Nedelja, 05.02.2012.

11:17

Smena Ugričića obračun sa Đinđićem

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić tvrdi da je smena direktora Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića "još jedan obračun sa Zoranom Đinđićem".

Izvor: Beta

Smena Ugrièiæa obraèun sa Ðinðiæem IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Marko Dimitrijević

pre 12 godina

Ranko Krivokapić je najobičnija budala. Po njegovoj logici, Adolf Hitler je samo pogrešno interpretirani pisac Mein Kampf-a.

dragan

pre 12 godina

Ako se ne varam smenjen gospodin Ugricic je smenjen sa mesta direktora biblioteke, nesto se ne secam da sam igde procitao ista sto se tice njegovog knjizevnog rada. Prema tome o kakvom je progonu rec, vlasnik se nije slozio sa stavom direktora i zahvalio mu se. Nama koji radimo u privredi to je sasvim normalno ako radis protivno stavu vlasnika ili upravnog odbora, bivsi si i tacka.A to sto gospodin cije ime mi se cak ni ne spominje ima potrebu da tumaci sta je Zoran cinio stvarno je cinicno. Da li se iko seca njegovih izjava o Zoranu u periodu 2000 - 2003

visima na srbijanskim sajtovima i lecim komplekse

pre 12 godina

@Konszantinos Veliki
Slican se slicnom smesi, zar ne?... Otuda ta fascinacija Krivokapicem i njegovim isljucivim, bezobraznim, prizemnim i nacionalistickim stavovima? Jedina razlika je sto Krivokapic ima i koristi od takvih stavova jer time privlaci odredjeni broj biraca cime se odrzava na politickoj sceni dok se kod komentatora radi iskljucivo o licnim i nacionalnim frustracijama i nalazenju licnih satisfakcija u svakodnevnom pljuvanju po Srbiji i Srbima. Smesno je to. Zaista ne znam sta bi okolni frustranti radili da nema Srbije.

kupite ogledalo

pre 12 godina

Zanimljivi su ovi politicari kao krivokapic i kompanija ili ovi komenatori kao konstantinos i kompanija koji svoje licna opterecenja, razne komplekse, frustracije, mrznju i rasizam prema Srbima pokusavaju da racionalizuju i ulepsaju time sto koriste neke izlizane fraze o SPC-u, milosevicevskim tajnim sluzbama, buducnosti i civilizaciji, Djindjicu, drze predavanja... Siroti misle da ce upotrebom tih fraza nekoga zavarati.

Todor

pre 12 godina

“Andrej Nikolaidis je prvenstveno jedan od najboljih književnika mlađe generacije*…
hahaha, možda za vas?
Andrej Nikolaidis je srbomrzac i specijalista za govor mržnje.
Ne znam zašto to skupštini Crne Gore odgovara?!

ana

pre 12 godina

Blago vama u Crnu goru sve vam je uredjeno zivite da svojih briga nemate svi ste divni kulturni slobodni pa samo virite u nase dvoriste.Gledajte svoja posla a ako je Krivoglavicu zao ovog nazovi pisca neka ga pozove da se vrati odakle je dosao!!!!

Konszantinos Veliki

pre 12 godina

Umjesto što kritizirate Krivokapića bilo bi bolje da razmislite o onome što je rekao, zadržao bih se samo na dvijema stvarima, pogubnom utjecaju SPC koja se još nije maknula od srednjeg vijeka i ono sto je još gore, subverzivnog djelovanja tajnih službi preživjelih iz Miloševićevog doba koje i dan danas guši svako napredno razmišljanje i pomak prema civilizaciji. Krivokapić je u pravu i zbog toga toliki izlijevii mržnje, čovjek je samo pogodio "u sridu"!

