Tajna atomskog skloništa u Vinči

Izgradnja novog objekta nije zavera i Vinča neće postati deponija radioaktivnog otpada iz inostranstva, kaže direktor JP „Nuklearni objekti Srbije” za Politiku

Izvor: Politika
Pošaljite komentar
 1. Zasto sve atome u Vincu? Ima toliko pogovnih lokacija: Lepenski Vir, Smederevo, Avala.Samo treba da se resorni strucnjaci dosete.
  (atommrav, 7. novembar 2011 09:19)

  # Link komentara

 2. Valjda je do sada svima jasno da ne[to nije ;isto sa osnivanjem na brzinu ovog Javnog preduzeca NOS. Za[to se Brankica ne pozabavi razlozima zasto je preduzece osnovano (Djelic), zbog cega se Vlada zaduzila za 25 miliona dolara kod komercijalnih banaka da bi osnovala ovo preduzece, gde su nestale te pare, i zasto je osoba koja ocigledno nije strucna postavqena za direktora tog preduzeca, sta radi 200 zaposlenih u tom preduzecu i zasto se placaju hnorarno "mrtve duse"?
  (Mika, 3. novembar 2011 14:16)

  # Link komentara

 3. "To je, poručujem ekolozima, najzelenija i najbezbednija građevina u Srbiji", priča Orlić."

  ...momentalno se setih fukushime...vinca je fukushima na obali dunava...

  ...nego radojice, sta bi sa 10.000 tona radioaktivnog djubriva koje je uvezeno u srbiju...???
  ...sta, jos skupstina nije odlucila da li je to drzavna tajna ili nije...???
  (kraja, 3. novembar 2011 11:49)

  # Link komentara

 4. Zar imamo razloga da verujemo zvanicnim izjavama? Pogotovo kad zdrav razum govori suprotno. Te zvanicne izjave prvo tvrde kako je bombradovanje - pogotovo na severu Srbije, bilo bez uranijuma, ali kad treba da se opravda izgradnja najvece evropske deponije radioaktivnog materijala, onda govore suprotno. Ako je bilo, onda NATO zemljama poslati nazad njihove uranijumske "poklone", a ne u ovoj besparici praviti skupocene hangare za tudje djubre koje nas ubija. Sramota, jadni mi! Dokle ljudi ovako trpeti? A javnosti se mora priloziti na uvid poreklo sadrzaja svega sto se tamo cuva - s obzirom na to kakvu "razvijenu" industriju i naucna istrazivanja imamo - bilo bi interesantno znati odakle toliko materijala!
  (Lazar R., 3. novembar 2011 03:35)

  # Link komentara

 5. Da vi znate, dragi moj narode, koliko je taj chovek 'ozbiljan' i kako je doshao tu gde jeste, uplashili biste se.
  (uplasheni, 3. novembar 2011 00:02)

  # Link komentara

 6. Pa normalno, mi u Srbiji smo najpametniji. Prvo naš nuklearni otpad na teret amerikanaca pošaljemo u Rusiju, a onda za pare uzmemo otpad iz Evrope, pa ga verovatno opet isporučimo u Rusiju. Teoretičari zavere dobili su novi "nuklearni" materijal i sledećih nekoliko meseci (bar do izbora) neće im "faliti" ništa.
  (tomkarlo, 3. novembar 2011 00:01)

  # Link komentara

 7. " Agencija za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije."
  (X, 2. novembar 2011 23:49)

  # Link komentara

 8. A Vinca se nalazi na obodu Dunava!!!
  (nikola, 2. novembar 2011 23:48)

  # Link komentara

 9. Jedini je problem sto im mi vise ne verujemo da nece. Posle primene zakona u Srbiji kako se danas primenjuju i tri godine ponavljane parole "Evropa nema alternativu" tesko se zadovoljiti samo recima. Prvi put sam iskreno ubedjen da oni svi, ali svi, jednostavno moraju da odu sa vlasti da bih se osecao bezbednijim.
  (Atnijon, 2. novembar 2011 23:43)

  # Link komentara

 10. Navikli smo da nas vlada laze. Sto bi sada bio izuzetak?
  (iskustvo uci, 2. novembar 2011 23:26)

  # Link komentara

 11. Sa gajgerovim brojacem doci do ograde gde pristup nije zabranjen i izmeriti radijaciju sa te udaljenosti.
  Ako ne pokaze nista nema mesta sekiraciji, osim ako radijacija iz "bunkera" ne dospe u zemljiste a valjda nisu toliko retardirani.
  (Ezio Auditore, 2. novembar 2011 23:19)

  # Link komentara