Utorak, 20.09.2011.

13:42

Saslušana Svetlana Vukajlović

Svetlana Vukajlović, bivša direktorka RZZO, saslušana je u policiji. Ona je uhapšena sinoć zbog malverzacija prilikom nabavke vakcina protiv novog gripa 2009.

Izvor: Beta

Saslušana Svetlana Vukajloviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

28 Komentari

Sortiraj po:

Amos

pre 12 godina

Nista.. da cekamo da vikiliks objavi sta je stvarno bilo, posto od naseg sudstva niti tuzilaca niti istrazilaca nema leba.
Progutati da min. Tomica nije upleten u ovo, pa mislim... to stvarno nije moguce.

Maree

pre 12 godina

Ma dzaba nama narodu od kukanja i prizeljkivanja pravde, kad se to nikada nece desiti. Nama bre treba jedan betmen da sprovodi pravdu...NESTRANACKI betmen.

Dragan

pre 12 godina

Ja se secam u vreme kad su nabavljane te vakcine, onda su dezurni kriticari govorili kako se kod nas nabavljaju sa zakasnjenjem, kako su druge drzave, Nemacka, Francuska i ostali vec nabavili vakcine i to u ogromnim kolicinama, i slicno. Pa eto, nabavljene su vakcine i kod nas, a ispostavilo se, hvala Bogu, da epidemije nije bilo. Sta bi se desilo da se epidemija stvarno razvila, i recimo 2 miliona ljudi u Srbiji se razbolelo, i od toga ko zna koliko umrlo? Onda bismo osuli drvlje i kamenje zasto je kupljeno "samo" 860.000 vakcina. Sto se tice cene i "moglo je da se nadje 200 dinara jeftinije po dozi", ma dajte molim vas... Raspitajte se malo koliko ih druge drzave placale. Ako su jedini argumenti: "kupljeno je mnogo i nije potroseno" ili "placeno je 200 dinara skuplje", argumentacija je potpuno nesuvisla. Nadam se samo da nece biti situacije u buducnosti kad cemo se setiti "nepotrosenih" vakcina, kad nam vakcine stvarno budu trebale, a ne bude ih bilo. To bi bio problem, a ne ovo.

anna

pre 12 godina

Ovo je samo predizborna reklama za Tadićevu "borbu" protiv korupcije i kriminala povezanog sa visokim službenim položajima.
Neće biti osuđena za nepotrebnu nabavku vakcina, jer je Vlada proglasila epidemiju i donela odluku o nabavci vakcina. Može biti osuđena za nazidanu cenu, ako postoje dokazi da je cena neopravdano uvećana uključivanjem nekoliko preprodavaca u lanac nabavke, i ako se dokaže da su ti preprodavci nekako u vezi sa našim političkim muljatorima. Ali za to treba dokazati da je tačno u tom trenutku bilo moguće vakcinu kupiti na "otvorenom" tržištu, ali za nižu cenu a za iste rokove isporuke, količinu i ostale uslove nabavke. A za to naši tužioci (slučajno?) neće moći da obezbede dokaze i to je to. Posle izbora će je osloboditi i verovatno i neku odštetu platiti.
Srbija, zemlja "legalizovane" pljačke gde političari otimaju od naroda...

Usput, Novartis je tada objavio kako je rasprodao sve količine vakcine za nekoliko meseci unapred, a onda je Vlada Srbije objavila da kupuje od Novartisa "pouzdanu švajcarsku vakcinu". Odakle onda da Srbija upadne preko reda i dobije vakcinu? Tako što je samo desetak dana pre toga Novartis kupio kinesku firmu za vakcine. Mi tu kinesku, upola jevtiniju vakcinu prvo nismo hteli jer kao nije pouzdana, da bi nam kasnije Novartis isporučio vakcine verovatno iz te iste kineske firme, jer odakle inače Novartisu odjednom nove količine.

