Lajčak: Biće dodatnih uslova EU

Beograd -- Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak kaže da će Srbiji, pored implementacije dogovora sa Prištinom, biti postavljeni dodatni uslovi za članstvo u EU.

Izvor: Večernje novosti
Pošaljite komentar
 1. zbog cega bi nas promili? otvorili smo granice za uvoz njihove robe i promanjem u EU bili bi samo dodatni trosak
   (realan, 25. septembar 2012 16:36)

  # Link komentara

 2. ... "Ti ćeš da nam kažeš", "ma što nam to ne kažeš", "baš ti imaš nešto za kazati" itd.... Ovako to izgleda kao da Srbija postavlja uvjete, a drugi su ti koji bi im se trebali prilagoditi. Što očekujete od jedne male i beznačajne države kao što je Srbija - igrajte kako drugi od Vas traže ili ćete biti izigrani!
  (trlabrla, 25. septembar 2012 12:30)

  Potpuno ste u pravu, samo ste zaboravili jednu našu tragičnu karakteristiku. INAT, čak i po cenu sopstvene štete, i beskrajno LICEMERJE (dvoličnost).
  Toliko je ozlodjenosti kod gradjana zbog korupcije, lopovluka, pljački, nezaposlenosti, lošeg pravosudja, lošeg zdravstva, još goreg obrazovanja i sl. (bez obzira na stranačku (ne)pripadnost) što se vidi iz svih medija, ali kada bilo koji stranac spomene išta od toga, onda ga isti ti gradjani ispljuju, komentarišući upravo kako ste naveli.
  (bezimena, 25. septembar 2012 13:55)

  # Link komentara

 3. Sto manje budemo razmisljali o EU, i fokusiramo da u ovoj nasoj zemlji (kakva god da je ona) uradimo maksimum na podizanju standarda i kvaliteta zivota, to ce nam biti bolje. Onda ce nas EU sama traziti u svoje redove.
  Stvarno je jako prosto, niko nece zemlju sa problemima, to moramo da razumemo i kraj. Resimo li nase probleme sami, to je po nas bolje, a ne da nas oni vecito teraju da nesto ispunjavo, onda narod stice pogresno misljenje o EU.
  Tamo ne leze nikakve pare, sve sto se uzme, na ovaj ili onaj nacin ce morati da bude vraceno. Tako da sto smo samostaliniji to bolje.
  (Dragan, 25. septembar 2012 13:19)

  # Link komentara

 4. kako marko rece trebali smo da se ugledamo na hrvatsku,ali marko mi nismo imali politicare kao sto je bio dr.tudjman da ne spominjem one pre njega mi smo se vazda kleli u"bratstvo i jedinstvo"sto ce nas na kraju kostati nestanka drzave
  (nenad, 25. septembar 2012 13:13)

  # Link komentara

 5. Nezavisnost vojvodine uslov broj1
  (nenad, 25. septembar 2012 13:03)

  # Link komentara

 6. Što više pratim naše uporne pokušaje da dopremo tamo gde nam je i mesto- u Evropsku Uniju, sve mi se više čini da uslove koji se postavljaju pred nove potencijalne države članice ne bi ispunilo ni pola aktuelnih država članica. I sada ja više nisam siguran da li je EU zaista iskrena u nameri da se širi prihvatanjem u članstvo novih država ili nije.
  (Cera, 25. septembar 2012 12:45)

  # Link komentara

 7. Zanimljivo je čitati komentar na na izjavu bilo kojeg svjetskog političara o bilo čemu u Srbiji. Bilo da je to Lajčak, Merkelica, onaj slovenac, bilo tko. Ti komenatari obično izgledaju na sljedeći način: "Ti ćeš da nam kažeš", "ma što nam to ne kažeš", "baš ti imaš nešto za kazati" itd. Kako ne shvaćate da u EU ne možete mimo pravila koja EU odredi. Oni su ti koji postavljaju uvjete, oni su ti koji Vas primaju, a Vi ste ti (barem što se tiče vaše oficijalne politike) koji želite u EU. Pa ako želite onda ispunite to što se od Vas traži i to u mjeri u kojoj se to traži. Ovako to izgleda kao da Srbija postavlja uvjete, a drugi su ti koji bi im se trebali prilagoditi. Što očekujete od jedne male i beznačajne države kao što je Srbija - igrajte kako drugi od Vas traže ili ćete biti izigrani!
  (trlabrla, 25. septembar 2012 12:30)

  # Link komentara

 8. Sve je to lepo...ali nama trebaju pristupni fondovi...trebaju nam PARE!
  (Burek, 25. septembar 2012 10:08)

  Ko normalan raspikuću i neradnika zasipa parama!?
  (bezimena, 25. septembar 2012 12:15)

  # Link komentara

 9. Kome treba jos EU? Nije ni kod njih sve ruzicasto, samo jednu stvar treba uraditi iskoreniti ili svesti na minimum korupciju i stopu kriminala. Posle toga bi konacno poceli da zivimo.
   (Zmaj od Radana, 25. septembar 2012 11:55)

