puta jer da bi se stranka reformisala i vratila se na svoj pravi put potreban je rad i samo rad na svim nivoima organizacije,a sa novim predsednikom ne sumnjam da ce stranka to i da ucini,jer ne samo stranci vec i ovoj zemlji je potreban neko sa viziojom i resenjima i idejama da se resi neki problem,a ne samo sa praznim pricama!Raduje me cinjenica sto je ovaj covek dosao na celo DS-a jer je to jedini covek posle Zorana Djindjica koji je zaista radio u ovoj zemlji,dal je ridji,dal je tajkun,dal je vlasnik novina televizija i ostalih medija mene to ne zanima,vec samo rad,jer rad pobedjuje,a on gde god se pojavio je izasao kao pobednik ne bitno dal u Beogradu,stranci....kod nejga u timu mogu da funkcionisu zajedno i SPS i LDP i LDP i DSS,al sve je to deo timskog rada i politika se ostavlja po strani.A on ce i dalje nastaviti da pobedjuje i pravi sve bolje i bolje rezultate,pa makar i po cenu toga da bude u Vladi sa SNS-om,u istoj vladi u kojoj ce biti kvalitetni kadrovi,u Vladi u kojoj Mrkonjic nece moci da se setka po Becu,a Velimir ILic nece "raditi" po satrama i kafanama vec u Vladi u kojoj ce svaki ministar raditi i vikendom,obilaziti svake nedelje po dve opstine ili grada u Srbiji,gde ce ministri koristiti sluzbene automobile samo za putovanja van Beograda,a direktori javnih preduzeca ih uopste nece imati jer ce ih kupiti od svoje plate!RAD,RAD I SAMO RAD!

Freed

pre 11 godina

Čestitam Djilasu!
A sad pamet u glavu i odmah na posao,jer već kasnite!Radikalni naprednjaci i socijalisti se prave pametni i to će nas koštati puno!!!
Odmah na početku postati jaka opozicija! Sa LDP možete puno da uradite zajedno,nemojte oklevati!
DS-ova najveća greška je bila savez sa SPS...

bezimena

pre 11 godina

Bravo DS, bravo Đilas, krenuo si u dobrom pravcu, dokazao si da nisi praznorečiv i u Beogradu, verujem da ćeš za pola godine biti velika glavobolja ovoj sklepanoj vladi.
(ZoranNS, 25. novembar 2012 20:34)

Djilas je i sada glavobolja ovoj skarabudženoj Vladi jer, bez obzira na sve uvrede i optužbe, ne mogu mu ništa jer je ispravan! Verujem da će najpre da očisti svoju stranku od parazita a potom idemo na nove izbore ZA čoveka koji ima konkretne razultate i REČ!

Srki

pre 11 godina

Dosta smo slušali i čitali samo o hapšenjima, neće se narod od toga hleba najesti. Vreme je da se krene u prave projekte, da se borimo za bolji i kvalitetniji život porodica, za ćeliju društva. Ovaj čovek očigledno zna kako da to sprovede. Umesto što ceo dan sedite, komentarišete i samo se žalite i krivite druge za svoje neuspehe u životu, zar ne bi bilo pametnije i bolje da usmerite Vašu energiju u stvari koje će učiniti da i Vama bude bolje?!

Обичан поштен грађанин

pre 11 godina

Њих не опере три Дунава,а не да им крене са Ђиласом...

Збогом вама,некадашњим 'демократама'.

Ma, ja bre !

pre 11 godina

Vi što ste vratili partijsku knjižicu DS-a možete slobodno da odete u SNS jer tamo dobro prolaze " bivši" i budu amnestirani ministri. Ali se prvo zapitajte zašto ste uzeli partijsku knjižicu i ukoliko ima i najmanje trunke interesa u vašem partijskom bivstvovanju, onda i niste za DS.
A neko reče da liči na Titovu partiju, ali kada Đilas bude MARŠAL.
I treba nam maršal, takav smo narod da radimo samo kad nas biju po leđima.
Nikad nisam video da naprednjaci ovako dobro poznaju gramatiku i da koriste tastaturu, ili su sve to samo bivši članovi DS-a, koji će čim Đilas osvoji vlast u Srbiji opet da pokucaju na pokajnička vrata, i tako sve u krug.
To su najveći kritičari u Srbiji koji nikad nikad neće da učine dobro ni zbog sebe, a kamoli za druge.

Banat

pre 11 godina

Vlahovic,Petrovic,Sutanovac,Ruzica,Cvetkovic itd. itd.
sa Djilasom na celu.
Koliko li je stotina miliona evra teska stranka,privatno...?

Jos samo da promene ime,umesto demokratska u biznis...

Ivan

pre 11 godina

Sada ozbiljno treba da se povede borba protiv novopostavljenih kriterijuma izbora muzičkih "starleta" za poslanike, "predsednika" pečenjara i muzičkih menadžera za direktora javnih preduzeća i svih ostalih poljuljanih vrednosti u srpskom društvu.

Posmatrač

pre 11 godina

Primetih da današnjim DS govornicima glas dobro podrhtava i nema nekog samopouzdanja što nam govori da oni dobro znaju gde su doveli Srbiju i gde im se trenutno nalazi DS. Dosta nam je njihove demagogije.

Mina

pre 11 godina

Djilas definitivno ima veliku energiju i dobre ideje, u to smo se mi iz Bg-a uverili, a nadam se uskoro da ce i ostatak Srbije dobiti priliku.

Mina

pre 11 godina

Djilas definitivno ima veliku energiju i dobre ideje, u to smo se mi iz Bg-a uverili, a nadam se uskoro da ce i ostatak Srbije dobiti priliku.

toza

pre 11 godina

Čestitke novom predsedniku.Dobro je što četiri od sedam podpredsedničkih mesta zauzimaju novi ljudi (meni bar nepoznati). Dragane a sad pamet u glavu pa na posao.
Na kraju ne znam čemu ovi zluradi komentari od onih koji i onako ne glasaju za DS. Vi ste imali svoju skupštinu i pokazali kako kod vas izgleda izbor rukovodstva stranke.

Ja

pre 11 godina

Sa Đilasom će se vratiti vera u DS i kod onih starih birača koji su na neki način izgubili veru u postojanje prave Demokratske stranke.

Djurisa

pre 11 godina

Vi radikalni naprednjaci, vi ste doveli zemlju do ovde zajedno sa drugom Milosevicem! Meni Djilas nista nije uzeo niti ce, a vi ste mi otkunuli deset godina zivota! Cestitam gosn Djilas!

iskustvo uci

pre 11 godina

Samo da podsetim tapsace, Djilas je jedan od razlga zbog kog ste popili bele listice i izgubili izbore. Eh, da, i spremajte cvece za Mirin docek. Sada je izvesno.

stari merkator

pre 11 godina

Uništio državu, uništio stranku, a oni menjaju statut da bi mu odali počast.
Bravo majstori: bez nas glasača se može, važno je da ste namirili Tadića.
Još samo Beli Dvor da mu izgradite.

Marko

pre 11 godina

Izgleda da su počele pripreme za nove izbore i da su se u Demokratskoj stranci malo dozvali pameti. Očekujem neki boljitak kod njih i osvežavanje ideja u najskorije vreme.

Djole

pre 11 godina

Gospodin Djilas je u drugom krugu predsednickih izbora lepo pomogao Nikolicu da pobedi tako sto nije pozvao opstinske odbore u BG da izvedu ljude na glasanje. Otud Tadic gubi u drugom krugu u BG i sa malom razlikom gubi izbore iako to nije bilo ocekivano. Bas mu hvala sto imamo predsednika Nikolica, bas vodi racuna o svojoj stranci tako sto minira da predsednik Republike bude bas iz stranke ciji je on sad predsednik....uzas...izgubili smo predsednika drzave da bi on bio predsednik stranke. Hvala lepo, ali ne treba nam takav predsednik stranke.

Jelena

pre 11 godina

Nazadnjaci bolje mislite kako da nas još više ne uništite dok ste na žalost na vlasti nego da nekog ko je od naroda dobio poverenje a nije ga krpio kao vi pljujete, jadno je... A da vi ne znate šta to znači.

Sinisa

pre 11 godina

Nema potreba da se i dalje na vaznim pozicijama cuvaju ljudi koji svoj posao ne obavljaju na adekvatan nacin. Ako neko ne obavlja svoju funkciju kako treba - bice smenjen. Kod Djilasa mi se oduvek dopadalo to sto ne tolerise neradnike i sto se nikada nije libio da potegne pitanja o kojima niko nije zeleo da govori i javno opomene clanove DS-a za koje smatra da se ne ponasaju u skladu sa pozicijom na kojom su. Zaista sam zadovoljna zbog njegove pobede i sigurna sam da ce doneti puno neophodnih promena stranci.

Boban

pre 11 godina

...neka joj je laka zemlja...mislim Demokratskoj Stranci...

1. Kapitalizam i sociajaldemokratija / kapitalisti i socijaldemokrate? -- malko nespojivo..
2. Usred afera, ne ulazeci u to koje su i da li su imalo istinite, odrzavate i birate Predsednika?!?
3. Promenjeno sta? ili ko?
4. Preorana institucija pre 8-9 godina se grcevito bori za opstanak..
5. Glasove intelektualnih struktura, koji su vam bili stozer, cete moci da dobijete nikad...

mozda je zgodna promena imena u Tehnokratska Stranka?

Ja

pre 11 godina

Voleo bih da najveća opozicijona stranka sada sa novim rukovodstvom pokaže vladajućoj većini gde su nas doveli za ovako kratak vremenski period. Već je vreme da se ruši vlast.

a sad adio

pre 11 godina

I kako ovaj misli da pobedi u situaciji ( pređašnjoj ) u kojoj ne može da kontroliše i ucenjuje medije ? Ja za ovakvu DS , sa tajkunom na čelu, glasati neću !!!!

Filip

pre 11 godina

Dobro je za Srbiju da ce najzad imati jaku, dobru i konstruktivnu opoziciju. Ova vlast je vec mnogo glupih stvari uradila a da im niko ni rec ne kaze!

ZoranNS

pre 11 godina

Bravo DS, bravo Đilas, krenuo si u dobrom pravcu, dokazao si da nisi praznorečiv i u Beogradu, verujem da ćeš za pola godine biti velika glavobolja ovoj sklepanoj vladi.

bulat92

pre 11 godina

Kakva farsa od izbora. Menjaju stranku tako što ništa ne menjaju.Stranka koja, navodno ima najbolje kadrove i najveći potencijal bira za predsednika čoveka koji bio desna ruka Tadića. Za konkurenta mu "biraju" (iz straha) čoveka koga niko ne poznaje, čak ni u stranci.To i nije stranka nego olupina. Bilo je dovoljno po jedan nastup Pešićke i Turlaićke pa da budu oduvani da je i perje letelo.
Pogledajte prve redove, isti tipovi koji su nas zavili u crno.Zar TO da reformiše stranku!A, da ne govorimo o diskusiji, o "hrabrim" nastupima dirigovanog članstva, o idejama, novim pravcima. Stramota. Govorili su "po službenoj dužnosti" samo kandidati za funkcije. Jeste li nešto suvislo čuli, osim odvratnih fraza.
Zoran Đinđić ovo nije zaslužio!

Mina

pre 11 godina

Djilas definitivno ima veliku energiju i dobre ideje, u to smo se mi iz Bg-a uverili, a nadam se uskoro da ce i ostatak Srbije dobiti priliku.

Vladan Grujić

pre 11 godina

Đilas je danas postao predsednik stranke koja nije na nuli. Ona je u DEBELOM minusu. Najbolji pokazatelj stanja duhova u DS-u je činjenica da je ovaj drugi kandidat-anonimus dobio čak 368 glasova. Srbiji je ipak potrebna jaka DS i ja im želim sreću.

Saki

pre 11 godina

Djiki je olicenje "postenja","morala" i svih ostalih ljudskih vrednosti,i zato ce DS,sada kada je on na celu,zauvek biti izbrisana iz srpske politike!

Svasta

pre 11 godina

E sad ste ga zarubili do kraja. Svaka cast DS-u, propasce brze nego radikali, a ovi kad ukapiraju da mogu da vladaju 100 godina sa ovom opozicijom mi smo propali.

igorpl

pre 11 godina

Kakva farsa!
ovo je takva budalaština za izbor predsednika da bi vam čak i Tito pozavideo. Sutra idem da vam predam partijsku knjižicu!
Sramota Sramota Sramota. Postaviti protivkandidata za kga više od 8/7 delegata verovatno ni čulo nije i dičiti se demokratskim izborima je krajnje bezobrazno i trulo sa vaše strane!
E moj Zorane za čega si ti glavu izgubio!
Smučili ste mi se!

el chupacabra

pre 11 godina

Vama, "mladjima", rodjenim posle 1980-te godine, ako niste znali kako je bilo u komunizmu pod Titom i CKSKJ, pogledajte današnju "izbornu skupštinu" DS. Posipanje pepelom, "drugarska kritika", par smena, horizontalna rotacija, mlaćenje prazne slame, izbor novog rukovodstva i zakletva istom na vernost...I isemo pesma:"Što je više kleveta i laži, Djilas nam je miliji i draži"!
(Sa 22 si tropa, 25. novembar 2012 19:46)

ZAHVALJUJEM doticnom, postedeo mi prstiCi i tastaturu

bivsi simpatizer

pre 11 godina

Gde će im duša, zar im malo bilo da nas istresu iz gaća pa će sad da se reorganizuju i gaće da nam skinu. Sve moj do mojega.

Tamara

pre 11 godina

Drago mi je sto je na mesto predsednika stranke dosao novi covek, sa novim idejama. Ds-u su bez sumnje potrebne promene i "sveza krv", to se vec neko vreme oseca, a Djilas je pravi covek koji stranku moze da vrati na onaj polozaj koji sa punim pravom zasluzuje - a to je mesto vodece i najsnaznije stranke u zemlji.

Kritičar događanja

pre 11 godina

Negovim izborom demokratija sigurno nije ništa dobila...demokratija će se sve više seliti iz DS...a biznis će sve više ulaziti u DS....

Bela Lugosi

pre 11 godina

Zato ubrzo vise nece biti gradonacelnik Beograda. Dve udarne funkcije, obe protiv SNS, ne idu, zar ne?
(Bucko razmisljam, 25. novembar 2012 18:58)

Pa...NE! Đilas će biti gradonačelnik BG-a dok ne postane predsednik ili premijer Srbije, a to će biti vrlo brzo, veruj mi. Do tada će voditi BG jer BG pripada Beograđanima koji se pitaju o tome.

biće dana za kajanje

pre 11 godina

Demokratski - kako se dogovorimo.

Nikada Đilas ne može povući glasove koje je nosio Tadić, kad to ukapiraju u DS biće kasno.

draga

pre 11 godina

kakav paradoks,,,,demokrtska stranaka se deklarise kao socijalno demokratska a u njoj sve tajkuni,,,,,,kakv blam,,,,imate li vi nekog normalnog ,sromnog ko moze da vodi stranku ,,,,,a vi ste izabrali tajkuna,,,,,,sramota,,

inode

pre 11 godina

Moje saucesce Demokratskoj Stranci,sa ovim na celu idete u propast.Da ste samo sacekali izbore jel danasnja vlast nebi dobila vise ni u ludilu a vi ovakvom promenom ste samo zbunili glasace da sad neznaju ljudi koji je gori od goreg
Jedina mogucnost je sad (kad dodju izbori) da uzmemo motke u ruke i da svu ovu bagru od politicara proteramo iz zemlje(sve do jednog) da bi mogli oni ljudi koji nesto vrede da vode ovu Drzavu

Sa 22 si tropa

pre 11 godina

Vama, "mladjima", rodjenim posle 1980-te godine, ako niste znali kako je bilo u komunizmu pod Titom i CKSKJ, pogledajte današnju "izbornu skupštinu" DS. Posipanje pepelom, "drugarska kritika", par smena, horizontalna rotacija, mlaćenje prazne slame, izbor novog rukovodstva i zakletva istom na vernost...I isemo pesma:"Što je više kleveta i laži, Djilas nam je miliji i draži"!

Obrazovani bivsi glasac

pre 11 godina

Cestitke novom rukovodstvu DS-a.
Oni koji su bili zaduzeni da uniste DS po nalogu Udbe su relativno uspeli u tome, kada su na silu ocistili DS od svih kadrova bliskih Zoranu Djindjicu, sve do cistacica koje su odrzavale prostorije stranke.
Glasove obrazovanih gradjana Srbije dobicete opet kada se procisti cela stranka od ubacenih saradnika Udbe koji su jos uvek na raznoraznim pozicijama u DS-u.
Koji su to ljudi, znate vec i sami, niste mali.
Srecno u ponovnom uspostavljanju izvorne gradjanske Demokratske stranke, one stare Demokratske stranke koje se Udbasi u Srbiji iskonski boje , stranke koja ce konacno povesti Srbiju napred.
I sledeci put kada bude glasanje u Skupstini Srbije o otvaranju dosijea Udbe, obavezno glasajte ZA, da ne bude kao prosli put da neki iz DS-a predlazu otvaranje dosijea Udbe za 2067-u godinu.
Prethodna garnitura iz DS-a ce ostati upamcena kako nije zelela da glasa za otvaranje dosijea Udbe iako su imali tada vecinu u Skupstini Srbije da izglasaju taj zakon.
Zasto nisu, pitajte ih sami.
Srecno!

Za mene DS vise ne postoji

pre 11 godina

Ne moze Djilas meni da se izvini zbog neispunjenih obecanja a da pritom glavni lazov, koji je tim istim obecanjima mahao na sve strane samo da bi dobio glas u trci sa zlim Tomom Nikolicem, da postane pocasni predsednik stranke.
To je ista situacija kao sa Hagom i Gotovinom, zna se ko je odgovoran ako nikako drugacije ono barem po principu komandne odgovornosti a onda da se taj amnestira.
DS je stranka bez snage da sprovodi ono sto je potrebno. Tako isto nisu mogli da se principijelno postave prema Dacicu nego su ga lepo rehabilitovali praveci koaliciju sa njim. Sada se taj isti princip primenjije na Tadica i ekipu. Ne interesuju me vasa izvinjenja jer ona ocigloedno sluze samo da se umanji steta koju ste sami sebi napravili. vas ne interesuju principi vec gola vlast da biste se obogatili jer da vas principi interesuju vi biste po njima i postupali. Sada je potpuno jasno da ste interesno udruzenje neprincipijelnih ljudi za koje jedino moze glasati neko ko isto tako nema principe. Neka vam je bog u pomoci mada ni on vam ne moze pomoci jer sami sebi ne zelite da pomognete.
Danas je DS pljunula na sve ono u sta je pokojni Djindjic verovao.

goca

pre 11 godina

da li su te nazovimo reforme u koje ste nas ubeđivali ili su i to bila samo lažna obećanja.Ja na čelu DS-a opet vidim iste ljude koji su ga doveli tamo gde sada jeste.Očigledno je da neumete da vidite vaše greške!

1%

pre 11 godina

Ovi komentari Vucicevih jurisnika samo pokazuju da je na mesto predsednika DS-A dosao pravi covek. Naravno, tu je i doza strepnje posto je Vucic od Djilasa izgubio svake izbore do sada. SNS moze da to gleda i sa pozitivne strane, je na nekim sledecim izborima, Vucic ima sansu ( ali, samo, ima sansu) da se kandiduje za gradonacelnika BGD i da to i postane, posto Djilas nece biti protiv-kandidat.
Sa druge strane, vec od sutra mozemo ocekivati, da raznorazne kvazi novine pocnu da izbacuju neke "afere" vezane za Djilasovo ime, a na forumima ce glavan teme biti novi predsednik DS-a.
I na kraju, mogu samo da ponovim jedan slogan koji je inteligentni SNS izbacio na plakatima koje su lepili po Beogradu u izbornoj kampanji a glasio je :" Glasaj za Djilasa, dobijes - Dinkica!"
Na kraju je ispalo : Glasali smo za Vucica i sta smo dobili??? - DINKICA!!!

Dragane, sve najbolje i vrati stranku tamo gde joj je i mesto, a ove druge vrati tamo gde im je odavno bilo mesto, ali neki drugi nisu imali dovoljno hrabrosti i pameti da ih tamo i stave.

crni domino

pre 11 godina

Cestitam! Pamet u glavu i odmah postavi sve na svoje mesto! Dosta mi je psihopata na vlasti!
Ti to mozes!
Ako u startu ne uradis to, ne racunaj ni na cenzus u sledecim izborima!

Aleksandar

pre 11 godina

Mishkovic se sigurno raduje zbog ovoga...ovo je i konacni sumrak DS-a, ako neko od clanova ostane na slobodi zbog minulog rada, mozda se i izbore za cenzus.

ha

pre 11 godina

Pa sta onda? Dobio je da bude celnik jedne stranke. Sad.. gde ce ta stranka da bude za tri i po godine....??
Al' kad malo bolje razmislim mi kao narod uopste nemamo memoriju.....
Svasta moze da se dogodi:(..

smesko

pre 11 godina

1. Al' se iznenadih!
2. Kasno su se setili da kritikuju svoj ucinak!
3. Ako i dok sadasnja vlast dobro bude radila, mogu samo da sanjaju vlast!

Prolaznik

pre 11 godina

Sa ovim likom su pukli. Tadic je makar imao glasove zena i bilo ga je lako upakovati za TV. Ovoga nece niko glasati - nit ima harizmu nit ima supstancu.

Pozdrav iz Londona.

Aleksandar

pre 11 godina

Odlično! Ovim je DS zašrafio definitivni kraj svog političkog delovanja i upisao sebe na fusnotu istorije. Još samo malo strpljenja i ovoj fusnoti će se pridružiti još LDP, SPS i DSS. A u skorijoj budućnosti, nadam se, i SNS.

jovan

pre 11 godina

Čestitam. A sad što pre zasučite u rukave, argumentovano krenuti u borbu za prevremene izbore i SPAS Srbije, jer jedino DS to može!
(Del Boy, 25. novembar 2012 19:08)koji spas mislis na rasprodaju srbije ,nacionalno unistavanje svega sto je srpsko ,mislis na izvinjavanje svima koji su vrsili zlocine nad srbima ,na lopovluke, nezaposlenost... na koji spas !

Zolisd

pre 11 godina

Djilas je personifikacija onoga sto je napravilo jaz izmedju DS i glasaca. Moze on u Beogradu da osvaja glasova koliko hoce, za ostatak Srbije je TAJKUN SA SUMNJIVO STECENIM OGROMNIM KAPITALOM. Moze glasove da kupuje ali poverenje naroda NE.

Tomi

pre 11 godina

A Sava Centar poluprazan. Pogotovu drugi i treći red gde sede gosti. Galerija prazna.To pokazuje puno koliko DS vredi i koliko veruju u Djilasa.

ALEDEN22

pre 11 godina

Dobro je rekao Djilas da DS treba da se izvini narodu Srbije sto su ga doveli na prosjacki stap, a usput se te isti lideri enormno obogatili na celu sa novoizabranim predsednikom.

Miloš Ilić

pre 11 godina

Da li ovo znači da podnosi ostavku na mesto gradonačelnika ili imamo još jednog "superman"-a u srpskoj politici koji radi 25 sati dnevno (svaki dan ustaje sat vremena ranije).

Uzgred: šta nam bi sa "najboljim" kadrovima DS u proteklom periodu : Trivan, Petrovic, Šutanovac ....?

NikolaNbg

pre 11 godina

To smo vec znali i pre.Trebalo bi sad malo vise govoriti o tome kako se ovo desilo?Kakvu viziju ima Dragan Djilas,koju politiku ce on to sprovoditi.Strasno!

ALEDEN22

pre 11 godina

Dobro je rekao Djilas da DS treba da se izvini narodu Srbije sto su ga doveli na prosjacki stap, a usput se te isti lideri enormno obogatili na celu sa novoizabranim predsednikom.

anti-kp-ovac

pre 11 godina

ovi su kao komunisticka partija
(zbunjen, 25. novembar 2012 18:55)

--- Pa sta? Danas je Komunisticka partija Austrije na izborima u Gracu (drugi grad po velicini u Austriji) osvojila drugo mesto i 20% glasova. Komunisticke partije u demokratskim sistemima igraju po demokratskim principima. Poredjenje ovih partija sa KP bivseg Istocnog bloka je danas smesno. U novoj demokratskoj Srbiji ima mesta i za jednu KP, zasto da ne?

nono

pre 11 godina

Uzas,da mi vodi stranku covek koji ne vidi dalje od kruga dvojke. Sramota. Tadic jeste izgubi. pred.izbore,ali sto puta je veci lider od ovog direktora.

