Ponedeljak, 10.09.2012.

00:14

"Treba nam Nemačka na putu ka EU"

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se popodne u Berlinu sa nemačkim vicekancelarom Filipom Reslerom.

Izvor: B92

"Treba nam Nemaèka na putu ka EU" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Geom

pre 11 godina

Radikali se ponašaju kao da je Vučić prvi srpski političar ikada koji je posetio Nemačku. Neko je čak napisao "pametan potez", iako je u pitanju ceremonijalna poseta bez ikakvih konkretnih dogovora.

Monteri iz jajca

pre 11 godina

Riösler je politicar u Nemackoj koji sluzi za sprdanje i za smisljanje viceva. To je isto kao kad bi nas posetila Angela Merkel i mi odredimo Velju ilica da je doceka! To je dokaz koliko je Vucko dobrodosao gost u Berlinu!

zoran

pre 11 godina

Aco, a da ti Nemci ne kažu "Znamo za jadac"? Mislim na Tomu, Putina i Rusiju... Malo ste se vi zaigrali rek'o bih.
Prošla su vremena hladnog rata. Nema više jednom stražnjicom na dve stolice. Jok! I Milošević je mislio da će to moći ali se prevario. Na kraju izgubismo Kosmet, dobismo milion kolonista na propalu državu i odozgo nas raspališe po tamburi.

cro

pre 11 godina

dok vi dođete u položaj u kojem je Hrvatska trenutno (pred vratima EU 1.7.2013) više eu neče ni postojati zato se ne nadajte previše ;)))

Klimt- Bec

pre 11 godina

Nemacka je Lokomotiva Evrope svi konci su u njenim rukama, i svaki ulazak Nemacko-Austrijskih, Roba, Preduzeca i Kapitala u Srbiju, povlaci sve ostale! Koliko god da nas je losa proslost razdvajala, toliko vise Buducnost mora da nas povezuje! Nezaboravite da vise od milion gradjana Srbije zivi u Nemackoj i Austriji, sto predstavljav jedan ogroman potencijal. Do sada ga Srbija nije koristila a dali ce u Buducnosti, iskljucivo zavisice od nas samih!

Nikica

pre 11 godina

Treba sa svima razgovarati i pregovarati o unapređenju pre svega ekonomske i svake druge saradnje. Samo na taj način poboljšaćemo ekonomsku situaciju u Srbiji ali i ukupan imidž Srbije u svetu.

Deki

pre 11 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem?Do juče su u tu Nemačku išli Djindjić,Tadić,Djelić,Vlahović,Jeremić i ostale demokrate a vi ste govorili izdajice i šta će nama Nemačka!Sada kada Vučić ide vi pričate da treba saradjivati sa Nemačkom?Do juče ste pljuvali što nam je gorivo 150 dinara najskuplje na svetu a sada sa Vučićem je 160 ali nema veze?Do juče ste pljuvali što nam je evro 117 dinara a sada je 120 ali nema veze?Do juče se demokrate borile sa fusnotom za Kosovo a ova vlast odustaje od nje ali nema veze!Da Vučić sada prizna nezavisno Kosovo,imam utisak da to za vas nema veze.Kakav ste vi to sloj ljudi?

Dragan

pre 11 godina

Koga farbaju Nikolic i njegov "prvi podpredsednik" Vucic? Jedan kaze da je "jedino Srbija iznad Rusije", a drugi glanca cipele Nemackoj i kaze " jedino nam je Nemacka potrebna za ulaz u EU". Ako je neko iole razuman onda moze da zakljuci da tu nesto nije u redu. Mi kao sebi dozvoljavamo da "koristimo" Nemacku za ulazak u EU, i sa druge strane,Nikolic samo sto nije zapevao Kaljinku. Zivi bili pa videli kakve ce posledice biti posle takve politike.

bezimena

pre 11 godina

bas briga nemacku za srbiju oni imaju svoj interes kod nas
(P-P, 10. septembar 2012 06:39)

I mi imamo interes da oni imaju interes kod nas!

p.s. utuvite već jednom u glavu da medju državama ne postoje prijatelji, braća i sl. jer države nemaju emocije, niti bi bilo normalno da ih imaju. Postoji samo saradnja i interes (politički i ekonomski), više ili manje dobar i uspešan!

Jana

pre 11 godina

EPS je za vrme prosle Vlade sa RWE vec potpisao memorandum o razumevanju. Cekamo da vidimo u cemu je ovaj memorandum drugaciji (prvi inace javnost nikada nije videla). Podseticu da EPS takodje ima potpisan memorandum o razumevanju i sa kineskim partnerima, kao i sa Inter Rao.