  # Link komentara

 10. Ma vole nas, samo se prave....
   (Neno, 25. septembar 2012 11:47)

  # Link komentara

 11. E pa ovaj panje lajčak je počeo da me mnogo nervira.Predstavlja se kao veliki prijatelj Srba, a kada god dođe u Srbiju donese po neki novi uslov. On je izgleda poštar evropske unije i glavni u donošenju loših vesti po Srrbiju. baš me zanima koliko li će nam još dodatnih uslova postaviti a sve u cilju da Srbija ne može u EU zbog zahteva Nemačke da prizna KiM. Vreme je da se vlast u Srbiji okrene na druge strane jer je očigledno da nikada nećemo ući u ovu trulu EU, koja će se i sama raspasti usled dominacije jedne ili dve zemlje.
  (JADRANIN, 25. septembar 2012 11:26)

  # Link komentara

 12. Treba svima biti jasno da nema pristupanja Europskoj Uniji za niti jednog balkanskog naroda dok se ne pripitome po zelji i standardima EU !
  I u pravu je g.Lajcak tu je decembar pa jun pa drugi decembar...…..
  (Beka, 25. septembar 2012 11:26)

  # Link komentara

 13. He, vecina komentara gedzovanska filozofija.
  Nije EU trazila da se uclani u Srbiju vec obrnuto.
  Ne povlaci EU dotacije iz fondova Srbije vec obrnuto.
  Prema tome nema tu sta da se prigovara uslovima. Da je Srbija neka uredjena zemlja i lista bi bila kraca. Dovoljno smo se opekli sa Rumunijom i Bugarskom. A ni Hrvatska nije bas dorasla za integraciju.
  (Laci, 25. septembar 2012 11:17)

  # Link komentara

 14. Polako deco, ugledajte se najpre na Hrvatsku pa možda jednom i uđete u EU...
  (MARKO, 25. septembar 2012 11:04)

  # Link komentara

 15. EU zapravo uopšte ne želi Srbiju u svojim redovima, a naivno verovanje srpskih političara da bi tako nešto u budućnosti moglo da se desi samo koriste kao instrument pritiska zarad ostvarenja nekih svojih ciljeva. Krajnje je vreme da shvatimo da je priča o Srbiji u EU jalova i da se okrenemo rešavanju sopstvenih problema svojim snagama i uz pomoć onih koji su nam zaista prijatelji, a ne licemeri i lažljivci poput EU.
  (Skeptik, 25. septembar 2012 11:02)

  # Link komentara

 16. Turci vec 10 godina rade svoj posao, napreduju i ne pitaju vise za EU- Evropa hoce u Tursku!
  (A.S., 25. septembar 2012 10:56)

  # Link komentara

 17. ne znam sto pljujete po toj evropi. prvo ce da vas preodgoje. bicete ko cvijecke. a onda ce te na referendumu od straha od neulaska, mada vam je mrska, ipak glasati o pristupu. ovo vam je prica svih zemalja istocnog bloka. doduse sa vama je situacija malo teza
  (gospodin u bundi, 25. septembar 2012 10:53)

  # Link komentara

 18. SRAMNO!!!!
  (veseljko, 25. septembar 2012 10:52)

  # Link komentara

 19. vidim da su bugari i rumuni obavili to sa kvalitetom.
  bojim se da su ovde u pitanju politicke igre.
  ok. to je i normalno samo treba biti iskren.
  (dejan, 25. septembar 2012 10:50)

  # Link komentara

 20. Bas Vam hvala g. Lajcak, nismo znali da ce biti novih uslova...bas ste nas iznenadili....
  (mlekadzija, 25. septembar 2012 10:37)

  # Link komentara

 21. Najzad prava istina... o uslovima za nase clanstvo u EU
  (mike, 25. septembar 2012 10:27)

  # Link komentara

 22. Ma ko vas sisa vise. Ionako cete da propadnete do 2020.
   (veliki strumf, 25. septembar 2012 10:27)

  # Link komentara

 23. Ima dodatnih,nema dodatnih...
   (Trt milojka, 25. septembar 2012 10:23)

  # Link komentara

 24. Da li zaista čitaoci misle da je Srbija ispunila sve uslove i da sutra treba da postane član EU? Lajčak priča o sledećim/novim koracima a ne uslovima... uslova ionako ima jako, jako mnogo i hapšenjem ratnih zločinaca i implementacijom dogovora sa Kosovom koje je sama potpisala, Srbija je tek počela da ih ispunjava.
  (London, 25. septembar 2012 10:21)

  # Link komentara

 25. E vise mi se smucilo od ovih evropljana. Kakvi vise uslovi, zemlju ste nam pretvorili u bastu, naciju proterali i podelili i ocete jos? Jel moze vec jednom neki referendum da se to resi?
  (Bivsi ultraevropljanin, 25. septembar 2012 10:11)

  # Link komentara

 26. Preko 2 miliona Srba u Hrvatskoj nije moglo da živi svoje "normalne" živote, već su ih razvejale "oluje" i "bljeskovi" na razne strane sveta!
  (Replika, 25. septembar 2012 09:21)

