Četvrtak, 31.05.2012.

16:37

Nikolić na Dedinju, Tadić komšija

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se saglasio da njegov prethodnik Boris Tadić ostane da živi u dosadašnjoj rezidenciji na Dedinju, ako postane novi premijer.

Izvor: B92

Nikoliæ na Dedinju, Tadiæ komšija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

etotakolepoidenekako

pre 11 godina

Drugim recima, Tadic i njegova mafija dalje na vlasti, Nikolic samo paravan. Demokratija smejurija. Srbi nasankani opet i spremite se za jos crnje dane...

Aleksandar

pre 11 godina

za (bezimena, 1. jun 2012 00:06)

Da ima parvo na obezbeđenje još godinu dana, to stoji i da mu je prećeno i to stoji.
Ali ne stoji da ostane u toj rezidenciji, već je pravilo da se preseli u drugu (kao što ni Buš nije ostao u Beloj Kući, već je otišao na drugu lokaciju).
Ovim je Tadić, bez obzira na objektivne okolnosti, napravio autogol, dok je Nikolić ispao korektniji.
Lično je meni nebitno, jer Srbija ima dosta objekata u tom delu grada i manje košta zauzeće druge kuće za Nikolića, nego da se sada BT seli i sređuje kuća...

Zoki

pre 11 godina

@Zorica-Canada
Pokojni Jack Lyton (koga sam inače veoma cenio) se mogao voziti biziklom sve dok je bio u opoziciji, pa i dok je bio lider opozicije u parlamentu (Her Majesty's Loyal Opposition). Da je postao premjer, preselili bi ga u 24 Sussex Drive, ne bi ga ni pitali. Ignatieff nije relevantna politička figura u Kanadi, mislim i da je digao ruke od politike nakon što je katastrofalno izgubio na izborima.
Ovde se radi o nečem drugom. Zamislite da na novim izborima Harper (predsednik vlade) postane generalni guverner, a sadašnji gen. guverner (Johnston) postane predsednik vlade. I onda odluče da svako ostane tamo gde jeste, odnosno da 24 Sussex Drive postane rezidencija gen. guvernera - a Rideau Hall (koja je odmah preko puta) postane rezidencija premijera. Primer nije prikladan iz mnogo razloga: funkcija gen. guvernera je ceremonijalna, njegova rezidencija je i rezidencija kraljice, obe rezidencije imaju tradiciju - ali može da posluži kao ideja.
U Srbiji imate dve političke funkcije i dve kuće u istom kvartu, od kojih ni jedna nema neku istoprijsku ulogu tradicionalne rezidencije. Zar nije onda svejedno ko će od njih dvojice biti u kojoj?
Pozdrav!

bezimena

pre 11 godina

Po cemu je bivsi predsedniuk zasluzio da ostane tamo.
U normalnim zemljama, premijer-predsednik se pakuje jos isto vece...kad izgubi izbore.
A isto vazi i za supruge bivsih premijera.
(mlekadzija, 31. maj 2012 20:50)

Bivši predsednik ima pravo do daljnjeg da ostane tu gde jeste (nebitno da li će biti premijer ili će se povući iz politike) ako je ugrožena njegova BEZBEDNOST, kao što jeste! Ili su svi ovde zaboravili koliko mu je puta prećeno SMRĆU!? Takodje, po ZAKONU, ima još niz privilegija koje mu sleduju kao bivšem PREDSEDNIKU države!

DraganČa

pre 11 godina

Svi sad kritikujete ? A sta da nose stvari u tim godinama i da ih secnu ledja, a Srbija i reforme da cekaju ? Najbolje da vile otkupe, pa ne moraju da se sele sa Dedinja. Ha ha ha, ovo je prava kohabitacija, komsijska

Zorica-Canada

pre 11 godina

...@ZOKI
Ne slazem se sa Vama !!!!! Nikakve nakindjurene politicke persone ne zive u Canadi kao sto je to u Srbiji!!!! Da li ste ZOKI upoznati da je pokojni JACK LAYTON BICIKLOM ( da, da BICIKLOM isao na posao) a bio je lider opozicije... Nikakvo obezbedjenje a bio je FACA i PO... Licno sam pre mesec ipo dana na ulici srela mr.Mihaila IGNATIEVA, predsednickog kandidata, bez igde ikoga okolo, o obezbedjenju ni traga ni glasa!!! Samo u Srbiji politicarima treba bulumenta od obezbedjenja a SVI MI znamo i zbog cega. Pozzz.

Zoki

pre 11 godina

U čemu je ovde problem, pa je toliko negativnih komentara? Ako Tadić bude predsednik vlade, njemu po službenoj dužnosti sleduje službena rezidencija na Dedinju. Da li bi sada trebalo seliti Tadića iz jedne rezidencije u drugu, da bi Nikolić ušo u rezidenciju koja mu pripada? Da se ostavimo onoga koliko bi tadićevoj porodici prijala selidba, hajde da postavimo praktično pitanje: koliko košta useljavanje i iseljavanje iz rezidencije, sve sa pakovanjem i transportom stvari, krečenjem...

Onima koji se pitaju zašto predsednik i premijer Srbije ne stanuju u svojim stanovima - da li se pitate koliko bi koštao taj luksuz da se obezbeđuju stanovi po zgradama? Da ne govorimo o tome kako bi se osećali stanari da svaki put moraju da prođu kroz legitimisanje i pretres kada ulaze u zgradu, ili kakva bi bila komplikacija dovesti goste? Dajte ljudi, budimo realni.

Imao sam priliku da prisustvujem roštilju za članove vladajuće kanadske konzervativne stranke, na kojem je bio predsednik kanadske vlade. Sve se događalo na farmi van grada, unapred su se znala imena svih gostiju... Mali kombi nas je vozio par kilometara od parkinga do farme, jer je ceo prostor oko farme bio zatvoren za saobraćaj. A to je urađeno upravo da se smanje troškovi obezbeđenja.

