Četvrtak, 24.02.2011.

12:53

Proveravaju se podaci o Kolubari

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da tužilaštvo intenzivno radi na slučaju “Kolubara“. DSS u analizi iznosi svoje viđenje zloupotreba na kopovima.

Izvor: B92

Proveravaju se podaci o Kolubari IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

negotinac

pre 13 godina

Ma hajde ne zamajavaj. Ništa to tužilaštvo ne radi. Evo ti kod nas tvoja Zaga natrlja nos tužicu samo zato što pozva na informativni razgovor predsednika opštine. Sve vas treba napolje sa posla. Nego jel si gledala izveštaje iz Zagreba, Kaira a naročito iz Bengazija? I šta misliš o tome?

srecko

pre 13 godina

PROVERAVAJU SE! koliko nam je poznatu u insajderu direktno govore razni direktori -znaci sve je vec provereno ,ili....kao i uvek .sva sreca da je kolubara uglavnom vezana sa DSS inace je ne bi ni pogledali.A svaki grad-selo-naselje ima svoju kolubaru,cccc.Bas me interesuje ko ce u zemlji lopova da istrazuje lopovluk-ne zelim da vredjam ali istrazitelji bi trebalo da se sastoje od radnika i seljaka pa da vidimo kako bi to izgledalo

Mashinovodja

pre 13 godina

Ma, samo vi proveravajte i nemojte uopšte da žurite! Jer poznata je stvar da što je brzo, to je i kuso. Ako Cecu proveravate već osam godina i nikako da je isproveravate do kraja, Kolubaru ćete proveravati, po mojoj slobodnoj amaterskoj proceni, sledećih barem 88 godina. Ali bolje je da posao uradite kako treba, nego da previše žurite pa da vam se neki krivac izmigolji.
I nemojte uopšte da se brinete kako će to javnost da primi. Nema frke, ovdašnja javnost je odavno u stanju trajne i totalne tuposti usled prestanka rada moždanih funkcija i zato ne reaguje ni na kakve spoljne nadražaje. Na primer, čak ni kad im neko direktno izvlači pare iz džepa, kaobajagi za "RTV pretplatu", a od 1. marta sa skupljom strujom koja je morala da poskupi da biste popunili rupu (tačnije: provaliju) u toj istoj Kolubari. Nema problema, sve će to ovaj (tupi) narod 'ladno istrpeti i pozlatiti. Nismo mi Arapi pa da razbijamo po ulicama! Mi smo mnogo fini. Na vašu sreću. I našu nesreću.

pravnik

pre 13 godina

Ministarka priča normalno za zemlju ogrezlu u kriminalu i korupciji. Samo, i u Zagrebu su počeli socijalni protesti upereni protiv pljačke. Da a i Bengazi i Beograd imaju isto početno slovo. A uskoro će ako ovi nastave lopovsko korupcionašku politiku biti još mnogo zajedničkog.Dolazi proleće...

nije nego

pre 13 godina

"Ako bude bilo osnovane sumnje"! Da li je moguce da sme tako nesto da izjavi a da i dalje zauzima ministarsku fotelju? Kao ministarka pravde,prvi covek pravosudja treba da se suzdrzi i ne daje takve izjave. Sve sto treba je da radi svoj posao,ubrza ceo proces jer ce biti pojeo vuk magarca. Pretkrivicni postupak? Pa insajder im je dao dokaze na tacni,odradio sav posao. Sve sto treba je da pohapsite i osudite na najstroze moguce kazne!
Gospodo iz pravosudja ne vredjajte nam inteligenciju sa komentarima koji su vise nego smesni,zalosni-RADITE ONO ZA STA STE IZABRANI I PREVISE PLACENI!

vedrichar

pre 13 godina

Očekujem da naši državni organi izađu sa stavom i da, ukoliko postoji osnovana sumnja, bude pokrenuta istraga, da dođemo svi do istine i preduzmemo sve mere".Kakva nebulozna rečenica! Ministarka kao da govori o Zanzibaru... onako u uopšteno....da državni organi izadju sa stavom?!?!?! da dođemo svi do istine... da na svetu večno vlada mir i da više ne bude gladnih! Kao da je pobedila na izboru za mis.... Alo bre!!
ovo ti je dobro...ali stvarno si me nasmejao!!!!
p.s.dobro ministarka je stvarno zgodna a i lepo se oblaci!!!

ZAKI

pre 13 godina

Očekujem da naši državni organi izađu sa stavom i da, ukoliko postoji osnovana sumnja, bude pokrenuta istraga, da dođemo svi do istine i preduzmemo sve mere.

Meni nije jasno šta je "osnovana sumnaja". Molim nekog pravnika da mi protumači
ovaj pojam. Imam utisak da neko pravi budalama.

milojica

pre 13 godina

Dok se ti seko smisliš, pa dok pokreneš našu vrlu miliciju ili ti sad policiju, pa dok oni ispregledaju i trijerišu po partijskoj liniji ko je odgovoran, a ko ne, pa dok taj trijerisani spisak dođe kod super efikasnih sudija na novi trijer po partijskoj osnovi(ne smeju se neki ''drugovi članovi'' zamarati po sudovima, proteći će vode ovom jadnom Savom mnogo. Kad se sve to bude privelo pravdi sigurno znam da će 2029. godine biti kriv pokojni kurir Đokica. Svaka čas mislim da nam je sudstvo veoma efikasno, bravo za gospođu ministarku.

Tunis, Egipat, Bahrein, Jemen, Libija...?

pre 13 godina

"Očekujem da naši državni organi izađu sa stavom i da, ukoliko postoji osnovana sumnja, bude pokrenuta istraga, da dođemo svi do istine i preduzmemo sve mere".Kakva nebulozna rečenica! Ministarka kao da govori o Zanzibaru... onako u uopšteno....da državni organi izadju sa stavom?!?!?! da dođemo svi do istine... da na svetu večno vlada mir i da više ne bude gladnih! Kao da je pobedila na izboru za mis.... Alo bre!!! Odgovornost, policija, pravosudje, sprovodjenje istrage i primena zakona, kompetentnost i efikasnost pravosudja, kažnjavanje krivaca!!! EEEEEJ MINISTARKO!

zoran

pre 13 godina

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=02&dd=24&nav_category=167&nav_id=495055

U Zagrebu su se demonstranti SAMOINICIJATIVNO skupili i viču "lopovi, lopovi".

Obratite pažnju. Socijalni nemiri su zarazna bolest a Zagreb je MNOGO blizu, i u CRO je prosek plate barem duplo veći nego u SR...

ben

pre 13 godina

Vlast aktuelna a bogami i vecina komentatora bi da DSS nestane sa politicke scene.Ocigledno je da ste zivjeli u komunizmu pa vam je zajednicka zelja za nekom revolucionarnom pravdom,sto brze to bolje.Zaboravili ste da zivite u demokratiji i da su samo izbori mjerodavni ko treba da opstane na politickoj sceni Srbije.Pogledajte realno koliki medijski prostor ima jedina opoziciona politicka partija pa ce te i sami uvidjeti da koalicija na vlasti najvise zazire upravo od DSS-a.Nisu bas svi gradjani pomislili da se "beli sengen" doruckuje!!

beogradjanin

pre 13 godina

Kada ce biti procesuiran Doktor Vojislav Kostunica i njegova bratija , i povodom Kolubare i povodom jedne druge mnogo bitnije stvari koja muci celu Srbiju?

ZeljkaNS

pre 13 godina

Ako sam ja dobro videla to je bio 28 dan oktobra 2006, i nije me mrzilo da proverim, taj dan je bila SUBOTA!!!!! Nedeljom se vreme menja i samo nedelja moze da ima 25 odnosno 23 sata!!!! Ako ovo nije sumnjivo ja neznam sta je!!!!!

Sve na download

pre 13 godina

Kolubara postaje sve interesantnija, sad se vec ozbiljno ukljucujem:

"У медијима се више пута понавља да су руководиоци „Колубаре“, чланови ДСС-а, искључиво утицали на избор фирми које су изнајмљивале помоћну механизацију.

Истина је, међутим, да је крајем 2004. године, на основу споразума са ММФ-ом из 2003., фирма „Колубара грађевинар“ издвојена из састава „РБ Колубара“ уз обавезу „Колубаре“ да је ангажује наредне четири године без тендера, што је тада било у складу са Законом о јавним набавкама. Током те четири године, приватнике подизвођаче који изнајмљују помоћну механизацију у „Колубари“ ангажује фирма „Колубара грађевинар“ којом управљају од јануара 2005. до децембра 2006. године Маринко Марић (Г17+), а од 2006. до данас Славољуб Павловић (СПС).

Из овога се јасно види да ДСС није имао пресудан утицај на избор приватника подизвођача с обзиром да су фирмом „Колубара грађевинар“ управљали кадрови из странака које су данас на власти у Србији."

Sad do kraja, DSS je izgleda samo povod, krupne ribe leze ispod.

abu dabi

pre 13 godina

Svaka cast insajderu ali zar ne mislite da smo jadna drzava kad televizija treba da bude pokretac svake istrage.Toliko sudija i inspektora i svega.To nam samo govori da tu svi rade jedni za druge

he

pre 13 godina

Bilo je Insajdera i pre ovog serijala, pa još ni onu pevaljku nisu uhapsli.
Pravda u Srbiji!? U Srbiji NEMA PRAVDE. Zbog toga će moj sin da živi van Srbije i srce mi se kida.
A ne Tadiću zbog toga što je bolje plaćen "napolju" kao fudbaleri.

Volim i ja vas (DS)

pre 13 godina

@Ana
Cudno da brojanje staje na 2008... da nastavimo 2009, 2010, 2011... Nesto ne vidim da je sve stalo 2008, naprotiv.

svetlana

pre 13 godina

Kako to Snežana Malović zna šta radi tužilaštvo? Odgovor je jednostavan. Tužilaštvo nije samostalno, u svakoj fazi postupka polaže račune ministarstvu, a onaj kome se polažu računi najbolje zna šta se dešava u postupku i šta će se desiti. Toliko o samostalnosti tužilaštva gospodjo Dolovac.Svetlana

Jagodinac

pre 13 godina

Dođite blago nama Vi ovde u Jagodinu da na licu mesta vidite šta je kršenje ljudskih prava i šta su malverzacije! Dosta je prikrivanja mutnih radnji koalicionih partnera, koji ne da nisu pomogli demokratskim snagama, nego su ih dibidus urnisali!

slavko

pre 13 godina

Prosto je neverovatno kakve direktore delegira partija na vlasti u javnim preduzecima."Dobar" inzenjer Ceran na opste zaprepascenje gledalaca izjavljuje u Insajderu , popsle godinu i po dana svoga"dobrog" direktorovanja da ne bilo lose da se utvrdi potreban nivo angazovanja mehanizacije na Kopovima.Znaci to je dobar inzenjer-inace za taj posao je potrebno 1-2 dana da se obavi.Isti taj dobri inzenjer dovodi nekakvu "partijsku firmu" i daje joj ogromne pare, sve pod izgovorom kontrole radnog vremena, za uvodenje nekakvih kapija i skenera za maltretiranje i ponizavanje postenih radnika i sluzbenika pr dolasku i odlasku s posla.Naravno , treba obezbediti novac neporoduktivnim i parazitskim firmama po bilo koju cenu , jer , naprosto oni su "nasi".
Pateticni, tekstilni inzenjer Skundric ne moze to da shvati jer . odavno je on samo poslusnik i nista vise.

Pera

pre 13 godina

Aktivnost koju nazivate "Proveravaju se podaci o Kolubari" ste trebali da obavljate dok nisu to svi znali, jer narod vas je birao i placa vas da bi mogao mirno da spava.
Ali tada niste, jer nije bilo potrebe - znali ste sve, bili ste (i ostali) manje ili vise direktno, deo toga, cele price.
Pravo ime onoga sto sada radite je "Kupujemo vreme dok smislimo kako da se izvucemo". Ocekujem da cete posle brizljive "provere podataka o Kolubari" ustanoviti da jedan od bezbroj bagera nije radio jedne godine milion sati kao sto se navodi u Insajderu, vec sat manje, pa ce, razumljivo, cela stvar morati da padne.
A mozda i Insajder da malo plati za klevetu.

Petar djurovic

pre 13 godina

Da bi sudstvo u jednoj drzavi bilo normalno a samim tim i nezavisno od politicara treba da prodje 50-tak godina nezavisnog skolovanja buducih pravnika i sudija a znajuci poreklo aktuelne Ministarke tj znajuci da je nje Deda bio politicki(Komesar) drzavni i vojni sudija sumnjam da ima i zelju i volju da se pravda istera do kraja a sto se ti ce njene sposobnosti opet nema ni licne ni "Isorijske"predispozicije.Lek je Lustracija koja bi trebala da obuhvati zadnjih 560 godina.

Neznalica

pre 13 godina

Popovic, najveci biser ikada. Eksperti su utvrdili zasto je masina radila 25 sati dnevno. Kako ga nije sramota da o tome uopste govori???

talicni tom

pre 13 godina

Masina je radila samo jednog dana 25 sati i to bas na prelasku racunanja vremema. Ajd jos malo pomoci, kad nas ovako zasmejavaju, treba da kazu i da februar svake godine ima 29 dana i da tada masine dodatno rade.

Jovan

pre 13 godina

Ja sam jedan od građana koji se u svom radnom veku sretao sa mehanizacijom za radove koji su se obavljali u "Kolubari". Više od četrdeset godina sam radio u građevinarstvu, jednostavno rečeno sva objašnjenja gospode iz DSS i bilo koje stranke su smešna. Gospodinu Popoviću poručujem da svoj autoritet ne troši na ono što je nebranjivo. Nesuvisle komentare i argumente uz zaklanjanje iza revizora ne mogu da prihvatim. Diplomirani sam ekonomista, a takođe i dugogodišnji član U. odbora jednog našeg većeg preduzeća. Poznata mi je praksa naših revizora, uradiće sve onako kako naručilac revizije zahteva. Bezpredmetno je da nam se bilo ko obraća i da nas pokušava uveriti u ispravnost rada stranačkih kadrova.

sm

pre 13 godina

"Ne možete da optužujete Ćerana (Nebojša, direktor 'Kolubare') da je u to preduzeće došao po partijskoj liniji. On nije direktor zato što je član Demokratske stranke, nego što je dobar inženjer, a usput je i član DS", poručio je Škundrić.