RWE je inace na nedavno odrzanoj skupstini akcionara obznanio da usled losih finansijskih rezultata nece ucestvovati u projektu izgradnje termoelektrane Plomin C u Hrvatskoj, niti ni jedne druge termoelektrane na ugalj ili gas u jugoistocnoj Evropi (o tome videti http://zelena-akcija.hr/hr/programi/energetika_i_klimatske_promjene/rwe_nece_investirati_u_termoelektranu_plomin_c). Razlog je dvostruk - losi finansijski rezultati ovog energetskog giganta u 2011. i nedoumice oko buduce vrednosti CO2 sertfikata (samim tim i isplativosti pojedinacnih projekata).

RWE jeste medjutim veoma zainteresovan za hidropotencijale u Srbiji. Oni se ikada ne prepustaju strancima, to ne cine ni najsiromasnije zemlje na svetu. jednostavno predstvaljaju jedan od najvrednijih resursa jedne zemlje. Nasa pametna i zdravorazumna ministarka, i dakako njen patriotiski nabrijan sef, svakako su svesni ove cinjenice. Zato ne brinem. Vi?

zoran 1971

pre 11 godina

Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica!Ja nisam zaboravio 90-te!Zato nikada ne mogu da verujem coveku koji se stidi svoje proslosti!Ne postaje se istinski evropejac odricuci se svoje proslosti.Ja sam bio za Evropu i 90-ih,a i danas sam!

Миротворац

pre 11 godina

Вучићу, док Косово не постане независно, нећеш се смирити! Само полако и неприметно. Важно је да народ остане миран.

LJUBICA

pre 11 godina

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vucic ide u Nemacku tamo ga docekuju na najvisem nivou a nama opet ne valja. Sta je to s nama ljudi?

Aca

pre 11 godina

Radujem se ovoj poseti i susretu sa zvanicnicima Nemacke,uticaj Nemacke je jak i neosporan!Znaci nesto se radi i to punom parom koliko mogu primetiti!!!!!

Idiot

pre 11 godina

Nemačka pokazuje da nam je mnogo veći prijatelj nego Rusija. Rusija se zalaže da Kosmet ostane sastavni deo Srbije, a Nemačka shvata da je Zapad u svemu razvijeniji od Istoka, i u poštenju i poštovanju ljudskih prava i ljudskih organa, i zato Srbiju kao svog istorijskog prijatelja želi u EU bez Kosmeta i istorijske i kulturne samosvesti. Za naše dobro Srbija mora postati djubretarska radna snaga EU! Tu nema kompromisa i niko nas ne može sprečiti da budemo otpad EU.

Miladin2

pre 11 godina

Zna Vucic sta treba da radi!!Ovaj susret je od izuzetne vaznosti za nasu zemlju,a takvu silu kao sto je Nemacka i odnos sa njom ne treba prepustati slucaju!!

Shoping iz snova

pre 11 godina

Jel i on napokon resio da negde prosetka o parama naroda?, jeste napokon palo ga.. ja mislim da su u ovom periodu medjusezone snizenja i do 90%

kiki

pre 11 godina

pa kako vam je sada najednom Njemačka mila i draga ....a da jasno je da nema u EU bez pomoći Njemačke ...samo ste brzo zaboravili što ste pričali protiv Njemačke ,a pogotovo ovi bivši radikali ...

laki

pre 11 godina

Neophodno je saradjivati sa drzavom koja je jedna od vodecih ekonomskih sila.Nadam se da ce Vucic uraditi ono sto DS sa manekenima na celu nije hteo da uradi,vec samo otezavao narodu zivot.Nije istina da svi nemci mrze srbe,ima tih nacionalista koji mrze i sami sebe,isto kao i svuda u svetu.Na takve ne treba obracati paznju,jer takvi nikada narodu nisu doneli nista dobroga,i protiv takvih se treba svim snagama boriti.Mrznja prema drugima se ne sme tolerisati,to je velika opasnost.Naravno da svako gleda svoj interes,na zalost mi smo zahvaljujuci upravo mrznji prema drugima sami sebe ojadili i doveli u situaciju da moramo da se priklonimo nekima i trazimo pomoc,jer nemamo para,mi smo ocajna zemlja.Ne treba biti protivnik Nemacke,ona nam od svih drugih zaista moze i hoce pomoci jer je to i u njihovom interesu,zbog trzista i radne snage,a nama je to neophodno,borba protiv mafijasa,strane investicije,radna mesta,modernizacija zemlje i normalizacija odnosa sa svima u regionu.To su sve pozitivne strane,i to treba napokon shvatiti,ako hocemo lepsi zivot i buducnost za nasu decu.Ostavimo se mrznje i inata,sa tim necemo daleko stici.Eksperimentisati svojim zivotom je vrlo opasno,ljudi,treba ziveti,jedan zivot imamo svi.Znam ko su ti koji su u vladi,i uopste ih ne mirisem,ali ako krenu putem da omoguce narodu bolji zivot,podrzavam.DS je imao sanse,nisu uradili ono sto su morali,vec su punili svoje dzepove,ne interesuje me ko je vise krao,vec da svi odgovaraju.

