Četvrtak, 31.03.2011.

16:17

"Politički neodgovorna ostavka"

Posle ostavke Vesne Pešić na mesto predsednice Političkog saveta LDP-a, Čedomir Jovanović ocenio da je taj potez politički neodgovoran.

Izvor: B92

"Politièki neodgovorna ostavka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

Omorac

pre 13 godina

Cedomir Jovanovic je obican autokrata, dozivotno izabrani predsednik koji se NI PO CEMU ne razlikuje od svih ostalih lidera na politickoj sceni! Ne dam fotelju, moja je!!! Ako sa osvedocenim demokratom, g-djom Vesnom Pesic, razgovara na ovakav nacin i razvlaci je po novinama umesto da sa njom razgovara u cetiri oka, sta ce biti u nekom drugom slucaju? LDP je postala privatna stranka Cedomira Jovanovica i njegovih poltrona. Ko god da mu se suprotstavi, vise nema buducnost u LDP. Nikola Samardzic, Branislav Lecic, Biljana Srbljanovic, Vesna Pesic. LDP? Ne hvala...

Razocarani Demokrata

pre 13 godina

Svi znamo na kakve je stvari spreman Vuk Jeremic, da dodje do nekog politickog poena. I ako ga organski nepodnosim, i mrska mi je njegova retorika, moram mu da odati priznanje da vesto lovi svaki los potez Cedomira Jovanovica i da je na zalost u tome jako dobar... Cedomir Jovanovic je od LDPa napravio privatnu prciju, gde je on dozivotno obozavano predsednicko lice... Sebe je okruzio 2. razrednim ili n-to razrednim politicarima, onima koji ocigledno nisu mogli da izbore bolji status u DSu i po ostalim partijama. Mnoge stvari su primetili i Bilja Srbljanovic, i Nikola Samardzic i mnogi drugi za koje verovatno imena i ne znamo .... Za DS dok ime ljude poput Vuka Jeremica ne hvala, za LDP ni slucajno jer kad je moze da razvlaci ovako i Vesnu Pesic, to je stvarno sramota.... Apstinencija!

Arhimed

pre 13 godina

Cedo, Vesna je odgovoran politicar koji ima hrabrost, postenje i integritet. Da bi ti ovo stekao treba isto da postuis i to ostavkom sa mesta predsenika stranke pre izbora u samoj stranci. Mnogo si naneo stete samoj stranci, a i Srbiji. Verujem da ti to nije bio cilj, ali ne vredi plakati nad prolivenim mlekom i vaditi se bezveznim izjavama. Skupi hrabrosti nije to tako tesko, a nije ni lose za LDP!

EU Citizen

pre 13 godina

Politički neodgovorno je, gospodine Jovanoviću, vaše demagoško obraćanje u parlamentu, i to ne onaj deo o kanibalima, to je samo lako neprimereno i nevešto za jednog ozbiljnog političara, ali, nažalost, barem u figurativnom smislu, potpuno istinito, već sve ostalo, a naročito skandalozna rečenica o "Obaminm klovnovima", koja pokušava, u klasičnom neoudbaškom, "i Evropa, i Kosovo" stilu da na veštački i nategnut način izjednači jednog diktatora i ubicu sa liderom slobodnog i civilizovanog sveta u svhu podilaženja najnižim nagonima lobotomizovanog progadafijevskog dela srpske populacije. Zašto bi gospođa Vesna Pešić, jedna istinska dama koja je nebrojeno puta pokazala da je časna i hrabra osoba ogromnog ličnog integriteta i ispravnih i civilizovanih političih stavova, igrala klovna nekome ko dovodi komunističke ubice a la Jovo Kapičić i koketira sa antiameričkom i antizapadnom histerijom nekadašnjih Miloševićevih i Titovih fanova u nadi da će navući još neki bedni glas? Sram vas bilo, gospodine Jovanoviću, kakva je korist od toga što ćete imati sedam procenata umesto pet (a nećete, jer prvi ja, nekadašnji glasač vaše stranke, više nikada neću glasati za ovakav LDP, koji ni sa čim liberalnim i demokratskim nikakve veze nema), ako u međuvremenu ne samo pretvorite stranku u svoje privatno preduzeće i monopolizujete lidersku poziciju, već napravite i istu vrstu nedopustivog političkog i idejnog kompromisa koju je u DS-u sproveo Boris Tadić i od te stranke stvorio ovu sadašnju mafijaško-udbašku nakaradu koja sa partijom Bore Pekića i Zorana Đinđića ima zajedničko samo ime. Mislim da je krajnje vreme da se sklonite i pustite neku pricipijelniju i intelektualno superiorniju osobu bez belih i crnih mrlja u biografiji da vodi stranku, a ako na predstojećim stranačkim izborima članstvo i rukovodstvo podrži nakaznu politiku koju u poslednje vreme vodite, što se mene tiče, potpuno zaslužujete da, umesto deset ili petnaest posto glasačkog tela na koje ciljate i koje biste u situaciji moralnog kolapsa DS-a realno mogli da imate, uopšte ne pređete cenzus. Samo veoma ograničena i politički nepronicljiva osoba može živeti u iluziji da će pristojan i prozapadno orijentisan svet koji vas je do sada uglavnom podržavao glasati za nekog ko izvlači iz naftalina i legitimizuje Brozove dželate i izjednačava predsednika vodeće demokratske države sa belosvetskim diktatorskim ološem.

jj

pre 13 godina

Ceda se mnogo uobrazio, a uobrazenost zamagljuje realnost. To nije vise onaj Ceda koji je vodio sudentske demonstracije. To je neki drugi Ceda, sa mafijaskim vezama, sklon izdaji, arogantan, osion ... a sve je pocelo sa zebrom (da li se neko seca toga?). Mozda je i pre bio takav, ali se nije videlo - bio je simpatican i pametan!!!
A ovo otrcavanje Vesne Pesic samo ga jos vise ukopava.

Birac

pre 13 godina

Glasao sam za LDP, a vise necu. Zato sto je Cedomir ukinuo sve strucne Savete unutar LDP, jer je zeleo svoje poslusnike na mestu poslanika (jednim od njih je zamenio Slobodana Marasa). Napravio je LDP na ideji ukidanja partijske diktature, a zaveo je svoju, zbog koje javnost i ne zna da osim predsednika, LDP ima i potpredsednike, Politicki savet i slicno. Kada je otisla Biljana, rekao je: C'est la vie. Kada je otisao Leka, rekao je: LDPu su potrebni oni koji dele vrednosti LDP-a. Kad je otisao Nikola Samardzic, "jedan sujetni profesor manje". Sada kada je jasno da odlazi i Vesna Pesic koja je sinonim za ceo gradjanski pokret u Srbiji u poslednjih 20 godina, "daje neodgovorne izjave".

"Ako zelimo da promenimo Srbiju, moramo najpre promeniti sebe."

Ja cu poceti tako sto cu promeniti sebe i potraziti neku novu gradjansku opciju ili makar otici u apstinente. LDP nije partija evropskih vrednosti.

Sukob

pre 13 godina

Mislim da Vesna Pesic preteruje,posebno ako se setimo i njene izjave o Kusturici zbog koje se kasnije izvinjavala,pa niko nije pravio dramu oko toga.Svakome moze da se omakne teza kvalifikacija,a posebno nije problem ako u njoj ima i dosta istine,kao sto je slucaj sa obe te izjave,i o Kusturici i o kanibalima.Istine radi,predsednik Konga Zozef Kabila i njegov ministar spoljnih poslova Zan Pjer Bemba zaista su optuzeni pred MKS-om u Hagu za brojne zlocine,ukljucujuci i kanibalizam.Mislim da je veci skandal kada se nas ministar spoljnih poslova sastaje sa takvim osobama nego bilo kakva izjava o njima.Takodje providno je zbog cega ostavka na mesto predsednika Politickog saveta,a ne na poslanicko mesto.Prva funkcija je neplacena,a druga je placena i to izuzetno,sa svim pratecim nestvarnim privilegijama.Uprkos svemu,voleo bih da Vesna Pesic ostane u LDP-u,jer razlicita misljenja u jednoj stranci su samo dokaz njene snage i demokraticnosti,a
posebno u nasoj sredini gde su sve partije firerski ustrojene.LDP je bio jedini izuzetak i nadam se da ce tako ostati i dalje.

бт

pre 13 godina

Чедо, прво је побегла Биљана Србљановић (и то чак у Азербејџан), сада Весна Пешић... Пази да не падне нека оптужба и на тој основи!