kaja

pre 12 godina

Niko nije kriv, dok se ne dokaze suprotno! Zaliha vakcina mora biti, sta da ih nema?? Opet bi neko bio kriv! Iskreno, ajde da mi neko kaze da se nije "uprpio" za vreme pandemije!!? Mada, ako je rec o proneveri, to nije delo samo jedne osobe. Sve pohapsiti i sve optuziti. Pokazace vreme sta je istina!!

milan

pre 12 godina

Nekaze "zbog malverzacije" nego zbog sumnje da je itd. Jos uvek me cudi da u Nemackoj niko nije uhapsen zbog prevare da su nemci platili 9 evra vakcinu tu je bogami lepa suma evrica se nagomilala.

argus

pre 12 godina

Danas sam rekao mom kolegi koji je primio tu vakcunu , (a lekari smo obojica), da bi svi koji dobrovoljno primili vakcinu protiv "svinjskog gripa" trebalo da provedu 3 do 5 dana u pritvoru zbog udruženja u zajedničkom zločinačkom poduhvatu.
Ili da sledeću vakcinu prime u foramen okcipitale magnum. Pa nek biraju.

Лидија

pre 12 godina

А Томица као није знао за те "лажне информације",... ма дај кога ви фарбате!!

Gavrilo Princip

pre 12 godina

Budžet je oštećen za oko 5 miliona evra.
Bez Tomice nema krivice.
Sram te bilo Dačiću, izostavio si lično G17 iz liste krivaca.
Ovo je farsa.
Tomica i drugi u zatvor odmah!

Nesa

pre 12 godina

Vlada srbije priznaje komandnu odgovornost samo za opoziciju u Hagu taj princip u Srbiji nikada nece vaziti samo me interesuje koga vlada ubedjuje da postuje sud u Hagu?

EU forever

pre 12 godina

Najbolje što može da nam se desi da nam EU uvede potpunu blokadu i sankcije, sa zemlje i vazduha. Da nam da mesec dana da se sami "pročistimo", da malo narod bude i sudija i kadija. E onda možemo u Evropu, gde smo nekada i bili dok se pojaviše "oni" i njihovi sadašnji sinovi u unuci.

Milan

pre 12 godina

1) Ogromna vecina najrazvijenijih zemalja na svetu je imala zalihe vakcina. Primera radi, Kanada je obezbedila 10 miliona vakcina (trecina populacije), SAD isto.

2) U vestima u Severnoj Americi je informacija o neutrosenim vakcinama prosla cisto informativno, bez ikakve pompe, kritike i melodrame.

3) Svake godine se ogroman broj lekova i vakcina unisti jer im je istekao rok, a nisu utroseni. Da li to znaci da se u svakom pojedinacnom slucaju neko ugradio na kolicinu?

4) Srbija je proporcionalno narucila 3 puta manje vakcina u odnosu na broj stanovnika (za desetinu populacije).

5) Cena po kojoj su nabaljane vakcinje je diskutabilna, ali u datom trenutku i pomami koja je vladala za vakcinama, svaka cena je bila u redu.

6) Ne branim nikoga, svako ko je licno zaradio na svemu tome mora da odgovara. Ali ovde novinari za sada ne barataju nikakvim opipljivim cinjenicama.

7) Najzalosnije u svemu je cinjenica da je u nasem narodu cela kriza oko svinjskog gripa ostala kao velika ujdurma. Sledeci put kada se bude desilo nesto slicno, niti ce ko narucivati vakcine (pa da ga posle hapse) niti ce ko zeleti da primi vakcinu. A posle ce biti kasno.

Pozdrav svima.

Branko

pre 12 godina

Još jednom , dvaput saslušanje i poslati je pravac u kućni zatvor! Za svaki slučaj staviti joj, nekoliko "CECA NARUKVICA". Ne maltretirajte ženu,spremanje zimnice uveliko traje!

Zohar

pre 12 godina

Ovim hapsenjem nista nije reseno. Ostaje pitanje ko stoji iza te cele afere sa gripom, ko je kreirao tu paniku i inicirao kupovinu tih preskupih vakcina koje baj d vej nisu ni iskoriscene. E to mene zanima.

