Četvrtak, 28.07.2011.

12:46

Dva slučaja maltretiranja Srba

Pripadnici ROSU jutros su maltretirali dvojicu Srba na putu Vitina - Štrpce. Kasnije, grupa Albanaca presrela je sveštenika na putu iz Lipljana ka Gračanici.

Izvor: Tanjug

Dva sluèaja maltretiranja Srba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

NN

pre 12 godina

@bezimena
dogovorite se a sobom sta pricate, jer na jednom mestu pricate kako lose zivite i kako ste osiromaseni u Srbiji dok Srbi na Kosovu uzivaju, imaju sva prava, duple ili troduple plate koje im vi obezbedjujtete, sto bi znacilo da bi vi lepo trebali da se preselite upravo na to Kosovo i da napokon uzivate umesto sto insistirate da zivite lose u Srbiji. A sada pricate kako ne razumete one koji insistiraju da zive u losim uslovima na Kosovu i koji ne zele da se presele gde im je bolje kao sto ste vi uradili? Po vama, Srbima na Kosovu je savrseno i imaju sva prava ali su i istovremeno i glupi jer ne zele da se presele u Srbiju gde ce im biti bolje dok vi nastavljate da se maltretirate u Srbiji iako bi vam bilo bolje u "drzavi kosova" gde je sve bolje, lepse i gde se dele duple plate ... da li ste svesni svog licemerja? U svakom slucaju nastavite da pisete komentare, makar dezurni albanski sovinisti mogu da vide da nisu sami ni u Srbiji i mozete i dalje da delite vase zajednicko odusevljenje albanskom naci "dzravom", albanskim naci "liderima" kao i zluradost, rasizam i zlobu prema Srbiji i Srbima.

petronije

pre 12 godina

Ja sam ubeđen da se na Kosovu sada vodi jedna propagandna igra. Svi ovi incidenti su deo te igre. Verujem da je svima jasno da ovo kako sada tamo i ovde izgleda, ne ide u korist naroda obe strane. A te minimalne žrtve su kao nešto što bi trebalo da predstavlja situaciju spontano i realno. Kuva se se mrka čorba, krčkaju se nacionalizam i mržnja u istom loncu. Poprilično smo pretrpani različitim vestima o nepravdama, kao što i o onom nekom albanskom filmu koji je izazvao strašne reakcije ali tangira samo nas ovde.

bez_cenzure

pre 12 godina

@kelsos

Druže čitaj pažljivije! Nakazna je tvorevina nezavisno Kosovo koja je nastala na otimačini,ubijanju, silovanjima, vađenju organa, otimanju imovine kako privatne tako i društvene, uništavanju kulturno-istorijskih spomenika. Nastavlja se zatiranje svega što ima ikakve veze sa Srbima i Srbijom na području koje su Albanci etnički očistili. Nemam problema sa postojanjem Kosova i Metohije kao teritorije nego sa instalacijom albanske kriminalne tvorevine na toj teritoriji koja jeste nakaza. Pozdrav i tebi!

bezimena

pre 12 godina

(N., 28. jul 2011 19:33)

Žalim slučaj, nisam prosečna Srpkinja (tako da nikada ne bih radila Albancima, ili bilo kome drugom, ono što su im "prosečni" Srbi radili) i nikako sebe ne mogu da stavim u situaciju da živim tamo gde mi nije dobro. Da sam u dvorcu od zlata otišla bih i našla bolje mesto za život, sto puta bih se selila ako treba!

Znate, moji preci su pre oko 300 godina, kao i MNOGI drugi pre i posle, iseleli sa KIM da bi sačuvali ŽIVOT, koji je osnovna svetinja svakom čoveku. Ako ljudi ostaju da žive u uslovima NEMOGUĆIM za život, ja se pitam šta sa njima nije u redu!? Zašto im je mrska sopstvena glava na ramenu!?

Najprimer za sve raseljene, progonjene i sl. su Jevreji. Da su tvrdoglavo i inatno ostali na svojim pra prostorima, odavno ih ne bi bilo. Istrpeli su 2000 godina progona, živeli rastureni po vascelom svetu, preživeli holokaust i ipak dočekali da opet imaju svoju državu!

Jednostavnije... ili se pomirite sa okruženjem, koje ne možete da promenite, ili imajte snage da nadjete novo, u kome ćete moći da živite u miru, ako Vam je do Života stalo! I ne zaboravite, bez Života ni jedna druga vrednost ne može da postoji!

@prevareni glasac

pre 12 godina

Apsolutno se slazem sa vama u svemu sto ste rekli... Jedino sto ja mislim da problem seze od mnogo ranije. A da smo svi prevareni, jesmo. Ali opet, pozivam ljude, rat nije resenje, to je suicid

bezimena

pre 12 godina

Ja se divim Vasoj srcanosti koja je jednaka koliko i u Brejvika Norvezanina.

Gospodjo ili Gospodjice bezimena, stidite se!
(Biljana, 28. jul 2011 16:33)

S tim što ste me, kao NEistomišljenika, i samo zbog toga, uporedili sa višestrukim UBICOM, najviše ste rekli o samoj sebi! Verovatno bi me najradije, zbog različitog MIŠLJENJA, strpali u zatvor, ali žalim slučaj, SNS nikada neće doći na vlast pa od toga nema ništa!
Ako niste znali, čovek koji dobije batine prvo ode kod lekara na pregled, to je MOJA ZDRAVA LOGIKA...

kelsos

pre 12 godina

@bez-cenzure

ne razumijem ovaj emocionalni izljev i predrasudu da je komentar o priznaju Kosova napisao Albanac.

Kao što je poznato na Kosovu barem 200 godina većinu čine Albanci i Kosovo je etnički homogeno područje i nije "nakazno", osim ako tim pridjevom ne želite aludirati na nešto drugo, nešto čemu nema mjesta u civiliziranoj diskusiji.

Kad je Srbija u prošlom stoljeću zauzela Kosovo, ubrzo su kosovski Albanci podigli ustanak jer nisu htjeli da jedan gospodar (Turci) budu zamijenjeni drugim (Srbi). Osvajanje Kosova je bio samo jedna korak u dogovoru između Srbije i Grčke. Drugi korak je podrazumijevao okupaciju Albanije. Sjever bi išao Srbiji, a jug Albanije Grčkoj. Međutim zbog intervencije zapadnih sila to se nije dogodilo i Srbija se morala zadovoljiti Kosovom, a Grčka je ostala i kratkih rukava u Maloj Aziji. Nakon početnih uspjeha grčke vojske u smjeru Smirna - Anadolija, Turci su izbacili Grke iz Male Azije.

balkanac

pre 12 godina

Sada pocinje sezona"maltretiranj" srba, KPS trazice osiguranje i registraciju kola,Americki KFOR definitivno ostace na granicne prelaze i"maltretirace" serbe sa detalnim kontrolama!

N.

pre 12 godina

@bezimena
zelim vam da samo nedelju dana prozivite na Kosovu kao prosecna srpkinja. Samo nedelju dana i da se onda vratite nazad u svoju komociju iz koje kuckate svoje "strucne" komentare. Da dozivite licno ovo uvodjenje "reda i zakona" od strane bivsih terorista iz uck, da primite te "duple plate" o kojima lupatate, da dozivite sve te "privilegije" koje navodno imaju Srbi na Kosovu, da vidite kako je to biti zitelj albanske nacionalisticke tvorevine i kako se u njoj tretiraju pripadnici drugih naroda, da dozivite sudstvo, administarciju, policiju te albanske "drzave"... drugacije bi vi pricali.

prevareni glasac

pre 12 godina

@(drevni zmaj, 28. jul 2011 16:05)

Poštovani,
mislim da na taj način možemo razmatrati i odgovornost Kralja Petra I Karadjordjevića!!! Gospodi glavnima i odgovornima će trebati mnogo ozbiljnija argumentacija od "Sloba je kriv za sve".
Niko normalan ne razmatra rat sa NATO-om, tako da ta zamena teza iz Vašeg komentara, ne stoji!
Glavni i odgovorni su krivi za 10 godina pogrešne politike prema Kosovu, nisu imali vremena da se bave time od privatizacija, provizija,..., da ne nabrajam više, svima koji hoće da razmišljaju, jasno je o čemu se radi. I tako da umesto da 10 godina gradimo stabilnu, prosperitetnu državu, oslobodjenu zločinca od pre 20 godina, dobili smo eldorado za korumpirane političare, tajkune,..., i kao tačku na i, zadnje 3 godine ponovo imamo na vlasti malog Slobinog!!!
E vidite, kakvo nam je stanje u zemlji, takva nam je i snaga na medjunarodnom planu, da se branimo! A mi imamo najniža prosečna primanja u Evropi. Da li je i za to kriv ovaj od pre 20 godina, ili Kralj Petar?! U isto vreme gradimo najskuplji most u svemiru, smanjujemo kazne korumpiranim direktorima velikih javnih sistma (proverite kako je prošao direktor Kineske železnice),...
Nadam se da je sad malo jasnije zašto je odgovornost kod "glavnih i odgovornih"
Pozdrav!

Zn

pre 12 godina

Nasi sugradjani sa Kosova (koji su ocigledno Albanci), su skroz pogresno shvatili zasto je srpska policija i vojska bila 1998. i 1999. na Kosovu i zasto ce verovatno morati ponovo da ide u neke delove Kosova. Cilj je bio uvodjenje zakona i reda i sprecavanje ucesca u saobracaju neispravnih i neregistrovanih automobila koji su se kretali po Kosovu. Ti automibili su ugrozavali saobracaj i ugrozavali su sve stanovnike na Kosovu. I umesto da Albanci budu zahvalni za sve sto su radili srpski policajci oni su ih jos i napadali. N emoze se komsije Albanci bez postovanaj zakona i reda. A ovi srpski policajci jos ni kazne nisu naplacivali nego su samo verbalno upozoravali a Albanci tako da reaguju. Ccccc. Zaista nema smisla ali imacete priliku da ispravite ponasanje komsije Albanci.

zero

pre 12 godina

"Koja bi drzhava sveta pristala na neshto nezakonito i protivustavno samo zato shto neko pripada nekom drugom uvek privilegovanom narodu... " Upravo se Srbija pritiska i ucenjuje da pristane na nesto NEZAKONITO I PROTIVUSTAVNO tj, na priznanje ilegalne albanske paradrzave na Kosovu i to zato sto je to nesto NEZAKONITO I PROTIVUSTAVNO nacionalisticka izmisljotina privilegovanih Albanaca koje podrzavaju Amerikanci. Vidite da postoje slucajevi u svetu gde se neko pritiska da prihvati nesto nezakonito i kriminalno, ali samo nastavite da se pravite naivni, komsije Albanci - mnogo vam dobro stoji. A tek ovo vase izigravanje velikih fanova zakona i reda... mnogo jako.

NeRealni

pre 12 godina

Realnost je po definiciji subjektivna, tako da je glupo potpisivati se i naglasavati da je neko realan.

Mozemo ovde da filozofiramo na 1000 strana teksta, ali sve moze ukratko da se saze u "svi koji su ovde za nezavisnost kosova, neka odu i provedu makar jedan dan u realnosti Srba na Kosovu..."

S'suprotnog ugla

pre 12 godina

Nas vazeni sugradjanin s Kosova (bio to srbin ili albanac) nije dobro shvatio cilj ROSU-a, on se vozio neregistrovanom i ne osiguranom vozilom i bez tehnickog pregleda, ROSU su postupali za sigurnost svih saucesnika u saobracaju, jer su voznjom oni ugrozili zivot drugima i samom sebi, zato su naredili da se skinu tablice i da se odmah vodi auto u tehnicki pregled i osiguranje. Dobro su presli oni bez neke novcane kazne koje su prilicno visoke ovde ... a oni tu dobrotu policije prijavili ko napad na srbe ... ccccc i to im je neko zahvalenje, sledeci put obavezno novcana kazna

SOFIJA

pre 12 godina

Da je samo dva slucaja nego ih ima ne zna se broja a niko nikada nije takvu vest plasirao na BBC-ju ni jedna TV stanica nikada nije prikazala kako taj Srpski narod zivi u strahu za goli zivot na rodjenoj zemlji.Nije jer nema drzavu iza sebe koja bi stala iza svakog maltretiranja svoih sugradjana i koja bi se trudila da sto vise javnost van granica nase zemlje sazna da su nasem narodu na Kosovu ugrozena osnovna ljutska prava.

bez_cenzure

pre 12 godina

OVO ŠTO JE NAPISAO MAKEDONAC POTVRĐUJEM I JA IZ ZAGREBA
(zzzz, 28. jul 2011 16:58)

Na NDH i Hrvatsku do Drine si slučajno ili namjerno zaboravio! Eh ko vas ne zna! I vi ste istog mentaliteta! Niste vi nikakvi "europljani" nego hardcore Balkanci kao i svi ostali posebno Dalmatinci. Nekada se čak i Janezi ponašaju kao tipični Balkanci.

Nenad30

pre 12 godina

@Pozdrav od Makedonija

Drugar, mnogu raboti ti voopsto ne razbiraš! Ne samo ti tuku ni pogolemiot del na žitelite na Makedonija. Znam! Sum živeel tamu i znam kolku ne ste zapoznaeni so voenite dejstvija na prostorot na poranešna Jugoslavija. Gi porediš Knin i Prizren?

Pozdrav od Nenad!

Carica Milica

pre 12 godina

Dragi moj Srpski narode,kad procitem komentare prosto se najezim.Za ime Boga da li smo mi imalo svesni koliko imamo i gajimo mrznju protiv albanaca na kosovu,ja licno mislim da ta mrznja vodi jedino prema samounistenju naseg naroda,jer hteli mi ili ne oni su deo nase okoline i nase stvarnosti a mrznjom cemo samo dobiti mrznju.DOSTA VISE

Marko Despotovic

pre 12 godina

Ljudi, ja vas ne razumem. Uvek nam je ovako bilo. Nikada nismo bili slozni. Danas se izgleda narod deli na glasacke grupe. Oni koji su za LDP i DS kazu da odmah treba priznati Kosovo, uci u NATO i na kraju u EU. I sta onda? Da li ste vi uopste razmisljali sta posle toga kada je ceo svet u krizi? Cemu se nadate? Vecoj plati? Ljudskim pravima? Boljem zivotu? EU, tj. bolje reci drzave kao sto su Francuska, Nemacka, VB, Italija, Spanija, zemlje Beneluksa imaju svoje probleme i njih ne interesuje napredak Srbije. Jedini njihov cilj i cilj SAD je da udjemo u NATO i na taj nacin da se sklonimo od Rusije. Pogledajte samo Bugarsku i Rumuniju. Oni su kao u boljem stanju od nas? Hladni rat i dalje traje, nemojte to da zaboravite. Oni koji glasaju za SRS i DSS bi samo rekli:! Ne, sada Kosovo nije Srbija, ali mozda ce jednog dana ponovo biti, ja se nadam da ce pravda pobediti. Oni bi nas naterali da uzmemo puske u ruke i na Kosovo. Ali ne iz nacionalnog interesa! Poslednji put se nesto tako dogodilo jos u Prvom svetskom ratu. Davno je to bilo. SNS... Oni niti smrde niti mirisu... Dakle, nema izlaska na izbore! Treba zbaciti sve postojece stranke sa vlasti i svakog njihovog clana. Sve do poslednjeg! Onda treba postaviti strucne ljude putem konkursa, najsposobnije izabrati za predsednika, premijera, ministre itd. E onda nam tek predstoji spoljna politika. Ovako, kada mi izmedju sebe ratujemo jer smo izmanipulisani ubedjivanjem stranaka, necemo uraditi bas nista. Od toga nemaju koristi ni Srbi sa Kosova a ni mi ovde. Plasim se da se ne ponovi 17. mart 2004. godine. Nadam se da ovo danas nije bio uvod u to. Stvarno, zao mi je nasih ljudi dole. Samo zamislite kako im je sada. I zato, kada verovatno u aprilu 2012. izadjete na izbore, dobro razmislite zbog cega to radite. Mislite i na sebe, ali pomislite i na sve druge ljude i na celu Srbiju.

besmislenost ovih prostora.

pre 12 godina

I Trinidad i Tobago je država, ali nikad neće biti svetska sila. Tako i na Balkanu može svaki zaseok da proglasi svoju nezavisnost i ništa. Izlečio je svoj kompleks i stavio tačku. Dalju ambiciju nema. Nikad na ovim prostorima neće biti normalne države, moćne i među vodećima u svetu. Za tako nešto nije dovoljno ubijanje i crtanje granica, već i inteligencija i sposobnost stanovništva. Sve što je normalno i sve što valja medju gradjanima ovih prostora oduvek odlazi iz svojih divnih i mukom stečenih "država" u neke tuđe i daleke zemlje, a ove državice na Balkanu služe kao "ikebana" ambicioznim političarima u njihovom sistematskom sluđivanju sopstvenog naroda. Zadatak je da im političari objasne i utuve u glave da je najveća katarza i smisao njihovih praznih života imati državu..a ako se u toj istoj SVOJOJ i SAMO SVOJOJ I NIČIJOJ VIŠE - DRŽAVI...zlopatiš, živš jadno i bedno, u neuređenom sistemu i neuređenoj okolini i sl. to je manje važno. Dok je tako i dok svaki narod na Balkanu ne počne više da ceni sebe, sopstveni život, svoj način života, kvalitet a ne kvantitet..od pojma države,ovi prostori će večito biti poligon za raznorazne vojne vezbe malo pametnijih i sposobnijih naroda. Glupost je uvek bila neograničena u svojim mogućnostima!

