Petak, 31.08.2012.

19:23

"Nije sazrelo vreme za Nikolića"

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ponovio je u petak da još nije sazrelo vreme za sastanak s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Izvor: Tanjug

"Nije sazrelo vreme za Nikoliæa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Covjek sa kompleksom vise vrijednosti..

pre 11 godina

a mozda Nikolić nece da se sretne sa.tobom dok ne vratiš Srbima imovinu i prava...
(Bivši glasač DS, 1. septembar 2012 08:46)

Imovina je odavno vracena kao i prva, zato su jedni na prakticki clanovi EU dok drugi jos nece biti najmanje 15 godina..

Geom

pre 11 godina

@Vladimir (Jel mi uopšte imamo predsednika? Nestao u akciji?): Nie nestao, samo je usvojio Miloševićevu strategiju nedostupnosti sopstvenom narodu. Znaju radikali šta idolopoklonike najviše oduševljava. Opet slučajno liči na devedesete...

Tatko

pre 11 godina

Daj Tomo bar neki komentar o ovom Josipoviću... bilo kakav znak, samo nemoj više da ga kuliraš, vidiš da polako počinje da te proganja "i na javi, i u snu". Tomo, please ;-)
Pozdrav svima!

Nestor

pre 11 godina

@ Zoran kg

taj Gherter uopće ne postoji, to je samo još jedna u vidu vaših izmišljotina i mitova kojim se vi "patriJote" hranite kad treba nekog mrziti, još jedan dokaz da je Ćosić u pravu... ne znam samo dokle ćete vi shvatiti da vi nikog niste oslobađali u ratovima ni u Prvom ni u Drugom. Prvi svjetski rat su drugi dobili umjesto vas i Talijana, prvenstveno Britanci i Francuzi, da njih nije bilo, vas ne bi bilo. uostalom, u svim jedinicama Austro-Ugarske, gdje god su se borili Hrvati, borili su se i Srbi, pa malo pripazi što govoriš.

Кривокапић

pre 11 godina

Шта хоће овај тип? Ко га тера да се састаје са председником Србије. Ко год да је председник.

poznavalac

pre 11 godina

more kad vas pozove ambasador-pasha ima da se sastanete pevajuci i to himnu hej sloveni... mali smo mi i smesni za geopoliticku scenu...

SUSTAV NIJE SASTAV

pre 11 godina

"Ono šta sam žeeio da postignem, izgleda da se događa ovog trenutka. Vidim danas u svim medijima zapravo da i predstavnici SNV-a i predstavnici vlade, pa i novinari, konstatuju da je postojeći sastav finansiranja iz budžetskih rezervi nepravedan", kazao je Josipović.

Kad prevodite s hrvatskog, nemojte ispasti smešni. Reč SUSTAV, što znači SISTEM, preveli ste jednostavno kao SASTAV, što nema veze s vezom. Hvala na objavi.

eskivaza

pre 11 godina

Boze a ko ga sta i pita.Vidim sve se polomi Nikolic da se druzi sa njim.Druzio se sa Tadicem pa ga sad eskiviraju.Covek im dosao na more, oni se prave blesavi.Ovo Josipovic svojim izjavama ustvari hrani svoje nacionaliste.

Zoran kg

pre 11 godina

ZA Nestora Prijatelju ono sto je napisano o Hrvatima nije napisao ili rekao neki Miladin iz Arandjelovca nego vice marsal Gherter pretpostavljeni tvojih pradedova u prvom svetskom ratu,a da je znao da ce tvoji dedovi a njihovi sinovi biti jos crnji i gori u drugom svetskom ratu bilo bi ga stid zasta je ljude okrivio.

lesa

pre 11 godina

Igumane da ti nešto objasnim narod je glasao za Nikolića zato što su se demokrate toliko osilile da se više nisu ni krili kad nešto ukradu. Nikolic je u ocima evrope najposteniji politicar, nije bio u vladi tako da je za evropu čist, čovek bez malverzacija. To je razlog zasto ga je evropa postavila tu gde jeste i dala mu zadatak da ocisti Srbiju. Dokaz da ga je evropa postavila je Voislav Kostunica, za njega su rekli da nece da ga vide u vladi i on se čovek više ne spominje, niko nece sa njim da pravi vladu niti on traži nekog iako je na trecem mestu po broju poslanika. A što se Josipovica tiče kad mu bude rečeno da se sastane sa Nikolicem sastaće se pevajući.

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Nije uopce problem u Nikolicu nego u narodu koji je dao u ruke vlast njemu i Djacicu te time pokazao da u 2012g i dalje nije spremn suociti se sa istinom o 90-ima i krenuti ka europskim integracijama i odmaknuti se od politike zlocinca Milosevica!

