Ponedeljak, 31.10.2011.

22:33

Lavrov: Srbija i Rusija mogu više

Braneći svoju teritoriju Srbi treba da se drže Rezolucije 1244 SB UN u kojoj stoji da je KIM deo Srbije, kaže ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvor: Veèernje novosti

Lavrov: Srbija i Rusija mogu više IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Maki

pre 12 godina

"Suludo je da, dok Rusi BEŽE iz Rusije, na zapad, iko normalan predlaže da se Srbija gura u "bratski" ruski zagrljaj, koji najviše podseća na "špansku kragnu!"

Notorna glupost. Prošlo je vreme gvozdene zavese kada se Rusija mogla gledati na taj način. Danas je to zemlja u konstantnom razvoju (slično Kini), prebogata prirodnim resursima, ekonomija ide samo uzlaznom putanjom a svuda po zapadu ruske firme fenomenalno posluju. Glavni grad Moskva je multietnički i kulturalni kolaž sa 12 miliona ljudi, ima crnaca, arapa, azijata, svih nacija. U gradu živi 79 milijardera, valuta je stabilna, privreda funkcioniše besprekorno. Nema ozbiljne strane firme koja u Rusiji nema predstavništvo ili fabriku, pritom se pravila znaju, ne izrabljuju se radnici kao u zemljama trećeg sveta, imena proizvoda su na ruskom jeziku. Prema tome ne BEŽE Rusi iz Rusije, to je samo vaš grč.

kurrizi

pre 12 godina

Gospodin Lavrov zbog vas i Rusije nad Srbijom vihori crni oblak i ona se nece skinuti dokle god vi ne gledate vasa posla i da srbiju ostavite na miru da se ona sama o sebi brine. Iz dosadasnji iskustava vi niste sebi dovolan da pomazete a kamoli Srbiji

iii

pre 12 godina

I sta Rusija planira KONKRETNO da uradi oko tih svojih stavova oko Kosova? Od price nema koristi, a ako je sve sto Rusija nudi samo prava na veto, to pravo ima i Kina, koja se mnogo manje mesa u srpsku politiku i mnogo vise para ulaze...

Mirko

pre 12 godina

Gospodo Rusi ocistite i sredite prvo vasu kucu od smece,i ne treba nam vas pomoc,pitao bi ga Lavrova gde se skoluju njegove deca i koliko bezu svaki dan u EU i USA,A sta se tice Kosova imali prilike 1999 godine da nas pomognu da sacuvamo Kosovo.

sima

pre 12 godina

Trziste EU jeste vece od ruskog ali... Nasa najvitalnije privredna grana i najveci izvoznik jeste poljoprivrreda, a ona nema sansi na trzistu EU. S druge strane, sadasnji razvoj i modernizacija poljoprivrede u Srbiji jeste baziran na izvozu u Rusiju i svake godine se taj izvoz povecava. Za neku godinu poljoprivrednici ce biti najveca brana za nas ulazak u EU i to je dobro.

игор

pre 12 godina

Зашто Руси нису лобирали против признања те творевине, као што су САД радиле на признању? Зашто нису вршили дипломатски и енергетски притисак на оне земље које су признале ту творевину? Браћо ми вас волимо, али осим говора требају нам дела

Amos

pre 12 godina

Ko bi rekao da ce Canak da proizvede ovoliku reakciju sa ruske strane - čim se u javnosti pomenulo kako bi Konuzin trebao da odleprša odmah se ruska gospoda rastrčala po medijima da nam objasne kako nas brane, kako mogu još više da nas brane i kako će pomoći Srbiji da uskoro postane veliki izvoznik (ali ruske energije).
Jadni ste braćo, iznenađen sam.
Da ne pomisli neko kako mislim da je Čanak neka faca zbog toga što je rekao - naravno da nije tako, on samo opipava šta bi njegovi mogući glasači voleli da čuju. On može reći šta hoće, nikad nizašta nije snosio odgovornost, kao ni ostali. Pogledajte - čak je još na čelu svoje upropaštene stranke.

za srecnu Srbiju

pre 12 godina

Dok nama Rusi daju neka obecanja ovi nasi to koriste i pokradese i ovo sto je ostalo malo od nas.....sramota da se vas nesto pita nebi Nato dosao pred vasa vrata a bogami za koju godinu moglo bi se desiti da pokucaju pa da udju ako ne milom onda silom.Kosovo je izgunljeno i tu je tema zavrsena , mora se brze i pametnije donositi odluke a ne razvlaciti jedno pitanje 20-30 godini. Pa kako onda da resimo jer nas je zivot u proseku 65godina pa zamisli ni tri pitanja nebi zavrsili...i kod vas je velika koeupcija kao kada je bio Milosevic on je vladao kao Putin. Putinovi tajkuni beze u Srbiju i peru novac a Milosevic je obogatio Kipar ali mi se od vasih para nikada necemo obogatiti

bezimena

pre 12 godina

"Srbija i Rusija mogu mnogo više"