  Pazi ovog, 2 miliona Srba u HR...
  Još malo pa će ispasti da je najmanje Srba živelo u Srbiji...
  (Shonke, 25. septembar 2012 10:09)

  # Link komentara

 27. Sve je to lepo...ali nama trebaju pristupni fondovi...trebaju nam PARE!
   (Burek, 25. septembar 2012 10:08)

  # Link komentara

 28. Seća li se neko "izručivanja haških optuženika"?
  (DJ Ape, 25. septembar 2012 09:56)

  # Link komentara

 29. Kosovo će narednih 10 godina da bude izgovor NAŠIM VLASTIMA, a ne EU, za nesprovođenje reformi, za korupciju, tajkunsku Srbiju, bedu, kriminal, kao što je Hag bio prethodnih 10 godina. Referendumsko pitanje nije Kosovo ili EU, nego pljačkaška ili uređena država. Ne trebaju nama ni Kosovo, ni EU, tek reda radi, to se ne jede!
   (Mishko, 25. septembar 2012 09:26)

  # Link komentara

 30. Miroslav Lajcak radi u interesu EU a ne u interesu Slovacke, sram da ga bude.
  (janko, 25. septembar 2012 09:26)

  # Link komentara

 31. Odgovor"Marini"-hajde da u ovom vašem komentaru zamenimo par reči"Znači,Srpsku Krajinu ne treba priznati, nego je prihvatiti,uvažiti i poštovati srpsku demokratski izabranu vlast,omogućiti da Srpska Krajina funkcionira ,da srpski građani imaju valjane dokumente i slobodu kretanja,da žive konačno svoje normalne živote i da Hrvatska konačno prihvati da hrvatski Srbi nisu krumpiri nego živi ljudi sa svim svojim potrebama koje žele ostvariti vlastitim snagama i potencijalima,a ne pod jarmom hrvatske vlasti."Šta kažete, kako vam se čini?
  Preko 2 miliona Srba u Hrvatskoj nije moglo da živi svoje "normalne" živote, već su ih razvejale "oluje" i "bljeskovi" na razne strane sveta!Vi ste najmanje kompetentni da dajete svoj sud o tome treba li Srbija da prizna i da li će priznati Kosovo. Stidite se!
  (Replika, 25. septembar 2012 09:21)

  # Link komentara

 32. Posle dvanaest godina mrcvarenja, nesto mislim da bih pre pristao da mi gazda bude nezgrapni rodjak sa istoka, koji smrdi na votku i ima grozan smisao za humor, nego ovakvi ugladjeni nikogovici. A bio sam najveci "evropejac"
   (kakogod, 25. septembar 2012 09:20)

  # Link komentara

 33. Naravno da ce biti jos uslova, na prvom mestu - dalje sape od Vojvodine! A vi svi sto vicete da necete u EU, eno vam clanka o patriotskoj pljacki malo dalje, pa komentarisite tamo, kako bas tako treba i da mnogo volite da vas vasa sopstvena drzava krade. I da EU ne treba tu da se mesa, sve je bas kako treba, i pravosudje, i zdravstvo, i prosveta, i ljudska prava, i vas standard... E Srbi Srbi...
  (Panonka, 25. septembar 2012 09:08)

  # Link komentara

 34. Da li bi želeli da se u vašu sređenu zgradu useli porodica kojoj je korupcija, nepotizam i neodgovornost normalan način života. Čiji članovi po stanu bacaju đubre, neradnici su ali zato se u sve razumeju. Uz to pate od manije veličine, veruju u neke istrošene mitove, ne vole drugačije komšije a misle da su jedini pravedni na svetu. Uz to su se u poslednjih 100 godina "pošibali" sa SVIM komšijama a i sa nekima iz udaljenih blokova. Kunu se u pijanog starijeg drugara iz drugog naselja kome predstavljaju privezak i sredstvo za lečenje kompleksa.
  Da li bi takvoj porodici ponudili da se promeni i dozvolili da se useli u vašu lepu zgradu?
   (Shonke, 25. septembar 2012 09:04)

  # Link komentara

 35. @ Marina, 25. septembar 2012 07:59

  "...da Srbija konačno prihvati da kosovski Albanci nisu krumpiri nego živi ljudi sa svim svojim potrebama koje žele ostvariti vlastitim snagama i potencijalima,a ne pod jarmom srbijanske vlasti."