Uzoriti

pre 11 godina

Jos malo pa ce nam drzati lekcije. A bas danas citam u stampi da su ustase 86 u Stokholmu ubili ambasadora SFRJ.
(Nikola, 31. avgust 2012 20:53)
___________________-
Ja baš jučer čitam kako je UDBA ubila švedskog premijera Palmea 1986. I što onda? Kakve to veze ima s Josipovićem i Nikolićem?

marko

pre 11 godina

Pre mesec dana kad je Ki Mun obisao Hrvatsku Josipovic je odmah iskoristio priliku da poput nekog malog razmaženog deteta tužaka Jeremića za izjavu da ce Kosovo samo preko njega mrtvog uci u UN, Ki Mun ga je najstrasnije iskulirao, verovatno nije mogao da veruje sta mu predsednik jedne zemlje govori. Moze li neko Josipovicu da objasni da vise nismo ista drzava, odavno smo se razisli, proslo je vreme Broza kad su Hrvati vladali Srbima.

Banski banderij

pre 11 godina

Meni nije jasno zašto se sada tu toliko živcirate kada čovjek samo odgovara na pitanja novinara, nije kao da piše poslanice upućene osobno Tomeku. Osim toga možda se čovjek zabrinuo, ipak je on humanist. Tomo je bio užasno aktivan prije mjesec-dva (od izjava do pojavljivanja u javnosti) da bi sada nestao, niti traga niti glasa od njega. Vidim da su neki u Srbiji već žešće zabrinuti za njega...

Liman

pre 11 godina

Ovaj se svako veceri budu u svom znoju buncajuci "Nikolic, Nikolic, sastanak,..."! Ne prodje ni nekoliko dana javi se sa istom pricom. Neko taj sastanak trazi? Mislim, sa nase strane?

rade

pre 11 godina

Ovaj se baš ponaša kao napuštena devojka/ostavljeni tip (kako vam volja). Tebe Josipoviću niko do sadašnje vlasti nije pomenuo ni, onako, usput a kamoli zvanično. Smaraš. Dosadan si kao tip koji kuka devojci koja ga je ostavila da mu se vrati. idi smaraj svoje žitelje "ljepe vaše", objasni im da Jasenovac nije mit, da je Pavelić ustaša i da je NDH genocidna tvorevina a da je Tompson budala. I objasni onoj "grupic" od stotinjak hiljada koja mu dolazi na koncert da su idlopoklonici nacizma. Mada znam da je to veliki zadatak jer tu nije samo stotinjak hiljada već mnogo više Hrvata.

Bojan

pre 11 godina

I nek mu se josipovic zahvali sto je nikolic bio jedan od zasluznih da je u vukovaru nastradalo 'Samo' desetine srpskih civila I to jos Prije rata...

DraganKG

pre 11 godina

Ovo treba Nikolic da izjavi da vreme nije sazrelo a ne Josipovic. Srbiji nikad u istoriji nista dobro iz Hrv nije doslo, pocev od prvog pa drugog pa i zadnjeg rata. Da nije bilo ustasa i zlocina i Jasenovca i ostalih svireposti u NDH, nikad se ne bi dogodile svireposti sa srpske strane 90tih. Zato BRE Josipovicu otkaci se vise, idite svojim putem i ne brinite za nas. Hvala vam na brigama, ali nam vasa "pomoc" nije potrebna. Ali izgleda da je Josipovicu mnogo vise stalo do susreta sa Nikolicem, priblizava se ulazak Hrv u EU a to je ulazak u neizvesnost. To je ulazak na zahtevno trziste gde hrvatska roba ne moze da opstane pa bi Josipovic na vreme da osigura srpsko i trzista bivsih republika. Uvek su bili licemerni i neka nas ostave vise na miru. Ovde prvenstveno mislim na licemernu hrvatsku politiku a ne na narod. Mi smo slicni i imamo vise zajednickih stvari nego razlika ali zbog hrvatske licemerne politike i stalnog "zabijanja noza u ledja" nikad nece doci do iskrene saradnje. Zadnji primer je kada nisu podrzali Jeremica vec litvanskog predstavnika za predsedavajuceg Generalne skupstine UN.

Protiv nacionalizma, rasizma i primitivizma

pre 11 godina

Svaka cast i Josipovicu i svakom drugom pristojnom coveku ko ima zeludac da se rukuje s nikolicem, notornim cetnickim vojvodom i dojucerasnjom seseljevom desnom rukom. Ali, trazili ste - gledajte.

Marko

pre 11 godina

@alpinista
Pa zapravo i jest, pošto je ovo bio razgovor za 'Medija servis'. Dakle novinar je postavio pitanje, Josipović mu je odgovorio.