Drazen Zivadinovic

pre 13 godina

Mnogo se vi pravite pametni. Evo sta je Vesna Pesic govorila u Pescaniku 15. 09. 2006:
"Problem je, opet se vraćam na Demokratsku stranku, u tome što ni tehnički ne može da se napravi još jedna takva stranka, jer od početka je Demokratska stranka okupila najobrazovaniji deo Srbije i sad ti ne možeš da praviš duplikate toga. Njeno vođstvo je sada jedna maketa, to je jedna praznina, ali ne možeš da praviš alternativu, jednostavno nemoguće je. Pa i ovo što je probala LDP, ona može da dobije dva odbornika u Novom Pazaru ili možda da pređe cenzus. Znači, ne može to da se duplira, ne može da se izmišlja, ne možemo mi sada da izmišljamo neke rezervne građane koji su građanski i evropski orijentisani. To je sada blokirano preko Demokratske stranke, a ona je postala jedna prazna maketa sa ovim rukovodstvom. Znači, tu su te proevropske snage, tu su ti ljudi, nisu oni nestali, ali oni su jednostavno začepljeni, kao da su svuda stavljeni čepovi."[
To je ta stara jalovost.
U januaru 2007. posle dugog vaganja da li da bude na listi DS-a ili LDP-a bila je na listi LDP-a.
Ova ostavka jeste neiskrena, i ja podrzavam intervenciju u Libiji ali to ne moze biti razlog za ostavku, a jos manje one podmetacine o kanibalima.
Pravi razlog bi npr. bio da je podnela ostavku zbog toga sto LDP ne pominje Miskovica i Beka, ili da se ne slaze sa nacinom na koji stranka zeli da dodje do rezultata.
Ovi razlozi koje je ona navela su gluposti.

nesa

pre 13 godina

Pre nekoliko godina smatrao sam da su jedina Cedina sansa njegovi politicki protivnici. I to se pokazalo kao tacno, sto su se vise ostale stranke gubile u praznoslovlju i pogreskama, Cedi je rastao rejting. Medjutim, poslednjim politickim potezima Ceda je uspeo da anulira i tu prednost koju je dobio. Ovde je neko zapisao da je za LDP glasao zbog Vesne Pesic i povremene podrske Bebe Popovica. Mislim da odavno nema ni te povremene podrske,i to od kada je LDP usao u koaliciju sa SPS-om u Beogradu. Beba Popovic nije politicar, a jos manje politicki prakticar, on je istinski anti-komunista, dakle antisocijalista.

Zdravko

pre 13 godina

@ Goran Vučković,31 mart 2011

Gospodine,
preporučio sam vaš komentar, dobar je, al' se ne slažem sa praznim listićem, ni to nije rešenje. Mada sam i sam pred dilemom za koga glasati čoveče?

Sa poštovanjem,

simens

pre 13 godina

Uopste nije vazno sta je Ceda mislio kada je izgovarao tu rec. Mada sam clan LDP-a, jako me iznenadila ta izjava. Najblaze receno to sto je rekao je mnogo glupo i morao je istog momenta da uputi izvinjenje i mislim da bi Čeda trebao da bude malo taktičniji.

Vladimir LDP

pre 13 godina

Čeda je upravo imao priliku da pokaže da se razlikuje od Tadića, koji ga je izbacio iz DS-a kada je on krenuo da se buni naglas(a bio je tada u pravu). Imao je priliku da potencijalnim glasačima pokaže da se LDP razlikuje od sadašnjeg DS-a i spolja i iznutra. Istu nije iskoristio.
(Goran Vučković, 31. mart 2011 16:52)

Ceda je upravo svojim postupkom pokazao da se razlikuje - nikoga nije prisiljavao ni na sta, ali nije se pravio ni blesav i neobavesten vec je dao razuman komentar koji javnost uvek ocekuje na ovakve stvari. To je za svaki respekt i ono u cemu je on najbolji - ne mulja bespotrebno. Vesna je debelo pogresila ukoliko je razlog onaj koji je naveden, ako nije onda je bila neiskrena. A kao sto je Ceda ukazao, ukoliko je zaista bila nezadovoljna zbog njegovih izjava u parlamentu, zar nije logicnije da da ostavku na mesto poslanika u tom parlamentu, a ne na funkciju koju je imala u stranci? Tu nema puno logike, i samim tim verovatno je Ceda u pravu kada kaze da je njeno obrazlozenje neiskreno. Cenim puno gjdu Pesic, ali ne mogu da je podrzim kada evidnentno gresi. Kada se ne slazes sa politikom stranke u parlamantu - ciji si poslanicki mandat dobila izmedju ostalog, onda podneses ostavku na mesto poslanika, a u stranci nastavis da se boris i utices na promenu onog dela politike sa kojim se ne slazes, a ne ovako.

Suvi

pre 13 godina

Zbog izjava poput Jovanovićeve o afričkim narodima u normalnom svetu propadaju i preko noće se gase dugogodišnje političke karijere, osim ako niste ekstremni desničar poput LePena, Žirinovskog, Hajdera i sličnih. A kod nas ne samo da je to pusti san, nego nadobudni Jovanović ima obraza da napada Pešićevu, kojoj nije ni do kolena u svakom pogledu, a narodima Afrike se izvinjava sa prezirom, po principu "ako baš mora". Bruka i sramota.
Uzgred, Palestina nije u Africi, mogao bi neko da mu objasni.

Kanibal

pre 13 godina

Vrlo brzo ćemo mi ovde na ovim prostorima postati Kanibali! Tačno se zna šta je Čeda hteo da kaže! Tačno se zna i zašto je Vesna tako odreagovala. Sve se to jasno zna! A sve e to jedno veliko licemerje, koje ja iskreno nisam očekivao!

Vladimir LDP

pre 13 godina

Mislim da u ovoj situaciji, iako je veoma cenim, Vesna nije bila iskrena bas kao sto Ceda kaze. Nadam se da ce detaljnije obrazloziti odluku koju je donela radi glasaca LDP-a.

Lazarenko

pre 13 godina

Radikali, desnicari i konzervativci vise vole Cedomira Jovanovica nego Seselja i Kostunicu zajedno.
Dok god je on na celu LDP-a, ta partija nema teoretske sanse da pobegne od klackanja na cenzusu. Umesto da liberalna opcija postane jedan znacajan element srpske politicke scene, delovanjem ovog nedefinisanog momcica ona se pretvara u jedan cirkus sastavljen od kvazi-intelektualaca i razocaranih SPO glasaca, kojima su puna usta politicke korektnosti, dok ne pokazu pravo lice pa im se omakne ovako nesto o "kanibalima".
Samo nastavi sa svojom "hrabroscu" Cedomire, ti cinis vise za SRS/SNS/DSS nego Vjerica Radeta, Toma, Seselj i Kostunica zajedno.

Ivan S.

pre 13 godina

I ovaj mučeni kvazi Djindjićevac, živaca istanjenih ovisnik, je od partije koja je imala ozbiljan potencijal da ponudi Srbiji što ostali ne mogu, od nje napravio tragikomediju Sa jedne strane nesposoban da artikuliše političke ciljeve a naročito nevešto artikulišući Kosovsko pitanje, koje iako u mnogim tačkama ima smisla usled pogrešne prezentacije postane prihvatljivo. Doduše čovek je dramaturg pa šta bi on trebalo da zna o poruci auditorijumu ;) Doduše veći je problem što je iz partije oterao sve koji su ikada nešto vredeli.

I ovo je baš tačka koja potvrđuje moju tezu da u Srbiji važe isti zakoni i nije ni najmanje važno kojjoj opciji pripadate ili šta propagirate. Državu svi nezaustavljivo vode u ono što u privredi zovemo likvidaciju, kako materijalnu tako i natalitetnu.

bezimena

pre 13 godina

V.Pešić je posebna žena sa izuzetnom karijerom, njeno poštenje i iskrenost nikada nisu bili pod sumnjom, za razliku od Č.Jovanovića.

Očekujem da V.Pešić izadje iz LDP i pridruži se Ž.Koraću.

amstel

pre 13 godina

"Neko ko može da nam bude roditelj treba u onome što mi radimo da traži korist za društvo, a ne izgovore za sopstvene postupke" - pa Čeda je prs'o! A ovo za Politički savet koji mu je fikcija tek ima šta da se kaže...

