Nedelja, 30.09.2012.

23:38

Ko je "jači" - Tadić ili Đilas?

Član Glavnog odbora DS i potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić najavio da će vojvođanski odbor DS-a podržati kandidaturu Dragana Đilasa za lidera stranke.

Izvor: B92

Ko je "jaèi" - Tadiæ ili Ðilas? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Rade Božić

pre 11 godina

Ne razumem što Tadić napada Đilasa za loš rezultat u Beogradu za predsedničke izbore kada su izbori održani istog dana na istim izbornim mestima i sa istim glasačima - sa identičnom pripremom za izbore.

Malo realnosti nije na odmet jer to najbolje govori o kandidatima.

Милојца

pre 11 godina

Сад су и демократе почеле да зову Тадића диктатором. Лепо, лепо, сад су и они најзад схватили. Још само да схвате да је Ђилас хоштаплер а они овчице и Србија ће моћи да напредује.

dejan

pre 11 godina

iz ovoga ispade da je Djilas pobedio makar i da izgubi na izborima. Uspeo je da izmeni strukturu stranke za sta se od pocetka zalagao a Tadic odbijao pa sada to cini prisiljen situacijom. Po meni samo ovo pokazuje koliko je Tadic pasivan i nije spreman na proaktivne korake. Tako je cekao i izgubio izbore. Cekao je i sa Kosovom i tu je izgubio. Kod njega uvek neko cekanje do zadnje sekunde pa onda promene. Cini se da ce s pravom zbog toga biti kaznjen.

Vlado

pre 11 godina

Dolaze informacije sa raznih strana (Centralna Srbija, Beograd i Vojvodina), da se preti ljudima koji imaju nameru da podrže Borisa za predsednika, otpuštanjem s posla, raspuštanjem odbora, smenama. Boris Tadić ima tu mogućnost da iskoristi svoju statutarnu obavezu, da poisključuje takve ljude iz stranke, koji se bave takvim mućkama. Barem ako ništa drugo, neka g. Tadić ostane do kraja dostojanstven i ne dozvoli da se ovakve stvari dešavaju dok je on na čelu DS-a, a njihovi ljudi koji će glasati na tim izborima, neka se debelo zamisle ''u kom pravcu zabacuju vesla''.

nesa

pre 11 godina

E bas me boli uvo za njih,ali licno,voleo bih da pobedi Djilas. On trazi rezultate,a Tadiceve smo videli i da bog da nikad vise ne odlucuje ničemu.

Svejedno je

pre 11 godina

Svejedno je ko je jači, obojica su potrebna za rešavanje problema. Ne zatvarajte d***** vrata, moraćete i sutra da se pogledate u oči.

milan

pre 11 godina

Podkrala ti se Jesicu jedna greska ali tako da si ustvari obelodanio da nije samo Tadic kriv. Trenera menjaju i onda kada tim nije funkcionisao i zato to nemoze biti samo greska trenera Tadica. Ti naprimer si uvek bio u DS opozicija zato sto si se osecao jakim zahvaljujuci tvojim uspesima u Indjiji ali greska ti je bila sto si te tvoje stavove uvek publicirao i iznosio direktno pred javnost sto i pored sve demokratije nije za spoljno stanje partije dobro. Svaka cast Djilasu ali ovde se neradi o njemu i Tadicu samo niti o tebi nego o biracima DS-a i onima koji polazu nadu u stvarni napredak Srbije na putu svog boljitka, necu da kazem prem EU da je to bitno ali ne bezuslovno.

A da probamo mi

pre 11 godina

Jadna propaganda, stid za sve medije koji je prenose.

Vise se prica protekla tri meseca o izborima unutar stranke koja vise nije na vlasti, sve u nadi da ce uspeti da ponove uspeh koji su naprednjaci napravili odvajanjem od radikala.
Toboze, postoje one "lose" demokrate koje su kocile i one "dobre" koje ne prave budale od sebe u javnosti i koje kad se odvoje, e tad ce iEU i bolji zivot i sve.

A 12 godina surovali. Prodajte maglu negde drugo.

Staske

pre 11 godina

Ako pobedi Đilas, pitam se kakva će to opoziciona partija biti, kada njen lider s obe ruke čvrsto drži fotelju gradonačelnika i samo kliče: "Mi smo tim, mi smo ekipa!!!"
Ako pobedi Đilas, kako će pogledati Tadiću u oči, nakon što ga je ovaj postavio za direktora Narodne kancelarije, ministra bez portfelja i na kraju gradonačelnika Beograda.
Bez Tadića, Đilas nikada ništa od toga ne bi bio!

Mislite o tome!

mirko

pre 11 godina

ma ovi su slabi,ima jacih,Chuck Norris,Ekrem Jevric,Mile Kitic,Roki,Rambo,Terminator......cak i pokojni Bruce Lee je bio jaci od ove dvojice :)
Oni pripadaju drugoj opciji, a jači od njih je Aleksandar Vučić, čovek dva puta dnevno izjavljuje da se nikog ne boji, jednom je pomenuo i sv. Petra.

electric_mojo

pre 11 godina

Nadam se da ce Djilas pobediti, to ce biti siguran nacin da ova DS propadne!
Ovoj zemlji su potrebne ciste i nekompromitovane snage, a DS to odavno nije.

Lajavica

pre 11 godina

Ovi rade u korist sopstvene štete. Ako nastave ovako, cenzus će stvarno biti misaona imenica za njih.

Iz svake njihove međusobne optužbe procuri i poneko priznanje da su pljačkali, otimali i Srbiju pretvorili u svoju privatnu firmu. I sada, posle svega, njima je jedini problem zašto su izgubili na izborima. Srbija ih ne interesuje.

Ovim pokazuju da im je i dok su bili na vlasti, Srbija bila ''deveta rupa''.
Zato više nisu na vlasti.

Mister Oliver Oliver

pre 11 godina

Dulica za predsednika.On je najsposobniji.Najbolje zna sa parama.Takav nam covek treba.Neko ko ne misli samo na sebe vec i na svoju najblizu rodbinu,zenu,oca,brata strica,djokovic famili biznis i ostale sportiste.On je pravi izbor,tadic zeli samo moc,djilas samo pare pa makar vam napravio jos mostova bez polozenog racuna i makar vas sve premlatio po pokretnim stanicama teskog zagadjenja prirode i neudobnog tehnicki neispravnog neklimatizovanog prevoza zarad par dinara.Doduse kako ovo pisem necu da nastavljam jer bi se lako uverio u djilasa kao pravi izbor i smetnu dulica kao prvi draft.Dakle dulic no1.Mister Oliver je najjaci lik iz ovog stripa

crni domino

pre 11 godina

Konacno jedna dobra vest!
Nego, pozurite sa time, zar ne vidite da je oko vas jad i politicka beda, kojoj je svakako doprineo taj sto bi da i dalje vlada!
Malo me zacudjuje sto niste za Zivkovica jer verujem da bi on umeo i mogao da se nosi sa ovom i ovakvom vlascu!
PS: Angazujte Zarka Koraca u savet stranke jer je to izuzetno pametna licnost cije savete treba realizovati! Makar mu platili!

zvonko

pre 11 godina

ovo mi sve više liči na američki sistem kandidovanja za vođenje državne administracije. Ko zna, možda to i nije loše. Pobedi u svojoj stranci, pa se onda kandiduj za državni vrh

bogdan

pre 11 godina

Tadiću kreni na neki kurs borilačkih veština ,jer tamo možda malo usade u tebe neko realno samopoudanje , nauče te časti , hrabrosti ,poštenju,.. Najbolji savet gde na takav kurs daće ti ovi sa vlasti ,koje si nam nakačio na vrat . Mada se meni čini da si na taj kurs već krenuo ,Radio Fokus ?

TINS

pre 11 godina

''@Sima - Ima Tadic cobana Sutanovca i "postenjacinu" Dusana Petrovica - ljude koji mu vode kampanju. Imao i Trivanku - zbog koje je DS izgubio dosta glasova. Ima Tadic Sapera i Krstica koji su mu govorili da je najbolji i najlepsi...
Vreme je za druge ljude...''
To reče matematički poračunati profesor.. pa ako je Ješić pormena, ako je Dulić promena, ako je Đelić promena... onda hvala lepo na tim promenama moj Profo

beep

pre 11 godina

ma ovi su slabi,ima jacih,Chuck Norris,Ekrem Jevric,Mile Kitic,Roki,Rambo,Terminator......cak i pokojni Bruce Lee je bio jaci od ove dvojice :)

Velja

pre 11 godina

Šapić, Ješić....sve izvorne demokrate. Mišković baš rešio da dobije stranku. Samo ne računa da ima dosta nas koji volimo DS pa ćemo im malo pokvariti planove.

anticenzura

pre 11 godina

Ako Jesic i Djelic kazu da je bilo 120 mora da je tako :)...inace bilo je 100 odbora,pri cemu je 20 onih koji podrzavaju Borisa,ali su bili tamo.
Inace nebitno je koga ce Vojvodjanski odbori podrzati,jer Pajtic ce i u slucaju poraza Djilasa biti potpredsednik. I nema djilas podrsku bas toliku u Vojvodini,jer i tamosnji delegati znaju da njegova pobeda znaci beogradizaciju DS,koji ionako postoji samo na severu i u Bg.

DS_NS

pre 11 godina

@Sima - Ima Tadic cobana Sutanovca i "postenjacinu" Dusana Petrovica - ljude koji mu vode kampanju. Imao i Trivanku - zbog koje je DS izgubio dosta glasova. Ima Tadic Sapera i Krstica koji su mu govorili da je najbolji i najlepsi...
Vreme je za druge ljude...

Dejan Hamburg

pre 11 godina

Zbog Pajtica, Jesica i njihovih autonomasa prvi put nisam glasao za DS niti ce mi pasti na pamet da glasam ikad vise za DS dok god su oni na njenom celu.
Djilas je svestan da bez podrske pokrajinskog odbora DS-a nece moci doci na celo DS-a ali sa druge strane izgubice glasove u centralnoj Srbiji.
Tadiceva najveca greska je sto je izabrao ovakve saradnike i sto je bio isuvise popustljiv, neodlucan i mlak u vodjenju politike.

savko

pre 11 godina

mi clanovi u vojvodini smo za boris tadica - uostalom pobedio je u vojvodini ubedljivo, ko daje pravo pajticu i jesicu da prekroje volju vojvodjana - treba nase clanstvo u pokrajini da se pobuni i organizuje proteste pre sedistem u novom sadu - jer se u stranci ne postuje volja sirokog clanstva

Djole EKV

pre 11 godina

Djilas,Jesic,Pajtic Sapic...jadno, ali stvarno.Mozete vi dobiti Tadica jer imate vise para ali pobediti na izborima to nikada.Vi imate samo Beograd i Vojvodinu ali ostatak srbije mnogo vise voli Tadica.

