Utorak, 27.09.2011.

16:23

"Osuđujem nasilje na severu Kosova"

Boris Tadić oštro osudio upotrebu sile prema građanima na severu Kosova i Metohije. On apeluje na međunarodne snage da se ne sukobljavaju sa kosovskim Srbima.

Izvor: B92

"Osuðujem nasilje na severu Kosova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

109 Komentari

Sortiraj po:

Bucko razmisljam

pre 12 godina

S'obzirom da Srbi sa severa Kosova ionako vise "ne zive" na "Kosovu" nego samo jos na "barikadama" u potpunosti razumem Predsednika Tadica koji osudjuje svako nasilno uklanjanje Srba sa njihovih "vekovnih barikada"!
Srbi na barikadama samo "legitimno" brane svoj "Sljunak" i "balvane"!
"i BARIKADE i EU" !

zexx

pre 12 godina

treba da vas je sve sramota sto pljujete tadica. on je to sto je zahvaljujuci nama.mi smo ga birali. bez obzira za koga si glaso i ti si kriv za to gde je. svi mi. prestanite da cekate da neko drugi radi mesto vas, ako vas nesto boli sami uradite. ne treba vam niko za to. ponajmanje predsednik, jer ako niste znali samo neinteligentan covek moze da bude u politici. e sad da li normalan ceka da mu neinteligentan resava problem? ovde svi cekaju upravo to, eto nivo inteligencije u srbiji. svakom po zasluzi, culi ste za to?

maksi

pre 12 godina

Ajde svi vi zajedno sa Kostunjavim, Ilicem i Nikolicem da stavite AK47 na svoje rame pa put pod noge i na Kosovo da nas ne smarate vise. Pokazite nam to vase junastvo vec jednom!

sirom zatvorenih ociju

pre 12 godina

tadic je predsednik svih gradjana srbije - ja sam gradjanin srbije - tadicu, priznaj to kosovo, prekrati nam muke po cenu svoje politicke sudbine. ta prica je gotova samo neko mora da se usudi da to kaze.

acaa

pre 12 godina

a sta srbi na kosovu imaju od te vase "ostre osude"...?? Smarate vise sa tim, svaka druga rec vam je "osudjujemo". Niko nema koristi od toga

luna

pre 12 godina

ne mozes vise da osudjes ili podrzavas.ti treba tom narodu dole da kazes sta da rade jer si rekao da je kosovo srbija i oni ti veruju.covece zauzmi kurs jer ti si najbolji od najboljih,tako su rekli izbori.jesi prvi covek ove drzave,jesi.radi svoj posao za koji si se sam prijavio.mi cemo da podrzavamo i osudjujemo,to je nas posao.za tebe je to luxus.

Canep

pre 12 godina

Gosn Predsednice ,sad ima da se prestrave od te vase osude.Zar sam se 5 oktobra borio da gledam kako mi neki nadrogirani balavac baca moj srpski barjak u sred moje zemlje?Borise Tadicu ima li iceg srpskog vojnickog u tebi ? Kad treba da se smiruju radnici,cuvaju pederi ,jure navijaci onda znas da isteras policiju na ulice . Ponizio si nas, umesto da lupis sakom o sto.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

E, predsedniče kako si im "skresao", mora da su se slatko nasmejali! Čoveče, ovo traje već danima a tebe ne čusmo, već mi padalo na pamet da si iza neke najlon zavese! Kada/ako Putin dođe, mogao bi malo na edukaciju kod njega...

LAKI

pre 12 godina

Ja kao predsednik ljubitelja JAMBA ostro osudjujem, i pridruzujem se predsedniku Srbije na ostroj osudi nasilja na Kosmetu,a verujem da ce i mnoge druge organizacije uvideti da nasilje nije resenje i pridruziti se ostroj osudi,samo mirnim resenjem Srbija moze doci do konacnog resenja krize za koju je odgovorna medjunarodna zajednica,koju takodje ostro osudjujem,ali bih se rado uclanio u njihovo drustvo ljubitelja JAMBA.
P.S. Takodje ostro osudjujem sve koje varaju u JAMBU.

Che

pre 12 godina

Eno trese se ceo KFOR od te osude,zovu me placu ,mole da nas predsednik vise ne osudjuje,mnogo su uplaseni...I sta sad,ovaj nas ce da "osudjuje" dok ce KFOR da puca,a onaj narod tamo prepusten sebi samima.E drzavo drzavo,dabogda kometa zveknula po sred Balkana!!!

aleksa sredic

pre 12 godina

E moj predsednice, pa vi ste ovo docekali nespremni! Sramota, imali ste od 2000 vremena za sve, bas sve, da spremno docekamo ovaj momenat. Lenji ste i nesposobni! A kada neko u kriticnim trenucima ne deluje, moze se i ovako i onako shvatiti... istorija ce presuditi ko je kakav bio u presudnim momentima srpske istorije, a vi se lose kotirate! Veoma lose!

čovek

pre 12 godina

Borise, nastavi da spavaš i zevaš molim te. Niko te brate ne doživljava ozbiljno, ostani uspavana lepotica kao što si to bio i kao što ćeš biti i dalje.
Sramota me je što si predsednik države u kojoj živimo moja porodica i ja.

Zabrinuti gradjanin zbog ekonomske situacije u Jevropi.

pre 12 godina

Gospodine predsednice, ja mislim, da bi se zbog trenutne ekonomske situacije u Jevropi i svetu trebali izviniti KFORu zbog trosenja bojeve municije, ipak je ona skupa, a i suzavci nisu bas jeftini. Ovim putem bi izrazio saosecanje sa nemackim i americkim pripadnicima koji su bespovratno izgubili deo municije i ostalih prirucnih sredstava. Znam da vam nije lako, MI SMO UZ VAS!

Micko

pre 12 godina

Priznaj Kosovo i to upravo zbog Srba na kosovu! Pa covece kakva smo mi zemlja i kakav nam je predsednik bolje da svi kolektivno odemo na kosovo i pitamo kriminalca Tacija da nas usvoji. I on ce bolji da bude prema narodu nego ovi nasi.

Uzas! Ili ga priznajte ili salji vojsku, dosta vise ove muke. Ili lepo pitaj indiju, kinu i rusiju da nas prime. Ma bre, radite sta hocete, mozemo da se i na Brunej svi preselimo ako treba samo RADITE NESTO!

Srle

pre 12 godina

Covjece, tamo gine srpski narod, neduzan zivalj, civili, a ti nam nesto blebeces o nekom tamo miru. Ucini nesto i ne **** nam vise molim te!!

uzurpacija... sramota... beda...

pre 12 godina

a gde je premijer ...sada se jasno vidi koliko je ova drzava razorena i ne fukcinisu institucije.. a da premijer se sprema se na put, posto ovde nema cime da se bavi...

Na zapadu nista novo

pre 12 godina

Kriv je jer se bakce sa Kosovom, izgubili smo godine i milijarde evra na nesto sto je odavno izgubljeno. Svi koji zele da se bore za Kosovo i kojima smeta sto Tadic ne sme da zucne treba obezbediti sansu da patriotizam dokazu van stadiona, beogradskih ulica i interneta ali tako da normalni ne ispastaju, prevoz besplatan izvolte na Kosovo.

miroslav

pre 12 godina

Kakvi ostrašćeni komentari dežurnih kritičara Borisa Tadića.A gde su vam sada razni:Samardžići,Koštunice,Vučići,Ilići,Todorovići,koji od početka ovih događanja huškaju na proteste rušenje administrativnih prelaza i postavljanje barikada.
Kada je Tadić govorio da treba biti uzdržan i diplomatski i mirno rešavati problem ,smejali ste se i tražili oštar odgovor,izvolite gospodo učestvujte direktno a ne da od ljudske nesreće gradite političku kampanju.Šta ste mislili da po Šešeljevom i Miloševićevom modelu provocirate sukobe a onda političke protivnike i sirotinju šaljete da gine zbog vašeg "patriotizma".

Sasha

pre 12 godina

Borise, znamo da ti nije lako, verujemo da si popizdeo kao i svi mi ostali, ali skupi m... i preduzmi nesto. Niko od tebe ne trazi da ratujes, vec da se pridruzis narodu. Pregovaraj, dogovaraj se, podrzi nas narod. Pokazi i nama i okupatorima, da ti je stalo do svoje zemlje i svog naroda. Vidis da okupatori ne haju, ni za tebe, ni za Srbiju. Uspravi se, inace ode ti u istoriju kao "Boris nejaki"...

cyber

pre 12 godina

Ljudi, jel vi hocete mobilizaciju? Sta hocete? Meni se puska ne stavlja na ledja...
Posto smo nemocni i vojno i ekonomski, moramo da cutimo i da slusamo sta nam drugi kazu da treba da radimo...
Znam da vecina ljudi ovo ne zeli da prizna, ali situacija je takva... nismo u svetu niko i nista... i ne pitamo se ni za sta

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Malo poredjenje: sa jedne strane kamenje, definitivno bacano iz daljine, dakle bezopasno, i jedna sumnjiva "bomba domace izrade" (- sumnjiva po tome KADA je bacena - PRE ili POSLE pocetka pucnjave od strane Kfora) a sa druge strane Kfor, sa najsavremenijim naoruzanjem, koji je ubrzo poceo da koristi bojevu municiju, a radi se de fakto o nemirima, gde bi morale da se koriste policiske metode dejstvovanja ("engagement"). Pred Kforom nisu stajale ni naoruzane trupe, ni paramilitarne jedinice, ni gerilci, nego goloruk narod. Ova "bomba domace izrade" se cesto pojavljuje i na "obicnim" neredima - utakmice i slicno, i nije razlog za rafalnu paljbu ni gumenim, a pogotovu bojevim mecima. A sta bi se desilo da je iz sume iskocilo 20-ak paramilitarih vojnika na srpskoj strani i pobilo one Kforovce, sta bi im posle vredelo sto bi oni nas, kao i ranije sprzili komplet? Ne treba cackati mecku nikada, jer se nikad ne zna sta se krije u sumi.

Da dovrsimo poredjenje: sa jedne strane OVK a sa druge vojska i policija drzave Srbije. I sta se desava - ono prvo je "opravdano" a ovo drugo je "nasilje", "represija" itd.!? kraja i broja nema. Neka, neka, zaigrace mecka i pred vasim vratima, uvek do sada je zaigrala, nema da omane. Kako vam ide ekonomija, moze se u dan predvideti kad ce poceti socijalni nemiri i raspad "najdemokratskije od svih drzava".

