Nedelja, 05.02.2012.

17:07

Vlada proglasila vanrednu situaciju

Vlada Srbije proglasila je vanrednu situaciju na teritoriji cele zemlje zbog snežnih padavina i veoma niskih temperatura. Zaposleni normalno na posao.

Izvor: B92

Vlada proglasila vanrednu situaciju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

pera

pre 12 godina

Ma Dačiću, daj obuzdaj tog Marića!!!! Napravio je, bre ministarstvo u ministarstvu. I kakvo vanredno stanje!?!? Da li se otkazuju pozorišne predstave, utakmice, bioskopi... Ako ne greju škole, zašto bi Pionir, Arenu, Čair, Šumice. I kako ste mogli da prosto poližete sneg sa puteva prema Kopaoniku, Zlatiboru, Babinom zubu..., a do onih staraca u selima surduličke, sjeničke, baušničke i td. opštine niste mogli. Sramota. Gledam one kamere na TV-u što prikazuju uživo ulice Beograda. Jeste da je slika crnobela, ali putevi crni. Izgleda da je to asfalt, a ne sneg.
Neko spomenu da se uključi vojska na rasčišćavanju. Pa ne može, jer su vojsku rasčistili, počistili... Sada samo mogu serije da snimaju o njoj.
Za mesec dana novo vanredno stanje od poplava.
Da li je neko pročitao zakon o vanrednom stanu. Imam li ja, kao graađanin nekakvu obavezu (radnu, građansku...) u tom slučaju.
Ma jok, to je samo da se neko šepuri, neko komaduje. Možda neko hoće da napravi novo ministarstvo?

Socijal-demokata

pre 12 godina

Gde su sada oni silni članovi podmlatka raznih stranaka da lopataju malo, a ne samo da pišu saopštenja.

Ni jedna stranka nije pozvala svoje članove da pomognu u sređivanju stanja. Toliko o moralu.
(s t v, 5. februar 2012 20:57)
# Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Gresis druze,Demokratska omladina Beograda je juce bila na ulicama zajedno sa radnicima koje je organizovao grad!

Sirius Black

pre 12 godina

Da nije pao sneg u Beograd celih 10cm,i sutra bi nasa deca u Sjenici po mrazu i snegu od 1metra ranila u skolu...stvarno neshvatljivo,vec mesec dana smo u blokadi,niko da se iz drzave seti i za nasu decu...

prosvetni radnik

pre 12 godina

Kao radnik u jednoj srednjoj školi u Nišu imam komentar povodom proglašenja vanredne situacije.
Većinu učenika čine deca koja nisu iz Niša i još prošle nedelje nastava se držala sa po nekoliko učenika na nivou odeljenja. U tom smislu podržavam uvodjenje vanredne situacije jer je držanje nastave za 5 učenika u odeljenju od 25 besmisleno.
Škole čiju većinu čine djaci kojima je dolazak u školu samo otežan zbog vremena, a ne i nemoguć, trebalo bi, po mom mišljenju,da drže nastavu.

jovan

pre 12 godina

Imajuci odista, ljudsku zabrinutost za nepogodu koja mmnoge ljude u nasoj zemlji dovodi u zivotnu opasnost, neka mi bude oprosteno ako iznosim misljenje da je pod ovom vladom stanje permanento odrzavano na izvesnom inenzitetu vanredne situacije, samo sto sve do sada nije bilo zvanicno deklarisano.

Dejan

pre 12 godina

Ovde u Kanadi temperatura je tokom 6 meseci u minusu i stalno je sneg pa se ne proglasava vanredna situacija. Onda mi pola godine ne bi trebali ici u skolu.

Profesorka

pre 12 godina

Obradovicu, ministre, profesore, covece..... osvesti se, ako si u stanju! Ispit imam sutra ujutro a zakazala sam ga, kako pravila nalazu, u septembru. Sada te pitam - sta ce studenti iz ovog saopstenja koje si dao u nedelju popodne, moci da zakljuce - trebaju li ili ne trebaju da dodju? Ko ce i kako da ih obavesti, kada ce se fakulteti dogovoriti o objedinjavanju termina, jer ispitni rok traje vec tri nedelje i zavsava se za koji dan?! Jesi li u stanju da kao covek preuzmes odgovornost za nesto i izdas naredjenje da se ispiti otkazuju za drugu polovinu meseca ili tako nesto? Jesi li? Zamisljam kako sutra izjutra gomila njih baulja po ulicama i stanicama, strasirana da li ce stici, da li ce ispita biti ili ne, sta ako zakasne... Uozbilji se i jednom nesto kazi jasno i glasno!

Zek

pre 12 godina

А jel bila vanredna situacija kad je u julu 2007 bilo od 40 do 45 stepeni prvi put odkad se vrše merenja u Srbiji? A sad zbog 30-40 cm snega koji padne svake druge godine vanredna situacija!

Draganče

pre 12 godina

Aman. bre ministre prosvete! Il rade ili ne rade škole, kakve preporuke. Preporuku mogu ja da dam ili moja baba, a ti izdaj naredbu ako smeš, a vidim da ne smes jer nemaš m!

novikorisnik

pre 12 godina

Proglašavanje vanredne situacije je samo dokaz koliko je vlada i država nesposobna da se izbori sa problemima...proglašavanje vanredne situacije je jedino rešenje i način da nateraju firme koje su prodali da sada rade svoj posao, jer pare za ove situacije nisu bile predviđene (odatle verovatno i ionakva izjava mister lacoste) ili i ako su predviđene potrošene su još odavno....sedoše pa smisliše, ako nemamo para da ih platimo, nateraćemo ih da rade za džabe o svom trošku, proglasićemo vanredno stanje...ali zato para za osnivanje razno raznih agencija, putovanja potrebnih i manje potrebnih, 250 poslanika, kafe kuvarice, jeftine obroke za poslanike, doživotne plate/penzije i druge slične stvari, ima....kakva smo mi banana država...nesmem ni da zamislim šta bi se desilo da nas zadesi nedaj bože katastrofa kao japance...tu bi nam bio kraj...

Kuzma

pre 12 godina

Secem glavu ako neko ne zaradi dobre pare i na ovoj Vanrednoj situaciji. Cim vlast objavi da su spremilu pare za nesto odmah mirise na ugrafjivanja, pranja para, masine, Kolubare... Inace, prosao sam upravo rutu od 12-ak km po Novom Sadu.Vece ulice i Bulevari su skoro skroz ocisceni. Na ulici nema ni jednog vozila za ciscenje snega. Sneg vise ne pada. I STA SAD SPRECAVA PUTARE DA OCISTE I SPOREDNE ULICE!?!?!?!? Ma nikad ovde nece biti dobro...

zima

pre 12 godina

Čula sam da će Zlatibor sledeće nedelje biti pun zbog ovog nazovi mini raspusta.Šta je falilo da idemo normalno u školu,nije ovo prvi sneg kog smo videli u životu.U školu ne može da se ide,a na zimovanje može!!!Je l, Boga ti!!!Posle kažite da prosvetni radnici ne valjaju,a oni sa ovim nemaju veze.Njih niko nije ni pitao nikad za mišljenje,umesto njih uvek neko drugi odlučuje a posle oni krivi.

