Petak, 31.08.2012.

14:06

"Taton": Tijanić da dostavi snimak

Branioci osuđenih zbog učešća u ubistvu Brisa Tatona uputili su direktoru RTS Akelsandru Tijaniću molbu da dostavi video snimak sa izjavom očevica Dragana C.

Izvor: Tanjug

"Taton": Tijaniæ da dostavi snimak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

pametni ljudi

pre 11 godina

Kako ste svi pametni, svi vi koji osporavate istinu. Kako to da svi vi znate sta se ustvari desilo? To treba da se lepo istrazi,treba da odgovaraju ako su se tukli,ali bacili coveka nisu,jer je to cista navijacka tuca, nista licno.Kako bi vama bilo da vam osude sina koji,niti je bio u blizini Obilicevog venca,niti ucestvovao u tuci, osudjen na 7 godina zatvora, ni kriv ni tuzan. Sve to treba da se istrazi lepo bez ikakvih politickih pritisaka, da se dokaze prava istina. Mozda je i on provocirao nase navijace, a mozda su i oni njega. To niko ne zna. I zato manite se komentara "ubice u zatvor" i tako dalje,kad pojma nemate sta se desilo,a dosta vas niti o cemu se radi ovde. Prebiju,ubiju,naseg navijaca negde u inostranstvu,niko ne odgovara,jer smo mi srbi. Ne zanima ih to kapirate,jer smo mi za svet nebitni. A vi ste za ovog palili svece i nosili na ambasadu francuske, a niste ga ni znali. A kad nas neki pogine, potpuno vas ne zanima. Tako da,budite razumni a ne samo da slusate sta kazu na televiziji. Pozdrav

Декарт

pre 11 godina

Ма нико не каже да они не би требали да буду осуђени.
Не може иста казна да буде ако неког бациш и ако неко падне у бекству.
Све у свему казне су превисоке,када видим колико је осуђен Брејвик,они албанци што су убили око 80 Срба,ови наши би могли да изађу из затвора већ сутра.
Сви сте ви поштени ,србофобичари инсипирејтед бај Наташа Кандић.
Размислите да се ово десило у Француској неком нашем навијачу,да ли би биле исте казне.
У Бечу нападнут Србин и његов малолетни син од стране Хрватских навијача па нешто не видим да јављају на телевизији и у новинама на колико су осуђени. Не гледајте само шта наши раде,отпакујте мозак.

Cvele

pre 11 godina

Ma neka trunu!!! Cim su tako hrabri da njih 14 napadne 3 coveka onda i treba da trunu u zatvoru! Da,neka bas oni budu ti na kojima se lomi koplje da se da do znanja ostalim "opasnim momcima"! Dosta je bre vise terora tih maloumnika,hocu normalno sa prijateljima da odem na utakmicu a da ne mislim da li ce me neko povrediti zato sto nosim obelezija suparnickog kluba!

Nikola

pre 11 godina

Sto ne pokazu video snimak Tatona kako lezi na bolnickoj postelji, potpuno isprebijan i na rubu zivota? Kazu skocio, pa se povredio, a mrmot zavio cokoladu u foliju.

Yunior

pre 11 godina

Odakle su i iz koje rupe ispuzali ovi "ljudi" koji na normalne komentare lupaju minuse podrzavajuci jezive zveri koje ubise coveka . Plasim se i strah me je kad pomislim koliko ovakvih "ljudi" zivi i postoji u nasoj okolini . U ovoj horor drzavi uskoro ce biti veliki uspeh ako uopste dozivis sledeci dan a da te neko od ovih "ljudi" ne premlati ili ne ubije . Cini mi se da ovdasnje ludilo tek hvata svoj puni zalet upucujuci na taj nacin jedinu razumnu poruku a ona je : pobeci zauvek odavde .

Profesor Kiks-Maler

pre 11 godina

Novi, stari vlastodršci, će nam pokazati šta su to istine: Đinđić je sam sebe upucao iz zasede, ulemek nije bio komandant crvenih beretki, već humanitarac Crvenog krsta, Stambolića je ubio Ćuruvija, a Ćuruviju Dada Vujasinović. mladić je, ustvari, samo sprečavao kolektivno samoubistvo u Srebrenici, kao i arkan u Hrvatskoj. ceca i bekuta nisu pevaljke već estradne umetnice kandidatkinje za nacionalne penzije. vučić nije lepio nego je odlepljivao plakate "bulevar...", a skupština je nesigurna kuća za haške optuženike. Takođe, šešelj nije vadio pištolj na ulici, već je mahao šećerlemama...
Videćete koliko istina ćemo saznati, niko neće biti pošteđen!

rade

pre 11 godina

Ljudi,sta je pravda,i ima li je uopste.

Ne znam,to samo Bog zna.

Svi su unesreceni jako,i porodica Taton i ovi momci i njihove porodice.

I mi ostali.

Jedino je izvesno to da se desila velika nesreca.

Srki

pre 11 godina

Od prvog trenutka, ko imalo poznaje prava i objektivno prati situaciju,shvata da je optuznica isfabrikovana,tuzilastvo nijednog trenutka nije imalo stvarnu nameru da ispita slucaj,a presuda je evidentno donesena pod politickim nadzorom i pritiskom.
Doslo je vreme da se utvrdi prava istina u interesu zakona,da pocinioci odgovaraju za ucinjeno delo,ali i da se ispita sta je trulo u nasem pravosudju pa i medijskom prostoru.Ovde niko nije nevin-sem Stefana Velickovica koji nije ni ucestvovao u tuci a osudjen je da ne bi pala celokupna iskonstruisana prica.

Goldmen

pre 11 godina

Ne dao im bog, svoj cetrnaestorici, da je kojim slucajem jadni Taton bio moj sin!? Ne bi im trebalo sudjenje ni ovaj advokat kojeg bih takodje malo posetio, da mu ja objasnim pravo stanje stvari u primeru na njemu licno!

TINS

pre 11 godina

Nека се припреме Легија и Звездан па затим сви остали... Србијо земљо срамоте. Ово је само увертира и доказ како ће да влада Вучић а мали Слоба да га подржава

Milos

pre 11 godina

Tesko nama kad se u ovolikom broju brane zlocinci i nasilnici.
Drzava pevaljki, nasilnika, korupcije i kriminala. To je slika Srbije danas.

Posmatrač

pre 11 godina

Ponekad ljudi, da bi izbegli smrt u požaru, skaču sa velike visine, znajući da ne mogu da prežive kao i oni koji trpe strašnu torturu, pa prekrate sebi muke i skoče kroz prozor zatvora.

Ako su mučenika Brisa Tatona toliko tukli da nije znao šta će sa sobom, pa je možda i sam skočio, pakleno su krivi, jer su ubice - oduzeli su jedan život...

Zbog ovih neljudi, za koje roditelji i kolege "navijači" sada traže milost (nije je bilo za Brisa Tatona), ispaštaćemo svi: da li biste, na primer, smeli da odete u Tuluz i da slobodno kažete da ste Srbin iz Beograda? Koliku kaznu zaslužuju ubice zbog kojih ovo ne smemo?

Slavko

pre 11 godina

Šta je sa vama ljudi?Zar nikoga ne interesuje istina?Pokušaj ubistva i ubistvo su sasvim različite stvari po broju zatvorskih godina.Možda se nekom takav zakon ne svidja..onda menjajmo zakone.

za ove huligane i pakao bi bila mala kazna

pre 11 godina

"Optuženi su, prema presudi, tokom masovne tuče opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gađali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama.

Potom su ga odvukli i pritisli na ogradu stepeništa i namerno ga bacili sa visine od 4,28 metara u prostor između stepeništa i garaže, a potom se razbežali u raznim pravcima."

Dovoljna je i prva rečenica da bi se postavilo pitanje: 'Kakvi su to nasilnici?' Monstrumi! Od kakvih li su roditelja ti izgrednici? Sramota i za njih, kako su ih vaspitali. Trebalo bi uvesti kaznu i za neogovorne roditelje.

