Nedelja, 25.11.2012.

13:20

"Ako se reformišemo, pobeđujemo"

Boris Tadić izjavio je na izbornoj skupštini Demokratske stranke da će DS, ukoliko se reformiše, ponovo preuzeti vođenje države.<a href="http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=11&dd=25&nav_category=11&nav_id=663226" class="text-link" target= "_blank">Usvojen novi Statut stranke</a>.

Izvor: Beta

"Ako se reformišemo, pobeðujemo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

217 Komentari

Sortiraj po:

Громовник

pre 11 godina

Ако се под резултатима и успехом подразумева чињеница да је у Србији после одласка ДС-а са власти преко милион незапослених, да је стандард грађана на нивоу с почетка 20-ог века, да су корупција, систем веза и криминал постале особине по којима се Србија препознаје у свету, да је јавни дуг прешао 50% БДП-а онда ми је сасвим јасно што су демократе изгубиле изборе.

Milance

pre 11 godina

Zar je odgovornost da se izgubi rukovodjenje stranke,pa toliko loseg ste ucinili ovoj zemlji da vam je mesto u zatvoru,ali i to vam je malo nego bi da se opet dokopate vlasti,ova zemlja bice uspesnija bez vas i vase lopovske stranke.Vi cete doci na vlast kad budu dosli i radikali.

jovicaN

pre 11 godina

Klasična zamena teza: ugled DS-a nisu narušila hapšenja (posledica) već nedomaćinski odnos njegovih ministara (a bogami još po nekih) prema Srbiji, budžetu, narodu... (razlog).
I mnogo bi bolje prošli (i mi sa vama) da niste uporno smeće prebacivali u susedno dvorište. Pometite i usisajte svoju kuću!

GM

pre 11 godina

Zar je to odgovornost da izgubis rukovodjenjem stranke, vi ste toliko loseg ucinili ovoj zemlji da bi vam mesto bilo u zatvori bez prava na pomilovanje, i vi jos mislite da mozete ponovo da se dokopate vlasti, prokleti da ste za sva vremena, ova zemlja bit ce uspesnija bez vas i vase lopovske stranke...GM

mix

pre 11 godina

Ds je stranka koja u svom sastavu ima najvise novopecenih bogatasa koji su od 2000. stekli nenormalno bogatstvo. To su cinjenice. Da bi se oni transformisali trebalo pohapsiti i proveriti dobro poreklo njihove imovine.

Kengur

pre 11 godina

Ovaj jadan narod ste doveli do prosjackog stapa.Generacije nece moci da se oporavi od vas.A i ova nova vlast nije bolja.Pitam se doklecete tako?

Demokrata

pre 11 godina

Ne može DS-u pomoći svaljivanje cele krivice na Borisa Tadića, mislite da ćete se tako iskupiti. Ništa se nije promenilo, samo mala rotacija istih ljudi.

dabome

pre 11 godina

Lele al nam brzo napreduju ovi SNSovci, cak i internet poceli da koriste :D
(NikolaTK, 25. novembar 2012 17:37)
- Pa dok jedni nazaduju, i stagniraju! Drugi koriste svaku sansu da napreduju...

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

E moj Borise, odrekao si se puta koji je Zoran Đinđić zacrtao, uništio si Srbiju, umesto da si je uveo u EU. Reforma DS-a mora da se ogleda u stepenu u kojem se mora vratiti na ono što je DS bio u vreme Đinđića. Put koji si ti odabrao, je put nacionalnog i verskog šovinizma, a to je put koji nad vodi u prošlost, a ne u "BUDUĆNOST" - gde nas je vodila Đinđićeva politika.

JOVAN

pre 11 godina

Nada vam je uzaludna,SPS je nekako i uz vašu pomoć preživeo "zemljotres" 2000.godine,ali ko će vama pomoći,ko da se ponovo dignete,niko?

KRPELJKA

pre 11 godina

Samo me zanima kako nameravate da preuzmete vodjenje drzavom, hocete li da sacekate izbore ili cete da dizete bunu? Da li vi stvarno verujete da u Srbiji , zemlji gladnih ljudi, koje ste raznoraznim kvazi reformama i sistematskim arcenjem drustvenoga bogatstva doveli do prosjackog stapa, ima nekog ko ce vam dati glas?

Gojko

pre 11 godina

E naprdnjaci, naprdnjaci, sto ste se tako uzmuvali, a komentari bas na nivou vasih sega-megatrendova, komedija, bez maste , tresete jednu te istu pricu. Provaljeni ste bre , naprdnjaci, a evo danas i onaj vas ministar rece da je Dulic hapsen "ishitreno politicki"!!
Jad i beda na sta lici vasa vladavina.
Pricate da narod nece DS , a vi ste kao opoziciona stranka dobili manje od 2% vise glasova od DS koji je bio na vlasti u doba najgore krize. Pa pravi gubitnici izbora ste vi i da vam nije bilo Dacica koji je posto-poto hteo da bude Premijer, nebiste videli Vlast ni na slici.
Zato se bre pokrite usima i molite Boga da se DS sto pre vrati na Vlast , jer ce vas narod , posle vase katastrofalne kadrovske politike koju sprovodite , oterati sa vlasti gore nego Milosevica!!!

qwerty

pre 11 godina

@tanja - Delim tvoje mišljenje... DS je nastala 1989. pod tim imenom i sa jasnim socijaldemokratskim programom i kao takva postoji i danas! Da ne govorim da korene vuče od predratne stranke Ljube Davidovića i Milana Grola! Menjali su se prvo prof. Mićunović, pa onda Zoran Đinđić, pa Tadić, i evo sada dolazi Đilas... ali su program, ideja reformi, demokratski sistem vrednosti i evropska orijentacija ostali isti... znam da će tako biti i u buduće, i drago mi je što Tadić ostaje u vrhu stranke!

Pedja

pre 11 godina

Jedina ozbiljna politicka stranka u Srbiji jos od 1991, bez DS, nema ni demokratije..kao sto je rekao jedan politicki analiticar, mozemo mi da se salimo i da kazemo da je to DS sapunska opera, ali o tim procesima koji se sada desavaju u DSu ostale stranke mogu samo da sanjaju...

Sladja

pre 11 godina

Narod je već glasao i gradonačelnik Đilas je dobio 37% glasova!
(qwerty, 25. novembar 2012 17:12)

I Petrov/bivsi poslanik DS-a ,koji se u mandatu ipo nikad nije javio za rec u Skupstini// je pobedio u Dimitrovgradu sa preko 40%.

Ali samo zbog jer je u nevidjenoj torturi,kroz kontrolu lokalnog budzeta i radnih mesta u lokalnim javnim preduzecima blokirao celi grad u meri koju nismo videli ni u vreme Tita ni u vreme Milosevica.

sabahudin

pre 11 godina

"Ako se reformišemo,pobeđujemo",ovo je g-dine Tadiću ne demagogija nego čista utopija.Vi ste sebi na DS pleća nabacili teret korupcije i kriminala koji drma DS,a državu je doveo do bankrota.Skoro se vi nećete vratiti na vlast,a možda čak i nikad.

Simonida

pre 11 godina

"stranka mora da ispravi greške koje je činila u prošlosti". Ako se to odnosi na pljačkanje Srbije potpuno se slažem, to Vam je najveća greška.

Milutin

pre 11 godina

Slaba vam vojska naprednjaci, slabo kucate s obzirom da ste se za ovo spremali mesecima. Sta je , ni vi vise ne verujete u sve gluposti koje ovde pisete vec mesecima? Sta ste mislili , da cete tim jeftinim radikalskim trikovima da demoralisete iskrenu demokratsku Srbiju , koja ceka da se Demokratska stranka stabilizuje i da vam pokaze sta misli o vasim , grand balerinama, rostiljdzijama i ostalim "vrhunskim" kadrovima!
E pa gospodo, malo ste se z......i!
Napred Demokratska stranka,samo napred!!!

Feniks

pre 11 godina

Au koliko samo komentara za jedno stranacko desavanje , neverovatno, da su losi bili losi su i tu nema price , ali i tako losi su mnogo bolji od ovih pevaca, eksperata sa estrade i pecenjara, uz ljude "domacine", javne svalere, grand balerina,spasilaca "drzavnih projekata" diplome i ostalu ekipu
(bojan, 25. novembar 2012 16:33)
Naravno da su bolji u pljačkanju zemlje, pa valjda imaju višegodišnje iskustvo u tome. Ovi ovakvi kako si ih okarakterisao su ipak za njih mala deca.
Au koliko samo komentara za jedno stranacko desavanje , neverovatno, da su losi bili losi su i tu nema price , ali i tako losi su mnogo bolji od ovih pevaca, eksperata sa estrade i pecenjara, uz ljude "domacine", javne svalere, grand balerina,spasilaca "drzavnih projekata" diplome i ostalu ekipu
(bojan, 25. novembar 2012 16:33)
Naravno da su bolji u pljačkanju zemlje, pa valjda imaju višegodišnje iskustvo u tome. Ovi ovakvi kako si ih okarakterisao su ipak za njih mala deca.

ni glasa necu da ti cujem

pre 11 godina

Borise ovi te ispljuvase , pa pokri se sa usi , mene bi bilo sramota da mom narodu toliko bese izlazi ne iz usta neg iz duse , a za ti si sve ti krvi i ti si kriv sto svi ovde radimo za 200 evra na racun,osim javnih sluzbi , pa voyac djubretarca u Beogradu nocna ima 750 evra, obican metlas ima 450 evra , a mi koji rbacimo kod privatnika na racun prokletih 200 evra , sramoto , da si pustio strance da doju pa sve djaba , a da mi imomo platu polovini njihove najnize za to radno mesto , mi bi procvetali ovako najjeftinija radna snaga ,u Evropi , to si ti stvorio a obecavao si nesto sasvim drugo kada si skidao Slobu

tanja

pre 11 godina

Podrska za demokratsku stranku,uspecete kao i uvek do sada. Vi ste jedina stranka koja nije nastala od neke druge cepanjem niti ste menjali ime. Menjali su se ljudi,neki bolji,neki gori,ali posto znate da ucite na greskama nadam se da ce oni bolji upeti i izvuci stranku iz problema.

ni glasa necu da ti cujem

pre 11 godina

baro ovi te ispluvase , pa pokrise sa usi , mene bi sramota da mom narodu toliko bese izlazi ne iz usta neg iz duse , a za ti si sve ti krvi i ti si kriv sto svi ovde radimo za 200 evra na racun,osim javnih sluzbi , pa voyac djubretarca u Beogradu nocna ima 750 evra, obican metlas ima 450 evra , a mi koji rbacimo kod privatnika na racun prokletih 200 evra , sramoto , da si pustio strance da doju pa sve djaba , a da mi imomo platu polovini njihove najnize za to radno mesto , mi bi procvetali ovako najjeftinija radna snaga ,u Evropi , to si ti stvorio a obecavao si nesto sasvim drugo kada si skidao Slobu

Uskok

pre 11 godina

Nisam sns,ldp,dss,ds i slicno. Ds je podjednako kriv za nistavna desavanja od 2000 kao i oni pre njih. Interesna biznis grupa. Raspali se mesec dana posle izbora. Neozbiljni, a ocito i prljavi. Neka se raspadnu kao i srs, boze moj, nece niko " stati" zbog toga, stojimo i pre i posle njih... Zapravo stojimo od '41....

ANAKIN

pre 11 godina

Demokratskoj stranci je neophodno da propusti svoje redove kroz prilicno gusto sito i da ih ocisti od eksprtskog kukolja koji se prilicno nagomilao tokom poslednjih 12 godina. Ali uzevsi u obzir ko je vidjen da bude vodja stranke, nece imati ko da uzme to sito u ruke.

Branko V.

pre 11 godina

Ja znam da političari po svojoj definiciji nemaju puno morala ali je ovo previše. U Brozovo vreme je bilo više demokratije iako je on bio večiti predsednik ali za razliku od ovog sada u to vreme je sagrađeno na hiljade fabrika a u vreme vladavine DS-a su opljačkane i uništene skoro sve fabrike i svi zašposleni su na ulici. Ovo je čista demagogija i šarena laža za budale.

@Gile, e moj Gile

pre 11 godina

Sve si lepo napisao, samo ne znam da li misliš na period od 1990-2000, jer si sasvim tacno snimio stanje koje smo tada imali.

Srbin iz EU

pre 11 godina

Bas me je Vas zao. Nista niste uradili, doveli ste Srbiju do propasti dajuci sve. Pored toga vecina Vas se toliko obogatila nezakonito da Vas bas briga za gradjane Srbije. Ima ptavo Vicic sto Vas goni i treba jos vise. Morate da vratite sve ono sto ste od naroda ukrali.

crni domino

pre 11 godina

Zasto bi se reformisali, pa ti si dobro vodio i drzavu i stranku!
Bila je napredica i u drzavi i u stranci!
Nije ni cudo sto su posle tebe dosli jos gori!

zmaj

pre 11 godina

e demokrate srpski privatni sektor ste proglasi lopovima a vas drzavni se tek sad vidi kakav je,zasto stranci imaju vise privelegija nego domaci

Mikeli

pre 11 godina

Boris Tadic je izgubio sav kredibilitet kako kod gradjana tako i kod svojih partijskih kolega tako da njegove izjave sada predstavljaju samo pricanje prazne price. Pa zasto Tadic nije uradio tu reformu dok je bio predsednik nego je postavljao ljude protiv kojih se sada vode istrazni postupci zbog raznih malverzacija.

qwerty

pre 11 godina

@ Tadicu, da li shvatate da za predsednika stranke postavljate coveka koji je prototip onoga zbog cega se DS ogadila narodu?Moguce da je Djilas u vasim ocima idealan, ali narod je taj koji glasa.Srecno! (eto tako, 25. novembar 2012 16:07) - Narod je već glasao i gradonačelnik Đilas je dobio 37% glasova!

Monti

pre 11 godina

Lepo je kad čovek živi u svom svetu. Ne znaš šta se dešava napolju, niti te briga. Živiš i maštaš kao Alisa u zemlji čuda. I lepo ti je.

Stojan Solunac

pre 11 godina

Nema sanse..Sve ce da vas pohapse 'fala Bogu...Sada vidimo da koga god je Milosevic "proganjao" taj postade milioner..Cudno.

Igor

pre 11 godina

To sto je trebalo reformisati nova vlast sada hapsi. A da se od politike zivi dokazuju milioneri iz DS-a . Nekima je to bio jedini cilj a ne evropska Srbija. Naravno narod je kriv sto je izabrao SNS.

shumadinac

pre 11 godina

"Izgubili su kontakt sa bitnim i vitalnim delom stanovnistva". a koji je to deo? samo da ovi zavrse ono sto su zapoceli onako kako su obecali ...

Pismeni covece.....

pre 11 godina

Kakav si "pismen" komentar napisao, dobro te iko placa i tih 200 evra... Treba ti nekome da placas samo da bi, tako ucen, radio...

Piramida

pre 11 godina

"DS je formirana da izgradi mir, stabilnost, pravdu i sprovodi reforme." O kom miru priča to ne znam, međutim što se tiče pravde i reforme to smo videli. Tak dobro je sprovedena jedna od najvažnijih reformi (sudstvo) da mora na zahtev Evropske zajednice da se opet reformiše. Sramota za DS.

bojan

pre 11 godina

Au koliko samo komentara za jedno stranacko desavanje , neverovatno, da su losi bili losi su i tu nema price , ali i tako losi su mnogo bolji od ovih pevaca, eksperata sa estrade i pecenjara, uz ljude "domacine", javne svalere, grand balerina,spasilaca "drzavnih projekata" diplome i ostalu ekipu

qwerty

pre 11 godina

Samo napred DS, do pobede ideje evropske Srbije na sledećim izborima! Mi DS-ovci ne treba da odgovaramo na provokacije pristalica režima!

rocker

pre 11 godina

Navodeći da je DS kažnjena na poslednjim izborima zbog toga što nije urađeno sve što se očekivalo, Tadić je kazao da su "svi izborni neuspesi proistekli iz toga što njeni predstavnici u državnim organima nisu razumeli šta je misija DS. "Da je bilo razumevanja šta je misija, DS ne bi platila cenu", istakao je on.


DS je druže platila cenu njenom lopovluku koji je počinila zadnje četiri godine, to je strašno, eto zato ste vi igubili izbore.

eto tako

pre 11 godina

Tadicu, da li shvatate da za predsednika stranke postavljate coveka koji je prototip onoga zbog cega se DS ogadila narodu?
Moguce da je Djilas u vasim ocima idealan, ali narod je taj koji glasa.
Srecno!

izborko

pre 11 godina

a Krle, a Saper....a kumovi,rodjaci,prijatelji,komsije,bivse devojke,sadasnje devojke....gde su oni?
secate se onog stana u Parizu i kirije...?
a vrabaca sa bulevara?
a placa kod Hrama...?
naravno,i neprijatelja svega demokraticng ko ne glasa za DS...?
e,moj Tadicu....da nije tuzno bilo bi smesno.....
i mozda se svi nasmeju meni,ali mislim da bi za DS danas bilo odlicno da pobedi stari clan DSa,predsednik opstine Vracar,protivkandidat Djilasa.....covek stranke.

Pink panter

pre 11 godina

"Mi nudimo Srbiji novi sporazum prema kome će svi biti vrednovani prema svom znanju i rezultatima i prema kome će se raditi javno.” Kojoj to Srbiji nudite sporazum? Onoj kjoju ste opljačkali do gole kože? Zašto u proteklih dvanaest godina niste radili javno?

ns

pre 11 godina

@izborko, po tome kako pises poruke se vidi koliko si skolovan,a po tome koliko si skolovan se vidi koliko si inteligentan. Cudno je to da vecina koja je protiv DS-a pise poput tebe. Savet za takve,manite se politike i komentarisanja. Sto se tice teme, "kasno Marko na Kosovo stize..". Nema ovoj drzavi spasa. Srbija je sidro koje ide ka dnu vec 30 godina.

Lasica

pre 11 godina

„On je ocenio da DS nije odgovorna samo za svoju, već i za budućnost Srbije, regiona i za izgradnju mira i stablnosti u Evropi”. Dvanaest godina je dug period u isčekivanju budućnosti. Dosta smo izigravali magarce u trci za šargarepom. Narod je rekao svoje.

Milanche

pre 11 godina

Svi ds-ovci na izbornoj skupstini, nema ko da diriguje omladincima kako da ovde komentarisu. sšSa druge strane SNSovci se za ovu vest spremaju zadnjih 7 dana. Kako li vas nije sramota, i jedne i druge?

Kasper

pre 11 godina

“Pajtić je optužio aktuelnu vladajuću koaliciju za progon članova Demokratske stranke” Od kad je privođenje zbog osnovane sumnje radi davanja iskaza progon članova DS-a.

Rale

pre 11 godina

Ne znam ko je tacno rekao, sad sam na vestima B92 to video, da su demokrate same krive sto je na celo drzave dosao neko ko pece rakiju! Jeste, sami ste krivi, ogadili ste se narodu, bili ste neuvidjavni, bezosecajni, bahati, lopovi. Ali ne menjate se meni se cini! Pa sta ako neko pece rakiju? Ne branim Tomislava, nego sve ostale postene ljude koji to rade, mog dedu, babu, prijatelje koji to rade. Bolje da peku rakiju, nego da lopuzaju kao vi. Samo se vi reformisite, ali moj glas u zivotu dobiti necete. Jer zaista,ne pamtim kada sam prema necemu osecao ovoliku kolicinu gadjenja kao sto je ovo prema DS-u. I tako misli, garantujem vam, velika vecina ljudi u ovoj jadnoj zemlji!

Vladan

pre 11 godina

Kao bivsi glasač i simpatizer mogu samo da kazem - nikad viste. Vi niste nista od toga za sta se predstavljate vec obicna interesna družina gde je vecini mesto iza rešetaka. Toliko ste groteskni da cete danas izabrati Djilasa coveka koji treba da položi ovoj zemlji dosta racuna. I da znate, nema tog medijskog spina kojim cete izneverene birače da povratite... Sram vas bilo

Krstic

pre 11 godina

Auuuuuu, nazadnjaci, ubiste se od kuckanja i komentara po naredjenju...!
Ovo je samo izborna skupstina jedne i jedine prave demokratske stranke. Zasto se vi toliko plasite ds-a, pa necemo vam nista, za narednih par nedelja...

Vule

pre 11 godina

Na veliku zalost svih nas,koji smo verovali u DS,moram konstatovati da sam sada zaista uveren da joj nema povratka,i da stranka zauvek izgubila sansu da se vrati na vlast!

Blecky

pre 11 godina

E znaci stvarno vise...Pa dobro,da li zaista verujete da ce te vase reformacije biti dovoljne da bi ste ponovo preuyeli kormilo?Ovo je Srbija ljudi,a ne Titanik.

Shomi

pre 11 godina

Milan Grol se zbog vas, ovakvih kakvi ste sada, u grobu okrece
A posle sledecih izbora Skupstinu cete odrzati u sali NU Bozidar Adzija...

Sandman

pre 11 godina

"Ako se reformisemo-pobedjujemo". Direktna izjava da su drzava Srbija i njeni gradjani samo plen jednoj stranci da ostvari materijalnu korist i iscedi ih. Sramota Tadicu. Dno si dna.