MRGUD

pre 12 godina

Prva pomoc u kolima, porez,plin , telefon, prosveta...Bice poduzi niz za preispitivanje. Bice puno zahteva za azil. Svega ce biti osim Srba i Srbije. Bivsi clan Ds-a.

Defetista

pre 12 godina

Mlaćenje prazne slame, dobro je što više niko nije toliko naivan i da ima ikakvo poverenje u naše sudstvo. Stvoren je takav sistem da pravda jednostavno ne postoji za određenu grupu ljudi. Najgore što može da se desi, je da daobije narukvicu na godinu dana, a u isto vreme da negde neko u Srbiji odleži u zatvoru jer je gluvi komšija tužio komšiju zbog glasne muzike u po bela dana i da postoji sudija koji je doneo presudu u korist gluvog dede.

southlander

pre 12 godina

Neki ce postati svedoci saradnici. Njihaova rec protiv politicara i tajkuna. Ishod ocekivan kao i u prethodnim slucajevima korupcije.

Marko kv

pre 12 godina

Kakva crna zloupotreba, korupcija, lopovluk, lazi, NE, to kod Tadica, Sutanovca, Dinkica, ..., i ovih sto su rekli da sve znaju, sto su obecali med i mleko, to nema, ..., pa dokle prijatelji vise...

Miki SM

pre 12 godina

Zamazivanje ociju, kao mi se borimo protiv korupcije,a vi se kao primite na tu vest,pa kao glasate za nas,na kao izborima i onda kao udjemo u EU, pa nam kao bude bolje. Jadno

borivoje

pre 12 godina

Ova zena je samo kolateralna steta u aferi koja je po razmerama ravna Kolubarri. Kad bi se otkrilo koliko je narod nasamaren pala bi jos skandaloznija hapsenja...

mujcinovic salih

pre 12 godina

Jasno mi je da neko mora da odgovara zbog uvoza vakcina i propasti vakcinacije.Sesto hiljada vakcina je unisteno ali da li je za to kriva Svetlana Vukajlovic! Iskreno,sumnjam.Secate se prasine koja se digla u vezi same vakcine-navodno ima nekih nuzpojava opasnih po zdravlje-pa je svako ko je primio vakcinu morao da potpise da vakcinu prima na sopstvenu odgovornost. Drugo nije ona proglasila epidemiju nego vlada Srbije a po tom pitanju kontaktirani su strucnjaci za to pitanje iz ministarstva zdravlja. Trece ona je bila samo izvrsilac naloga-operativac. Nije valjda da je samo ona odgovorna za sve sto se desilo sa vakcinama.Postoji i u zdravstvu uslovno receno komandna odgovornost, morao bi jos neko da odgovara a ne samo njih troje.Slobodan Milosevic je u Hagu odgovarao po liniji komandne odgovornosti i ne samo on. Nije on bio na frontu i tamo nekog ubio ali morao je znati sta se desava u zemlji. To vazi i u ovom slucaju.

southlander

pre 12 godina

Neki ce postati svedoci saradnici. Njihaova rec protiv politicara i tajkuna. Ishod ocekivan kao i u prethodnim slucajevima korupcije.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Jasno mi je da neko mora da odgovara zbog uvoza vakcina i propasti vakcinacije.Sesto hiljada vakcina je unisteno ali da li je za to kriva Svetlana Vukajlovic! Iskreno,sumnjam.Secate se prasine koja se digla u vezi same vakcine-navodno ima nekih nuzpojava opasnih po zdravlje-pa je svako ko je primio vakcinu morao da potpise da vakcinu prima na sopstvenu odgovornost. Drugo nije ona proglasila epidemiju nego vlada Srbije a po tom pitanju kontaktirani su strucnjaci za to pitanje iz ministarstva zdravlja. Trece ona je bila samo izvrsilac naloga-operativac. Nije valjda da je samo ona odgovorna za sve sto se desilo sa vakcinama.Postoji i u zdravstvu uslovno receno komandna odgovornost, morao bi jos neko da odgovara a ne samo njih troje.Slobodan Milosevic je u Hagu odgovarao po liniji komandne odgovornosti i ne samo on. Nije on bio na frontu i tamo nekog ubio ali morao je znati sta se desava u zemlji. To vazi i u ovom slucaju.