Te Kvondo strikes back

pre 12 godina

Secate li se onog pomrcenja sunca 1999. godine. Najbolje za SPS je da svi ostanemo kod kuce i ne izlazimo napolje. Pazite se DSovci, SPS je zarazan. To je guba Srbije.

s t v

pre 12 godina

Gde su sada oni silni članovi podmlatka raznih stranaka da lopataju malo, a ne samo da pišu saopštenja.

Ni jedna stranka nije pozvala svoje članove da pomognu u sređivanju stanja. Toliko o moralu.

Ispeci pa reci

pre 12 godina

Čitam komentare i ne verujem. Da li je moguće da su se svi pretvorili u torokuše koje pljuju sve redom. Potpuno normalna stvar je da je proglašeno vanredno stanje kako bi se pomoglo najugroženijima. Šta je sad tu loše?

Student

pre 12 godina

"Ministar je ponovo preporučio i fakultetima da odlože ispite, a ukoliko to nije moguđe grupišu u jednom danu".

Koji idiotizam moram reci, ne, najbolje da budu u isto vreme, sta isti dan....

simonida

pre 12 godina

Vanredna situacija za 20cm snega u Beogradu? Ma dajte... Sta je sa ljudima na severu Kosova, koji svakog dana 2 sata imaju struju, pa 2 nemaju, istovremeno nemaju vodu i Boga mole da mogu da prodju nekim od puteva i da stignu do posla, da ne pricam do Srbije. Izgleda da to nikoga ne zanima, jer je tamo hronicna vanredna situacija, a da ne pominjem televizijske i radio agencije koje iznose pogresne informacije o svemu tome. Pardon, zasto bi Srbija trebalo da brine o teritoriji koja joj uopste ne pripada...

Sale

pre 12 godina

Evo prilike da se prikupe pare za izbore. Nek za narednih par dana zaposle jos komunalnih policajaca da pisu kazne svakom ko ima vise od 2mm snega, a to su verovatno svi gradjani ove zemlje. Imace da isplate pune plate za tih par dana tim privremenim komunalcima i joc ce barem deset puta toliko "zaraditi". Extra predlog? Drug clan al za malo. Demokrateeeee!

Krusevljanin

pre 12 godina

Kad je van Beograda bilo snega i po ceo metar - niko nije proglasavao vanrednu situaciju... A kad je u BG-u pao sneg 20 cm onda "jao kuku meni"... Iskreno - mi koji smo u gradovima nemamo pojma sta je pravi kijamet jer nam je tesko da uzmemo lopatu u ruke i ocistimo sneg ispred svog dvorista... A uz to, kiosci i prehrambene prodavnice rade... Automobilom se moze stici na odredjeno mesto, doduse otezano, ali mi smo navikli da jurimo 80 i 100 km/h (posebno Beograd), pa nam to naj naj najteze pada......

Србиновски

pre 12 godina

Али фирме ће да раде, без обзира на донету одлуку. То значи да ће и ове недеље поред централног грејања, радити сви клима уређаји, као и кварцне и вентилатор грејалице на радним местима.
цццццц

nebojsa

pre 12 godina

Najgora vlada od 2ooo god.Kod nje je sve uvek vanredno ..telefonska sednica .500 JUBILARNA sednica ,vazi li vanredno stanje i na Kosovu, iznenadio ih sneg u Februaru ,sta li ce mo jos videti do izbora ,,,,,

SL Nikolina

pre 12 godina

Prvo sam pogresno shvatila da je to i obustava rada, no sreca pa nije. Moj savet je da ukljucite sugestiju, cudo je ona, i zamisljajte da ste na Hvajina, na Bahamima, zamisljajte da se przite na suncu odmah pored mora, verujte, bice vam makar malo toplije.

Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka vlast svoju silu pokaže

pre 12 godina

Sada će se videti koliko je Vlada u stanju da sprovodi zakone koje je sama predlagala Skupštini na usvajanje. Konkretno, radi se o Zakonu o vanrednim situacijama iz 2009, i o dopunama i izmenama tog zakona iz decembra 2011. Videće se da li će se sprovoditi naredbe Republičkog štaba za vanredne situacije i u kojoj meri će to sve funkcionisati po hijerarhiji Republika-Pokrajina-grad/opština; da li će se neka privatna ili javna firma drznuti da ne stavi na raspolaganje resurse prema naređenju nadležnog štaba civilne zaštite, ili će se neka lokalna samuprava drznuti da pozove učenike u školu od 6. do 10. februara...

Nezaboravan

pre 12 godina

Sada neka angažuju za čišćenje snega onu čuvenu mašinu koja je fiktivno radila u Kolubari 24 sata na dan, rezultati će biti i te kako vidljivi. A tu je i ostala mehanizacija koja je bila angažovana u Kolubari. Biće nam čista cela Srbija!

Ili ste već zaboravili na 'svemoguću' mehanizaciju iz Kolubare?

zirafica

pre 12 godina

Odavno mi imamo vanredno stanje u vladi i vanredno stanje sa sistemom uopste. Koliko mi toga pada na pamet, pa ne moze se nabrojati toliko toga. Sto niste vanredno stanje kada je bio onaj svinjski grip? Jeste sneg, jeste zima, ali zar je takvo stanje da je obustava rada, pa sta bi bilo s vama da sada odete u Rusiju, bas me zanima kako biste se snasli. Toliko me ovo nervira, pa da ni zdravstvo nece raditi, znate li vi dokle mi hitni moramo otici da bismo dosli do tih dezurnih. Joooooooooooooj, plakacu od muke i svega, i valde, i i vremena, i demokratije, i standarda i jos puno toga.

dejana

pre 12 godina

Da baš tako u februaru sneg iznenadio putare.A vlada telefonskom sednicom,onako kako sadašnja vlast održava najveći deo sednica,donela odluku o vanrednom stanju.Pa nije ovo Kanada!Toliko o spremnosti naših putara!

zoran

pre 12 godina

Ministre Dachicu, sta je sa centrom za vanredne situacije..?? Onaj shto otvoriste sa Rusima..!! Kako te je priroda raskrinkala...znamo mi da "mehanizacija" iz tog centra nikada nije koriscena za chiscenje snega. Kao ni ona iz Bondstila, ali ta nije nasha.

ako je zima nije lav

pre 12 godina

Da li stvarno mislite da se sekiraju za nas.Mi smo za njih samo procenti.Imamo srecu sto smo u izbornoj godini.Odo da se sankam sto preporucujem svima i obavezno vunene carape ako jos zna neko da isplete.

stipan

pre 12 godina

jel to znaci da necu morati da platim ratu kredita i da ce banka imati razumevanja zato sto je vandredno stanje i sto necu imati posla i otkud da servisiram ratu....

mail

pre 12 godina

Obradovic, prazni skole, a onda obavezuje 2 odeljenja boravka da rade dezurstvo (jeftina demagogija pred izbore). Pa ako mogu 2 odeljenja moze i cela skola. Ili svi ili niko, ili neko treba da cuva decu ljudima iz ministarstva.