Sanja

pre 11 godina

Požurite sa izborima pa da oteramo ove SNS-ovce sa vlasti bilo ko da pobedi.Ako DS to ne uradi teško Srbiji.I kod vas nije bilo zlato ali ovi su prava katastrofa.
(Obad, 1. oktobar 2012 00:32)
Da mi je tvoje pameti da se malo odmorim...

Marko

pre 11 godina

Ljudi, da nesto razjasnimo, Borisa je podrzalo preko 60 odbora a Djilasa za sada zvanično samo jedan. Ja stvarno ne znam sta treba da se dogodi pa da nasi mediji prenesu informaciju onakvu kakva zaista jeste. Demokratska stranka je uz Borisa a uz Djilasa su Balsa student, Gangula, Vesić, Djelić, Dulic, Markovic. Ajde molim vas krenite da prenosite ono sto odgovara istini!

Miki BG

pre 11 godina

Djilas je finansijski jači, ali neuporedivo slabiji od Tadića kao političar. Biće zanimljivo da kroz izbore u DS saznamo koliko su tajkuni ovladali političkim strankama, a bogami i Srbijom. Izgleda opasno su zavladali, DS nije na vreme to presekla. Tadić je počeo nešto da radi, ali nije završio posao, pa mu se srpski tajkuni sada svete i žele da pošalju u političku penziju. Ako se to dogodi, biće to veliki poraz za dalji razvoj demokratije u Srbiji. Inače, ne treba verovati izjavama ljudi iz Djilasovog izbornog štaba, jer bi najnormalnije bilo da delegati samostalno odlučuju, a ne da glasaju po naredbi. Zato će biti vrlo važno da li će izbori proteći u fer i demokratskoj atmosferi ili pod pritiscima i ucenama delegata.

Iznevereni Demokrata

pre 11 godina

Žalosno je, tužno, vrlo štetno i opasno da se u rešavanje takvog značajnog pitanja, kao što je izbor prvog čoveka jedne od vodećih stranaka u Srbiji, unosi tolika količina neosnovanog navijanja, simpatija, pristrasnosti, neprincipijelnosti, nekorektnosti, potcenjivanja, omalovažavanja, pa i vređanja, dok PRAVI ARGUMENTI ostaju po strani. NEDOSTOJNO i partije i njenih članova koji plediraju da ponovo postanu VODEĆI.
Preovlađuje ponašanje u stilu navijača Zvezde i Partizana u čijim odnosima ne postoje PRAVILA i KRITERIJUMI – SVE je dozvoljeno. Ali to je NJIHOVA zabava.
Međutim, politika NIJE ZABAVA. Od nje zavisimo i MI i NAŠA DECA i njihova BUDUĆNOST. Zato u politici ne bi smelo da bude onog, napred nabrojanog.
Demokrate se moraju prizvati pameti. Spustiti se sa VISINA na koje su se NEOPEAVDANO popeli. REALNO i OBJEKTIVNO sagledati situaciju, OCENITI i PROCENITI stanje. NE ZABORAVITI da DS ima još puno obrazovanih, stručnih i sposobnih kadrova i da dva istaknuta kandidata nisu JEDINO rešenje.
Za novim rukovodstvom NE BI smelo da se VUKU IKAKVI REPOVI, jer to je jedini način da se POVRATI IZGUBLJENO POVERENJE.

Gale

pre 11 godina

Demokratska stranka je elitisticka, tajkunska stranka koja ne brine o potrebama obicnih ljudi.Svi znamo kako nam je bilo sa njima i do cega su nas doveli. Sa Djilasom taj tajkunska i elitisticka osobina DS-a ce se samo povecati.

Sima

pre 11 godina

Има ли Тадић те приватне компаније о којима се за Ђиласа прича...нема.Има ли Ђилас у кампањи бившег министра о којем се толико прича у вези малверзација са акцијама (Дулић)има.Има ли Ђилас одговорност јер је био потпредседник странке има.Има ли зато Тадић прилику да поново буде председник...свакако има.Пре свега јер се није јавно хвалио као Ђилас да је го до појаса био вођа навијачке групе већ је утакмице посматрао као господин.Е ту и јесте разлика.Једино је за Тадића проблем новац за кампању, који Ђилас може усмерити са разних страна јер га има.Ђилас је вероватно и директорима државних предузећа из ДС сугерирао да њихове фирме сарађују са његовим приватним компанијама и зато и има овакву кампању.Тадић такве фирме нема, његова фирма је ДС и зато треба да буде председник али и да пажљиво бира своје потпредседнике(Шутановац и куповина станова на Врачару , Дулић афера са плаћањем тениског турнира и коначно Ђилас који се прави да није са њим седео за столом председништва а има компаније попут verovatno Ovation advertising (која послује са свим значајним државним компанијама ).Тадић је господин баш као и ДС са којом се тако треба и опходити.А фирме и бизнис нека иду својим токовима ван политике.Ако би политика бизниса преовладала било би то исто оно што је и Милошевић радио са својим директорима против чега су се и Тадић и Ђилас борили (или изгледа само Тадић).Политика са програмом за будућност државе ипак више стоји ДС-у или би клинци који воле новац ипак у Ђиласову фирму?

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Ako je za vreme vladavine ovih "vizionara" nestalo petnaestak milijardi evra, onda su "jaki" obadvojica. Vidite kako je tesko procesuirati ocite lopovluke, koji su pretoceni u zakon tako da je Srbija jedna od retkih drzava kojima je kriminal, i to onaj najvisi, privredni, ozakonjen. Zar neko, posle svega, moze da posumnja u njihovu snagu?

Dilajla

pre 11 godina

Ovo je smešno!Pa svaki dan se prepucavate preko novina,postali ste kao Seka Aleksić,JK i ostale gospođe..Izvinjavam se pomenutim!

glog

pre 11 godina

Dva celnika "organizacije" koja je sistemski ocerupala ovu zemlju? Kojim zivotom sada zivim u njihovoj zaostavstini tako me i interesuju i oni i njihovi odbori i njihovi izbori. Ne verujem u vampire.

ana andjelka

pre 11 godina

Pristalice Djilasa, molim vas da mi neko objasni sta je to toliko dobro Djilas uradio za Beograd ili Srbiju. Cime je on to zaduzio Beogradjane a i vas koji mu pisete hvalospeve?
Potrosio je milione evra (nasih a ne njegovih para koje ce mo mi i nasa deca vracati) za izgradju mosta i uveo bus-plus sa sumnjivim tenderima.(koliko je tu bilo korupcije to ce se tek cuti ), posekao platane...
Umesto trosenja para u te svrhe a i svoje reklamne bilborde ,davanje zelenog svetla za trosenje (iz nasih fondova )za akcije ocistimo Beograd, sponzorisanje Djokovica( koji ima vise para nego nas penzijski fond),... moglo se uloziti u neku proizvodnju , pomagati maloj privredi,otvarati bar neka radna mesta.
Posao se ovde gubi preko noci a posle se trazi godinama!
A sto se tice Tadica sve je jasno-- on je umesto bus-plus-a uveo mrak u Srbiju.
Obojica su zasluzna sto nam je zemlja u ovakvom stanju-- Unistena ne samo za nas nego i za nasu decu a i decu nase dece . Zbog svega toga umesto hvalospeva i davanja podrske jednom ili drugom trebalo bi da se insistira na ciscenju stranke, krivicnim postupcima za one koji su krsili zakon i bili umesani u razne afere i kriminalne radnje...pa da nikom vise nikad ne padne na pamet da se tako ponasa i zloupotrebljava vlast!
Mi napadamo jedne druge kroz ove komentare , delimo se na vece i manje Beogradjane, na gradjane i provincijalce umesto da trazimo odgovornost od onih koji su nas doveli u ovo stanje.

Boza Bogdanovic

pre 11 godina

Zlonamerni bi da raskomadaju DS da vise nikada ne vaskrsne, a dobronamerni preporucuju lecenje. Novi vic kruzi Srbijom: "Tito je na vreme uklonio svog Djilasa, a Tadic nije." Jos 1992. bio sam potpreds. OO DS u Boru, dok nisam presao u DC. Siguran sam da su bar 80% bivsih i sadasnjih rukovodioca DS udbasi, koji su na vreme ubaceni u DS da zamajavaju narod dok komunisti ne pokupe kajmak. U vreme onog cuvenog TV-dvoboja 2006. godine, u kome su Djilas i Ceda Jovanovic ismejali Milosevica divio sam im se. U sledecih nekoliko dana shvatio sam da bi ih Mirini udbasi ubili ili bar prebili i osakatili, da scenario nije bio dogovoren. Ja sam to jos tada shvatio, a najvazniji pokojni i zivi DS-ovi lideri ni do sada?! Iz gluposti, ili sto im to odgovara.
Posle kraha DS na Izborima vratili smo se u Cetvrti oktobar. Posle Tita, Tito! Posle Milosevica, Milosevic! Posle Seselja, Seselj! Mnogi likuju zbog toga, a nama pravim DOS-ovcima u dusi, je do plakanja. Oni sto likuju, nikako da shvate da Srbija nema opstanka bez prave opozicije, koja ce kontrolisati osione politicare na vlasti. Posledice su ekonomska propast Srbije, strajkovi i nemiri, opasnost od razbijanja Srbije na omanji Pasaluk. Budimo posteni i realni. Zasto bi Madjari, Albanci, Vlasi, Bugari, Hrvati i muslimani zeleli da opstanu u visoko kriminalizovanoj ekonomski propaloj banana-drzavi Srbiji, kada se ocigledno vidi da je stanje u drzavama maticama mnogo bolje.
Neka nam je Bog na pomoci.
Boza Bogdanovic, Bor

Dušan

pre 11 godina

Šta to kvalifikuje Ružicu Djindjic za mogućeg potpredsedničkog kandidata? Izdala je Zoranovu politiku a sad izdaje i svog zaštitnika Tadića. Frapantan primer oportunizma!

klik

pre 11 godina

Da ne ulazim u to ko je 'jači', jer bez neposrednih izbora ishod će samo biti posledica lobiranja - bilo bi mi drago da gospođa Ružica Đinđić ostane po strani. Potezanje imena dr Zorana Đinđića zarad unutar-stranačke borbe i pokušaj da se izvuče sitan ćar preko njegove supruge je dokaz koliko se demokratska stranka udaljila od onoga za šta se borio (i život za to dao) Zoran.

ja

pre 11 godina

Pa zar nije bila prica da ceo Bgd podrzava Djilasa i njegovog vaterpolistu. Koliko vidim sada je vec 5 odbora otislo na Tadicevu stranu medju kojima je i najveci novobeogradski. Do 10. novembra bice egal u glavnom gradu i onda sledi Tadiceva pobeda i odlazak menadzera i plivaca iz stranke.