E pa ministre, Vi očigledno ne znate šta vam je po struci direktor te Kolubare. On je tehnolog za ispitivanje voda i to nema veze sa rudarstvom i ne možete reći da je na tom mestu što je dobar inženjer. Tu je što je stranački kadar koji treba da odradi neki posao.

Markoni

pre 13 godina

Cekamo procesuiranja.
Sve je jasno kao na dlanu.
Pitanje za Pravosudne organe, pored ove optuznice, dokle se stiglo sa procesuiranjem koje najvise zanima Gradjansku Srbiju a vezano je za Doktora pravnih nauka i druzinu.
Sta se desava sa krivicnom prijavom koje su podnele majka i sestra ubijenog Srpskog Premijera Zorana Djindjica protiv Doktora i druzine povodom podrske oruzanoj pobuni crvenih beretki ?
Cekamo odgovore , nismo nista zaboravili, pogotovo ne pitanje nad svim pitanjima koje muci Srbiju.
12.mart 2003. godine.
Za dve nedelje navrsava se punih 8 godina od atentata na naseg Premijera Zorana Djindjica, jos uvek nismo culi zvanicno sve, jer jako dobro znamo da se Legija nije probudio jedno jutro ,obrijao se, popio kafu, isprzio kajganu i rekao e dosadno danas, mogao bih da ubijem Premijera.
Cela Srbija ceka odgovor na ova pitanja, cisto da znate da nista nismo zaboravili.
Odgovor moramo da dobijemo .

pera

pre 13 godina

Od ovih nece nikada niko biti osudjen jer su svi umesani na neki nacin.Narod treba da se raspita o mogucnosti tuzbe u Strazburu protiv ucesnika,i ove vlade jer ne preduzimaju nista.Dokaza se ima i previse i to treba pokrenuti ako se ima pravne mogucnosti.To bi bilo jako vazno jer bi se time otkrilo jos mnogo toga.Proces bi se platio oduzimanjem nezakonito stecene imovine,bice i viska.

dejan

pre 13 godina

E pa gospodo iz vlasti... evo prilike da dobijete izbore... ako ovo resite do pocetka izborne kampanje onako kako se ocekuje... mozda vam neko nesto i poveruje...

Pa sad vi vidite, hocete li pravicno sudstvo ili nezavisno sudstvo.. a ima i nova kategorija... NENADLEZNO sudstvo!!!!

Miki

pre 13 godina

Cinimi se da od ovoga nista biti nece,ostaje nam narode ili Libija ili da ih oteramo na izborima.Brankice osnuj stranku pod hitno i spasi ovaj jadni narod od sigurne propasti.

realno

pre 13 godina

jaka je to drzava i vlast kad treba tv emisija da bi se pokrenula neka istraga o dogadjajima o kojim cela zemlja zna ...
i jos imaju obraza da izlazeu javnost i da kazu da proveravaju navode jer oni jelte prvi put cuju za todok je eto izgleda b92 bolje obavestena

Pedja

pre 13 godina

E ako tuzilastvo intenzivno radi na slucaju Kolubara onda akteri ove pljacke mogu slobodno da odahnu bas kao i svi ostali koje ovakvo neozbiljno tuzilastvo nikada nije ni dotaklo a imalo je i vise nego dovoljno materijala.

nele

pre 13 godina

Siromastvo i medijsko spinovanje javnog mnjenja (dirigovano istrazivacko novinarstvo, zlonamerno i tendeciozno tumacenje pojedinih cinjenica, izvlacenje iz konteksta …, koriscenje oprobanih ,, gebelsovskih“ metoda da svaka laz ponovljena dovoljno puta postaje ,,istina“) cine da svaka hajka i insinuacije slicne ovoj dobro ,,prime“ kod gradjana Srbije, pokradenih, gladnih, ponizenih, lisenih ljudskog dostojanstva, i prevarenim na prethodnim izborima,….
Ne moram da budem veliki prorok, pa da pretpostavim sta je pozadina hajke, sem urusavanja ugleda DSS i skidanja oreola stranke bez afera i lopova, mozda prodaja starteskog energetskog sektora i njegovo rasparcavanje i rasprodaja belosvetskim tajkunima, a pre toga nabavka nove mehanizacije (pomocu ekstra povoljnih belosvetskih kredita ili pozajmica, koje ce i nakon privatizacije vracati gradjani Stradije) od recimo nekih najboljih svetskih proizvodjaca mehanizacije iz SAD ili Nemacke. Tesko Srbiji ako sadasnja vlast ostane jos ovih godinu dana. Ne bih posebno hvalio ni g.Tomica niti g.Jovicica, rekao bih samo da je to bio njihov posao koji su obavljali u skladu sa zakonom, kamo srece da je u Srbiji takvih mnogo vise. Ako su radili mimo zakona, policija, tuzilastvo i sudstvo treba da rade svoj posao, a ne da im B92 otima isti. Pozdravljam istrazivacko novinarstvo i svaku kritiku vlasti zasnovanu na cinjenicama, ali ne i medijski linc, gde se novinari istovremeno, strucnjaci za energetiku i tuzioci i sudije i vozaci buldozera.
Od gomile spomenutih imena samo dva su iz DSS, gomila ostalih iz ostalih stranaka, promenite naslov, ova prica ima ponajmanje veze sa DSS-om, sa ostalima ponajvise.

Dejan

pre 13 godina

Ja kao gradjanin ove zahvaljujuci vama gospodjo Malovic pravno propale drzave nemam komentar na zatrpavanje cistog kriminala. Kriminal u Kolubari, kriminal u zdrastvu, kriminal u javnim nabavkama,kriminal u Jat-u,kriminal u sobracaju, kriminal u drzavi uopste i u samoj vladi ....... Cela Srbija je puna kriminala pa tako vam i neverujem da ce te ista od obecanog uraditi! Morate uhapsiti najvece kriminalce i tako ponovo ostati u trci na izborima za novu vlast. Uhapsite Miskovica,Beka,Koleta kralja secera koga nema da se kupi,ministra trgovine, Jelasica,Dinkica.... I.t.d. Ali sam siguran da ce vam i ovoliko olosa biti dovoljno da vratite poverenje biraca. Bez toga ste gotovi!

Boban

pre 13 godina

Ne veruje da ce ministarka Malovic pristati da se slika pored oduzetih gradjevinskih masina iz "Kolubare". Ona se "pali" samo na luksuzne automobile. To ce biti jedini razlog za obustavu istrage.

Petar djurovic

pre 13 godina

Gospodo iz DSS-a koliko nam je poznato a i sami ste tvorci trenutno vazecih zakona sudstvo je nezavisno pa samim tim zasto se i oglasavate i u samom startu "istrage" porucujete da nije bilo kradje,lopovluka i mahinacija.Da niste vi i vasi podredjeni uprljani do grla nebi se ni oglasavali i na "vreme" javnost obavestavali.Pustite sud da radi svoje a vi se sve do jednog lagano pripremajte za proveru porekla imovine.

fiškal

pre 13 godina

LJudi, nemojte ministarku (u abdikaciji) da dirate. Ona je preokupirana hapšenjem onih organizovanih kriminalaca koji su pre par godina opljačkali RIK. Kad to završi odradiće i Kolubaru.(U blizini Požarevca).

Tine

pre 13 godina

Malović: Proveravaju se podaci o Kolubari...

P.S. Ma da, inače ne bi nikada niko ni proveravao to, da Brankica i njen tim to nije pokrenuo, istražio. Blahhh.

Ajvanho

pre 13 godina

NE postoji dobar inzenjer koji je clan stranke!! Svaki dobar inzenjer je nezavisna licnost koja opstaje zahvaljujucci svojoj superiornoj pameti i znanju. Cim vidite "inzenjera" u nekoj partiji, bezite od njega brzo, jer je znaje takvih kreatura tako malo da ih je i nagnalo da se uclane ne bi li sebi obezbedili platicu i jos malo mita preko toga.

Serdjo

pre 13 godina

Polako nemojte da žurite...A ne bi ništa ni proveravali da nije b92 načeo lopovluk. U međuvremenu će struja poskupeti, pa će krađa moći da se nastavi, na neki drugi način.

kojjot

pre 13 godina

POUKA: Kad kradeš, kradi mnogo i niko ti ništa nemože. Još dobiješ orden od crkve, postaneš ugledan građanin i stekneš sve beneficija, pa kad neko hoće da te hapsi, nemože. Negde sam čuo da je najveća korupcija u pravosuđu. Neznam zašto...

marko, nis

pre 13 godina

Reakcija iz DSS-a je sramotna, insajder je izveo stvari na cistac, a izjava ministarke je sasvim normalna. Ne znam da li komentatori ocekuju da ministarka izadje i izjavi da ce svi pomenuti u zatvor, a da nije ni poceo sudski postupak?

pravnik

pre 13 godina

Ma sta ima ministarka Pravde da prica o radu tuzilastva. U svakoj normalnoj zemlji sudska vlast je odvojena od izvrsne i tu nema preplitanja. Naravoucenije: Srbija nije normalna zemlja!

tetka Nata ima pet plata

pre 13 godina

Hahahahahaha... pa kad trag dođe do vrha vaše stranke, onda ćete nam to i objaviti i pohapsiti mafiju. Ako može onako demostrativno pred kamerama kao Džajića hahahahaha... jao, muka mi je više !

Nislija

pre 13 godina

Izgleda da nema mesta u CZu i ostalim zatvorima... HEJ ovde ima mnogo vishe od osnovane sumnje.. Pritvor za sve umesane na osnovu 2clana 1.Mogucnost ometanja istrage i uticanje na svedoke 2. Mogucnost bekstva !Ni jedan TUZILAC ne sme da izda nalog da pritvori nekog ko je ocigledni "lopov" STVAR je VISE NEGO OZBILJNA . Nece da ih uhapse to je ocigledno jer su i sami deo toga. Smeshno je sta nam plasiraju.. ako se utvrdi bla bla bla .. pa neka budu u zatvoru dok se ne utvrdi.. KAKVA BRUKA I SRAMOTA GDE MI ZIVIMO!!! Ovde treba RUMUNSKI recept, nista drugo!!!

Petar djurovic

pre 13 godina

Znajuci stanje u pravosudju kao i poreklo ministarke Malovic obracun sa kriminalom je nemoguc jer kada bi se i krenulo u obracun sa kriminalom 93 posto politicara(jedino je Tadicevo okruzenje cisto) i rukovodioca zavrsilo bin iza resetaka.

Nevidjeni su

pre 13 godina

Gdja Malovic je jos na funkciji? Cela EU se bavi nasom "reformom" pravosudja, napisase nam i najgori izvestaj, a gospodja i dalje treperi po medijima i prica o borbi protiv korupcie? Uzgred, kad smo kod korupcije, sta bi sa parama RIK?

Voja

pre 13 godina

Prvo kontrolisite i proveravajte sta se trenutno radi u javnim preduzecima. Nama gradjanima mnogo vise znaci da se spreci kradja nego naknadna pamet i istraga. Ceo Beograd bruju o kradjama u JP Nuklearni objekti srbije, stizu krivicne prijave, a to se ne istrazuje.

Ne kazem da se ne istrazuje sta je bilo, naravno da to treba isterati na cistac, ali PRVO SPRECITI KRADJE KOJE SU U TOKU!!!

Nikola

pre 13 godina

Bićemo spašeni kada se bude prestalo sa partijskom podelom fotelja. Kako ja tumačim cilj insajderu je bio da pokaže kako taj decenijski sistem postavljanja partijskih ljudi na čela preduzeća isisava javne resurse i daje im mogućnost da se bogate na račun sviih a pritom potpomažu partiju da vlada.
Ukoliko se ne izborimo da na čelo preduzeća dođe čovek koji nema veze sa nekom partijom, biće nam svejedno ko je na vlasti, jer ovaj sistem postoji već 20 godina a nasleđe je iz vremena samoupravnog socijalizma.

Pedja

pre 13 godina

Kako je moguce da Tuzilastvo reaguje na zlouopotrebe u Kolubari tek kada Insajder do detalja objavi sve te mahinacije. Da li je moguce da je potrebno napraviti emisiju pa je reprizirati po nekoliko puta da bi tek onda nadlezni reagovali. Da li i za sve ostale afere treba prvo novinari da kroz Insajder ukazu na ocigledne lopovluke ili postoje nadlezne istitucije ciji je to zadatak. Ko tu ne radi svoj posao za koji je placen? Ko je do sada zataskavao sve to i bio politicki zastitnik?

zombies

pre 13 godina

"Popović je istakao da je Ekonomski saveta DSS-a u analizi rada "Kolubare" utvrdio da je samo jednog dana mašina radila 25 sati bez prekida i to kad se prelazilo sa letnjeg na zimsko računanje vremena."

I za ovu odvalu od gluposti, Popovic bi trebalo da odgovara...

nisam pametna

pre 13 godina

Izgleda da su svi dobri stručnjaci koje je ova zemlja ikada proizvela 'igrom slučaja' i članovi odgovarajuće partije. Očigledno da onaj ko ne pripada ni jednoj partiji i nije neki stručnjak?
A sa druge strane, svi današnji 'stručnjaci' su nekadašnji pioniri stranaka, pa me muči pitanje na koji način su došli do diploma. Nije moguće da su učili kao i svi mi 'obični'?
I da napomenem: pre nekog vremena ostala sam bez posla. Upoznam čoveka koji mi ponudi da se učlanim u odgovarajuću stranku (ne bih da je imenujem) jer im treba kadrova. Srećom pa nisam bila toliko očajna. Ili sam možda 'ispala' glupa?

ex demokrata

pre 13 godina

Cuj ovu hahahaha

Ko li tebe iskopa i odakle,da mi je znati?!

