Grubač: Partizanština uzela maha

Beograd -- Partizanština je uzela maha jer su ljudska prava podređena partijskim interesima i žrtvovana "višim ciljevima" poput evropskih integracija, kaže Momčilo Grubač.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Ne radi se ni o kakvoj 'partizanštini' već o srbijanskoj 'pravoslavštini'!
  (Sabahudin Mahmurni, 1. mart 2012 14:56)

  # Link komentara

 2. U Srbiji postoji samo jedna partija - LNV: Lopovsko-Nesposobnjakovićko-Vezistička. I ta nas strahovito puno košta. Samo na tenderima su pokrali 800 miliona evra prošle godine, razmislite koliko je to novih radnih mesta moglo da bude a ovako se prelilo u nečije luksuzne automobile i nekretnine. Zaštiti njihovog lopovluka, nesposobnosti i nepotizma služi zakonodavstvo, ništa čudno.
  (Drmatoriks, 1. mart 2012 08:42)

  # Link komentara

 3. Opet ovi iz Zvezde kukaju
  (Tole Karadzic, 1. mart 2012 02:21)

  # Link komentara

 4. PARTIizani su dobili ime po Komunistickoj PARTIJI. Partija - partizan.
  (Nenad, 29. februar 2012 21:16)

  C,c,c...bolje nemojte da "objašnjavate".:)))

  p.s.[link]
  (bezimena, 29. februar 2012 23:39)

  # Link komentara

 5. partizanstina? pa vi ste, profesore, bili ministar pravde, glavni zakonopisac godinama... kako je bilo u to vreme? bice da se jedite zbog toga sto ste ispali iz pisanja zakona. kao ranije je postojala zastita u istrazi jer je okrivljeni imao pravo na zalbu protiv resenja o sprovodjenju istrage! pa recite, profesore, u koliko procenata ili promila je ta zalba davala bilo kakav rezultat? problem ovde je u tome sto se zakoni ne postuju kakvi god da su. nismo mi jos na nivou da raspravljamo o kvalitetu zakona, nego o tome zasto se ovi koji postoje ne primenjuju kako bi trebalo.
  (dusan, 29. februar 2012 21:30)

  # Link komentara

 6. @gordana - pa PARTIizani su dobili ime po Komunistickoj PARTIJI. Partija - partizan. Naziv je odgovarajuci jer su se ovi danasnji zakleli na vernost partiji a ne gradjanima.
  (Nenad, 29. februar 2012 21:16)

  # Link komentara

 7. Jedini viši interes koji je zaista i trebalo to da bude, a to je nastajanje moderne države Srbije, nije nikada bio prioritet. Veoma je cudno da vlastodršci ovde jednostavno ne podnose Srbiju, već im je na srcu samo Jugoslavija, a sada će je zameniti Evropskom Unijom. Nama je uskraćeno osnovno ljudsko pravo da se radujemo što smo ponovo dobili državu Srbiju. Sve ostalo proizilazi iz toga. Kradu nam pare kroz korupciju, ne vraćaju imovinu, ne interesuje ih razvoj društva...
  (Spiridon, 29. februar 2012 21:13)

  # Link komentara

 8. Bilo je suzavanja prava gradjana i pre partizana, a u formi mota "za kralja i otadzbinu" (ili je npr. sestojanuarska diktatura vrhunac demokratije i prava gradjana?!). Profesor je ispravne teze koje je izneo nepotrebno "nakitio" svojim ideoloskim opredeljenjem - verovatno sada ni on ne zna sa kojim ciljem, ali ocigledno je da bese jace od njega.
  (i pre partizanstine, 29. februar 2012 21:05)

  # Link komentara

 9. Da li gospoda iz DSS-a moraju da iskoriste svaku priliku da sve sto misle da je lose oznace kao "partizanstinu"?
  (Dragan, 29. februar 2012 20:57)

  # Link komentara

 10. Gospodine profesore nemojte koristiti reči kojih niste dostojni , a pogotovu u pežorativnom smislu. Da su partizani tu , imali bismo pristojnu privredu , bezbednost od kriminalaca i divljaka , deca bi imala besplatno školovanje , zdravstveno osiguranje za sve gradjane , a sud bi radio po zakonu - baš kao što ste VI imali . Prema tome , držte se vi vaših drugara iz partija , tajkuna i rektora koji ubedjuju decu da moraju da plate sve što je on besplatno dobio.To ste hteli , to ste i dobili , sad je mnogo bolje , jel da ?
  (soldoni, 29. februar 2012 20:50)

  # Link komentara

 11. Slazem se u svemu sa profesorom, osim sto mi nije jasno zasto je upotrebio rijec "partizanstina". Ako neko zeli da mi objasni, hvala unaprijed.
  (gordana, 29. februar 2012 20:26)

  # Link komentara

 12. Covek je potpuno u pravu!
  (max, 29. februar 2012 20:20)

  # Link komentara