Četvrtak, 30.12.2010.

12:21

"Izveštaj je nacistička propaganda"

Premijer Kosova Hašim Tači u intervjuu jednom švajcarskom listu, uporedio je izveštaj Dika Martija o trgovini ljudskim organima sa "nacističkom propagandom".

Izvor: B92

"Izveštaj je nacistièka propaganda" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Geda

pre 13 godina

"Suprotstavljajući se bombardovanju NATO i nezavisnosti Kosova, Marti se stavio u funkciju najgoreg srpskog nacionalizma", rekao je Tači.

I, posle Tadić hoće da pregovara sa njim!?

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Taci je navikao da samo Srbi ukazuju na cinjenicu da je kriminalac, pa sada ne bira reci i ne kapira sa kim se kachi.

Cim ovako lupeta i uporno uvlaci kosovske Albance u pricu, jasno je kao dan da je kriv... i da mu je neopisiva frka.

Jedini nacin da se izbavi od sudjenja, ako ne uspe da pobije sve kljucne svedoke, za Tacija ce biti da pruzi otpor prilikom hapsenja.

Sto bi nas narod rekao: "Gotov je !"

архонт Трибала

pre 13 godina

Да ли Тачи има планирану службену посету иностранству или ускоро прима службене госте у мултиетничкој Приштини?

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

Dakle još uvijek je u Srbiji popularna aktivnost pреlijevati iz šupljega u prazno. Toga kod nas u Bosni nema više. Morate se učiti biti nepristrasni, tj. ni po babi ni po stričevima. U konkretnom slučaju morate pokušati biti objektivniji i željniji istine, tj. ni po Martiju ni po Taciju, nego po istini. Istinu na svetlo jarani. Marti je do sada nije pokazao, on je samo izvještavao.

Bitic

pre 13 godina

Izvjestaj ne vredja albanski narod jer nijednom recju narod kao celina se ne spominje. Ne treba da se dize tolika prasina oko tog izvestaja, jer ce se istragom utvrditi istina. Od istine niti treba niti moze bilo ko da pobegne. Imajmo poverenje na sudske organe koji ce dati poslednju rec.

mertur

pre 13 godina

(dovla, 30. decembar 2010 14:56)
Nije istina vlado, nazalost imate vi u Srbiji puno problema jos bas po tom pitanju.
Bilo bi u redu za sve nas da sve one koji imaju za sta da odgovaraju konacno dovedemo tamo gde pripadaju. Nadam se da ce kat-tad... to dugujemo mi i to sada za bolju buducnost sviju nas i nase dece.

mertur

pre 13 godina

Optuzivati sada Dika Martija za nekakav nacizam to je besmislica, daj nesto opipljivije, kontraargumente ili cekaj na sledeci korak. Uostalom i Dik Marti ili neko drugi morace da na sudu donesu neoborive dokaze pa onda se bori protiv toga a ne kao zene svadjalice.
Legitimitet borbe za oslobodjenje su imale snage FARK-a koju su osnovane od strane ministarsva odbrane Republike Kosova (pa sa tim su bile snage koje su izabrane voljom naroda), svaka druga snaga ili grupacija koja bi htela doprineti tome bila je dobrodosla ali, trebala je stati pod komandom ministra odbrane ili drugih organa Republike Kosova. To ministarstvo je trebalo da snosi potpunu odgovornost ze uspehe ili neuspehe rada i ponasanja svojih potcinjenih. Thaqi i njegovi su se na neki nacin odmetnuli osnovali UCK i potpomognuti sa stranim faktorima preuzeli situaciju na terenu i proterali FARK sa terena. Sa tim cinom snage UCK (njeno vodjstvo) su trebale preuzimati sve odgovornosti koji iz toga proizlaze. S tim u vezi za svaki eventualni (ne)uspeh odgovara vodjstvo a ne narod. Mozda bi narod trebalo eventualno nekakavu moralnu krivicu snositi (to kao npr. bi se moglo reci za srpski narod koji ima moralno krivicu za los izbor njenih vodja) ali narodu Kosova je ovakvo vodjstvo pod takvim uslovima koji su bili imponirao, tako da se narodu Kosova i ne moze prebacivati nekakva moralna odgovornost.
Thaqi je bio mlad i lakomislen (a bice da je voleo i vlast i malo moci) kad je usao u te politicke vode pa nije racunao da ce za eventualne greske ucinjene u mladost odgovarati kasnije.

Pobesneli max

pre 13 godina

Nije Dik Marti prvi koji je objavio da se trgovalo organima otetih. O tome se "suskalo" odavno samo sto nije imao ko da cuje i medijski proprati. B 92 je zapoceo tu pricu u svojoj emisiji, ali se suska o tome godinama. Pa cak i pre svih dogadjaja oko KOsova, sredinom 90. ih godina sam imao prilike da cujem price da se te stvari desavaju na Kosovu i Albaniji i da je to biznis "bolji" nego droga. Kad je to doprlo do mene, koji nemam nikakve veze ni dodornih tacaka sa tom problematikom, mozete misliti sta su sve saznali oni kojima bi to bio posao da znaju.
Pridruzujem se Bucku koji "razmislja" pa cu reci i ja sa punim uverenjem da sam u pravu, da je borba Albanaca za slobodu Kosova, u svojoj sustini kriminalna, banditska i teroristicka. Taj banditizam je do te mere ojacao da je i postene ljude uvukao u nesto cega bi se civilizovan svet stideo. Sta vas onda cudi ovakvo ponasanje Tacija i sta vas onda cudi i sto se pitate da li je moguce. Naravno da je moguce kad su tu "borbu" vodili osvedoceni kriminalci i primitivci oliceni u raznim Tacijima, Haradinajima, Jasarijima i ostaloj kriminalnoj bagri koju je stigla ili ce tek stici zasluzena kazna. Da sa ovim "momcima" nema sale to treba da nam bude jasno, ali da ce borba tek da zapocne to treba da bude jasno i njima... Slobodoumni svet se probudio.

