Četvrtak, 10.02.2011.

00:20

"Premijer nije nudio ostavku"

Iz kabineta premijera Srbije za B92 demantovano pisanje "Blica" da je Mirko Cvetković ponudio ostavku predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

Izvor: B92

"Premijer nije nudio ostavku" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

niks

pre 13 godina

trebalo bi svi da daju ostavke i da se raspisu novi izbori, a ne da tu izmisljaju neke price o rekonstrukciji vlade jer to je samo da ljudima zamazu oci kako oni nesto hoce da urade i da kupe dodatno vreme da ne bi raspisivali izbore.

nikola88

pre 13 godina

ovde se ne zna ko vise laze. pricaju o rekonstrukciji vlade, a nema nista od toga! Samo novi izbori mogu da donesu stvarne promene u ovoj drzavi!!!

plavi

pre 13 godina

posle ovog mitinga svi vide da je najbolja opcija rekonstrukcija vlade, naravno sem demokrata kojima se mnogo svidela vlast i velike plate koje sami sebi odredjuju.

Paja

pre 13 godina

Necemo mi tvoju ostavku, hocemo pad citave ove devijantne vlade. I ne pricajte vise ni o rekonstrukciji jer je vase vreme isteklo, docekali ste da vas narod prezire. Time's up!

nemacka

pre 13 godina

Posto se nezna da li si ponudio ili nisi ostavku, gubi se kao da jesi i pusti nekog sposobnog mladica da se prihvati posla. Po evropskim standardima si i previse mator za posao.

Petar 2

pre 13 godina

Не знам зашто ме овај наш енергични премијер подсећа на Лилића и остале Милошевићеве марионете??????

Petar

pre 13 godina

Куку, шта ћемо брез енергичног премијера, ако у овоме ипак има истине ?!?!?

Klema

pre 13 godina

Odlicno, ako funkcionise ponistite odluku kojom se narodu namece nenarodni, novokomponovani tajkunski papagajski grb Srbije i na taj nacin dokazite spremnost da se uhvatite u kostac sa rasipanjem novca!

Petar

pre 13 godina

"....ministar odbrane tokom obilaska radova na izgradnji stambeno - poslovnog kompleksa "Stepa Stepanović" na mestu bivše voždovačke kasarne "4. juli" u Beogradu. "

А НА ЧИЈЕМ СЕ ПОСЕДУ ТО ГРАДИ МИНИСТРЕ ВОЈНИ?
Није ли то земљиште које Брозов комуњарски режим оте од законитих васника????
Питање важи и за министра-лекара ортопеда (и његових новокомпонованих саветника), који се у ове ствари боље разуме него у протезе.

И сада, ваљда, треба да се молимо Богу за опстанак "праведне" владе!

aleksandar besni

pre 13 godina

I toj agenciji je potvrđeno da premijer "nije nudio stavku predsedniku Srbije, niti je Tadić tražio ostavku Cvetkovića".

pa onda obojica treba da lete, ako misle da ja sve ok!

Vojvodinac

pre 13 godina

E ako ovaj ne nudi ostavku, onda smo stvarno došli do dna!
A ja se ponadao, kada su mediji objavili, da se napokon prizivaju pameti.....
I ostade u Srpskom narodu trag, da se pamti, kako sutra neko da podnese ostavku kada Mirko Senka Cvetković nije posle svega što (ni)je uradio??

toliko puta viđeno u svetu

pre 13 godina

Kad uzlete silni avioni nad nebom, značemo da su mnogi ponudili ostavke i da sa novcima građana odlaze na egzotična ostrva. Zauvek!

Milton

pre 13 godina

Pa zašto da čovek da ostavku na mesto premijera kada i ne obavlja tu dužnost. Premijer je Boris Tadić pa neka on podnese ostavku.

mikson

pre 13 godina

Ocigledno je miting SNS-a uzdrmao vladajucu koaliciju, svesni su toga da zbog nezadovoljstva koje vlada medju gradjanima moze da im se dogodi 5 oktobar.

daniloo

pre 13 godina

Cvetkovic je svestan situacije u zemlji, i sam zna da se kraj blizi i da ce kako stvari stoje biti oterani sa vlasti, covek zeli da dostajanstveno ode sa svoje funkcije, kao sto je dostojanstveno izigravao premijera ove zemlje!!

pablito

pre 13 godina

Izvinjavam se, mozda nema veze sa ovim , ipak mozda i ima. Vec treci dan vojni avioni nadlecu Beograd, vrlo nisko spremajuci se za paradu, a prozori samo zvece. Da li ce oni tako do 15og za kad je zakazana parada i koliko ce da kosta ova zafrkancija? Nisam protiv vojske, stavise, ali ovo je cisto arcenje para plus uznemiravanje naroda.

zoran

pre 13 godina

Moje dete je napustilo posle dve godine studije (prosek 9,5) i otišlo da radi kao stjuardesa za jednu avio kompaniju na Bl. Istoku. Nije mi ni lako ni drago što je to uradila, ali ako slučajno poželi da napusti posao da bi se vratila ovamo, "slomiću joj noge".
U ovoj zemlji sreće nema dok ne dođu Nemci i to u uniformi. Mada mislim da i oni zentuju od ovih naših secikesa i zulimćara.

Miljan Nis

pre 13 godina

Jel znate kad ce Srbiji biti bolje??
Kad se dogodi citava smena generacija.
Kad na vlast dodju ljudi koji nisu bili ni rodjeni dok je Milosevic bio ziv.
Neko ko je rodjen u komunizmu,svest stekao u socijalizmu nemoze vladati u demokratiji.
Do tada ce nas izedati razni Tomici,Dinkici,Dulici,Mrkonjici
i da ne nabrajam vise.

crnjak

pre 13 godina

Da je hteo da podnese ostavku on je nebi nudio ovom Tadiću, već bi podneo neopozivu ostavku. Sad čitam Dinkić traži smenu premijera.
Kad ovaj naš brod Srbija potone ovi pacovi će svi našpustiti taj brod. Dok će narod ostati u redu za pasoš.

P.S
Tadić mora da nije imao ono evropsko sanduče u kojem bi mu Cvetković uručio ostavku.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Premijer nije nudio ostavku ?

Ja se pitam zasto nije ?
Kada neko vidi da ga Bog nije dao za posao koji obavlja bila bi najnormalnija stvar na svetu da ponudi ostavku !
Ne mogu da verujem da je cak ni Gosp. Cvetkovicu moglo "neprimeceno promaci" da je Srbija sa njime na celu Vlade iz dana u dan sve dublje TONULA !

nikola

pre 13 godina

Opet Dinkic nudi ostavku Mirka Cvetkovica i to svojim novinarima u Blicu. Mudro. Tako se najbolje skrece paznja sa kradje subvencija u privredi. Dinkic ili Cvetkovic - pitanje je sad? Posteniji - Cvetkovic svakako.

resenja ni na vidiku

pre 13 godina

Samo da vidite kakav sam odgovor dobila iz Ministarstava zivotne sredine i prostornog planiranja, a iz sektora za kontrolu i nadzor. Na moja sasvim konkretna pitanja, a u vezi sa teskim ekoloskim problemom koji muci moju porodicu i mene, od coveka koji se potpisao sa Dr, a drzavni sekretar je i zove se Miladin Avramov, dobila sam odgovor tipa "Sl. glasnik RS, br 135/04".., "Sl.glasnik RS, br. 36/09"..., a ko ume neka tumaci iz godina i brojeva izdanja sluzbenih glasnika, pa tako redom jedno sedam osam puta i moj dopis je prosledjen instanci na koju se ja zalim da nije htela da ga resi ili ne ume, a konkretnih odgovora ni na vidiku. Jednom recju, dobila sam nerazumljiv i POTPUNO NEUPOTREBLJIV dopis.On je covek, izlisatao neke brojke i slova po kojima bih ja trebalo sama da rastumacim za sta je on nadlezan, a za sta nije, a kako nam stvari stoje u drzavi, izgleda da niko nije nadlezan ni za sta osim da zadrzi svoje radno mesto na kojem se bavi sutanjem problema od sebe do nekog drugog i tako redom. Onda se doticni potpisao sa sve titulom i brojem resenja o ovlascenju da se potpise i datumu kada je dobio to ovlascenje, pa tako u tri reda plus opet neki datum plus potpis svojerucno, doduse izgraviran u pecatu. Vilerov goblen je mila majka za takav kic prizor.Na kraju ispadnete budala sto ste se drznuli da pomislite da drzava postoji i da nismo prepusteni sami sebi. Nikakve koordinacije ni saradnje ne samo u Vladi, nego ni dve kancelarije u Ministarstvima ne saradjuju, a vec relacija Republika - lokalna samouprava, o tome da ne pricamo. A svi su dr, mr i slicno. Te titule bi, valjda, u ocima naroda trebalo da ih stite od odgovornosti, kao u svim civilno nerazvijenim drustvima. Zagledani u svoj pupak i svoj licni interes, to su sluzbenici opstinske i republicke administracije. Odakle mi ideja da se ponadam da ce u Srbiji moci da se zivi i da ostavim i dvoje dece sa sobom ovde, to sebi nikako ne mogu da oprostim. Niko se niceg ne dohvata ni na jednom nivou i juce, kad sam cula kako su Mikija Manojlovica sutali od ministarstva do ministarstva dok je pokusavao za drzavu da resi problem, onda mozete misliti kako sutaju obicnog coveka koji za sebe pokusava da resi nesto. A ja ne mogu da izadjem iz sopstvene koze, a Miki Manojlovic moze da da ostavku na mesto sa koga je otisao, nisam zapamtila koje je to mesto.
Znam da nece biti bolje ni kad dodje neko drugi, ali ovi su dno dna na svim nivoima. Ne mogu oni da rekonstruisu nikakvu Vladu, dokle god je i jedan od njih tu gde jeste. Nego im se zuri da beze prvi sa broda koji tone. Ne bi da zajedno sa narodom cekaju katastrofu koja nam sledi.

rekonstruktor

pre 13 godina

Ja sam licno protiv bilo kakve rekonstrukcije u ovom momentu- i ovako ne rade nista, a na rekonstrukciju bi potrosili citavu godinu, pa pogotovo ne bi nista uradili. Po meni, najbolje bi bilo u ovoj godini doneti zakonska resenja koja bi vodila smanjenju broja poslanika, ministarstava,agencija,ureda ,duplih, troduplih f-ja i ostalih neradnickih formulacija- a koja bi se implementirala od narednih izbora. Izvrsiti racionalizaciju javnog sektora, uciniti ga efikasnim i da svako zaradi svoju platu.Javna preduzeca od posebnog znacaja dati na upravljanje profesionalcima a ne stranackim marionetama, koji samo dobiju spisak zadataka od nadredjenih i po tome rade-koliko "dobro" rade , toliko dugo ostaju na f-ji. Ja sam i za ukidanje upravnih i nadzornih odbora, jer oni tek nista ne rade a kupe debeo kajmak.Svako onaj ko je na faksu imao Organizaciju i upravljanje preduzecima zna da pomenuti odbori imaju po punu stranicu ciljeva i zadataka, a vecina clanova tih odbora nema pojma sta on u stvari predstavlja. U to sam se uverio i licno, ali kao sto oni rekose-bas je bitno sta trebas znati, bitno je podebljati rn. Mnogo toga se moze uraditi na popravljanju situacije, samo sumnjam da ima politicke volje da se to i desi-svako gleda kako za sebe da izvuce neki maximum, a narod je taj koji vec decenijama dobija min. minimuma. Ova godina ce biti izuzetno teska i ne treba iskljuciti na prolece ili leto i ruzna desavanja sirom zemlje. Ne prizivam ih, ali narod je gladan, a nuzda zakon menja.

