Ponedeljak, 31.10.2011.

11:20

Jeremić: Srbiji kradu identitet

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić poručio na Generalnoj konferenciji Uneska da manastiri i crkve SPC ne mogu pripadati tzv. "Republici Kosovo".

Izvor: Tanjug

Jeremiæ: Srbiji kradu identitet IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

bezimena

pre 12 godina

(άρχων Τριβαλλούς, 31. oktobar 2011 21:04)

Vama prepuštam gledanje filmova i virtuelnu "stvarnost" koju kreirate sledeći svoju maštu i želje, ja pričam ono što ZNAM iz ličnog iskustva i iz prve ruke, suvu REALNOST!

NI jedna normalna država NE TERORIŠE SVOJE STANOVNIŠTVO (CIVILE), to rade samo ZLOČINAČKI REŽIMI (kod nas je to bila osovina zla Milošević-Šešelj sa svojim trabantima, Arkanom i sl.)!

aleksa

pre 12 godina

Meni samo nije jasno sto svojataju ono sto su doskora palili, da se coveku ucini da tolko vole nasu veru da ce svi proci na pravoslavlje.
Bice bolje da se vi gospodo okrenete svojoj kulturnoj bastini(dzamijama),koje u zadnjim godinama nicu kao pecurke posle kise.

Kosovar

pre 12 godina

@ bezimena

Manastiri i crkve SPC niko ne oduzima SPC-i, zato sto oni nespadaju u kulturnu BAŠTINU Kosova, isto kao što objekti SPC koji se nalaze u Hrvatskoj nespadaju u hrvatsku kulturnu baštinu i sl.!

Tzv. Kosovo je što se tiče NECIVILIZOVANOG sveta nezavisna država (izuzev nekih, mnogo dobrih ljudi na Kosovu). Srbija nije KAPITULIRALA 1999 godine, vec je Srbiji ta teritorija ODUZETA SILOM kako bi se na Kosovu izgradio vojno-americki objekat zvani "Americans camp Bondsteel in Kosovo".To nema absolutno nikakve veze sa kapitulacijom. TAČKA !!!

ti si nas idol. u potpisu Borat

pre 12 godina

@bezimena
Da nema vas bezimena, da nam "objasnite" neke stvari ziveli bi kao slepci... kako ste nam samo lepo "objasnili" kako je teroristicka uck postala "oslobodilacka"... ma toga nema ni u holivudu. Definitivno ste nas idol jer osim sto izdrzavate ko zna koliko neradnika na severu Kosova sto znaci da radite u najmanje dve smene i placate enormne poreze, imate vremena i da se informisete na terenu jer neverovatno kako "poznajete" situaciju i kao razmisljaju tamosnji ali i ovdasnji Srbi i kao da to nije dosta, umesto zasluzenog odmora birate da "prosvetljavate" i govorite "istinu" ovog zaostalom srBskom narodu... Ma fantasticno. Mislim da je steta za covecanstvo sto te svoje kapacitete koristite samo za komenatarisanje na b92 umesto da zauzmete poziciju koja vam po kapacietima, viziji, pameti, mudrosti i sta jos sve ne, pripada. Mislim da ce uskoro mesto generalnog sekretara Un biti upraznjeno...

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

@bezimena
Видим, гледала си документарни филм немачке телевизије ARD под називом ''Es begann mit einer Lüge''.
А сада озбиљно...погледај филм и затим се врати на Б92 интернет стране. Ако будеш могла.

Lemi Ticki

pre 12 godina

@bezimena

Jedina istina je da je OVK pocela sa napadima na civile i policijske snage.Usledio je jedini logicni odgovor Republike Srbije,koja je postupila kao sto bi svaka suverena drzava u datim okolnostima.

Knight XV

pre 12 godina

Kvazimodo Sorabius 13:36

Velicina "lika i dela" ministra Jeremica je srazmerna velicini pozicije i ugleda Srbije na medjunarodnoj sceni.
Toliko o velicinama i vrednostima ovog ministarstva, ako je moja malenkost minorna onda pretpostavljam da je Miladin Kovacevic velicina?

Molim da mi se objavi replika.....pozdrav!

TACKA!

pre 12 godina

Rusenjem i paljenjem srpskih crkava i manastira iz 1998, 1999, 2004. ali i ranije kao i zbog bodljikave zice oko PREOSTALIH srpskih crkava i mamastira, kosovski Albanci su izgubili svako pravo da na bilo koji nacin svojataju srpske crkve i manastire na Kosovu i da ih nazivaju prema svojoj nacionalistickoj tvorevini i TACKA!

bezimena

pre 12 godina

Srbija je ratovala protiv zlocinackih, polupismenih, organizovanom kriminalu vicnih probisveta, i u toj borbi se umesao NATO, j
(Pobesneli max, 31. oktobar 2011 17:10)

Džabe žmurite na redosled dogadjanja i prećutkujete najbitniji deo! Istinu, ma koliko je gurali pod tepih, ne možemo sakriti. Suočavanje s njom jeste teško, ali je pošteno i lekovito!

Srbija je započela borbu protiv OVK, tada terorističkih albanskih jedinica, ali kada je počela da vrši TEROR nad svojim gradjanima albanske nacionalnosti, tj. pljačka, silom preseljava i masovno ubija albanske CIVILE (čime OVK gubi provobitni karakter i pretvara se u oslobodilačku vojsku) umešao se NATO!

atlantidjanin

pre 12 godina

Komsije Albanci, glancajte i cuvajte onaj "spomenik" Klintonu jer vam je to sve od "kosovarske kulturne bastine". Dzaba vam falsifikati, istorijske izmisljotine, "poreklo od ilira i dardana"... Probajte da onoliko energije koliko potrosite na otimanje od drugih, ulozite u izgradnju neceg,a pa cete mozda jednoga dana i imati "kosovarsku bastinu".

Pobesneli max

pre 12 godina

bezimena,
vec nekoliko puta pokusavam da Vam odgovorim u vezi te KAPITULACIJE koju potencirate...

