Zdravstveni radnici najavili štrajk

Beograd -- Sindikati zaposlenih u zdravstvu najavili da će stupiti u štrajk ukoliko se ne izmeni predlog Zakona o platama, koji predviđa smanjenje plata za oko 10 odsto.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Kako cu slatko da odem iz ove bedne zemlje!
  (!, 1. decembar 2011 18:09)

  # Link komentara

 2. Zorane prijatelju dodji provedi jednu noc ili dan sa mnom i dezurnom ekipom u Urgentnom centru K.C.S. ,cisto da vidis kako se nista ne radi.Samo da nam pravis drustvo,da malo dzabalebarimo i da popijemo nocnu kafu.Mislim da ces promeniti misljenje preko noci.
   (lemmy, 30. novembar 2011 20:15)

  # Link komentara

 3. Naravno, politička i ekonomska elita uvek nastoji da teret krize prebaci na ljude koji žive od svog rada - pa i zaposlene u zdravstvu. Umesto da se poveća porez na bogate i datle finansiraju javne delatnosti, smanjuju se plate onom malom broju građana koji su u srednjem sloju, tako da će uskoro i oni da spadnu u siromašnu većinu. Na drugoj strani, zaposleni bi veoma lako tome mogli da se suprotstva, kad im sindikalna rukovodstva ne bi bila korumpirana. Zaposleni bi veoma lako mogli da uklone korumpirana rukovodstva, kada bi imali svet o tome da je borba za platu i za uslove rada, isto što i borba za život. Na drugoj strani, ako zaposleni i sindikati nisu u stanju da "dovedu u red" svoja rokovodstva, onda su i zaslužili da rade za manje plate. Naime, oni pacijetni koji su do sada plaćali mito, plaćaće i dalje. A oni pacijenti i građani sa kojima nije bilo šale do sada - neće biti šale ni dalje.

  Elita će ugnjetavati građane do biloške granice, i ispod nje. Ako jedinka zaista nije spremna da brani svoj život, - onda je to tako.
  (MilanR, 30. novembar 2011 19:02)

  # Link komentara

 4. Radi koliko mozes a uzmi koliko ti treba.
  (Tito, 30. novembar 2011 18:07)

  # Link komentara

 5. Manje posla - manja plata. Šta je tu sporno?

  Tako je u celoj vasioni, osim u našem zdravstvu i prosveti. Oni će zbog toga da štrajkuju.

  Štrajkovaće jer i oni plaćaju majstore isto, svejedno dal majstor radi 2h ili 4h, svejedno dal okreči jednu sobu ili dve, svejedno dal im zakrpi jednu gumu ili dve.

  Ok, štrajkujte, interesuje me kako će te da branite tezu da se za manje posla mora dobiti ista plata.
  (kaiser,, 30. novembar 2011 17:35)

  # Link komentara

 6. :)))) Најбоље да не радите ништа и примате плате. Али није лоше ни да радите колико радите, али да плата буде загарантована, као и одмор, а и радни стаж, а и здарвствено осигурање. А ово је чист безобразлук, траже да 10% ваше зараде зарадите на основу уинка. Чист безобразлук. Да су вам бар дали отказе као радницима, ионако вас има превише, па да уживате, али НЕ, они од вас траже плаћање по учинку. Катастрофа. Поздрав и просветарима.
  (Зоран, 30. novembar 2011 16:34)

  # Link komentara

 7. Sramota stvarno za ovo državu. Ovde jedino zdravstveni radnici nemaju prava ni na šta. Policajci, prosvetari mogu da štrajkuju uvek. A mi ništa nismo ni rekli a oni oće da smanjuju. Kad smo već kod štrajka dajte da tražimo da nam priznaju i strukovne studije. Znaju samo da nam uzimaju pare, a kad treba da daju nema ih nigde..
  (rajko, 30. novembar 2011 16:33)

  # Link komentara

 8. Sta mu to znaci "presecan rad"? Recimo za mene koji radim u zoni zracenja prosecan rad je..? Sta? Da nije mozda da postoji normativ koliko expozicija dnevno moze da uradi tehnicar? Druge sluzbe imaju neke radne normative ali rentgen sluzba kojoj je to najoptrebnije zbog prirode radnog mesta to nema.
  I kako ce sada neko meni da kaze da li sam zasluzio celu platu ili ne?
  (vlladdimir, 30. novembar 2011 16:15)

  # Link komentara