sheldon kuper

pre 11 godina

Tadić je treba da izgubi a Đilas da pobedi (ali na neposrednim izborima), pomirenje sa SPSom je koštalo stranku previše, kriminal i stranački oligarsi po oo su se osilili stvarajući svoja preduzeća,isplivavaju ljudi koji nisu zaslužili svoja mesta, autokratija će da se nastavi i pasivizacija će biti malo veća nego što se misli..A to je zato što niko od njih dvojce ne nudi ili još nismo čuli kakav DS treba da bude u budućnosti i to ne deklarativno...

svetlanast.

pre 11 godina

kad bi bilo moguce SPOJITI borisa tadica i dragana djilasa, i tako dobijeni predsednik DS bio bi - los.

boris tadic je izabrao pogresne saradnike /valjda bar sad to vidi/, nije vodio racuna o DS-u, obesmislio je institucije /"u sve se mesao"/, nije smenjivao nestrucne, nesposobne i lopove, umesto da osluskuje glas naroda, osluskivao je glasove iz "belog sveta", nije reagovao na katastrofalnu reformu pravosudja, sto je omogucilo opstu propast u srbiji...

dragan djilas bi i definitivno od DS-a napravio "zuto preduzece",
"izgradio" je je preskup most, maltretirao beogradjane bus-plusom, posekao platane u bulevaru, odnos prema romima i LGBT populaciji, za njega su uglavnom oni koji su se, kao i on u politici i od politike obogatili, ako je od 55% biraca za njega i DS u beogradu glasalo 36% - to i nije neka ubedljiva pobeda...

za DS bi najbolje resenje bio neko treci.
posto DS stvarno nije "nacionalna institucija", srbiji je skoro svejedno.

vlada-so

pre 11 godina

stranka će se svakako podeliti ulog je veliki,naravno i preko milion potencijalnih birača.đilasu vetar u leđa daje aktuelna vlast i njeni sponzori,dok tadić računa na lojalnost članstva koje je na njegovoj strani.biće neizvesno no deobe su neminovne i ko god da pobedi neće moći prevući svo članstvo na svoju stranu.đilas ako pobedi biće potencijalni manjinski partner vučiću,tadić ako pobedi trebaće mu par godina da regeneriše partiju.vučić može da otvori šampanjac,miran je u narednih par godina uprkos rapidnom padu standarda.
p.s.voleo bi da od oba kandidata umesto međusobnog prepucavanja čujem kako će se boriti protiv nove vlasti i njihovih mentora.

TINS

pre 11 godina

''Do sada nije postojala demokratičnost u vodjenju politike DS-a jer se odluke nisu donosile u stranačkim organima već "u privatnim okvirima" koji nemaju veze sa strankom''
To reče čovek član Pokrajinskog odbora kome nije palo na pamet da odluku o pordršci delelgatskom sistemu dovede u pitanje iako je to nedemokratski način odlučivanja a osim toga ta odluka je doneta i podržana od strane predstavnika Pokrajinskog odbora bez trunke interakcije sa članstvom. Vrhunsko licemerje jednog talentovanog menađera manipulatora.

Nebojsa

pre 11 godina

Dolazak Djilasa na celo DS-a znacio bi definitivnu podelu stranke na vojvodjanski deo i na ostatak (obratite paznju na aktivnosti i izjave Gorana Jesica u poslednjih nekoliko meseci). Da li je to ono sto zelimo?

Mića iz Jagodine

pre 11 godina

Bez obzira ko pobedi za predsednika DS,stranka se cepa na dva dela.DS dugo neće imati ovakav politički uticaj koji sada ima.Ja sam lično za Djilasa,jer je Tadić dva puta prevario nas reformski opredeljene birače,zato treći put nisam ga glasao.U budćnosti je velika nepoznanica ko će u Srbiji imati veći politički uticaj,Djilas ili Tadić.

konsiljere

pre 11 godina

Sto se tice stranackih lidera i apartcika u samoj stranci ,jaci je Djilas a sto se tice demokratskih glasaca iz naroda, popularniji je i to ubedljivo Tadic.Ali posto se demokratska stranka pravi prema uticaju pojedinacnih snaga u stranci a i interesa a po sistemu sama sebi dovoljna,bojim se da ce oni jos dugo traziti pravog lidera.Za sada jedino Boris Tadic ali sa ogradom iskljucivog rada u stranci a ne u drzavnim organima,jer je vec dosta bio i to na vise visokih funkcija i Vuk Jeremic koji se nametnuo svojim diplomatskim radom i upornoscu.On je uspeo da pokaze kako se radi za drzavu i ako su pokusavali a i danas pokusavaju da ga ospore ali ga to upravo cini jos jacim kod naroda.Inace bez generalnog prociscenja u stranci,demokrate ce dugo tavoriti na politickoj sceni.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Ovo mi sve više liči na izbor vođe demokrata u SAD, da li se mi ovo polako navikavamo na neki novi način političkog života? Da li je sve ovo marketing stranke i zamajavanje naroda?

vasa

pre 11 godina

Djilas je dobio lokal, jer je imao Tadića u kampanji, ovaj drugi je zamalo izgubio, zato što nije imao Djilasa u drugom krugu. Sada se vidi i zašto. Kako stvari stoje DS teži da bude stranka bez odgovornosti, nego stranka koja će davati podršku, kao što rade sps i g17. Moj glas takvoj stranci neće ići.

SNS trlja ruke

pre 11 godina

Onako dobar govornik i onako prijatnog izgleda, Djilo kao predsednik, ce svesti najacu stranku na nivo SPS-a po broju biraca.

stix

pre 11 godina

Mogao bi misje Djiki da skupi m... i izadje i kaze nesto protiv Tadica ako sme da ga pogleda u oci. A ne da salje ove lesinare i preletace zeljne novih fotelja ala Jesic, Djelic, Vesic i ostala bagra i kompanija. Sve se pravi fin a blate ga po novinama svaki dan. Niski udarci, niski udarci...

dragan ilic

pre 11 godina

Zivkovic je najaci. Bilo ko da pobedi od ove dve ... smatrajte da DS vise ne postoji da ostaju samo SPS i SNS kao ozbiljne politicke stranke.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Spasavajte svoje pozicije inače će vas aktuelna vlast zgaziti kao mrave. Ovu poruku upućujem uvlakačima iz DS
koji su krenuli u zagrljaj Dačići i Vučiću zbog sopstvene kože i to svako iz sopstvenog razloga. Djilas,Pajtić,Djelić,
Dulić,Ješić stvari postavljaju matematički za ličnu korist a ostali koji se kao neštro pitaju nasedaju tajkunizovanim
i zaglibljenim u blato dosdašnjim gazdama uz podršku aktuelne vlasti koja je spremna da im do granice pomogne
a kasnije ih eliminiše iz politike. Znači sve je jasno demokrate sami sebe uništavaju kao stranku.

Obad

pre 11 godina

Požurite sa izborima pa da oteramo ove SNS-ovce sa vlasti bilo ko da pobedi.Ako DS to ne uradi teško Srbiji.I kod vas nije bilo zlato ali ovi su prava katastrofa.

Dragan

pre 11 godina

"u centralu DS stigla je podrška 60 odbora za Tadića, dok su Đilasa kandidovala dva odbora" ali se zna da većina odbora podržava Đilasa?????!!!!!
Ne zaboravite da Đilas kontroliše medije, za mene je merodavno ono što je zvanično, a ne "ono što se zna"!
Kakav manipulator, opasan čovek!

Pantagruel

pre 11 godina

Завршиће се на исти начин као у случају Мићуновића и Ђинђића. То се зна већ месецима.

Dragan

pre 11 godina

"u centralu DS stigla je podrška 60 odbora za Tadića, dok su Đilasa kandidovala dva odbora" ali se zna da većina odbora podržava Đilasa?????!!!!!
Ne zaboravite da Đilas kontroliše medije, za mene je merodavno ono što je zvanično, a ne "ono što se zna"!
Kakav manipulator, opasan čovek!

Dušan

pre 11 godina

Šta to kvalifikuje Ružicu Djindjic za mogućeg potpredsedničkog kandidata? Izdala je Zoranovu politiku a sad izdaje i svog zaštitnika Tadića. Frapantan primer oportunizma!

Sima

pre 11 godina

Има ли Тадић те приватне компаније о којима се за Ђиласа прича...нема.Има ли Ђилас у кампањи бившег министра о којем се толико прича у вези малверзација са акцијама (Дулић)има.Има ли Ђилас одговорност јер је био потпредседник странке има.Има ли зато Тадић прилику да поново буде председник...свакако има.Пре свега јер се није јавно хвалио као Ђилас да је го до појаса био вођа навијачке групе већ је утакмице посматрао као господин.Е ту и јесте разлика.Једино је за Тадића проблем новац за кампању, који Ђилас може усмерити са разних страна јер га има.Ђилас је вероватно и директорима државних предузећа из ДС сугерирао да њихове фирме сарађују са његовим приватним компанијама и зато и има овакву кампању.Тадић такве фирме нема, његова фирма је ДС и зато треба да буде председник али и да пажљиво бира своје потпредседнике(Шутановац и куповина станова на Врачару , Дулић афера са плаћањем тениског турнира и коначно Ђилас који се прави да није са њим седео за столом председништва а има компаније попут verovatno Ovation advertising (која послује са свим значајним државним компанијама ).Тадић је господин баш као и ДС са којом се тако треба и опходити.А фирме и бизнис нека иду својим токовима ван политике.Ако би политика бизниса преовладала било би то исто оно што је и Милошевић радио са својим директорима против чега су се и Тадић и Ђилас борили (или изгледа само Тадић).Политика са програмом за будућност државе ипак више стоји ДС-у или би клинци који воле новац ипак у Ђиласову фирму?

stix

pre 11 godina

Mogao bi misje Djiki da skupi m... i izadje i kaze nesto protiv Tadica ako sme da ga pogleda u oci. A ne da salje ove lesinare i preletace zeljne novih fotelja ala Jesic, Djelic, Vesic i ostala bagra i kompanija. Sve se pravi fin a blate ga po novinama svaki dan. Niski udarci, niski udarci...

Obad

pre 11 godina

Požurite sa izborima pa da oteramo ove SNS-ovce sa vlasti bilo ko da pobedi.Ako DS to ne uradi teško Srbiji.I kod vas nije bilo zlato ali ovi su prava katastrofa.

Marko

pre 11 godina

Ljudi, da nesto razjasnimo, Borisa je podrzalo preko 60 odbora a Djilasa za sada zvanično samo jedan. Ja stvarno ne znam sta treba da se dogodi pa da nasi mediji prenesu informaciju onakvu kakva zaista jeste. Demokratska stranka je uz Borisa a uz Djilasa su Balsa student, Gangula, Vesić, Djelić, Dulic, Markovic. Ajde molim vas krenite da prenosite ono sto odgovara istini!

