Sreda, 29.08.2012.

00:44

Izmene zakona plagijat ili ne?

Raspravu o izmenama Zakona o vanparničnom postupku obeležila je polemika poslanika SNS i DS o tome koja je od te dve stranke autor predloženih izmena.

Izvor: Beta

Izmene zakona plagijat ili ne? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Nikita

pre 11 godina

Nova opozicija nikako da se navikne na činjenicu da je narod birao i izabrao a narod nije plagijat, zar ne? Tako isto govorili su i kada su postali svesni da više ne želimo da nam kroje sudbinu pa i Belu knjigu nazvaše plagijatom ako se dobro sećam.

Julija

pre 11 godina

E ovo već postaje smešno, još ore žalosno... Izgleda da je DS sve znao i umeo ali ih je neka "viša sila" sprečavala da sprovedu zakone kako treba pa sve radili naopako. Dajte molim vas, pa nisu nama isprani mozgovi.

goxy

pre 11 godina

hahahhahaahah http://www.dodaj.rs/f/30/Us/3B905Fh8/2012-08-29213336.png
"1ni i 2gi"
I ovaj stiti gradjane?
Ovaj je neki sa desetkama,a ni crticu nema pojma da povuce.E kad ovakvi zavrse fakultete,pri tom drustvene,a pisi ni gi,podrzavam ukidanje pravopisa.

Psssttt

pre 11 godina

Demokratama bi bolje bilo da ćute, obogatili su se i na grbači naroda stvorili svoje "kompanije". Vladaše godinama, a kritikuju ovu vladu, koja je više uradila za mesec dana, nego oni za sve vreme na vlasti.

mirjana

pre 11 godina

pa lepo kada sam procitala komentare resila sam da ovim putem pozovem sudije porotnike da daju svoje misljenje u vezi ponizavajuceg placanja,ukidanja pausalnog dela ,jadna nadoknada od jednog sata od prosecne plate u Srbiji, a predlagac SVEGA OVOG MINISTARKA BIVSA MALOVIC.Javite se

ceca

pre 11 godina

Bivša ministarka pravde koja će ostati zabeležena po neuspešnoj tj.katastrofalnoj reformi sudstva pričao o zakonima koji su navodno plagijat.Zbog čega onda bivša vlast nije donela ovaj zakon koji bi bio u interesu naroda.tada nije bio važan narod bio je važniji lični interes!

vanja

pre 11 godina

Posmatrajući rad skupštine u predhodnih 10 godina možemo primetiti da je predhodna vlast jako malo uradila u interesu naroda.A sada ova Malovićka se pojavljuje sa nekim izjavama u smislu da je to njihov predlog.Pa ko njima može danas verovati!

silja

pre 11 godina

DSovac sam ali svakog dana sam dalje od toga. Postaviti Malovicku za narodnog poslanika je potez vredan paznje. Kad je vec tamo sto joj nisu rekli da cuti. Borise ako zelis da DS ostane, molim te da se prihvatis posla. Dosta vise gubljenja vremena gde se svaka skupstinska sednica pretvara u antipropagandu. Malovicku brani Micun... pa ako je zakon dobar glasaj "za" a ne lupetaj! Budite casna i elokventna opozicija a ne da lupetate i da to izlazi u medijima. Sto DS ne preuzme neko sa bar dve sive celije u mozgu, pa da opet imam za koga da glasam...zar je to mnogo - dve sive celije...

Jonagold

pre 11 godina

O kakvom plagijatu oni pričaju?! Neka već jednom shvate da su opozicija i neka ćute. Pa, što ne usvojiše te zakone?! Nisu imali dovoljno odgovornosti i brige za građane, važnije im je bilo lično bogaćenje.

Seele

pre 11 godina

Ne shvatam? Zar Ministarstvo pravde ima autorska prava? Taj zakon je trebalo odavno da se donese. Šta je bivša ministarka radila? Ne znam otkud joj uopšte obraz da priča o reformi pravosuđa i iznosi netačne informacije o stavu Brisela? Nije ni čudo što nam se pravosuđe nalazi u kolapsu, kad ga je vodila takva ministarka.

Hoću-neću

pre 11 godina

Čak i da je tačno da ste vi pisali zakone, a nije, zašto ih niste usvojili? SNS pokazuje veću brigu o svom narodu, radni su, odgovorni, pošteni i kod njih nema oklevanja.

Dalibor

pre 11 godina

Devedeset devet posto pametnih stvari koje izađu iz ministarsava rade profesionalci, stalno zaposleni, nestranački radnici tih ministarstava ili određenih agencija. Nije mi jasno šta hoće Snežana Malović i DS. Da se oni, a ne neko drugi okite onime što je uradio neko treći?! Dokle će oni koji su na vlasti da misle da sve zasluge pripadaju njima?! Da svojataju tuđ rad samo zato što su sedeli u najskupljoj kancelariji?! Pa nismo, bre, mi tolike budale...

Svašta

pre 11 godina

Da ne poveruješ čime se sve služe ove demokrate! Trivan se zalaže za nerad u Kuršumliji, Pavličiću kao prete, ova govori o plagijatu zakona, aman više...

Tina

pre 11 godina

Malovicka tvoje vreme i zadatak da unistis kompletan pravni sistem u Srbiji je okoncan. Vreme je da zajedno sa svojim liderima nestanes iz pravnog poretka zemlje. Prepusti pravim sposobnim i pravednim ljudima da rade svoj posao.

Arsa

pre 11 godina

Žalosno je što je osoba kao što je Snežana Malović bila na poziciji na kojoj je bila. Rezultati njenog rada su blago rečeno katastrofalni, a posledice će da građani. Meni je zaista neshvatljivo da i posle svega DS nju postavi za poslanicu, a žena čim progovori otkrije koliko je tanko njeno pravničko znanje. Onda se tu još uhvati stari Mićun da je brani pa sve ispada tragikomično

Dejan

pre 11 godina

Ovo je totalno BESMISLENA TEMA! Sta nas briga ko je autor i da li je neko prepisao zakon od nekog. Valjda je sustina da li je zakon dobar ili ne, da li je u funkciji poboljsanja stanja u drzavi ili ne.

Sale

pre 11 godina

Koji bolesnici! Pa koga interesuje ko je autor predloga za zakon, ako je on dobar i prvenstveno služi državu i nas smrtnike...
Eto još dokaza o licemerju, o sebičnosti pojedinaca... Pazi: ZAKON - PLAGIJAT.... Ma, cirkus nije toliko smešan ko ovi pametnjakovići u našoj vladi... Staroj, novoj, sve jedno...

Joca Pravnik

pre 11 godina

O kakvom se plagijatu ovde radi? Zna li neko znacenje reci plagijat? Ocigledno da je taj neko "pomesao" loncice. Ako neko predlozi istu formulaciju zakona kao i neko ranije, to nije plagijat i moze da znaci sasvim nesto drugo. Ocigledno je da medju poslanicima ima i onih koji su kupili diplome, umesto da se skoluju , pa sada lupaju gluposti. To je dokaz da nije svako za poslanika kao sto nije ni svako za skolu.

Krntija

pre 11 godina

Po definiciji, zakon ne može biti plagijat. Svaki zakon je, po definiciji, izraz volje vladajuće klase ( stranke, parlamentarne većine - prevedeno na današnji jezik). Volje, bivših i sadašnjih, mogu da se podudaraju, o tome može biti reči. No nemoguće je govoriti o plagijatu volja, pa time i zakona, po logici stvari. Da ne spominjem da se zakon ne smatra plagijatom ni u smislu aktuelnog Zakona o autorskim pravima. Ova Malovićka je zaista horor. Gde li je ona završila pravne nauke, koliko predavanja je propustila i kako je ispolagala ispite. Proveriti tu diplomu, pod obavezno.

kalifumestokalifa

pre 11 godina

Ne razumem Snežanu. Prvo, treba da joj bude drago što nova većina ima nameru da izglasa zakon koji je prethodna vlada uradila. Nema većeg priznanja od toga da vam politički protivnici internalizuju ideje. Drugo, ja zaista ne razumem šta je ovde pravni nonsens. Najveći nonsens je činjenica da u Srbiji parlament de facto nije zakonodavno telo jer se usvajaju isključivo zakoni koje predlaže vlada. Činjenica da je ovaj zakon predložio SNS a ne vlada je, makar formalno, korak u dobrom pravcu. Konačno, ne sumnjam da je 99% zakona plagijat nekog ranijeg ili uvoznog rešenja. Čemu ustvari vodi ova diskusija, uvođenju autorskih prava na zakonska rešenja?

Predlažem bivšoj ministarki da ubedi DS da glasa za zakon i da se pritom zahvale SNSu na pokrenutoj inicijativi.

Peter

pre 11 godina

Evropski komesar za proširenje Štefan File je u februaru upozorio da je nedopustivo da Ministarstvo pravde Srbije u domaćim medijima plasira informacije da je Evropska komisija potpuno zadovoljna reformom pravosuđa.

Muja

pre 11 godina

Da dotična EX razmišlja o stvarnom napretku i poboljšanju funkcionisanja države i radu Vlade, ne bi joj bilo bitno ko predlaže već kad će biti sprovedeno!

Mima

pre 11 godina

Gospodjo bivša, kao bivša ministarka pravde znate dobro da se odluka suda mora poštovati! E sad što vama nije pravo... Trebali ste razmišljati dok ste bili na tom mestu! Sad vas se ne tiče!

Bane

pre 11 godina

@Marko, problem je u tome sto se svi predlozeni zakoni i amandmani placaju. Zasto da SNS ukrade neciji predlog Zakona i to ne neciji, nego drzavnog organa (usvojeni zakoni i izmene se ne placaju drzavnom organu) i da predstave kao svoj kako bi uzeli novac. Kradja, laz, sramota, kao i dzak na izborima, kradja u Novom Sadu od strane Romske partije sa kojom ce sada u vlast naprednjaci i tako...