Siki

pre 13 godina

Čitajući Čedine izjave, u kojima on bez pardona deli svima i svakome lekcije i packe, počinjem da shvatam zbog čega Crkva gordost smatra najvećim smrtnim grehom.
Šta je on to postigao, uradio, rekao ili smislio da bi imao tako visoko mišljenje o sebi? Stičem utisak da njegov ego ne bi bio zadovoljen ni da je na Obaminom mestu.

princ

pre 13 godina

Čedo, vreme ti je da odeš iz politike i prepustiš LDP pametnijim i poštenijim od sebe. Već su otišli B.Srbljanović i N.Milenković, koji su mnogo vredniji od tebe.
Što se tiče g-đe Pešić, još jednom je pokazala da je jedna od retkih poštenih politčara u Srbiji.

Glupan

pre 13 godina

Mnogo vise fikcija nego stvarno telo.. Znaci ona se fiktivno predstavljala? Ili je sve u ldp fiktivno osim Cede? Ili je pokusala da udje u finansije preduzeca LDP? Eh, a kako sam samo bio naivan 2008 i dao vam glas.

Mica

pre 13 godina

Ovaj Ceda je definitivno izasao iz ovog skecha Nadrealista. On je jedan od onih pragmaticnih studenata na kraju, "junetina klasa A1 klasa B14" :)



Ehhh, kad se setim ideala '96. prosto ne znam sta da kazem ...

vojislav948

pre 13 godina

Čedo vi ste u zabludi. Vesna je samo razumna osoba koja ima svoje principe i njih se drži dosledno za razliku od vas. Pre nego što date neku izjavu za javnost dobro razmislite i pokušajte da ne pravite gafove, koji mogu imati vrlo štetne posledice.

Bane

pre 13 godina

Ceda se definitivno pogubio. Da se bavi politikom u bilo kojoj zemlji slobodnog svijeta njegova politicka karijera bi bila zavrsena. Izraz africki kanibali
je najgori rasizam ikada izrecen u nekom parlamentu i jedino se moze usporediti sa slicnim konstatacijama belih supremista u Juznoj Africi koji su Nelsona Mendelu drzali 40 godina u zatvoru. Vesna Pesic je casno postupila i sama svjesna tezine uvrede prema africkim narodima. E, sad, interesuje me reakcija nadleznih organa, i da li su svi gradjani srbije jednaki pred zakonom.

Goran Vučković

pre 13 godina

Čeda je upravo imao priliku da pokaže da se razlikuje od Tadića, koji ga je izbacio iz DS-a kada je on krenuo da se buni naglas(a bio je tada u pravu). Imao je priliku da potencijalnim glasačima pokaže da se LDP razlikuje od sadašnjeg DS-a i spolja i iznutra. Istu nije iskoristio.

Zamislite kako bi odjeknulo u javnosti kada bi postojala partija u kojoj nema malih ili velikih bogova! Zamislite da postoji partija gde se odlučuje većinom nakon demokratske, javne debate!

Da je iko od ovih naučio nešto od Zorana, shvatio bi kako se pravi velika partija, koja je u stanju da vlada i reformiše kako društvo, tako i samu sebe. Nažalost takve više nema u Srbiji.
Čeda spominje da je su njihova neslaganja dublja... Valjda pokušava da kaže, da se onaj ko se ne slaže sa njim, ne slaže i sa partijom.
Takođe spominje "roditeljstvo" na vrlo neadekvatan način, zaboravljajući da, ako uzmemo da se njegovo političko rođenje desilo za vreme studenstskih demonstracija, možemo reći da mu je Zoran politički otac, Vesna majka.
Vesna Pešić se pokazala još jednom kao osoba sa integritetom. Imala je u istoriji, tu i tamo, po neki sitniji gaf, ali ništa joj se bitno ne može zameriti u političkoj biografiji.
Politička aktivnost Vesne Pešić u LDP-u, i povremena podrška Bebe Popovića, su bile zadnji argumenti koji su me mogli naterati da zaokružim nekog na predstojećim izborima. Izgleda da će moj listić ipak ostati prazan.

budjav lebac

pre 13 godina

"Minsitar spoljnih poslova Vuk Jeremić je u intervjuu za "Politiku" predložio je da se zbog ovog slučaja pokrene debata o rasizmu"

Gospodine Jeremicu, nazvati nekoga kanibalom nije rasizam! Kanibal je kanibal bio on crnac ili belac.
A vi ste zaista posetili coveka koga je svet osumnjicio za kanibalizam tako da vi dobro znate o cemu je Ceda pricao. Pokusavate da prikupite par jeftinih politickih poena na ovaj nacin jer niste u stanju da uspesno obavljate svoj posao. Vas posao je i da podignete rejting Srbiji u svetu a vi godinama radite suprotno.

Drug clan

pre 13 godina

Cedo, komplikujes i pogorsavas stvari. Zadrzi se na ispravljanju SVOJIH gresaka i pokusaj da izgladis celu situaciju, jer ako ti Vesna ode iz LDP-a, mozes slobodno da "zatvoris butik".

Sanja

pre 13 godina

Vesna molim te nemoj da mu ostanes duzna i da njegova bude poslednja. I njegova nesuvisla objasnjenja i tumacenja tebe. Dala si mu GSS a ovako ti vraca. Hrani kuce da te ujeda.. Drzi se i sve najbolje!

Mirko

pre 13 godina

Drug Cedomir Jovanovic bi bio gori apsolutista i od onih koje je nazvao "kanibalima".Sreca nasa pa nikada nece biti bitna osoba u nasem politickom zivotu.

Orwelly Gyorgy

pre 13 godina

Pravo osvezenje je rec "fikcija", koja opisuje cemu ti "politicki saveti" u partijama sluze, cemu su sluzili u doba ovde neprezaljenih SFRJ i SKJ (tzv. Savet Federacije).

Doduse, iz jedne takve "fikcije" Draga Micunovic i dan danas crpi pravo da mrcvari Srbiju svojom pojavom, recima i delom.

Robert Lee

pre 13 godina

"...mesto predsednice Političkog saveta koji je bio mnogo više fikcija nego telo u stranci".
U pravu je Ceda, nema LDP ni tela ni organizaciju...postoji sam Ceda zvani stranka.
A ne pada mu na pamet da se upita sto ga zadnju godinu, dve napustaju svi bliski saradnici.

Mirko

pre 13 godina

Drug Cedomir Jovanovic bi bio gori apsolutista i od onih koje je nazvao "kanibalima".Sreca nasa pa nikada nece biti bitna osoba u nasem politickom zivotu.

Sanja

pre 13 godina

Vesna molim te nemoj da mu ostanes duzna i da njegova bude poslednja. I njegova nesuvisla objasnjenja i tumacenja tebe. Dala si mu GSS a ovako ti vraca. Hrani kuce da te ujeda.. Drzi se i sve najbolje!

Bane

pre 13 godina

Ceda se definitivno pogubio. Da se bavi politikom u bilo kojoj zemlji slobodnog svijeta njegova politicka karijera bi bila zavrsena. Izraz africki kanibali
je najgori rasizam ikada izrecen u nekom parlamentu i jedino se moze usporediti sa slicnim konstatacijama belih supremista u Juznoj Africi koji su Nelsona Mendelu drzali 40 godina u zatvoru. Vesna Pesic je casno postupila i sama svjesna tezine uvrede prema africkim narodima. E, sad, interesuje me reakcija nadleznih organa, i da li su svi gradjani srbije jednaki pred zakonom.

Robert Lee

pre 13 godina

"...mesto predsednice Političkog saveta koji je bio mnogo više fikcija nego telo u stranci".
U pravu je Ceda, nema LDP ni tela ni organizaciju...postoji sam Ceda zvani stranka.
A ne pada mu na pamet da se upita sto ga zadnju godinu, dve napustaju svi bliski saradnici.

Goran Vučković

pre 13 godina

Čeda je upravo imao priliku da pokaže da se razlikuje od Tadića, koji ga je izbacio iz DS-a kada je on krenuo da se buni naglas(a bio je tada u pravu). Imao je priliku da potencijalnim glasačima pokaže da se LDP razlikuje od sadašnjeg DS-a i spolja i iznutra. Istu nije iskoristio.

Zamislite kako bi odjeknulo u javnosti kada bi postojala partija u kojoj nema malih ili velikih bogova! Zamislite da postoji partija gde se odlučuje većinom nakon demokratske, javne debate!