Tadic bi MORAO da pocne da govori da se moze desiti da Srbija odustane od EU, bilo zbog Zapada, da im malo natrlja na nos njihovu kulturu i duple standarde, bilo zbog sebe, da spase bar nesto glasova biraca, da ne ode u istoriju kao najveci gubitnik na izborima u Srbiji. To je jos jedino oruzje koje nam je preostalo u borbi sa njima. A ovi sto vicu da treba poslati vojsku i policiju da brani narod, o njima nema sta da se kaze. Ili su prespavali zadnjih 20-ak godina ili je nesto drugo, ali nisu u redu.

Ilija Aralica

pre 12 godina

Molim, preklinjem predsednika Srbije da bude malo blaži u svojim osudama KFOR-a. Da posebno povede računa da ne naljuti nekog nemačkog, ili ne-daj-Bože američkog kaplara !

Erazmo Roterdamski

pre 12 godina

Vidim kojekude da vascijelo kritikujete predsednika serbskago pa izvoleh upitati premudre, plemenite i rukobludne kriticare a sto bi predsenik valjao uciniti? Zvucite kao da znate a necete reci. Otkrijte svoju mudrost rukobludni kriticari! Svoju tajnu strategiju obelodanite u ovome kojekude istoriceskome trenutku! ili zacepite jadni i obezglavljeni stanovnici nekad bile zemlje Srbije.

Dušan

pre 12 godina

Ja razumem i slažem se da Tadić nije u prilici da preti KFOR-u, ALI ... zašto ih (neše "prijatelje" sa zapada) ne PROZOVE za duple standarde koje od početka "misije" sprovode i LEPO ih ne zamoli da ne pokušavaju da menjaju REALNOST NA TERENU (na Severu naše Južne Pokrajine) - to je njihov "diplomatski" rečnik, to će sigurno razumeti.
Ja razumem da nemamo SNAGU da im se suprotstavimo, ali možemo valjda da ih prozovemo za vređanje inteligencije?

(Vlast)a

pre 12 godina

Znaci,po predsedniku,pred izabranim narodom medjunarodne snage treba da stoje i puste ih da rade sta hoce?!Pa,nisu oni iz Srbije gde svaka stranka radi bas sve sta joj na um padne!Oni dolaze iz malo sredjenijih drzava i znaju dokle mogu da gledaju a kad moraju da biju!Zato i imaju drzave,a mi nemamo!

Severno Kosovo

pre 12 godina

Srbi sa Kosova 12 godina su cuvani od KFORA kao nika prije njih u istoriju.Primali su po dve plate,jednu od Srbije a drugu od Kosovske Vlade.Nisu nista placali.Ni struju,niti vodu niti nista.Srbi u Srbiju nisu imali takvu cast.Sada je doslo vreme da kao i svi gradjani Kosova placaju struju koju dobiju neprekidno,da placaju porez i da budi jednaki prema zakonu kao ostali gradjani Kosova.

Marko

pre 12 godina

Srbija mi lici na ludaka koji udara glavom u zid i kada ga zaboli, ljuti se na zid i udara jos jace.
Sta treba da se desi jos da shvatimo da Kosovo nije oteto jer nije u sastavu Srbije vec vise od deset godina a i pre toga smo drzali kontrolu na jedvite jade, policijom i vojskom. Pustali su nas dovojno da resimo problem ali nikada nismo uspeli i onda su ga resili kako su oni hteli. ne svidja nam se ali tako je kako je.
Spasavajmo sta se spasti moze, ako nesto i moze. Nastavljati istu politiku bez obzira na njen propast je lose po nas. Samo ce nas na kraju glava jos vise boleti.

BLSRB

pre 12 godina

Kakav ti i tvoje osuđivanje, samo ti se džaba smiju.
Ti si poznat po izvinjavanju, svima živima si se izvinio osim svom narodu ovo ti je prilika da se izvineš bar SRBIMA NA KOSOVU !!!!!!!!!!!

Kole

pre 12 godina

Ma samo ti osudjuj Tadicu, nemoj zaboraviti da se izvninis KFOR-u sto su pucali po nasem narodu. To je sve sto znas, non-stop osudjujes i onda se izvinjavas. Hoce se KFOR nama izviniti sto pucase po narodu??? Salji dole vojsku i zandarmeriju bre pa da se guzvamo!!!! I onako ce biti rata sa okupatorima, kako god da okrenes.

znenad

pre 12 godina

aman, dokle više sa tim osudjujem, oštro osuđujem, najoštrije osudjujem, uberoštro osuđujem...sta to znači?! Šta kao jako je povredio kfor zato što je oštro osudio...Šta bi bilo da je najoštrije osudio, ne smem ni da pomislim...

jaki

pre 12 godina

"""Ja bih da podsetim Borisa Tadića da je njegov posao da sada odmah nađe način da u zapadnim medijima objavi svetu šta se dešava na severnom Kosovu, kako KFOR puca u civile, da objave snimke povređenih mecima. """
Uveren sam da KFOR ima more snimaka o postupcima "mirnih" Srba.
Ne zaboravimo da je jula 2011 Srbin bio taj koji je pucao iz snajprera, da KFOPR medju Srbima ima dojavljivace koji [za pare naravno] dojavljuju sve sta se desava.
A sa druge stranne mediji na zapadu ovu stvar smatraju zavrsenom

manwithnoname

pre 12 godina

O cemu ovaj covek prica, gde je strategija za ovakve situacije, sta ce se preduzeti i kako vlada i vojska misli da zastiti svoj naod? Ostavljamo narod na cedilu... Ima li u ovoj zemlji Srba koji brinu jedni o drugima,ima li ljudi koji stite svoje interese i interese svoje zemlje.Gde su ozbiljni i odgovorni ljudi...

Sveti Petar

pre 12 godina

Predsednce Tadicu,
Na ivici ste da zajedeno sa Milosevicem udjete u istoriju Srbije kao najveci gubitnik.
Razumem situaciju i potrebu za mirom. Pitam ja vas, sta ste vi za taj mir i pasivnost dobili zauzvrat? Koju taktiku ste primenili kada ste se od Kosova odlucili da odustanete? Jeste li dobili clanstvo u EU (kandidatura mi znaci koliko i tepih u dnevnoj sobi)? Jeste li se izborili da podelite Kosovo? Jeste li makar izvojevali da Republika Srpska bude pripojena Srbiji? Jeste li i jednog prijatelja stekli? Na kraju krajeva, pa da ste sve izgubili, ali makar da ste nam unutar zemlje omogucili postovanje zakona, da ste se izborili sa korupcijom, kriminalom…. Na kraju, krajeva, krajeva, ako ste mislili da nista od toga necete uspeti, trebali ste da sidjete sa tog mesta i da nekome drugome kompetentnijem date da vodi zemlju. Zaboga sta to radite?

Lukav

pre 12 godina

pročitah neki komentar i stvarno jeste dobra ideja, da sever KiM bude nezavisna država i od Srbije i od tzv "Kosova" dok se ne promeni svest ovih ljudi.

momabrazil

pre 12 godina

Postovani g Predsednice
Znam da Vam nije lako,slatko biste opsovali al se ne moze. Imate mnooogo vece probleme nego bilo koji predsednik u Evropi, al znajte jedno, na muci se poznaju junaci. Kad su Nemeci usli i okupiali Dansku skinuli su zastavu sa dvora a njihov kralj se uzverao i pod pretnjom smrcu opet uzdigao dansku zastavu na svoje mesto. Od Vas se ne ocekuje da kacite zastave al kad biste se pojavili na severu KiM napravili biste presedan u evropskoj poltici i mnoge bi zbog toga zabolela glava. Jaci su , protiv sile se ne moze goloruk a i dosta nam je ratova,jel te. Ne smemo mrzeti Albance takdoje , ni slucajno oni su tu gde su i bice i u buducnosti. Ako nam oduzmu sever oduzece i dobar deo Kopaonika i ponos, imacemo uvek neki motiv za mrznju prema EU, sto opet nije resenje. Zauzmite cvrst stav. Ne mogu oni na severu KiM nista osim da pokazuju silu jer tamo nemaju podrsku naroda i nije lako biti okupator a da se sluze metodama 100 za jednog nece. Ako hitno ne preuzmete inicijativu na barikadama situacija ce se oteti kontroli doci do mrtvih i bicemo krivi za sve. Vasa je odgovornost za situaciju. Ako niste u stanju da bilo sta promenite, priznajte pod hitno Kosovo, nije sramota jaci su, al nemojte da dozvolite da se zaludjuje narod.

CistoOnako

pre 12 godina

Na ovu vest bi prvo valjda trebao da odreaguje predsednik Vlade ali posto on u ovoj zemlji ima uticaja koliko i rolna toalet papira eto nama predsednika sa svojim psihoterapeutskim govorom namenjenog nama pacijentima.

baca

pre 12 godina

Ja bih da podsetim Borisa Tadića da je njegov posao da sada odmah nađe način da u zapadnim medijima objavi svetu šta se dešava na severnom Kosovu, kako KFOR puca u civile, da objave snimke povređenih mecima.
Na zapadnim medijima nema nikakvih vesti o današnjim događajima.
Da je srpska policija pucala u Albance u Preševu, to bi od rane zore zvonilo na CNN i ostalim zapadnim medijima.

Dragana

pre 12 godina

Ne znamo tacnu situaciju, tako da ljudi pre nego sto osudite, saznajte. Naravno, on je ovde dao diplomatsku izjavu opomenuvsi Kfor da ne reaguje jer to stvarno nije prihvatljivo. Ali i nasima da ne preteraju.

Drugo, na poslednjim slikama mi je nesto smrsao, propao..J*** ga, verovatno radi najbolje sta moze u ovakvom trenutku znajuci celokupnu situaciju oko Kosova. Ne znam sta bi mi uradili drugacije nego sto on radi sada. Najlakse je da gurne zemlju u oruzani sukob a to nikome pametnom, nadam se, nije na umu. Tako da pre nego sto se usijate, stanite pa razmislite.

Milan

pre 12 godina

Jedino mu je i ostalo da poziva, apeluje, izvinjava se i upozorava kad nije u stanju da bilo sta uradi. Ovo sto se desava je produkt strategije koja od pocetka nema smisla. Jos kad bi imao hrabrosti da to prizna.

Bojan Janković

pre 12 godina

Gospodo. Ako vam se ne svidja Tadiceva uzdrzanost izvolite na Kosovo pa ga "branite" kako god zelite i smete. Niti je Tadic izgubio Kosovo, niti sada ima mogucnost da ga vrati pod kontrolu Beograda.