Djole EKV

pre 11 godina

Djilas,Jesic,Pajtic Sapic...jadno, ali stvarno.Mozete vi dobiti Tadica jer imate vise para ali pobediti na izborima to nikada.Vi imate samo Beograd i Vojvodinu ali ostatak srbije mnogo vise voli Tadica.

savko

pre 11 godina

mi clanovi u vojvodini smo za boris tadica - uostalom pobedio je u vojvodini ubedljivo, ko daje pravo pajticu i jesicu da prekroje volju vojvodjana - treba nase clanstvo u pokrajini da se pobuni i organizuje proteste pre sedistem u novom sadu - jer se u stranci ne postuje volja sirokog clanstva

Velja

pre 11 godina

Šapić, Ješić....sve izvorne demokrate. Mišković baš rešio da dobije stranku. Samo ne računa da ima dosta nas koji volimo DS pa ćemo im malo pokvariti planove.

ja

pre 11 godina

Pa zar nije bila prica da ceo Bgd podrzava Djilasa i njegovog vaterpolistu. Koliko vidim sada je vec 5 odbora otislo na Tadicevu stranu medju kojima je i najveci novobeogradski. Do 10. novembra bice egal u glavnom gradu i onda sledi Tadiceva pobeda i odlazak menadzera i plivaca iz stranke.

Gale

pre 11 godina

Demokratska stranka je elitisticka, tajkunska stranka koja ne brine o potrebama obicnih ljudi.Svi znamo kako nam je bilo sa njima i do cega su nas doveli. Sa Djilasom taj tajkunska i elitisticka osobina DS-a ce se samo povecati.

ana andjelka

pre 11 godina

Pristalice Djilasa, molim vas da mi neko objasni sta je to toliko dobro Djilas uradio za Beograd ili Srbiju. Cime je on to zaduzio Beogradjane a i vas koji mu pisete hvalospeve?
Potrosio je milione evra (nasih a ne njegovih para koje ce mo mi i nasa deca vracati) za izgradju mosta i uveo bus-plus sa sumnjivim tenderima.(koliko je tu bilo korupcije to ce se tek cuti ), posekao platane...
Umesto trosenja para u te svrhe a i svoje reklamne bilborde ,davanje zelenog svetla za trosenje (iz nasih fondova )za akcije ocistimo Beograd, sponzorisanje Djokovica( koji ima vise para nego nas penzijski fond),... moglo se uloziti u neku proizvodnju , pomagati maloj privredi,otvarati bar neka radna mesta.
Posao se ovde gubi preko noci a posle se trazi godinama!
A sto se tice Tadica sve je jasno-- on je umesto bus-plus-a uveo mrak u Srbiju.
Obojica su zasluzna sto nam je zemlja u ovakvom stanju-- Unistena ne samo za nas nego i za nasu decu a i decu nase dece . Zbog svega toga umesto hvalospeva i davanja podrske jednom ili drugom trebalo bi da se insistira na ciscenju stranke, krivicnim postupcima za one koji su krsili zakon i bili umesani u razne afere i kriminalne radnje...pa da nikom vise nikad ne padne na pamet da se tako ponasa i zloupotrebljava vlast!
Mi napadamo jedne druge kroz ove komentare , delimo se na vece i manje Beogradjane, na gradjane i provincijalce umesto da trazimo odgovornost od onih koji su nas doveli u ovo stanje.

Mister Oliver Oliver

pre 11 godina

Dulica za predsednika.On je najsposobniji.Najbolje zna sa parama.Takav nam covek treba.Neko ko ne misli samo na sebe vec i na svoju najblizu rodbinu,zenu,oca,brata strica,djokovic famili biznis i ostale sportiste.On je pravi izbor,tadic zeli samo moc,djilas samo pare pa makar vam napravio jos mostova bez polozenog racuna i makar vas sve premlatio po pokretnim stanicama teskog zagadjenja prirode i neudobnog tehnicki neispravnog neklimatizovanog prevoza zarad par dinara.Doduse kako ovo pisem necu da nastavljam jer bi se lako uverio u djilasa kao pravi izbor i smetnu dulica kao prvi draft.Dakle dulic no1.Mister Oliver je najjaci lik iz ovog stripa

SNS trlja ruke

pre 11 godina

Onako dobar govornik i onako prijatnog izgleda, Djilo kao predsednik, ce svesti najacu stranku na nivo SPS-a po broju biraca.

TINS

pre 11 godina

''@Sima - Ima Tadic cobana Sutanovca i "postenjacinu" Dusana Petrovica - ljude koji mu vode kampanju. Imao i Trivanku - zbog koje je DS izgubio dosta glasova. Ima Tadic Sapera i Krstica koji su mu govorili da je najbolji i najlepsi...
Vreme je za druge ljude...''
To reče matematički poračunati profesor.. pa ako je Ješić pormena, ako je Dulić promena, ako je Đelić promena... onda hvala lepo na tim promenama moj Profo

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Spasavajte svoje pozicije inače će vas aktuelna vlast zgaziti kao mrave. Ovu poruku upućujem uvlakačima iz DS
koji su krenuli u zagrljaj Dačići i Vučiću zbog sopstvene kože i to svako iz sopstvenog razloga. Djilas,Pajtić,Djelić,
Dulić,Ješić stvari postavljaju matematički za ličnu korist a ostali koji se kao neštro pitaju nasedaju tajkunizovanim
i zaglibljenim u blato dosdašnjim gazdama uz podršku aktuelne vlasti koja je spremna da im do granice pomogne
a kasnije ih eliminiše iz politike. Znači sve je jasno demokrate sami sebe uništavaju kao stranku.

TINS

pre 11 godina

''Do sada nije postojala demokratičnost u vodjenju politike DS-a jer se odluke nisu donosile u stranačkim organima već "u privatnim okvirima" koji nemaju veze sa strankom''
To reče čovek član Pokrajinskog odbora kome nije palo na pamet da odluku o pordršci delelgatskom sistemu dovede u pitanje iako je to nedemokratski način odlučivanja a osim toga ta odluka je doneta i podržana od strane predstavnika Pokrajinskog odbora bez trunke interakcije sa članstvom. Vrhunsko licemerje jednog talentovanog menađera manipulatora.

Nebojsa

pre 11 godina

Dolazak Djilasa na celo DS-a znacio bi definitivnu podelu stranke na vojvodjanski deo i na ostatak (obratite paznju na aktivnosti i izjave Gorana Jesica u poslednjih nekoliko meseci). Da li je to ono sto zelimo?

dragan ilic

pre 11 godina

Zivkovic je najaci. Bilo ko da pobedi od ove dve ... smatrajte da DS vise ne postoji da ostaju samo SPS i SNS kao ozbiljne politicke stranke.

klik

pre 11 godina

Da ne ulazim u to ko je 'jači', jer bez neposrednih izbora ishod će samo biti posledica lobiranja - bilo bi mi drago da gospođa Ružica Đinđić ostane po strani. Potezanje imena dr Zorana Đinđića zarad unutar-stranačke borbe i pokušaj da se izvuče sitan ćar preko njegove supruge je dokaz koliko se demokratska stranka udaljila od onoga za šta se borio (i život za to dao) Zoran.

anticenzura

pre 11 godina

Ako Jesic i Djelic kazu da je bilo 120 mora da je tako :)...inace bilo je 100 odbora,pri cemu je 20 onih koji podrzavaju Borisa,ali su bili tamo.
Inace nebitno je koga ce Vojvodjanski odbori podrzati,jer Pajtic ce i u slucaju poraza Djilasa biti potpredsednik. I nema djilas podrsku bas toliku u Vojvodini,jer i tamosnji delegati znaju da njegova pobeda znaci beogradizaciju DS,koji ionako postoji samo na severu i u Bg.

vlada-so

pre 11 godina

stranka će se svakako podeliti ulog je veliki,naravno i preko milion potencijalnih birača.đilasu vetar u leđa daje aktuelna vlast i njeni sponzori,dok tadić računa na lojalnost članstva koje je na njegovoj strani.biće neizvesno no deobe su neminovne i ko god da pobedi neće moći prevući svo članstvo na svoju stranu.đilas ako pobedi biće potencijalni manjinski partner vučiću,tadić ako pobedi trebaće mu par godina da regeneriše partiju.vučić može da otvori šampanjac,miran je u narednih par godina uprkos rapidnom padu standarda.
p.s.voleo bi da od oba kandidata umesto međusobnog prepucavanja čujem kako će se boriti protiv nove vlasti i njihovih mentora.

Miki BG

pre 11 godina

Djilas je finansijski jači, ali neuporedivo slabiji od Tadića kao političar. Biće zanimljivo da kroz izbore u DS saznamo koliko su tajkuni ovladali političkim strankama, a bogami i Srbijom. Izgleda opasno su zavladali, DS nije na vreme to presekla. Tadić je počeo nešto da radi, ali nije završio posao, pa mu se srpski tajkuni sada svete i žele da pošalju u političku penziju. Ako se to dogodi, biće to veliki poraz za dalji razvoj demokratije u Srbiji. Inače, ne treba verovati izjavama ljudi iz Djilasovog izbornog štaba, jer bi najnormalnije bilo da delegati samostalno odlučuju, a ne da glasaju po naredbi. Zato će biti vrlo važno da li će izbori proteći u fer i demokratskoj atmosferi ili pod pritiscima i ucenama delegata.

Dejan Hamburg

pre 11 godina

Zbog Pajtica, Jesica i njihovih autonomasa prvi put nisam glasao za DS niti ce mi pasti na pamet da glasam ikad vise za DS dok god su oni na njenom celu.
Djilas je svestan da bez podrske pokrajinskog odbora DS-a nece moci doci na celo DS-a ali sa druge strane izgubice glasove u centralnoj Srbiji.
Tadiceva najveca greska je sto je izabrao ovakve saradnike i sto je bio isuvise popustljiv, neodlucan i mlak u vodjenju politike.

Sanja

pre 11 godina

Požurite sa izborima pa da oteramo ove SNS-ovce sa vlasti bilo ko da pobedi.Ako DS to ne uradi teško Srbiji.I kod vas nije bilo zlato ali ovi su prava katastrofa.
(Obad, 1. oktobar 2012 00:32)
Da mi je tvoje pameti da se malo odmorim...

vasa

pre 11 godina

Djilas je dobio lokal, jer je imao Tadića u kampanji, ovaj drugi je zamalo izgubio, zato što nije imao Djilasa u drugom krugu. Sada se vidi i zašto. Kako stvari stoje DS teži da bude stranka bez odgovornosti, nego stranka koja će davati podršku, kao što rade sps i g17. Moj glas takvoj stranci neće ići.