vrsac

pre 12 godina

pogledajte sliku :))) dacic drzi slovo a sutanovac ga slusa :))) a mrzi ga :)) ali vlast je vlast..cekajte posle sl izbora kad pocnu basket da igraju zarko obradovic i ceda :)))))))..sve za fotelje i nasu buducnost!!!! :)))))

ma da

pre 12 godina

@marija u Pozarevcu jeste prelepo za setnju . ali ne zaboravte da u nase skole idu deca koja zive u Klicevcu,Dragovcu,i ostalim selima. vecina istih nije isla u skolu ni u petak. sneg u centru jeste delimicno otklonjen a kada pogledate van pr. Kosovska i druge ulice. kretanje automombila je otezano a najavljuju se manje temperature. trenutno ne idenje u skolu bi bila dobra odluka,ne radi gubitka casova,na to smo navikli odavno,pogotovo gimnazijalci, vec jer nekim ucenicima treba Vise od 45 min da dodju do skole Pesice a zamislite kad zapucaju sa brda .

nebitna

pre 12 godina

e takoo! sada lepo neka posalju sve ove sto imaju visak adrenalina te bi da ratuju. Imaju priliku da uzmu lopatu u ruke i pravac u rasciscavanje snega. Neka se tamo pokazu BAJE! Srecno!

bezimena

pre 12 godina

imam VSS... izaso od stana pre 3 dana na ulicu sam ...na mravu u zivotu nisam zgazio ...iso u kumodraskoj ulici nisu me primili kazu idi u socijalno ...
(Vladimir, 5. februar 2012 17:52)

Ko ima kompjuter nije za Kumodrašku, (ne)pismenost tu ne igra ulogu...

zeljko - madrid

pre 12 godina

Trebali bi da proglase sledece:
"Proglasavamo da smo nesposobni, rasipnici, nekompetentni i kratkovidi, bez ideja i vernosti prema ovoj jadnoj, upropascenoj silovanoj i unakazenoj nekad lepoj zemlji i da ne zasluzujemo da predtavljamo istu"

iNS

pre 12 godina

Ja vas MOLIM da ne uvodite vanredno stanje i zatvarate vrtice u NS, ovde sve funkcionise - nema ko da nam cuva decu, ne mozemo da idemo na posao!

Djordje

pre 12 godina

Nece, ali ce sektor za vanredne situacije onda moci da naredjuje i komanduje, a ne da moli i zahteva kao do sad. Pritom, koliko razumem, onda se ne ide ni u skolu, ni na posao (sem vatrogasaca, MUP-a, hitne pomoci itd.) pa nece ni biti toliko potrebno cistiti ulice u gradovima, nego ce mehanizacija moci da se angazuje tamo gde su ljudi potpuno zavejani i odseceni od sveta.

krapem

pre 12 godina

Sta ste cekali do sada!!Vi iz Beograda ne vidite dalje od Beograda,a van Be-
ograda haos,raspad sistema!Nema struje,vode,hrane,lekova,prevoza...,al u Be-
ogradu IMA!DOKLE BRE VISE TAKO,SRAM VAS BILO,VLADU,SKUPSTINU,VLAST!

hladisa

pre 12 godina

Za sta vanrednu sitaciju bre, sta ste se splakali svi, posaljiti vojsku i mehanizaciju da pomognu tim ljudima u planinama i selima, da se tako plasite nekih drugih stvari kao snega bolje bi bilo.

DDT

pre 12 godina

Sreća pa je vodostaj reka na najnižem nivou u poslednjih 100 godina, mada ako naglo krene da se topi sneg, biće u pravom smislu te reči vanredno stanje.

Marija

pre 12 godina

Ma dajte. Nek se proglasi tamo gde je to zaista potrebno, ali to nema ko da proceni. Ovde u Pozarevcu je sasvim pristojno, konacno da se zabeli, inace je uvek sivo. Deci su vec rekli da idu na raspust. Ja nisam bas za to, mislim da sve dobro funkcionise. A sta ima lepse od grudvanja u skolskom dvoristu, ili od romanticne setnje?!?

Pojasnjivac

pre 12 godina

Proglasenje vanredne situacije dozvoljava nadleznim sluzbama da angazuju resurse preduzeca i organizacija koje inace nisu zaduzene za ciscenje snega. Dakle - npr gradjevinske firme koje imaju bagere i kamione, morace da ustupe na koriscenje svoja vozila i vozace, ali je drzava u obavezi i da im angazovanje plati po trzisnoj ceni.

Vladimir

pre 12 godina

Vanredna situacija ? Kod mene je ve godinu dana vanredna situacija . Bio i ja da cistim sneg vidim masa ljude i mole koi mole boga da padne josh za da mogu da odnesu kuce sto vishe pare da prehrane familiju. Ja nemam iskreno ali imam vss i trazim posao vec 5 meseci podstanar izaso od stana pre 3 dana na ulicu sam . Cuj vanredna situacija... ljudi jeste normalni ... na mravu u zivotu nisam zgazio doslo je vreme da razmisljam da pocnem da kradem hranu za da prezivim danas iso u kumodraskoj ulici nisu me primili kazu idi u socijalno ... Cuj vanredna situacija

krapem

pre 12 godina

Sta ste cekali do sada!!Vi iz Beograda ne vidite dalje od Beograda,a van Be-
ograda haos,raspad sistema!Nema struje,vode,hrane,lekova,prevoza...,al u Be-
ogradu IMA!DOKLE BRE VISE TAKO,SRAM VAS BILO,VLADU,SKUPSTINU,VLAST!

Pojasnjivac

pre 12 godina

Proglasenje vanredne situacije dozvoljava nadleznim sluzbama da angazuju resurse preduzeca i organizacija koje inace nisu zaduzene za ciscenje snega. Dakle - npr gradjevinske firme koje imaju bagere i kamione, morace da ustupe na koriscenje svoja vozila i vozace, ali je drzava u obavezi i da im angazovanje plati po trzisnoj ceni.

Marija

pre 12 godina

Ma dajte. Nek se proglasi tamo gde je to zaista potrebno, ali to nema ko da proceni. Ovde u Pozarevcu je sasvim pristojno, konacno da se zabeli, inace je uvek sivo. Deci su vec rekli da idu na raspust. Ja nisam bas za to, mislim da sve dobro funkcionise. A sta ima lepse od grudvanja u skolskom dvoristu, ili od romanticne setnje?!?

DDT

pre 12 godina

Sreća pa je vodostaj reka na najnižem nivou u poslednjih 100 godina, mada ako naglo krene da se topi sneg, biće u pravom smislu te reči vanredno stanje.

hladisa

pre 12 godina

Za sta vanrednu sitaciju bre, sta ste se splakali svi, posaljiti vojsku i mehanizaciju da pomognu tim ljudima u planinama i selima, da se tako plasite nekih drugih stvari kao snega bolje bi bilo.

Student

pre 12 godina

"Ministar je ponovo preporučio i fakultetima da odlože ispite, a ukoliko to nije moguđe grupišu u jednom danu".

Koji idiotizam moram reci, ne, najbolje da budu u isto vreme, sta isti dan....

s t v

pre 12 godina

Gde su sada oni silni članovi podmlatka raznih stranaka da lopataju malo, a ne samo da pišu saopštenja.