Da je iko od ovih naučio nešto od Zorana, shvatio bi kako se pravi velika partija, koja je u stanju da vlada i reformiše kako društvo, tako i samu sebe. Nažalost takve više nema u Srbiji.
Čeda spominje da je su njihova neslaganja dublja... Valjda pokušava da kaže, da se onaj ko se ne slaže sa njim, ne slaže i sa partijom.
Takođe spominje "roditeljstvo" na vrlo neadekvatan način, zaboravljajući da, ako uzmemo da se njegovo političko rođenje desilo za vreme studenstskih demonstracija, možemo reći da mu je Zoran politički otac, Vesna majka.
Vesna Pešić se pokazala još jednom kao osoba sa integritetom. Imala je u istoriji, tu i tamo, po neki sitniji gaf, ali ništa joj se bitno ne može zameriti u političkoj biografiji.
Politička aktivnost Vesne Pešić u LDP-u, i povremena podrška Bebe Popovića, su bile zadnji argumenti koji su me mogli naterati da zaokružim nekog na predstojećim izborima. Izgleda da će moj listić ipak ostati prazan.

vojislav948

pre 13 godina

Čedo vi ste u zabludi. Vesna je samo razumna osoba koja ima svoje principe i njih se drži dosledno za razliku od vas. Pre nego što date neku izjavu za javnost dobro razmislite i pokušajte da ne pravite gafove, koji mogu imati vrlo štetne posledice.

Orwelly Gyorgy

pre 13 godina

Pravo osvezenje je rec "fikcija", koja opisuje cemu ti "politicki saveti" u partijama sluze, cemu su sluzili u doba ovde neprezaljenih SFRJ i SKJ (tzv. Savet Federacije).

Doduse, iz jedne takve "fikcije" Draga Micunovic i dan danas crpi pravo da mrcvari Srbiju svojom pojavom, recima i delom.

budjav lebac

pre 13 godina

"Minsitar spoljnih poslova Vuk Jeremić je u intervjuu za "Politiku" predložio je da se zbog ovog slučaja pokrene debata o rasizmu"

Gospodine Jeremicu, nazvati nekoga kanibalom nije rasizam! Kanibal je kanibal bio on crnac ili belac.
A vi ste zaista posetili coveka koga je svet osumnjicio za kanibalizam tako da vi dobro znate o cemu je Ceda pricao. Pokusavate da prikupite par jeftinih politickih poena na ovaj nacin jer niste u stanju da uspesno obavljate svoj posao. Vas posao je i da podignete rejting Srbiji u svetu a vi godinama radite suprotno.

Drug clan

pre 13 godina

Cedo, komplikujes i pogorsavas stvari. Zadrzi se na ispravljanju SVOJIH gresaka i pokusaj da izgladis celu situaciju, jer ako ti Vesna ode iz LDP-a, mozes slobodno da "zatvoris butik".

Suvi

pre 13 godina

Zbog izjava poput Jovanovićeve o afričkim narodima u normalnom svetu propadaju i preko noće se gase dugogodišnje političke karijere, osim ako niste ekstremni desničar poput LePena, Žirinovskog, Hajdera i sličnih. A kod nas ne samo da je to pusti san, nego nadobudni Jovanović ima obraza da napada Pešićevu, kojoj nije ni do kolena u svakom pogledu, a narodima Afrike se izvinjava sa prezirom, po principu "ako baš mora". Bruka i sramota.
Uzgred, Palestina nije u Africi, mogao bi neko da mu objasni.

Siki

pre 13 godina

Čitajući Čedine izjave, u kojima on bez pardona deli svima i svakome lekcije i packe, počinjem da shvatam zbog čega Crkva gordost smatra najvećim smrtnim grehom.
Šta je on to postigao, uradio, rekao ili smislio da bi imao tako visoko mišljenje o sebi? Stičem utisak da njegov ego ne bi bio zadovoljen ni da je na Obaminom mestu.

Lazarenko

pre 13 godina

Radikali, desnicari i konzervativci vise vole Cedomira Jovanovica nego Seselja i Kostunicu zajedno.
Dok god je on na celu LDP-a, ta partija nema teoretske sanse da pobegne od klackanja na cenzusu. Umesto da liberalna opcija postane jedan znacajan element srpske politicke scene, delovanjem ovog nedefinisanog momcica ona se pretvara u jedan cirkus sastavljen od kvazi-intelektualaca i razocaranih SPO glasaca, kojima su puna usta politicke korektnosti, dok ne pokazu pravo lice pa im se omakne ovako nesto o "kanibalima".
Samo nastavi sa svojom "hrabroscu" Cedomire, ti cinis vise za SRS/SNS/DSS nego Vjerica Radeta, Toma, Seselj i Kostunica zajedno.

Birac

pre 13 godina

Glasao sam za LDP, a vise necu. Zato sto je Cedomir ukinuo sve strucne Savete unutar LDP, jer je zeleo svoje poslusnike na mestu poslanika (jednim od njih je zamenio Slobodana Marasa). Napravio je LDP na ideji ukidanja partijske diktature, a zaveo je svoju, zbog koje javnost i ne zna da osim predsednika, LDP ima i potpredsednike, Politicki savet i slicno. Kada je otisla Biljana, rekao je: C'est la vie. Kada je otisao Leka, rekao je: LDPu su potrebni oni koji dele vrednosti LDP-a. Kad je otisao Nikola Samardzic, "jedan sujetni profesor manje". Sada kada je jasno da odlazi i Vesna Pesic koja je sinonim za ceo gradjanski pokret u Srbiji u poslednjih 20 godina, "daje neodgovorne izjave".

"Ako zelimo da promenimo Srbiju, moramo najpre promeniti sebe."

Ja cu poceti tako sto cu promeniti sebe i potraziti neku novu gradjansku opciju ili makar otici u apstinente. LDP nije partija evropskih vrednosti.

princ

pre 13 godina

Čedo, vreme ti je da odeš iz politike i prepustiš LDP pametnijim i poštenijim od sebe. Već su otišli B.Srbljanović i N.Milenković, koji su mnogo vredniji od tebe.
Što se tiče g-đe Pešić, još jednom je pokazala da je jedna od retkih poštenih politčara u Srbiji.

bezimena

pre 13 godina

V.Pešić je posebna žena sa izuzetnom karijerom, njeno poštenje i iskrenost nikada nisu bili pod sumnjom, za razliku od Č.Jovanovića.

Očekujem da V.Pešić izadje iz LDP i pridruži se Ž.Koraću.

amstel

pre 13 godina

"Neko ko može da nam bude roditelj treba u onome što mi radimo da traži korist za društvo, a ne izgovore za sopstvene postupke" - pa Čeda je prs'o! A ovo za Politički savet koji mu je fikcija tek ima šta da se kaže...

Glupan

pre 13 godina

Mnogo vise fikcija nego stvarno telo.. Znaci ona se fiktivno predstavljala? Ili je sve u ldp fiktivno osim Cede? Ili je pokusala da udje u finansije preduzeca LDP? Eh, a kako sam samo bio naivan 2008 i dao vam glas.

simens

pre 13 godina

Uopste nije vazno sta je Ceda mislio kada je izgovarao tu rec. Mada sam clan LDP-a, jako me iznenadila ta izjava. Najblaze receno to sto je rekao je mnogo glupo i morao je istog momenta da uputi izvinjenje i mislim da bi Čeda trebao da bude malo taktičniji.

Mica

pre 13 godina

Ovaj Ceda je definitivno izasao iz ovog skecha Nadrealista. On je jedan od onih pragmaticnih studenata na kraju, "junetina klasa A1 klasa B14" :)



Ehhh, kad se setim ideala '96. prosto ne znam sta da kazem ...

бт

pre 13 godina

Чедо, прво је побегла Биљана Србљановић (и то чак у Азербејџан), сада Весна Пешић... Пази да не падне нека оптужба и на тој основи!