Deki

pre 13 godina

Ne treba nama rekonstrukcija vec novi izbori. Kada je nesto lose, mozes ga rekonstruisati koliko hoces ali dzaba ti. Od babe nikako devojka.

Sale

pre 13 godina

u slucaju da predsednik da ostavku - pada vlada! parlament ima 60 dana da izabere novu vladu. Ukoliko se nova vlada ne izabere u tom roku, raspusta se parlament i raspisuju se vandredni parlamentarni izbori.
zar stvarno mislite da ce oni dozvoliti da do toga dodje?

nikola

pre 13 godina

Да абдицира комплетна влада све са премијером!
Илузија да имамо правну државу са овом неспособном гарнитуром неизбежних кловнова је опсена.
Да су бар завршили "драмски" да их донекле и разумемо,или озбиљно схватимо?!
Овако је то само фарса са безизлазним"погледом" на закључана врата,или још боље, Нискобуџетна декадентна циркуска представа за широке народне масе.У случају Цветковић ,Шатобријан за две особе...

giska

pre 13 godina

kazete SVI su za rekonstrukciju ove vlade KOJI SVI.Mora da znaju da je OGROMNA VECINA NARODA protiv ove vlade i za nove izbore i o kakvoj rekonstrukciji se prica pa onisu unistili Srbiju i narod i sad ce oni kao da spasavaju,DOLE VLADA,DOLE VLADA!!!

konte

pre 13 godina

Još malo će pokušati da zamajavaju narod kao sa pričom o rekonstrukciji Vlade. Ipak mi se čini da su im je ''rok trajanja'' odavno istekao i da su i oni toga svesni.Zbog panike više i ne znaju šta će sa sobom a kamoli sa državom. O narodu nikad nisu mnogo ni brinuli. Generalno ,nemamo ni alternativu aktuelnoj vlasti. Oni najumniji i moralni, koji bi nešto mogli da učine, daleko su od politike-u inostranstvu ili negde su ''zatureni'' po Srbiji. Teško ovom narodu kad nema ko da ga vodi.

Chilac

pre 13 godina

Kakva rekonstrukcija vlade, treba rekonstruisati celu državu. Krade ko kako i gde stigne. Svuda mito i korupcija. Niko nije odgovoran. Očigledna pljačka građana Srbije.
Vrhuška političkih stranaka su svi ogrizli u kriminal. A za njima i sve ostale institucije kao i pojedinci koji su se obogatili na branju višanja kao i na prodaji gumenih pataka.

A građani se trude da ostanu normalni. Da prežive.

V

pre 13 godina

Tadic nece pristati na Cvetkovicevu ostavku iz prostog razloga sto slab premijer bez autoriteta znaci vise politicke moci u rukama predsednika u politickom sistemu kakav je u Srbiji. Tadic, ovakvim odlukama, kao i odlukom da ostane predsednik i stranke i drzave, ne samo da krsi Ustav vec onemogucava da taj najvisi pravni akt stekne ugled i nekakav autoritet medju ostalim politicarima i gradjanima. Kada jedan takav dokument ignorisete na ocigled miliona ljudi (clan 115.) a sa druge strane se konstantno pozivate na isti (preambula - Kosovo), od koga vi ocekujete da vas ozbiljno shvati??? Dalje, drzeci na premijerskoj poziciji coveka bez autoriteta, Tadic direktno kontrolise Vladu. Istovremeno, koristeci instituciju "blanko ostavki" i izbornog sistema u kome gradjani biraju partije a ne pojedince, Tadic ima kontrolu nad Parlamentom. Zvanicno, Parlament bira Vladu - ali Parlament je pod kontrolom Tadica. Parlament bira clanove Vrhovnog suda - opet, Parlament je pod kontrolom predsednika DS koji kontrolise svoj deo poslanika u Parlamentu. Ostali sefovi stranaka kontrolisu ostatak parlamentarne vecine koja donosi najvaznije zakonodavne okvire Republike Srbije. Ko tu stvarno ima politicku moc na kraju? Jasno je da su to sefovi, ili najuze rukovodstvo, partija koje cine vladajucu koaliciju. E sad, da bi cela ta masinerija funkcionisala potrebne su velike pare. Odakle? Tu na red dolaze tajkuni poput Miskovica, Beka, a takodje i ljudi oko Tadica igraju sve vecu ulogu (Saper, Djilas, Krstic).
I sta mi mozemo da zakljucimo iz svega ovoga? Samo jedno - da je stvarna politicka moc u Srbiji danas ne u poslanicima u Parlamentu, vec u rukama sefova partija koje cine vladajucu koaliciju i njihovih finansijera. To, dragi moji sugradjani, nije demokratija vec oligarhija - autoritativni model vladavine gde politicka moc nije skoncentrisana u rukama jednog diktatora, vec u rukama nekolicine (manjih) diktatora. Jedino sto su uspeli da navuku masku i da se svetu, a i nama, prikazu kao demokrate. Svet ih je prihvatio jer u medjunarodnim vodama forma je cesto bitnija od sustine. Ali za nas ovde je sustina i te kako bitna, a ona je takva da nam sudbinu kroji par ljudi u vrhu vlasti delimicno kontrolisanih od strane tajkuna (citaj: krupnih lopova). Jedino ko moze da promeni ovakvu situaciju smo mi - mi moramo postati svesni da sami mozemo i moramo odlucivati o sopstvenoj sudbini. Ljudi poput Tadica demokratiju izvrgavaju ruglu i cine da ljudi pocinju da iskreno zale za rezimom devedesetih koji je odgovoran za najgore zlocine na teritoriji Evrope od drugog svetskog rata do danas. Ljudi su besni na ovu "demokratiju" u Srbiji neshvatajuci da sistem koji imamo nije demokratski. Takav sistem moze da se napravi jedino kada sami gradjani to budu hteli i kada budu prepoznali snagu i znanje u nekim potpuno novim ljudima koji ce se, nadam se, pojaviti na politickoj sceni Srbije. Potrebna su nam potpuno nova lica sa novim i savremenim idejama - ne mladi vojnici postojecih partija - vec novi, mladi, obrazovani lideri koji imaju snage, hrabrosti, i znanja da stvore jedan novi sistem u Srbiji. Nadam se da necemo suvise dugo cekati na ove ljude.

Familija

pre 13 godina

Najbolje svi da se sklone na čelu sa šefom. Kako će Srbija, narod, ko će da vlada, neka ne brinu, dovoljno su brinuli i pokazali svoje! Kabinetlije, opskrbljene kabadahije za više generacija koje ne znaju, neće, i ne mogu, brinu samo o sebi, svojima i tajkunima i tajkunčićima. Dovoljno je da odu pa će se rešavati stvari. REKONSTRUKCIJA Vlade, koja rugoba od reči i rugobe? To su mangupska posla! Kupovina vremena još malo, odlaganje odgovornosti i promena. A i odlasci, smene, ostavke, ovde dođu kao čin časti, pružanje šanse drugom. ODGOVORNOST Gospodo za POGREŠNE poteze, za propušteno, neučinjeno! Narode dok ne proradi mehanizam: opomena, smena, kazna, robija nema ništa od nas. Ovde nema ko da uradi neophodno. Osim nas. Po delima sudi, a ne po tumačenju neke grozne portparolke (žena, a tako grozna)koja ni sebi ne veruje! Videćete da nije teško i da je moguće bolje...

Dragan

pre 13 godina

Jeste li Vi gospodo iz Vlade tražili dozvolu Ministra Dulića za "rekonstrukciju".
Jel ta "rekonstrukcija" investiociono ili tekuće održavanje. Jeste li dobili sve dozvole da možete da tako nešto radite. Ako niste dobili dozvolu od komšija, mislim da vam je to uzaludan posao. Nemojte da vas neko vidi šta radite i obavesti inspekciju kako ćete objasniti svoj postupak. Ali ako samo planirate da nam zamažete oči onda će to verovatno proći. Molo ćete okrečiti, prefarbati, zameniti pločice i promeniti WC šolju.
Ovo što vi radite je kao da gledam komad Branislava Nušića "Ožalošćena porodica".

Милан

pre 13 godina

Сада разумем: дозивате самит НАТО у Београду да би вас штитили од Срба? Све је јасно... а рокаде вас неће спасити.

ljubinko prevareni

pre 13 godina

Svi ostevke u ovoj truloj koaliciji, pa što pre na poštene demokratske izbore i nek narod sastavi novu vladu.Sve ostalo gubljenje vramena i nastavak političke i ekonomske agonije u Srbiji.

domacin

pre 13 godina

Mozemo i mi kao Belgijanci. Sta vise bilo bi nam daleko bolje. Odavno je svako ministarstvo posebno Vlada u malom.Premijer i svaki ministar je odgovarao prevashodno svom sefu partije(partice) i stranke(strancice).Tako u funkcionisanju vlade "komandni lanac" ne postoji? Opcija i najvise institucije vlasti je bila nazalost ocuvanje vlasti po svaku cenu.

pepi

pre 13 godina

1.Cvetkovic
2.milosavljevic
3.dragin
4.dragutinovic
5.sreckovic
6.dinkic
7.ko bese za vere?
8.kostolomac dulic
I NARAVNO DJEj
out of order pppppiiiiiiiiiip

Napredni Novosađanin

pre 13 godina

I kapetan Titanika je jako ličio na našeg dragog premijera. Grdosija od broda je potonula, a naša, mnogo manja grdosija od države, na pravom je putu da potone, ako već i nije. Mislite o tome.
Zato, uzmite se upamet, pakujte kofere, pa na izbore. Zar 95000 duša nije dovoljna opomena?

life of brian

pre 13 godina

Ako premijer zaista hoce da ide, a treba da ide sve sa ministrima, moze da podnese ostavku i da ide, malo ko ce za njim plakati (mozda neko od srece).
Fazoni kao sto su nudjenje ostavke Tadicu su smesni, mogao je ostavku da ponudi i beogradskom vodovodu, isto kao i Mrkonjic. Verujem da se u funkcionisanju ove vlade ne bi nista promenilo, i do sada je izgledalo kao da nemamo premijera.
Takvim potezima samo pokazuju kakvi su to ljudi.

Petar

pre 13 godina

SPS ce nam doci glave, cim su se vratili na vlast nama je krenulo lose.