Boza Bogdanovic

pre 11 godina

Zlonamerni bi da raskomadaju DS da vise nikada ne vaskrsne, a dobronamerni preporucuju lecenje. Novi vic kruzi Srbijom: "Tito je na vreme uklonio svog Djilasa, a Tadic nije." Jos 1992. bio sam potpreds. OO DS u Boru, dok nisam presao u DC. Siguran sam da su bar 80% bivsih i sadasnjih rukovodioca DS udbasi, koji su na vreme ubaceni u DS da zamajavaju narod dok komunisti ne pokupe kajmak. U vreme onog cuvenog TV-dvoboja 2006. godine, u kome su Djilas i Ceda Jovanovic ismejali Milosevica divio sam im se. U sledecih nekoliko dana shvatio sam da bi ih Mirini udbasi ubili ili bar prebili i osakatili, da scenario nije bio dogovoren. Ja sam to jos tada shvatio, a najvazniji pokojni i zivi DS-ovi lideri ni do sada?! Iz gluposti, ili sto im to odgovara.
Posle kraha DS na Izborima vratili smo se u Cetvrti oktobar. Posle Tita, Tito! Posle Milosevica, Milosevic! Posle Seselja, Seselj! Mnogi likuju zbog toga, a nama pravim DOS-ovcima u dusi, je do plakanja. Oni sto likuju, nikako da shvate da Srbija nema opstanka bez prave opozicije, koja ce kontrolisati osione politicare na vlasti. Posledice su ekonomska propast Srbije, strajkovi i nemiri, opasnost od razbijanja Srbije na omanji Pasaluk. Budimo posteni i realni. Zasto bi Madjari, Albanci, Vlasi, Bugari, Hrvati i muslimani zeleli da opstanu u visoko kriminalizovanoj ekonomski propaloj banana-drzavi Srbiji, kada se ocigledno vidi da je stanje u drzavama maticama mnogo bolje.
Neka nam je Bog na pomoci.
Boza Bogdanovic, Bor

Staske

pre 11 godina

Ako pobedi Đilas, pitam se kakva će to opoziciona partija biti, kada njen lider s obe ruke čvrsto drži fotelju gradonačelnika i samo kliče: "Mi smo tim, mi smo ekipa!!!"
Ako pobedi Đilas, kako će pogledati Tadiću u oči, nakon što ga je ovaj postavio za direktora Narodne kancelarije, ministra bez portfelja i na kraju gradonačelnika Beograda.
Bez Tadića, Đilas nikada ništa od toga ne bi bio!

Mislite o tome!

Lajavica

pre 11 godina

Ovi rade u korist sopstvene štete. Ako nastave ovako, cenzus će stvarno biti misaona imenica za njih.

Iz svake njihove međusobne optužbe procuri i poneko priznanje da su pljačkali, otimali i Srbiju pretvorili u svoju privatnu firmu. I sada, posle svega, njima je jedini problem zašto su izgubili na izborima. Srbija ih ne interesuje.

Ovim pokazuju da im je i dok su bili na vlasti, Srbija bila ''deveta rupa''.
Zato više nisu na vlasti.

svetlanast.

pre 11 godina

kad bi bilo moguce SPOJITI borisa tadica i dragana djilasa, i tako dobijeni predsednik DS bio bi - los.

boris tadic je izabrao pogresne saradnike /valjda bar sad to vidi/, nije vodio racuna o DS-u, obesmislio je institucije /"u sve se mesao"/, nije smenjivao nestrucne, nesposobne i lopove, umesto da osluskuje glas naroda, osluskivao je glasove iz "belog sveta", nije reagovao na katastrofalnu reformu pravosudja, sto je omogucilo opstu propast u srbiji...

dragan djilas bi i definitivno od DS-a napravio "zuto preduzece",
"izgradio" je je preskup most, maltretirao beogradjane bus-plusom, posekao platane u bulevaru, odnos prema romima i LGBT populaciji, za njega su uglavnom oni koji su se, kao i on u politici i od politike obogatili, ako je od 55% biraca za njega i DS u beogradu glasalo 36% - to i nije neka ubedljiva pobeda...

za DS bi najbolje resenje bio neko treci.
posto DS stvarno nije "nacionalna institucija", srbiji je skoro svejedno.

Dilajla

pre 11 godina

Ovo je smešno!Pa svaki dan se prepucavate preko novina,postali ste kao Seka Aleksić,JK i ostale gospođe..Izvinjavam se pomenutim!

zvonko

pre 11 godina

ovo mi sve više liči na američki sistem kandidovanja za vođenje državne administracije. Ko zna, možda to i nije loše. Pobedi u svojoj stranci, pa se onda kandiduj za državni vrh

crni domino

pre 11 godina

Konacno jedna dobra vest!
Nego, pozurite sa time, zar ne vidite da je oko vas jad i politicka beda, kojoj je svakako doprineo taj sto bi da i dalje vlada!
Malo me zacudjuje sto niste za Zivkovica jer verujem da bi on umeo i mogao da se nosi sa ovom i ovakvom vlascu!
PS: Angazujte Zarka Koraca u savet stranke jer je to izuzetno pametna licnost cije savete treba realizovati! Makar mu platili!

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Ovo mi sve više liči na izbor vođe demokrata u SAD, da li se mi ovo polako navikavamo na neki novi način političkog života? Da li je sve ovo marketing stranke i zamajavanje naroda?

glog

pre 11 godina

Dva celnika "organizacije" koja je sistemski ocerupala ovu zemlju? Kojim zivotom sada zivim u njihovoj zaostavstini tako me i interesuju i oni i njihovi odbori i njihovi izbori. Ne verujem u vampire.

Pantagruel

pre 11 godina

Завршиће се на исти начин као у случају Мићуновића и Ђинђића. То се зна већ месецима.

mirko

pre 11 godina

ma ovi su slabi,ima jacih,Chuck Norris,Ekrem Jevric,Mile Kitic,Roki,Rambo,Terminator......cak i pokojni Bruce Lee je bio jaci od ove dvojice :)
Oni pripadaju drugoj opciji, a jači od njih je Aleksandar Vučić, čovek dva puta dnevno izjavljuje da se nikog ne boji, jednom je pomenuo i sv. Petra.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Ako je za vreme vladavine ovih "vizionara" nestalo petnaestak milijardi evra, onda su "jaki" obadvojica. Vidite kako je tesko procesuirati ocite lopovluke, koji su pretoceni u zakon tako da je Srbija jedna od retkih drzava kojima je kriminal, i to onaj najvisi, privredni, ozakonjen. Zar neko, posle svega, moze da posumnja u njihovu snagu?

Svejedno je

pre 11 godina

Svejedno je ko je jači, obojica su potrebna za rešavanje problema. Ne zatvarajte d***** vrata, moraćete i sutra da se pogledate u oči.

konsiljere

pre 11 godina

Sto se tice stranackih lidera i apartcika u samoj stranci ,jaci je Djilas a sto se tice demokratskih glasaca iz naroda, popularniji je i to ubedljivo Tadic.Ali posto se demokratska stranka pravi prema uticaju pojedinacnih snaga u stranci a i interesa a po sistemu sama sebi dovoljna,bojim se da ce oni jos dugo traziti pravog lidera.Za sada jedino Boris Tadic ali sa ogradom iskljucivog rada u stranci a ne u drzavnim organima,jer je vec dosta bio i to na vise visokih funkcija i Vuk Jeremic koji se nametnuo svojim diplomatskim radom i upornoscu.On je uspeo da pokaze kako se radi za drzavu i ako su pokusavali a i danas pokusavaju da ga ospore ali ga to upravo cini jos jacim kod naroda.Inace bez generalnog prociscenja u stranci,demokrate ce dugo tavoriti na politickoj sceni.

Mića iz Jagodine

pre 11 godina

Bez obzira ko pobedi za predsednika DS,stranka se cepa na dva dela.DS dugo neće imati ovakav politički uticaj koji sada ima.Ja sam lično za Djilasa,jer je Tadić dva puta prevario nas reformski opredeljene birače,zato treći put nisam ga glasao.U budćnosti je velika nepoznanica ko će u Srbiji imati veći politički uticaj,Djilas ili Tadić.

DS_NS

pre 11 godina

@Sima - Ima Tadic cobana Sutanovca i "postenjacinu" Dusana Petrovica - ljude koji mu vode kampanju. Imao i Trivanku - zbog koje je DS izgubio dosta glasova. Ima Tadic Sapera i Krstica koji su mu govorili da je najbolji i najlepsi...
Vreme je za druge ljude...

bogdan

pre 11 godina

Tadiću kreni na neki kurs borilačkih veština ,jer tamo možda malo usade u tebe neko realno samopoudanje , nauče te časti , hrabrosti ,poštenju,.. Najbolji savet gde na takav kurs daće ti ovi sa vlasti ,koje si nam nakačio na vrat . Mada se meni čini da si na taj kurs već krenuo ,Radio Fokus ?

Vlado

pre 11 godina

Dolaze informacije sa raznih strana (Centralna Srbija, Beograd i Vojvodina), da se preti ljudima koji imaju nameru da podrže Borisa za predsednika, otpuštanjem s posla, raspuštanjem odbora, smenama. Boris Tadić ima tu mogućnost da iskoristi svoju statutarnu obavezu, da poisključuje takve ljude iz stranke, koji se bave takvim mućkama. Barem ako ništa drugo, neka g. Tadić ostane do kraja dostojanstven i ne dozvoli da se ovakve stvari dešavaju dok je on na čelu DS-a, a njihovi ljudi koji će glasati na tim izborima, neka se debelo zamisle ''u kom pravcu zabacuju vesla''.