Leningrad Cowboy

pre 12 godina

Nije mi jasno otkud toliko cudjenja. U Srbiji je postalo normalno da se poziva na Djindjica cim treba nesto trenutno da se kritikuje. Prvo je to radila DS, pa Ceda, Canak, Korac pa sada svi zivi. Postao je univerzalni argument u smislu - to i to je lose, Djindjic se prevrce u grobu. Ali eto, tolerisalo se ranije, zasto se ne bi tolerisalo i sada?
Ovim naravno ne branim Krivokapica, koga bi najradije vidio na ulici, samog i napustenog kako prosi.

dnodna

pre 12 godina

Na stranu ove iskompleskirane nule iz komsiluka koji parazitiraju na Srbiji kao sto su razni krivokapici, vukovici, mesici i kompanija ali mi nije jasna sama Srbija sto ovakvim likovima daje prostor u srpskim medijima za dalje plasiranje njihovih nebuloza. Zasto je Dnevnik ocenio da je bitno sta ima jedan Krivokapic da izjavljuje? Umesto da ignorise likove kao sto su Krivokapic ili Nikolaidis, Srbija daje prostora tim likovima, pretvara ih u neke relevantne sagovornike, dozvoljava im da i dalje zagadjuju i da se samohvalisu... Izmedju ostalog i zato je Srbija ovde gde je: na dnu.

hm

pre 12 godina

kakva budala, pa zar je moguce da je ovaj na nekoj funkciji. Politicari moraju odgovarati za svoje izjave i djela, jer ovo postaje smijesno.

Ne smiju vise svakojaki demagozi i neznalice doci do politicke vlasti, mi svi na Balkanu moramo poceti da kaznjavamo ovakvo ponasanje.

Marko

pre 12 godina

"...I zato mi je teško zbog sudbine koja je zadesila gospodina Sretena Ugričića. No, to je još jedan od obračuna sa pokojnim Zoranom Đinđićem"

Kako vole da pominju Djindjica... najvise ovi koji su u Djindjicevom drustvu uvek pricali drugu pricu. Od Krivokapica, preko Zukorlica, pa dalje.
A ovo oko 'proterivanja' pisaca, je smesno i jadno. Niti je ko proteran, niti su mu spaljene knjige. Covek je popio otkaz, zato sto ne ume da prepozna govor mrznje, koji je doveo do ratova, progona politickih neistomisljenika,.... na kraju krajeva i do ubistva istog tog Djindjica na kojeg se Krivokapic poziva.
Vidim i da mu je najveci problem imovina SPC, sa kojom misli... sta? Da oduzme i dodeli drugoj ekipi iste 'provinijencije'.

Goran1970

pre 12 godina

"Odluka Srbije da bude deo ovog spora na strani SPC nije dobra poruka i ne doprinosi daljem jačanju naših međudržavnih odnosa", poručio je predsednik Skupštine Crne Gore.

Dakle,politika koju ti zastupas,jaca medjudrzavne odnose?! Politika koju ti zastupas,Ulcinj je dovela do Budve,pola Crne Gore si prodao strancima,a SPC oduzimas sve sta mozes,a hoces i jos!Cije li ti interese zastupas,crnogorskih gradjana sigurno ne! Vas nekoliko porodica neznate sta ce te sa parama,a narod...

BivsiYU86

pre 12 godina

A Dacic nosi oreol borca protiv terorizma i knesofobije i samo zahvaljucuci njemu mi smo srecni sto je sve dobro proslo. Zato on danas uziva u svojim zaslugama i ima politicki i moralni kredibilitet a i znanje da prepozna opsanost da se slucajno 90te ne ponove.

imt

pre 12 godina

Krivokapic je apsolutno u pravu. Iako su se sve vlasti i politicari svakog 12.marta takmicili ko ce pre da odnese venac na Djindjicev grob, oni se groze svega sto ima veze sa politikom koju je vodio Zoran, i direktno ili indirektno se obracunavaju sa svakom Zoranovom zaostavstinom. Djindjiceva politika je 12.marta nestala iz Srbije, a zamenile su je "Kosovske politike", "politike integriteta i suvereniteta", "miloseviceva politika odbrane nacionalnih interesa" i slicne politike koje za cilj imaju sto duzi ostanak na vlasti.
Djindjic ne bi dao podrsku Nikolaidisu za ono sto je napisao, ali isto tako ne bi ni smenjivao Ugricica i proglasavao za teroristu svakog ko se usudi da iznese suprotan stav od zvanicne vlasti. Cak sta vise, on ne bi dozvolio ni da se cela stvar koja se odigrala u Boriku proglasi za pokusaj atentata, jer bi ga u to vreme svi za tako nesto ismejali.
I istina je da udbasi rovare u CG preko svojih ispostava, a jedna od njih je Amfilohije.

