Sreda, 01.08.2012.

11:18

Stigao zakon za smenu guvernera

U Skupštinu stigao Predlog izmena i dopuna Zakona o Narodnoj banci Srbije, kojima se menja procedura prestanka funkcije guvernera Dejana Šoškića.

Izvor: B92

Stigao zakon za smenu guvernera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

vladimir

pre 11 godina

Ovo sve sto se desava i sto ce se desavati je tako ocekivano.Svako ko ima bar dve vijuge u glavi je mogao da predpostavi sta ce se desiti ako ovi ponovo dodju na vlast.Peti oktobar je debelo zakasnio.Prava sansa da postanemo normalna zemlja je prokockana 9 marta 1991.Jedini tracak nade je bio dr Zoran Djindjic ali je smetao svima i zbog toga je morao da bude ubijen.Dacica je Kostunica izvukao iz mrtvih,Tadic ga je ustolicio a Nikolic krunisao.Za to vreme je zemlju napustilo jos nekoliko stotina hiljada mladih i pametnih.Imam 52 godine,bio sam ucesnik svih mogucih protesta i demonstracija i nikada nisam bio clan ni jedne stranke.Ako bi mi se ukazala neka prilika i ja bih da idem odavde.Od g.... ne moze da bude pita.

iva

pre 11 godina

Ako imaju imalo politicke pameti nece doneti ovaj zakon. Ako ne, otkacice nas i EU i MMF I SB i onda sledi propast. Imali smo jednog sto je gurao pst u oko celom svetu, i videli smo kako se zavrsilo. strasno je samo sto ce opet da nadrlja narod, ali valjda smo morali jedanput da do kraja platimo nedostatk pameti i zelje da se uljudimo i ponasamo kao normalan svet,verovanje u teorije zavera, populizam, kvazi patriotizam i druge gluposti Parafraziracu g-dju Latinku Perovic koja rece da narod koji ne izvlaci pouku iz svojih gresaka i ponavlja ih, nema drugaciju sudbinu nego da nestane.Danas bi Premijer dr. Zoran Djindjic imao 60 godina. Da ga skotovi , lopovi I kvazi zastitnici srpstva nisu ubili. Sve se placa, svako ucinjena glupost , namerno ili iz neznanja ima svoju cenu. Ne mozemo vecito biti jadan narod koji nizasta nije kriv, koga iznova i iznova varaju sve gori i primitivniji politicari. Bice da smo ih svojim ponasanjem zasluzili.

Trinaestus prasus

pre 11 godina

@hrvoje Za sve si u pravu, ali ako mozes objasni mi samo jedno. Sta podrazumevas pod lenjivcima? Ljude koji nemaju apsolutno nikakav motiv da nastave da zive bedno, a da povodom toga niko nista ne radi. Da su ostali zuti, isto bi bilo. Evro bi skakao na gore, dinar bi padao, sve bi stajalo u mestu i u odnosu na region postali bismo referentno telo koje stoji, a pada. Padao bi standard, plate, dinar, strucnjaci poput Mirka Cvetkovica, Trivanke, Dulica, Malovicke i njene REFORME i da ne nabrajam ostale NISU dali ljudima motiv, volju, zelju i interesovanje da glasaju za bilo koga, vec su ostali kod kuce. Prema tome, Karici, Markovici, Milosevici, Arkanovci, Seseljevci i druga trenutna postava izglasana je jedva polovinom polovine glasackog tela i lako ce biti svrgnuti ako u Srbiji bude jos losije, to nije problem. Pitanje je KOGA DOVESTI! Tako da lenjivci nisu lenjivci, a nisu ni glupi!

hrvoje

pre 11 godina

Zbog onih lenjivaca koji ne izlaze na izbore i onih arogantnih tzv "belih listica" imacemo situaciju koja nam govori da 5 oktobra nije ni bilo, da Djindjic nije ni postojao,da je sve ovo od 2000 do danas bio san, a da je ustvari ovo nastavak 1999g.Toliko je sve odvratno da ni vest da se Karic vraca u svoju domovinu ne moze nikoga vise da potrese,pa to je obecao dr.Diplomatikus u svojoj izbornoj kampanji.Jos samo Markovic dr.Mira da se vrati sa talentovanim i lepim sinom pa da pitamo g-dje Turajlic,Rakic-Vodelinic,Pesic i ostale velicine,da li su one malo doprinele ovom sunovratu.demokrate su u haosu,Ldp je isuvise slab a jedini koji se koprca je LSV ali ni on nece dugo.Ova drzava je lossssa

Legalizacija pljačke

pre 11 godina

Sve je pripremljeno za veliku pljačku deviznih rezervi. Samo za razliku od devedesetih ovaj put neće biti pomoći i milijardi sa zapada da se ponovo napune. Nisu oni budale. Ali znam ko jeste i neće mi biti žao kad vas budem gledao kako preturate po kontejnerima.

PRISTINSKI DOKTORAT

pre 11 godina

Ne znam da li je Pristinski doktorat mogao da se kupi na trafici, ali posto sam generacija gospodje Tabakovic tvrdim da svi oni koji nisu moglu da dodju do diplome u Beogradu, Nisu,Novom Sadu,( Kragujevac se tek osnivao i radili su apsolutno svi predavaci sa beogradskog Univeziteta)nastavljao je studije u Pristini i vracao se sa diplomom.Pravosudni ispit je kostao tacno 100 nemackih maraka.
O Jorgovankinom doktoratu se apsolutno nista ne zna ali sve imam osecaj da je isti polozen na istom prestiznom Univerzitetu gde je i Toma postao master, koji je u medjuvremenu iz N.Sada preseljen u S.Karlovce.
P.S. Glasala sam za Tadica kao manje zlo, ali izmedju J.Tabakovic i J.Trivan ne pravim apsolutno nikakvu razliku.Ne zna se koja je gora.

Lesa

pre 11 godina

zar nije vreme da ukinete odredbu zakona po kojoj guverner prima platu jos 6 meseci nakon prestanka mandata! Slicna stavka postoji i za jos neka mesta u administraciji.

Dokle cete vise da nas jasete?

Dejan

pre 11 godina

Pa i naravno da treba da se smeni. Ne samo on,nego i svi ostali. Uzo sam kredit pre cetiri godine,rata mi je bila 9000 dinara,a danas 19.200 dinara. Pa o cemu mi pricamo,sta je nama bilo bolje ovih 12 godina.

Dzonikg

pre 11 godina

Koliko plakanja za Soskicom istih onih koji su do juce kukali.Da li je ovaj narod sasav ili su komentari odavno samo poligon za stranacke drugare.
U strucnost ove iz SNS sumnjam ali Soskic je SVE ali SVE radio pogresno a bogme i lagao redovno tj sve dok mu se nije zaljuljala fotelja..onda je dobio naknadnu pamet,ali me mrzi da pisem 100 put isto..u ovom narodu nema mozga odavno..trosenje rezervi (uglavnom kredita od mmf i ostalih) i to milijardi eura na odbranu dinara u situaciji kad imas duplo veci uvoz od izvoza je po meni zlocin i totalno neverovatno a sigurno ne slucajno .Kad ce ovaj narod da shvati da nemamo stampariju eura i da je duplo veci uvoz od izvoza koji je konstantna godinama od ove zemlje pravi zemlju treceg sveta za vek i vekova.

Godzila

pre 11 godina

Od sad pa na dalje i ubuduće JORGOVANKIN ZAKON ! Ne zato što će Jorgovanka(možda) da ga obrazlaže u Skupštini kao šef poslaničke grupe SNS-a, već zato što je zakon napisan pa bi ona postala GUVERNER(po koalicionom sporazumu)!!!

Godzila

pre 11 godina

Od sad pa na dalje i ubuduće JORGOVANKIN ZAKON ! Ne zato što će Jorgovanka(možda) da ga obrazlaže u Skupštini kao šef poslaničke grupe SNS-a, već zato što je zakon napisan pa bi ona postala GUVERNER(po koalicionom sporazumu)!!!

Vladimir

pre 11 godina

Nama stvarno samo Bog moze da pomogne da ne satremo sami sebe. Ljudi uzimajte svoju ustedjevinu iz banaka ovi ne nameravaju da vam daju fore kad su pare u pitanju. Srecno onima koji su odlucili da poklone svoju ustedjevinu OPET.

predrag

pre 11 godina

Mozda i nije lose da se smeni ovaj Soskic, ali ako je samo zbog toga da se Jadranka Tabakovic ubaci na neko mesto i ako je samo zbog toga da bi odredjeni tajkuni dobili neku kintu onda neka su prokleti svi na vlasti i zelim im da ovaj tupavi srpski narod poludi i krene kao 5. oktobra i sve slomi pred sobom, a sve politicare koji su zadnjih 20 godina bili na vlasti istera iz zemlje. Bojim se samo da je ovaj narod previse glup za tako nesto

Kako se kalio čelik

pre 11 godina

Prištinski doktorat ste maltene mogli da kupite na trafici.
(Ivana Milanović, 1. avgust 2012 11:57)

Aha,i to u istoj onoj trafici u kojoj je radio otac Jelene Trivan...
(Bane, 1. avgust 2012 15:36)

A Toma bio šegrt na probnom radu na odredjeno vreme

Rade

pre 11 godina

Када неко није моралан да сам поднесе оставку јер је НЕУСПЕШАН, не преостаје ништа друго него промена Закона ради његове смене. Па неће ваљда због пелцера чувати Тадићеве деснице типа Шошкић, Месаровић итд.
Размишљам и не могу да се сетим нити једног УСПЕШНОГ потеза гувернера Шошкића. Молио бих да ме заштитници "независног" гувернера подсете на неки његов успех или да покажу по чему је он то успешнији од рецимо Динкића или Јелашића.
Појела маца језик.
Пошто нисам симпатизер СНС али ни ДС а пошто Шошкић нема успеха на функцији гувернера, сматрам да је свака промена, па макар то био и високи функционер СНС, више него добродошла.
Питао бих и заштитнике наводно "независног" гувернера због чега СНС не смењује рецимо Заштитника грађана Јанковића или Повереника Шабића?
Одговор је веома прост, јер иза ове господе стоје РЕЗУЛТАТИ. Стоје похвале домаћих и међународних организација, домаће јавности... Чак и када би нове власти и покушале да смене рецимо Шабића не би успели јер не би имали аргументе.
Код Шошкића је ситуација обрнута. Чекао је да избори прођу па да сазнамо за Агробанку. Да ли је ово НЕЗАВИСНО понашање гувернера НБС или политичка одлука г. Шошкића.
Уколико будући гувернер буде УСПЕШАН као садашњи лако ће га сменити ова или нека будућа власт. Уколико не буде "радио" као Шабић/Јанковић и треба да буде смењен.
Пружимо шансу "новој власти", лако ћемо је критиковати када почне да прави грешке као ДС.