Slika i prilika Srbije i srpskog pravosudja.Kakva je ministarka,takvo je i pravosudje...UZAS

Nox

pre 13 godina

Ovo sa proverama me podseca na ono sa Cecom. Osam godina provere i kad je trebalo da dodje do optuznice, onda je nastavljeno sa proverama. Ovo je provereni trik. Kolubara nikoga ne zanima, jer su svi upleli prste. Cak i opozicija cuti. Ovde jedino Evropa moze da ih natera da se Kolubara rasplete.

(Vlast)a

pre 13 godina

Gdja Zivka ministarka me svaki put iznenadi.Pa,sta ste do sada radili?Nemojte samo reci da ste reformisali lopovsko i nenormalno pravosudje!Ali,ostaje pitanje:sta ce nam ministarstvo pravde i ministarka koja nista ne radi na vreme i dovoljno profesionalno da bi zaradila platu?

GUNDRA_BCN

pre 13 godina

Ovo je toliko zalosno da stvarno nemam reci. Pitam se samo, ta osoba koja je napisala da se radilo 25 sata u jednom trenutku...pa samo to bi bilo dovoljno da covek shvati da postoji mucka...a kamoli 1000 jos ociglednih dokaza. Zasto ne sme Dragan Tomic da odgovori na pitanja?? Covece menjaj to lepo ime...brukas mene i ostale Dragane. Ako bi mi neko ponudio da mogu komotno nekom mogu da razbijem vilicu a da ne budem kaznjen zbog toga, taj neko bi bio Dragan Tomic. Kako covece spavas nocu??

ljupka

pre 13 godina

I sad bi oni to da kao ispituju i istražuju do 101 i nazad, kao i sve do sada, dok se ne smiri galama ... Bojim se da se vrhu DSS-a primiču tužbe sa svih strana, pa će jednom neko morati da prelomi. Baš da vidimo ko će to biti, ko je stvarno nezavistan i ko ima mrvu hrabrosti. A neko će im jednom zakucati na vrata. Sigurno. To čekam i tome se radujem.

dotore

pre 13 godina

Koliko se intenzivno bavite Kolubarom,sve bi vas trebalo staviti na intenzivno odeljenje.Moožda i ozdravite od lopovluka i korumpiranosti.A kada malo razmislim,ipak bi blo najbolje isključiti aparate.

Posmatrac

pre 13 godina

Evo jos jednog testa "DEMOKRATIJE" narode. Da vidimo imaju li "OVI" petlje da isteraju ove Jazavce iz brloga.
Ja sumnjam, mada bih voleo da nisam u pravu....

Slavko

pre 13 godina

Mnogi bi bili procesuirani da se u vrhu piramide ne nalazi Slobodan Radovanovic. Narocito njegovi sugradjani malverzanti provitiraju od njegovog prisustva u vrhu piramide. Jadna je ova zemlja sa takvim nazovi drzavnim institucijama u kojima Radovanovic odredjuje ko ce biti gonjen a ko zasticen.

Goran

pre 13 godina

Bas me zanima kako li ce izgledati ta istraga protiv glavnog aktera afere - jagodinskog rmpalije, jezicka na vagi koji odrzava u zivotu aktuelnu vladu.

Rade

pre 13 godina

Kad istraga dodje do nekog sefcica koji je sad u pravoj stranci,da ne pricamo o direktorima i krupnim zverkama,onda ce da se utvrdi da je tadasnji interni pravilnik bio pun rupa koji je ispostovan u svakom slucaju...i da je sve bilo po tom istom,da onaj moze da ima i benzinsku pumpu i da sipa gorivo u svoj neki utovarivac,rovokopac,jer sve moze u ovoj drp- sistem zemlji...

nije nego

pre 13 godina

"Ministar Škundrić, međutim, kaže da se kadrovi u javnim preduzećima zapošljavaju po stručnosti, a ne po partijskoj pripadnosti." - a kako si ti Skundricu onda zavrsio gde jesi?

Bolbaks

pre 13 godina

Gospodo iz prvosuđa i ministarko evo vam podataka o likovima koji su Kolubaru, Lazarevac i Srbiju, kriminalom zavili u crno. Pa to znaju i naša deca a koliko Vama treba vremena da to utvrdite? Pa gde vi živite? Ko Vas plaća da se tako ponašate i da ništa ne radite? U kojoj to zemlji bi vi još mogli biti ministar? Procesuirajte ministarko na vlasti kompletnu garnituru iz poslovodnog odbora sa sve sekretaricama Kolubare!! Nećete sigurni pogrešiti. Definitivno i vi i oni ste u totalnoj konfuziji i potpuno dezorijentisani. Ćeran sa svojim saradnicima se isčuđava i priča gluposti. Pa gde još ovakavi nazovi stručnjaci mogu rukovoditi i u kojoj to firmi! Ćeran, Jovićić, Radovanović, Mićić, Ranković, Nekić, Vulićević, Zekić, Kulić, Popadićka,Maksimović, kompletna ekipa sa Pov. kopova sa Jovanovićem i Prerade sa Marjanovićem, Direkcija, Robi i društvo u zatvor a tu su i čuveni sindikalci Kolubare, večite legende Đorđević i Pici okoreli kriminalci. Pokrenite istražne radnje, krajnje je vreme. Narod Srbije to očekuje. To je najmanje što bar možete učiniti.Oduzmite im svu kriminalom stečenu imovinu. Da sve što su oteli i pokrali vrate građanima Srbije.A ne da oni sada traže veze na svim nivoima u vlasti kako da spasu ono što su pokrali i oteli. Kako našoj deci da sve ovo obajsnimo? Kako da ih vaspitavamo, zar ovakvi ministri, pravosuđe i nazovi bizismeni da im budu uzor! Sramota! Dokle više ovako,sudske institucije počnite da radite za naše pare kojim vas plaćamo bar nešto. Dajte da u poslovdni odbor Kolubare dođu stručni, kompetentni i pošteni kadrovi. Kolubara ima takve ljude.Zatvorite ove lopove. Ovo je prevršilo svaku meru neukusa. Pošteni intelektu Srbije gde si, vreme je da se probudiš?

vojislav948

pre 13 godina

Ko su to državni organi. Da li to mislite na koalicionu Vladu, stranke na vlasti ili mislite na institucije države namenjene za borbu protiv kriminala i korupcije. Za mene kao građanina je najvažnija uloga UBPOKA i tužilaštva, oni su ti koji treba da ocene i procene da li je to kriminal ili je sve što je rađeno bilo legalno i zakonito. Jedno veliko BRAVO za gospođu Pešić i njeno istupanje u Skupštini.

Dejan

pre 13 godina

Ko nije verovao sad se uverio kako naša "pravna" država funkcioniše. Ako se, ako je bilo, ako ovo, ako ono, ma hajte molim vas. E pa ako država ne reauguje, ima ko hoće. Živi bili pa videli. Ova 2011 će biti jako čudna godina. Ko preživi pričaće.

Sinisa

pre 13 godina

Kakve glupe floskule oni nama serviraju dok se krade na sve strane!Ne samo sto nista ne procesuiraju vec su toliko bezobrazni da nam pricaju ove smesne price!!!

sve je to ista grupa ljudi

pre 13 godina

Sledi zataškavanje kao i za sve ostalo do sada...

Ma važno je da zbog ovakvih, mi građani plaćamo verću struju,gas,poreze...

Srpko

pre 13 godina

Nema snage ova drzava ni zasta.Vladari iz senke poput Miskovica Beka Caneta i ostalih i dalje rade svoje poslove,a ti se narode sekiraj,pali na raznorazne njihove mahinacije i skapaj u bedi i siromastvu,Tako nam i treba.

marko

pre 13 godina

Treba da znate da je prvi Insajder o navodima kako vi to kažete odbačenih optužbi vezano za KOLUBARU gledalo 1.228.149 građana ,što je svaki treći gledalac u Srbiji.Ne znam samo kako ćete ućutkati tolike svedoke,kada je sve jasno,prosto bilo nacrtano da bi i malo dete shvatilo.
Ko je to sudio i odbacio optužbu,ko je sve ove godine prikrivao takvu krađu treba da odgovara jednako sa svima koji su u tome direktno i učestvovali.Ovoj vladi treba oduzeti legitimitet zbog podrške,prikrivanja i učestvovanja u toj kriminalnoj aferi.Krijete se iza institucija ovog nakaradnog sistema i gazite zakone,nemojte onda očekivati od nas da ih poštujemo.

s.nikolic

pre 13 godina

definitivno nema vise gledanja insajdera , a kamoli propagandne rts televizije ! a nema vise ni komentar ! neka sa NAMA rade , a to rade vec godinam, stab god zele ! za tri godine predistrage su uspeli da u dva slucaja osumnjicene oslobode ! a sta ste ucinili da preostale OCEVIDNE SLUCAJEVE O KRADJI ILI PLJACKI RESITE !!! a ovo se moralo i ocekivati ! pa i prvi insajderi koji su se bavili ili sa "nemoc" drzave ili sa gradjevinskom mahfijom ostali su skoro bez ikakvog ploda ! da ne govorim o "navijacima" ! a kad sam vec kod navijaca , interesuje me kako ce da reaguju sad ! iako netzasluzujun podrsku , mislim da su mozda jedini koje ove "ZAMAGLIVACE" mogu da oduvaju ! sretno!

Uroš Šiljić

pre 13 godina

"... ako se utvrdi da postoji osnova za to...", a pošto uslovi neče postojati, sa Kolubarom će biti isto i sa "koferom", švedskim vagonima, Ilićem i "kraduckanjem", Tijanićem, itd. itd. itd, itd...

marko

pre 13 godina

Treba da znate da je prvi Insajder o navodima kako vi to kažete odbačenih optužbi vezano za KOLUBARU gledalo 1.228.149 građana ,što je svaki treći gledalac u Srbiji.Ne znam samo kako ćete ućutkati tolike svedoke,kada je sve jasno,prosto bilo nacrtano da bi i malo dete shvatilo.
Ko je to sudio i odbacio optužbu,ko je sve ove godine prikrivao takvu krađu treba da odgovara jednako sa svima koji su u tome direktno i učestvovali.Ovoj vladi treba oduzeti legitimitet zbog podrške,prikrivanja i učestvovanja u toj kriminalnoj aferi.Krijete se iza institucija ovog nakaradnog sistema i gazite zakone,nemojte onda očekivati od nas da ih poštujemo.

Uroš Šiljić

pre 13 godina

"... ako se utvrdi da postoji osnova za to...", a pošto uslovi neče postojati, sa Kolubarom će biti isto i sa "koferom", švedskim vagonima, Ilićem i "kraduckanjem", Tijanićem, itd. itd. itd, itd...

Bolbaks

pre 13 godina

Gospodo iz prvosuđa i ministarko evo vam podataka o likovima koji su Kolubaru, Lazarevac i Srbiju, kriminalom zavili u crno. Pa to znaju i naša deca a koliko Vama treba vremena da to utvrdite? Pa gde vi živite? Ko Vas plaća da se tako ponašate i da ništa ne radite? U kojoj to zemlji bi vi još mogli biti ministar? Procesuirajte ministarko na vlasti kompletnu garnituru iz poslovodnog odbora sa sve sekretaricama Kolubare!! Nećete sigurni pogrešiti. Definitivno i vi i oni ste u totalnoj konfuziji i potpuno dezorijentisani. Ćeran sa svojim saradnicima se isčuđava i priča gluposti. Pa gde još ovakavi nazovi stručnjaci mogu rukovoditi i u kojoj to firmi! Ćeran, Jovićić, Radovanović, Mićić, Ranković, Nekić, Vulićević, Zekić, Kulić, Popadićka,Maksimović, kompletna ekipa sa Pov. kopova sa Jovanovićem i Prerade sa Marjanovićem, Direkcija, Robi i društvo u zatvor a tu su i čuveni sindikalci Kolubare, večite legende Đorđević i Pici okoreli kriminalci. Pokrenite istražne radnje, krajnje je vreme. Narod Srbije to očekuje. To je najmanje što bar možete učiniti.Oduzmite im svu kriminalom stečenu imovinu. Da sve što su oteli i pokrali vrate građanima Srbije.A ne da oni sada traže veze na svim nivoima u vlasti kako da spasu ono što su pokrali i oteli. Kako našoj deci da sve ovo obajsnimo? Kako da ih vaspitavamo, zar ovakvi ministri, pravosuđe i nazovi bizismeni da im budu uzor! Sramota! Dokle više ovako,sudske institucije počnite da radite za naše pare kojim vas plaćamo bar nešto. Dajte da u poslovdni odbor Kolubare dođu stručni, kompetentni i pošteni kadrovi. Kolubara ima takve ljude.Zatvorite ove lopove. Ovo je prevršilo svaku meru neukusa. Pošteni intelektu Srbije gde si, vreme je da se probudiš?

sve je to ista grupa ljudi

pre 13 godina

Sledi zataškavanje kao i za sve ostalo do sada...

Ma važno je da zbog ovakvih, mi građani plaćamo verću struju,gas,poreze...

Sinisa

pre 13 godina

Kakve glupe floskule oni nama serviraju dok se krade na sve strane!Ne samo sto nista ne procesuiraju vec su toliko bezobrazni da nam pricaju ove smesne price!!!

Dejan

pre 13 godina

Ko nije verovao sad se uverio kako naša "pravna" država funkcioniše. Ako se, ako je bilo, ako ovo, ako ono, ma hajte molim vas. E pa ako država ne reauguje, ima ko hoće. Živi bili pa videli. Ova 2011 će biti jako čudna godina. Ko preživi pričaće.

vojislav948

pre 13 godina

Ko su to državni organi. Da li to mislite na koalicionu Vladu, stranke na vlasti ili mislite na institucije države namenjene za borbu protiv kriminala i korupcije. Za mene kao građanina je najvažnija uloga UBPOKA i tužilaštva, oni su ti koji treba da ocene i procene da li je to kriminal ili je sve što je rađeno bilo legalno i zakonito. Jedno veliko BRAVO za gospođu Pešić i njeno istupanje u Skupštini.