Šta to!? Rusija ima tri puta manje tržište od Evrope, mnogo nam je dalje od većeg dela našeg kontinenta, a jedino što ruski vlastodršci (tajkuni) hoće to je da Srbija radi ZA NJIH (NIS), kao svojevremeno ceo istočni blok i da izigrava monetu za potkusurivanje sa zapadom (ako uspe da montira na vlast KGB stranke SNS+DSS)!
Kakav napredak, tehnološki i svaki drugi CIVILIZACIJSKI, Rusija nudi Srbiji? NIKAKAV, jer tako nešto tamo NE postoji! Suludo je da, dok Rusi BEŽE iz Rusije, na zapad, iko normalan predlaže da se Srbija gura u "bratski" ruski zagrljaj, koji najviše podseća na "špansku kragnu"! Rumuni i Bugari bi o tome mogli mnooogo da kažu...

analitičar

pre 12 godina

Dosta je bilo tih Vaših podrški. VERBALNIH. Da li ste spremni da zbog interesa SRBIJE zamrznete ekonomske odnose sa AMERIKOM i ZAPADOM?????!!!!!
Zbog VAŠIH krajnje licemeremernih podrški, Srbija će ostati i bez KOSOVA i bez EU. To je krajnji cilj Vaše politike da Srbija isključivo zavisi od Vas i Vaše volje!!!!

matori

pre 12 godina

Lavrov lupeta gluposti, ili mu neko stavlja u usta reči koje on nije izrekao.
Rezolicija 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija, NIGDE ne sadrži to što je navodno izjavio ruski diplomata.
U vreme donošenja te Rezolucije SB, postojala je država koja je prisvojila ime nekadašnje Jugoslavije, uz sitnu izmenu u samom imenu i veoma krupnu promenu u sadržaju...
Kasnije je i to ime menjano, a još kasnije i sadržaj (nakon istupanja Crne Gore), tako da je na kraju ostala samo Srbija.
Savet Bezbednosti UN, bavio se državom koja je TADA postojala, pa je sve što piše u tada donetoj Rezoluciji vezano za nju. Napisane su tamo i zanimljive stvari o pitanjima suvereniteta, nadležnosti, institucijama i statusu, ali danas se to (namerno) zaboravlja, i radije se plasiraju bajke.
Priče o tome da se u Rezoluciji 1244 određuju nekakve garancije za ovu sadašnju Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, najobičnija su izmišljotina i izvrtanje pravih činjenica, koje mogu da "progutaju" samo nepismene risofilske mase, kojima je to i namenjeno...
A Rusi bi mogli malo da gledaju svoja posla, umesto što ovde podpiruju nestabilnost i sukobe!
Ali šta se drugo može od njih očekivati?

(Vlast)a

pre 12 godina

Odnos dve neravnopravne slovenske zemlje stvara svinjski brlog i donosi korist samo pojedincima i demagozima.Odnos velike Rusije i male Srbije je put u srpsku propast,a mogucnost da se Rusija moze jos uvek sa nekim poigravati i na kraju igracku nekaznjeno razbiti.
Odnos Germana i Slovena stvara dobrobit za obe strane i za vecinu gradjana,dok od odnosa dve neravnopravne slovenske drzave koristi imaju politikanti,lopovi i ostali kriminalci.Zato je sav srpski otpad u Rusiji!Ovo je jos jedna demagoska izjava sa ruske strane koja podilazi nasoj sujeti ali gradjanima ne donosi nista dobro.Nasi nacionalisti su od one fele:hvali Rusiju za narodne mase,a svoju decu salji na zapad(eklatantan primer Samardzica a ima ih mnogo i sa KiM).

бидермајер

pre 12 godina

"РУСКОКИ трче почасни круг"

Ово је срочено ко да је изговорио Никита Хрушчов ! Још само да пошаљу контигент Ц 300 патриЈотама и готов пазар!

Може да се пева Волга Волга ...

još uvek pamtim

pre 12 godina

Auuuu! Sećam se 1999. godine, i ovog gospodina Lavrova i Rusije, kada su nas "odbranili" i uzeli kredit od 25 milijardi $. Daleko im lepa kuća.

istorijsko NE

pre 12 godina

Rusi nas guraju u konfrontaciju sa daleko mocnijim od nas a kad zagusti (ko nije upoznat sa eufemizmom "zagusti" neka se seti 1999. godine) samo ce opaliti dva corka i povuci se sa poprista tako da ce Srbi sami morati da brane i Kosovo i Srbiju i Rusiju. Oni koji gnjave Srbiju zbog Kosova su u poziciji da gnjave i Srbiju i Rusiju u paketu i uopste ne sumnjam da ce to i uraditi ako se u dogledno vreme ne urazumimo i ne zauzmemo poziciju beznacajne, zatucane nacije - gubitnika vise ratova i poslednjeg uporista kriminala zasnovanog na marksistickim metodama.
Sta je za jednu velesilu 7 miliona Srba? Za njih nista a za nas sve.

Jadni srbin

pre 12 godina

Rusi imaju u saci sve politicare osim Canka i Cede.
I rade sto im je volja i sto im je interes.
Englezi i ameri imaju u saci sve ukljucujuci i ovu udvojicu.
Rezultat 2-0 za Amere...
Zakljucak Srbija gubi i u jednoj i u drogoj kombinaciji...
Mnogo pricamo a malo radimo... Politicari preddnjace u tome...
Bojim se za Srbiju...Mnogo je belih rukavica i u Beogradu i oko nje...

Sharaj malo

pre 12 godina

Gospodine Lavrov, od vasih poltrona u Srbiji ne moze normalno da se zivi, vas ambasador se vec ponasa kao da smo njegova gubernija...
ajte vi branite malo nekog drugog.

