Sreda, 18.05.2011.

19:36

Beku zabranjeno raspolaganje Lukom

Viši sud u Beogradu doneo privremenu meru kojom se preduzeću biznismena Milana Beka "Vorldfin" zabranjuje raspolaganje Lukom Beograd, saznaje B92.

Izvor: B92

Beku zabranjeno raspolaganje Lukom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Vlada Lesic

pre 12 godina

Dragi sugradjani. Sta god tzv. drzava uradila, kamen oko vrata po pitanju Luke ostaje. Da Vas podsetim. Imovina, koja je laznim sudskim odlukama oteta od originalnih vlasnika Prometne banke tj porodicama Savcic i Acovic, je Luka Beograd. Naravno, pored te imovine i imovina koja je oteta od drugih porodica ,na isti nacin, je danas u sklopu zemljista koje je predmet spora. Rehabilitacijom originalnih vlasnika sve pravne radnje i pravna dejstva su ukinuta. Ako neko ne veruje neka pogleda sajt Viseg suda u Beogradu. Elem, predpostavka je da drzava nece vratiti tu imovinu naslednicima rehabilitovanih vlasnika, i samim tim pomenutu omcu oko vrata ce stegnuti svim gradjanima. Ko je razumeo, razumeo je, a ko nije neka svojim potomcima objasni.

Doris

pre 12 godina

Kada hrvatska drzava prodaje brodogradilista njihovom tajkunu Danku Koncaru, onda mu u vlasnistvu daju sve unutar ograde, a nikako i zemlju. Zemlja ostaje u vlasnistvu drzave. U Srbiji su sva preduzeca urnisana zbog zemlje.

krstivoje

pre 12 godina

Zar je moguce,kako to da se iznenada dogodi,pa zar Mr.Cvetkovic nije poslao upozorenje savetu za korupciju da mu neuznemiravaju njegovog pulena,STA CE ON sada reci na ovu drskost,pa njegov consulting otac & sin ce sada izgubiti vaznog klijenta,to on sebi nikako nemoze da priusti,treba ocekivati zestoko ocitavanje vlade po tom pitanju,oni su inace sve dealove medjusobno podelili i nema tu sta sada neki sud da se petlja.

posveceni citac novina

pre 12 godina

Interesantno, upravo u momentu kada je Salford objavio da prodaje sve svoje 'cerke' u Srbiji... Jel to znaci da Beko napusta Srbiju uz jos jedan poslednji dogovor sa vladom? Naravno, sada ce Savetova pred-tuzba sacekati jos koju godinicu dok se sve kompanije lepo ne prodaju i dok Beko ne ode na neko bezbedno mesto gde se krio krajem 1990-ih?

Beogradjanin

pre 12 godina

Sve je ovo lepo ali glavno pitanje je kada ce konacno biti procesuiran preposteni legijalista doktor Vojislav Kostunica sa njegovim cuvenim kabinetom, gde su se odvijale burazersko-kumovske privatizacije Srpskih firmi?
Takodje dokle se stiglo sa optuznicom protiv doktora i bratije za podrsku oruzanoj pobuni crvenih beretki, koja je bila uvod u atentat i kasniju rasprodaju najvecih Srpskih firmi .
Zasto su doktor i njegov cuveni kabinet jos uvek van zakona drzave Srbije?
Teska optuznica za krsenje Ustavnog poretka, podrska oruzanoj pobuni crvenih beretki, Luka Beograd, C market, Kolubara i sve ostale price.
Kada ce celokupna ekipa biti procesuirana.
Javnost jako dobro zna ko je doktor Kostunica ili kako li se vec preziva doticni...
Cekamo procesuiranja svih ukljucenih u teske kriminalne privatizacije po Srbiji.

Zare Zoki

pre 12 godina

E ne mogu da verujem? Pa zar taj "plac" nije prodat za 200 miliona evra? Da mu je vrednost 3 milijarde evra? Ko ga je prodao? Zato taj nije u zatvoru? Da li je taj isti prodao NIS za 400 miliona evra? Da li je taj isti preko Kolubare pljackao Kolubaru i drzavu za jos 2 milijarde evra? Da li je taj isti ili vise njih napravilo jos neku slicnu pljacku i jesu li u zatvoru? A mi? Treba li nam tih 6 milijardi evra a mozda i citavih 10 sada vise nego ikada? Briga me za vase kobinacije za izbore i ko je kome kum!!! TACKA NA PLJACKU!!! I vise nego ista bih voleo da cujem u svim svakodnevnim komentarima svih vas korisne i konstruktivne predloge za bolje ove nase zemlje jer smatram da bi bilo pametnih resenja a vase misljenje mi je vaznije od misljenja tajkuna i politicara, zato i citam komentare!!!

Agena

pre 12 godina

Ma ko god odavde bio vlasnik Luke, sa njom nece nista uraditi!!! Svu domaci bizMismeni (medju kojima nisu samo tajkuni vec i dobar deo politicara kako u vlasti tako i u opoziciji) su navikli na trange frange poslovanja, to sve kod nas bude pusteno i ostavljeno da propadne, pa se eventualno malo usminka da se preproda dalje... Od Luke ce biti nesto jedino ako je kupe neki stranci privrednici koji zaradjuju novac kako se novac i zaradjuje - tako sto se radi... Eh kad bi nas Nemacka okupirala, kako bismo lepo svi radili, ok zaradjivali, ziveli zivote dostojne ljudi...

Rasa

pre 12 godina

Necu da branim ni miska ni beka,ali ovaj savet sigurno ne radi dobro svoj posao!Cutali su za Kolubaru,za cecu,za pravljenje milionskih sajtova,a svuda ima elemenata korupcije!Zasto sve selektivno?

zoran

pre 12 godina

Milan Beko je kupio akcije firme luke beograd a ne gradsko gradjevinsko zemljiste.To zemljiste je drzavna svojina republike srbije i luka Beograd nema ni pravo koriscenja nad tim zemljisten,tj.nisu knjizni ni korisnici ni vlasnici,shvatite jednom.Nisu po ugovoru ni kupili zemljiste,jer je u to vreme vazio cl.84 tadasnjeg zakona koga oni jednostavno nemaju(prema tome ne mogu da besplatno tj.bez nadokanade ostvare privatnu svojini po sadasnjem zakonu,vec moraju da ga kupe po trzisnoj vrednosti.Prosto da prostije ne moze biti.

Panta

pre 12 godina

Ova Verica i njen savet su mi se vise smucili,samo se istim temama bave!A jel proverila kad se Ceca dogovarala oko kazne da li je tamo bilo korupcije,ja mogu da potpisem da jeste!

Ambruš Šandor

pre 12 godina

..Na prvi pogled, ova odluka Pravosudnih organa Srbije, deluje kao da je Srbija zemlja sa funkcionalim pravosudnim i ostalim demokratskim institucijama. Javnosti je odavno je poznato, koje su sve i kada postavio pitanje zakonitosti Privatizacije Luke Beograd...A, Javnosti je poznato i kako su na sva ta pitanja reagovale nadležne državne institucije...sve do juče...Nadam se, da "ovakva ažurnost" pravosudnih organa Srbije, po ovom pitanju, nije posledica nedavnih susreta dotičnog "tajkuna" i "jednog" opozicionog političara, koji sa svojom političkom partijom, ozbiljno preti aktuelnoj političkoj opciji na vlasti, da preuzme upravljanje Državom, nakon sledećih, nadam se, skorašnjih Izbora....Ali, logika ponašanja aktuelne vlasti, ipak me više uverava u suprotne razloge...Jer, ovakvo, zakasnelo reagovanje Države, po sličnim pitanjima, više me uverava na reakcije u ciljanom trenutku, vremenu...

MILAN

pre 12 godina

Nista ne brini imenjace. Kad Toma dodje na vlast, vratice ti sve sa kamatom.I jos nesto. Da znas da ti je dobra ova ideja da tvoji zaposljeni ostavljaju komentare na sajtu gde krpe Vericu Barac i drzavu, a tebe proglasavaju sposobnim, postenim, obespravljenim biznismenom, koji u slobodno vreme svoju plemenitost i covekoljublje pokazuje posecujuci strajkace gladju i zedju.