Dijaspora

pre 11 godina

Sve sto se radi danas u Srbiji je cista hajducija i uvodjenje diktature.Sve sto nisu mogli od dve hiljadite a neki ni ranije sada uzeli korbac u ruke i otimacina.Za sve im kriv DS-. nekima sto ih je sa vlasti skinuo 2000-te i sto im ej odveo vodjuu Hag a nekima koji imaju kompleks te stranke.I onda ce da pricaju kako je narod zeleo promene. Nova "guvernerka" Jorgobanka koja ne bi ni knjigovodja u zemljoradnickoj zadruzi mogla da bude. Kosovski kadat koji se uhlebio u Srbiji gazi preko leseva. Nije samo sa njom slucaj vec i sa ostalima. Neko zavrsi seoski fakultet u Pristini i umisli da je strucnjak za finansije. Neko zavrsi master studije na privatnoom fakultetu i sleduju mu visoke funkcije u drzavi. I sada novi zakon o NBS. Guverner se bira na 8 godina. Kakva hajducija. Obezbedili "samohranu" majku sledecih osam godina. Tezak zivot bez muza sa dva muska deteta. Kako ste glasali gospodo tako ce da vam bude.Ja za sebe i svoju porodicu ne brinem jer ne zivim u Srbiji zemlji seljaka na brdovitom Balkanu

EU posmatrac

pre 11 godina

VI NISTE NORMALNI!

Zelite da zamenite guvernera ne bi li 'ojacali' dinar. Dinar se ne jaca kroz politicke manipulacije. Dinar se jaca kroz korenite promene koje jacaju privredu i samim tim vas izvoz, putem kojeg potraznja za dinarom raste i on jaca. Naravno, nije to jedini nacin, ali je svakako daleko ispravniji nego potez koji se sad sprema.

Zamena Soskica za Tabakovicku ne cini nista dobro. Ono samo utice na to da ja, kao potencijalni strani investitor sada ne zelim ni da razmisljam o investiranju u Srbiju jer niste sposobni da postujete rad samostalnih institucija. Ako se ovo radi sa NBS-om, sta tek onda mogu ja da ocekujem? I ko je zaista u stanju da me pogleda u oci i da mi kaze da je Tabakovicka sposobna za jednu tako vaznu ulogu?

Niste vi za EU. Na svu srecu ne odlucujete vi o tome nego mi.

bezakonje

pre 11 godina

Madjarska je bila na udaru zbog slicne stvari nedavno. Samo se nadam da ce ove lopine dobiti jednu vaspitno-popravnu packu iza uha takodje!

Vladimir

pre 11 godina

Devizne rezerve NBS koju "nova vlast" zeli da uzme za "podsticaj privredi" je dobrim delom i DEVIZNA STEDNJA GRADJANA. Ko nije naucio lekciju iz devedesetih bojim se da ce svojim novcem finansirati "ugledne privrednike" hteo on to ili ne. Setite se da je isto ovako drzava preko noci jednostavno makla celu deviznu stednju gradjana. Ja sam svoju stednju povukao ovog puta. Lako cu je vratiti u banku kada budem siguran da je tajkunima trezor ponovo van domasaja.

Bojan

pre 11 godina

Smena guvernera ce biti legalna jer sada postoji zakon koji to regulise.
Narod je naivan, pada na pricu nezavisnoti, vladavine prava itd. a uvek postoji neki uticaj. Konkretno u primeru NBS postoji snazan uticaj MMF posto su bivsi guverneri bili ili sluzbenici ili stipendisti SAD, i dobar deo svoje karijere su proveli u Americi.
Recimo da je Mladjan Dinkic bio u USIA programu i Medjunarodnom centru za ekonomska istrazivanja, Kori Udovicki je bila sluzbenik MMFa u Vasingtonu od 1993-2001 godine, Radovan Jelasic je magistrirao u Ilinoisu, SAD, a prvi angazman u vladi je "igrom slucaja" bio rukovodjenje pregovorima sa MMFom, Dejan Soskic je bio stipendista Fulbrajtovog programa (stipendija SAD iz oblasti finansija) i bio je u Americi od 1994-2002 godine.
Ne optuzuje nikoga, samo glasno razmisljam. Medjutim ne moze a da se ne primeti da su prethodne vlade uzimale kredite od MMFa po nepovoljnim uslovima. Takodje ne mogu a da ne primetim da je Mladjan Dinkic jednostavno morao da bude ministar finansija i cim je stupio na funkciju prva izjava mu je bila "Zaduzicemo se od MMFa po povoljnim uslovima". I na kraju krajeva ko se prvi pobunio protiv ovog zakona? Niko drugi do sam MMF.

Bane

pre 11 godina

Prištinski doktorat ste maltene mogli da kupite na trafici.
(Ivana Milanović, 1. avgust 2012 11:57)

Aha,i to u istoj onoj trafici u kojoj je radio otac Jelene Trivan...

marija

pre 11 godina

Treba napraviti zivi lanac oko Narodne Banke Srbije. Ne znaju sta rade. Nista licno, Jorgovanka nema nikakve kvalifikacije za ovako ozbiljno mesto u drzavi.
Ostavite STRUCNJAKE na miru, gospodo.

67

pre 11 godina

postavite koga god hocete,al spustite kamate na kredite,stanovnistvu.da ne finansiramo nasom kamatom neciji kredit u stranoj zemlji gde je i maticna banka

Mileva

pre 11 godina

Covek je trebalo da dobije otkaz ako ni zbog cega drugog onda zbog zaposljavanja gomile nesposobnjakovica bez objavljivanja javnog konkursa, o silnim ugovorima o delu da ne pricamo. Raspitajte se malo pa komentarisite

Vlada

pre 11 godina

Toliko o departizaciji, jednu od retkih nepartijskih funkcija menjaju sa partijskim covekom, i to na krajnje bahat i stetan nacin. Poslednje sto nam sada treba je da stvaramo nestabilnost i nesigurnost, jer moramo da se zaduzujemo, a sto je veca nesigurnost vece su kamate, tako da bi Jorgovankino radno mesto gradjane Srbije moglo u startu da kosta desetine miliona eura, samo za dodatne kamate.

pera

pre 11 godina

Kao u vreme Slobodana Milosevica, kroz izmenu zakona legalizuj za pocetak oslobadjanje para i paljenje masina za stampanje novca. Ovo veoma nije dobro ali veoma.

Nesa

pre 11 godina

Dosta bre kako vas nije sramota,ali vi za sramotu i ne znate.Ovo je jos jedna kap u casi da su devedesete stigle.E moj Tadicu totalno bi bila druga situacija da ovi nisu dosli na vlast,zasta si ti najveci krivac.Pogledaj sada ekipu koja vrslja Srbijom kao nekad i rade sta hoce.Pogledaj ko nam vodi Srbiju,Vucic koji juce samo sto nije poleteo,Nikolic,Seseljev kum koji se pravi veliki Evropejac,Dacic Slobin potparol i na kraju Dinkic koji je satro Srpsku privredu i govorio da ce na svim vaznim funkcijama biti nestranacki ljudi.Sta vise reci nego strasno da strasnije ne moze da bude.E da docice nam finansiski ekspert Jorgovanka Tabakovic,blagi uzas.

Srbabve

pre 11 godina

Nazalost, 90-te brzometno na delu! Tako je i Milosevic navodno "postovao" zakon, a svi zakoni su donoseni primereno interesima njegovog rezima!

Sramota i uzas, ne znam samo sta je vece!!!

MUKNAVI

pre 11 godina

Prolazi jos jedna godina koju ce prozderati kurte,murte ganjajuci se oko fotelja.Imal` u Tajkuneriji jos neka baba,vrtiguz-modelsisica,u kojima se jos neotkriveno krije "genije" da buta sa tudjim parama pod daljinskom kontrolom lopova tajkuna pa da i njima pruzimo zansu da nas ko telad vode u bolje dane a`?

daca

pre 11 godina

Po zakonu na stambeni kredit moze ici najvise 2/3 plate, kod mene je to odavno cela plata i jos pride i......kazu da sam kreditno nesposobna, ali uredno skidaju svaki dinar. Kako su krenuli mozda i "MOJ" zakon dodje na red.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Samo napred gospodo,biće kako ste naumili,udrite po ovoj raji samo tako,kod većine je mozak kao čioda.Znate vi da imete devedeset posto nepismenog stanovništva koje daje dušu svojim ljubiteljima iz politićkih partija,nema veze sto živi ispod svakog ljudskog dostojanstva,maži bre mast i leba,živi kao stoka samo neka plivaju vaši politički ljubimci.EJ SRBIJO TUGO PREGOLEMA.

Iza Brda

pre 11 godina

Ne ulazeci u polemiku da li je G-din Soskic dobro vodio NBS, ili nije, ja vec mesecima postavljam dva pitanja na koja ne moze niko da mi odgovori:
1. Gde je zavrsilo 1,5 mlrd. evra koje su prodate na "medjubankarskom trzistu", ko je najveci kupac deviza, i naravno prateci trag tog novca, moze da se dobije uvid da li je negde "ispario", ili je promenio oblik.
2. Koliki bi bio kurs dinara danas da je, recimo, NBS prodalan na "medjubankarkom trzistu" 500 mil evra, umesto 1,5 mlrd. evra. Da li bi mozda bio 170 din. za jedan evro, ali bi u tom slucaju u banci imali milijardu evra vise na racunu.
Neko nekoga debelo laze i obmanjuje u ovoj rasomonijadi izmedju dinara i evra u zadnje dve godine.