Lala iz Banata

pre 12 godina

A šta vam znači "trenutna politička konjuktura"? Vaša ili naša? Ako je vaša - pričajte šta god hoćete. A ako ste mislili na našu: NIJE VAŠE DA O TOME VODITE BRIGU!To je mešanje u unutašnje poslove druge zemlje. A ti ste 45 godina radili u Poljskoj, Čehoslovačkoj, Rumuniji, Bugarskoj, Madjarskoj...i svi su, glavom bez obzira, pobegli od Rusije.

Kosovastar

pre 12 godina

“Što se tiče rešavanja problema u ovoj srpskoj pokrajini, Rusija nije izmenila svoju poziciju. Normalizacija se mora sprovoditi u strogom skladu sa Rezolucijom 1244. Pokušaji da se zaobiđe ta rezolucija su grubo kršenje međunarodnog prava i vode destabilizaciji situacije na Balkanu. Kao što je poznato, mi ne priznajemo samoproglašenu nezavisnost takozvane republike Kosovo. Pricipi međunarodnog prava i ubuduće će biti u osnovi stavova i pravca Rusije kako da se reguliše kosovski problem”, kaže Lavrov.

Pristina i MZ svakako treba da podrze Lavrova sto se tice rezoluciju 1244. Na primer ukidati sve paralelne i nelegalne strukture Srbije na Kosovo koje nisu po rezoluciji 1244. KFOR odnosno NATo mora da uklanja sve barikade i prepreke po puteviuma jer u rezoluciji pise da KFOR OBEZBEDJUJE SLOBODU KRETANJA na CITAVOJ teritoriji Kosova. I sto se tice nezavisnosti Kosova svej eu redu jer tako kaze organ UN odnosno MSP i to na zahtve Srbije. Licno misljenje Lavrova i njegove drzave jeste APSOLUTNO NEBITAN.

Mr. Bitter

pre 12 godina

Za početak Braćo, mogli bi da ne podižete cenu tom vašem gasu, zbog čega mi građani, uz sve ove nedaće, moramo još i da plaćamo veće račune za grejanje... Pa zar je to domet tog čuvenog prijateljstva...

boban

pre 12 godina

A sta cemo sa Mirom, Markom, Bogoljubom,...??
O kakvim 'dobrim' odnosima Rusije i Srbije Lavrov govori kada Rusija daje politicki azil osobama koje bas ova sadasnja vlast Srbije trazi/izdala je poternicu za njima.?

Remy

pre 12 godina

Ovo je da puknes, toliko zvuci smesno izjava ruskok ministra. Ceo svet bi ga pitao da li su Juzna Osetija i Abkhazija deo Georgije ? Na to bi on trebalo da odgovori prije nego sto bi se bavio pitanjem Kosova. Mada niko ga ne pita.
Ciao

Kubba

pre 12 godina

Rusija vrsi sistematski pritisak na Srbiju, kako iznutra raznim trabantima na celu sa Konuzinom, tako i spolja. , a u cilju potpune unutrasnje destabilizacije same Srbije, a i samog regiona.
Nevalja nam ta prica. Ko ce izvuci deblji kraj, ako se ne prizovemo pameti, nije tesko pogoditi.

Neskolovani Albanac

pre 12 godina

Jeste gospodine principi medjunarodnog prava vaze za Kosovo, Ceceniju, Dagestana itd.
Ah zaboravio samo da ne vaze kad su na pitanje Abkazija i Juzna Osetija!!!.
Licemerje.....

Bora

pre 12 godina

Svakim danom, ruski diktatori cine sve da se ogade srpskom narodu!

Mi smo mozda ovakvi ili onakvi, ali za Ruse sa razlogom imamo kratak fitilj!

Da se ne iznenade kada im opet kazemo NE!

Neskolovani Albanac

pre 12 godina

Jeste gospodine principi medjunarodnog prava vaze za Kosovo, Ceceniju, Dagestana itd.
Ah zaboravio samo da ne vaze kad su na pitanje Abkazija i Juzna Osetija!!!.
Licemerje.....

Bora

pre 12 godina

Svakim danom, ruski diktatori cine sve da se ogade srpskom narodu!

Mi smo mozda ovakvi ili onakvi, ali za Ruse sa razlogom imamo kratak fitilj!

Da se ne iznenade kada im opet kazemo NE!

boban

pre 12 godina

A sta cemo sa Mirom, Markom, Bogoljubom,...??
O kakvim 'dobrim' odnosima Rusije i Srbije Lavrov govori kada Rusija daje politicki azil osobama koje bas ova sadasnja vlast Srbije trazi/izdala je poternicu za njima.?