Pravni laik, ali ipak obavesten

pre 11 godina

PLAGIJAT ZAKONA ?!

Da vidimo malo sta kaze Zakon o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije (Sl. glasnik Srbije 104/2009, 99/2011), koji sankcionise izmedju ostalog i plagijat, odnosno povredu autorskog prava. Da li je gospodja Malovic u pravu ili ne? Citiram Clan 6 Stav 2 pomenutog Zakona:

"Ne smatraju se autorskim delom:
1) zakoni, podzakonski akti i drugi propisi;
2) službeni materijali državnih organa i organa koji obavljaju javnu funkciju;
3) službeni prevodi propisa i službenih materijala državnih organa i organa koji obavljaju javnu funkciju;
4) podnesci i drugi akti u upravnom ili sudskom postupku."

Pametnom dosta!

leba za tri dinara

pre 11 godina

DzoniKg
Ja tebi pricam o trenutnoj situaciji pa Vucic je penio na svim televizijama samo da SNS pobedi ima da potece med i mleko,dolazi 100 milijardi cim mi dodjemo na vlast,departizacija(HAHAHA!!!!)..a sta ste uradili imamo lika sa kupljenom diplomom za predsednika,ukinuta nezavisnost NBS..i ova vest pa vi ste ladno uzeli zakon predhodne vlade i podneli kao svoj!!??..i da ne zaboravim cuvena "kradja glasova"..Vucic rece da zna ima stamparije u Poljskoj gde su stampani listici pa da ima potpisane izjave ljudi koji su ih dovezli u Srbiju pa izjave clanaova birackih odbora kako su menjali listice :))) sta bi sa time zemljace??

Vanzemljak

pre 11 godina

Malovićka ne zna ni šta može da bude plagijat, zakon sigurno ne jer ga nije pisao jedan čovek. Uostalom šta su to oni dobro uradili prethodnih 12 godina, uništili su sudstvo, uveli korupciju, pa niko nije lud da to plagira.

kad bude

pre 11 godina

Kad Megatrend postane univerzitetska ustanova a ne sprdnja,mozda i napisu neki normalan predlog Zakona.Do tada sem da otimaju fotelje, nema nista da se vidi ni cuje od njih.
Nepismeni oni, nepismeni glasaci, ne znam ko moze samo da bude iznedjaen.

Nikolina

pre 11 godina

Ja ne shvatam zaista kako smo mi živeli bez DS svih prethodnih godina kada su oni sve izmislili. Možda Srbija nije ni postojala pre njig. kakav sarkazam...

Štetočina

pre 11 godina

Gospođa Malović prezire plagijate. Njena reforma pravosuđa - reizbor sudija je bila apsolutno unikatna partijska čistka gde su korišćene stranačke kvote i partijski kriterijumi prilikom nelegalne procedure reizbora.Ovakve diskriminacije nigde nisu zabeležene na svetu, možda u nacističkoj Nemačkoj.A o šteti od propale reforme sudstva koja se meri u milijardama dinara, da ne govorimo Zašto je ova žena još uvek na slobodi, zašto barem nije pozvana na odgovornost?

NNN

pre 11 godina

Ne razumem,
je l' to znači da sad jedni neće da glasaju za isti zakon kao što su i sami predložili, jer su sad taj zakon predložili neki drugi?!?

Kontrarevolucija kao jedino rešenje

pre 11 godina

Dokle će ovi da se bave besmislicama i još se prepucavaju ko je autor.
Nama treba zakon o konfiskaciji banaka.
Nama treba zakon o hapšenju tajkuna.
Nama treba zakon o prekvalifikaciji iz službenika DB-a u jamskog kopača.
Nama treba Dušanov zakonik za lopove i ubice.
Nama treba puno toga BITNOG.

ič ništa

pre 11 godina

sva ova halabuka služi da bi se prikrio nedostatak programa, ideja i predloga zakona. nazvali ovo plagijatom ili nekako drukčije, činjenica je da se u mnogo čemu ova sklepana vlast oslanja na rad prethodne vlade i diči se tuđim perjem.

charli dzordz

pre 11 godina

Dokle vise Vi nekome da drzite vakelu.Umesto da se zavucete u misiju rupu,Vi nesto pametujete.Pa predlog Zakona nije folk pesma pa ce te zastititi autorsko pravo.Umesto da ste svi u Bukagijama,kako kaze Vas prijatelj Canak ,vi bez pardona drzite pridike.Daj Vucicu, obelodani vec jednom sta su radile vajne*Demokrate*.

toske

pre 11 godina

Jeste li vi novinari ili daktilografi? Na vama je da proucite oba predloga i da kazete da li je plagijat ili ne. Znam da vas mrzi...

milan

pre 11 godina

Cvijane sto od tebe dolazi mora uvek sa velikom dozom predostroznosti biti posmatrano i ispitano da si ti taj koji poznat po muckama. U ostalom stari ti je dobro rekao kitite se tudjim perjem ali dobro ako je za dobrobit drustva onda OK ali ne za samo za svoju diku.

milos

pre 11 godina

Pa naravno, sve prepisuju, nista drugo ni ne znaju, ovaj sadasnji rezim nema ni program ni ideje. Zato ce nas i dovesti do bankrota i grckog scenarija. Boze pomozi ovom nasem narodu od ovog rezima.

Кривокапић

pre 11 godina

То је прави "нонсенс". Нушићу гледаш ли ти ово? Све си тачно предвидео.

A. Rajs

pre 11 godina

Čuveni pravni stručnjaci koji tvrde "da zakon ne može biti plagijat" mogli bi da provere da li je tako rečeno. Drugo je predlog zakona, što kao svaki pisani dokument ima autora i može biti plagijat. S' pravom neizabrani!

najgori od sve dece

pre 11 godina

Bavljenje naprednjacima je DS poslalo u opoziciju, očigledno se niste još opametili. Srbiji je potrebna odgovorna opozicija, a ne kalimero opozicija....

leba za tri dinara

pre 11 godina

Evro ode na 120 din,poskupeo benzin,hleb ide na 80 din,kreditni rejting nam je smece,Dinkic nas za nedelju dana zaduzio jos pola milijarde evra...pa ovi iz DS-a su male bebe za vas.

Rade

pre 11 godina

Ovim zakonima ce svakako biti regulisani dugodgodisnji problemi, zbog kojih su mnogi nasi gradjani imali prepreke u ostvarivanju mnogih prava. To je trebalo uciniti mnogo ranije, ali ocigledno da novoj je Vladi uspostavljanje pravne drzave prioritet, sto zasluzuje pohvale.

Bole

pre 11 godina

Ma pravite se ludi, nije bitno autorsko pravo, nego naravno, hoce da kaze da nova vlada nije nista radila sem sto je povukla zakon radi publiciteta a onda vratila isti.

trla baba lan

pre 11 godina

Malovićka, bilo bi ti pametnije da si u svoje vreme obaveštavala " sve građane Srbije" da je reforma sudstva farsa i "sprdnja sa pojmom pravde " nego što tu mlatiš praznu slamu. Ili je to jedino što znaš da radiš ?

Светлана Fox

pre 11 godina

Плагијат закона!!! Да ли је могуће да овако нешто изјави особа која је била министар правде. На жалост, то је могуће, пошто се та особа зове Снежана Маловић, најнекомпетентнија особа која је икада била државни функционер у Србији, укључујући и оне полуписмене, који су 45. из шуме директно улетели у кабинете.

guldi

pre 11 godina

A zasto ministarka ne kaze da je ona prvo plagirala NVO koje se bave lobiranjem za usvajanje zakona o pravno nevidljivima vec godinama? Pre predloga koje je "uradilo" Ministarstvo pravde zimus (dve NVO i Zastitnik gradjana napisale nacrt, podnele Ministarstvu a ono ga pokvarilo i predstavilo kao svoj tekst) postojao je i Model zakona o priznavanju pravnog subjektiviteta, od kog je sve poteklo...

DzoniKg

pre 11 godina

@leba za 3 dinara
Evro je 117 dinara isto kao kad je otisao tvoj voljeni DS koji kad je dosao bio 78 din ,euro dizel je 2008 bio 65 dinara kad je dosao DS a kad je otisao 150 dinara ..danas je 155 ..kreditni rejting nam je uvek bio smece ..da nije ne bi se zaduzivali do sad po 15% kamatama u dinarima a 7% u eurima i time se hvalili i cvetkovic i.djelic..javni dug 2008 28% GDPa a kad je DS otisao ostavio dug 55.4% ili DUPLO vise,hleb kosta isto kao za vreme DSa ali da ne podsecam koliko je i on poskupeo za njihovo vreme ...da bi neko bio gori od DS morao bi mnogo ali mnogo da se potrudi!
Cinjenice vama partijskim drugarima nikad ali nikad nisu isle od ruke a hocete da vladate zemljom..e pa to vreme nadam se prolazi.

odgovornost

pre 11 godina

Pa sta se cudi sto se kontrolisu zakoni ,boje se ljudi da im negde u toj gomili ne protrci neki sumnjiv.Bolje da je onu Reformu pravosudja uradila kako treba.Ovako je iskomplikovala zivot sudijama a i budzet ostetila, placajuci one koji nisu nista radili, cekajuci sta ce reci Ustavni sud Srbije.I sta je rekao.Da nisu zakonito sklonjeni sa posla i sta sad...Svugde u svetu ko nanese direktnu stetu budzetu mora i da odgovara.To se zove odgovornost.Sto vise mesto u drzavnoj hijerarhiji to i veca odgovornost.