Milan

pre 12 godina

U pravu je! Nikolaidis i Djindjic su istomisljenic i sigurno je da bi se hrabri Ugricic da je Zoran ziv nalazio na ministarskom mestu a ne na birou!

nikad sluga okupatora

pre 12 godina

pa ti si Ranko mnogo pametan. Prava si perjanica Crne Gore. Dok ima takvih Crna Gora i Milo kao njen otac ne mora da brine za svoju buducnost.

A i ovi Srbi su mnogo pametni kad su ga ostavili da IMA DRZAVNI POSAO

Milan

pre 12 godina

Krivokapić se malo pravi grbav ,što bi rekli u narodu.On valjda misli da bi Đinđić stao u zaštitu Nikolaidisa kada poziva na ubistvo kao civilizacijski pomak ili ukidanje Republike Srpske.Verovatno misli da bi podržao i njega u obračunu sa SPC u Crnoj Gori.Ovo je teška zloupotreba imena Zorana Đinđića i odvratno mi je to što se danas svi oni koji se recimo zalažu za ukidanje republike Srpske ili proteruju sveštenike SPC vezuju za ime Zorana Đinđića.Odvratna laž, a pritom svesno plasirana.

shetaj

pre 12 godina

Neka ovaj iskompleksirani, novokomponovani montenegrinski sovinista pocne da preskace Srbiju a narocito Djindjica. Nisi ti Krivokapicu ni do clanaka Djindjicu pa da ga komentarises. Gledaj svoja posla i prestani da guras tu svoju nosinu u stvari koje te se ne ticu.

Peca

pre 12 godina

U svojoj mržnji prema svemu što je srpsko Krivokapić je izgubio kompas elementarne pristojnosti. On je bolestan čovek. A da je smena Ugričića obračun sa Đinđićem, treba li to komentarisati?

ilke

pre 12 godina

Dakle, neverovatni su ovi Montenegrini. Potpredsenik CG Skupštine u jednoj rečenici stigne da kritikuje srpsku vladu, da brani njenog službenika, pomene bivšeg premijera i predsednika, a Srbija je ta koja se meša u unutrašnje stvari Crne Gore. Da, SPC je uzurpirala crnogorsku državnu imovinu, Srbija je okupirala Crnu Goru i sve tako po redu. Samo zaboravljaju da kažu da Srbija nije "okupirala" Crnu Goru ne bi bilo ni Boke Kotorske u Crnoj Gori, pa bi možda g. Krivokapic posle studija ostao u Nišu posle studija, jer kao strani državljanin ne bi mogao da radi u Kotoru. Naravno studiranje je bilo o trošku građana Srbije. Da li bi Crna Gora da nije "okupirana" bila smatrana austrougarskim saveznikom posle I Sv. rata i shodno tome teritorija bi morala da joj bude smanjena? Držanje Crne Gore za vreme I Sv. Rata je sveukupno bilo sramno i zato su Crnogorci izabrali manje "zlo" tj. da se priključe Srbiji. Zato nemojte zbog toga kriviti Srbiju. U konačnom zbiru prošli ste mnogo bolje nego što ste zaslužili.

Peca

pre 12 godina

U svojoj mržnji prema svemu što je srpsko Krivokapić je izgubio kompas elementarne pristojnosti. On je bolestan čovek. A da je smena Ugričića obračun sa Đinđićem, treba li to komentarisati?

shetaj

pre 12 godina

Neka ovaj iskompleksirani, novokomponovani montenegrinski sovinista pocne da preskace Srbiju a narocito Djindjica. Nisi ti Krivokapicu ni do clanaka Djindjicu pa da ga komentarises. Gledaj svoja posla i prestani da guras tu svoju nosinu u stvari koje te se ne ticu.