Nestor

pre 11 godina

@ darko

Postavi sebi sljedece pitanje: ”Zašto je takozvana srpska istina skoro uvijek suprotna od istine koja je poznata cijelom ostalom svijetu?”... odgovor na to pitanje već ti je dao Dobrica Ćosić koji kaže: "Mi lazemo da bih varali sami sebe,da tjesimo druge,mi lazemo za oprost.Mi lazemo da bih se borili protiv straha,lazemo da ohrabrujemo druge,lazemo da bi skrivali svoj i neciji drugi jad. Laganje je oblik naseg patriotizma i potvrda nase urodjene inteligencije. Mi lazemo na kreativan, mastovit i inventivan nacin…… Direktan citat Dobrice Cosica: ”Laganje je najbolja vrlina Srpskog naroda"

darko

pre 11 godina

Nikolicevo pismo i stav Srpskog naroda. Srpsku vojsku ste docekali sa cvecem u ZG, Splitu, Rijeci. 20god.kasni od 1934-atentat, 1941-45 genocid-najveci i najbrutalniji ishod vase vere i ljudskosti. Koliko je bilo Hr u NDH i koliko ste ubili Srba to je najveci genocid jednog naroda(HR) prema Srpskom rodu u EVROPI. Genocidna HR ili kao NDH-Titova Hr je uzela Istru od fasisticke Italije.

Austrougarski vice-maršal Gherter:
"Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svet u i evropskoj kulturi."

бидермајер

pre 11 godina

Хипокризија на делу!? Како је могао уопште да буде музичар,кад нема ни такта,а понајмање дипломатије.Каже се није га Бог дао ни за једно а за ово друго чиме се бави ,неће дуго ,узгубио и ритам.

Dragan

pre 11 godina

Pa naravno da još nije sazrelo! Jedan doktor nauka,a pride i vrhunski kompozitor treba da vodi računa sa kime se druži i sastaje. Posebno ne sa izvesnim "masterom" sumnjive diplome...

modesty blaise

pre 11 godina

Kako se ovaj covek blamira! Niko ga u Srbiji ne pominje, Nikolic ga se nije ni setio vec mesecima, a ovaj ide okolo po novinama i trubi li ga trubi pa o Nikolicu, pa o Srbima, pa kao on nece ovo ono... Pa niko te nista nit pita nit te slusa, idi cisti svoje dvoriste od ustasluka Josipovicu, to ti je uslov pre nego sto se Nikolic udostoji da te ugosti.

mali Pedja

pre 11 godina

Dok za vas sine vreme sazre, nas dragi drug predsednik Nikolic ce mozda morati da dadne ostavku zbog originalnosti njegove diplome.

Dusko

pre 11 godina

Sto se mene tice ne mora nikad da sazri kad je Hrvatska u pitanju! Tu mislim na DRZAVU Hrvatsku i njenu zvanicnu politiku,a ne na narod Hrvatske sa kojima PRVO treba leciti rane! Drugo,nije mi jasno sto ovu tvrdnju da "jos nije doslo vreme" istice skoro svakodnevno,kad je pitanje dal isti sastanak zeli Nikolic? Uostalom,mnogo je bolje i korisnije a ugledu drzave pozeljnije kad predsednik drzave opsti sa predsednicima drzava kao sto su Rusija,Turska,Amerika,Kina,Nemacka itd. itd. a ne jedne banana drzave (kakvi smo i mi,nije sporno)! Kad se tome doda da Hrvatska pre svega zeli imati suficit u trgovini sa nama,te blokadu Srpskog kapitala u istoj,resavanje pitanja granice na Dunavu u korist Hrvatske,tako sto bi granica zalazila u kopneni deo Srbije,ne vracanje imovine proteranim Srbima,a vracanje imovine SPC u Hrvatsku koja je iznesena (ukradena,oteta kako god hocete) pod strahom da ce biti unistena od Katolickih vojnika,potpuno je jasno da nama taj i ti razgovori apsolutno nisu prioritet!

darko

pre 11 godina

Nikolicevo pismo i stav Srpskog naroda. Srpsku vojsku ste docekali sa cvecem u ZG, Splitu, Rijeci. 20god.kasni od 1934-atentat, 1941-45 genocid-najveci i najbrutalniji ishod vase vere i ljudskosti. Koliko je bilo Hr u NDH i koliko ste ubili Srba to je najveci genocid jednog naroda(HR) prema Srpskom rodu u EVROPI. Genocidna HR ili kao NDH-Titova Hr je uzela Istru od fasisticke Italije.

Austrougarski vice-maršal Gherter:
"Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svet u i evropskoj kulturi."

modesty blaise

pre 11 godina

Kako se ovaj covek blamira! Niko ga u Srbiji ne pominje, Nikolic ga se nije ni setio vec mesecima, a ovaj ide okolo po novinama i trubi li ga trubi pa o Nikolicu, pa o Srbima, pa kao on nece ovo ono... Pa niko te nista nit pita nit te slusa, idi cisti svoje dvoriste od ustasluka Josipovicu, to ti je uslov pre nego sto se Nikolic udostoji da te ugosti.