Ni jedna stranka nije pozvala svoje članove da pomognu u sređivanju stanja. Toliko o moralu.

Vladimir

pre 12 godina

Vanredna situacija ? Kod mene je ve godinu dana vanredna situacija . Bio i ja da cistim sneg vidim masa ljude i mole koi mole boga da padne josh za da mogu da odnesu kuce sto vishe pare da prehrane familiju. Ja nemam iskreno ali imam vss i trazim posao vec 5 meseci podstanar izaso od stana pre 3 dana na ulicu sam . Cuj vanredna situacija... ljudi jeste normalni ... na mravu u zivotu nisam zgazio doslo je vreme da razmisljam da pocnem da kradem hranu za da prezivim danas iso u kumodraskoj ulici nisu me primili kazu idi u socijalno ... Cuj vanredna situacija

iNS

pre 12 godina

Ja vas MOLIM da ne uvodite vanredno stanje i zatvarate vrtice u NS, ovde sve funkcionise - nema ko da nam cuva decu, ne mozemo da idemo na posao!

Djordje

pre 12 godina

Nece, ali ce sektor za vanredne situacije onda moci da naredjuje i komanduje, a ne da moli i zahteva kao do sad. Pritom, koliko razumem, onda se ne ide ni u skolu, ni na posao (sem vatrogasaca, MUP-a, hitne pomoci itd.) pa nece ni biti toliko potrebno cistiti ulice u gradovima, nego ce mehanizacija moci da se angazuje tamo gde su ljudi potpuno zavejani i odseceni od sveta.

Te Kvondo strikes back

pre 12 godina

Secate li se onog pomrcenja sunca 1999. godine. Najbolje za SPS je da svi ostanemo kod kuce i ne izlazimo napolje. Pazite se DSovci, SPS je zarazan. To je guba Srbije.

Profesorka

pre 12 godina

Obradovicu, ministre, profesore, covece..... osvesti se, ako si u stanju! Ispit imam sutra ujutro a zakazala sam ga, kako pravila nalazu, u septembru. Sada te pitam - sta ce studenti iz ovog saopstenja koje si dao u nedelju popodne, moci da zakljuce - trebaju li ili ne trebaju da dodju? Ko ce i kako da ih obavesti, kada ce se fakulteti dogovoriti o objedinjavanju termina, jer ispitni rok traje vec tri nedelje i zavsava se za koji dan?! Jesi li u stanju da kao covek preuzmes odgovornost za nesto i izdas naredjenje da se ispiti otkazuju za drugu polovinu meseca ili tako nesto? Jesi li? Zamisljam kako sutra izjutra gomila njih baulja po ulicama i stanicama, strasirana da li ce stici, da li ce ispita biti ili ne, sta ako zakasne... Uozbilji se i jednom nesto kazi jasno i glasno!

Nezaboravan

pre 12 godina

Sada neka angažuju za čišćenje snega onu čuvenu mašinu koja je fiktivno radila u Kolubari 24 sata na dan, rezultati će biti i te kako vidljivi. A tu je i ostala mehanizacija koja je bila angažovana u Kolubari. Biće nam čista cela Srbija!

Ili ste već zaboravili na 'svemoguću' mehanizaciju iz Kolubare?

nebojsa

pre 12 godina

Najgora vlada od 2ooo god.Kod nje je sve uvek vanredno ..telefonska sednica .500 JUBILARNA sednica ,vazi li vanredno stanje i na Kosovu, iznenadio ih sneg u Februaru ,sta li ce mo jos videti do izbora ,,,,,

zima

pre 12 godina

Čula sam da će Zlatibor sledeće nedelje biti pun zbog ovog nazovi mini raspusta.Šta je falilo da idemo normalno u školu,nije ovo prvi sneg kog smo videli u životu.U školu ne može da se ide,a na zimovanje može!!!Je l, Boga ti!!!Posle kažite da prosvetni radnici ne valjaju,a oni sa ovim nemaju veze.Njih niko nije ni pitao nikad za mišljenje,umesto njih uvek neko drugi odlučuje a posle oni krivi.

stipan

pre 12 godina

jel to znaci da necu morati da platim ratu kredita i da ce banka imati razumevanja zato sto je vandredno stanje i sto necu imati posla i otkud da servisiram ratu....

Draganče

pre 12 godina

Aman. bre ministre prosvete! Il rade ili ne rade škole, kakve preporuke. Preporuku mogu ja da dam ili moja baba, a ti izdaj naredbu ako smeš, a vidim da ne smes jer nemaš m!

Kuzma

pre 12 godina

Secem glavu ako neko ne zaradi dobre pare i na ovoj Vanrednoj situaciji. Cim vlast objavi da su spremilu pare za nesto odmah mirise na ugrafjivanja, pranja para, masine, Kolubare... Inace, prosao sam upravo rutu od 12-ak km po Novom Sadu.Vece ulice i Bulevari su skoro skroz ocisceni. Na ulici nema ni jednog vozila za ciscenje snega. Sneg vise ne pada. I STA SAD SPRECAVA PUTARE DA OCISTE I SPOREDNE ULICE!?!?!?!? Ma nikad ovde nece biti dobro...

Krusevljanin

pre 12 godina

Kad je van Beograda bilo snega i po ceo metar - niko nije proglasavao vanrednu situaciju... A kad je u BG-u pao sneg 20 cm onda "jao kuku meni"... Iskreno - mi koji smo u gradovima nemamo pojma sta je pravi kijamet jer nam je tesko da uzmemo lopatu u ruke i ocistimo sneg ispred svog dvorista... A uz to, kiosci i prehrambene prodavnice rade... Automobilom se moze stici na odredjeno mesto, doduse otezano, ali mi smo navikli da jurimo 80 i 100 km/h (posebno Beograd), pa nam to naj naj najteze pada......

dejana

pre 12 godina

Da baš tako u februaru sneg iznenadio putare.A vlada telefonskom sednicom,onako kako sadašnja vlast održava najveći deo sednica,donela odluku o vanrednom stanju.Pa nije ovo Kanada!Toliko o spremnosti naših putara!

Dejan

pre 12 godina

Ovde u Kanadi temperatura je tokom 6 meseci u minusu i stalno je sneg pa se ne proglasava vanredna situacija. Onda mi pola godine ne bi trebali ici u skolu.

novikorisnik

pre 12 godina

Proglašavanje vanredne situacije je samo dokaz koliko je vlada i država nesposobna da se izbori sa problemima...proglašavanje vanredne situacije je jedino rešenje i način da nateraju firme koje su prodali da sada rade svoj posao, jer pare za ove situacije nisu bile predviđene (odatle verovatno i ionakva izjava mister lacoste) ili i ako su predviđene potrošene su još odavno....sedoše pa smisliše, ako nemamo para da ih platimo, nateraćemo ih da rade za džabe o svom trošku, proglasićemo vanredno stanje...ali zato para za osnivanje razno raznih agencija, putovanja potrebnih i manje potrebnih, 250 poslanika, kafe kuvarice, jeftine obroke za poslanike, doživotne plate/penzije i druge slične stvari, ima....kakva smo mi banana država...nesmem ni da zamislim šta bi se desilo da nas zadesi nedaj bože katastrofa kao japance...tu bi nam bio kraj...

ako je zima nije lav

pre 12 godina

Da li stvarno mislite da se sekiraju za nas.Mi smo za njih samo procenti.Imamo srecu sto smo u izbornoj godini.Odo da se sankam sto preporucujem svima i obavezno vunene carape ako jos zna neko da isplete.