ilke

pre 12 godina

Dakle, neverovatni su ovi Montenegrini. Potpredsenik CG Skupštine u jednoj rečenici stigne da kritikuje srpsku vladu, da brani njenog službenika, pomene bivšeg premijera i predsednika, a Srbija je ta koja se meša u unutrašnje stvari Crne Gore. Da, SPC je uzurpirala crnogorsku državnu imovinu, Srbija je okupirala Crnu Goru i sve tako po redu. Samo zaboravljaju da kažu da Srbija nije "okupirala" Crnu Goru ne bi bilo ni Boke Kotorske u Crnoj Gori, pa bi možda g. Krivokapic posle studija ostao u Nišu posle studija, jer kao strani državljanin ne bi mogao da radi u Kotoru. Naravno studiranje je bilo o trošku građana Srbije. Da li bi Crna Gora da nije "okupirana" bila smatrana austrougarskim saveznikom posle I Sv. rata i shodno tome teritorija bi morala da joj bude smanjena? Držanje Crne Gore za vreme I Sv. Rata je sveukupno bilo sramno i zato su Crnogorci izabrali manje "zlo" tj. da se priključe Srbiji. Zato nemojte zbog toga kriviti Srbiju. U konačnom zbiru prošli ste mnogo bolje nego što ste zaslužili.

Milan

pre 12 godina

Krivokapić se malo pravi grbav ,što bi rekli u narodu.On valjda misli da bi Đinđić stao u zaštitu Nikolaidisa kada poziva na ubistvo kao civilizacijski pomak ili ukidanje Republike Srpske.Verovatno misli da bi podržao i njega u obračunu sa SPC u Crnoj Gori.Ovo je teška zloupotreba imena Zorana Đinđića i odvratno mi je to što se danas svi oni koji se recimo zalažu za ukidanje republike Srpske ili proteruju sveštenike SPC vezuju za ime Zorana Đinđića.Odvratna laž, a pritom svesno plasirana.

nikad sluga okupatora

pre 12 godina

pa ti si Ranko mnogo pametan. Prava si perjanica Crne Gore. Dok ima takvih Crna Gora i Milo kao njen otac ne mora da brine za svoju buducnost.

A i ovi Srbi su mnogo pametni kad su ga ostavili da IMA DRZAVNI POSAO

dnodna

pre 12 godina

Na stranu ove iskompleskirane nule iz komsiluka koji parazitiraju na Srbiji kao sto su razni krivokapici, vukovici, mesici i kompanija ali mi nije jasna sama Srbija sto ovakvim likovima daje prostor u srpskim medijima za dalje plasiranje njihovih nebuloza. Zasto je Dnevnik ocenio da je bitno sta ima jedan Krivokapic da izjavljuje? Umesto da ignorise likove kao sto su Krivokapic ili Nikolaidis, Srbija daje prostora tim likovima, pretvara ih u neke relevantne sagovornike, dozvoljava im da i dalje zagadjuju i da se samohvalisu... Izmedju ostalog i zato je Srbija ovde gde je: na dnu.

Goran1970

pre 12 godina

"Odluka Srbije da bude deo ovog spora na strani SPC nije dobra poruka i ne doprinosi daljem jačanju naših međudržavnih odnosa", poručio je predsednik Skupštine Crne Gore.

Dakle,politika koju ti zastupas,jaca medjudrzavne odnose?! Politika koju ti zastupas,Ulcinj je dovela do Budve,pola Crne Gore si prodao strancima,a SPC oduzimas sve sta mozes,a hoces i jos!Cije li ti interese zastupas,crnogorskih gradjana sigurno ne! Vas nekoliko porodica neznate sta ce te sa parama,a narod...

Marko

pre 12 godina

"...I zato mi je teško zbog sudbine koja je zadesila gospodina Sretena Ugričića. No, to je još jedan od obračuna sa pokojnim Zoranom Đinđićem"

Kako vole da pominju Djindjica... najvise ovi koji su u Djindjicevom drustvu uvek pricali drugu pricu. Od Krivokapica, preko Zukorlica, pa dalje.
A ovo oko 'proterivanja' pisaca, je smesno i jadno. Niti je ko proteran, niti su mu spaljene knjige. Covek je popio otkaz, zato sto ne ume da prepozna govor mrznje, koji je doveo do ratova, progona politickih neistomisljenika,.... na kraju krajeva i do ubistva istog tog Djindjica na kojeg se Krivokapic poziva.
Vidim i da mu je najveci problem imovina SPC, sa kojom misli... sta? Da oduzme i dodeli drugoj ekipi iste 'provinijencije'.