Remy

pre 12 godina

Ovo je da puknes, toliko zvuci smesno izjava ruskok ministra. Ceo svet bi ga pitao da li su Juzna Osetija i Abkhazija deo Georgije ? Na to bi on trebalo da odgovori prije nego sto bi se bavio pitanjem Kosova. Mada niko ga ne pita.
Ciao

Kubba

pre 12 godina

Rusija vrsi sistematski pritisak na Srbiju, kako iznutra raznim trabantima na celu sa Konuzinom, tako i spolja. , a u cilju potpune unutrasnje destabilizacije same Srbije, a i samog regiona.
Nevalja nam ta prica. Ko ce izvuci deblji kraj, ako se ne prizovemo pameti, nije tesko pogoditi.

još uvek pamtim

pre 12 godina

Auuuu! Sećam se 1999. godine, i ovog gospodina Lavrova i Rusije, kada su nas "odbranili" i uzeli kredit od 25 milijardi $. Daleko im lepa kuća.

bezimena

pre 12 godina

"Srbija i Rusija mogu mnogo više"

Šta to!? Rusija ima tri puta manje tržište od Evrope, mnogo nam je dalje od većeg dela našeg kontinenta, a jedino što ruski vlastodršci (tajkuni) hoće to je da Srbija radi ZA NJIH (NIS), kao svojevremeno ceo istočni blok i da izigrava monetu za potkusurivanje sa zapadom (ako uspe da montira na vlast KGB stranke SNS+DSS)!
Kakav napredak, tehnološki i svaki drugi CIVILIZACIJSKI, Rusija nudi Srbiji? NIKAKAV, jer tako nešto tamo NE postoji! Suludo je da, dok Rusi BEŽE iz Rusije, na zapad, iko normalan predlaže da se Srbija gura u "bratski" ruski zagrljaj, koji najviše podseća na "špansku kragnu"! Rumuni i Bugari bi o tome mogli mnooogo da kažu...

analitičar

pre 12 godina

Dosta je bilo tih Vaših podrški. VERBALNIH. Da li ste spremni da zbog interesa SRBIJE zamrznete ekonomske odnose sa AMERIKOM i ZAPADOM?????!!!!!
Zbog VAŠIH krajnje licemeremernih podrški, Srbija će ostati i bez KOSOVA i bez EU. To je krajnji cilj Vaše politike da Srbija isključivo zavisi od Vas i Vaše volje!!!!

(Vlast)a

pre 12 godina

Odnos dve neravnopravne slovenske zemlje stvara svinjski brlog i donosi korist samo pojedincima i demagozima.Odnos velike Rusije i male Srbije je put u srpsku propast,a mogucnost da se Rusija moze jos uvek sa nekim poigravati i na kraju igracku nekaznjeno razbiti.
Odnos Germana i Slovena stvara dobrobit za obe strane i za vecinu gradjana,dok od odnosa dve neravnopravne slovenske drzave koristi imaju politikanti,lopovi i ostali kriminalci.Zato je sav srpski otpad u Rusiji!Ovo je jos jedna demagoska izjava sa ruske strane koja podilazi nasoj sujeti ali gradjanima ne donosi nista dobro.Nasi nacionalisti su od one fele:hvali Rusiju za narodne mase,a svoju decu salji na zapad(eklatantan primer Samardzica a ima ih mnogo i sa KiM).

matori

pre 12 godina

Lavrov lupeta gluposti, ili mu neko stavlja u usta reči koje on nije izrekao.
Rezolicija 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija, NIGDE ne sadrži to što je navodno izjavio ruski diplomata.
U vreme donošenja te Rezolucije SB, postojala je država koja je prisvojila ime nekadašnje Jugoslavije, uz sitnu izmenu u samom imenu i veoma krupnu promenu u sadržaju...
Kasnije je i to ime menjano, a još kasnije i sadržaj (nakon istupanja Crne Gore), tako da je na kraju ostala samo Srbija.
Savet Bezbednosti UN, bavio se državom koja je TADA postojala, pa je sve što piše u tada donetoj Rezoluciji vezano za nju. Napisane su tamo i zanimljive stvari o pitanjima suvereniteta, nadležnosti, institucijama i statusu, ali danas se to (namerno) zaboravlja, i radije se plasiraju bajke.
Priče o tome da se u Rezoluciji 1244 određuju nekakve garancije za ovu sadašnju Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, najobičnija su izmišljotina i izvrtanje pravih činjenica, koje mogu da "progutaju" samo nepismene risofilske mase, kojima je to i namenjeno...
A Rusi bi mogli malo da gledaju svoja posla, umesto što ovde podpiruju nestabilnost i sukobe!
Ali šta se drugo može od njih očekivati?

Sharaj malo

pre 12 godina

Gospodine Lavrov, od vasih poltrona u Srbiji ne moze normalno da se zivi, vas ambasador se vec ponasa kao da smo njegova gubernija...
ajte vi branite malo nekog drugog.

Jadni srbin

pre 12 godina

Rusi imaju u saci sve politicare osim Canka i Cede.
I rade sto im je volja i sto im je interes.
Englezi i ameri imaju u saci sve ukljucujuci i ovu udvojicu.
Rezultat 2-0 za Amere...
Zakljucak Srbija gubi i u jednoj i u drogoj kombinaciji...
Mnogo pricamo a malo radimo... Politicari preddnjace u tome...
Bojim se za Srbiju...Mnogo je belih rukavica i u Beogradu i oko nje...

istorijsko NE

pre 12 godina

Rusi nas guraju u konfrontaciju sa daleko mocnijim od nas a kad zagusti (ko nije upoznat sa eufemizmom "zagusti" neka se seti 1999. godine) samo ce opaliti dva corka i povuci se sa poprista tako da ce Srbi sami morati da brane i Kosovo i Srbiju i Rusiju. Oni koji gnjave Srbiju zbog Kosova su u poziciji da gnjave i Srbiju i Rusiju u paketu i uopste ne sumnjam da ce to i uraditi ako se u dogledno vreme ne urazumimo i ne zauzmemo poziciju beznacajne, zatucane nacije - gubitnika vise ratova i poslednjeg uporista kriminala zasnovanog na marksistickim metodama.
Sta je za jednu velesilu 7 miliona Srba? Za njih nista a za nas sve.

iii

pre 12 godina

I sta Rusija planira KONKRETNO da uradi oko tih svojih stavova oko Kosova? Od price nema koristi, a ako je sve sto Rusija nudi samo prava na veto, to pravo ima i Kina, koja se mnogo manje mesa u srpsku politiku i mnogo vise para ulaze...