Biljana

pre 12 godina

Postovana bezimena,

Za mene je incident sa tablicama zaista sporedan u celoj ovoj prici. Iskljucivo sa se fokusirala na pricu o fizickom maltretiranju Srba (koji god povodd bio u pitanju). Mislim da ste namerno prevideli ovaj detalj, i zato nalazim da ste Vi u dubokom problemu kada se radi o razumevanju onoga sta citate, a i tumacenju samih pojmova.

Vi takdoje, bezdusno, tvrdite da je prica okicena "batinama" i da ne prolazi vise ni kod osnovaca bez lekarskog pregleda. Ja se divim Vasoj srcanosti koja je jednaka koliko i u Brejvika Norvezanina.
Po Vasoj logici, ni jedan od nas ovde ne bi trebalo poverovati u NAKICENU pricu o ubijenom specijalcu, jer, ako cemo koristiti Vasu logiku(?), ni jednome od nas jos nije dat na uvid patoloski nalaz usmrcenog, niti ga je iko video na slici sa nekom prostrelnom ranom na glavi.

Gospodjo ili Gospodjice bezimena, stidite se!

Milan Prčljinčević

pre 12 godina

Za neupućene osobe i ostale Albance koji toliko troše svoje tastature komentarišući prebijanje ovo dvoje ljudi od strane nesposobnih ROSU "specijalnih jedinica"(samo goloruke ljude mogu da biju i maltretiraju). Osobe koje su pretučene su imale STARE kosovske tablice GL(Gnjilane) koje tzv republika Kosovo PRIZNAJE. Da su u pitanju bile NOVE tablice RS, e onda su imali "ovlašćenje" da ih konfiskuju jer ih tzv. Kosovo ne priznaje. Zato, molim dežurne nepoznavaoce prilika i stanja na Kosovu i ostale Albance koji komentarišu ovu vest B92 da sa realnim činjenicama napišu post. Znači, ovo je klasična policijska tortura na delu, koja će naravno ostati nezabeležena.

drevni zmaj

pre 12 godina

@prevareni glasac : Na zalost glavni i odgovorni za ova desavanja na Kosovu jesu bili odabrani, ali pre 20 godina kad je izabran Sloba i mnogo pre toga kad je Tito bio kum svakom detetu na Kosovu iznad nekog (ne znam kog)broja u porodici ... Jedino kontra ovome sto se desava bi moglo da bude da Srbija posalje vojsku i policiju na Kosovu, ali svaki pametan covek zna da bi to bilo samoubistvo i kraj Srbije, jer ne bi ratovali protiv albanaca nego protiv NATO-a, pa jedno 3 sata bi im trebalo da pregaze celu Srbiju, a cirka 40 minuta da dodju do Nisa (gde ja zivim)... A nacin Americkog ratovanja je da protivnicko utvrdjenje (recimo neko brdo), gadja svim mogucim projektilima dok od doticnog brda ne napravi ravnicu i dok nisu sigurni da su od protivnickih vojnika u utvrdjenju ostale samo leskovacke pljeskavice i cevapi. Ljudi ne zezajte, ne pozivajte na nasilno resavanja sukoba, sve nas boli situacija sa Kosovom, ne kazem da treba da se prizna, to je neprihvatljivo za Srbiju, ali ja ne vidim nikakav drugi normalan nacin za "borbu" za Kosovo osim da drzava Srbija visestruko subvencionira srpske porodice koje zive i koje bi da se vrate dole. NATO bi i zeleo da Srbija krene u rat kako bi od cele Srbije napravio americku bazu, nemojte da ste glupi!

ivan k

pre 12 godina

Dopustili smo sebi da Albanci totalno kontrolisu situaciju. Njihov plan (a verujem da dolazi od Amerikanaca) je hajde da isprovociramo Srbe na nasilje a posle ce sve biti lako jer medjunarodna zajednica ne zna niti je zanima sta se desava a pa defaultu veruju da su Srbi uvek krivi. Ruku na srce sve je pocelo od Milosevica koji nam je izgubio Kosovo odavno i ovo je plod njegove politike.
U svakom slucaju da imamo i malo pameti ne bi pristali na bilo kakve pregovore dok se ne izvrsi istraga o trgovini organima. To bi nam donelo veliki plus od strane svetskih medija koji su se ionako zgrazavali nad celom pricom. Da li se neko slaze sa mnom??

Realista

pre 12 godina

Dragi moji,

Kao prvo, nisu to "vandali" ni "frustrirani mladici" nego su to pripadnici paralelnih bezbednosnih struktura koje postoje i funksionisu na severu Kosmeta od 1999 pa nadalje.
Cilj tih paravojnih i bezbednosnih struktura nije niti je ikad bio odbrana Srpskog stanovnista na Kosovu vec odrzavanje napete situacije orkestrirajuci razne incidente i napade kako na "neposlusne" Srbe tako i na sve ne-Srbe koji su smeli da kroce u Severni deo Kosova.
A u sustini, sve sto ove kriminalno-ekstremne strukture brane je biznis nekoliko tajkuna na Severu koji su se obogatili svercom nafte i drugih namirnica zahvaljujuci nedostatku kontrole i carine na tim administrativnim prelazima.

Drugo, ROSU nije usla u nijedno Srpsko selo na Severu da napadne ili ne daj Boze da nesto "preuzme" vec je isla direktno za Jarnije i Brnjak upravo da bi pokusala da sprovede carinki sistem koji je podsecam, potpuno normalno funksionisao sve do 2008 kada su te iste kriminalno-ekstremne strukture zapalile te punktove na isti nacin kao sto se to desilo i juce.
Postavlja se pitanje, odkad to carinici na administrativnom prelazu predstavljaju napad na Srbe? Naravno, nikakav ALI institucije Srbije koje tamo funksionisu su alarmirali narod raznim dezinformacijama i propagandom da bi odbranili njihove interese a Srbi sa Severa u njih su (kao i uvek do sada) slepo poverovali.
Ja problem Srba sa severa vidim u tome sto oni njihov opstanak na Kosmetu vezuju direktno sa opstankom institucija Srbije odnosno haosa i bezvlasca u onom delu Kosova. Onog trenutka kada se Srbi sa severa okrenu sami sebi i prestanu da izigravaju "alat" Srpskoj vladi i njenim tajkunima na Kosovu to ce bolje biti za Srbe ne samo na Severu vec na celom Kosmetu.

Pozdrav.

zzzz

pre 12 godina

Meni i Srbi i Albanci mi imaju vise slicnosti od svih ostalih naroda na Balknu.Jes da im je jezik i religija drugacija, al u mnogum stvarima su ISTI!
Evo primera:I jedni i drugi imaju dvoglavog orla( jes da je druge boje) i oba su VIZANTISKI simboli.I jedni i drugi NECE da budu manjina i da se integrisu u bilo kojoj zemlji na Balkanu.I jedni i drugi mogu na Zapadu da rade celu godinu kao crnci, da bi se pokazali kad dodju kuci ko ce vise pare potrositi na svadbu.I jedni i drugi vole oruzje(i imaju ga) i da pucaju i kad je svadba.I jedni i drugi grade kuce makar 50 cm vece od komsijske.I jedni i drugi su bahati kad su vecinsko stanovnistvo na nekoj teritoriji( zar Knin nije isti slucaj kao Prizren).I jedni i drugi sanjaju o nekim velikim granicama u stilu:"do gde god dosezu Srbi/Albanci, to je Srbija/Albanija".Primera ima jos....


OVO ŠTO JE NAPISAO MAKEDONAC POTVRĐUJEM I JA IZ ZAGREBA

trabant

pre 12 godina

ehehehe a stare tablice kazete nisu po ustavu kosova? e pa mislim vi sto to pricate treba da se lupite nekim masnim burekom po glavi, jer to nema veze sa mozgom. za vasu informaciju - 1244

Srdjan

pre 12 godina

jedan od razloga zbog kojeg se ovo desava je i izjava Mikija Mihajlovica kojom daje Albancima zeleno svetlo da se svete neduznom civilnom stanovnistvu u znak osvete za ne znam sta. Rade Albanci ovo vec prilicno dugo i bez ikakve osude medjunarodne zajednice i to me ne iznenadjuje ali me iznenadjuju komentari Srba koji govore "dajte Kosovo pa da zivim normalno". Prijatelju ti nikada neces moci da zivis normalno! Ne znam da li u ustavu tzv. nezavisne drzave Kosovo stoji da treba tuci ljude koji beru pecurke?

Srbo-Kanadjanin iz Makaoa

pre 12 godina

Koja je razlika izmedju pretucenog romskog decaka u policijskoj stanici u pokrajini Vojvodini i od strane uzurpatora policijske slizbe pretucenih seljaka u pokrajini Kosovo-Metohija? Ni u cemu, osim mozda po tome sto je decko Rom povratnik (opet uhvacen u kradji).

Pa i pored toga sto decko ocigledno konstantno krade odnosno to nije incident, i dalje tvrdimo da niko ne sme da ga bije. Ni posle dvadesetosme kradje.

A neke moralne nakaze u ovoj "diskusiji" tj. palamudjenju sebi dozvoljavaju da opravdavaju ovo siledzijstvo nazovi-policije u pokrajini Kosovu-Metohiji nad Srbima seljacima??

@BalkanLex

pre 12 godina

...i sve one koji misle da na osnovu stampanih papira i svekolike lagarije i otimacine mogu da prave para drzavu u Srbiji mogu samo da porucim da ce vam koprena pasti sa ociju, ali tada ce posledice vec biti nesagledive. Ovu fatamorganu koju vam tih 80 najmocnijih drzava servira bolje bi bilo da ignorisete i okrenete se zivotu. Niti ce Srbija biti ponistena, niti ce Kosovo otici nekud. Tu smo svi gde jesmo. Umesto da se zavaravate pricama o savrsenoj drzavi Kosovo, pogledajte malo na sta sve ovo lici. Pravite kucu na zivom pesku od iluzija i otimacine. To nece proci pa da je cela Zemaljska kugla sa vama.

nek komšiji bude krava živa i zdrava.

pre 12 godina

Oteto - prokleto im bilo! Nije bitna veličina zemlje već pamet i da li postoji u njoj takva kategorija, kao kolektivna kategorija. Neka nam sve otmu, nek uživaju u tuđem, bitno je samo da mi ostanemo složni kao narod. Nikad mira među balkanskim plemenima, divljacima..kao deca, večita borba oko igracaka, granica i ko je bolji! Tužno je što na ovako lepim prostorima i u ovako lepoj prirodi Balkana žive ovako glupi i primitivni narodi. Samo sto nikad neće ni biti svesni svoje evolutivne ogranicenosti..jer im je i svest i podsvest preokupirana međusobnim uništavanjem, kao jedinim načinom i smislom života! Jadno.

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Meni i Srbi i Albanci mi imaju vise slicnosti od svih ostalih naroda na Balknu.Jes da im je jezik i religija drugacija, al u mnogum stvarima su ISTI!
Evo primera:I jedni i drugi imaju dvoglavog orla( jes da je druge boje) i oba su VIZANTISKI simboli.I jedni i drugi NECE da budu manjina i da se integrisu u bilo kojoj zemlji na Balkanu.I jedni i drugi mogu na Zapadu da rade celu godinu kao crnci, da bi se pokazali kad dodju kuci ko ce vise pare potrositi na svadbu.I jedni i drugi vole oruzje(i imaju ga) i da pucaju i kad je svadba.I jedni i drugi grade kuce makar 50 cm vece od komsijske.I jedni i drugi su bahati kad su vecinsko stanovnistvo na nekoj teritoriji( zar Knin nije isti slucaj kao Prizren).I jedni i drugi sanjaju o nekim velikim granicama u stilu:"do gde god dosezu Srbi/Albanci, to je Srbija/Albanija".Primera ima jos..Ovo vam pise dobronameran covek iz Makedonije koi veoma dobro poznaje i komunicira( a ima i prijatelje) i medju Srbima i medju Albancima...Tako da me ne cudi ni ovo u Strpcu ..a bice jos toga...

Realni100%

pre 12 godina

Koja bi drzhava sveta pristala na neshto nezakonito i protivustavno samo zato shto neko pripada nekom drugom uvek privilegovanom narodu u ovom sluchaju srpskom i u vezi sa nevazhechim tablicama ?Nijedna i nigde a samim tim ni sama srbija ne bi pristala.Zakon se mora poshtovati a siguran sam da albanski narod kosova neche mochi niti jedan srbin isprovocirati i uchiniti neku glupost i izjednachiti se sa huliganima i piromanima u ovim vazhnim trenucima za Kosovo.

JS

pre 12 godina

Korišćenje srpskih tablica je kršenje "Ustava Kosova" a formiranje tzv. nezavisne države Kosovo na teritoriji Srbije nije kršenje Ustava Srbije?? I Beograd bi trebalo da prizna tzv. nezavisnu drzavu i pogazi svoju teritorijalnu celovitost tako da i ostali narodi i narodnosti mogu da uzmu "ono što im legitimno pripada"... Sramno je što neki od vas jednostavno žele da "priznaju državu" a napade nazivaju "lažnim" i "prenapumpanim" pričama... Jednog dana kada budemo bili složni i kada ne budemo mislili samo na svoje **** možda nam se ovakve stvari i neće dešavati. Solidarnost svim žiteljima srpske autonomne pokrajine KiM, možda ćemo jednog dana shvatiti vašu žrtvu i vaše muke.

madrfadr

pre 12 godina

seća li se neko da su pre 2 (dva) dana Srbi ubili jednog pripadnika ROSU?! i kako neko iz Srbije može da tumači zašto je prebijen Srbin u štrpcu?! Pa nije ga taj Miki Mihajlović (šef vladine kanc za saradnju sa medijima) prebio pa da može da kaže da je Srbin iz Štrpca dobio batine zbog paljenja graničnog prelaza!!!

недопустиво

pre 12 godina

@gundrica 13:18,
то је апсолутно неприхватљиво. Да остави Србе доле ОВК Тачију, оном насиљу, да их оставе на то?! НЕ! Друго, ту су и културно-историјски споменици, огромне резерве енергената, више него у остатку Србије!
То је неозбиљан и неприхватљив став. Није то нечије двориште па тек тако само сеци. Нећу да ми неко цепа мој град, моју Шумадију за коју су преци наши давали животе, као и за Космет. Вековима је српски народ проливао крв за своју земљу. Не може и не сме неко онда да то тек тако само да баци под ноге! Нарочито јужно од Ибра је језгро оставштине српског наслеђа, културе! Постоји 1244. Србија мора на томе да максимално инсистира. ТО ЈЕ И ЗАПАД ПОТПИСАО. А део резолуције се односи на враћање српских униформисаних лица на прелазе и културно-историјске споменике!

bez_cenzure

pre 12 godina

Portparol Policije Kosova Brahim Sadriu je rekao da je policiji prijavljen napad na mladića srpske nacionalnosti, ali da u izjavi koja je data prilikom prijave napada nije bilo naznake o nacionalnoj pripadnosti napadača.