Povecaj kaznu

pre 11 godina

Cilj advokata i porodice da se sudjenje obnovi.Pronasli lazne svedoke za dve flase piva. Penzionisani policajac stiti sina svog kolege. Nista on nije video kao ni inkasant u garzai.A tek frizerka Cece. Sada ce da pronadju tetka Radu komsinicu sa treceg sprata na Obilicevom vencu koja je bas u tom trenutku zalivala cvece i koja ce da kaze da se BT sam bacio u prolaz i lupao glavom o zardinjeru.Ja bi obnovioproces i povecao bi im kaznu za jos deset godina zbog nvih dokaza da su izvrsili ubistvo sa predumisljajem.Ima novih svedoka za tri flase piva

Nenad

pre 11 godina

Dosta vise sa medijskim forsiranjem ove ocigledne neistine. Vestacenje je jasno pokazalo da je telo Brisa Tatona palo toliko daleko, to jest da je moralo biti gurnuto/baceno sa vrha stepenica. Izjava radnika hitne pomoci o tome sta su zatekli na licu mesta takodje jasno negira naknadnu pamet ovog svedoka.

Ocigledno se priprema teren za rehabilitiaciju ubica BT. Zasto? Zato sto se ovi odredi huligana zloupotrebljavaju od odredjenih bezbednosnih struktura u politicke svrhe, pokazivanjem ko ima monopol na nasilje na ulicama. Kljucni element u funkcionisanju ovog sistema je da se huliganima ulije vera da su iznad zakona, to jest da svoje nasilje ispoljavaju uz amin onih koji su zakon u ovoj zemlji. Vadjenjem iz zatvora ubica Brisa Tatona ta ce vera biti zacementirana, a autoritet drzave gotovo nepovratno unisten. To je takodje bio osnovni motor kampanje "Pravda za Urosa". Ovo je novi test za nase (uspavano) drustvo.

KKKK

pre 11 godina

Gomila majmuna se organizovala i napala ga a on sasvim slucajno bas u tom trenutku izgubi zivot nesrecnim slucajem. Pa cak i da je umro od starosti u tom trenutku cinjenica je da ga je banda bas tada tukla.

Владимир

pre 11 godina

Народ је жељан линча. Личне фрустрације искалити. Преко туђих леђа се осветити за личне неуспехе. Шта год и ма ко! Нема везе шта кажу сведоци, болничари, шта показују фотографије...
Чист садизам. Од кога ме је страх.

Here’s the smell of the blood still; all the perfumes of Arabia will not sweeten this little hand. Oh, oh, oh! [Lady Macbeth]

PRAVDA

pre 11 godina

Pravda za neduzne mladice!!! Pravda za Urosa, pravda za Mladica, pravda za Karadzica, pravda za Miladina Kovacevica, pravda za navijace koji su pretili Brankici, pravda za ove sto kraduckaju... Pravda za sav sljam sa ovih prostora.

Bojan J.

pre 11 godina

Dragane sramoto, gde ce ti dusa? Bagru branis, ubili su nevinog momka.

Pa i da je sam skocio nije to uradio iz razonode. Ubijen je bre i tacka!

shone

pre 11 godina

@tabasco pete
Koliko je to onda realno da se dobije za jednu smrt? Njih 15 ili koliko vec su dobili 400g zbirno. Koliko bi im ti dao? 5g pa da razdele na njih 15? Sto ne onda 400g pa da ceo Jug i Sever robijaju za njih, to je 2 dana po coveku ako se skupi vas 80K voljnih da izblejite malo. Mozda jos bolje da uvedes da pravdas jednu smrt drugom. Onda niko ne mora da odgovara.
Sta si jos predlozio? Da sudije i tuzioci idu u zatvor zato sto su tuzili i osudili neke ljude? Zasto advokat odbrane nije pronasao svedoke, nego 3g kasnije se javlja neki lik, sa izmisljenom pricom da bi se ponovo pokrenuo postupak. Doduse stekli su se i uslovi za ponovno pokretanje postupka, sada kada su odredjene strukture ponovo na vlasti.

prokleta avlija

pre 11 godina

cim su Francuzi zatrazili odstetu od drzave Srbije...odjednom se posle 3godine kao krunski svedok dogadjaja pojavljuje,zamislite,BIVSI POLICAJAC...pa sta ovi na vlasti misle da su Francuzi veverice...eto jos jednog uslova za ulazak u EU...zbogom EU zasto odmah nisi rekla da pored ovih na vlasti nemamo nikakve sanse

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Објавите/објсните ко је хулиганима прије напада на француске навијаче, у Пионирском парку подијелио палице и маске.
То/ту је суштина.

Oscar

pre 11 godina

Snaps: ...uzmi za primer Luija 'Lug' McGurka. On tragicno nastradao sa 25 godina.
Anthony: Pa ja imam 25. Sta mu se desilo?
Aldo: Neko mu je stao na prste.
Anthony: I to ga je ubilo?
Aldo: Pa u tom trenutku se drzao za ivicu prozora Edison hotela na 20 spratu.

jd

pre 11 godina

Ako su ga tukli palicama i bakljama, a bilo ih je 14, koja je sansa da im on tako ispovredjivan pobegne, uzvere se na ogradu i skoci? A i da se desilo tako, pretukli su ga do te mere da su ga naterali da skoci. Ne mogu da verujem da sam uopste procitala ovakvu vest. Te branioce bi trebalo da bude sramota, ne zato sto brane te ljude (to im je posao) nego kakve smesne argumente i dokaze iznose.

Licilo

pre 11 godina

Meni je ovo licilo da "neko" pritiska "nekoga" u vladi da na kraju optuzeni budu oslobodjeni. A mozda gresim, ali sam rekao da je "licilo".

Branka

pre 11 godina

Budite malo precizniji: 14 navijaca Partizana nisu "usestvovali u masvnoj tuci", kako vi kazete, nego su sa predumisljajem i organizovano napali francuske navijace sa palicama i drugim banditskim intrumentarijima.

ja

pre 11 godina

Sud kaže da je bačen, čuvar kaže da je skočio, a slučajna prolaznica da je pao! Sve različite stvari, ali ne menjaju suštiniu da su osuđeni prouzrokovali njegovu smrt. Mene više brine činjenica da su istražnog sudiju zvali posle 4 i po sata, ne znam kome je to odgovaralo, jer bi uviđaj rekao mnogo više, nego svedoci.

Grobar

pre 11 godina

Samo da se sazna istina ! I kome smeta istina,cega se bojite ljudi? istine ? E pa doslo je vreme da Srbija bude malo postenija nego sto ste navikli !!
PRAVDA JE SPORA,ALI DOSTIZNA !

S

pre 11 godina

Vidim da bi mnogi u Srbiji sudili kao u Iranu, dan-dva suđenja, pa da obesimo... Na sreću nas ostalih, to ne može tako. Suđenje treba da se ponovi i 100 puta ako se 100 puta pojave nove okolnosti koje bacaju novo svetlo na slučaj. Slučaj je vrlo kontroverzan, sa mnogo nejasnoća i presuđen lomljenjem preko kolena. Neki su osuđeni na kazne bliske onima izrečenim Legiji i Kaliniću. Kad se tako radi, onda se dešava ovo što se dešava - apelacioni sud prepolovi kaznu, traži se ponavljanje suđenja, a sve će vrlo verovatno završiti i pred međunarodnim sudom. Svidelo se to nekome ili ne, hteo to da prizna ili ne, ova nesumnjiva tragedija je zloupotrebljena, suđenje je bilo tragikomično, i meni lično je bilo teško i žalosno da gledam onaj cirkus koji su političari pravili oko ovog slučaja.
U isto vreme, našem čoveku navijači u Belgiji izbiju oko, i to se ovde isprati samo kratkom vešću. Političari nisu imali vremena da se bave time, pričali su sa francuskim ambasadorom o suđenju u slučaju Taton.