Dule

pre 11 godina

Ja mislim da je lepo kada ljudi sednu i dogovore se , prave kompromise, sve u svemu, civilizovano. Zaslužili su, zahvaljujući nama, glasačima, to što im po zakonu pripada. Bilo bi divno da se i oko važnijih stvari tako dogovaraju.

v.

pre 11 godina

"Nisam želeo da selim iz te kuće gospodina Tadića, jer to meni ništa ne znači. Ja u toj kući nikada nisam bio i neće mi kruna pasti sa glave ako na korišćenje dobijem neku drugu zgradu u Beogradu"

:D komedija, oni se DOGOVARAJU gde ce ko, ali onako fino 'make nekam veze, evo ja cu ovde, nije problem...' o boze, ima li ovde ikakvog reda i pravila

gordijanus

pre 11 godina

francuska i srbija istog dana su glasale za predsednika. francuski oland odbio je da se useli u jelisejsku palatu, jer zeli da zivi i dalje u svom stanu, bez obzira sto ce to dodatno opteretiti bezbednosne sluzbe. sarkozi odlazi iz politike i iz jelisejske palate. u srbiji sasvim drugaciji scenario. predsednik koji je izgubio izbore ostaje da zivi u rezidenciji (po kom osnovu, jel zato sto jadnicak nema reseno stambeno pitanje u 50 i nekoj?), uz to prihvata premijersku funkciju...stvarno do sada nevidjeno u demokratskom svetu...kakva ironija jer bivsi predsednik nam je iz demokratske stranke...navodno...da ironija bude jos veca, bivsi radikal gentlemenski prelazi preko svega...

mlekadzija

pre 11 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se saglasio da njegov prethodnik Boris Tadić ostane da živi u dosadašnjoj rezidenciji na Dedinju, ako postane novi premijer.
Mi smo stvarno JADNA ZEMLJA kad predsednik odlucuje ko ce da ostane da stanuje i gde. Po cemu je bivsi predsedniuk zasluzio da ostane tamo.
U normalnim zemljama, premijer-predsednik se pakuje jos isto vece...kad izgubi izbore.
A isto vazi i za supruge bivsih premijera.

Jututunsko kadrovisanje

pre 11 godina

A glupi i siromasni Ameri, posle isteka mandata stata starog, useljavaju novog predsednika u ISTU Belu kucu. Pa i odi sitnicavi Britanci, sa onim skromnim i sivim Dauning stritom... Francuzi dosadise svima sa jednolicnim enterijerom Jelisejske palate u koju dolazi svaki novi predsednik, a stari se iseljava. Nema nigde nase Srbije, kod nas kad neko dodje na Dedinje, nece se majci iseliti, kao da je do tada ziveo na zelenoj grani.

Miloš

pre 11 godina

Ali Tomislave Nikoliću ako si već postao predsednik onda se ponašaj kao predsednik i bivšeg predsednika uz sve standarde bontona i protokola isprati na vrata, probaj nekako, znam da nisi svestan ali zamisli da si pravi predsednik ! ti !

grozim se malogradjanskih stavova

pre 11 godina

Lako je poklanjati kuce kad ima sta da poklanjas. I pre dok nije bio predsednik poklanjao je (Ivanu ivanovicu rakiju....). Para ide na paru.To je pravi kuce-domacin. Jos da udeli sirotinji pa ce biti pravo dobar covek!!!Svi ce da pricaju kako je dobar covek!Pravo dobar covek!Jos unuke da okaci za vrat! Pravo dobar covek!

laki

pre 11 godina

Za narod Srbije bi bilo najbolje kada bi se oni oboje pod hitno prebacili u zabelu.To sto Nikolic nema obraza ne iznenadjuje ali onaj maneken nema ni trunke karaktera.Tadicu masku si skinuo skroz,skolovan covek,slatkoreciv,posten,ej POSTEN,radi sve po zakonu.Gos.Pesic svaka vam je zlatna,zelim da vi vodite zemlju a ne ovi bezobrazni glumci.Sta je sa ovim narodom Srbije,jesu oni pod uticajem narkotika?

Aleksandar

pre 11 godina

neke stvari jednostavno nisu moguche; rezidencija je deo institucije; zasto npr. kad u UK premijer kad pukne na izborima ne ostane u DS 10? Ili u Franciji u Jelisejskoj palati? Onog trena kad je prestao da bude to - a ovaj je dao ostavku, MORALA je sluzba da ga sluzbeno iseli, a ako nema gde, onda mu dodele nuzni smestaj. Ovo je nemoguche i sramotno od Borisa - to ne sme da nam radi; ostaje pitanje, a ima li josh iko medju demonkrtima normalan i da nije posegao u nashe?

Zorica-Canada

pre 11 godina

....svaka vest iz Srbije cista lakrdija... Da nije zalosno....Moze li iko normalan zamisliti izjavu TRENUTNOG korisnika BELE KUCE koji se posle izgubljenoh izbora NECE da seli iz iste!?!?!? Ili PM u Canadi!?!?! ili PM u UK !?!?! I tako redom u svim drustvima koji se pozivaju na ime demokratije !!!! samo u Srbiji sve gluposti sveta imaju prodju !!! pitam se DOKLE ??????

AT

pre 11 godina

Boris Tadic je izgubio pravo na rezidenciju onog trenutka kada je podneo ostavku. Premijer ima pravo na rezidenciju (naravno, bilo bi jedino normalno da je rec o sasvim drugoj zgradi) ali on jos nije ni mandatar (ni mandatari nemaju pravo na rezidenciju) a kamoli premijer...
Posto se moglo cuti da je ovaj "produzeni boravak" u rezidenciji privatnog lica odobrila vlada, vlada bi morala da sudski odgovara za nelegalnu dodelu na koriscenje drzavne imovine jednom od partijskih bosova vladajuce koalicije...

dobra analiza

pre 11 godina

Ovaj vas komentar me podseti na debatu izmedju bivseg Francskog predsednika Sarkozija i tadasnjeg kandidata Olanda, kad Oland kaze Sarkoziju: "Vi ste predsednik svega i svacega, a oddovorni nicega".

Марина

pre 11 godina

Како су се културно договорили где ће ко да станује. Кохабитација на Дедињу. Е Србијо, Србијо .... Одакле испливаше ове фаце у задњих 20 година?

milan948

pre 11 godina

Toma je nogao eventualno da se složi da mu Tadić bude podstanar ili eventualno da mu ustupi nešto svoje. Ovako ispada da on polaže pravo na nešto što nije njegovo.
U Americi se zna. Pretsednik dolazi u Belu kuću, a bivši iseljava. Kod nas je sve nakaradno, pa i ovo.