Zek

pre 12 godina

А jel bila vanredna situacija kad je u julu 2007 bilo od 40 do 45 stepeni prvi put odkad se vrše merenja u Srbiji? A sad zbog 30-40 cm snega koji padne svake druge godine vanredna situacija!

Ispeci pa reci

pre 12 godina

Čitam komentare i ne verujem. Da li je moguće da su se svi pretvorili u torokuše koje pljuju sve redom. Potpuno normalna stvar je da je proglašeno vanredno stanje kako bi se pomoglo najugroženijima. Šta je sad tu loše?

zoran

pre 12 godina

Ministre Dachicu, sta je sa centrom za vanredne situacije..?? Onaj shto otvoriste sa Rusima..!! Kako te je priroda raskrinkala...znamo mi da "mehanizacija" iz tog centra nikada nije koriscena za chiscenje snega. Kao ni ona iz Bondstila, ali ta nije nasha.

SL Nikolina

pre 12 godina

Prvo sam pogresno shvatila da je to i obustava rada, no sreca pa nije. Moj savet je da ukljucite sugestiju, cudo je ona, i zamisljajte da ste na Hvajina, na Bahamima, zamisljajte da se przite na suncu odmah pored mora, verujte, bice vam makar malo toplije.

Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka vlast svoju silu pokaže

pre 12 godina

Sada će se videti koliko je Vlada u stanju da sprovodi zakone koje je sama predlagala Skupštini na usvajanje. Konkretno, radi se o Zakonu o vanrednim situacijama iz 2009, i o dopunama i izmenama tog zakona iz decembra 2011. Videće se da li će se sprovoditi naredbe Republičkog štaba za vanredne situacije i u kojoj meri će to sve funkcionisati po hijerarhiji Republika-Pokrajina-grad/opština; da li će se neka privatna ili javna firma drznuti da ne stavi na raspolaganje resurse prema naređenju nadležnog štaba civilne zaštite, ili će se neka lokalna samuprava drznuti da pozove učenike u školu od 6. do 10. februara...

simonida

pre 12 godina

Vanredna situacija za 20cm snega u Beogradu? Ma dajte... Sta je sa ljudima na severu Kosova, koji svakog dana 2 sata imaju struju, pa 2 nemaju, istovremeno nemaju vodu i Boga mole da mogu da prodju nekim od puteva i da stignu do posla, da ne pricam do Srbije. Izgleda da to nikoga ne zanima, jer je tamo hronicna vanredna situacija, a da ne pominjem televizijske i radio agencije koje iznose pogresne informacije o svemu tome. Pardon, zasto bi Srbija trebalo da brine o teritoriji koja joj uopste ne pripada...

zeljko - madrid

pre 12 godina

Trebali bi da proglase sledece:
"Proglasavamo da smo nesposobni, rasipnici, nekompetentni i kratkovidi, bez ideja i vernosti prema ovoj jadnoj, upropascenoj silovanoj i unakazenoj nekad lepoj zemlji i da ne zasluzujemo da predtavljamo istu"

Sale

pre 12 godina

Evo prilike da se prikupe pare za izbore. Nek za narednih par dana zaposle jos komunalnih policajaca da pisu kazne svakom ko ima vise od 2mm snega, a to su verovatno svi gradjani ove zemlje. Imace da isplate pune plate za tih par dana tim privremenim komunalcima i joc ce barem deset puta toliko "zaraditi". Extra predlog? Drug clan al za malo. Demokrateeeee!

prosvetni radnik

pre 12 godina

Kao radnik u jednoj srednjoj školi u Nišu imam komentar povodom proglašenja vanredne situacije.
Većinu učenika čine deca koja nisu iz Niša i još prošle nedelje nastava se držala sa po nekoliko učenika na nivou odeljenja. U tom smislu podržavam uvodjenje vanredne situacije jer je držanje nastave za 5 učenika u odeljenju od 25 besmisleno.
Škole čiju većinu čine djaci kojima je dolazak u školu samo otežan zbog vremena, a ne i nemoguć, trebalo bi, po mom mišljenju,da drže nastavu.

Србиновски

pre 12 godina

Али фирме ће да раде, без обзира на донету одлуку. То значи да ће и ове недеље поред централног грејања, радити сви клима уређаји, као и кварцне и вентилатор грејалице на радним местима.
цццццц

nebitna

pre 12 godina

e takoo! sada lepo neka posalju sve ove sto imaju visak adrenalina te bi da ratuju. Imaju priliku da uzmu lopatu u ruke i pravac u rasciscavanje snega. Neka se tamo pokazu BAJE! Srecno!

zirafica

pre 12 godina

Odavno mi imamo vanredno stanje u vladi i vanredno stanje sa sistemom uopste. Koliko mi toga pada na pamet, pa ne moze se nabrojati toliko toga. Sto niste vanredno stanje kada je bio onaj svinjski grip? Jeste sneg, jeste zima, ali zar je takvo stanje da je obustava rada, pa sta bi bilo s vama da sada odete u Rusiju, bas me zanima kako biste se snasli. Toliko me ovo nervira, pa da ni zdravstvo nece raditi, znate li vi dokle mi hitni moramo otici da bismo dosli do tih dezurnih. Joooooooooooooj, plakacu od muke i svega, i valde, i i vremena, i demokratije, i standarda i jos puno toga.

jovan

pre 12 godina

Imajuci odista, ljudsku zabrinutost za nepogodu koja mmnoge ljude u nasoj zemlji dovodi u zivotnu opasnost, neka mi bude oprosteno ako iznosim misljenje da je pod ovom vladom stanje permanento odrzavano na izvesnom inenzitetu vanredne situacije, samo sto sve do sada nije bilo zvanicno deklarisano.

bezimena

pre 12 godina

imam VSS... izaso od stana pre 3 dana na ulicu sam ...na mravu u zivotu nisam zgazio ...iso u kumodraskoj ulici nisu me primili kazu idi u socijalno ...
(Vladimir, 5. februar 2012 17:52)

Ko ima kompjuter nije za Kumodrašku, (ne)pismenost tu ne igra ulogu...

mail

pre 12 godina

Obradovic, prazni skole, a onda obavezuje 2 odeljenja boravka da rade dezurstvo (jeftina demagogija pred izbore). Pa ako mogu 2 odeljenja moze i cela skola. Ili svi ili niko, ili neko treba da cuva decu ljudima iz ministarstva.

vrsac

pre 12 godina

pogledajte sliku :))) dacic drzi slovo a sutanovac ga slusa :))) a mrzi ga :)) ali vlast je vlast..cekajte posle sl izbora kad pocnu basket da igraju zarko obradovic i ceda :)))))))..sve za fotelje i nasu buducnost!!!! :)))))

ma da

pre 12 godina

@marija u Pozarevcu jeste prelepo za setnju . ali ne zaboravte da u nase skole idu deca koja zive u Klicevcu,Dragovcu,i ostalim selima. vecina istih nije isla u skolu ni u petak. sneg u centru jeste delimicno otklonjen a kada pogledate van pr. Kosovska i druge ulice. kretanje automombila je otezano a najavljuju se manje temperature. trenutno ne idenje u skolu bi bila dobra odluka,ne radi gubitka casova,na to smo navikli odavno,pogotovo gimnazijalci, vec jer nekim ucenicima treba Vise od 45 min da dodju do skole Pesice a zamislite kad zapucaju sa brda .

