Subota, 17.11.2012.

21:39

Tuđman: Srbi da nestanu

Kako su na brionskom sastanku dogovarani ”Oluja” i progon. Moramo da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu, bio je jasan Franjo Tuđman.

Izvor: Veèernje novosti

Tuðman: Srbi da nestanu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Bog

pre 11 godina

Nitko danas nezna tko je. Ajde, neka mi netko reće odakle ta tupa nationalnost između Srba i Hrvata?
Raspitajte se. Imate internet... U Austrougarskoj hrvati pravoslavci postali su srbi, a srbi katolici hrvati. Na jedan dan 3-4 milijuna hrvata postali su srbi i od tada bili mučenici. A da ne spominjem koliko dugo smo j****i turčine da ne spale cijelu Europu. Odakle znači sad srbi oko knina? A i ne zaboravimo Kosovo, jer i Hrvati su dolazeći braći Srbima u pomoć, dali svoje živote na kosovskom polju.

tomo_zg

pre 11 godina

Ne razumijem problem u ovom transkriptu, rijeć je o vojnoj taktici, uostalom dogovorenom sa beogradom i banja lukom. Imate sve to i na you tubeu u dokumentarcu beogradske televizije 'Pad krajine', intervjui sa vrha sa sve tri strane, znači beograd, kninsko vodstvo(srpsko) i zagreb, vrlo je jasno da ste sami naredili evakuaciju, dok su vaši generali molili da narod ostane jer će voska dezertirati. Sve je vrlo jasno Beograd je prodao krajinu da bi se dobila republika srpsla, inaće u to vrijeme ratni i trgovinski saveznik sa hrvatskom.
A inaće mi slavimo jer smo pobijedili, a pobjede se slave.
Hvala

god complex

pre 11 godina

cemu ovaj clanak? kopate stare rane. mene ovo boli jer se setim detinjstva tokom kojeg su me ugnjetavali svi- od ucitelja do nastavnika u visim razredima, drugari u skoli, jer su im njihovi roditelji pricali lazi i budalastine. nisu zrtve samo oni koji su poginuli ili prognani, zrtve su i oni koji su rodjeni u srbiji, odrasli u tom vremenu i nose duboke oziljke jer su bili drugaciji... stidite se. ovo je nesto najodvratnije sto ste uradili... boli me cosak za tudjmana i gotovinu i ostali olosh i sa jedne i druge strane... zelite li jos ratova, dece bez roditelja, unistena detinjstva? onda samo tako nastavite!!!

Filip

pre 11 godina

Hrvati ulaze u EU i time če biti svetlosnu godinu ispred nas
(vf, 17. novembar 2012 22:52)

S obzirom na to da se EU dobro delima pokazala ko je i sta je, ulazak u EU je civilizacijski korak NAZAD, na nikako napred.

Velibor, USA

pre 11 godina

@rtfm, pa, gosp. tudjman, kao i ostali ratnohushkachki psi rata zemalja i naroda ex-Yu devedesetih, je mrzio politichku korektnost te je neku vojsku poistovjecivao s cijelim jednim narodom. sam je sebe tako kriminalizirao. barem vi gospodo iz Hrvatske, koji zelite dijalog s susjedima uklj. Srbe, bi to trebali znati i NE shtititi zlochince tudjmana i shushka ako vec Gotovina i Markach eto nisu zlochinci! ionako je ochito s tudjmanom i shushkom i sahranjena zlochinachka strana oluje zvana zlochinachki poduhvat.

@forzafiume, da, ali i ne. pitaj malo tvoje sunarodnike u zapadnoj Hercegovini i ostalim dijelovima bivshe-nebivshe HR Herceg-Bosna shto kazu za BiH pa chuj. ironichno velikosrbi se s takvima u tome najvishe i slazu i oni s njima. no, ti Hrvati koji se s velikosrbima najvishe i slazu i dalje jesu tvoji sunarodnici, forzafiume.

Podrshka komentarima SPIDER, crni domino i observer!

slowhand

pre 11 godina

...Molimo i za vas tamo preko Drine, da vam Bog donese ljubav umjesto mržnje i mir umjesto agresije.....
Šta nama znači ova rečenica?
1. Ko se bavio Vatikanskim arhivima dobio je uvid u pravi kadar koji neprestano traje već skoro 150 godina (Viktor Novak: "Magnus Crimen...") i povezanost na liniji A.Starčević-A.Pavelić-S.Krajačić-A.Tuđman
2. Preko te Drine su nas prebacivali milom ili silom jer naši Bogovi nistu isti i ne plaćaju danak u istu kasu
3. Trećina je u nestala, trećina je pokatoličena a ostali promenili imena u Krešimire/Domagoje....
4. U memoarima tadašnjeg američkog ambasadora Petera Galbraitha se nalazi jednostavno opravdanje "da Amerika nije to što jeste penzionisani američki generali bi možda bili izvedni na sud zajedno sa hrvatskim generalima osuđenim za operaciju"
5. U opsežnoj analizi pod nazivom "Što je CIA znala" u Newsweeku novinara Roy Gutmana je odgovornost generala Gotovine na optužbe kojima ga tereti Haški sud, svedena na minimum, kao predigra ili prejudiciranje odluke Apelacionog suda.
6. Vuk je pojeo magarca jer je i ovog puta imao prejake mentore...

TITTO

pre 11 godina

. ..Da,Da. ..
P.S. Kad su već srpske obaveštajne službe objavile ovaj transkript sa briona nije nam jasno zašto nisu odmah objavile i transkripte dogovora Milošević-Tuđman O AKCIJAMA "OLUJA" i "BLJESAK" što su dogovorene mjesecima prije samih akcija te što je najvažnije transkripte o podjeili naše SFRY Bosne i Hercegovine na srpski i hrvatski dio. ..
P.S.2. Sad konačno dolaze na red pravi krivci (Miloševich & Tuđman) za sve ratove na brdovitom SFRY Balkanu-naravno uključujući i naše SFRY KOSOVO. ..
POSLIJE TITA-TITTO amir. ..

zdr

pre 11 godina

Bio sam u Kninu 1997, dve godine posle Oluje, sa idejom da sam vidim sta se tamo desilo jer nisam verovao nicijoj propagandi. Zeleznicka stanica koja je bila potpuno srusena je do tada bila obnovljena. Video sam dva ostecenja od granata, jedno na visokoj petospratnici. Katolicka crkva iz hiljaducetrsto i neke je bila bez krova, pored nje pravoslavna, zarasla u korov ali neostecena. Meni je kasnije bila nejasna prva presuda jer nije mala smisla, narocito kad se Knin poredi sa unistenim Vukovarom. Mislim da se Tudmanova izjava odnosi na vojne operacije zbog:
- Hrvatski radio je emitovao svakih deset minuta Tudmanov poziv Srbima da ostanu.
- Video sam fakscimil Marticeve naredbe za povlacenje.
- Zbog te naredbe Srbi su se povukli i Hrvati su usli u prazan prostor.

Ovo su samo moja zapazanja a istoricari treba da utvrde sta se desilo. Pored toga mislim da je trenutna euforija i rasprivanje mrznje protiv Hrvata usmereno zbog necijeg interesa. Apelujem i na jednu i na drugu stranu da ispolje samokontrolu i civilizovano ponasanje.

loko

pre 11 godina

A ne, nemoguce nije ovo Tudjman reko, pa kako hrvati su fini mirni nebeski narod koji ni mrava nisu zgazili. Ma ne ovo je namestaljka, nije ovo Tudjman ovo je njegov dvojnik, vanzemaljac, ne ne cekaj... to je Srbin prerusen u Tudjmana!!!
Oluja je briljantna operacija gde su hrvatski heroji tackticki i borbeno pokazali koliko su superiorni u odnosu na zene i decu!

Posmatrač istorije

pre 11 godina

Na tome su radili i njegovi naslednici i prethodnici,i mnogi sa zapada i sve ovo je završni čin ...i pored svih dokaza...

Sasa

pre 11 godina

Srbija treba da se bavi izdajom svojih sunarodnika od strane Slobe i njegovih poltrona.
Uvukao je i Srbe iz Hrvatske i Srbe iz Bisne u rat, a onsa je jednima udario sankcije, a druge ostavio na cedilu naredivsi povlacenje vojske iz Knina u dogovoru sa Tudjmanom.
Da li bi i jedan normalan narod dozvolio da mu se sudi u Hagu, ili bi mu sam presudio?
Secamo se kolona izbeglica kojima je zabranio ulazak u Beograd, i sramotne informacije pred kraj dnevnika o padu Knina.
Secamo se ispijanja viskija sa Holbrukom i crtanjem granica u korist muslimana u Dejtonu.
Secamo se fingiranog prkosa NATO sto nam je donelo bombe, i sramne kapitulacije u Kumanovu.
Sve smo mu to oprostili 06. Maja 2012. Nas problem je sto se secamo, ali to secabje ignorisemo!

johnny

pre 11 godina

i da mi neko kaze da je fasizam 1945 sahranjen. ziv je i to u sred takozvane civilizovane evrope, samo sto je u drugom obliku, u obliku demokratije i kapitalizmu! samo lagano

dejan

pre 11 godina

Jasno je da nam je Tudjman bio neprijatelj. to i nije krio. Ali Milošević...i danas su njegovi na vlasti. Čak se neki zalažu da se vrate u zemlju....

Milan

pre 11 godina

Mi u Hrvatskoj danas ne čitamo transkripte Miloševićevog ratnog kabineta. Idemo na groblja Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika, Zadra... (bambi, 18. novembar 2012 10:11)

Idete vi na srpske sajtove da cackate mecku i potpaljujete, briga vas za ostalo.

pegula

pre 11 godina

Sve je to u redu da treba bojkotovati hr proizvode,ali sta to vredi kad smo zaboravni(strah i sramota me napisati preglupi)!Setite se kad su priznali kosovo,isto je bio bojkot,a rezultat toga jos veci uvoz i jos otvorenih njihovih objekata.Nikako nerazumem ove sto jure na njihovo more.Kad ih pitam kako je bilo,kazu odlicno nije nas niko dirao(a ima onih koji su drugacije prosli)!Gledao sam u Karlovcu kako niko ne ferma ni 5% nase proizvode iako su bili debel
o snizeni.Vise u mojoj kuci ni vegetu necu da imam.

dejan

pre 11 godina

@ bambi

u tome i jeste problem što su svi srbi osudjrbi u hagu sa manje dokaza nego ova dvojica generala. i sam znaš šta se desi kad jedan narod nije zadovoljan pravdom.

Uozbiljite se

pre 11 godina

Mene ne brine Jasenovac, Bljesak, Oluja, NDH itd... To je proslost. Mene brine to sto mislim da bi Hrvati sve to vrlo rado ponovili...
(Sremac)

A Srbi ne bi rado ponovili? Pet godina je trajalo ubijanje razaranje proterivanje pred kamerama celog sveta a da je samo poneki uzdah dosao iz Srbije. Slavile su se pobede i dans se RS smatra "pobedom". Pogledajte ko je danas na vlasti i opet najglasniji u Srbiji?

realno

pre 11 godina

Bojkotom bi vise stete naneli sebi, sto pametna osoba nikada nece uraditi. Idea ima odlicnu robu, solidne cene i najbolju uslugu u Kragujevcu. Nisam blesav da idem u Dis gde od 20 rade samo dve kase pa sat vremena izgubim cekajuci da im dam svoje pare.

Bojkot

pre 11 godina

Krenimo malim koracima za pocetak ali odmah ! Bojkotujte hrvatsku privredu , svaki dan ! koja ce to proizvodnja opstati ako nema konzumatora ??? Umesto na njihivu predivnu obalu , otidimo u Grcku koja nas je jedino politicki i moralno podrzavala i to sve do danasnjih dana .
Da je srece i politicara da raskinu sve pregovore sa eu i ne aspiriraju ikada vise ka ulasku jer ce nas samo jos vise zaduziti dok ne postanemo sigurni robovi ! A zsr nam nije dosta ropstva ?!

bambi

pre 11 godina

Mi u Hrvatskoj danas ne čitamo transkripte Miloševićevog ratnog kabineta. Idemo na groblja Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika, Zadra... 1991. nismo imali vojsku, pa čak ni oružje teritorijalne obrane. Srpski tenkovi i JNA (treća vojska u Europi) ubijali su, razarali, palili, klali...Valjda su to radili bez ikakvog scenarija iz transkripta, pa se to ne računa kao zločin?
Molimo i za vas tamo preko Drine, da vam Bog donese ljubav umjesto mržnje i mir umjesto agresije.

goran

pre 11 godina

o čemu mi ovde pričamo ?...jučer su klinci pravili nerede na velikom derbiju,narod je gledao đokovića...nikoga nije briga
sećam se...01.05.1995 kada su pali okučani....vest je bila na kraju dnevnika malo pre vremenske prognoze...nikoga nije bilo briga....mi smo narod bez ponosa,bez samopoštovanja i bez morala...gledamo pink,kupujemo najskuplju hranu u evropi i pijemo pivo od 2 litre....a da se pobunimo...ma kakvi...nema veze
večeras je karamela i olja bećković...uživajte

Zoran M.

pre 11 godina

Srbi dozovite se pameti! Sav nacionalizam se bazira na novcu, jer novac je moć, zato nemojte kupovati domeće nego srpsko, kako ne bi finansirali druge države već samo svoju.

Cica

pre 11 godina

Moj prijatelj iz okoline Knina je sa Olujom napustio svoju kucu. Uvek cu pamtiti njegove reci: "Tri meseca pre Oluje Srbi su dobili plave koverte od svojih komandanata sa instrukcijama da se otvore samo kada dobiju naredjenje. Stiglo je bas kada je pocela Oluja i pisalo je - POVLACENJE. "
Shvatate da su politicari prodali svoj narod? E, zato Srbe jedine i osudjuju u Hagu, zato sto su politicari izdali svoj narod! A to su nastavili da cine i dalje.

observer

pre 11 godina

Nikada ne treba zaboraviti ni kolika je uloga Slobodana Miloševića u otpočinjanju rata. Podsticao je Srbe u Hrvatskoj na pobunu zbog ostanka na vlasti u Srbiji, a zatim im je okrenuo leđa kada se rat razbuktao. Verujem i da je znao da je od svih Srba u Hrvatskoj samo 50% živelo na teritorijama SAO i će tim huškanjem na pobunu većini ovih drugih upropastiti živote.
Da i ne pominjem da je mislio da svaki problem može da reši vojna sila (JNA) i da nema potrebe praviti kompromise.
Mislio da bi svaki narod koji je imao takvog čoveka za predsednika trebao da ga se stidi.

mirko

pre 11 godina

U Hagu ko na derbiju 3:2,a sta da je bilo obrnuto?Da li bi nesto sustinski bilo to drugacije?Nismo svi bili za rat u RH,ali da znate nemojte nam prodavati maglu,a mi ne treba vise da kukamo,sto sta mozemo nauciti od Slovenaca!C

Marijan Butina

pre 11 godina

91' godine kada su tenkovi i vojska iz Srbije ulazili u Hrvatsku,hrvatska vojska nije ni postojala,a u Hrvatskoj su već nerede i naoružavanje srpskog naroda vršili Šešelj,kapetan Dragan,Arkan,Martić,Mladić,pa vas pitam šta su oni tu radili i od koga su branili srpski narod u Hrvatskoj kad je tadašnja hrvatska policija imala tek šačicu policajaca.