Hilmi London

pre 13 godina

Za ovog gospodina, i njemu slicnim NISAM niti cu IKADA glasati. Albanac sam i ponosan sam na to. Cenim i postujem SVE LJUDE, napominjem LJUDE koji su SRCEM i PAMECU-LJUDI, pa zato uopste ne volim one koji svoje komentare pisu samo zato da nekoga vredjaju zato sto ON nije NJIHOV, i bez ikakvog opiplivog dokaza, a to je SRAMNO I ZALOSNO!
Oslonimo se na pravdu, jer sam ubedjen da ce ONA stici do svakoga, i tek onda da ih ZAJEDNO OSUDIMO, i dokazemo da smo zaista trezveni i da STVARNO zelimo MIR i iskreno POMIRENJE, jer OVI "Patrioti" punom snagom rade na suprotnom pravcu! Budimo pametni pa da im stavimo do znanja da to vise ne pali i okrenimo se BUDUCNOSTI! POZDRAV SAMO PAMETNIMA!.....

Beki

pre 13 godina

Ja bih samo cekao dokaze a tek nakon toga dao interviju. Velika gresku radi Thaqi da vest koja bi trebala da bude kvalikovana kao (svaka cuda tri dana) on produzuje zivot a bojim se ako ovako nastavi da lupeta po raznim novinama najvise odgovara onima koji tvrde da je istina a nemaju dokaze.
Dik Marti je vrlo respektabilna licnost u EU pa ne znam sada ko je tu veci lazov.
U Iscekivanju dokaza: Bekim Pristina

MAR-TA 1:1

pre 13 godina

Pa za mene je ovde rezultat 1:1!
Dik Marti naziva Tacija trgovcem ljudskim organima, a Taci Martija poredi sa sefom nacističke propagande Gebelsom.
Na, moguce, pristrasan izvestaj, strastven odgovor. Nereseno ce i ostati, a produzetak ce biti jako dosadan.

dovla

pre 13 godina

Za sve "dobronamerne" iz okruzenja koji nemaju druga posla nego da komentarisu na srpskim stranicama, Srbija je svoj kompletan politicki, policijski i vojni establisment iz 90tih strpala u zatvor. Medjunarodni il' domaci, dobrovoljno il' pod prisilom, kako god. A sta ste vi gospodo uradili?

SM-era nije vise moderna

pre 13 godina

Ovakav nasrtaj na premijera jedne drzave, je automatski nasrtaj i na drzavu Kosovo. Neki bi to rado da vide odvojene. Ali zato postoje budne oci zmajeva EU i SAD. Nista se ne moze dogoditi pred ocima sveta, a da oni to ne registruju. Zato je Taci tako jak!

Drskost

pre 13 godina

Koliko god puta slušam albanske političare sa Kosova uvek me iznenadi njihova bezkrupuloznost, drskost, bezobrazluk....ovo je neviđeno, ovakav odgovor ni najgori zločinci poput Hitlera nisu imali. Očigledno je Tači odlučio da u svojoj drskosti istraje do kraja pa šta bude. Izgleda da je definitivno načet čim se toliko breca.

Dejan

pre 13 godina

"Izveštaj je nacistička propaganda" rece covek kome mi bi i Gebels pozavideo na propagandi......
Taci spremaj se u Hag da branis svoju nevinost. U Hagu je rezervisana soba za tebe, mada iskren da budem drustvo koje je tamo je daleko bolje od tebe.

srban

pre 13 godina

...a mislili su Tačisti da će istina zauvek ostati skrivena, i da će svet zauvek verovati u njihovu pričicu o jadnim, ugroženim Albančićima, koji su se teško izborili za svoju slobodu....Ovo je tek početak! Istina se ne može sakriti!

srba

pre 13 godina

Nisam ni znao da su Tadic & Cvetko tako uticajni u svetu da mogu da kreiraju onakve izvestaje. Koliko se secam ni giljotinu propisa ne sprovedose do kraja jer se Zika iz pisarnice pobunio. Zanimljivo...

Dexter

pre 13 godina

Opet halucinira da je država. Ma ti si burazeru najobičniji terorista i kriminalac i sve što si radio Srbima je čist fašizam. Čeka te mesto u Hagu ili Paklu.

Orwelly Gyorgy

pre 13 godina

... rece trgovac organima, drogom i belim robljem, potomak odusevljenih sledbenika efendi-Hitlera i pripadnika divizije 'Skenderbeg'.
Lazna drzava nece trajati dugo. Korak po korak.

matori

pre 13 godina

Tači je u pravu, a Srbija će se u to tek uveriti!
Hoće li Srbija, na osnovu takve spoznaje, biti u stanju da svoj oholi stav koriguje, načisto sumnjam...

Vokshi

pre 13 godina

Optuziti nekoga bez fundiranih dokaza je kleveta i povlaci zakonske konsekvencije.Telaliti okolo necije rekla-kazala vise govori o nekome ko bi rado da glumata tuzitelja nego o stvarnom stanju stvari.Inace za neupucene, sudovi ne donose presude na osnovu narodnih poslovica tipa "gde ima dima ima i vatre" nego samo na osnovu nepobitnih dokaza. Inace vazi pravilo in dubio pro reo - u slucaju sumnje - u korist optuzenog.

neverovatno

pre 13 godina

Istinu treba isterati do kraja a Tacija i njemu slicne po zakonu procesuirati do kraja, osudjujuci ih na onoliko koliko je on dao srpskim i nealbanskim zrtvama kao i postenim Albancima