S

pre 12 godina

U unutrašnjosti ima dosta firmi kupljeno pa napravljeni stanovi za prodaju a radnici na ulicu bez ikakvog programa i naknade.NJih niko ne juri niti može.

Mashinovodja

pre 12 godina

Da nije Neko procenio da je Beko prekoračio crvenu liniju kad je posetio Tomu Izgladnelog? Da li se to Beku sprema ista sudbina kao Bogiju Kariću, odnosno "uzmi lovu i nestani"? Ili je sve ovo samo zabava i koska za dokonu raju jer idu izbori, a treba i zaboraviti bruku s Cecom?
A svima ovima koji kuju Beka u zvezde kako je on "sposoban biznismen", "investitor koji zapošljava ljude" i slične gluposti, osim ako to ne rade po službenoj dužnosti, preporučujem i srdačno želim da se zaposle u jednoj od njegovih čuvenih hiperuspešnih firmi. Garantujem da će promeniti mišljenje kada kao insajderi vide kakva je pozadina Bekove "uspešnosti".

Miki

pre 12 godina

Ovo je sve politicka igra!Kakva opasnost od prodaje kad je Beko lepo predstavljao sta ce sve da pravi tamo,ne bi placao izradu projekta da je hteo da preproda!Nego je verovatno nekome od politicara interesantna luka pa sad hoce da mu je otmu!

DrGrozozo

pre 12 godina

Po komentarima bih rekao da je Beko bar desetorici od zvojih zilion zaposlenih naredio da pisu komentare na ovom postu! Pa ovo je neverovatno. Da damo Luku bilo kome, ko ce da je privede nameni, a da je damo dzabe, eto i to sam procitao medju komentarima. Evo ja se prijavljujem da je meni daju, a posle cu da preprodajem parce po parce sitnijim investitorima, oni ce da grade deo po deo, sve ce se privesti nameni a ja cu zgrnuti milione. Eto to predlazu neki od komentatora. Jeza me hvata od domace pameti. Pa zar Beku koji vec ima pola Srbije?

Kiko

pre 12 godina

Grad da je hteo nesto da radi,mogao je odavno!To zemljiste propada decenijama i sad su se setili njega jer su videli tudje ideje i koliko tamo moze da se zaradi!

grrr

pre 12 godina

nista vi ne znate, situacija je sledeca: obzirom da Beko nije zena(kao npr.Ceca)i da Dacic ne moze da ga udaje(kao npr. Cecu :D ), i obzirom da nije ni kum pomenutom ministru, morace da ispasta za svoja pomenuta "zlodela" :D :)))))

Nemanja Vojinovic

pre 12 godina

Cim nema hapsenja neke mafije dva dana odmah se smisli nova afera, a Beko je uvek dezurni krivac! A o ceci se pricalo celih tri dana i nista!!

Milan Krstić

pre 12 godina

Još puno promena u sudstvu Srbije treba da bi sve krenulo po zakonu...medjutim danas sam doživeo prvi put (barem ja) da sam video da jedan sudija višeg suda zbog nepoštovanja suda izriče kaznu advokatu od 50.000 dinara...da je više kazni advokatima i strankama u postupku koje krše elementarne norme ponašanja krenulo bi na bolje...

rade

pre 12 godina

Ne moze mu niko nista,on je jaci nego drzava.
Ovaj postupak je pokrenut samo da bi javnost na neki nacin bila jos vise sludjena,da jednostavno vise ne znas sta da mislis.
Nego narode snalazi se kako znas i umes,jer ako te i uhvate,mogu samo da te uhvate.

Vladimir

pre 12 godina

ista prica vec godinama,licni sukob barac-beko,a sve bez rezultata,i cela javnost polemise o istim stvarima,kao da nemamo nista pametnije da radimo!

soko

pre 12 godina

"Savet je u tom izveštaju naveo da su nadležne institucije, mimo zakona i procedure, u septembru 2005. odobrile preuzimanje više od 93 odsto akcija Luke Beograd od preduzeća Vorldfin iz Luksemburga."
Ovo je netačno. Država je bila vlasnik 40% akcija i to je prodala. Ostalo su prodali tzv. mali akcionari.

Aman

pre 12 godina

Loša država. Nesposobna. Odgovornost za propast prebacuje na sposobne ljude. Da, da se razumemo - tu Luku bih dao za džabe ako će neko da privede nameni tih 200ha, uvede infrastrukturu, izgradi grad, zaposli ljude i onda plaća porez - i tako puni budžet. Dražva nije sposobna da uradi ništa - ne dao Bog da ona kao ostane vlasnik i upravlja time - onda će njeni lopovi to da iscepaju na manje parcele i naprave urbanistički haos. A ne da gledam raspale šlepove na Savi u centru grada, ono grdilo od Luke na 2km od centra... a ni da slušam demagoške priče nekog "saveta" koji se od para nas poreskih obveznika deset godina "vozi", ništa nije uradio, samo domaći zadaci na temu nekog Beka i Miška. U ovoj zemlji sve investicije stoje, potpuna je konfuzija oko toga šta je čije, kako se šta radi i stiče, a institucionalni investitori su se razbežali. Samo kokainski se još drže.

Manda

pre 12 godina

Ovo se godinama vuce, nema nikakvih promena, dokaza, rezultata... Treba ispitati rad Saveta i dovesti nove kadrove ako ovi ne mogu da rese situaciju.

Sima

pre 12 godina

Bas dobar primer dajemo stranim investitorima,da vide kako se isplati ulagati u Srbiju,ulazi,zaposli ljude daj dobre predloge i onda ce da ti otmu, a sve zbog ostanka na vlasti!

Marko

pre 12 godina

prodaja preduzeća Luka Beograd obavljena uz brojne prevare i uz delovanje državnih organa u interesu krupnog kapitala najbogatijih ljudi u zemlji.

Na kraju ipak totalna propast drzave...

Milorad

pre 12 godina

Beko, Miskovic, Drakulic, Kostic...svi su oni u dosluhu. Verujem da kad sednu da pricaju da nas oslovljavljaju mravima i bubasvabama koje treba rabiti do smrti i svaku paru preko njihovih ledja preneti. Mi smo naspram njih manji od planete zemlje naspram svih galaksija i svih univerzuma. Misle da ako su vlasnici Srbije da su i vlasnici nas i nasih zivota jer eto dosli smo djuture sa tom istom drzavom. A mozda i jesmo jer sve vidimo a nista ne radimo. Umesto da se digne kuka i motika i ocisti talog po Beogradu sa sve Nemanjine, da se razbucaju te vile i zamkovi i sve da sirotinji. Milosevic ih izmislio a ovi ih napravili.

lela

pre 12 godina

Milan Beko tvrdi da je privatizacija Luke bila u potpunosti u skladu sa Zakonom. I to je donekle tacno. Ali, sustina je da je Zakon koji njima ide u korist u tom momentu donet pod uticajem upravo tih i takvih tajkuna. I to niko ne spori. A sa druge strane jedna od osnovnih pravnih nacela glasi da je zabranjeno izigravanje Zakona i zabranjena je zloupotreba prava. Prostim jezikom - kad radite sve po "zakonu" ali suprotno cilju Zakona, na antidrustven nacin, i kada svojim "vrsenjem prava" prouzrokujete stetu drugome. A cinjenice u vezi privatizacije su sledece:
1. placena je cena koja je znatno niza od procenjene (da ne kazemo trzisne),
2. cak ni u trenutku privatizovanja vlasnik nema nameru da obavlja delatnost vec je jeftinom kupovinom Luke dobio na upotrebu zemljiste velike vrednosti
3. Milan Beko zahteva upis vlasnistva nad tim zemljistem po osnovu privatizacije Luke, a Luka Beograd je dobila to zemljiste na besplatno koriscenje od strane Grada iskljucivo u cilju obavljanja delatnosti koji novi vlasnik ne zeli da obavlja

hmmmm?... mislim stvarno ste preterali... kupili ste firmu malu lovu, dobili zemljiste na besplatno koriscenje i sve to nije dovoljno?!...

sl7

pre 12 godina

I ovo je uradjeno pod pritiskom Evrope, naravno, ovi naši tirani dubokih dzepova a plitke pameti opet će učiniti sve da se na poluštosu odglumi borba protiv organizovanog kriminala. Moramo shvatiti da samo mi mislimo da se zajebavanjem mozemo nadigravati sa boljima od nas. Oni će terati ono što bismo morali i mi sami, i dobro je što je tako, samo, oni to rade temeljno i polako, bar iz ugla brzine kojom je većini ljudi Srbije potreban hleb da bi, doslovno, bili živi.
Nažalost, mnogima i od tih gladnih Srba neko drugi treba da objašnjava šta im je radio i uradio Milan Beko u gotovo dve decenije. Ne samo on, ali, ovde je o njemu reč.