Zoran

pre 11 godina

Predsednik treba da zivi tamo gde mu zakon nalaze , tj. u predsenicku vilu . I jednu i drugu vilu placamo mi i oni nemaju prava da se dogovaraju ko ce gde nego kome sta pripada !

Daniela

pre 11 godina

Nisam glasala za gospodina Tomislava Nikolica. Medjutim, mislim da se preteruje u medijskom nipodastavanju predsednika. Pristao je na sve sto su trazili od njega, koliko vidi9m jos uvek nas nije obrukao, trudi se da svima izadje u susret koliko je moguce. Zaista smatram da bi bio red da pocnete da ga zovete predsednik ili bar Nikolic, a ne Toma... Jednostavno, coveku treba pruziti sansu, a ako bude lose (mada ne mislim da moze da bude losije nego sto jeste), napraviti demonstracije i zamoliti ga da raspise izbore (a posto Tomislav Nikolic sebe smatra covekom od casti, zaista verujem da ce raspisati iste, ma koliko vam glupo to sada zvucalo)

Његош Твитераш

pre 11 godina

Кад пред зору, и ноћ је мјесечна,
ватра гори насред сјенокоса,
а Тадић ти однекуда дође;
украј ватре сједе да се грије.

Vlad

pre 11 godina

More, ja mislim da bi Tadic i Nikolic mogli da zive zajedno, u jednoj kuci. Kako su poceli to bi im bas dobro doslo, vidim da im ova kohabitacija ide odlicno pa bi kao cimeri mogli da kohabitiraju do mile volje.

djole bre

pre 11 godina

"Neće pasti kruna sa glave ako dobije neki drugi objekat". Pa kad si tako dobar što ne ostaneš u svojoj kući i bar malo rasteretiš budžet koji pune tvoji glasači. Samo vas gledam, mnogo ste isti.

milos

pre 11 godina

Kako ste simpaticni vi iz ds, ldp-a i ostalih 'manjinskih' partija.. Ne znam da l od kuce ili iz vasih tajnih kancelarija imate naredjenje vasih poglavara da pisete negativne komentare. Kad placate kao sto kazete vi te vile i sav njihov luksuz, a placali ste ga 8-12 godina vasim tajkunima iz gore navedenih partija, onda bi vas zamolio da u narednih 5 placate i Tomislavu Nikolicu. Zelim vam sve najbolje, da prvo na sta pomislite kad ustanete bude Toma Nikolic i njegova vila, kako mu se komsija BIVSI predsednik tadic obraca sa gospodine predsednice. Vole vas vasi Naprednjaci

Pancevac

pre 11 godina

Ovo zaista nije i ne treba da bude mesto na kome ce se glumiti lazna skromnost bilo koga na funkciji. Po zakonu i protokolu odredjeno je, najvise iz prakticnih razloga, gde ko zivi dok je na tako visokoj funkciji i to bi, kao u ostalom i protokol vezan za obezbedjenje, trebalo svako da postuje.

preko okeana

pre 11 godina

Eto sta su izbori u Srbiji. Malo se stolice zarotirale. Vile, automobili i soferi ostali isti. Cudno. Dobio ili izgubio izbore nista ne gubis. U Srbiji vlast zagarantovana. Duboko se primilo Socijalisticko Samoupravljanje.

Preko Okeana

avator

pre 11 godina

sve po zakonu kad mu odgovara.. oj oj . A i vidljivo je koliko Precedniku vise nije stalo da SNS formira vladu.. Skapirao da mu ovako bas odgovara, Dobio je mesto sa puno benefita sto politickih sto licnih. Bice laca, samo ce da kritikuje i drzi slova... Ako vlada za**re plusevi idu njemuu.. ako vlada uradi nesto dobro opet plusevi idu njemu. A sta je sa interesom srbije to ga izgleda sad manje zanima...

Cinik

pre 11 godina

Hajde SNS: prvo ste kritikovali Djindjica sto je otisao na Dedinje, pa Tadica... Sada vam ne smeta sto ce i Toma tamo... E sto volim sto je posato predsednik, sada ce sve maske da padnu vrlo brzo...

Zoran

pre 11 godina

Predsednik treba da zivi tamo gde mu zakon nalaze , tj. u predsenicku vilu . I jednu i drugu vilu placamo mi i oni nemaju prava da se dogovaraju ko ce gde nego kome sta pripada !

Cinik

pre 11 godina

Hajde SNS: prvo ste kritikovali Djindjica sto je otisao na Dedinje, pa Tadica... Sada vam ne smeta sto ce i Toma tamo... E sto volim sto je posato predsednik, sada ce sve maske da padnu vrlo brzo...

Daniela

pre 11 godina

Nisam glasala za gospodina Tomislava Nikolica. Medjutim, mislim da se preteruje u medijskom nipodastavanju predsednika. Pristao je na sve sto su trazili od njega, koliko vidi9m jos uvek nas nije obrukao, trudi se da svima izadje u susret koliko je moguce. Zaista smatram da bi bio red da pocnete da ga zovete predsednik ili bar Nikolic, a ne Toma... Jednostavno, coveku treba pruziti sansu, a ako bude lose (mada ne mislim da moze da bude losije nego sto jeste), napraviti demonstracije i zamoliti ga da raspise izbore (a posto Tomislav Nikolic sebe smatra covekom od casti, zaista verujem da ce raspisati iste, ma koliko vam glupo to sada zvucalo)

Vlad

pre 11 godina

More, ja mislim da bi Tadic i Nikolic mogli da zive zajedno, u jednoj kuci. Kako su poceli to bi im bas dobro doslo, vidim da im ova kohabitacija ide odlicno pa bi kao cimeri mogli da kohabitiraju do mile volje.