Marko

pre 11 godina

Kada je imenovana nova Vlada, povuceni su svi predlozi zakona prethodne Vlade, a ne samo taj. Ako je neki predlog dobar, zasto ne bi bio preuzet? Nebitno je da li je predlagac Vlada ili neka poslancka grupa, vec sadrzaj predloga. Nema reci o plagijatu, jer niko ne polaze autorsko pravo na predlog zakona. Ako je Ministarstvo pravde 31. januara 2012. uputilo Skupstini takav zakonski predlog, bilo je vremena da se on usvoji, jer je posle toga jos 2 meseca trajao mandat poslanika tog skupstinskog saziva.

Super Mario

pre 11 godina

Malovicka nastavlja sa biserima...Kako zakon moze biti plagijat pa nije to mecije autorsko delo? I ako ste tako pametni sto ga niste usvojili nego sad pametujete?! A predpostavljam da je Zakon podnela poslanicka da bi se skratila procedura i da bi potreban Zakon sto pre doneo, sto valjda svima u interesu.

pfff

pre 11 godina

Evro ode na 120 din,poskupeo benzin,hleb ide na 80 din,kreditni rejting nam je smece,Dinkic nas za nedelju dana zaduzio jos pola milijarde evra...pa ovi iz DS-a su male bebe za vas.
(leba za tri dinara, 29. avgust 2012 12:03)

Paranoja je bolest.

Seele

pre 11 godina

Srbija je u katastrofalnom stanju, pa je potreban veliki i ozbiljan rad dok se celokupno stanje ne popravi i dođe do nekih pomaka na bolje. Moram priznati da je radna atmosfera u Parlamentu sada mnogo ozbiljnija, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović stalno zakazuje sednice, a poslanici rade svoj posao odgovorno i ubrzano na donošenju neophodnih zakona za funkcionisanje države. Vidljive su velike promene.

Ana

pre 11 godina

...ccc...bivsa gospodja ministarka bi trebalo da zna da se rec plagijat ne moze primeniti na zakon, izmedju ostalog iz razloga sto na dokumentima, koje drzavni organi (sudovi, organi drzavne uprave, nezavisne drzavne institucije...)i zaposleni u tim organima naprave i proizvedu u svakodnevnom obavljanu svojih poslova, ne postoje autorska prava....kakve kadrove proizvodi Pravni fakultet...i sta sve npr. ova ne zna...bruka...

NOVI BEOGRAD

pre 11 godina

@PetarPan Kao sto 2008. nisam glasao za DS da bi napravili Vladu sa Dacicem, tako nisam glasao za SNS da bi ulazili sa Dinkicem,ali ulazak Dinkica u Vladu je manje zlo nego izgubiti jos 4 godina pod DS-om. Agrobanka i Lutrija Srbije? Samo sto su zagrebali povrsinu i iskocise toliki krokodili? U narednom periodu cemo tek videti sta su sve radili... I budi uveren, da floskule Borisa Tadica i ostalih prvaka DS-a, poput "ugleda" Srbije u svetu i "boljeg zivota" gradjana, nikako nisu ubedile gradjane Srbije u to...nije prosla ona Gebelsova - hiljadu puta ponovljena laz postaje istina...

plagijat

pre 11 godina

Ova gdja Malovic zaboravlja da joj je tada u bivsoj vladi jedan od sefova bio Ivica Dacic,sadasnji premijer.Takoda u ovoj vladi ima dosta ministara iz prosle ,to mu onda dodje kao da je ova vlada u kontinuitetu sa prethodnom...Pa moze i Dacic kao i ona da kaze da kaze kako su zakoni predlagani zajednicki... osim ako ona ima autorska prava...e to je nesto drugo.Onda ih tuzite sudu...pa trazite odstetu na ime plagijata a u vezi vaseg zakona iz vase vlade ...znate vec...

karambol

pre 11 godina

zaluđivanje beslovesnog puka se nastavlja... sitne kozmetičke poteze smo već videli, a sve ono grandiozno najavljeno u kampanji, od programa za kosovo, mantri o reformama - ništa na vidiku. došli su do vlasti totalno nepripremljeni, lutaju, muvaju, najavljuju, smenjuju....i grabe vlast gde god im ćefne.
šta radi gospoja tabakovička od koje nas zaboleše uši u kampanji? pegla i čisti tragove koje su u nbs ostale od finansijera njihove kampanje. budžet bio na samoj ivici, sada su novim zaduživanjem već prešli crtu.
alal vera, od goreg može i gore.

Orden i spomenik

pre 11 godina

Svaka nova vlada nasledi gomilu nacrta predloga zakona i uredbi u svojim fiokama, povuce ih i reciklira. Vazno je da posao bude odradjen. Ne govorimo ovde o autorskim pravima, ruku na srce pripremali su ih isti sluzbenici koji ih i recikliraju. Ako Malovicka hoce orden i spomenik neka menja profesiju.

PetarPan

pre 11 godina

Opravdajte poverenje koje ste dobili od naroda !
Pocetak obecava !
(staljinista, 29. avgust 2012 09:19)

Naprednjacici,znaci ipak ste glasali da Vam Dinkic bude ministar :0

Najcesca floskula kojom se sluze internet vojnici SNS-a je "poverenje gradjana" :)

Nije bitno to sto je prethodna vladajuca garnitura dobila vise glasova nego pre 4 godine :) bitno je da je ova vlada dobila poverenje gradjana...

No,navikli smo mi na Vase komentare vec 20 godina..njihov sadrzaj ne moze da promeni naziv Vase stranke..

guld

pre 11 godina

Konacno usvajanje zakona koji ce resiti probleme pravno nevidljivih! Godinama se ceka na usvajanje ovog zakona a u medjuvremenu ti ljudi ne mogu da ostvate nijedno od prava koje se nama ostalima podrazumeva! Jos da vidimo kako ce ici sa primenom, da ne bude kao Zakon o prebivalistu koji je skoro godinu dana mrtvo slovo na papiru...

radandco

pre 11 godina

Mislim da nova Vlada i pre svega SNS u njoj(posto je prvi put na vlasti), zeli da pokaze da moze i mora bolje da se radi kako na sednicama Vlade tako i na sednicama skupstine Srbije. Da politicari mogu i moraju da se ponasaju mnogo odgovornije prema Srbiji i gradjanima Srbije.

crni domino

pre 11 godina

Umesto da pokrenete postupak odgovornosti zasto se zakoni ne primenjuju i zasto se ne vrse pripreme za sprovodjenje tih zakona, vi ih jednostavno ukidate - stopirate primenu!
Ovo svaka baba-sera moze da uradi!
Sve mi se cini da politicki vrh partija na vlasti kao i njihovi punoglavci koji sede u Skupstini i vode je, ne znaju funkciju i dobre strane Zakona o javnom beleznistvu, niti su mentalno sposobni da vode i primenjuju vanparnicne postupke.

PetarPan

pre 11 godina

Opravdajte poverenje koje ste dobili od naroda !
Pocetak obecava !
(staljinista, 29. avgust 2012 09:19)

Naprednjacici,znaci ipak ste glasali da Vam Dinkic bude ministar :0

Najcesca floskula kojom se sluze internet vojnici SNS-a je "poverenje gradjana" :)

Nije bitno to sto je prethodna vladajuca garnitura dobila vise glasova nego pre 4 godine :) bitno je da je ova vlada dobila poverenje gradjana...

No,navikli smo mi na Vase komentare vec 20 godina..njihov sadrzaj ne moze da promeni naziv Vase stranke..

Ana

pre 11 godina

...ccc...bivsa gospodja ministarka bi trebalo da zna da se rec plagijat ne moze primeniti na zakon, izmedju ostalog iz razloga sto na dokumentima, koje drzavni organi (sudovi, organi drzavne uprave, nezavisne drzavne institucije...)i zaposleni u tim organima naprave i proizvedu u svakodnevnom obavljanu svojih poslova, ne postoje autorska prava....kakve kadrove proizvodi Pravni fakultet...i sta sve npr. ova ne zna...bruka...

radandco

pre 11 godina

Mislim da nova Vlada i pre svega SNS u njoj(posto je prvi put na vlasti), zeli da pokaze da moze i mora bolje da se radi kako na sednicama Vlade tako i na sednicama skupstine Srbije. Da politicari mogu i moraju da se ponasaju mnogo odgovornije prema Srbiji i gradjanima Srbije.

NOVI BEOGRAD

pre 11 godina

@PetarPan Kao sto 2008. nisam glasao za DS da bi napravili Vladu sa Dacicem, tako nisam glasao za SNS da bi ulazili sa Dinkicem,ali ulazak Dinkica u Vladu je manje zlo nego izgubiti jos 4 godina pod DS-om. Agrobanka i Lutrija Srbije? Samo sto su zagrebali povrsinu i iskocise toliki krokodili? U narednom periodu cemo tek videti sta su sve radili... I budi uveren, da floskule Borisa Tadica i ostalih prvaka DS-a, poput "ugleda" Srbije u svetu i "boljeg zivota" gradjana, nikako nisu ubedile gradjane Srbije u to...nije prosla ona Gebelsova - hiljadu puta ponovljena laz postaje istina...