Ajvanho

pre 13 godina

NE postoji dobar inzenjer koji je clan stranke!! Svaki dobar inzenjer je nezavisna licnost koja opstaje zahvaljujucci svojoj superiornoj pameti i znanju. Cim vidite "inzenjera" u nekoj partiji, bezite od njega brzo, jer je znaje takvih kreatura tako malo da ih je i nagnalo da se uclane ne bi li sebi obezbedili platicu i jos malo mita preko toga.

pravnik

pre 13 godina

Ma sta ima ministarka Pravde da prica o radu tuzilastva. U svakoj normalnoj zemlji sudska vlast je odvojena od izvrsne i tu nema preplitanja. Naravoucenije: Srbija nije normalna zemlja!

nije nego

pre 13 godina

"Ministar Škundrić, međutim, kaže da se kadrovi u javnim preduzećima zapošljavaju po stručnosti, a ne po partijskoj pripadnosti." - a kako si ti Skundricu onda zavrsio gde jesi?

s.nikolic

pre 13 godina

definitivno nema vise gledanja insajdera , a kamoli propagandne rts televizije ! a nema vise ni komentar ! neka sa NAMA rade , a to rade vec godinam, stab god zele ! za tri godine predistrage su uspeli da u dva slucaja osumnjicene oslobode ! a sta ste ucinili da preostale OCEVIDNE SLUCAJEVE O KRADJI ILI PLJACKI RESITE !!! a ovo se moralo i ocekivati ! pa i prvi insajderi koji su se bavili ili sa "nemoc" drzave ili sa gradjevinskom mahfijom ostali su skoro bez ikakvog ploda ! da ne govorim o "navijacima" ! a kad sam vec kod navijaca , interesuje me kako ce da reaguju sad ! iako netzasluzujun podrsku , mislim da su mozda jedini koje ove "ZAMAGLIVACE" mogu da oduvaju ! sretno!

Tine

pre 13 godina

Malović: Proveravaju se podaci o Kolubari...

P.S. Ma da, inače ne bi nikada niko ni proveravao to, da Brankica i njen tim to nije pokrenuo, istražio. Blahhh.

Srpko

pre 13 godina

Nema snage ova drzava ni zasta.Vladari iz senke poput Miskovica Beka Caneta i ostalih i dalje rade svoje poslove,a ti se narode sekiraj,pali na raznorazne njihove mahinacije i skapaj u bedi i siromastvu,Tako nam i treba.

kojjot

pre 13 godina

POUKA: Kad kradeš, kradi mnogo i niko ti ništa nemože. Još dobiješ orden od crkve, postaneš ugledan građanin i stekneš sve beneficija, pa kad neko hoće da te hapsi, nemože. Negde sam čuo da je najveća korupcija u pravosuđu. Neznam zašto...

Nox

pre 13 godina

Ovo sa proverama me podseca na ono sa Cecom. Osam godina provere i kad je trebalo da dodje do optuznice, onda je nastavljeno sa proverama. Ovo je provereni trik. Kolubara nikoga ne zanima, jer su svi upleli prste. Cak i opozicija cuti. Ovde jedino Evropa moze da ih natera da se Kolubara rasplete.

ex demokrata

pre 13 godina

Cuj ovu hahahaha

Ko li tebe iskopa i odakle,da mi je znati?!

Slika i prilika Srbije i srpskog pravosudja.Kakva je ministarka,takvo je i pravosudje...UZAS

fiškal

pre 13 godina

LJudi, nemojte ministarku (u abdikaciji) da dirate. Ona je preokupirana hapšenjem onih organizovanih kriminalaca koji su pre par godina opljačkali RIK. Kad to završi odradiće i Kolubaru.(U blizini Požarevca).

Goran

pre 13 godina

Bas me zanima kako li ce izgledati ta istraga protiv glavnog aktera afere - jagodinskog rmpalije, jezicka na vagi koji odrzava u zivotu aktuelnu vladu.

sm

pre 13 godina

"Ne možete da optužujete Ćerana (Nebojša, direktor 'Kolubare') da je u to preduzeće došao po partijskoj liniji. On nije direktor zato što je član Demokratske stranke, nego što je dobar inženjer, a usput je i član DS", poručio je Škundrić.

E pa ministre, Vi očigledno ne znate šta vam je po struci direktor te Kolubare. On je tehnolog za ispitivanje voda i to nema veze sa rudarstvom i ne možete reći da je na tom mestu što je dobar inženjer. Tu je što je stranački kadar koji treba da odradi neki posao.

Nislija

pre 13 godina

Izgleda da nema mesta u CZu i ostalim zatvorima... HEJ ovde ima mnogo vishe od osnovane sumnje.. Pritvor za sve umesane na osnovu 2clana 1.Mogucnost ometanja istrage i uticanje na svedoke 2. Mogucnost bekstva !Ni jedan TUZILAC ne sme da izda nalog da pritvori nekog ko je ocigledni "lopov" STVAR je VISE NEGO OZBILJNA . Nece da ih uhapse to je ocigledno jer su i sami deo toga. Smeshno je sta nam plasiraju.. ako se utvrdi bla bla bla .. pa neka budu u zatvoru dok se ne utvrdi.. KAKVA BRUKA I SRAMOTA GDE MI ZIVIMO!!! Ovde treba RUMUNSKI recept, nista drugo!!!

(Vlast)a

pre 13 godina

Gdja Zivka ministarka me svaki put iznenadi.Pa,sta ste do sada radili?Nemojte samo reci da ste reformisali lopovsko i nenormalno pravosudje!Ali,ostaje pitanje:sta ce nam ministarstvo pravde i ministarka koja nista ne radi na vreme i dovoljno profesionalno da bi zaradila platu?

Nevidjeni su

pre 13 godina

Gdja Malovic je jos na funkciji? Cela EU se bavi nasom "reformom" pravosudja, napisase nam i najgori izvestaj, a gospodja i dalje treperi po medijima i prica o borbi protiv korupcie? Uzgred, kad smo kod korupcije, sta bi sa parama RIK?

zombies

pre 13 godina

"Popović je istakao da je Ekonomski saveta DSS-a u analizi rada "Kolubare" utvrdio da je samo jednog dana mašina radila 25 sati bez prekida i to kad se prelazilo sa letnjeg na zimsko računanje vremena."

I za ovu odvalu od gluposti, Popovic bi trebalo da odgovara...

Serdjo

pre 13 godina

Polako nemojte da žurite...A ne bi ništa ni proveravali da nije b92 načeo lopovluk. U međuvremenu će struja poskupeti, pa će krađa moći da se nastavi, na neki drugi način.

dotore

pre 13 godina

Koliko se intenzivno bavite Kolubarom,sve bi vas trebalo staviti na intenzivno odeljenje.Moožda i ozdravite od lopovluka i korumpiranosti.A kada malo razmislim,ipak bi blo najbolje isključiti aparate.

Petar djurovic

pre 13 godina

Gospodo iz DSS-a koliko nam je poznato a i sami ste tvorci trenutno vazecih zakona sudstvo je nezavisno pa samim tim zasto se i oglasavate i u samom startu "istrage" porucujete da nije bilo kradje,lopovluka i mahinacija.Da niste vi i vasi podredjeni uprljani do grla nebi se ni oglasavali i na "vreme" javnost obavestavali.Pustite sud da radi svoje a vi se sve do jednog lagano pripremajte za proveru porekla imovine.

GUNDRA_BCN

pre 13 godina

Ovo je toliko zalosno da stvarno nemam reci. Pitam se samo, ta osoba koja je napisala da se radilo 25 sata u jednom trenutku...pa samo to bi bilo dovoljno da covek shvati da postoji mucka...a kamoli 1000 jos ociglednih dokaza. Zasto ne sme Dragan Tomic da odgovori na pitanja?? Covece menjaj to lepo ime...brukas mene i ostale Dragane. Ako bi mi neko ponudio da mogu komotno nekom mogu da razbijem vilicu a da ne budem kaznjen zbog toga, taj neko bi bio Dragan Tomic. Kako covece spavas nocu??

Dejan

pre 13 godina

Ja kao gradjanin ove zahvaljujuci vama gospodjo Malovic pravno propale drzave nemam komentar na zatrpavanje cistog kriminala. Kriminal u Kolubari, kriminal u zdrastvu, kriminal u javnim nabavkama,kriminal u Jat-u,kriminal u sobracaju, kriminal u drzavi uopste i u samoj vladi ....... Cela Srbija je puna kriminala pa tako vam i neverujem da ce te ista od obecanog uraditi! Morate uhapsiti najvece kriminalce i tako ponovo ostati u trci na izborima za novu vlast. Uhapsite Miskovica,Beka,Koleta kralja secera koga nema da se kupi,ministra trgovine, Jelasica,Dinkica.... I.t.d. Ali sam siguran da ce vam i ovoliko olosa biti dovoljno da vratite poverenje biraca. Bez toga ste gotovi!

Miki

pre 13 godina

Cinimi se da od ovoga nista biti nece,ostaje nam narode ili Libija ili da ih oteramo na izborima.Brankice osnuj stranku pod hitno i spasi ovaj jadni narod od sigurne propasti.

Boban

pre 13 godina

Ne veruje da ce ministarka Malovic pristati da se slika pored oduzetih gradjevinskih masina iz "Kolubare". Ona se "pali" samo na luksuzne automobile. To ce biti jedini razlog za obustavu istrage.

realno

pre 13 godina

jaka je to drzava i vlast kad treba tv emisija da bi se pokrenula neka istraga o dogadjajima o kojim cela zemlja zna ...
i jos imaju obraza da izlazeu javnost i da kazu da proveravaju navode jer oni jelte prvi put cuju za todok je eto izgleda b92 bolje obavestena

Pedja

pre 13 godina

Kako je moguce da Tuzilastvo reaguje na zlouopotrebe u Kolubari tek kada Insajder do detalja objavi sve te mahinacije. Da li je moguce da je potrebno napraviti emisiju pa je reprizirati po nekoliko puta da bi tek onda nadlezni reagovali. Da li i za sve ostale afere treba prvo novinari da kroz Insajder ukazu na ocigledne lopovluke ili postoje nadlezne istitucije ciji je to zadatak. Ko tu ne radi svoj posao za koji je placen? Ko je do sada zataskavao sve to i bio politicki zastitnik?

Pedja

pre 13 godina

E ako tuzilastvo intenzivno radi na slucaju Kolubara onda akteri ove pljacke mogu slobodno da odahnu bas kao i svi ostali koje ovakvo neozbiljno tuzilastvo nikada nije ni dotaklo a imalo je i vise nego dovoljno materijala.

tetka Nata ima pet plata

pre 13 godina

Hahahahahaha... pa kad trag dođe do vrha vaše stranke, onda ćete nam to i objaviti i pohapsiti mafiju. Ako može onako demostrativno pred kamerama kao Džajića hahahahaha... jao, muka mi je više !

Markoni

pre 13 godina

Cekamo procesuiranja.
Sve je jasno kao na dlanu.
Pitanje za Pravosudne organe, pored ove optuznice, dokle se stiglo sa procesuiranjem koje najvise zanima Gradjansku Srbiju a vezano je za Doktora pravnih nauka i druzinu.
Sta se desava sa krivicnom prijavom koje su podnele majka i sestra ubijenog Srpskog Premijera Zorana Djindjica protiv Doktora i druzine povodom podrske oruzanoj pobuni crvenih beretki ?
Cekamo odgovore , nismo nista zaboravili, pogotovo ne pitanje nad svim pitanjima koje muci Srbiju.
12.mart 2003. godine.
Za dve nedelje navrsava se punih 8 godina od atentata na naseg Premijera Zorana Djindjica, jos uvek nismo culi zvanicno sve, jer jako dobro znamo da se Legija nije probudio jedno jutro ,obrijao se, popio kafu, isprzio kajganu i rekao e dosadno danas, mogao bih da ubijem Premijera.
Cela Srbija ceka odgovor na ova pitanja, cisto da znate da nista nismo zaboravili.
Odgovor moramo da dobijemo .

nisam pametna

pre 13 godina

Izgleda da su svi dobri stručnjaci koje je ova zemlja ikada proizvela 'igrom slučaja' i članovi odgovarajuće partije. Očigledno da onaj ko ne pripada ni jednoj partiji i nije neki stručnjak?
A sa druge strane, svi današnji 'stručnjaci' su nekadašnji pioniri stranaka, pa me muči pitanje na koji način su došli do diploma. Nije moguće da su učili kao i svi mi 'obični'?
I da napomenem: pre nekog vremena ostala sam bez posla. Upoznam čoveka koji mi ponudi da se učlanim u odgovarajuću stranku (ne bih da je imenujem) jer im treba kadrova. Srećom pa nisam bila toliko očajna. Ili sam možda 'ispala' glupa?

Voja

pre 13 godina

Prvo kontrolisite i proveravajte sta se trenutno radi u javnim preduzecima. Nama gradjanima mnogo vise znaci da se spreci kradja nego naknadna pamet i istraga. Ceo Beograd bruju o kradjama u JP Nuklearni objekti srbije, stizu krivicne prijave, a to se ne istrazuje.

Ne kazem da se ne istrazuje sta je bilo, naravno da to treba isterati na cistac, ali PRVO SPRECITI KRADJE KOJE SU U TOKU!!!

pera

pre 13 godina

Od ovih nece nikada niko biti osudjen jer su svi umesani na neki nacin.Narod treba da se raspita o mogucnosti tuzbe u Strazburu protiv ucesnika,i ove vlade jer ne preduzimaju nista.Dokaza se ima i previse i to treba pokrenuti ako se ima pravne mogucnosti.To bi bilo jako vazno jer bi se time otkrilo jos mnogo toga.Proces bi se platio oduzimanjem nezakonito stecene imovine,bice i viska.

Slavko

pre 13 godina

Mnogi bi bili procesuirani da se u vrhu piramide ne nalazi Slobodan Radovanovic. Narocito njegovi sugradjani malverzanti provitiraju od njegovog prisustva u vrhu piramide. Jadna je ova zemlja sa takvim nazovi drzavnim institucijama u kojima Radovanovic odredjuje ko ce biti gonjen a ko zasticen.