Duca7

pre 11 godina

Razvijanje dobrih odnosa sa svima je jasna odrednica nove vlade. Građanima treba obezbediti pravednu i ekonomski prosperitetnu državu. Za tako nešto potrebno je raditi na tome da se unapredi ekonomija i uspostavi saradnja sa svima u okviru zajedničkih interesa. Koliko vidim, Aleksandar Vučić je već imao uspešne razgovore u tom pravcu sa mnogim svetskim

bogumil

pre 11 godina

zamislite scenu da je npr.čeda na vlasti i danas ide u nemačku a ukida se nadgledana nezavisnost kosova,pa pola miliona bi bilo na ulici,udba bi izvela decu iz škola,sindikati bi dobili nalog da izvedu ono malo radnika,obraz,snp,naši bi palili...ovako sve će proteći nezapaženo jer bože moj znaju patriote šta je dobro za srbiju.ovo je samo konstatacija nikako lični politički stav.

Milica

pre 11 godina

Veoma je znacajna saradnja sa Nemackom za razvoj ekonomije Srbije. Drago mi je sto Vucica postuju u Nemackoj, to znaci da sada Evropa gleda svetlije na nasu zemlju.

Tiemie

pre 11 godina

Unapređenje odnosa sa Nemačkom bi bilo jako korisno za nas. Poseta Aleksandra Vučića je veoma značajna za unapređenje saradnje Srbije i Nemačke, koja je spremna da uloži sredstva u zajedničke projekte sa Srbijom, posebno na polju energetike. Podržavam saradnju sa svima u okviru zajedničkih interesa, jer smo mi mala zemlja koja mora da opstane i održava kontakte sa svima radi boljeg života svojih građana.

Lunja

pre 11 godina

Iako lično ne volim nemce i Nemačku, neophodni su nam dobri odnosi sa svim državama. U svakom slučaju, počasti sa kojima će Vučić biti dočekan, svakako su zaslužene. Želim mu uspešan put.

Kiki

pre 11 godina

Ne verujem da će uslov biti priznavanje Kosova, pogotovo zato što znaju da ga nikad ne bismo priznali. Lupetanja kojekakvih nas ne trebaju potresati.

Astra

pre 11 godina

Saradnju moramo razvijati sa svim zemljama gde je to moguće. Može samo pomoći razvoju Srbije. A što se Kosova tiče, sve i da traže kao uslov, što ne verujem, znam da Vučić i Nikolić nikad neće prihvatiti.

Slovka

pre 11 godina

Ne postoji mogućnost približavanja EU bez Nemačke, a ni privrednog oporavka. Pametan potez, naročito zbog energetske stabilnosti. Ne treba zaboraviti da su uz Rusiju i Nemci uključeni u glavne energetske tokove, naročito u upravljačkom delu.

pera kojot genije

pre 11 godina

dobro bre ljudi, imate li milosti, pa i deca u vrticu znaju da ovaj ide u dvodnevnu posetu nemackoj, da ce tamo da ga docekaju kao kralja, da ce on da im "objasni", i da ce srbistan postati posle nemacke najrazvijenija zemlja evrope, da li je ova vest toliko neophodna?

bogumil

pre 11 godina

zamislite scenu da je npr.čeda na vlasti i danas ide u nemačku a ukida se nadgledana nezavisnost kosova,pa pola miliona bi bilo na ulici,udba bi izvela decu iz škola,sindikati bi dobili nalog da izvedu ono malo radnika,obraz,snp,naši bi palili...ovako sve će proteći nezapaženo jer bože moj znaju patriote šta je dobro za srbiju.ovo je samo konstatacija nikako lični politički stav.

Deki

pre 11 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem?Do juče su u tu Nemačku išli Djindjić,Tadić,Djelić,Vlahović,Jeremić i ostale demokrate a vi ste govorili izdajice i šta će nama Nemačka!Sada kada Vučić ide vi pričate da treba saradjivati sa Nemačkom?Do juče ste pljuvali što nam je gorivo 150 dinara najskuplje na svetu a sada sa Vučićem je 160 ali nema veze?Do juče ste pljuvali što nam je evro 117 dinara a sada je 120 ali nema veze?Do juče se demokrate borile sa fusnotom za Kosovo a ova vlast odustaje od nje ali nema veze!Da Vučić sada prizna nezavisno Kosovo,imam utisak da to za vas nema veze.Kakav ste vi to sloj ljudi?