Leningrad Cowboy

pre 12 godina

Nije mi jasno otkud toliko cudjenja. U Srbiji je postalo normalno da se poziva na Djindjica cim treba nesto trenutno da se kritikuje. Prvo je to radila DS, pa Ceda, Canak, Korac pa sada svi zivi. Postao je univerzalni argument u smislu - to i to je lose, Djindjic se prevrce u grobu. Ali eto, tolerisalo se ranije, zasto se ne bi tolerisalo i sada?
Ovim naravno ne branim Krivokapica, koga bi najradije vidio na ulici, samog i napustenog kako prosi.

hm

pre 12 godina

kakva budala, pa zar je moguce da je ovaj na nekoj funkciji. Politicari moraju odgovarati za svoje izjave i djela, jer ovo postaje smijesno.

Ne smiju vise svakojaki demagozi i neznalice doci do politicke vlasti, mi svi na Balkanu moramo poceti da kaznjavamo ovakvo ponasanje.

imt

pre 12 godina

Krivokapic je apsolutno u pravu. Iako su se sve vlasti i politicari svakog 12.marta takmicili ko ce pre da odnese venac na Djindjicev grob, oni se groze svega sto ima veze sa politikom koju je vodio Zoran, i direktno ili indirektno se obracunavaju sa svakom Zoranovom zaostavstinom. Djindjiceva politika je 12.marta nestala iz Srbije, a zamenile su je "Kosovske politike", "politike integriteta i suvereniteta", "miloseviceva politika odbrane nacionalnih interesa" i slicne politike koje za cilj imaju sto duzi ostanak na vlasti.
Djindjic ne bi dao podrsku Nikolaidisu za ono sto je napisao, ali isto tako ne bi ni smenjivao Ugricica i proglasavao za teroristu svakog ko se usudi da iznese suprotan stav od zvanicne vlasti. Cak sta vise, on ne bi dozvolio ni da se cela stvar koja se odigrala u Boriku proglasi za pokusaj atentata, jer bi ga u to vreme svi za tako nesto ismejali.
I istina je da udbasi rovare u CG preko svojih ispostava, a jedna od njih je Amfilohije.

Konszantinos Veliki

pre 12 godina

Umjesto što kritizirate Krivokapića bilo bi bolje da razmislite o onome što je rekao, zadržao bih se samo na dvijema stvarima, pogubnom utjecaju SPC koja se još nije maknula od srednjeg vijeka i ono sto je još gore, subverzivnog djelovanja tajnih službi preživjelih iz Miloševićevog doba koje i dan danas guši svako napredno razmišljanje i pomak prema civilizaciji. Krivokapić je u pravu i zbog toga toliki izlijevii mržnje, čovjek je samo pogodio "u sridu"!

Marko Dimitrijević

pre 12 godina

Ranko Krivokapić je najobičnija budala. Po njegovoj logici, Adolf Hitler je samo pogrešno interpretirani pisac Mein Kampf-a.

Milan

pre 12 godina

U pravu je! Nikolaidis i Djindjic su istomisljenic i sigurno je da bi se hrabri Ugricic da je Zoran ziv nalazio na ministarskom mestu a ne na birou!

kupite ogledalo

pre 12 godina

Zanimljivi su ovi politicari kao krivokapic i kompanija ili ovi komenatori kao konstantinos i kompanija koji svoje licna opterecenja, razne komplekse, frustracije, mrznju i rasizam prema Srbima pokusavaju da racionalizuju i ulepsaju time sto koriste neke izlizane fraze o SPC-u, milosevicevskim tajnim sluzbama, buducnosti i civilizaciji, Djindjicu, drze predavanja... Siroti misle da ce upotrebom tih fraza nekoga zavarati.

visima na srbijanskim sajtovima i lecim komplekse

pre 12 godina

@Konszantinos Veliki
Slican se slicnom smesi, zar ne?... Otuda ta fascinacija Krivokapicem i njegovim isljucivim, bezobraznim, prizemnim i nacionalistickim stavovima? Jedina razlika je sto Krivokapic ima i koristi od takvih stavova jer time privlaci odredjeni broj biraca cime se odrzava na politickoj sceni dok se kod komentatora radi iskljucivo o licnim i nacionalnim frustracijama i nalazenju licnih satisfakcija u svakodnevnom pljuvanju po Srbiji i Srbima. Smesno je to. Zaista ne znam sta bi okolni frustranti radili da nema Srbije.