Sociolog amater

pre 11 godina

Uz svo uvažavanje za gospodina Kuzmanovića i njegov rad, dobri izborni rezultati na Vračaru, koji ga preporučuju za visoke stranačke funkcije, posledica su strukture stanovništva na ovoj opštini i nisu dovoljni kao garancija za uspešno vođenje stranke. Živo me zanima da li negde postoji objektivna i stručna sociološka analiza profila glasača pojedinih stranaka u Srbiji prema starosti, zanimanju, nivou obrazovanja , nivou opšte kulture, ateizmu ili religijskoj pripadnosti, materijalnom stanju i stepenu urbanosti sredine u kojoj žive.

Zolisd

pre 11 godina

Ala ste se reformisaliiii, ma svaka vam cast. Normalno je da se posle gubitka izbora i to ozbiljnog gubitka, skoro na svim nivoima, prvo napravi dobra analiza uzroka. Niste ni pomislili. Prazne floskule i blago prihvatanje kolektivne krivice nije ono sto glasaci ocekuju od ove stranke. E moj Djiki, ni ti se u OVO danas ne bi uclanio.

Osmi putnik

pre 11 godina

Mito,korupcija,evropske cene ali ne i plate...Zar zaista mislite da vas ljudi ponovo zele na vlasti?Stalo je vama do fotelja,ali ne i do naroda i ove drzave.

nekadašnji glasač DS-a

pre 11 godina

Iskreno se nadam da će nakon ovih izbora DS u Srbiji nestati.

To nije stranka koja ima demokratke principe, ona se nakon dolaska Tadića samo takvom predstavljala. Đilas je oličenje licemerja u Srbiji i nadam se da će odraditi svoj deo posla: zakopaće DS i time stvoriti uslove da se formira zdrava politička stranka sa stvarno demokratskim principima.

Bobi

pre 11 godina

Ako se reformišemo, ako se transformišemo, ukoliko se promenimo, ako raščistimo redove...

TADIĆU i svi ostali srpski politilari, prestanite da nam vređate i ono malo razuma što nam je preostalo.
Ne interesuje nas FUTUR, interesuje nas šta STE URADILI, interesuju nas DELA, a ne reči. Muka mi je više od tih sci-fi političara, a najviše od Tadića.
Ja kad pogađam posao sa klijentom, moram da mu pokažem demo-reel odnosno šta sam radio, pa me on prihvati ili ne.
Na šta bi ličilo ako bih klijentu rekao: Daj ti meni pare, ignoriši to što nemam nijedan rad iza sebe, jer ukoliko se trudim (ukoliko se promenim), videćeš da ću ti dobro odraditi posao.

Gadi mi se sve što čujem od političara, a odnosi se na bližu ili dalju budućnost.

Nikki

pre 11 godina

Ovo je takva pretnja narodu da je to neverovatno. Oni koji su nas doveli dovde poslednjih 12 godina, zele opet da dodju. Kojim razlogom? Zasto??? Da nas jos vise zaduze? Upropaste? Sta je uopste bilo dobro za vreme vase vladavine?? Mozda Miskovicu, Drakulicu, Peconiju, Dulicu, Djilasu, i svim onima koji su za vreme ove krize enormno zaradjivali dok mi SRBI grcamo pod minimalcima ili uopste bez posla. Sta reci. Ovo vise nije politicko pitanje, vec pitanje opstanka jednog naroda ciji pripadnici vi izgleda uopste niste. Ojadili ste mene i moju porodicu i hiljade drugih. Sa 20000 dinara odrzavam porodicu. ? vi??? DOSTA JE.

Sima

pre 11 godina

Moraš biti operisan od osećaja za realnost ili neviđeni poltron da bi skandirao, stojeći, čoveku koji je rasturio državu po šavovima, nesposoban da vidi dalje od sopstvenog nosa ,a po sopstvenom osećaju jedini sposoban da razmišlja strateški , čuj strateški. Mićunović se naljutio što su građani Srbije videli samo četiri delegata DS u skupštinskoj sali u jeku diskusije o najvažnijem dokumentu koji će opredeliti finansiranje države u narednoj godini, pa traži izvinjenje.Trebalo bi da se stide što za naše pare vidimo nerad poslanika i uputi izvinjenje narodu.

DS-ovac

pre 11 godina

Ma o kakvim reformama govoris,Tadicu? Upoznali smo vas k'o zlu paru.Ako ste dovoljno mudri,povucicete se.Dosta je bilo prodavanja magle.Sklonite se svi vi.Niste zasluzili da vam narod veruje ikada vise.

svašta-jašta

pre 11 godina

"Treba živeti za politiku, a ne od politike.", reče Deda Mićun, ali avaj, njegove reči dugo odzvanjaše Centrom Sava, ali ne stigoše do ušiju mladih lavova, zauzetih tvitovanjem, ažuriranjem profila, ili pak ćaskanjem sa partijskim drugarima iz unutrašnjosti.
Deda Mićune, uzalud se trudiš, ne treba ih opterećivati nepotrebnim gradivom, oni su se rodili naučeni, nego se ti lepo povuci, a njih ostavi da sami žanju kako su posejali. Ne daj da te, po stare dane, stigne bruka njihova.
Živeo deda Mićune.

dr.Rid

pre 11 godina

Sa moje tacke gledista,DS nema nikakve sanse da se vrati na vlast,pa sve i da osnuju novu partiju,sa novim nazivom... Kao sto jednom davno rekao,propali su ko noga u blato.

socijaldemokrata

pre 11 godina

Kako sam tuzan od kako su nazadnjake i patrijotske pljackase obucili da koriste racunare i laprdaju po nekadasnjem bastionu slobode govora B92. Nikad se ova bagra ne bi vratila na vlast da taj isti DS nije uveo demokratiju koju je ovaj nesretni srpski narod po ko zna koji put iskoristio da sebi nanese ogromnu stetu. DS je velika stranka,put koji je prosla od svog stvaranja do danas je bio trnovit,tukli su nas,zatvarali,proglasavali izdajnicima...DS je institucija daleko iznad imena i prezimena svojih lidera. Biti socijaldemokrata je privilegija na Balkanu,zato sam izuzetno ponosan na sebe i na svoje okruzenje sto smo uspeli da u smutnim i.mracnim vremenima preopoznamo prave vrednosti,da vreme kada je nas narod bez kompasa,cilja,kada Beogradom vise ne setaju ljudi vec zombiji...

Gile

pre 11 godina

Ako zaboravimo sve lopovluke,
ako nam pamcenje bude krace od 12 godina,
ako oprostimo te izgubljene godine,
ako zazmurimo pred destruktivnom politikom koju ste vodili,
ako se ne osvrcemo zbog ponizenja do koga ste nas doveli,
ako ignorisemo desetine hiljada otpustenih koji na kartonskim kutijama traze srecu za svoje porodice dok ih "zardinjerci" revnosno jure
ako... ( ma izaberite sami, spisak je beskrajan)
a ni tada vam ne treba dati sansu.

ufo

pre 11 godina

Sa koje ste vi ljudi planete, pa ko ce ikada vise da glasa za vasu bahatu grupicu bantita koja je opeljesila Srbiju. Sad da se organizuju izbori ne bi ste presli cenzus.

Winxica

pre 11 godina

Uh,Tadiću,jezik pregriz'o! Dosta je bilo.Samo se vi reformišite,ali ne vraćajte se na vlast,ako Boga znate!Uterali ste i državu i narod u dugove,a svoje ste džepove napunili i oprali ruke od svakog nedela.Nema smisla više obmanjivati nas građane.Odustanite od te ideje!!!

А.Илић

pre 11 godina

Који болесници и психопате ?!?
Није вођење државе фудбалска утакмица па да се побеђује или губи....
Људи који су дуго у политици и власти потпуно изгубе тло под ногама !

Nona

pre 11 godina

Sve smejurije i gluposti koje su rekli,nekako i mogu da se tolerisu,ali da Pajtic izgovori recenicu:"Necemo menjati obraz za dzep",e to je vrhunac ironije i podsmevanja narodu!Strasno!!!

njuz.net

pre 11 godina

A evo ovih dana Djilasova turisticka inspekcija kaznjava ljude po Kalemegdanu, pisu kaznu ljudima koji igraju sah jer nisu sportski obuceni, pisali kaznu decku koji je jeo hranu na Kalisu jer nema dozvolu da obeduje na tom mestu, a kaznili su i ucitelja istorije koji je drzao predavanje iz istorije deci na Kalemegdanu. To je Tadiceva i Daciceva i Djilasova promena Srbije, sve gore i gore umesto sve bolje i bolje.
(sasa, 25. novembar 2012 13:47)

Ti si zaista poverovao u ovo: http://www.njuz.net/kaznjeni-penzioneri-koji-su-na-kalemegdanu-igrali-sah-bez-sportske-opreme/ ?

:D

VLADACHOCOLADA

pre 11 godina

POSTOVANI DS-ovci, nakon stotinjak dana rada nove vlade, Vucic je priveo cak dva vasa ministra, o tome koliko ste ogrezli u kriminal i koliko ste zemlju doveli do kraha svedoce svi ovi mafijasi koji su pod istragama, a da ih vi niste cak ni pomenuli u negativnom kontekstu, toliko o vama, vi ste proslost koje se ne vredi ni secat....a sad ADIO,..... zar Vucic moze za sto dana da uradi vise nego vi za 12 godina, i jos razmisljate da opet zavladate Srbijom, ma jok, vi ste novi SPO:

Dovla ex preduzetnik i to zbog vase politike

pre 11 godina

Nekad sam vam verovao..... Trebalo vam 6meseci da izaberete novo rukovodstvo! A koliko ce vam trebati da se reformisete? I dok vam bivsi ministri izadju iz apsa ... znaci vladace te tek 2099godine

STOP-Klizavo

pre 11 godina

"Ukoliko DS još više bude razvijala diskusiju unutar sebe i sposobnost da se menja samo tako će imati legitimitet da preuzme vlast na narednim izborima. Ako ne bude imala tu snagu, platiće cenu kao što je i plaća", rekao je Tadić u beogradskom centru Sava.
Mislim,sta reci na ovako nesto...Naravno da cete platiti,reformisali se vi ili ne.Ono sto je Srbija izgubila za vreme vase vladavine cete platiti.Samo polako...Ne zurite toliko.

Erp

pre 11 godina

Svi su nesto uvideli i skuzili sem Bote! Ja verujem da se on pita, da bi opet postavio Dragina, i Dulica za ministre. Covek bukvalno receno nema veza sa stvarnoscu...Strasno ko je rukovodio ovom zemljom punih osam godina...uzas

RedStar

pre 11 godina

Reformacije nisu dovoljne,koliko ce biti dovoljno da vas narod podrzi.A nakon dovodjenja drzave do propasti,premale su sanse da vam iko veruje.

iskustvo uci

pre 11 godina

Vasoj propasti zahvalite lopovcinama medju vasim redovima. Onima kojima ste redovno tapsali. Niste vi izgubili zato sto ljudi vole Tomu nego zbog tih lopovina medju vama. Ah, da i dovlacenja od svukud i bas svakog. Sistem, mi tebi radno mesto ti nama glas. E, to vas je unistilo. Ja nisam imao stomak da vam dam glas, a ni Tomi. Zato sam ubacio beli listic, obraz mi je cist. I bas mi je legao taj listic, vama za kaznu. Da ste bolje radili to bi i ovoga puta bio vas glas. Sami ste krivi. Sta smo zbog vas i uz vas pretrpeli devedesetih i ovako ste nam vratili. Vaskrsli i primili u vase redove najvece kriminalce. Tako vam i treba. E, da da ne zaboravim, i Zoran Zivkovic vam ima samo srednju skolu. Licemeri. Jos jednom, tako vam i treba.

Ahil

pre 11 godina

Sta je sa onim ministrom kome je tast kupio jahtu? Sta je sa Sutanovcem kome je tast kupio plac? Koliko takvih imate u stranci, sto imaju "bogate" tetke, strine, ujne, zene? Sta je sa otporasima, koji su bili proleteri a sada su tajkuni? Kome pricate prazne price?

Max

pre 11 godina

DS, na zalost svih nas, u proteklih par godina postao je samo jos jedna profitna organizacija na politickoj sceni. Mislim, ipak su demokrate unistile rec EKSPERT. U Srbiji se pod rec EKSPERT misli na nesto tipa Maloviceva, Homen, Cvetkovic, Dulic...

vodenicar

pre 11 godina

DEFORMISANA stranka sa bivsim predsednikom prica da ce da reformise drustvo.Stvarno smesno i dalje nastavljate po vasem da budete bahati,osioni i da ponizavate gradjane a da nenabrajam kako ste dosada sprovodili reforme(sudstvo,borba protiv korupcije,otvaranje dosijea,lustracije ,restitucije itd.itd).

Mia

pre 11 godina

Na osnovu cega da pobedite? Imali ste 11 godina da opravdate poverenje gradjana. Sta ste ucinili za to vreme? Sada ste poceli medju sobom da se svadjate a zelite da opet budete drzavni vrh!

Gabi

pre 11 godina

Ne sumnjam da će nova vlast da reformiše Srbiju, pošto je naravno prepoštena i mirotočiva. Približavanje stanovništvu u Srbiji podrazumeva da političari peku rakiju, postavljaju za ministre poslastičare, roštilj majstore, koriste najprimitivniji rečnik...Ako ste obrazovani, elokventni, uredni i ne daj Bože šarmantni, odvojeni ste od naroda, ili ste lopov, bez pbzira na dokaze!

Mihailo

pre 11 godina

Ja stvarno ne znam ko još može da veruje u ove priče. Pa demokrate govore kao da je danas 6.oktobar 2000. godine, kao da tek treba da počnu da sređuju prilike u zemlji, kao da su danas preuzeli resore, kao da danas počinju pregovori za članstvo u EU, kao da... Zaista su neverovatni. Nije ni čudo što im sve više ljudi okreće leđa, jednostavno SVE njihove priče su prazne. Oni su skup ljudi kojima je jedini interes da budu na vlasti, lični interes.

...

pre 11 godina

"Ukoliko DS još više bude razvijala diskusiju unutar sebe i sposobnost da se menja samo tako će imati legitimitet da preuzme vlast na narednim izborima."

Ovo je kljucna recenica u tekstu, i jedino sto im je bitno. Kako da ponovo preuzmu vlast.

Politicka partija nije brend, nije proizvod, pa da ga repozioniras, da mu poboljsas marketing strategiju i pakovanje, kako bi se bolje prodavao i bio atraktivniji KUPCIMA.

Svi znamo da nam ovi 'kalifi umesto kalifa' (ono sto ste u Srbiji naziva i podrazumeva pod 'politicarima') kroje sudbinu i surovo nam uticu na zivote. Mi kao drustvo nemamo nikakvu svest o zajednici, o civilnom drustvu, o ljudskim i gradjanskim pravima, o drustvenom i gradjanskom moralu i prihvatljivom ponasanju, niti o gradjanskim obavezama.

Osim toga, potpuno smo iznureni i nemotivisani, a i u sklopu naseg identiteta i kulture jeste da trpimo i da idemo linijom manjeg otpora. Sav nas gradjanski aktivizam pocinje i prestaje (eventualnim) izlaskom na izbore. Posle toga - sve cetiri u vis i udri u salonski i kafanski lament.

Jirgen Habermas je prilikom jedne od svojih kritika na racun EU izjavio sledece: "Osuđujem političke partije. Naši političari već dugo nisu u stanju da teže bilo čemu osim tome da budu ponovo izabrani. Nemaju nikakvu političku suštinu, nikakva ubeđenja!” http://www.globalresearch.ca/j-rgen-habermas-demonta-a-demokratije-u-eu/28057

Sta bismo tek mi mogli da kazemo za ove cirkuzante i politikante u Srbiji? A sta tek za gradjane Srbije?

z0

pre 11 godina

Da, ko sto ste ga "uspesno" transformisali zadnjih 10 godina. Jedina stvar koja se transformisala u pozitivnom smislu je broj nula na vasim racunima. Ne znam stvarno da li postoji iko ko veruje u ove prazne price i floskule.

milica m

pre 11 godina

Reformisana DS bice vodeca stranka sa brzim povratkom na vlast. Otkaciti ljude koji su se borili za svoj interes, osnaziti stranku postenim i dobrim ljudima , koji ce raditi za interes zemlje, i ponovo cete imati armiju vasih vernih glasaca. DS zelim sve najbolje uz vas sam od vaseg osnivanja. Izvucite pouku i drzite se trasiranog puta koji je postavio Djindjic SRECNO.

Milica

pre 11 godina

DS je pravi lider autisticke Srbije. Hapse im bivse ministre, sami priznaju da su radili katasrofalno i niko smenjen. Pa da li vam je Saper zaista rekao da smo svi tolike budale?

novosadjanin

pre 11 godina

Bar iz ovog što je ovde objavljeno, a to je puno parola, opštih mesta i fraza, izgleda da u Demokratskoj stranci još nisu ozbiljno analizirali uzrok pada podrške svom delovanju,a to je nekritička primena i dosta bahato nametanje svega što je ponuđeno/zahtevano od evropskih centara, što je uz oslabljeni moralni sklop političara i nezpamćenu korupciju imalo za posledicu prisilnu rasprodaju prvo banaka, pa pljačka stanovništva preko njih a zatim rasprodaju svega što je vredelo od fabrika do poljoprivrede raznim politomafijašima što je pod izlikom "veće profitabilnosti" dovelo do njihove rasprodaje,oprt pljačke i zatvaranja (primera koliko hoćete u protekloj deceniji), posledično do otpuštanja hiljada ljudi i njihovog pretvaranja u socijalne slučajeve na granici istrebljenja i zemlju u kojoj "proizvodi" samo državni aparat...bez potrebe...ne tvrdim da sam bogom dan analitičar ali ovo objavljeno bar meni ne daje nade da će se ova stranka dići iz pepela, naprotiv...velika šteta jer postojeća vlast i te kako zahteva kompetentnu opoziciju a u ime i korist naroda, ne kao opšteg pojma već kao svakog čoveka pojedinačno...mislite o tome...

vodenicar

pre 11 godina

A istorijsko pomirenje,a reci da neces dozvoliti tajkunizaciju DS na celu sa Djilasom,.......i sta sad - opet pobedjujes podrzavajuci Djilasa. Totalno promasena stvar pa zar mislite da gradjani nepamte sta ste pricali pre 2-3 meseca.Koalicioni potencijal O jer nezeli vise niko da slusa vasa ucenjivanja i omalovazavanja i bahatosti.

Neksiko

pre 11 godina

Ma transformisali ste vi Toronto i Oslo... Gro pametnih Srba je pobeglo tamo od vas i "vašeg društva", srpski se čuje na svakom uglu.. Vi ste biznismeni i veleizdajnici, te dve reči vas najbolje opisuju!

DS je posle Jugoslavije najveca iluzija srpskog naroda

pre 11 godina

Resili ste sve svoje licne egzistencijalne probleme baveci se politikom ali niste resili nijedan od egzistencijalnih problema ovog drustva. Dzaba vam sad to posipanje pepelom, vise nemate kapacitet jer kao sto sit gladnom ne veruje ne veruje ni bogat siromasnom a ni narod demokratama. Kome vi trebate?

mile srbin

pre 11 godina

interesuje me koliko bezobrazan mora da budes da bi pricao ovakve bajke a ministri iz ds krali drzavu godinama???

ovo vazi i za dss, g17, sps, a vazice za 4 godine i za sns.

perpetum mobile politickog lopovluka...

ljuba

pre 11 godina

Dobro su počeli... nažalost loše završili... Odoše u istoriju. Nikada se neće oporaviti.Proći će kao DSS. Kod nas je tako, stranka se svakog jutra pravi, svakog jutra rastura. Samo jačanjem privrede moći će da jača politički sistem.Danas je SVE trgovina, od kulture, obrazovanja pa nadalje.

vlada

pre 11 godina

kod vas u ds sve lopov do lopova,koga cete da transformisete.A pitanje je,zasto se niste transformisali dok ste bili na vlasti i imali podrsku vecine,ukljucujuci i mene

Boris

pre 11 godina

Grosteska!
Zao mi je sto sam verovao da oni mogu i zele da nesto promene. Bulumenta u DS-u je deo problema, kao i oni protiv kojih sam se borio devedesetih. Sram treba da ih bude!

rikoset

pre 11 godina

Pa koga ces da pobedis , dva puta si pobedio narod i glasace Srbije i vise ti to nece uspeti.Procitani ste i narod i sve druge politicke partije su pobegle od vas.

The End

pre 11 godina

Ne mogu oni da pobede cak i da svi odu sa svojih funkcija i zamene ih mlade snage. Stranka, njene idel je jednostavno trula i tu nema pomoci.

Draganče

pre 11 godina

Koliko jr taj čovek prepotentan! Upropastio je stranku, državu, generacije mladih i još uvek ima obraza da bilo šta poručuje! U manastir idi i pokušaj da okajaš grehe!

ISTINSKI EVROPEJAC

pre 11 godina

"Evropa nije samo pitanje ekonomskih prednosti već je to danas kontinent na kojem vladaju vrednosti demokratije i ljudskih prava... Zato je zadatak DS-a da objasni šta su Evropa i njene vrednosti", rekao je Mićunović" IZJAVI PROFESOR MICUNOVIC. PROFESORE, DA LI STVARNO MISLITE TAKO ?