zoran 1971

pre 11 godina

Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica!Ja nisam zaboravio 90-te!Zato nikada ne mogu da verujem coveku koji se stidi svoje proslosti!Ne postaje se istinski evropejac odricuci se svoje proslosti.Ja sam bio za Evropu i 90-ih,a i danas sam!

kiki

pre 11 godina

pa kako vam je sada najednom Njemačka mila i draga ....a da jasno je da nema u EU bez pomoći Njemačke ...samo ste brzo zaboravili što ste pričali protiv Njemačke ,a pogotovo ovi bivši radikali ...

pera kojot genije

pre 11 godina

dobro bre ljudi, imate li milosti, pa i deca u vrticu znaju da ovaj ide u dvodnevnu posetu nemackoj, da ce tamo da ga docekaju kao kralja, da ce on da im "objasni", i da ce srbistan postati posle nemacke najrazvijenija zemlja evrope, da li je ova vest toliko neophodna?

LJUBICA

pre 11 godina

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vucic ide u Nemacku tamo ga docekuju na najvisem nivou a nama opet ne valja. Sta je to s nama ljudi?

bezimena

pre 11 godina

bas briga nemacku za srbiju oni imaju svoj interes kod nas
(P-P, 10. septembar 2012 06:39)

I mi imamo interes da oni imaju interes kod nas!

p.s. utuvite već jednom u glavu da medju državama ne postoje prijatelji, braća i sl. jer države nemaju emocije, niti bi bilo normalno da ih imaju. Postoji samo saradnja i interes (politički i ekonomski), više ili manje dobar i uspešan!

Dragan

pre 11 godina

Koga farbaju Nikolic i njegov "prvi podpredsednik" Vucic? Jedan kaze da je "jedino Srbija iznad Rusije", a drugi glanca cipele Nemackoj i kaze " jedino nam je Nemacka potrebna za ulaz u EU". Ako je neko iole razuman onda moze da zakljuci da tu nesto nije u redu. Mi kao sebi dozvoljavamo da "koristimo" Nemacku za ulazak u EU, i sa druge strane,Nikolic samo sto nije zapevao Kaljinku. Zivi bili pa videli kakve ce posledice biti posle takve politike.

Klimt- Bec

pre 11 godina

Nemacka je Lokomotiva Evrope svi konci su u njenim rukama, i svaki ulazak Nemacko-Austrijskih, Roba, Preduzeca i Kapitala u Srbiju, povlaci sve ostale! Koliko god da nas je losa proslost razdvajala, toliko vise Buducnost mora da nas povezuje! Nezaboravite da vise od milion gradjana Srbije zivi u Nemackoj i Austriji, sto predstavljav jedan ogroman potencijal. Do sada ga Srbija nije koristila a dali ce u Buducnosti, iskljucivo zavisice od nas samih!

Miladin2

pre 11 godina

Zna Vucic sta treba da radi!!Ovaj susret je od izuzetne vaznosti za nasu zemlju,a takvu silu kao sto je Nemacka i odnos sa njom ne treba prepustati slucaju!!

Миротворац

pre 11 godina

Вучићу, док Косово не постане независно, нећеш се смирити! Само полако и неприметно. Важно је да народ остане миран.

Idiot

pre 11 godina

Nemačka pokazuje da nam je mnogo veći prijatelj nego Rusija. Rusija se zalaže da Kosmet ostane sastavni deo Srbije, a Nemačka shvata da je Zapad u svemu razvijeniji od Istoka, i u poštenju i poštovanju ljudskih prava i ljudskih organa, i zato Srbiju kao svog istorijskog prijatelja želi u EU bez Kosmeta i istorijske i kulturne samosvesti. Za naše dobro Srbija mora postati djubretarska radna snaga EU! Tu nema kompromisa i niko nas ne može sprečiti da budemo otpad EU.

Shoping iz snova

pre 11 godina

Jel i on napokon resio da negde prosetka o parama naroda?, jeste napokon palo ga.. ja mislim da su u ovom periodu medjusezone snizenja i do 90%

Lunja

pre 11 godina

Iako lično ne volim nemce i Nemačku, neophodni su nam dobri odnosi sa svim državama. U svakom slučaju, počasti sa kojima će Vučić biti dočekan, svakako su zaslužene. Želim mu uspešan put.

Slovka

pre 11 godina

Ne postoji mogućnost približavanja EU bez Nemačke, a ni privrednog oporavka. Pametan potez, naročito zbog energetske stabilnosti. Ne treba zaboraviti da su uz Rusiju i Nemci uključeni u glavne energetske tokove, naročito u upravljačkom delu.