Lule

pre 12 godina

Krenula je predizborna kampanja,sad moraju da operu sve grehe vezane za Cecu i za korupciju u prodaji Telekoma,a glavni i dezurni krivci su Misko i Beko!Ali procitao je narod vise te price!

jimifix

pre 12 godina

tajkuni makar zaposljavaju ljude,a sta narod ima od toga sto jedan ministar ima 15 stanova ili sajt od 30.000e.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (znalac, 18. maj 2011 19:41)

I faraoni su zaposljavali ljude

Aha

pre 12 godina

Pa sta mislite, kome ce pripasti Luka na kraju price?
Pa ovo je samo predizborno bacanje prasine u oci glasacima...
On je vlasnik pola Srbije i svih politicara, nece grom u koprive.

PS. Palim krajem godine i vise se ne sekiram kao pre, samo mi zao prijatelja i ekipe...

Miclos Marchall

pre 12 godina

Kad je rec o Luci Beograd , smesno je pricati da postoji sumnja kad je vise nego ocigledno o kakvoj je pljacki rec . Ajde da kazemo da je normalno da skoro u svakoj drzavi postoji odredjena kolicina korupcije, ali ovako sirovo ostetiti grad Beograd i budzet male Srbije za vise od milijardu evra tako providno, nema te drzave ili grada u evropskoj uniji koji bi tako nesto skandalozno uradio a sigurno da je i MMF zabezeknut da smo pred bankrotom a da krcmimo najatraktivnije zemljiste vise nego za dzabe. I smesno je da agencija nije znala povrsinom koju poseduje Luka Beograd i koja je trzisna cena jednog ara. Luka Beograd je mozda najveci ispit drzave Srbije uopste , da li smo-ili nismo ozbiljna drzava.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Država dozvolila da Beko i Mišković mimo zakona i procedure preuzmu akcije Luke beograd i akcije C Marketa. U oba slučaja oštećena je DRŽAVA (!!!), samo se pitam gde smo mi građani ove države u toj priči? I Luka Beograd i C Market su bili državna svojina u koju smo svi ulagali kroz razne obavezne doprinose a onda su to uz pomoć ove "oštećene" i poremećene države prisvojila dva "bogom data" #@%^&! Ponavljam, za ovu propalu državu mi je skroz uz Kalemegdan, ali GDE SMO MI U TOJ PRIČI???

Eh....Janko, Janko...

pre 12 godina

Dobar potez. Trebalo je i ranije da se donese. Takođe lepo redom po listi koju je analizirao "Insajder". Odgovaralo bi pravdi da je takva suspenzija (zabrana prometa) stavljena i na imovinu koja podleze restituciji. Jos 2000. godine je to moralo da se uradi.

već viđeno

pre 12 godina

Jao, ja njima ništa ne verujem. Dogovorili se pred izbore, da narod poveruje da sudovi rade. A posle izbora će, ispod žita, Beko & co opet dobiti i Luku i odštetu za pretrpljeni duševni bol, privrednu muku i ostale tegobe.

samo pitam

pre 12 godina

KONACNO !!

Samo se nadam da ovo nije pocela predizborna kapmanja ili nije sarena laza da malo zaboravimo na druge probleme....sta cu ja sto sam sumnjicav, VI STE ME NATERALI NA TO !!

Marko

pre 12 godina

Razvlače tu luku već 3-4 godine i tek sad... Ali tako je to kad se ide u posetu 'starim prijateljima' koji štrajkuju glađu i žeđu.

ana

pre 12 godina

mene samo zanima kada ce ovaj *tajkun tajkuna* sa jos svoja dva tri pajtasa da odgovara za niz korupciono kriminalnih afera, pocev od provnevera do niza tzv. menadzera koji su u njegovoj sluzbi u bankama, drzavnim agencijama, itd.

mua

pre 12 godina

Sve ćemo uraditi samo da ostanemo na vlasti. Šlihtate se narodu sa ovim hapšenjima u poslednje vreme, kao da su oni počeli da marišu od juče. Kada ćete nekog ministra da uhapsite ili bivšeg premijera kao u Hrvatskoj. I kakva je to "privremena" mera. Kad prođu izbori, biće: "Izvi'nte gosn Beko, evo vam nazad vaša luka pa puštajte brodiće."

vrac pogadjac

pre 12 godina

Izgleda da je vlast shvatila da je preterala sa ustupcima tajkunima...

Ili nije racunala na Insajder?

Svakako reformisano sudstvo je donelo prvu normalnu odluku od kad je reformisano

justin

pre 12 godina

Ma, ništa od toga. Sud će na kraju zaključiti da je "sve bilo po zakonu". Ovo nas samo neko zamajava, da pomislimo kako se nešto radi.
Možda će malo da manevrišu: prvostepena presuda protiv Beka, pa apelacioni sud, ponovljeno suđenje i na kraju, sve kao i obično.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Država dozvolila da Beko i Mišković mimo zakona i procedure preuzmu akcije Luke beograd i akcije C Marketa. U oba slučaja oštećena je DRŽAVA (!!!), samo se pitam gde smo mi građani ove države u toj priči? I Luka Beograd i C Market su bili državna svojina u koju smo svi ulagali kroz razne obavezne doprinose a onda su to uz pomoć ove "oštećene" i poremećene države prisvojila dva "bogom data" #@%^&! Ponavljam, za ovu propalu državu mi je skroz uz Kalemegdan, ali GDE SMO MI U TOJ PRIČI???

Milorad

pre 12 godina

Beko, Miskovic, Drakulic, Kostic...svi su oni u dosluhu. Verujem da kad sednu da pricaju da nas oslovljavljaju mravima i bubasvabama koje treba rabiti do smrti i svaku paru preko njihovih ledja preneti. Mi smo naspram njih manji od planete zemlje naspram svih galaksija i svih univerzuma. Misle da ako su vlasnici Srbije da su i vlasnici nas i nasih zivota jer eto dosli smo djuture sa tom istom drzavom. A mozda i jesmo jer sve vidimo a nista ne radimo. Umesto da se digne kuka i motika i ocisti talog po Beogradu sa sve Nemanjine, da se razbucaju te vile i zamkovi i sve da sirotinji. Milosevic ih izmislio a ovi ih napravili.

jimifix

pre 12 godina

tajkuni makar zaposljavaju ljude,a sta narod ima od toga sto jedan ministar ima 15 stanova ili sajt od 30.000e.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (znalac, 18. maj 2011 19:41)

I faraoni su zaposljavali ljude

već viđeno

pre 12 godina

Jao, ja njima ništa ne verujem. Dogovorili se pred izbore, da narod poveruje da sudovi rade. A posle izbora će, ispod žita, Beko & co opet dobiti i Luku i odštetu za pretrpljeni duševni bol, privrednu muku i ostale tegobe.