SPIDER

pre 11 godina

Budimo mi realni, sve ovo je aminovano i od rukovodstva tadasnje SRJ, pa ako nista drugo, iste godine, par meseci kasnije je bio Dejton i srdacno deljenje Bosne uz viski.
Meni samo nije jasno, a ne vidim da je bilo puno komentara na tu temu, kako Gotovini nije uzeto kao otezavajuca okolnost to sto je godinama bezao i skrivao se. Da se dobrovoljno predao, moglo bi da se gleda drugacije. Jednostavno nije logicno da neko bezi od hapsenja, skriva se godinama, bude uhapsen u medjunarodno organizovanoj akcji i op nikom nista. Ali dobro...

from Serbistan

pre 11 godina

Hrvati su imali plan, da nemaju nista zajednicko sa Srbima!

Umesto da Srbija napravi plan da nista ne uzimamo id Hrvata i time ih lisimo jednog 7M trzista u Srbiji, 250k u CG i 1.2M u Republici Srpskoj.

Srbi use i u svoje kljuse!

Nema vise Hr prozivodu u nasim kucama, stanovima, nema vise odlaska u IDEJU. I nek prodje 365 dana i ako te proizvodei prodavnice zamenimo nasim prozivodima i nasim prodavnicama rezultat ce biti OLUJA po njihovu ekonomiju!!

Oruzjem nemozemo protiv svih njih, ali jos uvek mozemo glavom i stomakom!

crni domino

pre 11 godina

Ovih dana bas mi nedostaju Tudjmanove izjave! Mozda nedostaju Dacicu i Nikolicu.
Sto je ovo materijal za Dveri Zveri, Nase Vase, Obraz Djon, ubilo se!
Samo ih lozite, malo nam je ratnih strahota i izolacije!
Umesto da imamo pametne politicare da dignu ovu Muku iz pepela, da postanemo vredna i bogata Drzava pa da nam ovi okolni dolaze da rade kod nas kao nekada sa testerama na ledjima i kao gastarbajteri! Samo tako im mozemo zacepiti usta i nauciti ih da nas postuju.
Ovako, sa ovom vlascu, sa Dverima i Nasima, nestacemo.

Kapetan Mikula Mali

pre 11 godina

Kad frajer misli da bi to Hrvati ponovili, moram ti reći i da to isto mislimo mi za Vas. Ali loptu na zemlju. Meni se ne ide u ratove, a ne želim to niti svojoj djeci. Da su Hrvati toliko loši nebi bilo 2 Srbina u ovoj vladi, a bogami i u prošloj. Srbi koji u Hrvatskoj žive i djeluju na isti način kao i mi su čak i u boljem položaju od nas samih. Tu i tamo se pojavi kakva majmunčina koji ih verbalno provocira. Ali majmunčina, a tek onda Hrvat, jer majmunčina je nadnacionalna katergorija. Ajmo raditi, pustimo ove baljezgarije iza nas.

Branko

pre 11 godina

Ono što su započeli 1941 završili su 1995. Sve su prilike da za koju godinu Hrvatska će biti očišćena od Srba. Odluka Haškog suda da je "Oluja " legitimna, daje nam za pravo da poverujemo da su Srbi sami sebe proterali sa svojih vekovnih ognjišta.Sada vidimo koliko nam Međunarodna zajednica želi dobro.Sve su prilike da će i Haradinaj biti oslobođen svake krivice i da ćr na Kosovu biti dočekan kao pravi heroj.

Mario Bros

pre 11 godina

Ne vredi plakati za prolivenim mlekom. Idemo dalje, zivot nije stao. Ljudi su proterani ali smo i dalje najbrojniji. Teritorije su nam uzimane ali smo i dalje veci od bivsih republika. Nije sve crno i tragicno.

Sremac

pre 11 godina

Ova presuda legitimište sve zločine nad srbima a hrvatska drzava slavi genocid i etnicko cistenje, dok nasa jadna Srbija opet saginje glavu. Treba podići zid izmedju Srbije hrvatske, veci od onog berlinskog i gajiti sa njom odnose kao i sa Madagaskerom reci mo.

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Cemu ova vest. Da mogu Hrvatski cinici dase javljaju a mi nemozemo da adekvanto odgovorimo.Ja mislim da ovo sada prelazi u medijsko izivljavanje nicim izazvano ili se ovim opipava nas puls. Pa nemora nista da se desi sada ali cu ja mojim potomcima preneti isitnu i golgotu stradalnisva nase porodice. Strasti se nece smiriti jos dugo a mozemo da cutimo i kako kazemo mi stari sa Beogradskog asfalta "mozete koliko hocete ali ne dokle hocete"
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

forza fiume

pre 11 godina

a zasto ne pisete od dogovoru iz Karadjordjeva?
kada su Tudjman i Milosevic dogovorili podjelu BiH kao da im je to djedovina?
ako cemo pravo i Hrvati i Srbi bar imaju cjelovite drzave, a sta je s nama?

zasto stalno lobirate podjelu Republike BiH
(bosanac, 17. novembar 2012 22:48)

Hrvati su za cijelu bosnu. I želimo da se opamete sva tri naroda bosne. Jer ste svi bosanaci samo druge vjere. Gledajte budučnost da bar djeci bude bolje.

pecanac

pre 11 godina

Niste odabrali pravi deo transkripta. Ima daleko gorih... (us1955, 17. novembar 2012 23:11)I te kako, prolistaj transkripte sto se tice kosova, najezit ces se.

autodigestija

pre 11 godina

Srbi se sami vec uveliko trude sa nestanu, a Hrvati ce im "bratski" u tome samo velikodusno pomoci kao sto su to oduvek i cinili kroz celokupnu zajednicku im istoriju.

rtfm

pre 11 godina

Zasto izvlacite stvari iz konteksta? Famozna recenica glasi: "Da nanesemo takve udarce da Srbi prakticno nestanu, odnosno da ono sto necemo odmah zahvatiti da mora KAPITULIRATI u nekoliko dana." Ajd sad da vam bude lakse umjesto rijeci Srbi stavite npr Amerikanci i pravite se da ne znate tko je to rekao. E sad nagradno pitanje: Jel kapitulira vojska ili civili?

darki001

pre 11 godina

Hrvati se jedan fenomen koji bi trebalo studirati na fakultetima a evo i zasto: Izvukli su se za gubitak prvoga svetskog rata bez posledica, za gubitak drugog svetskoga rata, prosli su nekaznjeno za Jasenovac i Gradisku, prosli su nekaznjeno za Bljesak i Oluju, nekaznjeno u Hagu, ulaze u Evropsku Uniju a mi srbi gde smo mi???

srbin

pre 11 godina

Ajde sad narode samo navalite i potrosite zadnji krojcer na letovanje kod i medju Hrvatima.Sta mislite na ovakve stavove nekadasnjeg Titinog generala drugovi jugonostalgicari."Kako se nekad lepo i bratski zivelo u SFRJ"Hahahaha!

bikcina

pre 11 godina

Mi smo totalno nebitni u ovoj prici u ovom globalizmu i ovakvom svetskom poretku. Ali treba da pamtimo i ucimo nasu decu da u buducnosti ne prave iste greske kao sto smo mi pravili. Sa Hrvatima treba da raskrstimo jednom za svagda i gledamo kako ovu drzavu da napravimo boljom i jacom. A za 30-50-100-500 godina situacija ce se promeniti u nasu koristi i tada treba biti pametan i ne praviti iste greske.
Zali boze taj napaceni narod koji sve te traume mora ponovo da prozivljava kroz ovu presudu. Lako je nama u BG-u da pametujemo!

mkk

pre 11 godina

bilo je na tv-u reci o tim transkriptima.iako su korisceni kao dokaz jer je u njima jasno sta tudjman sprema srbima,eto cak ni to nije dovoljno da se osude hrvati.sa druge strane su milosevicu sudili sto je na jednom snimku rekao da se ne iskljucuje vojna intervencija

O da....

pre 11 godina

Imamo i naklonost SAD, ali do određene granice. Ako ćete, gospodo, izvršiti na profesionalan način kao što ste izvršili u zapadnoj Slavoniji u roku od nekoliko dana, onda možemo računati da ćemo politički dobiti."
----------------------------------------------------

Ovo je suština današnjeg sveta. Ako nešto obaviš brzo i efikasno onda je to to. Situacija na terenu i dodje i politička podrška. Zašto mislite, da postoji Republika Srpska. Pa zbog bliskovite i efektivne akcije. Možemo raspravljati do mile volje ali na kraju se sve svodi na rat... na žalost...

Hans Kloss

pre 11 godina

Tonski snimak Tuđman: "Srbi da nestanu" pokazivati svakog dana kao špicu na RTS Dnevniku sa titlovima na Ruskom, Nemačkom, Francuskom i Engleskom.

novosadista

pre 11 godina

braco srbi,pokažimo po ko zna koji put svoju glupost i nepoštovanje,napunite koncert prljavog kazališta u beogradu i tako pomozimo hrvatskoj privredi....a pre koncerta svratite u ideu i kupite neke grickalice,pivo od 2 litre i žurka može da počne

sramno

pre 11 godina

Ovde se vidi da su SAD, dale podrsku Tudjmanu da se razracuna sa Srbima ali kako se moze shvatiti da to bude brzo.On lepo kaze... ali to moramo da uradimo u roku od nekoliko dana i to ,profesionalno kao u zapadnoj Slavoniji,i onda mozemo da racunamo da cemo politicki dobiti.Sta na ovom snimku ima za oslobadjanje od odgovornosti.Svaki red je gori i grdji.Skandalozno!!!!!!!!

Bizli

pre 11 godina

(vf, 17. novembar 2012 22:52)
Vreme ce pokazati svoje, pravda je spora ali dostizna, komotno mozemo da rezervisemo karte za propast te Unije svejedno.

Bojan

pre 11 godina

Nekome je u interesu da se podgreju neprijateljstva i odrzavaju tenzije na balkanu. Primetno je da je u Srbima izazvan revolt kakav nije vidjen jos od rata. Izvesno, pred nama je dug period veoma losih odnosa :(

Micko

pre 11 godina

@Prokopije. Na zalost, ti si u pravu. Prevareni smo. Od medjunarodne zajednice, ujedinjenih nacija, nasih prodatih politicara... Jedini smo priznali zlocine, jedino su nasi osudjeni. I da li to znaci da smo mi za sve krivi? Da li je ostalo samo da sebe jos ubedimo u to? Sami smo pomogli da se sve falsifikuje i to se desava pred nasim ocima i pomucenom pamecu. Pod obecanjima svih blagodeti sa zapada pristali smo na sve. Mi smo sliku o dogadjajima na prostorima Balkana pravili na osnovu izvestaja medija i obavestajnih sluzbi. Zbogom ostajte braco Srbi!

igor

pre 11 godina

da se razumemo - takve izjave su pljustale sa svih strana u to vreme , generali sve tri strane su tako govorili , ja makar znam kako nas je ispratio jedan od generala kad smo kretali u bosnu - u kojoj nikad zvanicno nismo bili :)
iskreno - svi su vam oni ista g...a , i nikoga od njih nije briga za obican narod , na kraju ce se negde sastati i dobro najesti i napiti i jedan drugog tapsati po ramenu koliko su zaradili od svega toga

narod bi trebao da se bavi mnogo bitnijim stvarima u ovom trenutku - kao npr - sta ce i od cega sutra da prezivi ...

zg slavac

pre 11 godina

Iz teksta je jasno da se odnosi na vojsku ne civile. Ma trubite šta hoćete, pokrenuli ste rat napali za veliku srbiju izgubili -kraj priče. Cvilite još 500 godina kao i za Kosovom što se nas tiče.

Aleksandar

pre 11 godina

Zbog ovakvih ludjaka na planeti, planeta nam je zato ovakva. Bolesnici se ne radjaju, oni se stvaraju tokom vremena pogresnim ideologijama.

6. minut 15. sekunda

pre 11 godina

Molim Administratore da u okviru vesti postave i originalni YouTube link.

http://www.youtube.com/watch?v=R0fBZkGMEzM&feature=relmfu

Stefan

pre 11 godina

@(neko iz NS(hrvat)
Prema brionskom transkriptu, koji je u sudske spise zaveden kao tužiočev dokaz P461, predsednik Tuđman je ovako definisao temu sastanka: "Da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu, odnosno da ono što nećemo odmah zahvatiti da mora kapitulirati u nekoliko dana"

Istovremeno se Tudjman plasio da se SRJ ne ukljuci vojno:

"On je podsetio da se Karl Bilt dogovorio s predsednikom Srbije Miloševićem takvo rešenje krize u BiH prema kojem bi SRJ priznao BiH na osnovu predloga Kontakt grupe,a da u roku od devet meseci budu suspendovane sankcije. "Iza toga stoje Rusija, Francuska i Engleska. Mi smo sa svoje strane preduzeli sve korake da i Nemačka i SAD pruže otpor tome, jer to ostavlja otvoren problem hrvatskih područja i to je svojevrstan način pritiska na nas. Ali to spominjem zato da svoje operacije moramo tako zamisliti, tako provesti da ne damo povoda Jugoslaviji, Miloševiću i njihovim prijateljima na zapadu da prihvate intervencije Jugoslavije na hrvatskom tlu", rekao je Tuđman.

Na pitanje Červenka šta da se radi ako Srbi počnu da granatiraju Osijek, Tuđman je odgovorio:"ponavljam, ne smemo se dati isprovocirati da mi damo povoda Jugoslaviji da stupi u rat, razumete? Mi nismo kadri, bilo bi glupo da idemo istovremeno na istočnu Slavoniju i na Baranju, tu bismo izgubili podršku onih prijatelja koji nas podržavaju suzdržano. Ako tuku Osijek, oni će se iskompromitovati politički pred svetom, a što bismo mi mogli tući, neko selo?"

vuceticsl

pre 11 godina

A gdje su onda bili slavni Cetnici, dobrovoljci, JNA, Knindje, TO, Kapetan Dragan. Zar su su svi oni tokom Oluje imali nekog posla u Beogradu iako su metereolozi najavili Oluju. Na nekim videioma se jasno vidi da traktore voze vojno obavezni muskarci.I samom Milosevicu se sve zgadilo, pa je na prigovore odgovorio. Saka Hrvatskih vojnika je branila Vukovar 3 mjeseca protiv Armije, a vi niste mogli Knin ni 3 dana.
Zalosno je da je i danas tolikoj vecini ljudi u Srbiji ispran mozak.
Na obostrano zadovoljstvo sve vise se Srba vraca u Hrvatsku. Nazalost u Republiku Srpsku skoro niko.

Prokopije

pre 11 godina

Postovani svi, ovo je samo jedan dokument, istinit, sa ovih prostora i njegovu istinitost i znacenje ne moze promeniti nijedna sudska odluka. Ne zaboravimo da je sudjenje u Hagu samo nastavak rata protiv Srbije, bez oruzja, ali taj nastavak se realizuje sa nama kao glavnim akterima. Mi smo predajom svih Srba ucinili veliko zlo za buducnost. Svi narodi su stali uz svoje pripadnike. Da li smo bili u pravu? To se sada vidi.

Ducic Jovan

pre 11 godina

Bravo B92, samo potpaljujte vatru...Da ste stavili i ono što je Milošević imao reći o Oluji i onaj zločinac Martić još bih nešto rekao.Ovako samo huškate narod.Ustvari, bolje da kažem bravo za sve medije u ex-yu... nikad ovdje neće biti mira...
(Vojo Šeki, 17. novembar 2012 22:56)
Pa ovo je istina i hrvatski heroji na delu, sta je tu huskanje? Bravo b92

GS

pre 11 godina

i sta sad, koliko ljudi u Srbiji je zabrinuto sta se desava sa Srbima.
Jako malo. Geopoliticka vaznost Srba se smanjuje , vec su nestali u Hrvatskoj jos malo pa ce da nestanu i u Srbiji i super "zapad" se pomera prema istoku. A Srbadija? Oni koji imaju para super se provode, nocni zivot je strava a ostali? jos malo pa ce pasnjaci da zazelene, ojha.