Aca

pre 11 godina

Radujem se ovoj poseti i susretu sa zvanicnicima Nemacke,uticaj Nemacke je jak i neosporan!Znaci nesto se radi i to punom parom koliko mogu primetiti!!!!!

zoran

pre 11 godina

Aco, a da ti Nemci ne kažu "Znamo za jadac"? Mislim na Tomu, Putina i Rusiju... Malo ste se vi zaigrali rek'o bih.
Prošla su vremena hladnog rata. Nema više jednom stražnjicom na dve stolice. Jok! I Milošević je mislio da će to moći ali se prevario. Na kraju izgubismo Kosmet, dobismo milion kolonista na propalu državu i odozgo nas raspališe po tamburi.

laki

pre 11 godina

Neophodno je saradjivati sa drzavom koja je jedna od vodecih ekonomskih sila.Nadam se da ce Vucic uraditi ono sto DS sa manekenima na celu nije hteo da uradi,vec samo otezavao narodu zivot.Nije istina da svi nemci mrze srbe,ima tih nacionalista koji mrze i sami sebe,isto kao i svuda u svetu.Na takve ne treba obracati paznju,jer takvi nikada narodu nisu doneli nista dobroga,i protiv takvih se treba svim snagama boriti.Mrznja prema drugima se ne sme tolerisati,to je velika opasnost.Naravno da svako gleda svoj interes,na zalost mi smo zahvaljujuci upravo mrznji prema drugima sami sebe ojadili i doveli u situaciju da moramo da se priklonimo nekima i trazimo pomoc,jer nemamo para,mi smo ocajna zemlja.Ne treba biti protivnik Nemacke,ona nam od svih drugih zaista moze i hoce pomoci jer je to i u njihovom interesu,zbog trzista i radne snage,a nama je to neophodno,borba protiv mafijasa,strane investicije,radna mesta,modernizacija zemlje i normalizacija odnosa sa svima u regionu.To su sve pozitivne strane,i to treba napokon shvatiti,ako hocemo lepsi zivot i buducnost za nasu decu.Ostavimo se mrznje i inata,sa tim necemo daleko stici.Eksperimentisati svojim zivotom je vrlo opasno,ljudi,treba ziveti,jedan zivot imamo svi.Znam ko su ti koji su u vladi,i uopste ih ne mirisem,ali ako krenu putem da omoguce narodu bolji zivot,podrzavam.DS je imao sanse,nisu uradili ono sto su morali,vec su punili svoje dzepove,ne interesuje me ko je vise krao,vec da svi odgovaraju.

Jana

pre 11 godina

EPS je za vrme prosle Vlade sa RWE vec potpisao memorandum o razumevanju. Cekamo da vidimo u cemu je ovaj memorandum drugaciji (prvi inace javnost nikada nije videla). Podseticu da EPS takodje ima potpisan memorandum o razumevanju i sa kineskim partnerima, kao i sa Inter Rao.

RWE je inace na nedavno odrzanoj skupstini akcionara obznanio da usled losih finansijskih rezultata nece ucestvovati u projektu izgradnje termoelektrane Plomin C u Hrvatskoj, niti ni jedne druge termoelektrane na ugalj ili gas u jugoistocnoj Evropi (o tome videti http://zelena-akcija.hr/hr/programi/energetika_i_klimatske_promjene/rwe_nece_investirati_u_termoelektranu_plomin_c). Razlog je dvostruk - losi finansijski rezultati ovog energetskog giganta u 2011. i nedoumice oko buduce vrednosti CO2 sertfikata (samim tim i isplativosti pojedinacnih projekata).

RWE jeste medjutim veoma zainteresovan za hidropotencijale u Srbiji. Oni se ikada ne prepustaju strancima, to ne cine ni najsiromasnije zemlje na svetu. jednostavno predstvaljaju jedan od najvrednijih resursa jedne zemlje. Nasa pametna i zdravorazumna ministarka, i dakako njen patriotiski nabrijan sef, svakako su svesni ove cinjenice. Zato ne brinem. Vi?

Nikica

pre 11 godina

Treba sa svima razgovarati i pregovarati o unapređenju pre svega ekonomske i svake druge saradnje. Samo na taj način poboljšaćemo ekonomsku situaciju u Srbiji ali i ukupan imidž Srbije u svetu.

cro

pre 11 godina

dok vi dođete u položaj u kojem je Hrvatska trenutno (pred vratima EU 1.7.2013) više eu neče ni postojati zato se ne nadajte previše ;)))

Milica

pre 11 godina

Veoma je znacajna saradnja sa Nemackom za razvoj ekonomije Srbije. Drago mi je sto Vucica postuju u Nemackoj, to znaci da sada Evropa gleda svetlije na nasu zemlju.

Tiemie

pre 11 godina

Unapređenje odnosa sa Nemačkom bi bilo jako korisno za nas. Poseta Aleksandra Vučića je veoma značajna za unapređenje saradnje Srbije i Nemačke, koja je spremna da uloži sredstva u zajedničke projekte sa Srbijom, posebno na polju energetike. Podržavam saradnju sa svima u okviru zajedničkih interesa, jer smo mi mala zemlja koja mora da opstane i održava kontakte sa svima radi boljeg života svojih građana.