EU Citizen

pre 13 godina

Politički neodgovorno je, gospodine Jovanoviću, vaše demagoško obraćanje u parlamentu, i to ne onaj deo o kanibalima, to je samo lako neprimereno i nevešto za jednog ozbiljnog političara, ali, nažalost, barem u figurativnom smislu, potpuno istinito, već sve ostalo, a naročito skandalozna rečenica o "Obaminm klovnovima", koja pokušava, u klasičnom neoudbaškom, "i Evropa, i Kosovo" stilu da na veštački i nategnut način izjednači jednog diktatora i ubicu sa liderom slobodnog i civilizovanog sveta u svhu podilaženja najnižim nagonima lobotomizovanog progadafijevskog dela srpske populacije. Zašto bi gospođa Vesna Pešić, jedna istinska dama koja je nebrojeno puta pokazala da je časna i hrabra osoba ogromnog ličnog integriteta i ispravnih i civilizovanih političih stavova, igrala klovna nekome ko dovodi komunističke ubice a la Jovo Kapičić i koketira sa antiameričkom i antizapadnom histerijom nekadašnjih Miloševićevih i Titovih fanova u nadi da će navući još neki bedni glas? Sram vas bilo, gospodine Jovanoviću, kakva je korist od toga što ćete imati sedam procenata umesto pet (a nećete, jer prvi ja, nekadašnji glasač vaše stranke, više nikada neću glasati za ovakav LDP, koji ni sa čim liberalnim i demokratskim nikakve veze nema), ako u međuvremenu ne samo pretvorite stranku u svoje privatno preduzeće i monopolizujete lidersku poziciju, već napravite i istu vrstu nedopustivog političkog i idejnog kompromisa koju je u DS-u sproveo Boris Tadić i od te stranke stvorio ovu sadašnju mafijaško-udbašku nakaradu koja sa partijom Bore Pekića i Zorana Đinđića ima zajedničko samo ime. Mislim da je krajnje vreme da se sklonite i pustite neku pricipijelniju i intelektualno superiorniju osobu bez belih i crnih mrlja u biografiji da vodi stranku, a ako na predstojećim stranačkim izborima članstvo i rukovodstvo podrži nakaznu politiku koju u poslednje vreme vodite, što se mene tiče, potpuno zaslužujete da, umesto deset ili petnaest posto glasačkog tela na koje ciljate i koje biste u situaciji moralnog kolapsa DS-a realno mogli da imate, uopšte ne pređete cenzus. Samo veoma ograničena i politički nepronicljiva osoba može živeti u iluziji da će pristojan i prozapadno orijentisan svet koji vas je do sada uglavnom podržavao glasati za nekog ko izvlači iz naftalina i legitimizuje Brozove dželate i izjednačava predsednika vodeće demokratske države sa belosvetskim diktatorskim ološem.

Ivan S.

pre 13 godina

I ovaj mučeni kvazi Djindjićevac, živaca istanjenih ovisnik, je od partije koja je imala ozbiljan potencijal da ponudi Srbiji što ostali ne mogu, od nje napravio tragikomediju Sa jedne strane nesposoban da artikuliše političke ciljeve a naročito nevešto artikulišući Kosovsko pitanje, koje iako u mnogim tačkama ima smisla usled pogrešne prezentacije postane prihvatljivo. Doduše čovek je dramaturg pa šta bi on trebalo da zna o poruci auditorijumu ;) Doduše veći je problem što je iz partije oterao sve koji su ikada nešto vredeli.

I ovo je baš tačka koja potvrđuje moju tezu da u Srbiji važe isti zakoni i nije ni najmanje važno kojjoj opciji pripadate ili šta propagirate. Državu svi nezaustavljivo vode u ono što u privredi zovemo likvidaciju, kako materijalnu tako i natalitetnu.

Vladimir LDP

pre 13 godina

Čeda je upravo imao priliku da pokaže da se razlikuje od Tadića, koji ga je izbacio iz DS-a kada je on krenuo da se buni naglas(a bio je tada u pravu). Imao je priliku da potencijalnim glasačima pokaže da se LDP razlikuje od sadašnjeg DS-a i spolja i iznutra. Istu nije iskoristio.
(Goran Vučković, 31. mart 2011 16:52)

Ceda je upravo svojim postupkom pokazao da se razlikuje - nikoga nije prisiljavao ni na sta, ali nije se pravio ni blesav i neobavesten vec je dao razuman komentar koji javnost uvek ocekuje na ovakve stvari. To je za svaki respekt i ono u cemu je on najbolji - ne mulja bespotrebno. Vesna je debelo pogresila ukoliko je razlog onaj koji je naveden, ako nije onda je bila neiskrena. A kao sto je Ceda ukazao, ukoliko je zaista bila nezadovoljna zbog njegovih izjava u parlamentu, zar nije logicnije da da ostavku na mesto poslanika u tom parlamentu, a ne na funkciju koju je imala u stranci? Tu nema puno logike, i samim tim verovatno je Ceda u pravu kada kaze da je njeno obrazlozenje neiskreno. Cenim puno gjdu Pesic, ali ne mogu da je podrzim kada evidnentno gresi. Kada se ne slazes sa politikom stranke u parlamantu - ciji si poslanicki mandat dobila izmedju ostalog, onda podneses ostavku na mesto poslanika, a u stranci nastavis da se boris i utices na promenu onog dela politike sa kojim se ne slazes, a ne ovako.

jj

pre 13 godina

Ceda se mnogo uobrazio, a uobrazenost zamagljuje realnost. To nije vise onaj Ceda koji je vodio sudentske demonstracije. To je neki drugi Ceda, sa mafijaskim vezama, sklon izdaji, arogantan, osion ... a sve je pocelo sa zebrom (da li se neko seca toga?). Mozda je i pre bio takav, ali se nije videlo - bio je simpatican i pametan!!!
A ovo otrcavanje Vesne Pesic samo ga jos vise ukopava.

Vladimir LDP

pre 13 godina

Mislim da u ovoj situaciji, iako je veoma cenim, Vesna nije bila iskrena bas kao sto Ceda kaze. Nadam se da ce detaljnije obrazloziti odluku koju je donela radi glasaca LDP-a.

Arhimed

pre 13 godina

Cedo, Vesna je odgovoran politicar koji ima hrabrost, postenje i integritet. Da bi ti ovo stekao treba isto da postuis i to ostavkom sa mesta predsenika stranke pre izbora u samoj stranci. Mnogo si naneo stete samoj stranci, a i Srbiji. Verujem da ti to nije bio cilj, ali ne vredi plakati nad prolivenim mlekom i vaditi se bezveznim izjavama. Skupi hrabrosti nije to tako tesko, a nije ni lose za LDP!

nesa

pre 13 godina

Pre nekoliko godina smatrao sam da su jedina Cedina sansa njegovi politicki protivnici. I to se pokazalo kao tacno, sto su se vise ostale stranke gubile u praznoslovlju i pogreskama, Cedi je rastao rejting. Medjutim, poslednjim politickim potezima Ceda je uspeo da anulira i tu prednost koju je dobio. Ovde je neko zapisao da je za LDP glasao zbog Vesne Pesic i povremene podrske Bebe Popovica. Mislim da odavno nema ni te povremene podrske,i to od kada je LDP usao u koaliciju sa SPS-om u Beogradu. Beba Popovic nije politicar, a jos manje politicki prakticar, on je istinski anti-komunista, dakle antisocijalista.

Zdravko

pre 13 godina

@ Goran Vučković,31 mart 2011

Gospodine,
preporučio sam vaš komentar, dobar je, al' se ne slažem sa praznim listićem, ni to nije rešenje. Mada sam i sam pred dilemom za koga glasati čoveče?

Sa poštovanjem,

Drazen Zivadinovic

pre 13 godina

Mnogo se vi pravite pametni. Evo sta je Vesna Pesic govorila u Pescaniku 15. 09. 2006:
"Problem je, opet se vraćam na Demokratsku stranku, u tome što ni tehnički ne može da se napravi još jedna takva stranka, jer od početka je Demokratska stranka okupila najobrazovaniji deo Srbije i sad ti ne možeš da praviš duplikate toga. Njeno vođstvo je sada jedna maketa, to je jedna praznina, ali ne možeš da praviš alternativu, jednostavno nemoguće je. Pa i ovo što je probala LDP, ona može da dobije dva odbornika u Novom Pazaru ili možda da pređe cenzus. Znači, ne može to da se duplira, ne može da se izmišlja, ne možemo mi sada da izmišljamo neke rezervne građane koji su građanski i evropski orijentisani. To je sada blokirano preko Demokratske stranke, a ona je postala jedna prazna maketa sa ovim rukovodstvom. Znači, tu su te proevropske snage, tu su ti ljudi, nisu oni nestali, ali oni su jednostavno začepljeni, kao da su svuda stavljeni čepovi."[
To je ta stara jalovost.
U januaru 2007. posle dugog vaganja da li da bude na listi DS-a ili LDP-a bila je na listi LDP-a.
Ova ostavka jeste neiskrena, i ja podrzavam intervenciju u Libiji ali to ne moze biti razlog za ostavku, a jos manje one podmetacine o kanibalima.
Pravi razlog bi npr. bio da je podnela ostavku zbog toga sto LDP ne pominje Miskovica i Beka, ili da se ne slaze sa nacinom na koji stranka zeli da dodje do rezultata.
Ovi razlozi koje je ona navela su gluposti.

Kanibal

pre 13 godina

Vrlo brzo ćemo mi ovde na ovim prostorima postati Kanibali! Tačno se zna šta je Čeda hteo da kaže! Tačno se zna i zašto je Vesna tako odreagovala. Sve se to jasno zna! A sve e to jedno veliko licemerje, koje ja iskreno nisam očekivao!