Ima li jos transkripata???

pre 11 godina

A ciji je koncept preseljenja naroda? kao da to moze humano....a ko je crtao karte bez srba u hrvatskoj i podeli bosne ...nije samo Tudjman znamo dobro pravimo se ludi. Ko je naredio da se Krajina ne brani i ima li to veze sa kartom koju je Tudzman sa Milosevicem nacrtao? Ima li Milosevic-Tudjman veze sa Karadjic -Boban ljubavlju i Dodik-HDZ? Ima li veze sto su Hrvatski vojni lideri u Bosni osudjeni a u Hrvatskoj nisu? Zasto o tome cutite kada sve operacije i zrtve upravo poticu odatle?

Andrija

pre 11 godina

Aman ne prenosite ovakve vesti, Hrvati ulaze u EU i time če biti svetlosnu godinu ispred nas, a mi ćemo grcati u mržnji i siromaštvu još dugo
(vf, 17. novembar 2012 22:52)
Ma jel da treba da cutimo , da skrivamo istinu sto se ovaj sam snimao svoje genocidne planove? Jel i Jevreji treba da ucute i nestanu? Istina postoji i ona je dokumentovana i hvala mu na tome u ime svih.

Rimtutituki

pre 11 godina

Da nije bilo Miloševića, ne bi bilo ni Tuđmana, ni Izetbegovića a samim tim ni svega ovoga.

Ukratko: Da je bilo mozga ne bi bilo ni rata!

Vojo Šeki

pre 11 godina

Bravo B92, samo potpaljujte vatru...
Da ste stavili i ono što je Milošević imao reći o Oluji i onaj zločinac Martić još bih nešto rekao.
Ovako samo huškate narod.
Ustvari, bolje da kažem bravo za sve medije u ex-yu... nikad ovdje neće biti mira...

Divos

pre 11 godina

Овај разговор је знан, много пута је и објављен. И сасвим је јасно да циљ злочиначке акције "Олуја" није био никакво ослобађање територија (на том територију су и живели само људи који су ту живели вековима, и који су је по неким болесним умовима "окупирали"), успостављање правног поретка, не, циљ је био у старту извршити погром над српским родом, завршити започето почетком 90-е, започето терором и насиљем над Србима у свим деловима Хрватске, или тачније наставити оно што се започело у НДХ 41-45, непожељни народ избрисати из Хрватске, остварити коначну победу усташке идеологије, и Србе свести на испод 3% популације.
И успели су, овај монструозни план је реализован, истинско зло је победило у лијепој њиховој, памет је заћутала, разум и људскост су изгубљени у том времену хаоса.
Остаје само једно питање. Може ли се на таквом темељу, на извршеном геноциду над једним народом, на таквоим злочину, градити будућност?
Историја је показала и доказала да су неки снажнији и неупоредиво бројнији народи то и успевали, барем неко време, мали и безначајни народи ни случајно, тако ће бити свакако и овом приликом, на жалост припадника овог мало западнијег народа увериће се у то веома брзо.

brale

pre 11 godina

Ko je nama kriv što smo našeg bivšeg predsednika izručili za kikiriki.Kako je govorio pokojni Đinđić,važno je prvo pojesti najveću žabu. Na kraju će aždaja(USA) pojesti nas.

Tek tako

pre 11 godina

Pa kad vec postavljate transkripte, onda postavite i par sa sjednica tadasnjeg vojnog i drzavnog vrha Srbije. Ah pardon, njih je Srbija proglasila drzavnom tajnom. Pitam se zasto?

greška u koracima

pre 11 godina

Ovo Gotovinino "možemo srušiti Knin, kompletno" je razlog krivo postavljene optužnice. Tužiteljstvo je tu pokušalo uvući Gotovinu ali činjenično stanje na terenu je bilo drugačije. Knin je ostao cijeli uz srušenu zgradu glavnog štaba, vojarnu i Martićeve kuće. To su Mrkšićeve riječi na suđenju u Hagu potvrđene snimcima.Knin nije ni imalo potrebe srušiti između ostalog što se prebrzo otišlo iz njega i nije bilo obrane. U cijeloj artiljerijskoj pripremi i topničkom napadu je bila samo jedna žrtva u sva četiri grada (Obrovac,Gračac,Benkovac,Knin).

darko

pre 11 godina

Dete sam iz mesovitog braka.Kad sam predlagao ulicu Hrvatskog ustaskog genocida u Bg i spomenik u Bg. Niko da cuje!!!Srbi citajte srpskog pisca Ivo Andrica i Simo Matavulj-pilipenda i sve ce vam biti jasno.Neljutim se na Hag nego na Srbi koji neznaju.

bosanac

pre 11 godina

a zasto ne pisete od dogovoru iz Karadjordjeva?
kada su Tudjman i Milosevic dogovorili podjelu BiH kao da im je to djedovina?
ako cemo pravo i Hrvati i Srbi bar imaju cjelovite drzave, a sta je s nama?

zasto stalno lobirate podjelu Republike BiH

ns_Teletabis

pre 11 godina

šta reći na "jamčimo im tobože ljuska prava" ... oni koji su bili stari i nemoćni da pobegnu najbolje znaju ...

Ako ovo nije zločinačko udruživanje ja ne znam šta je .

genocid

pre 11 godina

Ovo treba da presnimimo na kompjutere i da zapamtimo sta je ovde receno.I objavimo da svet vidi sta je planirano da se uradi Srbima.Planiran je genocid od strane Tudjmana i ekipe koja je bila sa njim.Pa nisu svi mrtvi ucesnici toga sastanka.Komandna odgovornost mora da postoji.Kad tad treba na osnovu novih dokaza ponovo obnoviti ovaj slucaj.Bob Dilan je ocigledno odlicno upoznat sa nasom situacijom i odlicno je okarakterisao Hrvate.To je dokaz da istinu ipak neko poznaje.Bravo Bob Dilane...

Divos

pre 11 godina

Овај разговор је знан, много пута је и објављен. И сасвим је јасно да циљ злочиначке акције "Олуја" није био никакво ослобађање територија (на том територију су и живели само људи који су ту живели вековима, и који су је по неким болесним умовима "окупирали"), успостављање правног поретка, не, циљ је био у старту извршити погром над српским родом, завршити започето почетком 90-е, започето терором и насиљем над Србима у свим деловима Хрватске, или тачније наставити оно што се започело у НДХ 41-45, непожељни народ избрисати из Хрватске, остварити коначну победу усташке идеологије, и Србе свести на испод 3% популације.
И успели су, овај монструозни план је реализован, истинско зло је победило у лијепој њиховој, памет је заћутала, разум и људскост су изгубљени у том времену хаоса.
Остаје само једно питање. Може ли се на таквом темељу, на извршеном геноциду над једним народом, на таквоим злочину, градити будућност?
Историја је показала и доказала да су неки снажни и неупоредиво бројнији народи то и успевали, барем неко време, мали и безначајни народи ни случајно, тако ће бити свакако и овом приликом, на жалост припадника овог мало западнијег народа увериће се у то веома брзо.

Gmaz

pre 11 godina

Ovo je veliki prilog B92 pravdi u svetu. Još samo da neko pošalje link u Hag, da sudije shvate, i ima sigurno opet da ih pohapse. A onda će svet uvideti nepravdu i vratiti nam Kosovo.

E, bravo.

Prx

pre 11 godina

Bolji je transkript Miloševićeve reakcije na početak akcije Oluja. To bi građani Srbije također trebali pročitati da vide što su Slobi značili Srbi u Hrvatskoj i koliko je mario za njih

neko iz NS

pre 11 godina

Ako je to zaista taj transkript, onda i nije nista posebno, osim one recenice o granatiranju naseljenog mesta, i osim onog nejasnog dela o pravcima za izvlacenje, cega - vojske ili civila, ostalo mi je normalan razgovor vrhovnog komandanta sa generalima u ratu... a naslov vam nije na mestu, jer nigde niko nije izgovorio "Srbi da nestanu", vec da se "srpske snage vise ne mogu oporaviti, nego da moraju kapitulirati"...s druge strane ako je neko zaista izgovorio "Srbi da nestanu" onda je to genocidno, problem je samo u tome sto ja to u ovom transkriptu ne vidim, ako ga ima sto ga niste napisali, ako ga nema sto navodite javnost na zabludu takvim naslovom... sve u svemu isti su meni i jedni i drugi

Ilija

pre 11 godina

Ovi su barem ostavili Srbima odstupnice i obavestili ih cak kuda se mogu povuci, kamo srece da su Mladic i ekipa tako postupili sa ziteljima Srebrenice. Njima je nazalost "djeneral" obecavao da im dlaka sa glave nece faliti, znamo svi kako su prosli.

DIMITRIJE

pre 11 godina

Srbi trebaju da se ujedine i budu složni, to svima treba da bude jasno jer samo tako nikada ne možemo nestati kako bi drugi želeli, pokažimo im da ćemo večno trajati.

Marko

pre 11 godina

sve u svemu isti su meni i jedni i drugi
(neko iz NS, 17. novembar 2012 22:21)

Mislis da si veliki covek i pravednik kad izgovoris da su ti isti i jedni i drugi? Jesi. Ali u ovom surovom svetu takvim stavom samo obelezavas sebe i sopstvenu decu. U tvoje dete, kao i u moje, ce svako moci da upre prstom i kaze da su deca zlocinacke nacije. Ne brini niko ti zbog pravednosti nece reci bravo. Za razliku od nas hrvatsku decu niko nece proglasiti zlocincima, a i kako bi kad ni njihovi roditelji nikada za sebe nisu rekli da su zlocinci. Za razliku od nas.

doctor

pre 11 godina

Ljudi,sve je jasno.. Oslobodjeni su politicki.HR je dosta novaca ulozila,zalozila se preko Amera. I to je to. Kao sto ce za Hrvate Sljivancanin i Radic(isto je bilo ogromno nezadovoljstvo i sok u HR) koji su na slobodi biti zlocinci i za nas ce Oluja i njihovi generali biti isto!!!

lokal-patriota

pre 11 godina

ljudi kasno je sada za ovakve stvari! imali su jacci lobi i zeznuli su nas ... nama ostaje samo da se pomirimo sa tim i da gledamo sta ce mo dalje raditi

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Krv i nepravda traze novu krv. Tako je bilo i tako ce biti. Da li bi '91 tako lako buknuo rat, da se 45 godina nisu precutkivani ustaski zlocini. Neko je izgleda smisljeno napravio uvod u novu krvavu pricu na Balkanu i stvorio uslove za dolazak novog "mesije" u Srbiji, koji ce ispraviti istorijske nepravde.

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Krv i nepravda traze novu krv. Tako je bilo i tako ce biti. Da li bi '91 tako lako buknuo rat, da se 45 godina nisu precutkivani ustaski zlocini. Neko je izgleda smisljeno napravio uvod u novu krvavu pricu na Balkanu i stvorio uslove za dolazak novog "mesije" u Srbiji, koji ce ispraviti istorijske nepravde.

Prx

pre 11 godina

Bolji je transkript Miloševićeve reakcije na početak akcije Oluja. To bi građani Srbije također trebali pročitati da vide što su Slobi značili Srbi u Hrvatskoj i koliko je mario za njih

lokal-patriota

pre 11 godina

ljudi kasno je sada za ovakve stvari! imali su jacci lobi i zeznuli su nas ... nama ostaje samo da se pomirimo sa tim i da gledamo sta ce mo dalje raditi

darko

pre 11 godina

Dete sam iz mesovitog braka.Kad sam predlagao ulicu Hrvatskog ustaskog genocida u Bg i spomenik u Bg. Niko da cuje!!!Srbi citajte srpskog pisca Ivo Andrica i Simo Matavulj-pilipenda i sve ce vam biti jasno.Neljutim se na Hag nego na Srbi koji neznaju.

brale

pre 11 godina

Ko je nama kriv što smo našeg bivšeg predsednika izručili za kikiriki.Kako je govorio pokojni Đinđić,važno je prvo pojesti najveću žabu. Na kraju će aždaja(USA) pojesti nas.

ns_Teletabis

pre 11 godina

šta reći na "jamčimo im tobože ljuska prava" ... oni koji su bili stari i nemoćni da pobegnu najbolje znaju ...

Ako ovo nije zločinačko udruživanje ja ne znam šta je .

Marko

pre 11 godina

sve u svemu isti su meni i jedni i drugi
(neko iz NS, 17. novembar 2012 22:21)

Mislis da si veliki covek i pravednik kad izgovoris da su ti isti i jedni i drugi? Jesi. Ali u ovom surovom svetu takvim stavom samo obelezavas sebe i sopstvenu decu. U tvoje dete, kao i u moje, ce svako moci da upre prstom i kaze da su deca zlocinacke nacije. Ne brini niko ti zbog pravednosti nece reci bravo. Za razliku od nas hrvatsku decu niko nece proglasiti zlocincima, a i kako bi kad ni njihovi roditelji nikada za sebe nisu rekli da su zlocinci. Za razliku od nas.

Divos

pre 11 godina

Овај разговор је знан, много пута је и објављен. И сасвим је јасно да циљ злочиначке акције "Олуја" није био никакво ослобађање територија (на том територију су и живели само људи који су ту живели вековима, и који су је по неким болесним умовима "окупирали"), успостављање правног поретка, не, циљ је био у старту извршити погром над српским родом, завршити започето почетком 90-е, започето терором и насиљем над Србима у свим деловима Хрватске, или тачније наставити оно што се започело у НДХ 41-45, непожељни народ избрисати из Хрватске, остварити коначну победу усташке идеологије, и Србе свести на испод 3% популације.
И успели су, овај монструозни план је реализован, истинско зло је победило у лијепој њиховој, памет је заћутала, разум и људскост су изгубљени у том времену хаоса.
Остаје само једно питање. Може ли се на таквом темељу, на извршеном геноциду над једним народом, на таквоим злочину, градити будућност?
Историја је показала и доказала да су неки снажнији и неупоредиво бројнији народи то и успевали, барем неко време, мали и безначајни народи ни случајно, тако ће бити свакако и овом приликом, на жалост припадника овог мало западнијег народа увериће се у то веома брзо.

Andrija

pre 11 godina

Aman ne prenosite ovakve vesti, Hrvati ulaze u EU i time če biti svetlosnu godinu ispred nas, a mi ćemo grcati u mržnji i siromaštvu još dugo
(vf, 17. novembar 2012 22:52)
Ma jel da treba da cutimo , da skrivamo istinu sto se ovaj sam snimao svoje genocidne planove? Jel i Jevreji treba da ucute i nestanu? Istina postoji i ona je dokumentovana i hvala mu na tome u ime svih.

Tek tako

pre 11 godina

Pa kad vec postavljate transkripte, onda postavite i par sa sjednica tadasnjeg vojnog i drzavnog vrha Srbije. Ah pardon, njih je Srbija proglasila drzavnom tajnom. Pitam se zasto?

DIMITRIJE

pre 11 godina

Srbi trebaju da se ujedine i budu složni, to svima treba da bude jasno jer samo tako nikada ne možemo nestati kako bi drugi želeli, pokažimo im da ćemo večno trajati.

Rimtutituki

pre 11 godina

Da nije bilo Miloševića, ne bi bilo ni Tuđmana, ni Izetbegovića a samim tim ni svega ovoga.

Ukratko: Da je bilo mozga ne bi bilo ni rata!

Ilija

pre 11 godina

Ovi su barem ostavili Srbima odstupnice i obavestili ih cak kuda se mogu povuci, kamo srece da su Mladic i ekipa tako postupili sa ziteljima Srebrenice. Njima je nazalost "djeneral" obecavao da im dlaka sa glave nece faliti, znamo svi kako su prosli.