Nostradamus

pre 11 godina

Ovo je početak kraja Demokratske Stranke. Na čelu sa Đilasom i Pajtićem ova stranka pretvoriće se u tajkunski poslovni klub koji će okupljati ljubitelje novca i vlasti. To u trenutnoj konstelaciji političkih snaga čak i ne odstupa puno od sadašnjeg političkog miljea u Srbiji, ali dugoročno gledano ovakvom DS-u se ne smeši svetla budućnost, uostalom kao ni nama običnim građanima nesrećne zemlje zvane Srbija.

slobodan milosevic

pre 11 godina

vidi prike , mozes da radis sta hoces , ali dok ja ima na racun platu pd 20000 hiljada i ostatak na ruke , nama nece biti dobro , a nadam se ni tebi , neki u ovoj zemlji uzivaju , a naki prezivljavaju , neki zivotare, a ti sr reformises , sta si uradio uradio si , pusti druge, mada ni drugi nisu bolji od tebe, tako da prike , nema nista od reforme

hallucinoman

pre 11 godina

Ovo i ovakvo društvo bi jedino ideje LDP-a ili Živkovićeve nove stranke - reformisale - ali 10% glasačkog tela nije kritična masa, tako da se transformacija odgađa do dalj(nj)eg.

Srpsko društvo i mentalitet će među poslednjima sići s drveta, ako uopšte preživi evoluciju ljudske svesti.

Tajkun, ridj, na čelu opozicije, Nikolić preCednik, Dačić premijer, Vučić vodi državu, Ilić i Mrkonjić ministri, Dinkić, Palma, penzioneri... nisu nas slučajno bombardovali na kraju 20. veka u sred Evrope... ne recitujemo mi džabe o "beloj kugi", dok čovečanstvo osudjuje sebe na neminovni krah zbog nekontrolisanog priraštaja.

Koliko god to bilo teško priznati samom sebi, ovaj narod je ne slučajno predodredjen na izumiranje... ljudska rasa, kao organizam, čisti se od trulog tkiva.

Plusevi i minusi su nebitni, važno je sučeljavanje sa istinom i neka ideja kako dalje.

kraja

pre 11 godina

...oni su izgubili dodir sa stvarnoscu...
...pojedince koji pokusavaju da izduvaju taj balon, niko ne slusa...
...ovo su sve fraze...cesto kontradiktorne...
...bar novine da otvore i pogledaju svoje REZULTATE...

radomir

pre 11 godina

Sve ovo je govorone članovima stranke još pre izbora,ispadao sam uvek budala.Sada kada su izgubili izbore javlja se naknadna pamet.Koja sam ja budala kad verujem da može biti bolje, a svaka me vlast gazi i ismejava

vlasko

pre 11 godina

Gospodo,niste vi ni "D"od Demokratske stranke.Imali ste 8 god.da nastavite Djindjiceve reforme,ali vi ste imali vaznija posla.Kriminal i korupcija u Srbiji na nivou 90-tih,te znacajno bogatiji stranacki funkcioneri su neslavna zaostavstina vase osmogodisnje vladavine.I vas je stigla jevrejska izreka:"Dabogda se osilio,onda ti nema spasa."Ne da se nadam,vec sam siguran da sledeca 2 izborna ciklusa nece te biti u vlasti sto ce biti optimalan period da se procistite i vratite izvornim nacelima.Do tada ce ovi ljudi koji vrse vlast to sigurno bolje i postenije raditi od vas.

Mr.Smith

pre 11 godina

Ako se budete bavili sadržajem a ne formom, možda postoji neka nada za DS , ali vi nemate mehanizme protiv kleptomana i ambicioznih limitiranih laktaroša . Jedino što ste radili je da ste osluškivali vaše biračko telo, nudeći im obećanja, a "kadrovi" su u 95% slučajeva privatizovali bukvalno sve, a najviše zakone i propise.

Istina_je

pre 11 godina

Slazem se da DS transformise drustvo. Transformisali su nas, svojim kradjama, u jos siromasnije drustvo. Najzad jedna prava istina od bivseg predsednika.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Јака партија (овај: странка); треба јој 6 мјесеци да изабере најлошије руководство.
Опет помузоше јарца у решето.(Хвала М. Васићу: на изразу)

Veljo

pre 11 godina

"On je ocenio da DS nije odgovorna samo za svoju, već i za budućnost Srbije"... nekako se po hapsenjima poslednjih meseci cini da vam je licna buducnost sa nekoliko milona eura u dzepu ipak mnogo draza nego i dinar boljitka u dzepovima gradjana. Baviti se politikom u Srbiji, a ne obogatiti se, smatra sramotom. Kako rece Ceda Jovanovic prosle nedelje u Utisku od cega mislite da on zivi nego od zenine firme (covek zaboravlja da je njegova plata sa svim dodacima 5 prosecnih u Srbiji i to je valjda nista)...To je slika i prilika i pozicije i opozicije u zemlji Srbiji...

kako drugačije objasniti...

pre 11 godina

Ukoliko se dokaže (naglašavam dokaže) da se u periodu dok je DS bio na vlasti radilo nelegalno i od strane nekih koji su ljudi bliski vlasti, a danas se dosta priča i piše o aferama nekih ljudi, mislim da DS i ako se reformiše, smeni neke ljude itd. neće doći više na vlast. Zašto ? Pa zato jer ne može niko da me ubedi da oni nisu znali ili nisu mogli da znaju šta se radi u državi i u njihovim redovima i nekim njihovim najbližim saradnicima, onda su i oni umešani u to pa nisu reagovali ili ih nije bilo briga šta se radilo važno da su oni na vlasti ili su nesposobni pa nisu videli kraduckanja, korupciju i sprečili tako nešto.

qwerty

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa svime što su rekli prof. Mićunović i predsednik Tadić! DS jeste činila greške, ali je ona jedina koja može da modernizuje naše društvo prema evropskim standardima i vrednostima... lično mislim da bi Tadić bolje vodio stranku, ali i Đilas je sposoban političar i smatram da će njih dvojica zahedno na najbolji način povesti DS i Srbiju putem reformi i evrointegracija!

Pitalica

pre 11 godina

Šta to reče Tešić "truli kompromis čija će se ružna strana vrlo brzo pokazati" Đilas se zagrcnu, Tadić zevnu a Kuzmanović počeša dok se Mićun nadoveza "Treba živeti za politiku, a ne od politike." ?

Pedja

pre 11 godina

Pravicemo mi Borisa "od blata"... On je daleko najposteniji politicar na srpskoj sceni, a sada placa cenu toga sto se okruzio slabim ljudima...

ioOoi

pre 11 godina

Za Tadića:Zbog tebe više ne glasam za DS iako sam uvek glasao i iako mi je deda jedan od osnivača. Nekada je u DS važio princip demokratske smenjivosti, a danas je nečiji bolesni ego trip ispred stranke i prosperiteta društva. Za Mićunovića: izgubili ste kontakt sa moralnim državotvornim postupanjem.I najstrašnije: Nikolić i Vučić danas uspešno isrpavljaju šta ste vi pokvarili.

stanko79bgd

pre 11 godina

Mislim da cete vi ponovo nekada doci na vlast ali posle 4 ili 8 godina,a ne zato sto cete vi da se rasformirate,nego zbog toga sto ce vas oni sami napustiti,ili da se bolje izrazim biti pohapseni.Mnogo afera dosad,i dosta njih u najavi,to su sve vasi kadrovi,da ste pametni da se pokrijete usima i da ne razmisljate o vlasti,ovo ste vi trebali sami da pocistite ljude iz svojih redova,ovako ste skroz pokvarili utisak o nekoj stranci koja treba da vlada.

Detektiv Joca, Srpski

pre 11 godina

Bolje je da se reformisete i uclanite u Baba Julinu Kompaniju da cuvate pacice i mozda gaite pecurke. Sve drugo cega se dohvatite osusice se ili ce nestati u necije dzpove. Mnogi su se kvalifikovali za profesionalne lopove na celu sa Tadicem i oni ce morati da odgovaraju pred zakonom. Tadic je od "Zapada" dobijao nagrade za sabotazu Srbije - to znaju i vrapci na granama.

Dobro, bolje, najbolje i kvalitetnije

pre 11 godina

Tadić je zaboravio da obavesti prisutne da je Saša Dragin, član Glavnog odbora, opravdano odsutan, inače bi transformisanje društva putem DS bilo brže i bolje (kvalitetnije).

Taras

pre 11 godina

U kom vi, ljudi, univerzumu van ovog zivite.... Taman pomislim da me od DS-a vise nista ne moze zaprepastiti, oni se bogami potrude i postignu skoro nemoguce.

Kakav izbor reci... "demagogija" je preslab termin za ove govore.

Neka, bolje da se igrate politike u Sava Centru, nego da se opet igrate sa ovom drzavom sto, cini mi se, na srecu necete skoro.

Sir Oliver

pre 11 godina

Kako da ne. Djilas je "prava" reforma. Ako se ne opametite necete preci cenzus. Nije 5. oktobar bio da bi funkcioneri DS-a pravili biznis.

anticenzura

pre 11 godina

Daj prestanite da objavljujete desavanja sa ove urnebesne komedije! Tadic je baba koja se ceslja dok selo gori!
Svi ljudi u DS koji su stali iza Tadica su pusteni niz vodu ili bolje receno trje kristalna noc u DS za njih,svaki dan nekog ko je imao veze sa DS hapse,Djilas i dalje trosi pare po Bg ko lud...a oni ovde procaju o nekim reformama,pa jesu oni normalni! Inace Djilas je gotovo bukvalno birao imena delegata,da bi bio siguran u pobedu cak i protiv Kuzmanovica!

Nebojsa

pre 11 godina

Tadicu..., pa dokle vise ta tvoja demagogija?
Pa zar ti mislis da smo mi "stado ovaca"?
Nista ti i DS niste naucili na zadnjim izborima, tako da od vase pobede na sledecim nema apsolutno nista.

Posmatrač istorije

pre 11 godina

Pa zaboga 12 godina nas je DS reformisao...lično ti 8 godina...i sad kada DS postane biznis stranka...a vi budete vlast (na do bog) pa ne bi ni kamen za kupus ostao....

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

ma koga vi vise lazete pricom o unutarstranackoj demokratiji. imate tacno 7 kandidata za 7 podpredsednika, 1 kandidata za pocasnog predsednika, 1 kandidata za predsednika politickog saveta i 1 pravog i jednog laznog kandidata za predsednika stranke. pa vise je unutarstranackog pluralizma bilo u bivsoj komunistickoj partiji. nema tu ni d od demokratije, i sto pre se ova nakaradna kvazidemokratska stranka potpuno raspadne pre ce se stvoriti mesto za neku novu stranku demokratske orjentacije koja nece biti toliko ogrezla u kriminal, nepotizam i korupciju kao vi. nestanite vec jednom sa ove nase jadne i bedne politicke scene. vi ste doprineli da pored vas i sns i sps postanu ponovo prihvatljivi. mislite o tome.

Eunomija

pre 11 godina

Jasne su nama DS reforme. Reformom pravosuđa smo zaista videli kako ste nas uništavali. Reformom ste dozvolili da se kriminal i korupcija razvijaju, odličnu podlogu ste stvorili za razaranje privrede, proizvodnje i industrije. DS je prošlost naše države i društva, demokratija u DS-u nije postojala. Posle dvadeset godina sadašanja vlast zaista radi za interes naroda i države.

Sasha

pre 11 godina

'Ajd sto ste prepotentni i umisljeni, nego jos i vredjate ljude koji nisu za vas (ne mora da znaci da su za nekog drugog). Sta zamisljate da ste vi? Mesije srpskog naroda? Vi samo treba da ste sluge.

Hilton

pre 11 godina

O Boze, glupih li izjava. Krajnje je vreme da politicki vrh DS izadje iz stanja samodovoljnosti. Takvi lideri i clanovi koji aplaudiraju izjavama takvog karaktera, umesto stvarnog napretka, zapravo vuku i stranku i drustvo na dno.

doktor

pre 11 godina

odlicna ideja koju treba prvo u gradskoj upravi beograda sprovesti, a ne da se nacelnici sa salasa sa platamo od 800 evrica smucaju po zgradi, a pomocnici i sefovi sa 950 evrica i dodju jednom mesecno sa cukarice po platicu.
ko to pomocnicima cuva dva radna mesta, kao bez njih se nema napredka.
nacelnici sa slasa se sepure sa platama po 300 evrica vise od ostalih viskoos skolovanih zaposlenih koji sve gledaju i gutaju G.

Neka se DS sama reformise u gradskoj uprravi pa ondea dalje, ..

Dr Sumadinac

ivann

pre 11 godina

G-din Tadić, "intelektualac" među manekenima ili maneken među intelektualcima bi sada mogao konačno da se izvini i sopstvenom narodu.Za mnogo toga: Izneverena očekivanja, laži, krađu, oportunizam, izgubljene godine, gordost, populizam i demagogiju. Ali on to, naravno, neće. Iskreno, zgađen sam.

sasa

pre 11 godina

Buahaha, Tadic nije rasformirao tajnu sluzbu, niti je otvorio tajna dosijea, niti je sproveo lustraciju u medijima i pravosudju, cak sta vise, nagradio je Natu sa 4 funkcije i 4000 evra platu dok drugi ljudi nemaju posao ali famozna Nata stize da obavlja 4 posla, itd. Bez osnovnih promena nema nikakvih drugih promena, evo Nikolicu ulecu sa automobilima u kolonu a Vucica prisluskuju, itd. Ubicu Curuvije nisu smeli da pipnu, a Daciceva policija bije svakoga koga uhapse kao za vreme Milosevica. Dacic je za vreme Tadica slao policiju na radnike Magnohroma, na traktoriste iz Vojvodine koji su isli ka BGDu, na malinare, itd. A evo ovih dana Djilasova turisticka inspekcija kaznjava ljude po Kalemegdanu, pisu kaznu ljudima koji igraju sah jer nisu sportski obuceni, pisali kaznu decku koji je jeo hranu na Kalisu jer nema dozvolu da obeduje na tom mestu, a kaznili su i ucitelja istorije koji je drzao predavanje iz istorije deci na Kalemegdanu. To je Tadiceva i Daciceva i Djilasova promena Srbije, sve gore i gore umesto sve bolje i bolje.

Serdar

pre 11 godina

Tako je gospodine Tadicu,vi ste jedini koji znaju da transformisu drustvo.Transformisali ste nas iz bede u jos dublju bedu,a sebe iz profesora psihologije u predsednika drzave!

Mica Maca

pre 11 godina

Sve mogu da prihvatim al da DS bude faktor koji ce reformisati drustvo ne mogu jer su za to imali sansu i smatram da je nisu iskoristili cak su zemlju unazadili.Nemojte vise vi da pomazete Srbiji jer vasa pomoc ide drugima u prilog a ako bas zelite izadjite iz politike jer tako ce te mnogo pomoci!

Čudo neviđeno

pre 11 godina

Borise Tadiću jel vi stvarno mislite ovo što govorite?
DS je formirana da izgradi mir, stabilnost, pravdu i sprovodi reforme.

Sasha

pre 11 godina

'Ajd sto ste prepotentni i umisljeni, nego jos i vredjate ljude koji nisu za vas (ne mora da znaci da su za nekog drugog). Sta zamisljate da ste vi? Mesije srpskog naroda? Vi samo treba da ste sluge.

Serdar

pre 11 godina

Tako je gospodine Tadicu,vi ste jedini koji znaju da transformisu drustvo.Transformisali ste nas iz bede u jos dublju bedu,a sebe iz profesora psihologije u predsednika drzave!

sasa

pre 11 godina

Buahaha, Tadic nije rasformirao tajnu sluzbu, niti je otvorio tajna dosijea, niti je sproveo lustraciju u medijima i pravosudju, cak sta vise, nagradio je Natu sa 4 funkcije i 4000 evra platu dok drugi ljudi nemaju posao ali famozna Nata stize da obavlja 4 posla, itd. Bez osnovnih promena nema nikakvih drugih promena, evo Nikolicu ulecu sa automobilima u kolonu a Vucica prisluskuju, itd. Ubicu Curuvije nisu smeli da pipnu, a Daciceva policija bije svakoga koga uhapse kao za vreme Milosevica. Dacic je za vreme Tadica slao policiju na radnike Magnohroma, na traktoriste iz Vojvodine koji su isli ka BGDu, na malinare, itd. A evo ovih dana Djilasova turisticka inspekcija kaznjava ljude po Kalemegdanu, pisu kaznu ljudima koji igraju sah jer nisu sportski obuceni, pisali kaznu decku koji je jeo hranu na Kalisu jer nema dozvolu da obeduje na tom mestu, a kaznili su i ucitelja istorije koji je drzao predavanje iz istorije deci na Kalemegdanu. To je Tadiceva i Daciceva i Djilasova promena Srbije, sve gore i gore umesto sve bolje i bolje.

Mica Maca

pre 11 godina

Sve mogu da prihvatim al da DS bude faktor koji ce reformisati drustvo ne mogu jer su za to imali sansu i smatram da je nisu iskoristili cak su zemlju unazadili.Nemojte vise vi da pomazete Srbiji jer vasa pomoc ide drugima u prilog a ako bas zelite izadjite iz politike jer tako ce te mnogo pomoci!

Ahil

pre 11 godina

Sta je sa onim ministrom kome je tast kupio jahtu? Sta je sa Sutanovcem kome je tast kupio plac? Koliko takvih imate u stranci, sto imaju "bogate" tetke, strine, ujne, zene? Sta je sa otporasima, koji su bili proleteri a sada su tajkuni? Kome pricate prazne price?

Neksiko

pre 11 godina

Ma transformisali ste vi Toronto i Oslo... Gro pametnih Srba je pobeglo tamo od vas i "vašeg društva", srpski se čuje na svakom uglu.. Vi ste biznismeni i veleizdajnici, te dve reči vas najbolje opisuju!

Rale

pre 11 godina

Ne znam ko je tacno rekao, sad sam na vestima B92 to video, da su demokrate same krive sto je na celo drzave dosao neko ko pece rakiju! Jeste, sami ste krivi, ogadili ste se narodu, bili ste neuvidjavni, bezosecajni, bahati, lopovi. Ali ne menjate se meni se cini! Pa sta ako neko pece rakiju? Ne branim Tomislava, nego sve ostale postene ljude koji to rade, mog dedu, babu, prijatelje koji to rade. Bolje da peku rakiju, nego da lopuzaju kao vi. Samo se vi reformisite, ali moj glas u zivotu dobiti necete. Jer zaista,ne pamtim kada sam prema necemu osecao ovoliku kolicinu gadjenja kao sto je ovo prema DS-u. I tako misli, garantujem vam, velika vecina ljudi u ovoj jadnoj zemlji!

Nona

pre 11 godina

Sve smejurije i gluposti koje su rekli,nekako i mogu da se tolerisu,ali da Pajtic izgovori recenicu:"Necemo menjati obraz za dzep",e to je vrhunac ironije i podsmevanja narodu!Strasno!!!

Draganče

pre 11 godina

Koliko jr taj čovek prepotentan! Upropastio je stranku, državu, generacije mladih i još uvek ima obraza da bilo šta poručuje! U manastir idi i pokušaj da okajaš grehe!

ioOoi

pre 11 godina

Za Tadića:Zbog tebe više ne glasam za DS iako sam uvek glasao i iako mi je deda jedan od osnivača. Nekada je u DS važio princip demokratske smenjivosti, a danas je nečiji bolesni ego trip ispred stranke i prosperiteta društva. Za Mićunovića: izgubili ste kontakt sa moralnim državotvornim postupanjem.I najstrašnije: Nikolić i Vučić danas uspešno isrpavljaju šta ste vi pokvarili.

izborko

pre 11 godina

a Krle, a Saper....a kumovi,rodjaci,prijatelji,komsije,bivse devojke,sadasnje devojke....gde su oni?
secate se onog stana u Parizu i kirije...?
a vrabaca sa bulevara?
a placa kod Hrama...?
naravno,i neprijatelja svega demokraticng ko ne glasa za DS...?
e,moj Tadicu....da nije tuzno bilo bi smesno.....
i mozda se svi nasmeju meni,ali mislim da bi za DS danas bilo odlicno da pobedi stari clan DSa,predsednik opstine Vracar,protivkandidat Djilasa.....covek stranke.

Eunomija

pre 11 godina

Jasne su nama DS reforme. Reformom pravosuđa smo zaista videli kako ste nas uništavali. Reformom ste dozvolili da se kriminal i korupcija razvijaju, odličnu podlogu ste stvorili za razaranje privrede, proizvodnje i industrije. DS je prošlost naše države i društva, demokratija u DS-u nije postojala. Posle dvadeset godina sadašanja vlast zaista radi za interes naroda i države.

Čudo neviđeno

pre 11 godina

Borise Tadiću jel vi stvarno mislite ovo što govorite?
DS je formirana da izgradi mir, stabilnost, pravdu i sprovodi reforme.

ivann

pre 11 godina

G-din Tadić, "intelektualac" među manekenima ili maneken među intelektualcima bi sada mogao konačno da se izvini i sopstvenom narodu.Za mnogo toga: Izneverena očekivanja, laži, krađu, oportunizam, izgubljene godine, gordost, populizam i demagogiju. Ali on to, naravno, neće. Iskreno, zgađen sam.