A setimo se da je i Milosevic takodje surovao sa Amerikancima a i sa Rusima, pre svih onih nedaca koje su nas zadesile.

Kosta R Krstić

pre 13 godina

Сви проблеми су решиви, ако се човек не расплине тражећи решења у мишљењима других...Не видим за шта би конкретно било решење оставка Премијера.

politikanti-prevaranti

pre 13 godina

al ste nadrljali svi cim vam se vrati ivica dacis sa turneje sa Ameriku,al ce da vam radi leva, leva, leva.
A Cveto nas da nauci, kad se negde radi daje se otkaz ili se urucjuje, a ne nudi se.
A ostavku ne nudi zbog lose koordinacije, vec zbog javnosti koja ima uvid u troskove.
Ako je inflacija bila prosle godine 21% onda trebaju za toliko i plate da skoce.
A budzet se u 90% meri od poreza siroke potrosnje i komunalija ,a ne od privrede

dedaljubce

pre 13 godina

U trenutku kada Premijer nudi ostavku, a evidentno je da se ni jedan resor ne moze pohvaliti ni minimalnim rezulttima, jedini moguci izlaz je raspisivanje novih izbora. Predsednik ima sansu da spasi sta se spasiti moze. Ovako dalje ne ide.

nezavisni sudija?!

pre 13 godina

Ostavke su bile pozeljne krajem 2009e, ili pocetkom 2010e, sada se ne traze ostavke, trazi se ODGOVORNOST za kradju, i to, neposredna (direktni lopovi), posredna (oni koji su zmurili), politicka (oni koji su namestali zakone da omoguce kradju) i na kraju pred samim sobom i svojom porodicom, najblizima i na kraju krajeva pred narodom koji je patio dok su drugi bahanalisali - moralna.

Ditrich

pre 13 godina

Majstore. Mozete sada i na trepavicama da dubite ako hocete.
Kratko i jasno. Ja sam glasao za vas. Sad. I nikad vise.Tri godine ste procerdali i doterali "Cara do Duvara". Sada bi da se rekonstruisete.

Posle Mirka - Cvetko

pre 13 godina

Do kraja februara Tadić, Dinkić i Dačić (sa Palmom i Krkom) ne mogu ništa da se dogovore. Da su mogli i hteli da se dogovaraju, do sada su imali sasvim dovoljno vremena, od juna 2008. do danas, 10. februara 2011.
Jednostavno, resursi su iscrpljeni, skupštinske kombinatorike hiljadu puta proverene i odbačene kao nemoguće do 126. A Dinkić zateže, po starom običaju (koji mu je, pošto je u uvoj zemlji sve inverzno, do sada donosio nesuvislu političko-stranačku dobit). Sve miriše na vanredne izbore, osim ako se Tadić ne dogovori sa sobom da, slično Sarkoziju, smeni premijera, tako da umesto Mirka Cvetkovića novi premijer bude Cvetković Mirko.

Miklos Marschall

pre 13 godina

Po meni, hipoteticki, da Djilas bude novi premijer, jer poseduje najvise kvaliteta da drasticno smanji korupciju, tesko da bi mogao da poboljsa koordinaciju ili da smeni koliko danas ,pre svih Skundrica, jer je 70 % kadrova u Kolubari umesanih u strasnu pljacku bas SPS-vo,20 % su Palmini, 5 % DS i Tomic je DSS-ov. E tu lezi zec, Dacic i Ruzic pustice niz vodu Savatijevica i Rankovica,mozda Skundrica, ali ako buduci premijer pokusa da smeni "i saljivog" Mrkonjica i "drzim sve konce" Obradovica , ne zbog njihovih "izjava" vec zbog ocite nekompetentnosti i stete koju nanose budzetu , bilo bi stvarno iznenadjenje da Dacicev sledeci potez ne bi bio da obori vladu.Zato je i tako neefikasna vlada. Ista je prica sa Deltosavljevicem, Draginom ili Ciplicem.Rasipa se na svakom koraku, od goriva,telefonskih racuna,do spajalica i kancelarijskog materijala.O Javnim nabavkama videli smo kako funkcionisu gradske toplane.

Jovan

pre 13 godina

"„Personalne promene ne bi uzdrmale stabilnost institucija, već bi, naprotiv, bile izraz neodgovornosti“, smatra Dijana Vukomanović."
WT*???????
PS Sta radi Koferce toliko dugo u Americi? Da li je to sluzbeno?

j o k e r

pre 13 godina

naravno da cvetkovic treba da ode i to odavno,ali sa njime i skoro [pola vlade,da ne kazem skoro ceo suprotni od ds-a deo koalicije,kao i dobar deo ds-a...sto znaci- sto pre novi izbori!!!

Kanađanin-Novosađanin

pre 13 godina

Može ostavka svakako, ali... Prvo se mora skinuti imunitet sa dotičnog i Sudstvo da ga propita sve što zna o korupciji i sprezi Vlade sa mafijom i tajkunima u Srbiji i da se utvrdi njegova uloga u svemu tome.
Ako se to dogodi, povratiće se život u Srbiju i poverenje naroda u institucije. Sve ostalo će biti samo zamazivanje očiju.

Vladimir

pre 13 godina

Nudio je ostavku Tadicu? E moja demokratijo na sta si spala, kakvi zakoni i pravila, kakav parlament koji ga je birao na tu funkciju, kakvi bilo sta, dok BOTA gromoglasno ne kaze da moze to znaci da ne moze. Ako smo se za ovo borili 5.oktobra dvehiljadite, onda stvarno u pm... Nisam za to da Nikolic i Vucic dodju na vlast, ali ni ove vise NE MOGU OCIMA DA GLEDAM!!!

vidakis

pre 13 godina

Problem je mnogo veći!
Rokade u vladi ne znače ništa!
Treba otvoreno priznati krah našminkanog Miloševićevog sistema i:

raspisati izbore za USTAVOTVORNU SKUPŠTINU!

Doneti novi USTAV!

Konstituisati nove institucije i službe(umesto propale lustracije!

Ovo je kazna za politiku kontinuiteta sa Miloševićevim nacional-socijalističkim sistemom!

Ovo je kazna što se petog oktobra nije raskrstilo sa institucijama Mloševićevog sistema!

Državu su pojeli Miloševićevi skakavci a vi ste im to omogućili!

NEMA BEŽANJA!

DAJTE PREDLOG ZA SPASAVANJE,AKO NISTE U STANJU,PITAJTE!

Lazar

pre 13 godina

Da je ponudio ostavku meni,
ne bih oklevao, velokodusno bih mu uslisio zelju,mada ne
obecavam da bih imao strpljenja da sacekam da zavrsi recenicu. Nekako je mnogoooooooo spooooooooooooor.

Lud, zbunjen, normalnih nema

pre 13 godina

Da li sam ja lud ako se nadam, da ce bas sad da im dodje u glavu i da ce shvatiti dokle su dogurali pa onda stvarno zagristi i resiti makar pola ovog sto su napravili. Lud ili optimista upravo mi je to bila prva misao dok sam citao. U stvari duboko verujem u njihovu zelju da ostanu na vlasti, toliko da su spremni uraditi sve, cak i nesto u nasu korist samo da bi se odrzali jos malo.

milezr

pre 13 godina

"E, Mirko, ponudi mi ostavku, a ja ću je odbijem." Taj rad? Kao s Mrkonjićem? Što nije dao neopozivu? Vadili bi ga kukom iz Dunava. Jer, on ako je da, režim pada i ide se na izbore. Nema zamene, rekonstrukcije...

vidakis

pre 13 godina

Problem je mnogo veći!
Rokade u vladi ne znače ništa!
Treba otvoreno priznati krah našminkanog Miloševićevog sistema i:

raspisati izbore za USTAVOTVORNU SKUPŠTINU!

Doneti novi USTAV!

Konstituisati nove institucije i službe(umesto propale lustracije!

Ovo je kazna za politiku kontinuiteta sa Miloševićevim nacional-socijalističkim sistemom!

Ovo je kazna što se petog oktobra nije raskrstilo sa institucijama Mloševićevog sistema!

Državu su pojeli Miloševićevi skakavci a vi ste im to omogućili!

NEMA BEŽANJA!

DAJTE PREDLOG ZA SPASAVANJE,AKO NISTE U STANJU,PITAJTE!

Kanađanin-Novosađanin

pre 13 godina

Može ostavka svakako, ali... Prvo se mora skinuti imunitet sa dotičnog i Sudstvo da ga propita sve što zna o korupciji i sprezi Vlade sa mafijom i tajkunima u Srbiji i da se utvrdi njegova uloga u svemu tome.
Ako se to dogodi, povratiće se život u Srbiju i poverenje naroda u institucije. Sve ostalo će biti samo zamazivanje očiju.

nezavisni sudija?!

pre 13 godina

Ostavke su bile pozeljne krajem 2009e, ili pocetkom 2010e, sada se ne traze ostavke, trazi se ODGOVORNOST za kradju, i to, neposredna (direktni lopovi), posredna (oni koji su zmurili), politicka (oni koji su namestali zakone da omoguce kradju) i na kraju pred samim sobom i svojom porodicom, najblizima i na kraju krajeva pred narodom koji je patio dok su drugi bahanalisali - moralna.

Lazar

pre 13 godina

Da je ponudio ostavku meni,
ne bih oklevao, velokodusno bih mu uslisio zelju,mada ne
obecavam da bih imao strpljenja da sacekam da zavrsi recenicu. Nekako je mnogoooooooo spooooooooooooor.