lela

pre 12 godina

Milan Beko tvrdi da je privatizacija Luke bila u potpunosti u skladu sa Zakonom. I to je donekle tacno. Ali, sustina je da je Zakon koji njima ide u korist u tom momentu donet pod uticajem upravo tih i takvih tajkuna. I to niko ne spori. A sa druge strane jedna od osnovnih pravnih nacela glasi da je zabranjeno izigravanje Zakona i zabranjena je zloupotreba prava. Prostim jezikom - kad radite sve po "zakonu" ali suprotno cilju Zakona, na antidrustven nacin, i kada svojim "vrsenjem prava" prouzrokujete stetu drugome. A cinjenice u vezi privatizacije su sledece:
1. placena je cena koja je znatno niza od procenjene (da ne kazemo trzisne),
2. cak ni u trenutku privatizovanja vlasnik nema nameru da obavlja delatnost vec je jeftinom kupovinom Luke dobio na upotrebu zemljiste velike vrednosti
3. Milan Beko zahteva upis vlasnistva nad tim zemljistem po osnovu privatizacije Luke, a Luka Beograd je dobila to zemljiste na besplatno koriscenje od strane Grada iskljucivo u cilju obavljanja delatnosti koji novi vlasnik ne zeli da obavlja

hmmmm?... mislim stvarno ste preterali... kupili ste firmu malu lovu, dobili zemljiste na besplatno koriscenje i sve to nije dovoljno?!...

ana

pre 12 godina

mene samo zanima kada ce ovaj *tajkun tajkuna* sa jos svoja dva tri pajtasa da odgovara za niz korupciono kriminalnih afera, pocev od provnevera do niza tzv. menadzera koji su u njegovoj sluzbi u bankama, drzavnim agencijama, itd.

samo pitam

pre 12 godina

KONACNO !!

Samo se nadam da ovo nije pocela predizborna kapmanja ili nije sarena laza da malo zaboravimo na druge probleme....sta cu ja sto sam sumnjicav, VI STE ME NATERALI NA TO !!

justin

pre 12 godina

Ma, ništa od toga. Sud će na kraju zaključiti da je "sve bilo po zakonu". Ovo nas samo neko zamajava, da pomislimo kako se nešto radi.
Možda će malo da manevrišu: prvostepena presuda protiv Beka, pa apelacioni sud, ponovljeno suđenje i na kraju, sve kao i obično.

Milan Krstić

pre 12 godina

Još puno promena u sudstvu Srbije treba da bi sve krenulo po zakonu...medjutim danas sam doživeo prvi put (barem ja) da sam video da jedan sudija višeg suda zbog nepoštovanja suda izriče kaznu advokatu od 50.000 dinara...da je više kazni advokatima i strankama u postupku koje krše elementarne norme ponašanja krenulo bi na bolje...

Marko

pre 12 godina

prodaja preduzeća Luka Beograd obavljena uz brojne prevare i uz delovanje državnih organa u interesu krupnog kapitala najbogatijih ljudi u zemlji.

Na kraju ipak totalna propast drzave...

sl7

pre 12 godina

I ovo je uradjeno pod pritiskom Evrope, naravno, ovi naši tirani dubokih dzepova a plitke pameti opet će učiniti sve da se na poluštosu odglumi borba protiv organizovanog kriminala. Moramo shvatiti da samo mi mislimo da se zajebavanjem mozemo nadigravati sa boljima od nas. Oni će terati ono što bismo morali i mi sami, i dobro je što je tako, samo, oni to rade temeljno i polako, bar iz ugla brzine kojom je većini ljudi Srbije potreban hleb da bi, doslovno, bili živi.
Nažalost, mnogima i od tih gladnih Srba neko drugi treba da objašnjava šta im je radio i uradio Milan Beko u gotovo dve decenije. Ne samo on, ali, ovde je o njemu reč.

Lule

pre 12 godina

Krenula je predizborna kampanja,sad moraju da operu sve grehe vezane za Cecu i za korupciju u prodaji Telekoma,a glavni i dezurni krivci su Misko i Beko!Ali procitao je narod vise te price!

Kiko

pre 12 godina

Grad da je hteo nesto da radi,mogao je odavno!To zemljiste propada decenijama i sad su se setili njega jer su videli tudje ideje i koliko tamo moze da se zaradi!

Marko

pre 12 godina

Razvlače tu luku već 3-4 godine i tek sad... Ali tako je to kad se ide u posetu 'starim prijateljima' koji štrajkuju glađu i žeđu.

Miclos Marchall

pre 12 godina

Kad je rec o Luci Beograd , smesno je pricati da postoji sumnja kad je vise nego ocigledno o kakvoj je pljacki rec . Ajde da kazemo da je normalno da skoro u svakoj drzavi postoji odredjena kolicina korupcije, ali ovako sirovo ostetiti grad Beograd i budzet male Srbije za vise od milijardu evra tako providno, nema te drzave ili grada u evropskoj uniji koji bi tako nesto skandalozno uradio a sigurno da je i MMF zabezeknut da smo pred bankrotom a da krcmimo najatraktivnije zemljiste vise nego za dzabe. I smesno je da agencija nije znala povrsinom koju poseduje Luka Beograd i koja je trzisna cena jednog ara. Luka Beograd je mozda najveci ispit drzave Srbije uopste , da li smo-ili nismo ozbiljna drzava.

grrr

pre 12 godina

nista vi ne znate, situacija je sledeca: obzirom da Beko nije zena(kao npr.Ceca)i da Dacic ne moze da ga udaje(kao npr. Cecu :D ), i obzirom da nije ni kum pomenutom ministru, morace da ispasta za svoja pomenuta "zlodela" :D :)))))

Miki

pre 12 godina

Ovo je sve politicka igra!Kakva opasnost od prodaje kad je Beko lepo predstavljao sta ce sve da pravi tamo,ne bi placao izradu projekta da je hteo da preproda!Nego je verovatno nekome od politicara interesantna luka pa sad hoce da mu je otmu!

Nemanja Vojinovic

pre 12 godina

Cim nema hapsenja neke mafije dva dana odmah se smisli nova afera, a Beko je uvek dezurni krivac! A o ceci se pricalo celih tri dana i nista!!

DrGrozozo

pre 12 godina

Po komentarima bih rekao da je Beko bar desetorici od zvojih zilion zaposlenih naredio da pisu komentare na ovom postu! Pa ovo je neverovatno. Da damo Luku bilo kome, ko ce da je privede nameni, a da je damo dzabe, eto i to sam procitao medju komentarima. Evo ja se prijavljujem da je meni daju, a posle cu da preprodajem parce po parce sitnijim investitorima, oni ce da grade deo po deo, sve ce se privesti nameni a ja cu zgrnuti milione. Eto to predlazu neki od komentatora. Jeza me hvata od domace pameti. Pa zar Beku koji vec ima pola Srbije?

Aha

pre 12 godina

Pa sta mislite, kome ce pripasti Luka na kraju price?
Pa ovo je samo predizborno bacanje prasine u oci glasacima...
On je vlasnik pola Srbije i svih politicara, nece grom u koprive.

PS. Palim krajem godine i vise se ne sekiram kao pre, samo mi zao prijatelja i ekipe...

Mashinovodja

pre 12 godina

Da nije Neko procenio da je Beko prekoračio crvenu liniju kad je posetio Tomu Izgladnelog? Da li se to Beku sprema ista sudbina kao Bogiju Kariću, odnosno "uzmi lovu i nestani"? Ili je sve ovo samo zabava i koska za dokonu raju jer idu izbori, a treba i zaboraviti bruku s Cecom?
A svima ovima koji kuju Beka u zvezde kako je on "sposoban biznismen", "investitor koji zapošljava ljude" i slične gluposti, osim ako to ne rade po službenoj dužnosti, preporučujem i srdačno želim da se zaposle u jednoj od njegovih čuvenih hiperuspešnih firmi. Garantujem da će promeniti mišljenje kada kao insajderi vide kakva je pozadina Bekove "uspešnosti".

MILAN

pre 12 godina

Nista ne brini imenjace. Kad Toma dodje na vlast, vratice ti sve sa kamatom.I jos nesto. Da znas da ti je dobra ova ideja da tvoji zaposljeni ostavljaju komentare na sajtu gde krpe Vericu Barac i drzavu, a tebe proglasavaju sposobnim, postenim, obespravljenim biznismenom, koji u slobodno vreme svoju plemenitost i covekoljublje pokazuje posecujuci strajkace gladju i zedju.