ČITALAC

pre 11 godina

U VEZI SA TRAGEDIJOM BRISA TATONA --
SHVATANJE PRAVA, sudstva, sudskih postupaka, sudije .... to (bez vređanja ) odgovara shvatnju iz 1850-te godine.Čovek treba da živi 10.000 godina da bi nešto u ovom pravnom sistemu ostvario.
Kada je Stvoritelj blagonaklono napravio genetski kod za čoveka, onda mu je dao 900-1000 godina života,(npr. Metuzalem je živeo 969 godina, Enohov otac 969 godina, Noe 950 godina, Adam 930 godina ...)
Zbog pokvarenosti čoveka Stvoritelj se razljutio i genetski kod smanjio na oko 100 godina.(Abrahamu je poklonio 175 godina života, a nama mnogo manje vremena ).
Današnjim sudskim protokolom NI Metuzalem ništa ne bi ostvario u pravnom sistemu.

Sajla za gas

pre 11 godina

Mislim da je informacija da li je skocio ili nije irelevantna za presudu! Isto je kada nekoga naterate da se ubije ili ga ubijete! Ovo prvo je cak mnogo svirepije!

mj

pre 11 godina

Sud je bio duzan da utvrdi materijalnu istinu,pa ako to nije utvrdio,morace da ponovi postupak,sto ne znaci da ce kazne biti manje,ali imajuci u vidu d
kako je postupio Ustavni sud u vezi sa neizabranim sudijama,nije tesko zakljuciti da bi kazne bile daleko manje,vlast se promenila,menjaju se i sudske odluke.Medjutim, indikativna je medijska kampanja kojom se ocigledno upravlja da bi do ponavljanja postupka doslo.To se ne radi slucajno,to je samo uvertira za ponavljanje drugih krivicnih postupaka,po istom principu,ali za teza krivicna dela,na primer za ubistvo premijera...

Ilija

pre 11 godina

Čak i da je pokojni Taton skočio to je učinio jer ga je bagra napala i morao je da beži da bi spasavao glavu. Gomila huligana je počela da ih udara i juri i čak i ako je skočio, to nije uradio jer je želeo, već jer je verovatno procenio da mu je to nekakva šansa da preživi. Po mom sudu napad ove grupe huligana je direktno prouzrokovao njegovu smrt, u svakom slučaju...Huligane u zatvore kako bi normalan svet mogao da živi mirno, a ne da zazire od njih u različitim prilikama.

Pravda

pre 11 godina

U svakom slucaju su ti huligani bez samosvesti zasluzili date kazne. A i izrecene kazne su po mom misljenju male, mislim da takvim osobama ne treba dati sansu da nastave slobodno da zive i naprave jos neki zlocin. I njima i svim drugim nasilnicima nevezano za ovaj slucaj.
P.S. I Tijanic bi mogao da zavrsi iza resetaka vec jednom !

Milica

pre 11 godina

ajmo sad pravda za Uroša is slične priče i propagande!

Devojka koja je zvala hitnu je rekla da je on pao sa ograde - nije precizirala da li je bače ili je skočio sa ograde ili je skočio zato što je morao negde da beži

Dragan C takodje ne zna da li je on sam skočio zato što je suicidalan ili zato što je bežao od grupe huligana koja je htela da ga izmlati na mrtvo ime!

Oba dokaza nedovoljna - Slučaj rešen - treba vratiti kazne na staro, ma ne na strao, na dva puta ono staro

Zaključak cele priče - bolje biti prostitutka nego advokat - pošteniji posao, mirno spavaš, mirna ti savest!

PetarPan

pre 11 godina

ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO amebcine jedne...

samo ovo je dovoljno za kazne koje su te huliganzine dobile..

Optuženi su prema presudi tokom masovne tuče, opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gađali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama.

MaX

pre 11 godina

Huligani su odlično prošli, čak i nakon svega treba da im se povećaju kazne. Kakva je to vrsta nasilja kada čovek skače u ponor da bi se spasao?
A sada je red i na Tijanića i reportera koji je pokrivao istinu, kao i svih ostalih koji su učestvovali u prikrivanju istine.

tabasco pete

pre 11 godina

bez obzirran na komentare na sajttu na ovu vest, jasno je da u celom ovom postupku pred sudom, mnogo toga nije jasno. Od same prve kazne, do izvodjenja dokaza.
Ono sto je tacno, to je da najverovatnije niko u Srbiji nije iznenadjen da se to tako radi, jer je sudstvo I sprovodjenje zakona rak rana ovog drustva.

Postupaak bi trrebalo ponoviti, I ako se utvrdi da su ga bacili odrediti I'm kazne za to. Ukoliko se pak utvrdi da je on skocio sam, posle batina koje je dobio, treba ih osuditi na navodjenje na samoubistvo I naravno za tucu I teske telesne povrede koje su naneli.
Ali reci da se ubio inace bbi ga optuzeni I onako ubili, naprosto nije tacno, jer su osim njega ovi huligani napali jos ljudi I niko nije ubijen.

Dakle, ponavljanje postupka, ostre kazne za tuzioce I sudiju koji nije radio po savesti I zakonu, I naravno ostre kazne za one za koje se dokaze da su krivi... Nije realno da se za jednu smrt u Srbiji dosudi preko 400 godina zatvora (toliko nije cak ni u slucaju ubistva premijera), a da se za druge smrti presudjuje 5-10 godina...

OGORCEN

pre 11 godina

Pohapsiti advokatsku bagru koja se finansira novcem iz narko-biznisa! Sramota za Srbiju da ovakvi ljudi mogu nekaznjeno da uzburkaju medijsku javnost i po ko zna koji put pljunu na zrtvu i istinu!

NekiBG

pre 11 godina

prema nasem tipicnom razmisljanju, huligani su samo branili sto je njihovo od najezde nesrpskih navijaca a decko je sam kriv sto je pokusao da bezi...

Ilija

pre 11 godina

Čak i da je pokojni Taton skočio to je učinio jer ga je bagra napala i morao je da beži da bi spasavao glavu. Gomila huligana je počela da ih udara i juri i čak i ako je skočio, to nije uradio jer je želeo, već jer je verovatno procenio da mu je to nekakva šansa da preživi. Po mom sudu napad ove grupe huligana je direktno prouzrokovao njegovu smrt, u svakom slučaju...Huligane u zatvore kako bi normalan svet mogao da živi mirno, a ne da zazire od njih u različitim prilikama.

OGORCEN

pre 11 godina

Pohapsiti advokatsku bagru koja se finansira novcem iz narko-biznisa! Sramota za Srbiju da ovakvi ljudi mogu nekaznjeno da uzburkaju medijsku javnost i po ko zna koji put pljunu na zrtvu i istinu!

Sajla za gas

pre 11 godina

Mislim da je informacija da li je skocio ili nije irelevantna za presudu! Isto je kada nekoga naterate da se ubije ili ga ubijete! Ovo prvo je cak mnogo svirepije!

PetarPan

pre 11 godina

ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO amebcine jedne...

samo ovo je dovoljno za kazne koje su te huliganzine dobile..

Optuženi su prema presudi tokom masovne tuče, opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gađali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Објавите/објсните ко је хулиганима прије напада на француске навијаче, у Пионирском парку подијелио палице и маске.
То/ту је суштина.

NekiBG

pre 11 godina

prema nasem tipicnom razmisljanju, huligani su samo branili sto je njihovo od najezde nesrpskih navijaca a decko je sam kriv sto je pokusao da bezi...

jd

pre 11 godina

Ako su ga tukli palicama i bakljama, a bilo ih je 14, koja je sansa da im on tako ispovredjivan pobegne, uzvere se na ogradu i skoci? A i da se desilo tako, pretukli su ga do te mere da su ga naterali da skoci. Ne mogu da verujem da sam uopste procitala ovakvu vest. Te branioce bi trebalo da bude sramota, ne zato sto brane te ljude (to im je posao) nego kakve smesne argumente i dokaze iznose.

Branka

pre 11 godina

Budite malo precizniji: 14 navijaca Partizana nisu "usestvovali u masvnoj tuci", kako vi kazete, nego su sa predumisljajem i organizovano napali francuske navijace sa palicama i drugim banditskim intrumentarijima.

Milica

pre 11 godina

ajmo sad pravda za Uroša is slične priče i propagande!