V

pre 13 godina

Tadic nece pristati na Cvetkovicevu ostavku iz prostog razloga sto slab premijer bez autoriteta znaci vise politicke moci u rukama predsednika u politickom sistemu kakav je u Srbiji. Tadic, ovakvim odlukama, kao i odlukom da ostane predsednik i stranke i drzave, ne samo da krsi Ustav vec onemogucava da taj najvisi pravni akt stekne ugled i nekakav autoritet medju ostalim politicarima i gradjanima. Kada jedan takav dokument ignorisete na ocigled miliona ljudi (clan 115.) a sa druge strane se konstantno pozivate na isti (preambula - Kosovo), od koga vi ocekujete da vas ozbiljno shvati??? Dalje, drzeci na premijerskoj poziciji coveka bez autoriteta, Tadic direktno kontrolise Vladu. Istovremeno, koristeci instituciju "blanko ostavki" i izbornog sistema u kome gradjani biraju partije a ne pojedince, Tadic ima kontrolu nad Parlamentom. Zvanicno, Parlament bira Vladu - ali Parlament je pod kontrolom Tadica. Parlament bira clanove Vrhovnog suda - opet, Parlament je pod kontrolom predsednika DS koji kontrolise svoj deo poslanika u Parlamentu. Ostali sefovi stranaka kontrolisu ostatak parlamentarne vecine koja donosi najvaznije zakonodavne okvire Republike Srbije. Ko tu stvarno ima politicku moc na kraju? Jasno je da su to sefovi, ili najuze rukovodstvo, partija koje cine vladajucu koaliciju. E sad, da bi cela ta masinerija funkcionisala potrebne su velike pare. Odakle? Tu na red dolaze tajkuni poput Miskovica, Beka, a takodje i ljudi oko Tadica igraju sve vecu ulogu (Saper, Djilas, Krstic).
I sta mi mozemo da zakljucimo iz svega ovoga? Samo jedno - da je stvarna politicka moc u Srbiji danas ne u poslanicima u Parlamentu, vec u rukama sefova partija koje cine vladajucu koaliciju i njihovih finansijera. To, dragi moji sugradjani, nije demokratija vec oligarhija - autoritativni model vladavine gde politicka moc nije skoncentrisana u rukama jednog diktatora, vec u rukama nekolicine (manjih) diktatora. Jedino sto su uspeli da navuku masku i da se svetu, a i nama, prikazu kao demokrate. Svet ih je prihvatio jer u medjunarodnim vodama forma je cesto bitnija od sustine. Ali za nas ovde je sustina i te kako bitna, a ona je takva da nam sudbinu kroji par ljudi u vrhu vlasti delimicno kontrolisanih od strane tajkuna (citaj: krupnih lopova). Jedino ko moze da promeni ovakvu situaciju smo mi - mi moramo postati svesni da sami mozemo i moramo odlucivati o sopstvenoj sudbini. Ljudi poput Tadica demokratiju izvrgavaju ruglu i cine da ljudi pocinju da iskreno zale za rezimom devedesetih koji je odgovoran za najgore zlocine na teritoriji Evrope od drugog svetskog rata do danas. Ljudi su besni na ovu "demokratiju" u Srbiji neshvatajuci da sistem koji imamo nije demokratski. Takav sistem moze da se napravi jedino kada sami gradjani to budu hteli i kada budu prepoznali snagu i znanje u nekim potpuno novim ljudima koji ce se, nadam se, pojaviti na politickoj sceni Srbije. Potrebna su nam potpuno nova lica sa novim i savremenim idejama - ne mladi vojnici postojecih partija - vec novi, mladi, obrazovani lideri koji imaju snage, hrabrosti, i znanja da stvore jedan novi sistem u Srbiji. Nadam se da necemo suvise dugo cekati na ove ljude.

ljubinko prevareni

pre 13 godina

Svi ostevke u ovoj truloj koaliciji, pa što pre na poštene demokratske izbore i nek narod sastavi novu vladu.Sve ostalo gubljenje vramena i nastavak političke i ekonomske agonije u Srbiji.

Deki

pre 13 godina

Ne treba nama rekonstrukcija vec novi izbori. Kada je nesto lose, mozes ga rekonstruisati koliko hoces ali dzaba ti. Od babe nikako devojka.

Ditrich

pre 13 godina

Majstore. Mozete sada i na trepavicama da dubite ako hocete.
Kratko i jasno. Ja sam glasao za vas. Sad. I nikad vise.Tri godine ste procerdali i doterali "Cara do Duvara". Sada bi da se rekonstruisete.

giska

pre 13 godina

kazete SVI su za rekonstrukciju ove vlade KOJI SVI.Mora da znaju da je OGROMNA VECINA NARODA protiv ove vlade i za nove izbore i o kakvoj rekonstrukciji se prica pa onisu unistili Srbiju i narod i sad ce oni kao da spasavaju,DOLE VLADA,DOLE VLADA!!!

nikola

pre 13 godina

Да абдицира комплетна влада све са премијером!
Илузија да имамо правну државу са овом неспособном гарнитуром неизбежних кловнова је опсена.
Да су бар завршили "драмски" да их донекле и разумемо,или озбиљно схватимо?!
Овако је то само фарса са безизлазним"погледом" на закључана врата,или још боље, Нискобуџетна декадентна циркуска представа за широке народне масе.У случају Цветковић ,Шатобријан за две особе...

Sale

pre 13 godina

u slucaju da predsednik da ostavku - pada vlada! parlament ima 60 dana da izabere novu vladu. Ukoliko se nova vlada ne izabere u tom roku, raspusta se parlament i raspisuju se vandredni parlamentarni izbori.
zar stvarno mislite da ce oni dozvoliti da do toga dodje?

konte

pre 13 godina

Još malo će pokušati da zamajavaju narod kao sa pričom o rekonstrukciji Vlade. Ipak mi se čini da su im je ''rok trajanja'' odavno istekao i da su i oni toga svesni.Zbog panike više i ne znaju šta će sa sobom a kamoli sa državom. O narodu nikad nisu mnogo ni brinuli. Generalno ,nemamo ni alternativu aktuelnoj vlasti. Oni najumniji i moralni, koji bi nešto mogli da učine, daleko su od politike-u inostranstvu ili negde su ''zatureni'' po Srbiji. Teško ovom narodu kad nema ko da ga vodi.

j o k e r

pre 13 godina

naravno da cvetkovic treba da ode i to odavno,ali sa njime i skoro [pola vlade,da ne kazem skoro ceo suprotni od ds-a deo koalicije,kao i dobar deo ds-a...sto znaci- sto pre novi izbori!!!

Милан

pre 13 godina

Сада разумем: дозивате самит НАТО у Београду да би вас штитили од Срба? Све је јасно... а рокаде вас неће спасити.

Jovan

pre 13 godina

"„Personalne promene ne bi uzdrmale stabilnost institucija, već bi, naprotiv, bile izraz neodgovornosti“, smatra Dijana Vukomanović."
WT*???????
PS Sta radi Koferce toliko dugo u Americi? Da li je to sluzbeno?

resenja ni na vidiku

pre 13 godina

Samo da vidite kakav sam odgovor dobila iz Ministarstava zivotne sredine i prostornog planiranja, a iz sektora za kontrolu i nadzor. Na moja sasvim konkretna pitanja, a u vezi sa teskim ekoloskim problemom koji muci moju porodicu i mene, od coveka koji se potpisao sa Dr, a drzavni sekretar je i zove se Miladin Avramov, dobila sam odgovor tipa "Sl. glasnik RS, br 135/04".., "Sl.glasnik RS, br. 36/09"..., a ko ume neka tumaci iz godina i brojeva izdanja sluzbenih glasnika, pa tako redom jedno sedam osam puta i moj dopis je prosledjen instanci na koju se ja zalim da nije htela da ga resi ili ne ume, a konkretnih odgovora ni na vidiku. Jednom recju, dobila sam nerazumljiv i POTPUNO NEUPOTREBLJIV dopis.On je covek, izlisatao neke brojke i slova po kojima bih ja trebalo sama da rastumacim za sta je on nadlezan, a za sta nije, a kako nam stvari stoje u drzavi, izgleda da niko nije nadlezan ni za sta osim da zadrzi svoje radno mesto na kojem se bavi sutanjem problema od sebe do nekog drugog i tako redom. Onda se doticni potpisao sa sve titulom i brojem resenja o ovlascenju da se potpise i datumu kada je dobio to ovlascenje, pa tako u tri reda plus opet neki datum plus potpis svojerucno, doduse izgraviran u pecatu. Vilerov goblen je mila majka za takav kic prizor.Na kraju ispadnete budala sto ste se drznuli da pomislite da drzava postoji i da nismo prepusteni sami sebi. Nikakve koordinacije ni saradnje ne samo u Vladi, nego ni dve kancelarije u Ministarstvima ne saradjuju, a vec relacija Republika - lokalna samouprava, o tome da ne pricamo. A svi su dr, mr i slicno. Te titule bi, valjda, u ocima naroda trebalo da ih stite od odgovornosti, kao u svim civilno nerazvijenim drustvima. Zagledani u svoj pupak i svoj licni interes, to su sluzbenici opstinske i republicke administracije. Odakle mi ideja da se ponadam da ce u Srbiji moci da se zivi i da ostavim i dvoje dece sa sobom ovde, to sebi nikako ne mogu da oprostim. Niko se niceg ne dohvata ni na jednom nivou i juce, kad sam cula kako su Mikija Manojlovica sutali od ministarstva do ministarstva dok je pokusavao za drzavu da resi problem, onda mozete misliti kako sutaju obicnog coveka koji za sebe pokusava da resi nesto. A ja ne mogu da izadjem iz sopstvene koze, a Miki Manojlovic moze da da ostavku na mesto sa koga je otisao, nisam zapamtila koje je to mesto.
Znam da nece biti bolje ni kad dodje neko drugi, ali ovi su dno dna na svim nivoima. Ne mogu oni da rekonstruisu nikakvu Vladu, dokle god je i jedan od njih tu gde jeste. Nego im se zuri da beze prvi sa broda koji tone. Ne bi da zajedno sa narodom cekaju katastrofu koja nam sledi.

Lud, zbunjen, normalnih nema

pre 13 godina

Da li sam ja lud ako se nadam, da ce bas sad da im dodje u glavu i da ce shvatiti dokle su dogurali pa onda stvarno zagristi i resiti makar pola ovog sto su napravili. Lud ili optimista upravo mi je to bila prva misao dok sam citao. U stvari duboko verujem u njihovu zelju da ostanu na vlasti, toliko da su spremni uraditi sve, cak i nesto u nasu korist samo da bi se odrzali jos malo.

milezr

pre 13 godina

"E, Mirko, ponudi mi ostavku, a ja ću je odbijem." Taj rad? Kao s Mrkonjićem? Što nije dao neopozivu? Vadili bi ga kukom iz Dunava. Jer, on ako je da, režim pada i ide se na izbore. Nema zamene, rekonstrukcije...

zoran

pre 13 godina

Moje dete je napustilo posle dve godine studije (prosek 9,5) i otišlo da radi kao stjuardesa za jednu avio kompaniju na Bl. Istoku. Nije mi ni lako ni drago što je to uradila, ali ako slučajno poželi da napusti posao da bi se vratila ovamo, "slomiću joj noge".
U ovoj zemlji sreće nema dok ne dođu Nemci i to u uniformi. Mada mislim da i oni zentuju od ovih naših secikesa i zulimćara.

pepi

pre 13 godina

1.Cvetkovic
2.milosavljevic
3.dragin
4.dragutinovic
5.sreckovic
6.dinkic
7.ko bese za vere?
8.kostolomac dulic
I NARAVNO DJEj
out of order pppppiiiiiiiiiip

Dragan

pre 13 godina

Jeste li Vi gospodo iz Vlade tražili dozvolu Ministra Dulića za "rekonstrukciju".
Jel ta "rekonstrukcija" investiociono ili tekuće održavanje. Jeste li dobili sve dozvole da možete da tako nešto radite. Ako niste dobili dozvolu od komšija, mislim da vam je to uzaludan posao. Nemojte da vas neko vidi šta radite i obavesti inspekciju kako ćete objasniti svoj postupak. Ali ako samo planirate da nam zamažete oči onda će to verovatno proći. Molo ćete okrečiti, prefarbati, zameniti pločice i promeniti WC šolju.
Ovo što vi radite je kao da gledam komad Branislava Nušića "Ožalošćena porodica".