MRGUD

pre 12 godina

Prva pomoc u kolima, porez,plin , telefon, prosveta...Bice poduzi niz za preispitivanje. Bice puno zahteva za azil. Svega ce biti osim Srba i Srbije. Bivsi clan Ds-a.

borivoje

pre 12 godina

Ova zena je samo kolateralna steta u aferi koja je po razmerama ravna Kolubarri. Kad bi se otkrilo koliko je narod nasamaren pala bi jos skandaloznija hapsenja...

Zohar

pre 12 godina

Ovim hapsenjem nista nije reseno. Ostaje pitanje ko stoji iza te cele afere sa gripom, ko je kreirao tu paniku i inicirao kupovinu tih preskupih vakcina koje baj d vej nisu ni iskoriscene. E to mene zanima.

Лидија

pre 12 godina

А Томица као није знао за те "лажне информације",... ма дај кога ви фарбате!!

Gavrilo Princip

pre 12 godina

Budžet je oštećen za oko 5 miliona evra.
Bez Tomice nema krivice.
Sram te bilo Dačiću, izostavio si lično G17 iz liste krivaca.
Ovo je farsa.
Tomica i drugi u zatvor odmah!

Defetista

pre 12 godina

Mlaćenje prazne slame, dobro je što više niko nije toliko naivan i da ima ikakvo poverenje u naše sudstvo. Stvoren je takav sistem da pravda jednostavno ne postoji za određenu grupu ljudi. Najgore što može da se desi, je da daobije narukvicu na godinu dana, a u isto vreme da negde neko u Srbiji odleži u zatvoru jer je gluvi komšija tužio komšiju zbog glasne muzike u po bela dana i da postoji sudija koji je doneo presudu u korist gluvog dede.

Miki SM

pre 12 godina

Zamazivanje ociju, kao mi se borimo protiv korupcije,a vi se kao primite na tu vest,pa kao glasate za nas,na kao izborima i onda kao udjemo u EU, pa nam kao bude bolje. Jadno

Milan

pre 12 godina

1) Ogromna vecina najrazvijenijih zemalja na svetu je imala zalihe vakcina. Primera radi, Kanada je obezbedila 10 miliona vakcina (trecina populacije), SAD isto.

2) U vestima u Severnoj Americi je informacija o neutrosenim vakcinama prosla cisto informativno, bez ikakve pompe, kritike i melodrame.

3) Svake godine se ogroman broj lekova i vakcina unisti jer im je istekao rok, a nisu utroseni. Da li to znaci da se u svakom pojedinacnom slucaju neko ugradio na kolicinu?

4) Srbija je proporcionalno narucila 3 puta manje vakcina u odnosu na broj stanovnika (za desetinu populacije).

5) Cena po kojoj su nabaljane vakcinje je diskutabilna, ali u datom trenutku i pomami koja je vladala za vakcinama, svaka cena je bila u redu.

6) Ne branim nikoga, svako ko je licno zaradio na svemu tome mora da odgovara. Ali ovde novinari za sada ne barataju nikakvim opipljivim cinjenicama.

7) Najzalosnije u svemu je cinjenica da je u nasem narodu cela kriza oko svinjskog gripa ostala kao velika ujdurma. Sledeci put kada se bude desilo nesto slicno, niti ce ko narucivati vakcine (pa da ga posle hapse) niti ce ko zeleti da primi vakcinu. A posle ce biti kasno.

Pozdrav svima.

Marko kv

pre 12 godina

Kakva crna zloupotreba, korupcija, lopovluk, lazi, NE, to kod Tadica, Sutanovca, Dinkica, ..., i ovih sto su rekli da sve znaju, sto su obecali med i mleko, to nema, ..., pa dokle prijatelji vise...