Kad porastem bicu Dragan( bilo koji)

pre 11 godina

Brzi od gazele, snazniji od agrobanke, jaci od Cak Norisa(kad je u BUS+), pravedniji od Medenice, precizniji od Stojakovica, jedan jedini pobjednik prvog glasa DS Dragan Djilas!!!

FR+++

pre 11 godina

U srbiji JOS NEMA demokratskih stranaka!

Sve su to vise manje KLIKE . NEZRELE PARTIJE , bez vizije

za SRBIJU !!!

I to je DOKAZANA CINJENICA sve do danas .

SAME CISTE PARTOKRATIJE !!!
Vama svima samo EU moze pokazati put !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

neglasac

pre 11 godina

pa ne moze da pobedi inzenjer elektrotehnike menadzera u srpskoj politici
tuzna je to zemlja...nazalost 20 i vise godina sve isti ljudi
ne bi pustili nekog mladjeg pametnijeg novog nikada

neko ko pamti 90.te

pre 11 godina

Srecno Dragane.Sad imas obavezu da rasturis ovu nazadnu koaliciju 90.tih.Strasno te se boje .Zato su ovako aktivni na forumima.

Kenzo

pre 11 godina

Ovo je tuzan dan za demokratiju. Na celo glavne opozicione stranke u Srbiji je dosao jedan kontraverzni i bahati biznismen i zaista mi nije jasno kakvu nadu moze da sada ima ovaj narod...

Goran

pre 11 godina

Čestitam ti Dragane Đilasu. Nadam se da ćeš prepoznati ono što tvoji prethodnici nisu i vratiti DS u politiku. Potrudi se i očisti žito od kukolja. Jednu šansu ste prokockali zbog kukolja. Makar malo mislite i o gradjanima Srbije. Inače nikakve razlike neće biti izmedju Vas i vaših prethodnika

Diamond in the sky

pre 11 godina

Eticki odbori, saveti, centri za edukaciju...ma kakvo je to praznoslovlje? O cemu vi ljudi pricate. Ok je da svoje tzv. clanove ubedjujete u to, ali je bezveze da takve stvari pominjete javno. Ispiranje mozga sirokih javnih masa i kosenje zelenih povrsina :-) Pa ko jos veruje u "demokratske" ideje i dzentlmentske dogovore pocasnih clanova i iluminatskih lidera. Gospon Djilas je isterao(sto treba dvojako da se cita) svoje i svaka mu cast, Konacno je "demokratska" opozicija i zvanicno postala nevidljiva. E sad treba kontrolisati, savetovati i obrazovati se u nevidljivosti. To ce biti malo teze, jer ne znam cime ce animirati pregladnele buduce clanove s obzirom da stari clanovi toliko siti odlaze na vecni Istok da ni mrvice za ove nove nisu ostavili. Gospodin Djilas rece da ce smisliti "nacionalni"(trebalo bi ovom marketing magu obajsniti znacenje te reci) plan za izlazak iz krize. Verovatno je mislio da se dogovori sa kamaradima(posto su svi oni Cercilovi potomci) da se nesto para vrati u kasu pa da se talasi uzburkanog Srbskog crnog i sve crnjeg mora smire. Teska borba. To je kao da se dve ruke zavucene u isti dzep svadjaju da li ce ili nece i koliko ce tj, nece vratiti. Duboko....

Lizda

pre 11 godina

Demokratija u Srbiji ima buducnost, i ona je uvek pobedjivala i vadila Srbiju iz celjusti i ponora reakcionarno-nacionalistickih snaga. i opet ce tako da bude.

qwerty

pre 11 godina

Sve čestitke i mnogo uspeha u radu želim novom predsedniku Draganu Đilasu! Takođe mi je drago što je Tadić izabran za počasnog predsednika i ostao u vrhu stranke. Što se tiče potpredsednika, radi se o novim, sposobnim ljudima koji će opravdati poverenje Tadića i Đilasa... Prof. Mićunović, kao vrhunski intelektualac i osnivač stranke takođe treba da ostane aktivan u politicu. Puna podrška mojoj Demokratskoj stranci sa novim predsednikom, počasnim predsednikom i celim rukovodstvom!!

Dzoni

pre 11 godina

Wow koja neizvesnost..srecan vam izbor tajkuna za precednika koji se obogatio dok je sedeo u drzavnoj fotelji..ako vam je to reforma svaka cast.

Nikola S.

pre 11 godina

Nemaju hrabrosti članovi DS da glasaju za Kuzmanovića. I dalje ostaje Tadićeva doktrina da su glasači tu da glasaju onako kako im on kaže, a ne na osnovu ličnog odgovornog promišljanja i korišćenja mogućnosti izbora, što je ne tako davno izgledalo kao utopija. Kao da će sada glasači na nekim novim državnim izborima pohrliti da glasaju za Demokratsku stranku samo zato što je Tadić smislio da je dobro da Đilas bude predsednik D.S.

zmitjkoe

pre 11 godina

ovi su kao komunisticka partija
(zbunjen, 25. novembar 2012 18:55)

Mislis kao izbace samo jednog kandidata i onda svi glasaju za tog jednog koji tako uspeva da pobedi. Kao u SNS, na primer. Ne znam sta ti je danas?

Nikola

pre 11 godina

Pa on je totalni anonimus.Jak je u bg jer je tu gazda,distancirao se svo vreme od ds-a.Bez te funkcije gradonacelnika i ne postoji,sad su automatski pali za 10%.Jedino sto ih drzi je te kinta koju pokrali,bez nje su 8% max stranka.Ali nvm spustice se na zemlju tek za 4god,pa onda mogu da krenu u reformu strnake.Promesali se malo,ovi "radnici" na lokalu zamenili ove sto se slikali a ovi drugi ce sad da zaradjuju, i sad misle sad ih narod smatra za novu stranku,smesno.

demokrata Djindiceve stranke

pre 11 godina

HEJ SNS-ovci, PA DANAS JE NEDELJA, STO NEODMORISTE MALO OD KUCKANJA!
ZASTO VAS TOLIKO ZANIMA POLITIKA DS-a!
CLANAK NIJE JOS NI OBJAVLJEN VI STE VEC TRENIRALI PRSTICE!

CESTITAM!!!!!!!!!!! NOVOIZABRANOM PREDSEDNIKU DS-a OD SRCA!!!

PRVI PREDSEDNIK POSLE NASEG ZORANA DJINDJICA!

tasel

pre 11 godina

Ako menadzer Dilas i propali DS zaduzi do, kao sto je to uradio sa Beogradom ,ova zemlja dugo nece imati nikakvu pa ni ovako jadnu i losu opoziciju, sto u stvari i nije tako lose, s obzirom o kavim se jadnicima i radi...

Kenzo

pre 11 godina

Ovo je tuzan dan za demokratiju. Na celo glavne opozicione stranke u Srbiji je dosao jedan kontraverzni i bahati biznismen i zaista mi nije jasno kakvu nadu moze da sada ima ovaj narod...

draga

pre 11 godina

kakav paradoks,,,,demokrtska stranaka se deklarise kao socijalno demokratska a u njoj sve tajkuni,,,,,,kakv blam,,,,imate li vi nekog normalnog ,sromnog ko moze da vodi stranku ,,,,,a vi ste izabrali tajkuna,,,,,,sramota,,

biće dana za kajanje

pre 11 godina

Demokratski - kako se dogovorimo.

Nikada Đilas ne može povući glasove koje je nosio Tadić, kad to ukapiraju u DS biće kasno.

Kad porastem bicu Dragan( bilo koji)

pre 11 godina

Brzi od gazele, snazniji od agrobanke, jaci od Cak Norisa(kad je u BUS+), pravedniji od Medenice, precizniji od Stojakovica, jedan jedini pobjednik prvog glasa DS Dragan Djilas!!!

Zolisd

pre 11 godina

Djilas je personifikacija onoga sto je napravilo jaz izmedju DS i glasaca. Moze on u Beogradu da osvaja glasova koliko hoce, za ostatak Srbije je TAJKUN SA SUMNJIVO STECENIM OGROMNIM KAPITALOM. Moze glasove da kupuje ali poverenje naroda NE.

Aleksandar

pre 11 godina

Mishkovic se sigurno raduje zbog ovoga...ovo je i konacni sumrak DS-a, ako neko od clanova ostane na slobodi zbog minulog rada, mozda se i izbore za cenzus.

Prolaznik

pre 11 godina

Sa ovim likom su pukli. Tadic je makar imao glasove zena i bilo ga je lako upakovati za TV. Ovoga nece niko glasati - nit ima harizmu nit ima supstancu.

Pozdrav iz Londona.

Tomi

pre 11 godina

A Sava Centar poluprazan. Pogotovu drugi i treći red gde sede gosti. Galerija prazna.To pokazuje puno koliko DS vredi i koliko veruju u Djilasa.

neglasac

pre 11 godina

pa ne moze da pobedi inzenjer elektrotehnike menadzera u srpskoj politici
tuzna je to zemlja...nazalost 20 i vise godina sve isti ljudi
ne bi pustili nekog mladjeg pametnijeg novog nikada

Sa 22 si tropa

pre 11 godina

Vama, "mladjima", rodjenim posle 1980-te godine, ako niste znali kako je bilo u komunizmu pod Titom i CKSKJ, pogledajte današnju "izbornu skupštinu" DS. Posipanje pepelom, "drugarska kritika", par smena, horizontalna rotacija, mlaćenje prazne slame, izbor novog rukovodstva i zakletva istom na vernost...I isemo pesma:"Što je više kleveta i laži, Djilas nam je miliji i draži"!

bulat92

pre 11 godina

Kakva farsa od izbora. Menjaju stranku tako što ništa ne menjaju.Stranka koja, navodno ima najbolje kadrove i najveći potencijal bira za predsednika čoveka koji bio desna ruka Tadića. Za konkurenta mu "biraju" (iz straha) čoveka koga niko ne poznaje, čak ni u stranci.To i nije stranka nego olupina. Bilo je dovoljno po jedan nastup Pešićke i Turlaićke pa da budu oduvani da je i perje letelo.
Pogledajte prve redove, isti tipovi koji su nas zavili u crno.Zar TO da reformiše stranku!A, da ne govorimo o diskusiji, o "hrabrim" nastupima dirigovanog članstva, o idejama, novim pravcima. Stramota. Govorili su "po službenoj dužnosti" samo kandidati za funkcije. Jeste li nešto suvislo čuli, osim odvratnih fraza.
Zoran Đinđić ovo nije zaslužio!

Dzoni

pre 11 godina

Wow koja neizvesnost..srecan vam izbor tajkuna za precednika koji se obogatio dok je sedeo u drzavnoj fotelji..ako vam je to reforma svaka cast.

Kritičar događanja

pre 11 godina

Negovim izborom demokratija sigurno nije ništa dobila...demokratija će se sve više seliti iz DS...a biznis će sve više ulaziti u DS....

Zoran_KG

pre 11 godina

Kakva bruka za DS. Oni koji su radili protiv "onog" DS-a, iz 2003., 2002., 2001.,..., danas su u vrhu stranke i upravljaju njome. Od veceras ova stranka ostaje bez glasova i podrske na izborima od moje porodice i mene.

ALEDEN22

pre 11 godina

Dobro je rekao Djilas da DS treba da se izvini narodu Srbije sto su ga doveli na prosjacki stap, a usput se te isti lideri enormno obogatili na celu sa novoizabranim predsednikom.

St.Louis

pre 11 godina

(Pera detlić, 25. novembar 2012 23:33

Ti si jedan od onih kojima je BoTa idol zbog lepote, zbog savetnika muzicara tzv elite, koji izlaze zasukanih rukava u belim kosuljama, koji piju kafu sa Colicem dan pred izbore itd....Druze u Americi bi takve nazivali playboy-evima, a nikako akademskom elitom koju ti toliko forsiras! Ostavi se SNS-a, nije Srbija SNS, a u ostalom koliko vidim vise su uradili za 4 meseca nego tzv demokrate za 12 godina. Sto puta cu uvek vise deniti postena coveka makar i sa osnovnim obrazovanjem bio, nego neku itangu sa fakultetom. Sve najbolje...

Banat

pre 11 godina

Vlahovic,Petrovic,Sutanovac,Ruzica,Cvetkovic itd. itd.
sa Djilasom na celu.
Koliko li je stotina miliona evra teska stranka,privatno...?

Jos samo da promene ime,umesto demokratska u biznis...

Goran

pre 11 godina

Čestitam ti Dragane Đilasu. Nadam se da ćeš prepoznati ono što tvoji prethodnici nisu i vratiti DS u politiku. Potrudi se i očisti žito od kukolja. Jednu šansu ste prokockali zbog kukolja. Makar malo mislite i o gradjanima Srbije. Inače nikakve razlike neće biti izmedju Vas i vaših prethodnika

Aleksandar

pre 11 godina

Odlično! Ovim je DS zašrafio definitivni kraj svog političkog delovanja i upisao sebe na fusnotu istorije. Još samo malo strpljenja i ovoj fusnoti će se pridružiti još LDP, SPS i DSS. A u skorijoj budućnosti, nadam se, i SNS.

Za mene DS vise ne postoji

pre 11 godina

Ne moze Djilas meni da se izvini zbog neispunjenih obecanja a da pritom glavni lazov, koji je tim istim obecanjima mahao na sve strane samo da bi dobio glas u trci sa zlim Tomom Nikolicem, da postane pocasni predsednik stranke.
To je ista situacija kao sa Hagom i Gotovinom, zna se ko je odgovoran ako nikako drugacije ono barem po principu komandne odgovornosti a onda da se taj amnestira.
DS je stranka bez snage da sprovodi ono sto je potrebno. Tako isto nisu mogli da se principijelno postave prema Dacicu nego su ga lepo rehabilitovali praveci koaliciju sa njim. Sada se taj isti princip primenjije na Tadica i ekipu. Ne interesuju me vasa izvinjenja jer ona ocigloedno sluze samo da se umanji steta koju ste sami sebi napravili. vas ne interesuju principi vec gola vlast da biste se obogatili jer da vas principi interesuju vi biste po njima i postupali. Sada je potpuno jasno da ste interesno udruzenje neprincipijelnih ljudi za koje jedino moze glasati neko ko isto tako nema principe. Neka vam je bog u pomoci mada ni on vam ne moze pomoci jer sami sebi ne zelite da pomognete.
Danas je DS pljunula na sve ono u sta je pokojni Djindjic verovao.

Stari Rabra

pre 11 godina

Koje istinske intelektualce danas ima DS? Pre dvadeset godina su vrhove svih stranaka činili vrhunski filozofi, istoričari, književnici i uvaženi profesori humanističkih nauka a danas karijeristi bez profesije i stručnosti. Žalosno...

jovan

pre 11 godina

Čestitam. A sad što pre zasučite u rukave, argumentovano krenuti u borbu za prevremene izbore i SPAS Srbije, jer jedino DS to može!
(Del Boy, 25. novembar 2012 19:08)koji spas mislis na rasprodaju srbije ,nacionalno unistavanje svega sto je srpsko ,mislis na izvinjavanje svima koji su vrsili zlocine nad srbima ,na lopovluke, nezaposlenost... na koji spas !

igorpl

pre 11 godina

Kakva farsa!
ovo je takva budalaština za izbor predsednika da bi vam čak i Tito pozavideo. Sutra idem da vam predam partijsku knjižicu!
Sramota Sramota Sramota. Postaviti protivkandidata za kga više od 8/7 delegata verovatno ni čulo nije i dičiti se demokratskim izborima je krajnje bezobrazno i trulo sa vaše strane!
E moj Zorane za čega si ti glavu izgubio!
Smučili ste mi se!

Јужни Банат, Панчево

pre 11 godina

Весна Мартиновић, жена коју у сопственом граду велика већина људи не може очима да види, треба да буде потпредседник неке стране која намерава да се врати на власт једног дана?

Pančevac

pre 11 godina

Đilas predsednik,Vesna Martinović i kao još neki...potpredsednici?

Ovi su stvarno prsli.

Kada bi sada bili izbori,ne bi prešli cenzus.

Miloš Ilić

pre 11 godina

Da li ovo znači da podnosi ostavku na mesto gradonačelnika ili imamo još jednog "superman"-a u srpskoj politici koji radi 25 sati dnevno (svaki dan ustaje sat vremena ranije).

Uzgred: šta nam bi sa "najboljim" kadrovima DS u proteklom periodu : Trivan, Petrovic, Šutanovac ....?

Max

pre 11 godina

"Nama ideja nije profit, već srećne porodice koje vide budućnost u ovoj zemlji za sebe i svoju decu", rekao je Đilas.

Kao da je ovo izgovorio vodja sajantologa :) , mislim ovo: profit, srecne porodice, kad ono Djilko ;)

iskustvo uci

pre 11 godina

Samo da podsetim tapsace, Djilas je jedan od razlga zbog kog ste popili bele listice i izgubili izbore. Eh, da, i spremajte cvece za Mirin docek. Sada je izvesno.

esb

pre 11 godina

Ovi naruceni komentari su stvarno uzas koliko su glupi. Kao da vam ih pisu deca iz osnovne skole za temat 'Zasto volimo Dragana Djilasa'. Cak i Slobini telegrami podrske su izgledali spontanije.

Nikola

pre 11 godina

Pa on je totalni anonimus.Jak je u bg jer je tu gazda,distancirao se svo vreme od ds-a.Bez te funkcije gradonacelnika i ne postoji,sad su automatski pali za 10%.Jedino sto ih drzi je te kinta koju pokrali,bez nje su 8% max stranka.Ali nvm spustice se na zemlju tek za 4god,pa onda mogu da krenu u reformu strnake.Promesali se malo,ovi "radnici" na lokalu zamenili ove sto se slikali a ovi drugi ce sad da zaradjuju, i sad misle sad ih narod smatra za novu stranku,smesno.

Ljubo

pre 11 godina

Čak i da nestane, kako priželjkujete, DS će ostati u sećanju i istoriji kao stranka koja je imala Predsednika Zorana Djindjića. I njega ste mrzeli dok je bio živ, a svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, pa sad uživajte sa Tomom, Dačićem, Vučićem i Dinkićem, većim platama, boljom zapošljenošću i svetlom budućnošću. Ubrzo nam vraćaju vize, nema podrške MMF-a i Svetske banke, u EU idemo "kao fol" Rusija vam je uzor, a tamo je na hiljade Miškovića. Do pre par dana ste pljuvali Tadića, sad je Djilas ovakav i onakav, a da o čoveku neznate ništa, izuzev gluposti, koje čitaju (oni koji to umeju medju vama) u Kuriru, Presu, Telegrafu.... O izbornoj "kradji" Tominoj diplomi, koferčetu, Vučićevom Zakonu o informisanju, Predsedniku Vojvodi ne govorite ništa i ne pišete (oni koji to umeju medju vama). Više vam ne smeta što se Šešelj dobrovoljno predao i što je desetu godinu u pritvoru, više vam ne trebaju TV prenosi njegovih sudjenja, nego zabijate nos u tudje dvorište, a da noste ni pogledali svoje. Živ mi bio nebeski narode, a Bogu hvala što nemamo vojsku, inače bi bilo jao nama i svima oko nas. Zapitajte se bar jednom zašto su svi pobegli od nas, uključiv i naše Srbe širom sveta. Važno je da je Kosovo srce Srbije, a to što nam deca gladuju i beže od nas nije.

ALEDEN22

pre 11 godina

Dobro je rekao Djilas da DS treba da se izvini narodu Srbije sto su ga doveli na prosjacki stap, a usput se te isti lideri enormno obogatili na celu sa novoizabranim predsednikom.

bivsi simpatizer

pre 11 godina

Gde će im duša, zar im malo bilo da nas istresu iz gaća pa će sad da se reorganizuju i gaće da nam skinu. Sve moj do mojega.

Lizda

pre 11 godina

Demokratija u Srbiji ima buducnost, i ona je uvek pobedjivala i vadila Srbiju iz celjusti i ponora reakcionarno-nacionalistickih snaga. i opet ce tako da bude.

Boban

pre 11 godina

...neka joj je laka zemlja...mislim Demokratskoj Stranci...

1. Kapitalizam i sociajaldemokratija / kapitalisti i socijaldemokrate? -- malko nespojivo..
2. Usred afera, ne ulazeci u to koje su i da li su imalo istinite, odrzavate i birate Predsednika?!?
3. Promenjeno sta? ili ko?
4. Preorana institucija pre 8-9 godina se grcevito bori za opstanak..
5. Glasove intelektualnih struktura, koji su vam bili stozer, cete moci da dobijete nikad...

mozda je zgodna promena imena u Tehnokratska Stranka?

Obrazovani bivsi glasac

pre 11 godina

Cestitke novom rukovodstvu DS-a.
Oni koji su bili zaduzeni da uniste DS po nalogu Udbe su relativno uspeli u tome, kada su na silu ocistili DS od svih kadrova bliskih Zoranu Djindjicu, sve do cistacica koje su odrzavale prostorije stranke.
Glasove obrazovanih gradjana Srbije dobicete opet kada se procisti cela stranka od ubacenih saradnika Udbe koji su jos uvek na raznoraznim pozicijama u DS-u.
Koji su to ljudi, znate vec i sami, niste mali.
Srecno u ponovnom uspostavljanju izvorne gradjanske Demokratske stranke, one stare Demokratske stranke koje se Udbasi u Srbiji iskonski boje , stranke koja ce konacno povesti Srbiju napred.
I sledeci put kada bude glasanje u Skupstini Srbije o otvaranju dosijea Udbe, obavezno glasajte ZA, da ne bude kao prosli put da neki iz DS-a predlazu otvaranje dosijea Udbe za 2067-u godinu.
Prethodna garnitura iz DS-a ce ostati upamcena kako nije zelela da glasa za otvaranje dosijea Udbe iako su imali tada vecinu u Skupstini Srbije da izglasaju taj zakon.
Zasto nisu, pitajte ih sami.
Srecno!

demokrata Djindiceve stranke

pre 11 godina

HEJ SNS-ovci, PA DANAS JE NEDELJA, STO NEODMORISTE MALO OD KUCKANJA!
ZASTO VAS TOLIKO ZANIMA POLITIKA DS-a!
CLANAK NIJE JOS NI OBJAVLJEN VI STE VEC TRENIRALI PRSTICE!

CESTITAM!!!!!!!!!!! NOVOIZABRANOM PREDSEDNIKU DS-a OD SRCA!!!

PRVI PREDSEDNIK POSLE NASEG ZORANA DJINDJICA!

Negde van Beograda

pre 11 godina

Lako je biti gradonacelnik Beograda,koji muze celu Srbiju,a gradonacelnik samo 'rasporedjuje' te pare...
Sto nije bio gradonacelnik neke oronule Planke,pa da je uzdigne?

Naravno da su Beogradjani za njega,
ali i dalje nije Beograd,cela Srbija.

Pera detlić

pre 11 godina

@Stari Rabra. A koje istinske intelektualce ima SNS? Treba li još jednom podsetiti koja je intelektualna gromada Tomislav Nikolić? O ostatku stranke je bespotrebno raspravljati.

kvazimodo

pre 11 godina

o kakvoj krizi prica djilas. kod njega nema krize, pravi decu, siri se i razvija. svaka sekunda na rts-u donosi mu milione, svaki put kad se otkucamo u bus plus-u, djilas trlja ruke...krizu dobro poznaje dobro obican svet, a ne ovi sto prosipaju suplje fraze...