Identična rečenica u zadnjih 12 godina na Kosovu i Metohiji kada su žrtve bili Srbi. Igrala se malji deca! I mi njima trebamo davati neke ustupke! Jadno na šta smo spali! Vjerovatno ih napali Papuanci!

bez_cenzure

pre 12 godina

Srpske tablice sa gradovima Kosova nisu legalne prema ustavu Kosova, ti momci su poceli da pricaju budalestine da je to Srbija, sta je opet nelegalno prema ustavu Kosova. I nisu bijeni nego im je naredjeno da ne krse zakon i skidaju tablice i da mogu da uzimaju nove tablice u administraciju u srpsko selo Partes. Barem nisu pucali sa snajpera. ;)
(armend, 28. jul 2011 13:53)

Ovo je budalaština samo takva! Zašto bi tablice Srbije sa nazivima gradova na KiM igdje bile zabranjene. Onda bi Hrvatska trebala zabraniti tablice šidske registarske tablice ŠI jer Šibenik ima identične tablice. Da li je ova vlast u Prištini normalna? Izađite iz tog ćumeza zvan nezavisno Kosovo da vidite kako van te vaše tvorevine postoje identične tablice u raznim državama. Nego vas boli to što Kosovo nije država niti je sve gotovo. Da je Kosovo država ne bi vi ni obraćali pažnju na nove tablice izdate u Srbiji. Vlast u Prištini želi na svaki mogući način izbrisati postojanje Srbije na tim prostorima. U tome je suština! Albanskoj vlasti se žuri da napravi što je više moguće štete dok se igraju države! Da su oni sigurni u dugovječnost ove tvorevine ne bi ni povlačii ovakve poteze. Očito i oni znaju na koji način su stekli tu "državu" i da postoji velika vjerovatnoća da neće takvo stanje trajati zauvijek!

Milan

pre 12 godina

Ovakve stvari ce se ponavljati sve dok Pristina ne dobije sta zeli. Uveliko im pomaze srpska diplomatija koja nema strategiju niti bilo kakvu ideju sta bi mogla da uradi. Najvaznije je da pricaju ispranu pricu o EU integracijama i da se ne mesaju u svoj posao.

BalkanLex

pre 12 godina

Mrak, mrak, mrak, mrak pao vam u oci, probudite se braco treba vam pomoci. Vama je ljudi ili sta god da ste, pao mrak pa necete da vidite da je Kosovo nezavisna drzava koja ima sve institucije, pasose, licne karte, javnu administracije i poznata od skoro 80 najmocnijih drzava na svetu. Za vase Srbe/Kosovare za koje toliko brinite (siguran sam da ne dajete ni pet pisljivih para za njih) niko ih ne dira ni nece ih dirati. To vam jamcim, ali informacije zavise od profesionalnosti Srpskih novinara i medija/propagande. Novinari, nemojte slagati vasu audijenciju. Kazite istinu. Oni koji su prouzrokovali sve ovo sedu u svojim udobnim foteljama u BG (Tadic, Jeremic, Bogdanovic, Ivanovic) svi su oni ekstremisti koji ne daju da se situacija smiri posto ce tako ostati bez posla i vlasti i para. Oni koji su sprovodili taj vandalizam nisu grupa maskiranih mladica (B92 pazite kako izvestavate -- nisu se valjda Albanci maskirali i unistili i zapalili sve), recite istinu, to je bila grupa Srpskih fundamentalista koji su orkestrirani direktno od Beograda. Ali, na kraju krajeva, sve vam je dzaba. Hajt' sad ciao i idite u EU.

prevareni glasac

pre 12 godina

Nije mi jasno zasto se neki od citalaca obracaju "medjunarodnoj zajednici", "EU",..., imate ljudi predsednika i premijera (glavni i odgovorni), njih ste birali, aktuelna dogadjanja su rezultat njihove politike, pa kad se vec pitate i prozivate, uputite to makar na pravu adresu!
I pozdrav za Borka "Lacoste"-u!!!

bob

pre 12 godina

Neka Albanci odustanu od svojih velikoalbanskih ideja i pokusaja instaliranja etnicke albanske paradzrave na delu Kosova i tako spreče eskalaciju sukoba.

bez_cenzure

pre 12 godina

Neka Beograd prizna Kosovo i spreči eskalaciju sukoba.
(kelsos, 28. jul 2011 14:01)

Upravo to ne treba uraditi jer je dosta više albanskih prijetnji i ucjena. Treba lupiti šakom o sto i reći dosta je bilo! Tu vašu nakaznu tvorevinu nikada ne priznati a taj koji bi priznao morao bi iste noći napustiti zemlju a već idućeg dana neko bi već poništio taj potpis.

Carica Milica

pre 12 godina

Pa zar ti Srbi misle da zive u Srbiji pa mogu da ne postuju zakon drzave u kojoj zive? A sta bi mi Srbi uradili Albancima sa Kosovskim tablicama na Severu Kosova? Pa dajte ljudi nemoj da smo toliko jadni i bedni.Ako zive na Kosovu onda neka nose Kosovske tablice i tacka.

Mr Proper

pre 12 godina

@Sasa kakav zakon? Čak i da je to prava država, zar se tako kažnjava? Da li onda očekuješ da ovde u Srbiji, ako na vreme ne promeniš tablice da će neko da te izlema?

Huligani su zapalili prelaz (što je potpuno besmisleno), a ovo nisu huligani nego policija - specijalci, postoji razlika.Ljudi koji očekuju da će međunarodna zajednica da reaguje, džaba čekaju.Da smo ovo mi pokušali, reakcija bi bila momentalna, a ovako niti iko o tome priča (u medijima) niti briga Ketrin a ni savet bezbednosti.Oni će NAMA reći da razgovaramo, a Albanci ako malo napadaju istuku nekoga i usput ubiju to će verovatno biti "kolateralna šteta".

bezimena

pre 12 godina

Hajde Tadicu, i to osudi ove brutalne napade nad Srbima! Ili danas, mozda, nemas vremena?
(Biljana, 28. jul 2011 13:29)

Ako je za Vas naredba da se skinu nevažeće reg. tablice BRUTALNI napad, u velikom ste problemu poimanja osnovnih pojmova!

p.s. priča "okićena" batinama o kojima nema potvrde, u vidu lekarskog uverenja, ne prolazi više ni kod osnovaca

@armend

pre 12 godina

И пре 10 година су они причали и радили против устава СРбије па ником ништа. Могу ја да прогласим државу Врачар па да малтретирам све по свом уставу. Косово је међународно НЕПРИЗНАТА држава.

Aleksandar

pre 12 godina

Kako su samo Albanci u svemu slozni - kao jedan. Kako su samo Srbi neslozni, i sa koliko pakosti i mrznje prozivaju jedni druge. Tuga i beda. :( Zato i jesmo gde jesmo.

svemu dodje kraj

pre 12 godina

@armend
Ni ta vasa ilegalna paradrzava koju pokusavate da instalirate na Kosovu nije po Ustavu Srbije. Zaista ne vidim zasto bi ustav te vase samozvane, neprizante i ilegalne paradrzave koja nije u stanju ni da se uclani u UN bio vazniji od ustava medjunarodno priznate drzave Srbije i ko ste vi da bilo kome nasilno namecete koje ce tablice da koristi? Imate podrsku Amerikanaca pa ste sada glavni i mnogo hrabri pa se izivljavate na deci? A sta cete kada odu Amerikanci?

vlasterx

pre 12 godina

Srbi, ne nasedajte na provokacije, budite pametni i strpljivi! Amerikancima je frka za pare, vidite da im trebaju nova žarišta da pokrenu vojnu industriju. Boli njih i za Srbe i za Albance!

Komentator

pre 12 godina

Nepotrebno objavljena vest, to su ionako samo Srbi. Takođe odmazda nad Srbima je sasvim legitimna stvar tako da samo treba pustiti Albance da se sada izdivljaju koliko mogu...
Sada se više ne postavlja pitanje da li možemo još niže da padnemo već samo koliko ćemo duboko da padamo...

neko iz mase

pre 12 godina

Kakva hrabrost! Sta drugo ocekivati! Ne mogu nista Srbima na sjeveru pa hajde da se barem osvete onim Srbima u enklavama tj. rezervatima 21.vijeka. Potpuno neozbiljna formacija! Kakva "drzava" takva i formacija!

Goran

pre 12 godina

Kako li se oseca sada jedan pripadnik SAJ-a koji se ceo zivot priprema za specijalne operacije i cita ovako nesto ?
Oseca li prezir u sebi, ima li gorak ukus u ustima sto ne moze da pomogne ... ili ga jednostavno boli uvo.

Mbreti

pre 12 godina

Dragi komsije, mora da se normalizuje dosta je bilo igre, mora to da se sredi konacno, i bice bolje za sve.
Daj da bodemo malo realni. Koj je razlog da se koristi te stare tablice, provokacija jel?

Biljana

pre 12 godina

Kakvi su to neljudi!

Volela bih da sada cujem osude juzno-kosovskih, nazovi, zvanicnika, i da ove incidente nazovu pravim imenom.
Srbi se nisu izivljavali nad nemocnim Albancima koji jos uvek zive na severu Kosova, i to treba ovde naglasiti!

Hajde Tadicu, i to osudi ove brutalne napade nad Srbima! Ili danas, mozda, nemas vremena?

Sasa

pre 12 godina

dragi moji komentatori, i ubistvo pripadnike ROSE iz snajpera koji se potrudio da sprovede red i zakon na granicnim prelazime je nepravedno (mozete to reci njegovoj zeni i troje dece) ali covek je poginuo kao heroj i to zasluzio braneci granice, a to sta radi ROSU na Vitiju i u Strpce oni sprovode odluke Ministarstva Kosova koji ne priznaje stare srpske tablice koju su bile tolerisanle do prekjuce ali srpski huligani su dali povod da se okonca tolerisanje i uvede red i zakon na celoj teritoriji Kosova, svidelose to nekom ili ne...I ovo sto rade pripadnici policije nije nasilje kako izjavljuju novinari, samo zahtevaju da se skinu tablice i da se postuje saobracajni zakon Kosova..sada pamet u glavu i svi da se okrenu svojih problema pa da zatvorimo ovo vec jednom ljudi..

armend

pre 12 godina

Srpske tablice sa gradovima Kosova nisu legalne prema ustavu Kosova, ti momci su poceli da pricaju budalestine da je to Srbija, sta je opet nelegalno prema ustavu Kosova. I nisu bijeni nego im je naredjeno da ne krse zakon i skidaju tablice i da mogu da uzimaju nove tablice u administraciju u srpsko selo Partes. Barem nisu pucali sa snajpera. ;)

Mirko

pre 12 godina

Stara taktika. Provociraju i cekaju dok Srbija opet napravi neki ispad koji ce nas udaljiti od medjunarodne zajednice. Zuri se njima da zavrse pregovore i navuku jos podrske za nezavisnost.

NN

pre 12 godina

Srpsku politicku elitu boli uvo za Srbe na Kosovu. To je neverovatno. Njima su vazniji lazni evropski prijatelji i meditacija o evropskim integracijama do kojih ce doci za sto godina. Nevidjena sramota.

Petrit

pre 12 godina

Gde su sada oni huligani da idu dole. Vidi se da su oni samo otezavali situaciju ne misleci na posledice i na nase gradjane srbe dole od severa.

Maja

pre 12 godina

Znaci, ipak odmazda...
Ali izgleda da ova ima najvise veze sa povrcem, prvo pecurke, sad pijaca.
I vi novinari ste stvarno cudni.
Smirujte situaciju, ne podgrevajte vise, ovom narodu je zaista dosta svega. Tamo ce se sve smiriti, pa ne zeli niko vise ratove...

Bravo za nase vaterpoliste!

NN

pre 12 godina

Srpsku politicku elitu boli uvo za Srbe na Kosovu. To je neverovatno. Njima su vazniji lazni evropski prijatelji i meditacija o evropskim integracijama do kojih ce doci za sto godina. Nevidjena sramota.

Biljana

pre 12 godina

Kakvi su to neljudi!

Volela bih da sada cujem osude juzno-kosovskih, nazovi, zvanicnika, i da ove incidente nazovu pravim imenom.
Srbi se nisu izivljavali nad nemocnim Albancima koji jos uvek zive na severu Kosova, i to treba ovde naglasiti!

Hajde Tadicu, i to osudi ove brutalne napade nad Srbima! Ili danas, mozda, nemas vremena?

vlasterx

pre 12 godina

Srbi, ne nasedajte na provokacije, budite pametni i strpljivi! Amerikancima je frka za pare, vidite da im trebaju nova žarišta da pokrenu vojnu industriju. Boli njih i za Srbe i za Albance!

neko iz mase

pre 12 godina

Kakva hrabrost! Sta drugo ocekivati! Ne mogu nista Srbima na sjeveru pa hajde da se barem osvete onim Srbima u enklavama tj. rezervatima 21.vijeka. Potpuno neozbiljna formacija! Kakva "drzava" takva i formacija!

Goran

pre 12 godina

Kako li se oseca sada jedan pripadnik SAJ-a koji se ceo zivot priprema za specijalne operacije i cita ovako nesto ?
Oseca li prezir u sebi, ima li gorak ukus u ustima sto ne moze da pomogne ... ili ga jednostavno boli uvo.

Komentator

pre 12 godina

Nepotrebno objavljena vest, to su ionako samo Srbi. Takođe odmazda nad Srbima je sasvim legitimna stvar tako da samo treba pustiti Albance da se sada izdivljaju koliko mogu...
Sada se više ne postavlja pitanje da li možemo još niže da padnemo već samo koliko ćemo duboko da padamo...

Aleksandar

pre 12 godina

Kako su samo Albanci u svemu slozni - kao jedan. Kako su samo Srbi neslozni, i sa koliko pakosti i mrznje prozivaju jedni druge. Tuga i beda. :( Zato i jesmo gde jesmo.

@armend

pre 12 godina

И пре 10 година су они причали и радили против устава СРбије па ником ништа. Могу ја да прогласим државу Врачар па да малтретирам све по свом уставу. Косово је међународно НЕПРИЗНАТА држава.

Sasa

pre 12 godina

dragi moji komentatori, i ubistvo pripadnike ROSE iz snajpera koji se potrudio da sprovede red i zakon na granicnim prelazime je nepravedno (mozete to reci njegovoj zeni i troje dece) ali covek je poginuo kao heroj i to zasluzio braneci granice, a to sta radi ROSU na Vitiju i u Strpce oni sprovode odluke Ministarstva Kosova koji ne priznaje stare srpske tablice koju su bile tolerisanle do prekjuce ali srpski huligani su dali povod da se okonca tolerisanje i uvede red i zakon na celoj teritoriji Kosova, svidelose to nekom ili ne...I ovo sto rade pripadnici policije nije nasilje kako izjavljuju novinari, samo zahtevaju da se skinu tablice i da se postuje saobracajni zakon Kosova..sada pamet u glavu i svi da se okrenu svojih problema pa da zatvorimo ovo vec jednom ljudi..

Mirko

pre 12 godina

Stara taktika. Provociraju i cekaju dok Srbija opet napravi neki ispad koji ce nas udaljiti od medjunarodne zajednice. Zuri se njima da zavrse pregovore i navuku jos podrske za nezavisnost.

Petrit

pre 12 godina

Gde su sada oni huligani da idu dole. Vidi se da su oni samo otezavali situaciju ne misleci na posledice i na nase gradjane srbe dole od severa.

Maja

pre 12 godina

Znaci, ipak odmazda...
Ali izgleda da ova ima najvise veze sa povrcem, prvo pecurke, sad pijaca.
I vi novinari ste stvarno cudni.
Smirujte situaciju, ne podgrevajte vise, ovom narodu je zaista dosta svega. Tamo ce se sve smiriti, pa ne zeli niko vise ratove...

Bravo za nase vaterpoliste!

armend

pre 12 godina

Srpske tablice sa gradovima Kosova nisu legalne prema ustavu Kosova, ti momci su poceli da pricaju budalestine da je to Srbija, sta je opet nelegalno prema ustavu Kosova. I nisu bijeni nego im je naredjeno da ne krse zakon i skidaju tablice i da mogu da uzimaju nove tablice u administraciju u srpsko selo Partes. Barem nisu pucali sa snajpera. ;)

bez_cenzure

pre 12 godina

Neka Beograd prizna Kosovo i spreči eskalaciju sukoba.
(kelsos, 28. jul 2011 14:01)

Upravo to ne treba uraditi jer je dosta više albanskih prijetnji i ucjena. Treba lupiti šakom o sto i reći dosta je bilo! Tu vašu nakaznu tvorevinu nikada ne priznati a taj koji bi priznao morao bi iste noći napustiti zemlju a već idućeg dana neko bi već poništio taj potpis.

bez_cenzure

pre 12 godina

Portparol Policije Kosova Brahim Sadriu je rekao da je policiji prijavljen napad na mladića srpske nacionalnosti, ali da u izjavi koja je data prilikom prijave napada nije bilo naznake o nacionalnoj pripadnosti napadača.