Rakljica

pre 11 godina

Zasto se nasa Centralna Banka (ujedno i Emisiona banka) - Zove: ``Narodna Banka``. Ona uopste nije NARODNA. Molim zakonodavca da ima to u vidu prilikom donosenja novog Zakona. Ili mozda gresim, mozda da ostane to ``Narodna``, ipak guverner ce biti iz Srpske NARODNE Stranke, pa da ne menjamo...a i lepo zvuci, kao NAROD ima svoju banku, he, he,...
Alo, Alo Topcider, (Zavod za izradu novcanica), alo, PALI MASINE!!! SIZEMOOOO!! BRE!!!

Zabezeknut

pre 11 godina

Jedan sam od onih koji nije izasao na izbore bas zbog toga sto sam time hteo da kaznim politiku DS-a za koje sam ranije glasao u nadi da ce nesto promeniti. Medjutim, izgleda da je djavo odneo salu! Sve se tako brzo otrglo kontroli. Modelsica poslanik, Velja Ilic ponovo ministar, Jorgovanka verovatno guverner, Bogoljub Karic se vraca u Srbiju itd itd itd. U mom okruzenju rodjaka i prijatelja je nastalo pravo rasulo! Nekoliko njih je vec podiglo svoju stednju, dok s druge strane mnogi planiraju odlazak iz zemlje (neki vec preduzeli konkretne korake). Ja sa svojom zenom svako vece razgovaram sta dalje... :(

Milos

pre 11 godina

Soskic je ocajan guverner, ali u Srbiji u kojoj treba menjati milione zakona, menjati neki zakon samo da bi se omogucilo jednoj visokoj partijskoj predstavnici, recimo Jorgovanki, da bude guverner je krajnje nemoralno.

Dimitrije

pre 11 godina

Zemlja se nalazi na rubu egzistencije i mnogo zakona treba da se promeni kako bi vlada bila efikasnija i rešavala probleme. Smatram da gospodin Šoškić nije radio dobro svoj posao i zato mora biti zamenjen, zato i podržavam promenu zakona.

Balkan

pre 11 godina

Prvi zadatak vlade, pali su. Sta je sledece? Toliko o departizaciji svih institucija o kojoj su toliko galamili Vucic i Dinkic... Sve su sad rekli, makar za normalne ljude.

opa Djurdjo

pre 11 godina

član 37 zakona o Narodnoj banci Srbije

Guverner Narodne banke Srbije će biti Jorgovanka Tabaković (kao nestranački kandidat Srpske napredne stranke).

Potemkin

pre 11 godina

Niko ne spominje nedavnu pljačku u Agrobanci i gubitak od 60 miliona Evra. Sve to se desilo za vreme Šoškićeve vladavine NBS-om. Mislim da razrešenje sa funkcije nije dovoljno već da i sud mora da se uključi. Sa druge strane postavljanje Jorgovanke je čisto politički potez i ne verujem da će doneti neko dobro zemlji Srbiji.

dragan

pre 11 godina

Žalosno je što kako ko dođe na vlast menja zakone da bi postavio svoje ljude na neka odgovorna radna mesta.SNS nije SNS već Nova Radikalna stranka i tako je treba i zvati jer je već od ranije poznata po Tomi i Vučiću.Vuk dlaku menja ali ćud nikako, tako da ćemo se još nagledati njihovih smešnih kadrovskih rešenja sve u cilju da Srbiji bude bolje.

bezimena

pre 11 godina

Molim vladajuću većinu da po hitnom postupku donese zakon kojim će odlučivati ko će doručkovati i večerati, a ko će imati sva tri obroka dnevno.
(MiraO., 1. avgust 2012 11:42)

Imam bolji predlog. Neka donesu zakon, još bolje novi Ustav, kojim će proglasiti sveopštu sitost, zadovoljstvo i sreću. Ko drugačije kaže taj kleveće i laže i strpati ga odmah, ili u ludnicu, ili u ćorku.

zivko

pre 11 godina

Guverner je intervenisao na trzistu novca kao diletant. Jelasic je sa deset puta manje novca kontrolisao devizno trziste. Potrosena je neverovatna suma novca na "odbranu" kursa koja je zavrsila u spekulantskim dzepovima. Jedini gori guverner je pok. Jovan Zebic koji je tvorac one nase cuvene inflacije.
Sadasnja opozicija se ponasa isto kao I stara, daj da pljujemo po svemu.. Vreme je da se pojave mladi politicari koji ce ove sve da oteraju u istoriju

malo poranili

pre 11 godina

Jesu dugo cekali da se domognu fotelja, ali su se malo rano preracunali.Na izbore nije izaslo ni 50% biraca, a i od te krnje polovine dobili su samo neki procenat vise.Koalicije su im da ne upotrebim neki drugi izraz vise nego neozbiljne.
Sve u svemu podrske sa strane sem one cisto kurtoazne nema pa ih bas i ne ceka svetla buducnost.Jos kad pocnu Taci i Jahjaga da ih pred Briselom podsecaju na proslost,a to ce im biti glavni adut u pregovorima.Udarili na Vojvodinu, Sandzak i price o podrsci koju Ljujic ima u Sandzaku su najjeftinija moguca laz.
Dzabe se oni muce oko ovih silnih Zakona.

MiraO.

pre 11 godina

Molim vladajuću većinu da po hitnom postupku donese zakon kojim će odlučivati ko će doručkovati i večerati, a ko će imati sva tri obroka dnevno.

Sa Ivicom uvek na ivici

pre 11 godina

Šta je sad Dinkiću? Kukao si kao devojčica kad su tebi to isto radili pre šest godina. Jesi li izgubio pamćenje kao što si izgubio obraz?

mika

pre 11 godina

Svaka čast na brzini.a sad postavite tetkinog sestrića od ujninog strica pa da odemo u ..... ?!!Sve kojima je zanimanje političar(čitaj svinger)treba u zabelu !!!

Brain

pre 11 godina

Svega ovoga ne bi bilo da smo postupili kao rumuni sa Chauseskoom,i dok god ne budemo tako postupali kao narod sa mnooogooo vecom dozom svesti DS,SPS,SNS,PUPS,...i ostala zgadija ce nam odlucivati o hlebu i buducnosti nase dece!!!!!!!!!!!!

demokrata

pre 11 godina

Skupstina je najvisi organ vlasti u svakom demokratskom drustvu. Tesko se moze braniti stanoviste da je nedemokratsko resenje da o smeni guvernera odlucuje najvise, demokratski izabrano telo, skupstina. Toliko o teoriji. Sto se tice prakse, vaznije ce biti resenje u kojim slucajevima ta ista skupstina moze da odlucuje o smeni guvernera, na koji nacin i u kojoj proceduri. Da li ce biti dovoljna prosta ili 2/3 vecina itd. U svakom slucaju smena ne sme biti toliko pojednostavljena, da bi se urusio makar i privid nezavisnosti mesta guvernera.Pojednostavljena procedura bi dovela do smenjivanja guvenera kada god se promeni vladajuca vecina. Time bi se ugled, nezavisnost i vaznost mesta guvernera sveli na nivo obicnog partijskog cinovnika, odgovornog partiji i njenim finansijerima.

Ivana Milanović

pre 11 godina

Skidati Šoškića a postavljati prištinskog doktora nauka... E Srbijo, tugo. Prištinski doktorat ste maltene mogli da kupite na trafici.

Ivana Milanović

pre 11 godina

Skidati Šoškića a postavljati prištinskog doktora nauka... E Srbijo, tugo. Prištinski doktorat ste maltene mogli da kupite na trafici.

Sa Ivicom uvek na ivici

pre 11 godina

Šta je sad Dinkiću? Kukao si kao devojčica kad su tebi to isto radili pre šest godina. Jesi li izgubio pamćenje kao što si izgubio obraz?

mika

pre 11 godina

Svaka čast na brzini.a sad postavite tetkinog sestrića od ujninog strica pa da odemo u ..... ?!!Sve kojima je zanimanje političar(čitaj svinger)treba u zabelu !!!

Brain

pre 11 godina

Svega ovoga ne bi bilo da smo postupili kao rumuni sa Chauseskoom,i dok god ne budemo tako postupali kao narod sa mnooogooo vecom dozom svesti DS,SPS,SNS,PUPS,...i ostala zgadija ce nam odlucivati o hlebu i buducnosti nase dece!!!!!!!!!!!!

opa Djurdjo

pre 11 godina

član 37 zakona o Narodnoj banci Srbije

Guverner Narodne banke Srbije će biti Jorgovanka Tabaković (kao nestranački kandidat Srpske napredne stranke).

MiraO.

pre 11 godina

Molim vladajuću većinu da po hitnom postupku donese zakon kojim će odlučivati ko će doručkovati i večerati, a ko će imati sva tri obroka dnevno.

Balkan

pre 11 godina

Prvi zadatak vlade, pali su. Sta je sledece? Toliko o departizaciji svih institucija o kojoj su toliko galamili Vucic i Dinkic... Sve su sad rekli, makar za normalne ljude.

bezimena

pre 11 godina

Molim vladajuću većinu da po hitnom postupku donese zakon kojim će odlučivati ko će doručkovati i večerati, a ko će imati sva tri obroka dnevno.
(MiraO., 1. avgust 2012 11:42)

Imam bolji predlog. Neka donesu zakon, još bolje novi Ustav, kojim će proglasiti sveopštu sitost, zadovoljstvo i sreću. Ko drugačije kaže taj kleveće i laže i strpati ga odmah, ili u ludnicu, ili u ćorku.