  A sto Hrvatska ne prihvati da Srbi iz RSK nisu krumpiri nego živi ljudi sa svim svojim potrebama koje žele ostvariti vlastitim snagama i potencijalima,a ne pod jarmom i kamom hrvatske vlasti? I RS Krajina je bila realnost, cinjenicno stanje. Zato ustanici, ne dirajte oranja. Mogli bi biti preorani.
  (Traktorista, 25. septembar 2012 09:02)

  # Link komentara

 36. Datumi nisu važni, već kvalitet reformi koje sprovodite", objasnio je on.

  E bogami kada se o kvaltetu tih vrsta radi,tu je malo teze,ne mogu oni izmedju sebe da se razmrse,tu treba pomoc sa strane.Na zalost ovde mnogi shvate neke stvari tek kada ih stegne sa svih strana,a to je izgleda neminovno.Niko ne daje zajam niti ulaze svoje na lepe oci,da budem jasniji nece to ni Rusi da rade,i oni gledaju profit na prvome mestu,a bratstvo...ko tako misli i tome se nada...taj je sav supalj.Oni koji znaju da zajam ne mozes vratiti nece ti ga ni dati,naravno prvo ce da idu na sigurno i isisaju ti pravovremeno ono sto vredi uz razna obecanja i pomoci na gromilice,a kada vise nema sta onda nastaje praznina,mucnina i razocarenje.Ako ova vlada ne zasuce rukave i pod nitno ne pocne sa rezovima,reformama,bolnim rezovime i savesnom borbom protiv kriminala i korupcije,bez obzira na stranacku pripadnost,znacice to da oni ne vode brigu niti rade u interesu naroda,vec gledaju kao i ovi do sada da napune svoje dzepove,a posle neka bude sta bude,oni i njihove familije ce biti zbrinuti.Narod mora da ih potera,ili neka se maknu sa vlasti ako nece da resavaju probleme i rade posteno.Obecali su jako mnogo,do sada su se malo pomerili,videce se sta ce biti dalje.
  (laki, 25. septembar 2012 08:59)

  # Link komentara

 37. @Marina: Kada Srbi iz Knina i Vukovara nisu hteli da žive pod "jarmom hrvatske vlasti" onda nije moglo!? Brini ti o "lijepoj vašoj", ne brini o našem Kosovu.
   (stefan, 25. septembar 2012 08:55)

  # Link komentara

 38. Srbija neće biti primljena u EU dok ne dostigne određene standarde, tu se pre svega misli na stepen ekonomske razvijenosti, zatim zaštite životne sredine, uređenja društva i naravno poštovanja zakona tj. pravna sigurnost. Sve ostalo su priče za malu decu. Pogledajte samo problem koji smo imali vezano za tražioce azila iz Srbije u zemljama EU. Da li zaista mislite da Srbija kao najveći "izvoznik" azilanata u EU ima šanse da bude primljena u članstvo u dogledno vreme. Srbija treba pre svega da počne da radi, da reši pitanje korupcije i lošeg pravosuđa, dakle nezavisni i efikasni sudovi koji mogu da rešavaju korupciju i kriminal, nakon toga i uporedo dolazi pitanje investicija i zapošljavanja ljudi. Domaći i strani investitori će biti ohrabreni da ulažu, ako postoji poštovanje zakona. Dakle, jako puno posla je potrebno uraditi da bismo pre svega sredili sopstveno dvorište pa tek onda razmišljati o EU. Pogledajte primer Turske koja je u proteklih 20 godina napravila džinovske korake, naravno i dalje tamo ima provincija na istoku koje su zaostale, ali kada pogledate regione oko Istambula, Burse, Antalije, Izmira ili Mersina napredak je veoma vidljiv. I ono što je najbitnije, ljudi u Turskoj RADE.
  (Libela, 25. septembar 2012 08:54)

  # Link komentara

 39. Samo mirno, sutra ce vec neko da ga demantuje.
  A doci ce i vreme kada ce da nas mole.
  Svasta se dogadja...
  (vlajko, 25. septembar 2012 08:46)

  # Link komentara

 40. Posle svega što izjavljuju predstavnici Evropske unije u smislu svakodnevnog proširenja zahteva upućenih Srbiji postavlja se pitanje da li oni iskreno žele da Srbija uđe u Evropsku uniju.Mislim da se radi o lažnoj želji Evropske unije, što samo iscrpljuje Srbiju do konačnog odustajanja od Evropske unije.To bi Evropska unija želela.Nešto slično kako se ponaša prema Turskoj.Gospodo iz Evropske unije primili ste mnoge zemlje u vašu uniju na nižem ekonomskom i svakom drugom razvoju od nas ne postavljajući maltene nikakve uslove.Ući u uniju nije pitanje nikakvih demokratskih zakona, prava i ponašanja već je to čisto političko pitanje i to prevashodno Amerike.Dakle gospodo dosta je igranja mačke i miša, nemojte nam postavljati nikakve uslove ili hoćete da nas primite ili ne.Očekujemo vaš odgovor, a do tada ostavite nas na miru.
  (dragan, 25. septembar 2012 08:43)

  # Link komentara

 41. postaje monotono...
   (dragan, 25. septembar 2012 08:36)

  # Link komentara

 42. Izrucenje Marka Kraljevica zbog krsenja pravila i obicaja ratovanja,Veljka i Cucuk -Stane zbog terorizma ...
   (moonraker, 25. septembar 2012 08:36)

  # Link komentara

 43. A ja bas mislio da vise nema uslova.
   (lesa, 25. septembar 2012 08:35)

  # Link komentara

 44. turska veciti kandidat, makedonija postaje veciti kandidat i nijednoj od te dve zemlje ne pada na pamet da prekida vec uspostavljene odnose sa eu. ne treba ni srbija. mnogo veci problem srbije je nevidjen stepen nepotizma, korupcije i kradje na visokom nivou zbog cega smo jadni, bedni i nezaposleni. resenje problema se samo namece, ali niko od politicara ne moze i ne sme da se uhvati u kostac sa tim posastima danasnje srbije. tuga.
   (kejto, 25. septembar 2012 08:32)