Aman

pre 12 godina

Loša država. Nesposobna. Odgovornost za propast prebacuje na sposobne ljude. Da, da se razumemo - tu Luku bih dao za džabe ako će neko da privede nameni tih 200ha, uvede infrastrukturu, izgradi grad, zaposli ljude i onda plaća porez - i tako puni budžet. Dražva nije sposobna da uradi ništa - ne dao Bog da ona kao ostane vlasnik i upravlja time - onda će njeni lopovi to da iscepaju na manje parcele i naprave urbanistički haos. A ne da gledam raspale šlepove na Savi u centru grada, ono grdilo od Luke na 2km od centra... a ni da slušam demagoške priče nekog "saveta" koji se od para nas poreskih obveznika deset godina "vozi", ništa nije uradio, samo domaći zadaci na temu nekog Beka i Miška. U ovoj zemlji sve investicije stoje, potpuna je konfuzija oko toga šta je čije, kako se šta radi i stiče, a institucionalni investitori su se razbežali. Samo kokainski se još drže.

mua

pre 12 godina

Sve ćemo uraditi samo da ostanemo na vlasti. Šlihtate se narodu sa ovim hapšenjima u poslednje vreme, kao da su oni počeli da marišu od juče. Kada ćete nekog ministra da uhapsite ili bivšeg premijera kao u Hrvatskoj. I kakva je to "privremena" mera. Kad prođu izbori, biće: "Izvi'nte gosn Beko, evo vam nazad vaša luka pa puštajte brodiće."

Sima

pre 12 godina

Bas dobar primer dajemo stranim investitorima,da vide kako se isplati ulagati u Srbiju,ulazi,zaposli ljude daj dobre predloge i onda ce da ti otmu, a sve zbog ostanka na vlasti!

soko

pre 12 godina

"Savet je u tom izveštaju naveo da su nadležne institucije, mimo zakona i procedure, u septembru 2005. odobrile preuzimanje više od 93 odsto akcija Luke Beograd od preduzeća Vorldfin iz Luksemburga."
Ovo je netačno. Država je bila vlasnik 40% akcija i to je prodala. Ostalo su prodali tzv. mali akcionari.

vrac pogadjac

pre 12 godina

Izgleda da je vlast shvatila da je preterala sa ustupcima tajkunima...

Ili nije racunala na Insajder?

Svakako reformisano sudstvo je donelo prvu normalnu odluku od kad je reformisano

Eh....Janko, Janko...

pre 12 godina

Dobar potez. Trebalo je i ranije da se donese. Takođe lepo redom po listi koju je analizirao "Insajder". Odgovaralo bi pravdi da je takva suspenzija (zabrana prometa) stavljena i na imovinu koja podleze restituciji. Jos 2000. godine je to moralo da se uradi.

Vladimir

pre 12 godina

ista prica vec godinama,licni sukob barac-beko,a sve bez rezultata,i cela javnost polemise o istim stvarima,kao da nemamo nista pametnije da radimo!

rade

pre 12 godina

Ne moze mu niko nista,on je jaci nego drzava.
Ovaj postupak je pokrenut samo da bi javnost na neki nacin bila jos vise sludjena,da jednostavno vise ne znas sta da mislis.
Nego narode snalazi se kako znas i umes,jer ako te i uhvate,mogu samo da te uhvate.

Rasa

pre 12 godina

Necu da branim ni miska ni beka,ali ovaj savet sigurno ne radi dobro svoj posao!Cutali su za Kolubaru,za cecu,za pravljenje milionskih sajtova,a svuda ima elemenata korupcije!Zasto sve selektivno?

Panta

pre 12 godina

Ova Verica i njen savet su mi se vise smucili,samo se istim temama bave!A jel proverila kad se Ceca dogovarala oko kazne da li je tamo bilo korupcije,ja mogu da potpisem da jeste!

Vlada Lesic

pre 12 godina

Dragi sugradjani. Sta god tzv. drzava uradila, kamen oko vrata po pitanju Luke ostaje. Da Vas podsetim. Imovina, koja je laznim sudskim odlukama oteta od originalnih vlasnika Prometne banke tj porodicama Savcic i Acovic, je Luka Beograd. Naravno, pored te imovine i imovina koja je oteta od drugih porodica ,na isti nacin, je danas u sklopu zemljista koje je predmet spora. Rehabilitacijom originalnih vlasnika sve pravne radnje i pravna dejstva su ukinuta. Ako neko ne veruje neka pogleda sajt Viseg suda u Beogradu. Elem, predpostavka je da drzava nece vratiti tu imovinu naslednicima rehabilitovanih vlasnika, i samim tim pomenutu omcu oko vrata ce stegnuti svim gradjanima. Ko je razumeo, razumeo je, a ko nije neka svojim potomcima objasni.

Zare Zoki

pre 12 godina

E ne mogu da verujem? Pa zar taj "plac" nije prodat za 200 miliona evra? Da mu je vrednost 3 milijarde evra? Ko ga je prodao? Zato taj nije u zatvoru? Da li je taj isti prodao NIS za 400 miliona evra? Da li je taj isti preko Kolubare pljackao Kolubaru i drzavu za jos 2 milijarde evra? Da li je taj isti ili vise njih napravilo jos neku slicnu pljacku i jesu li u zatvoru? A mi? Treba li nam tih 6 milijardi evra a mozda i citavih 10 sada vise nego ikada? Briga me za vase kobinacije za izbore i ko je kome kum!!! TACKA NA PLJACKU!!! I vise nego ista bih voleo da cujem u svim svakodnevnim komentarima svih vas korisne i konstruktivne predloge za bolje ove nase zemlje jer smatram da bi bilo pametnih resenja a vase misljenje mi je vaznije od misljenja tajkuna i politicara, zato i citam komentare!!!

S

pre 12 godina

U unutrašnjosti ima dosta firmi kupljeno pa napravljeni stanovi za prodaju a radnici na ulicu bez ikakvog programa i naknade.NJih niko ne juri niti može.

Ambruš Šandor

pre 12 godina

..Na prvi pogled, ova odluka Pravosudnih organa Srbije, deluje kao da je Srbija zemlja sa funkcionalim pravosudnim i ostalim demokratskim institucijama. Javnosti je odavno je poznato, koje su sve i kada postavio pitanje zakonitosti Privatizacije Luke Beograd...A, Javnosti je poznato i kako su na sva ta pitanja reagovale nadležne državne institucije...sve do juče...Nadam se, da "ovakva ažurnost" pravosudnih organa Srbije, po ovom pitanju, nije posledica nedavnih susreta dotičnog "tajkuna" i "jednog" opozicionog političara, koji sa svojom političkom partijom, ozbiljno preti aktuelnoj političkoj opciji na vlasti, da preuzme upravljanje Državom, nakon sledećih, nadam se, skorašnjih Izbora....Ali, logika ponašanja aktuelne vlasti, ipak me više uverava u suprotne razloge...Jer, ovakvo, zakasnelo reagovanje Države, po sličnim pitanjima, više me uverava na reakcije u ciljanom trenutku, vremenu...

Beogradjanin

pre 12 godina

Sve je ovo lepo ali glavno pitanje je kada ce konacno biti procesuiran preposteni legijalista doktor Vojislav Kostunica sa njegovim cuvenim kabinetom, gde su se odvijale burazersko-kumovske privatizacije Srpskih firmi?
Takodje dokle se stiglo sa optuznicom protiv doktora i bratije za podrsku oruzanoj pobuni crvenih beretki, koja je bila uvod u atentat i kasniju rasprodaju najvecih Srpskih firmi .
Zasto su doktor i njegov cuveni kabinet jos uvek van zakona drzave Srbije?
Teska optuznica za krsenje Ustavnog poretka, podrska oruzanoj pobuni crvenih beretki, Luka Beograd, C market, Kolubara i sve ostale price.
Kada ce celokupna ekipa biti procesuirana.
Javnost jako dobro zna ko je doktor Kostunica ili kako li se vec preziva doticni...
Cekamo procesuiranja svih ukljucenih u teske kriminalne privatizacije po Srbiji.

Manda

pre 12 godina

Ovo se godinama vuce, nema nikakvih promena, dokaza, rezultata... Treba ispitati rad Saveta i dovesti nove kadrove ako ovi ne mogu da rese situaciju.