Lala iz Banata

pre 12 godina

A šta vam znači "trenutna politička konjuktura"? Vaša ili naša? Ako je vaša - pričajte šta god hoćete. A ako ste mislili na našu: NIJE VAŠE DA O TOME VODITE BRIGU!To je mešanje u unutašnje poslove druge zemlje. A ti ste 45 godina radili u Poljskoj, Čehoslovačkoj, Rumuniji, Bugarskoj, Madjarskoj...i svi su, glavom bez obzira, pobegli od Rusije.

Mr. Bitter

pre 12 godina

Za početak Braćo, mogli bi da ne podižete cenu tom vašem gasu, zbog čega mi građani, uz sve ove nedaće, moramo još i da plaćamo veće račune za grejanje... Pa zar je to domet tog čuvenog prijateljstva...

бидермајер

pre 12 godina

"РУСКОКИ трче почасни круг"

Ово је срочено ко да је изговорио Никита Хрушчов ! Још само да пошаљу контигент Ц 300 патриЈотама и готов пазар!

Може да се пева Волга Волга ...

za srecnu Srbiju

pre 12 godina

Dok nama Rusi daju neka obecanja ovi nasi to koriste i pokradese i ovo sto je ostalo malo od nas.....sramota da se vas nesto pita nebi Nato dosao pred vasa vrata a bogami za koju godinu moglo bi se desiti da pokucaju pa da udju ako ne milom onda silom.Kosovo je izgunljeno i tu je tema zavrsena , mora se brze i pametnije donositi odluke a ne razvlaciti jedno pitanje 20-30 godini. Pa kako onda da resimo jer nas je zivot u proseku 65godina pa zamisli ni tri pitanja nebi zavrsili...i kod vas je velika koeupcija kao kada je bio Milosevic on je vladao kao Putin. Putinovi tajkuni beze u Srbiju i peru novac a Milosevic je obogatio Kipar ali mi se od vasih para nikada necemo obogatiti

Kosovastar

pre 12 godina

“Što se tiče rešavanja problema u ovoj srpskoj pokrajini, Rusija nije izmenila svoju poziciju. Normalizacija se mora sprovoditi u strogom skladu sa Rezolucijom 1244. Pokušaji da se zaobiđe ta rezolucija su grubo kršenje međunarodnog prava i vode destabilizaciji situacije na Balkanu. Kao što je poznato, mi ne priznajemo samoproglašenu nezavisnost takozvane republike Kosovo. Pricipi međunarodnog prava i ubuduće će biti u osnovi stavova i pravca Rusije kako da se reguliše kosovski problem”, kaže Lavrov.

Pristina i MZ svakako treba da podrze Lavrova sto se tice rezoluciju 1244. Na primer ukidati sve paralelne i nelegalne strukture Srbije na Kosovo koje nisu po rezoluciji 1244. KFOR odnosno NATo mora da uklanja sve barikade i prepreke po puteviuma jer u rezoluciji pise da KFOR OBEZBEDJUJE SLOBODU KRETANJA na CITAVOJ teritoriji Kosova. I sto se tice nezavisnosti Kosova svej eu redu jer tako kaze organ UN odnosno MSP i to na zahtve Srbije. Licno misljenje Lavrova i njegove drzave jeste APSOLUTNO NEBITAN.

kurrizi

pre 12 godina

Gospodin Lavrov zbog vas i Rusije nad Srbijom vihori crni oblak i ona se nece skinuti dokle god vi ne gledate vasa posla i da srbiju ostavite na miru da se ona sama o sebi brine. Iz dosadasnji iskustava vi niste sebi dovolan da pomazete a kamoli Srbiji

Mirko

pre 12 godina

Gospodo Rusi ocistite i sredite prvo vasu kucu od smece,i ne treba nam vas pomoc,pitao bi ga Lavrova gde se skoluju njegove deca i koliko bezu svaki dan u EU i USA,A sta se tice Kosova imali prilike 1999 godine da nas pomognu da sacuvamo Kosovo.

sima

pre 12 godina

Trziste EU jeste vece od ruskog ali... Nasa najvitalnije privredna grana i najveci izvoznik jeste poljoprivrreda, a ona nema sansi na trzistu EU. S druge strane, sadasnji razvoj i modernizacija poljoprivrede u Srbiji jeste baziran na izvozu u Rusiju i svake godine se taj izvoz povecava. Za neku godinu poljoprivrednici ce biti najveca brana za nas ulazak u EU i to je dobro.