O kakvoj kapitulaciji govorite? Koliko mi je poznato, ako aludirate na zavrsetak "vazdusne kampanje" NATO, potpisan je kumanovski SPORAZUM. Formalno, nije bilo reci ni o kakvoj kapitulaciji. Mozda to vama i mnogima zvuci kao kapitulacija, ali ona to nije pravno, dakle potpuno pogresno percipirate "valjanost" ili "opravdanost" ovakvog sramnog atakovanja na Srbiju. Da bi bila potpisana kapitulacija kojom bi Srbija izgubila KOsovo u korist Albanaca, morala bi Srbija ratovati protiv tih Albanaca. To se nikada nije desilo. Srbija je ratovala protiv zlocinackih, polupismenih, organizovanom kriminalu vicnih probisveta, i u toj borbi se umesao NATO, jer je prekoracena odbrana suvereniteta idiotskom logikom srpskih nacionalista. Nije bilo pomena ni o kapitulaciji, ni o statusu cak, ( setite se glavne parole do 2008. godine "najpre standardi pa tek onda status", secate li se). "Naknadnom pamecu" je pokusano da se provuce nezavisno KOsovo na "mala vrata". E, zato je ovoliki pritisak na Srbiju. Da je bila kapitulacija, vec bi odavno to bila gotova stvar, ali nije. Zato, bezimena, nemojte "nervozno" udarti te tacke. Borba za Kosovo je tek pocela i potrajace, a vi biste hteli da se sve zavrsi za mesec dana...nece moci, strpite se...
Iz tih razloga, kojima zele na brzinu "da sve rese" kosovski kriminalci i atakuju na srpsku kulturnu bastinu, na KOsovu, jer znaju da smo tu, u odnosu na njih superiorni. Da tu nasu "kulturnu i istorijsku" superiornost nece postici jos za dva zivota.
Hvala...

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

Баштина је наслеђе прошлих времена које има посебну вредност.
''Лепенски вир'' је српска баштина светског значаја, јер се налази на територији Србије и зато што су тај археолошки локалитет открили и свету представили српски научници.
Манастири и други сакрални објекти СПЦ који се налазе на Косову и у Метохији, нису само наслеђе већ жива ''тела'', места обитавања људи у непрекинутом низу вековима.
Ова места никако не могу бити баштина оних који су те исте објекте, када год су могли, рушили, палили, фекалијама скрнавили.
И сутра би исто радили.

Често се помиње како Косово и Метохија не могу бити под управом Србије јер је српска власт изгубила кредибилитет и легитимитет злочинима који су почињени над Албанцима.
Како то да Албанци не изгубише кредибилитет у погледу нпр. баштине, а која јесте баштина српског народа, након свега што су деценијама радили са српским гробљима, црквама и манастирима?
Овде је у питању бестијалност посебне врсте од које човек просто занеми.

п.с. Ако са успехом заштите беле медведе на Шар планини, можда им и допустимо да се старају о нашем наслеђу.

bezimena

pre 12 godina

"...manastiri i crkve SPC ne mogu pripadati tzv. "Republici Kosovo".

Manastiri i crkve SPC niko ne oduzima SPC, ali oni spadaju u kulturnu BAŠTINU Kosova, isto kao što objekti SPC koji se nalaze u Hrvatskoj spadaju u hrvatsku kulturnu baštinu i sl.!

Tzv. Kosovo je što se tiče CIVILIZOVANOG sveta nezavisna država, za većinu gradjana Srbije takodje, jer je Srbija na toj teritoriji KAPITULIRALA 1999.godine. TAČKA!

Drago

pre 12 godina

Kako se to "krade identitet"...Pa neće valjda Albanci reći da su potomci Nemanjića niti pohađati Bogosloviju u Prizrenu ili se monašiti u Dečanima i Sokolici..Ko li je kroz ove razne vekove uspeo da očuva našu baštinu na Kosovu..
Pa upravo se Ahtisarijev plan bavi zaštitom srpske kulturne i crkvene baštine, a Jeremić ni da čuje za njega.Da se nije prosvetlio pa ovako izokola propagira Ahtisarija..ZA Srbiju su od ove Jeremićeve brige mnogo opasnije neke druge krađe i neracionalno rasipanje naših para. Recimo njegovi besmisleni letovi po svetu. Ili troškovi poput onih za ambasadorku pri UNESCO, Zoricu Tomić, koju je u Pariz poslao Jeremić ( samo rezidenciju plaća 7000 evra). Evo, neka novac koji troši na prazna putovanja i lobiranja po svetu i luksuziranje ambasadorke opredeli za zaštitu kulturne baštine na Kosovu, uradiće dobar posao.

sarkasticni

pre 12 godina

Sledeci logiku Vuka Jeremica, sada trebamo ocekivati 'ostar protest' drzave Italije radi toga sto se Trajanova tabla nalazi na listi srpske kulturne bastine.
A svi veoma dobro znamo da u vreme cara Trajana Srbi nisu bili doselili na Balkan

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Jeremicu, UNESKO zna da je Srbija na Kosovu ratovala protiv naroda, njihove imovine i kulturne bastine koje je morala da zastiti a ona ih je ubijala, opljackala, spaljivala, sravnila i unistila sa lica zemlje, sve dok nije vojno i politicki porazena i primorana na kapitulaciju, tako da vi slobodno mozete da UNESKO-u prilozite jednu kopiju Kumanovskog Sporazuma kao dokaz da Srbija vise nema nikakvih obaveza na Kosovu.

komsija

pre 12 godina

Nista nije "konacno" reseno u ovaj svet. Nista nije bilo "konacno" reseno u proslosti i tako ce biti i u buducnost. Svet nije izgradjen "konacno" ali u razvijanju. Mozda vi ne slazete sa momentalnom stanjom na Kosovu, ali to ne znaci da vi "konacno" se ne slazete. Bilo kako bilo, "konacno" za vas je odluka da se svagjate sa svima i o svim problemima, ako se radi o Kosovu. Cak i ova "konacna" odluka je vasa jer i vi niste bez limita na ovom svetu. Istorija ce pisati o vama kao coveka neumornog provokatora. Radi se o crkvama, dok vi govorite o "konacnom" resenju, sto na albanskom znaci ja na "klin vi na dasku"... Umorni su svi na Kosovu(mozda i u Srbiji), dok vi jos puno energije...

ttttt

pre 12 godina

A zasto mi onda u 'srpsku kulturnu bastinu' ubrajamo Trajanovu Tablu i Lepernski Vir kada nikakve veze sa Srbima nemaju osim sto se objekti geografski nalaze u Srbiji i bas zato su na 'srpskoj listi'.
Zato, uopste ne vidim zasto se Jeremic buni

Nikolic

pre 12 godina

Ovo i jest razlog za prihvatanje nestatusnog dela Ahtisarijevog plana, i uz saradnji sa EU i MZ i garancije istih,sacuvamo nase svetinja na Kosovu,i zastitimo najvisim mogucim garancijama i njih i nas narod koji je ostao ziveti na Kosovu.
Ali dzaba je gluvima pricati pored usiju i coravima pored ociju,nije to za dzaba nas narod ovako lepo rekao.

e-krem

pre 12 godina

Srbija kao članica Uneska pojačati napore za zaštitu kulturnih dobara širom planete.

Osudite onda vec jednom piromane koji su zapalili Bajrakli dzamiju pa krenite dalje.

