Nedelja, 30.09.2012.

23:52

Redžepi: Status Kosova gotova stvar

Kosovski ministar policije Bajram Redžepi izjavio je da status severa Kosova i Metohije neće biti predmet političkih pregovora Beograda i Prištine.

Izvor: Blic

Redžepi: Status Kosova gotova stvar IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

neko iz mase

pre 11 godina

Pričam ti priču!
Da je gotova stvar za ne biste bili članica UN-a a na Srbiju se ne bi vršio nikakav pritisak!

Daleko ste vi od nekakve države!

Jemy Shee

pre 11 godina

...od nas zavisi ocuvanje teritorijalne celovotosti i drzavno-pravnog poretka Srbije @Vladimir.
-Koje teritorijale celovitosi i kojeg drzavno-pravnog poretka,ja znam da to kod vas nije jasno zacrtano,ono sto vi smatrate teritorijalnim integritetom i drzavno-pravnim poretkom jeste osporavano i od medjunarodnog prava (seti se samo ocene MSP povodom zahteva zapravo od Srbije).
Ostalo ko je ,,ljutiti" borac ko kome je naneo vise stete ko kome moze vise naskoditi mislim da nije porimereno da se na ovom sajtu ,,prepucamo"-uostalom poznate su cinjenice a zavisi ko kako ih razume odnosno tumaci!

Vladimir Perisic

pre 11 godina

Uzalud ta teritorija ko god da je drži i na njoj da živi , nivo uranijuma je jeziv , žao mi je i Srba i Albanaca i svakog ko je tamo

AhuraMana!

pre 11 godina

Da jeste za sada status Kosova gotova stvar to je tako,moze se to nekome ne svidjeti ali sta se tu moze! Otvaranjem pitanja statusa (ako se tako namece) otvara se i pitanja teritorije takozvane uze Srbije (dakle to mu dodje da i status Srbije nije resen).
Nepriznavanjem nezavisnosti Kosova od strane Srbije stvara se pprepreka miru i bezbednosti za region i sire,dakle to nije prepreka samo za Kosovo nego i za samu Srbiju i srbsku naciju uopste.
Mi albanci da nemamo sjajne politicare to je cinjenica ali da znaju isprovocirati srbske politicare i da ih nateraju na iracionalne postupke i to je cuinjenica. Albancima sve ovo vreme medju etnickog neslaganja najvise odgovarala srbska dvrdoglavost,toga i danas a po svemu sudeci bice u izobilju i u buducnosti. Za sve one koji misle da ce silom nesto postici u nekom povoljnom vremenu za njih,hocu samo da ih podsetim,svaki stap ima dva kraja!

šiparica

pre 11 godina

@Marina
Na stranu sto vec zasmejava tvoja jednostranost i to navijanje za albanske nacionaliste (pa zar su kompleksi prema Srbiji toliki da se izgubi svaki kriterijum i da se pocne navijati i za nekakve primitivne nacionalisticke i kriminalne tvorevine?) kao i jedno neverovatno licemerje (tvoja Hrvatska je slicnu situaciju "resila" etnickim ciscenjem i napadom na zasticenu UN zonu a ne davanjem legimiteta zahtevima srpskih nacionalista ili pustanjem na miru Srba koji su dosta propatili od tvoje drzave, pretrpeli mnogo vece zlocine i koji su sigurno imali svo pravo da zive normalno i bez kontrole ustasoidne Hrvatske), ali sta znaci da je 90tak drzava priznalo "republjik kosova"? Stotinjak NIJE priznalo i zasto bi 90 vise znacilo od 100? Ako je ta albanska tvorevina zaista nezavisna sta ima da se bilo sta pregovara sa Srbijom i zasto onda "kosova" nije u UN-u i u drugim organizacijama? Zar to nije sitnica za svaku nezavisnu i suverenu drzavu?

jasno je

pre 11 godina

Ljudi, Ujedninjene Nacije (UN) kristalno jasno objasnjavaju KO JE DRZAVA, kod zvanicnog sajta UN. Tamo se kaze:

"How does a new State or Government obtain recognition by the United Nations?

The recognition of a new State or Government is an act that only other States and Governments may grant or withhold. It generally implies readiness to assume diplomatic relations. The United Nations is neither a State nor a Government, and therefore does not possess any authority to recognize either a State or a Government."

Link: http://www.un.org/en/members/about.shtml

Ovde je dakle kristalno JASNO da UN NE PRIZNAJE drzave vec ih prima u svoje redove ili ne prima. U gore navedenom tekstu kaze se kako "Ujedninjene Nacije nisu ni drzava ni vlada pa zato NEMAJU OVLASCENJE da priznaju bilo neku drzavu ili vladu". OSTALE DRZAVE su one koje ODREDJUJU ko je drzava i ko nije. Kosovo, do sada, jeste priznato formalno od 90 clanica UN a neformalno (DE FAKTO) od nekih 130 clanica UN.

Gospodin Redzepi jeste dakle u potpunosti u pravu.

Goran

pre 11 godina

Redzepi, sto nas vise ubedjujes u tako nesto znaci, da ti sve manje verujes u tako nesto.
prestani sa tom demagogijom i sprdnjom, objica znamo da od toga nema nista..
niti ce ikada biti

CCCC

pre 11 godina

Samo me zanima dokle misli da ce da ima podrsku Amerike da ovako prica.Oni su otvorili ventil za ceo svet otimanjem Kosmeta a sad mi tu nesto filozofira.Kad sam bio mali i tukao se deda bi mi govorio nemoj sine videces rutav nos ako znas pricu shvatces.

Sale

pre 11 godina

Kfor inace ima jedini zadatak a to je da cuva bezbednost na Kosovu a sve drugo je izlazenje iz okvira vazece UN Rezolucije.Prema tome sve drugo je pricam ti price...
(sio mi ga djurdje,

Не, KFOR има једини задатак, а то је, да чува границе Косова, нарочито ону са Србијом, а све друго је причам ти причу, а може и шио ми га ђура.