Sirius Black

pre 12 godina

Da nije pao sneg u Beograd celih 10cm,i sutra bi nasa deca u Sjenici po mrazu i snegu od 1metra ranila u skolu...stvarno neshvatljivo,vec mesec dana smo u blokadi,niko da se iz drzave seti i za nasu decu...

pera

pre 12 godina

Ma Dačiću, daj obuzdaj tog Marića!!!! Napravio je, bre ministarstvo u ministarstvu. I kakvo vanredno stanje!?!? Da li se otkazuju pozorišne predstave, utakmice, bioskopi... Ako ne greju škole, zašto bi Pionir, Arenu, Čair, Šumice. I kako ste mogli da prosto poližete sneg sa puteva prema Kopaoniku, Zlatiboru, Babinom zubu..., a do onih staraca u selima surduličke, sjeničke, baušničke i td. opštine niste mogli. Sramota. Gledam one kamere na TV-u što prikazuju uživo ulice Beograda. Jeste da je slika crnobela, ali putevi crni. Izgleda da je to asfalt, a ne sneg.
Neko spomenu da se uključi vojska na rasčišćavanju. Pa ne može, jer su vojsku rasčistili, počistili... Sada samo mogu serije da snimaju o njoj.
Za mesec dana novo vanredno stanje od poplava.
Da li je neko pročitao zakon o vanrednom stanu. Imam li ja, kao graađanin nekakvu obavezu (radnu, građansku...) u tom slučaju.
Ma jok, to je samo da se neko šepuri, neko komaduje. Možda neko hoće da napravi novo ministarstvo?

Socijal-demokata

pre 12 godina

Gde su sada oni silni članovi podmlatka raznih stranaka da lopataju malo, a ne samo da pišu saopštenja.

Ni jedna stranka nije pozvala svoje članove da pomognu u sređivanju stanja. Toliko o moralu.
(s t v, 5. februar 2012 20:57)
# Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Gresis druze,Demokratska omladina Beograda je juce bila na ulicama zajedno sa radnicima koje je organizovao grad!

krapem

pre 12 godina

Sta ste cekali do sada!!Vi iz Beograda ne vidite dalje od Beograda,a van Be-
ograda haos,raspad sistema!Nema struje,vode,hrane,lekova,prevoza...,al u Be-
ogradu IMA!DOKLE BRE VISE TAKO,SRAM VAS BILO,VLADU,SKUPSTINU,VLAST!

Vladimir

pre 12 godina

Vanredna situacija ? Kod mene je ve godinu dana vanredna situacija . Bio i ja da cistim sneg vidim masa ljude i mole koi mole boga da padne josh za da mogu da odnesu kuce sto vishe pare da prehrane familiju. Ja nemam iskreno ali imam vss i trazim posao vec 5 meseci podstanar izaso od stana pre 3 dana na ulicu sam . Cuj vanredna situacija... ljudi jeste normalni ... na mravu u zivotu nisam zgazio doslo je vreme da razmisljam da pocnem da kradem hranu za da prezivim danas iso u kumodraskoj ulici nisu me primili kazu idi u socijalno ... Cuj vanredna situacija

Ispeci pa reci

pre 12 godina

Čitam komentare i ne verujem. Da li je moguće da su se svi pretvorili u torokuše koje pljuju sve redom. Potpuno normalna stvar je da je proglašeno vanredno stanje kako bi se pomoglo najugroženijima. Šta je sad tu loše?

Dejan

pre 12 godina

Ovde u Kanadi temperatura je tokom 6 meseci u minusu i stalno je sneg pa se ne proglasava vanredna situacija. Onda mi pola godine ne bi trebali ici u skolu.

Marija

pre 12 godina

Ma dajte. Nek se proglasi tamo gde je to zaista potrebno, ali to nema ko da proceni. Ovde u Pozarevcu je sasvim pristojno, konacno da se zabeli, inace je uvek sivo. Deci su vec rekli da idu na raspust. Ja nisam bas za to, mislim da sve dobro funkcionise. A sta ima lepse od grudvanja u skolskom dvoristu, ili od romanticne setnje?!?

iNS

pre 12 godina

Ja vas MOLIM da ne uvodite vanredno stanje i zatvarate vrtice u NS, ovde sve funkcionise - nema ko da nam cuva decu, ne mozemo da idemo na posao!

SL Nikolina

pre 12 godina

Prvo sam pogresno shvatila da je to i obustava rada, no sreca pa nije. Moj savet je da ukljucite sugestiju, cudo je ona, i zamisljajte da ste na Hvajina, na Bahamima, zamisljajte da se przite na suncu odmah pored mora, verujte, bice vam makar malo toplije.

hladisa

pre 12 godina

Za sta vanrednu sitaciju bre, sta ste se splakali svi, posaljiti vojsku i mehanizaciju da pomognu tim ljudima u planinama i selima, da se tako plasite nekih drugih stvari kao snega bolje bi bilo.

simonida

pre 12 godina

Vanredna situacija za 20cm snega u Beogradu? Ma dajte... Sta je sa ljudima na severu Kosova, koji svakog dana 2 sata imaju struju, pa 2 nemaju, istovremeno nemaju vodu i Boga mole da mogu da prodju nekim od puteva i da stignu do posla, da ne pricam do Srbije. Izgleda da to nikoga ne zanima, jer je tamo hronicna vanredna situacija, a da ne pominjem televizijske i radio agencije koje iznose pogresne informacije o svemu tome. Pardon, zasto bi Srbija trebalo da brine o teritoriji koja joj uopste ne pripada...

Krusevljanin

pre 12 godina

Kad je van Beograda bilo snega i po ceo metar - niko nije proglasavao vanrednu situaciju... A kad je u BG-u pao sneg 20 cm onda "jao kuku meni"... Iskreno - mi koji smo u gradovima nemamo pojma sta je pravi kijamet jer nam je tesko da uzmemo lopatu u ruke i ocistimo sneg ispred svog dvorista... A uz to, kiosci i prehrambene prodavnice rade... Automobilom se moze stici na odredjeno mesto, doduse otezano, ali mi smo navikli da jurimo 80 i 100 km/h (posebno Beograd), pa nam to naj naj najteze pada......

nebojsa

pre 12 godina

Najgora vlada od 2ooo god.Kod nje je sve uvek vanredno ..telefonska sednica .500 JUBILARNA sednica ,vazi li vanredno stanje i na Kosovu, iznenadio ih sneg u Februaru ,sta li ce mo jos videti do izbora ,,,,,

zima

pre 12 godina

Čula sam da će Zlatibor sledeće nedelje biti pun zbog ovog nazovi mini raspusta.Šta je falilo da idemo normalno u školu,nije ovo prvi sneg kog smo videli u životu.U školu ne može da se ide,a na zimovanje može!!!Je l, Boga ti!!!Posle kažite da prosvetni radnici ne valjaju,a oni sa ovim nemaju veze.Njih niko nije ni pitao nikad za mišljenje,umesto njih uvek neko drugi odlučuje a posle oni krivi.