(Vlast)a

pre 12 godina

Kome je identitet u zidovima i gacama,umesto u glavi,taj samo sanja da ima identitet.Pitajte profesora da li je pitao oca nacije sta je nas identitet,da li je to usaglaseno sa drugim identitetima i da li postoji identitet danasnjih Grka na teritoriji Turske koja je pripadala Vizantijskom carstvu?
Ovakve predizborne gluposti i podmetacine za sludjivanje nesrecnog,siromasnog i zbunjenog naroda,ostavite za popravni ispit u Prvoj beogradskoj.
A mogli bi da nam kazete nesto u sta ste vise upuceni nego u nacionalni identitet:koliko svi ovi vasi zaludni i promaseni poslovi kostaju ovu jadnu Srbiju koja je kriva i bogu i narodu kad je spala na to da joj vi odlucujete o sudbini i identitetu!

Карамел

pre 12 godina

Господине Јеремићу нисте више у ситуацији да било шта захтевате или коментаришете, јер не можете очекивати да "Република Косово" направи око наших светиња територију на којој ће писати Република Србија... Много шта смо ми изгубили лошом политиком на Косову... скоро целу историју српског народа сте "бацили у воду"! А сада тражите неко поштовање!? Ко ће да Вас поштује у свету када сте показали да свој народ и културу не поштујете?

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

Nazvati Ministra "minormnim čovekom" može samo stvarna minorna veličina, pa još umišljati da je Jeremić išta NJIMA poručio, i da s njima komunicira, pa mu se obraćaju ovde "junački" u prvom licu.
Beda.
(čudi "tolerancija" nih koji propuštaju slične komentare, bez trunke odgovornost za iznete pljuvačine, a ne pojavljuju se komentari koji su u službi istine...)

Mirko

pre 12 godina

Za zaštitu spomenika na određenoj teritoriji nadležni su organi koji upravljaju tom teritorijom. To gde se objekti nalaze i ko je nadležan da ih čuva, nema nikakve veze sa kulturno-istorijskim poreklom tih objekata, jer je ono poznato, nesporno i nikada nije bilo postavljeno kao pitanje pred organima Unesco-a. Zato se ti spomenici i nazivaju SVETSKA kulturna baština (world heritage sites), zato što su značajni za čitavo čovečanstvo. Nažalost ovaj koncept je daleko od moralnih i obrazovnih kapaciteta ministra jeremića. Zamislite da Italija, traži da ona upravlja Viminacijumom ili Felix Romulianom

Karlo

pre 12 godina

Kao što imaš Srpsku Pravoslavnu Crkvu u Čikagu, u zemlji koja se zove Sjedinjene Američke Države, tako ćeš imati i u Republici Kosovo. Ako će srpske crkve da određuju srpsku teritoriju, onda se Srbija proteže do Čikaga, i dalje. Ali po istom principu će džamije određivati teritoriju islamskih naroda. Šta smo, onda, dobili? Ništa. Kao i svaki put kada si se ti pojavio u javnosti sa svojim "stavovima".

mali

pre 12 godina

Da smo se od pocetka opredelili da sacuvamo svetinju i rudna bogatstva odavno se rec Kosovo, koje su prodali jos 80-tih i 90-tih Srbi sa Kosova, ne bi pominjalo.

bashkim

pre 12 godina

Jeremic: To se, kako je istakao, najdirektnije tiče i Srbije i to u njenoj južnoj pokrajini, gde se nalaze četiri mesta na listi ugroženih spomenika pod zaštitom Unesko za čiju je zaštitu odgovorna Srbija kao država.
-- Srbija je kao drzava do sada bila odgovorna, sad je tu jednna nova drzava koja ce se jos kako morati brinuti o ovim spomenicima. Kad je o identitetu Srbije rec, nije li se godinama on gradio preko ledja drugih naroda YU. Dozvoliti da danas i Kosovo pocne sa gradnjom svoga multietnickog identiteta, u sto se ubrajaju kosovski Srbi i kosovski pravoslavni spomenici, je nova realnost. Srbija ce konacno morati da digne sape od fiktivnog i od realnog posrbljavanja Kosova.

mika

pre 12 godina

Ne brigaj prika moj, Srbiji si ti sa tvojom bratijom stvorio nepravizidjani identitet korupcionaske tranzicije i burazerske kumovsko mafijaske privatizacije.Ono sto je stvarano godinama , unistili ste za tren .Godine koje su pojeli skakavci.A vreme polaganja doslo-sad ce izbori, pa cete opet na istu kartu pokusati prevariti ljude...Od....

Era

pre 12 godina

Malo je što su srpske firme pokradene u Hrvatskoj i na Kosovu.
Malo im je što su Hrvatska i Kosovo etnički očišćeni.
Sada hoće da prisvoje te crkve i manastire koje su divljački uništavali.
Dokle više!?!

Sima

pre 12 godina

Tako je gospodine ministre, mogli ste slobodno dodati da se nad Srbima na Kosovu vrsi i kulturni i duhovni genocid jer je to prava slika onoga sto se pred ocima sveta desava u nasoj juznoj pokrajini vec vise od 12 godina

Karlo

pre 12 godina

Kao što imaš Srpsku Pravoslavnu Crkvu u Čikagu, u zemlji koja se zove Sjedinjene Američke Države, tako ćeš imati i u Republici Kosovo. Ako će srpske crkve da određuju srpsku teritoriju, onda se Srbija proteže do Čikaga, i dalje. Ali po istom principu će džamije određivati teritoriju islamskih naroda. Šta smo, onda, dobili? Ništa. Kao i svaki put kada si se ti pojavio u javnosti sa svojim "stavovima".

Mirko

pre 12 godina

Za zaštitu spomenika na određenoj teritoriji nadležni su organi koji upravljaju tom teritorijom. To gde se objekti nalaze i ko je nadležan da ih čuva, nema nikakve veze sa kulturno-istorijskim poreklom tih objekata, jer je ono poznato, nesporno i nikada nije bilo postavljeno kao pitanje pred organima Unesco-a. Zato se ti spomenici i nazivaju SVETSKA kulturna baština (world heritage sites), zato što su značajni za čitavo čovečanstvo. Nažalost ovaj koncept je daleko od moralnih i obrazovnih kapaciteta ministra jeremića. Zamislite da Italija, traži da ona upravlja Viminacijumom ili Felix Romulianom

Era

pre 12 godina

Malo je što su srpske firme pokradene u Hrvatskoj i na Kosovu.
Malo im je što su Hrvatska i Kosovo etnički očišćeni.
Sada hoće da prisvoje te crkve i manastire koje su divljački uništavali.
Dokle više!?!

e-krem

pre 12 godina

Srbija kao članica Uneska pojačati napore za zaštitu kulturnih dobara širom planete.

Osudite onda vec jednom piromane koji su zapalili Bajrakli dzamiju pa krenite dalje.

bezimena

pre 12 godina

"...manastiri i crkve SPC ne mogu pripadati tzv. "Republici Kosovo".

Manastiri i crkve SPC niko ne oduzima SPC, ali oni spadaju u kulturnu BAŠTINU Kosova, isto kao što objekti SPC koji se nalaze u Hrvatskoj spadaju u hrvatsku kulturnu baštinu i sl.!