DraganKG

pre 11 godina

Ovo treba Nikolic da izjavi da vreme nije sazrelo a ne Josipovic. Srbiji nikad u istoriji nista dobro iz Hrv nije doslo, pocev od prvog pa drugog pa i zadnjeg rata. Da nije bilo ustasa i zlocina i Jasenovca i ostalih svireposti u NDH, nikad se ne bi dogodile svireposti sa srpske strane 90tih. Zato BRE Josipovicu otkaci se vise, idite svojim putem i ne brinite za nas. Hvala vam na brigama, ali nam vasa "pomoc" nije potrebna. Ali izgleda da je Josipovicu mnogo vise stalo do susreta sa Nikolicem, priblizava se ulazak Hrv u EU a to je ulazak u neizvesnost. To je ulazak na zahtevno trziste gde hrvatska roba ne moze da opstane pa bi Josipovic na vreme da osigura srpsko i trzista bivsih republika. Uvek su bili licemerni i neka nas ostave vise na miru. Ovde prvenstveno mislim na licemernu hrvatsku politiku a ne na narod. Mi smo slicni i imamo vise zajednickih stvari nego razlika ali zbog hrvatske licemerne politike i stalnog "zabijanja noza u ledja" nikad nece doci do iskrene saradnje. Zadnji primer je kada nisu podrzali Jeremica vec litvanskog predstavnika za predsedavajuceg Generalne skupstine UN.

Protiv nacionalizma, rasizma i primitivizma

pre 11 godina

Svaka cast i Josipovicu i svakom drugom pristojnom coveku ko ima zeludac da se rukuje s nikolicem, notornim cetnickim vojvodom i dojucerasnjom seseljevom desnom rukom. Ali, trazili ste - gledajte.

marko

pre 11 godina

Pre mesec dana kad je Ki Mun obisao Hrvatsku Josipovic je odmah iskoristio priliku da poput nekog malog razmaženog deteta tužaka Jeremića za izjavu da ce Kosovo samo preko njega mrtvog uci u UN, Ki Mun ga je najstrasnije iskulirao, verovatno nije mogao da veruje sta mu predsednik jedne zemlje govori. Moze li neko Josipovicu da objasni da vise nismo ista drzava, odavno smo se razisli, proslo je vreme Broza kad su Hrvati vladali Srbima.

Nestor

pre 11 godina

@ darko

Postavi sebi sljedece pitanje: ”Zašto je takozvana srpska istina skoro uvijek suprotna od istine koja je poznata cijelom ostalom svijetu?”... odgovor na to pitanje već ti je dao Dobrica Ćosić koji kaže: "Mi lazemo da bih varali sami sebe,da tjesimo druge,mi lazemo za oprost.Mi lazemo da bih se borili protiv straha,lazemo da ohrabrujemo druge,lazemo da bi skrivali svoj i neciji drugi jad. Laganje je oblik naseg patriotizma i potvrda nase urodjene inteligencije. Mi lazemo na kreativan, mastovit i inventivan nacin…… Direktan citat Dobrice Cosica: ”Laganje je najbolja vrlina Srpskog naroda"

lesa

pre 11 godina

Igumane da ti nešto objasnim narod je glasao za Nikolića zato što su se demokrate toliko osilile da se više nisu ni krili kad nešto ukradu. Nikolic je u ocima evrope najposteniji politicar, nije bio u vladi tako da je za evropu čist, čovek bez malverzacija. To je razlog zasto ga je evropa postavila tu gde jeste i dala mu zadatak da ocisti Srbiju. Dokaz da ga je evropa postavila je Voislav Kostunica, za njega su rekli da nece da ga vide u vladi i on se čovek više ne spominje, niko nece sa njim da pravi vladu niti on traži nekog iako je na trecem mestu po broju poslanika. A što se Josipovica tiče kad mu bude rečeno da se sastane sa Nikolicem sastaće se pevajući.

Dusko

pre 11 godina

Sto se mene tice ne mora nikad da sazri kad je Hrvatska u pitanju! Tu mislim na DRZAVU Hrvatsku i njenu zvanicnu politiku,a ne na narod Hrvatske sa kojima PRVO treba leciti rane! Drugo,nije mi jasno sto ovu tvrdnju da "jos nije doslo vreme" istice skoro svakodnevno,kad je pitanje dal isti sastanak zeli Nikolic? Uostalom,mnogo je bolje i korisnije a ugledu drzave pozeljnije kad predsednik drzave opsti sa predsednicima drzava kao sto su Rusija,Turska,Amerika,Kina,Nemacka itd. itd. a ne jedne banana drzave (kakvi smo i mi,nije sporno)! Kad se tome doda da Hrvatska pre svega zeli imati suficit u trgovini sa nama,te blokadu Srpskog kapitala u istoj,resavanje pitanja granice na Dunavu u korist Hrvatske,tako sto bi granica zalazila u kopneni deo Srbije,ne vracanje imovine proteranim Srbima,a vracanje imovine SPC u Hrvatsku koja je iznesena (ukradena,oteta kako god hocete) pod strahom da ce biti unistena od Katolickih vojnika,potpuno je jasno da nama taj i ti razgovori apsolutno nisu prioritet!

rade

pre 11 godina

Ovaj se baš ponaša kao napuštena devojka/ostavljeni tip (kako vam volja). Tebe Josipoviću niko do sadašnje vlasti nije pomenuo ni, onako, usput a kamoli zvanično. Smaraš. Dosadan si kao tip koji kuka devojci koja ga je ostavila da mu se vrati. idi smaraj svoje žitelje "ljepe vaše", objasni im da Jasenovac nije mit, da je Pavelić ustaša i da je NDH genocidna tvorevina a da je Tompson budala. I objasni onoj "grupic" od stotinjak hiljada koja mu dolazi na koncert da su idlopoklonici nacizma. Mada znam da je to veliki zadatak jer tu nije samo stotinjak hiljada već mnogo više Hrvata.