Zabezeknut

pre 11 godina

Jedan sam od onih koji nije izasao na izbore bas zbog toga sto sam time hteo da kaznim politiku DS-a za koje sam ranije glasao u nadi da ce nesto promeniti. Medjutim, izgleda da je djavo odneo salu! Sve se tako brzo otrglo kontroli. Modelsica poslanik, Velja Ilic ponovo ministar, Jorgovanka verovatno guverner, Bogoljub Karic se vraca u Srbiju itd itd itd. U mom okruzenju rodjaka i prijatelja je nastalo pravo rasulo! Nekoliko njih je vec podiglo svoju stednju, dok s druge strane mnogi planiraju odlazak iz zemlje (neki vec preduzeli konkretne korake). Ja sa svojom zenom svako vece razgovaram sta dalje... :(

dragan

pre 11 godina

Žalosno je što kako ko dođe na vlast menja zakone da bi postavio svoje ljude na neka odgovorna radna mesta.SNS nije SNS već Nova Radikalna stranka i tako je treba i zvati jer je već od ranije poznata po Tomi i Vučiću.Vuk dlaku menja ali ćud nikako, tako da ćemo se još nagledati njihovih smešnih kadrovskih rešenja sve u cilju da Srbiji bude bolje.

malo poranili

pre 11 godina

Jesu dugo cekali da se domognu fotelja, ali su se malo rano preracunali.Na izbore nije izaslo ni 50% biraca, a i od te krnje polovine dobili su samo neki procenat vise.Koalicije su im da ne upotrebim neki drugi izraz vise nego neozbiljne.
Sve u svemu podrske sa strane sem one cisto kurtoazne nema pa ih bas i ne ceka svetla buducnost.Jos kad pocnu Taci i Jahjaga da ih pred Briselom podsecaju na proslost,a to ce im biti glavni adut u pregovorima.Udarili na Vojvodinu, Sandzak i price o podrsci koju Ljujic ima u Sandzaku su najjeftinija moguca laz.
Dzabe se oni muce oko ovih silnih Zakona.

pera

pre 11 godina

Kao u vreme Slobodana Milosevica, kroz izmenu zakona legalizuj za pocetak oslobadjanje para i paljenje masina za stampanje novca. Ovo veoma nije dobro ali veoma.

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Samo napred gospodo,biće kako ste naumili,udrite po ovoj raji samo tako,kod većine je mozak kao čioda.Znate vi da imete devedeset posto nepismenog stanovništva koje daje dušu svojim ljubiteljima iz politićkih partija,nema veze sto živi ispod svakog ljudskog dostojanstva,maži bre mast i leba,živi kao stoka samo neka plivaju vaši politički ljubimci.EJ SRBIJO TUGO PREGOLEMA.

MUKNAVI

pre 11 godina

Prolazi jos jedna godina koju ce prozderati kurte,murte ganjajuci se oko fotelja.Imal` u Tajkuneriji jos neka baba,vrtiguz-modelsisica,u kojima se jos neotkriveno krije "genije" da buta sa tudjim parama pod daljinskom kontrolom lopova tajkuna pa da i njima pruzimo zansu da nas ko telad vode u bolje dane a`?

Srbabve

pre 11 godina

Nazalost, 90-te brzometno na delu! Tako je i Milosevic navodno "postovao" zakon, a svi zakoni su donoseni primereno interesima njegovog rezima!

Sramota i uzas, ne znam samo sta je vece!!!

demokrata

pre 11 godina

Skupstina je najvisi organ vlasti u svakom demokratskom drustvu. Tesko se moze braniti stanoviste da je nedemokratsko resenje da o smeni guvernera odlucuje najvise, demokratski izabrano telo, skupstina. Toliko o teoriji. Sto se tice prakse, vaznije ce biti resenje u kojim slucajevima ta ista skupstina moze da odlucuje o smeni guvernera, na koji nacin i u kojoj proceduri. Da li ce biti dovoljna prosta ili 2/3 vecina itd. U svakom slucaju smena ne sme biti toliko pojednostavljena, da bi se urusio makar i privid nezavisnosti mesta guvernera.Pojednostavljena procedura bi dovela do smenjivanja guvenera kada god se promeni vladajuca vecina. Time bi se ugled, nezavisnost i vaznost mesta guvernera sveli na nivo obicnog partijskog cinovnika, odgovornog partiji i njenim finansijerima.

Milos

pre 11 godina

Soskic je ocajan guverner, ali u Srbiji u kojoj treba menjati milione zakona, menjati neki zakon samo da bi se omogucilo jednoj visokoj partijskoj predstavnici, recimo Jorgovanki, da bude guverner je krajnje nemoralno.

Nesa

pre 11 godina

Dosta bre kako vas nije sramota,ali vi za sramotu i ne znate.Ovo je jos jedna kap u casi da su devedesete stigle.E moj Tadicu totalno bi bila druga situacija da ovi nisu dosli na vlast,zasta si ti najveci krivac.Pogledaj sada ekipu koja vrslja Srbijom kao nekad i rade sta hoce.Pogledaj ko nam vodi Srbiju,Vucic koji juce samo sto nije poleteo,Nikolic,Seseljev kum koji se pravi veliki Evropejac,Dacic Slobin potparol i na kraju Dinkic koji je satro Srpsku privredu i govorio da ce na svim vaznim funkcijama biti nestranacki ljudi.Sta vise reci nego strasno da strasnije ne moze da bude.E da docice nam finansiski ekspert Jorgovanka Tabakovic,blagi uzas.

EU posmatrac

pre 11 godina

VI NISTE NORMALNI!

Zelite da zamenite guvernera ne bi li 'ojacali' dinar. Dinar se ne jaca kroz politicke manipulacije. Dinar se jaca kroz korenite promene koje jacaju privredu i samim tim vas izvoz, putem kojeg potraznja za dinarom raste i on jaca. Naravno, nije to jedini nacin, ali je svakako daleko ispravniji nego potez koji se sad sprema.

Zamena Soskica za Tabakovicku ne cini nista dobro. Ono samo utice na to da ja, kao potencijalni strani investitor sada ne zelim ni da razmisljam o investiranju u Srbiju jer niste sposobni da postujete rad samostalnih institucija. Ako se ovo radi sa NBS-om, sta tek onda mogu ja da ocekujem? I ko je zaista u stanju da me pogleda u oci i da mi kaze da je Tabakovicka sposobna za jednu tako vaznu ulogu?

Niste vi za EU. Na svu srecu ne odlucujete vi o tome nego mi.

marija

pre 11 godina

Treba napraviti zivi lanac oko Narodne Banke Srbije. Ne znaju sta rade. Nista licno, Jorgovanka nema nikakve kvalifikacije za ovako ozbiljno mesto u drzavi.
Ostavite STRUCNJAKE na miru, gospodo.

Rakljica

pre 11 godina

Zasto se nasa Centralna Banka (ujedno i Emisiona banka) - Zove: ``Narodna Banka``. Ona uopste nije NARODNA. Molim zakonodavca da ima to u vidu prilikom donosenja novog Zakona. Ili mozda gresim, mozda da ostane to ``Narodna``, ipak guverner ce biti iz Srpske NARODNE Stranke, pa da ne menjamo...a i lepo zvuci, kao NAROD ima svoju banku, he, he,...
Alo, Alo Topcider, (Zavod za izradu novcanica), alo, PALI MASINE!!! SIZEMOOOO!! BRE!!!

Vlada

pre 11 godina

Toliko o departizaciji, jednu od retkih nepartijskih funkcija menjaju sa partijskim covekom, i to na krajnje bahat i stetan nacin. Poslednje sto nam sada treba je da stvaramo nestabilnost i nesigurnost, jer moramo da se zaduzujemo, a sto je veca nesigurnost vece su kamate, tako da bi Jorgovankino radno mesto gradjane Srbije moglo u startu da kosta desetine miliona eura, samo za dodatne kamate.

Dijaspora

pre 11 godina

Sve sto se radi danas u Srbiji je cista hajducija i uvodjenje diktature.Sve sto nisu mogli od dve hiljadite a neki ni ranije sada uzeli korbac u ruke i otimacina.Za sve im kriv DS-. nekima sto ih je sa vlasti skinuo 2000-te i sto im ej odveo vodjuu Hag a nekima koji imaju kompleks te stranke.I onda ce da pricaju kako je narod zeleo promene. Nova "guvernerka" Jorgobanka koja ne bi ni knjigovodja u zemljoradnickoj zadruzi mogla da bude. Kosovski kadat koji se uhlebio u Srbiji gazi preko leseva. Nije samo sa njom slucaj vec i sa ostalima. Neko zavrsi seoski fakultet u Pristini i umisli da je strucnjak za finansije. Neko zavrsi master studije na privatnoom fakultetu i sleduju mu visoke funkcije u drzavi. I sada novi zakon o NBS. Guverner se bira na 8 godina. Kakva hajducija. Obezbedili "samohranu" majku sledecih osam godina. Tezak zivot bez muza sa dva muska deteta. Kako ste glasali gospodo tako ce da vam bude.Ja za sebe i svoju porodicu ne brinem jer ne zivim u Srbiji zemlji seljaka na brdovitom Balkanu

Potemkin

pre 11 godina

Niko ne spominje nedavnu pljačku u Agrobanci i gubitak od 60 miliona Evra. Sve to se desilo za vreme Šoškićeve vladavine NBS-om. Mislim da razrešenje sa funkcije nije dovoljno već da i sud mora da se uključi. Sa druge strane postavljanje Jorgovanke je čisto politički potez i ne verujem da će doneti neko dobro zemlji Srbiji.

predrag

pre 11 godina

Mozda i nije lose da se smeni ovaj Soskic, ali ako je samo zbog toga da se Jadranka Tabakovic ubaci na neko mesto i ako je samo zbog toga da bi odredjeni tajkuni dobili neku kintu onda neka su prokleti svi na vlasti i zelim im da ovaj tupavi srpski narod poludi i krene kao 5. oktobra i sve slomi pred sobom, a sve politicare koji su zadnjih 20 godina bili na vlasti istera iz zemlje. Bojim se samo da je ovaj narod previse glup za tako nesto

zivko

pre 11 godina

Guverner je intervenisao na trzistu novca kao diletant. Jelasic je sa deset puta manje novca kontrolisao devizno trziste. Potrosena je neverovatna suma novca na "odbranu" kursa koja je zavrsila u spekulantskim dzepovima. Jedini gori guverner je pok. Jovan Zebic koji je tvorac one nase cuvene inflacije.
Sadasnja opozicija se ponasa isto kao I stara, daj da pljujemo po svemu.. Vreme je da se pojave mladi politicari koji ce ove sve da oteraju u istoriju

Vladimir

pre 11 godina

Devizne rezerve NBS koju "nova vlast" zeli da uzme za "podsticaj privredi" je dobrim delom i DEVIZNA STEDNJA GRADJANA. Ko nije naucio lekciju iz devedesetih bojim se da ce svojim novcem finansirati "ugledne privrednike" hteo on to ili ne. Setite se da je isto ovako drzava preko noci jednostavno makla celu deviznu stednju gradjana. Ja sam svoju stednju povukao ovog puta. Lako cu je vratiti u banku kada budem siguran da je tajkunima trezor ponovo van domasaja.

bezakonje

pre 11 godina

Madjarska je bila na udaru zbog slicne stvari nedavno. Samo se nadam da ce ove lopine dobiti jednu vaspitno-popravnu packu iza uha takodje!