Rade

pre 13 godina

Kad istraga dodje do nekog sefcica koji je sad u pravoj stranci,da ne pricamo o direktorima i krupnim zverkama,onda ce da se utvrdi da je tadasnji interni pravilnik bio pun rupa koji je ispostovan u svakom slucaju...i da je sve bilo po tom istom,da onaj moze da ima i benzinsku pumpu i da sipa gorivo u svoj neki utovarivac,rovokopac,jer sve moze u ovoj drp- sistem zemlji...

dejan

pre 13 godina

E pa gospodo iz vlasti... evo prilike da dobijete izbore... ako ovo resite do pocetka izborne kampanje onako kako se ocekuje... mozda vam neko nesto i poveruje...

Pa sad vi vidite, hocete li pravicno sudstvo ili nezavisno sudstvo.. a ima i nova kategorija... NENADLEZNO sudstvo!!!!

he

pre 13 godina

Bilo je Insajdera i pre ovog serijala, pa još ni onu pevaljku nisu uhapsli.
Pravda u Srbiji!? U Srbiji NEMA PRAVDE. Zbog toga će moj sin da živi van Srbije i srce mi se kida.
A ne Tadiću zbog toga što je bolje plaćen "napolju" kao fudbaleri.

ljupka

pre 13 godina

I sad bi oni to da kao ispituju i istražuju do 101 i nazad, kao i sve do sada, dok se ne smiri galama ... Bojim se da se vrhu DSS-a primiču tužbe sa svih strana, pa će jednom neko morati da prelomi. Baš da vidimo ko će to biti, ko je stvarno nezavistan i ko ima mrvu hrabrosti. A neko će im jednom zakucati na vrata. Sigurno. To čekam i tome se radujem.

Posmatrac

pre 13 godina

Evo jos jednog testa "DEMOKRATIJE" narode. Da vidimo imaju li "OVI" petlje da isteraju ove Jazavce iz brloga.
Ja sumnjam, mada bih voleo da nisam u pravu....

Nikola

pre 13 godina

Bićemo spašeni kada se bude prestalo sa partijskom podelom fotelja. Kako ja tumačim cilj insajderu je bio da pokaže kako taj decenijski sistem postavljanja partijskih ljudi na čela preduzeća isisava javne resurse i daje im mogućnost da se bogate na račun sviih a pritom potpomažu partiju da vlada.
Ukoliko se ne izborimo da na čelo preduzeća dođe čovek koji nema veze sa nekom partijom, biće nam svejedno ko je na vlasti, jer ovaj sistem postoji već 20 godina a nasleđe je iz vremena samoupravnog socijalizma.

marko, nis

pre 13 godina

Reakcija iz DSS-a je sramotna, insajder je izveo stvari na cistac, a izjava ministarke je sasvim normalna. Ne znam da li komentatori ocekuju da ministarka izadje i izjavi da ce svi pomenuti u zatvor, a da nije ni poceo sudski postupak?

slavko

pre 13 godina

Prosto je neverovatno kakve direktore delegira partija na vlasti u javnim preduzecima."Dobar" inzenjer Ceran na opste zaprepascenje gledalaca izjavljuje u Insajderu , popsle godinu i po dana svoga"dobrog" direktorovanja da ne bilo lose da se utvrdi potreban nivo angazovanja mehanizacije na Kopovima.Znaci to je dobar inzenjer-inace za taj posao je potrebno 1-2 dana da se obavi.Isti taj dobri inzenjer dovodi nekakvu "partijsku firmu" i daje joj ogromne pare, sve pod izgovorom kontrole radnog vremena, za uvodenje nekakvih kapija i skenera za maltretiranje i ponizavanje postenih radnika i sluzbenika pr dolasku i odlasku s posla.Naravno , treba obezbediti novac neporoduktivnim i parazitskim firmama po bilo koju cenu , jer , naprosto oni su "nasi".
Pateticni, tekstilni inzenjer Skundric ne moze to da shvati jer . odavno je on samo poslusnik i nista vise.

Sve na download

pre 13 godina

Kolubara postaje sve interesantnija, sad se vec ozbiljno ukljucujem:

"У медијима се више пута понавља да су руководиоци „Колубаре“, чланови ДСС-а, искључиво утицали на избор фирми које су изнајмљивале помоћну механизацију.

Истина је, међутим, да је крајем 2004. године, на основу споразума са ММФ-ом из 2003., фирма „Колубара грађевинар“ издвојена из састава „РБ Колубара“ уз обавезу „Колубаре“ да је ангажује наредне четири године без тендера, што је тада било у складу са Законом о јавним набавкама. Током те четири године, приватнике подизвођаче који изнајмљују помоћну механизацију у „Колубари“ ангажује фирма „Колубара грађевинар“ којом управљају од јануара 2005. до децембра 2006. године Маринко Марић (Г17+), а од 2006. до данас Славољуб Павловић (СПС).

Из овога се јасно види да ДСС није имао пресудан утицај на избор приватника подизвођача с обзиром да су фирмом „Колубара грађевинар“ управљали кадрови из странака које су данас на власти у Србији."

Sad do kraja, DSS je izgleda samo povod, krupne ribe leze ispod.

nele

pre 13 godina

Siromastvo i medijsko spinovanje javnog mnjenja (dirigovano istrazivacko novinarstvo, zlonamerno i tendeciozno tumacenje pojedinih cinjenica, izvlacenje iz konteksta …, koriscenje oprobanih ,, gebelsovskih“ metoda da svaka laz ponovljena dovoljno puta postaje ,,istina“) cine da svaka hajka i insinuacije slicne ovoj dobro ,,prime“ kod gradjana Srbije, pokradenih, gladnih, ponizenih, lisenih ljudskog dostojanstva, i prevarenim na prethodnim izborima,….
Ne moram da budem veliki prorok, pa da pretpostavim sta je pozadina hajke, sem urusavanja ugleda DSS i skidanja oreola stranke bez afera i lopova, mozda prodaja starteskog energetskog sektora i njegovo rasparcavanje i rasprodaja belosvetskim tajkunima, a pre toga nabavka nove mehanizacije (pomocu ekstra povoljnih belosvetskih kredita ili pozajmica, koje ce i nakon privatizacije vracati gradjani Stradije) od recimo nekih najboljih svetskih proizvodjaca mehanizacije iz SAD ili Nemacke. Tesko Srbiji ako sadasnja vlast ostane jos ovih godinu dana. Ne bih posebno hvalio ni g.Tomica niti g.Jovicica, rekao bih samo da je to bio njihov posao koji su obavljali u skladu sa zakonom, kamo srece da je u Srbiji takvih mnogo vise. Ako su radili mimo zakona, policija, tuzilastvo i sudstvo treba da rade svoj posao, a ne da im B92 otima isti. Pozdravljam istrazivacko novinarstvo i svaku kritiku vlasti zasnovanu na cinjenicama, ali ne i medijski linc, gde se novinari istovremeno, strucnjaci za energetiku i tuzioci i sudije i vozaci buldozera.
Od gomile spomenutih imena samo dva su iz DSS, gomila ostalih iz ostalih stranaka, promenite naslov, ova prica ima ponajmanje veze sa DSS-om, sa ostalima ponajvise.

Volim i ja vas (DS)

pre 13 godina

@Ana
Cudno da brojanje staje na 2008... da nastavimo 2009, 2010, 2011... Nesto ne vidim da je sve stalo 2008, naprotiv.

Jovan

pre 13 godina

Ja sam jedan od građana koji se u svom radnom veku sretao sa mehanizacijom za radove koji su se obavljali u "Kolubari". Više od četrdeset godina sam radio u građevinarstvu, jednostavno rečeno sva objašnjenja gospode iz DSS i bilo koje stranke su smešna. Gospodinu Popoviću poručujem da svoj autoritet ne troši na ono što je nebranjivo. Nesuvisle komentare i argumente uz zaklanjanje iza revizora ne mogu da prihvatim. Diplomirani sam ekonomista, a takođe i dugogodišnji član U. odbora jednog našeg većeg preduzeća. Poznata mi je praksa naših revizora, uradiće sve onako kako naručilac revizije zahteva. Bezpredmetno je da nam se bilo ko obraća i da nas pokušava uveriti u ispravnost rada stranačkih kadrova.

talicni tom

pre 13 godina

Masina je radila samo jednog dana 25 sati i to bas na prelasku racunanja vremema. Ajd jos malo pomoci, kad nas ovako zasmejavaju, treba da kazu i da februar svake godine ima 29 dana i da tada masine dodatno rade.

ZeljkaNS

pre 13 godina

Ako sam ja dobro videla to je bio 28 dan oktobra 2006, i nije me mrzilo da proverim, taj dan je bila SUBOTA!!!!! Nedeljom se vreme menja i samo nedelja moze da ima 25 odnosno 23 sata!!!! Ako ovo nije sumnjivo ja neznam sta je!!!!!

zoran

pre 13 godina

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=02&dd=24&nav_category=167&nav_id=495055

U Zagrebu su se demonstranti SAMOINICIJATIVNO skupili i viču "lopovi, lopovi".

Obratite pažnju. Socijalni nemiri su zarazna bolest a Zagreb je MNOGO blizu, i u CRO je prosek plate barem duplo veći nego u SR...

abu dabi

pre 13 godina

Svaka cast insajderu ali zar ne mislite da smo jadna drzava kad televizija treba da bude pokretac svake istrage.Toliko sudija i inspektora i svega.To nam samo govori da tu svi rade jedni za druge

svetlana

pre 13 godina

Kako to Snežana Malović zna šta radi tužilaštvo? Odgovor je jednostavan. Tužilaštvo nije samostalno, u svakoj fazi postupka polaže račune ministarstvu, a onaj kome se polažu računi najbolje zna šta se dešava u postupku i šta će se desiti. Toliko o samostalnosti tužilaštva gospodjo Dolovac.Svetlana

Pera

pre 13 godina

Aktivnost koju nazivate "Proveravaju se podaci o Kolubari" ste trebali da obavljate dok nisu to svi znali, jer narod vas je birao i placa vas da bi mogao mirno da spava.
Ali tada niste, jer nije bilo potrebe - znali ste sve, bili ste (i ostali) manje ili vise direktno, deo toga, cele price.
Pravo ime onoga sto sada radite je "Kupujemo vreme dok smislimo kako da se izvucemo". Ocekujem da cete posle brizljive "provere podataka o Kolubari" ustanoviti da jedan od bezbroj bagera nije radio jedne godine milion sati kao sto se navodi u Insajderu, vec sat manje, pa ce, razumljivo, cela stvar morati da padne.
A mozda i Insajder da malo plati za klevetu.

ben

pre 13 godina

Vlast aktuelna a bogami i vecina komentatora bi da DSS nestane sa politicke scene.Ocigledno je da ste zivjeli u komunizmu pa vam je zajednicka zelja za nekom revolucionarnom pravdom,sto brze to bolje.Zaboravili ste da zivite u demokratiji i da su samo izbori mjerodavni ko treba da opstane na politickoj sceni Srbije.Pogledajte realno koliki medijski prostor ima jedina opoziciona politicka partija pa ce te i sami uvidjeti da koalicija na vlasti najvise zazire upravo od DSS-a.Nisu bas svi gradjani pomislili da se "beli sengen" doruckuje!!

pravnik

pre 13 godina

Ministarka priča normalno za zemlju ogrezlu u kriminalu i korupciji. Samo, i u Zagrebu su počeli socijalni protesti upereni protiv pljačke. Da a i Bengazi i Beograd imaju isto početno slovo. A uskoro će ako ovi nastave lopovsko korupcionašku politiku biti još mnogo zajedničkog.Dolazi proleće...

Neznalica

pre 13 godina

Popovic, najveci biser ikada. Eksperti su utvrdili zasto je masina radila 25 sati dnevno. Kako ga nije sramota da o tome uopste govori???

Jagodinac

pre 13 godina

Dođite blago nama Vi ovde u Jagodinu da na licu mesta vidite šta je kršenje ljudskih prava i šta su malverzacije! Dosta je prikrivanja mutnih radnji koalicionih partnera, koji ne da nisu pomogli demokratskim snagama, nego su ih dibidus urnisali!

Petar djurovic

pre 13 godina

Znajuci stanje u pravosudju kao i poreklo ministarke Malovic obracun sa kriminalom je nemoguc jer kada bi se i krenulo u obracun sa kriminalom 93 posto politicara(jedino je Tadicevo okruzenje cisto) i rukovodioca zavrsilo bin iza resetaka.

beogradjanin

pre 13 godina

Kada ce biti procesuiran Doktor Vojislav Kostunica i njegova bratija , i povodom Kolubare i povodom jedne druge mnogo bitnije stvari koja muci celu Srbiju?