Sukob

pre 13 godina

Mislim da Vesna Pesic preteruje,posebno ako se setimo i njene izjave o Kusturici zbog koje se kasnije izvinjavala,pa niko nije pravio dramu oko toga.Svakome moze da se omakne teza kvalifikacija,a posebno nije problem ako u njoj ima i dosta istine,kao sto je slucaj sa obe te izjave,i o Kusturici i o kanibalima.Istine radi,predsednik Konga Zozef Kabila i njegov ministar spoljnih poslova Zan Pjer Bemba zaista su optuzeni pred MKS-om u Hagu za brojne zlocine,ukljucujuci i kanibalizam.Mislim da je veci skandal kada se nas ministar spoljnih poslova sastaje sa takvim osobama nego bilo kakva izjava o njima.Takodje providno je zbog cega ostavka na mesto predsednika Politickog saveta,a ne na poslanicko mesto.Prva funkcija je neplacena,a druga je placena i to izuzetno,sa svim pratecim nestvarnim privilegijama.Uprkos svemu,voleo bih da Vesna Pesic ostane u LDP-u,jer razlicita misljenja u jednoj stranci su samo dokaz njene snage i demokraticnosti,a
posebno u nasoj sredini gde su sve partije firerski ustrojene.LDP je bio jedini izuzetak i nadam se da ce tako ostati i dalje.

Omorac

pre 13 godina

Cedomir Jovanovic je obican autokrata, dozivotno izabrani predsednik koji se NI PO CEMU ne razlikuje od svih ostalih lidera na politickoj sceni! Ne dam fotelju, moja je!!! Ako sa osvedocenim demokratom, g-djom Vesnom Pesic, razgovara na ovakav nacin i razvlaci je po novinama umesto da sa njom razgovara u cetiri oka, sta ce biti u nekom drugom slucaju? LDP je postala privatna stranka Cedomira Jovanovica i njegovih poltrona. Ko god da mu se suprotstavi, vise nema buducnost u LDP. Nikola Samardzic, Branislav Lecic, Biljana Srbljanovic, Vesna Pesic. LDP? Ne hvala...

Razocarani Demokrata

pre 13 godina

Svi znamo na kakve je stvari spreman Vuk Jeremic, da dodje do nekog politickog poena. I ako ga organski nepodnosim, i mrska mi je njegova retorika, moram mu da odati priznanje da vesto lovi svaki los potez Cedomira Jovanovica i da je na zalost u tome jako dobar... Cedomir Jovanovic je od LDPa napravio privatnu prciju, gde je on dozivotno obozavano predsednicko lice... Sebe je okruzio 2. razrednim ili n-to razrednim politicarima, onima koji ocigledno nisu mogli da izbore bolji status u DSu i po ostalim partijama. Mnoge stvari su primetili i Bilja Srbljanovic, i Nikola Samardzic i mnogi drugi za koje verovatno imena i ne znamo .... Za DS dok ime ljude poput Vuka Jeremica ne hvala, za LDP ni slucajno jer kad je moze da razvlaci ovako i Vesnu Pesic, to je stvarno sramota.... Apstinencija!

budjav lebac

pre 13 godina

"Minsitar spoljnih poslova Vuk Jeremić je u intervjuu za "Politiku" predložio je da se zbog ovog slučaja pokrene debata o rasizmu"

Gospodine Jeremicu, nazvati nekoga kanibalom nije rasizam! Kanibal je kanibal bio on crnac ili belac.
A vi ste zaista posetili coveka koga je svet osumnjicio za kanibalizam tako da vi dobro znate o cemu je Ceda pricao. Pokusavate da prikupite par jeftinih politickih poena na ovaj nacin jer niste u stanju da uspesno obavljate svoj posao. Vas posao je i da podignete rejting Srbiji u svetu a vi godinama radite suprotno.

Mirko

pre 13 godina

Drug Cedomir Jovanovic bi bio gori apsolutista i od onih koje je nazvao "kanibalima".Sreca nasa pa nikada nece biti bitna osoba u nasem politickom zivotu.

Vladimir LDP

pre 13 godina

Čeda je upravo imao priliku da pokaže da se razlikuje od Tadića, koji ga je izbacio iz DS-a kada je on krenuo da se buni naglas(a bio je tada u pravu). Imao je priliku da potencijalnim glasačima pokaže da se LDP razlikuje od sadašnjeg DS-a i spolja i iznutra. Istu nije iskoristio.
(Goran Vučković, 31. mart 2011 16:52)

Ceda je upravo svojim postupkom pokazao da se razlikuje - nikoga nije prisiljavao ni na sta, ali nije se pravio ni blesav i neobavesten vec je dao razuman komentar koji javnost uvek ocekuje na ovakve stvari. To je za svaki respekt i ono u cemu je on najbolji - ne mulja bespotrebno. Vesna je debelo pogresila ukoliko je razlog onaj koji je naveden, ako nije onda je bila neiskrena. A kao sto je Ceda ukazao, ukoliko je zaista bila nezadovoljna zbog njegovih izjava u parlamentu, zar nije logicnije da da ostavku na mesto poslanika u tom parlamentu, a ne na funkciju koju je imala u stranci? Tu nema puno logike, i samim tim verovatno je Ceda u pravu kada kaze da je njeno obrazlozenje neiskreno. Cenim puno gjdu Pesic, ali ne mogu da je podrzim kada evidnentno gresi. Kada se ne slazes sa politikom stranke u parlamantu - ciji si poslanicki mandat dobila izmedju ostalog, onda podneses ostavku na mesto poslanika, a u stranci nastavis da se boris i utices na promenu onog dela politike sa kojim se ne slazes, a ne ovako.

Vladimir LDP

pre 13 godina

Mislim da u ovoj situaciji, iako je veoma cenim, Vesna nije bila iskrena bas kao sto Ceda kaze. Nadam se da ce detaljnije obrazloziti odluku koju je donela radi glasaca LDP-a.

Bane

pre 13 godina

Ceda se definitivno pogubio. Da se bavi politikom u bilo kojoj zemlji slobodnog svijeta njegova politicka karijera bi bila zavrsena. Izraz africki kanibali
je najgori rasizam ikada izrecen u nekom parlamentu i jedino se moze usporediti sa slicnim konstatacijama belih supremista u Juznoj Africi koji su Nelsona Mendelu drzali 40 godina u zatvoru. Vesna Pesic je casno postupila i sama svjesna tezine uvrede prema africkim narodima. E, sad, interesuje me reakcija nadleznih organa, i da li su svi gradjani srbije jednaki pred zakonom.

Orwelly Gyorgy

pre 13 godina

Pravo osvezenje je rec "fikcija", koja opisuje cemu ti "politicki saveti" u partijama sluze, cemu su sluzili u doba ovde neprezaljenih SFRJ i SKJ (tzv. Savet Federacije).

Doduse, iz jedne takve "fikcije" Draga Micunovic i dan danas crpi pravo da mrcvari Srbiju svojom pojavom, recima i delom.

Kanibal

pre 13 godina

Vrlo brzo ćemo mi ovde na ovim prostorima postati Kanibali! Tačno se zna šta je Čeda hteo da kaže! Tačno se zna i zašto je Vesna tako odreagovala. Sve se to jasno zna! A sve e to jedno veliko licemerje, koje ja iskreno nisam očekivao!

Sukob

pre 13 godina

Mislim da Vesna Pesic preteruje,posebno ako se setimo i njene izjave o Kusturici zbog koje se kasnije izvinjavala,pa niko nije pravio dramu oko toga.Svakome moze da se omakne teza kvalifikacija,a posebno nije problem ako u njoj ima i dosta istine,kao sto je slucaj sa obe te izjave,i o Kusturici i o kanibalima.Istine radi,predsednik Konga Zozef Kabila i njegov ministar spoljnih poslova Zan Pjer Bemba zaista su optuzeni pred MKS-om u Hagu za brojne zlocine,ukljucujuci i kanibalizam.Mislim da je veci skandal kada se nas ministar spoljnih poslova sastaje sa takvim osobama nego bilo kakva izjava o njima.Takodje providno je zbog cega ostavka na mesto predsednika Politickog saveta,a ne na poslanicko mesto.Prva funkcija je neplacena,a druga je placena i to izuzetno,sa svim pratecim nestvarnim privilegijama.Uprkos svemu,voleo bih da Vesna Pesic ostane u LDP-u,jer razlicita misljenja u jednoj stranci su samo dokaz njene snage i demokraticnosti,a
posebno u nasoj sredini gde su sve partije firerski ustrojene.LDP je bio jedini izuzetak i nadam se da ce tako ostati i dalje.