  # Link komentara

 45. sargarepa je sve dalje i dalje.? stap svakim danom sve vise raste.
   (milance, 25. septembar 2012 08:32)

  # Link komentara

 46. REFERENDUM! Sa dva pitanja.
  1.Kosovo?
  2.Evropa?
  Pa da se mi izjasnimo.
  (Dejan, 25. septembar 2012 08:14)

  # Link komentara

 47. Ako sve ovo kaže šef diplomacije zemlje koja NIJE priznala Kosovo i ,kao što vidimo,to je očito i stav njegove zemlje Slovačke,što će reći šef njemačke diplomacije kad ga se bude o tome pitalo?
  Znači,Kosovo ne treba priznati nego ga prihvatiti,uvažiti i poštovati kosovsku demokratski izabranu vlast,omogućiti da Kosovo funkcionira ,da kosovski građani imaju valjane dokumente i slobodu kretanja,da žive konačno svoje normalne živote i da Srbija konačno prihvati da kosovski Albanci nisu krumpiri nego živi ljudi sa svim svojim potrebama koje žele ostvariti vlastitim snagama i potencijalima,a ne pod jarmom srbijanske vlasti.
  (Marina, 25. septembar 2012 07:59)

  # Link komentara

 48. Dokle smo mi sebe doveli, da nas iz EU ovako šikaniraju, da nas Rusi samo lože i iskorišćavaju. Niko nas ne tretira ozbiljno. A sve to zbog par pogrešnih odluka kada je na sceni bilo prestrojavanje snaga. Propala zemlja!
  (Daniela, 25. septembar 2012 07:54)

  # Link komentara

 49. Odustajanje od naftovoda Južni tok još jedan od uslova...
  (Braca, 25. septembar 2012 07:16)

  # Link komentara

 50. Nemam komentar na ove komentare.
  (South Park, 25. septembar 2012 06:54)

  # Link komentara

 51. pre nekoliko dana ovaj je rekao da 'stolica vas ceka prazna u eu' te izjave su decu, a posto vec srpske politicare tako ih smatraju, kako da se nazove ova nova izjava za srpske politicare? stolica vas ceka ali negde u podrumu jel?
  (pratilac, 25. septembar 2012 06:47)

  # Link komentara

 52. Vreme je da se političari i (deo) građana spusti na planetu zemlju na kojoj Srbija nema Kosovo. Izgubila ga je 1999. godine POGREŠNOM, RATNOM politikom. Ovi koji se pozivaju na Ustav, ili suprotno koji kao Dačić hoće da ga krše podelom Kosova, moraju konačno da uvaže realnost. Moraju da vide šta i koga podržavaju najmoćnije države sveta, da uvide kakve bi bile posledice dalje demagogije u stilu - Kosovo je srce Srbije i da shvate da će Srbija i Kosovo biti ponovo zajedno samo u EU. Sve, ali baš sve ostalo su štetne bajke. Odbrana srpskih interesa, imovine, baštine, ograničena autonomija - hrabrost umesto demagogije. To je ono što hoćemo mi građani Srbije koji stojimo sa obe noge na zemlji i koji nismo plaćeni da pišemo komentare DSS, SRS, SNS, Dveri i sličnih. Nema tog komentara koji Srbiji može da vrati Kosovo. Treba menjati Ustav i okrenuti se stvarnosti i rešavanju STVARNIH problema.
  (realna ns, 25. septembar 2012 06:36)

  # Link komentara

 53. Gospodo iz vlasti! Da li Vi nameravate da na referendumom treba da proverite da li gradjani ove zemlje uopste zele u EU? Ja ne zelim, jer mislim da je cena previsoka i nije konacna, a i roba kvarljiva!
   (grlja, 25. septembar 2012 06:21)

  # Link komentara

 54. Hvala na iskrenosti Mirko, sada znamo da ne moramo više da se brinemo jer nas vi u uniji i ne želite. Da nas iskreno želite primili ste bi nas još pre deset godina. Moj stav: nikad ne aminovati nezavisno Kosovo, izgrađivati institucije u Srbiji zbog nas samih a ne zbog vaših zahteva, privredno sarađivati sa celim svetom, a vi političari u EU pričajte šta želite.
   (Stari Rabra, 25. septembar 2012 05:02)

  # Link komentara

 55. Nisu naivni ovi iz EU! Traze rezultate! Traze progres i reforme? Progres i reforme ne odgovaraju tajkunima. Kako da ugodimo i EU i tajkunima? Pa nikako. To je nespojivo jedno sa drugim! Zato mi nikada necemo uci u EU. Tajkuni i kriminalci su jaci od drzave!
  (acinic, 25. septembar 2012 04:31)