Светлана Fox

pre 11 godina

Плагијат закона!!! Да ли је могуће да овако нешто изјави особа која је била министар правде. На жалост, то је могуће, пошто се та особа зове Снежана Маловић, најнекомпетентнија особа која је икада била државни функционер у Србији, укључујући и оне полуписмене, који су 45. из шуме директно улетели у кабинете.

trla baba lan

pre 11 godina

Malovićka, bilo bi ti pametnije da si u svoje vreme obaveštavala " sve građane Srbije" da je reforma sudstva farsa i "sprdnja sa pojmom pravde " nego što tu mlatiš praznu slamu. Ili je to jedino što znaš da radiš ?

guld

pre 11 godina

Konacno usvajanje zakona koji ce resiti probleme pravno nevidljivih! Godinama se ceka na usvajanje ovog zakona a u medjuvremenu ti ljudi ne mogu da ostvate nijedno od prava koje se nama ostalima podrazumeva! Jos da vidimo kako ce ici sa primenom, da ne bude kao Zakon o prebivalistu koji je skoro godinu dana mrtvo slovo na papiru...

karambol

pre 11 godina

zaluđivanje beslovesnog puka se nastavlja... sitne kozmetičke poteze smo već videli, a sve ono grandiozno najavljeno u kampanji, od programa za kosovo, mantri o reformama - ništa na vidiku. došli su do vlasti totalno nepripremljeni, lutaju, muvaju, najavljuju, smenjuju....i grabe vlast gde god im ćefne.
šta radi gospoja tabakovička od koje nas zaboleše uši u kampanji? pegla i čisti tragove koje su u nbs ostale od finansijera njihove kampanje. budžet bio na samoj ivici, sada su novim zaduživanjem već prešli crtu.
alal vera, od goreg može i gore.

leba za tri dinara

pre 11 godina

Evro ode na 120 din,poskupeo benzin,hleb ide na 80 din,kreditni rejting nam je smece,Dinkic nas za nedelju dana zaduzio jos pola milijarde evra...pa ovi iz DS-a su male bebe za vas.

crni domino

pre 11 godina

Umesto da pokrenete postupak odgovornosti zasto se zakoni ne primenjuju i zasto se ne vrse pripreme za sprovodjenje tih zakona, vi ih jednostavno ukidate - stopirate primenu!
Ovo svaka baba-sera moze da uradi!
Sve mi se cini da politicki vrh partija na vlasti kao i njihovi punoglavci koji sede u Skupstini i vode je, ne znaju funkciju i dobre strane Zakona o javnom beleznistvu, niti su mentalno sposobni da vode i primenjuju vanparnicne postupke.

Super Mario

pre 11 godina

Malovicka nastavlja sa biserima...Kako zakon moze biti plagijat pa nije to mecije autorsko delo? I ako ste tako pametni sto ga niste usvojili nego sad pametujete?! A predpostavljam da je Zakon podnela poslanicka da bi se skratila procedura i da bi potreban Zakon sto pre doneo, sto valjda svima u interesu.

Orden i spomenik

pre 11 godina

Svaka nova vlada nasledi gomilu nacrta predloga zakona i uredbi u svojim fiokama, povuce ih i reciklira. Vazno je da posao bude odradjen. Ne govorimo ovde o autorskim pravima, ruku na srce pripremali su ih isti sluzbenici koji ih i recikliraju. Ako Malovicka hoce orden i spomenik neka menja profesiju.

Marko

pre 11 godina

Kada je imenovana nova Vlada, povuceni su svi predlozi zakona prethodne Vlade, a ne samo taj. Ako je neki predlog dobar, zasto ne bi bio preuzet? Nebitno je da li je predlagac Vlada ili neka poslancka grupa, vec sadrzaj predloga. Nema reci o plagijatu, jer niko ne polaze autorsko pravo na predlog zakona. Ako je Ministarstvo pravde 31. januara 2012. uputilo Skupstini takav zakonski predlog, bilo je vremena da se on usvoji, jer je posle toga jos 2 meseca trajao mandat poslanika tog skupstinskog saziva.

plagijat

pre 11 godina

Ova gdja Malovic zaboravlja da joj je tada u bivsoj vladi jedan od sefova bio Ivica Dacic,sadasnji premijer.Takoda u ovoj vladi ima dosta ministara iz prosle ,to mu onda dodje kao da je ova vlada u kontinuitetu sa prethodnom...Pa moze i Dacic kao i ona da kaze da kaze kako su zakoni predlagani zajednicki... osim ako ona ima autorska prava...e to je nesto drugo.Onda ih tuzite sudu...pa trazite odstetu na ime plagijata a u vezi vaseg zakona iz vase vlade ...znate vec...

Pravni laik, ali ipak obavesten

pre 11 godina

PLAGIJAT ZAKONA ?!

Da vidimo malo sta kaze Zakon o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije (Sl. glasnik Srbije 104/2009, 99/2011), koji sankcionise izmedju ostalog i plagijat, odnosno povredu autorskog prava. Da li je gospodja Malovic u pravu ili ne? Citiram Clan 6 Stav 2 pomenutog Zakona:

"Ne smatraju se autorskim delom:
1) zakoni, podzakonski akti i drugi propisi;
2) službeni materijali državnih organa i organa koji obavljaju javnu funkciju;
3) službeni prevodi propisa i službenih materijala državnih organa i organa koji obavljaju javnu funkciju;
4) podnesci i drugi akti u upravnom ili sudskom postupku."

Pametnom dosta!

pfff

pre 11 godina

Evro ode na 120 din,poskupeo benzin,hleb ide na 80 din,kreditni rejting nam je smece,Dinkic nas za nedelju dana zaduzio jos pola milijarde evra...pa ovi iz DS-a su male bebe za vas.
(leba za tri dinara, 29. avgust 2012 12:03)

Paranoja je bolest.

DzoniKg

pre 11 godina

@leba za 3 dinara
Evro je 117 dinara isto kao kad je otisao tvoj voljeni DS koji kad je dosao bio 78 din ,euro dizel je 2008 bio 65 dinara kad je dosao DS a kad je otisao 150 dinara ..danas je 155 ..kreditni rejting nam je uvek bio smece ..da nije ne bi se zaduzivali do sad po 15% kamatama u dinarima a 7% u eurima i time se hvalili i cvetkovic i.djelic..javni dug 2008 28% GDPa a kad je DS otisao ostavio dug 55.4% ili DUPLO vise,hleb kosta isto kao za vreme DSa ali da ne podsecam koliko je i on poskupeo za njihovo vreme ...da bi neko bio gori od DS morao bi mnogo ali mnogo da se potrudi!
Cinjenice vama partijskim drugarima nikad ali nikad nisu isle od ruke a hocete da vladate zemljom..e pa to vreme nadam se prolazi.

Seele

pre 11 godina

Srbija je u katastrofalnom stanju, pa je potreban veliki i ozbiljan rad dok se celokupno stanje ne popravi i dođe do nekih pomaka na bolje. Moram priznati da je radna atmosfera u Parlamentu sada mnogo ozbiljnija, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović stalno zakazuje sednice, a poslanici rade svoj posao odgovorno i ubrzano na donošenju neophodnih zakona za funkcionisanje države. Vidljive su velike promene.

Bole

pre 11 godina

Ma pravite se ludi, nije bitno autorsko pravo, nego naravno, hoce da kaze da nova vlada nije nista radila sem sto je povukla zakon radi publiciteta a onda vratila isti.

najgori od sve dece

pre 11 godina

Bavljenje naprednjacima je DS poslalo u opoziciju, očigledno se niste još opametili. Srbiji je potrebna odgovorna opozicija, a ne kalimero opozicija....

Кривокапић

pre 11 godina

То је прави "нонсенс". Нушићу гледаш ли ти ово? Све си тачно предвидео.

leba za tri dinara

pre 11 godina

DzoniKg
Ja tebi pricam o trenutnoj situaciji pa Vucic je penio na svim televizijama samo da SNS pobedi ima da potece med i mleko,dolazi 100 milijardi cim mi dodjemo na vlast,departizacija(HAHAHA!!!!)..a sta ste uradili imamo lika sa kupljenom diplomom za predsednika,ukinuta nezavisnost NBS..i ova vest pa vi ste ladno uzeli zakon predhodne vlade i podneli kao svoj!!??..i da ne zaboravim cuvena "kradja glasova"..Vucic rece da zna ima stamparije u Poljskoj gde su stampani listici pa da ima potpisane izjave ljudi koji su ih dovezli u Srbiju pa izjave clanaova birackih odbora kako su menjali listice :))) sta bi sa time zemljace??

Štetočina

pre 11 godina

Gospođa Malović prezire plagijate. Njena reforma pravosuđa - reizbor sudija je bila apsolutno unikatna partijska čistka gde su korišćene stranačke kvote i partijski kriterijumi prilikom nelegalne procedure reizbora.Ovakve diskriminacije nigde nisu zabeležene na svetu, možda u nacističkoj Nemačkoj.A o šteti od propale reforme sudstva koja se meri u milijardama dinara, da ne govorimo Zašto je ova žena još uvek na slobodi, zašto barem nije pozvana na odgovornost?

Arsa

pre 11 godina

Žalosno je što je osoba kao što je Snežana Malović bila na poziciji na kojoj je bila. Rezultati njenog rada su blago rečeno katastrofalni, a posledice će da građani. Meni je zaista neshvatljivo da i posle svega DS nju postavi za poslanicu, a žena čim progovori otkrije koliko je tanko njeno pravničko znanje. Onda se tu još uhvati stari Mićun da je brani pa sve ispada tragikomično

Nikolina

pre 11 godina

Ja ne shvatam zaista kako smo mi živeli bez DS svih prethodnih godina kada su oni sve izmislili. Možda Srbija nije ni postojala pre njig. kakav sarkazam...

Krntija

pre 11 godina

Po definiciji, zakon ne može biti plagijat. Svaki zakon je, po definiciji, izraz volje vladajuće klase ( stranke, parlamentarne većine - prevedeno na današnji jezik). Volje, bivših i sadašnjih, mogu da se podudaraju, o tome može biti reči. No nemoguće je govoriti o plagijatu volja, pa time i zakona, po logici stvari. Da ne spominjem da se zakon ne smatra plagijatom ni u smislu aktuelnog Zakona o autorskim pravima. Ova Malovićka je zaista horor. Gde li je ona završila pravne nauke, koliko predavanja je propustila i kako je ispolagala ispite. Proveriti tu diplomu, pod obavezno.