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Pri cistoj svesti i potpuno siguran da ce me svi ovde "upljuvati" izjavljujem da Ja licno jos uvek vise verujem u Tacijevu "nevinost" nego u "nevinost" Porodice Nastic !
Ne zato sto stvarno verujem da je Taci neko "nevinasce" jer da je tako ne bi on nikada "dogurao" tako daleko ali dobro poznajem "rad" srpskog tuzilastva koje se godinama samo bruka izmisljenim optuzbama koje su se u gotovo svim slucajevima dokazale kao obicne "izmisljotine" na koje se niko vise u Svetu ozbiljno ne osvrce !
Kolika je to jos politicka "zatucanost" u tom tuzilastvu jasno pokazuje i izjava Ministarke Malovic da "poternica za Tacijem nije povucena" ?
Poternica za Tacijem koju je izdao jedan Rezim ciji je Predsednik zavrsio u Hagu pred Sudom za ratne zlocine NIKO u Svetu ne moze shvatiti drugacije nego samo SMESNOM !

sdned

pre 13 godina

Kako se taj čovek osilio! Zaboravlja da Dik Marti nije Srbin i da izveštaj nije srpski. Al navikao je da mu Medlin Olbrajt i Holbruk duvaju u jedra pa misli da može večito tako. Samo, osipa se ta ekipa, a njega će niz vodu...

Vlada

pre 13 godina

Stvarno je nisko i krajnje degutantno stalno se kriti iza citavog jednog naroda i optuzbe koje se odnose na ljude sa imenima i prezimenima prebacivati na ceo kolektiv kao sto to radi Taci. Sasvim je nebitan kontekst u kome se zlocin dogodio, da li je u pitanju borba za slobodu ili nesto drugo, jer se ovako svirep zlocin koji je doveo do bogacenja nekih ljudi mora kazniti (u slucaju da se stvarno dogodio, a postoje indicije da jeste). Bilo da je Taci nevin ili kriv, nadam se da ce svaki gradjanin Kosova prepoznati odvratnost i niskost njegovog upornog insistiranja kako su optuzbe protiv njega optuzbe protiv svih ljudi na Kosovu.

Dejan

pre 13 godina

Albanski narod na Kosovu i Metohiji je okupator. Okupacija Kosova i Metohije se moze porediti sa okupacijom Sudetske oblasti od strane nacisticke Nemacke. Kako se zavrsila okupacija Sudetske oblasti tako ce se zavrsiti i okupacija Kosova i Metohije. Ovaj deo Srbije ce opet postati slobodan.

Peki KOSovac

pre 13 godina

Da je iko u Vladi Srbije iole pametan, nikada sa ovim tipom ne bi seo za pregovaracki sto. A da imamo kao Izrael ili Ameri" obavestajnu sluzbu dostojnu tog imena, njega bi do kraja zivota "lovili", na bilo koji nacin, za sve zlocine za koje je vec osuden. Da li je nezavisnost Kosova pozitivna stvar za Srbiju ili ne (nisam rekao pravedna), to ce pokazati vreme, ali ovakve likove apsolutno treba "skinuti" sa vlasti...

Tači promašio adresu

pre 13 godina

Dik Marti se u svom izveštaju poziva na FBI i druge zapadne obaveštajne službe. Pa ako Tačiju nešto nije jasno, neka se lepo obrati njima!

tDarko

pre 13 godina

hm, kad vec pomenu naciste.
Hasime, da li znas (ne mozes da se secas) sta se desavalo tokom WWII? Nacisti su naseljavali Kosovo sa Albancima i proterivali Srbe (kojima je pak, u posleratnom periodu bio zabranjen povratak)
tako da, gledaj da pazljivije biras reci.

grdja

pre 13 godina

Odakle Taciju snaga da ovako vehementno grdi jednoga uglednog evropskog politicara? Negde curi, sigurno? Martijev lak je ogreban, uskoro ce i korozija.

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Progovoriti o zločinima, kojima su ljudima uzimali organe, što na živo što na mrtvo, to je nacistička propaganda?
Auuu, pa to onda nisu bili zločini već humanitarne akcije?
Tači, ucuti već jednom, ne vređaj te napaćene i ubijene ljude a ni zdrav razum! Ovi zločini bi i Gebelsa iznenadili....

gjhkghjk

pre 13 godina

Tacke iz Martijevog izvestaja, koje se na Kosovo shvataju kao rasisticke, morao bi Marti bolje da pojasni, cime bi oslabio argumenataciju Kosovara. Inace ostaje dim u zraku. A gde je dima…

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Progovoriti o zločinima, kojima su ljudima uzimali organe, što na živo što na mrtvo, to je nacistička propaganda?
Auuu, pa to onda nisu bili zločini već humanitarne akcije?
Tači, ucuti već jednom, ne vređaj te napaćene i ubijene ljude a ni zdrav razum! Ovi zločini bi i Gebelsa iznenadili....

sdned

pre 13 godina

Kako se taj čovek osilio! Zaboravlja da Dik Marti nije Srbin i da izveštaj nije srpski. Al navikao je da mu Medlin Olbrajt i Holbruk duvaju u jedra pa misli da može večito tako. Samo, osipa se ta ekipa, a njega će niz vodu...

tDarko

pre 13 godina

hm, kad vec pomenu naciste.
Hasime, da li znas (ne mozes da se secas) sta se desavalo tokom WWII? Nacisti su naseljavali Kosovo sa Albancima i proterivali Srbe (kojima je pak, u posleratnom periodu bio zabranjen povratak)
tako da, gledaj da pazljivije biras reci.

Orwelly Gyorgy

pre 13 godina

... rece trgovac organima, drogom i belim robljem, potomak odusevljenih sledbenika efendi-Hitlera i pripadnika divizije 'Skenderbeg'.
Lazna drzava nece trajati dugo. Korak po korak.

Dejan

pre 13 godina

Albanski narod na Kosovu i Metohiji je okupator. Okupacija Kosova i Metohije se moze porediti sa okupacijom Sudetske oblasti od strane nacisticke Nemacke. Kako se zavrsila okupacija Sudetske oblasti tako ce se zavrsiti i okupacija Kosova i Metohije. Ovaj deo Srbije ce opet postati slobodan.