Ducic Jovan

pre 11 godina

Bravo B92, samo potpaljujte vatru...Da ste stavili i ono što je Milošević imao reći o Oluji i onaj zločinac Martić još bih nešto rekao.Ovako samo huškate narod.Ustvari, bolje da kažem bravo za sve medije u ex-yu... nikad ovdje neće biti mira...
(Vojo Šeki, 17. novembar 2012 22:56)
Pa ovo je istina i hrvatski heroji na delu, sta je tu huskanje? Bravo b92

Prokopije

pre 11 godina

Postovani svi, ovo je samo jedan dokument, istinit, sa ovih prostora i njegovu istinitost i znacenje ne moze promeniti nijedna sudska odluka. Ne zaboravimo da je sudjenje u Hagu samo nastavak rata protiv Srbije, bez oruzja, ali taj nastavak se realizuje sa nama kao glavnim akterima. Mi smo predajom svih Srba ucinili veliko zlo za buducnost. Svi narodi su stali uz svoje pripadnike. Da li smo bili u pravu? To se sada vidi.

neko iz NS

pre 11 godina

Ako je to zaista taj transkript, onda i nije nista posebno, osim one recenice o granatiranju naseljenog mesta, i osim onog nejasnog dela o pravcima za izvlacenje, cega - vojske ili civila, ostalo mi je normalan razgovor vrhovnog komandanta sa generalima u ratu... a naslov vam nije na mestu, jer nigde niko nije izgovorio "Srbi da nestanu", vec da se "srpske snage vise ne mogu oporaviti, nego da moraju kapitulirati"...s druge strane ako je neko zaista izgovorio "Srbi da nestanu" onda je to genocidno, problem je samo u tome sto ja to u ovom transkriptu ne vidim, ako ga ima sto ga niste napisali, ako ga nema sto navodite javnost na zabludu takvim naslovom... sve u svemu isti su meni i jedni i drugi

zg slavac

pre 11 godina

Iz teksta je jasno da se odnosi na vojsku ne civile. Ma trubite šta hoćete, pokrenuli ste rat napali za veliku srbiju izgubili -kraj priče. Cvilite još 500 godina kao i za Kosovom što se nas tiče.

genocid

pre 11 godina

Ovo treba da presnimimo na kompjutere i da zapamtimo sta je ovde receno.I objavimo da svet vidi sta je planirano da se uradi Srbima.Planiran je genocid od strane Tudjmana i ekipe koja je bila sa njim.Pa nisu svi mrtvi ucesnici toga sastanka.Komandna odgovornost mora da postoji.Kad tad treba na osnovu novih dokaza ponovo obnoviti ovaj slucaj.Bob Dilan je ocigledno odlicno upoznat sa nasom situacijom i odlicno je okarakterisao Hrvate.To je dokaz da istinu ipak neko poznaje.Bravo Bob Dilane...

GS

pre 11 godina

i sta sad, koliko ljudi u Srbiji je zabrinuto sta se desava sa Srbima.
Jako malo. Geopoliticka vaznost Srba se smanjuje , vec su nestali u Hrvatskoj jos malo pa ce da nestanu i u Srbiji i super "zapad" se pomera prema istoku. A Srbadija? Oni koji imaju para super se provode, nocni zivot je strava a ostali? jos malo pa ce pasnjaci da zazelene, ojha.

Divos

pre 11 godina

Овај разговор је знан, много пута је и објављен. И сасвим је јасно да циљ злочиначке акције "Олуја" није био никакво ослобађање територија (на том територију су и живели само људи који су ту живели вековима, и који су је по неким болесним умовима "окупирали"), успостављање правног поретка, не, циљ је био у старту извршити погром над српским родом, завршити започето почетком 90-е, започето терором и насиљем над Србима у свим деловима Хрватске, или тачније наставити оно што се започело у НДХ 41-45, непожељни народ избрисати из Хрватске, остварити коначну победу усташке идеологије, и Србе свести на испод 3% популације.
И успели су, овај монструозни план је реализован, истинско зло је победило у лијепој њиховој, памет је заћутала, разум и људскост су изгубљени у том времену хаоса.
Остаје само једно питање. Може ли се на таквом темељу, на извршеном геноциду над једним народом, на таквоим злочину, градити будућност?
Историја је показала и доказала да су неки снажни и неупоредиво бројнији народи то и успевали, барем неко време, мали и безначајни народи ни случајно, тако ће бити свакако и овом приликом, на жалост припадника овог мало западнијег народа увериће се у то веома брзо.

Vojo Šeki

pre 11 godina

Bravo B92, samo potpaljujte vatru...
Da ste stavili i ono što je Milošević imao reći o Oluji i onaj zločinac Martić još bih nešto rekao.
Ovako samo huškate narod.
Ustvari, bolje da kažem bravo za sve medije u ex-yu... nikad ovdje neće biti mira...

greška u koracima

pre 11 godina

Ovo Gotovinino "možemo srušiti Knin, kompletno" je razlog krivo postavljene optužnice. Tužiteljstvo je tu pokušalo uvući Gotovinu ali činjenično stanje na terenu je bilo drugačije. Knin je ostao cijeli uz srušenu zgradu glavnog štaba, vojarnu i Martićeve kuće. To su Mrkšićeve riječi na suđenju u Hagu potvrđene snimcima.Knin nije ni imalo potrebe srušiti između ostalog što se prebrzo otišlo iz njega i nije bilo obrane. U cijeloj artiljerijskoj pripremi i topničkom napadu je bila samo jedna žrtva u sva četiri grada (Obrovac,Gračac,Benkovac,Knin).

Ima li jos transkripata???

pre 11 godina

A ciji je koncept preseljenja naroda? kao da to moze humano....a ko je crtao karte bez srba u hrvatskoj i podeli bosne ...nije samo Tudjman znamo dobro pravimo se ludi. Ko je naredio da se Krajina ne brani i ima li to veze sa kartom koju je Tudzman sa Milosevicem nacrtao? Ima li Milosevic-Tudjman veze sa Karadjic -Boban ljubavlju i Dodik-HDZ? Ima li veze sto su Hrvatski vojni lideri u Bosni osudjeni a u Hrvatskoj nisu? Zasto o tome cutite kada sve operacije i zrtve upravo poticu odatle?

igor

pre 11 godina

da se razumemo - takve izjave su pljustale sa svih strana u to vreme , generali sve tri strane su tako govorili , ja makar znam kako nas je ispratio jedan od generala kad smo kretali u bosnu - u kojoj nikad zvanicno nismo bili :)
iskreno - svi su vam oni ista g...a , i nikoga od njih nije briga za obican narod , na kraju ce se negde sastati i dobro najesti i napiti i jedan drugog tapsati po ramenu koliko su zaradili od svega toga

narod bi trebao da se bavi mnogo bitnijim stvarima u ovom trenutku - kao npr - sta ce i od cega sutra da prezivi ...

doctor

pre 11 godina

Ljudi,sve je jasno.. Oslobodjeni su politicki.HR je dosta novaca ulozila,zalozila se preko Amera. I to je to. Kao sto ce za Hrvate Sljivancanin i Radic(isto je bilo ogromno nezadovoljstvo i sok u HR) koji su na slobodi biti zlocinci i za nas ce Oluja i njihovi generali biti isto!!!

Stefan

pre 11 godina

@(neko iz NS(hrvat)
Prema brionskom transkriptu, koji je u sudske spise zaveden kao tužiočev dokaz P461, predsednik Tuđman je ovako definisao temu sastanka: "Da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu, odnosno da ono što nećemo odmah zahvatiti da mora kapitulirati u nekoliko dana"

Istovremeno se Tudjman plasio da se SRJ ne ukljuci vojno:

"On je podsetio da se Karl Bilt dogovorio s predsednikom Srbije Miloševićem takvo rešenje krize u BiH prema kojem bi SRJ priznao BiH na osnovu predloga Kontakt grupe,a da u roku od devet meseci budu suspendovane sankcije. "Iza toga stoje Rusija, Francuska i Engleska. Mi smo sa svoje strane preduzeli sve korake da i Nemačka i SAD pruže otpor tome, jer to ostavlja otvoren problem hrvatskih područja i to je svojevrstan način pritiska na nas. Ali to spominjem zato da svoje operacije moramo tako zamisliti, tako provesti da ne damo povoda Jugoslaviji, Miloševiću i njihovim prijateljima na zapadu da prihvate intervencije Jugoslavije na hrvatskom tlu", rekao je Tuđman.

Na pitanje Červenka šta da se radi ako Srbi počnu da granatiraju Osijek, Tuđman je odgovorio:"ponavljam, ne smemo se dati isprovocirati da mi damo povoda Jugoslaviji da stupi u rat, razumete? Mi nismo kadri, bilo bi glupo da idemo istovremeno na istočnu Slavoniju i na Baranju, tu bismo izgubili podršku onih prijatelja koji nas podržavaju suzdržano. Ako tuku Osijek, oni će se iskompromitovati politički pred svetom, a što bismo mi mogli tući, neko selo?"

Cica

pre 11 godina

Moj prijatelj iz okoline Knina je sa Olujom napustio svoju kucu. Uvek cu pamtiti njegove reci: "Tri meseca pre Oluje Srbi su dobili plave koverte od svojih komandanata sa instrukcijama da se otvore samo kada dobiju naredjenje. Stiglo je bas kada je pocela Oluja i pisalo je - POVLACENJE. "
Shvatate da su politicari prodali svoj narod? E, zato Srbe jedine i osudjuju u Hagu, zato sto su politicari izdali svoj narod! A to su nastavili da cine i dalje.

goran

pre 11 godina

o čemu mi ovde pričamo ?...jučer su klinci pravili nerede na velikom derbiju,narod je gledao đokovića...nikoga nije briga
sećam se...01.05.1995 kada su pali okučani....vest je bila na kraju dnevnika malo pre vremenske prognoze...nikoga nije bilo briga....mi smo narod bez ponosa,bez samopoštovanja i bez morala...gledamo pink,kupujemo najskuplju hranu u evropi i pijemo pivo od 2 litre....a da se pobunimo...ma kakvi...nema veze
večeras je karamela i olja bećković...uživajte

Gmaz

pre 11 godina

Ovo je veliki prilog B92 pravdi u svetu. Još samo da neko pošalje link u Hag, da sudije shvate, i ima sigurno opet da ih pohapse. A onda će svet uvideti nepravdu i vratiti nam Kosovo.

E, bravo.

bosanac

pre 11 godina

a zasto ne pisete od dogovoru iz Karadjordjeva?
kada su Tudjman i Milosevic dogovorili podjelu BiH kao da im je to djedovina?
ako cemo pravo i Hrvati i Srbi bar imaju cjelovite drzave, a sta je s nama?

zasto stalno lobirate podjelu Republike BiH

observer

pre 11 godina

Nikada ne treba zaboraviti ni kolika je uloga Slobodana Miloševića u otpočinjanju rata. Podsticao je Srbe u Hrvatskoj na pobunu zbog ostanka na vlasti u Srbiji, a zatim im je okrenuo leđa kada se rat razbuktao. Verujem i da je znao da je od svih Srba u Hrvatskoj samo 50% živelo na teritorijama SAO i će tim huškanjem na pobunu većini ovih drugih upropastiti živote.
Da i ne pominjem da je mislio da svaki problem može da reši vojna sila (JNA) i da nema potrebe praviti kompromise.
Mislio da bi svaki narod koji je imao takvog čoveka za predsednika trebao da ga se stidi.

Kapetan Mikula Mali

pre 11 godina

Kad frajer misli da bi to Hrvati ponovili, moram ti reći i da to isto mislimo mi za Vas. Ali loptu na zemlju. Meni se ne ide u ratove, a ne želim to niti svojoj djeci. Da su Hrvati toliko loši nebi bilo 2 Srbina u ovoj vladi, a bogami i u prošloj. Srbi koji u Hrvatskoj žive i djeluju na isti način kao i mi su čak i u boljem položaju od nas samih. Tu i tamo se pojavi kakva majmunčina koji ih verbalno provocira. Ali majmunčina, a tek onda Hrvat, jer majmunčina je nadnacionalna katergorija. Ajmo raditi, pustimo ove baljezgarije iza nas.

darki001

pre 11 godina

Hrvati se jedan fenomen koji bi trebalo studirati na fakultetima a evo i zasto: Izvukli su se za gubitak prvoga svetskog rata bez posledica, za gubitak drugog svetskoga rata, prosli su nekaznjeno za Jasenovac i Gradisku, prosli su nekaznjeno za Bljesak i Oluju, nekaznjeno u Hagu, ulaze u Evropsku Uniju a mi srbi gde smo mi???

Marijan Butina

pre 11 godina

91' godine kada su tenkovi i vojska iz Srbije ulazili u Hrvatsku,hrvatska vojska nije ni postojala,a u Hrvatskoj su već nerede i naoružavanje srpskog naroda vršili Šešelj,kapetan Dragan,Arkan,Martić,Mladić,pa vas pitam šta su oni tu radili i od koga su branili srpski narod u Hrvatskoj kad je tadašnja hrvatska policija imala tek šačicu policajaca.

from Serbistan

pre 11 godina

Hrvati su imali plan, da nemaju nista zajednicko sa Srbima!

Umesto da Srbija napravi plan da nista ne uzimamo id Hrvata i time ih lisimo jednog 7M trzista u Srbiji, 250k u CG i 1.2M u Republici Srpskoj.

Srbi use i u svoje kljuse!

Nema vise Hr prozivodu u nasim kucama, stanovima, nema vise odlaska u IDEJU. I nek prodje 365 dana i ako te proizvodei prodavnice zamenimo nasim prozivodima i nasim prodavnicama rezultat ce biti OLUJA po njihovu ekonomiju!!

Oruzjem nemozemo protiv svih njih, ali jos uvek mozemo glavom i stomakom!

bambi

pre 11 godina

Mi u Hrvatskoj danas ne čitamo transkripte Miloševićevog ratnog kabineta. Idemo na groblja Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika, Zadra... 1991. nismo imali vojsku, pa čak ni oružje teritorijalne obrane. Srpski tenkovi i JNA (treća vojska u Europi) ubijali su, razarali, palili, klali...Valjda su to radili bez ikakvog scenarija iz transkripta, pa se to ne računa kao zločin?
Molimo i za vas tamo preko Drine, da vam Bog donese ljubav umjesto mržnje i mir umjesto agresije.

Bojan

pre 11 godina

Nekome je u interesu da se podgreju neprijateljstva i odrzavaju tenzije na balkanu. Primetno je da je u Srbima izazvan revolt kakav nije vidjen jos od rata. Izvesno, pred nama je dug period veoma losih odnosa :(

vuceticsl

pre 11 godina

A gdje su onda bili slavni Cetnici, dobrovoljci, JNA, Knindje, TO, Kapetan Dragan. Zar su su svi oni tokom Oluje imali nekog posla u Beogradu iako su metereolozi najavili Oluju. Na nekim videioma se jasno vidi da traktore voze vojno obavezni muskarci.I samom Milosevicu se sve zgadilo, pa je na prigovore odgovorio. Saka Hrvatskih vojnika je branila Vukovar 3 mjeseca protiv Armije, a vi niste mogli Knin ni 3 dana.
Zalosno je da je i danas tolikoj vecini ljudi u Srbiji ispran mozak.
Na obostrano zadovoljstvo sve vise se Srba vraca u Hrvatsku. Nazalost u Republiku Srpsku skoro niko.

crni domino

pre 11 godina

Ovih dana bas mi nedostaju Tudjmanove izjave! Mozda nedostaju Dacicu i Nikolicu.
Sto je ovo materijal za Dveri Zveri, Nase Vase, Obraz Djon, ubilo se!
Samo ih lozite, malo nam je ratnih strahota i izolacije!
Umesto da imamo pametne politicare da dignu ovu Muku iz pepela, da postanemo vredna i bogata Drzava pa da nam ovi okolni dolaze da rade kod nas kao nekada sa testerama na ledjima i kao gastarbajteri! Samo tako im mozemo zacepiti usta i nauciti ih da nas postuju.
Ovako, sa ovom vlascu, sa Dverima i Nasima, nestacemo.