Kako se kalio čelik

pre 11 godina

Prištinski doktorat ste maltene mogli da kupite na trafici.
(Ivana Milanović, 1. avgust 2012 11:57)

Aha,i to u istoj onoj trafici u kojoj je radio otac Jelene Trivan...
(Bane, 1. avgust 2012 15:36)

A Toma bio šegrt na probnom radu na odredjeno vreme

Iza Brda

pre 11 godina

Ne ulazeci u polemiku da li je G-din Soskic dobro vodio NBS, ili nije, ja vec mesecima postavljam dva pitanja na koja ne moze niko da mi odgovori:
1. Gde je zavrsilo 1,5 mlrd. evra koje su prodate na "medjubankarskom trzistu", ko je najveci kupac deviza, i naravno prateci trag tog novca, moze da se dobije uvid da li je negde "ispario", ili je promenio oblik.
2. Koliki bi bio kurs dinara danas da je, recimo, NBS prodalan na "medjubankarkom trzistu" 500 mil evra, umesto 1,5 mlrd. evra. Da li bi mozda bio 170 din. za jedan evro, ali bi u tom slucaju u banci imali milijardu evra vise na racunu.
Neko nekoga debelo laze i obmanjuje u ovoj rasomonijadi izmedju dinara i evra u zadnje dve godine.

Mileva

pre 11 godina

Covek je trebalo da dobije otkaz ako ni zbog cega drugog onda zbog zaposljavanja gomile nesposobnjakovica bez objavljivanja javnog konkursa, o silnim ugovorima o delu da ne pricamo. Raspitajte se malo pa komentarisite

Vladimir

pre 11 godina

Nama stvarno samo Bog moze da pomogne da ne satremo sami sebe. Ljudi uzimajte svoju ustedjevinu iz banaka ovi ne nameravaju da vam daju fore kad su pare u pitanju. Srecno onima koji su odlucili da poklone svoju ustedjevinu OPET.

Godzila

pre 11 godina

Od sad pa na dalje i ubuduće JORGOVANKIN ZAKON ! Ne zato što će Jorgovanka(možda) da ga obrazlaže u Skupštini kao šef poslaničke grupe SNS-a, već zato što je zakon napisan pa bi ona postala GUVERNER(po koalicionom sporazumu)!!!

PRISTINSKI DOKTORAT

pre 11 godina

Ne znam da li je Pristinski doktorat mogao da se kupi na trafici, ali posto sam generacija gospodje Tabakovic tvrdim da svi oni koji nisu moglu da dodju do diplome u Beogradu, Nisu,Novom Sadu,( Kragujevac se tek osnivao i radili su apsolutno svi predavaci sa beogradskog Univeziteta)nastavljao je studije u Pristini i vracao se sa diplomom.Pravosudni ispit je kostao tacno 100 nemackih maraka.
O Jorgovankinom doktoratu se apsolutno nista ne zna ali sve imam osecaj da je isti polozen na istom prestiznom Univerzitetu gde je i Toma postao master, koji je u medjuvremenu iz N.Sada preseljen u S.Karlovce.
P.S. Glasala sam za Tadica kao manje zlo, ali izmedju J.Tabakovic i J.Trivan ne pravim apsolutno nikakvu razliku.Ne zna se koja je gora.

Bane

pre 11 godina

Prištinski doktorat ste maltene mogli da kupite na trafici.
(Ivana Milanović, 1. avgust 2012 11:57)

Aha,i to u istoj onoj trafici u kojoj je radio otac Jelene Trivan...

Dimitrije

pre 11 godina

Zemlja se nalazi na rubu egzistencije i mnogo zakona treba da se promeni kako bi vlada bila efikasnija i rešavala probleme. Smatram da gospodin Šoškić nije radio dobro svoj posao i zato mora biti zamenjen, zato i podržavam promenu zakona.

Rade

pre 11 godina

Када неко није моралан да сам поднесе оставку јер је НЕУСПЕШАН, не преостаје ништа друго него промена Закона ради његове смене. Па неће ваљда због пелцера чувати Тадићеве деснице типа Шошкић, Месаровић итд.
Размишљам и не могу да се сетим нити једног УСПЕШНОГ потеза гувернера Шошкића. Молио бих да ме заштитници "независног" гувернера подсете на неки његов успех или да покажу по чему је он то успешнији од рецимо Динкића или Јелашића.
Појела маца језик.
Пошто нисам симпатизер СНС али ни ДС а пошто Шошкић нема успеха на функцији гувернера, сматрам да је свака промена, па макар то био и високи функционер СНС, више него добродошла.
Питао бих и заштитнике наводно "независног" гувернера због чега СНС не смењује рецимо Заштитника грађана Јанковића или Повереника Шабића?
Одговор је веома прост, јер иза ове господе стоје РЕЗУЛТАТИ. Стоје похвале домаћих и међународних организација, домаће јавности... Чак и када би нове власти и покушале да смене рецимо Шабића не би успели јер не би имали аргументе.
Код Шошкића је ситуација обрнута. Чекао је да избори прођу па да сазнамо за Агробанку. Да ли је ово НЕЗАВИСНО понашање гувернера НБС или политичка одлука г. Шошкића.
Уколико будући гувернер буде УСПЕШАН као садашњи лако ће га сменити ова или нека будућа власт. Уколико не буде "радио" као Шабић/Јанковић и треба да буде смењен.
Пружимо шансу "новој власти", лако ћемо је критиковати када почне да прави грешке као ДС.

Legalizacija pljačke

pre 11 godina

Sve je pripremljeno za veliku pljačku deviznih rezervi. Samo za razliku od devedesetih ovaj put neće biti pomoći i milijardi sa zapada da se ponovo napune. Nisu oni budale. Ali znam ko jeste i neće mi biti žao kad vas budem gledao kako preturate po kontejnerima.

daca

pre 11 godina

Po zakonu na stambeni kredit moze ici najvise 2/3 plate, kod mene je to odavno cela plata i jos pride i......kazu da sam kreditno nesposobna, ali uredno skidaju svaki dinar. Kako su krenuli mozda i "MOJ" zakon dodje na red.

Godzila

pre 11 godina

Od sad pa na dalje i ubuduće JORGOVANKIN ZAKON ! Ne zato što će Jorgovanka(možda) da ga obrazlaže u Skupštini kao šef poslaničke grupe SNS-a, već zato što je zakon napisan pa bi ona postala GUVERNER(po koalicionom sporazumu)!!!

Lesa

pre 11 godina

zar nije vreme da ukinete odredbu zakona po kojoj guverner prima platu jos 6 meseci nakon prestanka mandata! Slicna stavka postoji i za jos neka mesta u administraciji.

Dokle cete vise da nas jasete?

Bojan

pre 11 godina

Smena guvernera ce biti legalna jer sada postoji zakon koji to regulise.
Narod je naivan, pada na pricu nezavisnoti, vladavine prava itd. a uvek postoji neki uticaj. Konkretno u primeru NBS postoji snazan uticaj MMF posto su bivsi guverneri bili ili sluzbenici ili stipendisti SAD, i dobar deo svoje karijere su proveli u Americi.
Recimo da je Mladjan Dinkic bio u USIA programu i Medjunarodnom centru za ekonomska istrazivanja, Kori Udovicki je bila sluzbenik MMFa u Vasingtonu od 1993-2001 godine, Radovan Jelasic je magistrirao u Ilinoisu, SAD, a prvi angazman u vladi je "igrom slucaja" bio rukovodjenje pregovorima sa MMFom, Dejan Soskic je bio stipendista Fulbrajtovog programa (stipendija SAD iz oblasti finansija) i bio je u Americi od 1994-2002 godine.
Ne optuzuje nikoga, samo glasno razmisljam. Medjutim ne moze a da se ne primeti da su prethodne vlade uzimale kredite od MMFa po nepovoljnim uslovima. Takodje ne mogu a da ne primetim da je Mladjan Dinkic jednostavno morao da bude ministar finansija i cim je stupio na funkciju prva izjava mu je bila "Zaduzicemo se od MMFa po povoljnim uslovima". I na kraju krajeva ko se prvi pobunio protiv ovog zakona? Niko drugi do sam MMF.

Dejan

pre 11 godina

Pa i naravno da treba da se smeni. Ne samo on,nego i svi ostali. Uzo sam kredit pre cetiri godine,rata mi je bila 9000 dinara,a danas 19.200 dinara. Pa o cemu mi pricamo,sta je nama bilo bolje ovih 12 godina.

Dzonikg

pre 11 godina

Koliko plakanja za Soskicom istih onih koji su do juce kukali.Da li je ovaj narod sasav ili su komentari odavno samo poligon za stranacke drugare.
U strucnost ove iz SNS sumnjam ali Soskic je SVE ali SVE radio pogresno a bogme i lagao redovno tj sve dok mu se nije zaljuljala fotelja..onda je dobio naknadnu pamet,ali me mrzi da pisem 100 put isto..u ovom narodu nema mozga odavno..trosenje rezervi (uglavnom kredita od mmf i ostalih) i to milijardi eura na odbranu dinara u situaciji kad imas duplo veci uvoz od izvoza je po meni zlocin i totalno neverovatno a sigurno ne slucajno .Kad ce ovaj narod da shvati da nemamo stampariju eura i da je duplo veci uvoz od izvoza koji je konstantna godinama od ove zemlje pravi zemlju treceg sveta za vek i vekova.

hrvoje

pre 11 godina

Zbog onih lenjivaca koji ne izlaze na izbore i onih arogantnih tzv "belih listica" imacemo situaciju koja nam govori da 5 oktobra nije ni bilo, da Djindjic nije ni postojao,da je sve ovo od 2000 do danas bio san, a da je ustvari ovo nastavak 1999g.Toliko je sve odvratno da ni vest da se Karic vraca u svoju domovinu ne moze nikoga vise da potrese,pa to je obecao dr.Diplomatikus u svojoj izbornoj kampanji.Jos samo Markovic dr.Mira da se vrati sa talentovanim i lepim sinom pa da pitamo g-dje Turajlic,Rakic-Vodelinic,Pesic i ostale velicine,da li su one malo doprinele ovom sunovratu.demokrate su u haosu,Ldp je isuvise slab a jedini koji se koprca je LSV ali ni on nece dugo.Ova drzava je lossssa