Владимир

pre 11 godina

Знамо, да Ослободилачка војска Косова није била способна да освоји Косово и Метохију - била је до ногу потучена од Војске Србије и полиције - најјачих оружаних снага у југоисточном делу Европе, али зато га је освојио и окупирао Североатлански војни савез, тако што је Слободан Милошевић добровољно повукао своје безбедоносне снаге и препустио српски народ на милост шиптарским терористима и војницима поменутог војног савеза. Последица окупације из 1999. године је трговина људским органима, убиства недужних Срба и егзодус српског народа из централних делова покрајине. Косово и Метохија не може постати држава све док њега формално - правно не признаје Србија и то је јасно Бриселу и Вашингтону. Зато се врши притисак на Србију да призна фактичко стање - расформира месне самоуправе, правосуђе, здравство и школство и то све препусти Приштини. Од нас зависи очување територијалне целовитости и државно - правног поретка Србије.

joker

pre 11 godina

Mozete mirno i spokojno da zivite samo u granicama Srbije a u ovoj virtualnoj drzavi to nikad necete moci. Kosovo moze da postane prava drzava samo ako je Srbija prizna, a to se nikada nece desiti.

Kosovastar

pre 11 godina

Ako status Kosova nije resen onda kako moze biti "resen"? Gde to pise da jedna zemlja jeste nezavisna drzava ako ima stolicu u UN? Nigde. Veliki broj zemalja nisu bile clanice UN, kao Austrija, Svajcarska, dve Nemacke, Kuvajt, Monako, Vietnam i td. ali niko nije negirao da su bile drzave dok nisu postale punopravne clanice UN. Svajcarska nije bila clanica UN cak do 2002 godine. Nikada culi da neko rekao da status Svajcarske nije resen. Kosovo JESTE nezavisna drzava prosto jer NIJE zavisna od Srbije.

Druga stvar jeste da Srbija ne moze da menja stanje nezavisnosti Kosova ni vojnim putem jer po rezoluciji 1244 KFOR jese duzan da SPRECAVA svaki povratak vojske i policije Srbije na Kosovo. Ne moze ni politickim putem jer treba pristanak kosovske strane a mozemo zamisliti smak sveta ali takav pristanak nikako.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

SAD i EU, a posebno Velika Britanija i Nemacka, kao vekovni evropski eksponenti i promoteri arnautske osvajacke politike, veoma dobro znaju da ovo njihovo "cedo" ne moze da zazivi bez pomoci i priznavanja Srbije. Znaju da, dokle god to, monstruozno cedo ne "zaljulja" Srbija ono ce biti samo mrtvo slovo na papiru i nista vise.Dovoljno je da Srbija samo zatvori prelaze i zabrani ulazak i prolazak kroz Srbiju svim gradjanima KOSMET-a, koji nemaju srpska dokumenta. Takozvana kosova bi ostala samo "slepo crevo", kriminalna tvorevima u kojoj caruje droga, prostitucija i trgovina belim robljem.Taj "bermudski trougao", ta "drzava" egzistirala bi dok njome gospodare jedinice SAD i NATO-a. Zbog toga je Srbija, za vreme prethodne marionetske vlasti, bila naterana na pregovore pod parolom navodnog "slobodnog protoka robe ljudi i ideja", od koje Srbi kako sa KiM-a, tako i iz Srbije namaju ama bas nikakve koristi. Aktuelna vlada mora da preispita odluke "Borisa&Borka" i, ako ne moze da odustane od potpisanih sporazuma, barem "dekurazira" sprovodjenje istih. A to Albanci sa KOSMET-a najbolje znaju kako se radi. Prema tome, ova izjava Redzepija sluzi kao "zvecka" za naivno i do kraja pauperizovano kosovsko drustvo. Redzepi a i gotovo svi Albanci jos uvek racunaju na silu. Ne svoju silu koja je primitivna i bandistka vec na tudju silu, na silu Amerike i njenih evropskih trabanata.

dare 011

pre 11 godina

Tako je rekao i Banditer posle raspada SFRJ. Države nastale raspadom SFRJ ostaju u AVNOJ-evskim granicama republika SFRJ. Pri tom na AVNOJ-u je komunistički režim smanjio teritoriju Srbije a toj odluci niko nije smeo da se usprotivi...

Marina

pre 11 godina

Zašto bi i bio predmet razgovora sad kad je Kosovo priznalo 90-ak zemalja svijeta? Srbija je imala divnu priliku prije 2008.g. da riješi sve "srpske" stvari na Kosovu pa i odvajanje sjevera,ali nije ponudila ništa više od tvrdoglavog "Kosovo je Srbija". Srbija uvijek ide na sve ili ništa pa tako i dobije ništa ("RSK",Kosovo..)

Kragujevac

pre 11 godina

Ocigledno da to nije bas tako kad se kojekakvi Redzepiji, Saciriji, Sahbazi i ostali ubise da u svaku kameru vriste da je sve to gotovo i da nema dalje..........

perica

pre 11 godina

To "gotova stvar" je kako za koga ,eto probali ste nije uspelo i sad neka vam gradjani kazu sta misle o tome sto su dobijali lazna obecanja a i puno ih je kostalo !

Da Sandro

pre 11 godina

Ajde sad navijaći, organizuje se za svoju otadžbinu, ne kad treba nešto da se razbija,pogotovo ne da uništavate ceo centar grada... mislim da donosite više zla ovoj zemlji i njenom narodu nego bilo koji neprijatelj u zadnjih 1000 godina!? Zar ne? Šta to vi onda predstavljate? Nemate porodice i ne planirate iste, uništavate sve što ne možete imate, tako i pamet i zdrav razum, jer to, očigledno ne možete imati... Niste vi krivi, vlast vrbuje koga treba od vaših, štiti ga, dok ste vi , kao i pomenuti uglavnom potrošna roba... a sve da bi posle krali na kosovu, tobože pojedinci...u ime naroda... Ili se opametite i uradite nešto sa svojim životima praznim ili usmerite negativnu energiju na drugu stranu, a ne protiv sebe i nas normalnih... Ako je vama patriotama stalo do kosova i crkve, preusmerite napore...