Zorica-Canada

pre 11 godina

....svaka vest iz Srbije cista lakrdija... Da nije zalosno....Moze li iko normalan zamisliti izjavu TRENUTNOG korisnika BELE KUCE koji se posle izgubljenoh izbora NECE da seli iz iste!?!?!? Ili PM u Canadi!?!?! ili PM u UK !?!?! I tako redom u svim drustvima koji se pozivaju na ime demokratije !!!! samo u Srbiji sve gluposti sveta imaju prodju !!! pitam se DOKLE ??????

AT

pre 11 godina

Boris Tadic je izgubio pravo na rezidenciju onog trenutka kada je podneo ostavku. Premijer ima pravo na rezidenciju (naravno, bilo bi jedino normalno da je rec o sasvim drugoj zgradi) ali on jos nije ni mandatar (ni mandatari nemaju pravo na rezidenciju) a kamoli premijer...
Posto se moglo cuti da je ovaj "produzeni boravak" u rezidenciji privatnog lica odobrila vlada, vlada bi morala da sudski odgovara za nelegalnu dodelu na koriscenje drzavne imovine jednom od partijskih bosova vladajuce koalicije...

Aleksandar

pre 11 godina

neke stvari jednostavno nisu moguche; rezidencija je deo institucije; zasto npr. kad u UK premijer kad pukne na izborima ne ostane u DS 10? Ili u Franciji u Jelisejskoj palati? Onog trena kad je prestao da bude to - a ovaj je dao ostavku, MORALA je sluzba da ga sluzbeno iseli, a ako nema gde, onda mu dodele nuzni smestaj. Ovo je nemoguche i sramotno od Borisa - to ne sme da nam radi; ostaje pitanje, a ima li josh iko medju demonkrtima normalan i da nije posegao u nashe?

preko okeana

pre 11 godina

Eto sta su izbori u Srbiji. Malo se stolice zarotirale. Vile, automobili i soferi ostali isti. Cudno. Dobio ili izgubio izbore nista ne gubis. U Srbiji vlast zagarantovana. Duboko se primilo Socijalisticko Samoupravljanje.

Preko Okeana

milan948

pre 11 godina

Toma je nogao eventualno da se složi da mu Tadić bude podstanar ili eventualno da mu ustupi nešto svoje. Ovako ispada da on polaže pravo na nešto što nije njegovo.
U Americi se zna. Pretsednik dolazi u Belu kuću, a bivši iseljava. Kod nas je sve nakaradno, pa i ovo.

Марина

pre 11 godina

Како су се културно договорили где ће ко да станује. Кохабитација на Дедињу. Е Србијо, Србијо .... Одакле испливаше ове фаце у задњих 20 година?

avator

pre 11 godina

sve po zakonu kad mu odgovara.. oj oj . A i vidljivo je koliko Precedniku vise nije stalo da SNS formira vladu.. Skapirao da mu ovako bas odgovara, Dobio je mesto sa puno benefita sto politickih sto licnih. Bice laca, samo ce da kritikuje i drzi slova... Ako vlada za**re plusevi idu njemuu.. ako vlada uradi nesto dobro opet plusevi idu njemu. A sta je sa interesom srbije to ga izgleda sad manje zanima...

Pancevac

pre 11 godina

Ovo zaista nije i ne treba da bude mesto na kome ce se glumiti lazna skromnost bilo koga na funkciji. Po zakonu i protokolu odredjeno je, najvise iz prakticnih razloga, gde ko zivi dok je na tako visokoj funkciji i to bi, kao u ostalom i protokol vezan za obezbedjenje, trebalo svako da postuje.

laki

pre 11 godina

Za narod Srbije bi bilo najbolje kada bi se oni oboje pod hitno prebacili u zabelu.To sto Nikolic nema obraza ne iznenadjuje ali onaj maneken nema ni trunke karaktera.Tadicu masku si skinuo skroz,skolovan covek,slatkoreciv,posten,ej POSTEN,radi sve po zakonu.Gos.Pesic svaka vam je zlatna,zelim da vi vodite zemlju a ne ovi bezobrazni glumci.Sta je sa ovim narodom Srbije,jesu oni pod uticajem narkotika?

djole bre

pre 11 godina

"Neće pasti kruna sa glave ako dobije neki drugi objekat". Pa kad si tako dobar što ne ostaneš u svojoj kući i bar malo rasteretiš budžet koji pune tvoji glasači. Samo vas gledam, mnogo ste isti.

dobra analiza

pre 11 godina

Ovaj vas komentar me podseti na debatu izmedju bivseg Francskog predsednika Sarkozija i tadasnjeg kandidata Olanda, kad Oland kaze Sarkoziju: "Vi ste predsednik svega i svacega, a oddovorni nicega".

Jututunsko kadrovisanje

pre 11 godina

A glupi i siromasni Ameri, posle isteka mandata stata starog, useljavaju novog predsednika u ISTU Belu kucu. Pa i odi sitnicavi Britanci, sa onim skromnim i sivim Dauning stritom... Francuzi dosadise svima sa jednolicnim enterijerom Jelisejske palate u koju dolazi svaki novi predsednik, a stari se iseljava. Nema nigde nase Srbije, kod nas kad neko dodje na Dedinje, nece se majci iseliti, kao da je do tada ziveo na zelenoj grani.

milos

pre 11 godina

Kako ste simpaticni vi iz ds, ldp-a i ostalih 'manjinskih' partija.. Ne znam da l od kuce ili iz vasih tajnih kancelarija imate naredjenje vasih poglavara da pisete negativne komentare. Kad placate kao sto kazete vi te vile i sav njihov luksuz, a placali ste ga 8-12 godina vasim tajkunima iz gore navedenih partija, onda bi vas zamolio da u narednih 5 placate i Tomislavu Nikolicu. Zelim vam sve najbolje, da prvo na sta pomislite kad ustanete bude Toma Nikolic i njegova vila, kako mu se komsija BIVSI predsednik tadic obraca sa gospodine predsednice. Vole vas vasi Naprednjaci

gordijanus

pre 11 godina

francuska i srbija istog dana su glasale za predsednika. francuski oland odbio je da se useli u jelisejsku palatu, jer zeli da zivi i dalje u svom stanu, bez obzira sto ce to dodatno opteretiti bezbednosne sluzbe. sarkozi odlazi iz politike i iz jelisejske palate. u srbiji sasvim drugaciji scenario. predsednik koji je izgubio izbore ostaje da zivi u rezidenciji (po kom osnovu, jel zato sto jadnicak nema reseno stambeno pitanje u 50 i nekoj?), uz to prihvata premijersku funkciju...stvarno do sada nevidjeno u demokratskom svetu...kakva ironija jer bivsi predsednik nam je iz demokratske stranke...navodno...da ironija bude jos veca, bivsi radikal gentlemenski prelazi preko svega...