Duca7

pre 11 godina

Razvijanje dobrih odnosa sa svima je jasna odrednica nove vlade. Građanima treba obezbediti pravednu i ekonomski prosperitetnu državu. Za tako nešto potrebno je raditi na tome da se unapredi ekonomija i uspostavi saradnja sa svima u okviru zajedničkih interesa. Koliko vidim, Aleksandar Vučić je već imao uspešne razgovore u tom pravcu sa mnogim svetskim

Kiki

pre 11 godina

Ne verujem da će uslov biti priznavanje Kosova, pogotovo zato što znaju da ga nikad ne bismo priznali. Lupetanja kojekakvih nas ne trebaju potresati.

Astra

pre 11 godina

Saradnju moramo razvijati sa svim zemljama gde je to moguće. Može samo pomoći razvoju Srbije. A što se Kosova tiče, sve i da traže kao uslov, što ne verujem, znam da Vučić i Nikolić nikad neće prihvatiti.

Monteri iz jajca

pre 11 godina

Riösler je politicar u Nemackoj koji sluzi za sprdanje i za smisljanje viceva. To je isto kao kad bi nas posetila Angela Merkel i mi odredimo Velju ilica da je doceka! To je dokaz koliko je Vucko dobrodosao gost u Berlinu!

Geom

pre 11 godina

Radikali se ponašaju kao da je Vučić prvi srpski političar ikada koji je posetio Nemačku. Neko je čak napisao "pametan potez", iako je u pitanju ceremonijalna poseta bez ikakvih konkretnih dogovora.

Idiot

pre 11 godina

Nemačka pokazuje da nam je mnogo veći prijatelj nego Rusija. Rusija se zalaže da Kosmet ostane sastavni deo Srbije, a Nemačka shvata da je Zapad u svemu razvijeniji od Istoka, i u poštenju i poštovanju ljudskih prava i ljudskih organa, i zato Srbiju kao svog istorijskog prijatelja želi u EU bez Kosmeta i istorijske i kulturne samosvesti. Za naše dobro Srbija mora postati djubretarska radna snaga EU! Tu nema kompromisa i niko nas ne može sprečiti da budemo otpad EU.

Lunja

pre 11 godina

Iako lično ne volim nemce i Nemačku, neophodni su nam dobri odnosi sa svim državama. U svakom slučaju, počasti sa kojima će Vučić biti dočekan, svakako su zaslužene. Želim mu uspešan put.

Kiki

pre 11 godina

Ne verujem da će uslov biti priznavanje Kosova, pogotovo zato što znaju da ga nikad ne bismo priznali. Lupetanja kojekakvih nas ne trebaju potresati.

Miladin2

pre 11 godina

Zna Vucic sta treba da radi!!Ovaj susret je od izuzetne vaznosti za nasu zemlju,a takvu silu kao sto je Nemacka i odnos sa njom ne treba prepustati slucaju!!

Milica

pre 11 godina

Veoma je znacajna saradnja sa Nemackom za razvoj ekonomije Srbije. Drago mi je sto Vucica postuju u Nemackoj, to znaci da sada Evropa gleda svetlije na nasu zemlju.

Tiemie

pre 11 godina

Unapređenje odnosa sa Nemačkom bi bilo jako korisno za nas. Poseta Aleksandra Vučića je veoma značajna za unapređenje saradnje Srbije i Nemačke, koja je spremna da uloži sredstva u zajedničke projekte sa Srbijom, posebno na polju energetike. Podržavam saradnju sa svima u okviru zajedničkih interesa, jer smo mi mala zemlja koja mora da opstane i održava kontakte sa svima radi boljeg života svojih građana.

LJUBICA

pre 11 godina

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vucic ide u Nemacku tamo ga docekuju na najvisem nivou a nama opet ne valja. Sta je to s nama ljudi?

Aca

pre 11 godina

Radujem se ovoj poseti i susretu sa zvanicnicima Nemacke,uticaj Nemacke je jak i neosporan!Znaci nesto se radi i to punom parom koliko mogu primetiti!!!!!

Astra

pre 11 godina

Saradnju moramo razvijati sa svim zemljama gde je to moguće. Može samo pomoći razvoju Srbije. A što se Kosova tiče, sve i da traže kao uslov, što ne verujem, znam da Vučić i Nikolić nikad neće prihvatiti.