Monti

pre 11 godina

Lepo je kad čovek živi u svom svetu. Ne znaš šta se dešava napolju, niti te briga. Živiš i maštaš kao Alisa u zemlji čuda. I lepo ti je.

iskustvo uci

pre 11 godina

Vasoj propasti zahvalite lopovcinama medju vasim redovima. Onima kojima ste redovno tapsali. Niste vi izgubili zato sto ljudi vole Tomu nego zbog tih lopovina medju vama. Ah, da i dovlacenja od svukud i bas svakog. Sistem, mi tebi radno mesto ti nama glas. E, to vas je unistilo. Ja nisam imao stomak da vam dam glas, a ni Tomi. Zato sam ubacio beli listic, obraz mi je cist. I bas mi je legao taj listic, vama za kaznu. Da ste bolje radili to bi i ovoga puta bio vas glas. Sami ste krivi. Sta smo zbog vas i uz vas pretrpeli devedesetih i ovako ste nam vratili. Vaskrsli i primili u vase redove najvece kriminalce. Tako vam i treba. E, da da ne zaboravim, i Zoran Zivkovic vam ima samo srednju skolu. Licemeri. Jos jednom, tako vam i treba.

doktor

pre 11 godina

odlicna ideja koju treba prvo u gradskoj upravi beograda sprovesti, a ne da se nacelnici sa salasa sa platamo od 800 evrica smucaju po zgradi, a pomocnici i sefovi sa 950 evrica i dodju jednom mesecno sa cukarice po platicu.
ko to pomocnicima cuva dva radna mesta, kao bez njih se nema napredka.
nacelnici sa slasa se sepure sa platama po 300 evrica vise od ostalih viskoos skolovanih zaposlenih koji sve gledaju i gutaju G.

Neka se DS sama reformise u gradskoj uprravi pa ondea dalje, ..

Dr Sumadinac

mile srbin

pre 11 godina

interesuje me koliko bezobrazan mora da budes da bi pricao ovakve bajke a ministri iz ds krali drzavu godinama???

ovo vazi i za dss, g17, sps, a vazice za 4 godine i za sns.

perpetum mobile politickog lopovluka...

Erp

pre 11 godina

Svi su nesto uvideli i skuzili sem Bote! Ja verujem da se on pita, da bi opet postavio Dragina, i Dulica za ministre. Covek bukvalno receno nema veza sa stvarnoscu...Strasno ko je rukovodio ovom zemljom punih osam godina...uzas

eto tako

pre 11 godina

Tadicu, da li shvatate da za predsednika stranke postavljate coveka koji je prototip onoga zbog cega se DS ogadila narodu?
Moguce da je Djilas u vasim ocima idealan, ali narod je taj koji glasa.
Srecno!

Bobi

pre 11 godina

Ako se reformišemo, ako se transformišemo, ukoliko se promenimo, ako raščistimo redove...

TADIĆU i svi ostali srpski politilari, prestanite da nam vređate i ono malo razuma što nam je preostalo.
Ne interesuje nas FUTUR, interesuje nas šta STE URADILI, interesuju nas DELA, a ne reči. Muka mi je više od tih sci-fi političara, a najviše od Tadića.
Ja kad pogađam posao sa klijentom, moram da mu pokažem demo-reel odnosno šta sam radio, pa me on prihvati ili ne.
Na šta bi ličilo ako bih klijentu rekao: Daj ti meni pare, ignoriši to što nemam nijedan rad iza sebe, jer ukoliko se trudim (ukoliko se promenim), videćeš da ću ti dobro odraditi posao.

Gadi mi se sve što čujem od političara, a odnosi se na bližu ili dalju budućnost.

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

ma koga vi vise lazete pricom o unutarstranackoj demokratiji. imate tacno 7 kandidata za 7 podpredsednika, 1 kandidata za pocasnog predsednika, 1 kandidata za predsednika politickog saveta i 1 pravog i jednog laznog kandidata za predsednika stranke. pa vise je unutarstranackog pluralizma bilo u bivsoj komunistickoj partiji. nema tu ni d od demokratije, i sto pre se ova nakaradna kvazidemokratska stranka potpuno raspadne pre ce se stvoriti mesto za neku novu stranku demokratske orjentacije koja nece biti toliko ogrezla u kriminal, nepotizam i korupciju kao vi. nestanite vec jednom sa ove nase jadne i bedne politicke scene. vi ste doprineli da pored vas i sns i sps postanu ponovo prihvatljivi. mislite o tome.

Mihailo

pre 11 godina

Ja stvarno ne znam ko još može da veruje u ove priče. Pa demokrate govore kao da je danas 6.oktobar 2000. godine, kao da tek treba da počnu da sređuju prilike u zemlji, kao da su danas preuzeli resore, kao da danas počinju pregovori za članstvo u EU, kao da... Zaista su neverovatni. Nije ni čudo što im sve više ljudi okreće leđa, jednostavno SVE njihove priče su prazne. Oni su skup ljudi kojima je jedini interes da budu na vlasti, lični interes.

z0

pre 11 godina

Da, ko sto ste ga "uspesno" transformisali zadnjih 10 godina. Jedina stvar koja se transformisala u pozitivnom smislu je broj nula na vasim racunima. Ne znam stvarno da li postoji iko ko veruje u ove prazne price i floskule.

DS je posle Jugoslavije najveca iluzija srpskog naroda

pre 11 godina

Resili ste sve svoje licne egzistencijalne probleme baveci se politikom ali niste resili nijedan od egzistencijalnih problema ovog drustva. Dzaba vam sad to posipanje pepelom, vise nemate kapacitet jer kao sto sit gladnom ne veruje ne veruje ni bogat siromasnom a ni narod demokratama. Kome vi trebate?

Vule

pre 11 godina

Na veliku zalost svih nas,koji smo verovali u DS,moram konstatovati da sam sada zaista uveren da joj nema povratka,i da stranka zauvek izgubila sansu da se vrati na vlast!

Piramida

pre 11 godina

"DS je formirana da izgradi mir, stabilnost, pravdu i sprovodi reforme." O kom miru priča to ne znam, međutim što se tiče pravde i reforme to smo videli. Tak dobro je sprovedena jedna od najvažnijih reformi (sudstvo) da mora na zahtev Evropske zajednice da se opet reformiše. Sramota za DS.

Posmatrač istorije

pre 11 godina

Pa zaboga 12 godina nas je DS reformisao...lično ti 8 godina...i sad kada DS postane biznis stranka...a vi budete vlast (na do bog) pa ne bi ni kamen za kupus ostao....

Dovla ex preduzetnik i to zbog vase politike

pre 11 godina

Nekad sam vam verovao..... Trebalo vam 6meseci da izaberete novo rukovodstvo! A koliko ce vam trebati da se reformisete? I dok vam bivsi ministri izadju iz apsa ... znaci vladace te tek 2099godine

Milica

pre 11 godina

DS je pravi lider autisticke Srbije. Hapse im bivse ministre, sami priznaju da su radili katasrofalno i niko smenjen. Pa da li vam je Saper zaista rekao da smo svi tolike budale?

Dobro, bolje, najbolje i kvalitetnije

pre 11 godina

Tadić je zaboravio da obavesti prisutne da je Saša Dragin, član Glavnog odbora, opravdano odsutan, inače bi transformisanje društva putem DS bilo brže i bolje (kvalitetnije).

vodenicar

pre 11 godina

A istorijsko pomirenje,a reci da neces dozvoliti tajkunizaciju DS na celu sa Djilasom,.......i sta sad - opet pobedjujes podrzavajuci Djilasa. Totalno promasena stvar pa zar mislite da gradjani nepamte sta ste pricali pre 2-3 meseca.Koalicioni potencijal O jer nezeli vise niko da slusa vasa ucenjivanja i omalovazavanja i bahatosti.

Sima

pre 11 godina

Moraš biti operisan od osećaja za realnost ili neviđeni poltron da bi skandirao, stojeći, čoveku koji je rasturio državu po šavovima, nesposoban da vidi dalje od sopstvenog nosa ,a po sopstvenom osećaju jedini sposoban da razmišlja strateški , čuj strateški. Mićunović se naljutio što su građani Srbije videli samo četiri delegata DS u skupštinskoj sali u jeku diskusije o najvažnijem dokumentu koji će opredeliti finansiranje države u narednoj godini, pa traži izvinjenje.Trebalo bi da se stide što za naše pare vidimo nerad poslanika i uputi izvinjenje narodu.

Hilton

pre 11 godina

O Boze, glupih li izjava. Krajnje je vreme da politicki vrh DS izadje iz stanja samodovoljnosti. Takvi lideri i clanovi koji aplaudiraju izjavama takvog karaktera, umesto stvarnog napretka, zapravo vuku i stranku i drustvo na dno.

vlada

pre 11 godina

kod vas u ds sve lopov do lopova,koga cete da transformisete.A pitanje je,zasto se niste transformisali dok ste bili na vlasti i imali podrsku vecine,ukljucujuci i mene

Max

pre 11 godina

DS, na zalost svih nas, u proteklih par godina postao je samo jos jedna profitna organizacija na politickoj sceni. Mislim, ipak su demokrate unistile rec EKSPERT. U Srbiji se pod rec EKSPERT misli na nesto tipa Maloviceva, Homen, Cvetkovic, Dulic...

Shomi

pre 11 godina

Milan Grol se zbog vas, ovakvih kakvi ste sada, u grobu okrece
A posle sledecih izbora Skupstinu cete odrzati u sali NU Bozidar Adzija...

Istina_je

pre 11 godina

Slazem se da DS transformise drustvo. Transformisali su nas, svojim kradjama, u jos siromasnije drustvo. Najzad jedna prava istina od bivseg predsednika.

DS-ovac

pre 11 godina

Ma o kakvim reformama govoris,Tadicu? Upoznali smo vas k'o zlu paru.Ako ste dovoljno mudri,povucicete se.Dosta je bilo prodavanja magle.Sklonite se svi vi.Niste zasluzili da vam narod veruje ikada vise.

VLADACHOCOLADA

pre 11 godina

POSTOVANI DS-ovci, nakon stotinjak dana rada nove vlade, Vucic je priveo cak dva vasa ministra, o tome koliko ste ogrezli u kriminal i koliko ste zemlju doveli do kraha svedoce svi ovi mafijasi koji su pod istragama, a da ih vi niste cak ni pomenuli u negativnom kontekstu, toliko o vama, vi ste proslost koje se ne vredi ni secat....a sad ADIO,..... zar Vucic moze za sto dana da uradi vise nego vi za 12 godina, i jos razmisljate da opet zavladate Srbijom, ma jok, vi ste novi SPO:

Pink panter

pre 11 godina

"Mi nudimo Srbiji novi sporazum prema kome će svi biti vrednovani prema svom znanju i rezultatima i prema kome će se raditi javno.” Kojoj to Srbiji nudite sporazum? Onoj kjoju ste opljačkali do gole kože? Zašto u proteklih dvanaest godina niste radili javno?

ni glasa necu da ti cujem

pre 11 godina

Borise ovi te ispljuvase , pa pokri se sa usi , mene bi bilo sramota da mom narodu toliko bese izlazi ne iz usta neg iz duse , a za ti si sve ti krvi i ti si kriv sto svi ovde radimo za 200 evra na racun,osim javnih sluzbi , pa voyac djubretarca u Beogradu nocna ima 750 evra, obican metlas ima 450 evra , a mi koji rbacimo kod privatnika na racun prokletih 200 evra , sramoto , da si pustio strance da doju pa sve djaba , a da mi imomo platu polovini njihove najnize za to radno mesto , mi bi procvetali ovako najjeftinija radna snaga ,u Evropi , to si ti stvorio a obecavao si nesto sasvim drugo kada si skidao Slobu

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Јака партија (овај: странка); треба јој 6 мјесеци да изабере најлошије руководство.
Опет помузоше јарца у решето.(Хвала М. Васићу: на изразу)

nekadašnji glasač DS-a

pre 11 godina

Iskreno se nadam da će nakon ovih izbora DS u Srbiji nestati.

To nije stranka koja ima demokratke principe, ona se nakon dolaska Tadića samo takvom predstavljala. Đilas je oličenje licemerja u Srbiji i nadam se da će odraditi svoj deo posla: zakopaće DS i time stvoriti uslove da se formira zdrava politička stranka sa stvarno demokratskim principima.

Mikeli

pre 11 godina

Boris Tadic je izgubio sav kredibilitet kako kod gradjana tako i kod svojih partijskih kolega tako da njegove izjave sada predstavljaju samo pricanje prazne price. Pa zasto Tadic nije uradio tu reformu dok je bio predsednik nego je postavljao ljude protiv kojih se sada vode istrazni postupci zbog raznih malverzacija.

Simonida

pre 11 godina

"stranka mora da ispravi greške koje je činila u prošlosti". Ako se to odnosi na pljačkanje Srbije potpuno se slažem, to Vam je najveća greška.

Sir Oliver

pre 11 godina

Kako da ne. Djilas je "prava" reforma. Ako se ne opametite necete preci cenzus. Nije 5. oktobar bio da bi funkcioneri DS-a pravili biznis.

Vladan

pre 11 godina

Kao bivsi glasač i simpatizer mogu samo da kazem - nikad viste. Vi niste nista od toga za sta se predstavljate vec obicna interesna družina gde je vecini mesto iza rešetaka. Toliko ste groteskni da cete danas izabrati Djilasa coveka koji treba da položi ovoj zemlji dosta racuna. I da znate, nema tog medijskog spina kojim cete izneverene birače da povratite... Sram vas bilo

ufo

pre 11 godina

Sa koje ste vi ljudi planete, pa ko ce ikada vise da glasa za vasu bahatu grupicu bantita koja je opeljesila Srbiju. Sad da se organizuju izbori ne bi ste presli cenzus.

dr.Rid

pre 11 godina

Sa moje tacke gledista,DS nema nikakve sanse da se vrati na vlast,pa sve i da osnuju novu partiju,sa novim nazivom... Kao sto jednom davno rekao,propali su ko noga u blato.

svašta-jašta

pre 11 godina

"Treba živeti za politiku, a ne od politike.", reče Deda Mićun, ali avaj, njegove reči dugo odzvanjaše Centrom Sava, ali ne stigoše do ušiju mladih lavova, zauzetih tvitovanjem, ažuriranjem profila, ili pak ćaskanjem sa partijskim drugarima iz unutrašnjosti.
Deda Mićune, uzalud se trudiš, ne treba ih opterećivati nepotrebnim gradivom, oni su se rodili naučeni, nego se ti lepo povuci, a njih ostavi da sami žanju kako su posejali. Ne daj da te, po stare dane, stigne bruka njihova.
Živeo deda Mićune.

А.Илић

pre 11 godina

Који болесници и психопате ?!?
Није вођење државе фудбалска утакмица па да се побеђује или губи....
Људи који су дуго у политици и власти потпуно изгубе тло под ногама !

Nebojsa

pre 11 godina

Tadicu..., pa dokle vise ta tvoja demagogija?
Pa zar ti mislis da smo mi "stado ovaca"?
Nista ti i DS niste naucili na zadnjim izborima, tako da od vase pobede na sledecim nema apsolutno nista.

Gile

pre 11 godina

Ako zaboravimo sve lopovluke,
ako nam pamcenje bude krace od 12 godina,
ako oprostimo te izgubljene godine,
ako zazmurimo pred destruktivnom politikom koju ste vodili,
ako se ne osvrcemo zbog ponizenja do koga ste nas doveli,
ako ignorisemo desetine hiljada otpustenih koji na kartonskim kutijama traze srecu za svoje porodice dok ih "zardinjerci" revnosno jure
ako... ( ma izaberite sami, spisak je beskrajan)
a ni tada vam ne treba dati sansu.

Nikki

pre 11 godina

Ovo je takva pretnja narodu da je to neverovatno. Oni koji su nas doveli dovde poslednjih 12 godina, zele opet da dodju. Kojim razlogom? Zasto??? Da nas jos vise zaduze? Upropaste? Sta je uopste bilo dobro za vreme vase vladavine?? Mozda Miskovicu, Drakulicu, Peconiju, Dulicu, Djilasu, i svim onima koji su za vreme ove krize enormno zaradjivali dok mi SRBI grcamo pod minimalcima ili uopste bez posla. Sta reci. Ovo vise nije politicko pitanje, vec pitanje opstanka jednog naroda ciji pripadnici vi izgleda uopste niste. Ojadili ste mene i moju porodicu i hiljade drugih. Sa 20000 dinara odrzavam porodicu. ? vi??? DOSTA JE.

vodenicar

pre 11 godina

DEFORMISANA stranka sa bivsim predsednikom prica da ce da reformise drustvo.Stvarno smesno i dalje nastavljate po vasem da budete bahati,osioni i da ponizavate gradjane a da nenabrajam kako ste dosada sprovodili reforme(sudstvo,borba protiv korupcije,otvaranje dosijea,lustracije ,restitucije itd.itd).

Kasper

pre 11 godina

“Pajtić je optužio aktuelnu vladajuću koaliciju za progon članova Demokratske stranke” Od kad je privođenje zbog osnovane sumnje radi davanja iskaza progon članova DS-a.

Branko V.

pre 11 godina

Ja znam da političari po svojoj definiciji nemaju puno morala ali je ovo previše. U Brozovo vreme je bilo više demokratije iako je on bio večiti predsednik ali za razliku od ovog sada u to vreme je sagrađeno na hiljade fabrika a u vreme vladavine DS-a su opljačkane i uništene skoro sve fabrike i svi zašposleni su na ulici. Ovo je čista demagogija i šarena laža za budale.

Uskok

pre 11 godina

Nisam sns,ldp,dss,ds i slicno. Ds je podjednako kriv za nistavna desavanja od 2000 kao i oni pre njih. Interesna biznis grupa. Raspali se mesec dana posle izbora. Neozbiljni, a ocito i prljavi. Neka se raspadnu kao i srs, boze moj, nece niko " stati" zbog toga, stojimo i pre i posle njih... Zapravo stojimo od '41....

sabahudin

pre 11 godina

"Ako se reformišemo,pobeđujemo",ovo je g-dine Tadiću ne demagogija nego čista utopija.Vi ste sebi na DS pleća nabacili teret korupcije i kriminala koji drma DS,a državu je doveo do bankrota.Skoro se vi nećete vratiti na vlast,a možda čak i nikad.

vlasko

pre 11 godina

Gospodo,niste vi ni "D"od Demokratske stranke.Imali ste 8 god.da nastavite Djindjiceve reforme,ali vi ste imali vaznija posla.Kriminal i korupcija u Srbiji na nivou 90-tih,te znacajno bogatiji stranacki funkcioneri su neslavna zaostavstina vase osmogodisnje vladavine.I vas je stigla jevrejska izreka:"Dabogda se osilio,onda ti nema spasa."Ne da se nadam,vec sam siguran da sledeca 2 izborna ciklusa nece te biti u vlasti sto ce biti optimalan period da se procistite i vratite izvornim nacelima.Do tada ce ovi ljudi koji vrse vlast to sigurno bolje i postenije raditi od vas.

Taras

pre 11 godina

U kom vi, ljudi, univerzumu van ovog zivite.... Taman pomislim da me od DS-a vise nista ne moze zaprepastiti, oni se bogami potrude i postignu skoro nemoguce.

Kakav izbor reci... "demagogija" je preslab termin za ove govore.

Neka, bolje da se igrate politike u Sava Centru, nego da se opet igrate sa ovom drzavom sto, cini mi se, na srecu necete skoro.

Zolisd

pre 11 godina

Ala ste se reformisaliiii, ma svaka vam cast. Normalno je da se posle gubitka izbora i to ozbiljnog gubitka, skoro na svim nivoima, prvo napravi dobra analiza uzroka. Niste ni pomislili. Prazne floskule i blago prihvatanje kolektivne krivice nije ono sto glasaci ocekuju od ove stranke. E moj Djiki, ni ti se u OVO danas ne bi uclanio.

Krstic

pre 11 godina

Auuuuuu, nazadnjaci, ubiste se od kuckanja i komentara po naredjenju...!
Ovo je samo izborna skupstina jedne i jedine prave demokratske stranke. Zasto se vi toliko plasite ds-a, pa necemo vam nista, za narednih par nedelja...

Lasica

pre 11 godina

„On je ocenio da DS nije odgovorna samo za svoju, već i za budućnost Srbije, regiona i za izgradnju mira i stablnosti u Evropi”. Dvanaest godina je dug period u isčekivanju budućnosti. Dosta smo izigravali magarce u trci za šargarepom. Narod je rekao svoje.

KRPELJKA

pre 11 godina

Samo me zanima kako nameravate da preuzmete vodjenje drzavom, hocete li da sacekate izbore ili cete da dizete bunu? Da li vi stvarno verujete da u Srbiji , zemlji gladnih ljudi, koje ste raznoraznim kvazi reformama i sistematskim arcenjem drustvenoga bogatstva doveli do prosjackog stapa, ima nekog ko ce vam dati glas?

Pedja

pre 11 godina

Pravicemo mi Borisa "od blata"... On je daleko najposteniji politicar na srpskoj sceni, a sada placa cenu toga sto se okruzio slabim ljudima...

Milutin

pre 11 godina

Slaba vam vojska naprednjaci, slabo kucate s obzirom da ste se za ovo spremali mesecima. Sta je , ni vi vise ne verujete u sve gluposti koje ovde pisete vec mesecima? Sta ste mislili , da cete tim jeftinim radikalskim trikovima da demoralisete iskrenu demokratsku Srbiju , koja ceka da se Demokratska stranka stabilizuje i da vam pokaze sta misli o vasim , grand balerinama, rostiljdzijama i ostalim "vrhunskim" kadrovima!
E pa gospodo, malo ste se z......i!
Napred Demokratska stranka,samo napred!!!

kraja

pre 11 godina

...oni su izgubili dodir sa stvarnoscu...
...pojedince koji pokusavaju da izduvaju taj balon, niko ne slusa...
...ovo su sve fraze...cesto kontradiktorne...
...bar novine da otvore i pogledaju svoje REZULTATE...

radomir

pre 11 godina

Sve ovo je govorone članovima stranke još pre izbora,ispadao sam uvek budala.Sada kada su izgubili izbore javlja se naknadna pamet.Koja sam ja budala kad verujem da može biti bolje, a svaka me vlast gazi i ismejava

Winxica

pre 11 godina

Uh,Tadiću,jezik pregriz'o! Dosta je bilo.Samo se vi reformišite,ali ne vraćajte se na vlast,ako Boga znate!Uterali ste i državu i narod u dugove,a svoje ste džepove napunili i oprali ruke od svakog nedela.Nema smisla više obmanjivati nas građane.Odustanite od te ideje!!!

tanja

pre 11 godina

Podrska za demokratsku stranku,uspecete kao i uvek do sada. Vi ste jedina stranka koja nije nastala od neke druge cepanjem niti ste menjali ime. Menjali su se ljudi,neki bolji,neki gori,ali posto znate da ucite na greskama nadam se da ce oni bolji upeti i izvuci stranku iz problema.