Tzv. Kosovo je što se tiče CIVILIZOVANOG sveta nezavisna država, za većinu gradjana Srbije takodje, jer je Srbija na toj teritoriji KAPITULIRALA 1999.godine. TAČKA!

bashkim

pre 12 godina

Jeremic: To se, kako je istakao, najdirektnije tiče i Srbije i to u njenoj južnoj pokrajini, gde se nalaze četiri mesta na listi ugroženih spomenika pod zaštitom Unesko za čiju je zaštitu odgovorna Srbija kao država.
-- Srbija je kao drzava do sada bila odgovorna, sad je tu jednna nova drzava koja ce se jos kako morati brinuti o ovim spomenicima. Kad je o identitetu Srbije rec, nije li se godinama on gradio preko ledja drugih naroda YU. Dozvoliti da danas i Kosovo pocne sa gradnjom svoga multietnickog identiteta, u sto se ubrajaju kosovski Srbi i kosovski pravoslavni spomenici, je nova realnost. Srbija ce konacno morati da digne sape od fiktivnog i od realnog posrbljavanja Kosova.

ttttt

pre 12 godina

A zasto mi onda u 'srpsku kulturnu bastinu' ubrajamo Trajanovu Tablu i Lepernski Vir kada nikakve veze sa Srbima nemaju osim sto se objekti geografski nalaze u Srbiji i bas zato su na 'srpskoj listi'.
Zato, uopste ne vidim zasto se Jeremic buni

mika

pre 12 godina

Ne brigaj prika moj, Srbiji si ti sa tvojom bratijom stvorio nepravizidjani identitet korupcionaske tranzicije i burazerske kumovsko mafijaske privatizacije.Ono sto je stvarano godinama , unistili ste za tren .Godine koje su pojeli skakavci.A vreme polaganja doslo-sad ce izbori, pa cete opet na istu kartu pokusati prevariti ljude...Od....

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Jeremicu, UNESKO zna da je Srbija na Kosovu ratovala protiv naroda, njihove imovine i kulturne bastine koje je morala da zastiti a ona ih je ubijala, opljackala, spaljivala, sravnila i unistila sa lica zemlje, sve dok nije vojno i politicki porazena i primorana na kapitulaciju, tako da vi slobodno mozete da UNESKO-u prilozite jednu kopiju Kumanovskog Sporazuma kao dokaz da Srbija vise nema nikakvih obaveza na Kosovu.

mali

pre 12 godina

Da smo se od pocetka opredelili da sacuvamo svetinju i rudna bogatstva odavno se rec Kosovo, koje su prodali jos 80-tih i 90-tih Srbi sa Kosova, ne bi pominjalo.

Sima

pre 12 godina

Tako je gospodine ministre, mogli ste slobodno dodati da se nad Srbima na Kosovu vrsi i kulturni i duhovni genocid jer je to prava slika onoga sto se pred ocima sveta desava u nasoj juznoj pokrajini vec vise od 12 godina

Карамел

pre 12 godina

Господине Јеремићу нисте више у ситуацији да било шта захтевате или коментаришете, јер не можете очекивати да "Република Косово" направи око наших светиња територију на којој ће писати Република Србија... Много шта смо ми изгубили лошом политиком на Косову... скоро целу историју српског народа сте "бацили у воду"! А сада тражите неко поштовање!? Ко ће да Вас поштује у свету када сте показали да свој народ и културу не поштујете?

Drago

pre 12 godina

Kako se to "krade identitet"...Pa neće valjda Albanci reći da su potomci Nemanjića niti pohađati Bogosloviju u Prizrenu ili se monašiti u Dečanima i Sokolici..Ko li je kroz ove razne vekove uspeo da očuva našu baštinu na Kosovu..
Pa upravo se Ahtisarijev plan bavi zaštitom srpske kulturne i crkvene baštine, a Jeremić ni da čuje za njega.Da se nije prosvetlio pa ovako izokola propagira Ahtisarija..ZA Srbiju su od ove Jeremićeve brige mnogo opasnije neke druge krađe i neracionalno rasipanje naših para. Recimo njegovi besmisleni letovi po svetu. Ili troškovi poput onih za ambasadorku pri UNESCO, Zoricu Tomić, koju je u Pariz poslao Jeremić ( samo rezidenciju plaća 7000 evra). Evo, neka novac koji troši na prazna putovanja i lobiranja po svetu i luksuziranje ambasadorke opredeli za zaštitu kulturne baštine na Kosovu, uradiće dobar posao.

sarkasticni

pre 12 godina

Sledeci logiku Vuka Jeremica, sada trebamo ocekivati 'ostar protest' drzave Italije radi toga sto se Trajanova tabla nalazi na listi srpske kulturne bastine.
A svi veoma dobro znamo da u vreme cara Trajana Srbi nisu bili doselili na Balkan

komsija

pre 12 godina

Nista nije "konacno" reseno u ovaj svet. Nista nije bilo "konacno" reseno u proslosti i tako ce biti i u buducnost. Svet nije izgradjen "konacno" ali u razvijanju. Mozda vi ne slazete sa momentalnom stanjom na Kosovu, ali to ne znaci da vi "konacno" se ne slazete. Bilo kako bilo, "konacno" za vas je odluka da se svagjate sa svima i o svim problemima, ako se radi o Kosovu. Cak i ova "konacna" odluka je vasa jer i vi niste bez limita na ovom svetu. Istorija ce pisati o vama kao coveka neumornog provokatora. Radi se o crkvama, dok vi govorite o "konacnom" resenju, sto na albanskom znaci ja na "klin vi na dasku"... Umorni su svi na Kosovu(mozda i u Srbiji), dok vi jos puno energije...

(Vlast)a

pre 12 godina

Kome je identitet u zidovima i gacama,umesto u glavi,taj samo sanja da ima identitet.Pitajte profesora da li je pitao oca nacije sta je nas identitet,da li je to usaglaseno sa drugim identitetima i da li postoji identitet danasnjih Grka na teritoriji Turske koja je pripadala Vizantijskom carstvu?
Ovakve predizborne gluposti i podmetacine za sludjivanje nesrecnog,siromasnog i zbunjenog naroda,ostavite za popravni ispit u Prvoj beogradskoj.
A mogli bi da nam kazete nesto u sta ste vise upuceni nego u nacionalni identitet:koliko svi ovi vasi zaludni i promaseni poslovi kostaju ovu jadnu Srbiju koja je kriva i bogu i narodu kad je spala na to da joj vi odlucujete o sudbini i identitetu!