Iznevereni Demokrata

pre 11 godina

Žalosno je, tužno, vrlo štetno i opasno da se u rešavanje takvog značajnog pitanja, kao što je izbor prvog čoveka jedne od vodećih stranaka u Srbiji, unosi tolika količina neosnovanog navijanja, simpatija, pristrasnosti, neprincipijelnosti, nekorektnosti, potcenjivanja, omalovažavanja, pa i vređanja, dok PRAVI ARGUMENTI ostaju po strani. NEDOSTOJNO i partije i njenih članova koji plediraju da ponovo postanu VODEĆI.
Preovlađuje ponašanje u stilu navijača Zvezde i Partizana u čijim odnosima ne postoje PRAVILA i KRITERIJUMI – SVE je dozvoljeno. Ali to je NJIHOVA zabava.
Međutim, politika NIJE ZABAVA. Od nje zavisimo i MI i NAŠA DECA i njihova BUDUĆNOST. Zato u politici ne bi smelo da bude onog, napred nabrojanog.
Demokrate se moraju prizvati pameti. Spustiti se sa VISINA na koje su se NEOPEAVDANO popeli. REALNO i OBJEKTIVNO sagledati situaciju, OCENITI i PROCENITI stanje. NE ZABORAVITI da DS ima još puno obrazovanih, stručnih i sposobnih kadrova i da dva istaknuta kandidata nisu JEDINO rešenje.
Za novim rukovodstvom NE BI smelo da se VUKU IKAKVI REPOVI, jer to je jedini način da se POVRATI IZGUBLJENO POVERENJE.

dejan

pre 11 godina

iz ovoga ispade da je Djilas pobedio makar i da izgubi na izborima. Uspeo je da izmeni strukturu stranke za sta se od pocetka zalagao a Tadic odbijao pa sada to cini prisiljen situacijom. Po meni samo ovo pokazuje koliko je Tadic pasivan i nije spreman na proaktivne korake. Tako je cekao i izgubio izbore. Cekao je i sa Kosovom i tu je izgubio. Kod njega uvek neko cekanje do zadnje sekunde pa onda promene. Cini se da ce s pravom zbog toga biti kaznjen.

nesa

pre 11 godina

E bas me boli uvo za njih,ali licno,voleo bih da pobedi Djilas. On trazi rezultate,a Tadiceve smo videli i da bog da nikad vise ne odlucuje ničemu.

electric_mojo

pre 11 godina

Nadam se da ce Djilas pobediti, to ce biti siguran nacin da ova DS propadne!
Ovoj zemlji su potrebne ciste i nekompromitovane snage, a DS to odavno nije.

sheldon kuper

pre 11 godina

Tadić je treba da izgubi a Đilas da pobedi (ali na neposrednim izborima), pomirenje sa SPSom je koštalo stranku previše, kriminal i stranački oligarsi po oo su se osilili stvarajući svoja preduzeća,isplivavaju ljudi koji nisu zaslužili svoja mesta, autokratija će da se nastavi i pasivizacija će biti malo veća nego što se misli..A to je zato što niko od njih dvojce ne nudi ili još nismo čuli kakav DS treba da bude u budućnosti i to ne deklarativno...

milan

pre 11 godina

Podkrala ti se Jesicu jedna greska ali tako da si ustvari obelodanio da nije samo Tadic kriv. Trenera menjaju i onda kada tim nije funkcionisao i zato to nemoze biti samo greska trenera Tadica. Ti naprimer si uvek bio u DS opozicija zato sto si se osecao jakim zahvaljujuci tvojim uspesima u Indjiji ali greska ti je bila sto si te tvoje stavove uvek publicirao i iznosio direktno pred javnost sto i pored sve demokratije nije za spoljno stanje partije dobro. Svaka cast Djilasu ali ovde se neradi o njemu i Tadicu samo niti o tebi nego o biracima DS-a i onima koji polazu nadu u stvarni napredak Srbije na putu svog boljitka, necu da kazem prem EU da je to bitno ali ne bezuslovno.

beep

pre 11 godina

ma ovi su slabi,ima jacih,Chuck Norris,Ekrem Jevric,Mile Kitic,Roki,Rambo,Terminator......cak i pokojni Bruce Lee je bio jaci od ove dvojice :)

A da probamo mi

pre 11 godina

Jadna propaganda, stid za sve medije koji je prenose.

Vise se prica protekla tri meseca o izborima unutar stranke koja vise nije na vlasti, sve u nadi da ce uspeti da ponove uspeh koji su naprednjaci napravili odvajanjem od radikala.
Toboze, postoje one "lose" demokrate koje su kocile i one "dobre" koje ne prave budale od sebe u javnosti i koje kad se odvoje, e tad ce iEU i bolji zivot i sve.

A 12 godina surovali. Prodajte maglu negde drugo.

Милојца

pre 11 godina

Сад су и демократе почеле да зову Тадића диктатором. Лепо, лепо, сад су и они најзад схватили. Још само да схвате да је Ђилас хоштаплер а они овчице и Србија ће моћи да напредује.

Rade Božić

pre 11 godina

Ne razumem što Tadić napada Đilasa za loš rezultat u Beogradu za predsedničke izbore kada su izbori održani istog dana na istim izbornim mestima i sa istim glasačima - sa identičnom pripremom za izbore.

Malo realnosti nije na odmet jer to najbolje govori o kandidatima.

Obad

pre 11 godina

Požurite sa izborima pa da oteramo ove SNS-ovce sa vlasti bilo ko da pobedi.Ako DS to ne uradi teško Srbiji.I kod vas nije bilo zlato ali ovi su prava katastrofa.

Dragan

pre 11 godina

"u centralu DS stigla je podrška 60 odbora za Tadića, dok su Đilasa kandidovala dva odbora" ali se zna da većina odbora podržava Đilasa?????!!!!!
Ne zaboravite da Đilas kontroliše medije, za mene je merodavno ono što je zvanično, a ne "ono što se zna"!
Kakav manipulator, opasan čovek!

dragan ilic

pre 11 godina

Zivkovic je najaci. Bilo ko da pobedi od ove dve ... smatrajte da DS vise ne postoji da ostaju samo SPS i SNS kao ozbiljne politicke stranke.

Sima

pre 11 godina

Има ли Тадић те приватне компаније о којима се за Ђиласа прича...нема.Има ли Ђилас у кампањи бившег министра о којем се толико прича у вези малверзација са акцијама (Дулић)има.Има ли Ђилас одговорност јер је био потпредседник странке има.Има ли зато Тадић прилику да поново буде председник...свакако има.Пре свега јер се није јавно хвалио као Ђилас да је го до појаса био вођа навијачке групе већ је утакмице посматрао као господин.Е ту и јесте разлика.Једино је за Тадића проблем новац за кампању, који Ђилас може усмерити са разних страна јер га има.Ђилас је вероватно и директорима државних предузећа из ДС сугерирао да њихове фирме сарађују са његовим приватним компанијама и зато и има овакву кампању.Тадић такве фирме нема, његова фирма је ДС и зато треба да буде председник али и да пажљиво бира своје потпредседнике(Шутановац и куповина станова на Врачару , Дулић афера са плаћањем тениског турнира и коначно Ђилас који се прави да није са њим седео за столом председништва а има компаније попут verovatno Ovation advertising (која послује са свим значајним државним компанијама ).Тадић је господин баш као и ДС са којом се тако треба и опходити.А фирме и бизнис нека иду својим токовима ван политике.Ако би политика бизниса преовладала било би то исто оно што је и Милошевић радио са својим директорима против чега су се и Тадић и Ђилас борили (или изгледа само Тадић).Политика са програмом за будућност државе ипак више стоји ДС-у или би клинци који воле новац ипак у Ђиласову фирму?

Mića iz Jagodine

pre 11 godina

Bez obzira ko pobedi za predsednika DS,stranka se cepa na dva dela.DS dugo neće imati ovakav politički uticaj koji sada ima.Ja sam lično za Djilasa,jer je Tadić dva puta prevario nas reformski opredeljene birače,zato treći put nisam ga glasao.U budćnosti je velika nepoznanica ko će u Srbiji imati veći politički uticaj,Djilas ili Tadić.

Djole EKV

pre 11 godina

Djilas,Jesic,Pajtic Sapic...jadno, ali stvarno.Mozete vi dobiti Tadica jer imate vise para ali pobediti na izborima to nikada.Vi imate samo Beograd i Vojvodinu ali ostatak srbije mnogo vise voli Tadica.

electric_mojo

pre 11 godina

Nadam se da ce Djilas pobediti, to ce biti siguran nacin da ova DS propadne!
Ovoj zemlji su potrebne ciste i nekompromitovane snage, a DS to odavno nije.

DS_NS

pre 11 godina

@Sima - Ima Tadic cobana Sutanovca i "postenjacinu" Dusana Petrovica - ljude koji mu vode kampanju. Imao i Trivanku - zbog koje je DS izgubio dosta glasova. Ima Tadic Sapera i Krstica koji su mu govorili da je najbolji i najlepsi...
Vreme je za druge ljude...

Staske

pre 11 godina

Ako pobedi Đilas, pitam se kakva će to opoziciona partija biti, kada njen lider s obe ruke čvrsto drži fotelju gradonačelnika i samo kliče: "Mi smo tim, mi smo ekipa!!!"
Ako pobedi Đilas, kako će pogledati Tadiću u oči, nakon što ga je ovaj postavio za direktora Narodne kancelarije, ministra bez portfelja i na kraju gradonačelnika Beograda.
Bez Tadića, Đilas nikada ništa od toga ne bi bio!

Mislite o tome!

stix

pre 11 godina

Mogao bi misje Djiki da skupi m... i izadje i kaze nesto protiv Tadica ako sme da ga pogleda u oci. A ne da salje ove lesinare i preletace zeljne novih fotelja ala Jesic, Djelic, Vesic i ostala bagra i kompanija. Sve se pravi fin a blate ga po novinama svaki dan. Niski udarci, niski udarci...

Dušan

pre 11 godina

Šta to kvalifikuje Ružicu Djindjic za mogućeg potpredsedničkog kandidata? Izdala je Zoranovu politiku a sad izdaje i svog zaštitnika Tadića. Frapantan primer oportunizma!

nesa

pre 11 godina

E bas me boli uvo za njih,ali licno,voleo bih da pobedi Djilas. On trazi rezultate,a Tadiceve smo videli i da bog da nikad vise ne odlucuje ničemu.

sheldon kuper

pre 11 godina

Tadić je treba da izgubi a Đilas da pobedi (ali na neposrednim izborima), pomirenje sa SPSom je koštalo stranku previše, kriminal i stranački oligarsi po oo su se osilili stvarajući svoja preduzeća,isplivavaju ljudi koji nisu zaslužili svoja mesta, autokratija će da se nastavi i pasivizacija će biti malo veća nego što se misli..A to je zato što niko od njih dvojce ne nudi ili još nismo čuli kakav DS treba da bude u budućnosti i to ne deklarativno...

Gale

pre 11 godina

Demokratska stranka je elitisticka, tajkunska stranka koja ne brine o potrebama obicnih ljudi.Svi znamo kako nam je bilo sa njima i do cega su nas doveli. Sa Djilasom taj tajkunska i elitisticka osobina DS-a ce se samo povecati.

glog

pre 11 godina

Dva celnika "organizacije" koja je sistemski ocerupala ovu zemlju? Kojim zivotom sada zivim u njihovoj zaostavstini tako me i interesuju i oni i njihovi odbori i njihovi izbori. Ne verujem u vampire.

savko

pre 11 godina

mi clanovi u vojvodini smo za boris tadica - uostalom pobedio je u vojvodini ubedljivo, ko daje pravo pajticu i jesicu da prekroje volju vojvodjana - treba nase clanstvo u pokrajini da se pobuni i organizuje proteste pre sedistem u novom sadu - jer se u stranci ne postuje volja sirokog clanstva

Pantagruel

pre 11 godina

Завршиће се на исти начин као у случају Мићуновића и Ђинђића. То се зна већ месецима.