Identična rečenica u zadnjih 12 godina na Kosovu i Metohiji kada su žrtve bili Srbi. Igrala se malji deca! I mi njima trebamo davati neke ustupke! Jadno na šta smo spali! Vjerovatno ih napali Papuanci!

Milan

pre 12 godina

Ovakve stvari ce se ponavljati sve dok Pristina ne dobije sta zeli. Uveliko im pomaze srpska diplomatija koja nema strategiju niti bilo kakvu ideju sta bi mogla da uradi. Najvaznije je da pricaju ispranu pricu o EU integracijama i da se ne mesaju u svoj posao.

Mbreti

pre 12 godina

Dragi komsije, mora da se normalizuje dosta je bilo igre, mora to da se sredi konacno, i bice bolje za sve.
Daj da bodemo malo realni. Koj je razlog da se koristi te stare tablice, provokacija jel?

svemu dodje kraj

pre 12 godina

@armend
Ni ta vasa ilegalna paradrzava koju pokusavate da instalirate na Kosovu nije po Ustavu Srbije. Zaista ne vidim zasto bi ustav te vase samozvane, neprizante i ilegalne paradrzave koja nije u stanju ni da se uclani u UN bio vazniji od ustava medjunarodno priznate drzave Srbije i ko ste vi da bilo kome nasilno namecete koje ce tablice da koristi? Imate podrsku Amerikanaca pa ste sada glavni i mnogo hrabri pa se izivljavate na deci? A sta cete kada odu Amerikanci?

prevareni glasac

pre 12 godina

Nije mi jasno zasto se neki od citalaca obracaju "medjunarodnoj zajednici", "EU",..., imate ljudi predsednika i premijera (glavni i odgovorni), njih ste birali, aktuelna dogadjanja su rezultat njihove politike, pa kad se vec pitate i prozivate, uputite to makar na pravu adresu!
I pozdrav za Borka "Lacoste"-u!!!

bez_cenzure

pre 12 godina

Srpske tablice sa gradovima Kosova nisu legalne prema ustavu Kosova, ti momci su poceli da pricaju budalestine da je to Srbija, sta je opet nelegalno prema ustavu Kosova. I nisu bijeni nego im je naredjeno da ne krse zakon i skidaju tablice i da mogu da uzimaju nove tablice u administraciju u srpsko selo Partes. Barem nisu pucali sa snajpera. ;)
(armend, 28. jul 2011 13:53)

Ovo je budalaština samo takva! Zašto bi tablice Srbije sa nazivima gradova na KiM igdje bile zabranjene. Onda bi Hrvatska trebala zabraniti tablice šidske registarske tablice ŠI jer Šibenik ima identične tablice. Da li je ova vlast u Prištini normalna? Izađite iz tog ćumeza zvan nezavisno Kosovo da vidite kako van te vaše tvorevine postoje identične tablice u raznim državama. Nego vas boli to što Kosovo nije država niti je sve gotovo. Da je Kosovo država ne bi vi ni obraćali pažnju na nove tablice izdate u Srbiji. Vlast u Prištini želi na svaki mogući način izbrisati postojanje Srbije na tim prostorima. U tome je suština! Albanskoj vlasti se žuri da napravi što je više moguće štete dok se igraju države! Da su oni sigurni u dugovječnost ove tvorevine ne bi ni povlačii ovakve poteze. Očito i oni znaju na koji način su stekli tu "državu" i da postoji velika vjerovatnoća da neće takvo stanje trajati zauvijek!

Carica Milica

pre 12 godina

Pa zar ti Srbi misle da zive u Srbiji pa mogu da ne postuju zakon drzave u kojoj zive? A sta bi mi Srbi uradili Albancima sa Kosovskim tablicama na Severu Kosova? Pa dajte ljudi nemoj da smo toliko jadni i bedni.Ako zive na Kosovu onda neka nose Kosovske tablice i tacka.

bob

pre 12 godina

Neka Albanci odustanu od svojih velikoalbanskih ideja i pokusaja instaliranja etnicke albanske paradzrave na delu Kosova i tako spreče eskalaciju sukoba.

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Meni i Srbi i Albanci mi imaju vise slicnosti od svih ostalih naroda na Balknu.Jes da im je jezik i religija drugacija, al u mnogum stvarima su ISTI!
Evo primera:I jedni i drugi imaju dvoglavog orla( jes da je druge boje) i oba su VIZANTISKI simboli.I jedni i drugi NECE da budu manjina i da se integrisu u bilo kojoj zemlji na Balkanu.I jedni i drugi mogu na Zapadu da rade celu godinu kao crnci, da bi se pokazali kad dodju kuci ko ce vise pare potrositi na svadbu.I jedni i drugi vole oruzje(i imaju ga) i da pucaju i kad je svadba.I jedni i drugi grade kuce makar 50 cm vece od komsijske.I jedni i drugi su bahati kad su vecinsko stanovnistvo na nekoj teritoriji( zar Knin nije isti slucaj kao Prizren).I jedni i drugi sanjaju o nekim velikim granicama u stilu:"do gde god dosezu Srbi/Albanci, to je Srbija/Albanija".Primera ima jos..Ovo vam pise dobronameran covek iz Makedonije koi veoma dobro poznaje i komunicira( a ima i prijatelje) i medju Srbima i medju Albancima...Tako da me ne cudi ni ovo u Strpcu ..a bice jos toga...

JS

pre 12 godina

Korišćenje srpskih tablica je kršenje "Ustava Kosova" a formiranje tzv. nezavisne države Kosovo na teritoriji Srbije nije kršenje Ustava Srbije?? I Beograd bi trebalo da prizna tzv. nezavisnu drzavu i pogazi svoju teritorijalnu celovitost tako da i ostali narodi i narodnosti mogu da uzmu "ono što im legitimno pripada"... Sramno je što neki od vas jednostavno žele da "priznaju državu" a napade nazivaju "lažnim" i "prenapumpanim" pričama... Jednog dana kada budemo bili složni i kada ne budemo mislili samo na svoje **** možda nam se ovakve stvari i neće dešavati. Solidarnost svim žiteljima srpske autonomne pokrajine KiM, možda ćemo jednog dana shvatiti vašu žrtvu i vaše muke.

недопустиво

pre 12 godina

@gundrica 13:18,
то је апсолутно неприхватљиво. Да остави Србе доле ОВК Тачију, оном насиљу, да их оставе на то?! НЕ! Друго, ту су и културно-историјски споменици, огромне резерве енергената, више него у остатку Србије!
То је неозбиљан и неприхватљив став. Није то нечије двориште па тек тако само сеци. Нећу да ми неко цепа мој град, моју Шумадију за коју су преци наши давали животе, као и за Космет. Вековима је српски народ проливао крв за своју земљу. Не може и не сме неко онда да то тек тако само да баци под ноге! Нарочито јужно од Ибра је језгро оставштине српског наслеђа, културе! Постоји 1244. Србија мора на томе да максимално инсистира. ТО ЈЕ И ЗАПАД ПОТПИСАО. А део резолуције се односи на враћање српских униформисаних лица на прелазе и културно-историјске споменике!

BalkanLex

pre 12 godina

Mrak, mrak, mrak, mrak pao vam u oci, probudite se braco treba vam pomoci. Vama je ljudi ili sta god da ste, pao mrak pa necete da vidite da je Kosovo nezavisna drzava koja ima sve institucije, pasose, licne karte, javnu administracije i poznata od skoro 80 najmocnijih drzava na svetu. Za vase Srbe/Kosovare za koje toliko brinite (siguran sam da ne dajete ni pet pisljivih para za njih) niko ih ne dira ni nece ih dirati. To vam jamcim, ali informacije zavise od profesionalnosti Srpskih novinara i medija/propagande. Novinari, nemojte slagati vasu audijenciju. Kazite istinu. Oni koji su prouzrokovali sve ovo sedu u svojim udobnim foteljama u BG (Tadic, Jeremic, Bogdanovic, Ivanovic) svi su oni ekstremisti koji ne daju da se situacija smiri posto ce tako ostati bez posla i vlasti i para. Oni koji su sprovodili taj vandalizam nisu grupa maskiranih mladica (B92 pazite kako izvestavate -- nisu se valjda Albanci maskirali i unistili i zapalili sve), recite istinu, to je bila grupa Srpskih fundamentalista koji su orkestrirani direktno od Beograda. Ali, na kraju krajeva, sve vam je dzaba. Hajt' sad ciao i idite u EU.

Srbo-Kanadjanin iz Makaoa

pre 12 godina

Koja je razlika izmedju pretucenog romskog decaka u policijskoj stanici u pokrajini Vojvodini i od strane uzurpatora policijske slizbe pretucenih seljaka u pokrajini Kosovo-Metohija? Ni u cemu, osim mozda po tome sto je decko Rom povratnik (opet uhvacen u kradji).

Pa i pored toga sto decko ocigledno konstantno krade odnosno to nije incident, i dalje tvrdimo da niko ne sme da ga bije. Ni posle dvadesetosme kradje.

A neke moralne nakaze u ovoj "diskusiji" tj. palamudjenju sebi dozvoljavaju da opravdavaju ovo siledzijstvo nazovi-policije u pokrajini Kosovu-Metohiji nad Srbima seljacima??

bezimena

pre 12 godina

Hajde Tadicu, i to osudi ove brutalne napade nad Srbima! Ili danas, mozda, nemas vremena?
(Biljana, 28. jul 2011 13:29)

Ako je za Vas naredba da se skinu nevažeće reg. tablice BRUTALNI napad, u velikom ste problemu poimanja osnovnih pojmova!

p.s. priča "okićena" batinama o kojima nema potvrde, u vidu lekarskog uverenja, ne prolazi više ni kod osnovaca

Srdjan

pre 12 godina

jedan od razloga zbog kojeg se ovo desava je i izjava Mikija Mihajlovica kojom daje Albancima zeleno svetlo da se svete neduznom civilnom stanovnistvu u znak osvete za ne znam sta. Rade Albanci ovo vec prilicno dugo i bez ikakve osude medjunarodne zajednice i to me ne iznenadjuje ali me iznenadjuju komentari Srba koji govore "dajte Kosovo pa da zivim normalno". Prijatelju ti nikada neces moci da zivis normalno! Ne znam da li u ustavu tzv. nezavisne drzave Kosovo stoji da treba tuci ljude koji beru pecurke?

Mr Proper

pre 12 godina

@Sasa kakav zakon? Čak i da je to prava država, zar se tako kažnjava? Da li onda očekuješ da ovde u Srbiji, ako na vreme ne promeniš tablice da će neko da te izlema?

Huligani su zapalili prelaz (što je potpuno besmisleno), a ovo nisu huligani nego policija - specijalci, postoji razlika.Ljudi koji očekuju da će međunarodna zajednica da reaguje, džaba čekaju.Da smo ovo mi pokušali, reakcija bi bila momentalna, a ovako niti iko o tome priča (u medijima) niti briga Ketrin a ni savet bezbednosti.Oni će NAMA reći da razgovaramo, a Albanci ako malo napadaju istuku nekoga i usput ubiju to će verovatno biti "kolateralna šteta".

Biljana

pre 12 godina

Postovana bezimena,

Za mene je incident sa tablicama zaista sporedan u celoj ovoj prici. Iskljucivo sa se fokusirala na pricu o fizickom maltretiranju Srba (koji god povodd bio u pitanju). Mislim da ste namerno prevideli ovaj detalj, i zato nalazim da ste Vi u dubokom problemu kada se radi o razumevanju onoga sta citate, a i tumacenju samih pojmova.

Vi takdoje, bezdusno, tvrdite da je prica okicena "batinama" i da ne prolazi vise ni kod osnovaca bez lekarskog pregleda. Ja se divim Vasoj srcanosti koja je jednaka koliko i u Brejvika Norvezanina.
Po Vasoj logici, ni jedan od nas ovde ne bi trebalo poverovati u NAKICENU pricu o ubijenom specijalcu, jer, ako cemo koristiti Vasu logiku(?), ni jednome od nas jos nije dat na uvid patoloski nalaz usmrcenog, niti ga je iko video na slici sa nekom prostrelnom ranom na glavi.

Gospodjo ili Gospodjice bezimena, stidite se!

Milan Prčljinčević

pre 12 godina

Za neupućene osobe i ostale Albance koji toliko troše svoje tastature komentarišući prebijanje ovo dvoje ljudi od strane nesposobnih ROSU "specijalnih jedinica"(samo goloruke ljude mogu da biju i maltretiraju). Osobe koje su pretučene su imale STARE kosovske tablice GL(Gnjilane) koje tzv republika Kosovo PRIZNAJE. Da su u pitanju bile NOVE tablice RS, e onda su imali "ovlašćenje" da ih konfiskuju jer ih tzv. Kosovo ne priznaje. Zato, molim dežurne nepoznavaoce prilika i stanja na Kosovu i ostale Albance koji komentarišu ovu vest B92 da sa realnim činjenicama napišu post. Znači, ovo je klasična policijska tortura na delu, koja će naravno ostati nezabeležena.

nek komšiji bude krava živa i zdrava.

pre 12 godina

Oteto - prokleto im bilo! Nije bitna veličina zemlje već pamet i da li postoji u njoj takva kategorija, kao kolektivna kategorija. Neka nam sve otmu, nek uživaju u tuđem, bitno je samo da mi ostanemo složni kao narod. Nikad mira među balkanskim plemenima, divljacima..kao deca, večita borba oko igracaka, granica i ko je bolji! Tužno je što na ovako lepim prostorima i u ovako lepoj prirodi Balkana žive ovako glupi i primitivni narodi. Samo sto nikad neće ni biti svesni svoje evolutivne ogranicenosti..jer im je i svest i podsvest preokupirana međusobnim uništavanjem, kao jedinim načinom i smislom života! Jadno.

@BalkanLex

pre 12 godina

...i sve one koji misle da na osnovu stampanih papira i svekolike lagarije i otimacine mogu da prave para drzavu u Srbiji mogu samo da porucim da ce vam koprena pasti sa ociju, ali tada ce posledice vec biti nesagledive. Ovu fatamorganu koju vam tih 80 najmocnijih drzava servira bolje bi bilo da ignorisete i okrenete se zivotu. Niti ce Srbija biti ponistena, niti ce Kosovo otici nekud. Tu smo svi gde jesmo. Umesto da se zavaravate pricama o savrsenoj drzavi Kosovo, pogledajte malo na sta sve ovo lici. Pravite kucu na zivom pesku od iluzija i otimacine. To nece proci pa da je cela Zemaljska kugla sa vama.

Realista

pre 12 godina

Dragi moji,

Kao prvo, nisu to "vandali" ni "frustrirani mladici" nego su to pripadnici paralelnih bezbednosnih struktura koje postoje i funksionisu na severu Kosmeta od 1999 pa nadalje.
Cilj tih paravojnih i bezbednosnih struktura nije niti je ikad bio odbrana Srpskog stanovnista na Kosovu vec odrzavanje napete situacije orkestrirajuci razne incidente i napade kako na "neposlusne" Srbe tako i na sve ne-Srbe koji su smeli da kroce u Severni deo Kosova.
A u sustini, sve sto ove kriminalno-ekstremne strukture brane je biznis nekoliko tajkuna na Severu koji su se obogatili svercom nafte i drugih namirnica zahvaljujuci nedostatku kontrole i carine na tim administrativnim prelazima.

Drugo, ROSU nije usla u nijedno Srpsko selo na Severu da napadne ili ne daj Boze da nesto "preuzme" vec je isla direktno za Jarnije i Brnjak upravo da bi pokusala da sprovede carinki sistem koji je podsecam, potpuno normalno funksionisao sve do 2008 kada su te iste kriminalno-ekstremne strukture zapalile te punktove na isti nacin kao sto se to desilo i juce.
Postavlja se pitanje, odkad to carinici na administrativnom prelazu predstavljaju napad na Srbe? Naravno, nikakav ALI institucije Srbije koje tamo funksionisu su alarmirali narod raznim dezinformacijama i propagandom da bi odbranili njihove interese a Srbi sa Severa u njih su (kao i uvek do sada) slepo poverovali.
Ja problem Srba sa severa vidim u tome sto oni njihov opstanak na Kosmetu vezuju direktno sa opstankom institucija Srbije odnosno haosa i bezvlasca u onom delu Kosova. Onog trenutka kada se Srbi sa severa okrenu sami sebi i prestanu da izigravaju "alat" Srpskoj vladi i njenim tajkunima na Kosovu to ce bolje biti za Srbe ne samo na Severu vec na celom Kosmetu.