Branko

pre 12 godina

Još jednom , dvaput saslušanje i poslati je pravac u kućni zatvor! Za svaki slučaj staviti joj, nekoliko "CECA NARUKVICA". Ne maltretirajte ženu,spremanje zimnice uveliko traje!

EU forever

pre 12 godina

Najbolje što može da nam se desi da nam EU uvede potpunu blokadu i sankcije, sa zemlje i vazduha. Da nam da mesec dana da se sami "pročistimo", da malo narod bude i sudija i kadija. E onda možemo u Evropu, gde smo nekada i bili dok se pojaviše "oni" i njihovi sadašnji sinovi u unuci.

argus

pre 12 godina

Danas sam rekao mom kolegi koji je primio tu vakcunu , (a lekari smo obojica), da bi svi koji dobrovoljno primili vakcinu protiv "svinjskog gripa" trebalo da provedu 3 do 5 dana u pritvoru zbog udruženja u zajedničkom zločinačkom poduhvatu.
Ili da sledeću vakcinu prime u foramen okcipitale magnum. Pa nek biraju.

Nesa

pre 12 godina

Vlada srbije priznaje komandnu odgovornost samo za opoziciju u Hagu taj princip u Srbiji nikada nece vaziti samo me interesuje koga vlada ubedjuje da postuje sud u Hagu?

anna

pre 12 godina

Ovo je samo predizborna reklama za Tadićevu "borbu" protiv korupcije i kriminala povezanog sa visokim službenim položajima.
Neće biti osuđena za nepotrebnu nabavku vakcina, jer je Vlada proglasila epidemiju i donela odluku o nabavci vakcina. Može biti osuđena za nazidanu cenu, ako postoje dokazi da je cena neopravdano uvećana uključivanjem nekoliko preprodavaca u lanac nabavke, i ako se dokaže da su ti preprodavci nekako u vezi sa našim političkim muljatorima. Ali za to treba dokazati da je tačno u tom trenutku bilo moguće vakcinu kupiti na "otvorenom" tržištu, ali za nižu cenu a za iste rokove isporuke, količinu i ostale uslove nabavke. A za to naši tužioci (slučajno?) neće moći da obezbede dokaze i to je to. Posle izbora će je osloboditi i verovatno i neku odštetu platiti.
Srbija, zemlja "legalizovane" pljačke gde političari otimaju od naroda...

Usput, Novartis je tada objavio kako je rasprodao sve količine vakcine za nekoliko meseci unapred, a onda je Vlada Srbije objavila da kupuje od Novartisa "pouzdanu švajcarsku vakcinu". Odakle onda da Srbija upadne preko reda i dobije vakcinu? Tako što je samo desetak dana pre toga Novartis kupio kinesku firmu za vakcine. Mi tu kinesku, upola jevtiniju vakcinu prvo nismo hteli jer kao nije pouzdana, da bi nam kasnije Novartis isporučio vakcine verovatno iz te iste kineske firme, jer odakle inače Novartisu odjednom nove količine.

Amos

pre 12 godina

Nista.. da cekamo da vikiliks objavi sta je stvarno bilo, posto od naseg sudstva niti tuzilaca niti istrazilaca nema leba.
Progutati da min. Tomica nije upleten u ovo, pa mislim... to stvarno nije moguce.

milan

pre 12 godina

Nekaze "zbog malverzacije" nego zbog sumnje da je itd. Jos uvek me cudi da u Nemackoj niko nije uhapsen zbog prevare da su nemci platili 9 evra vakcinu tu je bogami lepa suma evrica se nagomilala.

Maree

pre 12 godina

Ma dzaba nama narodu od kukanja i prizeljkivanja pravde, kad se to nikada nece desiti. Nama bre treba jedan betmen da sprovodi pravdu...NESTRANACKI betmen.

kaja

pre 12 godina

Niko nije kriv, dok se ne dokaze suprotno! Zaliha vakcina mora biti, sta da ih nema?? Opet bi neko bio kriv! Iskreno, ajde da mi neko kaze da se nije "uprpio" za vreme pandemije!!? Mada, ako je rec o proneveri, to nije delo samo jedne osobe. Sve pohapsiti i sve optuziti. Pokazace vreme sta je istina!!