Kontrarevolucija kao jedino rešenje

pre 11 godina

Dokle će ovi da se bave besmislicama i još se prepucavaju ko je autor.
Nama treba zakon o konfiskaciji banaka.
Nama treba zakon o hapšenju tajkuna.
Nama treba zakon o prekvalifikaciji iz službenika DB-a u jamskog kopača.
Nama treba Dušanov zakonik za lopove i ubice.
Nama treba puno toga BITNOG.

Joca Pravnik

pre 11 godina

O kakvom se plagijatu ovde radi? Zna li neko znacenje reci plagijat? Ocigledno da je taj neko "pomesao" loncice. Ako neko predlozi istu formulaciju zakona kao i neko ranije, to nije plagijat i moze da znaci sasvim nesto drugo. Ocigledno je da medju poslanicima ima i onih koji su kupili diplome, umesto da se skoluju , pa sada lupaju gluposti. To je dokaz da nije svako za poslanika kao sto nije ni svako za skolu.

Rade

pre 11 godina

Ovim zakonima ce svakako biti regulisani dugodgodisnji problemi, zbog kojih su mnogi nasi gradjani imali prepreke u ostvarivanju mnogih prava. To je trebalo uciniti mnogo ranije, ali ocigledno da novoj je Vladi uspostavljanje pravne drzave prioritet, sto zasluzuje pohvale.

kad bude

pre 11 godina

Kad Megatrend postane univerzitetska ustanova a ne sprdnja,mozda i napisu neki normalan predlog Zakona.Do tada sem da otimaju fotelje, nema nista da se vidi ni cuje od njih.
Nepismeni oni, nepismeni glasaci, ne znam ko moze samo da bude iznedjaen.

toske

pre 11 godina

Jeste li vi novinari ili daktilografi? Na vama je da proucite oba predloga i da kazete da li je plagijat ili ne. Znam da vas mrzi...

silja

pre 11 godina

DSovac sam ali svakog dana sam dalje od toga. Postaviti Malovicku za narodnog poslanika je potez vredan paznje. Kad je vec tamo sto joj nisu rekli da cuti. Borise ako zelis da DS ostane, molim te da se prihvatis posla. Dosta vise gubljenja vremena gde se svaka skupstinska sednica pretvara u antipropagandu. Malovicku brani Micun... pa ako je zakon dobar glasaj "za" a ne lupetaj! Budite casna i elokventna opozicija a ne da lupetate i da to izlazi u medijima. Sto DS ne preuzme neko sa bar dve sive celije u mozgu, pa da opet imam za koga da glasam...zar je to mnogo - dve sive celije...

odgovornost

pre 11 godina

Pa sta se cudi sto se kontrolisu zakoni ,boje se ljudi da im negde u toj gomili ne protrci neki sumnjiv.Bolje da je onu Reformu pravosudja uradila kako treba.Ovako je iskomplikovala zivot sudijama a i budzet ostetila, placajuci one koji nisu nista radili, cekajuci sta ce reci Ustavni sud Srbije.I sta je rekao.Da nisu zakonito sklonjeni sa posla i sta sad...Svugde u svetu ko nanese direktnu stetu budzetu mora i da odgovara.To se zove odgovornost.Sto vise mesto u drzavnoj hijerarhiji to i veca odgovornost.

guldi

pre 11 godina

A zasto ministarka ne kaze da je ona prvo plagirala NVO koje se bave lobiranjem za usvajanje zakona o pravno nevidljivima vec godinama? Pre predloga koje je "uradilo" Ministarstvo pravde zimus (dve NVO i Zastitnik gradjana napisale nacrt, podnele Ministarstvu a ono ga pokvarilo i predstavilo kao svoj tekst) postojao je i Model zakona o priznavanju pravnog subjektiviteta, od kog je sve poteklo...

Peter

pre 11 godina

Evropski komesar za proširenje Štefan File je u februaru upozorio da je nedopustivo da Ministarstvo pravde Srbije u domaćim medijima plasira informacije da je Evropska komisija potpuno zadovoljna reformom pravosuđa.

Sale

pre 11 godina

Koji bolesnici! Pa koga interesuje ko je autor predloga za zakon, ako je on dobar i prvenstveno služi državu i nas smrtnike...
Eto još dokaza o licemerju, o sebičnosti pojedinaca... Pazi: ZAKON - PLAGIJAT.... Ma, cirkus nije toliko smešan ko ovi pametnjakovići u našoj vladi... Staroj, novoj, sve jedno...

Dejan

pre 11 godina

Ovo je totalno BESMISLENA TEMA! Sta nas briga ko je autor i da li je neko prepisao zakon od nekog. Valjda je sustina da li je zakon dobar ili ne, da li je u funkciji poboljsanja stanja u drzavi ili ne.

Jonagold

pre 11 godina

O kakvom plagijatu oni pričaju?! Neka već jednom shvate da su opozicija i neka ćute. Pa, što ne usvojiše te zakone?! Nisu imali dovoljno odgovornosti i brige za građane, važnije im je bilo lično bogaćenje.

milos

pre 11 godina

Pa naravno, sve prepisuju, nista drugo ni ne znaju, ovaj sadasnji rezim nema ni program ni ideje. Zato ce nas i dovesti do bankrota i grckog scenarija. Boze pomozi ovom nasem narodu od ovog rezima.

charli dzordz

pre 11 godina

Dokle vise Vi nekome da drzite vakelu.Umesto da se zavucete u misiju rupu,Vi nesto pametujete.Pa predlog Zakona nije folk pesma pa ce te zastititi autorsko pravo.Umesto da ste svi u Bukagijama,kako kaze Vas prijatelj Canak ,vi bez pardona drzite pridike.Daj Vucicu, obelodani vec jednom sta su radile vajne*Demokrate*.

Tina

pre 11 godina

Malovicka tvoje vreme i zadatak da unistis kompletan pravni sistem u Srbiji je okoncan. Vreme je da zajedno sa svojim liderima nestanes iz pravnog poretka zemlje. Prepusti pravim sposobnim i pravednim ljudima da rade svoj posao.

kalifumestokalifa

pre 11 godina

Ne razumem Snežanu. Prvo, treba da joj bude drago što nova većina ima nameru da izglasa zakon koji je prethodna vlada uradila. Nema većeg priznanja od toga da vam politički protivnici internalizuju ideje. Drugo, ja zaista ne razumem šta je ovde pravni nonsens. Najveći nonsens je činjenica da u Srbiji parlament de facto nije zakonodavno telo jer se usvajaju isključivo zakoni koje predlaže vlada. Činjenica da je ovaj zakon predložio SNS a ne vlada je, makar formalno, korak u dobrom pravcu. Konačno, ne sumnjam da je 99% zakona plagijat nekog ranijeg ili uvoznog rešenja. Čemu ustvari vodi ova diskusija, uvođenju autorskih prava na zakonska rešenja?

Predlažem bivšoj ministarki da ubedi DS da glasa za zakon i da se pritom zahvale SNSu na pokrenutoj inicijativi.

Muja

pre 11 godina

Da dotična EX razmišlja o stvarnom napretku i poboljšanju funkcionisanja države i radu Vlade, ne bi joj bilo bitno ko predlaže već kad će biti sprovedeno!

ič ništa

pre 11 godina

sva ova halabuka služi da bi se prikrio nedostatak programa, ideja i predloga zakona. nazvali ovo plagijatom ili nekako drukčije, činjenica je da se u mnogo čemu ova sklepana vlast oslanja na rad prethodne vlade i diči se tuđim perjem.

milan

pre 11 godina

Cvijane sto od tebe dolazi mora uvek sa velikom dozom predostroznosti biti posmatrano i ispitano da si ti taj koji poznat po muckama. U ostalom stari ti je dobro rekao kitite se tudjim perjem ali dobro ako je za dobrobit drustva onda OK ali ne za samo za svoju diku.

Vanzemljak

pre 11 godina

Malovićka ne zna ni šta može da bude plagijat, zakon sigurno ne jer ga nije pisao jedan čovek. Uostalom šta su to oni dobro uradili prethodnih 12 godina, uništili su sudstvo, uveli korupciju, pa niko nije lud da to plagira.

Seele

pre 11 godina

Ne shvatam? Zar Ministarstvo pravde ima autorska prava? Taj zakon je trebalo odavno da se donese. Šta je bivša ministarka radila? Ne znam otkud joj uopšte obraz da priča o reformi pravosuđa i iznosi netačne informacije o stavu Brisela? Nije ni čudo što nam se pravosuđe nalazi u kolapsu, kad ga je vodila takva ministarka.

A. Rajs

pre 11 godina

Čuveni pravni stručnjaci koji tvrde "da zakon ne može biti plagijat" mogli bi da provere da li je tako rečeno. Drugo je predlog zakona, što kao svaki pisani dokument ima autora i može biti plagijat. S' pravom neizabrani!

Mima

pre 11 godina

Gospodjo bivša, kao bivša ministarka pravde znate dobro da se odluka suda mora poštovati! E sad što vama nije pravo... Trebali ste razmišljati dok ste bili na tom mestu! Sad vas se ne tiče!

Hoću-neću

pre 11 godina

Čak i da je tačno da ste vi pisali zakone, a nije, zašto ih niste usvojili? SNS pokazuje veću brigu o svom narodu, radni su, odgovorni, pošteni i kod njih nema oklevanja.

Svašta

pre 11 godina

Da ne poveruješ čime se sve služe ove demokrate! Trivan se zalaže za nerad u Kuršumliji, Pavličiću kao prete, ova govori o plagijatu zakona, aman više...