ANAKIN

pre 11 godina

Demokratskoj stranci je neophodno da propusti svoje redove kroz prilicno gusto sito i da ih ocisti od eksprtskog kukolja koji se prilicno nagomilao tokom poslednjih 12 godina. Ali uzevsi u obzir ko je vidjen da bude vodja stranke, nece imati ko da uzme to sito u ruke.

Sandman

pre 11 godina

"Ako se reformisemo-pobedjujemo". Direktna izjava da su drzava Srbija i njeni gradjani samo plen jednoj stranci da ostvari materijalnu korist i iscedi ih. Sramota Tadicu. Dno si dna.

njuz.net

pre 11 godina

A evo ovih dana Djilasova turisticka inspekcija kaznjava ljude po Kalemegdanu, pisu kaznu ljudima koji igraju sah jer nisu sportski obuceni, pisali kaznu decku koji je jeo hranu na Kalisu jer nema dozvolu da obeduje na tom mestu, a kaznili su i ucitelja istorije koji je drzao predavanje iz istorije deci na Kalemegdanu. To je Tadiceva i Daciceva i Djilasova promena Srbije, sve gore i gore umesto sve bolje i bolje.
(sasa, 25. novembar 2012 13:47)

Ti si zaista poverovao u ovo: http://www.njuz.net/kaznjeni-penzioneri-koji-su-na-kalemegdanu-igrali-sah-bez-sportske-opreme/ ?

:D

qwerty

pre 11 godina

Samo napred DS, do pobede ideje evropske Srbije na sledećim izborima! Mi DS-ovci ne treba da odgovaramo na provokacije pristalica režima!

slobodan milosevic

pre 11 godina

vidi prike , mozes da radis sta hoces , ali dok ja ima na racun platu pd 20000 hiljada i ostatak na ruke , nama nece biti dobro , a nadam se ni tebi , neki u ovoj zemlji uzivaju , a naki prezivljavaju , neki zivotare, a ti sr reformises , sta si uradio uradio si , pusti druge, mada ni drugi nisu bolji od tebe, tako da prike , nema nista od reforme

Detektiv Joca, Srpski

pre 11 godina

Bolje je da se reformisete i uclanite u Baba Julinu Kompaniju da cuvate pacice i mozda gaite pecurke. Sve drugo cega se dohvatite osusice se ili ce nestati u necije dzpove. Mnogi su se kvalifikovali za profesionalne lopove na celu sa Tadicem i oni ce morati da odgovaraju pred zakonom. Tadic je od "Zapada" dobijao nagrade za sabotazu Srbije - to znaju i vrapci na granama.

milica m

pre 11 godina

Reformisana DS bice vodeca stranka sa brzim povratkom na vlast. Otkaciti ljude koji su se borili za svoj interes, osnaziti stranku postenim i dobrim ljudima , koji ce raditi za interes zemlje, i ponovo cete imati armiju vasih vernih glasaca. DS zelim sve najbolje uz vas sam od vaseg osnivanja. Izvucite pouku i drzite se trasiranog puta koji je postavio Djindjic SRECNO.

anticenzura

pre 11 godina

Daj prestanite da objavljujete desavanja sa ove urnebesne komedije! Tadic je baba koja se ceslja dok selo gori!
Svi ljudi u DS koji su stali iza Tadica su pusteni niz vodu ili bolje receno trje kristalna noc u DS za njih,svaki dan nekog ko je imao veze sa DS hapse,Djilas i dalje trosi pare po Bg ko lud...a oni ovde procaju o nekim reformama,pa jesu oni normalni! Inace Djilas je gotovo bukvalno birao imena delegata,da bi bio siguran u pobedu cak i protiv Kuzmanovica!

Nostradamus

pre 11 godina

Ovo je početak kraja Demokratske Stranke. Na čelu sa Đilasom i Pajtićem ova stranka pretvoriće se u tajkunski poslovni klub koji će okupljati ljubitelje novca i vlasti. To u trenutnoj konstelaciji političkih snaga čak i ne odstupa puno od sadašnjeg političkog miljea u Srbiji, ali dugoročno gledano ovakvom DS-u se ne smeši svetla budućnost, uostalom kao ni nama običnim građanima nesrećne zemlje zvane Srbija.

Osmi putnik

pre 11 godina

Mito,korupcija,evropske cene ali ne i plate...Zar zaista mislite da vas ljudi ponovo zele na vlasti?Stalo je vama do fotelja,ali ne i do naroda i ove drzave.

bojan

pre 11 godina

Au koliko samo komentara za jedno stranacko desavanje , neverovatno, da su losi bili losi su i tu nema price , ali i tako losi su mnogo bolji od ovih pevaca, eksperata sa estrade i pecenjara, uz ljude "domacine", javne svalere, grand balerina,spasilaca "drzavnih projekata" diplome i ostalu ekipu

dabome

pre 11 godina

Lele al nam brzo napreduju ovi SNSovci, cak i internet poceli da koriste :D
(NikolaTK, 25. novembar 2012 17:37)
- Pa dok jedni nazaduju, i stagniraju! Drugi koriste svaku sansu da napreduju...

Veljo

pre 11 godina

"On je ocenio da DS nije odgovorna samo za svoju, već i za budućnost Srbije"... nekako se po hapsenjima poslednjih meseci cini da vam je licna buducnost sa nekoliko milona eura u dzepu ipak mnogo draza nego i dinar boljitka u dzepovima gradjana. Baviti se politikom u Srbiji, a ne obogatiti se, smatra sramotom. Kako rece Ceda Jovanovic prosle nedelje u Utisku od cega mislite da on zivi nego od zenine firme (covek zaboravlja da je njegova plata sa svim dodacima 5 prosecnih u Srbiji i to je valjda nista)...To je slika i prilika i pozicije i opozicije u zemlji Srbiji...

Blecky

pre 11 godina

E znaci stvarno vise...Pa dobro,da li zaista verujete da ce te vase reformacije biti dovoljne da bi ste ponovo preuyeli kormilo?Ovo je Srbija ljudi,a ne Titanik.

RedStar

pre 11 godina

Reformacije nisu dovoljne,koliko ce biti dovoljno da vas narod podrzi.A nakon dovodjenja drzave do propasti,premale su sanse da vam iko veruje.

rocker

pre 11 godina

Navodeći da je DS kažnjena na poslednjim izborima zbog toga što nije urađeno sve što se očekivalo, Tadić je kazao da su "svi izborni neuspesi proistekli iz toga što njeni predstavnici u državnim organima nisu razumeli šta je misija DS. "Da je bilo razumevanja šta je misija, DS ne bi platila cenu", istakao je on.


DS je druže platila cenu njenom lopovluku koji je počinila zadnje četiri godine, to je strašno, eto zato ste vi igubili izbore.

Mr.Smith

pre 11 godina

Ako se budete bavili sadržajem a ne formom, možda postoji neka nada za DS , ali vi nemate mehanizme protiv kleptomana i ambicioznih limitiranih laktaroša . Jedino što ste radili je da ste osluškivali vaše biračko telo, nudeći im obećanja, a "kadrovi" su u 95% slučajeva privatizovali bukvalno sve, a najviše zakone i propise.

Boris

pre 11 godina

Grosteska!
Zao mi je sto sam verovao da oni mogu i zele da nesto promene. Bulumenta u DS-u je deo problema, kao i oni protiv kojih sam se borio devedesetih. Sram treba da ih bude!

Gojko

pre 11 godina

E naprdnjaci, naprdnjaci, sto ste se tako uzmuvali, a komentari bas na nivou vasih sega-megatrendova, komedija, bez maste , tresete jednu te istu pricu. Provaljeni ste bre , naprdnjaci, a evo danas i onaj vas ministar rece da je Dulic hapsen "ishitreno politicki"!!
Jad i beda na sta lici vasa vladavina.
Pricate da narod nece DS , a vi ste kao opoziciona stranka dobili manje od 2% vise glasova od DS koji je bio na vlasti u doba najgore krize. Pa pravi gubitnici izbora ste vi i da vam nije bilo Dacica koji je posto-poto hteo da bude Premijer, nebiste videli Vlast ni na slici.
Zato se bre pokrite usima i molite Boga da se DS sto pre vrati na Vlast , jer ce vas narod , posle vase katastrofalne kadrovske politike koju sprovodite , oterati sa vlasti gore nego Milosevica!!!

ljuba

pre 11 godina

Dobro su počeli... nažalost loše završili... Odoše u istoriju. Nikada se neće oporaviti.Proći će kao DSS. Kod nas je tako, stranka se svakog jutra pravi, svakog jutra rastura. Samo jačanjem privrede moći će da jača politički sistem.Danas je SVE trgovina, od kulture, obrazovanja pa nadalje.

ISTINSKI EVROPEJAC

pre 11 godina

"Evropa nije samo pitanje ekonomskih prednosti već je to danas kontinent na kojem vladaju vrednosti demokratije i ljudskih prava... Zato je zadatak DS-a da objasni šta su Evropa i njene vrednosti", rekao je Mićunović" IZJAVI PROFESOR MICUNOVIC. PROFESORE, DA LI STVARNO MISLITE TAKO ?

Pitalica

pre 11 godina

Šta to reče Tešić "truli kompromis čija će se ružna strana vrlo brzo pokazati" Đilas se zagrcnu, Tadić zevnu a Kuzmanović počeša dok se Mićun nadoveza "Treba živeti za politiku, a ne od politike." ?

shumadinac

pre 11 godina

"Izgubili su kontakt sa bitnim i vitalnim delom stanovnistva". a koji je to deo? samo da ovi zavrse ono sto su zapoceli onako kako su obecali ...

JOVAN

pre 11 godina

Nada vam je uzaludna,SPS je nekako i uz vašu pomoć preživeo "zemljotres" 2000.godine,ali ko će vama pomoći,ko da se ponovo dignete,niko?

rikoset

pre 11 godina

Pa koga ces da pobedis , dva puta si pobedio narod i glasace Srbije i vise ti to nece uspeti.Procitani ste i narod i sve druge politicke partije su pobegle od vas.

The End

pre 11 godina

Ne mogu oni da pobede cak i da svi odu sa svojih funkcija i zamene ih mlade snage. Stranka, njene idel je jednostavno trula i tu nema pomoci.

qwerty

pre 11 godina

@ Tadicu, da li shvatate da za predsednika stranke postavljate coveka koji je prototip onoga zbog cega se DS ogadila narodu?Moguce da je Djilas u vasim ocima idealan, ali narod je taj koji glasa.Srecno! (eto tako, 25. novembar 2012 16:07) - Narod je već glasao i gradonačelnik Đilas je dobio 37% glasova!

Srbin iz EU

pre 11 godina

Bas me je Vas zao. Nista niste uradili, doveli ste Srbiju do propasti dajuci sve. Pored toga vecina Vas se toliko obogatila nezakonito da Vas bas briga za gradjane Srbije. Ima ptavo Vicic sto Vas goni i treba jos vise. Morate da vratite sve ono sto ste od naroda ukrali.

Igor

pre 11 godina

To sto je trebalo reformisati nova vlast sada hapsi. A da se od politike zivi dokazuju milioneri iz DS-a . Nekima je to bio jedini cilj a ne evropska Srbija. Naravno narod je kriv sto je izabrao SNS.

...

pre 11 godina

"Ukoliko DS još više bude razvijala diskusiju unutar sebe i sposobnost da se menja samo tako će imati legitimitet da preuzme vlast na narednim izborima."

Ovo je kljucna recenica u tekstu, i jedino sto im je bitno. Kako da ponovo preuzmu vlast.

Politicka partija nije brend, nije proizvod, pa da ga repozioniras, da mu poboljsas marketing strategiju i pakovanje, kako bi se bolje prodavao i bio atraktivniji KUPCIMA.

Svi znamo da nam ovi 'kalifi umesto kalifa' (ono sto ste u Srbiji naziva i podrazumeva pod 'politicarima') kroje sudbinu i surovo nam uticu na zivote. Mi kao drustvo nemamo nikakvu svest o zajednici, o civilnom drustvu, o ljudskim i gradjanskim pravima, o drustvenom i gradjanskom moralu i prihvatljivom ponasanju, niti o gradjanskim obavezama.

Osim toga, potpuno smo iznureni i nemotivisani, a i u sklopu naseg identiteta i kulture jeste da trpimo i da idemo linijom manjeg otpora. Sav nas gradjanski aktivizam pocinje i prestaje (eventualnim) izlaskom na izbore. Posle toga - sve cetiri u vis i udri u salonski i kafanski lament.

Jirgen Habermas je prilikom jedne od svojih kritika na racun EU izjavio sledece: "Osuđujem političke partije. Naši političari već dugo nisu u stanju da teže bilo čemu osim tome da budu ponovo izabrani. Nemaju nikakvu političku suštinu, nikakva ubeđenja!” http://www.globalresearch.ca/j-rgen-habermas-demonta-a-demokratije-u-eu/28057

Sta bismo tek mi mogli da kazemo za ove cirkuzante i politikante u Srbiji? A sta tek za gradjane Srbije?

STOP-Klizavo

pre 11 godina

"Ukoliko DS još više bude razvijala diskusiju unutar sebe i sposobnost da se menja samo tako će imati legitimitet da preuzme vlast na narednim izborima. Ako ne bude imala tu snagu, platiće cenu kao što je i plaća", rekao je Tadić u beogradskom centru Sava.
Mislim,sta reci na ovako nesto...Naravno da cete platiti,reformisali se vi ili ne.Ono sto je Srbija izgubila za vreme vase vladavine cete platiti.Samo polako...Ne zurite toliko.

zmaj

pre 11 godina

e demokrate srpski privatni sektor ste proglasi lopovima a vas drzavni se tek sad vidi kakav je,zasto stranci imaju vise privelegija nego domaci

Feniks

pre 11 godina

Au koliko samo komentara za jedno stranacko desavanje , neverovatno, da su losi bili losi su i tu nema price , ali i tako losi su mnogo bolji od ovih pevaca, eksperata sa estrade i pecenjara, uz ljude "domacine", javne svalere, grand balerina,spasilaca "drzavnih projekata" diplome i ostalu ekipu
(bojan, 25. novembar 2012 16:33)
Naravno da su bolji u pljačkanju zemlje, pa valjda imaju višegodišnje iskustvo u tome. Ovi ovakvi kako si ih okarakterisao su ipak za njih mala deca.
Au koliko samo komentara za jedno stranacko desavanje , neverovatno, da su losi bili losi su i tu nema price , ali i tako losi su mnogo bolji od ovih pevaca, eksperata sa estrade i pecenjara, uz ljude "domacine", javne svalere, grand balerina,spasilaca "drzavnih projekata" diplome i ostalu ekipu
(bojan, 25. novembar 2012 16:33)
Naravno da su bolji u pljačkanju zemlje, pa valjda imaju višegodišnje iskustvo u tome. Ovi ovakvi kako si ih okarakterisao su ipak za njih mala deca.

Stojan Solunac

pre 11 godina

Nema sanse..Sve ce da vas pohapse 'fala Bogu...Sada vidimo da koga god je Milosevic "proganjao" taj postade milioner..Cudno.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

E moj Borise, odrekao si se puta koji je Zoran Đinđić zacrtao, uništio si Srbiju, umesto da si je uveo u EU. Reforma DS-a mora da se ogleda u stepenu u kojem se mora vratiti na ono što je DS bio u vreme Đinđića. Put koji si ti odabrao, je put nacionalnog i verskog šovinizma, a to je put koji nad vodi u prošlost, a ne u "BUDUĆNOST" - gde nas je vodila Đinđićeva politika.

Sladja

pre 11 godina

Narod je već glasao i gradonačelnik Đilas je dobio 37% glasova!
(qwerty, 25. novembar 2012 17:12)

I Petrov/bivsi poslanik DS-a ,koji se u mandatu ipo nikad nije javio za rec u Skupstini// je pobedio u Dimitrovgradu sa preko 40%.

Ali samo zbog jer je u nevidjenoj torturi,kroz kontrolu lokalnog budzeta i radnih mesta u lokalnim javnim preduzecima blokirao celi grad u meri koju nismo videli ni u vreme Tita ni u vreme Milosevica.

kako drugačije objasniti...

pre 11 godina

Ukoliko se dokaže (naglašavam dokaže) da se u periodu dok je DS bio na vlasti radilo nelegalno i od strane nekih koji su ljudi bliski vlasti, a danas se dosta priča i piše o aferama nekih ljudi, mislim da DS i ako se reformiše, smeni neke ljude itd. neće doći više na vlast. Zašto ? Pa zato jer ne može niko da me ubedi da oni nisu znali ili nisu mogli da znaju šta se radi u državi i u njihovim redovima i nekim njihovim najbližim saradnicima, onda su i oni umešani u to pa nisu reagovali ili ih nije bilo briga šta se radilo važno da su oni na vlasti ili su nesposobni pa nisu videli kraduckanja, korupciju i sprečili tako nešto.

Milanche

pre 11 godina

Svi ds-ovci na izbornoj skupstini, nema ko da diriguje omladincima kako da ovde komentarisu. sšSa druge strane SNSovci se za ovu vest spremaju zadnjih 7 dana. Kako li vas nije sramota, i jedne i druge?

Mia

pre 11 godina

Na osnovu cega da pobedite? Imali ste 11 godina da opravdate poverenje gradjana. Sta ste ucinili za to vreme? Sada ste poceli medju sobom da se svadjate a zelite da opet budete drzavni vrh!

novosadjanin

pre 11 godina

Bar iz ovog što je ovde objavljeno, a to je puno parola, opštih mesta i fraza, izgleda da u Demokratskoj stranci još nisu ozbiljno analizirali uzrok pada podrške svom delovanju,a to je nekritička primena i dosta bahato nametanje svega što je ponuđeno/zahtevano od evropskih centara, što je uz oslabljeni moralni sklop političara i nezpamćenu korupciju imalo za posledicu prisilnu rasprodaju prvo banaka, pa pljačka stanovništva preko njih a zatim rasprodaju svega što je vredelo od fabrika do poljoprivrede raznim politomafijašima što je pod izlikom "veće profitabilnosti" dovelo do njihove rasprodaje,oprt pljačke i zatvaranja (primera koliko hoćete u protekloj deceniji), posledično do otpuštanja hiljada ljudi i njihovog pretvaranja u socijalne slučajeve na granici istrebljenja i zemlju u kojoj "proizvodi" samo državni aparat...bez potrebe...ne tvrdim da sam bogom dan analitičar ali ovo objavljeno bar meni ne daje nade da će se ova stranka dići iz pepela, naprotiv...velika šteta jer postojeća vlast i te kako zahteva kompetentnu opoziciju a u ime i korist naroda, ne kao opšteg pojma već kao svakog čoveka pojedinačno...mislite o tome...

stanko79bgd

pre 11 godina

Mislim da cete vi ponovo nekada doci na vlast ali posle 4 ili 8 godina,a ne zato sto cete vi da se rasformirate,nego zbog toga sto ce vas oni sami napustiti,ili da se bolje izrazim biti pohapseni.Mnogo afera dosad,i dosta njih u najavi,to su sve vasi kadrovi,da ste pametni da se pokrijete usima i da ne razmisljate o vlasti,ovo ste vi trebali sami da pocistite ljude iz svojih redova,ovako ste skroz pokvarili utisak o nekoj stranci koja treba da vlada.

Gabi

pre 11 godina

Ne sumnjam da će nova vlast da reformiše Srbiju, pošto je naravno prepoštena i mirotočiva. Približavanje stanovništvu u Srbiji podrazumeva da političari peku rakiju, postavljaju za ministre poslastičare, roštilj majstore, koriste najprimitivniji rečnik...Ako ste obrazovani, elokventni, uredni i ne daj Bože šarmantni, odvojeni ste od naroda, ili ste lopov, bez pbzira na dokaze!

socijaldemokrata

pre 11 godina

Kako sam tuzan od kako su nazadnjake i patrijotske pljackase obucili da koriste racunare i laprdaju po nekadasnjem bastionu slobode govora B92. Nikad se ova bagra ne bi vratila na vlast da taj isti DS nije uveo demokratiju koju je ovaj nesretni srpski narod po ko zna koji put iskoristio da sebi nanese ogromnu stetu. DS je velika stranka,put koji je prosla od svog stvaranja do danas je bio trnovit,tukli su nas,zatvarali,proglasavali izdajnicima...DS je institucija daleko iznad imena i prezimena svojih lidera. Biti socijaldemokrata je privilegija na Balkanu,zato sam izuzetno ponosan na sebe i na svoje okruzenje sto smo uspeli da u smutnim i.mracnim vremenima preopoznamo prave vrednosti,da vreme kada je nas narod bez kompasa,cilja,kada Beogradom vise ne setaju ljudi vec zombiji...