Tunis, Egipat, Bahrein, Jemen, Libija...?

pre 13 godina

"Očekujem da naši državni organi izađu sa stavom i da, ukoliko postoji osnovana sumnja, bude pokrenuta istraga, da dođemo svi do istine i preduzmemo sve mere".Kakva nebulozna rečenica! Ministarka kao da govori o Zanzibaru... onako u uopšteno....da državni organi izadju sa stavom?!?!?! da dođemo svi do istine... da na svetu večno vlada mir i da više ne bude gladnih! Kao da je pobedila na izboru za mis.... Alo bre!!! Odgovornost, policija, pravosudje, sprovodjenje istrage i primena zakona, kompetentnost i efikasnost pravosudja, kažnjavanje krivaca!!! EEEEEJ MINISTARKO!

milojica

pre 13 godina

Dok se ti seko smisliš, pa dok pokreneš našu vrlu miliciju ili ti sad policiju, pa dok oni ispregledaju i trijerišu po partijskoj liniji ko je odgovoran, a ko ne, pa dok taj trijerisani spisak dođe kod super efikasnih sudija na novi trijer po partijskoj osnovi(ne smeju se neki ''drugovi članovi'' zamarati po sudovima, proteći će vode ovom jadnom Savom mnogo. Kad se sve to bude privelo pravdi sigurno znam da će 2029. godine biti kriv pokojni kurir Đokica. Svaka čas mislim da nam je sudstvo veoma efikasno, bravo za gospođu ministarku.

nije nego

pre 13 godina

"Ako bude bilo osnovane sumnje"! Da li je moguce da sme tako nesto da izjavi a da i dalje zauzima ministarsku fotelju? Kao ministarka pravde,prvi covek pravosudja treba da se suzdrzi i ne daje takve izjave. Sve sto treba je da radi svoj posao,ubrza ceo proces jer ce biti pojeo vuk magarca. Pretkrivicni postupak? Pa insajder im je dao dokaze na tacni,odradio sav posao. Sve sto treba je da pohapsite i osudite na najstroze moguce kazne!
Gospodo iz pravosudja ne vredjajte nam inteligenciju sa komentarima koji su vise nego smesni,zalosni-RADITE ONO ZA STA STE IZABRANI I PREVISE PLACENI!

vedrichar

pre 13 godina

Očekujem da naši državni organi izađu sa stavom i da, ukoliko postoji osnovana sumnja, bude pokrenuta istraga, da dođemo svi do istine i preduzmemo sve mere".Kakva nebulozna rečenica! Ministarka kao da govori o Zanzibaru... onako u uopšteno....da državni organi izadju sa stavom?!?!?! da dođemo svi do istine... da na svetu večno vlada mir i da više ne bude gladnih! Kao da je pobedila na izboru za mis.... Alo bre!!
ovo ti je dobro...ali stvarno si me nasmejao!!!!
p.s.dobro ministarka je stvarno zgodna a i lepo se oblaci!!!

negotinac

pre 13 godina

Ma hajde ne zamajavaj. Ništa to tužilaštvo ne radi. Evo ti kod nas tvoja Zaga natrlja nos tužicu samo zato što pozva na informativni razgovor predsednika opštine. Sve vas treba napolje sa posla. Nego jel si gledala izveštaje iz Zagreba, Kaira a naročito iz Bengazija? I šta misliš o tome?

Petar djurovic

pre 13 godina

Da bi sudstvo u jednoj drzavi bilo normalno a samim tim i nezavisno od politicara treba da prodje 50-tak godina nezavisnog skolovanja buducih pravnika i sudija a znajuci poreklo aktuelne Ministarke tj znajuci da je nje Deda bio politicki(Komesar) drzavni i vojni sudija sumnjam da ima i zelju i volju da se pravda istera do kraja a sto se ti ce njene sposobnosti opet nema ni licne ni "Isorijske"predispozicije.Lek je Lustracija koja bi trebala da obuhvati zadnjih 560 godina.

Mashinovodja

pre 13 godina

Ma, samo vi proveravajte i nemojte uopšte da žurite! Jer poznata je stvar da što je brzo, to je i kuso. Ako Cecu proveravate već osam godina i nikako da je isproveravate do kraja, Kolubaru ćete proveravati, po mojoj slobodnoj amaterskoj proceni, sledećih barem 88 godina. Ali bolje je da posao uradite kako treba, nego da previše žurite pa da vam se neki krivac izmigolji.
I nemojte uopšte da se brinete kako će to javnost da primi. Nema frke, ovdašnja javnost je odavno u stanju trajne i totalne tuposti usled prestanka rada moždanih funkcija i zato ne reaguje ni na kakve spoljne nadražaje. Na primer, čak ni kad im neko direktno izvlači pare iz džepa, kaobajagi za "RTV pretplatu", a od 1. marta sa skupljom strujom koja je morala da poskupi da biste popunili rupu (tačnije: provaliju) u toj istoj Kolubari. Nema problema, sve će to ovaj (tupi) narod 'ladno istrpeti i pozlatiti. Nismo mi Arapi pa da razbijamo po ulicama! Mi smo mnogo fini. Na vašu sreću. I našu nesreću.

ZAKI

pre 13 godina

Očekujem da naši državni organi izađu sa stavom i da, ukoliko postoji osnovana sumnja, bude pokrenuta istraga, da dođemo svi do istine i preduzmemo sve mere.

Meni nije jasno šta je "osnovana sumnaja". Molim nekog pravnika da mi protumači
ovaj pojam. Imam utisak da neko pravi budalama.

srecko

pre 13 godina

PROVERAVAJU SE! koliko nam je poznatu u insajderu direktno govore razni direktori -znaci sve je vec provereno ,ili....kao i uvek .sva sreca da je kolubara uglavnom vezana sa DSS inace je ne bi ni pogledali.A svaki grad-selo-naselje ima svoju kolubaru,cccc.Bas me interesuje ko ce u zemlji lopova da istrazuje lopovluk-ne zelim da vredjam ali istrazitelji bi trebalo da se sastoje od radnika i seljaka pa da vidimo kako bi to izgledalo

marko, nis

pre 13 godina

Reakcija iz DSS-a je sramotna, insajder je izveo stvari na cistac, a izjava ministarke je sasvim normalna. Ne znam da li komentatori ocekuju da ministarka izadje i izjavi da ce svi pomenuti u zatvor, a da nije ni poceo sudski postupak?

nele

pre 13 godina

Siromastvo i medijsko spinovanje javnog mnjenja (dirigovano istrazivacko novinarstvo, zlonamerno i tendeciozno tumacenje pojedinih cinjenica, izvlacenje iz konteksta …, koriscenje oprobanih ,, gebelsovskih“ metoda da svaka laz ponovljena dovoljno puta postaje ,,istina“) cine da svaka hajka i insinuacije slicne ovoj dobro ,,prime“ kod gradjana Srbije, pokradenih, gladnih, ponizenih, lisenih ljudskog dostojanstva, i prevarenim na prethodnim izborima,….
Ne moram da budem veliki prorok, pa da pretpostavim sta je pozadina hajke, sem urusavanja ugleda DSS i skidanja oreola stranke bez afera i lopova, mozda prodaja starteskog energetskog sektora i njegovo rasparcavanje i rasprodaja belosvetskim tajkunima, a pre toga nabavka nove mehanizacije (pomocu ekstra povoljnih belosvetskih kredita ili pozajmica, koje ce i nakon privatizacije vracati gradjani Stradije) od recimo nekih najboljih svetskih proizvodjaca mehanizacije iz SAD ili Nemacke. Tesko Srbiji ako sadasnja vlast ostane jos ovih godinu dana. Ne bih posebno hvalio ni g.Tomica niti g.Jovicica, rekao bih samo da je to bio njihov posao koji su obavljali u skladu sa zakonom, kamo srece da je u Srbiji takvih mnogo vise. Ako su radili mimo zakona, policija, tuzilastvo i sudstvo treba da rade svoj posao, a ne da im B92 otima isti. Pozdravljam istrazivacko novinarstvo i svaku kritiku vlasti zasnovanu na cinjenicama, ali ne i medijski linc, gde se novinari istovremeno, strucnjaci za energetiku i tuzioci i sudije i vozaci buldozera.
Od gomile spomenutih imena samo dva su iz DSS, gomila ostalih iz ostalih stranaka, promenite naslov, ova prica ima ponajmanje veze sa DSS-om, sa ostalima ponajvise.

Petar djurovic

pre 13 godina

Gospodo iz DSS-a koliko nam je poznato a i sami ste tvorci trenutno vazecih zakona sudstvo je nezavisno pa samim tim zasto se i oglasavate i u samom startu "istrage" porucujete da nije bilo kradje,lopovluka i mahinacija.Da niste vi i vasi podredjeni uprljani do grla nebi se ni oglasavali i na "vreme" javnost obavestavali.Pustite sud da radi svoje a vi se sve do jednog lagano pripremajte za proveru porekla imovine.

zombies

pre 13 godina

"Popović je istakao da je Ekonomski saveta DSS-a u analizi rada "Kolubare" utvrdio da je samo jednog dana mašina radila 25 sati bez prekida i to kad se prelazilo sa letnjeg na zimsko računanje vremena."

I za ovu odvalu od gluposti, Popovic bi trebalo da odgovara...

Tine

pre 13 godina

Malović: Proveravaju se podaci o Kolubari...

P.S. Ma da, inače ne bi nikada niko ni proveravao to, da Brankica i njen tim to nije pokrenuo, istražio. Blahhh.

beogradjanin

pre 13 godina

Kada ce biti procesuiran Doktor Vojislav Kostunica i njegova bratija , i povodom Kolubare i povodom jedne druge mnogo bitnije stvari koja muci celu Srbiju?

Markoni

pre 13 godina

Cekamo procesuiranja.
Sve je jasno kao na dlanu.
Pitanje za Pravosudne organe, pored ove optuznice, dokle se stiglo sa procesuiranjem koje najvise zanima Gradjansku Srbiju a vezano je za Doktora pravnih nauka i druzinu.
Sta se desava sa krivicnom prijavom koje su podnele majka i sestra ubijenog Srpskog Premijera Zorana Djindjica protiv Doktora i druzine povodom podrske oruzanoj pobuni crvenih beretki ?
Cekamo odgovore , nismo nista zaboravili, pogotovo ne pitanje nad svim pitanjima koje muci Srbiju.
12.mart 2003. godine.
Za dve nedelje navrsava se punih 8 godina od atentata na naseg Premijera Zorana Djindjica, jos uvek nismo culi zvanicno sve, jer jako dobro znamo da se Legija nije probudio jedno jutro ,obrijao se, popio kafu, isprzio kajganu i rekao e dosadno danas, mogao bih da ubijem Premijera.
Cela Srbija ceka odgovor na ova pitanja, cisto da znate da nista nismo zaboravili.
Odgovor moramo da dobijemo .

Neznalica

pre 13 godina

Popovic, najveci biser ikada. Eksperti su utvrdili zasto je masina radila 25 sati dnevno. Kako ga nije sramota da o tome uopste govori???

marko

pre 13 godina

Treba da znate da je prvi Insajder o navodima kako vi to kažete odbačenih optužbi vezano za KOLUBARU gledalo 1.228.149 građana ,što je svaki treći gledalac u Srbiji.Ne znam samo kako ćete ućutkati tolike svedoke,kada je sve jasno,prosto bilo nacrtano da bi i malo dete shvatilo.
Ko je to sudio i odbacio optužbu,ko je sve ove godine prikrivao takvu krađu treba da odgovara jednako sa svima koji su u tome direktno i učestvovali.Ovoj vladi treba oduzeti legitimitet zbog podrške,prikrivanja i učestvovanja u toj kriminalnoj aferi.Krijete se iza institucija ovog nakaradnog sistema i gazite zakone,nemojte onda očekivati od nas da ih poštujemo.

Sve na download

pre 13 godina

Kolubara postaje sve interesantnija, sad se vec ozbiljno ukljucujem:

"У медијима се више пута понавља да су руководиоци „Колубаре“, чланови ДСС-а, искључиво утицали на избор фирми које су изнајмљивале помоћну механизацију.

Истина је, међутим, да је крајем 2004. године, на основу споразума са ММФ-ом из 2003., фирма „Колубара грађевинар“ издвојена из састава „РБ Колубара“ уз обавезу „Колубаре“ да је ангажује наредне четири године без тендера, што је тада било у складу са Законом о јавним набавкама. Током те четири године, приватнике подизвођаче који изнајмљују помоћну механизацију у „Колубари“ ангажује фирма „Колубара грађевинар“ којом управљају од јануара 2005. до децембра 2006. године Маринко Марић (Г17+), а од 2006. до данас Славољуб Павловић (СПС).

Из овога се јасно види да ДСС није имао пресудан утицај на избор приватника подизвођача с обзиром да су фирмом „Колубара грађевинар“ управљали кадрови из странака које су данас на власти у Србији."

Sad do kraja, DSS je izgleda samo povod, krupne ribe leze ispod.

Uroš Šiljić

pre 13 godina

"... ako se utvrdi da postoji osnova za to...", a pošto uslovi neče postojati, sa Kolubarom će biti isto i sa "koferom", švedskim vagonima, Ilićem i "kraduckanjem", Tijanićem, itd. itd. itd, itd...

s.nikolic

pre 13 godina

definitivno nema vise gledanja insajdera , a kamoli propagandne rts televizije ! a nema vise ni komentar ! neka sa NAMA rade , a to rade vec godinam, stab god zele ! za tri godine predistrage su uspeli da u dva slucaja osumnjicene oslobode ! a sta ste ucinili da preostale OCEVIDNE SLUCAJEVE O KRADJI ILI PLJACKI RESITE !!! a ovo se moralo i ocekivati ! pa i prvi insajderi koji su se bavili ili sa "nemoc" drzave ili sa gradjevinskom mahfijom ostali su skoro bez ikakvog ploda ! da ne govorim o "navijacima" ! a kad sam vec kod navijaca , interesuje me kako ce da reaguju sad ! iako netzasluzujun podrsku , mislim da su mozda jedini koje ove "ZAMAGLIVACE" mogu da oduvaju ! sretno!

Dejan

pre 13 godina

Ko nije verovao sad se uverio kako naša "pravna" država funkcioniše. Ako se, ako je bilo, ako ovo, ako ono, ma hajte molim vas. E pa ako država ne reauguje, ima ko hoće. Živi bili pa videli. Ova 2011 će biti jako čudna godina. Ko preživi pričaće.

ljupka

pre 13 godina

I sad bi oni to da kao ispituju i istražuju do 101 i nazad, kao i sve do sada, dok se ne smiri galama ... Bojim se da se vrhu DSS-a primiču tužbe sa svih strana, pa će jednom neko morati da prelomi. Baš da vidimo ko će to biti, ko je stvarno nezavistan i ko ima mrvu hrabrosti. A neko će im jednom zakucati na vrata. Sigurno. To čekam i tome se radujem.