dragan

pre 12 godina

Ako se ne varam smenjen gospodin Ugricic je smenjen sa mesta direktora biblioteke, nesto se ne secam da sam igde procitao ista sto se tice njegovog knjizevnog rada. Prema tome o kakvom je progonu rec, vlasnik se nije slozio sa stavom direktora i zahvalio mu se. Nama koji radimo u privredi to je sasvim normalno ako radis protivno stavu vlasnika ili upravnog odbora, bivsi si i tacka.A to sto gospodin cije ime mi se cak ni ne spominje ima potrebu da tumaci sta je Zoran cinio stvarno je cinicno. Da li se iko seca njegovih izjava o Zoranu u periodu 2000 - 2003

Todor

pre 12 godina

“Andrej Nikolaidis je prvenstveno jedan od najboljih književnika mlađe generacije*…
hahaha, možda za vas?
Andrej Nikolaidis je srbomrzac i specijalista za govor mržnje.
Ne znam zašto to skupštini Crne Gore odgovara?!

BivsiYU86

pre 12 godina

A Dacic nosi oreol borca protiv terorizma i knesofobije i samo zahvaljucuci njemu mi smo srecni sto je sve dobro proslo. Zato on danas uziva u svojim zaslugama i ima politicki i moralni kredibilitet a i znanje da prepozna opsanost da se slucajno 90te ne ponove.

ana

pre 12 godina

Blago vama u Crnu goru sve vam je uredjeno zivite da svojih briga nemate svi ste divni kulturni slobodni pa samo virite u nase dvoriste.Gledajte svoja posla a ako je Krivoglavicu zao ovog nazovi pisca neka ga pozove da se vrati odakle je dosao!!!!

imt

pre 12 godina

Krivokapic je apsolutno u pravu. Iako su se sve vlasti i politicari svakog 12.marta takmicili ko ce pre da odnese venac na Djindjicev grob, oni se groze svega sto ima veze sa politikom koju je vodio Zoran, i direktno ili indirektno se obracunavaju sa svakom Zoranovom zaostavstinom. Djindjiceva politika je 12.marta nestala iz Srbije, a zamenile su je "Kosovske politike", "politike integriteta i suvereniteta", "miloseviceva politika odbrane nacionalnih interesa" i slicne politike koje za cilj imaju sto duzi ostanak na vlasti.
Djindjic ne bi dao podrsku Nikolaidisu za ono sto je napisao, ali isto tako ne bi ni smenjivao Ugricica i proglasavao za teroristu svakog ko se usudi da iznese suprotan stav od zvanicne vlasti. Cak sta vise, on ne bi dozvolio ni da se cela stvar koja se odigrala u Boriku proglasi za pokusaj atentata, jer bi ga u to vreme svi za tako nesto ismejali.
I istina je da udbasi rovare u CG preko svojih ispostava, a jedna od njih je Amfilohije.

Milan

pre 12 godina

U pravu je! Nikolaidis i Djindjic su istomisljenic i sigurno je da bi se hrabri Ugricic da je Zoran ziv nalazio na ministarskom mestu a ne na birou!

Konszantinos Veliki

pre 12 godina

Umjesto što kritizirate Krivokapića bilo bi bolje da razmislite o onome što je rekao, zadržao bih se samo na dvijema stvarima, pogubnom utjecaju SPC koja se još nije maknula od srednjeg vijeka i ono sto je još gore, subverzivnog djelovanja tajnih službi preživjelih iz Miloševićevog doba koje i dan danas guši svako napredno razmišljanje i pomak prema civilizaciji. Krivokapić je u pravu i zbog toga toliki izlijevii mržnje, čovjek je samo pogodio "u sridu"!

Peca

pre 12 godina

U svojoj mržnji prema svemu što je srpsko Krivokapić je izgubio kompas elementarne pristojnosti. On je bolestan čovek. A da je smena Ugričića obračun sa Đinđićem, treba li to komentarisati?

