Jugoremedija nezadovoljna Kacinom

Zrenjanin -- Akcionari "Jugoremedije" u Zrenjaninu kažu da su neprijatno iznenađeni izjavama izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Jelka Kacina nakon posete toj fabrici.

Izvor: Beta, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Gospodine Obavešteni, kažete skupština je prenela licence na novu firmu, verovatno mislite na onu skupštinu na kojoj Deurić nije hteo da prikaže punomocja akcionara nego je tada rekao i uradio nesto nezabeleženo, izjavio je da on garntuje da ima većinu i brojanja glasova nije ni bilo, istog trenutka je morao biti uhapšen, ali očigledno da je onda imao veliku zaštiti u vlasti, ja prisi+ustvovala skupštini. Istina, vlasnici nove firme su zvanično 46 akcionara, odabranih, one koje je on odabrao, firma osnovana tako što je Jugoremedija upropaštena, pa znate li kad smo ostali bez plata, baš kada je počela izgradnja Pen Pharma.
  (Bezimena, 29. avgust 2012 07:52)

  # Link komentara

 2. Gospodine Kacin, vase interesovanje za Jugoremediju I srpski privredu je vrlo interesantno!? Otkud bas Jugohemija? Ko vas je angazovao za take neovlasceno uplitanje Ida li ste mozda placenika na to? Stidim se nasih zvanicnika koji su vas primili I razocaran u EU koja vam dopusta takvu vrstu angazovanja....O temporara o mores!
  (Neupuceni, 28. avgust 2012 23:26)

  # Link komentara

 3. kako centri moći perfidno napadaju kacina jer znaju da se obruč polako steže i oko njih.prepoznaćete ih tako što pišu,šta će nam ta evropa,neka sredi stanje u sloveniji,evropa se raspada a mi hrlimo u zagrljaj,okrenimo se drugim tržištima...nipodaštavaju ne kacina nego evropskog službenika.
  p.s.pa nama zbog biološkog opstanka je u interesu da se otarasimo udruženog zločinačkog poduhvata protiv sopstvenih građana a da li ćemo ili nećemo u eu,to je drugo pitanje.
  (vlada-so, 28. avgust 2012 19:46)

  # Link komentara

 4. Bezimena gde si bila 2004. kada ti je Nini i sedište firme premestio u Niš. Postao je većinski vlasnik i obezvredio akcije. Nešto se tvog imena i borbe iz tih dana ne sećamo. Zna se ko je bio radnički lider, i ko je povratio firmu u Zrenjanin i akcije akcionarima. Koliko znamo Deuriću ništa nije nađeno u dosadašnjoj istrazi. Pitanje je šta je uradilo udruženje "Jugoremedija 3" do sada? Bili su u upravnom odboru pa opet nisu ništa uradili.
  (Informisana, 28. avgust 2012 19:17)

  # Link komentara

 5. Bezimena, ukoliko niste obavesteni, taj sto je nudio 20 evra po akciji trenutno se nalazi u pritvoru zbog afere 'AGRO BANKA', a njegove firme su vec odavno u stecaju. Sto je menadzment Jugoremedije odavno znao. Druga stvar koju izgleda niste znali jeste to da licence nije preneo on, vec skupstina. A inace, on nema svoju fabriku vec su vlasnici 46 akcionara.
  Zaista nema smisla da komentarisete ukoliko niste veoma dobro informisani.
  (Obavesteni, 28. avgust 2012 19:00)

  # Link komentara

 6. Ovo što je Kacin juče izjavio je skandalozno! Brkaju se babe i žabe, nije Deurić uhapšen zbog privatizacije iz 2002. godine , nego zato što je svojim rukovodjenjem upropastio fabriku lekova. MIi radnici i mali akcionari smo molili, preklinjali, obraćali se na mnogobrojne adrese u prošloj vlasti da se tom čoveku stane na put, ukazivali na njegove radnje i ništa. Odahnuli smo bar malo kada je uhapšen i sada se našao Kacin koji očito ne zna ništa o ovom slučaju da ga otvoreno brani. Ne bi me čudilo da ga puste uz zatvora za koji dan kada istekne mesec dana.
  (Milan, 28. avgust 2012 18:56)