Duca7

pre 11 godina

Razvijanje dobrih odnosa sa svima je jasna odrednica nove vlade. Građanima treba obezbediti pravednu i ekonomski prosperitetnu državu. Za tako nešto potrebno je raditi na tome da se unapredi ekonomija i uspostavi saradnja sa svima u okviru zajedničkih interesa. Koliko vidim, Aleksandar Vučić je već imao uspešne razgovore u tom pravcu sa mnogim svetskim

zoran 1971

pre 11 godina

Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica!Ja nisam zaboravio 90-te!Zato nikada ne mogu da verujem coveku koji se stidi svoje proslosti!Ne postaje se istinski evropejac odricuci se svoje proslosti.Ja sam bio za Evropu i 90-ih,a i danas sam!

Deki

pre 11 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem?Do juče su u tu Nemačku išli Djindjić,Tadić,Djelić,Vlahović,Jeremić i ostale demokrate a vi ste govorili izdajice i šta će nama Nemačka!Sada kada Vučić ide vi pričate da treba saradjivati sa Nemačkom?Do juče ste pljuvali što nam je gorivo 150 dinara najskuplje na svetu a sada sa Vučićem je 160 ali nema veze?Do juče ste pljuvali što nam je evro 117 dinara a sada je 120 ali nema veze?Do juče se demokrate borile sa fusnotom za Kosovo a ova vlast odustaje od nje ali nema veze!Da Vučić sada prizna nezavisno Kosovo,imam utisak da to za vas nema veze.Kakav ste vi to sloj ljudi?

bogumil

pre 11 godina

zamislite scenu da je npr.čeda na vlasti i danas ide u nemačku a ukida se nadgledana nezavisnost kosova,pa pola miliona bi bilo na ulici,udba bi izvela decu iz škola,sindikati bi dobili nalog da izvedu ono malo radnika,obraz,snp,naši bi palili...ovako sve će proteći nezapaženo jer bože moj znaju patriote šta je dobro za srbiju.ovo je samo konstatacija nikako lični politički stav.

pera kojot genije

pre 11 godina

dobro bre ljudi, imate li milosti, pa i deca u vrticu znaju da ovaj ide u dvodnevnu posetu nemackoj, da ce tamo da ga docekaju kao kralja, da ce on da im "objasni", i da ce srbistan postati posle nemacke najrazvijenija zemlja evrope, da li je ova vest toliko neophodna?

laki

pre 11 godina

Neophodno je saradjivati sa drzavom koja je jedna od vodecih ekonomskih sila.Nadam se da ce Vucic uraditi ono sto DS sa manekenima na celu nije hteo da uradi,vec samo otezavao narodu zivot.Nije istina da svi nemci mrze srbe,ima tih nacionalista koji mrze i sami sebe,isto kao i svuda u svetu.Na takve ne treba obracati paznju,jer takvi nikada narodu nisu doneli nista dobroga,i protiv takvih se treba svim snagama boriti.Mrznja prema drugima se ne sme tolerisati,to je velika opasnost.Naravno da svako gleda svoj interes,na zalost mi smo zahvaljujuci upravo mrznji prema drugima sami sebe ojadili i doveli u situaciju da moramo da se priklonimo nekima i trazimo pomoc,jer nemamo para,mi smo ocajna zemlja.Ne treba biti protivnik Nemacke,ona nam od svih drugih zaista moze i hoce pomoci jer je to i u njihovom interesu,zbog trzista i radne snage,a nama je to neophodno,borba protiv mafijasa,strane investicije,radna mesta,modernizacija zemlje i normalizacija odnosa sa svima u regionu.To su sve pozitivne strane,i to treba napokon shvatiti,ako hocemo lepsi zivot i buducnost za nasu decu.Ostavimo se mrznje i inata,sa tim necemo daleko stici.Eksperimentisati svojim zivotom je vrlo opasno,ljudi,treba ziveti,jedan zivot imamo svi.Znam ko su ti koji su u vladi,i uopste ih ne mirisem,ali ako krenu putem da omoguce narodu bolji zivot,podrzavam.DS je imao sanse,nisu uradili ono sto su morali,vec su punili svoje dzepove,ne interesuje me ko je vise krao,vec da svi odgovaraju.

Dragan

pre 11 godina

Koga farbaju Nikolic i njegov "prvi podpredsednik" Vucic? Jedan kaze da je "jedino Srbija iznad Rusije", a drugi glanca cipele Nemackoj i kaze " jedino nam je Nemacka potrebna za ulaz u EU". Ako je neko iole razuman onda moze da zakljuci da tu nesto nije u redu. Mi kao sebi dozvoljavamo da "koristimo" Nemacku za ulazak u EU, i sa druge strane,Nikolic samo sto nije zapevao Kaljinku. Zivi bili pa videli kakve ce posledice biti posle takve politike.

kiki

pre 11 godina

pa kako vam je sada najednom Njemačka mila i draga ....a da jasno je da nema u EU bez pomoći Njemačke ...samo ste brzo zaboravili što ste pričali protiv Njemačke ,a pogotovo ovi bivši radikali ...