Sanja

pre 13 godina

Vesna molim te nemoj da mu ostanes duzna i da njegova bude poslednja. I njegova nesuvisla objasnjenja i tumacenja tebe. Dala si mu GSS a ovako ti vraca. Hrani kuce da te ujeda.. Drzi se i sve najbolje!

Goran Vučković

pre 13 godina

Čeda je upravo imao priliku da pokaže da se razlikuje od Tadića, koji ga je izbacio iz DS-a kada je on krenuo da se buni naglas(a bio je tada u pravu). Imao je priliku da potencijalnim glasačima pokaže da se LDP razlikuje od sadašnjeg DS-a i spolja i iznutra. Istu nije iskoristio.

Zamislite kako bi odjeknulo u javnosti kada bi postojala partija u kojoj nema malih ili velikih bogova! Zamislite da postoji partija gde se odlučuje većinom nakon demokratske, javne debate!

Da je iko od ovih naučio nešto od Zorana, shvatio bi kako se pravi velika partija, koja je u stanju da vlada i reformiše kako društvo, tako i samu sebe. Nažalost takve više nema u Srbiji.
Čeda spominje da je su njihova neslaganja dublja... Valjda pokušava da kaže, da se onaj ko se ne slaže sa njim, ne slaže i sa partijom.
Takođe spominje "roditeljstvo" na vrlo neadekvatan način, zaboravljajući da, ako uzmemo da se njegovo političko rođenje desilo za vreme studenstskih demonstracija, možemo reći da mu je Zoran politički otac, Vesna majka.
Vesna Pešić se pokazala još jednom kao osoba sa integritetom. Imala je u istoriji, tu i tamo, po neki sitniji gaf, ali ništa joj se bitno ne može zameriti u političkoj biografiji.
Politička aktivnost Vesne Pešić u LDP-u, i povremena podrška Bebe Popovića, su bile zadnji argumenti koji su me mogli naterati da zaokružim nekog na predstojećim izborima. Izgleda da će moj listić ipak ostati prazan.

vojislav948

pre 13 godina

Čedo vi ste u zabludi. Vesna je samo razumna osoba koja ima svoje principe i njih se drži dosledno za razliku od vas. Pre nego što date neku izjavu za javnost dobro razmislite i pokušajte da ne pravite gafove, koji mogu imati vrlo štetne posledice.

Robert Lee

pre 13 godina

"...mesto predsednice Političkog saveta koji je bio mnogo više fikcija nego telo u stranci".
U pravu je Ceda, nema LDP ni tela ni organizaciju...postoji sam Ceda zvani stranka.
A ne pada mu na pamet da se upita sto ga zadnju godinu, dve napustaju svi bliski saradnici.

Drazen Zivadinovic

pre 13 godina

Mnogo se vi pravite pametni. Evo sta je Vesna Pesic govorila u Pescaniku 15. 09. 2006:
"Problem je, opet se vraćam na Demokratsku stranku, u tome što ni tehnički ne može da se napravi još jedna takva stranka, jer od početka je Demokratska stranka okupila najobrazovaniji deo Srbije i sad ti ne možeš da praviš duplikate toga. Njeno vođstvo je sada jedna maketa, to je jedna praznina, ali ne možeš da praviš alternativu, jednostavno nemoguće je. Pa i ovo što je probala LDP, ona može da dobije dva odbornika u Novom Pazaru ili možda da pređe cenzus. Znači, ne može to da se duplira, ne može da se izmišlja, ne možemo mi sada da izmišljamo neke rezervne građane koji su građanski i evropski orijentisani. To je sada blokirano preko Demokratske stranke, a ona je postala jedna prazna maketa sa ovim rukovodstvom. Znači, tu su te proevropske snage, tu su ti ljudi, nisu oni nestali, ali oni su jednostavno začepljeni, kao da su svuda stavljeni čepovi."[
To je ta stara jalovost.
U januaru 2007. posle dugog vaganja da li da bude na listi DS-a ili LDP-a bila je na listi LDP-a.
Ova ostavka jeste neiskrena, i ja podrzavam intervenciju u Libiji ali to ne moze biti razlog za ostavku, a jos manje one podmetacine o kanibalima.
Pravi razlog bi npr. bio da je podnela ostavku zbog toga sto LDP ne pominje Miskovica i Beka, ili da se ne slaze sa nacinom na koji stranka zeli da dodje do rezultata.
Ovi razlozi koje je ona navela su gluposti.

Glupan

pre 13 godina

Mnogo vise fikcija nego stvarno telo.. Znaci ona se fiktivno predstavljala? Ili je sve u ldp fiktivno osim Cede? Ili je pokusala da udje u finansije preduzeca LDP? Eh, a kako sam samo bio naivan 2008 i dao vam glas.

Siki

pre 13 godina

Čitajući Čedine izjave, u kojima on bez pardona deli svima i svakome lekcije i packe, počinjem da shvatam zbog čega Crkva gordost smatra najvećim smrtnim grehom.
Šta je on to postigao, uradio, rekao ili smislio da bi imao tako visoko mišljenje o sebi? Stičem utisak da njegov ego ne bi bio zadovoljen ni da je na Obaminom mestu.

Ivan S.

pre 13 godina

I ovaj mučeni kvazi Djindjićevac, živaca istanjenih ovisnik, je od partije koja je imala ozbiljan potencijal da ponudi Srbiji što ostali ne mogu, od nje napravio tragikomediju Sa jedne strane nesposoban da artikuliše političke ciljeve a naročito nevešto artikulišući Kosovsko pitanje, koje iako u mnogim tačkama ima smisla usled pogrešne prezentacije postane prihvatljivo. Doduše čovek je dramaturg pa šta bi on trebalo da zna o poruci auditorijumu ;) Doduše veći je problem što je iz partije oterao sve koji su ikada nešto vredeli.

I ovo je baš tačka koja potvrđuje moju tezu da u Srbiji važe isti zakoni i nije ni najmanje važno kojjoj opciji pripadate ili šta propagirate. Državu svi nezaustavljivo vode u ono što u privredi zovemo likvidaciju, kako materijalnu tako i natalitetnu.

Mica

pre 13 godina

Ovaj Ceda je definitivno izasao iz ovog skecha Nadrealista. On je jedan od onih pragmaticnih studenata na kraju, "junetina klasa A1 klasa B14" :)



Ehhh, kad se setim ideala '96. prosto ne znam sta da kazem ...

princ

pre 13 godina

Čedo, vreme ti je da odeš iz politike i prepustiš LDP pametnijim i poštenijim od sebe. Već su otišli B.Srbljanović i N.Milenković, koji su mnogo vredniji od tebe.
Što se tiče g-đe Pešić, još jednom je pokazala da je jedna od retkih poštenih politčara u Srbiji.

Suvi

pre 13 godina

Zbog izjava poput Jovanovićeve o afričkim narodima u normalnom svetu propadaju i preko noće se gase dugogodišnje političke karijere, osim ako niste ekstremni desničar poput LePena, Žirinovskog, Hajdera i sličnih. A kod nas ne samo da je to pusti san, nego nadobudni Jovanović ima obraza da napada Pešićevu, kojoj nije ni do kolena u svakom pogledu, a narodima Afrike se izvinjava sa prezirom, po principu "ako baš mora". Bruka i sramota.
Uzgred, Palestina nije u Africi, mogao bi neko da mu objasni.

Lazarenko

pre 13 godina

Radikali, desnicari i konzervativci vise vole Cedomira Jovanovica nego Seselja i Kostunicu zajedno.
Dok god je on na celu LDP-a, ta partija nema teoretske sanse da pobegne od klackanja na cenzusu. Umesto da liberalna opcija postane jedan znacajan element srpske politicke scene, delovanjem ovog nedefinisanog momcica ona se pretvara u jedan cirkus sastavljen od kvazi-intelektualaca i razocaranih SPO glasaca, kojima su puna usta politicke korektnosti, dok ne pokazu pravo lice pa im se omakne ovako nesto o "kanibalima".
Samo nastavi sa svojom "hrabroscu" Cedomire, ti cinis vise za SRS/SNS/DSS nego Vjerica Radeta, Toma, Seselj i Kostunica zajedno.

amstel

pre 13 godina

"Neko ko može da nam bude roditelj treba u onome što mi radimo da traži korist za društvo, a ne izgovore za sopstvene postupke" - pa Čeda je prs'o! A ovo za Politički savet koji mu je fikcija tek ima šta da se kaže...

simens

pre 13 godina

Uopste nije vazno sta je Ceda mislio kada je izgovarao tu rec. Mada sam clan LDP-a, jako me iznenadila ta izjava. Najblaze receno to sto je rekao je mnogo glupo i morao je istog momenta da uputi izvinjenje i mislim da bi Čeda trebao da bude malo taktičniji.

nesa

pre 13 godina

Pre nekoliko godina smatrao sam da su jedina Cedina sansa njegovi politicki protivnici. I to se pokazalo kao tacno, sto su se vise ostale stranke gubile u praznoslovlju i pogreskama, Cedi je rastao rejting. Medjutim, poslednjim politickim potezima Ceda je uspeo da anulira i tu prednost koju je dobio. Ovde je neko zapisao da je za LDP glasao zbog Vesne Pesic i povremene podrske Bebe Popovica. Mislim da odavno nema ni te povremene podrske,i to od kada je LDP usao u koaliciju sa SPS-om u Beogradu. Beba Popovic nije politicar, a jos manje politicki prakticar, on je istinski anti-komunista, dakle antisocijalista.

