Nasilje nad ženama u porastu

Beograd -- Nasilje zabrinjavajuće raste u Srbiji- od početka godine, 29 žena ubili su njihovi sadašnji ili bivši partneri, a svaka treća žena iskusila neki oblik nasilja.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. To je stvarno strasno sta se desava u nasoj sredini gde jos uvek vlada srednjovekovni nacin obracanjea zenskoj osobi,bilo zeni,majci ili cerki. Vladine i nevladine organizacije, tuzilastvo i sudovi, komsije, prijatelji, vrlo su hladnokrvni na ovu posast a da ne govorim o radikalnim organizacijama kojima je veca briga da sprece jednu paradu ponosa nego da se bave pitanjem seksualnog i fizickog nasilja nad zenama. Oni zive i dalje u srednjem veku, smatrajuci da je to dozvoljeno pa im zato valjda ni ne odgovaraju evropski zakoni koji su mnogo drasticniji kad je ovo nasilje u pitanju.
  (hrvoje, 25. novembar 2012 09:21)

  # Link komentara

 2. ne opravdavam nasilje ali smatram da je prozapadni sistem vrednosti unistio porodicu i postovanje itekako,danasnje zene nisu ni bleda senka generacije zena iz titovog vremena ,vecina njih pije i zanemaruje porodicne obaveze,vara itd a sve pod uticajem serija kao sto su sex i grad,i poremecenog sistema vrednosti koji se prezentuje po medijima.
  (jovisha, 24. novembar 2012 22:59)

  # Link komentara

 3. (nišlijka, 24. novembar 2012 21:31)

  Naravno da ste u pravu, nažalost izvrnut sistem vrednosti u kome je većina ljudskih nepodobština prihvatljiva a vrline su marginalizovane i out, doveo je do toga da imamo i nasilje kao dozvoljen model ponašanja, i to u kontinuitetu. Setimo se da je Kapisoda, ubica K.Pajčin, i samobica, proglašen za Romea, njegova porodica umesto da ga se stidi samo što ga ne veliča kao heroja...

  p.s. niste primetili ironiju u mojim rečima
  (bezimena, 24. novembar 2012 22:22)

  # Link komentara

 4. @bezimena nema beznačajne teme, sve zasluzuju podjednaku paznju. Na našu zalost zlostavljanje je tema koja marginalizovana u našem društvu. Porodica je marginalizovana, a mediji objavljivanjem priča poput one o ozenjenom ministru i pevačici u kojoj ne postoji zahtev za njegovom trenutnom smenom ni malo ne pomazu. Kada takva priča prođe bez osude javnosti to postaje ustaljeni način ponašanja i nije ni malo iznenađujuće što mnoge zene dozive da njihovi partneri brišu pod sa njima ili ih ubiju. Sumnjam da je i jedan od tih ubica dobio dozivotnu, a morali su svi do jednog tako proći. Obzirom da nisu jedino muškarci nasilnici, dozivotnu bi morali da dobiju svi koji se na brutalan način reše svog partnera. Vreme ja da svi shvate da je izlaz iz lošeg braka,veze, razvod,raskid, a nikako ne brutalno ubistvo.
  (nišlijka, 24. novembar 2012 21:31)

  # Link komentara

 5. Ma haj'te, šta je to u odnosu na oslobadjanje A.Gotovine, "uspostavljanje" postojeće granice sa Kosovom i hapšenje Saše Dragina....

  Nažalost, gradjani umesto da se bave temama od direktnog životnog značaja za njih i popravljanjem sebe samih, više vole da bistre i troše energiju na ono na šta NE mogu da utiču i što, kako god bilo, ne rešava ni jedan jedini svakodnevni problem.
  Mi smo lost in space!
  (bezimena, 24. novembar 2012 20:52)

  # Link komentara

 6. Muskarcine, vaspitavane u Balkanskoj porodici. Znate one natpise po novinama "roditelji su posebno srecni sto se rodinlo musko dete". Kad taj primitivizam krene tako od rodjena i muskarci odrastu misleci da su nesto posebno onda se tako zavrsi.
  Roditelji vaspitavajte tu vasu musku decu malo bolje.
  A novine da ne objavljuju discriminatorne naslove kad se nekoj poznatoj licnosti rodi dete.
  (ja, 24. novembar 2012 20:31)

  # Link komentara