Devojka koja je zvala hitnu je rekla da je on pao sa ograde - nije precizirala da li je bače ili je skočio sa ograde ili je skočio zato što je morao negde da beži

Dragan C takodje ne zna da li je on sam skočio zato što je suicidalan ili zato što je bežao od grupe huligana koja je htela da ga izmlati na mrtvo ime!

Oba dokaza nedovoljna - Slučaj rešen - treba vratiti kazne na staro, ma ne na strao, na dva puta ono staro

Zaključak cele priče - bolje biti prostitutka nego advokat - pošteniji posao, mirno spavaš, mirna ti savest!

tabasco pete

pre 11 godina

bez obzirran na komentare na sajttu na ovu vest, jasno je da u celom ovom postupku pred sudom, mnogo toga nije jasno. Od same prve kazne, do izvodjenja dokaza.
Ono sto je tacno, to je da najverovatnije niko u Srbiji nije iznenadjen da se to tako radi, jer je sudstvo I sprovodjenje zakona rak rana ovog drustva.

Postupaak bi trrebalo ponoviti, I ako se utvrdi da su ga bacili odrediti I'm kazne za to. Ukoliko se pak utvrdi da je on skocio sam, posle batina koje je dobio, treba ih osuditi na navodjenje na samoubistvo I naravno za tucu I teske telesne povrede koje su naneli.
Ali reci da se ubio inace bbi ga optuzeni I onako ubili, naprosto nije tacno, jer su osim njega ovi huligani napali jos ljudi I niko nije ubijen.

Dakle, ponavljanje postupka, ostre kazne za tuzioce I sudiju koji nije radio po savesti I zakonu, I naravno ostre kazne za one za koje se dokaze da su krivi... Nije realno da se za jednu smrt u Srbiji dosudi preko 400 godina zatvora (toliko nije cak ni u slucaju ubistva premijera), a da se za druge smrti presudjuje 5-10 godina...

Oscar

pre 11 godina

Snaps: ...uzmi za primer Luija 'Lug' McGurka. On tragicno nastradao sa 25 godina.
Anthony: Pa ja imam 25. Sta mu se desilo?
Aldo: Neko mu je stao na prste.
Anthony: I to ga je ubilo?
Aldo: Pa u tom trenutku se drzao za ivicu prozora Edison hotela na 20 spratu.

MaX

pre 11 godina

Huligani su odlično prošli, čak i nakon svega treba da im se povećaju kazne. Kakva je to vrsta nasilja kada čovek skače u ponor da bi se spasao?
A sada je red i na Tijanića i reportera koji je pokrivao istinu, kao i svih ostalih koji su učestvovali u prikrivanju istine.

Licilo

pre 11 godina

Meni je ovo licilo da "neko" pritiska "nekoga" u vladi da na kraju optuzeni budu oslobodjeni. A mozda gresim, ali sam rekao da je "licilo".

Bojan J.

pre 11 godina

Dragane sramoto, gde ce ti dusa? Bagru branis, ubili su nevinog momka.

Pa i da je sam skocio nije to uradio iz razonode. Ubijen je bre i tacka!

Pravda

pre 11 godina

U svakom slucaju su ti huligani bez samosvesti zasluzili date kazne. A i izrecene kazne su po mom misljenju male, mislim da takvim osobama ne treba dati sansu da nastave slobodno da zive i naprave jos neki zlocin. I njima i svim drugim nasilnicima nevezano za ovaj slucaj.
P.S. I Tijanic bi mogao da zavrsi iza resetaka vec jednom !

KKKK

pre 11 godina

Gomila majmuna se organizovala i napala ga a on sasvim slucajno bas u tom trenutku izgubi zivot nesrecnim slucajem. Pa cak i da je umro od starosti u tom trenutku cinjenica je da ga je banda bas tada tukla.

PRAVDA

pre 11 godina

Pravda za neduzne mladice!!! Pravda za Urosa, pravda za Mladica, pravda za Karadzica, pravda za Miladina Kovacevica, pravda za navijace koji su pretili Brankici, pravda za ove sto kraduckaju... Pravda za sav sljam sa ovih prostora.

za ove huligane i pakao bi bila mala kazna

pre 11 godina

"Optuženi su, prema presudi, tokom masovne tuče opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gađali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama.

Potom su ga odvukli i pritisli na ogradu stepeništa i namerno ga bacili sa visine od 4,28 metara u prostor između stepeništa i garaže, a potom se razbežali u raznim pravcima."

Dovoljna je i prva rečenica da bi se postavilo pitanje: 'Kakvi su to nasilnici?' Monstrumi! Od kakvih li su roditelja ti izgrednici? Sramota i za njih, kako su ih vaspitali. Trebalo bi uvesti kaznu i za neogovorne roditelje.

Povecaj kaznu

pre 11 godina

Cilj advokata i porodice da se sudjenje obnovi.Pronasli lazne svedoke za dve flase piva. Penzionisani policajac stiti sina svog kolege. Nista on nije video kao ni inkasant u garzai.A tek frizerka Cece. Sada ce da pronadju tetka Radu komsinicu sa treceg sprata na Obilicevom vencu koja je bas u tom trenutku zalivala cvece i koja ce da kaze da se BT sam bacio u prolaz i lupao glavom o zardinjeru.Ja bi obnovioproces i povecao bi im kaznu za jos deset godina zbog nvih dokaza da su izvrsili ubistvo sa predumisljajem.Ima novih svedoka za tri flase piva

prokleta avlija

pre 11 godina

cim su Francuzi zatrazili odstetu od drzave Srbije...odjednom se posle 3godine kao krunski svedok dogadjaja pojavljuje,zamislite,BIVSI POLICAJAC...pa sta ovi na vlasti misle da su Francuzi veverice...eto jos jednog uslova za ulazak u EU...zbogom EU zasto odmah nisi rekla da pored ovih na vlasti nemamo nikakve sanse

Nenad

pre 11 godina

Dosta vise sa medijskim forsiranjem ove ocigledne neistine. Vestacenje je jasno pokazalo da je telo Brisa Tatona palo toliko daleko, to jest da je moralo biti gurnuto/baceno sa vrha stepenica. Izjava radnika hitne pomoci o tome sta su zatekli na licu mesta takodje jasno negira naknadnu pamet ovog svedoka.

Ocigledno se priprema teren za rehabilitiaciju ubica BT. Zasto? Zato sto se ovi odredi huligana zloupotrebljavaju od odredjenih bezbednosnih struktura u politicke svrhe, pokazivanjem ko ima monopol na nasilje na ulicama. Kljucni element u funkcionisanju ovog sistema je da se huliganima ulije vera da su iznad zakona, to jest da svoje nasilje ispoljavaju uz amin onih koji su zakon u ovoj zemlji. Vadjenjem iz zatvora ubica Brisa Tatona ta ce vera biti zacementirana, a autoritet drzave gotovo nepovratno unisten. To je takodje bio osnovni motor kampanje "Pravda za Urosa". Ovo je novi test za nase (uspavano) drustvo.

mj

pre 11 godina

Sud je bio duzan da utvrdi materijalnu istinu,pa ako to nije utvrdio,morace da ponovi postupak,sto ne znaci da ce kazne biti manje,ali imajuci u vidu d
kako je postupio Ustavni sud u vezi sa neizabranim sudijama,nije tesko zakljuciti da bi kazne bile daleko manje,vlast se promenila,menjaju se i sudske odluke.Medjutim, indikativna je medijska kampanja kojom se ocigledno upravlja da bi do ponavljanja postupka doslo.To se ne radi slucajno,to je samo uvertira za ponavljanje drugih krivicnih postupaka,po istom principu,ali za teza krivicna dela,na primer za ubistvo premijera...

Posmatrač

pre 11 godina

Ponekad ljudi, da bi izbegli smrt u požaru, skaču sa velike visine, znajući da ne mogu da prežive kao i oni koji trpe strašnu torturu, pa prekrate sebi muke i skoče kroz prozor zatvora.

Ako su mučenika Brisa Tatona toliko tukli da nije znao šta će sa sobom, pa je možda i sam skočio, pakleno su krivi, jer su ubice - oduzeli su jedan život...