Sanja

pre 11 godina

Požurite sa izborima pa da oteramo ove SNS-ovce sa vlasti bilo ko da pobedi.Ako DS to ne uradi teško Srbiji.I kod vas nije bilo zlato ali ovi su prava katastrofa.
(Obad, 1. oktobar 2012 00:32)
Da mi je tvoje pameti da se malo odmorim...

beep

pre 11 godina

ma ovi su slabi,ima jacih,Chuck Norris,Ekrem Jevric,Mile Kitic,Roki,Rambo,Terminator......cak i pokojni Bruce Lee je bio jaci od ove dvojice :)

bogdan

pre 11 godina

Tadiću kreni na neki kurs borilačkih veština ,jer tamo možda malo usade u tebe neko realno samopoudanje , nauče te časti , hrabrosti ,poštenju,.. Najbolji savet gde na takav kurs daće ti ovi sa vlasti ,koje si nam nakačio na vrat . Mada se meni čini da si na taj kurs već krenuo ,Radio Fokus ?

dejan

pre 11 godina

iz ovoga ispade da je Djilas pobedio makar i da izgubi na izborima. Uspeo je da izmeni strukturu stranke za sta se od pocetka zalagao a Tadic odbijao pa sada to cini prisiljen situacijom. Po meni samo ovo pokazuje koliko je Tadic pasivan i nije spreman na proaktivne korake. Tako je cekao i izgubio izbore. Cekao je i sa Kosovom i tu je izgubio. Kod njega uvek neko cekanje do zadnje sekunde pa onda promene. Cini se da ce s pravom zbog toga biti kaznjen.

Marko

pre 11 godina

Ljudi, da nesto razjasnimo, Borisa je podrzalo preko 60 odbora a Djilasa za sada zvanično samo jedan. Ja stvarno ne znam sta treba da se dogodi pa da nasi mediji prenesu informaciju onakvu kakva zaista jeste. Demokratska stranka je uz Borisa a uz Djilasa su Balsa student, Gangula, Vesić, Djelić, Dulic, Markovic. Ajde molim vas krenite da prenosite ono sto odgovara istini!

Vlado

pre 11 godina

Dolaze informacije sa raznih strana (Centralna Srbija, Beograd i Vojvodina), da se preti ljudima koji imaju nameru da podrže Borisa za predsednika, otpuštanjem s posla, raspuštanjem odbora, smenama. Boris Tadić ima tu mogućnost da iskoristi svoju statutarnu obavezu, da poisključuje takve ljude iz stranke, koji se bave takvim mućkama. Barem ako ništa drugo, neka g. Tadić ostane do kraja dostojanstven i ne dozvoli da se ovakve stvari dešavaju dok je on na čelu DS-a, a njihovi ljudi koji će glasati na tim izborima, neka se debelo zamisle ''u kom pravcu zabacuju vesla''.

Miki BG

pre 11 godina

Djilas je finansijski jači, ali neuporedivo slabiji od Tadića kao političar. Biće zanimljivo da kroz izbore u DS saznamo koliko su tajkuni ovladali političkim strankama, a bogami i Srbijom. Izgleda opasno su zavladali, DS nije na vreme to presekla. Tadić je počeo nešto da radi, ali nije završio posao, pa mu se srpski tajkuni sada svete i žele da pošalju u političku penziju. Ako se to dogodi, biće to veliki poraz za dalji razvoj demokratije u Srbiji. Inače, ne treba verovati izjavama ljudi iz Djilasovog izbornog štaba, jer bi najnormalnije bilo da delegati samostalno odlučuju, a ne da glasaju po naredbi. Zato će biti vrlo važno da li će izbori proteći u fer i demokratskoj atmosferi ili pod pritiscima i ucenama delegata.

Velja

pre 11 godina

Šapić, Ješić....sve izvorne demokrate. Mišković baš rešio da dobije stranku. Samo ne računa da ima dosta nas koji volimo DS pa ćemo im malo pokvariti planove.

Nebojsa

pre 11 godina

Dolazak Djilasa na celo DS-a znacio bi definitivnu podelu stranke na vojvodjanski deo i na ostatak (obratite paznju na aktivnosti i izjave Gorana Jesica u poslednjih nekoliko meseci). Da li je to ono sto zelimo?

Lajavica

pre 11 godina

Ovi rade u korist sopstvene štete. Ako nastave ovako, cenzus će stvarno biti misaona imenica za njih.

Iz svake njihove međusobne optužbe procuri i poneko priznanje da su pljačkali, otimali i Srbiju pretvorili u svoju privatnu firmu. I sada, posle svega, njima je jedini problem zašto su izgubili na izborima. Srbija ih ne interesuje.

Ovim pokazuju da im je i dok su bili na vlasti, Srbija bila ''deveta rupa''.
Zato više nisu na vlasti.

crni domino

pre 11 godina

Konacno jedna dobra vest!
Nego, pozurite sa time, zar ne vidite da je oko vas jad i politicka beda, kojoj je svakako doprineo taj sto bi da i dalje vlada!
Malo me zacudjuje sto niste za Zivkovica jer verujem da bi on umeo i mogao da se nosi sa ovom i ovakvom vlascu!
PS: Angazujte Zarka Koraca u savet stranke jer je to izuzetno pametna licnost cije savete treba realizovati! Makar mu platili!

A da probamo mi

pre 11 godina

Jadna propaganda, stid za sve medije koji je prenose.

Vise se prica protekla tri meseca o izborima unutar stranke koja vise nije na vlasti, sve u nadi da ce uspeti da ponove uspeh koji su naprednjaci napravili odvajanjem od radikala.
Toboze, postoje one "lose" demokrate koje su kocile i one "dobre" koje ne prave budale od sebe u javnosti i koje kad se odvoje, e tad ce iEU i bolji zivot i sve.

A 12 godina surovali. Prodajte maglu negde drugo.

SNS trlja ruke

pre 11 godina

Onako dobar govornik i onako prijatnog izgleda, Djilo kao predsednik, ce svesti najacu stranku na nivo SPS-a po broju biraca.

konsiljere

pre 11 godina

Sto se tice stranackih lidera i apartcika u samoj stranci ,jaci je Djilas a sto se tice demokratskih glasaca iz naroda, popularniji je i to ubedljivo Tadic.Ali posto se demokratska stranka pravi prema uticaju pojedinacnih snaga u stranci a i interesa a po sistemu sama sebi dovoljna,bojim se da ce oni jos dugo traziti pravog lidera.Za sada jedino Boris Tadic ali sa ogradom iskljucivog rada u stranci a ne u drzavnim organima,jer je vec dosta bio i to na vise visokih funkcija i Vuk Jeremic koji se nametnuo svojim diplomatskim radom i upornoscu.On je uspeo da pokaze kako se radi za drzavu i ako su pokusavali a i danas pokusavaju da ga ospore ali ga to upravo cini jos jacim kod naroda.Inace bez generalnog prociscenja u stranci,demokrate ce dugo tavoriti na politickoj sceni.

ja

pre 11 godina

Pa zar nije bila prica da ceo Bgd podrzava Djilasa i njegovog vaterpolistu. Koliko vidim sada je vec 5 odbora otislo na Tadicevu stranu medju kojima je i najveci novobeogradski. Do 10. novembra bice egal u glavnom gradu i onda sledi Tadiceva pobeda i odlazak menadzera i plivaca iz stranke.

Dilajla

pre 11 godina

Ovo je smešno!Pa svaki dan se prepucavate preko novina,postali ste kao Seka Aleksić,JK i ostale gospođe..Izvinjavam se pomenutim!

Dejan Hamburg

pre 11 godina

Zbog Pajtica, Jesica i njihovih autonomasa prvi put nisam glasao za DS niti ce mi pasti na pamet da glasam ikad vise za DS dok god su oni na njenom celu.
Djilas je svestan da bez podrske pokrajinskog odbora DS-a nece moci doci na celo DS-a ali sa druge strane izgubice glasove u centralnoj Srbiji.
Tadiceva najveca greska je sto je izabrao ovakve saradnike i sto je bio isuvise popustljiv, neodlucan i mlak u vodjenju politike.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 11 godina

Spasavajte svoje pozicije inače će vas aktuelna vlast zgaziti kao mrave. Ovu poruku upućujem uvlakačima iz DS
koji su krenuli u zagrljaj Dačići i Vučiću zbog sopstvene kože i to svako iz sopstvenog razloga. Djilas,Pajtić,Djelić,
Dulić,Ješić stvari postavljaju matematički za ličnu korist a ostali koji se kao neštro pitaju nasedaju tajkunizovanim
i zaglibljenim u blato dosdašnjim gazdama uz podršku aktuelne vlasti koja je spremna da im do granice pomogne
a kasnije ih eliminiše iz politike. Znači sve je jasno demokrate sami sebe uništavaju kao stranku.

vasa

pre 11 godina

Djilas je dobio lokal, jer je imao Tadića u kampanji, ovaj drugi je zamalo izgubio, zato što nije imao Djilasa u drugom krugu. Sada se vidi i zašto. Kako stvari stoje DS teži da bude stranka bez odgovornosti, nego stranka koja će davati podršku, kao što rade sps i g17. Moj glas takvoj stranci neće ići.

TINS

pre 11 godina

''Do sada nije postojala demokratičnost u vodjenju politike DS-a jer se odluke nisu donosile u stranačkim organima već "u privatnim okvirima" koji nemaju veze sa strankom''
To reče čovek član Pokrajinskog odbora kome nije palo na pamet da odluku o pordršci delelgatskom sistemu dovede u pitanje iako je to nedemokratski način odlučivanja a osim toga ta odluka je doneta i podržana od strane predstavnika Pokrajinskog odbora bez trunke interakcije sa članstvom. Vrhunsko licemerje jednog talentovanog menađera manipulatora.

svetlanast.

pre 11 godina

kad bi bilo moguce SPOJITI borisa tadica i dragana djilasa, i tako dobijeni predsednik DS bio bi - los.

boris tadic je izabrao pogresne saradnike /valjda bar sad to vidi/, nije vodio racuna o DS-u, obesmislio je institucije /"u sve se mesao"/, nije smenjivao nestrucne, nesposobne i lopove, umesto da osluskuje glas naroda, osluskivao je glasove iz "belog sveta", nije reagovao na katastrofalnu reformu pravosudja, sto je omogucilo opstu propast u srbiji...

dragan djilas bi i definitivno od DS-a napravio "zuto preduzece",
"izgradio" je je preskup most, maltretirao beogradjane bus-plusom, posekao platane u bulevaru, odnos prema romima i LGBT populaciji, za njega su uglavnom oni koji su se, kao i on u politici i od politike obogatili, ako je od 55% biraca za njega i DS u beogradu glasalo 36% - to i nije neka ubedljiva pobeda...

za DS bi najbolje resenje bio neko treci.
posto DS stvarno nije "nacionalna institucija", srbiji je skoro svejedno.

Mladen Mladenovic

pre 11 godina

Ako je za vreme vladavine ovih "vizionara" nestalo petnaestak milijardi evra, onda su "jaki" obadvojica. Vidite kako je tesko procesuirati ocite lopovluke, koji su pretoceni u zakon tako da je Srbija jedna od retkih drzava kojima je kriminal, i to onaj najvisi, privredni, ozakonjen. Zar neko, posle svega, moze da posumnja u njihovu snagu?