NNN

pre 11 godina

Ne razumem,
je l' to znači da sad jedni neće da glasaju za isti zakon kao što su i sami predložili, jer su sad taj zakon predložili neki drugi?!?

ceca

pre 11 godina

Bivša ministarka pravde koja će ostati zabeležena po neuspešnoj tj.katastrofalnoj reformi sudstva pričao o zakonima koji su navodno plagijat.Zbog čega onda bivša vlast nije donela ovaj zakon koji bi bio u interesu naroda.tada nije bio važan narod bio je važniji lični interes!

Bane

pre 11 godina

@Marko, problem je u tome sto se svi predlozeni zakoni i amandmani placaju. Zasto da SNS ukrade neciji predlog Zakona i to ne neciji, nego drzavnog organa (usvojeni zakoni i izmene se ne placaju drzavnom organu) i da predstave kao svoj kako bi uzeli novac. Kradja, laz, sramota, kao i dzak na izborima, kradja u Novom Sadu od strane Romske partije sa kojom ce sada u vlast naprednjaci i tako...

Dalibor

pre 11 godina

Devedeset devet posto pametnih stvari koje izađu iz ministarsava rade profesionalci, stalno zaposleni, nestranački radnici tih ministarstava ili određenih agencija. Nije mi jasno šta hoće Snežana Malović i DS. Da se oni, a ne neko drugi okite onime što je uradio neko treći?! Dokle će oni koji su na vlasti da misle da sve zasluge pripadaju njima?! Da svojataju tuđ rad samo zato što su sedeli u najskupljoj kancelariji?! Pa nismo, bre, mi tolike budale...

vanja

pre 11 godina

Posmatrajući rad skupštine u predhodnih 10 godina možemo primetiti da je predhodna vlast jako malo uradila u interesu naroda.A sada ova Malovićka se pojavljuje sa nekim izjavama u smislu da je to njihov predlog.Pa ko njima može danas verovati!

Psssttt

pre 11 godina

Demokratama bi bolje bilo da ćute, obogatili su se i na grbači naroda stvorili svoje "kompanije". Vladaše godinama, a kritikuju ovu vladu, koja je više uradila za mesec dana, nego oni za sve vreme na vlasti.

mirjana

pre 11 godina

pa lepo kada sam procitala komentare resila sam da ovim putem pozovem sudije porotnike da daju svoje misljenje u vezi ponizavajuceg placanja,ukidanja pausalnog dela ,jadna nadoknada od jednog sata od prosecne plate u Srbiji, a predlagac SVEGA OVOG MINISTARKA BIVSA MALOVIC.Javite se

Julija

pre 11 godina

E ovo već postaje smešno, još ore žalosno... Izgleda da je DS sve znao i umeo ali ih je neka "viša sila" sprečavala da sprovedu zakone kako treba pa sve radili naopako. Dajte molim vas, pa nisu nama isprani mozgovi.

goxy

pre 11 godina

hahahhahaahah http://www.dodaj.rs/f/30/Us/3B905Fh8/2012-08-29213336.png
"1ni i 2gi"
I ovaj stiti gradjane?
Ovaj je neki sa desetkama,a ni crticu nema pojma da povuce.E kad ovakvi zavrse fakultete,pri tom drustvene,a pisi ni gi,podrzavam ukidanje pravopisa.

Nikita

pre 11 godina

Nova opozicija nikako da se navikne na činjenicu da je narod birao i izabrao a narod nije plagijat, zar ne? Tako isto govorili su i kada su postali svesni da više ne želimo da nam kroje sudbinu pa i Belu knjigu nazvaše plagijatom ako se dobro sećam.

PetarPan

pre 11 godina

Opravdajte poverenje koje ste dobili od naroda !
Pocetak obecava !
(staljinista, 29. avgust 2012 09:19)

Naprednjacici,znaci ipak ste glasali da Vam Dinkic bude ministar :0

Najcesca floskula kojom se sluze internet vojnici SNS-a je "poverenje gradjana" :)

Nije bitno to sto je prethodna vladajuca garnitura dobila vise glasova nego pre 4 godine :) bitno je da je ova vlada dobila poverenje gradjana...

No,navikli smo mi na Vase komentare vec 20 godina..njihov sadrzaj ne moze da promeni naziv Vase stranke..

radandco

pre 11 godina

Mislim da nova Vlada i pre svega SNS u njoj(posto je prvi put na vlasti), zeli da pokaze da moze i mora bolje da se radi kako na sednicama Vlade tako i na sednicama skupstine Srbije. Da politicari mogu i moraju da se ponasaju mnogo odgovornije prema Srbiji i gradjanima Srbije.

NOVI BEOGRAD

pre 11 godina

@PetarPan Kao sto 2008. nisam glasao za DS da bi napravili Vladu sa Dacicem, tako nisam glasao za SNS da bi ulazili sa Dinkicem,ali ulazak Dinkica u Vladu je manje zlo nego izgubiti jos 4 godina pod DS-om. Agrobanka i Lutrija Srbije? Samo sto su zagrebali povrsinu i iskocise toliki krokodili? U narednom periodu cemo tek videti sta su sve radili... I budi uveren, da floskule Borisa Tadica i ostalih prvaka DS-a, poput "ugleda" Srbije u svetu i "boljeg zivota" gradjana, nikako nisu ubedile gradjane Srbije u to...nije prosla ona Gebelsova - hiljadu puta ponovljena laz postaje istina...

leba za tri dinara

pre 11 godina

Evro ode na 120 din,poskupeo benzin,hleb ide na 80 din,kreditni rejting nam je smece,Dinkic nas za nedelju dana zaduzio jos pola milijarde evra...pa ovi iz DS-a su male bebe za vas.

Ana

pre 11 godina

...ccc...bivsa gospodja ministarka bi trebalo da zna da se rec plagijat ne moze primeniti na zakon, izmedju ostalog iz razloga sto na dokumentima, koje drzavni organi (sudovi, organi drzavne uprave, nezavisne drzavne institucije...)i zaposleni u tim organima naprave i proizvedu u svakodnevnom obavljanu svojih poslova, ne postoje autorska prava....kakve kadrove proizvodi Pravni fakultet...i sta sve npr. ova ne zna...bruka...

crni domino

pre 11 godina

Umesto da pokrenete postupak odgovornosti zasto se zakoni ne primenjuju i zasto se ne vrse pripreme za sprovodjenje tih zakona, vi ih jednostavno ukidate - stopirate primenu!
Ovo svaka baba-sera moze da uradi!
Sve mi se cini da politicki vrh partija na vlasti kao i njihovi punoglavci koji sede u Skupstini i vode je, ne znaju funkciju i dobre strane Zakona o javnom beleznistvu, niti su mentalno sposobni da vode i primenjuju vanparnicne postupke.

Seele

pre 11 godina

Srbija je u katastrofalnom stanju, pa je potreban veliki i ozbiljan rad dok se celokupno stanje ne popravi i dođe do nekih pomaka na bolje. Moram priznati da je radna atmosfera u Parlamentu sada mnogo ozbiljnija, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović stalno zakazuje sednice, a poslanici rade svoj posao odgovorno i ubrzano na donošenju neophodnih zakona za funkcionisanje države. Vidljive su velike promene.

trla baba lan

pre 11 godina

Malovićka, bilo bi ti pametnije da si u svoje vreme obaveštavala " sve građane Srbije" da je reforma sudstva farsa i "sprdnja sa pojmom pravde " nego što tu mlatiš praznu slamu. Ili je to jedino što znaš da radiš ?

Светлана Fox

pre 11 godina

Плагијат закона!!! Да ли је могуће да овако нешто изјави особа која је била министар правде. На жалост, то је могуће, пошто се та особа зове Снежана Маловић, најнекомпетентнија особа која је икада била државни функционер у Србији, укључујући и оне полуписмене, који су 45. из шуме директно улетели у кабинете.

karambol

pre 11 godina

zaluđivanje beslovesnog puka se nastavlja... sitne kozmetičke poteze smo već videli, a sve ono grandiozno najavljeno u kampanji, od programa za kosovo, mantri o reformama - ništa na vidiku. došli su do vlasti totalno nepripremljeni, lutaju, muvaju, najavljuju, smenjuju....i grabe vlast gde god im ćefne.
šta radi gospoja tabakovička od koje nas zaboleše uši u kampanji? pegla i čisti tragove koje su u nbs ostale od finansijera njihove kampanje. budžet bio na samoj ivici, sada su novim zaduživanjem već prešli crtu.
alal vera, od goreg može i gore.

plagijat

pre 11 godina

Ova gdja Malovic zaboravlja da joj je tada u bivsoj vladi jedan od sefova bio Ivica Dacic,sadasnji premijer.Takoda u ovoj vladi ima dosta ministara iz prosle ,to mu onda dodje kao da je ova vlada u kontinuitetu sa prethodnom...Pa moze i Dacic kao i ona da kaze da kaze kako su zakoni predlagani zajednicki... osim ako ona ima autorska prava...e to je nesto drugo.Onda ih tuzite sudu...pa trazite odstetu na ime plagijata a u vezi vaseg zakona iz vase vlade ...znate vec...

Super Mario

pre 11 godina

Malovicka nastavlja sa biserima...Kako zakon moze biti plagijat pa nije to mecije autorsko delo? I ako ste tako pametni sto ga niste usvojili nego sad pametujete?! A predpostavljam da je Zakon podnela poslanicka da bi se skratila procedura i da bi potreban Zakon sto pre doneo, sto valjda svima u interesu.

Orden i spomenik

pre 11 godina

Svaka nova vlada nasledi gomilu nacrta predloga zakona i uredbi u svojim fiokama, povuce ih i reciklira. Vazno je da posao bude odradjen. Ne govorimo ovde o autorskim pravima, ruku na srce pripremali su ih isti sluzbenici koji ih i recikliraju. Ako Malovicka hoce orden i spomenik neka menja profesiju.