Dragan

pre 11 godina

Pa naravno da još nije sazrelo! Jedan doktor nauka,a pride i vrhunski kompozitor treba da vodi računa sa kime se druži i sastaje. Posebno ne sa izvesnim "masterom" sumnjive diplome...

eskivaza

pre 11 godina

Boze a ko ga sta i pita.Vidim sve se polomi Nikolic da se druzi sa njim.Druzio se sa Tadicem pa ga sad eskiviraju.Covek im dosao na more, oni se prave blesavi.Ovo Josipovic svojim izjavama ustvari hrani svoje nacionaliste.

SUSTAV NIJE SASTAV

pre 11 godina

"Ono šta sam žeeio da postignem, izgleda da se događa ovog trenutka. Vidim danas u svim medijima zapravo da i predstavnici SNV-a i predstavnici vlade, pa i novinari, konstatuju da je postojeći sastav finansiranja iz budžetskih rezervi nepravedan", kazao je Josipović.

Kad prevodite s hrvatskog, nemojte ispasti smešni. Reč SUSTAV, što znači SISTEM, preveli ste jednostavno kao SASTAV, što nema veze s vezom. Hvala na objavi.

mali Pedja

pre 11 godina

Dok za vas sine vreme sazre, nas dragi drug predsednik Nikolic ce mozda morati da dadne ostavku zbog originalnosti njegove diplome.

Uzoriti

pre 11 godina

Jos malo pa ce nam drzati lekcije. A bas danas citam u stampi da su ustase 86 u Stokholmu ubili ambasadora SFRJ.
(Nikola, 31. avgust 2012 20:53)
___________________-
Ja baš jučer čitam kako je UDBA ubila švedskog premijera Palmea 1986. I što onda? Kakve to veze ima s Josipovićem i Nikolićem?

Liman

pre 11 godina

Ovaj se svako veceri budu u svom znoju buncajuci "Nikolic, Nikolic, sastanak,..."! Ne prodje ni nekoliko dana javi se sa istom pricom. Neko taj sastanak trazi? Mislim, sa nase strane?

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Nije uopce problem u Nikolicu nego u narodu koji je dao u ruke vlast njemu i Djacicu te time pokazao da u 2012g i dalje nije spremn suociti se sa istinom o 90-ima i krenuti ka europskim integracijama i odmaknuti se od politike zlocinca Milosevica!

Banski banderij

pre 11 godina

Meni nije jasno zašto se sada tu toliko živcirate kada čovjek samo odgovara na pitanja novinara, nije kao da piše poslanice upućene osobno Tomeku. Osim toga možda se čovjek zabrinuo, ipak je on humanist. Tomo je bio užasno aktivan prije mjesec-dva (od izjava do pojavljivanja u javnosti) da bi sada nestao, niti traga niti glasa od njega. Vidim da su neki u Srbiji već žešće zabrinuti za njega...

Zoran kg

pre 11 godina

ZA Nestora Prijatelju ono sto je napisano o Hrvatima nije napisao ili rekao neki Miladin iz Arandjelovca nego vice marsal Gherter pretpostavljeni tvojih pradedova u prvom svetskom ratu,a da je znao da ce tvoji dedovi a njihovi sinovi biti jos crnji i gori u drugom svetskom ratu bilo bi ga stid zasta je ljude okrivio.

бидермајер

pre 11 godina

Хипокризија на делу!? Како је могао уопште да буде музичар,кад нема ни такта,а понајмање дипломатије.Каже се није га Бог дао ни за једно а за ово друго чиме се бави ,неће дуго ,узгубио и ритам.

Marko

pre 11 godina

@alpinista
Pa zapravo i jest, pošto je ovo bio razgovor za 'Medija servis'. Dakle novinar je postavio pitanje, Josipović mu je odgovorio.

Nestor

pre 11 godina

@ Zoran kg

taj Gherter uopće ne postoji, to je samo još jedna u vidu vaših izmišljotina i mitova kojim se vi "patriJote" hranite kad treba nekog mrziti, još jedan dokaz da je Ćosić u pravu... ne znam samo dokle ćete vi shvatiti da vi nikog niste oslobađali u ratovima ni u Prvom ni u Drugom. Prvi svjetski rat su drugi dobili umjesto vas i Talijana, prvenstveno Britanci i Francuzi, da njih nije bilo, vas ne bi bilo. uostalom, u svim jedinicama Austro-Ugarske, gdje god su se borili Hrvati, borili su se i Srbi, pa malo pripazi što govoriš.

Tatko

pre 11 godina

Daj Tomo bar neki komentar o ovom Josipoviću... bilo kakav znak, samo nemoj više da ga kuliraš, vidiš da polako počinje da te proganja "i na javi, i u snu". Tomo, please ;-)
Pozdrav svima!