1%

pre 11 godina

Ovi komentari Vucicevih jurisnika samo pokazuju da je na mesto predsednika DS-A dosao pravi covek. Naravno, tu je i doza strepnje posto je Vucic od Djilasa izgubio svake izbore do sada. SNS moze da to gleda i sa pozitivne strane, je na nekim sledecim izborima, Vucic ima sansu ( ali, samo, ima sansu) da se kandiduje za gradonacelnika BGD i da to i postane, posto Djilas nece biti protiv-kandidat.
Sa druge strane, vec od sutra mozemo ocekivati, da raznorazne kvazi novine pocnu da izbacuju neke "afere" vezane za Djilasovo ime, a na forumima ce glavan teme biti novi predsednik DS-a.
I na kraju, mogu samo da ponovim jedan slogan koji je inteligentni SNS izbacio na plakatima koje su lepili po Beogradu u izbornoj kampanji a glasio je :" Glasaj za Djilasa, dobijes - Dinkica!"
Na kraju je ispalo : Glasali smo za Vucica i sta smo dobili??? - DINKICA!!!

Dragane, sve najbolje i vrati stranku tamo gde joj je i mesto, a ove druge vrati tamo gde im je odavno bilo mesto, ali neki drugi nisu imali dovoljno hrabrosti i pameti da ih tamo i stave.

inode

pre 11 godina

Moje saucesce Demokratskoj Stranci,sa ovim na celu idete u propast.Da ste samo sacekali izbore jel danasnja vlast nebi dobila vise ni u ludilu a vi ovakvom promenom ste samo zbunili glasace da sad neznaju ljudi koji je gori od goreg
Jedina mogucnost je sad (kad dodju izbori) da uzmemo motke u ruke i da svu ovu bagru od politicara proteramo iz zemlje(sve do jednog) da bi mogli oni ljudi koji nesto vrede da vode ovu Drzavu

Svasta

pre 11 godina

E sad ste ga zarubili do kraja. Svaka cast DS-u, propasce brze nego radikali, a ovi kad ukapiraju da mogu da vladaju 100 godina sa ovom opozicijom mi smo propali.

goca

pre 11 godina

da li su te nazovimo reforme u koje ste nas ubeđivali ili su i to bila samo lažna obećanja.Ja na čelu DS-a opet vidim iste ljude koji su ga doveli tamo gde sada jeste.Očigledno je da neumete da vidite vaše greške!

FR+++

pre 11 godina

U srbiji JOS NEMA demokratskih stranaka!

Sve su to vise manje KLIKE . NEZRELE PARTIJE , bez vizije

za SRBIJU !!!

I to je DOKAZANA CINJENICA sve do danas .

SAME CISTE PARTOKRATIJE !!!
Vama svima samo EU moze pokazati put !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

stari merkator

pre 11 godina

Uništio državu, uništio stranku, a oni menjaju statut da bi mu odali počast.
Bravo majstori: bez nas glasača se može, važno je da ste namirili Tadića.
Još samo Beli Dvor da mu izgradite.

mail

pre 11 godina

Ne znam da li je bilo slucajeva, sem u diktaturi, da je neko postao tako omrazen, nakon silaska sa vlasti, kao sto se to desilo Tadicu (ono grebanje za funkciju je bilo stravicno). I da je neko postao tako omrazen, pre nego sto je dosao na funkciju, kao sto se to desilo sada Djilasu. Ne znam da ocenim rad vlade nakon 100 dana, ali zuti nestadose nakon 100 dana. Zalosno u koga smo verovali.

crni domino

pre 11 godina

Cestitam! Pamet u glavu i odmah postavi sve na svoje mesto! Dosta mi je psihopata na vlasti!
Ti to mozes!
Ako u startu ne uradis to, ne racunaj ni na cenzus u sledecim izborima!

Обичан поштен грађанин

pre 11 godina

Њих не опере три Дунава,а не да им крене са Ђиласом...

Збогом вама,некадашњим 'демократама'.

cekaju

pre 11 godina

Polako, prvo morate da se procitite, ocitstite, prodjete kroz katarzu.
Da zaboravimo na sve swinjarije koje ste napravili pa za jedno 10 godina
dobicete drugu sansu.

Posmatrač

pre 11 godina

Primetih da današnjim DS govornicima glas dobro podrhtava i nema nekog samopouzdanja što nam govori da oni dobro znaju gde su doveli Srbiju i gde im se trenutno nalazi DS. Dosta nam je njihove demagogije.

tasel

pre 11 godina

Ako menadzer Dilas i propali DS zaduzi do, kao sto je to uradio sa Beogradom ,ova zemlja dugo nece imati nikakvu pa ni ovako jadnu i losu opoziciju, sto u stvari i nije tako lose, s obzirom o kavim se jadnicima i radi...

smesko

pre 11 godina

1. Al' se iznenadih!
2. Kasno su se setili da kritikuju svoj ucinak!
3. Ako i dok sadasnja vlast dobro bude radila, mogu samo da sanjaju vlast!

Laku noc

pre 11 godina

"Nama ideja nije profit, već srećne porodice koje vide budućnost u ovoj zemlji za sebe i svoju decu", rekao je Đilas.

Pazi ovako vama nije ideja vec realnost profit a srecne porodice su vam zadnja rupa na svirali. I ja sam nekada glasao za Vas zbog ovog drugog a dobili smo samo da vi povecate svoj profit.

Jeste bilo korupcije i pre vas ali vi ste je uvecali enormno.

toza

pre 11 godina

Čestitke novom predsedniku.Dobro je što četiri od sedam podpredsedničkih mesta zauzimaju novi ljudi (meni bar nepoznati). Dragane a sad pamet u glavu pa na posao.
Na kraju ne znam čemu ovi zluradi komentari od onih koji i onako ne glasaju za DS. Vi ste imali svoju skupštinu i pokazali kako kod vas izgleda izbor rukovodstva stranke.

Ja

pre 11 godina

Sa Đilasom će se vratiti vera u DS i kod onih starih birača koji su na neki način izgubili veru u postojanje prave Demokratske stranke.

Aria

pre 11 godina

Dragan Đilas je pametan, školovan, sposoban, energičan čovek, čovek od akcije a ne od reči što je možda najvažnije za ovu tužnu zemlju. Od Dačićevih i Vučićevih reči bez ikakve akcije i ishoda vidimo samo nenormalna poskupljenja kao i pravljenje haosa ni od čega da bi se građanima skrenula pažnja sa pravih problema.

Vera

pre 11 godina

u šta da se kladimo da naprednjacima baš i nije drago što su se demokrate zabarikadirale u Beogradu i što se očigledno regrupišu... novi izbori dolaze galopom

neko ko pamti 90.te

pre 11 godina

Srecno Dragane.Sad imas obavezu da rasturis ovu nazadnu koaliciju 90.tih.Strasno te se boje .Zato su ovako aktivni na forumima.

Nikola S.

pre 11 godina

Nemaju hrabrosti članovi DS da glasaju za Kuzmanovića. I dalje ostaje Tadićeva doktrina da su glasači tu da glasaju onako kako im on kaže, a ne na osnovu ličnog odgovornog promišljanja i korišćenja mogućnosti izbora, što je ne tako davno izgledalo kao utopija. Kao da će sada glasači na nekim novim državnim izborima pohrliti da glasaju za Demokratsku stranku samo zato što je Tadić smislio da je dobro da Đilas bude predsednik D.S.

cekam... :)

pre 11 godina

Od svih ljudi na danasnjoj politickoj sceni, ja ovom coveku najvise verujem. Ispunio je sve sto je rekao da ce uraditi za gradjane, i ako kaze da ce napraviti plan za izlazak iz krize, mogu samo da se radujem i tom danu sto dolazi.

Djurisa

pre 11 godina

Vi radikalni naprednjaci, vi ste doveli zemlju do ovde zajedno sa drugom Milosevicem! Meni Djilas nista nije uzeo niti ce, a vi ste mi otkunuli deset godina zivota! Cestitam gosn Djilas!

Goran

pre 11 godina

Vi iz SNS-a nemoj da brinete za DS. Neka propadne ako se ne reformiše i ne ponudi nove ideje i energiju. Brinite vi šta ćete da uradite s vlašću kju ste formirali. Kosovo da sačuvate jer će Crkva da vas prokune ako ga ne sačuvate. Što propusti Irinej dodaće Koštunica. Miškovića, Miliju,Drakulića, Bekoa,hehehheheh,da spakujete a da 50000 radnika ne ostane bez posla. Amere da ispoštujete, da bi opet kupili koju emisiju obveznica da bude kinte u budzetu za penzionera a da ujedno ne zaj...te Ruse itd. E,o tome vi brinite....lako ćemo mi za za DS ona je opozicija. Sad pokažite 100 milojardi investicija, okretanje ka drugim tr¿ištima, nema veze što Vučko ide uKanasu i SAD po investitore kad fali Rusa.....i tako dalje. Velika očekivanja...daj rešenja.

noisy43

pre 11 godina

Zaista sam zadovoljna zbog njegove pobede i sigurna sam da ce doneti puno neophodnih promena stranci. (Sinisa, 25. novembar 2012 20:57)
Na prošlim izborima sam glasala samo za Djilasa, na sledećim ću za celu stranku jer je ovo pravi izbor. (danko.miljkovic@gmail.com, 25. novembar 2012 20:41)
HAHA! Daj obratite malo paznju, k'o da ne primate platu za ove komentare. :-)

el chupacabra

pre 11 godina

Vama, "mladjima", rodjenim posle 1980-te godine, ako niste znali kako je bilo u komunizmu pod Titom i CKSKJ, pogledajte današnju "izbornu skupštinu" DS. Posipanje pepelom, "drugarska kritika", par smena, horizontalna rotacija, mlaćenje prazne slame, izbor novog rukovodstva i zakletva istom na vernost...I isemo pesma:"Što je više kleveta i laži, Djilas nam je miliji i draži"!
(Sa 22 si tropa, 25. novembar 2012 19:46)

ZAHVALJUJEM doticnom, postedeo mi prstiCi i tastaturu

a sad adio

pre 11 godina

I kako ovaj misli da pobedi u situaciji ( pređašnjoj ) u kojoj ne može da kontroliše i ucenjuje medije ? Ja za ovakvu DS , sa tajkunom na čelu, glasati neću !!!!

Šiznilend

pre 11 godina

Demokrate,kako vas nije sramota da imate samo dva kandidata za predsednika,jer to uopšte nije demokratski.Vidite,kako SNS,DSS,LDP....
imaju uvek jednog kandidata.E,to vam je demokratija i zato se ovde mnogi čude i zgražavaju,i s pravom vas upoređuju sa Titom i njegovom partijom.

NikolaNbg

pre 11 godina

To smo vec znali i pre.Trebalo bi sad malo vise govoriti o tome kako se ovo desilo?Kakvu viziju ima Dragan Djilas,koju politiku ce on to sprovoditi.Strasno!

Mina

pre 11 godina

Djilas definitivno ima veliku energiju i dobre ideje, u to smo se mi iz Bg-a uverili, a nadam se uskoro da ce i ostatak Srbije dobiti priliku.

Biznis stranka

pre 11 godina

Bolje bi prosli kod gradjana da su navatali prvog sa ulice i pravo za predsednika...

Ovo je zakucavanje kraja demokratske stranke.
Ubuduce ce se boriti za cenzus...
i to samo zahvaljujuci nekim glasovima iz beograda.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Meni je izvana fascinantno da u Srbiji bas nikako ne može isplivati neka potpuno nova politička opcija. Bivši radikali, slobina stranka, ds koji je postao javno poduzeće za bogacenje tajkuna, stvarni radikali, cedo, dveri i još puno puno groznih mediokriteta...
Barem 80% ljudi u Srbiji ima bolje namjere od ovih ljudi, a barem pola tih je duplo sposobnije. Je li moguće da se neko od vas pokrene?

travis bickle

pre 11 godina

ne znam, mislim da ce DS sa Djilasom i Pajticem da spadne na niske grane.... ne kazem da nije trebala promena u DSu ali ovakva definitivno ne

Laki

pre 11 godina

Znaci prodali ste se za male nekom ko ne vidi da je na kraju puta od svoje umisljene velicine.

Zbog toga ste proslost.

Hvala Vam sto ste gradjane konacno ostavili na miru !

nono

pre 11 godina

Uzas,da mi vodi stranku covek koji ne vidi dalje od kruga dvojke. Sramota. Tadic jeste izgubi. pred.izbore,ali sto puta je veci lider od ovog direktora.

ZoranNS

pre 11 godina

Bravo DS, bravo Đilas, krenuo si u dobrom pravcu, dokazao si da nisi praznorečiv i u Beogradu, verujem da ćeš za pola godine biti velika glavobolja ovoj sklepanoj vladi.

maja a.

pre 11 godina

A sto niste napisali u vesti da je Djilas rekao i da je "Tadic najbolji srpski politicar u poslednjih nekoliko decenija". Znaci, bolji i od Djindjica?!? Iskreno zalim zbog toga na sta je DS spala. Tuzno za Srbiju!

Misha liberal

pre 11 godina

Demokrate govore da su odgovorna socijaldemokratska partija. Djilas je na funkciji gradonacelnika sasvim opravdao tu tvrdnju, posvecujuci posebnu paznju najugrozenijima u Beogradu. Iskreno verujem da takvu politiku treba da realizuje u celoj Srbiji i da ce za nju na prvim sledecim izborima dobiti veliku podrsku.
(Socijaldemokratske vrednosti, 25. novembar 2012 23:23

Mislis kad je raselio bose i gladne Rome 2008 a 2012 ih smestio u montazne kontejnere za politicki marketing..

zmitjkoe

pre 11 godina

ovi su kao komunisticka partija
(zbunjen, 25. novembar 2012 18:55)

Mislis kao izbace samo jednog kandidata i onda svi glasaju za tog jednog koji tako uspeva da pobedi. Kao u SNS, na primer. Ne znam sta ti je danas?

Diamond in the sky

pre 11 godina

Eticki odbori, saveti, centri za edukaciju...ma kakvo je to praznoslovlje? O cemu vi ljudi pricate. Ok je da svoje tzv. clanove ubedjujete u to, ali je bezveze da takve stvari pominjete javno. Ispiranje mozga sirokih javnih masa i kosenje zelenih povrsina :-) Pa ko jos veruje u "demokratske" ideje i dzentlmentske dogovore pocasnih clanova i iluminatskih lidera. Gospon Djilas je isterao(sto treba dvojako da se cita) svoje i svaka mu cast, Konacno je "demokratska" opozicija i zvanicno postala nevidljiva. E sad treba kontrolisati, savetovati i obrazovati se u nevidljivosti. To ce biti malo teze, jer ne znam cime ce animirati pregladnele buduce clanove s obzirom da stari clanovi toliko siti odlaze na vecni Istok da ni mrvice za ove nove nisu ostavili. Gospodin Djilas rece da ce smisliti "nacionalni"(trebalo bi ovom marketing magu obajsniti znacenje te reci) plan za izlazak iz krize. Verovatno je mislio da se dogovori sa kamaradima(posto su svi oni Cercilovi potomci) da se nesto para vrati u kasu pa da se talasi uzburkanog Srbskog crnog i sve crnjeg mora smire. Teska borba. To je kao da se dve ruke zavucene u isti dzep svadjaju da li ce ili nece i koliko ce tj, nece vratiti. Duboko....

Beli listić

pre 11 godina

Šta je, gospodo? Peče vas Đilas, a? Mnogo ste se nešto aktivirali, k'o da ste pratili izbore u DS ... Baš me zanima zašto ... Lepo sam vam rekao da će DS da vas pregazi na sledećim izborima, jer će sa novim ljudima privući većinu belih listića, zbog kojih ste za celih 2% dobili prethodne izbore. Niste mi verovali ...

Bela Lugosi

pre 11 godina

Zato ubrzo vise nece biti gradonacelnik Beograda. Dve udarne funkcije, obe protiv SNS, ne idu, zar ne?
(Bucko razmisljam, 25. novembar 2012 18:58)

Pa...NE! Đilas će biti gradonačelnik BG-a dok ne postane predsednik ili premijer Srbije, a to će biti vrlo brzo, veruj mi. Do tada će voditi BG jer BG pripada Beograđanima koji se pitaju o tome.

Saki

pre 11 godina

Djiki je olicenje "postenja","morala" i svih ostalih ljudskih vrednosti,i zato ce DS,sada kada je on na celu,zauvek biti izbrisana iz srpske politike!

Kole

pre 11 godina

Cestitam. Hrabro napred, povedi DS u pobedu, jer je jaka DS potrebna Srbiji da je spasi od ponovnog srljanja u proslost i izolaciju koje nam se sprema. Sve najbolje i ne osvrci se na maliciozne komentare i sprazne kritike. Srecno!

bezimena

pre 11 godina

Bravo DS, bravo Đilas, krenuo si u dobrom pravcu, dokazao si da nisi praznorečiv i u Beogradu, verujem da ćeš za pola godine biti velika glavobolja ovoj sklepanoj vladi.
(ZoranNS, 25. novembar 2012 20:34)

Djilas je i sada glavobolja ovoj skarabudženoj Vladi jer, bez obzira na sve uvrede i optužbe, ne mogu mu ništa jer je ispravan! Verujem da će najpre da očisti svoju stranku od parazita a potom idemo na nove izbore ZA čoveka koji ima konkretne razultate i REČ!

sovica

pre 11 godina

Ponekad slika govori vise od komentara (sl.br.1 u tekstu).
Molim DS za odgovor: da li pocasni predsednik i dalje pocasno koristi vilu na Dedinju koja kosta 10.000 evra mesecno ?

igorpl

pre 11 godina

Još samo da dodam ovo. Angažovati tolike partijske pijune da lupaju minuse na komentare koji su na mestu je gore nego BEDNO!
Ds je postala sramota od stranke vraćam vam sutra knjižicu definitivno!

DraganChe

pre 11 godina

"Uskoro plan za izlazak iz krize"
Pa dobro de, ne smejte im se toliko.

Oni su nas tu i doveli pa valjda znaju kako nazad. Možda je Đi-do San bacao mrvice hleba kako se ne tom putu ne bi izgubili. A šta ako ih je gladan narod pojeo? A šta ako poslodavcima, a Đido je jedan od njih, SAVRŠENO odgovara da mi radimo za 300 EUR mesečno?

Op op, Đido style!

ha

pre 11 godina

Pa sta onda? Dobio je da bude celnik jedne stranke. Sad.. gde ce ta stranka da bude za tri i po godine....??
Al' kad malo bolje razmislim mi kao narod uopste nemamo memoriju.....
Svasta moze da se dogodi:(..

BonoBo

pre 11 godina

Siva eminencija izlazi iz senke Borisa Tadica, Miki Rakic stupa na politicku scenu Srbije - Apprentice konacno postaje Sith Lord. U pozadini se cuje muzicka tema Imperije, Mikijev podbradak se ritmicno talasa.

starac foco

pre 11 godina

vidim ovde sve prsti od nazadnjaka, pa sto ste se toliko uplasili? mozda ste izgubili kompas pa i dalje mislite da ste u opoziciji, tamo vam je bilo lepo zar ne, sada trebate nesto i da uradite ali sta, kako? bez brige ovaj covek ce se postarati da se ubrzo vratite tamo gde vam je i mesto(margine politicke scene)

Genije

pre 11 godina

Kada pred sledeće izbore zasija punim sjajem Bus plus slučaj biće kasno da ova stranka shvati šta je danas uradila... I ne mnogo pametnom - dosta!

Marko

pre 11 godina

Izgleda da su počele pripreme za nove izbore i da su se u Demokratskoj stranci malo dozvali pameti. Očekujem neki boljitak kod njih i osvežavanje ideja u najskorije vreme.

Milivoje

pre 11 godina

ednostavan, vredan, uporan i odlucan, covek koji se ne boji promena, covek koji se ne boji da zapocne poslove i teme koje drugi izbegavaju. Zna kako da odrzi paznju ljudi koji ga slusaju bas zato sto sve sto zeli da kaze, kaze jednostavno, brzo i bez bespotrebnog komplikovanja. Zadovoljna sam nacinom na koji vodi grad i verujem da ce taj red preneti i na samu stranku.

Nico

pre 11 godina

Sad ce sigurno naprednjaci da krenu da ruse vlast i u Beogradu, evo videcete.
(kladionicar, 25. novembar 2012 20:44)

Možete samo da krenete i ništa više, jer kada krenete vi, krenućemo i mi, pa ćemo videti....

A nekad vam je slogan bio Posteno...

pre 11 godina

Пословна каријера

Мањински власник је компаније Мултиком груп[5] (Multikom group), компаније која је у 2010. заузела 28. место по успешности у Србији[6] и једна је од водећих на пољу медијског пословања на територији бивше Југославије са мањинским уделом од 25% власниства. Један од сувласника Мултиком групе је и његова бивша супруга Милица Делевић са 25% власништва.[7] Мултиком група је заједно са повезаним подузећима остварила добит 498 милиона динара 2008, 563 милиона 2009 и 790 милиона 2010,[8] тј. за три године око 18,5 милиона евра.

Такође је мањински власник и компаније Дајрект медиа (Direct media), која се бави продајом укупног рекламног простора у медијима и на великим спортским догађајима као што су Светски куп у фудбалу, Олимпијске игре и Светско првенство у кошарци. [9]

До ове године био је сувлсник и компаније Емоушн (Emotion), која је реализирала најскупље телевизијске програме, попут емисија „Велики брат", „Мењам жену", „48 сати свадба", „Операција тријумф", „Све за љубав".[10]

Bravo Dragane

pre 11 godina

E to je pravi LIDER DRAGAN DJILAS je zasluzio da bude predsednik DS-a. Ovaj tim je dobitnicki tim i vreme je da se ova zemlja menja na bolje.

Ivan

pre 11 godina

Sada ozbiljno treba da se povede borba protiv novopostavljenih kriterijuma izbora muzičkih "starleta" za poslanike, "predsednika" pečenjara i muzičkih menadžera za direktora javnih preduzeća i svih ostalih poljuljanih vrednosti u srpskom društvu.

sadrzajno

pre 11 godina

Breacking news....breacking news....,breacking news....,veceras u Sava centru ,na Novom Beogradu ,za predsednika Demokratske stranke izabrase sasvim ocekivano Dragana Djilasa. Zao mi coveka sto je morao da se cima do Sava Centra i narusava svoj mir...Bolje da je gledao neki dobar film,sigurno bi bio sadrzajniji,nego ovi izbori u stranci.

Beloved

pre 11 godina

Bravo Dragane, čestitam na izboru i srećno. Ima puno toga da se radi, a prvenstveno da se otera ova nakaradno- pogubna vlast. Svaki dan njihove vlasti je 6 meseci unazad za Srbiju.

delegat

pre 11 godina

hvala svim dušebrižnicima, što više brinete, mi se više oporavljamo. Sećam se da ste predviđali raspad DS-a, što se naravno,nije desilo, jer nismo mi radikali.Samo vi brinite we will be back :)

Jelena

pre 11 godina

Nazadnjaci bolje mislite kako da nas još više ne uništite dok ste na žalost na vlasti nego da nekog ko je od naroda dobio poverenje a nije ga krpio kao vi pljujete, jadno je... A da vi ne znate šta to znači.

Freed

pre 11 godina

Čestitam Djilasu!
A sad pamet u glavu i odmah na posao,jer već kasnite!Radikalni naprednjaci i socijalisti se prave pametni i to će nas koštati puno!!!
Odmah na početku postati jaka opozicija! Sa LDP možete puno da uradite zajedno,nemojte oklevati!
DS-ova najveća greška je bila savez sa SPS...

Maja

pre 11 godina

Djilas se vec odavno dokazao da je sposoban i da ima sasvim dovoljno znanja i iskustva da resava najvaznija pitanja, a s`obzirom da je oko
sebe okupio sposoban i perspektivan tim ljudi uopste ne sumnjam da ce skorije da se formira nova vlada.

Jelica

pre 11 godina

Rezultati Djilasove politike su vidljivi svuda u Beogradu. Verujem da ce uspeti svoju energiju da prenese i na ostatak Srbije i da ce prepoznati i stvoriti lokalne lidere koji ce u svakom gradu ciniti sve da zivot njihovih sugradjna bude laksi i bolji. Svi zelimo takvu Srbiju.

Tamara

pre 11 godina

Drago mi je sto je na mesto predsednika stranke dosao novi covek, sa novim idejama. Ds-u su bez sumnje potrebne promene i "sveza krv", to se vec neko vreme oseca, a Djilas je pravi covek koji stranku moze da vrati na onaj polozaj koji sa punim pravom zasluzuje - a to je mesto vodece i najsnaznije stranke u zemlji.