Agena

pre 12 godina

Ma ko god odavde bio vlasnik Luke, sa njom nece nista uraditi!!! Svu domaci bizMismeni (medju kojima nisu samo tajkuni vec i dobar deo politicara kako u vlasti tako i u opoziciji) su navikli na trange frange poslovanja, to sve kod nas bude pusteno i ostavljeno da propadne, pa se eventualno malo usminka da se preproda dalje... Od Luke ce biti nesto jedino ako je kupe neki stranci privrednici koji zaradjuju novac kako se novac i zaradjuje - tako sto se radi... Eh kad bi nas Nemacka okupirala, kako bismo lepo svi radili, ok zaradjivali, ziveli zivote dostojne ljudi...

zoran

pre 12 godina

Milan Beko je kupio akcije firme luke beograd a ne gradsko gradjevinsko zemljiste.To zemljiste je drzavna svojina republike srbije i luka Beograd nema ni pravo koriscenja nad tim zemljisten,tj.nisu knjizni ni korisnici ni vlasnici,shvatite jednom.Nisu po ugovoru ni kupili zemljiste,jer je u to vreme vazio cl.84 tadasnjeg zakona koga oni jednostavno nemaju(prema tome ne mogu da besplatno tj.bez nadokanade ostvare privatnu svojini po sadasnjem zakonu,vec moraju da ga kupe po trzisnoj vrednosti.Prosto da prostije ne moze biti.

krstivoje

pre 12 godina

Zar je moguce,kako to da se iznenada dogodi,pa zar Mr.Cvetkovic nije poslao upozorenje savetu za korupciju da mu neuznemiravaju njegovog pulena,STA CE ON sada reci na ovu drskost,pa njegov consulting otac & sin ce sada izgubiti vaznog klijenta,to on sebi nikako nemoze da priusti,treba ocekivati zestoko ocitavanje vlade po tom pitanju,oni su inace sve dealove medjusobno podelili i nema tu sta sada neki sud da se petlja.

posveceni citac novina

pre 12 godina

Interesantno, upravo u momentu kada je Salford objavio da prodaje sve svoje 'cerke' u Srbiji... Jel to znaci da Beko napusta Srbiju uz jos jedan poslednji dogovor sa vladom? Naravno, sada ce Savetova pred-tuzba sacekati jos koju godinicu dok se sve kompanije lepo ne prodaju i dok Beko ne ode na neko bezbedno mesto gde se krio krajem 1990-ih?

Doris

pre 12 godina

Kada hrvatska drzava prodaje brodogradilista njihovom tajkunu Danku Koncaru, onda mu u vlasnistvu daju sve unutar ograde, a nikako i zemlju. Zemlja ostaje u vlasnistvu drzave. U Srbiji su sva preduzeca urnisana zbog zemlje.

Sima

pre 12 godina

Bas dobar primer dajemo stranim investitorima,da vide kako se isplati ulagati u Srbiju,ulazi,zaposli ljude daj dobre predloge i onda ce da ti otmu, a sve zbog ostanka na vlasti!

Aman

pre 12 godina

Loša država. Nesposobna. Odgovornost za propast prebacuje na sposobne ljude. Da, da se razumemo - tu Luku bih dao za džabe ako će neko da privede nameni tih 200ha, uvede infrastrukturu, izgradi grad, zaposli ljude i onda plaća porez - i tako puni budžet. Dražva nije sposobna da uradi ništa - ne dao Bog da ona kao ostane vlasnik i upravlja time - onda će njeni lopovi to da iscepaju na manje parcele i naprave urbanistički haos. A ne da gledam raspale šlepove na Savi u centru grada, ono grdilo od Luke na 2km od centra... a ni da slušam demagoške priče nekog "saveta" koji se od para nas poreskih obveznika deset godina "vozi", ništa nije uradio, samo domaći zadaci na temu nekog Beka i Miška. U ovoj zemlji sve investicije stoje, potpuna je konfuzija oko toga šta je čije, kako se šta radi i stiče, a institucionalni investitori su se razbežali. Samo kokainski se još drže.

Vladimir

pre 12 godina

ista prica vec godinama,licni sukob barac-beko,a sve bez rezultata,i cela javnost polemise o istim stvarima,kao da nemamo nista pametnije da radimo!

DrGrozozo

pre 12 godina

Po komentarima bih rekao da je Beko bar desetorici od zvojih zilion zaposlenih naredio da pisu komentare na ovom postu! Pa ovo je neverovatno. Da damo Luku bilo kome, ko ce da je privede nameni, a da je damo dzabe, eto i to sam procitao medju komentarima. Evo ja se prijavljujem da je meni daju, a posle cu da preprodajem parce po parce sitnijim investitorima, oni ce da grade deo po deo, sve ce se privesti nameni a ja cu zgrnuti milione. Eto to predlazu neki od komentatora. Jeza me hvata od domace pameti. Pa zar Beku koji vec ima pola Srbije?

Nemanja Vojinovic

pre 12 godina

Cim nema hapsenja neke mafije dva dana odmah se smisli nova afera, a Beko je uvek dezurni krivac! A o ceci se pricalo celih tri dana i nista!!

rade

pre 12 godina

Ne moze mu niko nista,on je jaci nego drzava.
Ovaj postupak je pokrenut samo da bi javnost na neki nacin bila jos vise sludjena,da jednostavno vise ne znas sta da mislis.
Nego narode snalazi se kako znas i umes,jer ako te i uhvate,mogu samo da te uhvate.

Manda

pre 12 godina

Ovo se godinama vuce, nema nikakvih promena, dokaza, rezultata... Treba ispitati rad Saveta i dovesti nove kadrove ako ovi ne mogu da rese situaciju.

Lule

pre 12 godina

Krenula je predizborna kampanja,sad moraju da operu sve grehe vezane za Cecu i za korupciju u prodaji Telekoma,a glavni i dezurni krivci su Misko i Beko!Ali procitao je narod vise te price!

Mashinovodja

pre 12 godina

Da nije Neko procenio da je Beko prekoračio crvenu liniju kad je posetio Tomu Izgladnelog? Da li se to Beku sprema ista sudbina kao Bogiju Kariću, odnosno "uzmi lovu i nestani"? Ili je sve ovo samo zabava i koska za dokonu raju jer idu izbori, a treba i zaboraviti bruku s Cecom?
A svima ovima koji kuju Beka u zvezde kako je on "sposoban biznismen", "investitor koji zapošljava ljude" i slične gluposti, osim ako to ne rade po službenoj dužnosti, preporučujem i srdačno želim da se zaposle u jednoj od njegovih čuvenih hiperuspešnih firmi. Garantujem da će promeniti mišljenje kada kao insajderi vide kakva je pozadina Bekove "uspešnosti".

jimifix

pre 12 godina

tajkuni makar zaposljavaju ljude,a sta narod ima od toga sto jedan ministar ima 15 stanova ili sajt od 30.000e.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (znalac, 18. maj 2011 19:41)

I faraoni su zaposljavali ljude

Miki

pre 12 godina

Ovo je sve politicka igra!Kakva opasnost od prodaje kad je Beko lepo predstavljao sta ce sve da pravi tamo,ne bi placao izradu projekta da je hteo da preproda!Nego je verovatno nekome od politicara interesantna luka pa sad hoce da mu je otmu!

Kiko

pre 12 godina

Grad da je hteo nesto da radi,mogao je odavno!To zemljiste propada decenijama i sad su se setili njega jer su videli tudje ideje i koliko tamo moze da se zaradi!

Milorad

pre 12 godina

Beko, Miskovic, Drakulic, Kostic...svi su oni u dosluhu. Verujem da kad sednu da pricaju da nas oslovljavljaju mravima i bubasvabama koje treba rabiti do smrti i svaku paru preko njihovih ledja preneti. Mi smo naspram njih manji od planete zemlje naspram svih galaksija i svih univerzuma. Misle da ako su vlasnici Srbije da su i vlasnici nas i nasih zivota jer eto dosli smo djuture sa tom istom drzavom. A mozda i jesmo jer sve vidimo a nista ne radimo. Umesto da se digne kuka i motika i ocisti talog po Beogradu sa sve Nemanjine, da se razbucaju te vile i zamkovi i sve da sirotinji. Milosevic ih izmislio a ovi ih napravili.