Кривокапић

pre 11 godina

Шта хоће овај тип? Ко га тера да се састаје са председником Србије. Ко год да је председник.

Covjek sa kompleksom vise vrijednosti..

pre 11 godina

a mozda Nikolić nece da se sretne sa.tobom dok ne vratiš Srbima imovinu i prava...
(Bivši glasač DS, 1. septembar 2012 08:46)

Imovina je odavno vracena kao i prva, zato su jedni na prakticki clanovi EU dok drugi jos nece biti najmanje 15 godina..

poznavalac

pre 11 godina

more kad vas pozove ambasador-pasha ima da se sastanete pevajuci i to himnu hej sloveni... mali smo mi i smesni za geopoliticku scenu...

Bojan

pre 11 godina

I nek mu se josipovic zahvali sto je nikolic bio jedan od zasluznih da je u vukovaru nastradalo 'Samo' desetine srpskih civila I to jos Prije rata...

Geom

pre 11 godina

@Vladimir (Jel mi uopšte imamo predsednika? Nestao u akciji?): Nie nestao, samo je usvojio Miloševićevu strategiju nedostupnosti sopstvenom narodu. Znaju radikali šta idolopoklonike najviše oduševljava. Opet slučajno liči na devedesete...

Protiv nacionalizma, rasizma i primitivizma

pre 11 godina

Svaka cast i Josipovicu i svakom drugom pristojnom coveku ko ima zeludac da se rukuje s nikolicem, notornim cetnickim vojvodom i dojucerasnjom seseljevom desnom rukom. Ali, trazili ste - gledajte.

Dragan

pre 11 godina

Pa naravno da još nije sazrelo! Jedan doktor nauka,a pride i vrhunski kompozitor treba da vodi računa sa kime se druži i sastaje. Posebno ne sa izvesnim "masterom" sumnjive diplome...

Iguman Nemanja

pre 11 godina

Nije uopce problem u Nikolicu nego u narodu koji je dao u ruke vlast njemu i Djacicu te time pokazao da u 2012g i dalje nije spremn suociti se sa istinom o 90-ima i krenuti ka europskim integracijama i odmaknuti se od politike zlocinca Milosevica!

Nestor

pre 11 godina

@ darko

Postavi sebi sljedece pitanje: ”Zašto je takozvana srpska istina skoro uvijek suprotna od istine koja je poznata cijelom ostalom svijetu?”... odgovor na to pitanje već ti je dao Dobrica Ćosić koji kaže: "Mi lazemo da bih varali sami sebe,da tjesimo druge,mi lazemo za oprost.Mi lazemo da bih se borili protiv straha,lazemo da ohrabrujemo druge,lazemo da bi skrivali svoj i neciji drugi jad. Laganje je oblik naseg patriotizma i potvrda nase urodjene inteligencije. Mi lazemo na kreativan, mastovit i inventivan nacin…… Direktan citat Dobrice Cosica: ”Laganje je najbolja vrlina Srpskog naroda"

darko

pre 11 godina

Nikolicevo pismo i stav Srpskog naroda. Srpsku vojsku ste docekali sa cvecem u ZG, Splitu, Rijeci. 20god.kasni od 1934-atentat, 1941-45 genocid-najveci i najbrutalniji ishod vase vere i ljudskosti. Koliko je bilo Hr u NDH i koliko ste ubili Srba to je najveci genocid jednog naroda(HR) prema Srpskom rodu u EVROPI. Genocidna HR ili kao NDH-Titova Hr je uzela Istru od fasisticke Italije.

Austrougarski vice-maršal Gherter:
"Ja nisam video u svome životu, ni čuo za zveri u ljudskom obličiju poput hrvatskih vojnika. Mada su ratovali sa nama i prvenstveno služili za zastrašivanje i represiju nad narodom, ja kao čovek se stidim sto su stajali u našim redovima. U samoj borbi bi napuštali položaje, dok bi veoma vešto izbegavali protivničku vojsku i uvek se kretali ka zbegovima koje su sačinjavali goloruki ljudi, žene i deca. Kada bi ih ponekad i stizali činili su strahote od kojih se i nama dizala kosa na glavi. Oni su pogan svet u i evropskoj kulturi."

mali Pedja

pre 11 godina

Dok za vas sine vreme sazre, nas dragi drug predsednik Nikolic ce mozda morati da dadne ostavku zbog originalnosti njegove diplome.

Bojan

pre 11 godina

I nek mu se josipovic zahvali sto je nikolic bio jedan od zasluznih da je u vukovaru nastradalo 'Samo' desetine srpskih civila I to jos Prije rata...

modesty blaise

pre 11 godina

Kako se ovaj covek blamira! Niko ga u Srbiji ne pominje, Nikolic ga se nije ni setio vec mesecima, a ovaj ide okolo po novinama i trubi li ga trubi pa o Nikolicu, pa o Srbima, pa kao on nece ovo ono... Pa niko te nista nit pita nit te slusa, idi cisti svoje dvoriste od ustasluka Josipovicu, to ti je uslov pre nego sto se Nikolic udostoji da te ugosti.