Branko

pre 11 godina

Ono što su započeli 1941 završili su 1995. Sve su prilike da za koju godinu Hrvatska će biti očišćena od Srba. Odluka Haškog suda da je "Oluja " legitimna, daje nam za pravo da poverujemo da su Srbi sami sebe proterali sa svojih vekovnih ognjišta.Sada vidimo koliko nam Međunarodna zajednica želi dobro.Sve su prilike da će i Haradinaj biti oslobođen svake krivice i da ćr na Kosovu biti dočekan kao pravi heroj.

rtfm

pre 11 godina

Zasto izvlacite stvari iz konteksta? Famozna recenica glasi: "Da nanesemo takve udarce da Srbi prakticno nestanu, odnosno da ono sto necemo odmah zahvatiti da mora KAPITULIRATI u nekoliko dana." Ajd sad da vam bude lakse umjesto rijeci Srbi stavite npr Amerikanci i pravite se da ne znate tko je to rekao. E sad nagradno pitanje: Jel kapitulira vojska ili civili?

Sremac

pre 11 godina

Ova presuda legitimište sve zločine nad srbima a hrvatska drzava slavi genocid i etnicko cistenje, dok nasa jadna Srbija opet saginje glavu. Treba podići zid izmedju Srbije hrvatske, veci od onog berlinskog i gajiti sa njom odnose kao i sa Madagaskerom reci mo.

Bojkot

pre 11 godina

Krenimo malim koracima za pocetak ali odmah ! Bojkotujte hrvatsku privredu , svaki dan ! koja ce to proizvodnja opstati ako nema konzumatora ??? Umesto na njihivu predivnu obalu , otidimo u Grcku koja nas je jedino politicki i moralno podrzavala i to sve do danasnjih dana .
Da je srece i politicara da raskinu sve pregovore sa eu i ne aspiriraju ikada vise ka ulasku jer ce nas samo jos vise zaduziti dok ne postanemo sigurni robovi ! A zsr nam nije dosta ropstva ?!

srbin

pre 11 godina

Ajde sad narode samo navalite i potrosite zadnji krojcer na letovanje kod i medju Hrvatima.Sta mislite na ovakve stavove nekadasnjeg Titinog generala drugovi jugonostalgicari."Kako se nekad lepo i bratski zivelo u SFRJ"Hahahaha!

bikcina

pre 11 godina

Mi smo totalno nebitni u ovoj prici u ovom globalizmu i ovakvom svetskom poretku. Ali treba da pamtimo i ucimo nasu decu da u buducnosti ne prave iste greske kao sto smo mi pravili. Sa Hrvatima treba da raskrstimo jednom za svagda i gledamo kako ovu drzavu da napravimo boljom i jacom. A za 30-50-100-500 godina situacija ce se promeniti u nasu koristi i tada treba biti pametan i ne praviti iste greske.
Zali boze taj napaceni narod koji sve te traume mora ponovo da prozivljava kroz ovu presudu. Lako je nama u BG-u da pametujemo!

Zoran M.

pre 11 godina

Srbi dozovite se pameti! Sav nacionalizam se bazira na novcu, jer novac je moć, zato nemojte kupovati domeće nego srpsko, kako ne bi finansirali druge države već samo svoju.

Hans Kloss

pre 11 godina

Tonski snimak Tuđman: "Srbi da nestanu" pokazivati svakog dana kao špicu na RTS Dnevniku sa titlovima na Ruskom, Nemačkom, Francuskom i Engleskom.

novosadista

pre 11 godina

braco srbi,pokažimo po ko zna koji put svoju glupost i nepoštovanje,napunite koncert prljavog kazališta u beogradu i tako pomozimo hrvatskoj privredi....a pre koncerta svratite u ideu i kupite neke grickalice,pivo od 2 litre i žurka može da počne

autodigestija

pre 11 godina

Srbi se sami vec uveliko trude sa nestanu, a Hrvati ce im "bratski" u tome samo velikodusno pomoci kao sto su to oduvek i cinili kroz celokupnu zajednicku im istoriju.

mkk

pre 11 godina

bilo je na tv-u reci o tim transkriptima.iako su korisceni kao dokaz jer je u njima jasno sta tudjman sprema srbima,eto cak ni to nije dovoljno da se osude hrvati.sa druge strane su milosevicu sudili sto je na jednom snimku rekao da se ne iskljucuje vojna intervencija

Milan

pre 11 godina

Mi u Hrvatskoj danas ne čitamo transkripte Miloševićevog ratnog kabineta. Idemo na groblja Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika, Zadra... (bambi, 18. novembar 2012 10:11)

Idete vi na srpske sajtove da cackate mecku i potpaljujete, briga vas za ostalo.

SPIDER

pre 11 godina

Budimo mi realni, sve ovo je aminovano i od rukovodstva tadasnje SRJ, pa ako nista drugo, iste godine, par meseci kasnije je bio Dejton i srdacno deljenje Bosne uz viski.
Meni samo nije jasno, a ne vidim da je bilo puno komentara na tu temu, kako Gotovini nije uzeto kao otezavajuca okolnost to sto je godinama bezao i skrivao se. Da se dobrovoljno predao, moglo bi da se gleda drugacije. Jednostavno nije logicno da neko bezi od hapsenja, skriva se godinama, bude uhapsen u medjunarodno organizovanoj akcji i op nikom nista. Ali dobro...

pecanac

pre 11 godina

Niste odabrali pravi deo transkripta. Ima daleko gorih... (us1955, 17. novembar 2012 23:11)I te kako, prolistaj transkripte sto se tice kosova, najezit ces se.

O da....

pre 11 godina

Imamo i naklonost SAD, ali do određene granice. Ako ćete, gospodo, izvršiti na profesionalan način kao što ste izvršili u zapadnoj Slavoniji u roku od nekoliko dana, onda možemo računati da ćemo politički dobiti."
----------------------------------------------------

Ovo je suština današnjeg sveta. Ako nešto obaviš brzo i efikasno onda je to to. Situacija na terenu i dodje i politička podrška. Zašto mislite, da postoji Republika Srpska. Pa zbog bliskovite i efektivne akcije. Možemo raspravljati do mile volje ali na kraju se sve svodi na rat... na žalost...

Micko

pre 11 godina

@Prokopije. Na zalost, ti si u pravu. Prevareni smo. Od medjunarodne zajednice, ujedinjenih nacija, nasih prodatih politicara... Jedini smo priznali zlocine, jedino su nasi osudjeni. I da li to znaci da smo mi za sve krivi? Da li je ostalo samo da sebe jos ubedimo u to? Sami smo pomogli da se sve falsifikuje i to se desava pred nasim ocima i pomucenom pamecu. Pod obecanjima svih blagodeti sa zapada pristali smo na sve. Mi smo sliku o dogadjajima na prostorima Balkana pravili na osnovu izvestaja medija i obavestajnih sluzbi. Zbogom ostajte braco Srbi!

Mario Bros

pre 11 godina

Ne vredi plakati za prolivenim mlekom. Idemo dalje, zivot nije stao. Ljudi su proterani ali smo i dalje najbrojniji. Teritorije su nam uzimane ali smo i dalje veci od bivsih republika. Nije sve crno i tragicno.

forza fiume

pre 11 godina

a zasto ne pisete od dogovoru iz Karadjordjeva?
kada su Tudjman i Milosevic dogovorili podjelu BiH kao da im je to djedovina?
ako cemo pravo i Hrvati i Srbi bar imaju cjelovite drzave, a sta je s nama?

zasto stalno lobirate podjelu Republike BiH
(bosanac, 17. novembar 2012 22:48)

Hrvati su za cijelu bosnu. I želimo da se opamete sva tri naroda bosne. Jer ste svi bosanaci samo druge vjere. Gledajte budučnost da bar djeci bude bolje.

Aleksandar

pre 11 godina

Zbog ovakvih ludjaka na planeti, planeta nam je zato ovakva. Bolesnici se ne radjaju, oni se stvaraju tokom vremena pogresnim ideologijama.

dejan

pre 11 godina

Jasno je da nam je Tudjman bio neprijatelj. to i nije krio. Ali Milošević...i danas su njegovi na vlasti. Čak se neki zalažu da se vrate u zemlju....

sramno

pre 11 godina

Ovde se vidi da su SAD, dale podrsku Tudjmanu da se razracuna sa Srbima ali kako se moze shvatiti da to bude brzo.On lepo kaze... ali to moramo da uradimo u roku od nekoliko dana i to ,profesionalno kao u zapadnoj Slavoniji,i onda mozemo da racunamo da cemo politicki dobiti.Sta na ovom snimku ima za oslobadjanje od odgovornosti.Svaki red je gori i grdji.Skandalozno!!!!!!!!

mirko

pre 11 godina

U Hagu ko na derbiju 3:2,a sta da je bilo obrnuto?Da li bi nesto sustinski bilo to drugacije?Nismo svi bili za rat u RH,ali da znate nemojte nam prodavati maglu,a mi ne treba vise da kukamo,sto sta mozemo nauciti od Slovenaca!C

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Cemu ova vest. Da mogu Hrvatski cinici dase javljaju a mi nemozemo da adekvanto odgovorimo.Ja mislim da ovo sada prelazi u medijsko izivljavanje nicim izazvano ili se ovim opipava nas puls. Pa nemora nista da se desi sada ali cu ja mojim potomcima preneti isitnu i golgotu stradalnisva nase porodice. Strasti se nece smiriti jos dugo a mozemo da cutimo i kako kazemo mi stari sa Beogradskog asfalta "mozete koliko hocete ali ne dokle hocete"
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

Uozbiljite se

pre 11 godina

Mene ne brine Jasenovac, Bljesak, Oluja, NDH itd... To je proslost. Mene brine to sto mislim da bi Hrvati sve to vrlo rado ponovili...
(Sremac)

A Srbi ne bi rado ponovili? Pet godina je trajalo ubijanje razaranje proterivanje pred kamerama celog sveta a da je samo poneki uzdah dosao iz Srbije. Slavile su se pobede i dans se RS smatra "pobedom". Pogledajte ko je danas na vlasti i opet najglasniji u Srbiji?

zdr

pre 11 godina

Bio sam u Kninu 1997, dve godine posle Oluje, sa idejom da sam vidim sta se tamo desilo jer nisam verovao nicijoj propagandi. Zeleznicka stanica koja je bila potpuno srusena je do tada bila obnovljena. Video sam dva ostecenja od granata, jedno na visokoj petospratnici. Katolicka crkva iz hiljaducetrsto i neke je bila bez krova, pored nje pravoslavna, zarasla u korov ali neostecena. Meni je kasnije bila nejasna prva presuda jer nije mala smisla, narocito kad se Knin poredi sa unistenim Vukovarom. Mislim da se Tudmanova izjava odnosi na vojne operacije zbog:
- Hrvatski radio je emitovao svakih deset minuta Tudmanov poziv Srbima da ostanu.
- Video sam fakscimil Marticeve naredbe za povlacenje.
- Zbog te naredbe Srbi su se povukli i Hrvati su usli u prazan prostor.

Ovo su samo moja zapazanja a istoricari treba da utvrde sta se desilo. Pored toga mislim da je trenutna euforija i rasprivanje mrznje protiv Hrvata usmereno zbog necijeg interesa. Apelujem i na jednu i na drugu stranu da ispolje samokontrolu i civilizovano ponasanje.

Sasa

pre 11 godina

Srbija treba da se bavi izdajom svojih sunarodnika od strane Slobe i njegovih poltrona.
Uvukao je i Srbe iz Hrvatske i Srbe iz Bisne u rat, a onsa je jednima udario sankcije, a druge ostavio na cedilu naredivsi povlacenje vojske iz Knina u dogovoru sa Tudjmanom.
Da li bi i jedan normalan narod dozvolio da mu se sudi u Hagu, ili bi mu sam presudio?
Secamo se kolona izbeglica kojima je zabranio ulazak u Beograd, i sramotne informacije pred kraj dnevnika o padu Knina.
Secamo se ispijanja viskija sa Holbrukom i crtanjem granica u korist muslimana u Dejtonu.
Secamo se fingiranog prkosa NATO sto nam je donelo bombe, i sramne kapitulacije u Kumanovu.
Sve smo mu to oprostili 06. Maja 2012. Nas problem je sto se secamo, ali to secabje ignorisemo!

pegula

pre 11 godina

Sve je to u redu da treba bojkotovati hr proizvode,ali sta to vredi kad smo zaboravni(strah i sramota me napisati preglupi)!Setite se kad su priznali kosovo,isto je bio bojkot,a rezultat toga jos veci uvoz i jos otvorenih njihovih objekata.Nikako nerazumem ove sto jure na njihovo more.Kad ih pitam kako je bilo,kazu odlicno nije nas niko dirao(a ima onih koji su drugacije prosli)!Gledao sam u Karlovcu kako niko ne ferma ni 5% nase proizvode iako su bili debel
o snizeni.Vise u mojoj kuci ni vegetu necu da imam.

realno

pre 11 godina

Bojkotom bi vise stete naneli sebi, sto pametna osoba nikada nece uraditi. Idea ima odlicnu robu, solidne cene i najbolju uslugu u Kragujevcu. Nisam blesav da idem u Dis gde od 20 rade samo dve kase pa sat vremena izgubim cekajuci da im dam svoje pare.

Bizli

pre 11 godina

(vf, 17. novembar 2012 22:52)
Vreme ce pokazati svoje, pravda je spora ali dostizna, komotno mozemo da rezervisemo karte za propast te Unije svejedno.

6. minut 15. sekunda

pre 11 godina

Molim Administratore da u okviru vesti postave i originalni YouTube link.

http://www.youtube.com/watch?v=R0fBZkGMEzM&feature=relmfu

dejan

pre 11 godina

@ bambi

u tome i jeste problem što su svi srbi osudjrbi u hagu sa manje dokaza nego ova dvojica generala. i sam znaš šta se desi kad jedan narod nije zadovoljan pravdom.

johnny

pre 11 godina

i da mi neko kaze da je fasizam 1945 sahranjen. ziv je i to u sred takozvane civilizovane evrope, samo sto je u drugom obliku, u obliku demokratije i kapitalizmu! samo lagano

loko

pre 11 godina

A ne, nemoguce nije ovo Tudjman reko, pa kako hrvati su fini mirni nebeski narod koji ni mrava nisu zgazili. Ma ne ovo je namestaljka, nije ovo Tudjman ovo je njegov dvojnik, vanzemaljac, ne ne cekaj... to je Srbin prerusen u Tudjmana!!!
Oluja je briljantna operacija gde su hrvatski heroji tackticki i borbeno pokazali koliko su superiorni u odnosu na zene i decu!