Marko

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto se svi vazniji funkcioneri vec nisu povukli iz stranke, kako ih nije sramota da i dalje budu tu kao da se nista nije desilo, jos se grabe za internu vlast u stranci i nadaju da ce opet da budu izvrsna vlast u drzavi , posle svih afera, lazi, lopovluka i nerada. Ako se oni vrate na vlast ja idem da kampujem ispred skupstine dok ne pokrenem novi 5 oktobar a da kojim slucajem nisu izgubili vlast na prethodnim izborima imao sam nameru da to isto uradim, jer jednostavno nisam mogao da ih smislim vise.

Caca

pre 11 godina

Cestitam Djilas! MOLIM TE, u ime jos nekolicine ljudi sto je ostalo nezarazeno haosom u ovoj zemlji-pomozi nam.Znam da Ti nece biti lako,ali smo svesni snage koju imas i zelje da poognes,da najzad izadjemo na pravi put.Samo DS i TI sa njom mozete pobediti zlo!

Vladan Grujić

pre 11 godina

Đilas je danas postao predsednik stranke koja nije na nuli. Ona je u DEBELOM minusu. Najbolji pokazatelj stanja duhova u DS-u je činjenica da je ovaj drugi kandidat-anonimus dobio čak 368 glasova. Srbiji je ipak potrebna jaka DS i ja im želim sreću.

Sinisa

pre 11 godina

Nema potreba da se i dalje na vaznim pozicijama cuvaju ljudi koji svoj posao ne obavljaju na adekvatan nacin. Ako neko ne obavlja svoju funkciju kako treba - bice smenjen. Kod Djilasa mi se oduvek dopadalo to sto ne tolerise neradnike i sto se nikada nije libio da potegne pitanja o kojima niko nije zeleo da govori i javno opomene clanove DS-a za koje smatra da se ne ponasaju u skladu sa pozicijom na kojom su. Zaista sam zadovoljna zbog njegove pobede i sigurna sam da ce doneti puno neophodnih promena stranci.

Nemanja

pre 11 godina

Kao sto je Darvin jednom rekao: "Ne opstaje najjaca ili najinteligentnija vrsta, vec ona koja se najbolje prilagodjava promenama." Vremenom se okolnosti menjaju i stranka isto tako mora da se menja, prilagodjava novonastalim promenama, a kako bi bila vodeca stranka - i da ih predvidja. Zelim Djilasu svu srecu, ceka ga bez sumnje puno posla, ali isto tako smatram da u ovom momentu ne postoji bolji covek za tu poziciju.

jedrilica

pre 11 godina

Predizbornmi govor sadsnjeg predsednika DS-a je ispod svakog nivoa..covek nema ideju..nema viziju...Strasno je sto su demokrate oterale Tadica koji je mnogo stopa iznad Djilasa. Stranku su preplavili ljudi bez stava i politickog profila..Nije ni malo svetla buducnost Srbije!!Sramota!

TedMosby

pre 11 godina

Hvala Tadicu za sve sto je ucinio za stranku, ali Ds-u su potrebne promene. Sve cestitke Djilasu, znam da nece izdati poverenje koje mu je ukazano.

Coek

pre 11 godina

Plan za izlazak iz krize ali DSa,posto ste obicne ljude uvalili u krizu mazuci im oci bespotrebnim kontejnerima i mostovima. SRAMOTA ME STO SAM GLASAO ZA DS.

qwerty

pre 11 godina

Sve čestitke i mnogo uspeha u radu želim novom predsedniku Draganu Đilasu! Takođe mi je drago što je Tadić izabran za počasnog predsednika i ostao u vrhu stranke. Što se tiče potpredsednika, radi se o novim, sposobnim ljudima koji će opravdati poverenje Tadića i Đilasa... Prof. Mićunović, kao vrhunski intelektualac i osnivač stranke takođe treba da ostane aktivan u politicu. Puna podrška mojoj Demokratskoj stranci sa novim predsednikom, počasnim predsednikom i celim rukovodstvom!!

Mina

pre 11 godina

Djilas definitivno ima veliku energiju i dobre ideje, u to smo se mi iz Bg-a uverili, a nadam se uskoro da ce i ostatak Srbije dobiti priliku.

Filip

pre 11 godina

Dobro je za Srbiju da ce najzad imati jaku, dobru i konstruktivnu opoziciju. Ova vlast je vec mnogo glupih stvari uradila a da im niko ni rec ne kaze!

Srki

pre 11 godina

Dosta smo slušali i čitali samo o hapšenjima, neće se narod od toga hleba najesti. Vreme je da se krene u prave projekte, da se borimo za bolji i kvalitetniji život porodica, za ćeliju društva. Ovaj čovek očigledno zna kako da to sprovede. Umesto što ceo dan sedite, komentarišete i samo se žalite i krivite druge za svoje neuspehe u životu, zar ne bi bilo pametnije i bolje da usmerite Vašu energiju u stvari koje će učiniti da i Vama bude bolje?!

Tarzan

pre 11 godina

"Nakon izbora za predsednika DS rekao je da u narednim mesecima svako mora da učini koliko može da bi građani nakon 20 godina videli svetlo na kraju tunela. "
hahahahahahahahahahahahah.......pa jos par puta po toliko godina i bauljacemo u totalnom mraku zbog svih vas na politickoj sceni gde vam je JEDINI i ISKLJUCIVO JEDINI cilj da punite svoje dzepove......

Zaljubljenik u prirodu

pre 11 godina

Poljoprivreda - bravo! Ukoliko se preduzmu ozbiljni koraci, kao povodom ozivljavanja PKB-a, Srbija ce nedvosmisleno krenuti napred. Poljoprivreda je nas najjaci adut, i verujem da Djilas ima viziju kako da iskoristi sve potencijale nase plodne i prirodno bogate zemlje.

dejan

pre 11 godina

Sa Djilasom je definitivni kraj DSa, koja, relano, da nije bilo Djindjica, nikad ne bi ni imala moc kao sto je imala do pre 6 meseci. Zavrsava se jedno ruzno poglavlje istorije Srbije. Kad su neki ljudi imali sansu da od Srbije naprave normalnu drzavu, a napravili su tugu, jad i bedu, iskoristivsi za sebe sve sto se moglo iskoristiti. Treba debelo da se zapitaju koliko su losi bili kad smo umesto njih morali da izaberemo bivse radikale. Djilas ako zeli da napravi nesto od svoje stranke, treba da pohapsi pola rukovodstva, zajedno sa samim sobom.

Ja

pre 11 godina

Voleo bih da najveća opozicijona stranka sada sa novim rukovodstvom pokaže vladajućoj većini gde su nas doveli za ovako kratak vremenski period. Već je vreme da se ruši vlast.

Marija

pre 11 godina

Dobila sam juce kadadsku vizu...

Ne znam sada da li da muz i ja cekamo da se DS vrati na vlast ili da idemo?

Dragane, zao nam je (pisemo zajedno muz i ja) ali mi idemo...

Mina

pre 11 godina

Djilas definitivno ima veliku energiju i dobre ideje, u to smo se mi iz Bg-a uverili, a nadam se uskoro da ce i ostatak Srbije dobiti priliku.

Dana

pre 11 godina

Reorganizacija rada stranke i utvrdjivanje horizontalne, vertikalne i dijagonalne odgovornosti, to su potezi koji ce DS vratiti na vlast.

Anton

pre 11 godina

Virus "Vucic" Dohvatio i Djilasa: "U naredna dva dana uhapsicemo" "Za dva meseca Imacemo plan za izlazak iz krize". Mozda cemo iz krize izaci ako Djilas i "Demokrate vrate pare koje su pokrali.

Goran

pre 11 godina

Ds-u preba nov lider, nov imidz, nove ideje i nova energija. Vreme je da stranka svu svoju energiju upotrebi za donesenje promena unutar same stranke, kao i Srbije, da svoje kvalitetne kadrove uposli na pravi nacin i da se ujedini pod cvrstom rukom novog predsednika.

box

pre 11 godina

Sada ste novi? Ni Trivanka vise nece biti Trivanka. Ni Sutanovac i Tadic i Markovic, Malovicka, svi su oni od danas drugi, novi. Kao sto nazadnjaci vise nisu radikali, tako ni vi svi niste vise stare demokrate. A i da je to sve moguce, zar vam je deset godina trebalo da biste tek sada samo svoju stranku reformisali? Pa kako mislite da reformisete drzavu onda i kada, za tri decenije? E moji vi. Odoh da se udam za Amera zbog papira, bezim odavde u Kaliforniju, ma u Aljasku cu, samo sto dalje, daleko, daleko, daleko vam lepa kuca! Lazovi i lopovi!

anti-kp-ovac

pre 11 godina

ovi su kao komunisticka partija
(zbunjen, 25. novembar 2012 18:55)

--- Pa sta? Danas je Komunisticka partija Austrije na izborima u Gracu (drugi grad po velicini u Austriji) osvojila drugo mesto i 20% glasova. Komunisticke partije u demokratskim sistemima igraju po demokratskim principima. Poredjenje ovih partija sa KP bivseg Istocnog bloka je danas smesno. U novoj demokratskoj Srbiji ima mesta i za jednu KP, zasto da ne?

Djole

pre 11 godina

Gospodin Djilas je u drugom krugu predsednickih izbora lepo pomogao Nikolicu da pobedi tako sto nije pozvao opstinske odbore u BG da izvedu ljude na glasanje. Otud Tadic gubi u drugom krugu u BG i sa malom razlikom gubi izbore iako to nije bilo ocekivano. Bas mu hvala sto imamo predsednika Nikolica, bas vodi racuna o svojoj stranci tako sto minira da predsednik Republike bude bas iz stranke ciji je on sad predsednik....uzas...izgubili smo predsednika drzave da bi on bio predsednik stranke. Hvala lepo, ali ne treba nam takav predsednik stranke.

Ma, ja bre !

pre 11 godina

Vi što ste vratili partijsku knjižicu DS-a možete slobodno da odete u SNS jer tamo dobro prolaze " bivši" i budu amnestirani ministri. Ali se prvo zapitajte zašto ste uzeli partijsku knjižicu i ukoliko ima i najmanje trunke interesa u vašem partijskom bivstvovanju, onda i niste za DS.
A neko reče da liči na Titovu partiju, ali kada Đilas bude MARŠAL.
I treba nam maršal, takav smo narod da radimo samo kad nas biju po leđima.
Nikad nisam video da naprednjaci ovako dobro poznaju gramatiku i da koriste tastaturu, ili su sve to samo bivši članovi DS-a, koji će čim Đilas osvoji vlast u Srbiji opet da pokucaju na pokajnička vrata, i tako sve u krug.
To su najveći kritičari u Srbiji koji nikad nikad neće da učine dobro ni zbog sebe, a kamoli za druge.

Socijaldemokratske vrednosti

pre 11 godina

Demokrate govore da su odgovorna socijaldemokratska partija. Djilas je na funkciji gradonacelnika sasvim opravdao tu tvrdnju, posvecujuci posebnu paznju najugrozenijima u Beogradu. Iskreno verujem da takvu politiku treba da realizuje u celoj Srbiji i da ce za nju na prvim sledecim izborima dobiti veliku podrsku.

dzox

pre 11 godina

Mozda ce vratiti sve novce i imovinu sto ste pokrali za proslih 12 godina. Zbog vas ja nemam posao jer ste pre pada sa vlasti uzeli veliku lovu od uvoznika na celu sa Bocanskim iz ministarstva poljoprivrede da ukinete kontrolu kvaliteta uvoznih prehrambenih proizvoda iz celog sveta. Bagro izdajicka , korumpirana!

Danilo Vidic

pre 11 godina

Za sve ove godine DS nema cime da izadje pred narod - birace. Glasali smo za DS u strahu od radikala i SPS. DS je vratio SPS na velika vrata i pokazao nam da u Srbiji nema mogucnosti izbora, vazna je samo vlast i privilegije koje ona donosi. Narodu ostadose godine koje su pojeli moljci. DS ceka sudbina SPO narod se moze varati i prevariti ali ne stalno...

Demokrata

pre 11 godina

Posle svake izborne skupstine DS je izlazila jaca i vracala se na pobednicki kolosek,a tako ce da bude i ovog puta jer da bi se stranka reformisala i vratila se na svoj pravi put potreban je rad i samo rad na svim nivoima organizacije,a sa novim predsednikom ne sumnjam da ce stranka to i da ucini,jer ne samo stranci vec i ovoj zemlji je potreban neko sa viziojom i resenjima i idejama da se resi neki problem,a ne samo sa praznim pricama!Raduje me cinjenica sto je ovaj covek dosao na celo DS-a jer je to jedini covek posle Zorana Djindjica koji je zaista radio u ovoj zemlji,dal je ridji,dal je tajkun,dal je vlasnik novina televizija i ostalih medija mene to ne zanima,vec samo rad,jer rad pobedjuje,a on gde god se pojavio je izasao kao pobednik ne bitno dal u Beogradu,stranci....kod nejga u timu mogu da funkcionisu zajedno i SPS i LDP i LDP i DSS,al sve je to deo timskog rada i politika se ostavlja po strani.A on ce i dalje nastaviti da pobedjuje i pravi sve bolje i bolje rezultate,pa makar i po cenu toga da bude u Vladi sa SNS-om,u istoj vladi u kojoj ce biti kvalitetni kadrovi,u Vladi u kojoj Mrkonjic nece moci da se setka po Becu,a Velimir ILic nece "raditi" po satrama i kafanama vec u Vladi u kojoj ce svaki ministar raditi i vikendom,obilaziti svake nedelje po dve opstine ili grada u Srbiji,gde ce ministri koristiti sluzbene automobile samo za putovanja van Beograda,a direktori javnih preduzeca ih uopste nece imati jer ce ih kupiti od svoje plate!RAD,RAD I SAMO RAD!

Branko

pre 11 godina

Bivši ministri zajedno sa vrhom DS , prvo trebaju da odgovaraju što su doveli Srbiju do prosjačkog štapa , a njene građane da žive ispod dostojanstva čoveka. Što se tiče vraćanja mandata , taj film nećemo sigurno gledati , jer se oni sada kriju iza poslaničkog imuniteta.

Vesna_bg

pre 11 godina

Vreme je da se stranka sabere i da ponovo postane jedinstvena i ujedinjena oko jednog cilja - a to je bolji zivot Srbije, jer je to nesto sto aktuelna vlast sigurno ne moze da nam obezbedi.

Janko

pre 11 godina

Mnogo gotivim Pajtića, mislim da ga sad ovi provociraju samo zato što je druga partija.. pa ga hvataju na foru secesionizma iako to veze nema s mozgom.

malo je mnogo i nova funkcija i novi izbori

pre 11 godina

Treba Djilas sada da se dokaze u celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu Bili su izbori, zasto se nije kandidovao za premjera ili predsednika. Novi predsednik DS nije pomagao u izbornoj trci svom sada pocasnom predsedniku, a onda se uz prepucavanje sa pocasnim dogovorio da dodje na ovaj polozaj, e tu se vidi da Djilas ne zna javno da se izbori za ono sto zeli u politici.
Ako se misli da treba da budu novi izbori onda Djilas neka se javno izjasni o tome a ne da cekamo odluke tajkuna.

PeraPetrovic

pre 11 godina

Jel ce ovaj da vas izvuce iz krize sto ne zna ni da sklopi boje na sebi. Pa nekako mi se ne cini da braon cipele idu na teget ili sivo odelo. Sramota. Zar nema zenu (drugu po redu) koja ima malo ukusa ili da najmi nekog savetodavca za garderobu. Srecno sa ovim bogatunom.
Pera

Svetlana

pre 11 godina

Pa čestitamo,na gubitku!On je sada predsednik jedne velike opozicione stranke i ko će sada da ga hapsi?!Vrlo pametan potez Đilasa.E sada iz istog razloga,tj,da bi mogao da piše i piše svoje planove za našu "svetlu" budućnost,lepo da se skloni sa mesta gradonačelnika.
Čestitam na objektivnosti.

Dragan

pre 11 godina

Citajuci ovu vest resio sam da procitam i komentare , misljenja naroda kad ono dva tabora udaraju jedni drugima pluseve i minuse.....na sta smo mi spali ..ovoje toliko jadno...

Bojana

pre 11 godina

Niko ne moze da vecno bude na isto poziciji, bilo da je u pitanju vlast, bilo da je u pitanju pozicija predsednika stranke. Ds-u, kao i svemu na svetu je potrebno da se krece, menja, prolagodjava promenama, a jedan od nacina jeste sigurno da se promeni prvi covek partije. Mislim da ce i Ds-u i politickoj sceni Srbije prijati promene.

Mila

pre 11 godina

Pomalo sam bila razocarana u stranku i pocela da gubim nadu, ali posle danasnjeg dana ubedjena sam da ce se mnoge stvari promeniti jer je Srbiji stvarno potrebna jaka i stabilna demokratska stranka.

milance

pre 11 godina

umesto sedenja ispred monitora ikuckanja protiv ljudi koji nesto rade i koji su vase kandidate ostavili sa 15% razlike, zasucite rukave i nesto u zivotu uradite, jedan cvet posadite ako drvo ne umete.

god complex

pre 11 godina

plan za izlazak iz krize? znaci, ni plan jos nemate a kamoli da cemo uskoro iz krize... juce da nam je pocelo da bude bolje bilo bi kasno!!!

Dule Zemun

pre 11 godina

U Ds-u je definitivno bilo potrebno promeniti neke stvari, dovesti nove ljude i sveze ideje. Tuzno je samo sto je dopusteno da se dize mesecima ovolika buka oko toga i iznose odredjene stvari koje su trebale da ostanu unutar stranke, a na taj nacin skrece paznja sa kardinalnih gresaka koje pravi vlast i da im cini usluga. Na dogadjaje u stranci privlaci negativan publicitet, umesto kritikovanja nacina vodjenja zemlje. DS je trebala da ostane slozna i da kroz promene prodje bez ovolikog skretanja medijske paznje, ali to vreme je sada u proslosti, treba gledati napred i izvuci najbolje iz trenutne situacije.

Razocaran

pre 11 godina

Mislim da je sad kasno! Svetlo u tunelu i na kraju tunela ste sami iskljucili a sto je jos gore presekli ste kablove tako da vise ne moze nista da se uradi da se to svetlo opet upali ili vidi!

mario_Sbaloteli

pre 11 godina

vi ste svoje odigrali sad DAJTE SANSU nekom drugom a boga mi.taj drugi se ZA SADA dobro pokazao. Ostali ste i bez mog glasa.

Nikola

pre 11 godina

"Ne može Beograd da pravi 40 odsto bruto društvenog proizvoda..." Lepo je rekao "pravi" jer Beograd nista ne proizvodi, samo usluge, tu se slivaju pare iz cele Srbije, svako ko dodje do para ulaze u Bg. I tako onda Bg pravi 40%. Sto nije za ponos, ali ipak ste vi DS, po rukovodstvu cisto Beogradska stranka (po poreklu crnogorska) svi sem Pajtica.

predrag

pre 11 godina

Bez Vuka Jeremica u celu DS-a necete imati nikada dovoljno uticaja u vladajucoj vecini. Taj covek bi u svakoj stranci bio pozeljan za izborni rezultat osim u DS-u. Pocnite da se navikavate da budete opozicija u buducnosti. Vucic ako zavrsi posao, nemate niakav osnov da ponovo dodjete na vlast.

Goran

pre 11 godina

Sta je naprednjaci? vidim na svim forumima ste krenuli u pljuvanje, Aca naredio ali dzabe vam sve dolazim vam uskoro kraj. Da li vas je neko obavestio da ste na vlasti i da su izbori davno zavrseni, bavite se platama, penzijama, kanalom do Soluna, zaverama, prisluskivanjem i malo sobom. A mozda mislite da ce ovaj narod vecito da zivi od vasih svakodnevnih zamlacivanja, laznih obecanja, zaduzivanja koje nasi unuci nece moci da plate, nikla, skriljaca...

Demokrata

pre 11 godina

Posle svake izborne skupstine DS je izlazila jaca i vracala se na pobednicki kolosek,a tako ce da bude i ovog puta jer da bi se stranka reformisala i vratila se na svoj pravi put potreban je rad i samo rad na svim nivoima organizacije,a sa novim predsednikom ne sumnjam da ce stranka to i da ucini,jer ne samo stranci vec i ovoj zemlji je potreban neko sa viziojom i resenjima i idejama da se resi neki problem,a ne samo sa praznim pricama!Raduje me cinjenica sto je ovaj covek dosao na celo DS-a jer je to jedini covek posle Zorana Djindjica koji je zaista radio u ovoj zemlji,dal je ridji,dal je tajkun,dal je vlasnik novina televizija i ostalih medija mene to ne zanima,vec samo rad,jer rad pobedjuje,a on gde god se pojavio je izasao kao pobednik ne bitno dal u Beogradu,stranci....kod nejga u timu mogu da funkcionisu zajedno i SPS i LDP i LDP i DSS,al sve je to deo timskog rada i politika se ostavlja po strani.A on ce i dalje nastaviti da pobedjuje i pravi sve bolje i bolje rezultate,pa makar i po cenu toga da bude u Vladi sa SNS-om,u istoj vladi u kojoj ce biti kvalitetni kadrovi,u Vladi u kojoj Mrkonjic nece moci da se setka po Becu,a Velimir ILic nece "raditi" po satrama i kafanama vec u Vladi u kojoj ce svaki ministar raditi i vikendom,obilaziti svake nedelje po dve opstine ili grada u Srbiji,gde ce ministri koristiti sluzbene automobile samo za putovanja van Beograda,a direktori javnih preduzeca ih uopste nece imati jer ce ih kupiti od svoje plate!RAD,RAD I SAMO RAD!

Dejan

pre 11 godina

Lepo je Djilas rekao da DS treba da omoguci gradjanima da vide svetlo na kraju tunela, znaci trebaju nam ljudi koji ce da budu potporni zidovi u tom tunelu, a svi koji su danas izabrani su istrajni i sposobni i ljudi koji ce nas u skorijem vremenskom periodu izvesti iz krize.

Drug Božanski

pre 11 godina

Za mnoge će reorganizacija stranke biti bolna. Danas je puno Brankovića ali malo Obilića.
"...Gledajte u budućnost. Gledajte u budućnost i tamo ćemo se sastati vi i ja..."

Zainteresovan

pre 11 godina

Kad je Tadic nazovi bio protivkandidat, odnosno kad se Djilas nazovi jos dvoumio da li da se kandiduje, Tadic je rekao da ukoliko Djilas preuzme stranku ta stranka postaje poslovni klub, interesuje me sta se u medjuvremenu desilo da TAdic promeni to misljenje, nemoj samo da mi kazu da je njihov isto nazovi javni dogovor o "socijaldemokretskoj" orijentaciji stranke

Radovan

pre 11 godina

"Država, prema njegovim rečima, mora da ima snage da krene u osnivanje državnih preduzeća sa profesionalnim menadžmentom." Pri tome dragi prijatelju mora biti oduzeto sve sto je privatizovano a neradi. Osnivanje drzavnih preduzeca zaista jeste sansa da bar malo ljudi u ovoj drzavi prima platu pored onih koji rade u Javnim preduzecima.

qwerty

pre 11 godina

Lično sam voleo da Tadić ostane na čelu DS, no mislim da će i Đilas biti dobar lider... jedina stvar koja mi se u svemu ovome ne dopada jeste birokratizacija DS! Tu mislim na 7 umesto dosadašnjih 5 potpredsednika, funkciju počasnog predsednika, funkciju generalnog sekretara pored (običnog) sekretar, veći broj članova GO, etički odbor, savet za saradnju sa sindikatima, centar za edukaciju... Čemu tolike funkcije i toliki Organi stranke? Smatram da je sve to nepotrebna birokratija zbog koje organizacija DS liči na nekadašnju KPSS!

peace

pre 11 godina

Kasno Djilas na Kosovo stize... Sad ta fraza deluje jadno, zar niste vi isti oni bezgresni evropljani koji uzdizete zemlju na evropskim i pravicnim nacelima. Zahvaljujem Bogu pa istina izlazi na videlo a posto gubite moc u medijima, polako izlazimo iz idile koju ste nam servirali.