ilke

pre 12 godina

Dakle, neverovatni su ovi Montenegrini. Potpredsenik CG Skupštine u jednoj rečenici stigne da kritikuje srpsku vladu, da brani njenog službenika, pomene bivšeg premijera i predsednika, a Srbija je ta koja se meša u unutrašnje stvari Crne Gore. Da, SPC je uzurpirala crnogorsku državnu imovinu, Srbija je okupirala Crnu Goru i sve tako po redu. Samo zaboravljaju da kažu da Srbija nije "okupirala" Crnu Goru ne bi bilo ni Boke Kotorske u Crnoj Gori, pa bi možda g. Krivokapic posle studija ostao u Nišu posle studija, jer kao strani državljanin ne bi mogao da radi u Kotoru. Naravno studiranje je bilo o trošku građana Srbije. Da li bi Crna Gora da nije "okupirana" bila smatrana austrougarskim saveznikom posle I Sv. rata i shodno tome teritorija bi morala da joj bude smanjena? Držanje Crne Gore za vreme I Sv. Rata je sveukupno bilo sramno i zato su Crnogorci izabrali manje "zlo" tj. da se priključe Srbiji. Zato nemojte zbog toga kriviti Srbiju. U konačnom zbiru prošli ste mnogo bolje nego što ste zaslužili.

shetaj

pre 12 godina

Neka ovaj iskompleksirani, novokomponovani montenegrinski sovinista pocne da preskace Srbiju a narocito Djindjica. Nisi ti Krivokapicu ni do clanaka Djindjicu pa da ga komentarises. Gledaj svoja posla i prestani da guras tu svoju nosinu u stvari koje te se ne ticu.

nikad sluga okupatora

pre 12 godina

pa ti si Ranko mnogo pametan. Prava si perjanica Crne Gore. Dok ima takvih Crna Gora i Milo kao njen otac ne mora da brine za svoju buducnost.

A i ovi Srbi su mnogo pametni kad su ga ostavili da IMA DRZAVNI POSAO

Leningrad Cowboy

pre 12 godina

Nije mi jasno otkud toliko cudjenja. U Srbiji je postalo normalno da se poziva na Djindjica cim treba nesto trenutno da se kritikuje. Prvo je to radila DS, pa Ceda, Canak, Korac pa sada svi zivi. Postao je univerzalni argument u smislu - to i to je lose, Djindjic se prevrce u grobu. Ali eto, tolerisalo se ranije, zasto se ne bi tolerisalo i sada?
Ovim naravno ne branim Krivokapica, koga bi najradije vidio na ulici, samog i napustenog kako prosi.

Milan

pre 12 godina

Krivokapić se malo pravi grbav ,što bi rekli u narodu.On valjda misli da bi Đinđić stao u zaštitu Nikolaidisa kada poziva na ubistvo kao civilizacijski pomak ili ukidanje Republike Srpske.Verovatno misli da bi podržao i njega u obračunu sa SPC u Crnoj Gori.Ovo je teška zloupotreba imena Zorana Đinđića i odvratno mi je to što se danas svi oni koji se recimo zalažu za ukidanje republike Srpske ili proteruju sveštenike SPC vezuju za ime Zorana Đinđića.Odvratna laž, a pritom svesno plasirana.

Marko Dimitrijević

pre 12 godina

Ranko Krivokapić je najobičnija budala. Po njegovoj logici, Adolf Hitler je samo pogrešno interpretirani pisac Mein Kampf-a.

Todor

pre 12 godina

“Andrej Nikolaidis je prvenstveno jedan od najboljih književnika mlađe generacije*…
hahaha, možda za vas?
Andrej Nikolaidis je srbomrzac i specijalista za govor mržnje.
Ne znam zašto to skupštini Crne Gore odgovara?!

hm

pre 12 godina

kakva budala, pa zar je moguce da je ovaj na nekoj funkciji. Politicari moraju odgovarati za svoje izjave i djela, jer ovo postaje smijesno.

Ne smiju vise svakojaki demagozi i neznalice doci do politicke vlasti, mi svi na Balkanu moramo poceti da kaznjavamo ovakvo ponasanje.

dragan

pre 12 godina

Ako se ne varam smenjen gospodin Ugricic je smenjen sa mesta direktora biblioteke, nesto se ne secam da sam igde procitao ista sto se tice njegovog knjizevnog rada. Prema tome o kakvom je progonu rec, vlasnik se nije slozio sa stavom direktora i zahvalio mu se. Nama koji radimo u privredi to je sasvim normalno ako radis protivno stavu vlasnika ili upravnog odbora, bivsi si i tacka.A to sto gospodin cije ime mi se cak ni ne spominje ima potrebu da tumaci sta je Zoran cinio stvarno je cinicno. Da li se iko seca njegovih izjava o Zoranu u periodu 2000 - 2003

Goran1970

pre 12 godina

"Odluka Srbije da bude deo ovog spora na strani SPC nije dobra poruka i ne doprinosi daljem jačanju naših međudržavnih odnosa", poručio je predsednik Skupštine Crne Gore.