Bolbaks

pre 13 godina

Gospodo iz prvosuđa i ministarko evo vam podataka o likovima koji su Kolubaru, Lazarevac i Srbiju, kriminalom zavili u crno. Pa to znaju i naša deca a koliko Vama treba vremena da to utvrdite? Pa gde vi živite? Ko Vas plaća da se tako ponašate i da ništa ne radite? U kojoj to zemlji bi vi još mogli biti ministar? Procesuirajte ministarko na vlasti kompletnu garnituru iz poslovodnog odbora sa sve sekretaricama Kolubare!! Nećete sigurni pogrešiti. Definitivno i vi i oni ste u totalnoj konfuziji i potpuno dezorijentisani. Ćeran sa svojim saradnicima se isčuđava i priča gluposti. Pa gde još ovakavi nazovi stručnjaci mogu rukovoditi i u kojoj to firmi! Ćeran, Jovićić, Radovanović, Mićić, Ranković, Nekić, Vulićević, Zekić, Kulić, Popadićka,Maksimović, kompletna ekipa sa Pov. kopova sa Jovanovićem i Prerade sa Marjanovićem, Direkcija, Robi i društvo u zatvor a tu su i čuveni sindikalci Kolubare, večite legende Đorđević i Pici okoreli kriminalci. Pokrenite istražne radnje, krajnje je vreme. Narod Srbije to očekuje. To je najmanje što bar možete učiniti.Oduzmite im svu kriminalom stečenu imovinu. Da sve što su oteli i pokrali vrate građanima Srbije.A ne da oni sada traže veze na svim nivoima u vlasti kako da spasu ono što su pokrali i oteli. Kako našoj deci da sve ovo obajsnimo? Kako da ih vaspitavamo, zar ovakvi ministri, pravosuđe i nazovi bizismeni da im budu uzor! Sramota! Dokle više ovako,sudske institucije počnite da radite za naše pare kojim vas plaćamo bar nešto. Dajte da u poslovdni odbor Kolubare dođu stručni, kompetentni i pošteni kadrovi. Kolubara ima takve ljude.Zatvorite ove lopove. Ovo je prevršilo svaku meru neukusa. Pošteni intelektu Srbije gde si, vreme je da se probudiš?

Ajvanho

pre 13 godina

NE postoji dobar inzenjer koji je clan stranke!! Svaki dobar inzenjer je nezavisna licnost koja opstaje zahvaljujucci svojoj superiornoj pameti i znanju. Cim vidite "inzenjera" u nekoj partiji, bezite od njega brzo, jer je znaje takvih kreatura tako malo da ih je i nagnalo da se uclane ne bi li sebi obezbedili platicu i jos malo mita preko toga.

Miki

pre 13 godina

Cinimi se da od ovoga nista biti nece,ostaje nam narode ili Libija ili da ih oteramo na izborima.Brankice osnuj stranku pod hitno i spasi ovaj jadni narod od sigurne propasti.

ben

pre 13 godina

Vlast aktuelna a bogami i vecina komentatora bi da DSS nestane sa politicke scene.Ocigledno je da ste zivjeli u komunizmu pa vam je zajednicka zelja za nekom revolucionarnom pravdom,sto brze to bolje.Zaboravili ste da zivite u demokratiji i da su samo izbori mjerodavni ko treba da opstane na politickoj sceni Srbije.Pogledajte realno koliki medijski prostor ima jedina opoziciona politicka partija pa ce te i sami uvidjeti da koalicija na vlasti najvise zazire upravo od DSS-a.Nisu bas svi gradjani pomislili da se "beli sengen" doruckuje!!

sve je to ista grupa ljudi

pre 13 godina

Sledi zataškavanje kao i za sve ostalo do sada...

Ma važno je da zbog ovakvih, mi građani plaćamo verću struju,gas,poreze...

kojjot

pre 13 godina

POUKA: Kad kradeš, kradi mnogo i niko ti ništa nemože. Još dobiješ orden od crkve, postaneš ugledan građanin i stekneš sve beneficija, pa kad neko hoće da te hapsi, nemože. Negde sam čuo da je najveća korupcija u pravosuđu. Neznam zašto...

talicni tom

pre 13 godina

Masina je radila samo jednog dana 25 sati i to bas na prelasku racunanja vremema. Ajd jos malo pomoci, kad nas ovako zasmejavaju, treba da kazu i da februar svake godine ima 29 dana i da tada masine dodatno rade.

zoran

pre 13 godina

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=02&dd=24&nav_category=167&nav_id=495055

U Zagrebu su se demonstranti SAMOINICIJATIVNO skupili i viču "lopovi, lopovi".

Obratite pažnju. Socijalni nemiri su zarazna bolest a Zagreb je MNOGO blizu, i u CRO je prosek plate barem duplo veći nego u SR...

Srpko

pre 13 godina

Nema snage ova drzava ni zasta.Vladari iz senke poput Miskovica Beka Caneta i ostalih i dalje rade svoje poslove,a ti se narode sekiraj,pali na raznorazne njihove mahinacije i skapaj u bedi i siromastvu,Tako nam i treba.

GUNDRA_BCN

pre 13 godina

Ovo je toliko zalosno da stvarno nemam reci. Pitam se samo, ta osoba koja je napisala da se radilo 25 sata u jednom trenutku...pa samo to bi bilo dovoljno da covek shvati da postoji mucka...a kamoli 1000 jos ociglednih dokaza. Zasto ne sme Dragan Tomic da odgovori na pitanja?? Covece menjaj to lepo ime...brukas mene i ostale Dragane. Ako bi mi neko ponudio da mogu komotno nekom mogu da razbijem vilicu a da ne budem kaznjen zbog toga, taj neko bi bio Dragan Tomic. Kako covece spavas nocu??

Nislija

pre 13 godina

Izgleda da nema mesta u CZu i ostalim zatvorima... HEJ ovde ima mnogo vishe od osnovane sumnje.. Pritvor za sve umesane na osnovu 2clana 1.Mogucnost ometanja istrage i uticanje na svedoke 2. Mogucnost bekstva !Ni jedan TUZILAC ne sme da izda nalog da pritvori nekog ko je ocigledni "lopov" STVAR je VISE NEGO OZBILJNA . Nece da ih uhapse to je ocigledno jer su i sami deo toga. Smeshno je sta nam plasiraju.. ako se utvrdi bla bla bla .. pa neka budu u zatvoru dok se ne utvrdi.. KAKVA BRUKA I SRAMOTA GDE MI ZIVIMO!!! Ovde treba RUMUNSKI recept, nista drugo!!!

Petar djurovic

pre 13 godina

Znajuci stanje u pravosudju kao i poreklo ministarke Malovic obracun sa kriminalom je nemoguc jer kada bi se i krenulo u obracun sa kriminalom 93 posto politicara(jedino je Tadicevo okruzenje cisto) i rukovodioca zavrsilo bin iza resetaka.

vojislav948

pre 13 godina

Ko su to državni organi. Da li to mislite na koalicionu Vladu, stranke na vlasti ili mislite na institucije države namenjene za borbu protiv kriminala i korupcije. Za mene kao građanina je najvažnija uloga UBPOKA i tužilaštva, oni su ti koji treba da ocene i procene da li je to kriminal ili je sve što je rađeno bilo legalno i zakonito. Jedno veliko BRAVO za gospođu Pešić i njeno istupanje u Skupštini.

Sinisa

pre 13 godina

Kakve glupe floskule oni nama serviraju dok se krade na sve strane!Ne samo sto nista ne procesuiraju vec su toliko bezobrazni da nam pricaju ove smesne price!!!

Nevidjeni su

pre 13 godina

Gdja Malovic je jos na funkciji? Cela EU se bavi nasom "reformom" pravosudja, napisase nam i najgori izvestaj, a gospodja i dalje treperi po medijima i prica o borbi protiv korupcie? Uzgred, kad smo kod korupcije, sta bi sa parama RIK?

Nikola

pre 13 godina

Bićemo spašeni kada se bude prestalo sa partijskom podelom fotelja. Kako ja tumačim cilj insajderu je bio da pokaže kako taj decenijski sistem postavljanja partijskih ljudi na čela preduzeća isisava javne resurse i daje im mogućnost da se bogate na račun sviih a pritom potpomažu partiju da vlada.
Ukoliko se ne izborimo da na čelo preduzeća dođe čovek koji nema veze sa nekom partijom, biće nam svejedno ko je na vlasti, jer ovaj sistem postoji već 20 godina a nasleđe je iz vremena samoupravnog socijalizma.

Serdjo

pre 13 godina

Polako nemojte da žurite...A ne bi ništa ni proveravali da nije b92 načeo lopovluk. U međuvremenu će struja poskupeti, pa će krađa moći da se nastavi, na neki drugi način.

pravnik

pre 13 godina

Ma sta ima ministarka Pravde da prica o radu tuzilastva. U svakoj normalnoj zemlji sudska vlast je odvojena od izvrsne i tu nema preplitanja. Naravoucenije: Srbija nije normalna zemlja!

Jovan

pre 13 godina

Ja sam jedan od građana koji se u svom radnom veku sretao sa mehanizacijom za radove koji su se obavljali u "Kolubari". Više od četrdeset godina sam radio u građevinarstvu, jednostavno rečeno sva objašnjenja gospode iz DSS i bilo koje stranke su smešna. Gospodinu Popoviću poručujem da svoj autoritet ne troši na ono što je nebranjivo. Nesuvisle komentare i argumente uz zaklanjanje iza revizora ne mogu da prihvatim. Diplomirani sam ekonomista, a takođe i dugogodišnji član U. odbora jednog našeg većeg preduzeća. Poznata mi je praksa naših revizora, uradiće sve onako kako naručilac revizije zahteva. Bezpredmetno je da nam se bilo ko obraća i da nas pokušava uveriti u ispravnost rada stranačkih kadrova.

Volim i ja vas (DS)

pre 13 godina

@Ana
Cudno da brojanje staje na 2008... da nastavimo 2009, 2010, 2011... Nesto ne vidim da je sve stalo 2008, naprotiv.

ZeljkaNS

pre 13 godina

Ako sam ja dobro videla to je bio 28 dan oktobra 2006, i nije me mrzilo da proverim, taj dan je bila SUBOTA!!!!! Nedeljom se vreme menja i samo nedelja moze da ima 25 odnosno 23 sata!!!! Ako ovo nije sumnjivo ja neznam sta je!!!!!

abu dabi

pre 13 godina

Svaka cast insajderu ali zar ne mislite da smo jadna drzava kad televizija treba da bude pokretac svake istrage.Toliko sudija i inspektora i svega.To nam samo govori da tu svi rade jedni za druge

Mashinovodja

pre 13 godina

Ma, samo vi proveravajte i nemojte uopšte da žurite! Jer poznata je stvar da što je brzo, to je i kuso. Ako Cecu proveravate već osam godina i nikako da je isproveravate do kraja, Kolubaru ćete proveravati, po mojoj slobodnoj amaterskoj proceni, sledećih barem 88 godina. Ali bolje je da posao uradite kako treba, nego da previše žurite pa da vam se neki krivac izmigolji.
I nemojte uopšte da se brinete kako će to javnost da primi. Nema frke, ovdašnja javnost je odavno u stanju trajne i totalne tuposti usled prestanka rada moždanih funkcija i zato ne reaguje ni na kakve spoljne nadražaje. Na primer, čak ni kad im neko direktno izvlači pare iz džepa, kaobajagi za "RTV pretplatu", a od 1. marta sa skupljom strujom koja je morala da poskupi da biste popunili rupu (tačnije: provaliju) u toj istoj Kolubari. Nema problema, sve će to ovaj (tupi) narod 'ladno istrpeti i pozlatiti. Nismo mi Arapi pa da razbijamo po ulicama! Mi smo mnogo fini. Na vašu sreću. I našu nesreću.

nisam pametna

pre 13 godina

Izgleda da su svi dobri stručnjaci koje je ova zemlja ikada proizvela 'igrom slučaja' i članovi odgovarajuće partije. Očigledno da onaj ko ne pripada ni jednoj partiji i nije neki stručnjak?
A sa druge strane, svi današnji 'stručnjaci' su nekadašnji pioniri stranaka, pa me muči pitanje na koji način su došli do diploma. Nije moguće da su učili kao i svi mi 'obični'?
I da napomenem: pre nekog vremena ostala sam bez posla. Upoznam čoveka koji mi ponudi da se učlanim u odgovarajuću stranku (ne bih da je imenujem) jer im treba kadrova. Srećom pa nisam bila toliko očajna. Ili sam možda 'ispala' glupa?

Rade

pre 13 godina

Kad istraga dodje do nekog sefcica koji je sad u pravoj stranci,da ne pricamo o direktorima i krupnim zverkama,onda ce da se utvrdi da je tadasnji interni pravilnik bio pun rupa koji je ispostovan u svakom slucaju...i da je sve bilo po tom istom,da onaj moze da ima i benzinsku pumpu i da sipa gorivo u svoj neki utovarivac,rovokopac,jer sve moze u ovoj drp- sistem zemlji...

(Vlast)a

pre 13 godina

Gdja Zivka ministarka me svaki put iznenadi.Pa,sta ste do sada radili?Nemojte samo reci da ste reformisali lopovsko i nenormalno pravosudje!Ali,ostaje pitanje:sta ce nam ministarstvo pravde i ministarka koja nista ne radi na vreme i dovoljno profesionalno da bi zaradila platu?

Posmatrac

pre 13 godina

Evo jos jednog testa "DEMOKRATIJE" narode. Da vidimo imaju li "OVI" petlje da isteraju ove Jazavce iz brloga.
Ja sumnjam, mada bih voleo da nisam u pravu....

nije nego

pre 13 godina

"Ministar Škundrić, međutim, kaže da se kadrovi u javnim preduzećima zapošljavaju po stručnosti, a ne po partijskoj pripadnosti." - a kako si ti Skundricu onda zavrsio gde jesi?

Slavko

pre 13 godina

Mnogi bi bili procesuirani da se u vrhu piramide ne nalazi Slobodan Radovanovic. Narocito njegovi sugradjani malverzanti provitiraju od njegovog prisustva u vrhu piramide. Jadna je ova zemlja sa takvim nazovi drzavnim institucijama u kojima Radovanovic odredjuje ko ce biti gonjen a ko zasticen.