Александар Џунић

pre 11 godina

Тако је! О томе се не преговара, о томе се ратује, као и увек до сада.

mmmk-usa

pre 11 godina

to redzepiju obecala klintonova ,olbrajtova,...i ostali belosvetski slj'm dale im njihove zajednicki deda Tito a albanci ce im biti 'belo roblje' i slepo slusati njihove prohteve :(

veverac

pre 11 godina

Ako je status resena stvar znaci da ste zadovoljni da budete americki protektorat i zivite u bedi - za to ste se borili? Kako mislite u EU kad vas 5 drzava ne priznaje? Zaista mi je zao naroda koji zivi na Kosovu. Nasi politicari su dno, ali kosovski mafijasi se u svojim ulogama demokrata snalaze smehotresno.

black_arrow

pre 11 godina

Ako ces tako da prozivas, dodji, nema problema... Samo dodji sam, pa da to obavimo jedan na jedan, batali Ameriku i ostalu bagru...

sio mi ga djurdje

pre 11 godina

Pa on kaze NATO osvojio.Ako je NATO osvojio,onda je bio agresor,sto se to ne kaze.Evo Redzepi lepo kaze da je za njih severno Kosovo osvojio NATO a ne OVK.Medjutim NATO nije imao dozvolu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da napada i osvaja pa prema Rezolucija 1244 UN stiti Kosovo i od NATOa i od kosovskih albanaca,i to snagama UNMIKa.Prema tome trenutno Kosovom privremeno upravlja UN sa Rezolucijom 1244 kao najjacim i jedinim zvanicnim i priznatim dokumentom.A to sto su kosovski albanci, sebi proglasili drzavu na teritoriji vec postojece drzave, jeste medjunarodni presedan i tema pregovora a ne aminovanje necega sto ne priznaje ni jedan medjunarodni zakon.Kfor inace ima jedini zadatak a to je da cuva bezbednost na Kosovu a sve drugo je izlazenje iz okvira vazece UN Rezolucije.Prema tome sve drugo je pricam ti price...

mihailo

pre 11 godina

Takozvani ministar lepo kaže da " OVK nije uspela da osvoji sever ali jeste zato NATO"...kao i celo Kosovo. Prva istina iz usta jednog Albanca u poslednjih 13 godina. Možda NATO sad osvoji i jug Kosova. Nema druge crne rupe u Evropi, nema drugog bureta baruta, a zaraditi se mora još koja milijarda dolara. Ako ne sad, ono za narednih 13 godina...

ред змаја

pre 11 godina

„Ко је Србин и србскога рода,
И од србске крви и колена,
А не дошо у бој на Косово,
Не имао од срца порода,
Ни мушкога ни девојачкога,
Од срца му ништа не родило,
Рујно вино ни пшеница бјела,
Рђом капо док му је колена.“

Горан

pre 11 godina

НАТО је бомбама, противу свих цивилизацисјких принципа договора и споразума, отео део Србије. Али неће га држати заувек, НЕЋЕ! А ти Реџепи, прво скочи, па реци "хоп"!

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

4.5 godina posle proglasenja jednostrane nezavisnosti, Redzepi jos uvek mora da uverava ljude da je tzv.nezavisnost gotova stvar.

To je najbolji primer da je status Kosova daleko od konacnog resenja, a da su sve njihove govorancije za unutrasnju upotrebu!

igor

pre 11 godina

A zato nas Amerikanci i EU toliko pritiskaju da priznamo Kosovo,zato sto je to vec "gotova stvar",Kosovo je u UN-u i ima svoj pozivni broj i samo minoran broj od 100 drzava ga ne priznaje...Bravo Redzepi,mene si ubedio

Горан

pre 11 godina

НАТО је бомбама, противу свих цивилизацисјких принципа договора и споразума, отео део Србије. Али неће га држати заувек, НЕЋЕ! А ти Реџепи, прво скочи, па реци "хоп"!

Kragujevac

pre 11 godina

Ocigledno da to nije bas tako kad se kojekakvi Redzepiji, Saciriji, Sahbazi i ostali ubise da u svaku kameru vriste da je sve to gotovo i da nema dalje..........

Marina

pre 11 godina

Zašto bi i bio predmet razgovora sad kad je Kosovo priznalo 90-ak zemalja svijeta? Srbija je imala divnu priliku prije 2008.g. da riješi sve "srpske" stvari na Kosovu pa i odvajanje sjevera,ali nije ponudila ništa više od tvrdoglavog "Kosovo je Srbija". Srbija uvijek ide na sve ili ništa pa tako i dobije ništa ("RSK",Kosovo..)

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

4.5 godina posle proglasenja jednostrane nezavisnosti, Redzepi jos uvek mora da uverava ljude da je tzv.nezavisnost gotova stvar.

To je najbolji primer da je status Kosova daleko od konacnog resenja, a da su sve njihove govorancije za unutrasnju upotrebu!

veverac

pre 11 godina

Ako je status resena stvar znaci da ste zadovoljni da budete americki protektorat i zivite u bedi - za to ste se borili? Kako mislite u EU kad vas 5 drzava ne priznaje? Zaista mi je zao naroda koji zivi na Kosovu. Nasi politicari su dno, ali kosovski mafijasi se u svojim ulogama demokrata snalaze smehotresno.

Александар Џунић

pre 11 godina

Тако је! О томе се не преговара, о томе се ратује, као и увек до сада.

