Hrvatski Votergejt

Bio sam u posjetu Narodnoj Republici Kini, kada su izrečene prvostupanjske presude dvojici umirovljenih hrvatskih generala u Haagu i kada je – neposredno nakon toga – u Hrvatskoj počela prava političko-medijska histerija u kojoj se mene prozivalo i optuživalo kao glavnoga krivca za presude – takve, kakve jesu.

Stjepan Mesić
Pošaljite komentar
 1. Mislim da trebamo očekivati još dosta ovakvih "izletanja" od strane onih koji upravljaju svetskim dešavanjima, u vremenu koje dolazi.
  Istina malo po malo izlazi na videlo.
  Istina da čovek ne bira već da biraju za njega, a on gleda španske serije, sportske utakmice, političke emisije i opija se raznim drugim opijatima.
  Istina da je čovek ovca koju muntaju kako stignu i ko stigne i da su njegove akcije samo reakcije a da pravog dubokog izbora u njemu nema.
  Vreme je da čovek stane bežati u iluzije i da se suoči sa svojim dubokim problemima, koji su mnogo više unutrašnji nego spoljašnji.
  (Freedom, 16. septembar 2011 12:10)

  # Link komentara

 2. Stipe Mesic-covjek macka, uvjek se doceka na noge i ima sedam zivota.

  Politika je "umjece moguceg" a na ovim prostorima malo ih je boljih od Stipe u toj disciplini.
  (STIPE, 12. jun 2011 02:28)

  A Milo Djukanovic?
  (nikad sluga okupatora, 13. jul 2011 22:51)

  # Link komentara

 3. Jesi li to onaj Stipe Mesic,covjek od povjerenja, kojega je Tudjman poslao u Hercegovinu da smjeni Stjepana Kljujica,probosanski orijentiranog predsjednika HDZ-a i zamjenuo ga Matom Bobanom koji je htio da raskomada Bosnu da bi nakon 10-godina ti bio najveci zagovornik cjelovite Bosne?
  Zar nije Mesic nagovarao Veljka Kadijevica da uhapsi Tudjmana i Milosevica i da njega instalira za predsjednika Jugoslavije?
  Stipe Mesic-covjek macka, uvjek se doceka na noge i ima sedam zivota.
  Sin partizana,bivsi komunist,hrvatski nacionalist cija je supruga Srpkinja iz Bosne,zatvorenik u Pozarevcu,prvi hrvatski premjer,predsjednik predsjednistva SFRJ,predsjednik hrvatskih nezavisnih demokrata,clan hrvatske narodne stranke te na kraju i predsjednik Republike Hrvatske gdje je postao i suradnik albanske mafije (Osmani klan mu je financirao kampanje a zauzvrat jedan Osmani mu postao predsjednik ureda a drugi ambasador Hrvatske u Turskoj u cijoj se ambasadi krio Hrvoje Petrac-jedan od najvecih mafijasa u HRV).Zbog tih veza Stipe je svojevoljno priznao Kosovo iako su mu hrvatski gospodarstvenici savjetovali da to ne cini zbog njihovog ulaganja u Srbiju.
  Za vrijeme privatizacije covjek pribavio za kcerku Dunju ni manje ni vise nego cementaru u Nasicama.
  Na sudjenju Milosevicu u Hagu,Sloba ga upitao ima li ijedna politicka opcija kojoj nije okrenuo ledja kad bi osjetio trenutak da je vrijeme za to a Stipe mu odgovorio da se "ovdje ne sudi meni vec tebi".
  Vrlo je lukav,pragmatican i ima smisao za humor.
  Politika je "umjece moguceg" a na ovim prostorima malo ih je boljih od Stipe u toj disciplini.
  (STIPE, 12. jun 2011 02:28)

  # Link komentara

 4. Značajan je doprinos gospodina Mesića za tolerantan suživot Hrvata i Srba na prostoru Republike Hrvatske.Njegov doprinost stabilizaciji međuetničkih odnosa ta dva naroda je veći od doprinosa svih političkih i verskih lidera na tom prostoru.
  Nije slučajno što evropski sociolozi-analitičari cene da je g.Mesić ( pored predsednika Srbije B.Tadića), lider sa najvišim stepenom EMOCIONALNE i SOCIJALNE INTILIGENCIJE, na prostorima bivše Jugoslavije.N
  (kmp, 16. maj 2011 14:41)

  # Link komentara

 5. Ne vjerujem da ces time spasiti svoju kozu. U Evropi da ali u Hrvatskoj tesko. 10 godina ti si ne "ucestvovao" vec "kreirao" a posto znas kako je u zatvoru prvi si "pukao" sto je "ocekivano"
  (HE, 2. maj 2011 11:55)

  # Link komentara

 6. I sada , kao i nekoliko puta ranije, mogla bih da potpisem to sto Stjepan mesic kaze, mislim da je ovo istina i rado bih popila kafu s njim
  (Stane Radulovic, 1. maj 2011 00:33)

  # Link komentara

 7. Součiti se sa gorkom istinom je uvek teško, bilo gde.
  (shock trooper in a stupor, 30. april 2011 15:10)

  # Link komentara

 8. Mogu samo da zamislim reakciju gosp. Bramerca da sad premijer Cvetković počne da istražuje i proziva ljude i službe koje su dostavljale haškom Sudu dokumenta koja su naposletku iskorišćena kao dokazni meterijal u procesima vođenim protivu srpskih generala i političara. Skakao bi od besa i stopirao proces priključenja EU na šest hiljada godina. Evo, očekujem da će ga neko od novinara B92 na sledećeoj konferenciju za novinare upitati nešto slično, neko poput Brankice, ili Srbija ima samu jednog novinara njenog kalibra?
  (Dejan, 29. april 2011 12:01)

  # Link komentara

 9. Dragi predsjedniče sve je ovo jako lijepo sročeno i izneseno šteta samo što u vašim izjavam nikada nema cijelovite istine već samo teza koje vam odgovaraju, a koje su djelomično utemeljene na istini.

  Bili ste dio najužeg državnog vrha, drugi čovjek zemlje iza Franje Tuđmana, prisustvovali svim tim sastancima na kojima se pričalo o tome što se događa hrvatskim državljanima srpske nacionalnosti i šutjeli, niste nam ništa rekli predsjedniče, a vaša naknadana pamet i europeizam ne mjenjaju na stvari ako je istina sve ovo što govorite. Vi ste jednako odgovorni kao i svaka ona osoba koje je te kuće palila i nista ništa više nego svjedok pokajnik koji je iz osobnih interesa okrenuo leđa ljudima s kojima je surađivao u prljavoj raboti da bi spasio vlastitu kožu.
  (Percik, 28. april 2011 13:21)

  # Link komentara

 10. Steta sto Mesic tih presudnih '90 nije bio jugoslovenski orjentisan. Da jeste, YU bi odavno bila jedna od najboljih drzava EZ. Ubedljivo je najbolji politicar na prostorima bivse Yu.
  (jumanjinz, 28. april 2011 10:26)

  # Link komentara