67

pre 11 godina

postavite koga god hocete,al spustite kamate na kredite,stanovnistvu.da ne finansiramo nasom kamatom neciji kredit u stranoj zemlji gde je i maticna banka

iva

pre 11 godina

Ako imaju imalo politicke pameti nece doneti ovaj zakon. Ako ne, otkacice nas i EU i MMF I SB i onda sledi propast. Imali smo jednog sto je gurao pst u oko celom svetu, i videli smo kako se zavrsilo. strasno je samo sto ce opet da nadrlja narod, ali valjda smo morali jedanput da do kraja platimo nedostatk pameti i zelje da se uljudimo i ponasamo kao normalan svet,verovanje u teorije zavera, populizam, kvazi patriotizam i druge gluposti Parafraziracu g-dju Latinku Perovic koja rece da narod koji ne izvlaci pouku iz svojih gresaka i ponavlja ih, nema drugaciju sudbinu nego da nestane.Danas bi Premijer dr. Zoran Djindjic imao 60 godina. Da ga skotovi , lopovi I kvazi zastitnici srpstva nisu ubili. Sve se placa, svako ucinjena glupost , namerno ili iz neznanja ima svoju cenu. Ne mozemo vecito biti jadan narod koji nizasta nije kriv, koga iznova i iznova varaju sve gori i primitivniji politicari. Bice da smo ih svojim ponasanjem zasluzili.

vladimir

pre 11 godina

Ovo sve sto se desava i sto ce se desavati je tako ocekivano.Svako ko ima bar dve vijuge u glavi je mogao da predpostavi sta ce se desiti ako ovi ponovo dodju na vlast.Peti oktobar je debelo zakasnio.Prava sansa da postanemo normalna zemlja je prokockana 9 marta 1991.Jedini tracak nade je bio dr Zoran Djindjic ali je smetao svima i zbog toga je morao da bude ubijen.Dacica je Kostunica izvukao iz mrtvih,Tadic ga je ustolicio a Nikolic krunisao.Za to vreme je zemlju napustilo jos nekoliko stotina hiljada mladih i pametnih.Imam 52 godine,bio sam ucesnik svih mogucih protesta i demonstracija i nikada nisam bio clan ni jedne stranke.Ako bi mi se ukazala neka prilika i ja bih da idem odavde.Od g.... ne moze da bude pita.

Trinaestus prasus

pre 11 godina

@hrvoje Za sve si u pravu, ali ako mozes objasni mi samo jedno. Sta podrazumevas pod lenjivcima? Ljude koji nemaju apsolutno nikakav motiv da nastave da zive bedno, a da povodom toga niko nista ne radi. Da su ostali zuti, isto bi bilo. Evro bi skakao na gore, dinar bi padao, sve bi stajalo u mestu i u odnosu na region postali bismo referentno telo koje stoji, a pada. Padao bi standard, plate, dinar, strucnjaci poput Mirka Cvetkovica, Trivanke, Dulica, Malovicke i njene REFORME i da ne nabrajam ostale NISU dali ljudima motiv, volju, zelju i interesovanje da glasaju za bilo koga, vec su ostali kod kuce. Prema tome, Karici, Markovici, Milosevici, Arkanovci, Seseljevci i druga trenutna postava izglasana je jedva polovinom polovine glasackog tela i lako ce biti svrgnuti ako u Srbiji bude jos losije, to nije problem. Pitanje je KOGA DOVESTI! Tako da lenjivci nisu lenjivci, a nisu ni glupi!

zivko

pre 11 godina

Guverner je intervenisao na trzistu novca kao diletant. Jelasic je sa deset puta manje novca kontrolisao devizno trziste. Potrosena je neverovatna suma novca na "odbranu" kursa koja je zavrsila u spekulantskim dzepovima. Jedini gori guverner je pok. Jovan Zebic koji je tvorac one nase cuvene inflacije.
Sadasnja opozicija se ponasa isto kao I stara, daj da pljujemo po svemu.. Vreme je da se pojave mladi politicari koji ce ove sve da oteraju u istoriju

Dimitrije

pre 11 godina

Zemlja se nalazi na rubu egzistencije i mnogo zakona treba da se promeni kako bi vlada bila efikasnija i rešavala probleme. Smatram da gospodin Šoškić nije radio dobro svoj posao i zato mora biti zamenjen, zato i podržavam promenu zakona.

Potemkin

pre 11 godina

Niko ne spominje nedavnu pljačku u Agrobanci i gubitak od 60 miliona Evra. Sve to se desilo za vreme Šoškićeve vladavine NBS-om. Mislim da razrešenje sa funkcije nije dovoljno već da i sud mora da se uključi. Sa druge strane postavljanje Jorgovanke je čisto politički potez i ne verujem da će doneti neko dobro zemlji Srbiji.

Mileva

pre 11 godina

Covek je trebalo da dobije otkaz ako ni zbog cega drugog onda zbog zaposljavanja gomile nesposobnjakovica bez objavljivanja javnog konkursa, o silnim ugovorima o delu da ne pricamo. Raspitajte se malo pa komentarisite

Rade

pre 11 godina

Када неко није моралан да сам поднесе оставку јер је НЕУСПЕШАН, не преостаје ништа друго него промена Закона ради његове смене. Па неће ваљда због пелцера чувати Тадићеве деснице типа Шошкић, Месаровић итд.
Размишљам и не могу да се сетим нити једног УСПЕШНОГ потеза гувернера Шошкића. Молио бих да ме заштитници "независног" гувернера подсете на неки његов успех или да покажу по чему је он то успешнији од рецимо Динкића или Јелашића.
Појела маца језик.
Пошто нисам симпатизер СНС али ни ДС а пошто Шошкић нема успеха на функцији гувернера, сматрам да је свака промена, па макар то био и високи функционер СНС, више него добродошла.
Питао бих и заштитнике наводно "независног" гувернера због чега СНС не смењује рецимо Заштитника грађана Јанковића или Повереника Шабића?
Одговор је веома прост, јер иза ове господе стоје РЕЗУЛТАТИ. Стоје похвале домаћих и међународних организација, домаће јавности... Чак и када би нове власти и покушале да смене рецимо Шабића не би успели јер не би имали аргументе.
Код Шошкића је ситуација обрнута. Чекао је да избори прођу па да сазнамо за Агробанку. Да ли је ово НЕЗАВИСНО понашање гувернера НБС или политичка одлука г. Шошкића.
Уколико будући гувернер буде УСПЕШАН као садашњи лако ће га сменити ова или нека будућа власт. Уколико не буде "радио" као Шабић/Јанковић и треба да буде смењен.
Пружимо шансу "новој власти", лако ћемо је критиковати када почне да прави грешке као ДС.

67

pre 11 godina

postavite koga god hocete,al spustite kamate na kredite,stanovnistvu.da ne finansiramo nasom kamatom neciji kredit u stranoj zemlji gde je i maticna banka

Ivana Milanović

pre 11 godina

Skidati Šoškića a postavljati prištinskog doktora nauka... E Srbijo, tugo. Prištinski doktorat ste maltene mogli da kupite na trafici.

demokrata

pre 11 godina

Skupstina je najvisi organ vlasti u svakom demokratskom drustvu. Tesko se moze braniti stanoviste da je nedemokratsko resenje da o smeni guvernera odlucuje najvise, demokratski izabrano telo, skupstina. Toliko o teoriji. Sto se tice prakse, vaznije ce biti resenje u kojim slucajevima ta ista skupstina moze da odlucuje o smeni guvernera, na koji nacin i u kojoj proceduri. Da li ce biti dovoljna prosta ili 2/3 vecina itd. U svakom slucaju smena ne sme biti toliko pojednostavljena, da bi se urusio makar i privid nezavisnosti mesta guvernera.Pojednostavljena procedura bi dovela do smenjivanja guvenera kada god se promeni vladajuca vecina. Time bi se ugled, nezavisnost i vaznost mesta guvernera sveli na nivo obicnog partijskog cinovnika, odgovornog partiji i njenim finansijerima.

Dejan

pre 11 godina

Pa i naravno da treba da se smeni. Ne samo on,nego i svi ostali. Uzo sam kredit pre cetiri godine,rata mi je bila 9000 dinara,a danas 19.200 dinara. Pa o cemu mi pricamo,sta je nama bilo bolje ovih 12 godina.

Iza Brda

pre 11 godina

Ne ulazeci u polemiku da li je G-din Soskic dobro vodio NBS, ili nije, ja vec mesecima postavljam dva pitanja na koja ne moze niko da mi odgovori:
1. Gde je zavrsilo 1,5 mlrd. evra koje su prodate na "medjubankarskom trzistu", ko je najveci kupac deviza, i naravno prateci trag tog novca, moze da se dobije uvid da li je negde "ispario", ili je promenio oblik.
2. Koliki bi bio kurs dinara danas da je, recimo, NBS prodalan na "medjubankarkom trzistu" 500 mil evra, umesto 1,5 mlrd. evra. Da li bi mozda bio 170 din. za jedan evro, ali bi u tom slucaju u banci imali milijardu evra vise na racunu.
Neko nekoga debelo laze i obmanjuje u ovoj rasomonijadi izmedju dinara i evra u zadnje dve godine.

mika

pre 11 godina

Svaka čast na brzini.a sad postavite tetkinog sestrića od ujninog strica pa da odemo u ..... ?!!Sve kojima je zanimanje političar(čitaj svinger)treba u zabelu !!!

malo poranili

pre 11 godina

Jesu dugo cekali da se domognu fotelja, ali su se malo rano preracunali.Na izbore nije izaslo ni 50% biraca, a i od te krnje polovine dobili su samo neki procenat vise.Koalicije su im da ne upotrebim neki drugi izraz vise nego neozbiljne.
Sve u svemu podrske sa strane sem one cisto kurtoazne nema pa ih bas i ne ceka svetla buducnost.Jos kad pocnu Taci i Jahjaga da ih pred Briselom podsecaju na proslost,a to ce im biti glavni adut u pregovorima.Udarili na Vojvodinu, Sandzak i price o podrsci koju Ljujic ima u Sandzaku su najjeftinija moguca laz.
Dzabe se oni muce oko ovih silnih Zakona.