ZnamzaJadac

pre 12 godina

Besmislena pozerska izjava sa ciljem da pokaze navodnu zainteresovanost za temu bez konkretne akcije ili zelje za konkretnim delovanjem. Vec oprobano u milion prilika do sada u raznim ekonomsko politickim situacijama.
Dadoh mu svoj glas - a ono spolja gladac a unutra jadac.

goran

pre 12 godina

Gospodine PREDSEDNICE,pozivate goloruki narod na uzdrzanos i mir dok po njima pucaju ,uskracuju im ljudska prava,ophode se prema njima ko prema gradjanima drugog reda,uskracuju im slobodu kretanja,uskracuju im pravo na versku pripadnost.Zasto se tim ljudima ne pomogne ili ne rasele po srbiji jos jedan egzodus srba ni tamo ni ovamo,kad nas tuku po temerinu na kosovu ne bi trebalo ni da nas cudi sta se desava. Zasto se ne zauzme cvrsci stav prema rezoluciji 1244 i posalje 1000 policajaca na teritoriji gde su srbi,niko ih nece zastititi ako se sami ne zastitimo,pa da li je ta evropska unija toliko vredna da bi izgubili teritoriju,narod,nacionalni interes i ko zna sta ce jos traziti da im ispunimo ja u takvu evropu koja ce uvek da me uslovljava NE ZELIM jer gubim dostojanstvo,veru,svoj nacionalni identitet.

phenix

pre 12 godina

Odkako je pocelo da se ponovo kuva na Kosovu i Metohiji nisam uspeo da vidim jedan komentar Ministra odbrane. Da li cutanje predstavlja znak odobravanja. Ako ne zeli da stane na stranu svog naroda neka se skloni i prepusti to mesto coveku koji voli svoju zemlju i svoj narod a ne samo kozmetiku i marketing. Za svaku osudu.

utucen

pre 12 godina

I na danasnji Krstovdan Srbija je jos jednom do koske ponizena i osramocena. A ovaj "njen" predsednik koji je najvise kumovao ovakvoj bespomocnosti zemlje, nezapamcenoj u njenoj istoriji najmanje je pozvan bilo sta da kaze?

del

pre 12 godina

Ko si ti? Predsednik ne dozvoljava da mu ubijaju narod.."najostrije osudjujem, podsecam ove i one da su tamo zbog ovog i onog, zahtevam da se prekine nasilje".. Cime stitis dostojanstvo Srba? Izjavama iz tvoje fotelje? Ajde spakuj se u auto i idi dole, pa neka te snime strane agencije sa svojim narodom kako spavas na barikadama, pokazi da si za NESTO sposoban! Ne dozvoli da ti GAZE zemlju i ljude! Jesi li se nekad zapitao kako bi reagovala BILO KOJA drzava iz EU da joj neko OKUPIRA zemlju, bahato skida zastave i puca po nezasticenim ljudima? To sto smo mali i nejaki ne znaci da treba da dopustimo da nas gazi i ponizava kome dune.. Dusa me boli, molim se za ove ljude dole, dok bagra baca fraze po medijima i ne zanima ih sta se desava dole.. DOSTA!

Ivan Trajkovic

pre 12 godina

A sta treba odgovoran predsednik da uradi? da zapocne novi rat? jel vi shvatate da je napad na KFOR napad na NATO? a sta mislite sta bi bilo posle? NECE biti rata NECE biti oruzanih sukoba...kada posegnes za oruzjem GUBIS PRAVO na pregovore...a znamo kako se to zavrsilo 99 ...i Sloba se pravio pametan pa je potpisao Kumanovski sporazum...vidim da ovde ima dosta DSS-ovih ljudi koji bi da ratuju...e pa nece moci....

Miloš

pre 12 godina

Gde su vam sada SAJ,PTJ,Žandarmerija itd. itd. a kad treba da se brane homoseksualci onda eto ih odma na ulicama da se reklamiraju. Gde vam je sad ta profesionalna vojska?

sale35

pre 12 godina

Mirnim putem Tadicu do sada je regaovao samo narod srpski, ali ovi sa druge strane zice pucaju po ne naoruzanom narodu , da li je to demokratija ?

GeneralUpenziji

pre 12 godina

A nijedna rec upucena narodu da prestane stim barikadama zatosto to nije u skladu sa misijom KFOR-a i EULEX-a.
Ko sprecava slobodno kretanje?
Odgovor je jasan.

Kubba

pre 12 godina

Batali covece ovu besplodnu politiku odosmo u ponor.
Tadicu imao si priliku koja se nije smela propustiti, a to je izlaganje u UN "NOVE" politike Srbije prema naprednom svetu, a i prema nasem okruzenju, ali ti to nisi ucinio i zato imamo to sto imamo. Sedeti na dve stolice je rizik-pad je neminovan.

demos

pre 12 godina

ovaj je izgubljen u vremenu i prostoru a kfor ce naravno da ga poslusa evo mirovne snage ne mogu da ispaljuju gumnene metke po medjunarodnoj konvenciji pa su sad presli na bojeve

Goran

pre 12 godina

Jel ti shvatas nas "dragi" predsednice da te niko ne uzima za ozbiljno, smeju ti se i lupaju samare tvojoj drzavi kako hoce i kad stignu.
Tvoja politika kompromisa i EU nema alternativu je odavno na kolenima.
Cak i zvanicne dogovore ne postuju, sta ti to govori...

Jadni smo mi sa tobom i takvim stavom.

djete grujica

pre 12 godina

Doveli ste euleks, ne smete na Kosovo, prihvatili ste carinske pečate, tražite da narod ne reaguje na provokacije i nasilje... Pitam se šta ovo znači

Darko 88

pre 12 godina

Čoveče o čemu ti pričaš? Ovo nisu provokacije, pa oni pucaju na njih. Šta će država da preduzme? Ili ste preokupirani slanjem 5000 policajaca u Beograd da zaštitete gej paradu?

Ruler

pre 12 godina

Gospodin predsednik je jako razocaran, mnogo je ljut i kaze stvarno nema smisla! Na prvi pogled se vidi da se radi o ozbiljnom drzavniku, cenjenom u celom svetu. Pa gospodine predsednice, ovo je napad na drzavu Srbiju, a vi kazete samo mirno?!?!?! Preduzmite nesto!

saleLA

pre 12 godina

Ako Srbija odmah ne reaguje promenom dosadašnje politike, situacija na severu Kosova, gde ima nasilja i povređenih, završiće se teškom katastrofom svih Srba koji tamo žive...

Stradanje Srba na severu Kosova i nasilni rasplet politike konfrontiranja sa Euleksom i Kforom moraju odmah biti prekinuti i to jedino može da učini vlast u Beogradu.

Od prvih ljudi Srbije danas mora da se uputi jasan poziv Srbima na barikadama da se vrate svojim kućama i izbegnu katastrofu, uz poruku da će se zvanični Beograd okrenuti konkretnim potezima, napustiti politiku odlaganja neizbežnog i konačno staviti na sto Ahtisarijev plan kao osnovu opstanka kosovskih Srba...

moj glas nemas

pre 12 godina

Predsednice, ova izjava bi bila primerena da vas je neko pitao sta mislite o situaciji u Siriji. Ovako, rec je o vasim gradjanima i vasoj teritoriji, po ustavu zemlje ciji ste predsednik.

Albanac sa Kosova

pre 12 godina

Pa onda poslusaj Cedu Jovanovica i pozovi narod da se vrate kucama i normalnom zivotu! Sve je ovo igra tvoje vlade i tvojih 'veleposlanika' na Kosovu...a to lije vodu u Kostunicev bunar ...a i radikalima to dobro godi.... Podsecam - Nikolic: NAMA POLITICARIMA CE OPET BITI DOBRO....!!

Miloš

pre 12 godina

Gde su vam sada SAJ,PTJ,Žandarmerija itd. itd. a kad treba da se brane homoseksualci onda eto ih odma na ulicama da se reklamiraju. Gde vam je sad ta profesionalna vojska?

djete grujica

pre 12 godina

Doveli ste euleks, ne smete na Kosovo, prihvatili ste carinske pečate, tražite da narod ne reaguje na provokacije i nasilje... Pitam se šta ovo znači

CistoOnako

pre 12 godina

Na ovu vest bi prvo valjda trebao da odreaguje predsednik Vlade ali posto on u ovoj zemlji ima uticaja koliko i rolna toalet papira eto nama predsednika sa svojim psihoterapeutskim govorom namenjenog nama pacijentima.

baca

pre 12 godina

Ja bih da podsetim Borisa Tadića da je njegov posao da sada odmah nađe način da u zapadnim medijima objavi svetu šta se dešava na severnom Kosovu, kako KFOR puca u civile, da objave snimke povređenih mecima.
Na zapadnim medijima nema nikakvih vesti o današnjim događajima.
Da je srpska policija pucala u Albance u Preševu, to bi od rane zore zvonilo na CNN i ostalim zapadnim medijima.

del

pre 12 godina

Ko si ti? Predsednik ne dozvoljava da mu ubijaju narod.."najostrije osudjujem, podsecam ove i one da su tamo zbog ovog i onog, zahtevam da se prekine nasilje".. Cime stitis dostojanstvo Srba? Izjavama iz tvoje fotelje? Ajde spakuj se u auto i idi dole, pa neka te snime strane agencije sa svojim narodom kako spavas na barikadama, pokazi da si za NESTO sposoban! Ne dozvoli da ti GAZE zemlju i ljude! Jesi li se nekad zapitao kako bi reagovala BILO KOJA drzava iz EU da joj neko OKUPIRA zemlju, bahato skida zastave i puca po nezasticenim ljudima? To sto smo mali i nejaki ne znaci da treba da dopustimo da nas gazi i ponizava kome dune.. Dusa me boli, molim se za ove ljude dole, dok bagra baca fraze po medijima i ne zanima ih sta se desava dole.. DOSTA!

Goran

pre 12 godina

Jel ti shvatas nas "dragi" predsednice da te niko ne uzima za ozbiljno, smeju ti se i lupaju samare tvojoj drzavi kako hoce i kad stignu.
Tvoja politika kompromisa i EU nema alternativu je odavno na kolenima.
Cak i zvanicne dogovore ne postuju, sta ti to govori...

Jadni smo mi sa tobom i takvim stavom.

Darko 88

pre 12 godina

Čoveče o čemu ti pričaš? Ovo nisu provokacije, pa oni pucaju na njih. Šta će država da preduzme? Ili ste preokupirani slanjem 5000 policajaca u Beograd da zaštitete gej paradu?