Zbog ovih neljudi, za koje roditelji i kolege "navijači" sada traže milost (nije je bilo za Brisa Tatona), ispaštaćemo svi: da li biste, na primer, smeli da odete u Tuluz i da slobodno kažete da ste Srbin iz Beograda? Koliku kaznu zaslužuju ubice zbog kojih ovo ne smemo?

Goldmen

pre 11 godina

Ne dao im bog, svoj cetrnaestorici, da je kojim slucajem jadni Taton bio moj sin!? Ne bi im trebalo sudjenje ni ovaj advokat kojeg bih takodje malo posetio, da mu ja objasnim pravo stanje stvari u primeru na njemu licno!

ja

pre 11 godina

Sud kaže da je bačen, čuvar kaže da je skočio, a slučajna prolaznica da je pao! Sve različite stvari, ali ne menjaju suštiniu da su osuđeni prouzrokovali njegovu smrt. Mene više brine činjenica da su istražnog sudiju zvali posle 4 i po sata, ne znam kome je to odgovaralo, jer bi uviđaj rekao mnogo više, nego svedoci.

Srki

pre 11 godina

Od prvog trenutka, ko imalo poznaje prava i objektivno prati situaciju,shvata da je optuznica isfabrikovana,tuzilastvo nijednog trenutka nije imalo stvarnu nameru da ispita slucaj,a presuda je evidentno donesena pod politickim nadzorom i pritiskom.
Doslo je vreme da se utvrdi prava istina u interesu zakona,da pocinioci odgovaraju za ucinjeno delo,ali i da se ispita sta je trulo u nasem pravosudju pa i medijskom prostoru.Ovde niko nije nevin-sem Stefana Velickovica koji nije ni ucestvovao u tuci a osudjen je da ne bi pala celokupna iskonstruisana prica.

Grobar

pre 11 godina

Samo da se sazna istina ! I kome smeta istina,cega se bojite ljudi? istine ? E pa doslo je vreme da Srbija bude malo postenija nego sto ste navikli !!
PRAVDA JE SPORA,ALI DOSTIZNA !

Milos

pre 11 godina

Tesko nama kad se u ovolikom broju brane zlocinci i nasilnici.
Drzava pevaljki, nasilnika, korupcije i kriminala. To je slika Srbije danas.

shone

pre 11 godina

@tabasco pete
Koliko je to onda realno da se dobije za jednu smrt? Njih 15 ili koliko vec su dobili 400g zbirno. Koliko bi im ti dao? 5g pa da razdele na njih 15? Sto ne onda 400g pa da ceo Jug i Sever robijaju za njih, to je 2 dana po coveku ako se skupi vas 80K voljnih da izblejite malo. Mozda jos bolje da uvedes da pravdas jednu smrt drugom. Onda niko ne mora da odgovara.
Sta si jos predlozio? Da sudije i tuzioci idu u zatvor zato sto su tuzili i osudili neke ljude? Zasto advokat odbrane nije pronasao svedoke, nego 3g kasnije se javlja neki lik, sa izmisljenom pricom da bi se ponovo pokrenuo postupak. Doduse stekli su se i uslovi za ponovno pokretanje postupka, sada kada su odredjene strukture ponovo na vlasti.

Slavko

pre 11 godina

Šta je sa vama ljudi?Zar nikoga ne interesuje istina?Pokušaj ubistva i ubistvo su sasvim različite stvari po broju zatvorskih godina.Možda se nekom takav zakon ne svidja..onda menjajmo zakone.

Владимир

pre 11 godina

Народ је жељан линча. Личне фрустрације искалити. Преко туђих леђа се осветити за личне неуспехе. Шта год и ма ко! Нема везе шта кажу сведоци, болничари, шта показују фотографије...
Чист садизам. Од кога ме је страх.

Here’s the smell of the blood still; all the perfumes of Arabia will not sweeten this little hand. Oh, oh, oh! [Lady Macbeth]

TINS

pre 11 godina

Nека се припреме Легија и Звездан па затим сви остали... Србијо земљо срамоте. Ово је само увертира и доказ како ће да влада Вучић а мали Слоба да га подржава

S

pre 11 godina

Vidim da bi mnogi u Srbiji sudili kao u Iranu, dan-dva suđenja, pa da obesimo... Na sreću nas ostalih, to ne može tako. Suđenje treba da se ponovi i 100 puta ako se 100 puta pojave nove okolnosti koje bacaju novo svetlo na slučaj. Slučaj je vrlo kontroverzan, sa mnogo nejasnoća i presuđen lomljenjem preko kolena. Neki su osuđeni na kazne bliske onima izrečenim Legiji i Kaliniću. Kad se tako radi, onda se dešava ovo što se dešava - apelacioni sud prepolovi kaznu, traži se ponavljanje suđenja, a sve će vrlo verovatno završiti i pred međunarodnim sudom. Svidelo se to nekome ili ne, hteo to da prizna ili ne, ova nesumnjiva tragedija je zloupotrebljena, suđenje je bilo tragikomično, i meni lično je bilo teško i žalosno da gledam onaj cirkus koji su političari pravili oko ovog slučaja.
U isto vreme, našem čoveku navijači u Belgiji izbiju oko, i to se ovde isprati samo kratkom vešću. Političari nisu imali vremena da se bave time, pričali su sa francuskim ambasadorom o suđenju u slučaju Taton.

ČITALAC

pre 11 godina

U VEZI SA TRAGEDIJOM BRISA TATONA --
SHVATANJE PRAVA, sudstva, sudskih postupaka, sudije .... to (bez vređanja ) odgovara shvatnju iz 1850-te godine.Čovek treba da živi 10.000 godina da bi nešto u ovom pravnom sistemu ostvario.
Kada je Stvoritelj blagonaklono napravio genetski kod za čoveka, onda mu je dao 900-1000 godina života,(npr. Metuzalem je živeo 969 godina, Enohov otac 969 godina, Noe 950 godina, Adam 930 godina ...)
Zbog pokvarenosti čoveka Stvoritelj se razljutio i genetski kod smanjio na oko 100 godina.(Abrahamu je poklonio 175 godina života, a nama mnogo manje vremena ).
Današnjim sudskim protokolom NI Metuzalem ništa ne bi ostvario u pravnom sistemu.

Profesor Kiks-Maler

pre 11 godina

Novi, stari vlastodršci, će nam pokazati šta su to istine: Đinđić je sam sebe upucao iz zasede, ulemek nije bio komandant crvenih beretki, već humanitarac Crvenog krsta, Stambolića je ubio Ćuruvija, a Ćuruviju Dada Vujasinović. mladić je, ustvari, samo sprečavao kolektivno samoubistvo u Srebrenici, kao i arkan u Hrvatskoj. ceca i bekuta nisu pevaljke već estradne umetnice kandidatkinje za nacionalne penzije. vučić nije lepio nego je odlepljivao plakate "bulevar...", a skupština je nesigurna kuća za haške optuženike. Takođe, šešelj nije vadio pištolj na ulici, već je mahao šećerlemama...
Videćete koliko istina ćemo saznati, niko neće biti pošteđen!

Nikola

pre 11 godina

Sto ne pokazu video snimak Tatona kako lezi na bolnickoj postelji, potpuno isprebijan i na rubu zivota? Kazu skocio, pa se povredio, a mrmot zavio cokoladu u foliju.

Yunior

pre 11 godina

Odakle su i iz koje rupe ispuzali ovi "ljudi" koji na normalne komentare lupaju minuse podrzavajuci jezive zveri koje ubise coveka . Plasim se i strah me je kad pomislim koliko ovakvih "ljudi" zivi i postoji u nasoj okolini . U ovoj horor drzavi uskoro ce biti veliki uspeh ako uopste dozivis sledeci dan a da te neko od ovih "ljudi" ne premlati ili ne ubije . Cini mi se da ovdasnje ludilo tek hvata svoj puni zalet upucujuci na taj nacin jedinu razumnu poruku a ona je : pobeci zauvek odavde .

rade

pre 11 godina

Ljudi,sta je pravda,i ima li je uopste.