Malecka

pre 11 godina

Kompleksi su cudna stvar, strah jos cudnija. Neverovatno je to koliko se mali ljudi plase velikog coveka kao sto je Djilas. Ono sto ja kod njega cenim je sto ne govori sam o sebi, ne provodi 10 sati tako sto interpretira svoje oratorske sposobnosti, vec provodi 15 sati radeci! Pusta da tezultati govore za njega. Zato mi je drago sto je danas dogurao tu gde jeste!

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Demokratska demagogija bar kada su u pitanju rezultati na nivou opštine Sombor u kojoj su takozvane demokrate davnih danaprodali veru za večeru.,šrto u prevodu znači poštenje i profesionalni ponos založili
u prljavi kapital dokoga se dolazi spregom vlast, sudstvo, policija, inspektori i normalno kriminalci.

The light

pre 11 godina

Ne znam zasto se ovde vecina naziva komentatorima, meni vise podsecaju na lupetatore. Ne shvatam zasto veliki broj ljudi u SRBIJI NE PRIHVATI konacno da samo DS moze voditi drzavu. Da objasnim neupucenima iz te stranke imamo predsedavajuceg u UN i koliko cujem dosadasnji predsednik stranke G-din Tadic ce uskoro preci u savet evrope zar se neznate ponositi time i zar nevidite svetliju i olaksavajucu buducnost. U citavoj evropi gradjani biraju svoju vlast i postuju a ne vredjaju i omalovazavaju posebno ne ovako javno. Jos samo da dodam dragi moji lupetatori koliko god se vama nesvidjalo ipak svatite da Srbijom upravlja DS ,dosada a i od sada i ne brinite bice bolje uskoro samo malo realno i logicki razmisljajte a ne politicki pristrasno...

bezimena

pre 11 godina

Jel to onaj na slici sa braon cipelama i sivim odelom, sto sedi kao siroce? To vam je lider u regionu?
(Vasilije, 26. novembar 2012 07:40)

Ne, "lider" u regionu (Dedinja) je onaj kamene face sa osmehom koji je ružna grimasa, koji ima problem sa identitetom, čas bi da bude Karadjordje, čas knez Miloš, čas Tito, a ne zna ni jednog da glumi.

iskustvo uci

pre 11 godina

Na koju stranku mi lici ovo pljuvanje neistomisljenika, nekad su ih nazivali izdajicama. Ah, da na SPS, ne licite na Kp(sada mi je zao sto sam bio protiv njih). JUL ste vec davno postali. Nego, nije svaki kriticar clan SNS-a. Ima nas i bivsih glasaca koji smo verovali u Ds. Nismo bili vasi clanovi ali ste imali nasu podrsku. Do zadnjih izbora. A vi se pitajte zasto. Sami ste krivi. A ovaj covek je zakucao poslednji ekser u vas sanduk. Ovaj covek je bio Mirin sticenik, ucenik marketinga.

bojan

pre 11 godina

a sad konacno da skrcamo ove nazadnjake, plagijatore i folirante, sad bi trebalo svaki listic za koji su slagali da im nabijemo u usta ona lazovska, radikalska!

mali_djokica

pre 11 godina

Bas lepo sto je opljunuo Djindjica onime "svetlo na kraju tunela posle 20 godina". Niko ne moze bolje pokrenuti poljoprivredu od mamine i tatine dece rodjene i odrasle na asfaltu, kojima je kancelarija, laptop i kravata zivotni ideal.

Nenad

pre 11 godina

Da li je ovo neki porno chat???? Bar 5 komentara su napisani kao da ste devojke a potpisali ste se kao momci, ili obrnuto. Tuzan pocetak, zaista sam ocekivao vise. Definitivno nam treba nesto sasvim novo, neiskvareno...

nidža

pre 11 godina

Mislim da je moja stranka propustila priliku za "pročišćenje"!
Nakon jednog "samostalca" i autokrte DS je preuzeo tehnokrata i čovek što je u ova smutna vremena, dok su drugi siromašili, stvorio ogromno bogatstvo i medijsku moć. već sama ta činjenica, ma koliko to bogatstvo stečeno pošteno pokazuje da ipak nije osoba koja razume svoju okolinu.
Nadam se da grešim!

Damir

pre 11 godina

Ovo je pocetak kraja DSa, jer svi znaju koliko je Dragan Djilas pohlepan, i samoziv, kako u politickom smislu, tako i u privatnom. Zabija glogov kolac u jednu partiju koja nestaje. Nije to nista strasno , otisle su i druge partije, SPO, radikali, i sada je pravo vreme da konacno ovde nastane neka partija od nekompromitovanih ljudi, a Djilas neka uziva u svojim parama, koje je zaradio dok su svi u ovoj zemlji propadali!

Огорчени Грађанин

pre 11 godina

Лицемерје и подлост српских политичара немају границе. Па овако нешто се у свету не може видети...

ja

pre 11 godina

@Ma, ja bre.
Tako je, vratili smo knjizicu jer nas je sramota da budemo u strancu koju je preuzeo fasista ili kako ti kazes marsal. Na srecu on je samo prolazna karikatura a svi mi se izvinjavamo gradjanima srbije sto nismo uspeli da sprecimo diktatora da preuzme I unisti DS.
Vise nema prave demokratske stranke I naprednjaci imaju otvoren put za jos jedan mandat. Ipak, nadam se da ce 2013. doneti nesto novo I neku novu ideju.

NAPRED ĐILAS, BRAVO DS!!!

pre 11 godina

Šta je majstori? Ne sviša Vam se što se konkurencija konsoliduje, što imaju nove ljude koji su pošteni, obrazovni, uspešni za novu trku koja je upravo počela, što stare kadrove povlače. Kapaciteti DS su mnogo veći nego što će SNS i AV imati za tek 10 godina. boli? I treba da Vas boli, demokratija raste na političkoj konkurenciji i konkurentnosti. Da prevedem: ničija nije gorela do zore. Radujem se da vidim šta će Đilas odraditi, vidim ga kao budućeg premijera. Od svega čega se dohvati napravi USPEH. Dogovor kuću gradi.

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Kakvi su ovo potpredsednici? Izgleda mi kao da je napravljena kompletna rokada, đilasovci i Rakić Miki uz pomoć Aleksandra Vučića uzeli sve konce u ds u svoje ruke

nišlijka

pre 11 godina

@The light, nervoza utiče na ten, a ti nemaš raloga da se nerviraš. Apsolutno svi su svesi da je DS dovoljno dugo na vlasti i da deli vlast i nadalje sa SPSom. To što po ministarstvima imamo ministre "vladajuće koalicije" stvarno ništa ne znači, jer administracija se nije promenila, tako da vi još uvek vršite vlast. U boljitak koji nam donosi DS sa počasnim predsednikom ne mogu da poverujem, jer da je imao kapacitet za tako nešto ne bi smo godinama stezali kaiš. Biće nam bolje kada oni u čijim je rukama realna vlast shvate da moraju da popuste omču koju pritezu svojim propisima i pravilima igre puniocioma budzeta. Do tada, sve jedno je gde sede ili će sedeti članovi DSa. Bilo bi mi drago da Boris pokrene porodično preduzeće, kao i ostali ministri i poslanici, jer bi onda znali kakvi su nam zakoni potrebni. Dok nam u poslaničkim klupama i u ministarskim foteljama sede ljudi koji nisu poslodavci i ne znaju kako se organizuje posao i zarađuje apsolutno je nebitno ko vrši vlast, jer oni ne znaju šta i kako treba urediti. Naviknuti da primaju plate u društvenim gubitašima proizvodiće zakone od kojih nikome neće biti bolje, do povlašćenima. Premudri moj, ja izlupetah, mozda ćeš uspeti da me shvatiš.

antialkoholicar

pre 11 godina

Ovo je zemlja cinkarosa, lopova, kukavica, baraba, sljamova, a na celu drzave i crkve su najreprezentativniji primerci - kapitalci koji nedozvoljavaju normalnima da cak i zive na ovim prostorima. Ovaj sljam sto je do juce vodio drzavu sa gospodinom POCASNIM lopovom sada bi da kaze puj pike ne vazi, stajemo u red za novo izvlacenje. Gotovo je sa vama i nama, moji POLITICARI, da je srece da imamo jednog Tita pa sve na Goli otok, Lopove, Rusofile,pa patrijarh i pola vlade javno izdaju zemlju nudeci ovo malo sto je ostalo kao nekom BRATU, zaboravilo se i na dva oka u glavi i ostala sranja - gadi mi se ova drzava.

nikada bogat siromaha na rucak nije zvao

pre 11 godina

ZALOSNO - Djilas, pored SPS i DS strpao u vreme jada i bede - rece 20 godina je narod ziveo tesko a on se navodno TEK POJAVIO da nas vadi iz tunela jer ce TEK SADA raditi na planu izlaska iz krize. Znaci kopirali ste prethodne lopove nastavili gde su oni stali, udruzili se i nastavili dalje.
Sada je jasno zasto se pocasni udruzio sa SPS.
Djilas je bio deo toga tima i sada ocekivati da ce izvaditi ruke iz meda nema sanse. Prvo se obogatio kao i vecina pa onda hoce vlast (Karic, uostalom svi koji su bili uz bilo koju VLAST, malo ih je po/casnih).

marcconi

pre 11 godina

Da li neko moze da zamisli Djilasa kao predsednika stranke !? Ljudi, ja zaista ne mogu da poverujem u ovo sto se desilo! Tadic ga je gurao i ugurao na velika vrata, poziconirao ga samo tako, da bi mu ovaj radio o glavi sve vreme! E Djindjicu, samo da znas sta ti je sa strankom....uzass

Gorki

pre 11 godina

Senzacinalna primopredaja vlasti. Jaki momci, cvrsti pogledi, dramaturske pauze,tolerancija, skupe i uglancane cipele, jasan govor novog predsednika stranke falilo je samo svetlo odozdo na govornici pa bi me sve podsetilo na Augustiner garten u Minhenu 1937.

lili

pre 11 godina

Kako su samo oholi i nedodirljivi bili do skoro? Ne moze - gradjani izvinite! Sta mi imamo od toga, oni se nakrali, doveli nas u bedu a ne u bolji zivot , ne mozemo da skolujemo decu, da idemo na godisnje odmore, da se normalno hranimo i oblacimo, a oni po besnim jahtama na besnim destinacijama...i jos bi da pobegnu u neku medjunarodnu organizaciju.Lepo zamisljeno, ali gradjani traze odgovornost a ne izvinjenje!

aleksandars

pre 11 godina

Šteta što nije bilo snage za prave promene. Ne verujem da bi ovakav rezultat bio da su izbori bili direktni. Ako ništa drugo, DS će morati da se menja ili će propasti.

novak

pre 11 godina

Taj vas Djilas za koga govorite da ce da posalje ove iz devedesetih nazad gde im je i mesto je u BG-u u koaliciji sa tim istim ljudima iz devedesetih, mislim na SPS, i cak se hvali kako odlicno saradjuju. Ah da, i da podsetim, upravo je on u DS-u bio najglasniji u zalaganju za savez sa SPS-om a da ne pricamo da je bio i najkonzervativniji u stavovima u tom DS-u. Da podsetim samo na njegove izjave o gej paradi i slicno...

Ja tebi Vojvodo, ti meni Serdare

pre 11 godina

Djilas na celu, Tadic pocasni, pa ce posle Djilas da bude pocasni, Tadic se vraca na celo.
Dok se oni izvrte i namire svoje intrese, ode Srubiju u...mislim znate vec gde.

Prodavac Novina

pre 11 godina

Ako bi nas izvlačio iz krize kao Beograd koji vodiš tako da samo što nije bankrotirao to bi bilo loše...sreća da to nećeš imati priliku u skorije vreme...na sreću...i ako se narod pita...

Budimir Tomović

pre 11 godina

,,Nama ideja nije profit, već srećne porodice koje vide budućnost u ovoj zemlji za sebe i svoju decu", rekao je gospodin Đilas. Da ,,naš'' lider zaista ovako i misli pokazao je na primeru PKB-a.
Socijalna politika je utkana u program stranke kao temeljna vrednost u razvoju našeg društva, a na ovom programu DS je otvorila put ka evropskim integracijama, pre svega kroz članstvo u organizacijama koje zagovaraju demokratske vrednosti na osnovama globalne socijalne politike.
Ja mu želim sve najbolje na ovom putu, jer je to jedini put ka oporavku našeg društva i nacije.
Čestitam na izboru za predsednika stranke.

Budimir Tomović, N.BGD

Anton

pre 11 godina

Kakve promene mozemo ocekivati kada je predsednik politickog saveta Micunovic od kada se on vratio u DS politika i m je u drugom planu.

mlekadzija

pre 11 godina

Ne razumem ogorcenje, pretpostavljam clanova DS-a, izborom za predsednika stranke. Da ne misle mozda da bi bolje resenje bio izbor O.Dulica, S. Malovic, S. Dragina, D. Sutanovca za tu funkciju? Ah da zaboravio sam D. Micunovica....

Suzana

pre 11 godina

Mislim da je Djilas pravi izbor za predsednika DS-a.Sigurno ce doneti neke promene koje su DS-u neophodne i uz njega je veca mogucnost da se DS ponovo vrati na vlast i smeni ove nesposobnjakovice koji trenutno vladaju nasom drzavom.

Mira

pre 11 godina

Drago mi je sto su izabrali Djilasa za predsednika jer mislim da je on jedini covek koji moze da povrati Demokratsku stranku.Napravili su pravi izbor.

Zorana

pre 11 godina

Cestitam Djilasu na pobedi.Verujem da ce sada Demokratska stranka postati stranka koja brine o gradjanima i da ce skinuti sa vlasti ove lopove.

Goran

pre 11 godina

Djilas ima snage da smakne ove neradnike sa kupljenim diplomama!Zelim mu svu srecu i nadam se da ce pokrenuti DS i da ce pobediti na sledecim izborima!

Una

pre 11 godina

Danas demokratija može da se nazove tako samo ako postoji skupština na kojoj možeš da biraš između kandidata i u kojoj imaš neku vrstu kampanje. Ovo gde ti je jedini izbor da ne izabereš... to nije izbor!

dubioza

pre 11 godina

mnogim komentatorima se ne sviđa srpska politička scena? menjajte je, ali u kompletu (ako možete).
ako imamo naprednjake na vlasti, podnesite i ds u opoziciji.

Peđa

pre 11 godina

Tekovina demokratije je dogovor, ali kako da praviš dogovor sa nesoposobnim ljudima, ne verujem u velike koalicijie... biće svačega do kraja godine.

Ognjen

pre 11 godina

Dosla je nova energija u DS,ljudi koji imaju snage da naprave poboljsaju Demokratsku stranku i da uklone ove naprednjake sa vlasti!Samo napred!

Anja

pre 11 godina

Ajde ovako, ako može da napravi od Srbije ono što je napravio od Beograda, ako može da napravi bolji plan i sprovede isti... onda ovi neće dugo trajati na političkoj sceni.

Voja

pre 11 godina

Mićun je kralj drago mi je što su ga zadržali. Mislim pa dobro u nekim strankama funkcioniše demokratija u nekim funkcioniše samo na načelnom principu, Srbija je to!

Caca

pre 11 godina

neko i ima dovoljno unutarstranačkih mehanizama da sačuva stranku od cepanja pri menjanju vodjstva, koliko beše partija je nastalo od njih?

panchevac86

pre 11 godina

Plan za izlazak iz krize?! U zadnjih 12 godina ste opustosili ovu zemlju, sta li tek planirate za 30? Ovo zvuci smesnije od "obnove zemlje" za vreme Milosevica.

milanpa

pre 11 godina

A o kojoj krizi je rec? Jel to ona kriza prouzrokovana gomilom losih i protivzakonitih privatizacija? Zaboravih...ko je bio na vlasti kada su usledile te privatizacije...

Kenzo

pre 11 godina

Ovo je tuzan dan za demokratiju. Na celo glavne opozicione stranke u Srbiji je dosao jedan kontraverzni i bahati biznismen i zaista mi nije jasno kakvu nadu moze da sada ima ovaj narod...

Lizda

pre 11 godina

Demokratija u Srbiji ima buducnost, i ona je uvek pobedjivala i vadila Srbiju iz celjusti i ponora reakcionarno-nacionalistickih snaga. i opet ce tako da bude.

demokrata Djindiceve stranke

pre 11 godina

HEJ SNS-ovci, PA DANAS JE NEDELJA, STO NEODMORISTE MALO OD KUCKANJA!
ZASTO VAS TOLIKO ZANIMA POLITIKA DS-a!
CLANAK NIJE JOS NI OBJAVLJEN VI STE VEC TRENIRALI PRSTICE!

CESTITAM!!!!!!!!!!! NOVOIZABRANOM PREDSEDNIKU DS-a OD SRCA!!!

PRVI PREDSEDNIK POSLE NASEG ZORANA DJINDJICA!

Goran

pre 11 godina

Čestitam ti Dragane Đilasu. Nadam se da ćeš prepoznati ono što tvoji prethodnici nisu i vratiti DS u politiku. Potrudi se i očisti žito od kukolja. Jednu šansu ste prokockali zbog kukolja. Makar malo mislite i o gradjanima Srbije. Inače nikakve razlike neće biti izmedju Vas i vaših prethodnika

draga

pre 11 godina

kakav paradoks,,,,demokrtska stranaka se deklarise kao socijalno demokratska a u njoj sve tajkuni,,,,,,kakv blam,,,,imate li vi nekog normalnog ,sromnog ko moze da vodi stranku ,,,,,a vi ste izabrali tajkuna,,,,,,sramota,,

1%

pre 11 godina

Ovi komentari Vucicevih jurisnika samo pokazuju da je na mesto predsednika DS-A dosao pravi covek. Naravno, tu je i doza strepnje posto je Vucic od Djilasa izgubio svake izbore do sada. SNS moze da to gleda i sa pozitivne strane, je na nekim sledecim izborima, Vucic ima sansu ( ali, samo, ima sansu) da se kandiduje za gradonacelnika BGD i da to i postane, posto Djilas nece biti protiv-kandidat.
Sa druge strane, vec od sutra mozemo ocekivati, da raznorazne kvazi novine pocnu da izbacuju neke "afere" vezane za Djilasovo ime, a na forumima ce glavan teme biti novi predsednik DS-a.
I na kraju, mogu samo da ponovim jedan slogan koji je inteligentni SNS izbacio na plakatima koje su lepili po Beogradu u izbornoj kampanji a glasio je :" Glasaj za Djilasa, dobijes - Dinkica!"
Na kraju je ispalo : Glasali smo za Vucica i sta smo dobili??? - DINKICA!!!

Dragane, sve najbolje i vrati stranku tamo gde joj je i mesto, a ove druge vrati tamo gde im je odavno bilo mesto, ali neki drugi nisu imali dovoljno hrabrosti i pameti da ih tamo i stave.

Aleksandar

pre 11 godina

Mishkovic se sigurno raduje zbog ovoga...ovo je i konacni sumrak DS-a, ako neko od clanova ostane na slobodi zbog minulog rada, mozda se i izbore za cenzus.

Zolisd

pre 11 godina

Djilas je personifikacija onoga sto je napravilo jaz izmedju DS i glasaca. Moze on u Beogradu da osvaja glasova koliko hoce, za ostatak Srbije je TAJKUN SA SUMNJIVO STECENIM OGROMNIM KAPITALOM. Moze glasove da kupuje ali poverenje naroda NE.

biće dana za kajanje

pre 11 godina

Demokratski - kako se dogovorimo.

Nikada Đilas ne može povući glasove koje je nosio Tadić, kad to ukapiraju u DS biće kasno.

Ja

pre 11 godina

Sa Đilasom će se vratiti vera u DS i kod onih starih birača koji su na neki način izgubili veru u postojanje prave Demokratske stranke.

Bela Lugosi

pre 11 godina

Zato ubrzo vise nece biti gradonacelnik Beograda. Dve udarne funkcije, obe protiv SNS, ne idu, zar ne?
(Bucko razmisljam, 25. novembar 2012 18:58)

Pa...NE! Đilas će biti gradonačelnik BG-a dok ne postane predsednik ili premijer Srbije, a to će biti vrlo brzo, veruj mi. Do tada će voditi BG jer BG pripada Beograđanima koji se pitaju o tome.

Aria

pre 11 godina

Dragan Đilas je pametan, školovan, sposoban, energičan čovek, čovek od akcije a ne od reči što je možda najvažnije za ovu tužnu zemlju. Od Dačićevih i Vučićevih reči bez ikakve akcije i ishoda vidimo samo nenormalna poskupljenja kao i pravljenje haosa ni od čega da bi se građanima skrenula pažnja sa pravih problema.

neko ko pamti 90.te

pre 11 godina

Srecno Dragane.Sad imas obavezu da rasturis ovu nazadnu koaliciju 90.tih.Strasno te se boje .Zato su ovako aktivni na forumima.

cekam... :)

pre 11 godina

Od svih ljudi na danasnjoj politickoj sceni, ja ovom coveku najvise verujem. Ispunio je sve sto je rekao da ce uraditi za gradjane, i ako kaze da ce napraviti plan za izlazak iz krize, mogu samo da se radujem i tom danu sto dolazi.

Kad porastem bicu Dragan( bilo koji)

pre 11 godina

Brzi od gazele, snazniji od agrobanke, jaci od Cak Norisa(kad je u BUS+), pravedniji od Medenice, precizniji od Stojakovica, jedan jedini pobjednik prvog glasa DS Dragan Djilas!!!

Beli listić

pre 11 godina

Šta je, gospodo? Peče vas Đilas, a? Mnogo ste se nešto aktivirali, k'o da ste pratili izbore u DS ... Baš me zanima zašto ... Lepo sam vam rekao da će DS da vas pregazi na sledećim izborima, jer će sa novim ljudima privući većinu belih listića, zbog kojih ste za celih 2% dobili prethodne izbore. Niste mi verovali ...

qwerty

pre 11 godina

Sve čestitke i mnogo uspeha u radu želim novom predsedniku Draganu Đilasu! Takođe mi je drago što je Tadić izabran za počasnog predsednika i ostao u vrhu stranke. Što se tiče potpredsednika, radi se o novim, sposobnim ljudima koji će opravdati poverenje Tadića i Đilasa... Prof. Mićunović, kao vrhunski intelektualac i osnivač stranke takođe treba da ostane aktivan u politicu. Puna podrška mojoj Demokratskoj stranci sa novim predsednikom, počasnim predsednikom i celim rukovodstvom!!

bezimena

pre 11 godina

Bravo DS, bravo Đilas, krenuo si u dobrom pravcu, dokazao si da nisi praznorečiv i u Beogradu, verujem da ćeš za pola godine biti velika glavobolja ovoj sklepanoj vladi.
(ZoranNS, 25. novembar 2012 20:34)

Djilas je i sada glavobolja ovoj skarabudženoj Vladi jer, bez obzira na sve uvrede i optužbe, ne mogu mu ništa jer je ispravan! Verujem da će najpre da očisti svoju stranku od parazita a potom idemo na nove izbore ZA čoveka koji ima konkretne razultate i REČ!

crni domino

pre 11 godina

Cestitam! Pamet u glavu i odmah postavi sve na svoje mesto! Dosta mi je psihopata na vlasti!
Ti to mozes!
Ako u startu ne uradis to, ne racunaj ni na cenzus u sledecim izborima!

jovan

pre 11 godina

Čestitam. A sad što pre zasučite u rukave, argumentovano krenuti u borbu za prevremene izbore i SPAS Srbije, jer jedino DS to može!
(Del Boy, 25. novembar 2012 19:08)koji spas mislis na rasprodaju srbije ,nacionalno unistavanje svega sto je srpsko ,mislis na izvinjavanje svima koji su vrsili zlocine nad srbima ,na lopovluke, nezaposlenost... na koji spas !

Jelica

pre 11 godina

Rezultati Djilasove politike su vidljivi svuda u Beogradu. Verujem da ce uspeti svoju energiju da prenese i na ostatak Srbije i da ce prepoznati i stvoriti lokalne lidere koji ce u svakom gradu ciniti sve da zivot njihovih sugradjna bude laksi i bolji. Svi zelimo takvu Srbiju.

ZoranNS

pre 11 godina

Bravo DS, bravo Đilas, krenuo si u dobrom pravcu, dokazao si da nisi praznorečiv i u Beogradu, verujem da ćeš za pola godine biti velika glavobolja ovoj sklepanoj vladi.