Miljan Nis

pre 13 godina

Jel znate kad ce Srbiji biti bolje??
Kad se dogodi citava smena generacija.
Kad na vlast dodju ljudi koji nisu bili ni rodjeni dok je Milosevic bio ziv.
Neko ko je rodjen u komunizmu,svest stekao u socijalizmu nemoze vladati u demokratiji.
Do tada ce nas izedati razni Tomici,Dinkici,Dulici,Mrkonjici
i da ne nabrajam vise.

Posle Mirka - Cvetko

pre 13 godina

Do kraja februara Tadić, Dinkić i Dačić (sa Palmom i Krkom) ne mogu ništa da se dogovore. Da su mogli i hteli da se dogovaraju, do sada su imali sasvim dovoljno vremena, od juna 2008. do danas, 10. februara 2011.
Jednostavno, resursi su iscrpljeni, skupštinske kombinatorike hiljadu puta proverene i odbačene kao nemoguće do 126. A Dinkić zateže, po starom običaju (koji mu je, pošto je u uvoj zemlji sve inverzno, do sada donosio nesuvislu političko-stranačku dobit). Sve miriše na vanredne izbore, osim ako se Tadić ne dogovori sa sobom da, slično Sarkoziju, smeni premijera, tako da umesto Mirka Cvetkovića novi premijer bude Cvetković Mirko.

Chilac

pre 13 godina

Kakva rekonstrukcija vlade, treba rekonstruisati celu državu. Krade ko kako i gde stigne. Svuda mito i korupcija. Niko nije odgovoran. Očigledna pljačka građana Srbije.
Vrhuška političkih stranaka su svi ogrizli u kriminal. A za njima i sve ostale institucije kao i pojedinci koji su se obogatili na branju višanja kao i na prodaji gumenih pataka.

A građani se trude da ostanu normalni. Da prežive.

Vladimir

pre 13 godina

Nudio je ostavku Tadicu? E moja demokratijo na sta si spala, kakvi zakoni i pravila, kakav parlament koji ga je birao na tu funkciju, kakvi bilo sta, dok BOTA gromoglasno ne kaze da moze to znaci da ne moze. Ako smo se za ovo borili 5.oktobra dvehiljadite, onda stvarno u pm... Nisam za to da Nikolic i Vucic dodju na vlast, ali ni ove vise NE MOGU OCIMA DA GLEDAM!!!

Napredni Novosađanin

pre 13 godina

I kapetan Titanika je jako ličio na našeg dragog premijera. Grdosija od broda je potonula, a naša, mnogo manja grdosija od države, na pravom je putu da potone, ako već i nije. Mislite o tome.
Zato, uzmite se upamet, pakujte kofere, pa na izbore. Zar 95000 duša nije dovoljna opomena?

rekonstruktor

pre 13 godina

Ja sam licno protiv bilo kakve rekonstrukcije u ovom momentu- i ovako ne rade nista, a na rekonstrukciju bi potrosili citavu godinu, pa pogotovo ne bi nista uradili. Po meni, najbolje bi bilo u ovoj godini doneti zakonska resenja koja bi vodila smanjenju broja poslanika, ministarstava,agencija,ureda ,duplih, troduplih f-ja i ostalih neradnickih formulacija- a koja bi se implementirala od narednih izbora. Izvrsiti racionalizaciju javnog sektora, uciniti ga efikasnim i da svako zaradi svoju platu.Javna preduzeca od posebnog znacaja dati na upravljanje profesionalcima a ne stranackim marionetama, koji samo dobiju spisak zadataka od nadredjenih i po tome rade-koliko "dobro" rade , toliko dugo ostaju na f-ji. Ja sam i za ukidanje upravnih i nadzornih odbora, jer oni tek nista ne rade a kupe debeo kajmak.Svako onaj ko je na faksu imao Organizaciju i upravljanje preduzecima zna da pomenuti odbori imaju po punu stranicu ciljeva i zadataka, a vecina clanova tih odbora nema pojma sta on u stvari predstavlja. U to sam se uverio i licno, ali kao sto oni rekose-bas je bitno sta trebas znati, bitno je podebljati rn. Mnogo toga se moze uraditi na popravljanju situacije, samo sumnjam da ima politicke volje da se to i desi-svako gleda kako za sebe da izvuce neki maximum, a narod je taj koji vec decenijama dobija min. minimuma. Ova godina ce biti izuzetno teska i ne treba iskljuciti na prolece ili leto i ruzna desavanja sirom zemlje. Ne prizivam ih, ali narod je gladan, a nuzda zakon menja.

Petar

pre 13 godina

SPS ce nam doci glave, cim su se vratili na vlast nama je krenulo lose.

A setimo se da je i Milosevic takodje surovao sa Amerikancima a i sa Rusima, pre svih onih nedaca koje su nas zadesile.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Premijer nije nudio ostavku ?

Ja se pitam zasto nije ?
Kada neko vidi da ga Bog nije dao za posao koji obavlja bila bi najnormalnija stvar na svetu da ponudi ostavku !
Ne mogu da verujem da je cak ni Gosp. Cvetkovicu moglo "neprimeceno promaci" da je Srbija sa njime na celu Vlade iz dana u dan sve dublje TONULA !

nikola

pre 13 godina

Opet Dinkic nudi ostavku Mirka Cvetkovica i to svojim novinarima u Blicu. Mudro. Tako se najbolje skrece paznja sa kradje subvencija u privredi. Dinkic ili Cvetkovic - pitanje je sad? Posteniji - Cvetkovic svakako.

crnjak

pre 13 godina

Da je hteo da podnese ostavku on je nebi nudio ovom Tadiću, već bi podneo neopozivu ostavku. Sad čitam Dinkić traži smenu premijera.
Kad ovaj naš brod Srbija potone ovi pacovi će svi našpustiti taj brod. Dok će narod ostati u redu za pasoš.

P.S
Tadić mora da nije imao ono evropsko sanduče u kojem bi mu Cvetković uručio ostavku.

Familija

pre 13 godina

Najbolje svi da se sklone na čelu sa šefom. Kako će Srbija, narod, ko će da vlada, neka ne brinu, dovoljno su brinuli i pokazali svoje! Kabinetlije, opskrbljene kabadahije za više generacija koje ne znaju, neće, i ne mogu, brinu samo o sebi, svojima i tajkunima i tajkunčićima. Dovoljno je da odu pa će se rešavati stvari. REKONSTRUKCIJA Vlade, koja rugoba od reči i rugobe? To su mangupska posla! Kupovina vremena još malo, odlaganje odgovornosti i promena. A i odlasci, smene, ostavke, ovde dođu kao čin časti, pružanje šanse drugom. ODGOVORNOST Gospodo za POGREŠNE poteze, za propušteno, neučinjeno! Narode dok ne proradi mehanizam: opomena, smena, kazna, robija nema ništa od nas. Ovde nema ko da uradi neophodno. Osim nas. Po delima sudi, a ne po tumačenju neke grozne portparolke (žena, a tako grozna)koja ni sebi ne veruje! Videćete da nije teško i da je moguće bolje...

Milton

pre 13 godina

Pa zašto da čovek da ostavku na mesto premijera kada i ne obavlja tu dužnost. Premijer je Boris Tadić pa neka on podnese ostavku.

life of brian

pre 13 godina

Ako premijer zaista hoce da ide, a treba da ide sve sa ministrima, moze da podnese ostavku i da ide, malo ko ce za njim plakati (mozda neko od srece).
Fazoni kao sto su nudjenje ostavke Tadicu su smesni, mogao je ostavku da ponudi i beogradskom vodovodu, isto kao i Mrkonjic. Verujem da se u funkcionisanju ove vlade ne bi nista promenilo, i do sada je izgledalo kao da nemamo premijera.
Takvim potezima samo pokazuju kakvi su to ljudi.

daniloo

pre 13 godina

Cvetkovic je svestan situacije u zemlji, i sam zna da se kraj blizi i da ce kako stvari stoje biti oterani sa vlasti, covek zeli da dostajanstveno ode sa svoje funkcije, kao sto je dostojanstveno izigravao premijera ove zemlje!!

mikson

pre 13 godina

Ocigledno je miting SNS-a uzdrmao vladajucu koaliciju, svesni su toga da zbog nezadovoljstva koje vlada medju gradjanima moze da im se dogodi 5 oktobar.

domacin

pre 13 godina

Mozemo i mi kao Belgijanci. Sta vise bilo bi nam daleko bolje. Odavno je svako ministarstvo posebno Vlada u malom.Premijer i svaki ministar je odgovarao prevashodno svom sefu partije(partice) i stranke(strancice).Tako u funkcionisanju vlade "komandni lanac" ne postoji? Opcija i najvise institucije vlasti je bila nazalost ocuvanje vlasti po svaku cenu.

dedaljubce

pre 13 godina

U trenutku kada Premijer nudi ostavku, a evidentno je da se ni jedan resor ne moze pohvaliti ni minimalnim rezulttima, jedini moguci izlaz je raspisivanje novih izbora. Predsednik ima sansu da spasi sta se spasiti moze. Ovako dalje ne ide.

Miklos Marschall

pre 13 godina

Po meni, hipoteticki, da Djilas bude novi premijer, jer poseduje najvise kvaliteta da drasticno smanji korupciju, tesko da bi mogao da poboljsa koordinaciju ili da smeni koliko danas ,pre svih Skundrica, jer je 70 % kadrova u Kolubari umesanih u strasnu pljacku bas SPS-vo,20 % su Palmini, 5 % DS i Tomic je DSS-ov. E tu lezi zec, Dacic i Ruzic pustice niz vodu Savatijevica i Rankovica,mozda Skundrica, ali ako buduci premijer pokusa da smeni "i saljivog" Mrkonjica i "drzim sve konce" Obradovica , ne zbog njihovih "izjava" vec zbog ocite nekompetentnosti i stete koju nanose budzetu , bilo bi stvarno iznenadjenje da Dacicev sledeci potez ne bi bio da obori vladu.Zato je i tako neefikasna vlada. Ista je prica sa Deltosavljevicem, Draginom ili Ciplicem.Rasipa se na svakom koraku, od goriva,telefonskih racuna,do spajalica i kancelarijskog materijala.O Javnim nabavkama videli smo kako funkcionisu gradske toplane.

toliko puta viđeno u svetu

pre 13 godina

Kad uzlete silni avioni nad nebom, značemo da su mnogi ponudili ostavke i da sa novcima građana odlaze na egzotična ostrva. Zauvek!

politikanti-prevaranti

pre 13 godina

al ste nadrljali svi cim vam se vrati ivica dacis sa turneje sa Ameriku,al ce da vam radi leva, leva, leva.
A Cveto nas da nauci, kad se negde radi daje se otkaz ili se urucjuje, a ne nudi se.
A ostavku ne nudi zbog lose koordinacije, vec zbog javnosti koja ima uvid u troskove.
Ako je inflacija bila prosle godine 21% onda trebaju za toliko i plate da skoce.
A budzet se u 90% meri od poreza siroke potrosnje i komunalija ,a ne od privrede

aleksandar besni

pre 13 godina

I toj agenciji je potvrđeno da premijer "nije nudio stavku predsedniku Srbije, niti je Tadić tražio ostavku Cvetkovića".

pa onda obojica treba da lete, ako misle da ja sve ok!

pablito

pre 13 godina

Izvinjavam se, mozda nema veze sa ovim , ipak mozda i ima. Vec treci dan vojni avioni nadlecu Beograd, vrlo nisko spremajuci se za paradu, a prozori samo zvece. Da li ce oni tako do 15og za kad je zakazana parada i koliko ce da kosta ova zafrkancija? Nisam protiv vojske, stavise, ali ovo je cisto arcenje para plus uznemiravanje naroda.