Filip

pre 11 godina

Hrvati ulaze u EU i time če biti svetlosnu godinu ispred nas
(vf, 17. novembar 2012 22:52)

S obzirom na to da se EU dobro delima pokazala ko je i sta je, ulazak u EU je civilizacijski korak NAZAD, na nikako napred.

slowhand

pre 11 godina

...Molimo i za vas tamo preko Drine, da vam Bog donese ljubav umjesto mržnje i mir umjesto agresije.....
Šta nama znači ova rečenica?
1. Ko se bavio Vatikanskim arhivima dobio je uvid u pravi kadar koji neprestano traje već skoro 150 godina (Viktor Novak: "Magnus Crimen...") i povezanost na liniji A.Starčević-A.Pavelić-S.Krajačić-A.Tuđman
2. Preko te Drine su nas prebacivali milom ili silom jer naši Bogovi nistu isti i ne plaćaju danak u istu kasu
3. Trećina je u nestala, trećina je pokatoličena a ostali promenili imena u Krešimire/Domagoje....
4. U memoarima tadašnjeg američkog ambasadora Petera Galbraitha se nalazi jednostavno opravdanje "da Amerika nije to što jeste penzionisani američki generali bi možda bili izvedni na sud zajedno sa hrvatskim generalima osuđenim za operaciju"
5. U opsežnoj analizi pod nazivom "Što je CIA znala" u Newsweeku novinara Roy Gutmana je odgovornost generala Gotovine na optužbe kojima ga tereti Haški sud, svedena na minimum, kao predigra ili prejudiciranje odluke Apelacionog suda.
6. Vuk je pojeo magarca jer je i ovog puta imao prejake mentore...

TITTO

pre 11 godina

. ..Da,Da. ..
P.S. Kad su već srpske obaveštajne službe objavile ovaj transkript sa briona nije nam jasno zašto nisu odmah objavile i transkripte dogovora Milošević-Tuđman O AKCIJAMA "OLUJA" i "BLJESAK" što su dogovorene mjesecima prije samih akcija te što je najvažnije transkripte o podjeili naše SFRY Bosne i Hercegovine na srpski i hrvatski dio. ..
P.S.2. Sad konačno dolaze na red pravi krivci (Miloševich & Tuđman) za sve ratove na brdovitom SFRY Balkanu-naravno uključujući i naše SFRY KOSOVO. ..
POSLIJE TITA-TITTO amir. ..

tomo_zg

pre 11 godina

Ne razumijem problem u ovom transkriptu, rijeć je o vojnoj taktici, uostalom dogovorenom sa beogradom i banja lukom. Imate sve to i na you tubeu u dokumentarcu beogradske televizije 'Pad krajine', intervjui sa vrha sa sve tri strane, znači beograd, kninsko vodstvo(srpsko) i zagreb, vrlo je jasno da ste sami naredili evakuaciju, dok su vaši generali molili da narod ostane jer će voska dezertirati. Sve je vrlo jasno Beograd je prodao krajinu da bi se dobila republika srpsla, inaće u to vrijeme ratni i trgovinski saveznik sa hrvatskom.
A inaće mi slavimo jer smo pobijedili, a pobjede se slave.
Hvala

Posmatrač istorije

pre 11 godina

Na tome su radili i njegovi naslednici i prethodnici,i mnogi sa zapada i sve ovo je završni čin ...i pored svih dokaza...

god complex

pre 11 godina

cemu ovaj clanak? kopate stare rane. mene ovo boli jer se setim detinjstva tokom kojeg su me ugnjetavali svi- od ucitelja do nastavnika u visim razredima, drugari u skoli, jer su im njihovi roditelji pricali lazi i budalastine. nisu zrtve samo oni koji su poginuli ili prognani, zrtve su i oni koji su rodjeni u srbiji, odrasli u tom vremenu i nose duboke oziljke jer su bili drugaciji... stidite se. ovo je nesto najodvratnije sto ste uradili... boli me cosak za tudjmana i gotovinu i ostali olosh i sa jedne i druge strane... zelite li jos ratova, dece bez roditelja, unistena detinjstva? onda samo tako nastavite!!!

Bog

pre 11 godina

Nitko danas nezna tko je. Ajde, neka mi netko reće odakle ta tupa nationalnost između Srba i Hrvata?
Raspitajte se. Imate internet... U Austrougarskoj hrvati pravoslavci postali su srbi, a srbi katolici hrvati. Na jedan dan 3-4 milijuna hrvata postali su srbi i od tada bili mučenici. A da ne spominjem koliko dugo smo j****i turčine da ne spale cijelu Europu. Odakle znači sad srbi oko knina? A i ne zaboravimo Kosovo, jer i Hrvati su dolazeći braći Srbima u pomoć, dali svoje živote na kosovskom polju.

Velibor, USA

pre 11 godina

@rtfm, pa, gosp. tudjman, kao i ostali ratnohushkachki psi rata zemalja i naroda ex-Yu devedesetih, je mrzio politichku korektnost te je neku vojsku poistovjecivao s cijelim jednim narodom. sam je sebe tako kriminalizirao. barem vi gospodo iz Hrvatske, koji zelite dijalog s susjedima uklj. Srbe, bi to trebali znati i NE shtititi zlochince tudjmana i shushka ako vec Gotovina i Markach eto nisu zlochinci! ionako je ochito s tudjmanom i shushkom i sahranjena zlochinachka strana oluje zvana zlochinachki poduhvat.

@forzafiume, da, ali i ne. pitaj malo tvoje sunarodnike u zapadnoj Hercegovini i ostalim dijelovima bivshe-nebivshe HR Herceg-Bosna shto kazu za BiH pa chuj. ironichno velikosrbi se s takvima u tome najvishe i slazu i oni s njima. no, ti Hrvati koji se s velikosrbima najvishe i slazu i dalje jesu tvoji sunarodnici, forzafiume.

Podrshka komentarima SPIDER, crni domino i observer!

zg slavac

pre 11 godina

Iz teksta je jasno da se odnosi na vojsku ne civile. Ma trubite šta hoćete, pokrenuli ste rat napali za veliku srbiju izgubili -kraj priče. Cvilite još 500 godina kao i za Kosovom što se nas tiče.

Vojo Šeki

pre 11 godina

Bravo B92, samo potpaljujte vatru...
Da ste stavili i ono što je Milošević imao reći o Oluji i onaj zločinac Martić još bih nešto rekao.
Ovako samo huškate narod.
Ustvari, bolje da kažem bravo za sve medije u ex-yu... nikad ovdje neće biti mira...

Ilija

pre 11 godina

Ovi su barem ostavili Srbima odstupnice i obavestili ih cak kuda se mogu povuci, kamo srece da su Mladic i ekipa tako postupili sa ziteljima Srebrenice. Njima je nazalost "djeneral" obecavao da im dlaka sa glave nece faliti, znamo svi kako su prosli.

Rimtutituki

pre 11 godina

Da nije bilo Miloševića, ne bi bilo ni Tuđmana, ni Izetbegovića a samim tim ni svega ovoga.

Ukratko: Da je bilo mozga ne bi bilo ni rata!

bosanac

pre 11 godina

a zasto ne pisete od dogovoru iz Karadjordjeva?
kada su Tudjman i Milosevic dogovorili podjelu BiH kao da im je to djedovina?
ako cemo pravo i Hrvati i Srbi bar imaju cjelovite drzave, a sta je s nama?

zasto stalno lobirate podjelu Republike BiH

neko iz NS

pre 11 godina

Ako je to zaista taj transkript, onda i nije nista posebno, osim one recenice o granatiranju naseljenog mesta, i osim onog nejasnog dela o pravcima za izvlacenje, cega - vojske ili civila, ostalo mi je normalan razgovor vrhovnog komandanta sa generalima u ratu... a naslov vam nije na mestu, jer nigde niko nije izgovorio "Srbi da nestanu", vec da se "srpske snage vise ne mogu oporaviti, nego da moraju kapitulirati"...s druge strane ako je neko zaista izgovorio "Srbi da nestanu" onda je to genocidno, problem je samo u tome sto ja to u ovom transkriptu ne vidim, ako ga ima sto ga niste napisali, ako ga nema sto navodite javnost na zabludu takvim naslovom... sve u svemu isti su meni i jedni i drugi

Tek tako

pre 11 godina

Pa kad vec postavljate transkripte, onda postavite i par sa sjednica tadasnjeg vojnog i drzavnog vrha Srbije. Ah pardon, njih je Srbija proglasila drzavnom tajnom. Pitam se zasto?

greška u koracima

pre 11 godina

Ovo Gotovinino "možemo srušiti Knin, kompletno" je razlog krivo postavljene optužnice. Tužiteljstvo je tu pokušalo uvući Gotovinu ali činjenično stanje na terenu je bilo drugačije. Knin je ostao cijeli uz srušenu zgradu glavnog štaba, vojarnu i Martićeve kuće. To su Mrkšićeve riječi na suđenju u Hagu potvrđene snimcima.Knin nije ni imalo potrebe srušiti između ostalog što se prebrzo otišlo iz njega i nije bilo obrane. U cijeloj artiljerijskoj pripremi i topničkom napadu je bila samo jedna žrtva u sva četiri grada (Obrovac,Gračac,Benkovac,Knin).

Gmaz

pre 11 godina

Ovo je veliki prilog B92 pravdi u svetu. Još samo da neko pošalje link u Hag, da sudije shvate, i ima sigurno opet da ih pohapse. A onda će svet uvideti nepravdu i vratiti nam Kosovo.

E, bravo.

doctor

pre 11 godina

Ljudi,sve je jasno.. Oslobodjeni su politicki.HR je dosta novaca ulozila,zalozila se preko Amera. I to je to. Kao sto ce za Hrvate Sljivancanin i Radic(isto je bilo ogromno nezadovoljstvo i sok u HR) koji su na slobodi biti zlocinci i za nas ce Oluja i njihovi generali biti isto!!!

Marko (Dorcol)

pre 11 godina

Krv i nepravda traze novu krv. Tako je bilo i tako ce biti. Da li bi '91 tako lako buknuo rat, da se 45 godina nisu precutkivani ustaski zlocini. Neko je izgleda smisljeno napravio uvod u novu krvavu pricu na Balkanu i stvorio uslove za dolazak novog "mesije" u Srbiji, koji ce ispraviti istorijske nepravde.

Prx

pre 11 godina

Bolji je transkript Miloševićeve reakcije na početak akcije Oluja. To bi građani Srbije također trebali pročitati da vide što su Slobi značili Srbi u Hrvatskoj i koliko je mario za njih

lokal-patriota

pre 11 godina

ljudi kasno je sada za ovakve stvari! imali su jacci lobi i zeznuli su nas ... nama ostaje samo da se pomirimo sa tim i da gledamo sta ce mo dalje raditi

darko

pre 11 godina

Dete sam iz mesovitog braka.Kad sam predlagao ulicu Hrvatskog ustaskog genocida u Bg i spomenik u Bg. Niko da cuje!!!Srbi citajte srpskog pisca Ivo Andrica i Simo Matavulj-pilipenda i sve ce vam biti jasno.Neljutim se na Hag nego na Srbi koji neznaju.

igor

pre 11 godina

da se razumemo - takve izjave su pljustale sa svih strana u to vreme , generali sve tri strane su tako govorili , ja makar znam kako nas je ispratio jedan od generala kad smo kretali u bosnu - u kojoj nikad zvanicno nismo bili :)
iskreno - svi su vam oni ista g...a , i nikoga od njih nije briga za obican narod , na kraju ce se negde sastati i dobro najesti i napiti i jedan drugog tapsati po ramenu koliko su zaradili od svega toga

narod bi trebao da se bavi mnogo bitnijim stvarima u ovom trenutku - kao npr - sta ce i od cega sutra da prezivi ...

brale

pre 11 godina

Ko je nama kriv što smo našeg bivšeg predsednika izručili za kikiriki.Kako je govorio pokojni Đinđić,važno je prvo pojesti najveću žabu. Na kraju će aždaja(USA) pojesti nas.

bambi

pre 11 godina

Mi u Hrvatskoj danas ne čitamo transkripte Miloševićevog ratnog kabineta. Idemo na groblja Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika, Zadra... 1991. nismo imali vojsku, pa čak ni oružje teritorijalne obrane. Srpski tenkovi i JNA (treća vojska u Europi) ubijali su, razarali, palili, klali...Valjda su to radili bez ikakvog scenarija iz transkripta, pa se to ne računa kao zločin?
Molimo i za vas tamo preko Drine, da vam Bog donese ljubav umjesto mržnje i mir umjesto agresije.

Ducic Jovan

pre 11 godina

Bravo B92, samo potpaljujte vatru...Da ste stavili i ono što je Milošević imao reći o Oluji i onaj zločinac Martić još bih nešto rekao.Ovako samo huškate narod.Ustvari, bolje da kažem bravo za sve medije u ex-yu... nikad ovdje neće biti mira...
(Vojo Šeki, 17. novembar 2012 22:56)
Pa ovo je istina i hrvatski heroji na delu, sta je tu huskanje? Bravo b92

genocid

pre 11 godina

Ovo treba da presnimimo na kompjutere i da zapamtimo sta je ovde receno.I objavimo da svet vidi sta je planirano da se uradi Srbima.Planiran je genocid od strane Tudjmana i ekipe koja je bila sa njim.Pa nisu svi mrtvi ucesnici toga sastanka.Komandna odgovornost mora da postoji.Kad tad treba na osnovu novih dokaza ponovo obnoviti ovaj slucaj.Bob Dilan je ocigledno odlicno upoznat sa nasom situacijom i odlicno je okarakterisao Hrvate.To je dokaz da istinu ipak neko poznaje.Bravo Bob Dilane...

ns_Teletabis

pre 11 godina

šta reći na "jamčimo im tobože ljuska prava" ... oni koji su bili stari i nemoćni da pobegnu najbolje znaju ...

Ako ovo nije zločinačko udruživanje ja ne znam šta je .

Marijan Butina

pre 11 godina

91' godine kada su tenkovi i vojska iz Srbije ulazili u Hrvatsku,hrvatska vojska nije ni postojala,a u Hrvatskoj su već nerede i naoružavanje srpskog naroda vršili Šešelj,kapetan Dragan,Arkan,Martić,Mladić,pa vas pitam šta su oni tu radili i od koga su branili srpski narod u Hrvatskoj kad je tadašnja hrvatska policija imala tek šačicu policajaca.

Andrija

pre 11 godina

Aman ne prenosite ovakve vesti, Hrvati ulaze u EU i time če biti svetlosnu godinu ispred nas, a mi ćemo grcati u mržnji i siromaštvu još dugo
(vf, 17. novembar 2012 22:52)
Ma jel da treba da cutimo , da skrivamo istinu sto se ovaj sam snimao svoje genocidne planove? Jel i Jevreji treba da ucute i nestanu? Istina postoji i ona je dokumentovana i hvala mu na tome u ime svih.

Divos

pre 11 godina

Овај разговор је знан, много пута је и објављен. И сасвим је јасно да циљ злочиначке акције "Олуја" није био никакво ослобађање територија (на том територију су и живели само људи који су ту живели вековима, и који су је по неким болесним умовима "окупирали"), успостављање правног поретка, не, циљ је био у старту извршити погром над српским родом, завршити започето почетком 90-е, започето терором и насиљем над Србима у свим деловима Хрватске, или тачније наставити оно што се започело у НДХ 41-45, непожељни народ избрисати из Хрватске, остварити коначну победу усташке идеологије, и Србе свести на испод 3% популације.
И успели су, овај монструозни план је реализован, истинско зло је победило у лијепој њиховој, памет је заћутала, разум и људскост су изгубљени у том времену хаоса.
Остаје само једно питање. Може ли се на таквом темељу, на извршеном геноциду над једним народом, на таквоим злочину, градити будућност?
Историја је показала и доказала да су неки снажнији и неупоредиво бројнији народи то и успевали, барем неко време, мали и безначајни народи ни случајно, тако ће бити свакако и овом приликом, на жалост припадника овог мало западнијег народа увериће се у то веома брзо.