Caca

pre 11 godina

Cestitam Djilas! MOLIM TE, u ime jos nekolicine ljudi sto je ostalo nezarazeno haosom u ovoj zemlji-pomozi nam.Znam da Ti nece biti lako,ali smo svesni snage koju imas i zelje da poognes,da najzad izadjemo na pravi put.Samo DS i TI sa njom mozete pobediti zlo!

neglasac

pre 11 godina

pa ne moze da pobedi inzenjer elektrotehnike menadzera u srpskoj politici
tuzna je to zemlja...nazalost 20 i vise godina sve isti ljudi
ne bi pustili nekog mladjeg pametnijeg novog nikada

Bravo Dragane

pre 11 godina

E to je pravi LIDER DRAGAN DJILAS je zasluzio da bude predsednik DS-a. Ovaj tim je dobitnicki tim i vreme je da se ova zemlja menja na bolje.

Djurisa

pre 11 godina

Vi radikalni naprednjaci, vi ste doveli zemlju do ovde zajedno sa drugom Milosevicem! Meni Djilas nista nije uzeo niti ce, a vi ste mi otkunuli deset godina zivota! Cestitam gosn Djilas!

Mina

pre 11 godina

Djilas definitivno ima veliku energiju i dobre ideje, u to smo se mi iz Bg-a uverili, a nadam se uskoro da ce i ostatak Srbije dobiti priliku.

toza

pre 11 godina

Čestitke novom predsedniku.Dobro je što četiri od sedam podpredsedničkih mesta zauzimaju novi ljudi (meni bar nepoznati). Dragane a sad pamet u glavu pa na posao.
Na kraju ne znam čemu ovi zluradi komentari od onih koji i onako ne glasaju za DS. Vi ste imali svoju skupštinu i pokazali kako kod vas izgleda izbor rukovodstva stranke.

Vera

pre 11 godina

u šta da se kladimo da naprednjacima baš i nije drago što su se demokrate zabarikadirale u Beogradu i što se očigledno regrupišu... novi izbori dolaze galopom

Maja

pre 11 godina

Djilas se vec odavno dokazao da je sposoban i da ima sasvim dovoljno znanja i iskustva da resava najvaznija pitanja, a s`obzirom da je oko
sebe okupio sposoban i perspektivan tim ljudi uopste ne sumnjam da ce skorije da se formira nova vlada.

Socijaldemokratske vrednosti

pre 11 godina

Demokrate govore da su odgovorna socijaldemokratska partija. Djilas je na funkciji gradonacelnika sasvim opravdao tu tvrdnju, posvecujuci posebnu paznju najugrozenijima u Beogradu. Iskreno verujem da takvu politiku treba da realizuje u celoj Srbiji i da ce za nju na prvim sledecim izborima dobiti veliku podrsku.

Beloved

pre 11 godina

Bravo Dragane, čestitam na izboru i srećno. Ima puno toga da se radi, a prvenstveno da se otera ova nakaradno- pogubna vlast. Svaki dan njihove vlasti je 6 meseci unazad za Srbiju.

bulat92

pre 11 godina

Kakva farsa od izbora. Menjaju stranku tako što ništa ne menjaju.Stranka koja, navodno ima najbolje kadrove i najveći potencijal bira za predsednika čoveka koji bio desna ruka Tadića. Za konkurenta mu "biraju" (iz straha) čoveka koga niko ne poznaje, čak ni u stranci.To i nije stranka nego olupina. Bilo je dovoljno po jedan nastup Pešićke i Turlaićke pa da budu oduvani da je i perje letelo.
Pogledajte prve redove, isti tipovi koji su nas zavili u crno.Zar TO da reformiše stranku!A, da ne govorimo o diskusiji, o "hrabrim" nastupima dirigovanog članstva, o idejama, novim pravcima. Stramota. Govorili su "po službenoj dužnosti" samo kandidati za funkcije. Jeste li nešto suvislo čuli, osim odvratnih fraza.
Zoran Đinđić ovo nije zaslužio!

Mila

pre 11 godina

Pomalo sam bila razocarana u stranku i pocela da gubim nadu, ali posle danasnjeg dana ubedjena sam da ce se mnoge stvari promeniti jer je Srbiji stvarno potrebna jaka i stabilna demokratska stranka.

Prolaznik

pre 11 godina

Sa ovim likom su pukli. Tadic je makar imao glasove zena i bilo ga je lako upakovati za TV. Ovoga nece niko glasati - nit ima harizmu nit ima supstancu.

Pozdrav iz Londona.

Kole

pre 11 godina

Cestitam. Hrabro napred, povedi DS u pobedu, jer je jaka DS potrebna Srbiji da je spasi od ponovnog srljanja u proslost i izolaciju koje nam se sprema. Sve najbolje i ne osvrci se na maliciozne komentare i sprazne kritike. Srecno!

Milivoje

pre 11 godina

ednostavan, vredan, uporan i odlucan, covek koji se ne boji promena, covek koji se ne boji da zapocne poslove i teme koje drugi izbegavaju. Zna kako da odrzi paznju ljudi koji ga slusaju bas zato sto sve sto zeli da kaze, kaze jednostavno, brzo i bez bespotrebnog komplikovanja. Zadovoljna sam nacinom na koji vodi grad i verujem da ce taj red preneti i na samu stranku.

Tomi

pre 11 godina

A Sava Centar poluprazan. Pogotovu drugi i treći red gde sede gosti. Galerija prazna.To pokazuje puno koliko DS vredi i koliko veruju u Djilasa.

Mina

pre 11 godina

Djilas definitivno ima veliku energiju i dobre ideje, u to smo se mi iz Bg-a uverili, a nadam se uskoro da ce i ostatak Srbije dobiti priliku.

Mina

pre 11 godina

Djilas definitivno ima veliku energiju i dobre ideje, u to smo se mi iz Bg-a uverili, a nadam se uskoro da ce i ostatak Srbije dobiti priliku.

delegat

pre 11 godina

hvala svim dušebrižnicima, što više brinete, mi se više oporavljamo. Sećam se da ste predviđali raspad DS-a, što se naravno,nije desilo, jer nismo mi radikali.Samo vi brinite we will be back :)

Zaljubljenik u prirodu

pre 11 godina

Poljoprivreda - bravo! Ukoliko se preduzmu ozbiljni koraci, kao povodom ozivljavanja PKB-a, Srbija ce nedvosmisleno krenuti napred. Poljoprivreda je nas najjaci adut, i verujem da Djilas ima viziju kako da iskoristi sve potencijale nase plodne i prirodno bogate zemlje.

TedMosby

pre 11 godina

Hvala Tadicu za sve sto je ucinio za stranku, ali Ds-u su potrebne promene. Sve cestitke Djilasu, znam da nece izdati poverenje koje mu je ukazano.

Sa 22 si tropa

pre 11 godina

Vama, "mladjima", rodjenim posle 1980-te godine, ako niste znali kako je bilo u komunizmu pod Titom i CKSKJ, pogledajte današnju "izbornu skupštinu" DS. Posipanje pepelom, "drugarska kritika", par smena, horizontalna rotacija, mlaćenje prazne slame, izbor novog rukovodstva i zakletva istom na vernost...I isemo pesma:"Što je više kleveta i laži, Djilas nam je miliji i draži"!

Djole

pre 11 godina

Gospodin Djilas je u drugom krugu predsednickih izbora lepo pomogao Nikolicu da pobedi tako sto nije pozvao opstinske odbore u BG da izvedu ljude na glasanje. Otud Tadic gubi u drugom krugu u BG i sa malom razlikom gubi izbore iako to nije bilo ocekivano. Bas mu hvala sto imamo predsednika Nikolica, bas vodi racuna o svojoj stranci tako sto minira da predsednik Republike bude bas iz stranke ciji je on sad predsednik....uzas...izgubili smo predsednika drzave da bi on bio predsednik stranke. Hvala lepo, ali ne treba nam takav predsednik stranke.

igorpl

pre 11 godina

Kakva farsa!
ovo je takva budalaština za izbor predsednika da bi vam čak i Tito pozavideo. Sutra idem da vam predam partijsku knjižicu!
Sramota Sramota Sramota. Postaviti protivkandidata za kga više od 8/7 delegata verovatno ni čulo nije i dičiti se demokratskim izborima je krajnje bezobrazno i trulo sa vaše strane!
E moj Zorane za čega si ti glavu izgubio!
Smučili ste mi se!

Ljubo

pre 11 godina

Čak i da nestane, kako priželjkujete, DS će ostati u sećanju i istoriji kao stranka koja je imala Predsednika Zorana Djindjića. I njega ste mrzeli dok je bio živ, a svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje, pa sad uživajte sa Tomom, Dačićem, Vučićem i Dinkićem, većim platama, boljom zapošljenošću i svetlom budućnošću. Ubrzo nam vraćaju vize, nema podrške MMF-a i Svetske banke, u EU idemo "kao fol" Rusija vam je uzor, a tamo je na hiljade Miškovića. Do pre par dana ste pljuvali Tadića, sad je Djilas ovakav i onakav, a da o čoveku neznate ništa, izuzev gluposti, koje čitaju (oni koji to umeju medju vama) u Kuriru, Presu, Telegrafu.... O izbornoj "kradji" Tominoj diplomi, koferčetu, Vučićevom Zakonu o informisanju, Predsedniku Vojvodi ne govorite ništa i ne pišete (oni koji to umeju medju vama). Više vam ne smeta što se Šešelj dobrovoljno predao i što je desetu godinu u pritvoru, više vam ne trebaju TV prenosi njegovih sudjenja, nego zabijate nos u tudje dvorište, a da noste ni pogledali svoje. Živ mi bio nebeski narode, a Bogu hvala što nemamo vojsku, inače bi bilo jao nama i svima oko nas. Zapitajte se bar jednom zašto su svi pobegli od nas, uključiv i naše Srbe širom sveta. Važno je da je Kosovo srce Srbije, a to što nam deca gladuju i beže od nas nije.

starac foco

pre 11 godina

vidim ovde sve prsti od nazadnjaka, pa sto ste se toliko uplasili? mozda ste izgubili kompas pa i dalje mislite da ste u opoziciji, tamo vam je bilo lepo zar ne, sada trebate nesto i da uradite ali sta, kako? bez brige ovaj covek ce se postarati da se ubrzo vratite tamo gde vam je i mesto(margine politicke scene)

Pera detlić

pre 11 godina

@Stari Rabra. A koje istinske intelektualce ima SNS? Treba li još jednom podsetiti koja je intelektualna gromada Tomislav Nikolić? O ostatku stranke je bespotrebno raspravljati.

Marko

pre 11 godina

Izgleda da su počele pripreme za nove izbore i da su se u Demokratskoj stranci malo dozvali pameti. Očekujem neki boljitak kod njih i osvežavanje ideja u najskorije vreme.

Freed

pre 11 godina

Čestitam Djilasu!
A sad pamet u glavu i odmah na posao,jer već kasnite!Radikalni naprednjaci i socijalisti se prave pametni i to će nas koštati puno!!!
Odmah na početku postati jaka opozicija! Sa LDP možete puno da uradite zajedno,nemojte oklevati!
DS-ova najveća greška je bila savez sa SPS...

Ma, ja bre !

pre 11 godina

Vi što ste vratili partijsku knjižicu DS-a možete slobodno da odete u SNS jer tamo dobro prolaze " bivši" i budu amnestirani ministri. Ali se prvo zapitajte zašto ste uzeli partijsku knjižicu i ukoliko ima i najmanje trunke interesa u vašem partijskom bivstvovanju, onda i niste za DS.
A neko reče da liči na Titovu partiju, ali kada Đilas bude MARŠAL.
I treba nam maršal, takav smo narod da radimo samo kad nas biju po leđima.
Nikad nisam video da naprednjaci ovako dobro poznaju gramatiku i da koriste tastaturu, ili su sve to samo bivši članovi DS-a, koji će čim Đilas osvoji vlast u Srbiji opet da pokucaju na pokajnička vrata, i tako sve u krug.
To su najveći kritičari u Srbiji koji nikad nikad neće da učine dobro ni zbog sebe, a kamoli za druge.

Zoran_KG

pre 11 godina

Kakva bruka za DS. Oni koji su radili protiv "onog" DS-a, iz 2003., 2002., 2001.,..., danas su u vrhu stranke i upravljaju njome. Od veceras ova stranka ostaje bez glasova i podrske na izborima od moje porodice i mene.

zmitjkoe

pre 11 godina

ovi su kao komunisticka partija
(zbunjen, 25. novembar 2012 18:55)

Mislis kao izbace samo jednog kandidata i onda svi glasaju za tog jednog koji tako uspeva da pobedi. Kao u SNS, na primer. Ne znam sta ti je danas?

Posmatrač

pre 11 godina

Primetih da današnjim DS govornicima glas dobro podrhtava i nema nekog samopouzdanja što nam govori da oni dobro znaju gde su doveli Srbiju i gde im se trenutno nalazi DS. Dosta nam je njihove demagogije.

Demokrata

pre 11 godina

Posle svake izborne skupstine DS je izlazila jaca i vracala se na pobednicki kolosek,a tako ce da bude i ovog puta jer da bi se stranka reformisala i vratila se na svoj pravi put potreban je rad i samo rad na svim nivoima organizacije,a sa novim predsednikom ne sumnjam da ce stranka to i da ucini,jer ne samo stranci vec i ovoj zemlji je potreban neko sa viziojom i resenjima i idejama da se resi neki problem,a ne samo sa praznim pricama!Raduje me cinjenica sto je ovaj covek dosao na celo DS-a jer je to jedini covek posle Zorana Djindjica koji je zaista radio u ovoj zemlji,dal je ridji,dal je tajkun,dal je vlasnik novina televizija i ostalih medija mene to ne zanima,vec samo rad,jer rad pobedjuje,a on gde god se pojavio je izasao kao pobednik ne bitno dal u Beogradu,stranci....kod nejga u timu mogu da funkcionisu zajedno i SPS i LDP i LDP i DSS,al sve je to deo timskog rada i politika se ostavlja po strani.A on ce i dalje nastaviti da pobedjuje i pravi sve bolje i bolje rezultate,pa makar i po cenu toga da bude u Vladi sa SNS-om,u istoj vladi u kojoj ce biti kvalitetni kadrovi,u Vladi u kojoj Mrkonjic nece moci da se setka po Becu,a Velimir ILic nece "raditi" po satrama i kafanama vec u Vladi u kojoj ce svaki ministar raditi i vikendom,obilaziti svake nedelje po dve opstine ili grada u Srbiji,gde ce ministri koristiti sluzbene automobile samo za putovanja van Beograda,a direktori javnih preduzeca ih uopste nece imati jer ce ih kupiti od svoje plate!RAD,RAD I SAMO RAD!

St.Louis

pre 11 godina

(Pera detlić, 25. novembar 2012 23:33

Ti si jedan od onih kojima je BoTa idol zbog lepote, zbog savetnika muzicara tzv elite, koji izlaze zasukanih rukava u belim kosuljama, koji piju kafu sa Colicem dan pred izbore itd....Druze u Americi bi takve nazivali playboy-evima, a nikako akademskom elitom koju ti toliko forsiras! Ostavi se SNS-a, nije Srbija SNS, a u ostalom koliko vidim vise su uradili za 4 meseca nego tzv demokrate za 12 godina. Sto puta cu uvek vise deniti postena coveka makar i sa osnovnim obrazovanjem bio, nego neku itangu sa fakultetom. Sve najbolje...

nono

pre 11 godina

Uzas,da mi vodi stranku covek koji ne vidi dalje od kruga dvojke. Sramota. Tadic jeste izgubi. pred.izbore,ali sto puta je veci lider od ovog direktora.

Jelena

pre 11 godina

Nazadnjaci bolje mislite kako da nas još više ne uništite dok ste na žalost na vlasti nego da nekog ko je od naroda dobio poverenje a nije ga krpio kao vi pljujete, jadno je... A da vi ne znate šta to znači.

Goran

pre 11 godina

Ds-u preba nov lider, nov imidz, nove ideje i nova energija. Vreme je da stranka svu svoju energiju upotrebi za donesenje promena unutar same stranke, kao i Srbije, da svoje kvalitetne kadrove uposli na pravi nacin i da se ujedini pod cvrstom rukom novog predsednika.

tasel

pre 11 godina

Ako menadzer Dilas i propali DS zaduzi do, kao sto je to uradio sa Beogradom ,ova zemlja dugo nece imati nikakvu pa ni ovako jadnu i losu opoziciju, sto u stvari i nije tako lose, s obzirom o kavim se jadnicima i radi...

Filip

pre 11 godina

Dobro je za Srbiju da ce najzad imati jaku, dobru i konstruktivnu opoziciju. Ova vlast je vec mnogo glupih stvari uradila a da im niko ni rec ne kaze!

Goran

pre 11 godina

Sta je naprednjaci? vidim na svim forumima ste krenuli u pljuvanje, Aca naredio ali dzabe vam sve dolazim vam uskoro kraj. Da li vas je neko obavestio da ste na vlasti i da su izbori davno zavrseni, bavite se platama, penzijama, kanalom do Soluna, zaverama, prisluskivanjem i malo sobom. A mozda mislite da ce ovaj narod vecito da zivi od vasih svakodnevnih zamlacivanja, laznih obecanja, zaduzivanja koje nasi unuci nece moci da plate, nikla, skriljaca...

Janko

pre 11 godina

Mnogo gotivim Pajtića, mislim da ga sad ovi provociraju samo zato što je druga partija.. pa ga hvataju na foru secesionizma iako to veze nema s mozgom.

Dana

pre 11 godina

Reorganizacija rada stranke i utvrdjivanje horizontalne, vertikalne i dijagonalne odgovornosti, to su potezi koji ce DS vratiti na vlast.

Misha liberal

pre 11 godina

Demokrate govore da su odgovorna socijaldemokratska partija. Djilas je na funkciji gradonacelnika sasvim opravdao tu tvrdnju, posvecujuci posebnu paznju najugrozenijima u Beogradu. Iskreno verujem da takvu politiku treba da realizuje u celoj Srbiji i da ce za nju na prvim sledecim izborima dobiti veliku podrsku.
(Socijaldemokratske vrednosti, 25. novembar 2012 23:23

Mislis kad je raselio bose i gladne Rome 2008 a 2012 ih smestio u montazne kontejnere za politicki marketing..

igorpl

pre 11 godina

Još samo da dodam ovo. Angažovati tolike partijske pijune da lupaju minuse na komentare koji su na mestu je gore nego BEDNO!
Ds je postala sramota od stranke vraćam vam sutra knjižicu definitivno!

Vesna_bg

pre 11 godina

Vreme je da se stranka sabere i da ponovo postane jedinstvena i ujedinjena oko jednog cilja - a to je bolji zivot Srbije, jer je to nesto sto aktuelna vlast sigurno ne moze da nam obezbedi.

Svasta

pre 11 godina

E sad ste ga zarubili do kraja. Svaka cast DS-u, propasce brze nego radikali, a ovi kad ukapiraju da mogu da vladaju 100 godina sa ovom opozicijom mi smo propali.

Negde van Beograda

pre 11 godina

Lako je biti gradonacelnik Beograda,koji muze celu Srbiju,a gradonacelnik samo 'rasporedjuje' te pare...
Sto nije bio gradonacelnik neke oronule Planke,pa da je uzdigne?

Naravno da su Beogradjani za njega,
ali i dalje nije Beograd,cela Srbija.

anti-kp-ovac

pre 11 godina

ovi su kao komunisticka partija
(zbunjen, 25. novembar 2012 18:55)

--- Pa sta? Danas je Komunisticka partija Austrije na izborima u Gracu (drugi grad po velicini u Austriji) osvojila drugo mesto i 20% glasova. Komunisticke partije u demokratskim sistemima igraju po demokratskim principima. Poredjenje ovih partija sa KP bivseg Istocnog bloka je danas smesno. U novoj demokratskoj Srbiji ima mesta i za jednu KP, zasto da ne?

Pančevac

pre 11 godina

Đilas predsednik,Vesna Martinović i kao još neki...potpredsednici?

Ovi su stvarno prsli.

Kada bi sada bili izbori,ne bi prešli cenzus.

Demokrata

pre 11 godina

Posle svake izborne skupstine DS je izlazila jaca i vracala se na pobednicki kolosek,a tako ce da bude i ovog puta jer da bi se stranka reformisala i vratila se na svoj pravi put potreban je rad i samo rad na svim nivoima organizacije,a sa novim predsednikom ne sumnjam da ce stranka to i da ucini,jer ne samo stranci vec i ovoj zemlji je potreban neko sa viziojom i resenjima i idejama da se resi neki problem,a ne samo sa praznim pricama!Raduje me cinjenica sto je ovaj covek dosao na celo DS-a jer je to jedini covek posle Zorana Djindjica koji je zaista radio u ovoj zemlji,dal je ridji,dal je tajkun,dal je vlasnik novina televizija i ostalih medija mene to ne zanima,vec samo rad,jer rad pobedjuje,a on gde god se pojavio je izasao kao pobednik ne bitno dal u Beogradu,stranci....kod nejga u timu mogu da funkcionisu zajedno i SPS i LDP i LDP i DSS,al sve je to deo timskog rada i politika se ostavlja po strani.A on ce i dalje nastaviti da pobedjuje i pravi sve bolje i bolje rezultate,pa makar i po cenu toga da bude u Vladi sa SNS-om,u istoj vladi u kojoj ce biti kvalitetni kadrovi,u Vladi u kojoj Mrkonjic nece moci da se setka po Becu,a Velimir ILic nece "raditi" po satrama i kafanama vec u Vladi u kojoj ce svaki ministar raditi i vikendom,obilaziti svake nedelje po dve opstine ili grada u Srbiji,gde ce ministri koristiti sluzbene automobile samo za putovanja van Beograda,a direktori javnih preduzeca ih uopste nece imati jer ce ih kupiti od svoje plate!RAD,RAD I SAMO RAD!

mail

pre 11 godina

Ne znam da li je bilo slucajeva, sem u diktaturi, da je neko postao tako omrazen, nakon silaska sa vlasti, kao sto se to desilo Tadicu (ono grebanje za funkciju je bilo stravicno). I da je neko postao tako omrazen, pre nego sto je dosao na funkciju, kao sto se to desilo sada Djilasu. Ne znam da ocenim rad vlade nakon 100 dana, ali zuti nestadose nakon 100 dana. Zalosno u koga smo verovali.

goca

pre 11 godina

da li su te nazovimo reforme u koje ste nas ubeđivali ili su i to bila samo lažna obećanja.Ja na čelu DS-a opet vidim iste ljude koji su ga doveli tamo gde sada jeste.Očigledno je da neumete da vidite vaše greške!

bivsi simpatizer

pre 11 godina

Gde će im duša, zar im malo bilo da nas istresu iz gaća pa će sad da se reorganizuju i gaće da nam skinu. Sve moj do mojega.

Boban

pre 11 godina

...neka joj je laka zemlja...mislim Demokratskoj Stranci...

1. Kapitalizam i sociajaldemokratija / kapitalisti i socijaldemokrate? -- malko nespojivo..
2. Usred afera, ne ulazeci u to koje su i da li su imalo istinite, odrzavate i birate Predsednika?!?
3. Promenjeno sta? ili ko?
4. Preorana institucija pre 8-9 godina se grcevito bori za opstanak..
5. Glasove intelektualnih struktura, koji su vam bili stozer, cete moci da dobijete nikad...

mozda je zgodna promena imena u Tehnokratska Stranka?

Saki

pre 11 godina

Djiki je olicenje "postenja","morala" i svih ostalih ljudskih vrednosti,i zato ce DS,sada kada je on na celu,zauvek biti izbrisana iz srpske politike!

Tamara

pre 11 godina

Drago mi je sto je na mesto predsednika stranke dosao novi covek, sa novim idejama. Ds-u su bez sumnje potrebne promene i "sveza krv", to se vec neko vreme oseca, a Djilas je pravi covek koji stranku moze da vrati na onaj polozaj koji sa punim pravom zasluzuje - a to je mesto vodece i najsnaznije stranke u zemlji.