DzoniKg

pre 11 godina

@leba za 3 dinara
Evro je 117 dinara isto kao kad je otisao tvoj voljeni DS koji kad je dosao bio 78 din ,euro dizel je 2008 bio 65 dinara kad je dosao DS a kad je otisao 150 dinara ..danas je 155 ..kreditni rejting nam je uvek bio smece ..da nije ne bi se zaduzivali do sad po 15% kamatama u dinarima a 7% u eurima i time se hvalili i cvetkovic i.djelic..javni dug 2008 28% GDPa a kad je DS otisao ostavio dug 55.4% ili DUPLO vise,hleb kosta isto kao za vreme DSa ali da ne podsecam koliko je i on poskupeo za njihovo vreme ...da bi neko bio gori od DS morao bi mnogo ali mnogo da se potrudi!
Cinjenice vama partijskim drugarima nikad ali nikad nisu isle od ruke a hocete da vladate zemljom..e pa to vreme nadam se prolazi.

pfff

pre 11 godina

Evro ode na 120 din,poskupeo benzin,hleb ide na 80 din,kreditni rejting nam je smece,Dinkic nas za nedelju dana zaduzio jos pola milijarde evra...pa ovi iz DS-a su male bebe za vas.
(leba za tri dinara, 29. avgust 2012 12:03)

Paranoja je bolest.

Bole

pre 11 godina

Ma pravite se ludi, nije bitno autorsko pravo, nego naravno, hoce da kaze da nova vlada nije nista radila sem sto je povukla zakon radi publiciteta a onda vratila isti.

najgori od sve dece

pre 11 godina

Bavljenje naprednjacima je DS poslalo u opoziciju, očigledno se niste još opametili. Srbiji je potrebna odgovorna opozicija, a ne kalimero opozicija....

Nikolina

pre 11 godina

Ja ne shvatam zaista kako smo mi živeli bez DS svih prethodnih godina kada su oni sve izmislili. Možda Srbija nije ni postojala pre njig. kakav sarkazam...

A. Rajs

pre 11 godina

Čuveni pravni stručnjaci koji tvrde "da zakon ne može biti plagijat" mogli bi da provere da li je tako rečeno. Drugo je predlog zakona, što kao svaki pisani dokument ima autora i može biti plagijat. S' pravom neizabrani!

milos

pre 11 godina

Pa naravno, sve prepisuju, nista drugo ni ne znaju, ovaj sadasnji rezim nema ni program ni ideje. Zato ce nas i dovesti do bankrota i grckog scenarija. Boze pomozi ovom nasem narodu od ovog rezima.

leba za tri dinara

pre 11 godina

DzoniKg
Ja tebi pricam o trenutnoj situaciji pa Vucic je penio na svim televizijama samo da SNS pobedi ima da potece med i mleko,dolazi 100 milijardi cim mi dodjemo na vlast,departizacija(HAHAHA!!!!)..a sta ste uradili imamo lika sa kupljenom diplomom za predsednika,ukinuta nezavisnost NBS..i ova vest pa vi ste ladno uzeli zakon predhodne vlade i podneli kao svoj!!??..i da ne zaboravim cuvena "kradja glasova"..Vucic rece da zna ima stamparije u Poljskoj gde su stampani listici pa da ima potpisane izjave ljudi koji su ih dovezli u Srbiju pa izjave clanaova birackih odbora kako su menjali listice :))) sta bi sa time zemljace??

charli dzordz

pre 11 godina

Dokle vise Vi nekome da drzite vakelu.Umesto da se zavucete u misiju rupu,Vi nesto pametujete.Pa predlog Zakona nije folk pesma pa ce te zastititi autorsko pravo.Umesto da ste svi u Bukagijama,kako kaze Vas prijatelj Canak ,vi bez pardona drzite pridike.Daj Vucicu, obelodani vec jednom sta su radile vajne*Demokrate*.

ič ništa

pre 11 godina

sva ova halabuka služi da bi se prikrio nedostatak programa, ideja i predloga zakona. nazvali ovo plagijatom ili nekako drukčije, činjenica je da se u mnogo čemu ova sklepana vlast oslanja na rad prethodne vlade i diči se tuđim perjem.

Rade

pre 11 godina

Ovim zakonima ce svakako biti regulisani dugodgodisnji problemi, zbog kojih su mnogi nasi gradjani imali prepreke u ostvarivanju mnogih prava. To je trebalo uciniti mnogo ranije, ali ocigledno da novoj je Vladi uspostavljanje pravne drzave prioritet, sto zasluzuje pohvale.

Mima

pre 11 godina

Gospodjo bivša, kao bivša ministarka pravde znate dobro da se odluka suda mora poštovati! E sad što vama nije pravo... Trebali ste razmišljati dok ste bili na tom mestu! Sad vas se ne tiče!

Vanzemljak

pre 11 godina

Malovićka ne zna ni šta može da bude plagijat, zakon sigurno ne jer ga nije pisao jedan čovek. Uostalom šta su to oni dobro uradili prethodnih 12 godina, uništili su sudstvo, uveli korupciju, pa niko nije lud da to plagira.

Bane

pre 11 godina

@Marko, problem je u tome sto se svi predlozeni zakoni i amandmani placaju. Zasto da SNS ukrade neciji predlog Zakona i to ne neciji, nego drzavnog organa (usvojeni zakoni i izmene se ne placaju drzavnom organu) i da predstave kao svoj kako bi uzeli novac. Kradja, laz, sramota, kao i dzak na izborima, kradja u Novom Sadu od strane Romske partije sa kojom ce sada u vlast naprednjaci i tako...

Arsa

pre 11 godina

Žalosno je što je osoba kao što je Snežana Malović bila na poziciji na kojoj je bila. Rezultati njenog rada su blago rečeno katastrofalni, a posledice će da građani. Meni je zaista neshvatljivo da i posle svega DS nju postavi za poslanicu, a žena čim progovori otkrije koliko je tanko njeno pravničko znanje. Onda se tu još uhvati stari Mićun da je brani pa sve ispada tragikomično

Jonagold

pre 11 godina

O kakvom plagijatu oni pričaju?! Neka već jednom shvate da su opozicija i neka ćute. Pa, što ne usvojiše te zakone?! Nisu imali dovoljno odgovornosti i brige za građane, važnije im je bilo lično bogaćenje.

Svašta

pre 11 godina

Da ne poveruješ čime se sve služe ove demokrate! Trivan se zalaže za nerad u Kuršumliji, Pavličiću kao prete, ova govori o plagijatu zakona, aman više...

guld

pre 11 godina

Konacno usvajanje zakona koji ce resiti probleme pravno nevidljivih! Godinama se ceka na usvajanje ovog zakona a u medjuvremenu ti ljudi ne mogu da ostvate nijedno od prava koje se nama ostalima podrazumeva! Jos da vidimo kako ce ici sa primenom, da ne bude kao Zakon o prebivalistu koji je skoro godinu dana mrtvo slovo na papiru...

Štetočina

pre 11 godina

Gospođa Malović prezire plagijate. Njena reforma pravosuđa - reizbor sudija je bila apsolutno unikatna partijska čistka gde su korišćene stranačke kvote i partijski kriterijumi prilikom nelegalne procedure reizbora.Ovakve diskriminacije nigde nisu zabeležene na svetu, možda u nacističkoj Nemačkoj.A o šteti od propale reforme sudstva koja se meri u milijardama dinara, da ne govorimo Zašto je ova žena još uvek na slobodi, zašto barem nije pozvana na odgovornost?

Muja

pre 11 godina

Da dotična EX razmišlja o stvarnom napretku i poboljšanju funkcionisanja države i radu Vlade, ne bi joj bilo bitno ko predlaže već kad će biti sprovedeno!

milan

pre 11 godina

Cvijane sto od tebe dolazi mora uvek sa velikom dozom predostroznosti biti posmatrano i ispitano da si ti taj koji poznat po muckama. U ostalom stari ti je dobro rekao kitite se tudjim perjem ali dobro ako je za dobrobit drustva onda OK ali ne za samo za svoju diku.

Tina

pre 11 godina

Malovicka tvoje vreme i zadatak da unistis kompletan pravni sistem u Srbiji je okoncan. Vreme je da zajedno sa svojim liderima nestanes iz pravnog poretka zemlje. Prepusti pravim sposobnim i pravednim ljudima da rade svoj posao.

Krntija

pre 11 godina

Po definiciji, zakon ne može biti plagijat. Svaki zakon je, po definiciji, izraz volje vladajuće klase ( stranke, parlamentarne većine - prevedeno na današnji jezik). Volje, bivših i sadašnjih, mogu da se podudaraju, o tome može biti reči. No nemoguće je govoriti o plagijatu volja, pa time i zakona, po logici stvari. Da ne spominjem da se zakon ne smatra plagijatom ni u smislu aktuelnog Zakona o autorskim pravima. Ova Malovićka je zaista horor. Gde li je ona završila pravne nauke, koliko predavanja je propustila i kako je ispolagala ispite. Proveriti tu diplomu, pod obavezno.

NNN

pre 11 godina

Ne razumem,
je l' to znači da sad jedni neće da glasaju za isti zakon kao što su i sami predložili, jer su sad taj zakon predložili neki drugi?!?

Joca Pravnik

pre 11 godina

O kakvom se plagijatu ovde radi? Zna li neko znacenje reci plagijat? Ocigledno da je taj neko "pomesao" loncice. Ako neko predlozi istu formulaciju zakona kao i neko ranije, to nije plagijat i moze da znaci sasvim nesto drugo. Ocigledno je da medju poslanicima ima i onih koji su kupili diplome, umesto da se skoluju , pa sada lupaju gluposti. To je dokaz da nije svako za poslanika kao sto nije ni svako za skolu.