Sveti Petar

pre 12 godina

Predsednce Tadicu,
Na ivici ste da zajedeno sa Milosevicem udjete u istoriju Srbije kao najveci gubitnik.
Razumem situaciju i potrebu za mirom. Pitam ja vas, sta ste vi za taj mir i pasivnost dobili zauzvrat? Koju taktiku ste primenili kada ste se od Kosova odlucili da odustanete? Jeste li dobili clanstvo u EU (kandidatura mi znaci koliko i tepih u dnevnoj sobi)? Jeste li se izborili da podelite Kosovo? Jeste li makar izvojevali da Republika Srpska bude pripojena Srbiji? Jeste li i jednog prijatelja stekli? Na kraju krajeva, pa da ste sve izgubili, ali makar da ste nam unutar zemlje omogucili postovanje zakona, da ste se izborili sa korupcijom, kriminalom…. Na kraju, krajeva, krajeva, ako ste mislili da nista od toga necete uspeti, trebali ste da sidjete sa tog mesta i da nekome drugome kompetentnijem date da vodi zemlju. Zaboga sta to radite?

demos

pre 12 godina

ovaj je izgubljen u vremenu i prostoru a kfor ce naravno da ga poslusa evo mirovne snage ne mogu da ispaljuju gumnene metke po medjunarodnoj konvenciji pa su sad presli na bojeve

momabrazil

pre 12 godina

Postovani g Predsednice
Znam da Vam nije lako,slatko biste opsovali al se ne moze. Imate mnooogo vece probleme nego bilo koji predsednik u Evropi, al znajte jedno, na muci se poznaju junaci. Kad su Nemeci usli i okupiali Dansku skinuli su zastavu sa dvora a njihov kralj se uzverao i pod pretnjom smrcu opet uzdigao dansku zastavu na svoje mesto. Od Vas se ne ocekuje da kacite zastave al kad biste se pojavili na severu KiM napravili biste presedan u evropskoj poltici i mnoge bi zbog toga zabolela glava. Jaci su , protiv sile se ne moze goloruk a i dosta nam je ratova,jel te. Ne smemo mrzeti Albance takdoje , ni slucajno oni su tu gde su i bice i u buducnosti. Ako nam oduzmu sever oduzece i dobar deo Kopaonika i ponos, imacemo uvek neki motiv za mrznju prema EU, sto opet nije resenje. Zauzmite cvrst stav. Ne mogu oni na severu KiM nista osim da pokazuju silu jer tamo nemaju podrsku naroda i nije lako biti okupator a da se sluze metodama 100 za jednog nece. Ako hitno ne preuzmete inicijativu na barikadama situacija ce se oteti kontroli doci do mrtvih i bicemo krivi za sve. Vasa je odgovornost za situaciju. Ako niste u stanju da bilo sta promenite, priznajte pod hitno Kosovo, nije sramota jaci su, al nemojte da dozvolite da se zaludjuje narod.

moj glas nemas

pre 12 godina

Predsednice, ova izjava bi bila primerena da vas je neko pitao sta mislite o situaciji u Siriji. Ovako, rec je o vasim gradjanima i vasoj teritoriji, po ustavu zemlje ciji ste predsednik.

BLSRB

pre 12 godina

Kakav ti i tvoje osuđivanje, samo ti se džaba smiju.
Ti si poznat po izvinjavanju, svima živima si se izvinio osim svom narodu ovo ti je prilika da se izvineš bar SRBIMA NA KOSOVU !!!!!!!!!!!

sale35

pre 12 godina

Mirnim putem Tadicu do sada je regaovao samo narod srpski, ali ovi sa druge strane zice pucaju po ne naoruzanom narodu , da li je to demokratija ?

Dušan

pre 12 godina

Ja razumem i slažem se da Tadić nije u prilici da preti KFOR-u, ALI ... zašto ih (neše "prijatelje" sa zapada) ne PROZOVE za duple standarde koje od početka "misije" sprovode i LEPO ih ne zamoli da ne pokušavaju da menjaju REALNOST NA TERENU (na Severu naše Južne Pokrajine) - to je njihov "diplomatski" rečnik, to će sigurno razumeti.
Ja razumem da nemamo SNAGU da im se suprotstavimo, ali možemo valjda da ih prozovemo za vređanje inteligencije?

Ruler

pre 12 godina

Gospodin predsednik je jako razocaran, mnogo je ljut i kaze stvarno nema smisla! Na prvi pogled se vidi da se radi o ozbiljnom drzavniku, cenjenom u celom svetu. Pa gospodine predsednice, ovo je napad na drzavu Srbiju, a vi kazete samo mirno?!?!?! Preduzmite nesto!

goran

pre 12 godina

Gospodine PREDSEDNICE,pozivate goloruki narod na uzdrzanos i mir dok po njima pucaju ,uskracuju im ljudska prava,ophode se prema njima ko prema gradjanima drugog reda,uskracuju im slobodu kretanja,uskracuju im pravo na versku pripadnost.Zasto se tim ljudima ne pomogne ili ne rasele po srbiji jos jedan egzodus srba ni tamo ni ovamo,kad nas tuku po temerinu na kosovu ne bi trebalo ni da nas cudi sta se desava. Zasto se ne zauzme cvrsci stav prema rezoluciji 1244 i posalje 1000 policajaca na teritoriji gde su srbi,niko ih nece zastititi ako se sami ne zastitimo,pa da li je ta evropska unija toliko vredna da bi izgubili teritoriju,narod,nacionalni interes i ko zna sta ce jos traziti da im ispunimo ja u takvu evropu koja ce uvek da me uslovljava NE ZELIM jer gubim dostojanstvo,veru,svoj nacionalni identitet.

Ilija Aralica

pre 12 godina

Molim, preklinjem predsednika Srbije da bude malo blaži u svojim osudama KFOR-a. Da posebno povede računa da ne naljuti nekog nemačkog, ili ne-daj-Bože američkog kaplara !

Sasha

pre 12 godina

Borise, znamo da ti nije lako, verujemo da si popizdeo kao i svi mi ostali, ali skupi m... i preduzmi nesto. Niko od tebe ne trazi da ratujes, vec da se pridruzis narodu. Pregovaraj, dogovaraj se, podrzi nas narod. Pokazi i nama i okupatorima, da ti je stalo do svoje zemlje i svog naroda. Vidis da okupatori ne haju, ni za tebe, ni za Srbiju. Uspravi se, inace ode ti u istoriju kao "Boris nejaki"...

Kubba

pre 12 godina

Batali covece ovu besplodnu politiku odosmo u ponor.
Tadicu imao si priliku koja se nije smela propustiti, a to je izlaganje u UN "NOVE" politike Srbije prema naprednom svetu, a i prema nasem okruzenju, ali ti to nisi ucinio i zato imamo to sto imamo. Sedeti na dve stolice je rizik-pad je neminovan.

Albanac sa Kosova

pre 12 godina

Pa onda poslusaj Cedu Jovanovica i pozovi narod da se vrate kucama i normalnom zivotu! Sve je ovo igra tvoje vlade i tvojih 'veleposlanika' na Kosovu...a to lije vodu u Kostunicev bunar ...a i radikalima to dobro godi.... Podsecam - Nikolic: NAMA POLITICARIMA CE OPET BITI DOBRO....!!

phenix

pre 12 godina

Odkako je pocelo da se ponovo kuva na Kosovu i Metohiji nisam uspeo da vidim jedan komentar Ministra odbrane. Da li cutanje predstavlja znak odobravanja. Ako ne zeli da stane na stranu svog naroda neka se skloni i prepusti to mesto coveku koji voli svoju zemlju i svoj narod a ne samo kozmetiku i marketing. Za svaku osudu.

manwithnoname

pre 12 godina

O cemu ovaj covek prica, gde je strategija za ovakve situacije, sta ce se preduzeti i kako vlada i vojska misli da zastiti svoj naod? Ostavljamo narod na cedilu... Ima li u ovoj zemlji Srba koji brinu jedni o drugima,ima li ljudi koji stite svoje interese i interese svoje zemlje.Gde su ozbiljni i odgovorni ljudi...

Bojan Janković

pre 12 godina

Gospodo. Ako vam se ne svidja Tadiceva uzdrzanost izvolite na Kosovo pa ga "branite" kako god zelite i smete. Niti je Tadic izgubio Kosovo, niti sada ima mogucnost da ga vrati pod kontrolu Beograda.

Ivan Trajkovic

pre 12 godina

A sta treba odgovoran predsednik da uradi? da zapocne novi rat? jel vi shvatate da je napad na KFOR napad na NATO? a sta mislite sta bi bilo posle? NECE biti rata NECE biti oruzanih sukoba...kada posegnes za oruzjem GUBIS PRAVO na pregovore...a znamo kako se to zavrsilo 99 ...i Sloba se pravio pametan pa je potpisao Kumanovski sporazum...vidim da ovde ima dosta DSS-ovih ljudi koji bi da ratuju...e pa nece moci....

Marko

pre 12 godina

Srbija mi lici na ludaka koji udara glavom u zid i kada ga zaboli, ljuti se na zid i udara jos jace.
Sta treba da se desi jos da shvatimo da Kosovo nije oteto jer nije u sastavu Srbije vec vise od deset godina a i pre toga smo drzali kontrolu na jedvite jade, policijom i vojskom. Pustali su nas dovojno da resimo problem ali nikada nismo uspeli i onda su ga resili kako su oni hteli. ne svidja nam se ali tako je kako je.
Spasavajmo sta se spasti moze, ako nesto i moze. Nastavljati istu politiku bez obzira na njen propast je lose po nas. Samo ce nas na kraju glava jos vise boleti.

miroslav

pre 12 godina

Kakvi ostrašćeni komentari dežurnih kritičara Borisa Tadića.A gde su vam sada razni:Samardžići,Koštunice,Vučići,Ilići,Todorovići,koji od početka ovih događanja huškaju na proteste rušenje administrativnih prelaza i postavljanje barikada.
Kada je Tadić govorio da treba biti uzdržan i diplomatski i mirno rešavati problem ,smejali ste se i tražili oštar odgovor,izvolite gospodo učestvujte direktno a ne da od ljudske nesreće gradite političku kampanju.Šta ste mislili da po Šešeljevom i Miloševićevom modelu provocirate sukobe a onda političke protivnike i sirotinju šaljete da gine zbog vašeg "patriotizma".

Lukav

pre 12 godina

pročitah neki komentar i stvarno jeste dobra ideja, da sever KiM bude nezavisna država i od Srbije i od tzv "Kosova" dok se ne promeni svest ovih ljudi.

saleLA

pre 12 godina

Ako Srbija odmah ne reaguje promenom dosadašnje politike, situacija na severu Kosova, gde ima nasilja i povređenih, završiće se teškom katastrofom svih Srba koji tamo žive...

Stradanje Srba na severu Kosova i nasilni rasplet politike konfrontiranja sa Euleksom i Kforom moraju odmah biti prekinuti i to jedino može da učini vlast u Beogradu.