игор

pre 12 godina

Зашто Руси нису лобирали против признања те творевине, као што су САД радиле на признању? Зашто нису вршили дипломатски и енергетски притисак на оне земље које су признале ту творевину? Браћо ми вас волимо, али осим говора требају нам дела

Amos

pre 12 godina

Ko bi rekao da ce Canak da proizvede ovoliku reakciju sa ruske strane - čim se u javnosti pomenulo kako bi Konuzin trebao da odleprša odmah se ruska gospoda rastrčala po medijima da nam objasne kako nas brane, kako mogu još više da nas brane i kako će pomoći Srbiji da uskoro postane veliki izvoznik (ali ruske energije).
Jadni ste braćo, iznenađen sam.
Da ne pomisli neko kako mislim da je Čanak neka faca zbog toga što je rekao - naravno da nije tako, on samo opipava šta bi njegovi mogući glasači voleli da čuju. On može reći šta hoće, nikad nizašta nije snosio odgovornost, kao ni ostali. Pogledajte - čak je još na čelu svoje upropaštene stranke.

Maki

pre 12 godina

"Suludo je da, dok Rusi BEŽE iz Rusije, na zapad, iko normalan predlaže da se Srbija gura u "bratski" ruski zagrljaj, koji najviše podseća na "špansku kragnu!"

Notorna glupost. Prošlo je vreme gvozdene zavese kada se Rusija mogla gledati na taj način. Danas je to zemlja u konstantnom razvoju (slično Kini), prebogata prirodnim resursima, ekonomija ide samo uzlaznom putanjom a svuda po zapadu ruske firme fenomenalno posluju. Glavni grad Moskva je multietnički i kulturalni kolaž sa 12 miliona ljudi, ima crnaca, arapa, azijata, svih nacija. U gradu živi 79 milijardera, valuta je stabilna, privreda funkcioniše besprekorno. Nema ozbiljne strane firme koja u Rusiji nema predstavništvo ili fabriku, pritom se pravila znaju, ne izrabljuju se radnici kao u zemljama trećeg sveta, imena proizvoda su na ruskom jeziku. Prema tome ne BEŽE Rusi iz Rusije, to je samo vaš grč.

Neskolovani Albanac

pre 12 godina

Jeste gospodine principi medjunarodnog prava vaze za Kosovo, Ceceniju, Dagestana itd.
Ah zaboravio samo da ne vaze kad su na pitanje Abkazija i Juzna Osetija!!!.
Licemerje.....

Bora

pre 12 godina

Svakim danom, ruski diktatori cine sve da se ogade srpskom narodu!

Mi smo mozda ovakvi ili onakvi, ali za Ruse sa razlogom imamo kratak fitilj!

Da se ne iznenade kada im opet kazemo NE!

Remy

pre 12 godina

Ovo je da puknes, toliko zvuci smesno izjava ruskok ministra. Ceo svet bi ga pitao da li su Juzna Osetija i Abkhazija deo Georgije ? Na to bi on trebalo da odgovori prije nego sto bi se bavio pitanjem Kosova. Mada niko ga ne pita.
Ciao

Kubba

pre 12 godina

Rusija vrsi sistematski pritisak na Srbiju, kako iznutra raznim trabantima na celu sa Konuzinom, tako i spolja. , a u cilju potpune unutrasnje destabilizacije same Srbije, a i samog regiona.
Nevalja nam ta prica. Ko ce izvuci deblji kraj, ako se ne prizovemo pameti, nije tesko pogoditi.

boban

pre 12 godina

A sta cemo sa Mirom, Markom, Bogoljubom,...??
O kakvim 'dobrim' odnosima Rusije i Srbije Lavrov govori kada Rusija daje politicki azil osobama koje bas ova sadasnja vlast Srbije trazi/izdala je poternicu za njima.?

(Vlast)a

pre 12 godina

Odnos dve neravnopravne slovenske zemlje stvara svinjski brlog i donosi korist samo pojedincima i demagozima.Odnos velike Rusije i male Srbije je put u srpsku propast,a mogucnost da se Rusija moze jos uvek sa nekim poigravati i na kraju igracku nekaznjeno razbiti.
Odnos Germana i Slovena stvara dobrobit za obe strane i za vecinu gradjana,dok od odnosa dve neravnopravne slovenske drzave koristi imaju politikanti,lopovi i ostali kriminalci.Zato je sav srpski otpad u Rusiji!Ovo je jos jedna demagoska izjava sa ruske strane koja podilazi nasoj sujeti ali gradjanima ne donosi nista dobro.Nasi nacionalisti su od one fele:hvali Rusiju za narodne mase,a svoju decu salji na zapad(eklatantan primer Samardzica a ima ih mnogo i sa KiM).

bezimena

pre 12 godina

"Srbija i Rusija mogu mnogo više"

Šta to!? Rusija ima tri puta manje tržište od Evrope, mnogo nam je dalje od većeg dela našeg kontinenta, a jedino što ruski vlastodršci (tajkuni) hoće to je da Srbija radi ZA NJIH (NIS), kao svojevremeno ceo istočni blok i da izigrava monetu za potkusurivanje sa zapadom (ako uspe da montira na vlast KGB stranke SNS+DSS)!
Kakav napredak, tehnološki i svaki drugi CIVILIZACIJSKI, Rusija nudi Srbiji? NIKAKAV, jer tako nešto tamo NE postoji! Suludo je da, dok Rusi BEŽE iz Rusije, na zapad, iko normalan predlaže da se Srbija gura u "bratski" ruski zagrljaj, koji najviše podseća na "špansku kragnu"! Rumuni i Bugari bi o tome mogli mnooogo da kažu...