EU Citizen

pre 13 godina

Politički neodgovorno je, gospodine Jovanoviću, vaše demagoško obraćanje u parlamentu, i to ne onaj deo o kanibalima, to je samo lako neprimereno i nevešto za jednog ozbiljnog političara, ali, nažalost, barem u figurativnom smislu, potpuno istinito, već sve ostalo, a naročito skandalozna rečenica o "Obaminm klovnovima", koja pokušava, u klasičnom neoudbaškom, "i Evropa, i Kosovo" stilu da na veštački i nategnut način izjednači jednog diktatora i ubicu sa liderom slobodnog i civilizovanog sveta u svhu podilaženja najnižim nagonima lobotomizovanog progadafijevskog dela srpske populacije. Zašto bi gospođa Vesna Pešić, jedna istinska dama koja je nebrojeno puta pokazala da je časna i hrabra osoba ogromnog ličnog integriteta i ispravnih i civilizovanih političih stavova, igrala klovna nekome ko dovodi komunističke ubice a la Jovo Kapičić i koketira sa antiameričkom i antizapadnom histerijom nekadašnjih Miloševićevih i Titovih fanova u nadi da će navući još neki bedni glas? Sram vas bilo, gospodine Jovanoviću, kakva je korist od toga što ćete imati sedam procenata umesto pet (a nećete, jer prvi ja, nekadašnji glasač vaše stranke, više nikada neću glasati za ovakav LDP, koji ni sa čim liberalnim i demokratskim nikakve veze nema), ako u međuvremenu ne samo pretvorite stranku u svoje privatno preduzeće i monopolizujete lidersku poziciju, već napravite i istu vrstu nedopustivog političkog i idejnog kompromisa koju je u DS-u sproveo Boris Tadić i od te stranke stvorio ovu sadašnju mafijaško-udbašku nakaradu koja sa partijom Bore Pekića i Zorana Đinđića ima zajedničko samo ime. Mislim da je krajnje vreme da se sklonite i pustite neku pricipijelniju i intelektualno superiorniju osobu bez belih i crnih mrlja u biografiji da vodi stranku, a ako na predstojećim stranačkim izborima članstvo i rukovodstvo podrži nakaznu politiku koju u poslednje vreme vodite, što se mene tiče, potpuno zaslužujete da, umesto deset ili petnaest posto glasačkog tela na koje ciljate i koje biste u situaciji moralnog kolapsa DS-a realno mogli da imate, uopšte ne pređete cenzus. Samo veoma ograničena i politički nepronicljiva osoba može živeti u iluziji da će pristojan i prozapadno orijentisan svet koji vas je do sada uglavnom podržavao glasati za nekog ko izvlači iz naftalina i legitimizuje Brozove dželate i izjednačava predsednika vodeće demokratske države sa belosvetskim diktatorskim ološem.

Drug clan

pre 13 godina

Cedo, komplikujes i pogorsavas stvari. Zadrzi se na ispravljanju SVOJIH gresaka i pokusaj da izgladis celu situaciju, jer ako ti Vesna ode iz LDP-a, mozes slobodno da "zatvoris butik".

bezimena

pre 13 godina

V.Pešić je posebna žena sa izuzetnom karijerom, njeno poštenje i iskrenost nikada nisu bili pod sumnjom, za razliku od Č.Jovanovića.

Očekujem da V.Pešić izadje iz LDP i pridruži se Ž.Koraću.

Zdravko

pre 13 godina

@ Goran Vučković,31 mart 2011

Gospodine,
preporučio sam vaš komentar, dobar je, al' se ne slažem sa praznim listićem, ni to nije rešenje. Mada sam i sam pred dilemom za koga glasati čoveče?

Sa poštovanjem,

jj

pre 13 godina

Ceda se mnogo uobrazio, a uobrazenost zamagljuje realnost. To nije vise onaj Ceda koji je vodio sudentske demonstracije. To je neki drugi Ceda, sa mafijaskim vezama, sklon izdaji, arogantan, osion ... a sve je pocelo sa zebrom (da li se neko seca toga?). Mozda je i pre bio takav, ali se nije videlo - bio je simpatican i pametan!!!
A ovo otrcavanje Vesne Pesic samo ga jos vise ukopava.

Birac

pre 13 godina

Glasao sam za LDP, a vise necu. Zato sto je Cedomir ukinuo sve strucne Savete unutar LDP, jer je zeleo svoje poslusnike na mestu poslanika (jednim od njih je zamenio Slobodana Marasa). Napravio je LDP na ideji ukidanja partijske diktature, a zaveo je svoju, zbog koje javnost i ne zna da osim predsednika, LDP ima i potpredsednike, Politicki savet i slicno. Kada je otisla Biljana, rekao je: C'est la vie. Kada je otisao Leka, rekao je: LDPu su potrebni oni koji dele vrednosti LDP-a. Kad je otisao Nikola Samardzic, "jedan sujetni profesor manje". Sada kada je jasno da odlazi i Vesna Pesic koja je sinonim za ceo gradjanski pokret u Srbiji u poslednjih 20 godina, "daje neodgovorne izjave".

"Ako zelimo da promenimo Srbiju, moramo najpre promeniti sebe."

Ja cu poceti tako sto cu promeniti sebe i potraziti neku novu gradjansku opciju ili makar otici u apstinente. LDP nije partija evropskih vrednosti.

Arhimed

pre 13 godina

Cedo, Vesna je odgovoran politicar koji ima hrabrost, postenje i integritet. Da bi ti ovo stekao treba isto da postuis i to ostavkom sa mesta predsenika stranke pre izbora u samoj stranci. Mnogo si naneo stete samoj stranci, a i Srbiji. Verujem da ti to nije bio cilj, ali ne vredi plakati nad prolivenim mlekom i vaditi se bezveznim izjavama. Skupi hrabrosti nije to tako tesko, a nije ni lose za LDP!

бт

pre 13 godina

Чедо, прво је побегла Биљана Србљановић (и то чак у Азербејџан), сада Весна Пешић... Пази да не падне нека оптужба и на тој основи!

Razocarani Demokrata

pre 13 godina

Svi znamo na kakve je stvari spreman Vuk Jeremic, da dodje do nekog politickog poena. I ako ga organski nepodnosim, i mrska mi je njegova retorika, moram mu da odati priznanje da vesto lovi svaki los potez Cedomira Jovanovica i da je na zalost u tome jako dobar... Cedomir Jovanovic je od LDPa napravio privatnu prciju, gde je on dozivotno obozavano predsednicko lice... Sebe je okruzio 2. razrednim ili n-to razrednim politicarima, onima koji ocigledno nisu mogli da izbore bolji status u DSu i po ostalim partijama. Mnoge stvari su primetili i Bilja Srbljanovic, i Nikola Samardzic i mnogi drugi za koje verovatno imena i ne znamo .... Za DS dok ime ljude poput Vuka Jeremica ne hvala, za LDP ni slucajno jer kad je moze da razvlaci ovako i Vesnu Pesic, to je stvarno sramota.... Apstinencija!

Omorac

pre 13 godina

Cedomir Jovanovic je obican autokrata, dozivotno izabrani predsednik koji se NI PO CEMU ne razlikuje od svih ostalih lidera na politickoj sceni! Ne dam fotelju, moja je!!! Ako sa osvedocenim demokratom, g-djom Vesnom Pesic, razgovara na ovakav nacin i razvlaci je po novinama umesto da sa njom razgovara u cetiri oka, sta ce biti u nekom drugom slucaju? LDP je postala privatna stranka Cedomira Jovanovica i njegovih poltrona. Ko god da mu se suprotstavi, vise nema buducnost u LDP. Nikola Samardzic, Branislav Lecic, Biljana Srbljanovic, Vesna Pesic. LDP? Ne hvala...