  # Link komentara

 56. "mora se ići korak po korak. Datumi nisu važni, već kvalitet reformi koje sprovodite" Umete vi debelo da zazhmurite za kvalitet reformi, samo ako vam se ispuni neka politichka zhelja. Posle izruchenja Mladicha tapshali ste nas po ramenu za reforme u drzhavi, smanjenu korupciju, pravosudni sistem, rasterecheni javni sektor... i podarili kandidaturu, shto je super, ali ja hochu REFORME!
   (Držqua, 25. septembar 2012 04:01)

  # Link komentara

 57. pa sad koliko mi njih zezamo oni nas jos vise
  (jaci su, 25. septembar 2012 02:10)

  # Link komentara

 58. U vreme protesta protiv Milosevica sigurno bi podrska gradjana Srbije pristupu u EU bila iznad 90%. Sada je ispod 50%, jedva i toliko. Gospodo iz EU, nemojte se pitati zasto. Ogadili ste nam se.
  (Dejan, 25. septembar 2012 00:36)

  # Link komentara

 59. 2046 godina.
  Uslov broj 1144: Promenite ime ulice Kneza Milosa u Bulevar Havijera Solane.
  Uslov broj 1145:
  Odobrite legalizaciju stambenog objekta u MM Lugu osvedocenog srpskog prijatelja Hashima T.
  Uslov br 1146:
  Zavite mrmotu cokoladu.
  . . .
   (morfeus, 25. septembar 2012 00:20)

  # Link komentara

 60. Jasno je da Nemacka, pardon Evropska Unija ima dodatnu listu zahteva. Bilo bi pametno odgovoriti im posle referenduma.
  (Zoran, 25. septembar 2012 00:19)

  # Link komentara

 61. More pali i ti i EU i uslovi.
  (pivljanin, 25. septembar 2012 00:19)

  # Link komentara

 62. A sta kaze na to Jelko Kacin, bas me interesuje??
  (Insajder, 25. septembar 2012 00:02)

  # Link komentara

 63. Ja stvarno ne znam zasto vi njega uopste bilo sta pitate? Biolo bi vrh da dodje i da ga niko nista ne pita. :D
  (Gligor, 25. septembar 2012 00:02)

  # Link komentara

 64. Lajcak hoce da nam kaze ...malo sutra cete uci u EU , pa ne morate bas toliko da zurite, nego vi to polako. Samo sto nam covek ne kaze dosta bre, vise sa tim vasim pitanjem...kad cemo da udjemo u EU...izgleda da smo im definitivno dosadili.Malo ponosa i dostojanstva nam stvarno ne bi skodilo.Oni sad u EU ne znaju sta ce sami sa sobom.Ima ih citav red pred bankrotom.Traze pare a para nema.Samo im jos mi falimo sa nasom fenomenalnom finansijskom situacijom.Do 2020.g. kada se ocekuje nas prijem u EU ,ko zna koga cemo tamo da zateci, pod uslovom da jos budu uopste postojali.
  (masala, 24. septembar 2012 23:58)

  # Link komentara

 65. Uvek Kosovo!
   (Gandalf, 24. septembar 2012 23:55)

  # Link komentara

 66. Lajčak, znaš li kako Belorusi odgovaraju Evropskoj Uniji na ultimatume?
  Na referendumu o (NE)ulasku u EU - poput Belorusa na poslednjim izborima - odgovoriće gradjani Srbije! Demokratski - narodnom voljom!
  (Srpski referendum, 24. septembar 2012 23:48)

  # Link komentara

 67. nema potrebe da mi zurimo u EU, tamo nas nece, mi njihove uslove necemo ispuniti, a i sama unija nije sto je bila pre 10 godina
  (mare, 24. septembar 2012 23:44)

  # Link komentara

 68. "Datumi nisu važni, već kvalitet reformi koje sprovodite", objasnio je on (Lajčak).

  Pane Lajčak, vi kao da ne znate sa kim imate posla? Kojih bre reformi? Ko da sprovodi reforme?. Jedan je samo krenuo da pomene reforme pa su ga odmah ubili. Nema ovde ko da sprovede reforme, na žalost. Sve su to secikese i zulumćari i samo jedan drugog smenjuju i štite. Za nas je i Somalija raj na zemlji, moj "glavati" Gospodine. Ostav'te se vi nas bolje je i za vas i za nas. Ako nas primite rasturićemo i vas i to ekspresno...
  (zoran, 24. septembar 2012 23:42)

  # Link komentara

 69. Greše sa ovom taktikom iz EU.
  Ludi jesmo ali glupi baš i nismo...
  (nebitno, 24. septembar 2012 23:31)

  # Link komentara

 70. e moj miroslave, svima je vama lako tulancati i prodavati se kao top politicari sa mega uticajem po bijednom balkanu. ali ne daj boze dana kada nijemcu nestane volja ili pare da krpi suplju evropsku zajednicu i evrozonu. ima da srbija bude za tvoju slovacku kula od zlata. samo lagano
   (johnny, 24. septembar 2012 23:30)

  # Link komentara

 71. pa naravno! uvek ce postojati jos nesto! DOSTA je bilo!
   (jester, 24. septembar 2012 23:25)