Dexter

pre 13 godina

Opet halucinira da je država. Ma ti si burazeru najobičniji terorista i kriminalac i sve što si radio Srbima je čist fašizam. Čeka te mesto u Hagu ili Paklu.

Dejan

pre 13 godina

"Izveštaj je nacistička propaganda" rece covek kome mi bi i Gebels pozavideo na propagandi......
Taci spremaj se u Hag da branis svoju nevinost. U Hagu je rezervisana soba za tebe, mada iskren da budem drustvo koje je tamo je daleko bolje od tebe.

Tači promašio adresu

pre 13 godina

Dik Marti se u svom izveštaju poziva na FBI i druge zapadne obaveštajne službe. Pa ako Tačiju nešto nije jasno, neka se lepo obrati njima!

srban

pre 13 godina

...a mislili su Tačisti da će istina zauvek ostati skrivena, i da će svet zauvek verovati u njihovu pričicu o jadnim, ugroženim Albančićima, koji su se teško izborili za svoju slobodu....Ovo je tek početak! Istina se ne može sakriti!

grdja

pre 13 godina

Odakle Taciju snaga da ovako vehementno grdi jednoga uglednog evropskog politicara? Negde curi, sigurno? Martijev lak je ogreban, uskoro ce i korozija.

Peki KOSovac

pre 13 godina

Da je iko u Vladi Srbije iole pametan, nikada sa ovim tipom ne bi seo za pregovaracki sto. A da imamo kao Izrael ili Ameri" obavestajnu sluzbu dostojnu tog imena, njega bi do kraja zivota "lovili", na bilo koji nacin, za sve zlocine za koje je vec osuden. Da li je nezavisnost Kosova pozitivna stvar za Srbiju ili ne (nisam rekao pravedna), to ce pokazati vreme, ali ovakve likove apsolutno treba "skinuti" sa vlasti...

Vlada

pre 13 godina

Stvarno je nisko i krajnje degutantno stalno se kriti iza citavog jednog naroda i optuzbe koje se odnose na ljude sa imenima i prezimenima prebacivati na ceo kolektiv kao sto to radi Taci. Sasvim je nebitan kontekst u kome se zlocin dogodio, da li je u pitanju borba za slobodu ili nesto drugo, jer se ovako svirep zlocin koji je doveo do bogacenja nekih ljudi mora kazniti (u slucaju da se stvarno dogodio, a postoje indicije da jeste). Bilo da je Taci nevin ili kriv, nadam se da ce svaki gradjanin Kosova prepoznati odvratnost i niskost njegovog upornog insistiranja kako su optuzbe protiv njega optuzbe protiv svih ljudi na Kosovu.

Hilmi London

pre 13 godina

Za ovog gospodina, i njemu slicnim NISAM niti cu IKADA glasati. Albanac sam i ponosan sam na to. Cenim i postujem SVE LJUDE, napominjem LJUDE koji su SRCEM i PAMECU-LJUDI, pa zato uopste ne volim one koji svoje komentare pisu samo zato da nekoga vredjaju zato sto ON nije NJIHOV, i bez ikakvog opiplivog dokaza, a to je SRAMNO I ZALOSNO!
Oslonimo se na pravdu, jer sam ubedjen da ce ONA stici do svakoga, i tek onda da ih ZAJEDNO OSUDIMO, i dokazemo da smo zaista trezveni i da STVARNO zelimo MIR i iskreno POMIRENJE, jer OVI "Patrioti" punom snagom rade na suprotnom pravcu! Budimo pametni pa da im stavimo do znanja da to vise ne pali i okrenimo se BUDUCNOSTI! POZDRAV SAMO PAMETNIMA!.....

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Pri cistoj svesti i potpuno siguran da ce me svi ovde "upljuvati" izjavljujem da Ja licno jos uvek vise verujem u Tacijevu "nevinost" nego u "nevinost" Porodice Nastic !
Ne zato sto stvarno verujem da je Taci neko "nevinasce" jer da je tako ne bi on nikada "dogurao" tako daleko ali dobro poznajem "rad" srpskog tuzilastva koje se godinama samo bruka izmisljenim optuzbama koje su se u gotovo svim slucajevima dokazale kao obicne "izmisljotine" na koje se niko vise u Svetu ozbiljno ne osvrce !
Kolika je to jos politicka "zatucanost" u tom tuzilastvu jasno pokazuje i izjava Ministarke Malovic da "poternica za Tacijem nije povucena" ?
Poternica za Tacijem koju je izdao jedan Rezim ciji je Predsednik zavrsio u Hagu pred Sudom za ratne zlocine NIKO u Svetu ne moze shvatiti drugacije nego samo SMESNOM !

srba

pre 13 godina

Nisam ni znao da su Tadic & Cvetko tako uticajni u svetu da mogu da kreiraju onakve izvestaje. Koliko se secam ni giljotinu propisa ne sprovedose do kraja jer se Zika iz pisarnice pobunio. Zanimljivo...

Vokshi

pre 13 godina

Optuziti nekoga bez fundiranih dokaza je kleveta i povlaci zakonske konsekvencije.Telaliti okolo necije rekla-kazala vise govori o nekome ko bi rado da glumata tuzitelja nego o stvarnom stanju stvari.Inace za neupucene, sudovi ne donose presude na osnovu narodnih poslovica tipa "gde ima dima ima i vatre" nego samo na osnovu nepobitnih dokaza. Inace vazi pravilo in dubio pro reo - u slucaju sumnje - u korist optuzenog.

gjhkghjk

pre 13 godina

Tacke iz Martijevog izvestaja, koje se na Kosovo shvataju kao rasisticke, morao bi Marti bolje da pojasni, cime bi oslabio argumenataciju Kosovara. Inace ostaje dim u zraku. A gde je dima…

matori

pre 13 godina

Tači je u pravu, a Srbija će se u to tek uveriti!
Hoće li Srbija, na osnovu takve spoznaje, biti u stanju da svoj oholi stav koriguje, načisto sumnjam...

neverovatno

pre 13 godina

Istinu treba isterati do kraja a Tacija i njemu slicne po zakonu procesuirati do kraja, osudjujuci ih na onoliko koliko je on dao srpskim i nealbanskim zrtvama kao i postenim Albancima

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

Dakle još uvijek je u Srbiji popularna aktivnost pреlijevati iz šupljega u prazno. Toga kod nas u Bosni nema više. Morate se učiti biti nepristrasni, tj. ni po babi ni po stričevima. U konkretnom slučaju morate pokušati biti objektivniji i željniji istine, tj. ni po Martiju ni po Taciju, nego po istini. Istinu na svetlo jarani. Marti je do sada nije pokazao, on je samo izvještavao.