Od prvih ljudi Srbije danas mora da se uputi jasan poziv Srbima na barikadama da se vrate svojim kućama i izbegnu katastrofu, uz poruku da će se zvanični Beograd okrenuti konkretnim potezima, napustiti politiku odlaganja neizbežnog i konačno staviti na sto Ahtisarijev plan kao osnovu opstanka kosovskih Srba...

jaki

pre 12 godina

"""Ja bih da podsetim Borisa Tadića da je njegov posao da sada odmah nađe način da u zapadnim medijima objavi svetu šta se dešava na severnom Kosovu, kako KFOR puca u civile, da objave snimke povređenih mecima. """
Uveren sam da KFOR ima more snimaka o postupcima "mirnih" Srba.
Ne zaboravimo da je jula 2011 Srbin bio taj koji je pucao iz snajprera, da KFOPR medju Srbima ima dojavljivace koji [za pare naravno] dojavljuju sve sta se desava.
A sa druge stranne mediji na zapadu ovu stvar smatraju zavrsenom

GeneralUpenziji

pre 12 godina

A nijedna rec upucena narodu da prestane stim barikadama zatosto to nije u skladu sa misijom KFOR-a i EULEX-a.
Ko sprecava slobodno kretanje?
Odgovor je jasan.

utucen

pre 12 godina

I na danasnji Krstovdan Srbija je jos jednom do koske ponizena i osramocena. A ovaj "njen" predsednik koji je najvise kumovao ovakvoj bespomocnosti zemlje, nezapamcenoj u njenoj istoriji najmanje je pozvan bilo sta da kaze?

(Vlast)a

pre 12 godina

Znaci,po predsedniku,pred izabranim narodom medjunarodne snage treba da stoje i puste ih da rade sta hoce?!Pa,nisu oni iz Srbije gde svaka stranka radi bas sve sta joj na um padne!Oni dolaze iz malo sredjenijih drzava i znaju dokle mogu da gledaju a kad moraju da biju!Zato i imaju drzave,a mi nemamo!

Kole

pre 12 godina

Ma samo ti osudjuj Tadicu, nemoj zaboraviti da se izvninis KFOR-u sto su pucali po nasem narodu. To je sve sto znas, non-stop osudjujes i onda se izvinjavas. Hoce se KFOR nama izviniti sto pucase po narodu??? Salji dole vojsku i zandarmeriju bre pa da se guzvamo!!!! I onako ce biti rata sa okupatorima, kako god da okrenes.

znenad

pre 12 godina

aman, dokle više sa tim osudjujem, oštro osuđujem, najoštrije osudjujem, uberoštro osuđujem...sta to znači?! Šta kao jako je povredio kfor zato što je oštro osudio...Šta bi bilo da je najoštrije osudio, ne smem ni da pomislim...

Canep

pre 12 godina

Gosn Predsednice ,sad ima da se prestrave od te vase osude.Zar sam se 5 oktobra borio da gledam kako mi neki nadrogirani balavac baca moj srpski barjak u sred moje zemlje?Borise Tadicu ima li iceg srpskog vojnickog u tebi ? Kad treba da se smiruju radnici,cuvaju pederi ,jure navijaci onda znas da isteras policiju na ulice . Ponizio si nas, umesto da lupis sakom o sto.

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Malo poredjenje: sa jedne strane kamenje, definitivno bacano iz daljine, dakle bezopasno, i jedna sumnjiva "bomba domace izrade" (- sumnjiva po tome KADA je bacena - PRE ili POSLE pocetka pucnjave od strane Kfora) a sa druge strane Kfor, sa najsavremenijim naoruzanjem, koji je ubrzo poceo da koristi bojevu municiju, a radi se de fakto o nemirima, gde bi morale da se koriste policiske metode dejstvovanja ("engagement"). Pred Kforom nisu stajale ni naoruzane trupe, ni paramilitarne jedinice, ni gerilci, nego goloruk narod. Ova "bomba domace izrade" se cesto pojavljuje i na "obicnim" neredima - utakmice i slicno, i nije razlog za rafalnu paljbu ni gumenim, a pogotovu bojevim mecima. A sta bi se desilo da je iz sume iskocilo 20-ak paramilitarih vojnika na srpskoj strani i pobilo one Kforovce, sta bi im posle vredelo sto bi oni nas, kao i ranije sprzili komplet? Ne treba cackati mecku nikada, jer se nikad ne zna sta se krije u sumi.

Da dovrsimo poredjenje: sa jedne strane OVK a sa druge vojska i policija drzave Srbije. I sta se desava - ono prvo je "opravdano" a ovo drugo je "nasilje", "represija" itd.!? kraja i broja nema. Neka, neka, zaigrace mecka i pred vasim vratima, uvek do sada je zaigrala, nema da omane. Kako vam ide ekonomija, moze se u dan predvideti kad ce poceti socijalni nemiri i raspad "najdemokratskije od svih drzava".

Tadic bi MORAO da pocne da govori da se moze desiti da Srbija odustane od EU, bilo zbog Zapada, da im malo natrlja na nos njihovu kulturu i duple standarde, bilo zbog sebe, da spase bar nesto glasova biraca, da ne ode u istoriju kao najveci gubitnik na izborima u Srbiji. To je jos jedino oruzje koje nam je preostalo u borbi sa njima. A ovi sto vicu da treba poslati vojsku i policiju da brani narod, o njima nema sta da se kaze. Ili su prespavali zadnjih 20-ak godina ili je nesto drugo, ali nisu u redu.

Severno Kosovo

pre 12 godina

Srbi sa Kosova 12 godina su cuvani od KFORA kao nika prije njih u istoriju.Primali su po dve plate,jednu od Srbije a drugu od Kosovske Vlade.Nisu nista placali.Ni struju,niti vodu niti nista.Srbi u Srbiju nisu imali takvu cast.Sada je doslo vreme da kao i svi gradjani Kosova placaju struju koju dobiju neprekidno,da placaju porez i da budi jednaki prema zakonu kao ostali gradjani Kosova.

čovek

pre 12 godina

Borise, nastavi da spavaš i zevaš molim te. Niko te brate ne doživljava ozbiljno, ostani uspavana lepotica kao što si to bio i kao što ćeš biti i dalje.
Sramota me je što si predsednik države u kojoj živimo moja porodica i ja.

Zabrinuti gradjanin zbog ekonomske situacije u Jevropi.

pre 12 godina

Gospodine predsednice, ja mislim, da bi se zbog trenutne ekonomske situacije u Jevropi i svetu trebali izviniti KFORu zbog trosenja bojeve municije, ipak je ona skupa, a i suzavci nisu bas jeftini. Ovim putem bi izrazio saosecanje sa nemackim i americkim pripadnicima koji su bespovratno izgubili deo municije i ostalih prirucnih sredstava. Znam da vam nije lako, MI SMO UZ VAS!

ZnamzaJadac

pre 12 godina

Besmislena pozerska izjava sa ciljem da pokaze navodnu zainteresovanost za temu bez konkretne akcije ili zelje za konkretnim delovanjem. Vec oprobano u milion prilika do sada u raznim ekonomsko politickim situacijama.
Dadoh mu svoj glas - a ono spolja gladac a unutra jadac.

Srle

pre 12 godina

Covjece, tamo gine srpski narod, neduzan zivalj, civili, a ti nam nesto blebeces o nekom tamo miru. Ucini nesto i ne **** nam vise molim te!!

LAKI

pre 12 godina

Ja kao predsednik ljubitelja JAMBA ostro osudjujem, i pridruzujem se predsedniku Srbije na ostroj osudi nasilja na Kosmetu,a verujem da ce i mnoge druge organizacije uvideti da nasilje nije resenje i pridruziti se ostroj osudi,samo mirnim resenjem Srbija moze doci do konacnog resenja krize za koju je odgovorna medjunarodna zajednica,koju takodje ostro osudjujem,ali bih se rado uclanio u njihovo drustvo ljubitelja JAMBA.
P.S. Takodje ostro osudjujem sve koje varaju u JAMBU.

Micko

pre 12 godina

Priznaj Kosovo i to upravo zbog Srba na kosovu! Pa covece kakva smo mi zemlja i kakav nam je predsednik bolje da svi kolektivno odemo na kosovo i pitamo kriminalca Tacija da nas usvoji. I on ce bolji da bude prema narodu nego ovi nasi.

Uzas! Ili ga priznajte ili salji vojsku, dosta vise ove muke. Ili lepo pitaj indiju, kinu i rusiju da nas prime. Ma bre, radite sta hocete, mozemo da se i na Brunej svi preselimo ako treba samo RADITE NESTO!

Rozenkrojcer

pre 12 godina

E, predsedniče kako si im "skresao", mora da su se slatko nasmejali! Čoveče, ovo traje već danima a tebe ne čusmo, već mi padalo na pamet da si iza neke najlon zavese! Kada/ako Putin dođe, mogao bi malo na edukaciju kod njega...

Che

pre 12 godina

Eno trese se ceo KFOR od te osude,zovu me placu ,mole da nas predsednik vise ne osudjuje,mnogo su uplaseni...I sta sad,ovaj nas ce da "osudjuje" dok ce KFOR da puca,a onaj narod tamo prepusten sebi samima.E drzavo drzavo,dabogda kometa zveknula po sred Balkana!!!

luna

pre 12 godina

ne mozes vise da osudjes ili podrzavas.ti treba tom narodu dole da kazes sta da rade jer si rekao da je kosovo srbija i oni ti veruju.covece zauzmi kurs jer ti si najbolji od najboljih,tako su rekli izbori.jesi prvi covek ove drzave,jesi.radi svoj posao za koji si se sam prijavio.mi cemo da podrzavamo i osudjujemo,to je nas posao.za tebe je to luxus.