Vojvodinac

pre 13 godina

E ako ovaj ne nudi ostavku, onda smo stvarno došli do dna!
A ja se ponadao, kada su mediji objavili, da se napokon prizivaju pameti.....
I ostade u Srpskom narodu trag, da se pamti, kako sutra neko da podnese ostavku kada Mirko Senka Cvetković nije posle svega što (ni)je uradio??

Petar

pre 13 godina

"....ministar odbrane tokom obilaska radova na izgradnji stambeno - poslovnog kompleksa "Stepa Stepanović" na mestu bivše voždovačke kasarne "4. juli" u Beogradu. "

А НА ЧИЈЕМ СЕ ПОСЕДУ ТО ГРАДИ МИНИСТРЕ ВОЈНИ?
Није ли то земљиште које Брозов комуњарски режим оте од законитих васника????
Питање важи и за министра-лекара ортопеда (и његових новокомпонованих саветника), који се у ове ствари боље разуме него у протезе.

И сада, ваљда, треба да се молимо Богу за опстанак "праведне" владе!

Petar 2

pre 13 godina

Не знам зашто ме овај наш енергични премијер подсећа на Лилића и остале Милошевићеве марионете??????

nemacka

pre 13 godina

Posto se nezna da li si ponudio ili nisi ostavku, gubi se kao da jesi i pusti nekog sposobnog mladica da se prihvati posla. Po evropskim standardima si i previse mator za posao.

Petar

pre 13 godina

Куку, шта ћемо брез енергичног премијера, ако у овоме ипак има истине ?!?!?

Kosta R Krstić

pre 13 godina

Сви проблеми су решиви, ако се човек не расплине тражећи решења у мишљењима других...Не видим за шта би конкретно било решење оставка Премијера.

Klema

pre 13 godina

Odlicno, ako funkcionise ponistite odluku kojom se narodu namece nenarodni, novokomponovani tajkunski papagajski grb Srbije i na taj nacin dokazite spremnost da se uhvatite u kostac sa rasipanjem novca!

Paja

pre 13 godina

Necemo mi tvoju ostavku, hocemo pad citave ove devijantne vlade. I ne pricajte vise ni o rekonstrukciji jer je vase vreme isteklo, docekali ste da vas narod prezire. Time's up!

plavi

pre 13 godina

posle ovog mitinga svi vide da je najbolja opcija rekonstrukcija vlade, naravno sem demokrata kojima se mnogo svidela vlast i velike plate koje sami sebi odredjuju.

nikola88

pre 13 godina

ovde se ne zna ko vise laze. pricaju o rekonstrukciji vlade, a nema nista od toga! Samo novi izbori mogu da donesu stvarne promene u ovoj drzavi!!!

niks

pre 13 godina

trebalo bi svi da daju ostavke i da se raspisu novi izbori, a ne da tu izmisljaju neke price o rekonstrukciji vlade jer to je samo da ljudima zamazu oci kako oni nesto hoce da urade i da kupe dodatno vreme da ne bi raspisivali izbore.

Kosta R Krstić

pre 13 godina

Сви проблеми су решиви, ако се човек не расплине тражећи решења у мишљењима других...Не видим за шта би конкретно било решење оставка Премијера.

vidakis

pre 13 godina

Problem je mnogo veći!
Rokade u vladi ne znače ništa!
Treba otvoreno priznati krah našminkanog Miloševićevog sistema i:

raspisati izbore za USTAVOTVORNU SKUPŠTINU!

Doneti novi USTAV!

Konstituisati nove institucije i službe(umesto propale lustracije!

Ovo je kazna za politiku kontinuiteta sa Miloševićevim nacional-socijalističkim sistemom!

Ovo je kazna što se petog oktobra nije raskrstilo sa institucijama Mloševićevog sistema!

Državu su pojeli Miloševićevi skakavci a vi ste im to omogućili!

NEMA BEŽANJA!

DAJTE PREDLOG ZA SPASAVANJE,AKO NISTE U STANJU,PITAJTE!

Miklos Marschall

pre 13 godina

Po meni, hipoteticki, da Djilas bude novi premijer, jer poseduje najvise kvaliteta da drasticno smanji korupciju, tesko da bi mogao da poboljsa koordinaciju ili da smeni koliko danas ,pre svih Skundrica, jer je 70 % kadrova u Kolubari umesanih u strasnu pljacku bas SPS-vo,20 % su Palmini, 5 % DS i Tomic je DSS-ov. E tu lezi zec, Dacic i Ruzic pustice niz vodu Savatijevica i Rankovica,mozda Skundrica, ali ako buduci premijer pokusa da smeni "i saljivog" Mrkonjica i "drzim sve konce" Obradovica , ne zbog njihovih "izjava" vec zbog ocite nekompetentnosti i stete koju nanose budzetu , bilo bi stvarno iznenadjenje da Dacicev sledeci potez ne bi bio da obori vladu.Zato je i tako neefikasna vlada. Ista je prica sa Deltosavljevicem, Draginom ili Ciplicem.Rasipa se na svakom koraku, od goriva,telefonskih racuna,do spajalica i kancelarijskog materijala.O Javnim nabavkama videli smo kako funkcionisu gradske toplane.

zoran

pre 13 godina

Moje dete je napustilo posle dve godine studije (prosek 9,5) i otišlo da radi kao stjuardesa za jednu avio kompaniju na Bl. Istoku. Nije mi ni lako ni drago što je to uradila, ali ako slučajno poželi da napusti posao da bi se vratila ovamo, "slomiću joj noge".
U ovoj zemlji sreće nema dok ne dođu Nemci i to u uniformi. Mada mislim da i oni zentuju od ovih naših secikesa i zulimćara.

Lazar

pre 13 godina

Da je ponudio ostavku meni,
ne bih oklevao, velokodusno bih mu uslisio zelju,mada ne
obecavam da bih imao strpljenja da sacekam da zavrsi recenicu. Nekako je mnogoooooooo spooooooooooooor.

domacin

pre 13 godina

Mozemo i mi kao Belgijanci. Sta vise bilo bi nam daleko bolje. Odavno je svako ministarstvo posebno Vlada u malom.Premijer i svaki ministar je odgovarao prevashodno svom sefu partije(partice) i stranke(strancice).Tako u funkcionisanju vlade "komandni lanac" ne postoji? Opcija i najvise institucije vlasti je bila nazalost ocuvanje vlasti po svaku cenu.

Napredni Novosađanin

pre 13 godina

I kapetan Titanika je jako ličio na našeg dragog premijera. Grdosija od broda je potonula, a naša, mnogo manja grdosija od države, na pravom je putu da potone, ako već i nije. Mislite o tome.
Zato, uzmite se upamet, pakujte kofere, pa na izbore. Zar 95000 duša nije dovoljna opomena?

giska

pre 13 godina

kazete SVI su za rekonstrukciju ove vlade KOJI SVI.Mora da znaju da je OGROMNA VECINA NARODA protiv ove vlade i za nove izbore i o kakvoj rekonstrukciji se prica pa onisu unistili Srbiju i narod i sad ce oni kao da spasavaju,DOLE VLADA,DOLE VLADA!!!

j o k e r

pre 13 godina

naravno da cvetkovic treba da ode i to odavno,ali sa njime i skoro [pola vlade,da ne kazem skoro ceo suprotni od ds-a deo koalicije,kao i dobar deo ds-a...sto znaci- sto pre novi izbori!!!

Милан

pre 13 godina

Сада разумем: дозивате самит НАТО у Београду да би вас штитили од Срба? Све је јасно... а рокаде вас неће спасити.

nikola

pre 13 godina

Да абдицира комплетна влада све са премијером!
Илузија да имамо правну државу са овом неспособном гарнитуром неизбежних кловнова је опсена.
Да су бар завршили "драмски" да их донекле и разумемо,или озбиљно схватимо?!
Овако је то само фарса са безизлазним"погледом" на закључана врата,или још боље, Нискобуџетна декадентна циркуска представа за широке народне масе.У случају Цветковић ,Шатобријан за две особе...

nikola

pre 13 godina

Opet Dinkic nudi ostavku Mirka Cvetkovica i to svojim novinarima u Blicu. Mudro. Tako se najbolje skrece paznja sa kradje subvencija u privredi. Dinkic ili Cvetkovic - pitanje je sad? Posteniji - Cvetkovic svakako.

pepi

pre 13 godina

1.Cvetkovic
2.milosavljevic
3.dragin
4.dragutinovic
5.sreckovic
6.dinkic
7.ko bese za vere?
8.kostolomac dulic
I NARAVNO DJEj
out of order pppppiiiiiiiiiip

Familija

pre 13 godina

Najbolje svi da se sklone na čelu sa šefom. Kako će Srbija, narod, ko će da vlada, neka ne brinu, dovoljno su brinuli i pokazali svoje! Kabinetlije, opskrbljene kabadahije za više generacija koje ne znaju, neće, i ne mogu, brinu samo o sebi, svojima i tajkunima i tajkunčićima. Dovoljno je da odu pa će se rešavati stvari. REKONSTRUKCIJA Vlade, koja rugoba od reči i rugobe? To su mangupska posla! Kupovina vremena još malo, odlaganje odgovornosti i promena. A i odlasci, smene, ostavke, ovde dođu kao čin časti, pružanje šanse drugom. ODGOVORNOST Gospodo za POGREŠNE poteze, za propušteno, neučinjeno! Narode dok ne proradi mehanizam: opomena, smena, kazna, robija nema ništa od nas. Ovde nema ko da uradi neophodno. Osim nas. Po delima sudi, a ne po tumačenju neke grozne portparolke (žena, a tako grozna)koja ni sebi ne veruje! Videćete da nije teško i da je moguće bolje...

milezr

pre 13 godina

"E, Mirko, ponudi mi ostavku, a ja ću je odbijem." Taj rad? Kao s Mrkonjićem? Što nije dao neopozivu? Vadili bi ga kukom iz Dunava. Jer, on ako je da, režim pada i ide se na izbore. Nema zamene, rekonstrukcije...