Pozdrav.

trabant

pre 12 godina

ehehehe a stare tablice kazete nisu po ustavu kosova? e pa mislim vi sto to pricate treba da se lupite nekim masnim burekom po glavi, jer to nema veze sa mozgom. za vasu informaciju - 1244

besmislenost ovih prostora.

pre 12 godina

I Trinidad i Tobago je država, ali nikad neće biti svetska sila. Tako i na Balkanu može svaki zaseok da proglasi svoju nezavisnost i ništa. Izlečio je svoj kompleks i stavio tačku. Dalju ambiciju nema. Nikad na ovim prostorima neće biti normalne države, moćne i među vodećima u svetu. Za tako nešto nije dovoljno ubijanje i crtanje granica, već i inteligencija i sposobnost stanovništva. Sve što je normalno i sve što valja medju gradjanima ovih prostora oduvek odlazi iz svojih divnih i mukom stečenih "država" u neke tuđe i daleke zemlje, a ove državice na Balkanu služe kao "ikebana" ambicioznim političarima u njihovom sistematskom sluđivanju sopstvenog naroda. Zadatak je da im političari objasne i utuve u glave da je najveća katarza i smisao njihovih praznih života imati državu..a ako se u toj istoj SVOJOJ i SAMO SVOJOJ I NIČIJOJ VIŠE - DRŽAVI...zlopatiš, živš jadno i bedno, u neuređenom sistemu i neuređenoj okolini i sl. to je manje važno. Dok je tako i dok svaki narod na Balkanu ne počne više da ceni sebe, sopstveni život, svoj način života, kvalitet a ne kvantitet..od pojma države,ovi prostori će večito biti poligon za raznorazne vojne vezbe malo pametnijih i sposobnijih naroda. Glupost je uvek bila neograničena u svojim mogućnostima!

S'suprotnog ugla

pre 12 godina

Nas vazeni sugradjanin s Kosova (bio to srbin ili albanac) nije dobro shvatio cilj ROSU-a, on se vozio neregistrovanom i ne osiguranom vozilom i bez tehnickog pregleda, ROSU su postupali za sigurnost svih saucesnika u saobracaju, jer su voznjom oni ugrozili zivot drugima i samom sebi, zato su naredili da se skinu tablice i da se odmah vodi auto u tehnicki pregled i osiguranje. Dobro su presli oni bez neke novcane kazne koje su prilicno visoke ovde ... a oni tu dobrotu policije prijavili ko napad na srbe ... ccccc i to im je neko zahvalenje, sledeci put obavezno novcana kazna

NeRealni

pre 12 godina

Realnost je po definiciji subjektivna, tako da je glupo potpisivati se i naglasavati da je neko realan.

Mozemo ovde da filozofiramo na 1000 strana teksta, ali sve moze ukratko da se saze u "svi koji su ovde za nezavisnost kosova, neka odu i provedu makar jedan dan u realnosti Srba na Kosovu..."

bez_cenzure

pre 12 godina

OVO ŠTO JE NAPISAO MAKEDONAC POTVRĐUJEM I JA IZ ZAGREBA
(zzzz, 28. jul 2011 16:58)

Na NDH i Hrvatsku do Drine si slučajno ili namjerno zaboravio! Eh ko vas ne zna! I vi ste istog mentaliteta! Niste vi nikakvi "europljani" nego hardcore Balkanci kao i svi ostali posebno Dalmatinci. Nekada se čak i Janezi ponašaju kao tipični Balkanci.

madrfadr

pre 12 godina

seća li se neko da su pre 2 (dva) dana Srbi ubili jednog pripadnika ROSU?! i kako neko iz Srbije može da tumači zašto je prebijen Srbin u štrpcu?! Pa nije ga taj Miki Mihajlović (šef vladine kanc za saradnju sa medijima) prebio pa da može da kaže da je Srbin iz Štrpca dobio batine zbog paljenja graničnog prelaza!!!

drevni zmaj

pre 12 godina

@prevareni glasac : Na zalost glavni i odgovorni za ova desavanja na Kosovu jesu bili odabrani, ali pre 20 godina kad je izabran Sloba i mnogo pre toga kad je Tito bio kum svakom detetu na Kosovu iznad nekog (ne znam kog)broja u porodici ... Jedino kontra ovome sto se desava bi moglo da bude da Srbija posalje vojsku i policiju na Kosovu, ali svaki pametan covek zna da bi to bilo samoubistvo i kraj Srbije, jer ne bi ratovali protiv albanaca nego protiv NATO-a, pa jedno 3 sata bi im trebalo da pregaze celu Srbiju, a cirka 40 minuta da dodju do Nisa (gde ja zivim)... A nacin Americkog ratovanja je da protivnicko utvrdjenje (recimo neko brdo), gadja svim mogucim projektilima dok od doticnog brda ne napravi ravnicu i dok nisu sigurni da su od protivnickih vojnika u utvrdjenju ostale samo leskovacke pljeskavice i cevapi. Ljudi ne zezajte, ne pozivajte na nasilno resavanja sukoba, sve nas boli situacija sa Kosovom, ne kazem da treba da se prizna, to je neprihvatljivo za Srbiju, ali ja ne vidim nikakav drugi normalan nacin za "borbu" za Kosovo osim da drzava Srbija visestruko subvencionira srpske porodice koje zive i koje bi da se vrate dole. NATO bi i zeleo da Srbija krene u rat kako bi od cele Srbije napravio americku bazu, nemojte da ste glupi!

zzzz

pre 12 godina

Meni i Srbi i Albanci mi imaju vise slicnosti od svih ostalih naroda na Balknu.Jes da im je jezik i religija drugacija, al u mnogum stvarima su ISTI!
Evo primera:I jedni i drugi imaju dvoglavog orla( jes da je druge boje) i oba su VIZANTISKI simboli.I jedni i drugi NECE da budu manjina i da se integrisu u bilo kojoj zemlji na Balkanu.I jedni i drugi mogu na Zapadu da rade celu godinu kao crnci, da bi se pokazali kad dodju kuci ko ce vise pare potrositi na svadbu.I jedni i drugi vole oruzje(i imaju ga) i da pucaju i kad je svadba.I jedni i drugi grade kuce makar 50 cm vece od komsijske.I jedni i drugi su bahati kad su vecinsko stanovnistvo na nekoj teritoriji( zar Knin nije isti slucaj kao Prizren).I jedni i drugi sanjaju o nekim velikim granicama u stilu:"do gde god dosezu Srbi/Albanci, to je Srbija/Albanija".Primera ima jos....


OVO ŠTO JE NAPISAO MAKEDONAC POTVRĐUJEM I JA IZ ZAGREBA

Marko Despotovic

pre 12 godina

Ljudi, ja vas ne razumem. Uvek nam je ovako bilo. Nikada nismo bili slozni. Danas se izgleda narod deli na glasacke grupe. Oni koji su za LDP i DS kazu da odmah treba priznati Kosovo, uci u NATO i na kraju u EU. I sta onda? Da li ste vi uopste razmisljali sta posle toga kada je ceo svet u krizi? Cemu se nadate? Vecoj plati? Ljudskim pravima? Boljem zivotu? EU, tj. bolje reci drzave kao sto su Francuska, Nemacka, VB, Italija, Spanija, zemlje Beneluksa imaju svoje probleme i njih ne interesuje napredak Srbije. Jedini njihov cilj i cilj SAD je da udjemo u NATO i na taj nacin da se sklonimo od Rusije. Pogledajte samo Bugarsku i Rumuniju. Oni su kao u boljem stanju od nas? Hladni rat i dalje traje, nemojte to da zaboravite. Oni koji glasaju za SRS i DSS bi samo rekli:! Ne, sada Kosovo nije Srbija, ali mozda ce jednog dana ponovo biti, ja se nadam da ce pravda pobediti. Oni bi nas naterali da uzmemo puske u ruke i na Kosovo. Ali ne iz nacionalnog interesa! Poslednji put se nesto tako dogodilo jos u Prvom svetskom ratu. Davno je to bilo. SNS... Oni niti smrde niti mirisu... Dakle, nema izlaska na izbore! Treba zbaciti sve postojece stranke sa vlasti i svakog njihovog clana. Sve do poslednjeg! Onda treba postaviti strucne ljude putem konkursa, najsposobnije izabrati za predsednika, premijera, ministre itd. E onda nam tek predstoji spoljna politika. Ovako, kada mi izmedju sebe ratujemo jer smo izmanipulisani ubedjivanjem stranaka, necemo uraditi bas nista. Od toga nemaju koristi ni Srbi sa Kosova a ni mi ovde. Plasim se da se ne ponovi 17. mart 2004. godine. Nadam se da ovo danas nije bio uvod u to. Stvarno, zao mi je nasih ljudi dole. Samo zamislite kako im je sada. I zato, kada verovatno u aprilu 2012. izadjete na izbore, dobro razmislite zbog cega to radite. Mislite i na sebe, ali pomislite i na sve druge ljude i na celu Srbiju.

SOFIJA

pre 12 godina

Da je samo dva slucaja nego ih ima ne zna se broja a niko nikada nije takvu vest plasirao na BBC-ju ni jedna TV stanica nikada nije prikazala kako taj Srpski narod zivi u strahu za goli zivot na rodjenoj zemlji.Nije jer nema drzavu iza sebe koja bi stala iza svakog maltretiranja svoih sugradjana i koja bi se trudila da sto vise javnost van granica nase zemlje sazna da su nasem narodu na Kosovu ugrozena osnovna ljutska prava.

Nenad30

pre 12 godina

@Pozdrav od Makedonija

Drugar, mnogu raboti ti voopsto ne razbiraš! Ne samo ti tuku ni pogolemiot del na žitelite na Makedonija. Znam! Sum živeel tamu i znam kolku ne ste zapoznaeni so voenite dejstvija na prostorot na poranešna Jugoslavija. Gi porediš Knin i Prizren?

Pozdrav od Nenad!

N.

pre 12 godina

@bezimena
zelim vam da samo nedelju dana prozivite na Kosovu kao prosecna srpkinja. Samo nedelju dana i da se onda vratite nazad u svoju komociju iz koje kuckate svoje "strucne" komentare. Da dozivite licno ovo uvodjenje "reda i zakona" od strane bivsih terorista iz uck, da primite te "duple plate" o kojima lupatate, da dozivite sve te "privilegije" koje navodno imaju Srbi na Kosovu, da vidite kako je to biti zitelj albanske nacionalisticke tvorevine i kako se u njoj tretiraju pripadnici drugih naroda, da dozivite sudstvo, administarciju, policiju te albanske "drzave"... drugacije bi vi pricali.

Carica Milica

pre 12 godina

Dragi moj Srpski narode,kad procitem komentare prosto se najezim.Za ime Boga da li smo mi imalo svesni koliko imamo i gajimo mrznju protiv albanaca na kosovu,ja licno mislim da ta mrznja vodi jedino prema samounistenju naseg naroda,jer hteli mi ili ne oni su deo nase okoline i nase stvarnosti a mrznjom cemo samo dobiti mrznju.DOSTA VISE

ivan k

pre 12 godina

Dopustili smo sebi da Albanci totalno kontrolisu situaciju. Njihov plan (a verujem da dolazi od Amerikanaca) je hajde da isprovociramo Srbe na nasilje a posle ce sve biti lako jer medjunarodna zajednica ne zna niti je zanima sta se desava a pa defaultu veruju da su Srbi uvek krivi. Ruku na srce sve je pocelo od Milosevica koji nam je izgubio Kosovo odavno i ovo je plod njegove politike.
U svakom slucaju da imamo i malo pameti ne bi pristali na bilo kakve pregovore dok se ne izvrsi istraga o trgovini organima. To bi nam donelo veliki plus od strane svetskih medija koji su se ionako zgrazavali nad celom pricom. Da li se neko slaze sa mnom??

Zn

pre 12 godina

Nasi sugradjani sa Kosova (koji su ocigledno Albanci), su skroz pogresno shvatili zasto je srpska policija i vojska bila 1998. i 1999. na Kosovu i zasto ce verovatno morati ponovo da ide u neke delove Kosova. Cilj je bio uvodjenje zakona i reda i sprecavanje ucesca u saobracaju neispravnih i neregistrovanih automobila koji su se kretali po Kosovu. Ti automibili su ugrozavali saobracaj i ugrozavali su sve stanovnike na Kosovu. I umesto da Albanci budu zahvalni za sve sto su radili srpski policajci oni su ih jos i napadali. N emoze se komsije Albanci bez postovanaj zakona i reda. A ovi srpski policajci jos ni kazne nisu naplacivali nego su samo verbalno upozoravali a Albanci tako da reaguju. Ccccc. Zaista nema smisla ali imacete priliku da ispravite ponasanje komsije Albanci.

prevareni glasac

pre 12 godina

@(drevni zmaj, 28. jul 2011 16:05)

Poštovani,
mislim da na taj način možemo razmatrati i odgovornost Kralja Petra I Karadjordjevića!!! Gospodi glavnima i odgovornima će trebati mnogo ozbiljnija argumentacija od "Sloba je kriv za sve".
Niko normalan ne razmatra rat sa NATO-om, tako da ta zamena teza iz Vašeg komentara, ne stoji!
Glavni i odgovorni su krivi za 10 godina pogrešne politike prema Kosovu, nisu imali vremena da se bave time od privatizacija, provizija,..., da ne nabrajam više, svima koji hoće da razmišljaju, jasno je o čemu se radi. I tako da umesto da 10 godina gradimo stabilnu, prosperitetnu državu, oslobodjenu zločinca od pre 20 godina, dobili smo eldorado za korumpirane političare, tajkune,..., i kao tačku na i, zadnje 3 godine ponovo imamo na vlasti malog Slobinog!!!
E vidite, kakvo nam je stanje u zemlji, takva nam je i snaga na medjunarodnom planu, da se branimo! A mi imamo najniža prosečna primanja u Evropi. Da li je i za to kriv ovaj od pre 20 godina, ili Kralj Petar?! U isto vreme gradimo najskuplji most u svemiru, smanjujemo kazne korumpiranim direktorima velikih javnih sistma (proverite kako je prošao direktor Kineske železnice),...
Nadam se da je sad malo jasnije zašto je odgovornost kod "glavnih i odgovornih"
Pozdrav!

Realni100%

pre 12 godina

Koja bi drzhava sveta pristala na neshto nezakonito i protivustavno samo zato shto neko pripada nekom drugom uvek privilegovanom narodu u ovom sluchaju srpskom i u vezi sa nevazhechim tablicama ?Nijedna i nigde a samim tim ni sama srbija ne bi pristala.Zakon se mora poshtovati a siguran sam da albanski narod kosova neche mochi niti jedan srbin isprovocirati i uchiniti neku glupost i izjednachiti se sa huliganima i piromanima u ovim vazhnim trenucima za Kosovo.

zero

pre 12 godina

"Koja bi drzhava sveta pristala na neshto nezakonito i protivustavno samo zato shto neko pripada nekom drugom uvek privilegovanom narodu... " Upravo se Srbija pritiska i ucenjuje da pristane na nesto NEZAKONITO I PROTIVUSTAVNO tj, na priznanje ilegalne albanske paradrzave na Kosovu i to zato sto je to nesto NEZAKONITO I PROTIVUSTAVNO nacionalisticka izmisljotina privilegovanih Albanaca koje podrzavaju Amerikanci. Vidite da postoje slucajevi u svetu gde se neko pritiska da prihvati nesto nezakonito i kriminalno, ali samo nastavite da se pravite naivni, komsije Albanci - mnogo vam dobro stoji. A tek ovo vase izigravanje velikih fanova zakona i reda... mnogo jako.

bezimena

pre 12 godina

Ja se divim Vasoj srcanosti koja je jednaka koliko i u Brejvika Norvezanina.