Milan

pre 12 godina

Jedino mu je i ostalo da poziva, apeluje, izvinjava se i upozorava kad nije u stanju da bilo sta uradi. Ovo sto se desava je produkt strategije koja od pocetka nema smisla. Jos kad bi imao hrabrosti da to prizna.

uzurpacija... sramota... beda...

pre 12 godina

a gde je premijer ...sada se jasno vidi koliko je ova drzava razorena i ne fukcinisu institucije.. a da premijer se sprema se na put, posto ovde nema cime da se bavi...

aleksa sredic

pre 12 godina

E moj predsednice, pa vi ste ovo docekali nespremni! Sramota, imali ste od 2000 vremena za sve, bas sve, da spremno docekamo ovaj momenat. Lenji ste i nesposobni! A kada neko u kriticnim trenucima ne deluje, moze se i ovako i onako shvatiti... istorija ce presuditi ko je kakav bio u presudnim momentima srpske istorije, a vi se lose kotirate! Veoma lose!

cyber

pre 12 godina

Ljudi, jel vi hocete mobilizaciju? Sta hocete? Meni se puska ne stavlja na ledja...
Posto smo nemocni i vojno i ekonomski, moramo da cutimo i da slusamo sta nam drugi kazu da treba da radimo...
Znam da vecina ljudi ovo ne zeli da prizna, ali situacija je takva... nismo u svetu niko i nista... i ne pitamo se ni za sta

Erazmo Roterdamski

pre 12 godina

Vidim kojekude da vascijelo kritikujete predsednika serbskago pa izvoleh upitati premudre, plemenite i rukobludne kriticare a sto bi predsenik valjao uciniti? Zvucite kao da znate a necete reci. Otkrijte svoju mudrost rukobludni kriticari! Svoju tajnu strategiju obelodanite u ovome kojekude istoriceskome trenutku! ili zacepite jadni i obezglavljeni stanovnici nekad bile zemlje Srbije.

sirom zatvorenih ociju

pre 12 godina

tadic je predsednik svih gradjana srbije - ja sam gradjanin srbije - tadicu, priznaj to kosovo, prekrati nam muke po cenu svoje politicke sudbine. ta prica je gotova samo neko mora da se usudi da to kaze.

acaa

pre 12 godina

a sta srbi na kosovu imaju od te vase "ostre osude"...?? Smarate vise sa tim, svaka druga rec vam je "osudjujemo". Niko nema koristi od toga

Dragana

pre 12 godina

Ne znamo tacnu situaciju, tako da ljudi pre nego sto osudite, saznajte. Naravno, on je ovde dao diplomatsku izjavu opomenuvsi Kfor da ne reaguje jer to stvarno nije prihvatljivo. Ali i nasima da ne preteraju.

Drugo, na poslednjim slikama mi je nesto smrsao, propao..J*** ga, verovatno radi najbolje sta moze u ovakvom trenutku znajuci celokupnu situaciju oko Kosova. Ne znam sta bi mi uradili drugacije nego sto on radi sada. Najlakse je da gurne zemlju u oruzani sukob a to nikome pametnom, nadam se, nije na umu. Tako da pre nego sto se usijate, stanite pa razmislite.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

S'obzirom da Srbi sa severa Kosova ionako vise "ne zive" na "Kosovu" nego samo jos na "barikadama" u potpunosti razumem Predsednika Tadica koji osudjuje svako nasilno uklanjanje Srba sa njihovih "vekovnih barikada"!
Srbi na barikadama samo "legitimno" brane svoj "Sljunak" i "balvane"!
"i BARIKADE i EU" !

Na zapadu nista novo

pre 12 godina

Kriv je jer se bakce sa Kosovom, izgubili smo godine i milijarde evra na nesto sto je odavno izgubljeno. Svi koji zele da se bore za Kosovo i kojima smeta sto Tadic ne sme da zucne treba obezbediti sansu da patriotizam dokazu van stadiona, beogradskih ulica i interneta ali tako da normalni ne ispastaju, prevoz besplatan izvolte na Kosovo.

maksi

pre 12 godina

Ajde svi vi zajedno sa Kostunjavim, Ilicem i Nikolicem da stavite AK47 na svoje rame pa put pod noge i na Kosovo da nas ne smarate vise. Pokazite nam to vase junastvo vec jednom!

zexx

pre 12 godina

treba da vas je sve sramota sto pljujete tadica. on je to sto je zahvaljujuci nama.mi smo ga birali. bez obzira za koga si glaso i ti si kriv za to gde je. svi mi. prestanite da cekate da neko drugi radi mesto vas, ako vas nesto boli sami uradite. ne treba vam niko za to. ponajmanje predsednik, jer ako niste znali samo neinteligentan covek moze da bude u politici. e sad da li normalan ceka da mu neinteligentan resava problem? ovde svi cekaju upravo to, eto nivo inteligencije u srbiji. svakom po zasluzi, culi ste za to?

Bojan Janković

pre 12 godina

Gospodo. Ako vam se ne svidja Tadiceva uzdrzanost izvolite na Kosovo pa ga "branite" kako god zelite i smete. Niti je Tadic izgubio Kosovo, niti sada ima mogucnost da ga vrati pod kontrolu Beograda.

Ivan Trajkovic

pre 12 godina

A sta treba odgovoran predsednik da uradi? da zapocne novi rat? jel vi shvatate da je napad na KFOR napad na NATO? a sta mislite sta bi bilo posle? NECE biti rata NECE biti oruzanih sukoba...kada posegnes za oruzjem GUBIS PRAVO na pregovore...a znamo kako se to zavrsilo 99 ...i Sloba se pravio pametan pa je potpisao Kumanovski sporazum...vidim da ovde ima dosta DSS-ovih ljudi koji bi da ratuju...e pa nece moci....

GeneralUpenziji

pre 12 godina

A nijedna rec upucena narodu da prestane stim barikadama zatosto to nije u skladu sa misijom KFOR-a i EULEX-a.
Ko sprecava slobodno kretanje?
Odgovor je jasan.

miroslav

pre 12 godina

Kakvi ostrašćeni komentari dežurnih kritičara Borisa Tadića.A gde su vam sada razni:Samardžići,Koštunice,Vučići,Ilići,Todorovići,koji od početka ovih događanja huškaju na proteste rušenje administrativnih prelaza i postavljanje barikada.
Kada je Tadić govorio da treba biti uzdržan i diplomatski i mirno rešavati problem ,smejali ste se i tražili oštar odgovor,izvolite gospodo učestvujte direktno a ne da od ljudske nesreće gradite političku kampanju.Šta ste mislili da po Šešeljevom i Miloševićevom modelu provocirate sukobe a onda političke protivnike i sirotinju šaljete da gine zbog vašeg "patriotizma".

saleLA

pre 12 godina

Ako Srbija odmah ne reaguje promenom dosadašnje politike, situacija na severu Kosova, gde ima nasilja i povređenih, završiće se teškom katastrofom svih Srba koji tamo žive...

Stradanje Srba na severu Kosova i nasilni rasplet politike konfrontiranja sa Euleksom i Kforom moraju odmah biti prekinuti i to jedino može da učini vlast u Beogradu.

Od prvih ljudi Srbije danas mora da se uputi jasan poziv Srbima na barikadama da se vrate svojim kućama i izbegnu katastrofu, uz poruku da će se zvanični Beograd okrenuti konkretnim potezima, napustiti politiku odlaganja neizbežnog i konačno staviti na sto Ahtisarijev plan kao osnovu opstanka kosovskih Srba...

Miloš

pre 12 godina

Gde su vam sada SAJ,PTJ,Žandarmerija itd. itd. a kad treba da se brane homoseksualci onda eto ih odma na ulicama da se reklamiraju. Gde vam je sad ta profesionalna vojska?

Marko

pre 12 godina

Srbija mi lici na ludaka koji udara glavom u zid i kada ga zaboli, ljuti se na zid i udara jos jace.
Sta treba da se desi jos da shvatimo da Kosovo nije oteto jer nije u sastavu Srbije vec vise od deset godina a i pre toga smo drzali kontrolu na jedvite jade, policijom i vojskom. Pustali su nas dovojno da resimo problem ali nikada nismo uspeli i onda su ga resili kako su oni hteli. ne svidja nam se ali tako je kako je.
Spasavajmo sta se spasti moze, ako nesto i moze. Nastavljati istu politiku bez obzira na njen propast je lose po nas. Samo ce nas na kraju glava jos vise boleti.

Albanac sa Kosova

pre 12 godina

Pa onda poslusaj Cedu Jovanovica i pozovi narod da se vrate kucama i normalnom zivotu! Sve je ovo igra tvoje vlade i tvojih 'veleposlanika' na Kosovu...a to lije vodu u Kostunicev bunar ...a i radikalima to dobro godi.... Podsecam - Nikolic: NAMA POLITICARIMA CE OPET BITI DOBRO....!!

Erazmo Roterdamski

pre 12 godina

Vidim kojekude da vascijelo kritikujete predsednika serbskago pa izvoleh upitati premudre, plemenite i rukobludne kriticare a sto bi predsenik valjao uciniti? Zvucite kao da znate a necete reci. Otkrijte svoju mudrost rukobludni kriticari! Svoju tajnu strategiju obelodanite u ovome kojekude istoriceskome trenutku! ili zacepite jadni i obezglavljeni stanovnici nekad bile zemlje Srbije.

Severno Kosovo

pre 12 godina

Srbi sa Kosova 12 godina su cuvani od KFORA kao nika prije njih u istoriju.Primali su po dve plate,jednu od Srbije a drugu od Kosovske Vlade.Nisu nista placali.Ni struju,niti vodu niti nista.Srbi u Srbiju nisu imali takvu cast.Sada je doslo vreme da kao i svi gradjani Kosova placaju struju koju dobiju neprekidno,da placaju porez i da budi jednaki prema zakonu kao ostali gradjani Kosova.

(Vlast)a

pre 12 godina

Znaci,po predsedniku,pred izabranim narodom medjunarodne snage treba da stoje i puste ih da rade sta hoce?!Pa,nisu oni iz Srbije gde svaka stranka radi bas sve sta joj na um padne!Oni dolaze iz malo sredjenijih drzava i znaju dokle mogu da gledaju a kad moraju da biju!Zato i imaju drzave,a mi nemamo!

baca

pre 12 godina

Ja bih da podsetim Borisa Tadića da je njegov posao da sada odmah nađe način da u zapadnim medijima objavi svetu šta se dešava na severnom Kosovu, kako KFOR puca u civile, da objave snimke povređenih mecima.
Na zapadnim medijima nema nikakvih vesti o današnjim događajima.
Da je srpska policija pucala u Albance u Preševu, to bi od rane zore zvonilo na CNN i ostalim zapadnim medijima.

del

pre 12 godina

Ko si ti? Predsednik ne dozvoljava da mu ubijaju narod.."najostrije osudjujem, podsecam ove i one da su tamo zbog ovog i onog, zahtevam da se prekine nasilje".. Cime stitis dostojanstvo Srba? Izjavama iz tvoje fotelje? Ajde spakuj se u auto i idi dole, pa neka te snime strane agencije sa svojim narodom kako spavas na barikadama, pokazi da si za NESTO sposoban! Ne dozvoli da ti GAZE zemlju i ljude! Jesi li se nekad zapitao kako bi reagovala BILO KOJA drzava iz EU da joj neko OKUPIRA zemlju, bahato skida zastave i puca po nezasticenim ljudima? To sto smo mali i nejaki ne znaci da treba da dopustimo da nas gazi i ponizava kome dune.. Dusa me boli, molim se za ove ljude dole, dok bagra baca fraze po medijima i ne zanima ih sta se desava dole.. DOSTA!

cyber

pre 12 godina

Ljudi, jel vi hocete mobilizaciju? Sta hocete? Meni se puska ne stavlja na ledja...
Posto smo nemocni i vojno i ekonomski, moramo da cutimo i da slusamo sta nam drugi kazu da treba da radimo...
Znam da vecina ljudi ovo ne zeli da prizna, ali situacija je takva... nismo u svetu niko i nista... i ne pitamo se ni za sta

Lukav

pre 12 godina

pročitah neki komentar i stvarno jeste dobra ideja, da sever KiM bude nezavisna država i od Srbije i od tzv "Kosova" dok se ne promeni svest ovih ljudi.