ред змаја

pre 11 godina

„Ко је Србин и србскога рода,
И од србске крви и колена,
А не дошо у бој на Косово,
Не имао од срца порода,
Ни мушкога ни девојачкога,
Од срца му ништа не родило,
Рујно вино ни пшеница бјела,
Рђом капо док му је колена.“

sio mi ga djurdje

pre 11 godina

Pa on kaze NATO osvojio.Ako je NATO osvojio,onda je bio agresor,sto se to ne kaze.Evo Redzepi lepo kaze da je za njih severno Kosovo osvojio NATO a ne OVK.Medjutim NATO nije imao dozvolu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da napada i osvaja pa prema Rezolucija 1244 UN stiti Kosovo i od NATOa i od kosovskih albanaca,i to snagama UNMIKa.Prema tome trenutno Kosovom privremeno upravlja UN sa Rezolucijom 1244 kao najjacim i jedinim zvanicnim i priznatim dokumentom.A to sto su kosovski albanci, sebi proglasili drzavu na teritoriji vec postojece drzave, jeste medjunarodni presedan i tema pregovora a ne aminovanje necega sto ne priznaje ni jedan medjunarodni zakon.Kfor inace ima jedini zadatak a to je da cuva bezbednost na Kosovu a sve drugo je izlazenje iz okvira vazece UN Rezolucije.Prema tome sve drugo je pricam ti price...

igor

pre 11 godina

A zato nas Amerikanci i EU toliko pritiskaju da priznamo Kosovo,zato sto je to vec "gotova stvar",Kosovo je u UN-u i ima svoj pozivni broj i samo minoran broj od 100 drzava ga ne priznaje...Bravo Redzepi,mene si ubedio

mihailo

pre 11 godina

Takozvani ministar lepo kaže da " OVK nije uspela da osvoji sever ali jeste zato NATO"...kao i celo Kosovo. Prva istina iz usta jednog Albanca u poslednjih 13 godina. Možda NATO sad osvoji i jug Kosova. Nema druge crne rupe u Evropi, nema drugog bureta baruta, a zaraditi se mora još koja milijarda dolara. Ako ne sad, ono za narednih 13 godina...

perica

pre 11 godina

To "gotova stvar" je kako za koga ,eto probali ste nije uspelo i sad neka vam gradjani kazu sta misle o tome sto su dobijali lazna obecanja a i puno ih je kostalo !

Da Sandro

pre 11 godina

Ajde sad navijaći, organizuje se za svoju otadžbinu, ne kad treba nešto da se razbija,pogotovo ne da uništavate ceo centar grada... mislim da donosite više zla ovoj zemlji i njenom narodu nego bilo koji neprijatelj u zadnjih 1000 godina!? Zar ne? Šta to vi onda predstavljate? Nemate porodice i ne planirate iste, uništavate sve što ne možete imate, tako i pamet i zdrav razum, jer to, očigledno ne možete imati... Niste vi krivi, vlast vrbuje koga treba od vaših, štiti ga, dok ste vi , kao i pomenuti uglavnom potrošna roba... a sve da bi posle krali na kosovu, tobože pojedinci...u ime naroda... Ili se opametite i uradite nešto sa svojim životima praznim ili usmerite negativnu energiju na drugu stranu, a ne protiv sebe i nas normalnih... Ako je vama patriotama stalo do kosova i crkve, preusmerite napore...

black_arrow

pre 11 godina

Ako ces tako da prozivas, dodji, nema problema... Samo dodji sam, pa da to obavimo jedan na jedan, batali Ameriku i ostalu bagru...

dare 011

pre 11 godina

Tako je rekao i Banditer posle raspada SFRJ. Države nastale raspadom SFRJ ostaju u AVNOJ-evskim granicama republika SFRJ. Pri tom na AVNOJ-u je komunistički režim smanjio teritoriju Srbije a toj odluci niko nije smeo da se usprotivi...

Владимир

pre 11 godina

Знамо, да Ослободилачка војска Косова није била способна да освоји Косово и Метохију - била је до ногу потучена од Војске Србије и полиције - најјачих оружаних снага у југоисточном делу Европе, али зато га је освојио и окупирао Североатлански војни савез, тако што је Слободан Милошевић добровољно повукао своје безбедоносне снаге и препустио српски народ на милост шиптарским терористима и војницима поменутог војног савеза. Последица окупације из 1999. године је трговина људским органима, убиства недужних Срба и егзодус српског народа из централних делова покрајине. Косово и Метохија не може постати држава све док њега формално - правно не признаје Србија и то је јасно Бриселу и Вашингтону. Зато се врши притисак на Србију да призна фактичко стање - расформира месне самоуправе, правосуђе, здравство и школство и то све препусти Приштини. Од нас зависи очување територијалне целовитости и државно - правног поретка Србије.

mmmk-usa

pre 11 godina

to redzepiju obecala klintonova ,olbrajtova,...i ostali belosvetski slj'm dale im njihove zajednicki deda Tito a albanci ce im biti 'belo roblje' i slepo slusati njihove prohteve :(

šiparica

pre 11 godina

@Marina
Na stranu sto vec zasmejava tvoja jednostranost i to navijanje za albanske nacionaliste (pa zar su kompleksi prema Srbiji toliki da se izgubi svaki kriterijum i da se pocne navijati i za nekakve primitivne nacionalisticke i kriminalne tvorevine?) kao i jedno neverovatno licemerje (tvoja Hrvatska je slicnu situaciju "resila" etnickim ciscenjem i napadom na zasticenu UN zonu a ne davanjem legimiteta zahtevima srpskih nacionalista ili pustanjem na miru Srba koji su dosta propatili od tvoje drzave, pretrpeli mnogo vece zlocine i koji su sigurno imali svo pravo da zive normalno i bez kontrole ustasoidne Hrvatske), ali sta znaci da je 90tak drzava priznalo "republjik kosova"? Stotinjak NIJE priznalo i zasto bi 90 vise znacilo od 100? Ako je ta albanska tvorevina zaista nezavisna sta ima da se bilo sta pregovara sa Srbijom i zasto onda "kosova" nije u UN-u i u drugim organizacijama? Zar to nije sitnica za svaku nezavisnu i suverenu drzavu?

