SCT proglasio nesolventnost

Ljubljana -- Najveće slovenačko građevinsko preduzeće, SCT koje radi i u Beogradu, proglasilo je platežnu nesposobnost i uložilo zahtev za prisilno poravnanje.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Da li je bilo avansnog placanja od strane Beograda?
  (hapsi bandite bre, 1. januar 2011 10:16)

  # Link komentara

 2. Evo da vam odgovori jos jedan Slovenac... Zidar nije nesposoban, on je vrlo sposoban jos za vreme Yuge, ali je sposoban za SEBE! A sto se tice SCT da istina ide u kao bankrot jer je Zidar u Nemackoj osuden zbog korupcije, pa tako on vise prema zakonu ne sme da radi za drzavu Slo, a to je njemu 90% posla. Ali bez brige on ce sad da napravi novu firmu kod koje on (kao) nema nista, a posao ide dalje ...
  (Bob, 31. decembar 2010 15:51)

  # Link komentara

 3. Nista neobicno,tako svi prolaze
  koji u Srbiji zele med brati.
  (Rade, 31. decembar 2010 12:20)

  # Link komentara

 4. Ne verujem da ce biti problema u izgradnji mosta preko Ade, jer u izgradnji mosta ucestvuju jos dve firme, iz Austrije i Nemacke. Por je glavni izvodjac.

  Problem bi mogao da se javi u izgradnji pristupne saobracajnice sa novobeogradske strane jer je tu SCT glavni izvodjac.
  Doduse, nigde u vesti nije navedeno da SCT prekida izgradnju tamo gde je posao vec zapocet. Ne treba paniciti, izvodjaci na projektu Most na Adi ionako dobijaju pare u ''ratama'' odnosno za zavrsen delic/deo mosta ili pristupnih puteva daju im se sredstva. Svi novcani tokovi u vezi ovog mosta su pod budnim okom EIB i EBRD.
  (Milan, 31. decembar 2010 10:58)

  # Link komentara

 5. I sta ce biti sada sa mostom preko Ade ? Ko ce to da zavrsi ?
  Ko ce da odgovara sto su izabrani Slovenci ?
  Hoce li most preko Ade da bude jos jedan nas "Prokop" nezavrseni projekat koji ceka bolja vremena ?
  (Ivan, 31. decembar 2010 10:24)

  # Link komentara

 6. Ja sam iz Slovenije i mogu vam reci da je SCT kod nas sinonim za visoku cenu i nekvalitetno obavljen posao. Kad SCT nesto gradi, bilo da ide za bolnicu ili autoput, sve visestruko poskupljuje i stalno se mora obnavljati, korigirati. Primer je tunel Sentvid u Ljubljani cija cena je iz 50 miliona evra narasla na 160 miliona da bi ga odmah nakon otvaranja zatvorili jer nije bio bezbedan. Primer su i bolnice koje su se gradile neverovatno dugo i kostale milione evra previse da bi se stalno nesto popravljalo, menjalo i doplacivalo iz drzavnog proracuna.

  Prosto je neverovatno kako nesposoban covek vodi ovu firmu, dobija sve drzavne poslove, nekvaliteno gradi da bi uzimao jos vise para, nakon "pobede" na konkursu cenu dize za nekoliko puta, ne placa podizvodjace i radnu snagu i nakon toga jos je firma u minusu.

  Prema poslednjim izracunima Slovenija je preplatila gradjevinare za nekoliko miljardi evra kad je gradila svoje autoputeve.

  A na vrhu toga, ovaj nesposobni Zidar, bivsi komunist sad u svojoj kancelariji drzi fotografiju gde se on slika sa papom. Da o drugim firmama i ne govorim.
  (AlCapone, 31. decembar 2010 10:19)

  # Link komentara

 7. Ma nema veze, dobiće kod nas nagradu za privrednika godine...i još koju ćupriju da zida...
  (Mehmed Paša Sokolović, 31. decembar 2010 09:44)

  # Link komentara

 8. Sad bi trebalo pronaci eksperta koji je dozvolio da tako bitne radove izvodi firma koja je pred bankrotom. Ovo je ko zna koja firma po redu koja bankrotira u maticnoj zemlji, a kod nas dobija bitne poslove.
  (marko, 31. decembar 2010 09:36)

  # Link komentara

 9. Ово је сигурно коинциденција, господа која се доводе у везу са корупцијом добијају посао код нас у Бих, на Косову, у Албанији и нигде више. Ко даје право новинарима да пишу о томе, па ми сад треба да сумњамо, уместо да чврсто верујемо кад нам лепо кажу да нам је боље него пре.
  (zabrinut, 31. decembar 2010 09:30)

  # Link komentara

 10. Ivan ZIDAR

  Opet neka Masonsko-VATIKANSKA zavera.
  (zoran, 31. decembar 2010 09:30)

  # Link komentara

 11. Pa grade kod nas, zato su i pukli. Oprashe ovi nashi i Slovence.
  (Tihi, 31. decembar 2010 09:29)

  # Link komentara

 12. "Ivan Zidar, predsednik uprave SCT" izgleda da je ovaj Ivan ipak los zidar, uprkos prigodnom prezimenu.
  (svi (ni)su isti, 31. decembar 2010 09:13)

  # Link komentara