Dušan

pre 12 godina

Ja razumem i slažem se da Tadić nije u prilici da preti KFOR-u, ALI ... zašto ih (neše "prijatelje" sa zapada) ne PROZOVE za duple standarde koje od početka "misije" sprovode i LEPO ih ne zamoli da ne pokušavaju da menjaju REALNOST NA TERENU (na Severu naše Južne Pokrajine) - to je njihov "diplomatski" rečnik, to će sigurno razumeti.
Ja razumem da nemamo SNAGU da im se suprotstavimo, ali možemo valjda da ih prozovemo za vređanje inteligencije?

jaki

pre 12 godina

"""Ja bih da podsetim Borisa Tadića da je njegov posao da sada odmah nađe način da u zapadnim medijima objavi svetu šta se dešava na severnom Kosovu, kako KFOR puca u civile, da objave snimke povređenih mecima. """
Uveren sam da KFOR ima more snimaka o postupcima "mirnih" Srba.
Ne zaboravimo da je jula 2011 Srbin bio taj koji je pucao iz snajprera, da KFOPR medju Srbima ima dojavljivace koji [za pare naravno] dojavljuju sve sta se desava.
A sa druge stranne mediji na zapadu ovu stvar smatraju zavrsenom

sale35

pre 12 godina

Mirnim putem Tadicu do sada je regaovao samo narod srpski, ali ovi sa druge strane zice pucaju po ne naoruzanom narodu , da li je to demokratija ?

goran

pre 12 godina

Gospodine PREDSEDNICE,pozivate goloruki narod na uzdrzanos i mir dok po njima pucaju ,uskracuju im ljudska prava,ophode se prema njima ko prema gradjanima drugog reda,uskracuju im slobodu kretanja,uskracuju im pravo na versku pripadnost.Zasto se tim ljudima ne pomogne ili ne rasele po srbiji jos jedan egzodus srba ni tamo ni ovamo,kad nas tuku po temerinu na kosovu ne bi trebalo ni da nas cudi sta se desava. Zasto se ne zauzme cvrsci stav prema rezoluciji 1244 i posalje 1000 policajaca na teritoriji gde su srbi,niko ih nece zastititi ako se sami ne zastitimo,pa da li je ta evropska unija toliko vredna da bi izgubili teritoriju,narod,nacionalni interes i ko zna sta ce jos traziti da im ispunimo ja u takvu evropu koja ce uvek da me uslovljava NE ZELIM jer gubim dostojanstvo,veru,svoj nacionalni identitet.

djete grujica

pre 12 godina

Doveli ste euleks, ne smete na Kosovo, prihvatili ste carinske pečate, tražite da narod ne reaguje na provokacije i nasilje... Pitam se šta ovo znači

Darko 88

pre 12 godina

Čoveče o čemu ti pričaš? Ovo nisu provokacije, pa oni pucaju na njih. Šta će država da preduzme? Ili ste preokupirani slanjem 5000 policajaca u Beograd da zaštitete gej paradu?

BLSRB

pre 12 godina

Kakav ti i tvoje osuđivanje, samo ti se džaba smiju.
Ti si poznat po izvinjavanju, svima živima si se izvinio osim svom narodu ovo ti je prilika da se izvineš bar SRBIMA NA KOSOVU !!!!!!!!!!!

Sveti Petar

pre 12 godina

Predsednce Tadicu,
Na ivici ste da zajedeno sa Milosevicem udjete u istoriju Srbije kao najveci gubitnik.
Razumem situaciju i potrebu za mirom. Pitam ja vas, sta ste vi za taj mir i pasivnost dobili zauzvrat? Koju taktiku ste primenili kada ste se od Kosova odlucili da odustanete? Jeste li dobili clanstvo u EU (kandidatura mi znaci koliko i tepih u dnevnoj sobi)? Jeste li se izborili da podelite Kosovo? Jeste li makar izvojevali da Republika Srpska bude pripojena Srbiji? Jeste li i jednog prijatelja stekli? Na kraju krajeva, pa da ste sve izgubili, ali makar da ste nam unutar zemlje omogucili postovanje zakona, da ste se izborili sa korupcijom, kriminalom…. Na kraju, krajeva, krajeva, ako ste mislili da nista od toga necete uspeti, trebali ste da sidjete sa tog mesta i da nekome drugome kompetentnijem date da vodi zemlju. Zaboga sta to radite?

manwithnoname

pre 12 godina

O cemu ovaj covek prica, gde je strategija za ovakve situacije, sta ce se preduzeti i kako vlada i vojska misli da zastiti svoj naod? Ostavljamo narod na cedilu... Ima li u ovoj zemlji Srba koji brinu jedni o drugima,ima li ljudi koji stite svoje interese i interese svoje zemlje.Gde su ozbiljni i odgovorni ljudi...

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Malo poredjenje: sa jedne strane kamenje, definitivno bacano iz daljine, dakle bezopasno, i jedna sumnjiva "bomba domace izrade" (- sumnjiva po tome KADA je bacena - PRE ili POSLE pocetka pucnjave od strane Kfora) a sa druge strane Kfor, sa najsavremenijim naoruzanjem, koji je ubrzo poceo da koristi bojevu municiju, a radi se de fakto o nemirima, gde bi morale da se koriste policiske metode dejstvovanja ("engagement"). Pred Kforom nisu stajale ni naoruzane trupe, ni paramilitarne jedinice, ni gerilci, nego goloruk narod. Ova "bomba domace izrade" se cesto pojavljuje i na "obicnim" neredima - utakmice i slicno, i nije razlog za rafalnu paljbu ni gumenim, a pogotovu bojevim mecima. A sta bi se desilo da je iz sume iskocilo 20-ak paramilitarih vojnika na srpskoj strani i pobilo one Kforovce, sta bi im posle vredelo sto bi oni nas, kao i ranije sprzili komplet? Ne treba cackati mecku nikada, jer se nikad ne zna sta se krije u sumi.

Da dovrsimo poredjenje: sa jedne strane OVK a sa druge vojska i policija drzave Srbije. I sta se desava - ono prvo je "opravdano" a ovo drugo je "nasilje", "represija" itd.!? kraja i broja nema. Neka, neka, zaigrace mecka i pred vasim vratima, uvek do sada je zaigrala, nema da omane. Kako vam ide ekonomija, moze se u dan predvideti kad ce poceti socijalni nemiri i raspad "najdemokratskije od svih drzava".

Tadic bi MORAO da pocne da govori da se moze desiti da Srbija odustane od EU, bilo zbog Zapada, da im malo natrlja na nos njihovu kulturu i duple standarde, bilo zbog sebe, da spase bar nesto glasova biraca, da ne ode u istoriju kao najveci gubitnik na izborima u Srbiji. To je jos jedino oruzje koje nam je preostalo u borbi sa njima. A ovi sto vicu da treba poslati vojsku i policiju da brani narod, o njima nema sta da se kaze. Ili su prespavali zadnjih 20-ak godina ili je nesto drugo, ali nisu u redu.

Kole

pre 12 godina

Ma samo ti osudjuj Tadicu, nemoj zaboraviti da se izvninis KFOR-u sto su pucali po nasem narodu. To je sve sto znas, non-stop osudjujes i onda se izvinjavas. Hoce se KFOR nama izviniti sto pucase po narodu??? Salji dole vojsku i zandarmeriju bre pa da se guzvamo!!!! I onako ce biti rata sa okupatorima, kako god da okrenes.

Na zapadu nista novo

pre 12 godina

Kriv je jer se bakce sa Kosovom, izgubili smo godine i milijarde evra na nesto sto je odavno izgubljeno. Svi koji zele da se bore za Kosovo i kojima smeta sto Tadic ne sme da zucne treba obezbediti sansu da patriotizam dokazu van stadiona, beogradskih ulica i interneta ali tako da normalni ne ispastaju, prevoz besplatan izvolte na Kosovo.

sirom zatvorenih ociju

pre 12 godina

tadic je predsednik svih gradjana srbije - ja sam gradjanin srbije - tadicu, priznaj to kosovo, prekrati nam muke po cenu svoje politicke sudbine. ta prica je gotova samo neko mora da se usudi da to kaze.

Goran

pre 12 godina

Jel ti shvatas nas "dragi" predsednice da te niko ne uzima za ozbiljno, smeju ti se i lupaju samare tvojoj drzavi kako hoce i kad stignu.
Tvoja politika kompromisa i EU nema alternativu je odavno na kolenima.
Cak i zvanicne dogovore ne postuju, sta ti to govori...

Jadni smo mi sa tobom i takvim stavom.

Sasha

pre 12 godina

Borise, znamo da ti nije lako, verujemo da si popizdeo kao i svi mi ostali, ali skupi m... i preduzmi nesto. Niko od tebe ne trazi da ratujes, vec da se pridruzis narodu. Pregovaraj, dogovaraj se, podrzi nas narod. Pokazi i nama i okupatorima, da ti je stalo do svoje zemlje i svog naroda. Vidis da okupatori ne haju, ni za tebe, ni za Srbiju. Uspravi se, inace ode ti u istoriju kao "Boris nejaki"...

momabrazil

pre 12 godina

Postovani g Predsednice
Znam da Vam nije lako,slatko biste opsovali al se ne moze. Imate mnooogo vece probleme nego bilo koji predsednik u Evropi, al znajte jedno, na muci se poznaju junaci. Kad su Nemeci usli i okupiali Dansku skinuli su zastavu sa dvora a njihov kralj se uzverao i pod pretnjom smrcu opet uzdigao dansku zastavu na svoje mesto. Od Vas se ne ocekuje da kacite zastave al kad biste se pojavili na severu KiM napravili biste presedan u evropskoj poltici i mnoge bi zbog toga zabolela glava. Jaci su , protiv sile se ne moze goloruk a i dosta nam je ratova,jel te. Ne smemo mrzeti Albance takdoje , ni slucajno oni su tu gde su i bice i u buducnosti. Ako nam oduzmu sever oduzece i dobar deo Kopaonika i ponos, imacemo uvek neki motiv za mrznju prema EU, sto opet nije resenje. Zauzmite cvrst stav. Ne mogu oni na severu KiM nista osim da pokazuju silu jer tamo nemaju podrsku naroda i nije lako biti okupator a da se sluze metodama 100 za jednog nece. Ako hitno ne preuzmete inicijativu na barikadama situacija ce se oteti kontroli doci do mrtvih i bicemo krivi za sve. Vasa je odgovornost za situaciju. Ako niste u stanju da bilo sta promenite, priznajte pod hitno Kosovo, nije sramota jaci su, al nemojte da dozvolite da se zaludjuje narod.

phenix

pre 12 godina

Odkako je pocelo da se ponovo kuva na Kosovu i Metohiji nisam uspeo da vidim jedan komentar Ministra odbrane. Da li cutanje predstavlja znak odobravanja. Ako ne zeli da stane na stranu svog naroda neka se skloni i prepusti to mesto coveku koji voli svoju zemlju i svoj narod a ne samo kozmetiku i marketing. Za svaku osudu.