Marko

pre 11 godina

sve u svemu isti su meni i jedni i drugi
(neko iz NS, 17. novembar 2012 22:21)

Mislis da si veliki covek i pravednik kad izgovoris da su ti isti i jedni i drugi? Jesi. Ali u ovom surovom svetu takvim stavom samo obelezavas sebe i sopstvenu decu. U tvoje dete, kao i u moje, ce svako moci da upre prstom i kaze da su deca zlocinacke nacije. Ne brini niko ti zbog pravednosti nece reci bravo. Za razliku od nas hrvatsku decu niko nece proglasiti zlocincima, a i kako bi kad ni njihovi roditelji nikada za sebe nisu rekli da su zlocinci. Za razliku od nas.

Divos

pre 11 godina

Овај разговор је знан, много пута је и објављен. И сасвим је јасно да циљ злочиначке акције "Олуја" није био никакво ослобађање територија (на том територију су и живели само људи који су ту живели вековима, и који су је по неким болесним умовима "окупирали"), успостављање правног поретка, не, циљ је био у старту извршити погром над српским родом, завршити започето почетком 90-е, започето терором и насиљем над Србима у свим деловима Хрватске, или тачније наставити оно што се започело у НДХ 41-45, непожељни народ избрисати из Хрватске, остварити коначну победу усташке идеологије, и Србе свести на испод 3% популације.
И успели су, овај монструозни план је реализован, истинско зло је победило у лијепој њиховој, памет је заћутала, разум и људскост су изгубљени у том времену хаоса.
Остаје само једно питање. Може ли се на таквом темељу, на извршеном геноциду над једним народом, на таквоим злочину, градити будућност?
Историја је показала и доказала да су неки снажни и неупоредиво бројнији народи то и успевали, барем неко време, мали и безначајни народи ни случајно, тако ће бити свакако и овом приликом, на жалост припадника овог мало западнијег народа увериће се у то веома брзо.

Prokopije

pre 11 godina

Postovani svi, ovo je samo jedan dokument, istinit, sa ovih prostora i njegovu istinitost i znacenje ne moze promeniti nijedna sudska odluka. Ne zaboravimo da je sudjenje u Hagu samo nastavak rata protiv Srbije, bez oruzja, ali taj nastavak se realizuje sa nama kao glavnim akterima. Mi smo predajom svih Srba ucinili veliko zlo za buducnost. Svi narodi su stali uz svoje pripadnike. Da li smo bili u pravu? To se sada vidi.

crni domino

pre 11 godina

Ovih dana bas mi nedostaju Tudjmanove izjave! Mozda nedostaju Dacicu i Nikolicu.
Sto je ovo materijal za Dveri Zveri, Nase Vase, Obraz Djon, ubilo se!
Samo ih lozite, malo nam je ratnih strahota i izolacije!
Umesto da imamo pametne politicare da dignu ovu Muku iz pepela, da postanemo vredna i bogata Drzava pa da nam ovi okolni dolaze da rade kod nas kao nekada sa testerama na ledjima i kao gastarbajteri! Samo tako im mozemo zacepiti usta i nauciti ih da nas postuju.
Ovako, sa ovom vlascu, sa Dverima i Nasima, nestacemo.

realno

pre 11 godina

Bojkotom bi vise stete naneli sebi, sto pametna osoba nikada nece uraditi. Idea ima odlicnu robu, solidne cene i najbolju uslugu u Kragujevcu. Nisam blesav da idem u Dis gde od 20 rade samo dve kase pa sat vremena izgubim cekajuci da im dam svoje pare.

DIMITRIJE

pre 11 godina

Srbi trebaju da se ujedine i budu složni, to svima treba da bude jasno jer samo tako nikada ne možemo nestati kako bi drugi želeli, pokažimo im da ćemo večno trajati.

forza fiume

pre 11 godina

a zasto ne pisete od dogovoru iz Karadjordjeva?
kada su Tudjman i Milosevic dogovorili podjelu BiH kao da im je to djedovina?
ako cemo pravo i Hrvati i Srbi bar imaju cjelovite drzave, a sta je s nama?

zasto stalno lobirate podjelu Republike BiH
(bosanac, 17. novembar 2012 22:48)

Hrvati su za cijelu bosnu. I želimo da se opamete sva tri naroda bosne. Jer ste svi bosanaci samo druge vjere. Gledajte budučnost da bar djeci bude bolje.

Kapetan Mikula Mali

pre 11 godina

Kad frajer misli da bi to Hrvati ponovili, moram ti reći i da to isto mislimo mi za Vas. Ali loptu na zemlju. Meni se ne ide u ratove, a ne želim to niti svojoj djeci. Da su Hrvati toliko loši nebi bilo 2 Srbina u ovoj vladi, a bogami i u prošloj. Srbi koji u Hrvatskoj žive i djeluju na isti način kao i mi su čak i u boljem položaju od nas samih. Tu i tamo se pojavi kakva majmunčina koji ih verbalno provocira. Ali majmunčina, a tek onda Hrvat, jer majmunčina je nadnacionalna katergorija. Ajmo raditi, pustimo ove baljezgarije iza nas.

Ima li jos transkripata???

pre 11 godina

A ciji je koncept preseljenja naroda? kao da to moze humano....a ko je crtao karte bez srba u hrvatskoj i podeli bosne ...nije samo Tudjman znamo dobro pravimo se ludi. Ko je naredio da se Krajina ne brani i ima li to veze sa kartom koju je Tudzman sa Milosevicem nacrtao? Ima li Milosevic-Tudjman veze sa Karadjic -Boban ljubavlju i Dodik-HDZ? Ima li veze sto su Hrvatski vojni lideri u Bosni osudjeni a u Hrvatskoj nisu? Zasto o tome cutite kada sve operacije i zrtve upravo poticu odatle?

srbin

pre 11 godina

Ajde sad narode samo navalite i potrosite zadnji krojcer na letovanje kod i medju Hrvatima.Sta mislite na ovakve stavove nekadasnjeg Titinog generala drugovi jugonostalgicari."Kako se nekad lepo i bratski zivelo u SFRJ"Hahahaha!

Uozbiljite se

pre 11 godina

Mene ne brine Jasenovac, Bljesak, Oluja, NDH itd... To je proslost. Mene brine to sto mislim da bi Hrvati sve to vrlo rado ponovili...
(Sremac)

A Srbi ne bi rado ponovili? Pet godina je trajalo ubijanje razaranje proterivanje pred kamerama celog sveta a da je samo poneki uzdah dosao iz Srbije. Slavile su se pobede i dans se RS smatra "pobedom". Pogledajte ko je danas na vlasti i opet najglasniji u Srbiji?

observer

pre 11 godina

Nikada ne treba zaboraviti ni kolika je uloga Slobodana Miloševića u otpočinjanju rata. Podsticao je Srbe u Hrvatskoj na pobunu zbog ostanka na vlasti u Srbiji, a zatim im je okrenuo leđa kada se rat razbuktao. Verujem i da je znao da je od svih Srba u Hrvatskoj samo 50% živelo na teritorijama SAO i će tim huškanjem na pobunu većini ovih drugih upropastiti živote.
Da i ne pominjem da je mislio da svaki problem može da reši vojna sila (JNA) i da nema potrebe praviti kompromise.
Mislio da bi svaki narod koji je imao takvog čoveka za predsednika trebao da ga se stidi.

from Serbistan

pre 11 godina

Hrvati su imali plan, da nemaju nista zajednicko sa Srbima!

Umesto da Srbija napravi plan da nista ne uzimamo id Hrvata i time ih lisimo jednog 7M trzista u Srbiji, 250k u CG i 1.2M u Republici Srpskoj.

Srbi use i u svoje kljuse!

Nema vise Hr prozivodu u nasim kucama, stanovima, nema vise odlaska u IDEJU. I nek prodje 365 dana i ako te proizvodei prodavnice zamenimo nasim prozivodima i nasim prodavnicama rezultat ce biti OLUJA po njihovu ekonomiju!!

Oruzjem nemozemo protiv svih njih, ali jos uvek mozemo glavom i stomakom!

Branko

pre 11 godina

Ono što su započeli 1941 završili su 1995. Sve su prilike da za koju godinu Hrvatska će biti očišćena od Srba. Odluka Haškog suda da je "Oluja " legitimna, daje nam za pravo da poverujemo da su Srbi sami sebe proterali sa svojih vekovnih ognjišta.Sada vidimo koliko nam Međunarodna zajednica želi dobro.Sve su prilike da će i Haradinaj biti oslobođen svake krivice i da ćr na Kosovu biti dočekan kao pravi heroj.

darki001

pre 11 godina

Hrvati se jedan fenomen koji bi trebalo studirati na fakultetima a evo i zasto: Izvukli su se za gubitak prvoga svetskog rata bez posledica, za gubitak drugog svetskoga rata, prosli su nekaznjeno za Jasenovac i Gradisku, prosli su nekaznjeno za Bljesak i Oluju, nekaznjeno u Hagu, ulaze u Evropsku Uniju a mi srbi gde smo mi???

rtfm

pre 11 godina

Zasto izvlacite stvari iz konteksta? Famozna recenica glasi: "Da nanesemo takve udarce da Srbi prakticno nestanu, odnosno da ono sto necemo odmah zahvatiti da mora KAPITULIRATI u nekoliko dana." Ajd sad da vam bude lakse umjesto rijeci Srbi stavite npr Amerikanci i pravite se da ne znate tko je to rekao. E sad nagradno pitanje: Jel kapitulira vojska ili civili?

Mario Bros

pre 11 godina

Ne vredi plakati za prolivenim mlekom. Idemo dalje, zivot nije stao. Ljudi su proterani ali smo i dalje najbrojniji. Teritorije su nam uzimane ali smo i dalje veci od bivsih republika. Nije sve crno i tragicno.

Bojkot

pre 11 godina

Krenimo malim koracima za pocetak ali odmah ! Bojkotujte hrvatsku privredu , svaki dan ! koja ce to proizvodnja opstati ako nema konzumatora ??? Umesto na njihivu predivnu obalu , otidimo u Grcku koja nas je jedino politicki i moralno podrzavala i to sve do danasnjih dana .
Da je srece i politicara da raskinu sve pregovore sa eu i ne aspiriraju ikada vise ka ulasku jer ce nas samo jos vise zaduziti dok ne postanemo sigurni robovi ! A zsr nam nije dosta ropstva ?!

vuceticsl

pre 11 godina

A gdje su onda bili slavni Cetnici, dobrovoljci, JNA, Knindje, TO, Kapetan Dragan. Zar su su svi oni tokom Oluje imali nekog posla u Beogradu iako su metereolozi najavili Oluju. Na nekim videioma se jasno vidi da traktore voze vojno obavezni muskarci.I samom Milosevicu se sve zgadilo, pa je na prigovore odgovorio. Saka Hrvatskih vojnika je branila Vukovar 3 mjeseca protiv Armije, a vi niste mogli Knin ni 3 dana.
Zalosno je da je i danas tolikoj vecini ljudi u Srbiji ispran mozak.
Na obostrano zadovoljstvo sve vise se Srba vraca u Hrvatsku. Nazalost u Republiku Srpsku skoro niko.

Hans Kloss

pre 11 godina

Tonski snimak Tuđman: "Srbi da nestanu" pokazivati svakog dana kao špicu na RTS Dnevniku sa titlovima na Ruskom, Nemačkom, Francuskom i Engleskom.

Sremac

pre 11 godina

Ova presuda legitimište sve zločine nad srbima a hrvatska drzava slavi genocid i etnicko cistenje, dok nasa jadna Srbija opet saginje glavu. Treba podići zid izmedju Srbije hrvatske, veci od onog berlinskog i gajiti sa njom odnose kao i sa Madagaskerom reci mo.

Zoran M.

pre 11 godina

Srbi dozovite se pameti! Sav nacionalizam se bazira na novcu, jer novac je moć, zato nemojte kupovati domeće nego srpsko, kako ne bi finansirali druge države već samo svoju.

Dusan Martinovic

pre 11 godina

Cemu ova vest. Da mogu Hrvatski cinici dase javljaju a mi nemozemo da adekvanto odgovorimo.Ja mislim da ovo sada prelazi u medijsko izivljavanje nicim izazvano ili se ovim opipava nas puls. Pa nemora nista da se desi sada ali cu ja mojim potomcima preneti isitnu i golgotu stradalnisva nase porodice. Strasti se nece smiriti jos dugo a mozemo da cutimo i kako kazemo mi stari sa Beogradskog asfalta "mozete koliko hocete ali ne dokle hocete"
Dusan Martinovic B.Sc M.Sc MBA P.Eng

GS

pre 11 godina

i sta sad, koliko ljudi u Srbiji je zabrinuto sta se desava sa Srbima.
Jako malo. Geopoliticka vaznost Srba se smanjuje , vec su nestali u Hrvatskoj jos malo pa ce da nestanu i u Srbiji i super "zapad" se pomera prema istoku. A Srbadija? Oni koji imaju para super se provode, nocni zivot je strava a ostali? jos malo pa ce pasnjaci da zazelene, ojha.

novosadista

pre 11 godina

braco srbi,pokažimo po ko zna koji put svoju glupost i nepoštovanje,napunite koncert prljavog kazališta u beogradu i tako pomozimo hrvatskoj privredi....a pre koncerta svratite u ideu i kupite neke grickalice,pivo od 2 litre i žurka može da počne

bikcina

pre 11 godina

Mi smo totalno nebitni u ovoj prici u ovom globalizmu i ovakvom svetskom poretku. Ali treba da pamtimo i ucimo nasu decu da u buducnosti ne prave iste greske kao sto smo mi pravili. Sa Hrvatima treba da raskrstimo jednom za svagda i gledamo kako ovu drzavu da napravimo boljom i jacom. A za 30-50-100-500 godina situacija ce se promeniti u nasu koristi i tada treba biti pametan i ne praviti iste greske.
Zali boze taj napaceni narod koji sve te traume mora ponovo da prozivljava kroz ovu presudu. Lako je nama u BG-u da pametujemo!

pecanac

pre 11 godina

Niste odabrali pravi deo transkripta. Ima daleko gorih... (us1955, 17. novembar 2012 23:11)I te kako, prolistaj transkripte sto se tice kosova, najezit ces se.

SPIDER

pre 11 godina

Budimo mi realni, sve ovo je aminovano i od rukovodstva tadasnje SRJ, pa ako nista drugo, iste godine, par meseci kasnije je bio Dejton i srdacno deljenje Bosne uz viski.
Meni samo nije jasno, a ne vidim da je bilo puno komentara na tu temu, kako Gotovini nije uzeto kao otezavajuca okolnost to sto je godinama bezao i skrivao se. Da se dobrovoljno predao, moglo bi da se gleda drugacije. Jednostavno nije logicno da neko bezi od hapsenja, skriva se godinama, bude uhapsen u medjunarodno organizovanoj akcji i op nikom nista. Ali dobro...

Milan

pre 11 godina

Mi u Hrvatskoj danas ne čitamo transkripte Miloševićevog ratnog kabineta. Idemo na groblja Vukovara, Škabrnje, Dubrovnika, Zadra... (bambi, 18. novembar 2012 10:11)

Idete vi na srpske sajtove da cackate mecku i potpaljujete, briga vas za ostalo.

mkk

pre 11 godina

bilo je na tv-u reci o tim transkriptima.iako su korisceni kao dokaz jer je u njima jasno sta tudjman sprema srbima,eto cak ni to nije dovoljno da se osude hrvati.sa druge strane su milosevicu sudili sto je na jednom snimku rekao da se ne iskljucuje vojna intervencija

Stefan

pre 11 godina

@(neko iz NS(hrvat)
Prema brionskom transkriptu, koji je u sudske spise zaveden kao tužiočev dokaz P461, predsednik Tuđman je ovako definisao temu sastanka: "Da nanesemo takve udarce da Srbi praktično nestanu, odnosno da ono što nećemo odmah zahvatiti da mora kapitulirati u nekoliko dana"

Istovremeno se Tudjman plasio da se SRJ ne ukljuci vojno:

"On je podsetio da se Karl Bilt dogovorio s predsednikom Srbije Miloševićem takvo rešenje krize u BiH prema kojem bi SRJ priznao BiH na osnovu predloga Kontakt grupe,a da u roku od devet meseci budu suspendovane sankcije. "Iza toga stoje Rusija, Francuska i Engleska. Mi smo sa svoje strane preduzeli sve korake da i Nemačka i SAD pruže otpor tome, jer to ostavlja otvoren problem hrvatskih područja i to je svojevrstan način pritiska na nas. Ali to spominjem zato da svoje operacije moramo tako zamisliti, tako provesti da ne damo povoda Jugoslaviji, Miloševiću i njihovim prijateljima na zapadu da prihvate intervencije Jugoslavije na hrvatskom tlu", rekao je Tuđman.