Sale

pre 11 godina

Koji bolesnici! Pa koga interesuje ko je autor predloga za zakon, ako je on dobar i prvenstveno služi državu i nas smrtnike...
Eto još dokaza o licemerju, o sebičnosti pojedinaca... Pazi: ZAKON - PLAGIJAT.... Ma, cirkus nije toliko smešan ko ovi pametnjakovići u našoj vladi... Staroj, novoj, sve jedno...

Hoću-neću

pre 11 godina

Čak i da je tačno da ste vi pisali zakone, a nije, zašto ih niste usvojili? SNS pokazuje veću brigu o svom narodu, radni su, odgovorni, pošteni i kod njih nema oklevanja.

Psssttt

pre 11 godina

Demokratama bi bolje bilo da ćute, obogatili su se i na grbači naroda stvorili svoje "kompanije". Vladaše godinama, a kritikuju ovu vladu, koja je više uradila za mesec dana, nego oni za sve vreme na vlasti.

odgovornost

pre 11 godina

Pa sta se cudi sto se kontrolisu zakoni ,boje se ljudi da im negde u toj gomili ne protrci neki sumnjiv.Bolje da je onu Reformu pravosudja uradila kako treba.Ovako je iskomplikovala zivot sudijama a i budzet ostetila, placajuci one koji nisu nista radili, cekajuci sta ce reci Ustavni sud Srbije.I sta je rekao.Da nisu zakonito sklonjeni sa posla i sta sad...Svugde u svetu ko nanese direktnu stetu budzetu mora i da odgovara.To se zove odgovornost.Sto vise mesto u drzavnoj hijerarhiji to i veca odgovornost.

kad bude

pre 11 godina

Kad Megatrend postane univerzitetska ustanova a ne sprdnja,mozda i napisu neki normalan predlog Zakona.Do tada sem da otimaju fotelje, nema nista da se vidi ni cuje od njih.
Nepismeni oni, nepismeni glasaci, ne znam ko moze samo da bude iznedjaen.

kalifumestokalifa

pre 11 godina

Ne razumem Snežanu. Prvo, treba da joj bude drago što nova većina ima nameru da izglasa zakon koji je prethodna vlada uradila. Nema većeg priznanja od toga da vam politički protivnici internalizuju ideje. Drugo, ja zaista ne razumem šta je ovde pravni nonsens. Najveći nonsens je činjenica da u Srbiji parlament de facto nije zakonodavno telo jer se usvajaju isključivo zakoni koje predlaže vlada. Činjenica da je ovaj zakon predložio SNS a ne vlada je, makar formalno, korak u dobrom pravcu. Konačno, ne sumnjam da je 99% zakona plagijat nekog ranijeg ili uvoznog rešenja. Čemu ustvari vodi ova diskusija, uvođenju autorskih prava na zakonska rešenja?

Predlažem bivšoj ministarki da ubedi DS da glasa za zakon i da se pritom zahvale SNSu na pokrenutoj inicijativi.

Dalibor

pre 11 godina

Devedeset devet posto pametnih stvari koje izađu iz ministarsava rade profesionalci, stalno zaposleni, nestranački radnici tih ministarstava ili određenih agencija. Nije mi jasno šta hoće Snežana Malović i DS. Da se oni, a ne neko drugi okite onime što je uradio neko treći?! Dokle će oni koji su na vlasti da misle da sve zasluge pripadaju njima?! Da svojataju tuđ rad samo zato što su sedeli u najskupljoj kancelariji?! Pa nismo, bre, mi tolike budale...

vanja

pre 11 godina

Posmatrajući rad skupštine u predhodnih 10 godina možemo primetiti da je predhodna vlast jako malo uradila u interesu naroda.A sada ova Malovićka se pojavljuje sa nekim izjavama u smislu da je to njihov predlog.Pa ko njima može danas verovati!

Kontrarevolucija kao jedino rešenje

pre 11 godina

Dokle će ovi da se bave besmislicama i još se prepucavaju ko je autor.
Nama treba zakon o konfiskaciji banaka.
Nama treba zakon o hapšenju tajkuna.
Nama treba zakon o prekvalifikaciji iz službenika DB-a u jamskog kopača.
Nama treba Dušanov zakonik za lopove i ubice.
Nama treba puno toga BITNOG.

Seele

pre 11 godina

Ne shvatam? Zar Ministarstvo pravde ima autorska prava? Taj zakon je trebalo odavno da se donese. Šta je bivša ministarka radila? Ne znam otkud joj uopšte obraz da priča o reformi pravosuđa i iznosi netačne informacije o stavu Brisela? Nije ni čudo što nam se pravosuđe nalazi u kolapsu, kad ga je vodila takva ministarka.

silja

pre 11 godina

DSovac sam ali svakog dana sam dalje od toga. Postaviti Malovicku za narodnog poslanika je potez vredan paznje. Kad je vec tamo sto joj nisu rekli da cuti. Borise ako zelis da DS ostane, molim te da se prihvatis posla. Dosta vise gubljenja vremena gde se svaka skupstinska sednica pretvara u antipropagandu. Malovicku brani Micun... pa ako je zakon dobar glasaj "za" a ne lupetaj! Budite casna i elokventna opozicija a ne da lupetate i da to izlazi u medijima. Sto DS ne preuzme neko sa bar dve sive celije u mozgu, pa da opet imam za koga da glasam...zar je to mnogo - dve sive celije...

Marko

pre 11 godina

Kada je imenovana nova Vlada, povuceni su svi predlozi zakona prethodne Vlade, a ne samo taj. Ako je neki predlog dobar, zasto ne bi bio preuzet? Nebitno je da li je predlagac Vlada ili neka poslancka grupa, vec sadrzaj predloga. Nema reci o plagijatu, jer niko ne polaze autorsko pravo na predlog zakona. Ako je Ministarstvo pravde 31. januara 2012. uputilo Skupstini takav zakonski predlog, bilo je vremena da se on usvoji, jer je posle toga jos 2 meseca trajao mandat poslanika tog skupstinskog saziva.

Peter

pre 11 godina

Evropski komesar za proširenje Štefan File je u februaru upozorio da je nedopustivo da Ministarstvo pravde Srbije u domaćim medijima plasira informacije da je Evropska komisija potpuno zadovoljna reformom pravosuđa.

Dejan

pre 11 godina

Ovo je totalno BESMISLENA TEMA! Sta nas briga ko je autor i da li je neko prepisao zakon od nekog. Valjda je sustina da li je zakon dobar ili ne, da li je u funkciji poboljsanja stanja u drzavi ili ne.

toske

pre 11 godina

Jeste li vi novinari ili daktilografi? Na vama je da proucite oba predloga i da kazete da li je plagijat ili ne. Znam da vas mrzi...

ceca

pre 11 godina

Bivša ministarka pravde koja će ostati zabeležena po neuspešnoj tj.katastrofalnoj reformi sudstva pričao o zakonima koji su navodno plagijat.Zbog čega onda bivša vlast nije donela ovaj zakon koji bi bio u interesu naroda.tada nije bio važan narod bio je važniji lični interes!

Кривокапић

pre 11 godina

То је прави "нонсенс". Нушићу гледаш ли ти ово? Све си тачно предвидео.

guldi

pre 11 godina

A zasto ministarka ne kaze da je ona prvo plagirala NVO koje se bave lobiranjem za usvajanje zakona o pravno nevidljivima vec godinama? Pre predloga koje je "uradilo" Ministarstvo pravde zimus (dve NVO i Zastitnik gradjana napisale nacrt, podnele Ministarstvu a ono ga pokvarilo i predstavilo kao svoj tekst) postojao je i Model zakona o priznavanju pravnog subjektiviteta, od kog je sve poteklo...

Pravni laik, ali ipak obavesten

pre 11 godina

PLAGIJAT ZAKONA ?!

Da vidimo malo sta kaze Zakon o autorskim i srodnim pravima Republike Srbije (Sl. glasnik Srbije 104/2009, 99/2011), koji sankcionise izmedju ostalog i plagijat, odnosno povredu autorskog prava. Da li je gospodja Malovic u pravu ili ne? Citiram Clan 6 Stav 2 pomenutog Zakona:

"Ne smatraju se autorskim delom:
1) zakoni, podzakonski akti i drugi propisi;
2) službeni materijali državnih organa i organa koji obavljaju javnu funkciju;
3) službeni prevodi propisa i službenih materijala državnih organa i organa koji obavljaju javnu funkciju;
4) podnesci i drugi akti u upravnom ili sudskom postupku."

Pametnom dosta!

mirjana

pre 11 godina

pa lepo kada sam procitala komentare resila sam da ovim putem pozovem sudije porotnike da daju svoje misljenje u vezi ponizavajuceg placanja,ukidanja pausalnog dela ,jadna nadoknada od jednog sata od prosecne plate u Srbiji, a predlagac SVEGA OVOG MINISTARKA BIVSA MALOVIC.Javite se

goxy

pre 11 godina

hahahhahaahah http://www.dodaj.rs/f/30/Us/3B905Fh8/2012-08-29213336.png
"1ni i 2gi"
I ovaj stiti gradjane?
Ovaj je neki sa desetkama,a ni crticu nema pojma da povuce.E kad ovakvi zavrse fakultete,pri tom drustvene,a pisi ni gi,podrzavam ukidanje pravopisa.

Julija

pre 11 godina

E ovo već postaje smešno, još ore žalosno... Izgleda da je DS sve znao i umeo ali ih je neka "viša sila" sprečavala da sprovedu zakone kako treba pa sve radili naopako. Dajte molim vas, pa nisu nama isprani mozgovi.

Nikita

pre 11 godina

Nova opozicija nikako da se navikne na činjenicu da je narod birao i izabrao a narod nije plagijat, zar ne? Tako isto govorili su i kada su postali svesni da više ne želimo da nam kroje sudbinu pa i Belu knjigu nazvaše plagijatom ako se dobro sećam.