Sociolog amater

pre 11 godina

Uz svo uvažavanje za gospodina Kuzmanovića i njegov rad, dobri izborni rezultati na Vračaru, koji ga preporučuju za visoke stranačke funkcije, posledica su strukture stanovništva na ovoj opštini i nisu dovoljni kao garancija za uspešno vođenje stranke. Živo me zanima da li negde postoji objektivna i stručna sociološka analiza profila glasača pojedinih stranaka u Srbiji prema starosti, zanimanju, nivou obrazovanja , nivou opšte kulture, ateizmu ili religijskoj pripadnosti, materijalnom stanju i stepenu urbanosti sredine u kojoj žive.

ni glasa necu da ti cujem

pre 11 godina

baro ovi te ispluvase , pa pokrise sa usi , mene bi sramota da mom narodu toliko bese izlazi ne iz usta neg iz duse , a za ti si sve ti krvi i ti si kriv sto svi ovde radimo za 200 evra na racun,osim javnih sluzbi , pa voyac djubretarca u Beogradu nocna ima 750 evra, obican metlas ima 450 evra , a mi koji rbacimo kod privatnika na racun prokletih 200 evra , sramoto , da si pustio strance da doju pa sve djaba , a da mi imomo platu polovini njihove najnize za to radno mesto , mi bi procvetali ovako najjeftinija radna snaga ,u Evropi , to si ti stvorio a obecavao si nesto sasvim drugo kada si skidao Slobu

Pedja

pre 11 godina

Jedina ozbiljna politicka stranka u Srbiji jos od 1991, bez DS, nema ni demokratije..kao sto je rekao jedan politicki analiticar, mozemo mi da se salimo i da kazemo da je to DS sapunska opera, ali o tim procesima koji se sada desavaju u DSu ostale stranke mogu samo da sanjaju...

Kengur

pre 11 godina

Ovaj jadan narod ste doveli do prosjackog stapa.Generacije nece moci da se oporavi od vas.A i ova nova vlast nije bolja.Pitam se doklecete tako?

qwerty

pre 11 godina

@tanja - Delim tvoje mišljenje... DS je nastala 1989. pod tim imenom i sa jasnim socijaldemokratskim programom i kao takva postoji i danas! Da ne govorim da korene vuče od predratne stranke Ljube Davidovića i Milana Grola! Menjali su se prvo prof. Mićunović, pa onda Zoran Đinđić, pa Tadić, i evo sada dolazi Đilas... ali su program, ideja reformi, demokratski sistem vrednosti i evropska orijentacija ostali isti... znam da će tako biti i u buduće, i drago mi je što Tadić ostaje u vrhu stranke!

Demokrata

pre 11 godina

Ne može DS-u pomoći svaljivanje cele krivice na Borisa Tadića, mislite da ćete se tako iskupiti. Ništa se nije promenilo, samo mala rotacija istih ljudi.

crni domino

pre 11 godina

Zasto bi se reformisali, pa ti si dobro vodio i drzavu i stranku!
Bila je napredica i u drzavi i u stranci!
Nije ni cudo sto su posle tebe dosli jos gori!

hallucinoman

pre 11 godina

Ovo i ovakvo društvo bi jedino ideje LDP-a ili Živkovićeve nove stranke - reformisale - ali 10% glasačkog tela nije kritična masa, tako da se transformacija odgađa do dalj(nj)eg.

Srpsko društvo i mentalitet će među poslednjima sići s drveta, ako uopšte preživi evoluciju ljudske svesti.

Tajkun, ridj, na čelu opozicije, Nikolić preCednik, Dačić premijer, Vučić vodi državu, Ilić i Mrkonjić ministri, Dinkić, Palma, penzioneri... nisu nas slučajno bombardovali na kraju 20. veka u sred Evrope... ne recitujemo mi džabe o "beloj kugi", dok čovečanstvo osudjuje sebe na neminovni krah zbog nekontrolisanog priraštaja.

Koliko god to bilo teško priznati samom sebi, ovaj narod je ne slučajno predodredjen na izumiranje... ljudska rasa, kao organizam, čisti se od trulog tkiva.

Plusevi i minusi su nebitni, važno je sučeljavanje sa istinom i neka ideja kako dalje.

Pismeni covece.....

pre 11 godina

Kakav si "pismen" komentar napisao, dobro te iko placa i tih 200 evra... Treba ti nekome da placas samo da bi, tako ucen, radio...

qwerty

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa svime što su rekli prof. Mićunović i predsednik Tadić! DS jeste činila greške, ali je ona jedina koja može da modernizuje naše društvo prema evropskim standardima i vrednostima... lično mislim da bi Tadić bolje vodio stranku, ali i Đilas je sposoban političar i smatram da će njih dvojica zahedno na najbolji način povesti DS i Srbiju putem reformi i evrointegracija!

ns

pre 11 godina

@izborko, po tome kako pises poruke se vidi koliko si skolovan,a po tome koliko si skolovan se vidi koliko si inteligentan. Cudno je to da vecina koja je protiv DS-a pise poput tebe. Savet za takve,manite se politike i komentarisanja. Sto se tice teme, "kasno Marko na Kosovo stize..". Nema ovoj drzavi spasa. Srbija je sidro koje ide ka dnu vec 30 godina.

mix

pre 11 godina

Ds je stranka koja u svom sastavu ima najvise novopecenih bogatasa koji su od 2000. stekli nenormalno bogatstvo. To su cinjenice. Da bi se oni transformisali trebalo pohapsiti i proveriti dobro poreklo njihove imovine.

@Gile, e moj Gile

pre 11 godina

Sve si lepo napisao, samo ne znam da li misliš na period od 1990-2000, jer si sasvim tacno snimio stanje koje smo tada imali.

GM

pre 11 godina

Zar je to odgovornost da izgubis rukovodjenjem stranke, vi ste toliko loseg ucinili ovoj zemlji da bi vam mesto bilo u zatvori bez prava na pomilovanje, i vi jos mislite da mozete ponovo da se dokopate vlasti, prokleti da ste za sva vremena, ova zemlja bit ce uspesnija bez vas i vase lopovske stranke...GM

jovicaN

pre 11 godina

Klasična zamena teza: ugled DS-a nisu narušila hapšenja (posledica) već nedomaćinski odnos njegovih ministara (a bogami još po nekih) prema Srbiji, budžetu, narodu... (razlog).
I mnogo bi bolje prošli (i mi sa vama) da niste uporno smeće prebacivali u susedno dvorište. Pometite i usisajte svoju kuću!

Громовник

pre 11 godina

Ако се под резултатима и успехом подразумева чињеница да је у Србији после одласка ДС-а са власти преко милион незапослених, да је стандард грађана на нивоу с почетка 20-ог века, да су корупција, систем веза и криминал постале особине по којима се Србија препознаје у свету, да је јавни дуг прешао 50% БДП-а онда ми је сасвим јасно што су демократе изгубиле изборе.

Milance

pre 11 godina

Zar je odgovornost da se izgubi rukovodjenje stranke,pa toliko loseg ste ucinili ovoj zemlji da vam je mesto u zatvoru,ali i to vam je malo nego bi da se opet dokopate vlasti,ova zemlja bice uspesnija bez vas i vase lopovske stranke.Vi cete doci na vlast kad budu dosli i radikali.

Pedja

pre 11 godina

Pravicemo mi Borisa "od blata"... On je daleko najposteniji politicar na srpskoj sceni, a sada placa cenu toga sto se okruzio slabim ljudima...

qwerty

pre 11 godina

Samo napred DS, do pobede ideje evropske Srbije na sledećim izborima! Mi DS-ovci ne treba da odgovaramo na provokacije pristalica režima!

Sasha

pre 11 godina

'Ajd sto ste prepotentni i umisljeni, nego jos i vredjate ljude koji nisu za vas (ne mora da znaci da su za nekog drugog). Sta zamisljate da ste vi? Mesije srpskog naroda? Vi samo treba da ste sluge.

qwerty

pre 11 godina

U potpunosti se slažem sa svime što su rekli prof. Mićunović i predsednik Tadić! DS jeste činila greške, ali je ona jedina koja može da modernizuje naše društvo prema evropskim standardima i vrednostima... lično mislim da bi Tadić bolje vodio stranku, ali i Đilas je sposoban političar i smatram da će njih dvojica zahedno na najbolji način povesti DS i Srbiju putem reformi i evrointegracija!

tanja

pre 11 godina

Podrska za demokratsku stranku,uspecete kao i uvek do sada. Vi ste jedina stranka koja nije nastala od neke druge cepanjem niti ste menjali ime. Menjali su se ljudi,neki bolji,neki gori,ali posto znate da ucite na greskama nadam se da ce oni bolji upeti i izvuci stranku iz problema.

Milutin

pre 11 godina

Slaba vam vojska naprednjaci, slabo kucate s obzirom da ste se za ovo spremali mesecima. Sta je , ni vi vise ne verujete u sve gluposti koje ovde pisete vec mesecima? Sta ste mislili , da cete tim jeftinim radikalskim trikovima da demoralisete iskrenu demokratsku Srbiju , koja ceka da se Demokratska stranka stabilizuje i da vam pokaze sta misli o vasim , grand balerinama, rostiljdzijama i ostalim "vrhunskim" kadrovima!
E pa gospodo, malo ste se z......i!
Napred Demokratska stranka,samo napred!!!

Krstic

pre 11 godina

Auuuuuu, nazadnjaci, ubiste se od kuckanja i komentara po naredjenju...!
Ovo je samo izborna skupstina jedne i jedine prave demokratske stranke. Zasto se vi toliko plasite ds-a, pa necemo vam nista, za narednih par nedelja...

milica m

pre 11 godina

Reformisana DS bice vodeca stranka sa brzim povratkom na vlast. Otkaciti ljude koji su se borili za svoj interes, osnaziti stranku postenim i dobrim ljudima , koji ce raditi za interes zemlje, i ponovo cete imati armiju vasih vernih glasaca. DS zelim sve najbolje uz vas sam od vaseg osnivanja. Izvucite pouku i drzite se trasiranog puta koji je postavio Djindjic SRECNO.

socijaldemokrata

pre 11 godina

Kako sam tuzan od kako su nazadnjake i patrijotske pljackase obucili da koriste racunare i laprdaju po nekadasnjem bastionu slobode govora B92. Nikad se ova bagra ne bi vratila na vlast da taj isti DS nije uveo demokratiju koju je ovaj nesretni srpski narod po ko zna koji put iskoristio da sebi nanese ogromnu stetu. DS je velika stranka,put koji je prosla od svog stvaranja do danas je bio trnovit,tukli su nas,zatvarali,proglasavali izdajnicima...DS je institucija daleko iznad imena i prezimena svojih lidera. Biti socijaldemokrata je privilegija na Balkanu,zato sam izuzetno ponosan na sebe i na svoje okruzenje sto smo uspeli da u smutnim i.mracnim vremenima preopoznamo prave vrednosti,da vreme kada je nas narod bez kompasa,cilja,kada Beogradom vise ne setaju ljudi vec zombiji...

Pedja

pre 11 godina

Jedina ozbiljna politicka stranka u Srbiji jos od 1991, bez DS, nema ni demokratije..kao sto je rekao jedan politicki analiticar, mozemo mi da se salimo i da kazemo da je to DS sapunska opera, ali o tim procesima koji se sada desavaju u DSu ostale stranke mogu samo da sanjaju...

qwerty

pre 11 godina

@tanja - Delim tvoje mišljenje... DS je nastala 1989. pod tim imenom i sa jasnim socijaldemokratskim programom i kao takva postoji i danas! Da ne govorim da korene vuče od predratne stranke Ljube Davidovića i Milana Grola! Menjali su se prvo prof. Mićunović, pa onda Zoran Đinđić, pa Tadić, i evo sada dolazi Đilas... ali su program, ideja reformi, demokratski sistem vrednosti i evropska orijentacija ostali isti... znam da će tako biti i u buduće, i drago mi je što Tadić ostaje u vrhu stranke!

Serdar

pre 11 godina

Tako je gospodine Tadicu,vi ste jedini koji znaju da transformisu drustvo.Transformisali ste nas iz bede u jos dublju bedu,a sebe iz profesora psihologije u predsednika drzave!

Mica Maca

pre 11 godina

Sve mogu da prihvatim al da DS bude faktor koji ce reformisati drustvo ne mogu jer su za to imali sansu i smatram da je nisu iskoristili cak su zemlju unazadili.Nemojte vise vi da pomazete Srbiji jer vasa pomoc ide drugima u prilog a ako bas zelite izadjite iz politike jer tako ce te mnogo pomoci!

Gabi

pre 11 godina

Ne sumnjam da će nova vlast da reformiše Srbiju, pošto je naravno prepoštena i mirotočiva. Približavanje stanovništvu u Srbiji podrazumeva da političari peku rakiju, postavljaju za ministre poslastičare, roštilj majstore, koriste najprimitivniji rečnik...Ako ste obrazovani, elokventni, uredni i ne daj Bože šarmantni, odvojeni ste od naroda, ili ste lopov, bez pbzira na dokaze!

qwerty

pre 11 godina

@ Tadicu, da li shvatate da za predsednika stranke postavljate coveka koji je prototip onoga zbog cega se DS ogadila narodu?Moguce da je Djilas u vasim ocima idealan, ali narod je taj koji glasa.Srecno! (eto tako, 25. novembar 2012 16:07) - Narod je već glasao i gradonačelnik Đilas je dobio 37% glasova!

sasa

pre 11 godina

Buahaha, Tadic nije rasformirao tajnu sluzbu, niti je otvorio tajna dosijea, niti je sproveo lustraciju u medijima i pravosudju, cak sta vise, nagradio je Natu sa 4 funkcije i 4000 evra platu dok drugi ljudi nemaju posao ali famozna Nata stize da obavlja 4 posla, itd. Bez osnovnih promena nema nikakvih drugih promena, evo Nikolicu ulecu sa automobilima u kolonu a Vucica prisluskuju, itd. Ubicu Curuvije nisu smeli da pipnu, a Daciceva policija bije svakoga koga uhapse kao za vreme Milosevica. Dacic je za vreme Tadica slao policiju na radnike Magnohroma, na traktoriste iz Vojvodine koji su isli ka BGDu, na malinare, itd. A evo ovih dana Djilasova turisticka inspekcija kaznjava ljude po Kalemegdanu, pisu kaznu ljudima koji igraju sah jer nisu sportski obuceni, pisali kaznu decku koji je jeo hranu na Kalisu jer nema dozvolu da obeduje na tom mestu, a kaznili su i ucitelja istorije koji je drzao predavanje iz istorije deci na Kalemegdanu. To je Tadiceva i Daciceva i Djilasova promena Srbije, sve gore i gore umesto sve bolje i bolje.

Draganče

pre 11 godina

Koliko jr taj čovek prepotentan! Upropastio je stranku, državu, generacije mladih i još uvek ima obraza da bilo šta poručuje! U manastir idi i pokušaj da okajaš grehe!

Gojko

pre 11 godina

E naprdnjaci, naprdnjaci, sto ste se tako uzmuvali, a komentari bas na nivou vasih sega-megatrendova, komedija, bez maste , tresete jednu te istu pricu. Provaljeni ste bre , naprdnjaci, a evo danas i onaj vas ministar rece da je Dulic hapsen "ishitreno politicki"!!
Jad i beda na sta lici vasa vladavina.
Pricate da narod nece DS , a vi ste kao opoziciona stranka dobili manje od 2% vise glasova od DS koji je bio na vlasti u doba najgore krize. Pa pravi gubitnici izbora ste vi i da vam nije bilo Dacica koji je posto-poto hteo da bude Premijer, nebiste videli Vlast ni na slici.
Zato se bre pokrite usima i molite Boga da se DS sto pre vrati na Vlast , jer ce vas narod , posle vase katastrofalne kadrovske politike koju sprovodite , oterati sa vlasti gore nego Milosevica!!!

bojan

pre 11 godina

Au koliko samo komentara za jedno stranacko desavanje , neverovatno, da su losi bili losi su i tu nema price , ali i tako losi su mnogo bolji od ovih pevaca, eksperata sa estrade i pecenjara, uz ljude "domacine", javne svalere, grand balerina,spasilaca "drzavnih projekata" diplome i ostalu ekipu

Monti

pre 11 godina

Lepo je kad čovek živi u svom svetu. Ne znaš šta se dešava napolju, niti te briga. Živiš i maštaš kao Alisa u zemlji čuda. I lepo ti je.

ioOoi

pre 11 godina

Za Tadića:Zbog tebe više ne glasam za DS iako sam uvek glasao i iako mi je deda jedan od osnivača. Nekada je u DS važio princip demokratske smenjivosti, a danas je nečiji bolesni ego trip ispred stranke i prosperiteta društva. Za Mićunovića: izgubili ste kontakt sa moralnim državotvornim postupanjem.I najstrašnije: Nikolić i Vučić danas uspešno isrpavljaju šta ste vi pokvarili.

Ahil

pre 11 godina

Sta je sa onim ministrom kome je tast kupio jahtu? Sta je sa Sutanovcem kome je tast kupio plac? Koliko takvih imate u stranci, sto imaju "bogate" tetke, strine, ujne, zene? Sta je sa otporasima, koji su bili proleteri a sada su tajkuni? Kome pricate prazne price?

Vule

pre 11 godina

Na veliku zalost svih nas,koji smo verovali u DS,moram konstatovati da sam sada zaista uveren da joj nema povratka,i da stranka zauvek izgubila sansu da se vrati na vlast!

VLADACHOCOLADA

pre 11 godina

POSTOVANI DS-ovci, nakon stotinjak dana rada nove vlade, Vucic je priveo cak dva vasa ministra, o tome koliko ste ogrezli u kriminal i koliko ste zemlju doveli do kraha svedoce svi ovi mafijasi koji su pod istragama, a da ih vi niste cak ni pomenuli u negativnom kontekstu, toliko o vama, vi ste proslost koje se ne vredi ni secat....a sad ADIO,..... zar Vucic moze za sto dana da uradi vise nego vi za 12 godina, i jos razmisljate da opet zavladate Srbijom, ma jok, vi ste novi SPO:

Nikki

pre 11 godina

Ovo je takva pretnja narodu da je to neverovatno. Oni koji su nas doveli dovde poslednjih 12 godina, zele opet da dodju. Kojim razlogom? Zasto??? Da nas jos vise zaduze? Upropaste? Sta je uopste bilo dobro za vreme vase vladavine?? Mozda Miskovicu, Drakulicu, Peconiju, Dulicu, Djilasu, i svim onima koji su za vreme ove krize enormno zaradjivali dok mi SRBI grcamo pod minimalcima ili uopste bez posla. Sta reci. Ovo vise nije politicko pitanje, vec pitanje opstanka jednog naroda ciji pripadnici vi izgleda uopste niste. Ojadili ste mene i moju porodicu i hiljade drugih. Sa 20000 dinara odrzavam porodicu. ? vi??? DOSTA JE.

А.Илић

pre 11 godina

Који болесници и психопате ?!?
Није вођење државе фудбалска утакмица па да се побеђује или губи....
Људи који су дуго у политици и власти потпуно изгубе тло под ногама !

Nona

pre 11 godina

Sve smejurije i gluposti koje su rekli,nekako i mogu da se tolerisu,ali da Pajtic izgovori recenicu:"Necemo menjati obraz za dzep",e to je vrhunac ironije i podsmevanja narodu!Strasno!!!

eto tako

pre 11 godina

Tadicu, da li shvatate da za predsednika stranke postavljate coveka koji je prototip onoga zbog cega se DS ogadila narodu?
Moguce da je Djilas u vasim ocima idealan, ali narod je taj koji glasa.
Srecno!

Eunomija

pre 11 godina

Jasne su nama DS reforme. Reformom pravosuđa smo zaista videli kako ste nas uništavali. Reformom ste dozvolili da se kriminal i korupcija razvijaju, odličnu podlogu ste stvorili za razaranje privrede, proizvodnje i industrije. DS je prošlost naše države i društva, demokratija u DS-u nije postojala. Posle dvadeset godina sadašanja vlast zaista radi za interes naroda i države.

DS-ovac

pre 11 godina

Ma o kakvim reformama govoris,Tadicu? Upoznali smo vas k'o zlu paru.Ako ste dovoljno mudri,povucicete se.Dosta je bilo prodavanja magle.Sklonite se svi vi.Niste zasluzili da vam narod veruje ikada vise.

dr.Rid

pre 11 godina

Sa moje tacke gledista,DS nema nikakve sanse da se vrati na vlast,pa sve i da osnuju novu partiju,sa novim nazivom... Kao sto jednom davno rekao,propali su ko noga u blato.

Gile

pre 11 godina

Ako zaboravimo sve lopovluke,
ako nam pamcenje bude krace od 12 godina,
ako oprostimo te izgubljene godine,
ako zazmurimo pred destruktivnom politikom koju ste vodili,
ako se ne osvrcemo zbog ponizenja do koga ste nas doveli,
ako ignorisemo desetine hiljada otpustenih koji na kartonskim kutijama traze srecu za svoje porodice dok ih "zardinjerci" revnosno jure
ako... ( ma izaberite sami, spisak je beskrajan)
a ni tada vam ne treba dati sansu.

nekadašnji glasač DS-a

pre 11 godina

Iskreno se nadam da će nakon ovih izbora DS u Srbiji nestati.