AhuraMana!

pre 11 godina

Da jeste za sada status Kosova gotova stvar to je tako,moze se to nekome ne svidjeti ali sta se tu moze! Otvaranjem pitanja statusa (ako se tako namece) otvara se i pitanja teritorije takozvane uze Srbije (dakle to mu dodje da i status Srbije nije resen).
Nepriznavanjem nezavisnosti Kosova od strane Srbije stvara se pprepreka miru i bezbednosti za region i sire,dakle to nije prepreka samo za Kosovo nego i za samu Srbiju i srbsku naciju uopste.
Mi albanci da nemamo sjajne politicare to je cinjenica ali da znaju isprovocirati srbske politicare i da ih nateraju na iracionalne postupke i to je cuinjenica. Albancima sve ovo vreme medju etnickog neslaganja najvise odgovarala srbska dvrdoglavost,toga i danas a po svemu sudeci bice u izobilju i u buducnosti. Za sve one koji misle da ce silom nesto postici u nekom povoljnom vremenu za njih,hocu samo da ih podsetim,svaki stap ima dva kraja!

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

SAD i EU, a posebno Velika Britanija i Nemacka, kao vekovni evropski eksponenti i promoteri arnautske osvajacke politike, veoma dobro znaju da ovo njihovo "cedo" ne moze da zazivi bez pomoci i priznavanja Srbije. Znaju da, dokle god to, monstruozno cedo ne "zaljulja" Srbija ono ce biti samo mrtvo slovo na papiru i nista vise.Dovoljno je da Srbija samo zatvori prelaze i zabrani ulazak i prolazak kroz Srbiju svim gradjanima KOSMET-a, koji nemaju srpska dokumenta. Takozvana kosova bi ostala samo "slepo crevo", kriminalna tvorevima u kojoj caruje droga, prostitucija i trgovina belim robljem.Taj "bermudski trougao", ta "drzava" egzistirala bi dok njome gospodare jedinice SAD i NATO-a. Zbog toga je Srbija, za vreme prethodne marionetske vlasti, bila naterana na pregovore pod parolom navodnog "slobodnog protoka robe ljudi i ideja", od koje Srbi kako sa KiM-a, tako i iz Srbije namaju ama bas nikakve koristi. Aktuelna vlada mora da preispita odluke "Borisa&Borka" i, ako ne moze da odustane od potpisanih sporazuma, barem "dekurazira" sprovodjenje istih. A to Albanci sa KOSMET-a najbolje znaju kako se radi. Prema tome, ova izjava Redzepija sluzi kao "zvecka" za naivno i do kraja pauperizovano kosovsko drustvo. Redzepi a i gotovo svi Albanci jos uvek racunaju na silu. Ne svoju silu koja je primitivna i bandistka vec na tudju silu, na silu Amerike i njenih evropskih trabanata.

jasno je

pre 11 godina

Ljudi, Ujedninjene Nacije (UN) kristalno jasno objasnjavaju KO JE DRZAVA, kod zvanicnog sajta UN. Tamo se kaze:

"How does a new State or Government obtain recognition by the United Nations?

The recognition of a new State or Government is an act that only other States and Governments may grant or withhold. It generally implies readiness to assume diplomatic relations. The United Nations is neither a State nor a Government, and therefore does not possess any authority to recognize either a State or a Government."

Link: http://www.un.org/en/members/about.shtml

Ovde je dakle kristalno JASNO da UN NE PRIZNAJE drzave vec ih prima u svoje redove ili ne prima. U gore navedenom tekstu kaze se kako "Ujedninjene Nacije nisu ni drzava ni vlada pa zato NEMAJU OVLASCENJE da priznaju bilo neku drzavu ili vladu". OSTALE DRZAVE su one koje ODREDJUJU ko je drzava i ko nije. Kosovo, do sada, jeste priznato formalno od 90 clanica UN a neformalno (DE FAKTO) od nekih 130 clanica UN.

Gospodin Redzepi jeste dakle u potpunosti u pravu.

Vladimir Perisic

pre 11 godina

Uzalud ta teritorija ko god da je drži i na njoj da živi , nivo uranijuma je jeziv , žao mi je i Srba i Albanaca i svakog ko je tamo

Kosovastar

pre 11 godina

Ako status Kosova nije resen onda kako moze biti "resen"? Gde to pise da jedna zemlja jeste nezavisna drzava ako ima stolicu u UN? Nigde. Veliki broj zemalja nisu bile clanice UN, kao Austrija, Svajcarska, dve Nemacke, Kuvajt, Monako, Vietnam i td. ali niko nije negirao da su bile drzave dok nisu postale punopravne clanice UN. Svajcarska nije bila clanica UN cak do 2002 godine. Nikada culi da neko rekao da status Svajcarske nije resen. Kosovo JESTE nezavisna drzava prosto jer NIJE zavisna od Srbije.

Druga stvar jeste da Srbija ne moze da menja stanje nezavisnosti Kosova ni vojnim putem jer po rezoluciji 1244 KFOR jese duzan da SPRECAVA svaki povratak vojske i policije Srbije na Kosovo. Ne moze ni politickim putem jer treba pristanak kosovske strane a mozemo zamisliti smak sveta ali takav pristanak nikako.