Zek

pre 12 godina

А jel bila vanredna situacija kad je u julu 2007 bilo od 40 do 45 stepeni prvi put odkad se vrše merenja u Srbiji? A sad zbog 30-40 cm snega koji padne svake druge godine vanredna situacija!

Kuzma

pre 12 godina

Secem glavu ako neko ne zaradi dobre pare i na ovoj Vanrednoj situaciji. Cim vlast objavi da su spremilu pare za nesto odmah mirise na ugrafjivanja, pranja para, masine, Kolubare... Inace, prosao sam upravo rutu od 12-ak km po Novom Sadu.Vece ulice i Bulevari su skoro skroz ocisceni. Na ulici nema ni jednog vozila za ciscenje snega. Sneg vise ne pada. I STA SAD SPRECAVA PUTARE DA OCISTE I SPOREDNE ULICE!?!?!?!? Ma nikad ovde nece biti dobro...

Sale

pre 12 godina

Evo prilike da se prikupe pare za izbore. Nek za narednih par dana zaposle jos komunalnih policajaca da pisu kazne svakom ko ima vise od 2mm snega, a to su verovatno svi gradjani ove zemlje. Imace da isplate pune plate za tih par dana tim privremenim komunalcima i joc ce barem deset puta toliko "zaraditi". Extra predlog? Drug clan al za malo. Demokrateeeee!

Te Kvondo strikes back

pre 12 godina

Secate li se onog pomrcenja sunca 1999. godine. Najbolje za SPS je da svi ostanemo kod kuce i ne izlazimo napolje. Pazite se DSovci, SPS je zarazan. To je guba Srbije.

Socijal-demokata

pre 12 godina

Gde su sada oni silni članovi podmlatka raznih stranaka da lopataju malo, a ne samo da pišu saopštenja.

Ni jedna stranka nije pozvala svoje članove da pomognu u sređivanju stanja. Toliko o moralu.
(s t v, 5. februar 2012 20:57)
# Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Gresis druze,Demokratska omladina Beograda je juce bila na ulicama zajedno sa radnicima koje je organizovao grad!

Djordje

pre 12 godina

Nece, ali ce sektor za vanredne situacije onda moci da naredjuje i komanduje, a ne da moli i zahteva kao do sad. Pritom, koliko razumem, onda se ne ide ni u skolu, ni na posao (sem vatrogasaca, MUP-a, hitne pomoci itd.) pa nece ni biti toliko potrebno cistiti ulice u gradovima, nego ce mehanizacija moci da se angazuje tamo gde su ljudi potpuno zavejani i odseceni od sveta.

DDT

pre 12 godina

Sreća pa je vodostaj reka na najnižem nivou u poslednjih 100 godina, mada ako naglo krene da se topi sneg, biće u pravom smislu te reči vanredno stanje.

zoran

pre 12 godina

Ministre Dachicu, sta je sa centrom za vanredne situacije..?? Onaj shto otvoriste sa Rusima..!! Kako te je priroda raskrinkala...znamo mi da "mehanizacija" iz tog centra nikada nije koriscena za chiscenje snega. Kao ni ona iz Bondstila, ali ta nije nasha.

novikorisnik

pre 12 godina

Proglašavanje vanredne situacije je samo dokaz koliko je vlada i država nesposobna da se izbori sa problemima...proglašavanje vanredne situacije je jedino rešenje i način da nateraju firme koje su prodali da sada rade svoj posao, jer pare za ove situacije nisu bile predviđene (odatle verovatno i ionakva izjava mister lacoste) ili i ako su predviđene potrošene su još odavno....sedoše pa smisliše, ako nemamo para da ih platimo, nateraćemo ih da rade za džabe o svom trošku, proglasićemo vanredno stanje...ali zato para za osnivanje razno raznih agencija, putovanja potrebnih i manje potrebnih, 250 poslanika, kafe kuvarice, jeftine obroke za poslanike, doživotne plate/penzije i druge slične stvari, ima....kakva smo mi banana država...nesmem ni da zamislim šta bi se desilo da nas zadesi nedaj bože katastrofa kao japance...tu bi nam bio kraj...

Pojasnjivac

pre 12 godina

Proglasenje vanredne situacije dozvoljava nadleznim sluzbama da angazuju resurse preduzeca i organizacija koje inace nisu zaduzene za ciscenje snega. Dakle - npr gradjevinske firme koje imaju bagere i kamione, morace da ustupe na koriscenje svoja vozila i vozace, ali je drzava u obavezi i da im angazovanje plati po trzisnoj ceni.

Ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka vlast svoju silu pokaže

pre 12 godina

Sada će se videti koliko je Vlada u stanju da sprovodi zakone koje je sama predlagala Skupštini na usvajanje. Konkretno, radi se o Zakonu o vanrednim situacijama iz 2009, i o dopunama i izmenama tog zakona iz decembra 2011. Videće se da li će se sprovoditi naredbe Republičkog štaba za vanredne situacije i u kojoj meri će to sve funkcionisati po hijerarhiji Republika-Pokrajina-grad/opština; da li će se neka privatna ili javna firma drznuti da ne stavi na raspolaganje resurse prema naređenju nadležnog štaba civilne zaštite, ili će se neka lokalna samuprava drznuti da pozove učenike u školu od 6. do 10. februara...

stipan

pre 12 godina

jel to znaci da necu morati da platim ratu kredita i da ce banka imati razumevanja zato sto je vandredno stanje i sto necu imati posla i otkud da servisiram ratu....

zeljko - madrid

pre 12 godina

Trebali bi da proglase sledece:
"Proglasavamo da smo nesposobni, rasipnici, nekompetentni i kratkovidi, bez ideja i vernosti prema ovoj jadnoj, upropascenoj silovanoj i unakazenoj nekad lepoj zemlji i da ne zasluzujemo da predtavljamo istu"

zirafica

pre 12 godina

Odavno mi imamo vanredno stanje u vladi i vanredno stanje sa sistemom uopste. Koliko mi toga pada na pamet, pa ne moze se nabrojati toliko toga. Sto niste vanredno stanje kada je bio onaj svinjski grip? Jeste sneg, jeste zima, ali zar je takvo stanje da je obustava rada, pa sta bi bilo s vama da sada odete u Rusiju, bas me zanima kako biste se snasli. Toliko me ovo nervira, pa da ni zdravstvo nece raditi, znate li vi dokle mi hitni moramo otici da bismo dosli do tih dezurnih. Joooooooooooooj, plakacu od muke i svega, i valde, i i vremena, i demokratije, i standarda i jos puno toga.

Nezaboravan

pre 12 godina

Sada neka angažuju za čišćenje snega onu čuvenu mašinu koja je fiktivno radila u Kolubari 24 sata na dan, rezultati će biti i te kako vidljivi. A tu je i ostala mehanizacija koja je bila angažovana u Kolubari. Biće nam čista cela Srbija!