Dakle,politika koju ti zastupas,jaca medjudrzavne odnose?! Politika koju ti zastupas,Ulcinj je dovela do Budve,pola Crne Gore si prodao strancima,a SPC oduzimas sve sta mozes,a hoces i jos!Cije li ti interese zastupas,crnogorskih gradjana sigurno ne! Vas nekoliko porodica neznate sta ce te sa parama,a narod...

BivsiYU86

pre 12 godina

A Dacic nosi oreol borca protiv terorizma i knesofobije i samo zahvaljucuci njemu mi smo srecni sto je sve dobro proslo. Zato on danas uziva u svojim zaslugama i ima politicki i moralni kredibilitet a i znanje da prepozna opsanost da se slucajno 90te ne ponove.

dnodna

pre 12 godina

Na stranu ove iskompleskirane nule iz komsiluka koji parazitiraju na Srbiji kao sto su razni krivokapici, vukovici, mesici i kompanija ali mi nije jasna sama Srbija sto ovakvim likovima daje prostor u srpskim medijima za dalje plasiranje njihovih nebuloza. Zasto je Dnevnik ocenio da je bitno sta ima jedan Krivokapic da izjavljuje? Umesto da ignorise likove kao sto su Krivokapic ili Nikolaidis, Srbija daje prostora tim likovima, pretvara ih u neke relevantne sagovornike, dozvoljava im da i dalje zagadjuju i da se samohvalisu... Izmedju ostalog i zato je Srbija ovde gde je: na dnu.

kupite ogledalo

pre 12 godina

Zanimljivi su ovi politicari kao krivokapic i kompanija ili ovi komenatori kao konstantinos i kompanija koji svoje licna opterecenja, razne komplekse, frustracije, mrznju i rasizam prema Srbima pokusavaju da racionalizuju i ulepsaju time sto koriste neke izlizane fraze o SPC-u, milosevicevskim tajnim sluzbama, buducnosti i civilizaciji, Djindjicu, drze predavanja... Siroti misle da ce upotrebom tih fraza nekoga zavarati.

ana

pre 12 godina

Blago vama u Crnu goru sve vam je uredjeno zivite da svojih briga nemate svi ste divni kulturni slobodni pa samo virite u nase dvoriste.Gledajte svoja posla a ako je Krivoglavicu zao ovog nazovi pisca neka ga pozove da se vrati odakle je dosao!!!!

visima na srbijanskim sajtovima i lecim komplekse

pre 12 godina

@Konszantinos Veliki
Slican se slicnom smesi, zar ne?... Otuda ta fascinacija Krivokapicem i njegovim isljucivim, bezobraznim, prizemnim i nacionalistickim stavovima? Jedina razlika je sto Krivokapic ima i koristi od takvih stavova jer time privlaci odredjeni broj biraca cime se odrzava na politickoj sceni dok se kod komentatora radi iskljucivo o licnim i nacionalnim frustracijama i nalazenju licnih satisfakcija u svakodnevnom pljuvanju po Srbiji i Srbima. Smesno je to. Zaista ne znam sta bi okolni frustranti radili da nema Srbije.

Marko

pre 12 godina

"...I zato mi je teško zbog sudbine koja je zadesila gospodina Sretena Ugričića. No, to je još jedan od obračuna sa pokojnim Zoranom Đinđićem"

Kako vole da pominju Djindjica... najvise ovi koji su u Djindjicevom drustvu uvek pricali drugu pricu. Od Krivokapica, preko Zukorlica, pa dalje.
A ovo oko 'proterivanja' pisaca, je smesno i jadno. Niti je ko proteran, niti su mu spaljene knjige. Covek je popio otkaz, zato sto ne ume da prepozna govor mrznje, koji je doveo do ratova, progona politickih neistomisljenika,.... na kraju krajeva i do ubistva istog tog Djindjica na kojeg se Krivokapic poziva.
Vidim i da mu je najveci problem imovina SPC, sa kojom misli... sta? Da oduzme i dodeli drugoj ekipi iste 'provinijencije'.