DraganKG

pre 11 godina

Ovo treba Nikolic da izjavi da vreme nije sazrelo a ne Josipovic. Srbiji nikad u istoriji nista dobro iz Hrv nije doslo, pocev od prvog pa drugog pa i zadnjeg rata. Da nije bilo ustasa i zlocina i Jasenovca i ostalih svireposti u NDH, nikad se ne bi dogodile svireposti sa srpske strane 90tih. Zato BRE Josipovicu otkaci se vise, idite svojim putem i ne brinite za nas. Hvala vam na brigama, ali nam vasa "pomoc" nije potrebna. Ali izgleda da je Josipovicu mnogo vise stalo do susreta sa Nikolicem, priblizava se ulazak Hrv u EU a to je ulazak u neizvesnost. To je ulazak na zahtevno trziste gde hrvatska roba ne moze da opstane pa bi Josipovic na vreme da osigura srpsko i trzista bivsih republika. Uvek su bili licemerni i neka nas ostave vise na miru. Ovde prvenstveno mislim na licemernu hrvatsku politiku a ne na narod. Mi smo slicni i imamo vise zajednickih stvari nego razlika ali zbog hrvatske licemerne politike i stalnog "zabijanja noza u ledja" nikad nece doci do iskrene saradnje. Zadnji primer je kada nisu podrzali Jeremica vec litvanskog predstavnika za predsedavajuceg Generalne skupstine UN.

marko

pre 11 godina

Pre mesec dana kad je Ki Mun obisao Hrvatsku Josipovic je odmah iskoristio priliku da poput nekog malog razmaženog deteta tužaka Jeremića za izjavu da ce Kosovo samo preko njega mrtvog uci u UN, Ki Mun ga je najstrasnije iskulirao, verovatno nije mogao da veruje sta mu predsednik jedne zemlje govori. Moze li neko Josipovicu da objasni da vise nismo ista drzava, odavno smo se razisli, proslo je vreme Broza kad su Hrvati vladali Srbima.

Dusko

pre 11 godina

Sto se mene tice ne mora nikad da sazri kad je Hrvatska u pitanju! Tu mislim na DRZAVU Hrvatsku i njenu zvanicnu politiku,a ne na narod Hrvatske sa kojima PRVO treba leciti rane! Drugo,nije mi jasno sto ovu tvrdnju da "jos nije doslo vreme" istice skoro svakodnevno,kad je pitanje dal isti sastanak zeli Nikolic? Uostalom,mnogo je bolje i korisnije a ugledu drzave pozeljnije kad predsednik drzave opsti sa predsednicima drzava kao sto su Rusija,Turska,Amerika,Kina,Nemacka itd. itd. a ne jedne banana drzave (kakvi smo i mi,nije sporno)! Kad se tome doda da Hrvatska pre svega zeli imati suficit u trgovini sa nama,te blokadu Srpskog kapitala u istoj,resavanje pitanja granice na Dunavu u korist Hrvatske,tako sto bi granica zalazila u kopneni deo Srbije,ne vracanje imovine proteranim Srbima,a vracanje imovine SPC u Hrvatsku koja je iznesena (ukradena,oteta kako god hocete) pod strahom da ce biti unistena od Katolickih vojnika,potpuno je jasno da nama taj i ti razgovori apsolutno nisu prioritet!

rade

pre 11 godina

Ovaj se baš ponaša kao napuštena devojka/ostavljeni tip (kako vam volja). Tebe Josipoviću niko do sadašnje vlasti nije pomenuo ni, onako, usput a kamoli zvanično. Smaraš. Dosadan si kao tip koji kuka devojci koja ga je ostavila da mu se vrati. idi smaraj svoje žitelje "ljepe vaše", objasni im da Jasenovac nije mit, da je Pavelić ustaša i da je NDH genocidna tvorevina a da je Tompson budala. I objasni onoj "grupic" od stotinjak hiljada koja mu dolazi na koncert da su idlopoklonici nacizma. Mada znam da je to veliki zadatak jer tu nije samo stotinjak hiljada već mnogo više Hrvata.

Banski banderij

pre 11 godina

Meni nije jasno zašto se sada tu toliko živcirate kada čovjek samo odgovara na pitanja novinara, nije kao da piše poslanice upućene osobno Tomeku. Osim toga možda se čovjek zabrinuo, ipak je on humanist. Tomo je bio užasno aktivan prije mjesec-dva (od izjava do pojavljivanja u javnosti) da bi sada nestao, niti traga niti glasa od njega. Vidim da su neki u Srbiji već žešće zabrinuti za njega...

Zoran kg

pre 11 godina

ZA Nestora Prijatelju ono sto je napisano o Hrvatima nije napisao ili rekao neki Miladin iz Arandjelovca nego vice marsal Gherter pretpostavljeni tvojih pradedova u prvom svetskom ratu,a da je znao da ce tvoji dedovi a njihovi sinovi biti jos crnji i gori u drugom svetskom ratu bilo bi ga stid zasta je ljude okrivio.