matori

pre 12 godina

Lavrov lupeta gluposti, ili mu neko stavlja u usta reči koje on nije izrekao.
Rezolicija 1244 Saveta Bezbednosti Ujedinjenih Nacija, NIGDE ne sadrži to što je navodno izjavio ruski diplomata.
U vreme donošenja te Rezolucije SB, postojala je država koja je prisvojila ime nekadašnje Jugoslavije, uz sitnu izmenu u samom imenu i veoma krupnu promenu u sadržaju...
Kasnije je i to ime menjano, a još kasnije i sadržaj (nakon istupanja Crne Gore), tako da je na kraju ostala samo Srbija.
Savet Bezbednosti UN, bavio se državom koja je TADA postojala, pa je sve što piše u tada donetoj Rezoluciji vezano za nju. Napisane su tamo i zanimljive stvari o pitanjima suvereniteta, nadležnosti, institucijama i statusu, ali danas se to (namerno) zaboravlja, i radije se plasiraju bajke.
Priče o tome da se u Rezoluciji 1244 određuju nekakve garancije za ovu sadašnju Srbiju po pitanju Kosova i Metohije, najobičnija su izmišljotina i izvrtanje pravih činjenica, koje mogu da "progutaju" samo nepismene risofilske mase, kojima je to i namenjeno...
A Rusi bi mogli malo da gledaju svoja posla, umesto što ovde podpiruju nestabilnost i sukobe!
Ali šta se drugo može od njih očekivati?

još uvek pamtim

pre 12 godina

Auuuu! Sećam se 1999. godine, i ovog gospodina Lavrova i Rusije, kada su nas "odbranili" i uzeli kredit od 25 milijardi $. Daleko im lepa kuća.

Maki

pre 12 godina

"Suludo je da, dok Rusi BEŽE iz Rusije, na zapad, iko normalan predlaže da se Srbija gura u "bratski" ruski zagrljaj, koji najviše podseća na "špansku kragnu!"

Notorna glupost. Prošlo je vreme gvozdene zavese kada se Rusija mogla gledati na taj način. Danas je to zemlja u konstantnom razvoju (slično Kini), prebogata prirodnim resursima, ekonomija ide samo uzlaznom putanjom a svuda po zapadu ruske firme fenomenalno posluju. Glavni grad Moskva je multietnički i kulturalni kolaž sa 12 miliona ljudi, ima crnaca, arapa, azijata, svih nacija. U gradu živi 79 milijardera, valuta je stabilna, privreda funkcioniše besprekorno. Nema ozbiljne strane firme koja u Rusiji nema predstavništvo ili fabriku, pritom se pravila znaju, ne izrabljuju se radnici kao u zemljama trećeg sveta, imena proizvoda su na ruskom jeziku. Prema tome ne BEŽE Rusi iz Rusije, to je samo vaš grč.

analitičar

pre 12 godina

Dosta je bilo tih Vaših podrški. VERBALNIH. Da li ste spremni da zbog interesa SRBIJE zamrznete ekonomske odnose sa AMERIKOM i ZAPADOM?????!!!!!
Zbog VAŠIH krajnje licemeremernih podrški, Srbija će ostati i bez KOSOVA i bez EU. To je krajnji cilj Vaše politike da Srbija isključivo zavisi od Vas i Vaše volje!!!!

бидермајер

pre 12 godina

"РУСКОКИ трче почасни круг"

Ово је срочено ко да је изговорио Никита Хрушчов ! Још само да пошаљу контигент Ц 300 патриЈотама и готов пазар!

Може да се пева Волга Волга ...

Amos

pre 12 godina

Ko bi rekao da ce Canak da proizvede ovoliku reakciju sa ruske strane - čim se u javnosti pomenulo kako bi Konuzin trebao da odleprša odmah se ruska gospoda rastrčala po medijima da nam objasne kako nas brane, kako mogu još više da nas brane i kako će pomoći Srbiji da uskoro postane veliki izvoznik (ali ruske energije).
Jadni ste braćo, iznenađen sam.
Da ne pomisli neko kako mislim da je Čanak neka faca zbog toga što je rekao - naravno da nije tako, on samo opipava šta bi njegovi mogući glasači voleli da čuju. On može reći šta hoće, nikad nizašta nije snosio odgovornost, kao ni ostali. Pogledajte - čak je još na čelu svoje upropaštene stranke.

Kosovastar

pre 12 godina

“Što se tiče rešavanja problema u ovoj srpskoj pokrajini, Rusija nije izmenila svoju poziciju. Normalizacija se mora sprovoditi u strogom skladu sa Rezolucijom 1244. Pokušaji da se zaobiđe ta rezolucija su grubo kršenje međunarodnog prava i vode destabilizaciji situacije na Balkanu. Kao što je poznato, mi ne priznajemo samoproglašenu nezavisnost takozvane republike Kosovo. Pricipi međunarodnog prava i ubuduće će biti u osnovi stavova i pravca Rusije kako da se reguliše kosovski problem”, kaže Lavrov.