MILAN

pre 12 godina

Nista ne brini imenjace. Kad Toma dodje na vlast, vratice ti sve sa kamatom.I jos nesto. Da znas da ti je dobra ova ideja da tvoji zaposljeni ostavljaju komentare na sajtu gde krpe Vericu Barac i drzavu, a tebe proglasavaju sposobnim, postenim, obespravljenim biznismenom, koji u slobodno vreme svoju plemenitost i covekoljublje pokazuje posecujuci strajkace gladju i zedju.

S

pre 12 godina

U unutrašnjosti ima dosta firmi kupljeno pa napravljeni stanovi za prodaju a radnici na ulicu bez ikakvog programa i naknade.NJih niko ne juri niti može.

Milan Krstić

pre 12 godina

Još puno promena u sudstvu Srbije treba da bi sve krenulo po zakonu...medjutim danas sam doživeo prvi put (barem ja) da sam video da jedan sudija višeg suda zbog nepoštovanja suda izriče kaznu advokatu od 50.000 dinara...da je više kazni advokatima i strankama u postupku koje krše elementarne norme ponašanja krenulo bi na bolje...

zoran

pre 12 godina

Milan Beko je kupio akcije firme luke beograd a ne gradsko gradjevinsko zemljiste.To zemljiste je drzavna svojina republike srbije i luka Beograd nema ni pravo koriscenja nad tim zemljisten,tj.nisu knjizni ni korisnici ni vlasnici,shvatite jednom.Nisu po ugovoru ni kupili zemljiste,jer je u to vreme vazio cl.84 tadasnjeg zakona koga oni jednostavno nemaju(prema tome ne mogu da besplatno tj.bez nadokanade ostvare privatnu svojini po sadasnjem zakonu,vec moraju da ga kupe po trzisnoj vrednosti.Prosto da prostije ne moze biti.

lela

pre 12 godina

Milan Beko tvrdi da je privatizacija Luke bila u potpunosti u skladu sa Zakonom. I to je donekle tacno. Ali, sustina je da je Zakon koji njima ide u korist u tom momentu donet pod uticajem upravo tih i takvih tajkuna. I to niko ne spori. A sa druge strane jedna od osnovnih pravnih nacela glasi da je zabranjeno izigravanje Zakona i zabranjena je zloupotreba prava. Prostim jezikom - kad radite sve po "zakonu" ali suprotno cilju Zakona, na antidrustven nacin, i kada svojim "vrsenjem prava" prouzrokujete stetu drugome. A cinjenice u vezi privatizacije su sledece:
1. placena je cena koja je znatno niza od procenjene (da ne kazemo trzisne),
2. cak ni u trenutku privatizovanja vlasnik nema nameru da obavlja delatnost vec je jeftinom kupovinom Luke dobio na upotrebu zemljiste velike vrednosti
3. Milan Beko zahteva upis vlasnistva nad tim zemljistem po osnovu privatizacije Luke, a Luka Beograd je dobila to zemljiste na besplatno koriscenje od strane Grada iskljucivo u cilju obavljanja delatnosti koji novi vlasnik ne zeli da obavlja

hmmmm?... mislim stvarno ste preterali... kupili ste firmu malu lovu, dobili zemljiste na besplatno koriscenje i sve to nije dovoljno?!...

Miclos Marchall

pre 12 godina

Kad je rec o Luci Beograd , smesno je pricati da postoji sumnja kad je vise nego ocigledno o kakvoj je pljacki rec . Ajde da kazemo da je normalno da skoro u svakoj drzavi postoji odredjena kolicina korupcije, ali ovako sirovo ostetiti grad Beograd i budzet male Srbije za vise od milijardu evra tako providno, nema te drzave ili grada u evropskoj uniji koji bi tako nesto skandalozno uradio a sigurno da je i MMF zabezeknut da smo pred bankrotom a da krcmimo najatraktivnije zemljiste vise nego za dzabe. I smesno je da agencija nije znala povrsinom koju poseduje Luka Beograd i koja je trzisna cena jednog ara. Luka Beograd je mozda najveci ispit drzave Srbije uopste , da li smo-ili nismo ozbiljna drzava.

Aha

pre 12 godina

Pa sta mislite, kome ce pripasti Luka na kraju price?
Pa ovo je samo predizborno bacanje prasine u oci glasacima...
On je vlasnik pola Srbije i svih politicara, nece grom u koprive.

PS. Palim krajem godine i vise se ne sekiram kao pre, samo mi zao prijatelja i ekipe...

sl7

pre 12 godina

I ovo je uradjeno pod pritiskom Evrope, naravno, ovi naši tirani dubokih dzepova a plitke pameti opet će učiniti sve da se na poluštosu odglumi borba protiv organizovanog kriminala. Moramo shvatiti da samo mi mislimo da se zajebavanjem mozemo nadigravati sa boljima od nas. Oni će terati ono što bismo morali i mi sami, i dobro je što je tako, samo, oni to rade temeljno i polako, bar iz ugla brzine kojom je većini ljudi Srbije potreban hleb da bi, doslovno, bili živi.
Nažalost, mnogima i od tih gladnih Srba neko drugi treba da objašnjava šta im je radio i uradio Milan Beko u gotovo dve decenije. Ne samo on, ali, ovde je o njemu reč.

posveceni citac novina

pre 12 godina

Interesantno, upravo u momentu kada je Salford objavio da prodaje sve svoje 'cerke' u Srbiji... Jel to znaci da Beko napusta Srbiju uz jos jedan poslednji dogovor sa vladom? Naravno, sada ce Savetova pred-tuzba sacekati jos koju godinicu dok se sve kompanije lepo ne prodaju i dok Beko ne ode na neko bezbedno mesto gde se krio krajem 1990-ih?

krstivoje

pre 12 godina

Zar je moguce,kako to da se iznenada dogodi,pa zar Mr.Cvetkovic nije poslao upozorenje savetu za korupciju da mu neuznemiravaju njegovog pulena,STA CE ON sada reci na ovu drskost,pa njegov consulting otac & sin ce sada izgubiti vaznog klijenta,to on sebi nikako nemoze da priusti,treba ocekivati zestoko ocitavanje vlade po tom pitanju,oni su inace sve dealove medjusobno podelili i nema tu sta sada neki sud da se petlja.

Vlada Lesic

pre 12 godina

Dragi sugradjani. Sta god tzv. drzava uradila, kamen oko vrata po pitanju Luke ostaje. Da Vas podsetim. Imovina, koja je laznim sudskim odlukama oteta od originalnih vlasnika Prometne banke tj porodicama Savcic i Acovic, je Luka Beograd. Naravno, pored te imovine i imovina koja je oteta od drugih porodica ,na isti nacin, je danas u sklopu zemljista koje je predmet spora. Rehabilitacijom originalnih vlasnika sve pravne radnje i pravna dejstva su ukinuta. Ako neko ne veruje neka pogleda sajt Viseg suda u Beogradu. Elem, predpostavka je da drzava nece vratiti tu imovinu naslednicima rehabilitovanih vlasnika, i samim tim pomenutu omcu oko vrata ce stegnuti svim gradjanima. Ko je razumeo, razumeo je, a ko nije neka svojim potomcima objasni.

soko

pre 12 godina

"Savet je u tom izveštaju naveo da su nadležne institucije, mimo zakona i procedure, u septembru 2005. odobrile preuzimanje više od 93 odsto akcija Luke Beograd od preduzeća Vorldfin iz Luksemburga."
Ovo je netačno. Država je bila vlasnik 40% akcija i to je prodala. Ostalo su prodali tzv. mali akcionari.

Marko

pre 12 godina

prodaja preduzeća Luka Beograd obavljena uz brojne prevare i uz delovanje državnih organa u interesu krupnog kapitala najbogatijih ljudi u zemlji.

Na kraju ipak totalna propast drzave...