бидермајер

pre 11 godina

Хипокризија на делу!? Како је могао уопште да буде музичар,кад нема ни такта,а понајмање дипломатије.Каже се није га Бог дао ни за једно а за ово друго чиме се бави ,неће дуго ,узгубио и ритам.

Uzoriti

pre 11 godina

Jos malo pa ce nam drzati lekcije. A bas danas citam u stampi da su ustase 86 u Stokholmu ubili ambasadora SFRJ.
(Nikola, 31. avgust 2012 20:53)
___________________-
Ja baš jučer čitam kako je UDBA ubila švedskog premijera Palmea 1986. I što onda? Kakve to veze ima s Josipovićem i Nikolićem?

eskivaza

pre 11 godina

Boze a ko ga sta i pita.Vidim sve se polomi Nikolic da se druzi sa njim.Druzio se sa Tadicem pa ga sad eskiviraju.Covek im dosao na more, oni se prave blesavi.Ovo Josipovic svojim izjavama ustvari hrani svoje nacionaliste.

Liman

pre 11 godina

Ovaj se svako veceri budu u svom znoju buncajuci "Nikolic, Nikolic, sastanak,..."! Ne prodje ni nekoliko dana javi se sa istom pricom. Neko taj sastanak trazi? Mislim, sa nase strane?

Nestor

pre 11 godina

@ Zoran kg

taj Gherter uopće ne postoji, to je samo još jedna u vidu vaših izmišljotina i mitova kojim se vi "patriJote" hranite kad treba nekog mrziti, još jedan dokaz da je Ćosić u pravu... ne znam samo dokle ćete vi shvatiti da vi nikog niste oslobađali u ratovima ni u Prvom ni u Drugom. Prvi svjetski rat su drugi dobili umjesto vas i Talijana, prvenstveno Britanci i Francuzi, da njih nije bilo, vas ne bi bilo. uostalom, u svim jedinicama Austro-Ugarske, gdje god su se borili Hrvati, borili su se i Srbi, pa malo pripazi što govoriš.

lesa

pre 11 godina

Igumane da ti nešto objasnim narod je glasao za Nikolića zato što su se demokrate toliko osilile da se više nisu ni krili kad nešto ukradu. Nikolic je u ocima evrope najposteniji politicar, nije bio u vladi tako da je za evropu čist, čovek bez malverzacija. To je razlog zasto ga je evropa postavila tu gde jeste i dala mu zadatak da ocisti Srbiju. Dokaz da ga je evropa postavila je Voislav Kostunica, za njega su rekli da nece da ga vide u vladi i on se čovek više ne spominje, niko nece sa njim da pravi vladu niti on traži nekog iako je na trecem mestu po broju poslanika. A što se Josipovica tiče kad mu bude rečeno da se sastane sa Nikolicem sastaće se pevajući.

SUSTAV NIJE SASTAV

pre 11 godina

"Ono šta sam žeeio da postignem, izgleda da se događa ovog trenutka. Vidim danas u svim medijima zapravo da i predstavnici SNV-a i predstavnici vlade, pa i novinari, konstatuju da je postojeći sastav finansiranja iz budžetskih rezervi nepravedan", kazao je Josipović.

Kad prevodite s hrvatskog, nemojte ispasti smešni. Reč SUSTAV, što znači SISTEM, preveli ste jednostavno kao SASTAV, što nema veze s vezom. Hvala na objavi.

Covjek sa kompleksom vise vrijednosti..

pre 11 godina

a mozda Nikolić nece da se sretne sa.tobom dok ne vratiš Srbima imovinu i prava...
(Bivši glasač DS, 1. septembar 2012 08:46)

Imovina je odavno vracena kao i prva, zato su jedni na prakticki clanovi EU dok drugi jos nece biti najmanje 15 godina..

Marko

pre 11 godina

@alpinista
Pa zapravo i jest, pošto je ovo bio razgovor za 'Medija servis'. Dakle novinar je postavio pitanje, Josipović mu je odgovorio.

Geom

pre 11 godina

@Vladimir (Jel mi uopšte imamo predsednika? Nestao u akciji?): Nie nestao, samo je usvojio Miloševićevu strategiju nedostupnosti sopstvenom narodu. Znaju radikali šta idolopoklonike najviše oduševljava. Opet slučajno liči na devedesete...

Кривокапић

pre 11 godina

Шта хоће овај тип? Ко га тера да се састаје са председником Србије. Ко год да је председник.

Tatko

pre 11 godina

Daj Tomo bar neki komentar o ovom Josipoviću... bilo kakav znak, samo nemoj više da ga kuliraš, vidiš da polako počinje da te proganja "i na javi, i u snu". Tomo, please ;-)
Pozdrav svima!

poznavalac

pre 11 godina

more kad vas pozove ambasador-pasha ima da se sastanete pevajuci i to himnu hej sloveni... mali smo mi i smesni za geopoliticku scenu...