  # Link komentara

 7. Mi se grdno varamo ako mislimo da će nam u EU cvetati ruže. Potrebno je prvo osposobiti pokradenu privredu, naravno mislim na sve privredne grane, pa tek onda, ali ne pod sloganom da "EU nema alternativu", i ne pod bilo kojim uslovima zatražiti članstvo u EU - ako se ona sama ne "pocepa" pre toga.
  (EU, 28. avgust 2012 18:49)

  # Link komentara

 8. Ovo je strašno, ja sam pokradeni akcionar Jugoremedije, Zdravko Deurić je ojadio 4200 akcionara, pitam se gospodine Kacin šta bi se desilo da neko pokrade akcionare u vašoj zemlji. Pet godina smo čekali dan kada će biti uhapšen, ceo Zrenjanin zna za njegove mahinacije i njegovu imovinu koja je tolika da je obezbedio i svoje unuke. Radnici godinu dana ne dobijaju platu, akcije ne vrede nista. Imali smo ponudu 2007. godine da ih prodamo za 20 evra, on je to sprečio , govoreći da ce vredeti mnogo više, sada vrede 198 dinara. Na lokalnoj tv otvoreno je priznao da je na tender koji je raspisan februara prosle godine stigla ponuda za otkup akcija po ceni od 12 evra, ali da je on to sprečio jer je mislio da je malo. Mi akcionari za tu ponudu nismo znali, ko je mene pitao da li hoću da prodam svoje akcije, a prodala bi ih svakako. Jugoremedija je izgubila nekoliko licenci za lekove koje je proizvodila godinama, on ih je preneo na svoju novu fabriku, rasprodao je sve firme koje je bivsi vlasnik kupio na ime Jugoremedije, jel vam treba jos gospodine Kacin!!!…!!
  (Bezimena, 28. avgust 2012 18:34)

  # Link komentara

 9. Ne mogu da verujem da je jedan zvaničnik evropske unije toliko neobavešten, govori o stvarima koje apsolutno ne poznaje. Nije Deurić uhapšen zbog privatizacije iz 2002. godine, nego zato jer je svojim rukovodjenjem od 2007. do danas uništio fabriku, doveo je do stečaja, po tome smo i jedinstven primer, ne znam za fabriku lekova koja je otišla u stečaj. Za to vreme je enormno uvećao svoju imovinu, što mu se konačno sada stavlja na teret, a što je najgore izvlačeći novac iz Jugoremedije sebi i sebi najbližima, ima ih oko 50 sagradio je novu fabriku lekova, samo 1-2km udaljenu od Jugoremedije, ta fabrika se zove PEN PHARM.Kada je počela njena itgradnja mi smo ostali bez plata, a akcije su nam obezvredjene do minimuma. Eto, gospodine Kacin, sada znate.
  (NEMANJA, 28. avgust 2012 18:18)

  # Link komentara

 10. ”dok je zbog neizmirivanja ugovornih finansijskih obaveza prema licencnom partneru "Sanofi-Aventisu" - fabrika
  "Jugoremedija" je izgubila pravo da proizvodi i distribuira preparate po kojima je decenijama bila prepoznatljiva na domaćem tržištu i koji čine 80 odsto domaće prodaje lekova u toj fabrici ”

  Е, баш због овога што су успели да униште производњу Југоремедије зато и имају подршку Кацина и ЕУ. Зашто да нешто производимао када можемо да увозимо, зар не.
  Иста та ЕУ је помогла да се уништи Институт Торлак који је био један од највећих извозника у Србији.
  (Светлана Fox, 28. avgust 2012 17:59)

  # Link komentara