Gospodjo ili Gospodjice bezimena, stidite se!
(Biljana, 28. jul 2011 16:33)

S tim što ste me, kao NEistomišljenika, i samo zbog toga, uporedili sa višestrukim UBICOM, najviše ste rekli o samoj sebi! Verovatno bi me najradije, zbog različitog MIŠLJENJA, strpali u zatvor, ali žalim slučaj, SNS nikada neće doći na vlast pa od toga nema ništa!
Ako niste znali, čovek koji dobije batine prvo ode kod lekara na pregled, to je MOJA ZDRAVA LOGIKA...

bez_cenzure

pre 12 godina

@kelsos

Druže čitaj pažljivije! Nakazna je tvorevina nezavisno Kosovo koja je nastala na otimačini,ubijanju, silovanjima, vađenju organa, otimanju imovine kako privatne tako i društvene, uništavanju kulturno-istorijskih spomenika. Nastavlja se zatiranje svega što ima ikakve veze sa Srbima i Srbijom na području koje su Albanci etnički očistili. Nemam problema sa postojanjem Kosova i Metohije kao teritorije nego sa instalacijom albanske kriminalne tvorevine na toj teritoriji koja jeste nakaza. Pozdrav i tebi!

balkanac

pre 12 godina

Sada pocinje sezona"maltretiranj" srba, KPS trazice osiguranje i registraciju kola,Americki KFOR definitivno ostace na granicne prelaze i"maltretirace" serbe sa detalnim kontrolama!

kelsos

pre 12 godina

@bez-cenzure

ne razumijem ovaj emocionalni izljev i predrasudu da je komentar o priznaju Kosova napisao Albanac.

Kao što je poznato na Kosovu barem 200 godina većinu čine Albanci i Kosovo je etnički homogeno područje i nije "nakazno", osim ako tim pridjevom ne želite aludirati na nešto drugo, nešto čemu nema mjesta u civiliziranoj diskusiji.

Kad je Srbija u prošlom stoljeću zauzela Kosovo, ubrzo su kosovski Albanci podigli ustanak jer nisu htjeli da jedan gospodar (Turci) budu zamijenjeni drugim (Srbi). Osvajanje Kosova je bio samo jedna korak u dogovoru između Srbije i Grčke. Drugi korak je podrazumijevao okupaciju Albanije. Sjever bi išao Srbiji, a jug Albanije Grčkoj. Međutim zbog intervencije zapadnih sila to se nije dogodilo i Srbija se morala zadovoljiti Kosovom, a Grčka je ostala i kratkih rukava u Maloj Aziji. Nakon početnih uspjeha grčke vojske u smjeru Smirna - Anadolija, Turci su izbacili Grke iz Male Azije.

@prevareni glasac

pre 12 godina

Apsolutno se slazem sa vama u svemu sto ste rekli... Jedino sto ja mislim da problem seze od mnogo ranije. A da smo svi prevareni, jesmo. Ali opet, pozivam ljude, rat nije resenje, to je suicid

bezimena

pre 12 godina

(N., 28. jul 2011 19:33)

Žalim slučaj, nisam prosečna Srpkinja (tako da nikada ne bih radila Albancima, ili bilo kome drugom, ono što su im "prosečni" Srbi radili) i nikako sebe ne mogu da stavim u situaciju da živim tamo gde mi nije dobro. Da sam u dvorcu od zlata otišla bih i našla bolje mesto za život, sto puta bih se selila ako treba!

Znate, moji preci su pre oko 300 godina, kao i MNOGI drugi pre i posle, iseleli sa KIM da bi sačuvali ŽIVOT, koji je osnovna svetinja svakom čoveku. Ako ljudi ostaju da žive u uslovima NEMOGUĆIM za život, ja se pitam šta sa njima nije u redu!? Zašto im je mrska sopstvena glava na ramenu!?

Najprimer za sve raseljene, progonjene i sl. su Jevreji. Da su tvrdoglavo i inatno ostali na svojim pra prostorima, odavno ih ne bi bilo. Istrpeli su 2000 godina progona, živeli rastureni po vascelom svetu, preživeli holokaust i ipak dočekali da opet imaju svoju državu!

Jednostavnije... ili se pomirite sa okruženjem, koje ne možete da promenite, ili imajte snage da nadjete novo, u kome ćete moći da živite u miru, ako Vam je do Života stalo! I ne zaboravite, bez Života ni jedna druga vrednost ne može da postoji!

NN

pre 12 godina

@bezimena
dogovorite se a sobom sta pricate, jer na jednom mestu pricate kako lose zivite i kako ste osiromaseni u Srbiji dok Srbi na Kosovu uzivaju, imaju sva prava, duple ili troduple plate koje im vi obezbedjujtete, sto bi znacilo da bi vi lepo trebali da se preselite upravo na to Kosovo i da napokon uzivate umesto sto insistirate da zivite lose u Srbiji. A sada pricate kako ne razumete one koji insistiraju da zive u losim uslovima na Kosovu i koji ne zele da se presele gde im je bolje kao sto ste vi uradili? Po vama, Srbima na Kosovu je savrseno i imaju sva prava ali su i istovremeno i glupi jer ne zele da se presele u Srbiju gde ce im biti bolje dok vi nastavljate da se maltretirate u Srbiji iako bi vam bilo bolje u "drzavi kosova" gde je sve bolje, lepse i gde se dele duple plate ... da li ste svesni svog licemerja? U svakom slucaju nastavite da pisete komentare, makar dezurni albanski sovinisti mogu da vide da nisu sami ni u Srbiji i mozete i dalje da delite vase zajednicko odusevljenje albanskom naci "dzravom", albanskim naci "liderima" kao i zluradost, rasizam i zlobu prema Srbiji i Srbima.

petronije

pre 12 godina

Ja sam ubeđen da se na Kosovu sada vodi jedna propagandna igra. Svi ovi incidenti su deo te igre. Verujem da je svima jasno da ovo kako sada tamo i ovde izgleda, ne ide u korist naroda obe strane. A te minimalne žrtve su kao nešto što bi trebalo da predstavlja situaciju spontano i realno. Kuva se se mrka čorba, krčkaju se nacionalizam i mržnja u istom loncu. Poprilično smo pretrpani različitim vestima o nepravdama, kao što i o onom nekom albanskom filmu koji je izazvao strašne reakcije ali tangira samo nas ovde.

Sasa

pre 12 godina

dragi moji komentatori, i ubistvo pripadnike ROSE iz snajpera koji se potrudio da sprovede red i zakon na granicnim prelazime je nepravedno (mozete to reci njegovoj zeni i troje dece) ali covek je poginuo kao heroj i to zasluzio braneci granice, a to sta radi ROSU na Vitiju i u Strpce oni sprovode odluke Ministarstva Kosova koji ne priznaje stare srpske tablice koju su bile tolerisanle do prekjuce ali srpski huligani su dali povod da se okonca tolerisanje i uvede red i zakon na celoj teritoriji Kosova, svidelose to nekom ili ne...I ovo sto rade pripadnici policije nije nasilje kako izjavljuju novinari, samo zahtevaju da se skinu tablice i da se postuje saobracajni zakon Kosova..sada pamet u glavu i svi da se okrenu svojih problema pa da zatvorimo ovo vec jednom ljudi..

armend

pre 12 godina

Srpske tablice sa gradovima Kosova nisu legalne prema ustavu Kosova, ti momci su poceli da pricaju budalestine da je to Srbija, sta je opet nelegalno prema ustavu Kosova. I nisu bijeni nego im je naredjeno da ne krse zakon i skidaju tablice i da mogu da uzimaju nove tablice u administraciju u srpsko selo Partes. Barem nisu pucali sa snajpera. ;)

Mbreti

pre 12 godina

Dragi komsije, mora da se normalizuje dosta je bilo igre, mora to da se sredi konacno, i bice bolje za sve.
Daj da bodemo malo realni. Koj je razlog da se koristi te stare tablice, provokacija jel?

bezimena

pre 12 godina

Hajde Tadicu, i to osudi ove brutalne napade nad Srbima! Ili danas, mozda, nemas vremena?
(Biljana, 28. jul 2011 13:29)

Ako je za Vas naredba da se skinu nevažeće reg. tablice BRUTALNI napad, u velikom ste problemu poimanja osnovnih pojmova!

p.s. priča "okićena" batinama o kojima nema potvrde, u vidu lekarskog uverenja, ne prolazi više ni kod osnovaca

Biljana

pre 12 godina

Kakvi su to neljudi!

Volela bih da sada cujem osude juzno-kosovskih, nazovi, zvanicnika, i da ove incidente nazovu pravim imenom.
Srbi se nisu izivljavali nad nemocnim Albancima koji jos uvek zive na severu Kosova, i to treba ovde naglasiti!

Hajde Tadicu, i to osudi ove brutalne napade nad Srbima! Ili danas, mozda, nemas vremena?

Petrit

pre 12 godina

Gde su sada oni huligani da idu dole. Vidi se da su oni samo otezavali situaciju ne misleci na posledice i na nase gradjane srbe dole od severa.

NN

pre 12 godina

Srpsku politicku elitu boli uvo za Srbe na Kosovu. To je neverovatno. Njima su vazniji lazni evropski prijatelji i meditacija o evropskim integracijama do kojih ce doci za sto godina. Nevidjena sramota.

Carica Milica

pre 12 godina

Pa zar ti Srbi misle da zive u Srbiji pa mogu da ne postuju zakon drzave u kojoj zive? A sta bi mi Srbi uradili Albancima sa Kosovskim tablicama na Severu Kosova? Pa dajte ljudi nemoj da smo toliko jadni i bedni.Ako zive na Kosovu onda neka nose Kosovske tablice i tacka.

@armend

pre 12 godina

И пре 10 година су они причали и радили против устава СРбије па ником ништа. Могу ја да прогласим државу Врачар па да малтретирам све по свом уставу. Косово је међународно НЕПРИЗНАТА држава.

BalkanLex

pre 12 godina

Mrak, mrak, mrak, mrak pao vam u oci, probudite se braco treba vam pomoci. Vama je ljudi ili sta god da ste, pao mrak pa necete da vidite da je Kosovo nezavisna drzava koja ima sve institucije, pasose, licne karte, javnu administracije i poznata od skoro 80 najmocnijih drzava na svetu. Za vase Srbe/Kosovare za koje toliko brinite (siguran sam da ne dajete ni pet pisljivih para za njih) niko ih ne dira ni nece ih dirati. To vam jamcim, ali informacije zavise od profesionalnosti Srpskih novinara i medija/propagande. Novinari, nemojte slagati vasu audijenciju. Kazite istinu. Oni koji su prouzrokovali sve ovo sedu u svojim udobnim foteljama u BG (Tadic, Jeremic, Bogdanovic, Ivanovic) svi su oni ekstremisti koji ne daju da se situacija smiri posto ce tako ostati bez posla i vlasti i para. Oni koji su sprovodili taj vandalizam nisu grupa maskiranih mladica (B92 pazite kako izvestavate -- nisu se valjda Albanci maskirali i unistili i zapalili sve), recite istinu, to je bila grupa Srpskih fundamentalista koji su orkestrirani direktno od Beograda. Ali, na kraju krajeva, sve vam je dzaba. Hajt' sad ciao i idite u EU.

madrfadr

pre 12 godina

seća li se neko da su pre 2 (dva) dana Srbi ubili jednog pripadnika ROSU?! i kako neko iz Srbije može da tumači zašto je prebijen Srbin u štrpcu?! Pa nije ga taj Miki Mihajlović (šef vladine kanc za saradnju sa medijima) prebio pa da može da kaže da je Srbin iz Štrpca dobio batine zbog paljenja graničnog prelaza!!!

neko iz mase

pre 12 godina

Kakva hrabrost! Sta drugo ocekivati! Ne mogu nista Srbima na sjeveru pa hajde da se barem osvete onim Srbima u enklavama tj. rezervatima 21.vijeka. Potpuno neozbiljna formacija! Kakva "drzava" takva i formacija!

Goran

pre 12 godina

Kako li se oseca sada jedan pripadnik SAJ-a koji se ceo zivot priprema za specijalne operacije i cita ovako nesto ?
Oseca li prezir u sebi, ima li gorak ukus u ustima sto ne moze da pomogne ... ili ga jednostavno boli uvo.

bez_cenzure

pre 12 godina

Srpske tablice sa gradovima Kosova nisu legalne prema ustavu Kosova, ti momci su poceli da pricaju budalestine da je to Srbija, sta je opet nelegalno prema ustavu Kosova. I nisu bijeni nego im je naredjeno da ne krse zakon i skidaju tablice i da mogu da uzimaju nove tablice u administraciju u srpsko selo Partes. Barem nisu pucali sa snajpera. ;)
(armend, 28. jul 2011 13:53)

Ovo je budalaština samo takva! Zašto bi tablice Srbije sa nazivima gradova na KiM igdje bile zabranjene. Onda bi Hrvatska trebala zabraniti tablice šidske registarske tablice ŠI jer Šibenik ima identične tablice. Da li je ova vlast u Prištini normalna? Izađite iz tog ćumeza zvan nezavisno Kosovo da vidite kako van te vaše tvorevine postoje identične tablice u raznim državama. Nego vas boli to što Kosovo nije država niti je sve gotovo. Da je Kosovo država ne bi vi ni obraćali pažnju na nove tablice izdate u Srbiji. Vlast u Prištini želi na svaki mogući način izbrisati postojanje Srbije na tim prostorima. U tome je suština! Albanskoj vlasti se žuri da napravi što je više moguće štete dok se igraju države! Da su oni sigurni u dugovječnost ove tvorevine ne bi ni povlačii ovakve poteze. Očito i oni znaju na koji način su stekli tu "državu" i da postoji velika vjerovatnoća da neće takvo stanje trajati zauvijek!

Maja

pre 12 godina

Znaci, ipak odmazda...
Ali izgleda da ova ima najvise veze sa povrcem, prvo pecurke, sad pijaca.
I vi novinari ste stvarno cudni.
Smirujte situaciju, ne podgrevajte vise, ovom narodu je zaista dosta svega. Tamo ce se sve smiriti, pa ne zeli niko vise ratove...

Bravo za nase vaterpoliste!

vlasterx

pre 12 godina

Srbi, ne nasedajte na provokacije, budite pametni i strpljivi! Amerikancima je frka za pare, vidite da im trebaju nova žarišta da pokrenu vojnu industriju. Boli njih i za Srbe i za Albance!

bez_cenzure

pre 12 godina

Neka Beograd prizna Kosovo i spreči eskalaciju sukoba.
(kelsos, 28. jul 2011 14:01)

Upravo to ne treba uraditi jer je dosta više albanskih prijetnji i ucjena. Treba lupiti šakom o sto i reći dosta je bilo! Tu vašu nakaznu tvorevinu nikada ne priznati a taj koji bi priznao morao bi iste noći napustiti zemlju a već idućeg dana neko bi već poništio taj potpis.

Komentator

pre 12 godina

Nepotrebno objavljena vest, to su ionako samo Srbi. Takođe odmazda nad Srbima je sasvim legitimna stvar tako da samo treba pustiti Albance da se sada izdivljaju koliko mogu...
Sada se više ne postavlja pitanje da li možemo još niže da padnemo već samo koliko ćemo duboko da padamo...

bob

pre 12 godina

Neka Albanci odustanu od svojih velikoalbanskih ideja i pokusaja instaliranja etnicke albanske paradzrave na delu Kosova i tako spreče eskalaciju sukoba.

Pozdrav od Makedonija

pre 12 godina

Meni i Srbi i Albanci mi imaju vise slicnosti od svih ostalih naroda na Balknu.Jes da im je jezik i religija drugacija, al u mnogum stvarima su ISTI!
Evo primera:I jedni i drugi imaju dvoglavog orla( jes da je druge boje) i oba su VIZANTISKI simboli.I jedni i drugi NECE da budu manjina i da se integrisu u bilo kojoj zemlji na Balkanu.I jedni i drugi mogu na Zapadu da rade celu godinu kao crnci, da bi se pokazali kad dodju kuci ko ce vise pare potrositi na svadbu.I jedni i drugi vole oruzje(i imaju ga) i da pucaju i kad je svadba.I jedni i drugi grade kuce makar 50 cm vece od komsijske.I jedni i drugi su bahati kad su vecinsko stanovnistvo na nekoj teritoriji( zar Knin nije isti slucaj kao Prizren).I jedni i drugi sanjaju o nekim velikim granicama u stilu:"do gde god dosezu Srbi/Albanci, to je Srbija/Albanija".Primera ima jos..Ovo vam pise dobronameran covek iz Makedonije koi veoma dobro poznaje i komunicira( a ima i prijatelje) i medju Srbima i medju Albancima...Tako da me ne cudi ni ovo u Strpcu ..a bice jos toga...

Realni100%

pre 12 godina

Koja bi drzhava sveta pristala na neshto nezakonito i protivustavno samo zato shto neko pripada nekom drugom uvek privilegovanom narodu u ovom sluchaju srpskom i u vezi sa nevazhechim tablicama ?Nijedna i nigde a samim tim ni sama srbija ne bi pristala.Zakon se mora poshtovati a siguran sam da albanski narod kosova neche mochi niti jedan srbin isprovocirati i uchiniti neku glupost i izjednachiti se sa huliganima i piromanima u ovim vazhnim trenucima za Kosovo.