Ne znam,to samo Bog zna.

Svi su unesreceni jako,i porodica Taton i ovi momci i njihove porodice.

I mi ostali.

Jedino je izvesno to da se desila velika nesreca.

Декарт

pre 11 godina

Ма нико не каже да они не би требали да буду осуђени.
Не може иста казна да буде ако неког бациш и ако неко падне у бекству.
Све у свему казне су превисоке,када видим колико је осуђен Брејвик,они албанци што су убили око 80 Срба,ови наши би могли да изађу из затвора већ сутра.
Сви сте ви поштени ,србофобичари инсипирејтед бај Наташа Кандић.
Размислите да се ово десило у Француској неком нашем навијачу,да ли би биле исте казне.
У Бечу нападнут Србин и његов малолетни син од стране Хрватских навијача па нешто не видим да јављају на телевизији и у новинама на колико су осуђени. Не гледајте само шта наши раде,отпакујте мозак.

pametni ljudi

pre 11 godina

Kako ste svi pametni, svi vi koji osporavate istinu. Kako to da svi vi znate sta se ustvari desilo? To treba da se lepo istrazi,treba da odgovaraju ako su se tukli,ali bacili coveka nisu,jer je to cista navijacka tuca, nista licno.Kako bi vama bilo da vam osude sina koji,niti je bio u blizini Obilicevog venca,niti ucestvovao u tuci, osudjen na 7 godina zatvora, ni kriv ni tuzan. Sve to treba da se istrazi lepo bez ikakvih politickih pritisaka, da se dokaze prava istina. Mozda je i on provocirao nase navijace, a mozda su i oni njega. To niko ne zna. I zato manite se komentara "ubice u zatvor" i tako dalje,kad pojma nemate sta se desilo,a dosta vas niti o cemu se radi ovde. Prebiju,ubiju,naseg navijaca negde u inostranstvu,niko ne odgovara,jer smo mi srbi. Ne zanima ih to kapirate,jer smo mi za svet nebitni. A vi ste za ovog palili svece i nosili na ambasadu francuske, a niste ga ni znali. A kad nas neki pogine, potpuno vas ne zanima. Tako da,budite razumni a ne samo da slusate sta kazu na televiziji. Pozdrav

Cvele

pre 11 godina

Ma neka trunu!!! Cim su tako hrabri da njih 14 napadne 3 coveka onda i treba da trunu u zatvoru! Da,neka bas oni budu ti na kojima se lomi koplje da se da do znanja ostalim "opasnim momcima"! Dosta je bre vise terora tih maloumnika,hocu normalno sa prijateljima da odem na utakmicu a da ne mislim da li ce me neko povrediti zato sto nosim obelezija suparnickog kluba!

tabasco pete

pre 11 godina

bez obzirran na komentare na sajttu na ovu vest, jasno je da u celom ovom postupku pred sudom, mnogo toga nije jasno. Od same prve kazne, do izvodjenja dokaza.
Ono sto je tacno, to je da najverovatnije niko u Srbiji nije iznenadjen da se to tako radi, jer je sudstvo I sprovodjenje zakona rak rana ovog drustva.

Postupaak bi trrebalo ponoviti, I ako se utvrdi da su ga bacili odrediti I'm kazne za to. Ukoliko se pak utvrdi da je on skocio sam, posle batina koje je dobio, treba ih osuditi na navodjenje na samoubistvo I naravno za tucu I teske telesne povrede koje su naneli.
Ali reci da se ubio inace bbi ga optuzeni I onako ubili, naprosto nije tacno, jer su osim njega ovi huligani napali jos ljudi I niko nije ubijen.

Dakle, ponavljanje postupka, ostre kazne za tuzioce I sudiju koji nije radio po savesti I zakonu, I naravno ostre kazne za one za koje se dokaze da su krivi... Nije realno da se za jednu smrt u Srbiji dosudi preko 400 godina zatvora (toliko nije cak ni u slucaju ubistva premijera), a da se za druge smrti presudjuje 5-10 godina...

OGORCEN

pre 11 godina

Pohapsiti advokatsku bagru koja se finansira novcem iz narko-biznisa! Sramota za Srbiju da ovakvi ljudi mogu nekaznjeno da uzburkaju medijsku javnost i po ko zna koji put pljunu na zrtvu i istinu!

Grobar

pre 11 godina

Samo da se sazna istina ! I kome smeta istina,cega se bojite ljudi? istine ? E pa doslo je vreme da Srbija bude malo postenija nego sto ste navikli !!
PRAVDA JE SPORA,ALI DOSTIZNA !

Ilija

pre 11 godina

Čak i da je pokojni Taton skočio to je učinio jer ga je bagra napala i morao je da beži da bi spasavao glavu. Gomila huligana je počela da ih udara i juri i čak i ako je skočio, to nije uradio jer je želeo, već jer je verovatno procenio da mu je to nekakva šansa da preživi. Po mom sudu napad ove grupe huligana je direktno prouzrokovao njegovu smrt, u svakom slučaju...Huligane u zatvore kako bi normalan svet mogao da živi mirno, a ne da zazire od njih u različitim prilikama.

PetarPan

pre 11 godina

ALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO amebcine jedne...

samo ovo je dovoljno za kazne koje su te huliganzine dobile..

Optuženi su prema presudi tokom masovne tuče, opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gađali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama.

Sajla za gas

pre 11 godina

Mislim da je informacija da li je skocio ili nije irelevantna za presudu! Isto je kada nekoga naterate da se ubije ili ga ubijete! Ovo prvo je cak mnogo svirepije!

ČITALAC

pre 11 godina

U VEZI SA TRAGEDIJOM BRISA TATONA --
SHVATANJE PRAVA, sudstva, sudskih postupaka, sudije .... to (bez vređanja ) odgovara shvatnju iz 1850-te godine.Čovek treba da živi 10.000 godina da bi nešto u ovom pravnom sistemu ostvario.
Kada je Stvoritelj blagonaklono napravio genetski kod za čoveka, onda mu je dao 900-1000 godina života,(npr. Metuzalem je živeo 969 godina, Enohov otac 969 godina, Noe 950 godina, Adam 930 godina ...)
Zbog pokvarenosti čoveka Stvoritelj se razljutio i genetski kod smanjio na oko 100 godina.(Abrahamu je poklonio 175 godina života, a nama mnogo manje vremena ).
Današnjim sudskim protokolom NI Metuzalem ništa ne bi ostvario u pravnom sistemu.

NekiBG

pre 11 godina

prema nasem tipicnom razmisljanju, huligani su samo branili sto je njihovo od najezde nesrpskih navijaca a decko je sam kriv sto je pokusao da bezi...

PRAVDA

pre 11 godina

Pravda za neduzne mladice!!! Pravda za Urosa, pravda za Mladica, pravda za Karadzica, pravda za Miladina Kovacevica, pravda za navijace koji su pretili Brankici, pravda za ove sto kraduckaju... Pravda za sav sljam sa ovih prostora.

Slavko

pre 11 godina

Šta je sa vama ljudi?Zar nikoga ne interesuje istina?Pokušaj ubistva i ubistvo su sasvim različite stvari po broju zatvorskih godina.Možda se nekom takav zakon ne svidja..onda menjajmo zakone.

Bojan J.

pre 11 godina

Dragane sramoto, gde ce ti dusa? Bagru branis, ubili su nevinog momka.

Pa i da je sam skocio nije to uradio iz razonode. Ubijen je bre i tacka!