Pristina i MZ svakako treba da podrze Lavrova sto se tice rezoluciju 1244. Na primer ukidati sve paralelne i nelegalne strukture Srbije na Kosovo koje nisu po rezoluciji 1244. KFOR odnosno NATo mora da uklanja sve barikade i prepreke po puteviuma jer u rezoluciji pise da KFOR OBEZBEDJUJE SLOBODU KRETANJA na CITAVOJ teritoriji Kosova. I sto se tice nezavisnosti Kosova svej eu redu jer tako kaze organ UN odnosno MSP i to na zahtve Srbije. Licno misljenje Lavrova i njegove drzave jeste APSOLUTNO NEBITAN.

sima

pre 12 godina

Trziste EU jeste vece od ruskog ali... Nasa najvitalnije privredna grana i najveci izvoznik jeste poljoprivrreda, a ona nema sansi na trzistu EU. S druge strane, sadasnji razvoj i modernizacija poljoprivrede u Srbiji jeste baziran na izvozu u Rusiju i svake godine se taj izvoz povecava. Za neku godinu poljoprivrednici ce biti najveca brana za nas ulazak u EU i to je dobro.

Sharaj malo

pre 12 godina

Gospodine Lavrov, od vasih poltrona u Srbiji ne moze normalno da se zivi, vas ambasador se vec ponasa kao da smo njegova gubernija...
ajte vi branite malo nekog drugog.

Mirko

pre 12 godina

Gospodo Rusi ocistite i sredite prvo vasu kucu od smece,i ne treba nam vas pomoc,pitao bi ga Lavrova gde se skoluju njegove deca i koliko bezu svaki dan u EU i USA,A sta se tice Kosova imali prilike 1999 godine da nas pomognu da sacuvamo Kosovo.

Lala iz Banata

pre 12 godina

A šta vam znači "trenutna politička konjuktura"? Vaša ili naša? Ako je vaša - pričajte šta god hoćete. A ako ste mislili na našu: NIJE VAŠE DA O TOME VODITE BRIGU!To je mešanje u unutašnje poslove druge zemlje. A ti ste 45 godina radili u Poljskoj, Čehoslovačkoj, Rumuniji, Bugarskoj, Madjarskoj...i svi su, glavom bez obzira, pobegli od Rusije.

za srecnu Srbiju

pre 12 godina

Dok nama Rusi daju neka obecanja ovi nasi to koriste i pokradese i ovo sto je ostalo malo od nas.....sramota da se vas nesto pita nebi Nato dosao pred vasa vrata a bogami za koju godinu moglo bi se desiti da pokucaju pa da udju ako ne milom onda silom.Kosovo je izgunljeno i tu je tema zavrsena , mora se brze i pametnije donositi odluke a ne razvlaciti jedno pitanje 20-30 godini. Pa kako onda da resimo jer nas je zivot u proseku 65godina pa zamisli ni tri pitanja nebi zavrsili...i kod vas je velika koeupcija kao kada je bio Milosevic on je vladao kao Putin. Putinovi tajkuni beze u Srbiju i peru novac a Milosevic je obogatio Kipar ali mi se od vasih para nikada necemo obogatiti

kurrizi

pre 12 godina

Gospodin Lavrov zbog vas i Rusije nad Srbijom vihori crni oblak i ona se nece skinuti dokle god vi ne gledate vasa posla i da srbiju ostavite na miru da se ona sama o sebi brine. Iz dosadasnji iskustava vi niste sebi dovolan da pomazete a kamoli Srbiji

игор

pre 12 godina

Зашто Руси нису лобирали против признања те творевине, као што су САД радиле на признању? Зашто нису вршили дипломатски и енергетски притисак на оне земље које су признале ту творевину? Браћо ми вас волимо, али осим говора требају нам дела

Mr. Bitter

pre 12 godina

Za početak Braćo, mogli bi da ne podižete cenu tom vašem gasu, zbog čega mi građani, uz sve ove nedaće, moramo još i da plaćamo veće račune za grejanje... Pa zar je to domet tog čuvenog prijateljstva...

istorijsko NE

pre 12 godina

Rusi nas guraju u konfrontaciju sa daleko mocnijim od nas a kad zagusti (ko nije upoznat sa eufemizmom "zagusti" neka se seti 1999. godine) samo ce opaliti dva corka i povuci se sa poprista tako da ce Srbi sami morati da brane i Kosovo i Srbiju i Rusiju. Oni koji gnjave Srbiju zbog Kosova su u poziciji da gnjave i Srbiju i Rusiju u paketu i uopste ne sumnjam da ce to i uraditi ako se u dogledno vreme ne urazumimo i ne zauzmemo poziciju beznacajne, zatucane nacije - gubitnika vise ratova i poslednjeg uporista kriminala zasnovanog na marksistickim metodama.
Sta je za jednu velesilu 7 miliona Srba? Za njih nista a za nas sve.

Jadni srbin

pre 12 godina

Rusi imaju u saci sve politicare osim Canka i Cede.
I rade sto im je volja i sto im je interes.
Englezi i ameri imaju u saci sve ukljucujuci i ovu udvojicu.
Rezultat 2-0 za Amere...
Zakljucak Srbija gubi i u jednoj i u drogoj kombinaciji...
Mnogo pricamo a malo radimo... Politicari preddnjace u tome...
Bojim se za Srbiju...Mnogo je belih rukavica i u Beogradu i oko nje...

iii

pre 12 godina

I sta Rusija planira KONKRETNO da uradi oko tih svojih stavova oko Kosova? Od price nema koristi, a ako je sve sto Rusija nudi samo prava na veto, to pravo ima i Kina, koja se mnogo manje mesa u srpsku politiku i mnogo vise para ulaze...