Preti nestašica ili skuplji lekovi

Beograd -- Srbiji preti nestašica lekova ako država ne uskladi zvanični kurs za nabavku lekova s realnim kursom, što je od Vlade zatražilo 16 svetskih proizvođača lekova.

Izvor: Blic
Pošaljite komentar
 1. Sve ovo sa kursom dinara prema evru je vec vidjeno. Premijer i vlada to reziraju: prodaju devizne rezerve po naduvanom visokom kursu evra prema dinaru dok se sve cene ne dignu na mnogo visi nivo od prethodnog. Zatim pocnu da povlace dinare i obore vestacki kurs evra, da bi ga sad od osimaromasenih gradjana krenuli da kupuju po znatno nizoj vrednosti u odnosu na onu po kojoj su ga prodali. Za to vreme ce gradjani morati da rasprodaju svoju poslednju ustedjevinu da bi preziveli i namirili svoje obaveze, pri tome im prete privatnim izvrsiocima i zaplenom imovine, dok drzava svoje obaveze ne izmiruje bez ikakvih posledica. Cemu dvostruki standardi, dugove treba poravnati a veci duznik (drzava) treba da snosi troskove i kamate koje proizvodi svojim necinjenjem i cinjenjem. Ako ne ovde onda u Strazburu. !!!!!
  (Gejdza, 5. jun 2012 12:40)

  # Link komentara

 2. Mislim da naslov " preti nestasica" nije adekvatan. Nestasica postoji vec 5 meseci....
   (jelenica pelenica, 4. jun 2012 11:57)

  # Link komentara

 3. Ovaj kurs od 99,3 din za evro mi je sasvim prihvatljiv samo gde to mogu da kupim evre po istom? ?????
  (Gejdza, 4. jun 2012 11:30)

  # Link komentara

 4. Preti nestašica ili skuplji lekovi, znaci ako poskupe nece biti nestasice posto ga siromasni nece kupovati. Ako ima lekova za bogate koji su nedostupni za siromasne znaci da nema nestasice. Zemljo otvori se!
   (Pavle, 4. jun 2012 09:52)

  # Link komentara

 5. Gube 18%??
  Sumnjam. Zaradjuju 18% manje mozda, ali gube...
   (AlterEgo, 4. jun 2012 08:54)

  # Link komentara

 6. Posto prosecan penzioner daje trecinu penzije za one lekove koje moze sebi da priusti a penzije su drasticno porasle logicno je i da porastu cene lekova, normalno kad su kod nas trgovacke marze minimalne.
  (KODAR78, 4. jun 2012 08:32)

  # Link komentara

 7. Pa ministar zdravlja nam je bio predsednicki kandidat, nema on vremena da brine o lekovima...
  Samo nam na ovu bedu fali da dignu cenu lekova za 18%...
  (zbunjen lud, 4. jun 2012 08:26)

  # Link komentara