Mrtva beba pronađena u kontejneru

Jagodina -- U kontejneru kod Železničke stanice u Jagodini, radnici čistoće Javnog komunalnog preduzeća "Standard" pronašli su mrtvu bebu ženskog pola.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Uzasna vest, kao majka male devojcice jos sam u soku! Iako u sudstvu postoje olaksavajuce okolnosti ukoliko se cedomorstvo pocini nepostredno posle porodjaja jer je majka pod velikim stresom i uticajem hormona, ipak ne mogu da shvatim koliko svest mora biti suzena da bi se tako nesto pocinilo. Cula sam da u nekim katolickim zemljama poput Italije pri crkvama postoje mesta slicna velikom postanskom sanducetu za odlaganje paketa u koja majke koje ne zele da zadrze svoje bebe mogu da ih anonimno ostave i posle toga vise nemaju odgovornost i pravo da se interesuju za njihovu sudbinu. Obzirom na to sta se sve radi u religioznim institucijama ne smatram da je to pravilno resenje ali smatram da je ideja dobra i da nesto slicno treba da postoji pri drzavnim bolnicama ili socijalnim ustanovama (na nekom skrivenom mestu) da bi se nesrecnoj majci i detetu obezbedila privatnost. Na taj nacin se resava nekoliko problema:
  • majka izbegava dodatna pitanja vezana za razlog svoje odluke
  • beba dobija sansu da zivi kao i da je prihvati neko ko ce joj se vise radovati i brinuti o njoj
  • parovi koji ne mogu da imaju sopstveno potomstvo mogu uz manje administrativnih procedura (koje mogu trajati godinama) skrate postupak usvajanja deteta.
  • drustvo smanjuje broj cedomorstava
  Obzirom na to da B92 smatram socijalno odgovornom redakcijom nadam se da ce razmotriti predlog i pokrenuti inicijativu. Ja sam spremna da je podrzim, a verujem da postoji jos dosta ljudi koji dele moje misljenje.
  (Katarina Petrovic, 28. februar 2011 10:41)

  # Link komentara

 2. Eeee koliko parova zele da imaju jednu bebu a ovako neka @#$%! ostavila svoje... Pa sto je nije barem odnela do bolnice pa zbrisala...
  (goxy, 28. februar 2011 09:18)

  # Link komentara

 3. Nemam reci na ovakve vesti.Kao buduci otac deteta ne znam sta bi joj uradio!Zar nije mogla malu da da na usvajanje ako vec nije htela da je zadrzi!?Neka je andjeli cuvaju,pocivala u miru,zlato malo bezgresno!
  (Danijel, 28. februar 2011 08:36)

  # Link komentara

 4. Kako ovo shvatiti? Nadam se da nije zbog pola zenskog, ali bice da jeste... Balkan je vjecan!
  (Mao, 28. februar 2011 02:26)

  # Link komentara