Goran

pre 11 godina

Redzepi, sto nas vise ubedjujes u tako nesto znaci, da ti sve manje verujes u tako nesto.
prestani sa tom demagogijom i sprdnjom, objica znamo da od toga nema nista..
niti ce ikada biti

Sale

pre 11 godina

Kfor inace ima jedini zadatak a to je da cuva bezbednost na Kosovu a sve drugo je izlazenje iz okvira vazece UN Rezolucije.Prema tome sve drugo je pricam ti price...
(sio mi ga djurdje,

Не, KFOR има једини задатак, а то је, да чува границе Косова, нарочито ону са Србијом, а све друго је причам ти причу, а може и шио ми га ђура.

joker

pre 11 godina

Mozete mirno i spokojno da zivite samo u granicama Srbije a u ovoj virtualnoj drzavi to nikad necete moci. Kosovo moze da postane prava drzava samo ako je Srbija prizna, a to se nikada nece desiti.

CCCC

pre 11 godina

Samo me zanima dokle misli da ce da ima podrsku Amerike da ovako prica.Oni su otvorili ventil za ceo svet otimanjem Kosmeta a sad mi tu nesto filozofira.Kad sam bio mali i tukao se deda bi mi govorio nemoj sine videces rutav nos ako znas pricu shvatces.

Jemy Shee

pre 11 godina

...od nas zavisi ocuvanje teritorijalne celovotosti i drzavno-pravnog poretka Srbije @Vladimir.
-Koje teritorijale celovitosi i kojeg drzavno-pravnog poretka,ja znam da to kod vas nije jasno zacrtano,ono sto vi smatrate teritorijalnim integritetom i drzavno-pravnim poretkom jeste osporavano i od medjunarodnog prava (seti se samo ocene MSP povodom zahteva zapravo od Srbije).
Ostalo ko je ,,ljutiti" borac ko kome je naneo vise stete ko kome moze vise naskoditi mislim da nije porimereno da se na ovom sajtu ,,prepucamo"-uostalom poznate su cinjenice a zavisi ko kako ih razume odnosno tumaci!

neko iz mase

pre 11 godina

Pričam ti priču!
Da je gotova stvar za ne biste bili članica UN-a a na Srbiju se ne bi vršio nikakav pritisak!

Daleko ste vi od nekakve države!

Marina

pre 11 godina

Zašto bi i bio predmet razgovora sad kad je Kosovo priznalo 90-ak zemalja svijeta? Srbija je imala divnu priliku prije 2008.g. da riješi sve "srpske" stvari na Kosovu pa i odvajanje sjevera,ali nije ponudila ništa više od tvrdoglavog "Kosovo je Srbija". Srbija uvijek ide na sve ili ništa pa tako i dobije ništa ("RSK",Kosovo..)

ред змаја

pre 11 godina

„Ко је Србин и србскога рода,
И од србске крви и колена,
А не дошо у бој на Косово,
Не имао од срца порода,
Ни мушкога ни девојачкога,
Од срца му ништа не родило,
Рујно вино ни пшеница бјела,
Рђом капо док му је колена.“

mmmk-usa

pre 11 godina

to redzepiju obecala klintonova ,olbrajtova,...i ostali belosvetski slj'm dale im njihove zajednicki deda Tito a albanci ce im biti 'belo roblje' i slepo slusati njihove prohteve :(

Kragujevac

pre 11 godina

Ocigledno da to nije bas tako kad se kojekakvi Redzepiji, Saciriji, Sahbazi i ostali ubise da u svaku kameru vriste da je sve to gotovo i da nema dalje..........

Горан

pre 11 godina

НАТО је бомбама, противу свих цивилизацисјких принципа договора и споразума, отео део Србије. Али неће га држати заувек, НЕЋЕ! А ти Реџепи, прво скочи, па реци "хоп"!

black_arrow

pre 11 godina

Ako ces tako da prozivas, dodji, nema problema... Samo dodji sam, pa da to obavimo jedan na jedan, batali Ameriku i ostalu bagru...

sio mi ga djurdje

pre 11 godina

Pa on kaze NATO osvojio.Ako je NATO osvojio,onda je bio agresor,sto se to ne kaze.Evo Redzepi lepo kaze da je za njih severno Kosovo osvojio NATO a ne OVK.Medjutim NATO nije imao dozvolu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da napada i osvaja pa prema Rezolucija 1244 UN stiti Kosovo i od NATOa i od kosovskih albanaca,i to snagama UNMIKa.Prema tome trenutno Kosovom privremeno upravlja UN sa Rezolucijom 1244 kao najjacim i jedinim zvanicnim i priznatim dokumentom.A to sto su kosovski albanci, sebi proglasili drzavu na teritoriji vec postojece drzave, jeste medjunarodni presedan i tema pregovora a ne aminovanje necega sto ne priznaje ni jedan medjunarodni zakon.Kfor inace ima jedini zadatak a to je da cuva bezbednost na Kosovu a sve drugo je izlazenje iz okvira vazece UN Rezolucije.Prema tome sve drugo je pricam ti price...

veverac

pre 11 godina

Ako je status resena stvar znaci da ste zadovoljni da budete americki protektorat i zivite u bedi - za to ste se borili? Kako mislite u EU kad vas 5 drzava ne priznaje? Zaista mi je zao naroda koji zivi na Kosovu. Nasi politicari su dno, ali kosovski mafijasi se u svojim ulogama demokrata snalaze smehotresno.

dare 011

pre 11 godina

Tako je rekao i Banditer posle raspada SFRJ. Države nastale raspadom SFRJ ostaju u AVNOJ-evskim granicama republika SFRJ. Pri tom na AVNOJ-u je komunistički režim smanjio teritoriju Srbije a toj odluci niko nije smeo da se usprotivi...

igor

pre 11 godina

A zato nas Amerikanci i EU toliko pritiskaju da priznamo Kosovo,zato sto je to vec "gotova stvar",Kosovo je u UN-u i ima svoj pozivni broj i samo minoran broj od 100 drzava ga ne priznaje...Bravo Redzepi,mene si ubedio

mihailo

pre 11 godina

Takozvani ministar lepo kaže da " OVK nije uspela da osvoji sever ali jeste zato NATO"...kao i celo Kosovo. Prva istina iz usta jednog Albanca u poslednjih 13 godina. Možda NATO sad osvoji i jug Kosova. Nema druge crne rupe u Evropi, nema drugog bureta baruta, a zaraditi se mora još koja milijarda dolara. Ako ne sad, ono za narednih 13 godina...