Nico

pre 11 godina

Sad ce sigurno naprednjaci da krenu da ruse vlast i u Beogradu, evo videcete.
(kladionicar, 25. novembar 2012 20:44)

Možete samo da krenete i ništa više, jer kada krenete vi, krenućemo i mi, pa ćemo videti....

stari merkator

pre 11 godina

Uništio državu, uništio stranku, a oni menjaju statut da bi mu odali počast.
Bravo majstori: bez nas glasača se može, važno je da ste namirili Tadića.
Još samo Beli Dvor da mu izgradite.

Обичан поштен грађанин

pre 11 godina

Њих не опере три Дунава,а не да им крене са Ђиласом...

Збогом вама,некадашњим 'демократама'.

inode

pre 11 godina

Moje saucesce Demokratskoj Stranci,sa ovim na celu idete u propast.Da ste samo sacekali izbore jel danasnja vlast nebi dobila vise ni u ludilu a vi ovakvom promenom ste samo zbunili glasace da sad neznaju ljudi koji je gori od goreg
Jedina mogucnost je sad (kad dodju izbori) da uzmemo motke u ruke i da svu ovu bagru od politicara proteramo iz zemlje(sve do jednog) da bi mogli oni ljudi koji nesto vrede da vode ovu Drzavu

el chupacabra

pre 11 godina

Vama, "mladjima", rodjenim posle 1980-te godine, ako niste znali kako je bilo u komunizmu pod Titom i CKSKJ, pogledajte današnju "izbornu skupštinu" DS. Posipanje pepelom, "drugarska kritika", par smena, horizontalna rotacija, mlaćenje prazne slame, izbor novog rukovodstva i zakletva istom na vernost...I isemo pesma:"Što je više kleveta i laži, Djilas nam je miliji i draži"!
(Sa 22 si tropa, 25. novembar 2012 19:46)

ZAHVALJUJEM doticnom, postedeo mi prstiCi i tastaturu

Banat

pre 11 godina

Vlahovic,Petrovic,Sutanovac,Ruzica,Cvetkovic itd. itd.
sa Djilasom na celu.
Koliko li je stotina miliona evra teska stranka,privatno...?

Jos samo da promene ime,umesto demokratska u biznis...

qwerty

pre 11 godina

Lično sam voleo da Tadić ostane na čelu DS, no mislim da će i Đilas biti dobar lider... jedina stvar koja mi se u svemu ovome ne dopada jeste birokratizacija DS! Tu mislim na 7 umesto dosadašnjih 5 potpredsednika, funkciju počasnog predsednika, funkciju generalnog sekretara pored (običnog) sekretar, veći broj članova GO, etički odbor, savet za saradnju sa sindikatima, centar za edukaciju... Čemu tolike funkcije i toliki Organi stranke? Smatram da je sve to nepotrebna birokratija zbog koje organizacija DS liči na nekadašnju KPSS!

Ja

pre 11 godina

Voleo bih da najveća opozicijona stranka sada sa novim rukovodstvom pokaže vladajućoj većini gde su nas doveli za ovako kratak vremenski period. Već je vreme da se ruši vlast.

Za mene DS vise ne postoji

pre 11 godina

Ne moze Djilas meni da se izvini zbog neispunjenih obecanja a da pritom glavni lazov, koji je tim istim obecanjima mahao na sve strane samo da bi dobio glas u trci sa zlim Tomom Nikolicem, da postane pocasni predsednik stranke.
To je ista situacija kao sa Hagom i Gotovinom, zna se ko je odgovoran ako nikako drugacije ono barem po principu komandne odgovornosti a onda da se taj amnestira.
DS je stranka bez snage da sprovodi ono sto je potrebno. Tako isto nisu mogli da se principijelno postave prema Dacicu nego su ga lepo rehabilitovali praveci koaliciju sa njim. Sada se taj isti princip primenjije na Tadica i ekipu. Ne interesuju me vasa izvinjenja jer ona ocigloedno sluze samo da se umanji steta koju ste sami sebi napravili. vas ne interesuju principi vec gola vlast da biste se obogatili jer da vas principi interesuju vi biste po njima i postupali. Sada je potpuno jasno da ste interesno udruzenje neprincipijelnih ljudi za koje jedino moze glasati neko ko isto tako nema principe. Neka vam je bog u pomoci mada ni on vam ne moze pomoci jer sami sebi ne zelite da pomognete.
Danas je DS pljunula na sve ono u sta je pokojni Djindjic verovao.

Obrazovani bivsi glasac

pre 11 godina

Cestitke novom rukovodstvu DS-a.
Oni koji su bili zaduzeni da uniste DS po nalogu Udbe su relativno uspeli u tome, kada su na silu ocistili DS od svih kadrova bliskih Zoranu Djindjicu, sve do cistacica koje su odrzavale prostorije stranke.
Glasove obrazovanih gradjana Srbije dobicete opet kada se procisti cela stranka od ubacenih saradnika Udbe koji su jos uvek na raznoraznim pozicijama u DS-u.
Koji su to ljudi, znate vec i sami, niste mali.
Srecno u ponovnom uspostavljanju izvorne gradjanske Demokratske stranke, one stare Demokratske stranke koje se Udbasi u Srbiji iskonski boje , stranke koja ce konacno povesti Srbiju napred.
I sledeci put kada bude glasanje u Skupstini Srbije o otvaranju dosijea Udbe, obavezno glasajte ZA, da ne bude kao prosli put da neki iz DS-a predlazu otvaranje dosijea Udbe za 2067-u godinu.
Prethodna garnitura iz DS-a ce ostati upamcena kako nije zelela da glasa za otvaranje dosijea Udbe iako su imali tada vecinu u Skupstini Srbije da izglasaju taj zakon.
Zasto nisu, pitajte ih sami.
Srecno!

Kritičar događanja

pre 11 godina

Negovim izborom demokratija sigurno nije ništa dobila...demokratija će se sve više seliti iz DS...a biznis će sve više ulaziti u DS....

iskustvo uci

pre 11 godina

Samo da podsetim tapsace, Djilas je jedan od razlga zbog kog ste popili bele listice i izgubili izbore. Eh, da, i spremajte cvece za Mirin docek. Sada je izvesno.

noisy43

pre 11 godina

Zaista sam zadovoljna zbog njegove pobede i sigurna sam da ce doneti puno neophodnih promena stranci. (Sinisa, 25. novembar 2012 20:57)
Na prošlim izborima sam glasala samo za Djilasa, na sledećim ću za celu stranku jer je ovo pravi izbor. (danko.miljkovic@gmail.com, 25. novembar 2012 20:41)
HAHA! Daj obratite malo paznju, k'o da ne primate platu za ove komentare. :-)

The light

pre 11 godina

Ne znam zasto se ovde vecina naziva komentatorima, meni vise podsecaju na lupetatore. Ne shvatam zasto veliki broj ljudi u SRBIJI NE PRIHVATI konacno da samo DS moze voditi drzavu. Da objasnim neupucenima iz te stranke imamo predsedavajuceg u UN i koliko cujem dosadasnji predsednik stranke G-din Tadic ce uskoro preci u savet evrope zar se neznate ponositi time i zar nevidite svetliju i olaksavajucu buducnost. U citavoj evropi gradjani biraju svoju vlast i postuju a ne vredjaju i omalovazavaju posebno ne ovako javno. Jos samo da dodam dragi moji lupetatori koliko god se vama nesvidjalo ipak svatite da Srbijom upravlja DS ,dosada a i od sada i ne brinite bice bolje uskoro samo malo realno i logicki razmisljajte a ne politicki pristrasno...

Aleksandar

pre 11 godina

Odlično! Ovim je DS zašrafio definitivni kraj svog političkog delovanja i upisao sebe na fusnotu istorije. Još samo malo strpljenja i ovoj fusnoti će se pridružiti još LDP, SPS i DSS. A u skorijoj budućnosti, nadam se, i SNS.

ALEDEN22

pre 11 godina

Dobro je rekao Djilas da DS treba da se izvini narodu Srbije sto su ga doveli na prosjacki stap, a usput se te isti lideri enormno obogatili na celu sa novoizabranim predsednikom.

Stari Rabra

pre 11 godina

Koje istinske intelektualce danas ima DS? Pre dvadeset godina su vrhove svih stranaka činili vrhunski filozofi, istoričari, književnici i uvaženi profesori humanističkih nauka a danas karijeristi bez profesije i stručnosti. Žalosno...

Nikola

pre 11 godina

Pa on je totalni anonimus.Jak je u bg jer je tu gazda,distancirao se svo vreme od ds-a.Bez te funkcije gradonacelnika i ne postoji,sad su automatski pali za 10%.Jedino sto ih drzi je te kinta koju pokrali,bez nje su 8% max stranka.Ali nvm spustice se na zemlju tek za 4god,pa onda mogu da krenu u reformu strnake.Promesali se malo,ovi "radnici" na lokalu zamenili ove sto se slikali a ovi drugi ce sad da zaradjuju, i sad misle sad ih narod smatra za novu stranku,smesno.

a sad adio

pre 11 godina

I kako ovaj misli da pobedi u situaciji ( pređašnjoj ) u kojoj ne može da kontroliše i ucenjuje medije ? Ja za ovakvu DS , sa tajkunom na čelu, glasati neću !!!!

Srki

pre 11 godina

Dosta smo slušali i čitali samo o hapšenjima, neće se narod od toga hleba najesti. Vreme je da se krene u prave projekte, da se borimo za bolji i kvalitetniji život porodica, za ćeliju društva. Ovaj čovek očigledno zna kako da to sprovede. Umesto što ceo dan sedite, komentarišete i samo se žalite i krivite druge za svoje neuspehe u životu, zar ne bi bilo pametnije i bolje da usmerite Vašu energiju u stvari koje će učiniti da i Vama bude bolje?!

travis bickle

pre 11 godina

ne znam, mislim da ce DS sa Djilasom i Pajticem da spadne na niske grane.... ne kazem da nije trebala promena u DSu ali ovakva definitivno ne

Malecka

pre 11 godina

Kompleksi su cudna stvar, strah jos cudnija. Neverovatno je to koliko se mali ljudi plase velikog coveka kao sto je Djilas. Ono sto ja kod njega cenim je sto ne govori sam o sebi, ne provodi 10 sati tako sto interpretira svoje oratorske sposobnosti, vec provodi 15 sati radeci! Pusta da tezultati govore za njega. Zato mi je drago sto je danas dogurao tu gde jeste!

smesko

pre 11 godina

1. Al' se iznenadih!
2. Kasno su se setili da kritikuju svoj ucinak!
3. Ako i dok sadasnja vlast dobro bude radila, mogu samo da sanjaju vlast!

Goran

pre 11 godina

Vi iz SNS-a nemoj da brinete za DS. Neka propadne ako se ne reformiše i ne ponudi nove ideje i energiju. Brinite vi šta ćete da uradite s vlašću kju ste formirali. Kosovo da sačuvate jer će Crkva da vas prokune ako ga ne sačuvate. Što propusti Irinej dodaće Koštunica. Miškovića, Miliju,Drakulića, Bekoa,hehehheheh,da spakujete a da 50000 radnika ne ostane bez posla. Amere da ispoštujete, da bi opet kupili koju emisiju obveznica da bude kinte u budzetu za penzionera a da ujedno ne zaj...te Ruse itd. E,o tome vi brinite....lako ćemo mi za za DS ona je opozicija. Sad pokažite 100 milojardi investicija, okretanje ka drugim tr¿ištima, nema veze što Vučko ide uKanasu i SAD po investitore kad fali Rusa.....i tako dalje. Velika očekivanja...daj rešenja.

cekaju

pre 11 godina

Polako, prvo morate da se procitite, ocitstite, prodjete kroz katarzu.
Da zaboravimo na sve swinjarije koje ste napravili pa za jedno 10 godina
dobicete drugu sansu.

Max

pre 11 godina

"Nama ideja nije profit, već srećne porodice koje vide budućnost u ovoj zemlji za sebe i svoju decu", rekao je Đilas.

Kao da je ovo izgovorio vodja sajantologa :) , mislim ovo: profit, srecne porodice, kad ono Djilko ;)

Dzoni

pre 11 godina

Wow koja neizvesnost..srecan vam izbor tajkuna za precednika koji se obogatio dok je sedeo u drzavnoj fotelji..ako vam je to reforma svaka cast.

Nemanja

pre 11 godina

Kao sto je Darvin jednom rekao: "Ne opstaje najjaca ili najinteligentnija vrsta, vec ona koja se najbolje prilagodjava promenama." Vremenom se okolnosti menjaju i stranka isto tako mora da se menja, prilagodjava novonastalim promenama, a kako bi bila vodeca stranka - i da ih predvidja. Zelim Djilasu svu srecu, ceka ga bez sumnje puno posla, ali isto tako smatram da u ovom momentu ne postoji bolji covek za tu poziciju.

maja a.

pre 11 godina

A sto niste napisali u vesti da je Djilas rekao i da je "Tadic najbolji srpski politicar u poslednjih nekoliko decenija". Znaci, bolji i od Djindjica?!? Iskreno zalim zbog toga na sta je DS spala. Tuzno za Srbiju!

Јужни Банат, Панчево

pre 11 godina

Весна Мартиновић, жена коју у сопственом граду велика већина људи не може очима да види, треба да буде потпредседник неке стране која намерава да се врати на власт једног дана?

jedrilica

pre 11 godina

Predizbornmi govor sadsnjeg predsednika DS-a je ispod svakog nivoa..covek nema ideju..nema viziju...Strasno je sto su demokrate oterale Tadica koji je mnogo stopa iznad Djilasa. Stranku su preplavili ljudi bez stava i politickog profila..Nije ni malo svetla buducnost Srbije!!Sramota!

BonoBo

pre 11 godina

Siva eminencija izlazi iz senke Borisa Tadica, Miki Rakic stupa na politicku scenu Srbije - Apprentice konacno postaje Sith Lord. U pozadini se cuje muzicka tema Imperije, Mikijev podbradak se ritmicno talasa.

Genije

pre 11 godina

Kada pred sledeće izbore zasija punim sjajem Bus plus slučaj biće kasno da ova stranka shvati šta je danas uradila... I ne mnogo pametnom - dosta!

FR+++

pre 11 godina

U srbiji JOS NEMA demokratskih stranaka!

Sve su to vise manje KLIKE . NEZRELE PARTIJE , bez vizije

za SRBIJU !!!

I to je DOKAZANA CINJENICA sve do danas .

SAME CISTE PARTOKRATIJE !!!
Vama svima samo EU moze pokazati put !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ALEDEN22

pre 11 godina

Dobro je rekao Djilas da DS treba da se izvini narodu Srbije sto su ga doveli na prosjacki stap, a usput se te isti lideri enormno obogatili na celu sa novoizabranim predsednikom.

Nikola S.

pre 11 godina

Nemaju hrabrosti članovi DS da glasaju za Kuzmanovića. I dalje ostaje Tadićeva doktrina da su glasači tu da glasaju onako kako im on kaže, a ne na osnovu ličnog odgovornog promišljanja i korišćenja mogućnosti izbora, što je ne tako davno izgledalo kao utopija. Kao da će sada glasači na nekim novim državnim izborima pohrliti da glasaju za Demokratsku stranku samo zato što je Tadić smislio da je dobro da Đilas bude predsednik D.S.

Vladan Grujić

pre 11 godina

Đilas je danas postao predsednik stranke koja nije na nuli. Ona je u DEBELOM minusu. Najbolji pokazatelj stanja duhova u DS-u je činjenica da je ovaj drugi kandidat-anonimus dobio čak 368 glasova. Srbiji je ipak potrebna jaka DS i ja im želim sreću.

Biznis stranka

pre 11 godina

Bolje bi prosli kod gradjana da su navatali prvog sa ulice i pravo za predsednika...

Ovo je zakucavanje kraja demokratske stranke.
Ubuduce ce se boriti za cenzus...
i to samo zahvaljujuci nekim glasovima iz beograda.

Bojana

pre 11 godina

Niko ne moze da vecno bude na isto poziciji, bilo da je u pitanju vlast, bilo da je u pitanju pozicija predsednika stranke. Ds-u, kao i svemu na svetu je potrebno da se krece, menja, prolagodjava promenama, a jedan od nacina jeste sigurno da se promeni prvi covek partije. Mislim da ce i Ds-u i politickoj sceni Srbije prijati promene.

Dejan

pre 11 godina

Lepo je Djilas rekao da DS treba da omoguci gradjanima da vide svetlo na kraju tunela, znaci trebaju nam ljudi koji ce da budu potporni zidovi u tom tunelu, a svi koji su danas izabrani su istrajni i sposobni i ljudi koji ce nas u skorijem vremenskom periodu izvesti iz krize.

Laki

pre 11 godina

Znaci prodali ste se za male nekom ko ne vidi da je na kraju puta od svoje umisljene velicine.

Zbog toga ste proslost.

Hvala Vam sto ste gradjane konacno ostavili na miru !

esb

pre 11 godina

Ovi naruceni komentari su stvarno uzas koliko su glupi. Kao da vam ih pisu deca iz osnovne skole za temat 'Zasto volimo Dragana Djilasa'. Cak i Slobini telegrami podrske su izgledali spontanije.

Ivan

pre 11 godina

Sada ozbiljno treba da se povede borba protiv novopostavljenih kriterijuma izbora muzičkih "starleta" za poslanike, "predsednika" pečenjara i muzičkih menadžera za direktora javnih preduzeća i svih ostalih poljuljanih vrednosti u srpskom društvu.

Drug Božanski

pre 11 godina

Za mnoge će reorganizacija stranke biti bolna. Danas je puno Brankovića ali malo Obilića.
"...Gledajte u budućnost. Gledajte u budućnost i tamo ćemo se sastati vi i ja..."

Miloš Ilić

pre 11 godina

Da li ovo znači da podnosi ostavku na mesto gradonačelnika ili imamo još jednog "superman"-a u srpskoj politici koji radi 25 sati dnevno (svaki dan ustaje sat vremena ranije).

Uzgred: šta nam bi sa "najboljim" kadrovima DS u proteklom periodu : Trivan, Petrovic, Šutanovac ....?

Šiznilend

pre 11 godina

Demokrate,kako vas nije sramota da imate samo dva kandidata za predsednika,jer to uopšte nije demokratski.Vidite,kako SNS,DSS,LDP....
imaju uvek jednog kandidata.E,to vam je demokratija i zato se ovde mnogi čude i zgražavaju,i s pravom vas upoređuju sa Titom i njegovom partijom.

sadrzajno

pre 11 godina

Breacking news....breacking news....,breacking news....,veceras u Sava centru ,na Novom Beogradu ,za predsednika Demokratske stranke izabrase sasvim ocekivano Dragana Djilasa. Zao mi coveka sto je morao da se cima do Sava Centra i narusava svoj mir...Bolje da je gledao neki dobar film,sigurno bi bio sadrzajniji,nego ovi izbori u stranci.

NikolaNbg

pre 11 godina

To smo vec znali i pre.Trebalo bi sad malo vise govoriti o tome kako se ovo desilo?Kakvu viziju ima Dragan Djilas,koju politiku ce on to sprovoditi.Strasno!

sovica

pre 11 godina

Ponekad slika govori vise od komentara (sl.br.1 u tekstu).
Molim DS za odgovor: da li pocasni predsednik i dalje pocasno koristi vilu na Dedinju koja kosta 10.000 evra mesecno ?

Marija

pre 11 godina

Dobila sam juce kadadsku vizu...

Ne znam sada da li da muz i ja cekamo da se DS vrati na vlast ili da idemo?

Dragane, zao nam je (pisemo zajedno muz i ja) ali mi idemo...

milance

pre 11 godina

umesto sedenja ispred monitora ikuckanja protiv ljudi koji nesto rade i koji su vase kandidate ostavili sa 15% razlike, zasucite rukave i nesto u zivotu uradite, jedan cvet posadite ako drvo ne umete.

DraganChe

pre 11 godina

"Uskoro plan za izlazak iz krize"
Pa dobro de, ne smejte im se toliko.

Oni su nas tu i doveli pa valjda znaju kako nazad. Možda je Đi-do San bacao mrvice hleba kako se ne tom putu ne bi izgubili. A šta ako ih je gladan narod pojeo? A šta ako poslodavcima, a Đido je jedan od njih, SAVRŠENO odgovara da mi radimo za 300 EUR mesečno?

Op op, Đido style!

ha

pre 11 godina

Pa sta onda? Dobio je da bude celnik jedne stranke. Sad.. gde ce ta stranka da bude za tri i po godine....??
Al' kad malo bolje razmislim mi kao narod uopste nemamo memoriju.....
Svasta moze da se dogodi:(..

kvazimodo

pre 11 godina

o kakvoj krizi prica djilas. kod njega nema krize, pravi decu, siri se i razvija. svaka sekunda na rts-u donosi mu milione, svaki put kad se otkucamo u bus plus-u, djilas trlja ruke...krizu dobro poznaje dobro obican svet, a ne ovi sto prosipaju suplje fraze...

Diamond in the sky

pre 11 godina

Eticki odbori, saveti, centri za edukaciju...ma kakvo je to praznoslovlje? O cemu vi ljudi pricate. Ok je da svoje tzv. clanove ubedjujete u to, ali je bezveze da takve stvari pominjete javno. Ispiranje mozga sirokih javnih masa i kosenje zelenih povrsina :-) Pa ko jos veruje u "demokratske" ideje i dzentlmentske dogovore pocasnih clanova i iluminatskih lidera. Gospon Djilas je isterao(sto treba dvojako da se cita) svoje i svaka mu cast, Konacno je "demokratska" opozicija i zvanicno postala nevidljiva. E sad treba kontrolisati, savetovati i obrazovati se u nevidljivosti. To ce biti malo teze, jer ne znam cime ce animirati pregladnele buduce clanove s obzirom da stari clanovi toliko siti odlaze na vecni Istok da ni mrvice za ove nove nisu ostavili. Gospodin Djilas rece da ce smisliti "nacionalni"(trebalo bi ovom marketing magu obajsniti znacenje te reci) plan za izlazak iz krize. Verovatno je mislio da se dogovori sa kamaradima(posto su svi oni Cercilovi potomci) da se nesto para vrati u kasu pa da se talasi uzburkanog Srbskog crnog i sve crnjeg mora smire. Teska borba. To je kao da se dve ruke zavucene u isti dzep svadjaju da li ce ili nece i koliko ce tj, nece vratiti. Duboko....

Sinisa

pre 11 godina

Nema potreba da se i dalje na vaznim pozicijama cuvaju ljudi koji svoj posao ne obavljaju na adekvatan nacin. Ako neko ne obavlja svoju funkciju kako treba - bice smenjen. Kod Djilasa mi se oduvek dopadalo to sto ne tolerise neradnike i sto se nikada nije libio da potegne pitanja o kojima niko nije zeleo da govori i javno opomene clanove DS-a za koje smatra da se ne ponasaju u skladu sa pozicijom na kojom su. Zaista sam zadovoljna zbog njegove pobede i sigurna sam da ce doneti puno neophodnih promena stranci.

Laku noc

pre 11 godina

"Nama ideja nije profit, već srećne porodice koje vide budućnost u ovoj zemlji za sebe i svoju decu", rekao je Đilas.

Pazi ovako vama nije ideja vec realnost profit a srecne porodice su vam zadnja rupa na svirali. I ja sam nekada glasao za Vas zbog ovog drugog a dobili smo samo da vi povecate svoj profit.

Jeste bilo korupcije i pre vas ali vi ste je uvecali enormno.