Nikolic

pre 12 godina

Ovo i jest razlog za prihvatanje nestatusnog dela Ahtisarijevog plana, i uz saradnji sa EU i MZ i garancije istih,sacuvamo nase svetinja na Kosovu,i zastitimo najvisim mogucim garancijama i njih i nas narod koji je ostao ziveti na Kosovu.
Ali dzaba je gluvima pricati pored usiju i coravima pored ociju,nije to za dzaba nas narod ovako lepo rekao.

bezimena

pre 12 godina

Srbija je ratovala protiv zlocinackih, polupismenih, organizovanom kriminalu vicnih probisveta, i u toj borbi se umesao NATO, j
(Pobesneli max, 31. oktobar 2011 17:10)

Džabe žmurite na redosled dogadjanja i prećutkujete najbitniji deo! Istinu, ma koliko je gurali pod tepih, ne možemo sakriti. Suočavanje s njom jeste teško, ali je pošteno i lekovito!

Srbija je započela borbu protiv OVK, tada terorističkih albanskih jedinica, ali kada je počela da vrši TEROR nad svojim gradjanima albanske nacionalnosti, tj. pljačka, silom preseljava i masovno ubija albanske CIVILE (čime OVK gubi provobitni karakter i pretvara se u oslobodilačku vojsku) umešao se NATO!

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

Nazvati Ministra "minormnim čovekom" može samo stvarna minorna veličina, pa još umišljati da je Jeremić išta NJIMA poručio, i da s njima komunicira, pa mu se obraćaju ovde "junački" u prvom licu.
Beda.
(čudi "tolerancija" nih koji propuštaju slične komentare, bez trunke odgovornost za iznete pljuvačine, a ne pojavljuju se komentari koji su u službi istine...)

TACKA!

pre 12 godina

Rusenjem i paljenjem srpskih crkava i manastira iz 1998, 1999, 2004. ali i ranije kao i zbog bodljikave zice oko PREOSTALIH srpskih crkava i mamastira, kosovski Albanci su izgubili svako pravo da na bilo koji nacin svojataju srpske crkve i manastire na Kosovu i da ih nazivaju prema svojoj nacionalistickoj tvorevini i TACKA!

atlantidjanin

pre 12 godina

Komsije Albanci, glancajte i cuvajte onaj "spomenik" Klintonu jer vam je to sve od "kosovarske kulturne bastine". Dzaba vam falsifikati, istorijske izmisljotine, "poreklo od ilira i dardana"... Probajte da onoliko energije koliko potrosite na otimanje od drugih, ulozite u izgradnju neceg,a pa cete mozda jednoga dana i imati "kosovarsku bastinu".

Pobesneli max

pre 12 godina

bezimena,
vec nekoliko puta pokusavam da Vam odgovorim u vezi te KAPITULACIJE koju potencirate...

O kakvoj kapitulaciji govorite? Koliko mi je poznato, ako aludirate na zavrsetak "vazdusne kampanje" NATO, potpisan je kumanovski SPORAZUM. Formalno, nije bilo reci ni o kakvoj kapitulaciji. Mozda to vama i mnogima zvuci kao kapitulacija, ali ona to nije pravno, dakle potpuno pogresno percipirate "valjanost" ili "opravdanost" ovakvog sramnog atakovanja na Srbiju. Da bi bila potpisana kapitulacija kojom bi Srbija izgubila KOsovo u korist Albanaca, morala bi Srbija ratovati protiv tih Albanaca. To se nikada nije desilo. Srbija je ratovala protiv zlocinackih, polupismenih, organizovanom kriminalu vicnih probisveta, i u toj borbi se umesao NATO, jer je prekoracena odbrana suvereniteta idiotskom logikom srpskih nacionalista. Nije bilo pomena ni o kapitulaciji, ni o statusu cak, ( setite se glavne parole do 2008. godine "najpre standardi pa tek onda status", secate li se). "Naknadnom pamecu" je pokusano da se provuce nezavisno KOsovo na "mala vrata". E, zato je ovoliki pritisak na Srbiju. Da je bila kapitulacija, vec bi odavno to bila gotova stvar, ali nije. Zato, bezimena, nemojte "nervozno" udarti te tacke. Borba za Kosovo je tek pocela i potrajace, a vi biste hteli da se sve zavrsi za mesec dana...nece moci, strpite se...
Iz tih razloga, kojima zele na brzinu "da sve rese" kosovski kriminalci i atakuju na srpsku kulturnu bastinu, na KOsovu, jer znaju da smo tu, u odnosu na njih superiorni. Da tu nasu "kulturnu i istorijsku" superiornost nece postici jos za dva zivota.
Hvala...

bezimena

pre 12 godina

(άρχων Τριβαλλούς, 31. oktobar 2011 21:04)

Vama prepuštam gledanje filmova i virtuelnu "stvarnost" koju kreirate sledeći svoju maštu i želje, ja pričam ono što ZNAM iz ličnog iskustva i iz prve ruke, suvu REALNOST!

NI jedna normalna država NE TERORIŠE SVOJE STANOVNIŠTVO (CIVILE), to rade samo ZLOČINAČKI REŽIMI (kod nas je to bila osovina zla Milošević-Šešelj sa svojim trabantima, Arkanom i sl.)!

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

Баштина је наслеђе прошлих времена које има посебну вредност.
''Лепенски вир'' је српска баштина светског значаја, јер се налази на територији Србије и зато што су тај археолошки локалитет открили и свету представили српски научници.
Манастири и други сакрални објекти СПЦ који се налазе на Косову и у Метохији, нису само наслеђе већ жива ''тела'', места обитавања људи у непрекинутом низу вековима.
Ова места никако не могу бити баштина оних који су те исте објекте, када год су могли, рушили, палили, фекалијама скрнавили.
И сутра би исто радили.

Често се помиње како Косово и Метохија не могу бити под управом Србије јер је српска власт изгубила кредибилитет и легитимитет злочинима који су почињени над Албанцима.
Како то да Албанци не изгубише кредибилитет у погледу нпр. баштине, а која јесте баштина српског народа, након свега што су деценијама радили са српским гробљима, црквама и манастирима?
Овде је у питању бестијалност посебне врсте од које човек просто занеми.

п.с. Ако са успехом заштите беле медведе на Шар планини, можда им и допустимо да се старају о нашем наслеђу.

ti si nas idol. u potpisu Borat

pre 12 godina

@bezimena
Da nema vas bezimena, da nam "objasnite" neke stvari ziveli bi kao slepci... kako ste nam samo lepo "objasnili" kako je teroristicka uck postala "oslobodilacka"... ma toga nema ni u holivudu. Definitivno ste nas idol jer osim sto izdrzavate ko zna koliko neradnika na severu Kosova sto znaci da radite u najmanje dve smene i placate enormne poreze, imate vremena i da se informisete na terenu jer neverovatno kako "poznajete" situaciju i kao razmisljaju tamosnji ali i ovdasnji Srbi i kao da to nije dosta, umesto zasluzenog odmora birate da "prosvetljavate" i govorite "istinu" ovog zaostalom srBskom narodu... Ma fantasticno. Mislim da je steta za covecanstvo sto te svoje kapacitete koristite samo za komenatarisanje na b92 umesto da zauzmete poziciju koja vam po kapacietima, viziji, pameti, mudrosti i sta jos sve ne, pripada. Mislim da ce uskoro mesto generalnog sekretara Un biti upraznjeno...