Ili ste već zaboravili na 'svemoguću' mehanizaciju iz Kolubare?

dejana

pre 12 godina

Da baš tako u februaru sneg iznenadio putare.A vlada telefonskom sednicom,onako kako sadašnja vlast održava najveći deo sednica,donela odluku o vanrednom stanju.Pa nije ovo Kanada!Toliko o spremnosti naših putara!

Profesorka

pre 12 godina

Obradovicu, ministre, profesore, covece..... osvesti se, ako si u stanju! Ispit imam sutra ujutro a zakazala sam ga, kako pravila nalazu, u septembru. Sada te pitam - sta ce studenti iz ovog saopstenja koje si dao u nedelju popodne, moci da zakljuce - trebaju li ili ne trebaju da dodju? Ko ce i kako da ih obavesti, kada ce se fakulteti dogovoriti o objedinjavanju termina, jer ispitni rok traje vec tri nedelje i zavsava se za koji dan?! Jesi li u stanju da kao covek preuzmes odgovornost za nesto i izdas naredjenje da se ispiti otkazuju za drugu polovinu meseca ili tako nesto? Jesi li? Zamisljam kako sutra izjutra gomila njih baulja po ulicama i stanicama, strasirana da li ce stici, da li ce ispita biti ili ne, sta ako zakasne... Uozbilji se i jednom nesto kazi jasno i glasno!

vrsac

pre 12 godina

pogledajte sliku :))) dacic drzi slovo a sutanovac ga slusa :))) a mrzi ga :)) ali vlast je vlast..cekajte posle sl izbora kad pocnu basket da igraju zarko obradovic i ceda :)))))))..sve za fotelje i nasu buducnost!!!! :)))))

bezimena

pre 12 godina

imam VSS... izaso od stana pre 3 dana na ulicu sam ...na mravu u zivotu nisam zgazio ...iso u kumodraskoj ulici nisu me primili kazu idi u socijalno ...
(Vladimir, 5. februar 2012 17:52)

Ko ima kompjuter nije za Kumodrašku, (ne)pismenost tu ne igra ulogu...

Student

pre 12 godina

"Ministar je ponovo preporučio i fakultetima da odlože ispite, a ukoliko to nije moguđe grupišu u jednom danu".

Koji idiotizam moram reci, ne, najbolje da budu u isto vreme, sta isti dan....

jovan

pre 12 godina

Imajuci odista, ljudsku zabrinutost za nepogodu koja mmnoge ljude u nasoj zemlji dovodi u zivotnu opasnost, neka mi bude oprosteno ako iznosim misljenje da je pod ovom vladom stanje permanento odrzavano na izvesnom inenzitetu vanredne situacije, samo sto sve do sada nije bilo zvanicno deklarisano.

mail

pre 12 godina

Obradovic, prazni skole, a onda obavezuje 2 odeljenja boravka da rade dezurstvo (jeftina demagogija pred izbore). Pa ako mogu 2 odeljenja moze i cela skola. Ili svi ili niko, ili neko treba da cuva decu ljudima iz ministarstva.

nebitna

pre 12 godina

e takoo! sada lepo neka posalju sve ove sto imaju visak adrenalina te bi da ratuju. Imaju priliku da uzmu lopatu u ruke i pravac u rasciscavanje snega. Neka se tamo pokazu BAJE! Srecno!

Draganče

pre 12 godina

Aman. bre ministre prosvete! Il rade ili ne rade škole, kakve preporuke. Preporuku mogu ja da dam ili moja baba, a ti izdaj naredbu ako smeš, a vidim da ne smes jer nemaš m!

Србиновски

pre 12 godina

Али фирме ће да раде, без обзира на донету одлуку. То значи да ће и ове недеље поред централног грејања, радити сви клима уређаји, као и кварцне и вентилатор грејалице на радним местима.
цццццц

s t v

pre 12 godina

Gde su sada oni silni članovi podmlatka raznih stranaka da lopataju malo, a ne samo da pišu saopštenja.

Ni jedna stranka nije pozvala svoje članove da pomognu u sređivanju stanja. Toliko o moralu.

prosvetni radnik

pre 12 godina

Kao radnik u jednoj srednjoj školi u Nišu imam komentar povodom proglašenja vanredne situacije.
Većinu učenika čine deca koja nisu iz Niša i još prošle nedelje nastava se držala sa po nekoliko učenika na nivou odeljenja. U tom smislu podržavam uvodjenje vanredne situacije jer je držanje nastave za 5 učenika u odeljenju od 25 besmisleno.
Škole čiju većinu čine djaci kojima je dolazak u školu samo otežan zbog vremena, a ne i nemoguć, trebalo bi, po mom mišljenju,da drže nastavu.

ma da

pre 12 godina

@marija u Pozarevcu jeste prelepo za setnju . ali ne zaboravte da u nase skole idu deca koja zive u Klicevcu,Dragovcu,i ostalim selima. vecina istih nije isla u skolu ni u petak. sneg u centru jeste delimicno otklonjen a kada pogledate van pr. Kosovska i druge ulice. kretanje automombila je otezano a najavljuju se manje temperature. trenutno ne idenje u skolu bi bila dobra odluka,ne radi gubitka casova,na to smo navikli odavno,pogotovo gimnazijalci, vec jer nekim ucenicima treba Vise od 45 min da dodju do skole Pesice a zamislite kad zapucaju sa brda .

ako je zima nije lav

pre 12 godina

Da li stvarno mislite da se sekiraju za nas.Mi smo za njih samo procenti.Imamo srecu sto smo u izbornoj godini.Odo da se sankam sto preporucujem svima i obavezno vunene carape ako jos zna neko da isplete.

Sirius Black

pre 12 godina

Da nije pao sneg u Beograd celih 10cm,i sutra bi nasa deca u Sjenici po mrazu i snegu od 1metra ranila u skolu...stvarno neshvatljivo,vec mesec dana smo u blokadi,niko da se iz drzave seti i za nasu decu...

pera

pre 12 godina

Ma Dačiću, daj obuzdaj tog Marića!!!! Napravio je, bre ministarstvo u ministarstvu. I kakvo vanredno stanje!?!? Da li se otkazuju pozorišne predstave, utakmice, bioskopi... Ako ne greju škole, zašto bi Pionir, Arenu, Čair, Šumice. I kako ste mogli da prosto poližete sneg sa puteva prema Kopaoniku, Zlatiboru, Babinom zubu..., a do onih staraca u selima surduličke, sjeničke, baušničke i td. opštine niste mogli. Sramota. Gledam one kamere na TV-u što prikazuju uživo ulice Beograda. Jeste da je slika crnobela, ali putevi crni. Izgleda da je to asfalt, a ne sneg.
Neko spomenu da se uključi vojska na rasčišćavanju. Pa ne može, jer su vojsku rasčistili, počistili... Sada samo mogu serije da snimaju o njoj.
Za mesec dana novo vanredno stanje od poplava.
Da li je neko pročitao zakon o vanrednom stanu. Imam li ja, kao graađanin nekakvu obavezu (radnu, građansku...) u tom slučaju.
Ma jok, to je samo da se neko šepuri, neko komaduje. Možda neko hoće da napravi novo ministarstvo?