Dule Zemun

pre 11 godina

U Ds-u je definitivno bilo potrebno promeniti neke stvari, dovesti nove ljude i sveze ideje. Tuzno je samo sto je dopusteno da se dize mesecima ovolika buka oko toga i iznose odredjene stvari koje su trebale da ostanu unutar stranke, a na taj nacin skrece paznja sa kardinalnih gresaka koje pravi vlast i da im cini usluga. Na dogadjaje u stranci privlaci negativan publicitet, umesto kritikovanja nacina vodjenja zemlje. DS je trebala da ostane slozna i da kroz promene prodje bez ovolikog skretanja medijske paznje, ali to vreme je sada u proslosti, treba gledati napred i izvuci najbolje iz trenutne situacije.

malo je mnogo i nova funkcija i novi izbori

pre 11 godina

Treba Djilas sada da se dokaze u celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu Bili su izbori, zasto se nije kandidovao za premjera ili predsednika. Novi predsednik DS nije pomagao u izbornoj trci svom sada pocasnom predsedniku, a onda se uz prepucavanje sa pocasnim dogovorio da dodje na ovaj polozaj, e tu se vidi da Djilas ne zna javno da se izbori za ono sto zeli u politici.
Ako se misli da treba da budu novi izbori onda Djilas neka se javno izjasni o tome a ne da cekamo odluke tajkuna.

predrag

pre 11 godina

Bez Vuka Jeremica u celu DS-a necete imati nikada dovoljno uticaja u vladajucoj vecini. Taj covek bi u svakoj stranci bio pozeljan za izborni rezultat osim u DS-u. Pocnite da se navikavate da budete opozicija u buducnosti. Vucic ako zavrsi posao, nemate niakav osnov da ponovo dodjete na vlast.

dejan

pre 11 godina

Sa Djilasom je definitivni kraj DSa, koja, relano, da nije bilo Djindjica, nikad ne bi ni imala moc kao sto je imala do pre 6 meseci. Zavrsava se jedno ruzno poglavlje istorije Srbije. Kad su neki ljudi imali sansu da od Srbije naprave normalnu drzavu, a napravili su tugu, jad i bedu, iskoristivsi za sebe sve sto se moglo iskoristiti. Treba debelo da se zapitaju koliko su losi bili kad smo umesto njih morali da izaberemo bivse radikale. Djilas ako zeli da napravi nesto od svoje stranke, treba da pohapsi pola rukovodstva, zajedno sa samim sobom.

Tarzan

pre 11 godina

"Nakon izbora za predsednika DS rekao je da u narednim mesecima svako mora da učini koliko može da bi građani nakon 20 godina videli svetlo na kraju tunela. "
hahahahahahahahahahahahah.......pa jos par puta po toliko godina i bauljacemo u totalnom mraku zbog svih vas na politickoj sceni gde vam je JEDINI i ISKLJUCIVO JEDINI cilj da punite svoje dzepove......

Marko

pre 11 godina

Nije mi jasno zasto se svi vazniji funkcioneri vec nisu povukli iz stranke, kako ih nije sramota da i dalje budu tu kao da se nista nije desilo, jos se grabe za internu vlast u stranci i nadaju da ce opet da budu izvrsna vlast u drzavi , posle svih afera, lazi, lopovluka i nerada. Ako se oni vrate na vlast ja idem da kampujem ispred skupstine dok ne pokrenem novi 5 oktobar a da kojim slucajem nisu izgubili vlast na prethodnim izborima imao sam nameru da to isto uradim, jer jednostavno nisam mogao da ih smislim vise.

dzox

pre 11 godina

Mozda ce vratiti sve novce i imovinu sto ste pokrali za proslih 12 godina. Zbog vas ja nemam posao jer ste pre pada sa vlasti uzeli veliku lovu od uvoznika na celu sa Bocanskim iz ministarstva poljoprivrede da ukinete kontrolu kvaliteta uvoznih prehrambenih proizvoda iz celog sveta. Bagro izdajicka , korumpirana!

Svetlana

pre 11 godina

Pa čestitamo,na gubitku!On je sada predsednik jedne velike opozicione stranke i ko će sada da ga hapsi?!Vrlo pametan potez Đilasa.E sada iz istog razloga,tj,da bi mogao da piše i piše svoje planove za našu "svetlu" budućnost,lepo da se skloni sa mesta gradonačelnika.
Čestitam na objektivnosti.

Vladimir Pula

pre 11 godina

Meni je izvana fascinantno da u Srbiji bas nikako ne može isplivati neka potpuno nova politička opcija. Bivši radikali, slobina stranka, ds koji je postao javno poduzeće za bogacenje tajkuna, stvarni radikali, cedo, dveri i još puno puno groznih mediokriteta...
Barem 80% ljudi u Srbiji ima bolje namjere od ovih ljudi, a barem pola tih je duplo sposobnije. Je li moguće da se neko od vas pokrene?

Đorđo Napolitano

pre 11 godina

Kakvi su ovo potpredsednici? Izgleda mi kao da je napravljena kompletna rokada, đilasovci i Rakić Miki uz pomoć Aleksandra Vučića uzeli sve konce u ds u svoje ruke

Danilo Vidic

pre 11 godina

Za sve ove godine DS nema cime da izadje pred narod - birace. Glasali smo za DS u strahu od radikala i SPS. DS je vratio SPS na velika vrata i pokazao nam da u Srbiji nema mogucnosti izbora, vazna je samo vlast i privilegije koje ona donosi. Narodu ostadose godine koje su pojeli moljci. DS ceka sudbina SPO narod se moze varati i prevariti ali ne stalno...

A nekad vam je slogan bio Posteno...

pre 11 godina

Пословна каријера

Мањински власник је компаније Мултиком груп[5] (Multikom group), компаније која је у 2010. заузела 28. место по успешности у Србији[6] и једна је од водећих на пољу медијског пословања на територији бивше Југославије са мањинским уделом од 25% власниства. Један од сувласника Мултиком групе је и његова бивша супруга Милица Делевић са 25% власништва.[7] Мултиком група је заједно са повезаним подузећима остварила добит 498 милиона динара 2008, 563 милиона 2009 и 790 милиона 2010,[8] тј. за три године око 18,5 милиона евра.

Такође је мањински власник и компаније Дајрект медиа (Direct media), која се бави продајом укупног рекламног простора у медијима и на великим спортским догађајима као што су Светски куп у фудбалу, Олимпијске игре и Светско првенство у кошарци. [9]

До ове године био је сувлсник и компаније Емоушн (Emotion), која је реализирала најскупље телевизијске програме, попут емисија „Велики брат", „Мењам жену", „48 сати свадба", „Операција тријумф", „Све за љубав".[10]

Anton

pre 11 godina

Virus "Vucic" Dohvatio i Djilasa: "U naredna dva dana uhapsicemo" "Za dva meseca Imacemo plan za izlazak iz krize". Mozda cemo iz krize izaci ako Djilas i "Demokrate vrate pare koje su pokrali.

Nikola

pre 11 godina

"Ne može Beograd da pravi 40 odsto bruto društvenog proizvoda..." Lepo je rekao "pravi" jer Beograd nista ne proizvodi, samo usluge, tu se slivaju pare iz cele Srbije, svako ko dodje do para ulaze u Bg. I tako onda Bg pravi 40%. Sto nije za ponos, ali ipak ste vi DS, po rukovodstvu cisto Beogradska stranka (po poreklu crnogorska) svi sem Pajtica.

iskustvo uci

pre 11 godina

Na koju stranku mi lici ovo pljuvanje neistomisljenika, nekad su ih nazivali izdajicama. Ah, da na SPS, ne licite na Kp(sada mi je zao sto sam bio protiv njih). JUL ste vec davno postali. Nego, nije svaki kriticar clan SNS-a. Ima nas i bivsih glasaca koji smo verovali u Ds. Nismo bili vasi clanovi ali ste imali nasu podrsku. Do zadnjih izbora. A vi se pitajte zasto. Sami ste krivi. A ovaj covek je zakucao poslednji ekser u vas sanduk. Ovaj covek je bio Mirin sticenik, ucenik marketinga.

peace

pre 11 godina

Kasno Djilas na Kosovo stize... Sad ta fraza deluje jadno, zar niste vi isti oni bezgresni evropljani koji uzdizete zemlju na evropskim i pravicnim nacelima. Zahvaljujem Bogu pa istina izlazi na videlo a posto gubite moc u medijima, polako izlazimo iz idile koju ste nam servirali.

PeraPetrovic

pre 11 godina

Jel ce ovaj da vas izvuce iz krize sto ne zna ni da sklopi boje na sebi. Pa nekako mi se ne cini da braon cipele idu na teget ili sivo odelo. Sramota. Zar nema zenu (drugu po redu) koja ima malo ukusa ili da najmi nekog savetodavca za garderobu. Srecno sa ovim bogatunom.
Pera

Coek

pre 11 godina

Plan za izlazak iz krize ali DSa,posto ste obicne ljude uvalili u krizu mazuci im oci bespotrebnim kontejnerima i mostovima. SRAMOTA ME STO SAM GLASAO ZA DS.

mario_Sbaloteli

pre 11 godina

vi ste svoje odigrali sad DAJTE SANSU nekom drugom a boga mi.taj drugi se ZA SADA dobro pokazao. Ostali ste i bez mog glasa.

Branko

pre 11 godina

Bivši ministri zajedno sa vrhom DS , prvo trebaju da odgovaraju što su doveli Srbiju do prosjačkog štapa , a njene građane da žive ispod dostojanstva čoveka. Što se tiče vraćanja mandata , taj film nećemo sigurno gledati , jer se oni sada kriju iza poslaničkog imuniteta.

Dragan

pre 11 godina

Citajuci ovu vest resio sam da procitam i komentare , misljenja naroda kad ono dva tabora udaraju jedni drugima pluseve i minuse.....na sta smo mi spali ..ovoje toliko jadno...

bojan

pre 11 godina

a sad konacno da skrcamo ove nazadnjake, plagijatore i folirante, sad bi trebalo svaki listic za koji su slagali da im nabijemo u usta ona lazovska, radikalska!

box

pre 11 godina

Sada ste novi? Ni Trivanka vise nece biti Trivanka. Ni Sutanovac i Tadic i Markovic, Malovicka, svi su oni od danas drugi, novi. Kao sto nazadnjaci vise nisu radikali, tako ni vi svi niste vise stare demokrate. A i da je to sve moguce, zar vam je deset godina trebalo da biste tek sada samo svoju stranku reformisali? Pa kako mislite da reformisete drzavu onda i kada, za tri decenije? E moji vi. Odoh da se udam za Amera zbog papira, bezim odavde u Kaliforniju, ma u Aljasku cu, samo sto dalje, daleko, daleko, daleko vam lepa kuca! Lazovi i lopovi!

Nenad

pre 11 godina

Da li je ovo neki porno chat???? Bar 5 komentara su napisani kao da ste devojke a potpisali ste se kao momci, ili obrnuto. Tuzan pocetak, zaista sam ocekivao vise. Definitivno nam treba nesto sasvim novo, neiskvareno...

Budimir Tomović

pre 11 godina

,,Nama ideja nije profit, već srećne porodice koje vide budućnost u ovoj zemlji za sebe i svoju decu", rekao je gospodin Đilas. Da ,,naš'' lider zaista ovako i misli pokazao je na primeru PKB-a.
Socijalna politika je utkana u program stranke kao temeljna vrednost u razvoju našeg društva, a na ovom programu DS je otvorila put ka evropskim integracijama, pre svega kroz članstvo u organizacijama koje zagovaraju demokratske vrednosti na osnovama globalne socijalne politike.
Ja mu želim sve najbolje na ovom putu, jer je to jedini put ka oporavku našeg društva i nacije.
Čestitam na izboru za predsednika stranke.

Budimir Tomović, N.BGD

NAPRED ĐILAS, BRAVO DS!!!

pre 11 godina

Šta je majstori? Ne sviša Vam se što se konkurencija konsoliduje, što imaju nove ljude koji su pošteni, obrazovni, uspešni za novu trku koja je upravo počela, što stare kadrove povlače. Kapaciteti DS su mnogo veći nego što će SNS i AV imati za tek 10 godina. boli? I treba da Vas boli, demokratija raste na političkoj konkurenciji i konkurentnosti. Da prevedem: ničija nije gorela do zore. Radujem se da vidim šta će Đilas odraditi, vidim ga kao budućeg premijera. Od svega čega se dohvati napravi USPEH. Dogovor kuću gradi.

Radovan

pre 11 godina

"Država, prema njegovim rečima, mora da ima snage da krene u osnivanje državnih preduzeća sa profesionalnim menadžmentom." Pri tome dragi prijatelju mora biti oduzeto sve sto je privatizovano a neradi. Osnivanje drzavnih preduzeca zaista jeste sansa da bar malo ljudi u ovoj drzavi prima platu pored onih koji rade u Javnim preduzecima.

Damir

pre 11 godina

Ovo je pocetak kraja DSa, jer svi znaju koliko je Dragan Djilas pohlepan, i samoziv, kako u politickom smislu, tako i u privatnom. Zabija glogov kolac u jednu partiju koja nestaje. Nije to nista strasno , otisle su i druge partije, SPO, radikali, i sada je pravo vreme da konacno ovde nastane neka partija od nekompromitovanih ljudi, a Djilas neka uziva u svojim parama, koje je zaradio dok su svi u ovoj zemlji propadali!

bezimena

pre 11 godina

Jel to onaj na slici sa braon cipelama i sivim odelom, sto sedi kao siroce? To vam je lider u regionu?
(Vasilije, 26. novembar 2012 07:40)

Ne, "lider" u regionu (Dedinja) je onaj kamene face sa osmehom koji je ružna grimasa, koji ima problem sa identitetom, čas bi da bude Karadjordje, čas knez Miloš, čas Tito, a ne zna ni jednog da glumi.

Zainteresovan

pre 11 godina

Kad je Tadic nazovi bio protivkandidat, odnosno kad se Djilas nazovi jos dvoumio da li da se kandiduje, Tadic je rekao da ukoliko Djilas preuzme stranku ta stranka postaje poslovni klub, interesuje me sta se u medjuvremenu desilo da TAdic promeni to misljenje, nemoj samo da mi kazu da je njihov isto nazovi javni dogovor o "socijaldemokretskoj" orijentaciji stranke

Razocaran

pre 11 godina

Mislim da je sad kasno! Svetlo u tunelu i na kraju tunela ste sami iskljucili a sto je jos gore presekli ste kablove tako da vise ne moze nista da se uradi da se to svetlo opet upali ili vidi!

god complex

pre 11 godina

plan za izlazak iz krize? znaci, ni plan jos nemate a kamoli da cemo uskoro iz krize... juce da nam je pocelo da bude bolje bilo bi kasno!!!

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Demokratska demagogija bar kada su u pitanju rezultati na nivou opštine Sombor u kojoj su takozvane demokrate davnih danaprodali veru za večeru.,šrto u prevodu znači poštenje i profesionalni ponos založili
u prljavi kapital dokoga se dolazi spregom vlast, sudstvo, policija, inspektori i normalno kriminalci.

nišlijka

pre 11 godina

@The light, nervoza utiče na ten, a ti nemaš raloga da se nerviraš. Apsolutno svi su svesi da je DS dovoljno dugo na vlasti i da deli vlast i nadalje sa SPSom. To što po ministarstvima imamo ministre "vladajuće koalicije" stvarno ništa ne znači, jer administracija se nije promenila, tako da vi još uvek vršite vlast. U boljitak koji nam donosi DS sa počasnim predsednikom ne mogu da poverujem, jer da je imao kapacitet za tako nešto ne bi smo godinama stezali kaiš. Biće nam bolje kada oni u čijim je rukama realna vlast shvate da moraju da popuste omču koju pritezu svojim propisima i pravilima igre puniocioma budzeta. Do tada, sve jedno je gde sede ili će sedeti članovi DSa. Bilo bi mi drago da Boris pokrene porodično preduzeće, kao i ostali ministri i poslanici, jer bi onda znali kakvi su nam zakoni potrebni. Dok nam u poslaničkim klupama i u ministarskim foteljama sede ljudi koji nisu poslodavci i ne znaju kako se organizuje posao i zarađuje apsolutno je nebitno ko vrši vlast, jer oni ne znaju šta i kako treba urediti. Naviknuti da primaju plate u društvenim gubitašima proizvodiće zakone od kojih nikome neće biti bolje, do povlašćenima. Premudri moj, ja izlupetah, mozda ćeš uspeti da me shvatiš.

marcconi

pre 11 godina

Da li neko moze da zamisli Djilasa kao predsednika stranke !? Ljudi, ja zaista ne mogu da poverujem u ovo sto se desilo! Tadic ga je gurao i ugurao na velika vrata, poziconirao ga samo tako, da bi mu ovaj radio o glavi sve vreme! E Djindjicu, samo da znas sta ti je sa strankom....uzass

Огорчени Грађанин

pre 11 godina

Лицемерје и подлост српских политичара немају границе. Па овако нешто се у свету не може видети...

ja

pre 11 godina

@Ma, ja bre.
Tako je, vratili smo knjizicu jer nas je sramota da budemo u strancu koju je preuzeo fasista ili kako ti kazes marsal. Na srecu on je samo prolazna karikatura a svi mi se izvinjavamo gradjanima srbije sto nismo uspeli da sprecimo diktatora da preuzme I unisti DS.
Vise nema prave demokratske stranke I naprednjaci imaju otvoren put za jos jedan mandat. Ipak, nadam se da ce 2013. doneti nesto novo I neku novu ideju.

mali_djokica

pre 11 godina

Bas lepo sto je opljunuo Djindjica onime "svetlo na kraju tunela posle 20 godina". Niko ne moze bolje pokrenuti poljoprivredu od mamine i tatine dece rodjene i odrasle na asfaltu, kojima je kancelarija, laptop i kravata zivotni ideal.

novak

pre 11 godina

Taj vas Djilas za koga govorite da ce da posalje ove iz devedesetih nazad gde im je i mesto je u BG-u u koaliciji sa tim istim ljudima iz devedesetih, mislim na SPS, i cak se hvali kako odlicno saradjuju. Ah da, i da podsetim, upravo je on u DS-u bio najglasniji u zalaganju za savez sa SPS-om a da ne pricamo da je bio i najkonzervativniji u stavovima u tom DS-u. Da podsetim samo na njegove izjave o gej paradi i slicno...

Goran

pre 11 godina

Djilas ima snage da smakne ove neradnike sa kupljenim diplomama!Zelim mu svu srecu i nadam se da ce pokrenuti DS i da ce pobediti na sledecim izborima!

antialkoholicar

pre 11 godina

Ovo je zemlja cinkarosa, lopova, kukavica, baraba, sljamova, a na celu drzave i crkve su najreprezentativniji primerci - kapitalci koji nedozvoljavaju normalnima da cak i zive na ovim prostorima. Ovaj sljam sto je do juce vodio drzavu sa gospodinom POCASNIM lopovom sada bi da kaze puj pike ne vazi, stajemo u red za novo izvlacenje. Gotovo je sa vama i nama, moji POLITICARI, da je srece da imamo jednog Tita pa sve na Goli otok, Lopove, Rusofile,pa patrijarh i pola vlade javno izdaju zemlju nudeci ovo malo sto je ostalo kao nekom BRATU, zaboravilo se i na dva oka u glavi i ostala sranja - gadi mi se ova drzava.

nikada bogat siromaha na rucak nije zvao

pre 11 godina

ZALOSNO - Djilas, pored SPS i DS strpao u vreme jada i bede - rece 20 godina je narod ziveo tesko a on se navodno TEK POJAVIO da nas vadi iz tunela jer ce TEK SADA raditi na planu izlaska iz krize. Znaci kopirali ste prethodne lopove nastavili gde su oni stali, udruzili se i nastavili dalje.
Sada je jasno zasto se pocasni udruzio sa SPS.
Djilas je bio deo toga tima i sada ocekivati da ce izvaditi ruke iz meda nema sanse. Prvo se obogatio kao i vecina pa onda hoce vlast (Karic, uostalom svi koji su bili uz bilo koju VLAST, malo ih je po/casnih).

Gorki

pre 11 godina

Senzacinalna primopredaja vlasti. Jaki momci, cvrsti pogledi, dramaturske pauze,tolerancija, skupe i uglancane cipele, jasan govor novog predsednika stranke falilo je samo svetlo odozdo na govornici pa bi me sve podsetilo na Augustiner garten u Minhenu 1937.

lili

pre 11 godina

Kako su samo oholi i nedodirljivi bili do skoro? Ne moze - gradjani izvinite! Sta mi imamo od toga, oni se nakrali, doveli nas u bedu a ne u bolji zivot , ne mozemo da skolujemo decu, da idemo na godisnje odmore, da se normalno hranimo i oblacimo, a oni po besnim jahtama na besnim destinacijama...i jos bi da pobegnu u neku medjunarodnu organizaciju.Lepo zamisljeno, ali gradjani traze odgovornost a ne izvinjenje!

aleksandars

pre 11 godina

Šteta što nije bilo snage za prave promene. Ne verujem da bi ovakav rezultat bio da su izbori bili direktni. Ako ništa drugo, DS će morati da se menja ili će propasti.

Anton

pre 11 godina

Kakve promene mozemo ocekivati kada je predsednik politickog saveta Micunovic od kada se on vratio u DS politika i m je u drugom planu.

nidža

pre 11 godina

Mislim da je moja stranka propustila priliku za "pročišćenje"!
Nakon jednog "samostalca" i autokrte DS je preuzeo tehnokrata i čovek što je u ova smutna vremena, dok su drugi siromašili, stvorio ogromno bogatstvo i medijsku moć. već sama ta činjenica, ma koliko to bogatstvo stečeno pošteno pokazuje da ipak nije osoba koja razume svoju okolinu.
Nadam se da grešim!

Anja

pre 11 godina

Ajde ovako, ako može da napravi od Srbije ono što je napravio od Beograda, ako može da napravi bolji plan i sprovede isti... onda ovi neće dugo trajati na političkoj sceni.

dubioza

pre 11 godina

mnogim komentatorima se ne sviđa srpska politička scena? menjajte je, ali u kompletu (ako možete).
ako imamo naprednjake na vlasti, podnesite i ds u opoziciji.

mlekadzija

pre 11 godina

Ne razumem ogorcenje, pretpostavljam clanova DS-a, izborom za predsednika stranke. Da ne misle mozda da bi bolje resenje bio izbor O.Dulica, S. Malovic, S. Dragina, D. Sutanovca za tu funkciju? Ah da zaboravio sam D. Micunovica....

Ja tebi Vojvodo, ti meni Serdare

pre 11 godina

Djilas na celu, Tadic pocasni, pa ce posle Djilas da bude pocasni, Tadic se vraca na celo.
Dok se oni izvrte i namire svoje intrese, ode Srubiju u...mislim znate vec gde.

Prodavac Novina

pre 11 godina

Ako bi nas izvlačio iz krize kao Beograd koji vodiš tako da samo što nije bankrotirao to bi bilo loše...sreća da to nećeš imati priliku u skorije vreme...na sreću...i ako se narod pita...

Mira

pre 11 godina

Drago mi je sto su izabrali Djilasa za predsednika jer mislim da je on jedini covek koji moze da povrati Demokratsku stranku.Napravili su pravi izbor.

Zorana

pre 11 godina

Cestitam Djilasu na pobedi.Verujem da ce sada Demokratska stranka postati stranka koja brine o gradjanima i da ce skinuti sa vlasti ove lopove.

Ognjen

pre 11 godina

Dosla je nova energija u DS,ljudi koji imaju snage da naprave poboljsaju Demokratsku stranku i da uklone ove naprednjake sa vlasti!Samo napred!

Peđa

pre 11 godina

Tekovina demokratije je dogovor, ali kako da praviš dogovor sa nesoposobnim ljudima, ne verujem u velike koalicijie... biće svačega do kraja godine.

Suzana

pre 11 godina

Mislim da je Djilas pravi izbor za predsednika DS-a.Sigurno ce doneti neke promene koje su DS-u neophodne i uz njega je veca mogucnost da se DS ponovo vrati na vlast i smeni ove nesposobnjakovice koji trenutno vladaju nasom drzavom.

Una

pre 11 godina

Danas demokratija može da se nazove tako samo ako postoji skupština na kojoj možeš da biraš između kandidata i u kojoj imaš neku vrstu kampanje. Ovo gde ti je jedini izbor da ne izabereš... to nije izbor!

Caca

pre 11 godina

neko i ima dovoljno unutarstranačkih mehanizama da sačuva stranku od cepanja pri menjanju vodjstva, koliko beše partija je nastalo od njih?

Voja

pre 11 godina

Mićun je kralj drago mi je što su ga zadržali. Mislim pa dobro u nekim strankama funkcioniše demokratija u nekim funkcioniše samo na načelnom principu, Srbija je to!

panchevac86

pre 11 godina

Plan za izlazak iz krize?! U zadnjih 12 godina ste opustosili ovu zemlju, sta li tek planirate za 30? Ovo zvuci smesnije od "obnove zemlje" za vreme Milosevica.

milanpa

pre 11 godina

A o kojoj krizi je rec? Jel to ona kriza prouzrokovana gomilom losih i protivzakonitih privatizacija? Zaboravih...ko je bio na vlasti kada su usledile te privatizacije...