Dragan

pre 12 godina

Ja se secam u vreme kad su nabavljane te vakcine, onda su dezurni kriticari govorili kako se kod nas nabavljaju sa zakasnjenjem, kako su druge drzave, Nemacka, Francuska i ostali vec nabavili vakcine i to u ogromnim kolicinama, i slicno. Pa eto, nabavljene su vakcine i kod nas, a ispostavilo se, hvala Bogu, da epidemije nije bilo. Sta bi se desilo da se epidemija stvarno razvila, i recimo 2 miliona ljudi u Srbiji se razbolelo, i od toga ko zna koliko umrlo? Onda bismo osuli drvlje i kamenje zasto je kupljeno "samo" 860.000 vakcina. Sto se tice cene i "moglo je da se nadje 200 dinara jeftinije po dozi", ma dajte molim vas... Raspitajte se malo koliko ih druge drzave placale. Ako su jedini argumenti: "kupljeno je mnogo i nije potroseno" ili "placeno je 200 dinara skuplje", argumentacija je potpuno nesuvisla. Nadam se samo da nece biti situacije u buducnosti kad cemo se setiti "nepotrosenih" vakcina, kad nam vakcine stvarno budu trebale, a ne bude ih bilo. To bi bio problem, a ne ovo.

Milan

pre 12 godina

1) Ogromna vecina najrazvijenijih zemalja na svetu je imala zalihe vakcina. Primera radi, Kanada je obezbedila 10 miliona vakcina (trecina populacije), SAD isto.

2) U vestima u Severnoj Americi je informacija o neutrosenim vakcinama prosla cisto informativno, bez ikakve pompe, kritike i melodrame.

3) Svake godine se ogroman broj lekova i vakcina unisti jer im je istekao rok, a nisu utroseni. Da li to znaci da se u svakom pojedinacnom slucaju neko ugradio na kolicinu?

4) Srbija je proporcionalno narucila 3 puta manje vakcina u odnosu na broj stanovnika (za desetinu populacije).

5) Cena po kojoj su nabaljane vakcinje je diskutabilna, ali u datom trenutku i pomami koja je vladala za vakcinama, svaka cena je bila u redu.

6) Ne branim nikoga, svako ko je licno zaradio na svemu tome mora da odgovara. Ali ovde novinari za sada ne barataju nikakvim opipljivim cinjenicama.

7) Najzalosnije u svemu je cinjenica da je u nasem narodu cela kriza oko svinjskog gripa ostala kao velika ujdurma. Sledeci put kada se bude desilo nesto slicno, niti ce ko narucivati vakcine (pa da ga posle hapse) niti ce ko zeleti da primi vakcinu. A posle ce biti kasno.

Pozdrav svima.

Dragan

pre 12 godina

Ja se secam u vreme kad su nabavljane te vakcine, onda su dezurni kriticari govorili kako se kod nas nabavljaju sa zakasnjenjem, kako su druge drzave, Nemacka, Francuska i ostali vec nabavili vakcine i to u ogromnim kolicinama, i slicno. Pa eto, nabavljene su vakcine i kod nas, a ispostavilo se, hvala Bogu, da epidemije nije bilo. Sta bi se desilo da se epidemija stvarno razvila, i recimo 2 miliona ljudi u Srbiji se razbolelo, i od toga ko zna koliko umrlo? Onda bismo osuli drvlje i kamenje zasto je kupljeno "samo" 860.000 vakcina. Sto se tice cene i "moglo je da se nadje 200 dinara jeftinije po dozi", ma dajte molim vas... Raspitajte se malo koliko ih druge drzave placale. Ako su jedini argumenti: "kupljeno je mnogo i nije potroseno" ili "placeno je 200 dinara skuplje", argumentacija je potpuno nesuvisla. Nadam se samo da nece biti situacije u buducnosti kad cemo se setiti "nepotrosenih" vakcina, kad nam vakcine stvarno budu trebale, a ne bude ih bilo. To bi bio problem, a ne ovo.