Bitic

pre 13 godina

Izvjestaj ne vredja albanski narod jer nijednom recju narod kao celina se ne spominje. Ne treba da se dize tolika prasina oko tog izvestaja, jer ce se istragom utvrditi istina. Od istine niti treba niti moze bilo ko da pobegne. Imajmo poverenje na sudske organe koji ce dati poslednju rec.

Drskost

pre 13 godina

Koliko god puta slušam albanske političare sa Kosova uvek me iznenadi njihova bezkrupuloznost, drskost, bezobrazluk....ovo je neviđeno, ovakav odgovor ni najgori zločinci poput Hitlera nisu imali. Očigledno je Tači odlučio da u svojoj drskosti istraje do kraja pa šta bude. Izgleda da je definitivno načet čim se toliko breca.

dovla

pre 13 godina

Za sve "dobronamerne" iz okruzenja koji nemaju druga posla nego da komentarisu na srpskim stranicama, Srbija je svoj kompletan politicki, policijski i vojni establisment iz 90tih strpala u zatvor. Medjunarodni il' domaci, dobrovoljno il' pod prisilom, kako god. A sta ste vi gospodo uradili?

Pobesneli max

pre 13 godina

Nije Dik Marti prvi koji je objavio da se trgovalo organima otetih. O tome se "suskalo" odavno samo sto nije imao ko da cuje i medijski proprati. B 92 je zapoceo tu pricu u svojoj emisiji, ali se suska o tome godinama. Pa cak i pre svih dogadjaja oko KOsova, sredinom 90. ih godina sam imao prilike da cujem price da se te stvari desavaju na Kosovu i Albaniji i da je to biznis "bolji" nego droga. Kad je to doprlo do mene, koji nemam nikakve veze ni dodornih tacaka sa tom problematikom, mozete misliti sta su sve saznali oni kojima bi to bio posao da znaju.
Pridruzujem se Bucku koji "razmislja" pa cu reci i ja sa punim uverenjem da sam u pravu, da je borba Albanaca za slobodu Kosova, u svojoj sustini kriminalna, banditska i teroristicka. Taj banditizam je do te mere ojacao da je i postene ljude uvukao u nesto cega bi se civilizovan svet stideo. Sta vas onda cudi ovakvo ponasanje Tacija i sta vas onda cudi i sto se pitate da li je moguce. Naravno da je moguce kad su tu "borbu" vodili osvedoceni kriminalci i primitivci oliceni u raznim Tacijima, Haradinajima, Jasarijima i ostaloj kriminalnoj bagri koju je stigla ili ce tek stici zasluzena kazna. Da sa ovim "momcima" nema sale to treba da nam bude jasno, ali da ce borba tek da zapocne to treba da bude jasno i njima... Slobodoumni svet se probudio.

SM-era nije vise moderna

pre 13 godina

Ovakav nasrtaj na premijera jedne drzave, je automatski nasrtaj i na drzavu Kosovo. Neki bi to rado da vide odvojene. Ali zato postoje budne oci zmajeva EU i SAD. Nista se ne moze dogoditi pred ocima sveta, a da oni to ne registruju. Zato je Taci tako jak!

mertur

pre 13 godina

(dovla, 30. decembar 2010 14:56)
Nije istina vlado, nazalost imate vi u Srbiji puno problema jos bas po tom pitanju.
Bilo bi u redu za sve nas da sve one koji imaju za sta da odgovaraju konacno dovedemo tamo gde pripadaju. Nadam se da ce kat-tad... to dugujemo mi i to sada za bolju buducnost sviju nas i nase dece.

MAR-TA 1:1

pre 13 godina

Pa za mene je ovde rezultat 1:1!
Dik Marti naziva Tacija trgovcem ljudskim organima, a Taci Martija poredi sa sefom nacističke propagande Gebelsom.
Na, moguce, pristrasan izvestaj, strastven odgovor. Nereseno ce i ostati, a produzetak ce biti jako dosadan.

mertur

pre 13 godina

Optuzivati sada Dika Martija za nekakav nacizam to je besmislica, daj nesto opipljivije, kontraargumente ili cekaj na sledeci korak. Uostalom i Dik Marti ili neko drugi morace da na sudu donesu neoborive dokaze pa onda se bori protiv toga a ne kao zene svadjalice.
Legitimitet borbe za oslobodjenje su imale snage FARK-a koju su osnovane od strane ministarsva odbrane Republike Kosova (pa sa tim su bile snage koje su izabrane voljom naroda), svaka druga snaga ili grupacija koja bi htela doprineti tome bila je dobrodosla ali, trebala je stati pod komandom ministra odbrane ili drugih organa Republike Kosova. To ministarstvo je trebalo da snosi potpunu odgovornost ze uspehe ili neuspehe rada i ponasanja svojih potcinjenih. Thaqi i njegovi su se na neki nacin odmetnuli osnovali UCK i potpomognuti sa stranim faktorima preuzeli situaciju na terenu i proterali FARK sa terena. Sa tim cinom snage UCK (njeno vodjstvo) su trebale preuzimati sve odgovornosti koji iz toga proizlaze. S tim u vezi za svaki eventualni (ne)uspeh odgovara vodjstvo a ne narod. Mozda bi narod trebalo eventualno nekakavu moralnu krivicu snositi (to kao npr. bi se moglo reci za srpski narod koji ima moralno krivicu za los izbor njenih vodja) ali narodu Kosova je ovakvo vodjstvo pod takvim uslovima koji su bili imponirao, tako da se narodu Kosova i ne moze prebacivati nekakva moralna odgovornost.
Thaqi je bio mlad i lakomislen (a bice da je voleo i vlast i malo moci) kad je usao u te politicke vode pa nije racunao da ce za eventualne greske ucinjene u mladost odgovarati kasnije.