Његош Твитераш

pre 11 godina

Кад пред зору, и ноћ је мјесечна,
ватра гори насред сјенокоса,
а Тадић ти однекуда дође;
украј ватре сједе да се грије.

mlekadzija

pre 11 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se saglasio da njegov prethodnik Boris Tadić ostane da živi u dosadašnjoj rezidenciji na Dedinju, ako postane novi premijer.
Mi smo stvarno JADNA ZEMLJA kad predsednik odlucuje ko ce da ostane da stanuje i gde. Po cemu je bivsi predsedniuk zasluzio da ostane tamo.
U normalnim zemljama, premijer-predsednik se pakuje jos isto vece...kad izgubi izbore.
A isto vazi i za supruge bivsih premijera.

Miloš

pre 11 godina

Ali Tomislave Nikoliću ako si već postao predsednik onda se ponašaj kao predsednik i bivšeg predsednika uz sve standarde bontona i protokola isprati na vrata, probaj nekako, znam da nisi svestan ali zamisli da si pravi predsednik ! ti !

v.

pre 11 godina

"Nisam želeo da selim iz te kuće gospodina Tadića, jer to meni ništa ne znači. Ja u toj kući nikada nisam bio i neće mi kruna pasti sa glave ako na korišćenje dobijem neku drugu zgradu u Beogradu"

:D komedija, oni se DOGOVARAJU gde ce ko, ali onako fino 'make nekam veze, evo ja cu ovde, nije problem...' o boze, ima li ovde ikakvog reda i pravila

Zoki

pre 11 godina

U čemu je ovde problem, pa je toliko negativnih komentara? Ako Tadić bude predsednik vlade, njemu po službenoj dužnosti sleduje službena rezidencija na Dedinju. Da li bi sada trebalo seliti Tadića iz jedne rezidencije u drugu, da bi Nikolić ušo u rezidenciju koja mu pripada? Da se ostavimo onoga koliko bi tadićevoj porodici prijala selidba, hajde da postavimo praktično pitanje: koliko košta useljavanje i iseljavanje iz rezidencije, sve sa pakovanjem i transportom stvari, krečenjem...

Onima koji se pitaju zašto predsednik i premijer Srbije ne stanuju u svojim stanovima - da li se pitate koliko bi koštao taj luksuz da se obezbeđuju stanovi po zgradama? Da ne govorimo o tome kako bi se osećali stanari da svaki put moraju da prođu kroz legitimisanje i pretres kada ulaze u zgradu, ili kakva bi bila komplikacija dovesti goste? Dajte ljudi, budimo realni.

Imao sam priliku da prisustvujem roštilju za članove vladajuće kanadske konzervativne stranke, na kojem je bio predsednik kanadske vlade. Sve se događalo na farmi van grada, unapred su se znala imena svih gostiju... Mali kombi nas je vozio par kilometara od parkinga do farme, jer je ceo prostor oko farme bio zatvoren za saobraćaj. A to je urađeno upravo da se smanje troškovi obezbeđenja.

Dule

pre 11 godina

Ja mislim da je lepo kada ljudi sednu i dogovore se , prave kompromise, sve u svemu, civilizovano. Zaslužili su, zahvaljujući nama, glasačima, to što im po zakonu pripada. Bilo bi divno da se i oko važnijih stvari tako dogovaraju.

DraganČa

pre 11 godina

Svi sad kritikujete ? A sta da nose stvari u tim godinama i da ih secnu ledja, a Srbija i reforme da cekaju ? Najbolje da vile otkupe, pa ne moraju da se sele sa Dedinja. Ha ha ha, ovo je prava kohabitacija, komsijska

Zorica-Canada

pre 11 godina

...@ZOKI
Ne slazem se sa Vama !!!!! Nikakve nakindjurene politicke persone ne zive u Canadi kao sto je to u Srbiji!!!! Da li ste ZOKI upoznati da je pokojni JACK LAYTON BICIKLOM ( da, da BICIKLOM isao na posao) a bio je lider opozicije... Nikakvo obezbedjenje a bio je FACA i PO... Licno sam pre mesec ipo dana na ulici srela mr.Mihaila IGNATIEVA, predsednickog kandidata, bez igde ikoga okolo, o obezbedjenju ni traga ni glasa!!! Samo u Srbiji politicarima treba bulumenta od obezbedjenja a SVI MI znamo i zbog cega. Pozzz.

grozim se malogradjanskih stavova

pre 11 godina

Lako je poklanjati kuce kad ima sta da poklanjas. I pre dok nije bio predsednik poklanjao je (Ivanu ivanovicu rakiju....). Para ide na paru.To je pravi kuce-domacin. Jos da udeli sirotinji pa ce biti pravo dobar covek!!!Svi ce da pricaju kako je dobar covek!Pravo dobar covek!Jos unuke da okaci za vrat! Pravo dobar covek!

bezimena

pre 11 godina

Po cemu je bivsi predsedniuk zasluzio da ostane tamo.
U normalnim zemljama, premijer-predsednik se pakuje jos isto vece...kad izgubi izbore.
A isto vazi i za supruge bivsih premijera.
(mlekadzija, 31. maj 2012 20:50)

Bivši predsednik ima pravo do daljnjeg da ostane tu gde jeste (nebitno da li će biti premijer ili će se povući iz politike) ako je ugrožena njegova BEZBEDNOST, kao što jeste! Ili su svi ovde zaboravili koliko mu je puta prećeno SMRĆU!? Takodje, po ZAKONU, ima još niz privilegija koje mu sleduju kao bivšem PREDSEDNIKU države!