  # Link komentara

 72. S obzirom na trenutno raspolozenje naroda prema EU isto ti se hvata, moj Miroslave...
   (teki, 24. septembar 2012 23:18)

  # Link komentara

 73. nije tragedija, nego tragikomedija ...
  (Vera D, 24. septembar 2012 23:18)

  # Link komentara

 74. Mrrrrrš više!
  (Bojan, 24. septembar 2012 23:15)

  # Link komentara

 75. Nije ni cudo sto posle ovakvih izjava raste broj Srba koji su protiv ulaska u EU.
  (Rodjen sam u camcu,ali nisam siso vesla, 24. septembar 2012 23:10)

  # Link komentara

 76. Mislim da je svima jasno da Srbija moze racunati na EU kada BDP bude veci (tj. kada stane na noge). Do tada mi smo jos u komunizmu. Ako je tacno da se istorija ponavlja onda ce Srbija uci u EU kada joj vise ne bude trebala tj. kada imadne nesto sto EU treba. (HR je prilozila Jadran).
  (Riki, 24. septembar 2012 23:09)

  # Link komentara

 77. Ala, ala, ala to ne valja,
  Ti si meni sve dalja i daljaaaaa!
  (Lazarenko, 24. septembar 2012 23:08)

  # Link komentara

 78. Ja stvarno vise ne razumem ni EU politicare, ni nase koji se jos uvek na njih primaju- to mi dodje kao da kisa lije, krov mi curi, parket propao, struja varnici, u takvom mi stanju kuca, deca gladna, i ja trazim pomoc od nekog. A on mi kaze ok, pomoci cu, ali prvo da se pomiris s podstanarom-komsijom s kojim si bio u zajednickom dvoristu, a sad on kaze da je to njegovo. Dobro, resavacemo to, al ako nam kuce propadnu, sta ce me biti briga za komsiju...
  (dz, 24. septembar 2012 23:06)

  # Link komentara

 79. Lajcak, ko kaze da Srbi hoce u eu koja ih je bombardovala, a? Hvala vam ali ponudite je nekom drugom pa neka njih bombarduje.
  (.,., 24. septembar 2012 23:06)

  # Link komentara

 80. Ulicni mangupi se obicno okome na onoga ko se ne usprotivi kada mu prvi put prodaju ciglu. Koga interesuje clanstvo u EU koja se raspada? Da udjemo u lift koji je u slobodnom padu? Da odsecemo desnu nogu da bi dobili bon za picu? Da imam pameti, vratili bi lepo carine na EU robu, a ne da nas deru i svode na banana republiku. I kakvi sporazumi postignuti u dijalogu sa pristinom? To sto je Borko Stefanovic klimao glavom ne znaci da smo ih prihvatili. Muka mi je !!! Toliko da mi sada cak i neobavesteni Kostunica deluje manje odbojno.
  (Rista, 24. septembar 2012 23:04)

  # Link komentara

 81. E,hvala sto si nam rek`o!!!Nismo ni mogli da pretpostavimo....
  (sale, 24. septembar 2012 23:03)

  # Link komentara

 82. Miroslave Lajcaku,mnogo smarate sa tom EU...Opet neka stap i sargarepa za nas u Srbiji,a ustvari necemo uci u nju jos bar 10 godina ako se pre toga EU,ne raspadne ili bankrotira
  (blade, 24. septembar 2012 23:03)

  # Link komentara

 83. priznace Kosovo i bolje nego da finansiramo bandu sa severa !
  (Sid, 24. septembar 2012 23:02)

  # Link komentara

 84. Gde Srbima uslove da postavljas crni Miroslave. Pa zar nisi cuo da smo mi nebeski narod i da u EU ulazimo samo ako nas budete molili i ako nam budete pokazali koliko nas postujete (obavezno vise od svih drugih) tako sto cete nam pripojiti neku teritoriju ili barem nam dopusiti da "zadrzimo" Kosovo jer eto mi mnogo volimo da delimo sudbinu sa Albancima.
  (Bojan J., 24. septembar 2012 22:57)

  # Link komentara

 85. EVROPSKA UNIJA | PONEDELJAK 27.02.2012 | 11:02
  Kacin: "Nema dodatnih uslova za datum"

  EVROPSKA UNIJA | ČETVRTAK 6.09.2012 | 23:51
  Šulc: Nema dodatnih uslova za EU

  EVROPSKA UNIJA | PONEDELJAK 24.09.2012 | 22:11
  Lajčak: Biće dodatnih uslova EU  Ko je lud ne budi mu drug.
  (Majakovski, 24. septembar 2012 22:53)

  # Link komentara

 86. Ko je vama rekao da nas EU uopste i interesuje. Najgore je kad vam se neko nabacuje, a zna da mu se ne svidjate i da necete sa njim da spavate.
  (Lija!, 24. septembar 2012 22:48)