S

pre 11 godina

Vidim da bi mnogi u Srbiji sudili kao u Iranu, dan-dva suđenja, pa da obesimo... Na sreću nas ostalih, to ne može tako. Suđenje treba da se ponovi i 100 puta ako se 100 puta pojave nove okolnosti koje bacaju novo svetlo na slučaj. Slučaj je vrlo kontroverzan, sa mnogo nejasnoća i presuđen lomljenjem preko kolena. Neki su osuđeni na kazne bliske onima izrečenim Legiji i Kaliniću. Kad se tako radi, onda se dešava ovo što se dešava - apelacioni sud prepolovi kaznu, traži se ponavljanje suđenja, a sve će vrlo verovatno završiti i pred međunarodnim sudom. Svidelo se to nekome ili ne, hteo to da prizna ili ne, ova nesumnjiva tragedija je zloupotrebljena, suđenje je bilo tragikomično, i meni lično je bilo teško i žalosno da gledam onaj cirkus koji su političari pravili oko ovog slučaja.
U isto vreme, našem čoveku navijači u Belgiji izbiju oko, i to se ovde isprati samo kratkom vešću. Političari nisu imali vremena da se bave time, pričali su sa francuskim ambasadorom o suđenju u slučaju Taton.

TINS

pre 11 godina

Nека се припреме Легија и Звездан па затим сви остали... Србијо земљо срамоте. Ово је само увертира и доказ како ће да влада Вучић а мали Слоба да га подржава

Yunior

pre 11 godina

Odakle su i iz koje rupe ispuzali ovi "ljudi" koji na normalne komentare lupaju minuse podrzavajuci jezive zveri koje ubise coveka . Plasim se i strah me je kad pomislim koliko ovakvih "ljudi" zivi i postoji u nasoj okolini . U ovoj horor drzavi uskoro ce biti veliki uspeh ako uopste dozivis sledeci dan a da te neko od ovih "ljudi" ne premlati ili ne ubije . Cini mi se da ovdasnje ludilo tek hvata svoj puni zalet upucujuci na taj nacin jedinu razumnu poruku a ona je : pobeci zauvek odavde .

Milica

pre 11 godina

ajmo sad pravda za Uroša is slične priče i propagande!

Devojka koja je zvala hitnu je rekla da je on pao sa ograde - nije precizirala da li je bače ili je skočio sa ograde ili je skočio zato što je morao negde da beži

Dragan C takodje ne zna da li je on sam skočio zato što je suicidalan ili zato što je bežao od grupe huligana koja je htela da ga izmlati na mrtvo ime!

Oba dokaza nedovoljna - Slučaj rešen - treba vratiti kazne na staro, ma ne na strao, na dva puta ono staro

Zaključak cele priče - bolje biti prostitutka nego advokat - pošteniji posao, mirno spavaš, mirna ti savest!

jd

pre 11 godina

Ako su ga tukli palicama i bakljama, a bilo ih je 14, koja je sansa da im on tako ispovredjivan pobegne, uzvere se na ogradu i skoci? A i da se desilo tako, pretukli su ga do te mere da su ga naterali da skoci. Ne mogu da verujem da sam uopste procitala ovakvu vest. Te branioce bi trebalo da bude sramota, ne zato sto brane te ljude (to im je posao) nego kakve smesne argumente i dokaze iznose.

Branka

pre 11 godina

Budite malo precizniji: 14 navijaca Partizana nisu "usestvovali u masvnoj tuci", kako vi kazete, nego su sa predumisljajem i organizovano napali francuske navijace sa palicama i drugim banditskim intrumentarijima.

MaX

pre 11 godina

Huligani su odlično prošli, čak i nakon svega treba da im se povećaju kazne. Kakva je to vrsta nasilja kada čovek skače u ponor da bi se spasao?
A sada je red i na Tijanića i reportera koji je pokrivao istinu, kao i svih ostalih koji su učestvovali u prikrivanju istine.

Srki

pre 11 godina

Od prvog trenutka, ko imalo poznaje prava i objektivno prati situaciju,shvata da je optuznica isfabrikovana,tuzilastvo nijednog trenutka nije imalo stvarnu nameru da ispita slucaj,a presuda je evidentno donesena pod politickim nadzorom i pritiskom.
Doslo je vreme da se utvrdi prava istina u interesu zakona,da pocinioci odgovaraju za ucinjeno delo,ali i da se ispita sta je trulo u nasem pravosudju pa i medijskom prostoru.Ovde niko nije nevin-sem Stefana Velickovica koji nije ni ucestvovao u tuci a osudjen je da ne bi pala celokupna iskonstruisana prica.

Goldmen

pre 11 godina

Ne dao im bog, svoj cetrnaestorici, da je kojim slucajem jadni Taton bio moj sin!? Ne bi im trebalo sudjenje ni ovaj advokat kojeg bih takodje malo posetio, da mu ja objasnim pravo stanje stvari u primeru na njemu licno!

za ove huligane i pakao bi bila mala kazna

pre 11 godina

"Optuženi su, prema presudi, tokom masovne tuče opkolili Tatona, tukli ga nogama i rukama dok je ležao na trotoaru, gađali ga pepeljarama i čašama i udarali palicama i bakljama.

Potom su ga odvukli i pritisli na ogradu stepeništa i namerno ga bacili sa visine od 4,28 metara u prostor između stepeništa i garaže, a potom se razbežali u raznim pravcima."

Dovoljna je i prva rečenica da bi se postavilo pitanje: 'Kakvi su to nasilnici?' Monstrumi! Od kakvih li su roditelja ti izgrednici? Sramota i za njih, kako su ih vaspitali. Trebalo bi uvesti kaznu i za neogovorne roditelje.

Nikola

pre 11 godina

Sto ne pokazu video snimak Tatona kako lezi na bolnickoj postelji, potpuno isprebijan i na rubu zivota? Kazu skocio, pa se povredio, a mrmot zavio cokoladu u foliju.

Nenad

pre 11 godina

Dosta vise sa medijskim forsiranjem ove ocigledne neistine. Vestacenje je jasno pokazalo da je telo Brisa Tatona palo toliko daleko, to jest da je moralo biti gurnuto/baceno sa vrha stepenica. Izjava radnika hitne pomoci o tome sta su zatekli na licu mesta takodje jasno negira naknadnu pamet ovog svedoka.

Ocigledno se priprema teren za rehabilitiaciju ubica BT. Zasto? Zato sto se ovi odredi huligana zloupotrebljavaju od odredjenih bezbednosnih struktura u politicke svrhe, pokazivanjem ko ima monopol na nasilje na ulicama. Kljucni element u funkcionisanju ovog sistema je da se huliganima ulije vera da su iznad zakona, to jest da svoje nasilje ispoljavaju uz amin onih koji su zakon u ovoj zemlji. Vadjenjem iz zatvora ubica Brisa Tatona ta ce vera biti zacementirana, a autoritet drzave gotovo nepovratno unisten. To je takodje bio osnovni motor kampanje "Pravda za Urosa". Ovo je novi test za nase (uspavano) drustvo.

Milos

pre 11 godina

Tesko nama kad se u ovolikom broju brane zlocinci i nasilnici.
Drzava pevaljki, nasilnika, korupcije i kriminala. To je slika Srbije danas.

prokleta avlija

pre 11 godina

cim su Francuzi zatrazili odstetu od drzave Srbije...odjednom se posle 3godine kao krunski svedok dogadjaja pojavljuje,zamislite,BIVSI POLICAJAC...pa sta ovi na vlasti misle da su Francuzi veverice...eto jos jednog uslova za ulazak u EU...zbogom EU zasto odmah nisi rekla da pored ovih na vlasti nemamo nikakve sanse

Profesor Kiks-Maler

pre 11 godina

Novi, stari vlastodršci, će nam pokazati šta su to istine: Đinđić je sam sebe upucao iz zasede, ulemek nije bio komandant crvenih beretki, već humanitarac Crvenog krsta, Stambolića je ubio Ćuruvija, a Ćuruviju Dada Vujasinović. mladić je, ustvari, samo sprečavao kolektivno samoubistvo u Srebrenici, kao i arkan u Hrvatskoj. ceca i bekuta nisu pevaljke već estradne umetnice kandidatkinje za nacionalne penzije. vučić nije lepio nego je odlepljivao plakate "bulevar...", a skupština je nesigurna kuća za haške optuženike. Takođe, šešelj nije vadio pištolj na ulici, već je mahao šećerlemama...
Videćete koliko istina ćemo saznati, niko neće biti pošteđen!