Panta

pre 12 godina

Ova Verica i njen savet su mi se vise smucili,samo se istim temama bave!A jel proverila kad se Ceca dogovarala oko kazne da li je tamo bilo korupcije,ja mogu da potpisem da jeste!

Rasa

pre 12 godina

Necu da branim ni miska ni beka,ali ovaj savet sigurno ne radi dobro svoj posao!Cutali su za Kolubaru,za cecu,za pravljenje milionskih sajtova,a svuda ima elemenata korupcije!Zasto sve selektivno?

Agena

pre 12 godina

Ma ko god odavde bio vlasnik Luke, sa njom nece nista uraditi!!! Svu domaci bizMismeni (medju kojima nisu samo tajkuni vec i dobar deo politicara kako u vlasti tako i u opoziciji) su navikli na trange frange poslovanja, to sve kod nas bude pusteno i ostavljeno da propadne, pa se eventualno malo usminka da se preproda dalje... Od Luke ce biti nesto jedino ako je kupe neki stranci privrednici koji zaradjuju novac kako se novac i zaradjuje - tako sto se radi... Eh kad bi nas Nemacka okupirala, kako bismo lepo svi radili, ok zaradjivali, ziveli zivote dostojne ljudi...

Doris

pre 12 godina

Kada hrvatska drzava prodaje brodogradilista njihovom tajkunu Danku Koncaru, onda mu u vlasnistvu daju sve unutar ograde, a nikako i zemlju. Zemlja ostaje u vlasnistvu drzave. U Srbiji su sva preduzeca urnisana zbog zemlje.

već viđeno

pre 12 godina

Jao, ja njima ništa ne verujem. Dogovorili se pred izbore, da narod poveruje da sudovi rade. A posle izbora će, ispod žita, Beko & co opet dobiti i Luku i odštetu za pretrpljeni duševni bol, privrednu muku i ostale tegobe.

Beogradjanin

pre 12 godina

Sve je ovo lepo ali glavno pitanje je kada ce konacno biti procesuiran preposteni legijalista doktor Vojislav Kostunica sa njegovim cuvenim kabinetom, gde su se odvijale burazersko-kumovske privatizacije Srpskih firmi?
Takodje dokle se stiglo sa optuznicom protiv doktora i bratije za podrsku oruzanoj pobuni crvenih beretki, koja je bila uvod u atentat i kasniju rasprodaju najvecih Srpskih firmi .
Zasto su doktor i njegov cuveni kabinet jos uvek van zakona drzave Srbije?
Teska optuznica za krsenje Ustavnog poretka, podrska oruzanoj pobuni crvenih beretki, Luka Beograd, C market, Kolubara i sve ostale price.
Kada ce celokupna ekipa biti procesuirana.
Javnost jako dobro zna ko je doktor Kostunica ili kako li se vec preziva doticni...
Cekamo procesuiranja svih ukljucenih u teske kriminalne privatizacije po Srbiji.

samo pitam

pre 12 godina

KONACNO !!

Samo se nadam da ovo nije pocela predizborna kapmanja ili nije sarena laza da malo zaboravimo na druge probleme....sta cu ja sto sam sumnjicav, VI STE ME NATERALI NA TO !!

justin

pre 12 godina

Ma, ništa od toga. Sud će na kraju zaključiti da je "sve bilo po zakonu". Ovo nas samo neko zamajava, da pomislimo kako se nešto radi.
Možda će malo da manevrišu: prvostepena presuda protiv Beka, pa apelacioni sud, ponovljeno suđenje i na kraju, sve kao i obično.

Marko

pre 12 godina

Razvlače tu luku već 3-4 godine i tek sad... Ali tako je to kad se ide u posetu 'starim prijateljima' koji štrajkuju glađu i žeđu.

vrac pogadjac

pre 12 godina

Izgleda da je vlast shvatila da je preterala sa ustupcima tajkunima...

Ili nije racunala na Insajder?

Svakako reformisano sudstvo je donelo prvu normalnu odluku od kad je reformisano

Zare Zoki

pre 12 godina

E ne mogu da verujem? Pa zar taj "plac" nije prodat za 200 miliona evra? Da mu je vrednost 3 milijarde evra? Ko ga je prodao? Zato taj nije u zatvoru? Da li je taj isti prodao NIS za 400 miliona evra? Da li je taj isti preko Kolubare pljackao Kolubaru i drzavu za jos 2 milijarde evra? Da li je taj isti ili vise njih napravilo jos neku slicnu pljacku i jesu li u zatvoru? A mi? Treba li nam tih 6 milijardi evra a mozda i citavih 10 sada vise nego ikada? Briga me za vase kobinacije za izbore i ko je kome kum!!! TACKA NA PLJACKU!!! I vise nego ista bih voleo da cujem u svim svakodnevnim komentarima svih vas korisne i konstruktivne predloge za bolje ove nase zemlje jer smatram da bi bilo pametnih resenja a vase misljenje mi je vaznije od misljenja tajkuna i politicara, zato i citam komentare!!!

ana

pre 12 godina

mene samo zanima kada ce ovaj *tajkun tajkuna* sa jos svoja dva tri pajtasa da odgovara za niz korupciono kriminalnih afera, pocev od provnevera do niza tzv. menadzera koji su u njegovoj sluzbi u bankama, drzavnim agencijama, itd.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Država dozvolila da Beko i Mišković mimo zakona i procedure preuzmu akcije Luke beograd i akcije C Marketa. U oba slučaja oštećena je DRŽAVA (!!!), samo se pitam gde smo mi građani ove države u toj priči? I Luka Beograd i C Market su bili državna svojina u koju smo svi ulagali kroz razne obavezne doprinose a onda su to uz pomoć ove "oštećene" i poremećene države prisvojila dva "bogom data" #@%^&! Ponavljam, za ovu propalu državu mi je skroz uz Kalemegdan, ali GDE SMO MI U TOJ PRIČI???

mua

pre 12 godina

Sve ćemo uraditi samo da ostanemo na vlasti. Šlihtate se narodu sa ovim hapšenjima u poslednje vreme, kao da su oni počeli da marišu od juče. Kada ćete nekog ministra da uhapsite ili bivšeg premijera kao u Hrvatskoj. I kakva je to "privremena" mera. Kad prođu izbori, biće: "Izvi'nte gosn Beko, evo vam nazad vaša luka pa puštajte brodiće."

grrr

pre 12 godina

nista vi ne znate, situacija je sledeca: obzirom da Beko nije zena(kao npr.Ceca)i da Dacic ne moze da ga udaje(kao npr. Cecu :D ), i obzirom da nije ni kum pomenutom ministru, morace da ispasta za svoja pomenuta "zlodela" :D :)))))

Eh....Janko, Janko...

pre 12 godina

Dobar potez. Trebalo je i ranije da se donese. Takođe lepo redom po listi koju je analizirao "Insajder". Odgovaralo bi pravdi da je takva suspenzija (zabrana prometa) stavljena i na imovinu koja podleze restituciji. Jos 2000. godine je to moralo da se uradi.

Ambruš Šandor

pre 12 godina

..Na prvi pogled, ova odluka Pravosudnih organa Srbije, deluje kao da je Srbija zemlja sa funkcionalim pravosudnim i ostalim demokratskim institucijama. Javnosti je odavno je poznato, koje su sve i kada postavio pitanje zakonitosti Privatizacije Luke Beograd...A, Javnosti je poznato i kako su na sva ta pitanja reagovale nadležne državne institucije...sve do juče...Nadam se, da "ovakva ažurnost" pravosudnih organa Srbije, po ovom pitanju, nije posledica nedavnih susreta dotičnog "tajkuna" i "jednog" opozicionog političara, koji sa svojom političkom partijom, ozbiljno preti aktuelnoj političkoj opciji na vlasti, da preuzme upravljanje Državom, nakon sledećih, nadam se, skorašnjih Izbora....Ali, logika ponašanja aktuelne vlasti, ipak me više uverava u suprotne razloge...Jer, ovakvo, zakasnelo reagovanje Države, po sličnim pitanjima, više me uverava na reakcije u ciljanom trenutku, vremenu...