Kanađanin-Novosađanin

pre 13 godina

Može ostavka svakako, ali... Prvo se mora skinuti imunitet sa dotičnog i Sudstvo da ga propita sve što zna o korupciji i sprezi Vlade sa mafijom i tajkunima u Srbiji i da se utvrdi njegova uloga u svemu tome.
Ako se to dogodi, povratiće se život u Srbiju i poverenje naroda u institucije. Sve ostalo će biti samo zamazivanje očiju.

Jovan

pre 13 godina

"„Personalne promene ne bi uzdrmale stabilnost institucija, već bi, naprotiv, bile izraz neodgovornosti“, smatra Dijana Vukomanović."
WT*???????
PS Sta radi Koferce toliko dugo u Americi? Da li je to sluzbeno?

Petar

pre 13 godina

SPS ce nam doci glave, cim su se vratili na vlast nama je krenulo lose.

A setimo se da je i Milosevic takodje surovao sa Amerikancima a i sa Rusima, pre svih onih nedaca koje su nas zadesile.

V

pre 13 godina

Tadic nece pristati na Cvetkovicevu ostavku iz prostog razloga sto slab premijer bez autoriteta znaci vise politicke moci u rukama predsednika u politickom sistemu kakav je u Srbiji. Tadic, ovakvim odlukama, kao i odlukom da ostane predsednik i stranke i drzave, ne samo da krsi Ustav vec onemogucava da taj najvisi pravni akt stekne ugled i nekakav autoritet medju ostalim politicarima i gradjanima. Kada jedan takav dokument ignorisete na ocigled miliona ljudi (clan 115.) a sa druge strane se konstantno pozivate na isti (preambula - Kosovo), od koga vi ocekujete da vas ozbiljno shvati??? Dalje, drzeci na premijerskoj poziciji coveka bez autoriteta, Tadic direktno kontrolise Vladu. Istovremeno, koristeci instituciju "blanko ostavki" i izbornog sistema u kome gradjani biraju partije a ne pojedince, Tadic ima kontrolu nad Parlamentom. Zvanicno, Parlament bira Vladu - ali Parlament je pod kontrolom Tadica. Parlament bira clanove Vrhovnog suda - opet, Parlament je pod kontrolom predsednika DS koji kontrolise svoj deo poslanika u Parlamentu. Ostali sefovi stranaka kontrolisu ostatak parlamentarne vecine koja donosi najvaznije zakonodavne okvire Republike Srbije. Ko tu stvarno ima politicku moc na kraju? Jasno je da su to sefovi, ili najuze rukovodstvo, partija koje cine vladajucu koaliciju. E sad, da bi cela ta masinerija funkcionisala potrebne su velike pare. Odakle? Tu na red dolaze tajkuni poput Miskovica, Beka, a takodje i ljudi oko Tadica igraju sve vecu ulogu (Saper, Djilas, Krstic).
I sta mi mozemo da zakljucimo iz svega ovoga? Samo jedno - da je stvarna politicka moc u Srbiji danas ne u poslanicima u Parlamentu, vec u rukama sefova partija koje cine vladajucu koaliciju i njihovih finansijera. To, dragi moji sugradjani, nije demokratija vec oligarhija - autoritativni model vladavine gde politicka moc nije skoncentrisana u rukama jednog diktatora, vec u rukama nekolicine (manjih) diktatora. Jedino sto su uspeli da navuku masku i da se svetu, a i nama, prikazu kao demokrate. Svet ih je prihvatio jer u medjunarodnim vodama forma je cesto bitnija od sustine. Ali za nas ovde je sustina i te kako bitna, a ona je takva da nam sudbinu kroji par ljudi u vrhu vlasti delimicno kontrolisanih od strane tajkuna (citaj: krupnih lopova). Jedino ko moze da promeni ovakvu situaciju smo mi - mi moramo postati svesni da sami mozemo i moramo odlucivati o sopstvenoj sudbini. Ljudi poput Tadica demokratiju izvrgavaju ruglu i cine da ljudi pocinju da iskreno zale za rezimom devedesetih koji je odgovoran za najgore zlocine na teritoriji Evrope od drugog svetskog rata do danas. Ljudi su besni na ovu "demokratiju" u Srbiji neshvatajuci da sistem koji imamo nije demokratski. Takav sistem moze da se napravi jedino kada sami gradjani to budu hteli i kada budu prepoznali snagu i znanje u nekim potpuno novim ljudima koji ce se, nadam se, pojaviti na politickoj sceni Srbije. Potrebna su nam potpuno nova lica sa novim i savremenim idejama - ne mladi vojnici postojecih partija - vec novi, mladi, obrazovani lideri koji imaju snage, hrabrosti, i znanja da stvore jedan novi sistem u Srbiji. Nadam se da necemo suvise dugo cekati na ove ljude.

Lud, zbunjen, normalnih nema

pre 13 godina

Da li sam ja lud ako se nadam, da ce bas sad da im dodje u glavu i da ce shvatiti dokle su dogurali pa onda stvarno zagristi i resiti makar pola ovog sto su napravili. Lud ili optimista upravo mi je to bila prva misao dok sam citao. U stvari duboko verujem u njihovu zelju da ostanu na vlasti, toliko da su spremni uraditi sve, cak i nesto u nasu korist samo da bi se odrzali jos malo.

Vladimir

pre 13 godina

Nudio je ostavku Tadicu? E moja demokratijo na sta si spala, kakvi zakoni i pravila, kakav parlament koji ga je birao na tu funkciju, kakvi bilo sta, dok BOTA gromoglasno ne kaze da moze to znaci da ne moze. Ako smo se za ovo borili 5.oktobra dvehiljadite, onda stvarno u pm... Nisam za to da Nikolic i Vucic dodju na vlast, ali ni ove vise NE MOGU OCIMA DA GLEDAM!!!

Dragan

pre 13 godina

Jeste li Vi gospodo iz Vlade tražili dozvolu Ministra Dulića za "rekonstrukciju".
Jel ta "rekonstrukcija" investiociono ili tekuće održavanje. Jeste li dobili sve dozvole da možete da tako nešto radite. Ako niste dobili dozvolu od komšija, mislim da vam je to uzaludan posao. Nemojte da vas neko vidi šta radite i obavesti inspekciju kako ćete objasniti svoj postupak. Ali ako samo planirate da nam zamažete oči onda će to verovatno proći. Molo ćete okrečiti, prefarbati, zameniti pločice i promeniti WC šolju.
Ovo što vi radite je kao da gledam komad Branislava Nušića "Ožalošćena porodica".

konte

pre 13 godina

Još malo će pokušati da zamajavaju narod kao sa pričom o rekonstrukciji Vlade. Ipak mi se čini da su im je ''rok trajanja'' odavno istekao i da su i oni toga svesni.Zbog panike više i ne znaju šta će sa sobom a kamoli sa državom. O narodu nikad nisu mnogo ni brinuli. Generalno ,nemamo ni alternativu aktuelnoj vlasti. Oni najumniji i moralni, koji bi nešto mogli da učine, daleko su od politike-u inostranstvu ili negde su ''zatureni'' po Srbiji. Teško ovom narodu kad nema ko da ga vodi.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Premijer nije nudio ostavku ?

Ja se pitam zasto nije ?
Kada neko vidi da ga Bog nije dao za posao koji obavlja bila bi najnormalnija stvar na svetu da ponudi ostavku !
Ne mogu da verujem da je cak ni Gosp. Cvetkovicu moglo "neprimeceno promaci" da je Srbija sa njime na celu Vlade iz dana u dan sve dublje TONULA !

Miljan Nis

pre 13 godina

Jel znate kad ce Srbiji biti bolje??
Kad se dogodi citava smena generacija.
Kad na vlast dodju ljudi koji nisu bili ni rodjeni dok je Milosevic bio ziv.
Neko ko je rodjen u komunizmu,svest stekao u socijalizmu nemoze vladati u demokratiji.
Do tada ce nas izedati razni Tomici,Dinkici,Dulici,Mrkonjici
i da ne nabrajam vise.

pablito

pre 13 godina

Izvinjavam se, mozda nema veze sa ovim , ipak mozda i ima. Vec treci dan vojni avioni nadlecu Beograd, vrlo nisko spremajuci se za paradu, a prozori samo zvece. Da li ce oni tako do 15og za kad je zakazana parada i koliko ce da kosta ova zafrkancija? Nisam protiv vojske, stavise, ali ovo je cisto arcenje para plus uznemiravanje naroda.

mikson

pre 13 godina

Ocigledno je miting SNS-a uzdrmao vladajucu koaliciju, svesni su toga da zbog nezadovoljstva koje vlada medju gradjanima moze da im se dogodi 5 oktobar.

nezavisni sudija?!

pre 13 godina

Ostavke su bile pozeljne krajem 2009e, ili pocetkom 2010e, sada se ne traze ostavke, trazi se ODGOVORNOST za kradju, i to, neposredna (direktni lopovi), posredna (oni koji su zmurili), politicka (oni koji su namestali zakone da omoguce kradju) i na kraju pred samim sobom i svojom porodicom, najblizima i na kraju krajeva pred narodom koji je patio dok su drugi bahanalisali - moralna.

Ditrich

pre 13 godina

Majstore. Mozete sada i na trepavicama da dubite ako hocete.
Kratko i jasno. Ja sam glasao za vas. Sad. I nikad vise.Tri godine ste procerdali i doterali "Cara do Duvara". Sada bi da se rekonstruisete.

dedaljubce

pre 13 godina

U trenutku kada Premijer nudi ostavku, a evidentno je da se ni jedan resor ne moze pohvaliti ni minimalnim rezulttima, jedini moguci izlaz je raspisivanje novih izbora. Predsednik ima sansu da spasi sta se spasiti moze. Ovako dalje ne ide.

ljubinko prevareni

pre 13 godina

Svi ostevke u ovoj truloj koaliciji, pa što pre na poštene demokratske izbore i nek narod sastavi novu vladu.Sve ostalo gubljenje vramena i nastavak političke i ekonomske agonije u Srbiji.

crnjak

pre 13 godina

Da je hteo da podnese ostavku on je nebi nudio ovom Tadiću, već bi podneo neopozivu ostavku. Sad čitam Dinkić traži smenu premijera.
Kad ovaj naš brod Srbija potone ovi pacovi će svi našpustiti taj brod. Dok će narod ostati u redu za pasoš.

P.S
Tadić mora da nije imao ono evropsko sanduče u kojem bi mu Cvetković uručio ostavku.

Sale

pre 13 godina

u slucaju da predsednik da ostavku - pada vlada! parlament ima 60 dana da izabere novu vladu. Ukoliko se nova vlada ne izabere u tom roku, raspusta se parlament i raspisuju se vandredni parlamentarni izbori.
zar stvarno mislite da ce oni dozvoliti da do toga dodje?

daniloo

pre 13 godina

Cvetkovic je svestan situacije u zemlji, i sam zna da se kraj blizi i da ce kako stvari stoje biti oterani sa vlasti, covek zeli da dostajanstveno ode sa svoje funkcije, kao sto je dostojanstveno izigravao premijera ove zemlje!!