архонт Трибала

pre 13 godina

Да ли Тачи има планирану службену посету иностранству или ускоро прима службене госте у мултиетничкој Приштини?

Beki

pre 13 godina

Ja bih samo cekao dokaze a tek nakon toga dao interviju. Velika gresku radi Thaqi da vest koja bi trebala da bude kvalikovana kao (svaka cuda tri dana) on produzuje zivot a bojim se ako ovako nastavi da lupeta po raznim novinama najvise odgovara onima koji tvrde da je istina a nemaju dokaze.
Dik Marti je vrlo respektabilna licnost u EU pa ne znam sada ko je tu veci lazov.
U Iscekivanju dokaza: Bekim Pristina

Geda

pre 13 godina

"Suprotstavljajući se bombardovanju NATO i nezavisnosti Kosova, Marti se stavio u funkciju najgoreg srpskog nacionalizma", rekao je Tači.

I, posle Tadić hoće da pregovara sa njim!?

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Taci je navikao da samo Srbi ukazuju na cinjenicu da je kriminalac, pa sada ne bira reci i ne kapira sa kim se kachi.

Cim ovako lupeta i uporno uvlaci kosovske Albance u pricu, jasno je kao dan da je kriv... i da mu je neopisiva frka.

Jedini nacin da se izbavi od sudjenja, ako ne uspe da pobije sve kljucne svedoke, za Tacija ce biti da pruzi otpor prilikom hapsenja.

Sto bi nas narod rekao: "Gotov je !"

matori

pre 13 godina

Tači je u pravu, a Srbija će se u to tek uveriti!
Hoće li Srbija, na osnovu takve spoznaje, biti u stanju da svoj oholi stav koriguje, načisto sumnjam...

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Pri cistoj svesti i potpuno siguran da ce me svi ovde "upljuvati" izjavljujem da Ja licno jos uvek vise verujem u Tacijevu "nevinost" nego u "nevinost" Porodice Nastic !
Ne zato sto stvarno verujem da je Taci neko "nevinasce" jer da je tako ne bi on nikada "dogurao" tako daleko ali dobro poznajem "rad" srpskog tuzilastva koje se godinama samo bruka izmisljenim optuzbama koje su se u gotovo svim slucajevima dokazale kao obicne "izmisljotine" na koje se niko vise u Svetu ozbiljno ne osvrce !
Kolika je to jos politicka "zatucanost" u tom tuzilastvu jasno pokazuje i izjava Ministarke Malovic da "poternica za Tacijem nije povucena" ?
Poternica za Tacijem koju je izdao jedan Rezim ciji je Predsednik zavrsio u Hagu pred Sudom za ratne zlocine NIKO u Svetu ne moze shvatiti drugacije nego samo SMESNOM !

Vokshi

pre 13 godina

Optuziti nekoga bez fundiranih dokaza je kleveta i povlaci zakonske konsekvencije.Telaliti okolo necije rekla-kazala vise govori o nekome ko bi rado da glumata tuzitelja nego o stvarnom stanju stvari.Inace za neupucene, sudovi ne donose presude na osnovu narodnih poslovica tipa "gde ima dima ima i vatre" nego samo na osnovu nepobitnih dokaza. Inace vazi pravilo in dubio pro reo - u slucaju sumnje - u korist optuzenog.

gjhkghjk

pre 13 godina

Tacke iz Martijevog izvestaja, koje se na Kosovo shvataju kao rasisticke, morao bi Marti bolje da pojasni, cime bi oslabio argumenataciju Kosovara. Inace ostaje dim u zraku. A gde je dima…

Dejan

pre 13 godina

Albanski narod na Kosovu i Metohiji je okupator. Okupacija Kosova i Metohije se moze porediti sa okupacijom Sudetske oblasti od strane nacisticke Nemacke. Kako se zavrsila okupacija Sudetske oblasti tako ce se zavrsiti i okupacija Kosova i Metohije. Ovaj deo Srbije ce opet postati slobodan.

Dexter

pre 13 godina

Opet halucinira da je država. Ma ti si burazeru najobičniji terorista i kriminalac i sve što si radio Srbima je čist fašizam. Čeka te mesto u Hagu ili Paklu.

SM-era nije vise moderna

pre 13 godina

Ovakav nasrtaj na premijera jedne drzave, je automatski nasrtaj i na drzavu Kosovo. Neki bi to rado da vide odvojene. Ali zato postoje budne oci zmajeva EU i SAD. Nista se ne moze dogoditi pred ocima sveta, a da oni to ne registruju. Zato je Taci tako jak!

Orwelly Gyorgy

pre 13 godina

... rece trgovac organima, drogom i belim robljem, potomak odusevljenih sledbenika efendi-Hitlera i pripadnika divizije 'Skenderbeg'.
Lazna drzava nece trajati dugo. Korak po korak.

tDarko

pre 13 godina

hm, kad vec pomenu naciste.
Hasime, da li znas (ne mozes da se secas) sta se desavalo tokom WWII? Nacisti su naseljavali Kosovo sa Albancima i proterivali Srbe (kojima je pak, u posleratnom periodu bio zabranjen povratak)
tako da, gledaj da pazljivije biras reci.

grdja

pre 13 godina

Odakle Taciju snaga da ovako vehementno grdi jednoga uglednog evropskog politicara? Negde curi, sigurno? Martijev lak je ogreban, uskoro ce i korozija.