Mirko

pre 12 godina

Stara taktika. Provociraju i cekaju dok Srbija opet napravi neki ispad koji ce nas udaljiti od medjunarodne zajednice. Zuri se njima da zavrse pregovore i navuku jos podrske za nezavisnost.

svemu dodje kraj

pre 12 godina

@armend
Ni ta vasa ilegalna paradrzava koju pokusavate da instalirate na Kosovu nije po Ustavu Srbije. Zaista ne vidim zasto bi ustav te vase samozvane, neprizante i ilegalne paradrzave koja nije u stanju ni da se uclani u UN bio vazniji od ustava medjunarodno priznate drzave Srbije i ko ste vi da bilo kome nasilno namecete koje ce tablice da koristi? Imate podrsku Amerikanaca pa ste sada glavni i mnogo hrabri pa se izivljavate na deci? A sta cete kada odu Amerikanci?

zzzz

pre 12 godina

Meni i Srbi i Albanci mi imaju vise slicnosti od svih ostalih naroda na Balknu.Jes da im je jezik i religija drugacija, al u mnogum stvarima su ISTI!
Evo primera:I jedni i drugi imaju dvoglavog orla( jes da je druge boje) i oba su VIZANTISKI simboli.I jedni i drugi NECE da budu manjina i da se integrisu u bilo kojoj zemlji na Balkanu.I jedni i drugi mogu na Zapadu da rade celu godinu kao crnci, da bi se pokazali kad dodju kuci ko ce vise pare potrositi na svadbu.I jedni i drugi vole oruzje(i imaju ga) i da pucaju i kad je svadba.I jedni i drugi grade kuce makar 50 cm vece od komsijske.I jedni i drugi su bahati kad su vecinsko stanovnistvo na nekoj teritoriji( zar Knin nije isti slucaj kao Prizren).I jedni i drugi sanjaju o nekim velikim granicama u stilu:"do gde god dosezu Srbi/Albanci, to je Srbija/Albanija".Primera ima jos....


OVO ŠTO JE NAPISAO MAKEDONAC POTVRĐUJEM I JA IZ ZAGREBA

Milan

pre 12 godina

Ovakve stvari ce se ponavljati sve dok Pristina ne dobije sta zeli. Uveliko im pomaze srpska diplomatija koja nema strategiju niti bilo kakvu ideju sta bi mogla da uradi. Najvaznije je da pricaju ispranu pricu o EU integracijama i da se ne mesaju u svoj posao.

Realista

pre 12 godina

Dragi moji,

Kao prvo, nisu to "vandali" ni "frustrirani mladici" nego su to pripadnici paralelnih bezbednosnih struktura koje postoje i funksionisu na severu Kosmeta od 1999 pa nadalje.
Cilj tih paravojnih i bezbednosnih struktura nije niti je ikad bio odbrana Srpskog stanovnista na Kosovu vec odrzavanje napete situacije orkestrirajuci razne incidente i napade kako na "neposlusne" Srbe tako i na sve ne-Srbe koji su smeli da kroce u Severni deo Kosova.
A u sustini, sve sto ove kriminalno-ekstremne strukture brane je biznis nekoliko tajkuna na Severu koji su se obogatili svercom nafte i drugih namirnica zahvaljujuci nedostatku kontrole i carine na tim administrativnim prelazima.

Drugo, ROSU nije usla u nijedno Srpsko selo na Severu da napadne ili ne daj Boze da nesto "preuzme" vec je isla direktno za Jarnije i Brnjak upravo da bi pokusala da sprovede carinki sistem koji je podsecam, potpuno normalno funksionisao sve do 2008 kada su te iste kriminalno-ekstremne strukture zapalile te punktove na isti nacin kao sto se to desilo i juce.
Postavlja se pitanje, odkad to carinici na administrativnom prelazu predstavljaju napad na Srbe? Naravno, nikakav ALI institucije Srbije koje tamo funksionisu su alarmirali narod raznim dezinformacijama i propagandom da bi odbranili njihove interese a Srbi sa Severa u njih su (kao i uvek do sada) slepo poverovali.
Ja problem Srba sa severa vidim u tome sto oni njihov opstanak na Kosmetu vezuju direktno sa opstankom institucija Srbije odnosno haosa i bezvlasca u onom delu Kosova. Onog trenutka kada se Srbi sa severa okrenu sami sebi i prestanu da izigravaju "alat" Srpskoj vladi i njenim tajkunima na Kosovu to ce bolje biti za Srbe ne samo na Severu vec na celom Kosmetu.

Pozdrav.

bez_cenzure

pre 12 godina

Portparol Policije Kosova Brahim Sadriu je rekao da je policiji prijavljen napad na mladića srpske nacionalnosti, ali da u izjavi koja je data prilikom prijave napada nije bilo naznake o nacionalnoj pripadnosti napadača.

Identična rečenica u zadnjih 12 godina na Kosovu i Metohiji kada su žrtve bili Srbi. Igrala se malji deca! I mi njima trebamo davati neke ustupke! Jadno na šta smo spali! Vjerovatno ih napali Papuanci!

S'suprotnog ugla

pre 12 godina

Nas vazeni sugradjanin s Kosova (bio to srbin ili albanac) nije dobro shvatio cilj ROSU-a, on se vozio neregistrovanom i ne osiguranom vozilom i bez tehnickog pregleda, ROSU su postupali za sigurnost svih saucesnika u saobracaju, jer su voznjom oni ugrozili zivot drugima i samom sebi, zato su naredili da se skinu tablice i da se odmah vodi auto u tehnicki pregled i osiguranje. Dobro su presli oni bez neke novcane kazne koje su prilicno visoke ovde ... a oni tu dobrotu policije prijavili ko napad na srbe ... ccccc i to im je neko zahvalenje, sledeci put obavezno novcana kazna

Aleksandar

pre 12 godina

Kako su samo Albanci u svemu slozni - kao jedan. Kako su samo Srbi neslozni, i sa koliko pakosti i mrznje prozivaju jedni druge. Tuga i beda. :( Zato i jesmo gde jesmo.

Carica Milica

pre 12 godina

Dragi moj Srpski narode,kad procitem komentare prosto se najezim.Za ime Boga da li smo mi imalo svesni koliko imamo i gajimo mrznju protiv albanaca na kosovu,ja licno mislim da ta mrznja vodi jedino prema samounistenju naseg naroda,jer hteli mi ili ne oni su deo nase okoline i nase stvarnosti a mrznjom cemo samo dobiti mrznju.DOSTA VISE

Mr Proper

pre 12 godina

@Sasa kakav zakon? Čak i da je to prava država, zar se tako kažnjava? Da li onda očekuješ da ovde u Srbiji, ako na vreme ne promeniš tablice da će neko da te izlema?

Huligani su zapalili prelaz (što je potpuno besmisleno), a ovo nisu huligani nego policija - specijalci, postoji razlika.Ljudi koji očekuju da će međunarodna zajednica da reaguje, džaba čekaju.Da smo ovo mi pokušali, reakcija bi bila momentalna, a ovako niti iko o tome priča (u medijima) niti briga Ketrin a ni savet bezbednosti.Oni će NAMA reći da razgovaramo, a Albanci ako malo napadaju istuku nekoga i usput ubiju to će verovatno biti "kolateralna šteta".

недопустиво

pre 12 godina

@gundrica 13:18,
то је апсолутно неприхватљиво. Да остави Србе доле ОВК Тачију, оном насиљу, да их оставе на то?! НЕ! Друго, ту су и културно-историјски споменици, огромне резерве енергената, више него у остатку Србије!
То је неозбиљан и неприхватљив став. Није то нечије двориште па тек тако само сеци. Нећу да ми неко цепа мој град, моју Шумадију за коју су преци наши давали животе, као и за Космет. Вековима је српски народ проливао крв за своју земљу. Не може и не сме неко онда да то тек тако само да баци под ноге! Нарочито јужно од Ибра је језгро оставштине српског наслеђа, културе! Постоји 1244. Србија мора на томе да максимално инсистира. ТО ЈЕ И ЗАПАД ПОТПИСАО. А део резолуције се односи на враћање српских униформисаних лица на прелазе и културно-историјске споменике!

Biljana

pre 12 godina

Postovana bezimena,

Za mene je incident sa tablicama zaista sporedan u celoj ovoj prici. Iskljucivo sa se fokusirala na pricu o fizickom maltretiranju Srba (koji god povodd bio u pitanju). Mislim da ste namerno prevideli ovaj detalj, i zato nalazim da ste Vi u dubokom problemu kada se radi o razumevanju onoga sta citate, a i tumacenju samih pojmova.

Vi takdoje, bezdusno, tvrdite da je prica okicena "batinama" i da ne prolazi vise ni kod osnovaca bez lekarskog pregleda. Ja se divim Vasoj srcanosti koja je jednaka koliko i u Brejvika Norvezanina.
Po Vasoj logici, ni jedan od nas ovde ne bi trebalo poverovati u NAKICENU pricu o ubijenom specijalcu, jer, ako cemo koristiti Vasu logiku(?), ni jednome od nas jos nije dat na uvid patoloski nalaz usmrcenog, niti ga je iko video na slici sa nekom prostrelnom ranom na glavi.

Gospodjo ili Gospodjice bezimena, stidite se!

Srdjan

pre 12 godina

jedan od razloga zbog kojeg se ovo desava je i izjava Mikija Mihajlovica kojom daje Albancima zeleno svetlo da se svete neduznom civilnom stanovnistvu u znak osvete za ne znam sta. Rade Albanci ovo vec prilicno dugo i bez ikakve osude medjunarodne zajednice i to me ne iznenadjuje ali me iznenadjuju komentari Srba koji govore "dajte Kosovo pa da zivim normalno". Prijatelju ti nikada neces moci da zivis normalno! Ne znam da li u ustavu tzv. nezavisne drzave Kosovo stoji da treba tuci ljude koji beru pecurke?

nek komšiji bude krava živa i zdrava.

pre 12 godina

Oteto - prokleto im bilo! Nije bitna veličina zemlje već pamet i da li postoji u njoj takva kategorija, kao kolektivna kategorija. Neka nam sve otmu, nek uživaju u tuđem, bitno je samo da mi ostanemo složni kao narod. Nikad mira među balkanskim plemenima, divljacima..kao deca, večita borba oko igracaka, granica i ko je bolji! Tužno je što na ovako lepim prostorima i u ovako lepoj prirodi Balkana žive ovako glupi i primitivni narodi. Samo sto nikad neće ni biti svesni svoje evolutivne ogranicenosti..jer im je i svest i podsvest preokupirana međusobnim uništavanjem, kao jedinim načinom i smislom života! Jadno.

drevni zmaj

pre 12 godina

@prevareni glasac : Na zalost glavni i odgovorni za ova desavanja na Kosovu jesu bili odabrani, ali pre 20 godina kad je izabran Sloba i mnogo pre toga kad je Tito bio kum svakom detetu na Kosovu iznad nekog (ne znam kog)broja u porodici ... Jedino kontra ovome sto se desava bi moglo da bude da Srbija posalje vojsku i policiju na Kosovu, ali svaki pametan covek zna da bi to bilo samoubistvo i kraj Srbije, jer ne bi ratovali protiv albanaca nego protiv NATO-a, pa jedno 3 sata bi im trebalo da pregaze celu Srbiju, a cirka 40 minuta da dodju do Nisa (gde ja zivim)... A nacin Americkog ratovanja je da protivnicko utvrdjenje (recimo neko brdo), gadja svim mogucim projektilima dok od doticnog brda ne napravi ravnicu i dok nisu sigurni da su od protivnickih vojnika u utvrdjenju ostale samo leskovacke pljeskavice i cevapi. Ljudi ne zezajte, ne pozivajte na nasilno resavanja sukoba, sve nas boli situacija sa Kosovom, ne kazem da treba da se prizna, to je neprihvatljivo za Srbiju, ali ja ne vidim nikakav drugi normalan nacin za "borbu" za Kosovo osim da drzava Srbija visestruko subvencionira srpske porodice koje zive i koje bi da se vrate dole. NATO bi i zeleo da Srbija krene u rat kako bi od cele Srbije napravio americku bazu, nemojte da ste glupi!

Srbo-Kanadjanin iz Makaoa

pre 12 godina

Koja je razlika izmedju pretucenog romskog decaka u policijskoj stanici u pokrajini Vojvodini i od strane uzurpatora policijske slizbe pretucenih seljaka u pokrajini Kosovo-Metohija? Ni u cemu, osim mozda po tome sto je decko Rom povratnik (opet uhvacen u kradji).

Pa i pored toga sto decko ocigledno konstantno krade odnosno to nije incident, i dalje tvrdimo da niko ne sme da ga bije. Ni posle dvadesetosme kradje.

A neke moralne nakaze u ovoj "diskusiji" tj. palamudjenju sebi dozvoljavaju da opravdavaju ovo siledzijstvo nazovi-policije u pokrajini Kosovu-Metohiji nad Srbima seljacima??

ivan k

pre 12 godina

Dopustili smo sebi da Albanci totalno kontrolisu situaciju. Njihov plan (a verujem da dolazi od Amerikanaca) je hajde da isprovociramo Srbe na nasilje a posle ce sve biti lako jer medjunarodna zajednica ne zna niti je zanima sta se desava a pa defaultu veruju da su Srbi uvek krivi. Ruku na srce sve je pocelo od Milosevica koji nam je izgubio Kosovo odavno i ovo je plod njegove politike.
U svakom slucaju da imamo i malo pameti ne bi pristali na bilo kakve pregovore dok se ne izvrsi istraga o trgovini organima. To bi nam donelo veliki plus od strane svetskih medija koji su se ionako zgrazavali nad celom pricom. Da li se neko slaze sa mnom??

JS

pre 12 godina

Korišćenje srpskih tablica je kršenje "Ustava Kosova" a formiranje tzv. nezavisne države Kosovo na teritoriji Srbije nije kršenje Ustava Srbije?? I Beograd bi trebalo da prizna tzv. nezavisnu drzavu i pogazi svoju teritorijalnu celovitost tako da i ostali narodi i narodnosti mogu da uzmu "ono što im legitimno pripada"... Sramno je što neki od vas jednostavno žele da "priznaju državu" a napade nazivaju "lažnim" i "prenapumpanim" pričama... Jednog dana kada budemo bili složni i kada ne budemo mislili samo na svoje **** možda nam se ovakve stvari i neće dešavati. Solidarnost svim žiteljima srpske autonomne pokrajine KiM, možda ćemo jednog dana shvatiti vašu žrtvu i vaše muke.

prevareni glasac

pre 12 godina

Nije mi jasno zasto se neki od citalaca obracaju "medjunarodnoj zajednici", "EU",..., imate ljudi predsednika i premijera (glavni i odgovorni), njih ste birali, aktuelna dogadjanja su rezultat njihove politike, pa kad se vec pitate i prozivate, uputite to makar na pravu adresu!
I pozdrav za Borka "Lacoste"-u!!!

bezimena

pre 12 godina

Ja se divim Vasoj srcanosti koja je jednaka koliko i u Brejvika Norvezanina.

Gospodjo ili Gospodjice bezimena, stidite se!
(Biljana, 28. jul 2011 16:33)

S tim što ste me, kao NEistomišljenika, i samo zbog toga, uporedili sa višestrukim UBICOM, najviše ste rekli o samoj sebi! Verovatno bi me najradije, zbog različitog MIŠLJENJA, strpali u zatvor, ali žalim slučaj, SNS nikada neće doći na vlast pa od toga nema ništa!
Ako niste znali, čovek koji dobije batine prvo ode kod lekara na pregled, to je MOJA ZDRAVA LOGIKA...

Milan Prčljinčević

pre 12 godina

Za neupućene osobe i ostale Albance koji toliko troše svoje tastature komentarišući prebijanje ovo dvoje ljudi od strane nesposobnih ROSU "specijalnih jedinica"(samo goloruke ljude mogu da biju i maltretiraju). Osobe koje su pretučene su imale STARE kosovske tablice GL(Gnjilane) koje tzv republika Kosovo PRIZNAJE. Da su u pitanju bile NOVE tablice RS, e onda su imali "ovlašćenje" da ih konfiskuju jer ih tzv. Kosovo ne priznaje. Zato, molim dežurne nepoznavaoce prilika i stanja na Kosovu i ostale Albance koji komentarišu ovu vest B92 da sa realnim činjenicama napišu post. Znači, ovo je klasična policijska tortura na delu, koja će naravno ostati nezabeležena.