Svejedno je

pre 11 godina

Svejedno je ko je jači, obojica su potrebna za rešavanje problema. Ne zatvarajte d***** vrata, moraćete i sutra da se pogledate u oči.

ana andjelka

pre 11 godina

Pristalice Djilasa, molim vas da mi neko objasni sta je to toliko dobro Djilas uradio za Beograd ili Srbiju. Cime je on to zaduzio Beogradjane a i vas koji mu pisete hvalospeve?
Potrosio je milione evra (nasih a ne njegovih para koje ce mo mi i nasa deca vracati) za izgradju mosta i uveo bus-plus sa sumnjivim tenderima.(koliko je tu bilo korupcije to ce se tek cuti ), posekao platane...
Umesto trosenja para u te svrhe a i svoje reklamne bilborde ,davanje zelenog svetla za trosenje (iz nasih fondova )za akcije ocistimo Beograd, sponzorisanje Djokovica( koji ima vise para nego nas penzijski fond),... moglo se uloziti u neku proizvodnju , pomagati maloj privredi,otvarati bar neka radna mesta.
Posao se ovde gubi preko noci a posle se trazi godinama!
A sto se tice Tadica sve je jasno-- on je umesto bus-plus-a uveo mrak u Srbiju.
Obojica su zasluzna sto nam je zemlja u ovakvom stanju-- Unistena ne samo za nas nego i za nasu decu a i decu nase dece . Zbog svega toga umesto hvalospeva i davanja podrske jednom ili drugom trebalo bi da se insistira na ciscenju stranke, krivicnim postupcima za one koji su krsili zakon i bili umesani u razne afere i kriminalne radnje...pa da nikom vise nikad ne padne na pamet da se tako ponasa i zloupotrebljava vlast!
Mi napadamo jedne druge kroz ove komentare , delimo se na vece i manje Beogradjane, na gradjane i provincijalce umesto da trazimo odgovornost od onih koji su nas doveli u ovo stanje.

anticenzura

pre 11 godina

Ako Jesic i Djelic kazu da je bilo 120 mora da je tako :)...inace bilo je 100 odbora,pri cemu je 20 onih koji podrzavaju Borisa,ali su bili tamo.
Inace nebitno je koga ce Vojvodjanski odbori podrzati,jer Pajtic ce i u slucaju poraza Djilasa biti potpredsednik. I nema djilas podrsku bas toliku u Vojvodini,jer i tamosnji delegati znaju da njegova pobeda znaci beogradizaciju DS,koji ionako postoji samo na severu i u Bg.

mirko

pre 11 godina

ma ovi su slabi,ima jacih,Chuck Norris,Ekrem Jevric,Mile Kitic,Roki,Rambo,Terminator......cak i pokojni Bruce Lee je bio jaci od ove dvojice :)
Oni pripadaju drugoj opciji, a jači od njih je Aleksandar Vučić, čovek dva puta dnevno izjavljuje da se nikog ne boji, jednom je pomenuo i sv. Petra.

MoždaDaAMoždaINeda

pre 11 godina

Ovo mi sve više liči na izbor vođe demokrata u SAD, da li se mi ovo polako navikavamo na neki novi način političkog života? Da li je sve ovo marketing stranke i zamajavanje naroda?

TINS

pre 11 godina

''@Sima - Ima Tadic cobana Sutanovca i "postenjacinu" Dusana Petrovica - ljude koji mu vode kampanju. Imao i Trivanku - zbog koje je DS izgubio dosta glasova. Ima Tadic Sapera i Krstica koji su mu govorili da je najbolji i najlepsi...
Vreme je za druge ljude...''
To reče matematički poračunati profesor.. pa ako je Ješić pormena, ako je Dulić promena, ako je Đelić promena... onda hvala lepo na tim promenama moj Profo

zvonko

pre 11 godina

ovo mi sve više liči na američki sistem kandidovanja za vođenje državne administracije. Ko zna, možda to i nije loše. Pobedi u svojoj stranci, pa se onda kandiduj za državni vrh

milan

pre 11 godina

Podkrala ti se Jesicu jedna greska ali tako da si ustvari obelodanio da nije samo Tadic kriv. Trenera menjaju i onda kada tim nije funkcionisao i zato to nemoze biti samo greska trenera Tadica. Ti naprimer si uvek bio u DS opozicija zato sto si se osecao jakim zahvaljujuci tvojim uspesima u Indjiji ali greska ti je bila sto si te tvoje stavove uvek publicirao i iznosio direktno pred javnost sto i pored sve demokratije nije za spoljno stanje partije dobro. Svaka cast Djilasu ali ovde se neradi o njemu i Tadicu samo niti o tebi nego o biracima DS-a i onima koji polazu nadu u stvarni napredak Srbije na putu svog boljitka, necu da kazem prem EU da je to bitno ali ne bezuslovno.

klik

pre 11 godina

Da ne ulazim u to ko je 'jači', jer bez neposrednih izbora ishod će samo biti posledica lobiranja - bilo bi mi drago da gospođa Ružica Đinđić ostane po strani. Potezanje imena dr Zorana Đinđića zarad unutar-stranačke borbe i pokušaj da se izvuče sitan ćar preko njegove supruge je dokaz koliko se demokratska stranka udaljila od onoga za šta se borio (i život za to dao) Zoran.

Mister Oliver Oliver

pre 11 godina

Dulica za predsednika.On je najsposobniji.Najbolje zna sa parama.Takav nam covek treba.Neko ko ne misli samo na sebe vec i na svoju najblizu rodbinu,zenu,oca,brata strica,djokovic famili biznis i ostale sportiste.On je pravi izbor,tadic zeli samo moc,djilas samo pare pa makar vam napravio jos mostova bez polozenog racuna i makar vas sve premlatio po pokretnim stanicama teskog zagadjenja prirode i neudobnog tehnicki neispravnog neklimatizovanog prevoza zarad par dinara.Doduse kako ovo pisem necu da nastavljam jer bi se lako uverio u djilasa kao pravi izbor i smetnu dulica kao prvi draft.Dakle dulic no1.Mister Oliver je najjaci lik iz ovog stripa

Boza Bogdanovic

pre 11 godina

Zlonamerni bi da raskomadaju DS da vise nikada ne vaskrsne, a dobronamerni preporucuju lecenje. Novi vic kruzi Srbijom: "Tito je na vreme uklonio svog Djilasa, a Tadic nije." Jos 1992. bio sam potpreds. OO DS u Boru, dok nisam presao u DC. Siguran sam da su bar 80% bivsih i sadasnjih rukovodioca DS udbasi, koji su na vreme ubaceni u DS da zamajavaju narod dok komunisti ne pokupe kajmak. U vreme onog cuvenog TV-dvoboja 2006. godine, u kome su Djilas i Ceda Jovanovic ismejali Milosevica divio sam im se. U sledecih nekoliko dana shvatio sam da bi ih Mirini udbasi ubili ili bar prebili i osakatili, da scenario nije bio dogovoren. Ja sam to jos tada shvatio, a najvazniji pokojni i zivi DS-ovi lideri ni do sada?! Iz gluposti, ili sto im to odgovara.
Posle kraha DS na Izborima vratili smo se u Cetvrti oktobar. Posle Tita, Tito! Posle Milosevica, Milosevic! Posle Seselja, Seselj! Mnogi likuju zbog toga, a nama pravim DOS-ovcima u dusi, je do plakanja. Oni sto likuju, nikako da shvate da Srbija nema opstanka bez prave opozicije, koja ce kontrolisati osione politicare na vlasti. Posledice su ekonomska propast Srbije, strajkovi i nemiri, opasnost od razbijanja Srbije na omanji Pasaluk. Budimo posteni i realni. Zasto bi Madjari, Albanci, Vlasi, Bugari, Hrvati i muslimani zeleli da opstanu u visoko kriminalizovanoj ekonomski propaloj banana-drzavi Srbiji, kada se ocigledno vidi da je stanje u drzavama maticama mnogo bolje.
Neka nam je Bog na pomoci.
Boza Bogdanovic, Bor

Милојца

pre 11 godina

Сад су и демократе почеле да зову Тадића диктатором. Лепо, лепо, сад су и они најзад схватили. Још само да схвате да је Ђилас хоштаплер а они овчице и Србија ће моћи да напредује.

Iznevereni Demokrata

pre 11 godina

Žalosno je, tužno, vrlo štetno i opasno da se u rešavanje takvog značajnog pitanja, kao što je izbor prvog čoveka jedne od vodećih stranaka u Srbiji, unosi tolika količina neosnovanog navijanja, simpatija, pristrasnosti, neprincipijelnosti, nekorektnosti, potcenjivanja, omalovažavanja, pa i vređanja, dok PRAVI ARGUMENTI ostaju po strani. NEDOSTOJNO i partije i njenih članova koji plediraju da ponovo postanu VODEĆI.
Preovlađuje ponašanje u stilu navijača Zvezde i Partizana u čijim odnosima ne postoje PRAVILA i KRITERIJUMI – SVE je dozvoljeno. Ali to je NJIHOVA zabava.
Međutim, politika NIJE ZABAVA. Od nje zavisimo i MI i NAŠA DECA i njihova BUDUĆNOST. Zato u politici ne bi smelo da bude onog, napred nabrojanog.
Demokrate se moraju prizvati pameti. Spustiti se sa VISINA na koje su se NEOPEAVDANO popeli. REALNO i OBJEKTIVNO sagledati situaciju, OCENITI i PROCENITI stanje. NE ZABORAVITI da DS ima još puno obrazovanih, stručnih i sposobnih kadrova i da dva istaknuta kandidata nisu JEDINO rešenje.
Za novim rukovodstvom NE BI smelo da se VUKU IKAKVI REPOVI, jer to je jedini način da se POVRATI IZGUBLJENO POVERENJE.

Rade Božić

pre 11 godina

Ne razumem što Tadić napada Đilasa za loš rezultat u Beogradu za predsedničke izbore kada su izbori održani istog dana na istim izbornim mestima i sa istim glasačima - sa identičnom pripremom za izbore.

Malo realnosti nije na odmet jer to najbolje govori o kandidatima.

vlada-so

pre 11 godina

stranka će se svakako podeliti ulog je veliki,naravno i preko milion potencijalnih birača.đilasu vetar u leđa daje aktuelna vlast i njeni sponzori,dok tadić računa na lojalnost članstva koje je na njegovoj strani.biće neizvesno no deobe su neminovne i ko god da pobedi neće moći prevući svo članstvo na svoju stranu.đilas ako pobedi biće potencijalni manjinski partner vučiću,tadić ako pobedi trebaće mu par godina da regeneriše partiju.vučić može da otvori šampanjac,miran je u narednih par godina uprkos rapidnom padu standarda.
p.s.voleo bi da od oba kandidata umesto međusobnog prepucavanja čujem kako će se boriti protiv nove vlasti i njihovih mentora.