Dzonikg

pre 11 godina

Koliko plakanja za Soskicom istih onih koji su do juce kukali.Da li je ovaj narod sasav ili su komentari odavno samo poligon za stranacke drugare.
U strucnost ove iz SNS sumnjam ali Soskic je SVE ali SVE radio pogresno a bogme i lagao redovno tj sve dok mu se nije zaljuljala fotelja..onda je dobio naknadnu pamet,ali me mrzi da pisem 100 put isto..u ovom narodu nema mozga odavno..trosenje rezervi (uglavnom kredita od mmf i ostalih) i to milijardi eura na odbranu dinara u situaciji kad imas duplo veci uvoz od izvoza je po meni zlocin i totalno neverovatno a sigurno ne slucajno .Kad ce ovaj narod da shvati da nemamo stampariju eura i da je duplo veci uvoz od izvoza koji je konstantna godinama od ove zemlje pravi zemlju treceg sveta za vek i vekova.

Sa Ivicom uvek na ivici

pre 11 godina

Šta je sad Dinkiću? Kukao si kao devojčica kad su tebi to isto radili pre šest godina. Jesi li izgubio pamćenje kao što si izgubio obraz?

Zabezeknut

pre 11 godina

Jedan sam od onih koji nije izasao na izbore bas zbog toga sto sam time hteo da kaznim politiku DS-a za koje sam ranije glasao u nadi da ce nesto promeniti. Medjutim, izgleda da je djavo odneo salu! Sve se tako brzo otrglo kontroli. Modelsica poslanik, Velja Ilic ponovo ministar, Jorgovanka verovatno guverner, Bogoljub Karic se vraca u Srbiju itd itd itd. U mom okruzenju rodjaka i prijatelja je nastalo pravo rasulo! Nekoliko njih je vec podiglo svoju stednju, dok s druge strane mnogi planiraju odlazak iz zemlje (neki vec preduzeli konkretne korake). Ja sa svojom zenom svako vece razgovaram sta dalje... :(

Bojan

pre 11 godina

Smena guvernera ce biti legalna jer sada postoji zakon koji to regulise.
Narod je naivan, pada na pricu nezavisnoti, vladavine prava itd. a uvek postoji neki uticaj. Konkretno u primeru NBS postoji snazan uticaj MMF posto su bivsi guverneri bili ili sluzbenici ili stipendisti SAD, i dobar deo svoje karijere su proveli u Americi.
Recimo da je Mladjan Dinkic bio u USIA programu i Medjunarodnom centru za ekonomska istrazivanja, Kori Udovicki je bila sluzbenik MMFa u Vasingtonu od 1993-2001 godine, Radovan Jelasic je magistrirao u Ilinoisu, SAD, a prvi angazman u vladi je "igrom slucaja" bio rukovodjenje pregovorima sa MMFom, Dejan Soskic je bio stipendista Fulbrajtovog programa (stipendija SAD iz oblasti finansija) i bio je u Americi od 1994-2002 godine.
Ne optuzuje nikoga, samo glasno razmisljam. Medjutim ne moze a da se ne primeti da su prethodne vlade uzimale kredite od MMFa po nepovoljnim uslovima. Takodje ne mogu a da ne primetim da je Mladjan Dinkic jednostavno morao da bude ministar finansija i cim je stupio na funkciju prva izjava mu je bila "Zaduzicemo se od MMFa po povoljnim uslovima". I na kraju krajeva ko se prvi pobunio protiv ovog zakona? Niko drugi do sam MMF.

MiraO.

pre 11 godina

Molim vladajuću većinu da po hitnom postupku donese zakon kojim će odlučivati ko će doručkovati i večerati, a ko će imati sva tri obroka dnevno.

Brain

pre 11 godina

Svega ovoga ne bi bilo da smo postupili kao rumuni sa Chauseskoom,i dok god ne budemo tako postupali kao narod sa mnooogooo vecom dozom svesti DS,SPS,SNS,PUPS,...i ostala zgadija ce nam odlucivati o hlebu i buducnosti nase dece!!!!!!!!!!!!

hrvoje

pre 11 godina

Zbog onih lenjivaca koji ne izlaze na izbore i onih arogantnih tzv "belih listica" imacemo situaciju koja nam govori da 5 oktobra nije ni bilo, da Djindjic nije ni postojao,da je sve ovo od 2000 do danas bio san, a da je ustvari ovo nastavak 1999g.Toliko je sve odvratno da ni vest da se Karic vraca u svoju domovinu ne moze nikoga vise da potrese,pa to je obecao dr.Diplomatikus u svojoj izbornoj kampanji.Jos samo Markovic dr.Mira da se vrati sa talentovanim i lepim sinom pa da pitamo g-dje Turajlic,Rakic-Vodelinic,Pesic i ostale velicine,da li su one malo doprinele ovom sunovratu.demokrate su u haosu,Ldp je isuvise slab a jedini koji se koprca je LSV ali ni on nece dugo.Ova drzava je lossssa

dragan

pre 11 godina

Žalosno je što kako ko dođe na vlast menja zakone da bi postavio svoje ljude na neka odgovorna radna mesta.SNS nije SNS već Nova Radikalna stranka i tako je treba i zvati jer je već od ranije poznata po Tomi i Vučiću.Vuk dlaku menja ali ćud nikako, tako da ćemo se još nagledati njihovih smešnih kadrovskih rešenja sve u cilju da Srbiji bude bolje.

Balkan

pre 11 godina

Prvi zadatak vlade, pali su. Sta je sledece? Toliko o departizaciji svih institucija o kojoj su toliko galamili Vucic i Dinkic... Sve su sad rekli, makar za normalne ljude.

Milos

pre 11 godina

Soskic je ocajan guverner, ali u Srbiji u kojoj treba menjati milione zakona, menjati neki zakon samo da bi se omogucilo jednoj visokoj partijskoj predstavnici, recimo Jorgovanki, da bude guverner je krajnje nemoralno.

marija

pre 11 godina

Treba napraviti zivi lanac oko Narodne Banke Srbije. Ne znaju sta rade. Nista licno, Jorgovanka nema nikakve kvalifikacije za ovako ozbiljno mesto u drzavi.
Ostavite STRUCNJAKE na miru, gospodo.

Dijaspora

pre 11 godina

Sve sto se radi danas u Srbiji je cista hajducija i uvodjenje diktature.Sve sto nisu mogli od dve hiljadite a neki ni ranije sada uzeli korbac u ruke i otimacina.Za sve im kriv DS-. nekima sto ih je sa vlasti skinuo 2000-te i sto im ej odveo vodjuu Hag a nekima koji imaju kompleks te stranke.I onda ce da pricaju kako je narod zeleo promene. Nova "guvernerka" Jorgobanka koja ne bi ni knjigovodja u zemljoradnickoj zadruzi mogla da bude. Kosovski kadat koji se uhlebio u Srbiji gazi preko leseva. Nije samo sa njom slucaj vec i sa ostalima. Neko zavrsi seoski fakultet u Pristini i umisli da je strucnjak za finansije. Neko zavrsi master studije na privatnoom fakultetu i sleduju mu visoke funkcije u drzavi. I sada novi zakon o NBS. Guverner se bira na 8 godina. Kakva hajducija. Obezbedili "samohranu" majku sledecih osam godina. Tezak zivot bez muza sa dva muska deteta. Kako ste glasali gospodo tako ce da vam bude.Ja za sebe i svoju porodicu ne brinem jer ne zivim u Srbiji zemlji seljaka na brdovitom Balkanu

Rakljica

pre 11 godina

Zasto se nasa Centralna Banka (ujedno i Emisiona banka) - Zove: ``Narodna Banka``. Ona uopste nije NARODNA. Molim zakonodavca da ima to u vidu prilikom donosenja novog Zakona. Ili mozda gresim, mozda da ostane to ``Narodna``, ipak guverner ce biti iz Srpske NARODNE Stranke, pa da ne menjamo...a i lepo zvuci, kao NAROD ima svoju banku, he, he,...
Alo, Alo Topcider, (Zavod za izradu novcanica), alo, PALI MASINE!!! SIZEMOOOO!! BRE!!!

bezimena

pre 11 godina

Molim vladajuću većinu da po hitnom postupku donese zakon kojim će odlučivati ko će doručkovati i večerati, a ko će imati sva tri obroka dnevno.
(MiraO., 1. avgust 2012 11:42)

Imam bolji predlog. Neka donesu zakon, još bolje novi Ustav, kojim će proglasiti sveopštu sitost, zadovoljstvo i sreću. Ko drugačije kaže taj kleveće i laže i strpati ga odmah, ili u ludnicu, ili u ćorku.

daca

pre 11 godina

Po zakonu na stambeni kredit moze ici najvise 2/3 plate, kod mene je to odavno cela plata i jos pride i......kazu da sam kreditno nesposobna, ali uredno skidaju svaki dinar. Kako su krenuli mozda i "MOJ" zakon dodje na red.

Bane

pre 11 godina

Prištinski doktorat ste maltene mogli da kupite na trafici.
(Ivana Milanović, 1. avgust 2012 11:57)

Aha,i to u istoj onoj trafici u kojoj je radio otac Jelene Trivan...

Vladimir

pre 11 godina

Nama stvarno samo Bog moze da pomogne da ne satremo sami sebe. Ljudi uzimajte svoju ustedjevinu iz banaka ovi ne nameravaju da vam daju fore kad su pare u pitanju. Srecno onima koji su odlucili da poklone svoju ustedjevinu OPET.

opa Djurdjo

pre 11 godina

član 37 zakona o Narodnoj banci Srbije

Guverner Narodne banke Srbije će biti Jorgovanka Tabaković (kao nestranački kandidat Srpske napredne stranke).

POŽAREVLJANKA

pre 11 godina

Samo napred gospodo,biće kako ste naumili,udrite po ovoj raji samo tako,kod većine je mozak kao čioda.Znate vi da imete devedeset posto nepismenog stanovništva koje daje dušu svojim ljubiteljima iz politićkih partija,nema veze sto živi ispod svakog ljudskog dostojanstva,maži bre mast i leba,živi kao stoka samo neka plivaju vaši politički ljubimci.EJ SRBIJO TUGO PREGOLEMA.