Slovka

pre 11 godina

Ne postoji mogućnost približavanja EU bez Nemačke, a ni privrednog oporavka. Pametan potez, naročito zbog energetske stabilnosti. Ne treba zaboraviti da su uz Rusiju i Nemci uključeni u glavne energetske tokove, naročito u upravljačkom delu.

Shoping iz snova

pre 11 godina

Jel i on napokon resio da negde prosetka o parama naroda?, jeste napokon palo ga.. ja mislim da su u ovom periodu medjusezone snizenja i do 90%

Jana

pre 11 godina

EPS je za vrme prosle Vlade sa RWE vec potpisao memorandum o razumevanju. Cekamo da vidimo u cemu je ovaj memorandum drugaciji (prvi inace javnost nikada nije videla). Podseticu da EPS takodje ima potpisan memorandum o razumevanju i sa kineskim partnerima, kao i sa Inter Rao.

RWE je inace na nedavno odrzanoj skupstini akcionara obznanio da usled losih finansijskih rezultata nece ucestvovati u projektu izgradnje termoelektrane Plomin C u Hrvatskoj, niti ni jedne druge termoelektrane na ugalj ili gas u jugoistocnoj Evropi (o tome videti http://zelena-akcija.hr/hr/programi/energetika_i_klimatske_promjene/rwe_nece_investirati_u_termoelektranu_plomin_c). Razlog je dvostruk - losi finansijski rezultati ovog energetskog giganta u 2011. i nedoumice oko buduce vrednosti CO2 sertfikata (samim tim i isplativosti pojedinacnih projekata).

RWE jeste medjutim veoma zainteresovan za hidropotencijale u Srbiji. Oni se ikada ne prepustaju strancima, to ne cine ni najsiromasnije zemlje na svetu. jednostavno predstvaljaju jedan od najvrednijih resursa jedne zemlje. Nasa pametna i zdravorazumna ministarka, i dakako njen patriotiski nabrijan sef, svakako su svesni ove cinjenice. Zato ne brinem. Vi?

Миротворац

pre 11 godina

Вучићу, док Косово не постане независно, нећеш се смирити! Само полако и неприметно. Важно је да народ остане миран.

cro

pre 11 godina

dok vi dođete u položaj u kojem je Hrvatska trenutno (pred vratima EU 1.7.2013) više eu neče ni postojati zato se ne nadajte previše ;)))

bezimena

pre 11 godina

bas briga nemacku za srbiju oni imaju svoj interes kod nas
(P-P, 10. septembar 2012 06:39)

I mi imamo interes da oni imaju interes kod nas!

p.s. utuvite već jednom u glavu da medju državama ne postoje prijatelji, braća i sl. jer države nemaju emocije, niti bi bilo normalno da ih imaju. Postoji samo saradnja i interes (politički i ekonomski), više ili manje dobar i uspešan!

Klimt- Bec

pre 11 godina

Nemacka je Lokomotiva Evrope svi konci su u njenim rukama, i svaki ulazak Nemacko-Austrijskih, Roba, Preduzeca i Kapitala u Srbiju, povlaci sve ostale! Koliko god da nas je losa proslost razdvajala, toliko vise Buducnost mora da nas povezuje! Nezaboravite da vise od milion gradjana Srbije zivi u Nemackoj i Austriji, sto predstavljav jedan ogroman potencijal. Do sada ga Srbija nije koristila a dali ce u Buducnosti, iskljucivo zavisice od nas samih!

Nikica

pre 11 godina

Treba sa svima razgovarati i pregovarati o unapređenju pre svega ekonomske i svake druge saradnje. Samo na taj način poboljšaćemo ekonomsku situaciju u Srbiji ali i ukupan imidž Srbije u svetu.

zoran

pre 11 godina

Aco, a da ti Nemci ne kažu "Znamo za jadac"? Mislim na Tomu, Putina i Rusiju... Malo ste se vi zaigrali rek'o bih.
Prošla su vremena hladnog rata. Nema više jednom stražnjicom na dve stolice. Jok! I Milošević je mislio da će to moći ali se prevario. Na kraju izgubismo Kosmet, dobismo milion kolonista na propalu državu i odozgo nas raspališe po tamburi.

Monteri iz jajca

pre 11 godina

Riösler je politicar u Nemackoj koji sluzi za sprdanje i za smisljanje viceva. To je isto kao kad bi nas posetila Angela Merkel i mi odredimo Velju ilica da je doceka! To je dokaz koliko je Vucko dobrodosao gost u Berlinu!

Geom

pre 11 godina

Radikali se ponašaju kao da je Vučić prvi srpski političar ikada koji je posetio Nemačku. Neko je čak napisao "pametan potez", iako je u pitanju ceremonijalna poseta bez ikakvih konkretnih dogovora.