Branko

pre 12 godina

Još jednom , dvaput saslušanje i poslati je pravac u kućni zatvor! Za svaki slučaj staviti joj, nekoliko "CECA NARUKVICA". Ne maltretirajte ženu,spremanje zimnice uveliko traje!

Miki SM

pre 12 godina

Zamazivanje ociju, kao mi se borimo protiv korupcije,a vi se kao primite na tu vest,pa kao glasate za nas,na kao izborima i onda kao udjemo u EU, pa nam kao bude bolje. Jadno

MRGUD

pre 12 godina

Prva pomoc u kolima, porez,plin , telefon, prosveta...Bice poduzi niz za preispitivanje. Bice puno zahteva za azil. Svega ce biti osim Srba i Srbije. Bivsi clan Ds-a.

mujcinovic salih

pre 12 godina

Jasno mi je da neko mora da odgovara zbog uvoza vakcina i propasti vakcinacije.Sesto hiljada vakcina je unisteno ali da li je za to kriva Svetlana Vukajlovic! Iskreno,sumnjam.Secate se prasine koja se digla u vezi same vakcine-navodno ima nekih nuzpojava opasnih po zdravlje-pa je svako ko je primio vakcinu morao da potpise da vakcinu prima na sopstvenu odgovornost. Drugo nije ona proglasila epidemiju nego vlada Srbije a po tom pitanju kontaktirani su strucnjaci za to pitanje iz ministarstva zdravlja. Trece ona je bila samo izvrsilac naloga-operativac. Nije valjda da je samo ona odgovorna za sve sto se desilo sa vakcinama.Postoji i u zdravstvu uslovno receno komandna odgovornost, morao bi jos neko da odgovara a ne samo njih troje.Slobodan Milosevic je u Hagu odgovarao po liniji komandne odgovornosti i ne samo on. Nije on bio na frontu i tamo nekog ubio ali morao je znati sta se desava u zemlji. To vazi i u ovom slucaju.

argus

pre 12 godina

Danas sam rekao mom kolegi koji je primio tu vakcunu , (a lekari smo obojica), da bi svi koji dobrovoljno primili vakcinu protiv "svinjskog gripa" trebalo da provedu 3 do 5 dana u pritvoru zbog udruženja u zajedničkom zločinačkom poduhvatu.
Ili da sledeću vakcinu prime u foramen okcipitale magnum. Pa nek biraju.

kaja

pre 12 godina

Niko nije kriv, dok se ne dokaze suprotno! Zaliha vakcina mora biti, sta da ih nema?? Opet bi neko bio kriv! Iskreno, ajde da mi neko kaze da se nije "uprpio" za vreme pandemije!!? Mada, ako je rec o proneveri, to nije delo samo jedne osobe. Sve pohapsiti i sve optuziti. Pokazace vreme sta je istina!!

southlander

pre 12 godina

Neki ce postati svedoci saradnici. Njihaova rec protiv politicara i tajkuna. Ishod ocekivan kao i u prethodnim slucajevima korupcije.

Defetista

pre 12 godina

Mlaćenje prazne slame, dobro je što više niko nije toliko naivan i da ima ikakvo poverenje u naše sudstvo. Stvoren je takav sistem da pravda jednostavno ne postoji za određenu grupu ljudi. Najgore što može da se desi, je da daobije narukvicu na godinu dana, a u isto vreme da negde neko u Srbiji odleži u zatvoru jer je gluvi komšija tužio komšiju zbog glasne muzike u po bela dana i da postoji sudija koji je doneo presudu u korist gluvog dede.

Zohar

pre 12 godina

Ovim hapsenjem nista nije reseno. Ostaje pitanje ko stoji iza te cele afere sa gripom, ko je kreirao tu paniku i inicirao kupovinu tih preskupih vakcina koje baj d vej nisu ni iskoriscene. E to mene zanima.

borivoje

pre 12 godina

Ova zena je samo kolateralna steta u aferi koja je po razmerama ravna Kolubarri. Kad bi se otkrilo koliko je narod nasamaren pala bi jos skandaloznija hapsenja...