Vlada

pre 11 godina

Toliko o departizaciji, jednu od retkih nepartijskih funkcija menjaju sa partijskim covekom, i to na krajnje bahat i stetan nacin. Poslednje sto nam sada treba je da stvaramo nestabilnost i nesigurnost, jer moramo da se zaduzujemo, a sto je veca nesigurnost vece su kamate, tako da bi Jorgovankino radno mesto gradjane Srbije moglo u startu da kosta desetine miliona eura, samo za dodatne kamate.

bezakonje

pre 11 godina

Madjarska je bila na udaru zbog slicne stvari nedavno. Samo se nadam da ce ove lopine dobiti jednu vaspitno-popravnu packu iza uha takodje!

EU posmatrac

pre 11 godina

VI NISTE NORMALNI!

Zelite da zamenite guvernera ne bi li 'ojacali' dinar. Dinar se ne jaca kroz politicke manipulacije. Dinar se jaca kroz korenite promene koje jacaju privredu i samim tim vas izvoz, putem kojeg potraznja za dinarom raste i on jaca. Naravno, nije to jedini nacin, ali je svakako daleko ispravniji nego potez koji se sad sprema.

Zamena Soskica za Tabakovicku ne cini nista dobro. Ono samo utice na to da ja, kao potencijalni strani investitor sada ne zelim ni da razmisljam o investiranju u Srbiju jer niste sposobni da postujete rad samostalnih institucija. Ako se ovo radi sa NBS-om, sta tek onda mogu ja da ocekujem? I ko je zaista u stanju da me pogleda u oci i da mi kaze da je Tabakovicka sposobna za jednu tako vaznu ulogu?

Niste vi za EU. Na svu srecu ne odlucujete vi o tome nego mi.

Lesa

pre 11 godina

zar nije vreme da ukinete odredbu zakona po kojoj guverner prima platu jos 6 meseci nakon prestanka mandata! Slicna stavka postoji i za jos neka mesta u administraciji.

Dokle cete vise da nas jasete?

Legalizacija pljačke

pre 11 godina

Sve je pripremljeno za veliku pljačku deviznih rezervi. Samo za razliku od devedesetih ovaj put neće biti pomoći i milijardi sa zapada da se ponovo napune. Nisu oni budale. Ali znam ko jeste i neće mi biti žao kad vas budem gledao kako preturate po kontejnerima.

pera

pre 11 godina

Kao u vreme Slobodana Milosevica, kroz izmenu zakona legalizuj za pocetak oslobadjanje para i paljenje masina za stampanje novca. Ovo veoma nije dobro ali veoma.

Nesa

pre 11 godina

Dosta bre kako vas nije sramota,ali vi za sramotu i ne znate.Ovo je jos jedna kap u casi da su devedesete stigle.E moj Tadicu totalno bi bila druga situacija da ovi nisu dosli na vlast,zasta si ti najveci krivac.Pogledaj sada ekipu koja vrslja Srbijom kao nekad i rade sta hoce.Pogledaj ko nam vodi Srbiju,Vucic koji juce samo sto nije poleteo,Nikolic,Seseljev kum koji se pravi veliki Evropejac,Dacic Slobin potparol i na kraju Dinkic koji je satro Srpsku privredu i govorio da ce na svim vaznim funkcijama biti nestranacki ljudi.Sta vise reci nego strasno da strasnije ne moze da bude.E da docice nam finansiski ekspert Jorgovanka Tabakovic,blagi uzas.

Kako se kalio čelik

pre 11 godina

Prištinski doktorat ste maltene mogli da kupite na trafici.
(Ivana Milanović, 1. avgust 2012 11:57)

Aha,i to u istoj onoj trafici u kojoj je radio otac Jelene Trivan...
(Bane, 1. avgust 2012 15:36)

A Toma bio šegrt na probnom radu na odredjeno vreme

Godzila

pre 11 godina

Od sad pa na dalje i ubuduće JORGOVANKIN ZAKON ! Ne zato što će Jorgovanka(možda) da ga obrazlaže u Skupštini kao šef poslaničke grupe SNS-a, već zato što je zakon napisan pa bi ona postala GUVERNER(po koalicionom sporazumu)!!!

Godzila

pre 11 godina

Od sad pa na dalje i ubuduće JORGOVANKIN ZAKON ! Ne zato što će Jorgovanka(možda) da ga obrazlaže u Skupštini kao šef poslaničke grupe SNS-a, već zato što je zakon napisan pa bi ona postala GUVERNER(po koalicionom sporazumu)!!!

predrag

pre 11 godina

Mozda i nije lose da se smeni ovaj Soskic, ali ako je samo zbog toga da se Jadranka Tabakovic ubaci na neko mesto i ako je samo zbog toga da bi odredjeni tajkuni dobili neku kintu onda neka su prokleti svi na vlasti i zelim im da ovaj tupavi srpski narod poludi i krene kao 5. oktobra i sve slomi pred sobom, a sve politicare koji su zadnjih 20 godina bili na vlasti istera iz zemlje. Bojim se samo da je ovaj narod previse glup za tako nesto

PRISTINSKI DOKTORAT

pre 11 godina

Ne znam da li je Pristinski doktorat mogao da se kupi na trafici, ali posto sam generacija gospodje Tabakovic tvrdim da svi oni koji nisu moglu da dodju do diplome u Beogradu, Nisu,Novom Sadu,( Kragujevac se tek osnivao i radili su apsolutno svi predavaci sa beogradskog Univeziteta)nastavljao je studije u Pristini i vracao se sa diplomom.Pravosudni ispit je kostao tacno 100 nemackih maraka.
O Jorgovankinom doktoratu se apsolutno nista ne zna ali sve imam osecaj da je isti polozen na istom prestiznom Univerzitetu gde je i Toma postao master, koji je u medjuvremenu iz N.Sada preseljen u S.Karlovce.
P.S. Glasala sam za Tadica kao manje zlo, ali izmedju J.Tabakovic i J.Trivan ne pravim apsolutno nikakvu razliku.Ne zna se koja je gora.

MUKNAVI

pre 11 godina

Prolazi jos jedna godina koju ce prozderati kurte,murte ganjajuci se oko fotelja.Imal` u Tajkuneriji jos neka baba,vrtiguz-modelsisica,u kojima se jos neotkriveno krije "genije" da buta sa tudjim parama pod daljinskom kontrolom lopova tajkuna pa da i njima pruzimo zansu da nas ko telad vode u bolje dane a`?

Srbabve

pre 11 godina

Nazalost, 90-te brzometno na delu! Tako je i Milosevic navodno "postovao" zakon, a svi zakoni su donoseni primereno interesima njegovog rezima!

Sramota i uzas, ne znam samo sta je vece!!!

Vladimir

pre 11 godina

Devizne rezerve NBS koju "nova vlast" zeli da uzme za "podsticaj privredi" je dobrim delom i DEVIZNA STEDNJA GRADJANA. Ko nije naucio lekciju iz devedesetih bojim se da ce svojim novcem finansirati "ugledne privrednike" hteo on to ili ne. Setite se da je isto ovako drzava preko noci jednostavno makla celu deviznu stednju gradjana. Ja sam svoju stednju povukao ovog puta. Lako cu je vratiti u banku kada budem siguran da je tajkunima trezor ponovo van domasaja.

Trinaestus prasus

pre 11 godina

@hrvoje Za sve si u pravu, ali ako mozes objasni mi samo jedno. Sta podrazumevas pod lenjivcima? Ljude koji nemaju apsolutno nikakav motiv da nastave da zive bedno, a da povodom toga niko nista ne radi. Da su ostali zuti, isto bi bilo. Evro bi skakao na gore, dinar bi padao, sve bi stajalo u mestu i u odnosu na region postali bismo referentno telo koje stoji, a pada. Padao bi standard, plate, dinar, strucnjaci poput Mirka Cvetkovica, Trivanke, Dulica, Malovicke i njene REFORME i da ne nabrajam ostale NISU dali ljudima motiv, volju, zelju i interesovanje da glasaju za bilo koga, vec su ostali kod kuce. Prema tome, Karici, Markovici, Milosevici, Arkanovci, Seseljevci i druga trenutna postava izglasana je jedva polovinom polovine glasackog tela i lako ce biti svrgnuti ako u Srbiji bude jos losije, to nije problem. Pitanje je KOGA DOVESTI! Tako da lenjivci nisu lenjivci, a nisu ni glupi!

iva

pre 11 godina

Ako imaju imalo politicke pameti nece doneti ovaj zakon. Ako ne, otkacice nas i EU i MMF I SB i onda sledi propast. Imali smo jednog sto je gurao pst u oko celom svetu, i videli smo kako se zavrsilo. strasno je samo sto ce opet da nadrlja narod, ali valjda smo morali jedanput da do kraja platimo nedostatk pameti i zelje da se uljudimo i ponasamo kao normalan svet,verovanje u teorije zavera, populizam, kvazi patriotizam i druge gluposti Parafraziracu g-dju Latinku Perovic koja rece da narod koji ne izvlaci pouku iz svojih gresaka i ponavlja ih, nema drugaciju sudbinu nego da nestane.Danas bi Premijer dr. Zoran Djindjic imao 60 godina. Da ga skotovi , lopovi I kvazi zastitnici srpstva nisu ubili. Sve se placa, svako ucinjena glupost , namerno ili iz neznanja ima svoju cenu. Ne mozemo vecito biti jadan narod koji nizasta nije kriv, koga iznova i iznova varaju sve gori i primitivniji politicari. Bice da smo ih svojim ponasanjem zasluzili.

vladimir

pre 11 godina

Ovo sve sto se desava i sto ce se desavati je tako ocekivano.Svako ko ima bar dve vijuge u glavi je mogao da predpostavi sta ce se desiti ako ovi ponovo dodju na vlast.Peti oktobar je debelo zakasnio.Prava sansa da postanemo normalna zemlja je prokockana 9 marta 1991.Jedini tracak nade je bio dr Zoran Djindjic ali je smetao svima i zbog toga je morao da bude ubijen.Dacica je Kostunica izvukao iz mrtvih,Tadic ga je ustolicio a Nikolic krunisao.Za to vreme je zemlju napustilo jos nekoliko stotina hiljada mladih i pametnih.Imam 52 godine,bio sam ucesnik svih mogucih protesta i demonstracija i nikada nisam bio clan ni jedne stranke.Ako bi mi se ukazala neka prilika i ja bih da idem odavde.Od g.... ne moze da bude pita.