Knight XV

pre 12 godina

Kvazimodo Sorabius 13:36

Velicina "lika i dela" ministra Jeremica je srazmerna velicini pozicije i ugleda Srbije na medjunarodnoj sceni.
Toliko o velicinama i vrednostima ovog ministarstva, ako je moja malenkost minorna onda pretpostavljam da je Miladin Kovacevic velicina?

Molim da mi se objavi replika.....pozdrav!

Kosovar

pre 12 godina

@ bezimena

Manastiri i crkve SPC niko ne oduzima SPC-i, zato sto oni nespadaju u kulturnu BAŠTINU Kosova, isto kao što objekti SPC koji se nalaze u Hrvatskoj nespadaju u hrvatsku kulturnu baštinu i sl.!

Tzv. Kosovo je što se tiče NECIVILIZOVANOG sveta nezavisna država (izuzev nekih, mnogo dobrih ljudi na Kosovu). Srbija nije KAPITULIRALA 1999 godine, vec je Srbiji ta teritorija ODUZETA SILOM kako bi se na Kosovu izgradio vojno-americki objekat zvani "Americans camp Bondsteel in Kosovo".To nema absolutno nikakve veze sa kapitulacijom. TAČKA !!!

aleksa

pre 12 godina

Meni samo nije jasno sto svojataju ono sto su doskora palili, da se coveku ucini da tolko vole nasu veru da ce svi proci na pravoslavlje.
Bice bolje da se vi gospodo okrenete svojoj kulturnoj bastini(dzamijama),koje u zadnjim godinama nicu kao pecurke posle kise.

Lemi Ticki

pre 12 godina

@bezimena

Jedina istina je da je OVK pocela sa napadima na civile i policijske snage.Usledio je jedini logicni odgovor Republike Srbije,koja je postupila kao sto bi svaka suverena drzava u datim okolnostima.

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

@bezimena
Видим, гледала си документарни филм немачке телевизије ARD под називом ''Es begann mit einer Lüge''.
А сада озбиљно...погледај филм и затим се врати на Б92 интернет стране. Ако будеш могла.

Era

pre 12 godina

Malo je što su srpske firme pokradene u Hrvatskoj i na Kosovu.
Malo im je što su Hrvatska i Kosovo etnički očišćeni.
Sada hoće da prisvoje te crkve i manastire koje su divljački uništavali.
Dokle više!?!

Sima

pre 12 godina

Tako je gospodine ministre, mogli ste slobodno dodati da se nad Srbima na Kosovu vrsi i kulturni i duhovni genocid jer je to prava slika onoga sto se pred ocima sveta desava u nasoj juznoj pokrajini vec vise od 12 godina

Pobesneli max

pre 12 godina

bezimena,
vec nekoliko puta pokusavam da Vam odgovorim u vezi te KAPITULACIJE koju potencirate...

O kakvoj kapitulaciji govorite? Koliko mi je poznato, ako aludirate na zavrsetak "vazdusne kampanje" NATO, potpisan je kumanovski SPORAZUM. Formalno, nije bilo reci ni o kakvoj kapitulaciji. Mozda to vama i mnogima zvuci kao kapitulacija, ali ona to nije pravno, dakle potpuno pogresno percipirate "valjanost" ili "opravdanost" ovakvog sramnog atakovanja na Srbiju. Da bi bila potpisana kapitulacija kojom bi Srbija izgubila KOsovo u korist Albanaca, morala bi Srbija ratovati protiv tih Albanaca. To se nikada nije desilo. Srbija je ratovala protiv zlocinackih, polupismenih, organizovanom kriminalu vicnih probisveta, i u toj borbi se umesao NATO, jer je prekoracena odbrana suvereniteta idiotskom logikom srpskih nacionalista. Nije bilo pomena ni o kapitulaciji, ni o statusu cak, ( setite se glavne parole do 2008. godine "najpre standardi pa tek onda status", secate li se). "Naknadnom pamecu" je pokusano da se provuce nezavisno KOsovo na "mala vrata". E, zato je ovoliki pritisak na Srbiju. Da je bila kapitulacija, vec bi odavno to bila gotova stvar, ali nije. Zato, bezimena, nemojte "nervozno" udarti te tacke. Borba za Kosovo je tek pocela i potrajace, a vi biste hteli da se sve zavrsi za mesec dana...nece moci, strpite se...
Iz tih razloga, kojima zele na brzinu "da sve rese" kosovski kriminalci i atakuju na srpsku kulturnu bastinu, na KOsovu, jer znaju da smo tu, u odnosu na njih superiorni. Da tu nasu "kulturnu i istorijsku" superiornost nece postici jos za dva zivota.
Hvala...

Karlo

pre 12 godina

Kao što imaš Srpsku Pravoslavnu Crkvu u Čikagu, u zemlji koja se zove Sjedinjene Američke Države, tako ćeš imati i u Republici Kosovo. Ako će srpske crkve da određuju srpsku teritoriju, onda se Srbija proteže do Čikaga, i dalje. Ali po istom principu će džamije određivati teritoriju islamskih naroda. Šta smo, onda, dobili? Ništa. Kao i svaki put kada si se ti pojavio u javnosti sa svojim "stavovima".

bashkim

pre 12 godina

Jeremic: To se, kako je istakao, najdirektnije tiče i Srbije i to u njenoj južnoj pokrajini, gde se nalaze četiri mesta na listi ugroženih spomenika pod zaštitom Unesko za čiju je zaštitu odgovorna Srbija kao država.
-- Srbija je kao drzava do sada bila odgovorna, sad je tu jednna nova drzava koja ce se jos kako morati brinuti o ovim spomenicima. Kad je o identitetu Srbije rec, nije li se godinama on gradio preko ledja drugih naroda YU. Dozvoliti da danas i Kosovo pocne sa gradnjom svoga multietnickog identiteta, u sto se ubrajaju kosovski Srbi i kosovski pravoslavni spomenici, je nova realnost. Srbija ce konacno morati da digne sape od fiktivnog i od realnog posrbljavanja Kosova.

Kvazimodo Sorabius

pre 12 godina

Nazvati Ministra "minormnim čovekom" može samo stvarna minorna veličina, pa još umišljati da je Jeremić išta NJIMA poručio, i da s njima komunicira, pa mu se obraćaju ovde "junački" u prvom licu.
Beda.
(čudi "tolerancija" nih koji propuštaju slične komentare, bez trunke odgovornost za iznete pljuvačine, a ne pojavljuju se komentari koji su u službi istine...)