Dragana

pre 12 godina

Ne znamo tacnu situaciju, tako da ljudi pre nego sto osudite, saznajte. Naravno, on je ovde dao diplomatsku izjavu opomenuvsi Kfor da ne reaguje jer to stvarno nije prihvatljivo. Ali i nasima da ne preteraju.

Drugo, na poslednjim slikama mi je nesto smrsao, propao..J*** ga, verovatno radi najbolje sta moze u ovakvom trenutku znajuci celokupnu situaciju oko Kosova. Ne znam sta bi mi uradili drugacije nego sto on radi sada. Najlakse je da gurne zemlju u oruzani sukob a to nikome pametnom, nadam se, nije na umu. Tako da pre nego sto se usijate, stanite pa razmislite.

maksi

pre 12 godina

Ajde svi vi zajedno sa Kostunjavim, Ilicem i Nikolicem da stavite AK47 na svoje rame pa put pod noge i na Kosovo da nas ne smarate vise. Pokazite nam to vase junastvo vec jednom!

Ruler

pre 12 godina

Gospodin predsednik je jako razocaran, mnogo je ljut i kaze stvarno nema smisla! Na prvi pogled se vidi da se radi o ozbiljnom drzavniku, cenjenom u celom svetu. Pa gospodine predsednice, ovo je napad na drzavu Srbiju, a vi kazete samo mirno?!?!?! Preduzmite nesto!

moj glas nemas

pre 12 godina

Predsednice, ova izjava bi bila primerena da vas je neko pitao sta mislite o situaciji u Siriji. Ovako, rec je o vasim gradjanima i vasoj teritoriji, po ustavu zemlje ciji ste predsednik.

CistoOnako

pre 12 godina

Na ovu vest bi prvo valjda trebao da odreaguje predsednik Vlade ali posto on u ovoj zemlji ima uticaja koliko i rolna toalet papira eto nama predsednika sa svojim psihoterapeutskim govorom namenjenog nama pacijentima.

demos

pre 12 godina

ovaj je izgubljen u vremenu i prostoru a kfor ce naravno da ga poslusa evo mirovne snage ne mogu da ispaljuju gumnene metke po medjunarodnoj konvenciji pa su sad presli na bojeve

Kubba

pre 12 godina

Batali covece ovu besplodnu politiku odosmo u ponor.
Tadicu imao si priliku koja se nije smela propustiti, a to je izlaganje u UN "NOVE" politike Srbije prema naprednom svetu, a i prema nasem okruzenju, ali ti to nisi ucinio i zato imamo to sto imamo. Sedeti na dve stolice je rizik-pad je neminovan.

Bucko razmisljam

pre 12 godina

S'obzirom da Srbi sa severa Kosova ionako vise "ne zive" na "Kosovu" nego samo jos na "barikadama" u potpunosti razumem Predsednika Tadica koji osudjuje svako nasilno uklanjanje Srba sa njihovih "vekovnih barikada"!
Srbi na barikadama samo "legitimno" brane svoj "Sljunak" i "balvane"!
"i BARIKADE i EU" !

Canep

pre 12 godina

Gosn Predsednice ,sad ima da se prestrave od te vase osude.Zar sam se 5 oktobra borio da gledam kako mi neki nadrogirani balavac baca moj srpski barjak u sred moje zemlje?Borise Tadicu ima li iceg srpskog vojnickog u tebi ? Kad treba da se smiruju radnici,cuvaju pederi ,jure navijaci onda znas da isteras policiju na ulice . Ponizio si nas, umesto da lupis sakom o sto.

Ilija Aralica

pre 12 godina

Molim, preklinjem predsednika Srbije da bude malo blaži u svojim osudama KFOR-a. Da posebno povede računa da ne naljuti nekog nemačkog, ili ne-daj-Bože američkog kaplara !

Srle

pre 12 godina

Covjece, tamo gine srpski narod, neduzan zivalj, civili, a ti nam nesto blebeces o nekom tamo miru. Ucini nesto i ne **** nam vise molim te!!

znenad

pre 12 godina

aman, dokle više sa tim osudjujem, oštro osuđujem, najoštrije osudjujem, uberoštro osuđujem...sta to znači?! Šta kao jako je povredio kfor zato što je oštro osudio...Šta bi bilo da je najoštrije osudio, ne smem ni da pomislim...

Micko

pre 12 godina

Priznaj Kosovo i to upravo zbog Srba na kosovu! Pa covece kakva smo mi zemlja i kakav nam je predsednik bolje da svi kolektivno odemo na kosovo i pitamo kriminalca Tacija da nas usvoji. I on ce bolji da bude prema narodu nego ovi nasi.

Uzas! Ili ga priznajte ili salji vojsku, dosta vise ove muke. Ili lepo pitaj indiju, kinu i rusiju da nas prime. Ma bre, radite sta hocete, mozemo da se i na Brunej svi preselimo ako treba samo RADITE NESTO!

čovek

pre 12 godina

Borise, nastavi da spavaš i zevaš molim te. Niko te brate ne doživljava ozbiljno, ostani uspavana lepotica kao što si to bio i kao što ćeš biti i dalje.
Sramota me je što si predsednik države u kojoj živimo moja porodica i ja.

utucen

pre 12 godina

I na danasnji Krstovdan Srbija je jos jednom do koske ponizena i osramocena. A ovaj "njen" predsednik koji je najvise kumovao ovakvoj bespomocnosti zemlje, nezapamcenoj u njenoj istoriji najmanje je pozvan bilo sta da kaze?

zexx

pre 12 godina

treba da vas je sve sramota sto pljujete tadica. on je to sto je zahvaljujuci nama.mi smo ga birali. bez obzira za koga si glaso i ti si kriv za to gde je. svi mi. prestanite da cekate da neko drugi radi mesto vas, ako vas nesto boli sami uradite. ne treba vam niko za to. ponajmanje predsednik, jer ako niste znali samo neinteligentan covek moze da bude u politici. e sad da li normalan ceka da mu neinteligentan resava problem? ovde svi cekaju upravo to, eto nivo inteligencije u srbiji. svakom po zasluzi, culi ste za to?

Rozenkrojcer

pre 12 godina

E, predsedniče kako si im "skresao", mora da su se slatko nasmejali! Čoveče, ovo traje već danima a tebe ne čusmo, već mi padalo na pamet da si iza neke najlon zavese! Kada/ako Putin dođe, mogao bi malo na edukaciju kod njega...

ZnamzaJadac

pre 12 godina

Besmislena pozerska izjava sa ciljem da pokaze navodnu zainteresovanost za temu bez konkretne akcije ili zelje za konkretnim delovanjem. Vec oprobano u milion prilika do sada u raznim ekonomsko politickim situacijama.
Dadoh mu svoj glas - a ono spolja gladac a unutra jadac.

luna

pre 12 godina

ne mozes vise da osudjes ili podrzavas.ti treba tom narodu dole da kazes sta da rade jer si rekao da je kosovo srbija i oni ti veruju.covece zauzmi kurs jer ti si najbolji od najboljih,tako su rekli izbori.jesi prvi covek ove drzave,jesi.radi svoj posao za koji si se sam prijavio.mi cemo da podrzavamo i osudjujemo,to je nas posao.za tebe je to luxus.

acaa

pre 12 godina

a sta srbi na kosovu imaju od te vase "ostre osude"...?? Smarate vise sa tim, svaka druga rec vam je "osudjujemo". Niko nema koristi od toga

aleksa sredic

pre 12 godina

E moj predsednice, pa vi ste ovo docekali nespremni! Sramota, imali ste od 2000 vremena za sve, bas sve, da spremno docekamo ovaj momenat. Lenji ste i nesposobni! A kada neko u kriticnim trenucima ne deluje, moze se i ovako i onako shvatiti... istorija ce presuditi ko je kakav bio u presudnim momentima srpske istorije, a vi se lose kotirate! Veoma lose!

Zabrinuti gradjanin zbog ekonomske situacije u Jevropi.

pre 12 godina

Gospodine predsednice, ja mislim, da bi se zbog trenutne ekonomske situacije u Jevropi i svetu trebali izviniti KFORu zbog trosenja bojeve municije, ipak je ona skupa, a i suzavci nisu bas jeftini. Ovim putem bi izrazio saosecanje sa nemackim i americkim pripadnicima koji su bespovratno izgubili deo municije i ostalih prirucnih sredstava. Znam da vam nije lako, MI SMO UZ VAS!

uzurpacija... sramota... beda...

pre 12 godina

a gde je premijer ...sada se jasno vidi koliko je ova drzava razorena i ne fukcinisu institucije.. a da premijer se sprema se na put, posto ovde nema cime da se bavi...

Che

pre 12 godina

Eno trese se ceo KFOR od te osude,zovu me placu ,mole da nas predsednik vise ne osudjuje,mnogo su uplaseni...I sta sad,ovaj nas ce da "osudjuje" dok ce KFOR da puca,a onaj narod tamo prepusten sebi samima.E drzavo drzavo,dabogda kometa zveknula po sred Balkana!!!

LAKI

pre 12 godina

Ja kao predsednik ljubitelja JAMBA ostro osudjujem, i pridruzujem se predsedniku Srbije na ostroj osudi nasilja na Kosmetu,a verujem da ce i mnoge druge organizacije uvideti da nasilje nije resenje i pridruziti se ostroj osudi,samo mirnim resenjem Srbija moze doci do konacnog resenja krize za koju je odgovorna medjunarodna zajednica,koju takodje ostro osudjujem,ali bih se rado uclanio u njihovo drustvo ljubitelja JAMBA.
P.S. Takodje ostro osudjujem sve koje varaju u JAMBU.

Milan

pre 12 godina

Jedino mu je i ostalo da poziva, apeluje, izvinjava se i upozorava kad nije u stanju da bilo sta uradi. Ovo sto se desava je produkt strategije koja od pocetka nema smisla. Jos kad bi imao hrabrosti da to prizna.