To nije stranka koja ima demokratke principe, ona se nakon dolaska Tadića samo takvom predstavljala. Đilas je oličenje licemerja u Srbiji i nadam se da će odraditi svoj deo posla: zakopaće DS i time stvoriti uslove da se formira zdrava politička stranka sa stvarno demokratskim principima.

Sir Oliver

pre 11 godina

Kako da ne. Djilas je "prava" reforma. Ako se ne opametite necete preci cenzus. Nije 5. oktobar bio da bi funkcioneri DS-a pravili biznis.

Simerijanac Anarhista

pre 11 godina

ma koga vi vise lazete pricom o unutarstranackoj demokratiji. imate tacno 7 kandidata za 7 podpredsednika, 1 kandidata za pocasnog predsednika, 1 kandidata za predsednika politickog saveta i 1 pravog i jednog laznog kandidata za predsednika stranke. pa vise je unutarstranackog pluralizma bilo u bivsoj komunistickoj partiji. nema tu ni d od demokratije, i sto pre se ova nakaradna kvazidemokratska stranka potpuno raspadne pre ce se stvoriti mesto za neku novu stranku demokratske orjentacije koja nece biti toliko ogrezla u kriminal, nepotizam i korupciju kao vi. nestanite vec jednom sa ove nase jadne i bedne politicke scene. vi ste doprineli da pored vas i sns i sps postanu ponovo prihvatljivi. mislite o tome.

izborko

pre 11 godina

a Krle, a Saper....a kumovi,rodjaci,prijatelji,komsije,bivse devojke,sadasnje devojke....gde su oni?
secate se onog stana u Parizu i kirije...?
a vrabaca sa bulevara?
a placa kod Hrama...?
naravno,i neprijatelja svega demokraticng ko ne glasa za DS...?
e,moj Tadicu....da nije tuzno bilo bi smesno.....
i mozda se svi nasmeju meni,ali mislim da bi za DS danas bilo odlicno da pobedi stari clan DSa,predsednik opstine Vracar,protivkandidat Djilasa.....covek stranke.

ni glasa necu da ti cujem

pre 11 godina

Borise ovi te ispljuvase , pa pokri se sa usi , mene bi bilo sramota da mom narodu toliko bese izlazi ne iz usta neg iz duse , a za ti si sve ti krvi i ti si kriv sto svi ovde radimo za 200 evra na racun,osim javnih sluzbi , pa voyac djubretarca u Beogradu nocna ima 750 evra, obican metlas ima 450 evra , a mi koji rbacimo kod privatnika na racun prokletih 200 evra , sramoto , da si pustio strance da doju pa sve djaba , a da mi imomo platu polovini njihove najnize za to radno mesto , mi bi procvetali ovako najjeftinija radna snaga ,u Evropi , to si ti stvorio a obecavao si nesto sasvim drugo kada si skidao Slobu

Feniks

pre 11 godina

Au koliko samo komentara za jedno stranacko desavanje , neverovatno, da su losi bili losi su i tu nema price , ali i tako losi su mnogo bolji od ovih pevaca, eksperata sa estrade i pecenjara, uz ljude "domacine", javne svalere, grand balerina,spasilaca "drzavnih projekata" diplome i ostalu ekipu
(bojan, 25. novembar 2012 16:33)
Naravno da su bolji u pljačkanju zemlje, pa valjda imaju višegodišnje iskustvo u tome. Ovi ovakvi kako si ih okarakterisao su ipak za njih mala deca.
Au koliko samo komentara za jedno stranacko desavanje , neverovatno, da su losi bili losi su i tu nema price , ali i tako losi su mnogo bolji od ovih pevaca, eksperata sa estrade i pecenjara, uz ljude "domacine", javne svalere, grand balerina,spasilaca "drzavnih projekata" diplome i ostalu ekipu
(bojan, 25. novembar 2012 16:33)
Naravno da su bolji u pljačkanju zemlje, pa valjda imaju višegodišnje iskustvo u tome. Ovi ovakvi kako si ih okarakterisao su ipak za njih mala deca.

hallucinoman

pre 11 godina

Ovo i ovakvo društvo bi jedino ideje LDP-a ili Živkovićeve nove stranke - reformisale - ali 10% glasačkog tela nije kritična masa, tako da se transformacija odgađa do dalj(nj)eg.

Srpsko društvo i mentalitet će među poslednjima sići s drveta, ako uopšte preživi evoluciju ljudske svesti.

Tajkun, ridj, na čelu opozicije, Nikolić preCednik, Dačić premijer, Vučić vodi državu, Ilić i Mrkonjić ministri, Dinkić, Palma, penzioneri... nisu nas slučajno bombardovali na kraju 20. veka u sred Evrope... ne recitujemo mi džabe o "beloj kugi", dok čovečanstvo osudjuje sebe na neminovni krah zbog nekontrolisanog priraštaja.

Koliko god to bilo teško priznati samom sebi, ovaj narod je ne slučajno predodredjen na izumiranje... ljudska rasa, kao organizam, čisti se od trulog tkiva.

Plusevi i minusi su nebitni, važno je sučeljavanje sa istinom i neka ideja kako dalje.

Detektiv Joca, Srpski

pre 11 godina

Bolje je da se reformisete i uclanite u Baba Julinu Kompaniju da cuvate pacice i mozda gaite pecurke. Sve drugo cega se dohvatite osusice se ili ce nestati u necije dzpove. Mnogi su se kvalifikovali za profesionalne lopove na celu sa Tadicem i oni ce morati da odgovaraju pred zakonom. Tadic je od "Zapada" dobijao nagrade za sabotazu Srbije - to znaju i vrapci na granama.

Boris

pre 11 godina

Grosteska!
Zao mi je sto sam verovao da oni mogu i zele da nesto promene. Bulumenta u DS-u je deo problema, kao i oni protiv kojih sam se borio devedesetih. Sram treba da ih bude!

vlada

pre 11 godina

kod vas u ds sve lopov do lopova,koga cete da transformisete.A pitanje je,zasto se niste transformisali dok ste bili na vlasti i imali podrsku vecine,ukljucujuci i mene

Osmi putnik

pre 11 godina

Mito,korupcija,evropske cene ali ne i plate...Zar zaista mislite da vas ljudi ponovo zele na vlasti?Stalo je vama do fotelja,ali ne i do naroda i ove drzave.

ufo

pre 11 godina

Sa koje ste vi ljudi planete, pa ko ce ikada vise da glasa za vasu bahatu grupicu bantita koja je opeljesila Srbiju. Sad da se organizuju izbori ne bi ste presli cenzus.

Winxica

pre 11 godina

Uh,Tadiću,jezik pregriz'o! Dosta je bilo.Samo se vi reformišite,ali ne vraćajte se na vlast,ako Boga znate!Uterali ste i državu i narod u dugove,a svoje ste džepove napunili i oprali ruke od svakog nedela.Nema smisla više obmanjivati nas građane.Odustanite od te ideje!!!

Shomi

pre 11 godina

Milan Grol se zbog vas, ovakvih kakvi ste sada, u grobu okrece
A posle sledecih izbora Skupstinu cete odrzati u sali NU Bozidar Adzija...

dabome

pre 11 godina

Lele al nam brzo napreduju ovi SNSovci, cak i internet poceli da koriste :D
(NikolaTK, 25. novembar 2012 17:37)
- Pa dok jedni nazaduju, i stagniraju! Drugi koriste svaku sansu da napreduju...

Čudo neviđeno

pre 11 godina

Borise Tadiću jel vi stvarno mislite ovo što govorite?
DS je formirana da izgradi mir, stabilnost, pravdu i sprovodi reforme.

Neksiko

pre 11 godina

Ma transformisali ste vi Toronto i Oslo... Gro pametnih Srba je pobeglo tamo od vas i "vašeg društva", srpski se čuje na svakom uglu.. Vi ste biznismeni i veleizdajnici, te dve reči vas najbolje opisuju!

Milica

pre 11 godina

DS je pravi lider autisticke Srbije. Hapse im bivse ministre, sami priznaju da su radili katasrofalno i niko smenjen. Pa da li vam je Saper zaista rekao da smo svi tolike budale?

Mia

pre 11 godina

Na osnovu cega da pobedite? Imali ste 11 godina da opravdate poverenje gradjana. Sta ste ucinili za to vreme? Sada ste poceli medju sobom da se svadjate a zelite da opet budete drzavni vrh!

The End

pre 11 godina

Ne mogu oni da pobede cak i da svi odu sa svojih funkcija i zamene ih mlade snage. Stranka, njene idel je jednostavno trula i tu nema pomoci.

Nostradamus

pre 11 godina

Ovo je početak kraja Demokratske Stranke. Na čelu sa Đilasom i Pajtićem ova stranka pretvoriće se u tajkunski poslovni klub koji će okupljati ljubitelje novca i vlasti. To u trenutnoj konstelaciji političkih snaga čak i ne odstupa puno od sadašnjeg političkog miljea u Srbiji, ali dugoročno gledano ovakvom DS-u se ne smeši svetla budućnost, uostalom kao ni nama običnim građanima nesrećne zemlje zvane Srbija.

Vladan

pre 11 godina

Kao bivsi glasač i simpatizer mogu samo da kazem - nikad viste. Vi niste nista od toga za sta se predstavljate vec obicna interesna družina gde je vecini mesto iza rešetaka. Toliko ste groteskni da cete danas izabrati Djilasa coveka koji treba da položi ovoj zemlji dosta racuna. I da znate, nema tog medijskog spina kojim cete izneverene birače da povratite... Sram vas bilo

Sandman

pre 11 godina

"Ako se reformisemo-pobedjujemo". Direktna izjava da su drzava Srbija i njeni gradjani samo plen jednoj stranci da ostvari materijalnu korist i iscedi ih. Sramota Tadicu. Dno si dna.

Erp

pre 11 godina

Svi su nesto uvideli i skuzili sem Bote! Ja verujem da se on pita, da bi opet postavio Dragina, i Dulica za ministre. Covek bukvalno receno nema veza sa stvarnoscu...Strasno ko je rukovodio ovom zemljom punih osam godina...uzas

Milanche

pre 11 godina

Svi ds-ovci na izbornoj skupstini, nema ko da diriguje omladincima kako da ovde komentarisu. sšSa druge strane SNSovci se za ovu vest spremaju zadnjih 7 dana. Kako li vas nije sramota, i jedne i druge?

Rale

pre 11 godina

Ne znam ko je tacno rekao, sad sam na vestima B92 to video, da su demokrate same krive sto je na celo drzave dosao neko ko pece rakiju! Jeste, sami ste krivi, ogadili ste se narodu, bili ste neuvidjavni, bezosecajni, bahati, lopovi. Ali ne menjate se meni se cini! Pa sta ako neko pece rakiju? Ne branim Tomislava, nego sve ostale postene ljude koji to rade, mog dedu, babu, prijatelje koji to rade. Bolje da peku rakiju, nego da lopuzaju kao vi. Samo se vi reformisite, ali moj glas u zivotu dobiti necete. Jer zaista,ne pamtim kada sam prema necemu osecao ovoliku kolicinu gadjenja kao sto je ovo prema DS-u. I tako misli, garantujem vam, velika vecina ljudi u ovoj jadnoj zemlji!

Simonida

pre 11 godina

"stranka mora da ispravi greške koje je činila u prošlosti". Ako se to odnosi na pljačkanje Srbije potpuno se slažem, to Vam je najveća greška.

ivann

pre 11 godina

G-din Tadić, "intelektualac" među manekenima ili maneken među intelektualcima bi sada mogao konačno da se izvini i sopstvenom narodu.Za mnogo toga: Izneverena očekivanja, laži, krađu, oportunizam, izgubljene godine, gordost, populizam i demagogiju. Ali on to, naravno, neće. Iskreno, zgađen sam.

z0

pre 11 godina

Da, ko sto ste ga "uspesno" transformisali zadnjih 10 godina. Jedina stvar koja se transformisala u pozitivnom smislu je broj nula na vasim racunima. Ne znam stvarno da li postoji iko ko veruje u ove prazne price i floskule.

Nebojsa

pre 11 godina

Tadicu..., pa dokle vise ta tvoja demagogija?
Pa zar ti mislis da smo mi "stado ovaca"?
Nista ti i DS niste naucili na zadnjim izborima, tako da od vase pobede na sledecim nema apsolutno nista.

anticenzura

pre 11 godina

Daj prestanite da objavljujete desavanja sa ove urnebesne komedije! Tadic je baba koja se ceslja dok selo gori!
Svi ljudi u DS koji su stali iza Tadica su pusteni niz vodu ili bolje receno trje kristalna noc u DS za njih,svaki dan nekog ko je imao veze sa DS hapse,Djilas i dalje trosi pare po Bg ko lud...a oni ovde procaju o nekim reformama,pa jesu oni normalni! Inace Djilas je gotovo bukvalno birao imena delegata,da bi bio siguran u pobedu cak i protiv Kuzmanovica!

vodenicar

pre 11 godina

DEFORMISANA stranka sa bivsim predsednikom prica da ce da reformise drustvo.Stvarno smesno i dalje nastavljate po vasem da budete bahati,osioni i da ponizavate gradjane a da nenabrajam kako ste dosada sprovodili reforme(sudstvo,borba protiv korupcije,otvaranje dosijea,lustracije ,restitucije itd.itd).

Dovla ex preduzetnik i to zbog vase politike

pre 11 godina

Nekad sam vam verovao..... Trebalo vam 6meseci da izaberete novo rukovodstvo! A koliko ce vam trebati da se reformisete? I dok vam bivsi ministri izadju iz apsa ... znaci vladace te tek 2099godine

Mikeli

pre 11 godina

Boris Tadic je izgubio sav kredibilitet kako kod gradjana tako i kod svojih partijskih kolega tako da njegove izjave sada predstavljaju samo pricanje prazne price. Pa zasto Tadic nije uradio tu reformu dok je bio predsednik nego je postavljao ljude protiv kojih se sada vode istrazni postupci zbog raznih malverzacija.

STOP-Klizavo

pre 11 godina

"Ukoliko DS još više bude razvijala diskusiju unutar sebe i sposobnost da se menja samo tako će imati legitimitet da preuzme vlast na narednim izborima. Ako ne bude imala tu snagu, platiće cenu kao što je i plaća", rekao je Tadić u beogradskom centru Sava.
Mislim,sta reci na ovako nesto...Naravno da cete platiti,reformisali se vi ili ne.Ono sto je Srbija izgubila za vreme vase vladavine cete platiti.Samo polako...Ne zurite toliko.

Pink panter

pre 11 godina

"Mi nudimo Srbiji novi sporazum prema kome će svi biti vrednovani prema svom znanju i rezultatima i prema kome će se raditi javno.” Kojoj to Srbiji nudite sporazum? Onoj kjoju ste opljačkali do gole kože? Zašto u proteklih dvanaest godina niste radili javno?

Kasper

pre 11 godina

“Pajtić je optužio aktuelnu vladajuću koaliciju za progon članova Demokratske stranke” Od kad je privođenje zbog osnovane sumnje radi davanja iskaza progon članova DS-a.

Branko V.

pre 11 godina

Ja znam da političari po svojoj definiciji nemaju puno morala ali je ovo previše. U Brozovo vreme je bilo više demokratije iako je on bio večiti predsednik ali za razliku od ovog sada u to vreme je sagrađeno na hiljade fabrika a u vreme vladavine DS-a su opljačkane i uništene skoro sve fabrike i svi zašposleni su na ulici. Ovo je čista demagogija i šarena laža za budale.

ljuba

pre 11 godina

Dobro su počeli... nažalost loše završili... Odoše u istoriju. Nikada se neće oporaviti.Proći će kao DSS. Kod nas je tako, stranka se svakog jutra pravi, svakog jutra rastura. Samo jačanjem privrede moći će da jača politički sistem.Danas je SVE trgovina, od kulture, obrazovanja pa nadalje.

Taras

pre 11 godina

U kom vi, ljudi, univerzumu van ovog zivite.... Taman pomislim da me od DS-a vise nista ne moze zaprepastiti, oni se bogami potrude i postignu skoro nemoguce.

Kakav izbor reci... "demagogija" je preslab termin za ove govore.

Neka, bolje da se igrate politike u Sava Centru, nego da se opet igrate sa ovom drzavom sto, cini mi se, na srecu necete skoro.

stanko79bgd

pre 11 godina

Mislim da cete vi ponovo nekada doci na vlast ali posle 4 ili 8 godina,a ne zato sto cete vi da se rasformirate,nego zbog toga sto ce vas oni sami napustiti,ili da se bolje izrazim biti pohapseni.Mnogo afera dosad,i dosta njih u najavi,to su sve vasi kadrovi,da ste pametni da se pokrijete usima i da ne razmisljate o vlasti,ovo ste vi trebali sami da pocistite ljude iz svojih redova,ovako ste skroz pokvarili utisak o nekoj stranci koja treba da vlada.

kako drugačije objasniti...

pre 11 godina

Ukoliko se dokaže (naglašavam dokaže) da se u periodu dok je DS bio na vlasti radilo nelegalno i od strane nekih koji su ljudi bliski vlasti, a danas se dosta priča i piše o aferama nekih ljudi, mislim da DS i ako se reformiše, smeni neke ljude itd. neće doći više na vlast. Zašto ? Pa zato jer ne može niko da me ubedi da oni nisu znali ili nisu mogli da znaju šta se radi u državi i u njihovim redovima i nekim njihovim najbližim saradnicima, onda su i oni umešani u to pa nisu reagovali ili ih nije bilo briga šta se radilo važno da su oni na vlasti ili su nesposobni pa nisu videli kraduckanja, korupciju i sprečili tako nešto.

Posmatrač istorije

pre 11 godina

Pa zaboga 12 godina nas je DS reformisao...lično ti 8 godina...i sad kada DS postane biznis stranka...a vi budete vlast (na do bog) pa ne bi ni kamen za kupus ostao....

Veljo

pre 11 godina

"On je ocenio da DS nije odgovorna samo za svoju, već i za budućnost Srbije"... nekako se po hapsenjima poslednjih meseci cini da vam je licna buducnost sa nekoliko milona eura u dzepu ipak mnogo draza nego i dinar boljitka u dzepovima gradjana. Baviti se politikom u Srbiji, a ne obogatiti se, smatra sramotom. Kako rece Ceda Jovanovic prosle nedelje u Utisku od cega mislite da on zivi nego od zenine firme (covek zaboravlja da je njegova plata sa svim dodacima 5 prosecnih u Srbiji i to je valjda nista)...To je slika i prilika i pozicije i opozicije u zemlji Srbiji...

rikoset

pre 11 godina

Pa koga ces da pobedis , dva puta si pobedio narod i glasace Srbije i vise ti to nece uspeti.Procitani ste i narod i sve druge politicke partije su pobegle od vas.

Dobro, bolje, najbolje i kvalitetnije

pre 11 godina

Tadić je zaboravio da obavesti prisutne da je Saša Dragin, član Glavnog odbora, opravdano odsutan, inače bi transformisanje društva putem DS bilo brže i bolje (kvalitetnije).

DS je posle Jugoslavije najveca iluzija srpskog naroda

pre 11 godina

Resili ste sve svoje licne egzistencijalne probleme baveci se politikom ali niste resili nijedan od egzistencijalnih problema ovog drustva. Dzaba vam sad to posipanje pepelom, vise nemate kapacitet jer kao sto sit gladnom ne veruje ne veruje ni bogat siromasnom a ni narod demokratama. Kome vi trebate?

Pitalica

pre 11 godina

Šta to reče Tešić "truli kompromis čija će se ružna strana vrlo brzo pokazati" Đilas se zagrcnu, Tadić zevnu a Kuzmanović počeša dok se Mićun nadoveza "Treba živeti za politiku, a ne od politike." ?

Max

pre 11 godina

DS, na zalost svih nas, u proteklih par godina postao je samo jos jedna profitna organizacija na politickoj sceni. Mislim, ipak su demokrate unistile rec EKSPERT. U Srbiji se pod rec EKSPERT misli na nesto tipa Maloviceva, Homen, Cvetkovic, Dulic...

svašta-jašta

pre 11 godina

"Treba živeti za politiku, a ne od politike.", reče Deda Mićun, ali avaj, njegove reči dugo odzvanjaše Centrom Sava, ali ne stigoše do ušiju mladih lavova, zauzetih tvitovanjem, ažuriranjem profila, ili pak ćaskanjem sa partijskim drugarima iz unutrašnjosti.
Deda Mićune, uzalud se trudiš, ne treba ih opterećivati nepotrebnim gradivom, oni su se rodili naučeni, nego se ti lepo povuci, a njih ostavi da sami žanju kako su posejali. Ne daj da te, po stare dane, stigne bruka njihova.
Živeo deda Mićune.

rocker

pre 11 godina

Navodeći da je DS kažnjena na poslednjim izborima zbog toga što nije urađeno sve što se očekivalo, Tadić je kazao da su "svi izborni neuspesi proistekli iz toga što njeni predstavnici u državnim organima nisu razumeli šta je misija DS. "Da je bilo razumevanja šta je misija, DS ne bi platila cenu", istakao je on.


DS je druže platila cenu njenom lopovluku koji je počinila zadnje četiri godine, to je strašno, eto zato ste vi igubili izbore.