@BalkanLex

pre 12 godina

...i sve one koji misle da na osnovu stampanih papira i svekolike lagarije i otimacine mogu da prave para drzavu u Srbiji mogu samo da porucim da ce vam koprena pasti sa ociju, ali tada ce posledice vec biti nesagledive. Ovu fatamorganu koju vam tih 80 najmocnijih drzava servira bolje bi bilo da ignorisete i okrenete se zivotu. Niti ce Srbija biti ponistena, niti ce Kosovo otici nekud. Tu smo svi gde jesmo. Umesto da se zavaravate pricama o savrsenoj drzavi Kosovo, pogledajte malo na sta sve ovo lici. Pravite kucu na zivom pesku od iluzija i otimacine. To nece proci pa da je cela Zemaljska kugla sa vama.

NeRealni

pre 12 godina

Realnost je po definiciji subjektivna, tako da je glupo potpisivati se i naglasavati da je neko realan.

Mozemo ovde da filozofiramo na 1000 strana teksta, ali sve moze ukratko da se saze u "svi koji su ovde za nezavisnost kosova, neka odu i provedu makar jedan dan u realnosti Srba na Kosovu..."

kelsos

pre 12 godina

@bez-cenzure

ne razumijem ovaj emocionalni izljev i predrasudu da je komentar o priznaju Kosova napisao Albanac.

Kao što je poznato na Kosovu barem 200 godina većinu čine Albanci i Kosovo je etnički homogeno područje i nije "nakazno", osim ako tim pridjevom ne želite aludirati na nešto drugo, nešto čemu nema mjesta u civiliziranoj diskusiji.

Kad je Srbija u prošlom stoljeću zauzela Kosovo, ubrzo su kosovski Albanci podigli ustanak jer nisu htjeli da jedan gospodar (Turci) budu zamijenjeni drugim (Srbi). Osvajanje Kosova je bio samo jedna korak u dogovoru između Srbije i Grčke. Drugi korak je podrazumijevao okupaciju Albanije. Sjever bi išao Srbiji, a jug Albanije Grčkoj. Međutim zbog intervencije zapadnih sila to se nije dogodilo i Srbija se morala zadovoljiti Kosovom, a Grčka je ostala i kratkih rukava u Maloj Aziji. Nakon početnih uspjeha grčke vojske u smjeru Smirna - Anadolija, Turci su izbacili Grke iz Male Azije.

bezimena

pre 12 godina

(N., 28. jul 2011 19:33)

Žalim slučaj, nisam prosečna Srpkinja (tako da nikada ne bih radila Albancima, ili bilo kome drugom, ono što su im "prosečni" Srbi radili) i nikako sebe ne mogu da stavim u situaciju da živim tamo gde mi nije dobro. Da sam u dvorcu od zlata otišla bih i našla bolje mesto za život, sto puta bih se selila ako treba!

Znate, moji preci su pre oko 300 godina, kao i MNOGI drugi pre i posle, iseleli sa KIM da bi sačuvali ŽIVOT, koji je osnovna svetinja svakom čoveku. Ako ljudi ostaju da žive u uslovima NEMOGUĆIM za život, ja se pitam šta sa njima nije u redu!? Zašto im je mrska sopstvena glava na ramenu!?

Najprimer za sve raseljene, progonjene i sl. su Jevreji. Da su tvrdoglavo i inatno ostali na svojim pra prostorima, odavno ih ne bi bilo. Istrpeli su 2000 godina progona, živeli rastureni po vascelom svetu, preživeli holokaust i ipak dočekali da opet imaju svoju državu!

Jednostavnije... ili se pomirite sa okruženjem, koje ne možete da promenite, ili imajte snage da nadjete novo, u kome ćete moći da živite u miru, ako Vam je do Života stalo! I ne zaboravite, bez Života ni jedna druga vrednost ne može da postoji!

besmislenost ovih prostora.

pre 12 godina

I Trinidad i Tobago je država, ali nikad neće biti svetska sila. Tako i na Balkanu može svaki zaseok da proglasi svoju nezavisnost i ništa. Izlečio je svoj kompleks i stavio tačku. Dalju ambiciju nema. Nikad na ovim prostorima neće biti normalne države, moćne i među vodećima u svetu. Za tako nešto nije dovoljno ubijanje i crtanje granica, već i inteligencija i sposobnost stanovništva. Sve što je normalno i sve što valja medju gradjanima ovih prostora oduvek odlazi iz svojih divnih i mukom stečenih "država" u neke tuđe i daleke zemlje, a ove državice na Balkanu služe kao "ikebana" ambicioznim političarima u njihovom sistematskom sluđivanju sopstvenog naroda. Zadatak je da im političari objasne i utuve u glave da je najveća katarza i smisao njihovih praznih života imati državu..a ako se u toj istoj SVOJOJ i SAMO SVOJOJ I NIČIJOJ VIŠE - DRŽAVI...zlopatiš, živš jadno i bedno, u neuređenom sistemu i neuređenoj okolini i sl. to je manje važno. Dok je tako i dok svaki narod na Balkanu ne počne više da ceni sebe, sopstveni život, svoj način života, kvalitet a ne kvantitet..od pojma države,ovi prostori će večito biti poligon za raznorazne vojne vezbe malo pametnijih i sposobnijih naroda. Glupost je uvek bila neograničena u svojim mogućnostima!

trabant

pre 12 godina

ehehehe a stare tablice kazete nisu po ustavu kosova? e pa mislim vi sto to pricate treba da se lupite nekim masnim burekom po glavi, jer to nema veze sa mozgom. za vasu informaciju - 1244

Zn

pre 12 godina

Nasi sugradjani sa Kosova (koji su ocigledno Albanci), su skroz pogresno shvatili zasto je srpska policija i vojska bila 1998. i 1999. na Kosovu i zasto ce verovatno morati ponovo da ide u neke delove Kosova. Cilj je bio uvodjenje zakona i reda i sprecavanje ucesca u saobracaju neispravnih i neregistrovanih automobila koji su se kretali po Kosovu. Ti automibili su ugrozavali saobracaj i ugrozavali su sve stanovnike na Kosovu. I umesto da Albanci budu zahvalni za sve sto su radili srpski policajci oni su ih jos i napadali. N emoze se komsije Albanci bez postovanaj zakona i reda. A ovi srpski policajci jos ni kazne nisu naplacivali nego su samo verbalno upozoravali a Albanci tako da reaguju. Ccccc. Zaista nema smisla ali imacete priliku da ispravite ponasanje komsije Albanci.

balkanac

pre 12 godina

Sada pocinje sezona"maltretiranj" srba, KPS trazice osiguranje i registraciju kola,Americki KFOR definitivno ostace na granicne prelaze i"maltretirace" serbe sa detalnim kontrolama!

bez_cenzure

pre 12 godina

OVO ŠTO JE NAPISAO MAKEDONAC POTVRĐUJEM I JA IZ ZAGREBA
(zzzz, 28. jul 2011 16:58)

Na NDH i Hrvatsku do Drine si slučajno ili namjerno zaboravio! Eh ko vas ne zna! I vi ste istog mentaliteta! Niste vi nikakvi "europljani" nego hardcore Balkanci kao i svi ostali posebno Dalmatinci. Nekada se čak i Janezi ponašaju kao tipični Balkanci.

N.

pre 12 godina

@bezimena
zelim vam da samo nedelju dana prozivite na Kosovu kao prosecna srpkinja. Samo nedelju dana i da se onda vratite nazad u svoju komociju iz koje kuckate svoje "strucne" komentare. Da dozivite licno ovo uvodjenje "reda i zakona" od strane bivsih terorista iz uck, da primite te "duple plate" o kojima lupatate, da dozivite sve te "privilegije" koje navodno imaju Srbi na Kosovu, da vidite kako je to biti zitelj albanske nacionalisticke tvorevine i kako se u njoj tretiraju pripadnici drugih naroda, da dozivite sudstvo, administarciju, policiju te albanske "drzave"... drugacije bi vi pricali.

Nenad30

pre 12 godina

@Pozdrav od Makedonija

Drugar, mnogu raboti ti voopsto ne razbiraš! Ne samo ti tuku ni pogolemiot del na žitelite na Makedonija. Znam! Sum živeel tamu i znam kolku ne ste zapoznaeni so voenite dejstvija na prostorot na poranešna Jugoslavija. Gi porediš Knin i Prizren?

Pozdrav od Nenad!

SOFIJA

pre 12 godina

Da je samo dva slucaja nego ih ima ne zna se broja a niko nikada nije takvu vest plasirao na BBC-ju ni jedna TV stanica nikada nije prikazala kako taj Srpski narod zivi u strahu za goli zivot na rodjenoj zemlji.Nije jer nema drzavu iza sebe koja bi stala iza svakog maltretiranja svoih sugradjana i koja bi se trudila da sto vise javnost van granica nase zemlje sazna da su nasem narodu na Kosovu ugrozena osnovna ljutska prava.

zero

pre 12 godina

"Koja bi drzhava sveta pristala na neshto nezakonito i protivustavno samo zato shto neko pripada nekom drugom uvek privilegovanom narodu... " Upravo se Srbija pritiska i ucenjuje da pristane na nesto NEZAKONITO I PROTIVUSTAVNO tj, na priznanje ilegalne albanske paradrzave na Kosovu i to zato sto je to nesto NEZAKONITO I PROTIVUSTAVNO nacionalisticka izmisljotina privilegovanih Albanaca koje podrzavaju Amerikanci. Vidite da postoje slucajevi u svetu gde se neko pritiska da prihvati nesto nezakonito i kriminalno, ali samo nastavite da se pravite naivni, komsije Albanci - mnogo vam dobro stoji. A tek ovo vase izigravanje velikih fanova zakona i reda... mnogo jako.

Marko Despotovic

pre 12 godina

Ljudi, ja vas ne razumem. Uvek nam je ovako bilo. Nikada nismo bili slozni. Danas se izgleda narod deli na glasacke grupe. Oni koji su za LDP i DS kazu da odmah treba priznati Kosovo, uci u NATO i na kraju u EU. I sta onda? Da li ste vi uopste razmisljali sta posle toga kada je ceo svet u krizi? Cemu se nadate? Vecoj plati? Ljudskim pravima? Boljem zivotu? EU, tj. bolje reci drzave kao sto su Francuska, Nemacka, VB, Italija, Spanija, zemlje Beneluksa imaju svoje probleme i njih ne interesuje napredak Srbije. Jedini njihov cilj i cilj SAD je da udjemo u NATO i na taj nacin da se sklonimo od Rusije. Pogledajte samo Bugarsku i Rumuniju. Oni su kao u boljem stanju od nas? Hladni rat i dalje traje, nemojte to da zaboravite. Oni koji glasaju za SRS i DSS bi samo rekli:! Ne, sada Kosovo nije Srbija, ali mozda ce jednog dana ponovo biti, ja se nadam da ce pravda pobediti. Oni bi nas naterali da uzmemo puske u ruke i na Kosovo. Ali ne iz nacionalnog interesa! Poslednji put se nesto tako dogodilo jos u Prvom svetskom ratu. Davno je to bilo. SNS... Oni niti smrde niti mirisu... Dakle, nema izlaska na izbore! Treba zbaciti sve postojece stranke sa vlasti i svakog njihovog clana. Sve do poslednjeg! Onda treba postaviti strucne ljude putem konkursa, najsposobnije izabrati za predsednika, premijera, ministre itd. E onda nam tek predstoji spoljna politika. Ovako, kada mi izmedju sebe ratujemo jer smo izmanipulisani ubedjivanjem stranaka, necemo uraditi bas nista. Od toga nemaju koristi ni Srbi sa Kosova a ni mi ovde. Plasim se da se ne ponovi 17. mart 2004. godine. Nadam se da ovo danas nije bio uvod u to. Stvarno, zao mi je nasih ljudi dole. Samo zamislite kako im je sada. I zato, kada verovatno u aprilu 2012. izadjete na izbore, dobro razmislite zbog cega to radite. Mislite i na sebe, ali pomislite i na sve druge ljude i na celu Srbiju.

bez_cenzure

pre 12 godina

@kelsos

Druže čitaj pažljivije! Nakazna je tvorevina nezavisno Kosovo koja je nastala na otimačini,ubijanju, silovanjima, vađenju organa, otimanju imovine kako privatne tako i društvene, uništavanju kulturno-istorijskih spomenika. Nastavlja se zatiranje svega što ima ikakve veze sa Srbima i Srbijom na području koje su Albanci etnički očistili. Nemam problema sa postojanjem Kosova i Metohije kao teritorije nego sa instalacijom albanske kriminalne tvorevine na toj teritoriji koja jeste nakaza. Pozdrav i tebi!

NN

pre 12 godina

@bezimena
dogovorite se a sobom sta pricate, jer na jednom mestu pricate kako lose zivite i kako ste osiromaseni u Srbiji dok Srbi na Kosovu uzivaju, imaju sva prava, duple ili troduple plate koje im vi obezbedjujtete, sto bi znacilo da bi vi lepo trebali da se preselite upravo na to Kosovo i da napokon uzivate umesto sto insistirate da zivite lose u Srbiji. A sada pricate kako ne razumete one koji insistiraju da zive u losim uslovima na Kosovu i koji ne zele da se presele gde im je bolje kao sto ste vi uradili? Po vama, Srbima na Kosovu je savrseno i imaju sva prava ali su i istovremeno i glupi jer ne zele da se presele u Srbiju gde ce im biti bolje dok vi nastavljate da se maltretirate u Srbiji iako bi vam bilo bolje u "drzavi kosova" gde je sve bolje, lepse i gde se dele duple plate ... da li ste svesni svog licemerja? U svakom slucaju nastavite da pisete komentare, makar dezurni albanski sovinisti mogu da vide da nisu sami ni u Srbiji i mozete i dalje da delite vase zajednicko odusevljenje albanskom naci "dzravom", albanskim naci "liderima" kao i zluradost, rasizam i zlobu prema Srbiji i Srbima.

prevareni glasac

pre 12 godina

@(drevni zmaj, 28. jul 2011 16:05)

Poštovani,
mislim da na taj način možemo razmatrati i odgovornost Kralja Petra I Karadjordjevića!!! Gospodi glavnima i odgovornima će trebati mnogo ozbiljnija argumentacija od "Sloba je kriv za sve".
Niko normalan ne razmatra rat sa NATO-om, tako da ta zamena teza iz Vašeg komentara, ne stoji!
Glavni i odgovorni su krivi za 10 godina pogrešne politike prema Kosovu, nisu imali vremena da se bave time od privatizacija, provizija,..., da ne nabrajam više, svima koji hoće da razmišljaju, jasno je o čemu se radi. I tako da umesto da 10 godina gradimo stabilnu, prosperitetnu državu, oslobodjenu zločinca od pre 20 godina, dobili smo eldorado za korumpirane političare, tajkune,..., i kao tačku na i, zadnje 3 godine ponovo imamo na vlasti malog Slobinog!!!
E vidite, kakvo nam je stanje u zemlji, takva nam je i snaga na medjunarodnom planu, da se branimo! A mi imamo najniža prosečna primanja u Evropi. Da li je i za to kriv ovaj od pre 20 godina, ili Kralj Petar?! U isto vreme gradimo najskuplji most u svemiru, smanjujemo kazne korumpiranim direktorima velikih javnih sistma (proverite kako je prošao direktor Kineske železnice),...
Nadam se da je sad malo jasnije zašto je odgovornost kod "glavnih i odgovornih"
Pozdrav!

@prevareni glasac

pre 12 godina

Apsolutno se slazem sa vama u svemu sto ste rekli... Jedino sto ja mislim da problem seze od mnogo ranije. A da smo svi prevareni, jesmo. Ali opet, pozivam ljude, rat nije resenje, to je suicid

petronije

pre 12 godina

Ja sam ubeđen da se na Kosovu sada vodi jedna propagandna igra. Svi ovi incidenti su deo te igre. Verujem da je svima jasno da ovo kako sada tamo i ovde izgleda, ne ide u korist naroda obe strane. A te minimalne žrtve su kao nešto što bi trebalo da predstavlja situaciju spontano i realno. Kuva se se mrka čorba, krčkaju se nacionalizam i mržnja u istom loncu. Poprilično smo pretrpani različitim vestima o nepravdama, kao što i o onom nekom albanskom filmu koji je izazvao strašne reakcije ali tangira samo nas ovde.