Povecaj kaznu

pre 11 godina

Cilj advokata i porodice da se sudjenje obnovi.Pronasli lazne svedoke za dve flase piva. Penzionisani policajac stiti sina svog kolege. Nista on nije video kao ni inkasant u garzai.A tek frizerka Cece. Sada ce da pronadju tetka Radu komsinicu sa treceg sprata na Obilicevom vencu koja je bas u tom trenutku zalivala cvece i koja ce da kaze da se BT sam bacio u prolaz i lupao glavom o zardinjeru.Ja bi obnovioproces i povecao bi im kaznu za jos deset godina zbog nvih dokaza da su izvrsili ubistvo sa predumisljajem.Ima novih svedoka za tri flase piva

Владимир

pre 11 godina

Народ је жељан линча. Личне фрустрације искалити. Преко туђих леђа се осветити за личне неуспехе. Шта год и ма ко! Нема везе шта кажу сведоци, болничари, шта показују фотографије...
Чист садизам. Од кога ме је страх.

Here’s the smell of the blood still; all the perfumes of Arabia will not sweeten this little hand. Oh, oh, oh! [Lady Macbeth]

Pravda

pre 11 godina

U svakom slucaju su ti huligani bez samosvesti zasluzili date kazne. A i izrecene kazne su po mom misljenju male, mislim da takvim osobama ne treba dati sansu da nastave slobodno da zive i naprave jos neki zlocin. I njima i svim drugim nasilnicima nevezano za ovaj slucaj.
P.S. I Tijanic bi mogao da zavrsi iza resetaka vec jednom !

shone

pre 11 godina

@tabasco pete
Koliko je to onda realno da se dobije za jednu smrt? Njih 15 ili koliko vec su dobili 400g zbirno. Koliko bi im ti dao? 5g pa da razdele na njih 15? Sto ne onda 400g pa da ceo Jug i Sever robijaju za njih, to je 2 dana po coveku ako se skupi vas 80K voljnih da izblejite malo. Mozda jos bolje da uvedes da pravdas jednu smrt drugom. Onda niko ne mora da odgovara.
Sta si jos predlozio? Da sudije i tuzioci idu u zatvor zato sto su tuzili i osudili neke ljude? Zasto advokat odbrane nije pronasao svedoke, nego 3g kasnije se javlja neki lik, sa izmisljenom pricom da bi se ponovo pokrenuo postupak. Doduse stekli su se i uslovi za ponovno pokretanje postupka, sada kada su odredjene strukture ponovo na vlasti.

Licilo

pre 11 godina

Meni je ovo licilo da "neko" pritiska "nekoga" u vladi da na kraju optuzeni budu oslobodjeni. A mozda gresim, ali sam rekao da je "licilo".

Cvele

pre 11 godina

Ma neka trunu!!! Cim su tako hrabri da njih 14 napadne 3 coveka onda i treba da trunu u zatvoru! Da,neka bas oni budu ti na kojima se lomi koplje da se da do znanja ostalim "opasnim momcima"! Dosta je bre vise terora tih maloumnika,hocu normalno sa prijateljima da odem na utakmicu a da ne mislim da li ce me neko povrediti zato sto nosim obelezija suparnickog kluba!

KKKK

pre 11 godina

Gomila majmuna se organizovala i napala ga a on sasvim slucajno bas u tom trenutku izgubi zivot nesrecnim slucajem. Pa cak i da je umro od starosti u tom trenutku cinjenica je da ga je banda bas tada tukla.

M. Н. Лазар

pre 11 godina

Објавите/објсните ко је хулиганима прије напада на француске навијаче, у Пионирском парку подијелио палице и маске.
То/ту је суштина.

rade

pre 11 godina

Ljudi,sta je pravda,i ima li je uopste.

Ne znam,to samo Bog zna.

Svi su unesreceni jako,i porodica Taton i ovi momci i njihove porodice.

I mi ostali.

Jedino je izvesno to da se desila velika nesreca.

Oscar

pre 11 godina

Snaps: ...uzmi za primer Luija 'Lug' McGurka. On tragicno nastradao sa 25 godina.
Anthony: Pa ja imam 25. Sta mu se desilo?
Aldo: Neko mu je stao na prste.
Anthony: I to ga je ubilo?
Aldo: Pa u tom trenutku se drzao za ivicu prozora Edison hotela na 20 spratu.

Posmatrač

pre 11 godina

Ponekad ljudi, da bi izbegli smrt u požaru, skaču sa velike visine, znajući da ne mogu da prežive kao i oni koji trpe strašnu torturu, pa prekrate sebi muke i skoče kroz prozor zatvora.

Ako su mučenika Brisa Tatona toliko tukli da nije znao šta će sa sobom, pa je možda i sam skočio, pakleno su krivi, jer su ubice - oduzeli su jedan život...

Zbog ovih neljudi, za koje roditelji i kolege "navijači" sada traže milost (nije je bilo za Brisa Tatona), ispaštaćemo svi: da li biste, na primer, smeli da odete u Tuluz i da slobodno kažete da ste Srbin iz Beograda? Koliku kaznu zaslužuju ubice zbog kojih ovo ne smemo?

mj

pre 11 godina

Sud je bio duzan da utvrdi materijalnu istinu,pa ako to nije utvrdio,morace da ponovi postupak,sto ne znaci da ce kazne biti manje,ali imajuci u vidu d
kako je postupio Ustavni sud u vezi sa neizabranim sudijama,nije tesko zakljuciti da bi kazne bile daleko manje,vlast se promenila,menjaju se i sudske odluke.Medjutim, indikativna je medijska kampanja kojom se ocigledno upravlja da bi do ponavljanja postupka doslo.To se ne radi slucajno,to je samo uvertira za ponavljanje drugih krivicnih postupaka,po istom principu,ali za teza krivicna dela,na primer za ubistvo premijera...

pametni ljudi

pre 11 godina

Kako ste svi pametni, svi vi koji osporavate istinu. Kako to da svi vi znate sta se ustvari desilo? To treba da se lepo istrazi,treba da odgovaraju ako su se tukli,ali bacili coveka nisu,jer je to cista navijacka tuca, nista licno.Kako bi vama bilo da vam osude sina koji,niti je bio u blizini Obilicevog venca,niti ucestvovao u tuci, osudjen na 7 godina zatvora, ni kriv ni tuzan. Sve to treba da se istrazi lepo bez ikakvih politickih pritisaka, da se dokaze prava istina. Mozda je i on provocirao nase navijace, a mozda su i oni njega. To niko ne zna. I zato manite se komentara "ubice u zatvor" i tako dalje,kad pojma nemate sta se desilo,a dosta vas niti o cemu se radi ovde. Prebiju,ubiju,naseg navijaca negde u inostranstvu,niko ne odgovara,jer smo mi srbi. Ne zanima ih to kapirate,jer smo mi za svet nebitni. A vi ste za ovog palili svece i nosili na ambasadu francuske, a niste ga ni znali. A kad nas neki pogine, potpuno vas ne zanima. Tako da,budite razumni a ne samo da slusate sta kazu na televiziji. Pozdrav

ja

pre 11 godina

Sud kaže da je bačen, čuvar kaže da je skočio, a slučajna prolaznica da je pao! Sve različite stvari, ali ne menjaju suštiniu da su osuđeni prouzrokovali njegovu smrt. Mene više brine činjenica da su istražnog sudiju zvali posle 4 i po sata, ne znam kome je to odgovaralo, jer bi uviđaj rekao mnogo više, nego svedoci.

Декарт

pre 11 godina

Ма нико не каже да они не би требали да буду осуђени.
Не може иста казна да буде ако неког бациш и ако неко падне у бекству.
Све у свему казне су превисоке,када видим колико је осуђен Брејвик,они албанци што су убили око 80 Срба,ови наши би могли да изађу из затвора већ сутра.
Сви сте ви поштени ,србофобичари инсипирејтед бај Наташа Кандић.
Размислите да се ово десило у Француској неком нашем навијачу,да ли би биле исте казне.
У Бечу нападнут Србин и његов малолетни син од стране Хрватских навијача па нешто не видим да јављају на телевизији и у новинама на колико су осуђени. Не гледајте само шта наши раде,отпакујте мозак.