Rozenkrojcer

pre 13 godina

Progovoriti o zločinima, kojima su ljudima uzimali organe, što na živo što na mrtvo, to je nacistička propaganda?
Auuu, pa to onda nisu bili zločini već humanitarne akcije?
Tači, ucuti već jednom, ne vređaj te napaćene i ubijene ljude a ni zdrav razum! Ovi zločini bi i Gebelsa iznenadili....

dovla

pre 13 godina

Za sve "dobronamerne" iz okruzenja koji nemaju druga posla nego da komentarisu na srpskim stranicama, Srbija je svoj kompletan politicki, policijski i vojni establisment iz 90tih strpala u zatvor. Medjunarodni il' domaci, dobrovoljno il' pod prisilom, kako god. A sta ste vi gospodo uradili?

Pobesneli max

pre 13 godina

Nije Dik Marti prvi koji je objavio da se trgovalo organima otetih. O tome se "suskalo" odavno samo sto nije imao ko da cuje i medijski proprati. B 92 je zapoceo tu pricu u svojoj emisiji, ali se suska o tome godinama. Pa cak i pre svih dogadjaja oko KOsova, sredinom 90. ih godina sam imao prilike da cujem price da se te stvari desavaju na Kosovu i Albaniji i da je to biznis "bolji" nego droga. Kad je to doprlo do mene, koji nemam nikakve veze ni dodornih tacaka sa tom problematikom, mozete misliti sta su sve saznali oni kojima bi to bio posao da znaju.
Pridruzujem se Bucku koji "razmislja" pa cu reci i ja sa punim uverenjem da sam u pravu, da je borba Albanaca za slobodu Kosova, u svojoj sustini kriminalna, banditska i teroristicka. Taj banditizam je do te mere ojacao da je i postene ljude uvukao u nesto cega bi se civilizovan svet stideo. Sta vas onda cudi ovakvo ponasanje Tacija i sta vas onda cudi i sto se pitate da li je moguce. Naravno da je moguce kad su tu "borbu" vodili osvedoceni kriminalci i primitivci oliceni u raznim Tacijima, Haradinajima, Jasarijima i ostaloj kriminalnoj bagri koju je stigla ili ce tek stici zasluzena kazna. Da sa ovim "momcima" nema sale to treba da nam bude jasno, ali da ce borba tek da zapocne to treba da bude jasno i njima... Slobodoumni svet se probudio.

Dejan

pre 13 godina

"Izveštaj je nacistička propaganda" rece covek kome mi bi i Gebels pozavideo na propagandi......
Taci spremaj se u Hag da branis svoju nevinost. U Hagu je rezervisana soba za tebe, mada iskren da budem drustvo koje je tamo je daleko bolje od tebe.

Tači promašio adresu

pre 13 godina

Dik Marti se u svom izveštaju poziva na FBI i druge zapadne obaveštajne službe. Pa ako Tačiju nešto nije jasno, neka se lepo obrati njima!

Drskost

pre 13 godina

Koliko god puta slušam albanske političare sa Kosova uvek me iznenadi njihova bezkrupuloznost, drskost, bezobrazluk....ovo je neviđeno, ovakav odgovor ni najgori zločinci poput Hitlera nisu imali. Očigledno je Tači odlučio da u svojoj drskosti istraje do kraja pa šta bude. Izgleda da je definitivno načet čim se toliko breca.

Meho Tuzlak, jaran

pre 13 godina

Dakle još uvijek je u Srbiji popularna aktivnost pреlijevati iz šupljega u prazno. Toga kod nas u Bosni nema više. Morate se učiti biti nepristrasni, tj. ni po babi ni po stričevima. U konkretnom slučaju morate pokušati biti objektivniji i željniji istine, tj. ni po Martiju ni po Taciju, nego po istini. Istinu na svetlo jarani. Marti je do sada nije pokazao, on je samo izvještavao.

sdned

pre 13 godina

Kako se taj čovek osilio! Zaboravlja da Dik Marti nije Srbin i da izveštaj nije srpski. Al navikao je da mu Medlin Olbrajt i Holbruk duvaju u jedra pa misli da može večito tako. Samo, osipa se ta ekipa, a njega će niz vodu...

Beki

pre 13 godina

Ja bih samo cekao dokaze a tek nakon toga dao interviju. Velika gresku radi Thaqi da vest koja bi trebala da bude kvalikovana kao (svaka cuda tri dana) on produzuje zivot a bojim se ako ovako nastavi da lupeta po raznim novinama najvise odgovara onima koji tvrde da je istina a nemaju dokaze.
Dik Marti je vrlo respektabilna licnost u EU pa ne znam sada ko je tu veci lazov.
U Iscekivanju dokaza: Bekim Pristina

MAR-TA 1:1

pre 13 godina

Pa za mene je ovde rezultat 1:1!
Dik Marti naziva Tacija trgovcem ljudskim organima, a Taci Martija poredi sa sefom nacističke propagande Gebelsom.
Na, moguce, pristrasan izvestaj, strastven odgovor. Nereseno ce i ostati, a produzetak ce biti jako dosadan.

srban

pre 13 godina

...a mislili su Tačisti da će istina zauvek ostati skrivena, i da će svet zauvek verovati u njihovu pričicu o jadnim, ugroženim Albančićima, koji su se teško izborili za svoju slobodu....Ovo je tek početak! Istina se ne može sakriti!