Zoki

pre 11 godina

@Zorica-Canada
Pokojni Jack Lyton (koga sam inače veoma cenio) se mogao voziti biziklom sve dok je bio u opoziciji, pa i dok je bio lider opozicije u parlamentu (Her Majesty's Loyal Opposition). Da je postao premjer, preselili bi ga u 24 Sussex Drive, ne bi ga ni pitali. Ignatieff nije relevantna politička figura u Kanadi, mislim i da je digao ruke od politike nakon što je katastrofalno izgubio na izborima.
Ovde se radi o nečem drugom. Zamislite da na novim izborima Harper (predsednik vlade) postane generalni guverner, a sadašnji gen. guverner (Johnston) postane predsednik vlade. I onda odluče da svako ostane tamo gde jeste, odnosno da 24 Sussex Drive postane rezidencija gen. guvernera - a Rideau Hall (koja je odmah preko puta) postane rezidencija premijera. Primer nije prikladan iz mnogo razloga: funkcija gen. guvernera je ceremonijalna, njegova rezidencija je i rezidencija kraljice, obe rezidencije imaju tradiciju - ali može da posluži kao ideja.
U Srbiji imate dve političke funkcije i dve kuće u istom kvartu, od kojih ni jedna nema neku istoprijsku ulogu tradicionalne rezidencije. Zar nije onda svejedno ko će od njih dvojice biti u kojoj?
Pozdrav!

Aleksandar

pre 11 godina

za (bezimena, 1. jun 2012 00:06)

Da ima parvo na obezbeđenje još godinu dana, to stoji i da mu je prećeno i to stoji.
Ali ne stoji da ostane u toj rezidenciji, već je pravilo da se preseli u drugu (kao što ni Buš nije ostao u Beloj Kući, već je otišao na drugu lokaciju).
Ovim je Tadić, bez obzira na objektivne okolnosti, napravio autogol, dok je Nikolić ispao korektniji.
Lično je meni nebitno, jer Srbija ima dosta objekata u tom delu grada i manje košta zauzeće druge kuće za Nikolića, nego da se sada BT seli i sređuje kuća...

etotakolepoidenekako

pre 11 godina

Drugim recima, Tadic i njegova mafija dalje na vlasti, Nikolic samo paravan. Demokratija smejurija. Srbi nasankani opet i spremite se za jos crnje dane...

Cinik

pre 11 godina

Hajde SNS: prvo ste kritikovali Djindjica sto je otisao na Dedinje, pa Tadica... Sada vam ne smeta sto ce i Toma tamo... E sto volim sto je posato predsednik, sada ce sve maske da padnu vrlo brzo...

Daniela

pre 11 godina

Nisam glasala za gospodina Tomislava Nikolica. Medjutim, mislim da se preteruje u medijskom nipodastavanju predsednika. Pristao je na sve sto su trazili od njega, koliko vidi9m jos uvek nas nije obrukao, trudi se da svima izadje u susret koliko je moguce. Zaista smatram da bi bio red da pocnete da ga zovete predsednik ili bar Nikolic, a ne Toma... Jednostavno, coveku treba pruziti sansu, a ako bude lose (mada ne mislim da moze da bude losije nego sto jeste), napraviti demonstracije i zamoliti ga da raspise izbore (a posto Tomislav Nikolic sebe smatra covekom od casti, zaista verujem da ce raspisati iste, ma koliko vam glupo to sada zvucalo)

milos

pre 11 godina

Kako ste simpaticni vi iz ds, ldp-a i ostalih 'manjinskih' partija.. Ne znam da l od kuce ili iz vasih tajnih kancelarija imate naredjenje vasih poglavara da pisete negativne komentare. Kad placate kao sto kazete vi te vile i sav njihov luksuz, a placali ste ga 8-12 godina vasim tajkunima iz gore navedenih partija, onda bi vas zamolio da u narednih 5 placate i Tomislavu Nikolicu. Zelim vam sve najbolje, da prvo na sta pomislite kad ustanete bude Toma Nikolic i njegova vila, kako mu se komsija BIVSI predsednik tadic obraca sa gospodine predsednice. Vole vas vasi Naprednjaci

djole bre

pre 11 godina

"Neće pasti kruna sa glave ako dobije neki drugi objekat". Pa kad si tako dobar što ne ostaneš u svojoj kući i bar malo rasteretiš budžet koji pune tvoji glasači. Samo vas gledam, mnogo ste isti.

bezimena

pre 11 godina

Po cemu je bivsi predsedniuk zasluzio da ostane tamo.
U normalnim zemljama, premijer-predsednik se pakuje jos isto vece...kad izgubi izbore.
A isto vazi i za supruge bivsih premijera.
(mlekadzija, 31. maj 2012 20:50)

Bivši predsednik ima pravo do daljnjeg da ostane tu gde jeste (nebitno da li će biti premijer ili će se povući iz politike) ako je ugrožena njegova BEZBEDNOST, kao što jeste! Ili su svi ovde zaboravili koliko mu je puta prećeno SMRĆU!? Takodje, po ZAKONU, ima još niz privilegija koje mu sleduju kao bivšem PREDSEDNIKU države!

avator

pre 11 godina

sve po zakonu kad mu odgovara.. oj oj . A i vidljivo je koliko Precedniku vise nije stalo da SNS formira vladu.. Skapirao da mu ovako bas odgovara, Dobio je mesto sa puno benefita sto politickih sto licnih. Bice laca, samo ce da kritikuje i drzi slova... Ako vlada za**re plusevi idu njemuu.. ako vlada uradi nesto dobro opet plusevi idu njemu. A sta je sa interesom srbije to ga izgleda sad manje zanima...

Zoran

pre 11 godina

Predsednik treba da zivi tamo gde mu zakon nalaze , tj. u predsenicku vilu . I jednu i drugu vilu placamo mi i oni nemaju prava da se dogovaraju ko ce gde nego kome sta pripada !

preko okeana

pre 11 godina

Eto sta su izbori u Srbiji. Malo se stolice zarotirale. Vile, automobili i soferi ostali isti. Cudno. Dobio ili izgubio izbore nista ne gubis. U Srbiji vlast zagarantovana. Duboko se primilo Socijalisticko Samoupravljanje.