Marko kv

pre 12 godina

Kakva crna zloupotreba, korupcija, lopovluk, lazi, NE, to kod Tadica, Sutanovca, Dinkica, ..., i ovih sto su rekli da sve znaju, sto su obecali med i mleko, to nema, ..., pa dokle prijatelji vise...

milan

pre 12 godina

Nekaze "zbog malverzacije" nego zbog sumnje da je itd. Jos uvek me cudi da u Nemackoj niko nije uhapsen zbog prevare da su nemci platili 9 evra vakcinu tu je bogami lepa suma evrica se nagomilala.

Gavrilo Princip

pre 12 godina

Budžet je oštećen za oko 5 miliona evra.
Bez Tomice nema krivice.
Sram te bilo Dačiću, izostavio si lično G17 iz liste krivaca.
Ovo je farsa.
Tomica i drugi u zatvor odmah!

EU forever

pre 12 godina

Najbolje što može da nam se desi da nam EU uvede potpunu blokadu i sankcije, sa zemlje i vazduha. Da nam da mesec dana da se sami "pročistimo", da malo narod bude i sudija i kadija. E onda možemo u Evropu, gde smo nekada i bili dok se pojaviše "oni" i njihovi sadašnji sinovi u unuci.

anna

pre 12 godina

Ovo je samo predizborna reklama za Tadićevu "borbu" protiv korupcije i kriminala povezanog sa visokim službenim položajima.
Neće biti osuđena za nepotrebnu nabavku vakcina, jer je Vlada proglasila epidemiju i donela odluku o nabavci vakcina. Može biti osuđena za nazidanu cenu, ako postoje dokazi da je cena neopravdano uvećana uključivanjem nekoliko preprodavaca u lanac nabavke, i ako se dokaže da su ti preprodavci nekako u vezi sa našim političkim muljatorima. Ali za to treba dokazati da je tačno u tom trenutku bilo moguće vakcinu kupiti na "otvorenom" tržištu, ali za nižu cenu a za iste rokove isporuke, količinu i ostale uslove nabavke. A za to naši tužioci (slučajno?) neće moći da obezbede dokaze i to je to. Posle izbora će je osloboditi i verovatno i neku odštetu platiti.
Srbija, zemlja "legalizovane" pljačke gde političari otimaju od naroda...

Usput, Novartis je tada objavio kako je rasprodao sve količine vakcine za nekoliko meseci unapred, a onda je Vlada Srbije objavila da kupuje od Novartisa "pouzdanu švajcarsku vakcinu". Odakle onda da Srbija upadne preko reda i dobije vakcinu? Tako što je samo desetak dana pre toga Novartis kupio kinesku firmu za vakcine. Mi tu kinesku, upola jevtiniju vakcinu prvo nismo hteli jer kao nije pouzdana, da bi nam kasnije Novartis isporučio vakcine verovatno iz te iste kineske firme, jer odakle inače Novartisu odjednom nove količine.

Nesa

pre 12 godina

Vlada srbije priznaje komandnu odgovornost samo za opoziciju u Hagu taj princip u Srbiji nikada nece vaziti samo me interesuje koga vlada ubedjuje da postuje sud u Hagu?

Лидија

pre 12 godina

А Томица као није знао за те "лажне информације",... ма дај кога ви фарбате!!

Amos

pre 12 godina

Nista.. da cekamo da vikiliks objavi sta je stvarno bilo, posto od naseg sudstva niti tuzilaca niti istrazilaca nema leba.
Progutati da min. Tomica nije upleten u ovo, pa mislim... to stvarno nije moguce.

Maree

pre 12 godina

Ma dzaba nama narodu od kukanja i prizeljkivanja pravde, kad se to nikada nece desiti. Nama bre treba jedan betmen da sprovodi pravdu...NESTRANACKI betmen.