Milton

pre 13 godina

Pa zašto da čovek da ostavku na mesto premijera kada i ne obavlja tu dužnost. Premijer je Boris Tadić pa neka on podnese ostavku.

toliko puta viđeno u svetu

pre 13 godina

Kad uzlete silni avioni nad nebom, značemo da su mnogi ponudili ostavke i da sa novcima građana odlaze na egzotična ostrva. Zauvek!

Vojvodinac

pre 13 godina

E ako ovaj ne nudi ostavku, onda smo stvarno došli do dna!
A ja se ponadao, kada su mediji objavili, da se napokon prizivaju pameti.....
I ostade u Srpskom narodu trag, da se pamti, kako sutra neko da podnese ostavku kada Mirko Senka Cvetković nije posle svega što (ni)je uradio??

aleksandar besni

pre 13 godina

I toj agenciji je potvrđeno da premijer "nije nudio stavku predsedniku Srbije, niti je Tadić tražio ostavku Cvetkovića".

pa onda obojica treba da lete, ako misle da ja sve ok!

Petar

pre 13 godina

Куку, шта ћемо брез енергичног премијера, ако у овоме ипак има истине ?!?!?

politikanti-prevaranti

pre 13 godina

al ste nadrljali svi cim vam se vrati ivica dacis sa turneje sa Ameriku,al ce da vam radi leva, leva, leva.
A Cveto nas da nauci, kad se negde radi daje se otkaz ili se urucjuje, a ne nudi se.
A ostavku ne nudi zbog lose koordinacije, vec zbog javnosti koja ima uvid u troskove.
Ako je inflacija bila prosle godine 21% onda trebaju za toliko i plate da skoce.
A budzet se u 90% meri od poreza siroke potrosnje i komunalija ,a ne od privrede

life of brian

pre 13 godina

Ako premijer zaista hoce da ide, a treba da ide sve sa ministrima, moze da podnese ostavku i da ide, malo ko ce za njim plakati (mozda neko od srece).
Fazoni kao sto su nudjenje ostavke Tadicu su smesni, mogao je ostavku da ponudi i beogradskom vodovodu, isto kao i Mrkonjic. Verujem da se u funkcionisanju ove vlade ne bi nista promenilo, i do sada je izgledalo kao da nemamo premijera.
Takvim potezima samo pokazuju kakvi su to ljudi.

Chilac

pre 13 godina

Kakva rekonstrukcija vlade, treba rekonstruisati celu državu. Krade ko kako i gde stigne. Svuda mito i korupcija. Niko nije odgovoran. Očigledna pljačka građana Srbije.
Vrhuška političkih stranaka su svi ogrizli u kriminal. A za njima i sve ostale institucije kao i pojedinci koji su se obogatili na branju višanja kao i na prodaji gumenih pataka.

A građani se trude da ostanu normalni. Da prežive.

Deki

pre 13 godina

Ne treba nama rekonstrukcija vec novi izbori. Kada je nesto lose, mozes ga rekonstruisati koliko hoces ali dzaba ti. Od babe nikako devojka.

resenja ni na vidiku

pre 13 godina

Samo da vidite kakav sam odgovor dobila iz Ministarstava zivotne sredine i prostornog planiranja, a iz sektora za kontrolu i nadzor. Na moja sasvim konkretna pitanja, a u vezi sa teskim ekoloskim problemom koji muci moju porodicu i mene, od coveka koji se potpisao sa Dr, a drzavni sekretar je i zove se Miladin Avramov, dobila sam odgovor tipa "Sl. glasnik RS, br 135/04".., "Sl.glasnik RS, br. 36/09"..., a ko ume neka tumaci iz godina i brojeva izdanja sluzbenih glasnika, pa tako redom jedno sedam osam puta i moj dopis je prosledjen instanci na koju se ja zalim da nije htela da ga resi ili ne ume, a konkretnih odgovora ni na vidiku. Jednom recju, dobila sam nerazumljiv i POTPUNO NEUPOTREBLJIV dopis.On je covek, izlisatao neke brojke i slova po kojima bih ja trebalo sama da rastumacim za sta je on nadlezan, a za sta nije, a kako nam stvari stoje u drzavi, izgleda da niko nije nadlezan ni za sta osim da zadrzi svoje radno mesto na kojem se bavi sutanjem problema od sebe do nekog drugog i tako redom. Onda se doticni potpisao sa sve titulom i brojem resenja o ovlascenju da se potpise i datumu kada je dobio to ovlascenje, pa tako u tri reda plus opet neki datum plus potpis svojerucno, doduse izgraviran u pecatu. Vilerov goblen je mila majka za takav kic prizor.Na kraju ispadnete budala sto ste se drznuli da pomislite da drzava postoji i da nismo prepusteni sami sebi. Nikakve koordinacije ni saradnje ne samo u Vladi, nego ni dve kancelarije u Ministarstvima ne saradjuju, a vec relacija Republika - lokalna samouprava, o tome da ne pricamo. A svi su dr, mr i slicno. Te titule bi, valjda, u ocima naroda trebalo da ih stite od odgovornosti, kao u svim civilno nerazvijenim drustvima. Zagledani u svoj pupak i svoj licni interes, to su sluzbenici opstinske i republicke administracije. Odakle mi ideja da se ponadam da ce u Srbiji moci da se zivi i da ostavim i dvoje dece sa sobom ovde, to sebi nikako ne mogu da oprostim. Niko se niceg ne dohvata ni na jednom nivou i juce, kad sam cula kako su Mikija Manojlovica sutali od ministarstva do ministarstva dok je pokusavao za drzavu da resi problem, onda mozete misliti kako sutaju obicnog coveka koji za sebe pokusava da resi nesto. A ja ne mogu da izadjem iz sopstvene koze, a Miki Manojlovic moze da da ostavku na mesto sa koga je otisao, nisam zapamtila koje je to mesto.
Znam da nece biti bolje ni kad dodje neko drugi, ali ovi su dno dna na svim nivoima. Ne mogu oni da rekonstruisu nikakvu Vladu, dokle god je i jedan od njih tu gde jeste. Nego im se zuri da beze prvi sa broda koji tone. Ne bi da zajedno sa narodom cekaju katastrofu koja nam sledi.

rekonstruktor

pre 13 godina

Ja sam licno protiv bilo kakve rekonstrukcije u ovom momentu- i ovako ne rade nista, a na rekonstrukciju bi potrosili citavu godinu, pa pogotovo ne bi nista uradili. Po meni, najbolje bi bilo u ovoj godini doneti zakonska resenja koja bi vodila smanjenju broja poslanika, ministarstava,agencija,ureda ,duplih, troduplih f-ja i ostalih neradnickih formulacija- a koja bi se implementirala od narednih izbora. Izvrsiti racionalizaciju javnog sektora, uciniti ga efikasnim i da svako zaradi svoju platu.Javna preduzeca od posebnog znacaja dati na upravljanje profesionalcima a ne stranackim marionetama, koji samo dobiju spisak zadataka od nadredjenih i po tome rade-koliko "dobro" rade , toliko dugo ostaju na f-ji. Ja sam i za ukidanje upravnih i nadzornih odbora, jer oni tek nista ne rade a kupe debeo kajmak.Svako onaj ko je na faksu imao Organizaciju i upravljanje preduzecima zna da pomenuti odbori imaju po punu stranicu ciljeva i zadataka, a vecina clanova tih odbora nema pojma sta on u stvari predstavlja. U to sam se uverio i licno, ali kao sto oni rekose-bas je bitno sta trebas znati, bitno je podebljati rn. Mnogo toga se moze uraditi na popravljanju situacije, samo sumnjam da ima politicke volje da se to i desi-svako gleda kako za sebe da izvuce neki maximum, a narod je taj koji vec decenijama dobija min. minimuma. Ova godina ce biti izuzetno teska i ne treba iskljuciti na prolece ili leto i ruzna desavanja sirom zemlje. Ne prizivam ih, ali narod je gladan, a nuzda zakon menja.

Posle Mirka - Cvetko

pre 13 godina

Do kraja februara Tadić, Dinkić i Dačić (sa Palmom i Krkom) ne mogu ništa da se dogovore. Da su mogli i hteli da se dogovaraju, do sada su imali sasvim dovoljno vremena, od juna 2008. do danas, 10. februara 2011.
Jednostavno, resursi su iscrpljeni, skupštinske kombinatorike hiljadu puta proverene i odbačene kao nemoguće do 126. A Dinkić zateže, po starom običaju (koji mu je, pošto je u uvoj zemlji sve inverzno, do sada donosio nesuvislu političko-stranačku dobit). Sve miriše na vanredne izbore, osim ako se Tadić ne dogovori sa sobom da, slično Sarkoziju, smeni premijera, tako da umesto Mirka Cvetkovića novi premijer bude Cvetković Mirko.

Klema

pre 13 godina

Odlicno, ako funkcionise ponistite odluku kojom se narodu namece nenarodni, novokomponovani tajkunski papagajski grb Srbije i na taj nacin dokazite spremnost da se uhvatite u kostac sa rasipanjem novca!

Petar

pre 13 godina

"....ministar odbrane tokom obilaska radova na izgradnji stambeno - poslovnog kompleksa "Stepa Stepanović" na mestu bivše voždovačke kasarne "4. juli" u Beogradu. "

А НА ЧИЈЕМ СЕ ПОСЕДУ ТО ГРАДИ МИНИСТРЕ ВОЈНИ?
Није ли то земљиште које Брозов комуњарски режим оте од законитих васника????
Питање важи и за министра-лекара ортопеда (и његових новокомпонованих саветника), који се у ове ствари боље разуме него у протезе.

И сада, ваљда, треба да се молимо Богу за опстанак "праведне" владе!

Petar 2

pre 13 godina

Не знам зашто ме овај наш енергични премијер подсећа на Лилића и остале Милошевићеве марионете??????

nemacka

pre 13 godina

Posto se nezna da li si ponudio ili nisi ostavku, gubi se kao da jesi i pusti nekog sposobnog mladica da se prihvati posla. Po evropskim standardima si i previse mator za posao.

Paja

pre 13 godina

Necemo mi tvoju ostavku, hocemo pad citave ove devijantne vlade. I ne pricajte vise ni o rekonstrukciji jer je vase vreme isteklo, docekali ste da vas narod prezire. Time's up!

plavi

pre 13 godina

posle ovog mitinga svi vide da je najbolja opcija rekonstrukcija vlade, naravno sem demokrata kojima se mnogo svidela vlast i velike plate koje sami sebi odredjuju.

nikola88

pre 13 godina

ovde se ne zna ko vise laze. pricaju o rekonstrukciji vlade, a nema nista od toga! Samo novi izbori mogu da donesu stvarne promene u ovoj drzavi!!!

niks

pre 13 godina

trebalo bi svi da daju ostavke i da se raspisu novi izbori, a ne da tu izmisljaju neke price o rekonstrukciji vlade jer to je samo da ljudima zamazu oci kako oni nesto hoce da urade i da kupe dodatno vreme da ne bi raspisivali izbore.