Preko Okeana

Zoki

pre 11 godina

U čemu je ovde problem, pa je toliko negativnih komentara? Ako Tadić bude predsednik vlade, njemu po službenoj dužnosti sleduje službena rezidencija na Dedinju. Da li bi sada trebalo seliti Tadića iz jedne rezidencije u drugu, da bi Nikolić ušo u rezidenciju koja mu pripada? Da se ostavimo onoga koliko bi tadićevoj porodici prijala selidba, hajde da postavimo praktično pitanje: koliko košta useljavanje i iseljavanje iz rezidencije, sve sa pakovanjem i transportom stvari, krečenjem...

Onima koji se pitaju zašto predsednik i premijer Srbije ne stanuju u svojim stanovima - da li se pitate koliko bi koštao taj luksuz da se obezbeđuju stanovi po zgradama? Da ne govorimo o tome kako bi se osećali stanari da svaki put moraju da prođu kroz legitimisanje i pretres kada ulaze u zgradu, ili kakva bi bila komplikacija dovesti goste? Dajte ljudi, budimo realni.

Imao sam priliku da prisustvujem roštilju za članove vladajuće kanadske konzervativne stranke, na kojem je bio predsednik kanadske vlade. Sve se događalo na farmi van grada, unapred su se znala imena svih gostiju... Mali kombi nas je vozio par kilometara od parkinga do farme, jer je ceo prostor oko farme bio zatvoren za saobraćaj. A to je urađeno upravo da se smanje troškovi obezbeđenja.

Dule

pre 11 godina

Ja mislim da je lepo kada ljudi sednu i dogovore se , prave kompromise, sve u svemu, civilizovano. Zaslužili su, zahvaljujući nama, glasačima, to što im po zakonu pripada. Bilo bi divno da se i oko važnijih stvari tako dogovaraju.

Zorica-Canada

pre 11 godina

....svaka vest iz Srbije cista lakrdija... Da nije zalosno....Moze li iko normalan zamisliti izjavu TRENUTNOG korisnika BELE KUCE koji se posle izgubljenoh izbora NECE da seli iz iste!?!?!? Ili PM u Canadi!?!?! ili PM u UK !?!?! I tako redom u svim drustvima koji se pozivaju na ime demokratije !!!! samo u Srbiji sve gluposti sveta imaju prodju !!! pitam se DOKLE ??????

AT

pre 11 godina

Boris Tadic je izgubio pravo na rezidenciju onog trenutka kada je podneo ostavku. Premijer ima pravo na rezidenciju (naravno, bilo bi jedino normalno da je rec o sasvim drugoj zgradi) ali on jos nije ni mandatar (ni mandatari nemaju pravo na rezidenciju) a kamoli premijer...
Posto se moglo cuti da je ovaj "produzeni boravak" u rezidenciji privatnog lica odobrila vlada, vlada bi morala da sudski odgovara za nelegalnu dodelu na koriscenje drzavne imovine jednom od partijskih bosova vladajuce koalicije...

grozim se malogradjanskih stavova

pre 11 godina

Lako je poklanjati kuce kad ima sta da poklanjas. I pre dok nije bio predsednik poklanjao je (Ivanu ivanovicu rakiju....). Para ide na paru.To je pravi kuce-domacin. Jos da udeli sirotinji pa ce biti pravo dobar covek!!!Svi ce da pricaju kako je dobar covek!Pravo dobar covek!Jos unuke da okaci za vrat! Pravo dobar covek!

gordijanus

pre 11 godina

francuska i srbija istog dana su glasale za predsednika. francuski oland odbio je da se useli u jelisejsku palatu, jer zeli da zivi i dalje u svom stanu, bez obzira sto ce to dodatno opteretiti bezbednosne sluzbe. sarkozi odlazi iz politike i iz jelisejske palate. u srbiji sasvim drugaciji scenario. predsednik koji je izgubio izbore ostaje da zivi u rezidenciji (po kom osnovu, jel zato sto jadnicak nema reseno stambeno pitanje u 50 i nekoj?), uz to prihvata premijersku funkciju...stvarno do sada nevidjeno u demokratskom svetu...kakva ironija jer bivsi predsednik nam je iz demokratske stranke...navodno...da ironija bude jos veca, bivsi radikal gentlemenski prelazi preko svega...

Његош Твитераш

pre 11 godina

Кад пред зору, и ноћ је мјесечна,
ватра гори насред сјенокоса,
а Тадић ти однекуда дође;
украј ватре сједе да се грије.

Марина

pre 11 godina

Како су се културно договорили где ће ко да станује. Кохабитација на Дедињу. Е Србијо, Србијо .... Одакле испливаше ове фаце у задњих 20 година?

Zoki

pre 11 godina

@Zorica-Canada
Pokojni Jack Lyton (koga sam inače veoma cenio) se mogao voziti biziklom sve dok je bio u opoziciji, pa i dok je bio lider opozicije u parlamentu (Her Majesty's Loyal Opposition). Da je postao premjer, preselili bi ga u 24 Sussex Drive, ne bi ga ni pitali. Ignatieff nije relevantna politička figura u Kanadi, mislim i da je digao ruke od politike nakon što je katastrofalno izgubio na izborima.
Ovde se radi o nečem drugom. Zamislite da na novim izborima Harper (predsednik vlade) postane generalni guverner, a sadašnji gen. guverner (Johnston) postane predsednik vlade. I onda odluče da svako ostane tamo gde jeste, odnosno da 24 Sussex Drive postane rezidencija gen. guvernera - a Rideau Hall (koja je odmah preko puta) postane rezidencija premijera. Primer nije prikladan iz mnogo razloga: funkcija gen. guvernera je ceremonijalna, njegova rezidencija je i rezidencija kraljice, obe rezidencije imaju tradiciju - ali može da posluži kao ideja.
U Srbiji imate dve političke funkcije i dve kuće u istom kvartu, od kojih ni jedna nema neku istoprijsku ulogu tradicionalne rezidencije. Zar nije onda svejedno ko će od njih dvojice biti u kojoj?
Pozdrav!