Goran

pre 13 godina

Bas me zanima kako li ce izgledati ta istraga protiv glavnog aktera afere - jagodinskog rmpalije, jezicka na vagi koji odrzava u zivotu aktuelnu vladu.

dotore

pre 13 godina

Koliko se intenzivno bavite Kolubarom,sve bi vas trebalo staviti na intenzivno odeljenje.Moožda i ozdravite od lopovluka i korumpiranosti.A kada malo razmislim,ipak bi blo najbolje isključiti aparate.

Pedja

pre 13 godina

Kako je moguce da Tuzilastvo reaguje na zlouopotrebe u Kolubari tek kada Insajder do detalja objavi sve te mahinacije. Da li je moguce da je potrebno napraviti emisiju pa je reprizirati po nekoliko puta da bi tek onda nadlezni reagovali. Da li i za sve ostale afere treba prvo novinari da kroz Insajder ukazu na ocigledne lopovluke ili postoje nadlezne istitucije ciji je to zadatak. Ko tu ne radi svoj posao za koji je placen? Ko je do sada zataskavao sve to i bio politicki zastitnik?

Voja

pre 13 godina

Prvo kontrolisite i proveravajte sta se trenutno radi u javnim preduzecima. Nama gradjanima mnogo vise znaci da se spreci kradja nego naknadna pamet i istraga. Ceo Beograd bruju o kradjama u JP Nuklearni objekti srbije, stizu krivicne prijave, a to se ne istrazuje.

Ne kazem da se ne istrazuje sta je bilo, naravno da to treba isterati na cistac, ali PRVO SPRECITI KRADJE KOJE SU U TOKU!!!

ex demokrata

pre 13 godina

Cuj ovu hahahaha

Ko li tebe iskopa i odakle,da mi je znati?!

Slika i prilika Srbije i srpskog pravosudja.Kakva je ministarka,takvo je i pravosudje...UZAS

Nox

pre 13 godina

Ovo sa proverama me podseca na ono sa Cecom. Osam godina provere i kad je trebalo da dodje do optuznice, onda je nastavljeno sa proverama. Ovo je provereni trik. Kolubara nikoga ne zanima, jer su svi upleli prste. Cak i opozicija cuti. Ovde jedino Evropa moze da ih natera da se Kolubara rasplete.

fiškal

pre 13 godina

LJudi, nemojte ministarku (u abdikaciji) da dirate. Ona je preokupirana hapšenjem onih organizovanih kriminalaca koji su pre par godina opljačkali RIK. Kad to završi odradiće i Kolubaru.(U blizini Požarevca).

tetka Nata ima pet plata

pre 13 godina

Hahahahahaha... pa kad trag dođe do vrha vaše stranke, onda ćete nam to i objaviti i pohapsiti mafiju. Ako može onako demostrativno pred kamerama kao Džajića hahahahaha... jao, muka mi je više !

Boban

pre 13 godina

Ne veruje da ce ministarka Malovic pristati da se slika pored oduzetih gradjevinskih masina iz "Kolubare". Ona se "pali" samo na luksuzne automobile. To ce biti jedini razlog za obustavu istrage.

realno

pre 13 godina

jaka je to drzava i vlast kad treba tv emisija da bi se pokrenula neka istraga o dogadjajima o kojim cela zemlja zna ...
i jos imaju obraza da izlazeu javnost i da kazu da proveravaju navode jer oni jelte prvi put cuju za todok je eto izgleda b92 bolje obavestena

Dejan

pre 13 godina

Ja kao gradjanin ove zahvaljujuci vama gospodjo Malovic pravno propale drzave nemam komentar na zatrpavanje cistog kriminala. Kriminal u Kolubari, kriminal u zdrastvu, kriminal u javnim nabavkama,kriminal u Jat-u,kriminal u sobracaju, kriminal u drzavi uopste i u samoj vladi ....... Cela Srbija je puna kriminala pa tako vam i neverujem da ce te ista od obecanog uraditi! Morate uhapsiti najvece kriminalce i tako ponovo ostati u trci na izborima za novu vlast. Uhapsite Miskovica,Beka,Koleta kralja secera koga nema da se kupi,ministra trgovine, Jelasica,Dinkica.... I.t.d. Ali sam siguran da ce vam i ovoliko olosa biti dovoljno da vratite poverenje biraca. Bez toga ste gotovi!

dejan

pre 13 godina

E pa gospodo iz vlasti... evo prilike da dobijete izbore... ako ovo resite do pocetka izborne kampanje onako kako se ocekuje... mozda vam neko nesto i poveruje...

Pa sad vi vidite, hocete li pravicno sudstvo ili nezavisno sudstvo.. a ima i nova kategorija... NENADLEZNO sudstvo!!!!

Pedja

pre 13 godina

E ako tuzilastvo intenzivno radi na slucaju Kolubara onda akteri ove pljacke mogu slobodno da odahnu bas kao i svi ostali koje ovakvo neozbiljno tuzilastvo nikada nije ni dotaklo a imalo je i vise nego dovoljno materijala.

pera

pre 13 godina

Od ovih nece nikada niko biti osudjen jer su svi umesani na neki nacin.Narod treba da se raspita o mogucnosti tuzbe u Strazburu protiv ucesnika,i ove vlade jer ne preduzimaju nista.Dokaza se ima i previse i to treba pokrenuti ako se ima pravne mogucnosti.To bi bilo jako vazno jer bi se time otkrilo jos mnogo toga.Proces bi se platio oduzimanjem nezakonito stecene imovine,bice i viska.

sm

pre 13 godina

"Ne možete da optužujete Ćerana (Nebojša, direktor 'Kolubare') da je u to preduzeće došao po partijskoj liniji. On nije direktor zato što je član Demokratske stranke, nego što je dobar inženjer, a usput je i član DS", poručio je Škundrić.

E pa ministre, Vi očigledno ne znate šta vam je po struci direktor te Kolubare. On je tehnolog za ispitivanje voda i to nema veze sa rudarstvom i ne možete reći da je na tom mestu što je dobar inženjer. Tu je što je stranački kadar koji treba da odradi neki posao.

Petar djurovic

pre 13 godina

Da bi sudstvo u jednoj drzavi bilo normalno a samim tim i nezavisno od politicara treba da prodje 50-tak godina nezavisnog skolovanja buducih pravnika i sudija a znajuci poreklo aktuelne Ministarke tj znajuci da je nje Deda bio politicki(Komesar) drzavni i vojni sudija sumnjam da ima i zelju i volju da se pravda istera do kraja a sto se ti ce njene sposobnosti opet nema ni licne ni "Isorijske"predispozicije.Lek je Lustracija koja bi trebala da obuhvati zadnjih 560 godina.

slavko

pre 13 godina

Prosto je neverovatno kakve direktore delegira partija na vlasti u javnim preduzecima."Dobar" inzenjer Ceran na opste zaprepascenje gledalaca izjavljuje u Insajderu , popsle godinu i po dana svoga"dobrog" direktorovanja da ne bilo lose da se utvrdi potreban nivo angazovanja mehanizacije na Kopovima.Znaci to je dobar inzenjer-inace za taj posao je potrebno 1-2 dana da se obavi.Isti taj dobri inzenjer dovodi nekakvu "partijsku firmu" i daje joj ogromne pare, sve pod izgovorom kontrole radnog vremena, za uvodenje nekakvih kapija i skenera za maltretiranje i ponizavanje postenih radnika i sluzbenika pr dolasku i odlasku s posla.Naravno , treba obezbediti novac neporoduktivnim i parazitskim firmama po bilo koju cenu , jer , naprosto oni su "nasi".
Pateticni, tekstilni inzenjer Skundric ne moze to da shvati jer . odavno je on samo poslusnik i nista vise.

he

pre 13 godina

Bilo je Insajdera i pre ovog serijala, pa još ni onu pevaljku nisu uhapsli.
Pravda u Srbiji!? U Srbiji NEMA PRAVDE. Zbog toga će moj sin da živi van Srbije i srce mi se kida.
A ne Tadiću zbog toga što je bolje plaćen "napolju" kao fudbaleri.

Jagodinac

pre 13 godina

Dođite blago nama Vi ovde u Jagodinu da na licu mesta vidite šta je kršenje ljudskih prava i šta su malverzacije! Dosta je prikrivanja mutnih radnji koalicionih partnera, koji ne da nisu pomogli demokratskim snagama, nego su ih dibidus urnisali!

svetlana

pre 13 godina

Kako to Snežana Malović zna šta radi tužilaštvo? Odgovor je jednostavan. Tužilaštvo nije samostalno, u svakoj fazi postupka polaže račune ministarstvu, a onaj kome se polažu računi najbolje zna šta se dešava u postupku i šta će se desiti. Toliko o samostalnosti tužilaštva gospodjo Dolovac.Svetlana

Pera

pre 13 godina

Aktivnost koju nazivate "Proveravaju se podaci o Kolubari" ste trebali da obavljate dok nisu to svi znali, jer narod vas je birao i placa vas da bi mogao mirno da spava.
Ali tada niste, jer nije bilo potrebe - znali ste sve, bili ste (i ostali) manje ili vise direktno, deo toga, cele price.
Pravo ime onoga sto sada radite je "Kupujemo vreme dok smislimo kako da se izvucemo". Ocekujem da cete posle brizljive "provere podataka o Kolubari" ustanoviti da jedan od bezbroj bagera nije radio jedne godine milion sati kao sto se navodi u Insajderu, vec sat manje, pa ce, razumljivo, cela stvar morati da padne.
A mozda i Insajder da malo plati za klevetu.

Tunis, Egipat, Bahrein, Jemen, Libija...?

pre 13 godina

"Očekujem da naši državni organi izađu sa stavom i da, ukoliko postoji osnovana sumnja, bude pokrenuta istraga, da dođemo svi do istine i preduzmemo sve mere".Kakva nebulozna rečenica! Ministarka kao da govori o Zanzibaru... onako u uopšteno....da državni organi izadju sa stavom?!?!?! da dođemo svi do istine... da na svetu večno vlada mir i da više ne bude gladnih! Kao da je pobedila na izboru za mis.... Alo bre!!! Odgovornost, policija, pravosudje, sprovodjenje istrage i primena zakona, kompetentnost i efikasnost pravosudja, kažnjavanje krivaca!!! EEEEEJ MINISTARKO!

milojica

pre 13 godina

Dok se ti seko smisliš, pa dok pokreneš našu vrlu miliciju ili ti sad policiju, pa dok oni ispregledaju i trijerišu po partijskoj liniji ko je odgovoran, a ko ne, pa dok taj trijerisani spisak dođe kod super efikasnih sudija na novi trijer po partijskoj osnovi(ne smeju se neki ''drugovi članovi'' zamarati po sudovima, proteći će vode ovom jadnom Savom mnogo. Kad se sve to bude privelo pravdi sigurno znam da će 2029. godine biti kriv pokojni kurir Đokica. Svaka čas mislim da nam je sudstvo veoma efikasno, bravo za gospođu ministarku.

ZAKI

pre 13 godina

Očekujem da naši državni organi izađu sa stavom i da, ukoliko postoji osnovana sumnja, bude pokrenuta istraga, da dođemo svi do istine i preduzmemo sve mere.

Meni nije jasno šta je "osnovana sumnaja". Molim nekog pravnika da mi protumači
ovaj pojam. Imam utisak da neko pravi budalama.

vedrichar

pre 13 godina

Očekujem da naši državni organi izađu sa stavom i da, ukoliko postoji osnovana sumnja, bude pokrenuta istraga, da dođemo svi do istine i preduzmemo sve mere".Kakva nebulozna rečenica! Ministarka kao da govori o Zanzibaru... onako u uopšteno....da državni organi izadju sa stavom?!?!?! da dođemo svi do istine... da na svetu večno vlada mir i da više ne bude gladnih! Kao da je pobedila na izboru za mis.... Alo bre!!
ovo ti je dobro...ali stvarno si me nasmejao!!!!
p.s.dobro ministarka je stvarno zgodna a i lepo se oblaci!!!

nije nego

pre 13 godina

"Ako bude bilo osnovane sumnje"! Da li je moguce da sme tako nesto da izjavi a da i dalje zauzima ministarsku fotelju? Kao ministarka pravde,prvi covek pravosudja treba da se suzdrzi i ne daje takve izjave. Sve sto treba je da radi svoj posao,ubrza ceo proces jer ce biti pojeo vuk magarca. Pretkrivicni postupak? Pa insajder im je dao dokaze na tacni,odradio sav posao. Sve sto treba je da pohapsite i osudite na najstroze moguce kazne!
Gospodo iz pravosudja ne vredjajte nam inteligenciju sa komentarima koji su vise nego smesni,zalosni-RADITE ONO ZA STA STE IZABRANI I PREVISE PLACENI!

pravnik

pre 13 godina

Ministarka priča normalno za zemlju ogrezlu u kriminalu i korupciji. Samo, i u Zagrebu su počeli socijalni protesti upereni protiv pljačke. Da a i Bengazi i Beograd imaju isto početno slovo. A uskoro će ako ovi nastave lopovsko korupcionašku politiku biti još mnogo zajedničkog.Dolazi proleće...

srecko

pre 13 godina

PROVERAVAJU SE! koliko nam je poznatu u insajderu direktno govore razni direktori -znaci sve je vec provereno ,ili....kao i uvek .sva sreca da je kolubara uglavnom vezana sa DSS inace je ne bi ni pogledali.A svaki grad-selo-naselje ima svoju kolubaru,cccc.Bas me interesuje ko ce u zemlji lopova da istrazuje lopovluk-ne zelim da vredjam ali istrazitelji bi trebalo da se sastoje od radnika i seljaka pa da vidimo kako bi to izgledalo

negotinac

pre 13 godina

Ma hajde ne zamajavaj. Ništa to tužilaštvo ne radi. Evo ti kod nas tvoja Zaga natrlja nos tužicu samo zato što pozva na informativni razgovor predsednika opštine. Sve vas treba napolje sa posla. Nego jel si gledala izveštaje iz Zagreba, Kaira a naročito iz Bengazija? I šta misliš o tome?