Александар Џунић

pre 11 godina

Тако је! О томе се не преговара, о томе се ратује, као и увек до сада.

Da Sandro

pre 11 godina

Ajde sad navijaći, organizuje se za svoju otadžbinu, ne kad treba nešto da se razbija,pogotovo ne da uništavate ceo centar grada... mislim da donosite više zla ovoj zemlji i njenom narodu nego bilo koji neprijatelj u zadnjih 1000 godina!? Zar ne? Šta to vi onda predstavljate? Nemate porodice i ne planirate iste, uništavate sve što ne možete imate, tako i pamet i zdrav razum, jer to, očigledno ne možete imati... Niste vi krivi, vlast vrbuje koga treba od vaših, štiti ga, dok ste vi , kao i pomenuti uglavnom potrošna roba... a sve da bi posle krali na kosovu, tobože pojedinci...u ime naroda... Ili se opametite i uradite nešto sa svojim životima praznim ili usmerite negativnu energiju na drugu stranu, a ne protiv sebe i nas normalnih... Ako je vama patriotama stalo do kosova i crkve, preusmerite napore...

jedina solucija revolucija

pre 11 godina

4.5 godina posle proglasenja jednostrane nezavisnosti, Redzepi jos uvek mora da uverava ljude da je tzv.nezavisnost gotova stvar.

To je najbolji primer da je status Kosova daleko od konacnog resenja, a da su sve njihove govorancije za unutrasnju upotrebu!

joker

pre 11 godina

Mozete mirno i spokojno da zivite samo u granicama Srbije a u ovoj virtualnoj drzavi to nikad necete moci. Kosovo moze da postane prava drzava samo ako je Srbija prizna, a to se nikada nece desiti.

perica

pre 11 godina

To "gotova stvar" je kako za koga ,eto probali ste nije uspelo i sad neka vam gradjani kazu sta misle o tome sto su dobijali lazna obecanja a i puno ih je kostalo !

Kosovastar

pre 11 godina

Ako status Kosova nije resen onda kako moze biti "resen"? Gde to pise da jedna zemlja jeste nezavisna drzava ako ima stolicu u UN? Nigde. Veliki broj zemalja nisu bile clanice UN, kao Austrija, Svajcarska, dve Nemacke, Kuvajt, Monako, Vietnam i td. ali niko nije negirao da su bile drzave dok nisu postale punopravne clanice UN. Svajcarska nije bila clanica UN cak do 2002 godine. Nikada culi da neko rekao da status Svajcarske nije resen. Kosovo JESTE nezavisna drzava prosto jer NIJE zavisna od Srbije.

Druga stvar jeste da Srbija ne moze da menja stanje nezavisnosti Kosova ni vojnim putem jer po rezoluciji 1244 KFOR jese duzan da SPRECAVA svaki povratak vojske i policije Srbije na Kosovo. Ne moze ni politickim putem jer treba pristanak kosovske strane a mozemo zamisliti smak sveta ali takav pristanak nikako.

jasno je

pre 11 godina

Ljudi, Ujedninjene Nacije (UN) kristalno jasno objasnjavaju KO JE DRZAVA, kod zvanicnog sajta UN. Tamo se kaze:

"How does a new State or Government obtain recognition by the United Nations?

The recognition of a new State or Government is an act that only other States and Governments may grant or withhold. It generally implies readiness to assume diplomatic relations. The United Nations is neither a State nor a Government, and therefore does not possess any authority to recognize either a State or a Government."

Link: http://www.un.org/en/members/about.shtml

Ovde je dakle kristalno JASNO da UN NE PRIZNAJE drzave vec ih prima u svoje redove ili ne prima. U gore navedenom tekstu kaze se kako "Ujedninjene Nacije nisu ni drzava ni vlada pa zato NEMAJU OVLASCENJE da priznaju bilo neku drzavu ili vladu". OSTALE DRZAVE su one koje ODREDJUJU ko je drzava i ko nije. Kosovo, do sada, jeste priznato formalno od 90 clanica UN a neformalno (DE FAKTO) od nekih 130 clanica UN.

Gospodin Redzepi jeste dakle u potpunosti u pravu.

šiparica

pre 11 godina

@Marina
Na stranu sto vec zasmejava tvoja jednostranost i to navijanje za albanske nacionaliste (pa zar su kompleksi prema Srbiji toliki da se izgubi svaki kriterijum i da se pocne navijati i za nekakve primitivne nacionalisticke i kriminalne tvorevine?) kao i jedno neverovatno licemerje (tvoja Hrvatska je slicnu situaciju "resila" etnickim ciscenjem i napadom na zasticenu UN zonu a ne davanjem legimiteta zahtevima srpskih nacionalista ili pustanjem na miru Srba koji su dosta propatili od tvoje drzave, pretrpeli mnogo vece zlocine i koji su sigurno imali svo pravo da zive normalno i bez kontrole ustasoidne Hrvatske), ali sta znaci da je 90tak drzava priznalo "republjik kosova"? Stotinjak NIJE priznalo i zasto bi 90 vise znacilo od 100? Ako je ta albanska tvorevina zaista nezavisna sta ima da se bilo sta pregovara sa Srbijom i zasto onda "kosova" nije u UN-u i u drugim organizacijama? Zar to nije sitnica za svaku nezavisnu i suverenu drzavu?