Aleksandar

pre 11 godina

neke stvari jednostavno nisu moguche; rezidencija je deo institucije; zasto npr. kad u UK premijer kad pukne na izborima ne ostane u DS 10? Ili u Franciji u Jelisejskoj palati? Onog trena kad je prestao da bude to - a ovaj je dao ostavku, MORALA je sluzba da ga sluzbeno iseli, a ako nema gde, onda mu dodele nuzni smestaj. Ovo je nemoguche i sramotno od Borisa - to ne sme da nam radi; ostaje pitanje, a ima li josh iko medju demonkrtima normalan i da nije posegao u nashe?

milan948

pre 11 godina

Toma je nogao eventualno da se složi da mu Tadić bude podstanar ili eventualno da mu ustupi nešto svoje. Ovako ispada da on polaže pravo na nešto što nije njegovo.
U Americi se zna. Pretsednik dolazi u Belu kuću, a bivši iseljava. Kod nas je sve nakaradno, pa i ovo.

Miloš

pre 11 godina

Ali Tomislave Nikoliću ako si već postao predsednik onda se ponašaj kao predsednik i bivšeg predsednika uz sve standarde bontona i protokola isprati na vrata, probaj nekako, znam da nisi svestan ali zamisli da si pravi predsednik ! ti !

mlekadzija

pre 11 godina

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se saglasio da njegov prethodnik Boris Tadić ostane da živi u dosadašnjoj rezidenciji na Dedinju, ako postane novi premijer.
Mi smo stvarno JADNA ZEMLJA kad predsednik odlucuje ko ce da ostane da stanuje i gde. Po cemu je bivsi predsedniuk zasluzio da ostane tamo.
U normalnim zemljama, premijer-predsednik se pakuje jos isto vece...kad izgubi izbore.
A isto vazi i za supruge bivsih premijera.

v.

pre 11 godina

"Nisam želeo da selim iz te kuće gospodina Tadića, jer to meni ništa ne znači. Ja u toj kući nikada nisam bio i neće mi kruna pasti sa glave ako na korišćenje dobijem neku drugu zgradu u Beogradu"

:D komedija, oni se DOGOVARAJU gde ce ko, ali onako fino 'make nekam veze, evo ja cu ovde, nije problem...' o boze, ima li ovde ikakvog reda i pravila

Zorica-Canada

pre 11 godina

...@ZOKI
Ne slazem se sa Vama !!!!! Nikakve nakindjurene politicke persone ne zive u Canadi kao sto je to u Srbiji!!!! Da li ste ZOKI upoznati da je pokojni JACK LAYTON BICIKLOM ( da, da BICIKLOM isao na posao) a bio je lider opozicije... Nikakvo obezbedjenje a bio je FACA i PO... Licno sam pre mesec ipo dana na ulici srela mr.Mihaila IGNATIEVA, predsednickog kandidata, bez igde ikoga okolo, o obezbedjenju ni traga ni glasa!!! Samo u Srbiji politicarima treba bulumenta od obezbedjenja a SVI MI znamo i zbog cega. Pozzz.

Vlad

pre 11 godina

More, ja mislim da bi Tadic i Nikolic mogli da zive zajedno, u jednoj kuci. Kako su poceli to bi im bas dobro doslo, vidim da im ova kohabitacija ide odlicno pa bi kao cimeri mogli da kohabitiraju do mile volje.

laki

pre 11 godina

Za narod Srbije bi bilo najbolje kada bi se oni oboje pod hitno prebacili u zabelu.To sto Nikolic nema obraza ne iznenadjuje ali onaj maneken nema ni trunke karaktera.Tadicu masku si skinuo skroz,skolovan covek,slatkoreciv,posten,ej POSTEN,radi sve po zakonu.Gos.Pesic svaka vam je zlatna,zelim da vi vodite zemlju a ne ovi bezobrazni glumci.Sta je sa ovim narodom Srbije,jesu oni pod uticajem narkotika?

Jututunsko kadrovisanje

pre 11 godina

A glupi i siromasni Ameri, posle isteka mandata stata starog, useljavaju novog predsednika u ISTU Belu kucu. Pa i odi sitnicavi Britanci, sa onim skromnim i sivim Dauning stritom... Francuzi dosadise svima sa jednolicnim enterijerom Jelisejske palate u koju dolazi svaki novi predsednik, a stari se iseljava. Nema nigde nase Srbije, kod nas kad neko dodje na Dedinje, nece se majci iseliti, kao da je do tada ziveo na zelenoj grani.

DraganČa

pre 11 godina

Svi sad kritikujete ? A sta da nose stvari u tim godinama i da ih secnu ledja, a Srbija i reforme da cekaju ? Najbolje da vile otkupe, pa ne moraju da se sele sa Dedinja. Ha ha ha, ovo je prava kohabitacija, komsijska

etotakolepoidenekako

pre 11 godina

Drugim recima, Tadic i njegova mafija dalje na vlasti, Nikolic samo paravan. Demokratija smejurija. Srbi nasankani opet i spremite se za jos crnje dane...

Pancevac

pre 11 godina

Ovo zaista nije i ne treba da bude mesto na kome ce se glumiti lazna skromnost bilo koga na funkciji. Po zakonu i protokolu odredjeno je, najvise iz prakticnih razloga, gde ko zivi dok je na tako visokoj funkciji i to bi, kao u ostalom i protokol vezan za obezbedjenje, trebalo svako da postuje.

dobra analiza

pre 11 godina

Ovaj vas komentar me podseti na debatu izmedju bivseg Francskog predsednika Sarkozija i tadasnjeg kandidata Olanda, kad Oland kaze Sarkoziju: "Vi ste predsednik svega i svacega, a oddovorni nicega".

Aleksandar

pre 11 godina

za (bezimena, 1. jun 2012 00:06)

Da ima parvo na obezbeđenje još godinu dana, to stoji i da mu je prećeno i to stoji.
Ali ne stoji da ostane u toj rezidenciji, već je pravilo da se preseli u drugu (kao što ni Buš nije ostao u Beloj Kući, već je otišao na drugu lokaciju).
Ovim je Tadić, bez obzira na objektivne okolnosti, napravio autogol, dok je Nikolić ispao korektniji.
Lično je meni nebitno, jer Srbija ima dosta objekata u tom delu grada i manje košta zauzeće druge kuće za Nikolića, nego da se sada BT seli i sređuje kuća...