ANAKIN

pre 11 godina

Demokratskoj stranci je neophodno da propusti svoje redove kroz prilicno gusto sito i da ih ocisti od eksprtskog kukolja koji se prilicno nagomilao tokom poslednjih 12 godina. Ali uzevsi u obzir ko je vidjen da bude vodja stranke, nece imati ko da uzme to sito u ruke.

sabahudin

pre 11 godina

"Ako se reformišemo,pobeđujemo",ovo je g-dine Tadiću ne demagogija nego čista utopija.Vi ste sebi na DS pleća nabacili teret korupcije i kriminala koji drma DS,a državu je doveo do bankrota.Skoro se vi nećete vratiti na vlast,a možda čak i nikad.

doktor

pre 11 godina

odlicna ideja koju treba prvo u gradskoj upravi beograda sprovesti, a ne da se nacelnici sa salasa sa platamo od 800 evrica smucaju po zgradi, a pomocnici i sefovi sa 950 evrica i dodju jednom mesecno sa cukarice po platicu.
ko to pomocnicima cuva dva radna mesta, kao bez njih se nema napredka.
nacelnici sa slasa se sepure sa platama po 300 evrica vise od ostalih viskoos skolovanih zaposlenih koji sve gledaju i gutaju G.

Neka se DS sama reformise u gradskoj uprravi pa ondea dalje, ..

Dr Sumadinac

Mihailo

pre 11 godina

Ja stvarno ne znam ko još može da veruje u ove priče. Pa demokrate govore kao da je danas 6.oktobar 2000. godine, kao da tek treba da počnu da sređuju prilike u zemlji, kao da su danas preuzeli resore, kao da danas počinju pregovori za članstvo u EU, kao da... Zaista su neverovatni. Nije ni čudo što im sve više ljudi okreće leđa, jednostavno SVE njihove priče su prazne. Oni su skup ljudi kojima je jedini interes da budu na vlasti, lični interes.

М. Н. Лазар

pre 11 godina

Јака партија (овај: странка); треба јој 6 мјесеци да изабере најлошије руководство.
Опет помузоше јарца у решето.(Хвала М. Васићу: на изразу)

kraja

pre 11 godina

...oni su izgubili dodir sa stvarnoscu...
...pojedince koji pokusavaju da izduvaju taj balon, niko ne slusa...
...ovo su sve fraze...cesto kontradiktorne...
...bar novine da otvore i pogledaju svoje REZULTATE...

njuz.net

pre 11 godina

A evo ovih dana Djilasova turisticka inspekcija kaznjava ljude po Kalemegdanu, pisu kaznu ljudima koji igraju sah jer nisu sportski obuceni, pisali kaznu decku koji je jeo hranu na Kalisu jer nema dozvolu da obeduje na tom mestu, a kaznili su i ucitelja istorije koji je drzao predavanje iz istorije deci na Kalemegdanu. To je Tadiceva i Daciceva i Djilasova promena Srbije, sve gore i gore umesto sve bolje i bolje.
(sasa, 25. novembar 2012 13:47)

Ti si zaista poverovao u ovo: http://www.njuz.net/kaznjeni-penzioneri-koji-su-na-kalemegdanu-igrali-sah-bez-sportske-opreme/ ?

:D

Blecky

pre 11 godina

E znaci stvarno vise...Pa dobro,da li zaista verujete da ce te vase reformacije biti dovoljne da bi ste ponovo preuyeli kormilo?Ovo je Srbija ljudi,a ne Titanik.

Sima

pre 11 godina

Moraš biti operisan od osećaja za realnost ili neviđeni poltron da bi skandirao, stojeći, čoveku koji je rasturio državu po šavovima, nesposoban da vidi dalje od sopstvenog nosa ,a po sopstvenom osećaju jedini sposoban da razmišlja strateški , čuj strateški. Mićunović se naljutio što su građani Srbije videli samo četiri delegata DS u skupštinskoj sali u jeku diskusije o najvažnijem dokumentu koji će opredeliti finansiranje države u narednoj godini, pa traži izvinjenje.Trebalo bi da se stide što za naše pare vidimo nerad poslanika i uputi izvinjenje narodu.

Piramida

pre 11 godina

"DS je formirana da izgradi mir, stabilnost, pravdu i sprovodi reforme." O kom miru priča to ne znam, međutim što se tiče pravde i reforme to smo videli. Tak dobro je sprovedena jedna od najvažnijih reformi (sudstvo) da mora na zahtev Evropske zajednice da se opet reformiše. Sramota za DS.

shumadinac

pre 11 godina

"Izgubili su kontakt sa bitnim i vitalnim delom stanovnistva". a koji je to deo? samo da ovi zavrse ono sto su zapoceli onako kako su obecali ...

Uskok

pre 11 godina

Nisam sns,ldp,dss,ds i slicno. Ds je podjednako kriv za nistavna desavanja od 2000 kao i oni pre njih. Interesna biznis grupa. Raspali se mesec dana posle izbora. Neozbiljni, a ocito i prljavi. Neka se raspadnu kao i srs, boze moj, nece niko " stati" zbog toga, stojimo i pre i posle njih... Zapravo stojimo od '41....

ISTINSKI EVROPEJAC

pre 11 godina

"Evropa nije samo pitanje ekonomskih prednosti već je to danas kontinent na kojem vladaju vrednosti demokratije i ljudskih prava... Zato je zadatak DS-a da objasni šta su Evropa i njene vrednosti", rekao je Mićunović" IZJAVI PROFESOR MICUNOVIC. PROFESORE, DA LI STVARNO MISLITE TAKO ?

Sociolog amater

pre 11 godina

Uz svo uvažavanje za gospodina Kuzmanovića i njegov rad, dobri izborni rezultati na Vračaru, koji ga preporučuju za visoke stranačke funkcije, posledica su strukture stanovništva na ovoj opštini i nisu dovoljni kao garancija za uspešno vođenje stranke. Živo me zanima da li negde postoji objektivna i stručna sociološka analiza profila glasača pojedinih stranaka u Srbiji prema starosti, zanimanju, nivou obrazovanja , nivou opšte kulture, ateizmu ili religijskoj pripadnosti, materijalnom stanju i stepenu urbanosti sredine u kojoj žive.

Zolisd

pre 11 godina

Ala ste se reformisaliiii, ma svaka vam cast. Normalno je da se posle gubitka izbora i to ozbiljnog gubitka, skoro na svim nivoima, prvo napravi dobra analiza uzroka. Niste ni pomislili. Prazne floskule i blago prihvatanje kolektivne krivice nije ono sto glasaci ocekuju od ove stranke. E moj Djiki, ni ti se u OVO danas ne bi uclanio.

iskustvo uci

pre 11 godina

Vasoj propasti zahvalite lopovcinama medju vasim redovima. Onima kojima ste redovno tapsali. Niste vi izgubili zato sto ljudi vole Tomu nego zbog tih lopovina medju vama. Ah, da i dovlacenja od svukud i bas svakog. Sistem, mi tebi radno mesto ti nama glas. E, to vas je unistilo. Ja nisam imao stomak da vam dam glas, a ni Tomi. Zato sam ubacio beli listic, obraz mi je cist. I bas mi je legao taj listic, vama za kaznu. Da ste bolje radili to bi i ovoga puta bio vas glas. Sami ste krivi. Sta smo zbog vas i uz vas pretrpeli devedesetih i ovako ste nam vratili. Vaskrsli i primili u vase redove najvece kriminalce. Tako vam i treba. E, da da ne zaboravim, i Zoran Zivkovic vam ima samo srednju skolu. Licemeri. Jos jednom, tako vam i treba.

Lasica

pre 11 godina

„On je ocenio da DS nije odgovorna samo za svoju, već i za budućnost Srbije, regiona i za izgradnju mira i stablnosti u Evropi”. Dvanaest godina je dug period u isčekivanju budućnosti. Dosta smo izigravali magarce u trci za šargarepom. Narod je rekao svoje.

ni glasa necu da ti cujem

pre 11 godina

baro ovi te ispluvase , pa pokrise sa usi , mene bi sramota da mom narodu toliko bese izlazi ne iz usta neg iz duse , a za ti si sve ti krvi i ti si kriv sto svi ovde radimo za 200 evra na racun,osim javnih sluzbi , pa voyac djubretarca u Beogradu nocna ima 750 evra, obican metlas ima 450 evra , a mi koji rbacimo kod privatnika na racun prokletih 200 evra , sramoto , da si pustio strance da doju pa sve djaba , a da mi imomo platu polovini njihove najnize za to radno mesto , mi bi procvetali ovako najjeftinija radna snaga ,u Evropi , to si ti stvorio a obecavao si nesto sasvim drugo kada si skidao Slobu

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

E moj Borise, odrekao si se puta koji je Zoran Đinđić zacrtao, uništio si Srbiju, umesto da si je uveo u EU. Reforma DS-a mora da se ogleda u stepenu u kojem se mora vratiti na ono što je DS bio u vreme Đinđića. Put koji si ti odabrao, je put nacionalnog i verskog šovinizma, a to je put koji nad vodi u prošlost, a ne u "BUDUĆNOST" - gde nas je vodila Đinđićeva politika.

Sladja

pre 11 godina

Narod je već glasao i gradonačelnik Đilas je dobio 37% glasova!
(qwerty, 25. novembar 2012 17:12)

I Petrov/bivsi poslanik DS-a ,koji se u mandatu ipo nikad nije javio za rec u Skupstini// je pobedio u Dimitrovgradu sa preko 40%.

Ali samo zbog jer je u nevidjenoj torturi,kroz kontrolu lokalnog budzeta i radnih mesta u lokalnim javnim preduzecima blokirao celi grad u meri koju nismo videli ni u vreme Tita ni u vreme Milosevica.

Hilton

pre 11 godina

O Boze, glupih li izjava. Krajnje je vreme da politicki vrh DS izadje iz stanja samodovoljnosti. Takvi lideri i clanovi koji aplaudiraju izjavama takvog karaktera, umesto stvarnog napretka, zapravo vuku i stranku i drustvo na dno.

vlasko

pre 11 godina

Gospodo,niste vi ni "D"od Demokratske stranke.Imali ste 8 god.da nastavite Djindjiceve reforme,ali vi ste imali vaznija posla.Kriminal i korupcija u Srbiji na nivou 90-tih,te znacajno bogatiji stranacki funkcioneri su neslavna zaostavstina vase osmogodisnje vladavine.I vas je stigla jevrejska izreka:"Dabogda se osilio,onda ti nema spasa."Ne da se nadam,vec sam siguran da sledeca 2 izborna ciklusa nece te biti u vlasti sto ce biti optimalan period da se procistite i vratite izvornim nacelima.Do tada ce ovi ljudi koji vrse vlast to sigurno bolje i postenije raditi od vas.

vodenicar

pre 11 godina

A istorijsko pomirenje,a reci da neces dozvoliti tajkunizaciju DS na celu sa Djilasom,.......i sta sad - opet pobedjujes podrzavajuci Djilasa. Totalno promasena stvar pa zar mislite da gradjani nepamte sta ste pricali pre 2-3 meseca.Koalicioni potencijal O jer nezeli vise niko da slusa vasa ucenjivanja i omalovazavanja i bahatosti.

radomir

pre 11 godina

Sve ovo je govorone članovima stranke još pre izbora,ispadao sam uvek budala.Sada kada su izgubili izbore javlja se naknadna pamet.Koja sam ja budala kad verujem da može biti bolje, a svaka me vlast gazi i ismejava

JOVAN

pre 11 godina

Nada vam je uzaludna,SPS je nekako i uz vašu pomoć preživeo "zemljotres" 2000.godine,ali ko će vama pomoći,ko da se ponovo dignete,niko?

Istina_je

pre 11 godina

Slazem se da DS transformise drustvo. Transformisali su nas, svojim kradjama, u jos siromasnije drustvo. Najzad jedna prava istina od bivseg predsednika.

...

pre 11 godina

"Ukoliko DS još više bude razvijala diskusiju unutar sebe i sposobnost da se menja samo tako će imati legitimitet da preuzme vlast na narednim izborima."

Ovo je kljucna recenica u tekstu, i jedino sto im je bitno. Kako da ponovo preuzmu vlast.

Politicka partija nije brend, nije proizvod, pa da ga repozioniras, da mu poboljsas marketing strategiju i pakovanje, kako bi se bolje prodavao i bio atraktivniji KUPCIMA.

Svi znamo da nam ovi 'kalifi umesto kalifa' (ono sto ste u Srbiji naziva i podrazumeva pod 'politicarima') kroje sudbinu i surovo nam uticu na zivote. Mi kao drustvo nemamo nikakvu svest o zajednici, o civilnom drustvu, o ljudskim i gradjanskim pravima, o drustvenom i gradjanskom moralu i prihvatljivom ponasanju, niti o gradjanskim obavezama.

Osim toga, potpuno smo iznureni i nemotivisani, a i u sklopu naseg identiteta i kulture jeste da trpimo i da idemo linijom manjeg otpora. Sav nas gradjanski aktivizam pocinje i prestaje (eventualnim) izlaskom na izbore. Posle toga - sve cetiri u vis i udri u salonski i kafanski lament.

Jirgen Habermas je prilikom jedne od svojih kritika na racun EU izjavio sledece: "Osuđujem političke partije. Naši političari već dugo nisu u stanju da teže bilo čemu osim tome da budu ponovo izabrani. Nemaju nikakvu političku suštinu, nikakva ubeđenja!” http://www.globalresearch.ca/j-rgen-habermas-demonta-a-demokratije-u-eu/28057

Sta bismo tek mi mogli da kazemo za ove cirkuzante i politikante u Srbiji? A sta tek za gradjane Srbije?

ns

pre 11 godina

@izborko, po tome kako pises poruke se vidi koliko si skolovan,a po tome koliko si skolovan se vidi koliko si inteligentan. Cudno je to da vecina koja je protiv DS-a pise poput tebe. Savet za takve,manite se politike i komentarisanja. Sto se tice teme, "kasno Marko na Kosovo stize..". Nema ovoj drzavi spasa. Srbija je sidro koje ide ka dnu vec 30 godina.

zmaj

pre 11 godina

e demokrate srpski privatni sektor ste proglasi lopovima a vas drzavni se tek sad vidi kakav je,zasto stranci imaju vise privelegija nego domaci

KRPELJKA

pre 11 godina

Samo me zanima kako nameravate da preuzmete vodjenje drzavom, hocete li da sacekate izbore ili cete da dizete bunu? Da li vi stvarno verujete da u Srbiji , zemlji gladnih ljudi, koje ste raznoraznim kvazi reformama i sistematskim arcenjem drustvenoga bogatstva doveli do prosjackog stapa, ima nekog ko ce vam dati glas?

Bobi

pre 11 godina

Ako se reformišemo, ako se transformišemo, ukoliko se promenimo, ako raščistimo redove...

TADIĆU i svi ostali srpski politilari, prestanite da nam vređate i ono malo razuma što nam je preostalo.
Ne interesuje nas FUTUR, interesuje nas šta STE URADILI, interesuju nas DELA, a ne reči. Muka mi je više od tih sci-fi političara, a najviše od Tadića.
Ja kad pogađam posao sa klijentom, moram da mu pokažem demo-reel odnosno šta sam radio, pa me on prihvati ili ne.
Na šta bi ličilo ako bih klijentu rekao: Daj ti meni pare, ignoriši to što nemam nijedan rad iza sebe, jer ukoliko se trudim (ukoliko se promenim), videćeš da ću ti dobro odraditi posao.

Gadi mi se sve što čujem od političara, a odnosi se na bližu ili dalju budućnost.

Kengur

pre 11 godina

Ovaj jadan narod ste doveli do prosjackog stapa.Generacije nece moci da se oporavi od vas.A i ova nova vlast nije bolja.Pitam se doklecete tako?

mile srbin

pre 11 godina

interesuje me koliko bezobrazan mora da budes da bi pricao ovakve bajke a ministri iz ds krali drzavu godinama???

ovo vazi i za dss, g17, sps, a vazice za 4 godine i za sns.

perpetum mobile politickog lopovluka...

slobodan milosevic

pre 11 godina

vidi prike , mozes da radis sta hoces , ali dok ja ima na racun platu pd 20000 hiljada i ostatak na ruke , nama nece biti dobro , a nadam se ni tebi , neki u ovoj zemlji uzivaju , a naki prezivljavaju , neki zivotare, a ti sr reformises , sta si uradio uradio si , pusti druge, mada ni drugi nisu bolji od tebe, tako da prike , nema nista od reforme

Mr.Smith

pre 11 godina

Ako se budete bavili sadržajem a ne formom, možda postoji neka nada za DS , ali vi nemate mehanizme protiv kleptomana i ambicioznih limitiranih laktaroša . Jedino što ste radili je da ste osluškivali vaše biračko telo, nudeći im obećanja, a "kadrovi" su u 95% slučajeva privatizovali bukvalno sve, a najviše zakone i propise.

novosadjanin

pre 11 godina

Bar iz ovog što je ovde objavljeno, a to je puno parola, opštih mesta i fraza, izgleda da u Demokratskoj stranci još nisu ozbiljno analizirali uzrok pada podrške svom delovanju,a to je nekritička primena i dosta bahato nametanje svega što je ponuđeno/zahtevano od evropskih centara, što je uz oslabljeni moralni sklop političara i nezpamćenu korupciju imalo za posledicu prisilnu rasprodaju prvo banaka, pa pljačka stanovništva preko njih a zatim rasprodaju svega što je vredelo od fabrika do poljoprivrede raznim politomafijašima što je pod izlikom "veće profitabilnosti" dovelo do njihove rasprodaje,oprt pljačke i zatvaranja (primera koliko hoćete u protekloj deceniji), posledično do otpuštanja hiljada ljudi i njihovog pretvaranja u socijalne slučajeve na granici istrebljenja i zemlju u kojoj "proizvodi" samo državni aparat...bez potrebe...ne tvrdim da sam bogom dan analitičar ali ovo objavljeno bar meni ne daje nade da će se ova stranka dići iz pepela, naprotiv...velika šteta jer postojeća vlast i te kako zahteva kompetentnu opoziciju a u ime i korist naroda, ne kao opšteg pojma već kao svakog čoveka pojedinačno...mislite o tome...

RedStar

pre 11 godina

Reformacije nisu dovoljne,koliko ce biti dovoljno da vas narod podrzi.A nakon dovodjenja drzave do propasti,premale su sanse da vam iko veruje.

crni domino

pre 11 godina

Zasto bi se reformisali, pa ti si dobro vodio i drzavu i stranku!
Bila je napredica i u drzavi i u stranci!
Nije ni cudo sto su posle tebe dosli jos gori!

Pismeni covece.....

pre 11 godina

Kakav si "pismen" komentar napisao, dobro te iko placa i tih 200 evra... Treba ti nekome da placas samo da bi, tako ucen, radio...

Stojan Solunac

pre 11 godina

Nema sanse..Sve ce da vas pohapse 'fala Bogu...Sada vidimo da koga god je Milosevic "proganjao" taj postade milioner..Cudno.

Srbin iz EU

pre 11 godina

Bas me je Vas zao. Nista niste uradili, doveli ste Srbiju do propasti dajuci sve. Pored toga vecina Vas se toliko obogatila nezakonito da Vas bas briga za gradjane Srbije. Ima ptavo Vicic sto Vas goni i treba jos vise. Morate da vratite sve ono sto ste od naroda ukrali.

Demokrata

pre 11 godina

Ne može DS-u pomoći svaljivanje cele krivice na Borisa Tadića, mislite da ćete se tako iskupiti. Ništa se nije promenilo, samo mala rotacija istih ljudi.

Igor

pre 11 godina

To sto je trebalo reformisati nova vlast sada hapsi. A da se od politike zivi dokazuju milioneri iz DS-a . Nekima je to bio jedini cilj a ne evropska Srbija. Naravno narod je kriv sto je izabrao SNS.

mix

pre 11 godina

Ds je stranka koja u svom sastavu ima najvise novopecenih bogatasa koji su od 2000. stekli nenormalno bogatstvo. To su cinjenice. Da bi se oni transformisali trebalo pohapsiti i proveriti dobro poreklo njihove imovine.

@Gile, e moj Gile

pre 11 godina

Sve si lepo napisao, samo ne znam da li misliš na period od 1990-2000, jer si sasvim tacno snimio stanje koje smo tada imali.

GM

pre 11 godina

Zar je to odgovornost da izgubis rukovodjenjem stranke, vi ste toliko loseg ucinili ovoj zemlji da bi vam mesto bilo u zatvori bez prava na pomilovanje, i vi jos mislite da mozete ponovo da se dokopate vlasti, prokleti da ste za sva vremena, ova zemlja bit ce uspesnija bez vas i vase lopovske stranke...GM

jovicaN

pre 11 godina

Klasična zamena teza: ugled DS-a nisu narušila hapšenja (posledica) već nedomaćinski odnos njegovih ministara (a bogami još po nekih) prema Srbiji, budžetu, narodu... (razlog).
I mnogo bi bolje prošli (i mi sa vama) da niste uporno smeće prebacivali u susedno dvorište. Pometite i usisajte svoju kuću!

Milance

pre 11 godina

Zar je odgovornost da se izgubi rukovodjenje stranke,pa toliko loseg ste ucinili ovoj zemlji da vam je mesto u zatvoru,ali i to vam je malo nego bi da se opet dokopate vlasti,ova zemlja bice uspesnija bez vas i vase lopovske stranke.Vi cete doci na vlast kad budu dosli i radikali.

Громовник

pre 11 godina

Ако се под резултатима и успехом подразумева чињеница да је у Србији после одласка ДС-а са власти преко милион незапослених, да је стандард грађана на нивоу с почетка 20-ог века, да су корупција, систем веза и криминал постале особине по којима се Србија препознаје у свету, да је јавни дуг прешао 50% БДП-а онда ми је сасвим јасно што су демократе изгубиле изборе.