Владимир

pre 11 godina

Знамо, да Ослободилачка војска Косова није била способна да освоји Косово и Метохију - била је до ногу потучена од Војске Србије и полиције - најјачих оружаних снага у југоисточном делу Европе, али зато га је освојио и окупирао Североатлански војни савез, тако што је Слободан Милошевић добровољно повукао своје безбедоносне снаге и препустио српски народ на милост шиптарским терористима и војницима поменутог војног савеза. Последица окупације из 1999. године је трговина људским органима, убиства недужних Срба и егзодус српског народа из централних делова покрајине. Косово и Метохија не може постати држава све док њега формално - правно не признаје Србија и то је јасно Бриселу и Вашингтону. Зато се врши притисак на Србију да призна фактичко стање - расформира месне самоуправе, правосуђе, здравство и школство и то све препусти Приштини. Од нас зависи очување територијалне целовитости и државно - правног поретка Србије.

AhuraMana!

pre 11 godina

Da jeste za sada status Kosova gotova stvar to je tako,moze se to nekome ne svidjeti ali sta se tu moze! Otvaranjem pitanja statusa (ako se tako namece) otvara se i pitanja teritorije takozvane uze Srbije (dakle to mu dodje da i status Srbije nije resen).
Nepriznavanjem nezavisnosti Kosova od strane Srbije stvara se pprepreka miru i bezbednosti za region i sire,dakle to nije prepreka samo za Kosovo nego i za samu Srbiju i srbsku naciju uopste.
Mi albanci da nemamo sjajne politicare to je cinjenica ali da znaju isprovocirati srbske politicare i da ih nateraju na iracionalne postupke i to je cuinjenica. Albancima sve ovo vreme medju etnickog neslaganja najvise odgovarala srbska dvrdoglavost,toga i danas a po svemu sudeci bice u izobilju i u buducnosti. Za sve one koji misle da ce silom nesto postici u nekom povoljnom vremenu za njih,hocu samo da ih podsetim,svaki stap ima dva kraja!

CCCC

pre 11 godina

Samo me zanima dokle misli da ce da ima podrsku Amerike da ovako prica.Oni su otvorili ventil za ceo svet otimanjem Kosmeta a sad mi tu nesto filozofira.Kad sam bio mali i tukao se deda bi mi govorio nemoj sine videces rutav nos ako znas pricu shvatces.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

SAD i EU, a posebno Velika Britanija i Nemacka, kao vekovni evropski eksponenti i promoteri arnautske osvajacke politike, veoma dobro znaju da ovo njihovo "cedo" ne moze da zazivi bez pomoci i priznavanja Srbije. Znaju da, dokle god to, monstruozno cedo ne "zaljulja" Srbija ono ce biti samo mrtvo slovo na papiru i nista vise.Dovoljno je da Srbija samo zatvori prelaze i zabrani ulazak i prolazak kroz Srbiju svim gradjanima KOSMET-a, koji nemaju srpska dokumenta. Takozvana kosova bi ostala samo "slepo crevo", kriminalna tvorevima u kojoj caruje droga, prostitucija i trgovina belim robljem.Taj "bermudski trougao", ta "drzava" egzistirala bi dok njome gospodare jedinice SAD i NATO-a. Zbog toga je Srbija, za vreme prethodne marionetske vlasti, bila naterana na pregovore pod parolom navodnog "slobodnog protoka robe ljudi i ideja", od koje Srbi kako sa KiM-a, tako i iz Srbije namaju ama bas nikakve koristi. Aktuelna vlada mora da preispita odluke "Borisa&Borka" i, ako ne moze da odustane od potpisanih sporazuma, barem "dekurazira" sprovodjenje istih. A to Albanci sa KOSMET-a najbolje znaju kako se radi. Prema tome, ova izjava Redzepija sluzi kao "zvecka" za naivno i do kraja pauperizovano kosovsko drustvo. Redzepi a i gotovo svi Albanci jos uvek racunaju na silu. Ne svoju silu koja je primitivna i bandistka vec na tudju silu, na silu Amerike i njenih evropskih trabanata.

Jemy Shee

pre 11 godina

...od nas zavisi ocuvanje teritorijalne celovotosti i drzavno-pravnog poretka Srbije @Vladimir.
-Koje teritorijale celovitosi i kojeg drzavno-pravnog poretka,ja znam da to kod vas nije jasno zacrtano,ono sto vi smatrate teritorijalnim integritetom i drzavno-pravnim poretkom jeste osporavano i od medjunarodnog prava (seti se samo ocene MSP povodom zahteva zapravo od Srbije).
Ostalo ko je ,,ljutiti" borac ko kome je naneo vise stete ko kome moze vise naskoditi mislim da nije porimereno da se na ovom sajtu ,,prepucamo"-uostalom poznate su cinjenice a zavisi ko kako ih razume odnosno tumaci!

neko iz mase

pre 11 godina

Pričam ti priču!
Da je gotova stvar za ne biste bili članica UN-a a na Srbiju se ne bi vršio nikakav pritisak!

Daleko ste vi od nekakve države!

Goran

pre 11 godina

Redzepi, sto nas vise ubedjujes u tako nesto znaci, da ti sve manje verujes u tako nesto.
prestani sa tom demagogijom i sprdnjom, objica znamo da od toga nema nista..
niti ce ikada biti

Sale

pre 11 godina

Kfor inace ima jedini zadatak a to je da cuva bezbednost na Kosovu a sve drugo je izlazenje iz okvira vazece UN Rezolucije.Prema tome sve drugo je pricam ti price...
(sio mi ga djurdje,

Не, KFOR има једини задатак, а то је, да чува границе Косова, нарочито ону са Србијом, а све друго је причам ти причу, а може и шио ми га ђура.

Vladimir Perisic

pre 11 godina

Uzalud ta teritorija ko god da je drži i na njoj da živi , nivo uranijuma je jeziv , žao mi je i Srba i Albanaca i svakog ko je tamo