  # Link komentara

 87. Ja sam mislio da su nasi politicari najveci demagozi, ali ovi iz EU su ih prevazisli. Ovo je vec sve toliko neukusno i smesno, samo gledam do koje cemo se granice srozati. Prvo MI moramo da shvatimo da treba da udjemo u ove pregovore kao partneri, a ne kao kreteni kojima ce da soli pamet ko kako stigne. Tek tada ce i ovi iz EU shvatiti da ne diskutuju sa stadom ovaca koji ide gde coban kaze, vec sa ravnopravnim ljudima, gradjanima jedne zemlje sa dugom EVROPSKOM tradicijom. Ako ne postujemo sebe, nece nas ni drugi postovati, upamtite to vec jednom!
  (AleksandarL, 24. septembar 2012 22:43)

  # Link komentara

 88. Jesu li ti zapretili smanjenjem plate zbog one "sargarepe" od pre neki dan?
  (zluradi, 24. septembar 2012 22:38)

  # Link komentara

 89. Ovaj je jos seca kako mu je mama pricala o prvoj cokoladi koju je u zivotu videla na putu u Jugoslaviju.
  (sasav, 24. septembar 2012 22:36)

  # Link komentara

 90. u prevodu,vi ste jako fini dobri,marljivi na dobrom ste putu ali jos to nije to ;)))
  (Viva, 24. septembar 2012 22:36)

  # Link komentara

 91. E nek si im kazao. Pomenim im i da Vojvodina nije severna Srbija, kao što ni Kosovo nije južna, i da će morati da priznaju nezavisnost Vojvodine.
  (Lala, 24. septembar 2012 22:35)

  # Link komentara

 92. Dodatni uslov je sigurno i da se Tadic vrati na vlast. On se najbolje izvinjava a uz to izvanredno zamazuje oci vlastitom narodu nakaradnim frazama poput one i Evropa i Kosovo. U tako nesto ne veruju ni debili ali eto nase vodje imaju "visoko misljenje" o svom narodu pa se vode onom poznatom vodiljom velikih patriota, vazno je da je meni dobro a narod ko ....
  (strina, 24. septembar 2012 22:34)

  # Link komentara

 93. Gospodine Lajčak mi u Srbiji takve pregovore karakterišemo sa jednom našom poslovicom koja glasi: "Ne lipši magarče do zelene trave".

  Pozdrav iz Srbije i bavite se nečim ozbiljnim.
  (bane, 24. septembar 2012 22:33)

  # Link komentara

 94. kako niko ne kapira u toj EU da nas zabole za raspalu EU ???? mislim...nek smisljaju oni uslove...al koga zabole ???? trose i vreme i lovu EU uzalud... zar stvarno misle da se ovde nekom zuri u EU o.O ????
   (solarna olujica, 24. septembar 2012 22:32)

  # Link komentara

 95. Pa naravno da ima dodatnih uslova ali samo zato što od onih prvih, početnih uslova mi non-stop pravimo gluposti, pa oni koji postavljaju uslove ne mogu predvideti kakve sve svinjarije, onaj koji treba da ispuni uslove, u medjuvremenu, može napraviti.
  (ObiWan, 24. septembar 2012 22:32)

  # Link komentara

 96. Zasto neko ne kaze ovom upropastitelju BiH i otcepljivacu Crne Gore da nije dobrodosao u BG ???
  (Darko, 24. septembar 2012 22:31)

  # Link komentara

 97. hoćemo referendum o ukuletoj EU!!!!!!!
  (Dexter, 24. septembar 2012 22:30)

  # Link komentara

 98. Od EU me još samo interesuje da li će biti štampanja i otkupa evroobveznica od strane ECB. Ako da, eto inflacije evra. Javite nam, g. Lajčak, da znamo da uzimamo kredite u evrima pokrivene štednjom u CHF. Hvala.
  (Samo monetarno, ništa emotivno, 24. septembar 2012 22:29)

  # Link komentara

 99. bas me briga za tvoje integracije. Pali brate.
  (Toni, 24. septembar 2012 22:28)

  # Link komentara

 100. Lajcak spasava Srbiju od Srba.Hvala ti.
  (zoran, 24. septembar 2012 22:26)

  # Link komentara

 101. Биће још условам, смислиће их Европски савет, а онда још по неки, смислиће их Лајчак на ручку код таште.
  Можда да се организује неки риалити програм, а победник може да да још неки услов.
  (terrible, 24. septembar 2012 22:25)

  # Link komentara

 102. Cudo da Miroslav Lajcak nije doneo i odluku da li ce se goniti Nenad Canak zbog kriminalno nasilnickog ponasanja a mozda i otimacine(po novim podacima MUP-a za vreme nemilog dogadjaja je nestao i skup sat koji su navodno "poneli sa sobom" telohranitelji doticnog...)...kao i da Li ce se krivicno goniti bivsi Ministar Dulic...A molio bi nase novinare da sefa Slovacke diplomatije pitaju i kad ce da se pojavi ulju u prodavnicama..Hvala
  (PRAVDA, 24. septembar 2012 22:21)

  # Link komentara

 103. Naravno! Šargarepa! Možemo trčati, noge lomiti.....
  (BatanNS, 24. septembar 2012 22:20)

  # Link komentara