Na pitanje Červenka šta da se radi ako Srbi počnu da granatiraju Osijek, Tuđman je odgovorio:"ponavljam, ne smemo se dati isprovocirati da mi damo povoda Jugoslaviji da stupi u rat, razumete? Mi nismo kadri, bilo bi glupo da idemo istovremeno na istočnu Slavoniju i na Baranju, tu bismo izgubili podršku onih prijatelja koji nas podržavaju suzdržano. Ako tuku Osijek, oni će se iskompromitovati politički pred svetom, a što bismo mi mogli tući, neko selo?"

Bizli

pre 11 godina

(vf, 17. novembar 2012 22:52)
Vreme ce pokazati svoje, pravda je spora ali dostizna, komotno mozemo da rezervisemo karte za propast te Unije svejedno.

sramno

pre 11 godina

Ovde se vidi da su SAD, dale podrsku Tudjmanu da se razracuna sa Srbima ali kako se moze shvatiti da to bude brzo.On lepo kaze... ali to moramo da uradimo u roku od nekoliko dana i to ,profesionalno kao u zapadnoj Slavoniji,i onda mozemo da racunamo da cemo politicki dobiti.Sta na ovom snimku ima za oslobadjanje od odgovornosti.Svaki red je gori i grdji.Skandalozno!!!!!!!!

mirko

pre 11 godina

U Hagu ko na derbiju 3:2,a sta da je bilo obrnuto?Da li bi nesto sustinski bilo to drugacije?Nismo svi bili za rat u RH,ali da znate nemojte nam prodavati maglu,a mi ne treba vise da kukamo,sto sta mozemo nauciti od Slovenaca!C

Cica

pre 11 godina

Moj prijatelj iz okoline Knina je sa Olujom napustio svoju kucu. Uvek cu pamtiti njegove reci: "Tri meseca pre Oluje Srbi su dobili plave koverte od svojih komandanata sa instrukcijama da se otvore samo kada dobiju naredjenje. Stiglo je bas kada je pocela Oluja i pisalo je - POVLACENJE. "
Shvatate da su politicari prodali svoj narod? E, zato Srbe jedine i osudjuju u Hagu, zato sto su politicari izdali svoj narod! A to su nastavili da cine i dalje.

dejan

pre 11 godina

@ bambi

u tome i jeste problem što su svi srbi osudjrbi u hagu sa manje dokaza nego ova dvojica generala. i sam znaš šta se desi kad jedan narod nije zadovoljan pravdom.

dejan

pre 11 godina

Jasno je da nam je Tudjman bio neprijatelj. to i nije krio. Ali Milošević...i danas su njegovi na vlasti. Čak se neki zalažu da se vrate u zemlju....

Aleksandar

pre 11 godina

Zbog ovakvih ludjaka na planeti, planeta nam je zato ovakva. Bolesnici se ne radjaju, oni se stvaraju tokom vremena pogresnim ideologijama.

pegula

pre 11 godina

Sve je to u redu da treba bojkotovati hr proizvode,ali sta to vredi kad smo zaboravni(strah i sramota me napisati preglupi)!Setite se kad su priznali kosovo,isto je bio bojkot,a rezultat toga jos veci uvoz i jos otvorenih njihovih objekata.Nikako nerazumem ove sto jure na njihovo more.Kad ih pitam kako je bilo,kazu odlicno nije nas niko dirao(a ima onih koji su drugacije prosli)!Gledao sam u Karlovcu kako niko ne ferma ni 5% nase proizvode iako su bili debel
o snizeni.Vise u mojoj kuci ni vegetu necu da imam.

zdr

pre 11 godina

Bio sam u Kninu 1997, dve godine posle Oluje, sa idejom da sam vidim sta se tamo desilo jer nisam verovao nicijoj propagandi. Zeleznicka stanica koja je bila potpuno srusena je do tada bila obnovljena. Video sam dva ostecenja od granata, jedno na visokoj petospratnici. Katolicka crkva iz hiljaducetrsto i neke je bila bez krova, pored nje pravoslavna, zarasla u korov ali neostecena. Meni je kasnije bila nejasna prva presuda jer nije mala smisla, narocito kad se Knin poredi sa unistenim Vukovarom. Mislim da se Tudmanova izjava odnosi na vojne operacije zbog:
- Hrvatski radio je emitovao svakih deset minuta Tudmanov poziv Srbima da ostanu.
- Video sam fakscimil Marticeve naredbe za povlacenje.
- Zbog te naredbe Srbi su se povukli i Hrvati su usli u prazan prostor.

Ovo su samo moja zapazanja a istoricari treba da utvrde sta se desilo. Pored toga mislim da je trenutna euforija i rasprivanje mrznje protiv Hrvata usmereno zbog necijeg interesa. Apelujem i na jednu i na drugu stranu da ispolje samokontrolu i civilizovano ponasanje.

Micko

pre 11 godina

@Prokopije. Na zalost, ti si u pravu. Prevareni smo. Od medjunarodne zajednice, ujedinjenih nacija, nasih prodatih politicara... Jedini smo priznali zlocine, jedino su nasi osudjeni. I da li to znaci da smo mi za sve krivi? Da li je ostalo samo da sebe jos ubedimo u to? Sami smo pomogli da se sve falsifikuje i to se desava pred nasim ocima i pomucenom pamecu. Pod obecanjima svih blagodeti sa zapada pristali smo na sve. Mi smo sliku o dogadjajima na prostorima Balkana pravili na osnovu izvestaja medija i obavestajnih sluzbi. Zbogom ostajte braco Srbi!

autodigestija

pre 11 godina

Srbi se sami vec uveliko trude sa nestanu, a Hrvati ce im "bratski" u tome samo velikodusno pomoci kao sto su to oduvek i cinili kroz celokupnu zajednicku im istoriju.

johnny

pre 11 godina

i da mi neko kaze da je fasizam 1945 sahranjen. ziv je i to u sred takozvane civilizovane evrope, samo sto je u drugom obliku, u obliku demokratije i kapitalizmu! samo lagano

loko

pre 11 godina

A ne, nemoguce nije ovo Tudjman reko, pa kako hrvati su fini mirni nebeski narod koji ni mrava nisu zgazili. Ma ne ovo je namestaljka, nije ovo Tudjman ovo je njegov dvojnik, vanzemaljac, ne ne cekaj... to je Srbin prerusen u Tudjmana!!!
Oluja je briljantna operacija gde su hrvatski heroji tackticki i borbeno pokazali koliko su superiorni u odnosu na zene i decu!

O da....

pre 11 godina

Imamo i naklonost SAD, ali do određene granice. Ako ćete, gospodo, izvršiti na profesionalan način kao što ste izvršili u zapadnoj Slavoniji u roku od nekoliko dana, onda možemo računati da ćemo politički dobiti."
----------------------------------------------------

Ovo je suština današnjeg sveta. Ako nešto obaviš brzo i efikasno onda je to to. Situacija na terenu i dodje i politička podrška. Zašto mislite, da postoji Republika Srpska. Pa zbog bliskovite i efektivne akcije. Možemo raspravljati do mile volje ali na kraju se sve svodi na rat... na žalost...

6. minut 15. sekunda

pre 11 godina

Molim Administratore da u okviru vesti postave i originalni YouTube link.

http://www.youtube.com/watch?v=R0fBZkGMEzM&feature=relmfu

goran

pre 11 godina

o čemu mi ovde pričamo ?...jučer su klinci pravili nerede na velikom derbiju,narod je gledao đokovića...nikoga nije briga
sećam se...01.05.1995 kada su pali okučani....vest je bila na kraju dnevnika malo pre vremenske prognoze...nikoga nije bilo briga....mi smo narod bez ponosa,bez samopoštovanja i bez morala...gledamo pink,kupujemo najskuplju hranu u evropi i pijemo pivo od 2 litre....a da se pobunimo...ma kakvi...nema veze
večeras je karamela i olja bećković...uživajte

Sasa

pre 11 godina

Srbija treba da se bavi izdajom svojih sunarodnika od strane Slobe i njegovih poltrona.
Uvukao je i Srbe iz Hrvatske i Srbe iz Bisne u rat, a onsa je jednima udario sankcije, a druge ostavio na cedilu naredivsi povlacenje vojske iz Knina u dogovoru sa Tudjmanom.
Da li bi i jedan normalan narod dozvolio da mu se sudi u Hagu, ili bi mu sam presudio?
Secamo se kolona izbeglica kojima je zabranio ulazak u Beograd, i sramotne informacije pred kraj dnevnika o padu Knina.
Secamo se ispijanja viskija sa Holbrukom i crtanjem granica u korist muslimana u Dejtonu.
Secamo se fingiranog prkosa NATO sto nam je donelo bombe, i sramne kapitulacije u Kumanovu.
Sve smo mu to oprostili 06. Maja 2012. Nas problem je sto se secamo, ali to secabje ignorisemo!

Posmatrač istorije

pre 11 godina

Na tome su radili i njegovi naslednici i prethodnici,i mnogi sa zapada i sve ovo je završni čin ...i pored svih dokaza...

Filip

pre 11 godina

Hrvati ulaze u EU i time če biti svetlosnu godinu ispred nas
(vf, 17. novembar 2012 22:52)

S obzirom na to da se EU dobro delima pokazala ko je i sta je, ulazak u EU je civilizacijski korak NAZAD, na nikako napred.

Bojan

pre 11 godina

Nekome je u interesu da se podgreju neprijateljstva i odrzavaju tenzije na balkanu. Primetno je da je u Srbima izazvan revolt kakav nije vidjen jos od rata. Izvesno, pred nama je dug period veoma losih odnosa :(

Velibor, USA

pre 11 godina

@rtfm, pa, gosp. tudjman, kao i ostali ratnohushkachki psi rata zemalja i naroda ex-Yu devedesetih, je mrzio politichku korektnost te je neku vojsku poistovjecivao s cijelim jednim narodom. sam je sebe tako kriminalizirao. barem vi gospodo iz Hrvatske, koji zelite dijalog s susjedima uklj. Srbe, bi to trebali znati i NE shtititi zlochince tudjmana i shushka ako vec Gotovina i Markach eto nisu zlochinci! ionako je ochito s tudjmanom i shushkom i sahranjena zlochinachka strana oluje zvana zlochinachki poduhvat.

@forzafiume, da, ali i ne. pitaj malo tvoje sunarodnike u zapadnoj Hercegovini i ostalim dijelovima bivshe-nebivshe HR Herceg-Bosna shto kazu za BiH pa chuj. ironichno velikosrbi se s takvima u tome najvishe i slazu i oni s njima. no, ti Hrvati koji se s velikosrbima najvishe i slazu i dalje jesu tvoji sunarodnici, forzafiume.

Podrshka komentarima SPIDER, crni domino i observer!

slowhand

pre 11 godina

...Molimo i za vas tamo preko Drine, da vam Bog donese ljubav umjesto mržnje i mir umjesto agresije.....
Šta nama znači ova rečenica?
1. Ko se bavio Vatikanskim arhivima dobio je uvid u pravi kadar koji neprestano traje već skoro 150 godina (Viktor Novak: "Magnus Crimen...") i povezanost na liniji A.Starčević-A.Pavelić-S.Krajačić-A.Tuđman
2. Preko te Drine su nas prebacivali milom ili silom jer naši Bogovi nistu isti i ne plaćaju danak u istu kasu
3. Trećina je u nestala, trećina je pokatoličena a ostali promenili imena u Krešimire/Domagoje....
4. U memoarima tadašnjeg američkog ambasadora Petera Galbraitha se nalazi jednostavno opravdanje "da Amerika nije to što jeste penzionisani američki generali bi možda bili izvedni na sud zajedno sa hrvatskim generalima osuđenim za operaciju"
5. U opsežnoj analizi pod nazivom "Što je CIA znala" u Newsweeku novinara Roy Gutmana je odgovornost generala Gotovine na optužbe kojima ga tereti Haški sud, svedena na minimum, kao predigra ili prejudiciranje odluke Apelacionog suda.
6. Vuk je pojeo magarca jer je i ovog puta imao prejake mentore...

TITTO

pre 11 godina

. ..Da,Da. ..
P.S. Kad su već srpske obaveštajne službe objavile ovaj transkript sa briona nije nam jasno zašto nisu odmah objavile i transkripte dogovora Milošević-Tuđman O AKCIJAMA "OLUJA" i "BLJESAK" što su dogovorene mjesecima prije samih akcija te što je najvažnije transkripte o podjeili naše SFRY Bosne i Hercegovine na srpski i hrvatski dio. ..
P.S.2. Sad konačno dolaze na red pravi krivci (Miloševich & Tuđman) za sve ratove na brdovitom SFRY Balkanu-naravno uključujući i naše SFRY KOSOVO. ..
POSLIJE TITA-TITTO amir. ..

god complex

pre 11 godina

cemu ovaj clanak? kopate stare rane. mene ovo boli jer se setim detinjstva tokom kojeg su me ugnjetavali svi- od ucitelja do nastavnika u visim razredima, drugari u skoli, jer su im njihovi roditelji pricali lazi i budalastine. nisu zrtve samo oni koji su poginuli ili prognani, zrtve su i oni koji su rodjeni u srbiji, odrasli u tom vremenu i nose duboke oziljke jer su bili drugaciji... stidite se. ovo je nesto najodvratnije sto ste uradili... boli me cosak za tudjmana i gotovinu i ostali olosh i sa jedne i druge strane... zelite li jos ratova, dece bez roditelja, unistena detinjstva? onda samo tako nastavite!!!

tomo_zg

pre 11 godina

Ne razumijem problem u ovom transkriptu, rijeć je o vojnoj taktici, uostalom dogovorenom sa beogradom i banja lukom. Imate sve to i na you tubeu u dokumentarcu beogradske televizije 'Pad krajine', intervjui sa vrha sa sve tri strane, znači beograd, kninsko vodstvo(srpsko) i zagreb, vrlo je jasno da ste sami naredili evakuaciju, dok su vaši generali molili da narod ostane jer će voska dezertirati. Sve je vrlo jasno Beograd je prodao krajinu da bi se dobila republika srpsla, inaće u to vrijeme ratni i trgovinski saveznik sa hrvatskom.
A inaće mi slavimo jer smo pobijedili, a pobjede se slave.
Hvala

Bog

pre 11 godina

Nitko danas nezna tko je. Ajde, neka mi netko reće odakle ta tupa nationalnost između Srba i Hrvata?
Raspitajte se. Imate internet... U Austrougarskoj hrvati pravoslavci postali su srbi, a srbi katolici hrvati. Na jedan dan 3-4 milijuna hrvata postali su srbi i od tada bili mučenici. A da ne spominjem koliko dugo smo j****i turčine da ne spale cijelu Europu. Odakle znači sad srbi oko knina? A i ne zaboravimo Kosovo, jer i Hrvati su dolazeći braći Srbima u pomoć, dali svoje živote na kosovskom polju.