mertur

pre 13 godina

Optuzivati sada Dika Martija za nekakav nacizam to je besmislica, daj nesto opipljivije, kontraargumente ili cekaj na sledeci korak. Uostalom i Dik Marti ili neko drugi morace da na sudu donesu neoborive dokaze pa onda se bori protiv toga a ne kao zene svadjalice.
Legitimitet borbe za oslobodjenje su imale snage FARK-a koju su osnovane od strane ministarsva odbrane Republike Kosova (pa sa tim su bile snage koje su izabrane voljom naroda), svaka druga snaga ili grupacija koja bi htela doprineti tome bila je dobrodosla ali, trebala je stati pod komandom ministra odbrane ili drugih organa Republike Kosova. To ministarstvo je trebalo da snosi potpunu odgovornost ze uspehe ili neuspehe rada i ponasanja svojih potcinjenih. Thaqi i njegovi su se na neki nacin odmetnuli osnovali UCK i potpomognuti sa stranim faktorima preuzeli situaciju na terenu i proterali FARK sa terena. Sa tim cinom snage UCK (njeno vodjstvo) su trebale preuzimati sve odgovornosti koji iz toga proizlaze. S tim u vezi za svaki eventualni (ne)uspeh odgovara vodjstvo a ne narod. Mozda bi narod trebalo eventualno nekakavu moralnu krivicu snositi (to kao npr. bi se moglo reci za srpski narod koji ima moralno krivicu za los izbor njenih vodja) ali narodu Kosova je ovakvo vodjstvo pod takvim uslovima koji su bili imponirao, tako da se narodu Kosova i ne moze prebacivati nekakva moralna odgovornost.
Thaqi je bio mlad i lakomislen (a bice da je voleo i vlast i malo moci) kad je usao u te politicke vode pa nije racunao da ce za eventualne greske ucinjene u mladost odgovarati kasnije.

Peki KOSovac

pre 13 godina

Da je iko u Vladi Srbije iole pametan, nikada sa ovim tipom ne bi seo za pregovaracki sto. A da imamo kao Izrael ili Ameri" obavestajnu sluzbu dostojnu tog imena, njega bi do kraja zivota "lovili", na bilo koji nacin, za sve zlocine za koje je vec osuden. Da li je nezavisnost Kosova pozitivna stvar za Srbiju ili ne (nisam rekao pravedna), to ce pokazati vreme, ali ovakve likove apsolutno treba "skinuti" sa vlasti...

Vlada

pre 13 godina

Stvarno je nisko i krajnje degutantno stalno se kriti iza citavog jednog naroda i optuzbe koje se odnose na ljude sa imenima i prezimenima prebacivati na ceo kolektiv kao sto to radi Taci. Sasvim je nebitan kontekst u kome se zlocin dogodio, da li je u pitanju borba za slobodu ili nesto drugo, jer se ovako svirep zlocin koji je doveo do bogacenja nekih ljudi mora kazniti (u slucaju da se stvarno dogodio, a postoje indicije da jeste). Bilo da je Taci nevin ili kriv, nadam se da ce svaki gradjanin Kosova prepoznati odvratnost i niskost njegovog upornog insistiranja kako su optuzbe protiv njega optuzbe protiv svih ljudi na Kosovu.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Taci je navikao da samo Srbi ukazuju na cinjenicu da je kriminalac, pa sada ne bira reci i ne kapira sa kim se kachi.

Cim ovako lupeta i uporno uvlaci kosovske Albance u pricu, jasno je kao dan da je kriv... i da mu je neopisiva frka.

Jedini nacin da se izbavi od sudjenja, ako ne uspe da pobije sve kljucne svedoke, za Tacija ce biti da pruzi otpor prilikom hapsenja.

Sto bi nas narod rekao: "Gotov je !"

neverovatno

pre 13 godina

Istinu treba isterati do kraja a Tacija i njemu slicne po zakonu procesuirati do kraja, osudjujuci ih na onoliko koliko je on dao srpskim i nealbanskim zrtvama kao i postenim Albancima

Geda

pre 13 godina

"Suprotstavljajući se bombardovanju NATO i nezavisnosti Kosova, Marti se stavio u funkciju najgoreg srpskog nacionalizma", rekao je Tači.

I, posle Tadić hoće da pregovara sa njim!?

Hilmi London

pre 13 godina

Za ovog gospodina, i njemu slicnim NISAM niti cu IKADA glasati. Albanac sam i ponosan sam na to. Cenim i postujem SVE LJUDE, napominjem LJUDE koji su SRCEM i PAMECU-LJUDI, pa zato uopste ne volim one koji svoje komentare pisu samo zato da nekoga vredjaju zato sto ON nije NJIHOV, i bez ikakvog opiplivog dokaza, a to je SRAMNO I ZALOSNO!
Oslonimo se na pravdu, jer sam ubedjen da ce ONA stici do svakoga, i tek onda da ih ZAJEDNO OSUDIMO, i dokazemo da smo zaista trezveni i da STVARNO zelimo MIR i iskreno POMIRENJE, jer OVI "Patrioti" punom snagom rade na suprotnom pravcu! Budimo pametni pa da im stavimo do znanja da to vise ne pali i okrenimo se BUDUCNOSTI! POZDRAV SAMO PAMETNIMA!.....

mertur

pre 13 godina

(dovla, 30. decembar 2010 14:56)
Nije istina vlado, nazalost imate vi u Srbiji puno problema jos bas po tom pitanju.
Bilo bi u redu za sve nas da sve one koji imaju za sta da odgovaraju konacno dovedemo tamo gde pripadaju. Nadam se da ce kat-tad... to dugujemo mi i to sada za bolju buducnost sviju nas i nase dece.

архонт Трибала

pre 13 godina

Да ли Тачи има планирану службену посету иностранству или ускоро прима службене госте у мултиетничкој Приштини?

srba

pre 13 godina

Nisam ni znao da su Tadic & Cvetko tako uticajni u svetu da mogu da kreiraju onakve izvestaje. Koliko se secam ni giljotinu propisa ne sprovedose do kraja jer se Zika iz pisarnice pobunio. Zanimljivo...

Bitic

pre 13 godina

Izvjestaj ne vredja albanski narod jer nijednom recju narod kao celina se ne spominje. Ne treba da se dize tolika prasina oko tog izvestaja, jer ce se istragom utvrditi istina. Od istine niti treba niti moze bilo ko da pobegne. Imajmo poverenje na sudske organe koji ce dati poslednju rec.