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

Баштина је наслеђе прошлих времена које има посебну вредност.
''Лепенски вир'' је српска баштина светског значаја, јер се налази на територији Србије и зато што су тај археолошки локалитет открили и свету представили српски научници.
Манастири и други сакрални објекти СПЦ који се налазе на Косову и у Метохији, нису само наслеђе већ жива ''тела'', места обитавања људи у непрекинутом низу вековима.
Ова места никако не могу бити баштина оних који су те исте објекте, када год су могли, рушили, палили, фекалијама скрнавили.
И сутра би исто радили.

Често се помиње како Косово и Метохија не могу бити под управом Србије јер је српска власт изгубила кредибилитет и легитимитет злочинима који су почињени над Албанцима.
Како то да Албанци не изгубише кредибилитет у погледу нпр. баштине, а која јесте баштина српског народа, након свега што су деценијама радили са српским гробљима, црквама и манастирима?
Овде је у питању бестијалност посебне врсте од које човек просто занеми.

п.с. Ако са успехом заштите беле медведе на Шар планини, можда им и допустимо да се старају о нашем наслеђу.

Mirko

pre 12 godina

Za zaštitu spomenika na određenoj teritoriji nadležni su organi koji upravljaju tom teritorijom. To gde se objekti nalaze i ko je nadležan da ih čuva, nema nikakve veze sa kulturno-istorijskim poreklom tih objekata, jer je ono poznato, nesporno i nikada nije bilo postavljeno kao pitanje pred organima Unesco-a. Zato se ti spomenici i nazivaju SVETSKA kulturna baština (world heritage sites), zato što su značajni za čitavo čovečanstvo. Nažalost ovaj koncept je daleko od moralnih i obrazovnih kapaciteta ministra jeremića. Zamislite da Italija, traži da ona upravlja Viminacijumom ili Felix Romulianom

atlantidjanin

pre 12 godina

Komsije Albanci, glancajte i cuvajte onaj "spomenik" Klintonu jer vam je to sve od "kosovarske kulturne bastine". Dzaba vam falsifikati, istorijske izmisljotine, "poreklo od ilira i dardana"... Probajte da onoliko energije koliko potrosite na otimanje od drugih, ulozite u izgradnju neceg,a pa cete mozda jednoga dana i imati "kosovarsku bastinu".

ttttt

pre 12 godina

A zasto mi onda u 'srpsku kulturnu bastinu' ubrajamo Trajanovu Tablu i Lepernski Vir kada nikakve veze sa Srbima nemaju osim sto se objekti geografski nalaze u Srbiji i bas zato su na 'srpskoj listi'.
Zato, uopste ne vidim zasto se Jeremic buni

TACKA!

pre 12 godina

Rusenjem i paljenjem srpskih crkava i manastira iz 1998, 1999, 2004. ali i ranije kao i zbog bodljikave zice oko PREOSTALIH srpskih crkava i mamastira, kosovski Albanci su izgubili svako pravo da na bilo koji nacin svojataju srpske crkve i manastire na Kosovu i da ih nazivaju prema svojoj nacionalistickoj tvorevini i TACKA!

e-krem

pre 12 godina

Srbija kao članica Uneska pojačati napore za zaštitu kulturnih dobara širom planete.

Osudite onda vec jednom piromane koji su zapalili Bajrakli dzamiju pa krenite dalje.

bezimena

pre 12 godina

"...manastiri i crkve SPC ne mogu pripadati tzv. "Republici Kosovo".

Manastiri i crkve SPC niko ne oduzima SPC, ali oni spadaju u kulturnu BAŠTINU Kosova, isto kao što objekti SPC koji se nalaze u Hrvatskoj spadaju u hrvatsku kulturnu baštinu i sl.!

Tzv. Kosovo je što se tiče CIVILIZOVANOG sveta nezavisna država, za većinu gradjana Srbije takodje, jer je Srbija na toj teritoriji KAPITULIRALA 1999.godine. TAČKA!

Nijazi Kuqi

pre 12 godina

Jeremicu, UNESKO zna da je Srbija na Kosovu ratovala protiv naroda, njihove imovine i kulturne bastine koje je morala da zastiti a ona ih je ubijala, opljackala, spaljivala, sravnila i unistila sa lica zemlje, sve dok nije vojno i politicki porazena i primorana na kapitulaciju, tako da vi slobodno mozete da UNESKO-u prilozite jednu kopiju Kumanovskog Sporazuma kao dokaz da Srbija vise nema nikakvih obaveza na Kosovu.

mali

pre 12 godina

Da smo se od pocetka opredelili da sacuvamo svetinju i rudna bogatstva odavno se rec Kosovo, koje su prodali jos 80-tih i 90-tih Srbi sa Kosova, ne bi pominjalo.

mika

pre 12 godina

Ne brigaj prika moj, Srbiji si ti sa tvojom bratijom stvorio nepravizidjani identitet korupcionaske tranzicije i burazerske kumovsko mafijaske privatizacije.Ono sto je stvarano godinama , unistili ste za tren .Godine koje su pojeli skakavci.A vreme polaganja doslo-sad ce izbori, pa cete opet na istu kartu pokusati prevariti ljude...Od....

komsija

pre 12 godina

Nista nije "konacno" reseno u ovaj svet. Nista nije bilo "konacno" reseno u proslosti i tako ce biti i u buducnost. Svet nije izgradjen "konacno" ali u razvijanju. Mozda vi ne slazete sa momentalnom stanjom na Kosovu, ali to ne znaci da vi "konacno" se ne slazete. Bilo kako bilo, "konacno" za vas je odluka da se svagjate sa svima i o svim problemima, ako se radi o Kosovu. Cak i ova "konacna" odluka je vasa jer i vi niste bez limita na ovom svetu. Istorija ce pisati o vama kao coveka neumornog provokatora. Radi se o crkvama, dok vi govorite o "konacnom" resenju, sto na albanskom znaci ja na "klin vi na dasku"... Umorni su svi na Kosovu(mozda i u Srbiji), dok vi jos puno energije...

bezimena

pre 12 godina

Srbija je ratovala protiv zlocinackih, polupismenih, organizovanom kriminalu vicnih probisveta, i u toj borbi se umesao NATO, j
(Pobesneli max, 31. oktobar 2011 17:10)

Džabe žmurite na redosled dogadjanja i prećutkujete najbitniji deo! Istinu, ma koliko je gurali pod tepih, ne možemo sakriti. Suočavanje s njom jeste teško, ali je pošteno i lekovito!

Srbija je započela borbu protiv OVK, tada terorističkih albanskih jedinica, ali kada je počela da vrši TEROR nad svojim gradjanima albanske nacionalnosti, tj. pljačka, silom preseljava i masovno ubija albanske CIVILE (čime OVK gubi provobitni karakter i pretvara se u oslobodilačku vojsku) umešao se NATO!

Карамел

pre 12 godina

Господине Јеремићу нисте више у ситуацији да било шта захтевате или коментаришете, јер не можете очекивати да "Република Косово" направи око наших светиња територију на којој ће писати Република Србија... Много шта смо ми изгубили лошом политиком на Косову... скоро целу историју српског народа сте "бацили у воду"! А сада тражите неко поштовање!? Ко ће да Вас поштује у свету када сте показали да свој народ и културу не поштујете?

Nikolic

pre 12 godina

Ovo i jest razlog za prihvatanje nestatusnog dela Ahtisarijevog plana, i uz saradnji sa EU i MZ i garancije istih,sacuvamo nase svetinja na Kosovu,i zastitimo najvisim mogucim garancijama i njih i nas narod koji je ostao ziveti na Kosovu.
Ali dzaba je gluvima pricati pored usiju i coravima pored ociju,nije to za dzaba nas narod ovako lepo rekao.

Lemi Ticki

pre 12 godina

@bezimena

Jedina istina je da je OVK pocela sa napadima na civile i policijske snage.Usledio je jedini logicni odgovor Republike Srbije,koja je postupila kao sto bi svaka suverena drzava u datim okolnostima.

sarkasticni

pre 12 godina

Sledeci logiku Vuka Jeremica, sada trebamo ocekivati 'ostar protest' drzave Italije radi toga sto se Trajanova tabla nalazi na listi srpske kulturne bastine.
A svi veoma dobro znamo da u vreme cara Trajana Srbi nisu bili doselili na Balkan

Drago

pre 12 godina

Kako se to "krade identitet"...Pa neće valjda Albanci reći da su potomci Nemanjića niti pohađati Bogosloviju u Prizrenu ili se monašiti u Dečanima i Sokolici..Ko li je kroz ove razne vekove uspeo da očuva našu baštinu na Kosovu..
Pa upravo se Ahtisarijev plan bavi zaštitom srpske kulturne i crkvene baštine, a Jeremić ni da čuje za njega.Da se nije prosvetlio pa ovako izokola propagira Ahtisarija..ZA Srbiju su od ove Jeremićeve brige mnogo opasnije neke druge krađe i neracionalno rasipanje naših para. Recimo njegovi besmisleni letovi po svetu. Ili troškovi poput onih za ambasadorku pri UNESCO, Zoricu Tomić, koju je u Pariz poslao Jeremić ( samo rezidenciju plaća 7000 evra). Evo, neka novac koji troši na prazna putovanja i lobiranja po svetu i luksuziranje ambasadorke opredeli za zaštitu kulturne baštine na Kosovu, uradiće dobar posao.

(Vlast)a

pre 12 godina

Kome je identitet u zidovima i gacama,umesto u glavi,taj samo sanja da ima identitet.Pitajte profesora da li je pitao oca nacije sta je nas identitet,da li je to usaglaseno sa drugim identitetima i da li postoji identitet danasnjih Grka na teritoriji Turske koja je pripadala Vizantijskom carstvu?
Ovakve predizborne gluposti i podmetacine za sludjivanje nesrecnog,siromasnog i zbunjenog naroda,ostavite za popravni ispit u Prvoj beogradskoj.
A mogli bi da nam kazete nesto u sta ste vise upuceni nego u nacionalni identitet:koliko svi ovi vasi zaludni i promaseni poslovi kostaju ovu jadnu Srbiju koja je kriva i bogu i narodu kad je spala na to da joj vi odlucujete o sudbini i identitetu!

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

@bezimena
Видим, гледала си документарни филм немачке телевизије ARD под називом ''Es begann mit einer Lüge''.
А сада озбиљно...погледај филм и затим се врати на Б92 интернет стране. Ако будеш могла.

bezimena

pre 12 godina

(άρχων Τριβαλλούς, 31. oktobar 2011 21:04)

Vama prepuštam gledanje filmova i virtuelnu "stvarnost" koju kreirate sledeći svoju maštu i želje, ja pričam ono što ZNAM iz ličnog iskustva i iz prve ruke, suvu REALNOST!

NI jedna normalna država NE TERORIŠE SVOJE STANOVNIŠTVO (CIVILE), to rade samo ZLOČINAČKI REŽIMI (kod nas je to bila osovina zla Milošević-Šešelj sa svojim trabantima, Arkanom i sl.)!

ti si nas idol. u potpisu Borat

pre 12 godina

@bezimena
Da nema vas bezimena, da nam "objasnite" neke stvari ziveli bi kao slepci... kako ste nam samo lepo "objasnili" kako je teroristicka uck postala "oslobodilacka"... ma toga nema ni u holivudu. Definitivno ste nas idol jer osim sto izdrzavate ko zna koliko neradnika na severu Kosova sto znaci da radite u najmanje dve smene i placate enormne poreze, imate vremena i da se informisete na terenu jer neverovatno kako "poznajete" situaciju i kao razmisljaju tamosnji ali i ovdasnji Srbi i kao da to nije dosta, umesto zasluzenog odmora birate da "prosvetljavate" i govorite "istinu" ovog zaostalom srBskom narodu... Ma fantasticno. Mislim da je steta za covecanstvo sto te svoje kapacitete koristite samo za komenatarisanje na b92 umesto da zauzmete poziciju koja vam po kapacietima, viziji, pameti, mudrosti i sta jos sve ne, pripada. Mislim da ce uskoro mesto generalnog sekretara Un biti upraznjeno...

Kosovar

pre 12 godina

@ bezimena

Manastiri i crkve SPC niko ne oduzima SPC-i, zato sto oni nespadaju u kulturnu BAŠTINU Kosova, isto kao što objekti SPC koji se nalaze u Hrvatskoj nespadaju u hrvatsku kulturnu baštinu i sl.!

Tzv. Kosovo je što se tiče NECIVILIZOVANOG sveta nezavisna država (izuzev nekih, mnogo dobrih ljudi na Kosovu). Srbija nije KAPITULIRALA 1999 godine, vec je Srbiji ta teritorija ODUZETA SILOM kako bi se na Kosovu izgradio vojno-americki objekat zvani "Americans camp Bondsteel in Kosovo".To nema absolutno nikakve veze sa kapitulacijom. TAČKA !!!

Knight XV

pre 12 godina

Kvazimodo Sorabius 13:36

Velicina "lika i dela" ministra Jeremica je srazmerna velicini pozicije i ugleda Srbije na medjunarodnoj sceni.
Toliko o velicinama i vrednostima ovog ministarstva, ako je moja malenkost minorna onda pretpostavljam da je Miladin Kovacevic velicina?

Molim da mi se objavi replika.....pozdrav!

aleksa

pre 12 godina

Meni samo nije jasno sto svojataju ono sto su doskora palili, da se coveku ucini da tolko vole nasu veru da ce svi proci na pravoslavlje.
Bice bolje da se vi gospodo okrenete svojoj kulturnoj bastini(dzamijama),koje u zadnjim godinama nicu kao pecurke posle kise.